Testy
Přihlásit pro přidání komentáře
Mixo
Paradoxne za 2 dny 2 testy 2 velmi podobnych aut s 2 litrovym benzinem, 2+2(=4)kolkou a automatem.
Skoda, ze je nesrovnala redakce v samotnych testech, ale vypada to na celkove vitezstvi CX5.
Skoda, ze je nesrovnala redakce v samotnych testech, ale vypada to na celkove vitezstvi CX5.
Po přečetení obou testů by to srovnáním mohlo skončit špatně a další subarka by si prohlíželi jenom v katalogu
GTI
Jo, jak tak pročítám úvodní slova testu, zde na diskusi si zdejší známý falešný sob moc neužije, tohle není test o prošívaných sedadlech, tlačítkovém ping-pongu a honění si slepého ega Fantomase garáží.
Je neuvěřitelné, že plakátovci zde zatím neomdlévají blahem. Vždyť nahoře je dokonalý produkt pro mladou horkou krev, produkt pro příměstského kovboje tohoto století, produkt, který spolutvoří kompaktní styl doby - [odkaz]
Jenomže na tohle všechno musíš mít srdce, čich a vědomí reality. Báchorky z garážové bašty si schovej na večer, nyní tu od tebe svět čeká jasný a přímý názor. Jenomže... víš ty vůbec, co je to názor?
BRAVO SUBARU, BRAVO TEST :yes:
Je neuvěřitelné, že plakátovci zde zatím neomdlévají blahem. Vždyť nahoře je dokonalý produkt pro mladou horkou krev, produkt pro příměstského kovboje tohoto století, produkt, který spolutvoří kompaktní styl doby - [odkaz]
Jenomže na tohle všechno musíš mít srdce, čich a vědomí reality. Báchorky z garážové bašty si schovej na večer, nyní tu od tebe svět čeká jasný a přímý názor. Jenomže... víš ty vůbec, co je to názor?
BRAVO SUBARU, BRAVO TEST :yes:
Tve nadseni pro XV (prozatim) nesdilim. Sedel jsem v jednom kousku, pravda nejnizsi stupen vybavy, ale nedovedu si predstavit, ze bych do toho chtel sednout jeste jednou.
Vse pusobilo velmi lacine a neutulne, jako auto pred 15 lety.
Vse pusobilo velmi lacine a neutulne, jako auto pred 15 lety.
To je však přesně to, co cením - jednoduchost, neokázalost, praktičnost. Výhled z vozu nekomplikován tlustými sloupky, uchopitelnost přístrojové desky, a jak potvrzuje i diskuse, samozřejmě upřednostnit manuál, a hurá na cestu...
hmmm, to s tim primestskym kaubojskym vyuzitim, to teda sedi! a je fakt, ze cichne-li clovek k subaru, tak je lapen... sice je tam spousta veci narvanejch z ttt (auris&spol.), ale to neva. jako celek (pominu palubku, ta je bohuzel velmi ttt) je to velice spasswerk... vzdyt taky alcyon zari 800x vic nez slunce!!!
p.s. to znazornovani polohy kol je z lc
p.s. to znazornovani polohy kol je z lc
Ale to jsem překvapenej. Tohle je GTI Subaru 😄 .... Jinak mě se líbí, ale oceňuji hlavně techmiku. Tedy kromě toho CVT, zkoušel jsem ze zvědavosti a je to hrozný ! Manuál je v pohodě.
rogih_123
Ono CVT funguje trochu jinak než klasika. Drží otáčky motoru v optimální oblasti a zrychlování obstarává plynulá změna převodového poměru. Takže čekat na růst otáček při akceleraci je poněkud naivní...
Právěže ona optimální oblast, ať už ji elektronika spočítá jakkoliv, je poměrně dosti vzdálena otáčkám nejvyššího výkonu, což dynamiku vozu samozřejmě poznamená.
