Novinky
Cokoliv lze postrádat.... vyjma Boxsteru.
Porsche to rozseklo. Postavili ultimátní malý roadster. Pokud je člověk hnidopich, tak snad jediné mínus jsou nabízené volanty, což platí pro všechna Porsche. A elektronický posilovač je sice skvěle naladěný, ale hydraulika to není. A pedály by mohly být trošku lépe rozmístěné.
Co ti na volantu nesedí? Když porovnám Porsche s konkurencí
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
tak mi přijde volant jako velmi dobře sladěný s interiérem a vidím i velký skok v celkovém pojetí interiéru proti minulé generaci která měla titěrná tlačítka a na pár místech levné docela velké plastové plochy.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
tak mi přijde volant jako velmi dobře sladěný s interiérem a vidím i velký skok v celkovém pojetí interiéru proti minulé generaci která měla titěrná tlačítka a na pár místech levné docela velké plastové plochy.
Co mi vadí? Že SportDesign, který je mnohem hezčí než ten na tvé fotce, nemá žádná tlačítka. Dobře, to člověk přežije, má to být sportovní volant, u tlačítek hrozí, že je zmáčkneš v zápalu jízdy. Nicméně bych byl radši, kdyby mi dali na výběr. Ale on nemá ani vyhřívání. A to je třeba věc, kterou jsem dlouhodobě kritizoval na M volantech BMW - konečně dostali rozum a vyhřívání je k dispozici i u M. Ale jak říkám, hnidopišství.
Tady je máš pohromadě: [odkaz]
Tady je máš pohromadě: [odkaz]
Přiznám se, že vyhřívání volantu jsem nikdy nestudoval, beru tato auta jako druhá auta do garáže pro požitek z jízdy, tedy použití hlavně v letní sezóně a věci tohoto typu považuji za vedlejší nebo dokonce škodlivé (plechová skládací střecha).
BRAVO PORSCHE :yes:
Výkon perfektní o tom si na mém prvním Boxstru mohu jen zdát :😉
Výkon perfektní o tom si na mém prvním Boxstru mohu jen zdát :😉
Na toto ani MB, ani Audi, ani BMW odpoved proste nemaji :-!
Já beru mínusplátěné střechy u mého Boxstra: vandalismus, větší hluk, opotřebení velmi drahého plátna, složitá údržba a impregnace látky a hlvně design. Stačí se podívat např. na Boxstra s hardtopem jak mu to sluší, u Z4 plátěná střecha vs pevná to samé
Co se designu týče, tam to naopak auta s pevnou skládací střechou mívají horší. Ne že by to nešlo, ale musí se tomu přizpůsobit zbytek auta - snad jediná opravdu hezká auta s pevnou skládací střechou jsou SL, SLK a Z4, s přimhouřeným okem i California. A nově i otevřená 458, u které však lze diskutovat o tom, jestli do téhle kategorie patří. Pro mne je u otevřeného auta nejdůležitější, jak vypadá se střechou dole. Střecha nahoře je pro mne nouzovka, takže autu spíš odpustím nedokonalost. Ale pokud pevná střecha zhyzdí karoserii, tak to auto u mne mnoho šancí nemá. Dříve jsem měl pevné hodně rád, dnes mi kombinace plátno a hardtop vyhovuje víc. A někdy ani v dešti střechu nenatahuji, prostě jedu dál.