Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Zemřel F. A. Porsche, tvůrce fenomenálního Porsche 911

68 komentářů

mánička
Díky Pane Porsche!
Pekelná Micinka
:yes:
GTI
Renton
Starfighter
😒 :yes:
ManInBlack
:yes: 😢
h.onzyk
Ham.
figurka
pumpkin
Dylan McKay
3_diamanty
Johny.Rico
Ronault.
100oktanu
Co dodat? ... :yes: :yes: :yes😒br />
Přeju co nejlepší časy na HeavenRingu...
dabelmedvedovity
PlugIN
suhlas 😒 obrovská ztráta 😒 prostě stvořitel nejlepšího a nejlegendárnějšího a nejkultovnějšího modelu všech dob 😒 :yes:
MariAchi
:yes: 😒
ub
jj, málokdo za sebou zanechá něco tak skvělého jako on :yes:
kari.laz
😢 :yes:
karlitto00
hattori_hanzo
;-\ :yes:
radekoo
gajo
:yes: 😒
Dylan McKay
Zítra si za volantem toho vynikajícího auta na Vás vzpomenu, mistře!
Ji/Ri
.... s rykem motoru si vzpomenu taky..... a černá stuha na křídlo.... díky Mistře!
blake26
velka podsta tomuto cloveku 😢 r.i.p.
white label
..., po naprosté většině lidí tu nezůstane odkaz takového formátu ani kdyby žili 911 životů...
911x :yes:
Ji/Ri
. 911x :yes:
Ji/Ri
Už za života stvořil legendu, ....klukům rozsvítil očiska, holkám je zúžil... chlapům vrátil dětství a ženám z chlapů zpět kluky.
Při každém otevření dveří - radost, zabouchnutí - vyjede zpět sklo, .... rozhlídneš se po tom svém snu. Zasuneš vlevo klíč, zčekuješ hladinu oleje - ok. START. Studené laufy chrochtají a plivou vodu..... zahřeješ na 90.... chladně exaktní technika ti rozběhne srdce do otáček... a pak už je to jen mezi srdcem a technikou.....
Děkuji pane Ferdinande! Děkuji za radost, děkuji za krásu, děkuji za ten opojný pocit.... děkuji za 911, Porsche 911...... s úctou....................... postižený fenoménem automobilového svšěta.... :yes:
Dylan McKay
3_diamanty
veru tak

911tka je jedna z najvacsich automobilovych legiend podobne ako mini, chrobak, f500, defender, wrangler alebo corvette ci mustang

911 je nesmrtelna :yes:
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
MariAchi
Polej si hlavu kyblem ledove vody a zjistis, ze nejsi ani chytry, ani vtipny.
Co ale cekat od ubozaka jineho, nez ubohou reakci, ze? :no: :no: :no:
Aleš Jungmann (Auto.cz)
Poslední dvousloví si (v jakékoliv souvislosti) odpusťe, důrazně a naposledy Vás o to žádám.
Dylan McKay
figurka
Možná erudovanější kolegové opraví můj laický názor, ale tohle mi přijde už na hraně zákona a byl bych nekompromisnější.
Aleš Jungmann (Auto.cz)
Nick VDC znám už řadu let, věřím že se to nebude opakovat.
figurka
Tak takovou dávku omezenosti tu nepředvádějí ani ti největší prosťáčci. :no:
saldy
Málo se ví že Porsche vytvořil i skvělé podkvozky pro druhoválečné tanky Tiger, bohužel byla prolobována jiná rozporuplnější varianta, nicméně protože měl ve své továrně již desítky dokončených podvozků, padlo rozhodnutí, že poslouží jako základna pro těžké samohybné dělo Ferdinand později Elephant.Porsche pracoval i na věži tanku Tiger II, která byla realizována, vznikl tak tzv. Tiger II s Porsche turret.
Tomik_1
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Ronault.
Fotka z rodinného alba?
Starfighter
:no: Hlavně, že máš na fotce Milouše. Tvůj vzor?
Kvasiny
Je to provokatér...
hattori_hanzo
Dej si facku :no:
Martin911Turbo
Vyjímečný člověk, čest jeho památce! O víkendu dám na Boxstra na zrcátka černé stužky, "Butzi" si zaslouží poctu!

VDC jsi duševně chorý...
GTI
Jezdi opatrně, bylo na tom přeloženém listu napsáno...

Bylo mi dvanáct. Táta zrovna dostal povolávací rozkaz. Směr Saigon. Těžká doba. Koho zajímalo, že jsem tu byl já? Koho zajímalo, že tu byla máma se ségrou, co na něm mohla oči nechat? Koho zajímalo, co bude dál?

Pravidelně chodila pošta. Táta psal, jak vietnamci lezou z děr... Jak ležíš přitisknutej k zemi v rozbahněný džungli a deset centimetrů nad hlavou ti sviští kulka za kulkou. Jak čekáš, jestli se rozmočíš, jestli splyneš s bahnem a pak, když je dvacet vteřin ticho, tak se zvedáš a běžíš naději do náruče.