Jenže ideální otáčky pro nejlepší akceleraci jsou mezi maximem výkonu a maximem točivého momentu. Předpokládám, že tým inženýrů v automobilce je dost chytrý na to, aby to vymyslel nejlépe, jak je to v současnosti možné. Kdyby byla lepší akcelerace na otáčkách maximálního výkonu, drželo by to otáčky na maximálním výkonu. Principielně je CVT dokonalý typ převodovky, jde jen o to, jak už bylo výše řečeno, to vyladit. Navíc jsem přesvědčen, že pocit pomalého zrychlování je z větší části psychologický právě kvůli konstantním otáčkám a neměnnému zvukovému projevu; až se eliminují všemožné ztráty, ani dvojspojková převodovka nebude rychlejší.
Já s tím předjíždím tak,že pádlama podřadím kam až to jde ... nemusí se volid M po nepoužívání pádel cca 30 s se vrátí zase do pozice D ... a pak šlápnu na plyn. Auto vyletí do otáček a je .
Ideální otáčky (uvažujeme-li maximální akceleraci) jsou samozřejmě v oblasti nejvyššího výkonu.
Tak to máme jiné informace. Každopádně to asi mělo svůj důvod, proč to dali na maximum točivého momentu.
Určitě, XV není závodní auto a pro běžnou jízdu je takovéto nastavení zřejmě lepší (nesmíme zapomínat například na třecí ztráty CVT atd.). Je to poměrně složitý problém, který na diskuzi asi nemáme šanci vyřešit, každopádně - při předjíždění je lepší si pádly podřadit než spoléhat na "kickdown".
roubicek25
popravdě taky nerozumím moc Subaru, proč všude cpe CVT...hodně sem zvažoval Legacy 2,5..jenže do evropy to dodávají pouze s CVT...proč ?? do USA to s manuálem je... :no:
Souhlasím na 100%. Přicházejí tím o spoustu zákazníků. Když uvážím, že Subaru ocení zejména ti, co se v autech vyznají, tak mi CVT připadá jako nesmysl (alespoň pro Evropu). Alespoň tu volbu převodovky mohli zanechat !!!
v danej triede chcu ludia vacsinou automat a subaru je dost mala automobilka aby predava tak vela modelov
to by musela ist zakonite cena hore
to by musela ist zakonite cena hore
Subaru ty modely s manuálem vyrábí, jen je do Evropy ( resp.ČR) nedováží. Pravdu asi bude mít pinpo...
Ve třídě kompaktních SUV není většinovou převodovkou automat (opět mluvím o Evropě).
Ve třídě kompaktních SUV není většinovou převodovkou automat (opět mluvím o Evropě).
Příčina bude hlavně v tabulkových hodnotách emisí, které jsou u CVT nižší. Evropa naprosto zabíjí použitelná auta, enviromentalismus vládne na úkor zdravého rozumu.
No, tak to je trošku krkolomný argument. Jiné automaty, které nejen mně připadají daleko žádoucnější (PDK, DSG), v Evropě normálně jezdí a emise taky zvládají. Realita je taková, že to prostě nezvládá Subaru.
Pan kolega ale řešil, proč se do EU nedováží 2,5i s manuálem, ale jen s CVT, tak jsem mu odpověděl, že to je kvůli vyšším emisím u manuálu, který v kombinaci s ne úplně malou atmosférou není na tabulkové spotřeby zrovna ideální. Kdyby se Subaru rozhodlo dělat jako svou automatickou variantu dvojspojkovou převodovku místo CVT, tak by ty emise asi byly v pohodě také. Ale o tom řeč vůbec nebyla, srovnáván byl manuál a automat (zde v podobě CVT). Jaký typ automatu použijí je z hlediska těch emisních limitů už celkem jedno, obojí vyjde lépe než manuál. Proto úplně nechápu zmínku o DSG, jež je alternativou k CVT, která taky v Evpropě normálně jezdí a ty emise taky zvládá. Subaru jen nechce platit pokuty Evropské Unii za Legacy s manuálem, co nezvládá mi nějak uniká.
