Ekonomika
Guttalax
0
😉 Ani jedna kyjáááá v jednačtyřicítce. Je to překvapení? Já myslím že né . >😒] >😒]
Přejít do diskuze
Tak vida,
a to bylo na východě republiky nějaké radosti. 😉 Nicméně přiznávám, že jsem se taky nechal strhnout, protože pod jakou statistikou sázka padla, jsem už zapoměl.
Tak tedy gratulace a přeju ať ty Fiesty rychle "střelíš". Přece jen je to trochu ostuda mít to před barákem. >😁 >😁
a to bylo na východě republiky nějaké radosti. 😉 Nicméně přiznávám, že jsem se taky nechal strhnout, protože pod jakou statistikou sázka padla, jsem už zapoměl.
Tak tedy gratulace a přeju ať ty Fiesty rychle "střelíš". Přece jen je to trochu ostuda mít to před barákem. >😁 >😁
To těžko, je to pořád jen poměrně laciný Ford, prostě žadný supermeinstream! >😒]
Já to nakonec prodal všechno najednou, jako stylovou flotilu jednoho amerického módního návrháře: [odkaz]
😉
Já to nakonec prodal všechno najednou, jako stylovou flotilu jednoho amerického módního návrháře: [odkaz]
😉
To by shoda náhodných okolností >😁
To jsou jen výmluvy, oba jsme věděli, že se sázka týká celé Evropy a ne jen EU >😒]
Neboj, až se udělá trochu hezky a přezuju na letní, tak si pro výhru přijedu. Jen to nesmíš předem říkat Ronaultovi, ten už si dělá zálusk na nějaký panáky >😒]
To jsou jen výmluvy, oba jsme věděli, že se sázka týká celé Evropy a ne jen EU >😒]
Neboj, až se udělá trochu hezky a přezuju na letní, tak si pro výhru přijedu. Jen to nesmíš předem říkat Ronaultovi, ten už si dělá zálusk na nějaký panáky >😒]
A to ještě musel topper s "ičkem" podmáznout redakci, aby zveřejnila TOP41 modelů a ne jen TOP40, kde by nebyla ani ta i30... 😉
Vypadalo to, že už sem pomalu nechodíš, ale ty jsi zjevně jen čekal na tento článek.., hned první příspěvek je tvůj a jen několik sekund po jeho přídání na stránky auto.cz. >😁
Vlastně jsem se jen vsadil pod špatným článkem, bez asijské části Turecka bys to stejně nevyhrál. >😒]
Tak jak jsme se dohodli, teď už si pro tu výhru "jen" musíš dojet až ke mně... 😉
Vlastně jsem se jen vsadil pod špatným článkem, bez asijské části Turecka bys to stejně nevyhrál. >😒]
Tak jak jsme se dohodli, teď už si pro tu výhru "jen" musíš dojet až ke mně... 😉
Prodeje nestojí na variantě s 1.4T, ale spíše na levnějších variantách. A v nich je problém s tím, že Astra je o něco těžší než konkurence. Pokud si dobře pamatuju ceníky, pak Astra je v základu poměrně drahá a má rozumné příplatky (narozdíl třeba od Megana, který to má obráceně).
Druhá věc je image... VW nebo třeba Renault jsou u nás mnohem víc vidět.
Druhá věc je image... VW nebo třeba Renault jsou u nás mnohem víc vidět.
Ma to dve roviny. Prvni - cena, proste Opel Astra je draha. Megane stoji kolem 370 000, 1.4TCe ale svezeni se je uplne jine - a tim se dostavam do druhe roviny - a to je, ze ta 1.4 u Opelu je jenom dostatecny zaklad nic vice. 1.4 TSI u Golfu (skladovky za 380-400) doufam, ze mne pamet nesali - bude take uplne jine auto.
Ten Golf 1.2 TSI jsem pouzil - protoze vykonove na tom budou podobne jako zakladni 1.4 turbo (88kW) u Astry.
Ten Golf 1.2 TSI jsem pouzil - protoze vykonove na tom budou podobne jako zakladni 1.4 turbo (88kW) u Astry.
To se divim.
Mohl aspon napsat nejaky blabol, treba ze az prijde nejakej novej okopirovanej motor, tak to vsem natrou...