Občas si ty dopisy ještě dnes pročítám. Měly zpoždění měsíc. Pravidelně. Přišlo jich devatenáct. Máma sedávala v kuchyni za stolem a unavenejma očima četla slovo za slovem. Stále dokola. Ségra při tom stávala u okna a zamlženejma očima vyhlížela něco, co stále nepřicházelo. A já, já ty dopisy pak tajně čítával po nocích pod dekou při svitu baterky.

Ségra dopisy těžce nesla, a nikdo z nás jsme nezvládli ten poslední, devatenáctej. Protože než nám ho pošta doručila, dostala máma telegram z ministerstva obrany.

V tom posledním dopise táta psal, že snad už ta pakárna skončí a že se brzy nalodí. Jo, tak tohle mu vyšlo dokonale. Přivezli ho ještě se stovkou dalších přikrytýho vlajkou.

Tři roky jsem pak nevlezl do garáže ani pro sekačku na trávu. Tam bylo tátovo hájemství. Máma jen dokola četla ty dopisy a ségra, ta to odnesla z nás asi nejvíc. Pak jednou, když mi bylo sedmnáct, jsem vzal se skoby v předsíni klíč a šel do garáže. Tam stála, pod vrstvou prachu a pod zelenou plachtou. Devětsetjedenáctka v temně modrý barvě. Tátova chlouba.

Shrnul jsem plachtu. Sesunul se na sedadlo a podíval se ve zpětným do svejch očí. Byly to oči, jako měl můj táta. Na sedadle spolujezdce jsem zahlédl zažloutlej, přehnutej list papíru. Vzal jsem ho do pravé ruky, rozevřel ho a spatřil to tolik známý písmo. Stálo tam - Jezdi opatrně chlapče, tvůj táta.
Alessio1
todle je fakt silný...oči vlhnou i po letech :yes:
MariAchi
Slov netreba. :yes:
blowiik
To už je let, kdy jsem tohleto četl, 2005-6? 😄 stále výborný :yes:
figurka
Jako relativně čerstvého otce mne to vzalo ještě víc. Díky GTI. Dokonalé.
P.S. Doporučiji shlédnout film Drive. V dnešní době trochu jiný, osvěžující film o kterém neustále přemýšlím.
ozawasan
původně jsem chtěl napsat něco jako příspěvek dolů.... Ale tohle ....tohle mluví za všechno a lépe mu tady asi nikdo klobouk nesmekne..... dík :yes:
Ronault.
:yes: :yes: :yes:
Ji/Ri
911x :yes: pane jo, tohle mě zamrazilo do sesle.... díky GTI :yes:
saldy
Čest jeho památce :yes:
Sonny Crockett
:yes: :yes: Sakra, fakt síla
Mig_35
Úplně jsem se dojal nad těma statečnýma americkýma vojákama. Už dlouho jsem neviděl nějaký krásný vlastenecký emerický film. Asi si budu muset nějaký pustit. P.S. opravdu vám to nepřijde trošku prvoplánové?
dederon00
Mám otázku. Autobiografický príspevok?
Mig_35
ty nejsi dederon, ty jsi mongol😄
dederon00
Zaujímavé. Otázka bola adresovaná gti-mu a odpovedal iný prispievateľ. Žeby vzťahovačný syndróm? ;-\ ;-\
MariAchi
Kdyz se rekne auto, predstavim si vzdy (opravdu vzdy) 911.
Tu starsi, s rostackym kukucem a kridlem na zadi.
Az po vterine mi dojde, ze existuji i jina...auta.

Panu Porsche preji klid tam nahore a nam vsem preji, at se kazdemu povede v zivote aspon jedna vec, ktera bude aspon z poloviny tak dobra a tak trvala jako 911.
PlugIN
v tomhle jsme na tom stejně 😄
samael
si ovšem podobnou glorifikaci nezaslouží,byl to sice geniální konstruktér,zároveň ale člověk s velmi pochybným charakterem,který využíval práce otroků z koncentračních táborů. :no:
figurka
Když už jseš v tom, tak běž třeba plivnout na hrob Neila Armstronga.
PlugIN
jasný no 😄 ve svých osmi letech tomu hodně rozuměl :yes: :yes: (narozen 1935 - na konci války mu bylo tedy 10 let)
flipmode
...za vsechno, R.I.P. Vice takovych magu do dnesni doby :yes: :yes: :yes:
Norge
..R.I.P !

P.S.😒br /> Dalsia etapia konci, ..a ina zacina. Nove modely su silnejsie, vedcsie, sportovejsie, teda aspon tie seriove...dokonca su all-road, alebo four door...,ale ziadna ikona od cias 911 ..?
Takze ano, R.I.P. pane Porsche, ctim si vasi praci a vse do 90s ., ..lebo vtedy to bolo nieco, dnes to je ale ina skladba... Iny majitel... Iny pohlad... a asi aj ine auta. Este ze mate to muzeum, tam kazdemu kto miluje benzin tlcie srdce ... ziadne esp, abs ..atd. ...cisty adrenalin, s rukavicami na rukach a vrkci ... To boli casi

;-\