Jim to je jedno, Evropa není hlavním trhem. Evropští hráči to řeší motory konstruovanými za účelem tabulkově nízkých spotřeb, které v reálu očekávatelně moc nefungují, ale nic jiného jim nezbývá. Subaru nepředělává motory, holt to doveze jen s ekologičtějším automatem, protože vyvíjet horší motory extra kvůli Evropě, kde skoro nic neprodají, se jim nevyplatí a mezitím si prodávají spousty aut doma a v USA.
Jim to je jedno, Evropa není hlavním trhem. Evropští hráči to řeší motory konstruovanými za účelem tabulkově nízkých spotřeb, které v reálu očekávatelně moc nefungují, ale nic jiného jim nezbývá. Subaru nepředělává motory, holt to doveze jen s ekologičtějším automatem, protože vyvíjet horší motory extra kvůli Evropě, kde skoro nic neprodají, se jim nevyplatí a mezitím si prodávají spousty aut doma a v USA.
Asi ti toho uniká víc. Pokud Subaru nezvládá emise s malým 2,5l motůrkem s manuálem (kterých v Evropě jezdí milióny), tak to prostě moc nezvládá. Je to holt malá automobilka s velmi omezenými možnostmi. Evropský trh je holt nejen největší, ale i nejnáročnější na světě, a to není pro každého.
Tak s tim nejvetsim trhem bych byl ponekud opatrnejsi. V roce 2011 se v EU prodalo 13.1 milionu a v USA 13.5 milionu vozu 😉
Ad emise - nejedna se o Euro normy nybrz o pitome narizeni EK o produkci CO2 :no: To proste vetsi objemy nesplni a za kazdej prodanej kus se plati "penale".
Ad emise - nejedna se o Euro normy nybrz o pitome narizeni EK o produkci CO2 :no: To proste vetsi objemy nesplni a za kazdej prodanej kus se plati "penale".
Slávek to již vysvětlil. Naprosto ti unikají souvislosti, jen máš potřebu soustavně vyzdvihovat/ shazovat tebou milované/neoblíbené výrobce bez zjevného reálného základu. Je chvályhodné mít vlastní názor, kupuj co uznáš sám za vhodné, ale není potřeba to ventilovat na takovéhle úrovni.
Se ti divim, ze mas potrebu v kazde diskusi ze sebe udelat naprosteho hlupaka... 8-s :no:
pouzi hlavu. Kolko sa v europe preda aut s 2,5 litrovym motorcekom? Par. Kolko z toho maleho mnnozstva preda subaru. Len maly zlomok. Otazne je ci sa im uprava tych motorov ekonomicky vyplati , ked inde vo svete ho predavaju bez uprav dalej. Vacsina europy frci na nafte
esenbe
No nedalo mi to. Píšu zde svou osobní zkušenost s CVT po 70 000 Km. Když to vezmu podle prostředí. Tak město - Super, tady se to hodí nejlépe. Spotřeba výborná, rozjezdy plynulé - super 10b. Okresky - tady je to horší, když chceme sportovní jízdu tak si motor jede v otáčkách a má zvuk jako sekačka. Tohle subaru řeší manuálním řazením a když se s tím člověk sžije nečiní to žádný problém 8b. Dálnice - Pokud jezdíte brzda plyn a na dálnici se honíte CVT vám vyhovovat nebude ,pokud jako já zamáčknete tempomat na140 km/h a jedete tak je to pohoda a navíc se vám CVt odmění hezkou spotřebou 8.0L/100 km. Tedy zase 8b. ... Celkově vzato CVT je výborná věc. Po 70 000 jsem se s tím dokonale stotožnil. Jezdím v průměru za 9L a už vůbec nerozumím tomu kdo chce v autě manuál. Navíc je to převodovka bezuržbová, takže odpadá servisní interval. Když někdo jezdí delší cesty plus pak strkačka po větších městech neznám lepší volbu.
No ten automat, stejne jako 4kolka, taky neni pro kazdeho. Pokud nekdo jezdi dalnicni sprinty, tak v manualu zaradi nejvyssi stupen a jede. Osobne bych o automatu uvazoval, pouze pokud bych byl casto v rannych kolonach pred Prahou a celkove radil hlavne ve meste.