Mohl aspon napsat nejaky blabol, treba ze az prijde nejakej novej okopirovanej motor, tak to vsem natrou...
podezřelé už je to, že nemá první příspěvek, jako pod každým článkem na auto.cz. Ale je pravda, že pod články, kde to není s koreou moc dobré, jako statistiky spolehlivosti a nyní Evropské prodeje se koreafans moc nevyskytují.
Mno, 1.4T za 400 je celkem standardní cena... Octavia stojí taky tolik (TSI Drive Ambiente), Megane 1.4TCe se taky pohybuje cca. 350-400 co si pamatuju.
1.2 bude logicky levnější, navíc Golf šel teď hodně s cenou dolů.
1.2 bude logicky levnější, navíc Golf šel teď hodně s cenou dolů.
Podobne je to s Fordom na Slovensku. Opacny priklad dobreho importera je Renault, ako v CR, tak aj v SR.
Korejci "jdou hore" a nikde nevidím jeho příspěvek 😢 Jinak co k těm Evropským výsledkům říci, že? >😁
Pre mna je zaujimave, ze aj ked sa tvrdi ze nizsia stredna trieda je najpredavanejsi segment aut, tak v tejto tabulke dominuju male auta zo segmentu B. Fiesta, Polo, Corsa, Clio, 207... len ked sivezmeme prvu desiatku tak aut zo segmentu B sa predalo o vyse 240 000 ks viac ako z nizsej strednej. A v druhej desiatke trend pokracuje. Budto znaci ze europania si zacinaju realnejsie uvedomovat svoje financne postavenie a kupuju si len to na co maju, alebo... to naznacuje ze male auta dospeli do takej miery ze dokazu plnit ulohu jedineho auta pre viacero ludi.
A este je tu posledna moznost, ze kriza stlacila ich ceny na taku nizku uroven ze v kazdej lepsej rodine jazdi zena na Pole, syn na Fieste a dcera ma Corsu 😄
A este je tu posledna moznost, ze kriza stlacila ich ceny na taku nizku uroven ze v kazdej lepsej rodine jazdi zena na Pole, syn na Fieste a dcera ma Corsu 😄
Pro mne - vzhledem k tabulkam prodeju v Evrope - je celkem nepochopitelna pozice Opel Astra v CR - kde ma mizive prodeje a skoro nejde videt. Vubec nechapu co tim (cenovou a vybavovou politikou) vedeni Opelu v CR sleduje.
Cenovou politikou - myslim vyssi ceny proti konkurenci pri mnohem horsim pomeru vykon motoru/vaha. Smysluplna Astra s 1.4 turbo stoji skoro 400 000 - tj. v cene kde vetsina modelu v nizsi stredni konci (neberu extremy jako rs, gti atp.) - mimochodem takovy VW respektive jeho dealeri na to jdou jinak nejsou za low end a golf 1.2 TSI se da koupit uz za cca 335 000 - neskutecne.
Vybavovou politikou - myslim napriklad el. stahovane okna za priplatek lidovych 11 000,- pro vsechny verze. >😁
Cenovou politikou - myslim vyssi ceny proti konkurenci pri mnohem horsim pomeru vykon motoru/vaha. Smysluplna Astra s 1.4 turbo stoji skoro 400 000 - tj. v cene kde vetsina modelu v nizsi stredni konci (neberu extremy jako rs, gti atp.) - mimochodem takovy VW respektive jeho dealeri na to jdou jinak nejsou za low end a golf 1.2 TSI se da koupit uz za cca 335 000 - neskutecne.
Vybavovou politikou - myslim napriklad el. stahovane okna za priplatek lidovych 11 000,- pro vsechny verze. >😁
Nova Panda urcite prodeje zvedne (zvlast pokud to sectou i s Pandou Classic). Da se ale tez predpokladat, ze Pande nejake prodeje sebere i NSF.
Srovnej prodeje za rok 2010. U Pandy se cekalo na novu generaci, takze se jich loni prodalo vyrazne mene.
No někdo prodává hodně a někdo méně.Docela mne překvapilo, že např. O2 se prodalo stejně jako třeba Fiatu Panda.