Ekonomika
No někdo prodává hodně a někdo méně.Docela mne překvapilo, že např. O2 se prodalo stejně jako třeba Fiatu Panda.
Pro mne - vzhledem k tabulkam prodeju v Evrope - je celkem nepochopitelna pozice Opel Astra v CR - kde ma mizive prodeje a skoro nejde videt. Vubec nechapu co tim (cenovou a vybavovou politikou) vedeni Opelu v CR sleduje.
Cenovou politikou - myslim vyssi ceny proti konkurenci pri mnohem horsim pomeru vykon motoru/vaha. Smysluplna Astra s 1.4 turbo stoji skoro 400 000 - tj. v cene kde vetsina modelu v nizsi stredni konci (neberu extremy jako rs, gti atp.) - mimochodem takovy VW respektive jeho dealeri na to jdou jinak nejsou za low end a golf 1.2 TSI se da koupit uz za cca 335 000 - neskutecne.
Vybavovou politikou - myslim napriklad el. stahovane okna za priplatek lidovych 11 000,- pro vsechny verze. >😁
Cenovou politikou - myslim vyssi ceny proti konkurenci pri mnohem horsim pomeru vykon motoru/vaha. Smysluplna Astra s 1.4 turbo stoji skoro 400 000 - tj. v cene kde vetsina modelu v nizsi stredni konci (neberu extremy jako rs, gti atp.) - mimochodem takovy VW respektive jeho dealeri na to jdou jinak nejsou za low end a golf 1.2 TSI se da koupit uz za cca 335 000 - neskutecne.
Vybavovou politikou - myslim napriklad el. stahovane okna za priplatek lidovych 11 000,- pro vsechny verze. >😁
Podobne je to s Fordom na Slovensku. Opacny priklad dobreho importera je Renault, ako v CR, tak aj v SR.
Mno, 1.4T za 400 je celkem standardní cena... Octavia stojí taky tolik (TSI Drive Ambiente), Megane 1.4TCe se taky pohybuje cca. 350-400 co si pamatuju.
1.2 bude logicky levnější, navíc Golf šel teď hodně s cenou dolů.
1.2 bude logicky levnější, navíc Golf šel teď hodně s cenou dolů.
Ma to dve roviny. Prvni - cena, proste Opel Astra je draha. Megane stoji kolem 370 000, 1.4TCe ale svezeni se je uplne jine - a tim se dostavam do druhe roviny - a to je, ze ta 1.4 u Opelu je jenom dostatecny zaklad nic vice. 1.4 TSI u Golfu (skladovky za 380-400) doufam, ze mne pamet nesali - bude take uplne jine auto.
Ten Golf 1.2 TSI jsem pouzil - protoze vykonove na tom budou podobne jako zakladni 1.4 turbo (88kW) u Astry.
Ten Golf 1.2 TSI jsem pouzil - protoze vykonove na tom budou podobne jako zakladni 1.4 turbo (88kW) u Astry.
Nebo jeste jinak - jak intrpretujes neuspech Opelu obecne? Cenovou politikou/image?
Prodeje nestojí na variantě s 1.4T, ale spíše na levnějších variantách. A v nich je problém s tím, že Astra je o něco těžší než konkurence. Pokud si dobře pamatuju ceníky, pak Astra je v základu poměrně drahá a má rozumné příplatky (narozdíl třeba od Megana, který to má obráceně).
Druhá věc je image... VW nebo třeba Renault jsou u nás mnohem víc vidět.
Druhá věc je image... VW nebo třeba Renault jsou u nás mnohem víc vidět.
Pre mna je zaujimave, ze aj ked sa tvrdi ze nizsia stredna trieda je najpredavanejsi segment aut, tak v tejto tabulke dominuju male auta zo segmentu B. Fiesta, Polo, Corsa, Clio, 207... len ked sivezmeme prvu desiatku tak aut zo segmentu B sa predalo o vyse 240 000 ks viac ako z nizsej strednej. A v druhej desiatke trend pokracuje. Budto znaci ze europania si zacinaju realnejsie uvedomovat svoje financne postavenie a kupuju si len to na co maju, alebo... to naznacuje ze male auta dospeli do takej miery ze dokazu plnit ulohu jedineho auta pre viacero ludi.
A este je tu posledna moznost, ze kriza stlacila ich ceny na taku nizku uroven ze v kazdej lepsej rodine jazdi zena na Pole, syn na Fieste a dcera ma Corsu 😄
A este je tu posledna moznost, ze kriza stlacila ich ceny na taku nizku uroven ze v kazdej lepsej rodine jazdi zena na Pole, syn na Fieste a dcera ma Corsu 😄
Korejci "jdou hore" a nikde nevidím jeho příspěvek 😢 Jinak co k těm Evropským výsledkům říci, že? >😁
podezřelé už je to, že nemá první příspěvek, jako pod každým článkem na auto.cz. Ale je pravda, že pod články, kde to není s koreou moc dobré, jako statistiky spolehlivosti a nyní Evropské prodeje se koreafans moc nevyskytují.
Já to nakonec prodal všechno najednou, jako stylovou flotilu jednoho amerického módního návrháře: [odkaz]
😉
Vlastně jsem se jen vsadil pod špatným článkem, bez asijské části Turecka bys to stejně nevyhrál. >😒]
Tak jak jsme se dohodli, teď už si pro tu výhru "jen" musíš dojet až ke mně... 😉
To jsou jen výmluvy, oba jsme věděli, že se sázka týká celé Evropy a ne jen EU >😒]
Neboj, až se udělá trochu hezky a přezuju na letní, tak si pro výhru přijedu. Jen to nesmíš předem říkat Ronaultovi, ten už si dělá zálusk na nějaký panáky >😒]
a to bylo na východě republiky nějaké radosti. 😉 Nicméně přiznávám, že jsem se taky nechal strhnout, protože pod jakou statistikou sázka padla, jsem už zapoměl.
Tak tedy gratulace a přeju ať ty Fiesty rychle "střelíš". Přece jen je to trochu ostuda mít to před barákem. >😁 >😁