No tak já jsem z jeseníku - odtud jsem jezdil různě po republice i mimo ni. Většinou jsem byl pracovně na dálnici a pak velké město. Okresky hlavně doma. A CVT mi sedlo úplně skvěle. Předtím jsem jezdil s manuálem a štvalo mě to neustálé kvrdlání.
marianek
Panove redaktori by si meli uvedomit jakeze auto vlastne testuji. Jaky ma motor a jakou ma prevodovku. Tyto zakladni informace poslouzi k vyberu spravneho stylu jizdy pri testovani.
Zde mame prevodovku CVT. Jde o, dle meho nazoru, o nejlepsi mozne spojeni mortoru a silnice. Uvolni pravou ruku od neprijemneho prerazovani podobne jako "normalni" automat a pritom oproti automatu neni treba se horcit nad skubanim pri podrzazovani nebo se rozcilovat kvuli zmatene "mysli" dvojspojky v automatickem rezimu.
CVT neni pro poblazneneho obchodniho zastupce, ktery zna pouze dve polohy plynoveho pedalu. CVT neni pro ridice, kteri odhaduji zrychleni a rychlost samotnou sluchem. CVT neber pokud te plynula jizda v kolone irituje.
Jiz pri redakcnim testu hybridni Toyoty jsem zaregistroval neochotu testera se automobilu pruzpusobit a uvedomit si co ridi. Podobne je tomu i tady. Testere ridis CVT, tak se podle toho chovej.
Priklad😒br /> "Jenže co když v tu chvíli chcete prudce předjet? Pedál akcelerátoru musíte co nejrychleji poslat k podlaze, aby elektronika pochopila váš záměr, a čekat. Převodovka se nastaví tak, že se otáčky dostanou někam za čtyři tisíce otáček a dál rostou jen poměrně nesportovním tempem."
To je to same, jako bys ses pri testu manualu pozastavoval nad timto😒br /> Jenže co když v tu chvíli chcete prudce předjet? Musite si nejdri podradit, potom pedál akcelerátoru musíte co nejrychleji poslat k podlaze. Otáčky dostanou někam za čtyři tisíce otáček a dál rostou sportovním tempem az vas znovu bued obtezovat povinnosti preradit. (omlouvam se za castecny copy/paste).
Pozastavil jsem se nad pristupem testera kdyz narazil na neco, co nepochopil😒br /> "K čemu je obrázek podvozku se sekundami pod ním jsem neodhalil ani já, ani kolega". Testere jakpak ses snazil tuto mysterii odhalit?? Potom jeste napises "Ve velmi tlustém manuálu to ale určitě bude někde napsané." Mozna by to chtelo prolistovat manual a napsat oc jde. Toto beru jako polovicni praci, odflaknuty test. V techto pripadech je lepsi netestovat, predat kolegovi, ktery ma ke sve praci lepsi pristup, zajem dany vuz testovat a nebude liny se s automobilem blize seznamit.
Zde mame prevodovku CVT. Jde o, dle meho nazoru, o nejlepsi mozne spojeni mortoru a silnice. Uvolni pravou ruku od neprijemneho prerazovani podobne jako "normalni" automat a pritom oproti automatu neni treba se horcit nad skubanim pri podrzazovani nebo se rozcilovat kvuli zmatene "mysli" dvojspojky v automatickem rezimu.
CVT neni pro poblazneneho obchodniho zastupce, ktery zna pouze dve polohy plynoveho pedalu. CVT neni pro ridice, kteri odhaduji zrychleni a rychlost samotnou sluchem. CVT neber pokud te plynula jizda v kolone irituje.
Jiz pri redakcnim testu hybridni Toyoty jsem zaregistroval neochotu testera se automobilu pruzpusobit a uvedomit si co ridi. Podobne je tomu i tady. Testere ridis CVT, tak se podle toho chovej.
Priklad😒br /> "Jenže co když v tu chvíli chcete prudce předjet? Pedál akcelerátoru musíte co nejrychleji poslat k podlaze, aby elektronika pochopila váš záměr, a čekat. Převodovka se nastaví tak, že se otáčky dostanou někam za čtyři tisíce otáček a dál rostou jen poměrně nesportovním tempem."
To je to same, jako bys ses pri testu manualu pozastavoval nad timto😒br /> Jenže co když v tu chvíli chcete prudce předjet? Musite si nejdri podradit, potom pedál akcelerátoru musíte co nejrychleji poslat k podlaze. Otáčky dostanou někam za čtyři tisíce otáček a dál rostou sportovním tempem az vas znovu bued obtezovat povinnosti preradit. (omlouvam se za castecny copy/paste).
Pozastavil jsem se nad pristupem testera kdyz narazil na neco, co nepochopil😒br /> "K čemu je obrázek podvozku se sekundami pod ním jsem neodhalil ani já, ani kolega". Testere jakpak ses snazil tuto mysterii odhalit?? Potom jeste napises "Ve velmi tlustém manuálu to ale určitě bude někde napsané." Mozna by to chtelo prolistovat manual a napsat oc jde. Toto beru jako polovicni praci, odflaknuty test. V techto pripadech je lepsi netestovat, predat kolegovi, ktery ma ke sve praci lepsi pristup, zajem dany vuz testovat a nebude liny se s automobilem blize seznamit.
ty seš dobrej >😁 Všichni sou blbci jen ty seš letadlo, rozumbrado >😒]
Te jsi to trefil. Teda, pokud jde o test nahore a pristupu redaktora ke sve praci.
Ne >😁
Tak az vyrostes, dostanes rozum a budes ho pouzivat vic nez smajliku, se muzes prihlasit o slovo.
Souhlas - nechápu to věčné lamentování nad CVT. Úplně mi to přípomíná jak se řeší jestli je lepší manuál a nebo automat. Většinou ten co nikdy v automatu neseděl říká, že nejlepší je manuál.
Presne tak. Zde jde bud o jedince, kteri CVT, nebo automat jako takovy nikdy neridili, nebo o neotesance, kteri hledaji sportovni posez, jizdu, vzhled v kazdem aute.
No tak třeba já jezdím už 8 let výhradně s automatem (kromě krátkodobých zápůjček) a nic jiného si pro své hlavní auto ani nedovedu představit. Ale vyzkoušel jsem všechny možné systémy automatů, vítěz je pro mě jasný - a CVT to rozhodně není. Osobní zkušenost.
lidem spíš vadí, že tam není možnost volby..
XV se dělá s 5MT s redukcí (1.6), CVT (1.6, 2.0) a 6MT (2.0, 2.0D). Přemýšlím, jakou jinou převodovku bych mohl ještě potřebovat. Automat k dieselu a 6MT s redukcí. Tak jako tak, k mání jsou 3 převodovky, čili možnost volby je. Nebo abych odpověděl úplně přesně na to, na co narážíš - ke každému motoru můžeš mít manuál, do CVT nikdo nikoho nenutí.
možnost volby...co takhle nějaký POUŽITELNÝ automat? >😁
Definuj slovo "použitelný". Je zcela zjevné, že použitelné je pro každého něco jiného. Subaru samozřejmě nemontuje do jednoho auta deset druhů převodovek, pan kolega to ale podával tak, že u XV nemáš ohledně převodovek možnost volby. Tak jsem napsal, že s testovanou 1.6 je možnost volby a sice mezi právě CVT a 5MT s redukcí, což zase nikdo na trhu v této kategorii ani žádné příbuzné nenabízí. Co je pro koho použitelný automat neřeším a nehodlám na to vést nekonečnou diskuzi typu "benzín vs. diesel", pouze jsem vyvrátil tvrzení psané výše.
Já nevím jel jsi v subaru CVT ... to subaru je tam velmi důležité. Já mám zkušenosti jak s různými DSG u vw a derivátech, tak se starými 4stupňech v amerikách apod. A pak také s cvt u jiných značek. Subaru jasně vyhrává na 4stupních, ostatními CVT a nepřijde mi v ničem horší než DSG. Co vede DSG na okreskách překonává CVT od Subaru ve městech ( a to nemluvím, že můžeš používat manuální režim) ....
Jel, v legyně. Nelíbí se mi to, teda až na to město, tak je to fajn.
Jen mi teď trochu není jasné, proč výše vidím vyjádření ve smyslu, že CVT je nepoužitelné, když teď dáváš najevo, že ve městě přinejmenším použitelné je.
Druhá věc, to že se ti nelíbí, je celkem pochopitelné. Naprosto rozumím tomu, že je to nepříjemné, divné, prostě nezvyk. Není to však vhodné zaměňovat s tím, že by ta převodovka fungovala špatně či byla nepoužitelná. To je opravdu velmi relativní pojem.
Druhá věc, to že se ti nelíbí, je celkem pochopitelné. Naprosto rozumím tomu, že je to nepříjemné, divné, prostě nezvyk. Není to však vhodné zaměňovat s tím, že by ta převodovka fungovala špatně či byla nepoužitelná. To je opravdu velmi relativní pojem.
vursum
Ako obvykle ma test Subaru na auto.cz pobavil 😄 (dodnes si pamätám, ako to tu Ochcávka nandala Foresteru >😁 ). Len tak zo srandy som si prebehol testy tohto auta v niektorých tlačených médiách a slová ako "Jízdně na Subaru XV žádné jiné SUV prostě nemá" (Svět motoru), "Tohle auto totiž podvozkově funguje jako málokteré jiné SUV..." (Autotip)... a tak ďalej. Všeobecne je chválená nízka hmotnosť, systém pohonu - centrálny diferenciál v tejto triede je u nás unikát a s tým súvisiaca bezpečnosť a jazdné vlastnosti, ďalej vnútorný priestor... a tak ďalej. Ale toto dávať súčasnému Európanovi je ako hádzať perly sviniam a presne v tom duchu sú písané poväčšinou aj tie testy - plasty v interiéri, postranné kapsičky v kufri, AUX a USB pripojenia... a podobné kravinky, ale to, čo robí auto autom, akosi zostáva nepovšimnuté... Je to smutné... A potom sa čudujeme, že niektoré modely sa do EU už ani s manuálom nevozia (hoci si ho daný model doslova pýta), ale do USA áno, čo je situácia v nedávnej minulosti ešte nemysliteľná (skôr opak bol pravdou)... Ako vravím, je to smutné a bude už len smutnejšie...
Tak zrovna verze s CVT mezinapravovy diferencial nema. Pouziva vicelamelovou spojku.
Tak to viem aj ja, v tom "teste" je to tuším aj spomenuté a takisto v x ďalších testoch a špecifikáciách, čo som prečítal... Myslel som to celkovo na XV ako model, ktorý po technickej stránke vo svojej triede nemá obdobu. A tiež ako poukázanie na fakt, že ak niekto v dnešnej dobe robí poctivé produkty, tak je na okraji záujmu...
ozawasan
Subaru není pro každého - to jen tak na začátek a na zahřátí. Není to výrazem nějaké nadřazenosti či elitářství - ani náhodou, ale zkrátka pokud člověk může a vybírá si auto podle sebe a ne podle možností své šrajtofle či úvěrové společnosti, tak si vybírá, co mu sedí. A to je hlavním problémem tohoto testu - nic proti textu, nic proti kvalitě a schopnosti posuzovat materiál - ale úhel pohledu - to je to, co jde trošku mimo. Zkrátka si tester a auto "nesedli". Chápu, že je to úskalí testovacího života a nelze to komukoliv vyčítat. Ale jako výčitka by byla nerozumná, tak případný odsudek či odsunutí Subaru by nebylo na místě...
V Evropě nikdy nebude Subaru lídrem prodejů. Zkrátka leží mimo zájem. Jde svou cestou. Také mne třeba brzí, že díky ekobuzerátorům do toho nemontují turbínu a klasický měnič, ale ten kdo si jde koupit Subaru - ví co chce.... Taky se Vám nemusí líbit mazanice v galerii a on je to za pár let Kupka za desítky milionů... Abych se tu nerozepisoval příliš - ten, kdo si tohle auto koupí - bude mít dopředu velmi dobře srovnáno v hlavě, co chce, co od toho vozu očekává, jaké jsou možnosti a schopnosti tohoto vozu a to i s ohledem na případné CVT. A nebude mu to vadit. Subaru je srdcovka a navíc pořád ještě technicky na špici...........a svoje....
V Evropě nikdy nebude Subaru lídrem prodejů. Zkrátka leží mimo zájem. Jde svou cestou. Také mne třeba brzí, že díky ekobuzerátorům do toho nemontují turbínu a klasický měnič, ale ten kdo si jde koupit Subaru - ví co chce.... Taky se Vám nemusí líbit mazanice v galerii a on je to za pár let Kupka za desítky milionů... Abych se tu nerozepisoval příliš - ten, kdo si tohle auto koupí - bude mít dopředu velmi dobře srovnáno v hlavě, co chce, co od toho vozu očekává, jaké jsou možnosti a schopnosti tohoto vozu a to i s ohledem na případné CVT. A nebude mu to vadit. Subaru je srdcovka a navíc pořád ještě technicky na špici...........a svoje....
Vieš, ono "mať vlastný názor" je pekná vec, ale ktorý to je? >😁 . Z princípu - ten kto píše do médií a prenáša svoje "názory" na plebs a tým určuje správanie stáda, nikdy nemôže písať svoj ozajstný vlastný názor... Rovnica "mať vlastný názor = písať ho do médií" nikdy neplatila a nikdy platiť nebude, to už by mohlo byť jasné snáď každému...
KANKUNEN
je možná lepší než 4°automat, ale oproti dvouspojce nebo sky HM nemá skůtrsystém absolutně šanci.
eniel lorien
na svoj názor..Aj keď v tomto prípade s jeho názorom nesúhlasím. či by sa predávalo lepšie ako predokolka? A kto by si to kúpil? A načo by mu potom bola svetlá výška 22cm? .. Alebo sa má subaru vydať cestou oplastovania klasickej predokolky ako to robí jedna nemenovaná automobilka a predávať ako strašne drsnú káru? 😄 😉 ..Možno iný pohľad je v tomto videoteste : [odkaz]
Kdyby Subaru zaclo delat svoje auta jako predokolky, tak to do roka a do dne muze zabalit.
Pokusím se vám jej dovysvětlit. Prvním argumentem je výrazný prodej verzí s pohonem předních kol u malých SUV a crossoverů, kde pohon na všechna čtyři zákazníci vlastně ani nevyžadují. Druhým je cena, díky které by o XV přemýšlelo více zákazníků. Třetím je určení, pro horaly či aktivní uživatele je zde Forester, XV opravdu míří spíše na městskou klientelu. K té oplastované drsné káře: ano, to by asi byla nejsnažší (neříkám že nejlepší...) cesta, jak zvýšit prodeje.
...nie som si istý či by sa predaj zvýšil. Subaru ma image výrobcu 4koliek a jeho kupec to od neho tak akosi ocakava... Aj ked XV ma tendenciu oslovit "livestyle" zakaznika nikdy to nebude taky ten typ ktorý nevie kde to ma motor a ktore kolesa to ma pohanane. V tomto si dovolim nesuhlasit..
A aj mestsky meterosexualny live style junak si ho kupi koli vzhladu ale aj preto lebo je to subaru a to je stvorkolka predsa 😄 toto je môj názor..
A aj mestsky meterosexualny live style junak si ho kupi koli vzhladu ale aj preto lebo je to subaru a to je stvorkolka predsa 😄 toto je môj názor..
V pořádku, podle mého by varianta levnější verze s předokolkou ten určitý druh zákazníků neodradila, protože na parkovišti před soláriem by nebylo poznat, zda majitel "jede" na všech čtyřech nebo ne 😄
Přesně tak, Subaru si kupují lidi, co o autech něco vědí a hlavně přesně ví, co chtějí. Pokud by Subaru přišlo o svou koncepci pohonu, nemá už moc čím oslovit. Jinak řečeno, když už člověk bude chtít Subaru, tak určitě se 4×4. Pokud je to typ, co parkuje před solárkem, tak si koupí něco jiného, i kdyby XV byla dvoukolka.
A koneckonců je to tak dobře, obyčejných 2WD hatchbacků je spousta a oceňuji, že existují značky, co se nehoní vší vervou za nejvyššími prodeji, ale mají nějakou filozofii, kterou neosloví široké masy, ale o to víc osloví menšinu, která je posléze věrná.
A koneckonců je to tak dobře, obyčejných 2WD hatchbacků je spousta a oceňuji, že existují značky, co se nehoní vší vervou za nejvyššími prodeji, ale mají nějakou filozofii, kterou neosloví široké masy, ale o to víc osloví menšinu, která je posléze věrná.
:yes: a to bohužel někteří nedokážou pochopit . nějaký kompromisy a boj o zákazníka na to tu jsou jiné tuctové automobilky který víc slibují než umí , subaru jsou skromný auta s velkým srdcem a nehrajou si na něco co nejsou , u Subaru jde v první řadě o požitek z jízdy a to mi dáte za pravdu v tom je subaru králem 😉
Loskutacek
Tak sem se v tom projel a je to pěkný auto. Hlavně ten podvozek mi přijde skvělej. Pocit robustnosti mám u aut rád. Motor je trochu jalovej (do tech 4000ot), ale myslim, že to bude spíš delšími stupni 6MT. Ve srovnání se starsim foresterem turbo je to ale slabota. Myslím pocit z jízdy je slabota. Ale i tak mi to přijde jako jedno z nejzajimavejsich subaru. Bral bych to, jen ne v oranzove 😉
anzo
..mam pocit, ze redaktor ten test, jednoducho robit ani nechcel... a cely test sa nesie v tom duchu... co funguje skvele,tak to moze byt a vsetko ostatne je na pi.u...
Ale naštěstí lze XV objednat i s manuálem. Čert ví proč novinářské auto dostalo zrovna variátor... ;-\
Přeci jenom, vybaveny alespoň pádly a předvolenými "stupni", jsou schopné nabídnout celkem přijatelné svezení. V Kizashi mi převodovka nijak nepřekážela.
Nejsem jejich fanda, ale ani je nijak nezatracuji. Projdou vývojem, budou dobré. Pro 95% dnešních lidí, je to zcela postačující řešení pro převážně městský automobil. 95% z těch 95% ani nebude vědět, jaký typ automatické převodovky vlastně má... Ocení naopak komfort daný hladkostí převodovky a při klidné a nesportovní jízdě (95% uživatelů takového auta) i bonus v podobě nízké spotřeby dané nízkými otáčkami.
Díváme se tady pořád na auta očima maniaků, střelců a techniků - to ale není běžný dnešní zákazník. Jsme těžká minorita. Možná dokonce i čtyřprocentní😄
A k tomu vývoji, tím již dávno prošly takže čekat na nějaký zázrak je dost naivní.
Bylo by dost naivní si myslet, že jsme na konci vývoje těchto převodovek. Naopak, jsme na začátku. Až na občasné výkřiky v minulosti u Nissanu, Hondy (HR-V), Fiatu (Punto- ale japonská převodovka) se začaly variátory ve větší míře rozšiřovat posledních 4-5 let. Takže opravdu ne, vývojem ještě nepřošly. Vem si, jak dlouho jsou na trhu HDM a kam se posunuly třeba jenom během posledních let.
S tím, jak jsou výhodné variátory pro výrobce (skvělá laboratorní čísla), budou je muset vypiplat, aby splňovaly nároky a čísla i v praxi. Takže počkejme 5 let a nepoznáme variátor od moderní HDM. S příchodem dvouspojek se HDM začaly plošně odepisovat a hle, trochu se na nich zapracovalo a kde jsou.
CVT mi nevadi, mam ho ve velkym skutru a jsem na nej zvyklej. Pro sportovni jizdu teda vhodny neni, ale to se da rict o celym XV.