Novinky
honysek
0
Stoprocentně s Vámi souhlasím. Bohužel neznám situaci kolem Kvasin, ale znám dobře situaci kolem Trutnova, kde bydlím. Zde se z mnoha a mnoha polí a městských pozemků staly stavební parcely. Ovšem až v době, kdy tyto "bezcenné" pozemky přešly do soukromých rukou... 😢
Přejít do diskuze
Ano, tohle se jistě děje často. Ale znáte v tomto případě konkrétní situaci ? Na obchod musí být dva a mě tu vadí princip kdy jedna strana prostřednictvím medií obviní druhé ze spekulace, aniž by dodala konkrétní fakta. Mezi těmi " spekulanty " můžou být i starousedlíci.
Při uplatňování těchle principů se totiž klidně může stát, že vám jednou u nového domu na hypotéku zazvoní zástupce firmy XY a řekne, že tady chtějí postavit novou fabriku a vy máte zbytečnou zahradu za domem, kterou vykoupí za 10kč/m, jelikož taková je tady obvyklá cena, a tady Franta z realitky to potvrdí. A když ne, budou si na vás ukazovat jako na špínu, která brání lidem pracovat. 😉
Při uplatňování těchle principů se totiž klidně může stát, že vám jednou u nového domu na hypotéku zazvoní zástupce firmy XY a řekne, že tady chtějí postavit novou fabriku a vy máte zbytečnou zahradu za domem, kterou vykoupí za 10kč/m, jelikož taková je tady obvyklá cena, a tady Franta z realitky to potvrdí. A když ne, budou si na vás ukazovat jako na špínu, která brání lidem pracovat. 😉
Typický český příklad. Český stát či obec se levně zbaví svých pozemků, které koupí různé společnosti, povětšinou s pofidérními vlastníky, aby je nazpět při potřebě jakékoli stavby musel stát nakoupit za mnohonásobně vyšší cenu zpět. V tomto případě není nakupujícím stát, nýbrž výrobní společnost, ale princip je stále stejný. :no: Doopravdy dokonalý systém!
Jen jsem nastínil model chování, který v tomto případě používají. Samozřejmě pracovní místa
jsou fajn. Ale firmě nejde o pracovní místa, akcionářům jde o zisk. Řekl bych to jinak , když se nedohodnou dva rovnocenní obchodní partneři, protože jeden z nich má nepřijatelné podmínky, jedná se neúspěšný obchod a musí hledat jinde. Ale toto je případ, kdy silnější, označí toho menšího, který nevyhověl spekulantem a tím na něj i formou veřejného mínění tlačí. Je Tesco či Kaufland spekulant, když před vánoci zvedne ceny hraček ?
jsou fajn. Ale firmě nejde o pracovní místa, akcionářům jde o zisk. Řekl bych to jinak , když se nedohodnou dva rovnocenní obchodní partneři, protože jeden z nich má nepřijatelné podmínky, jedná se neúspěšný obchod a musí hledat jinde. Ale toto je případ, kdy silnější, označí toho menšího, který nevyhověl spekulantem a tím na něj i formou veřejného mínění tlačí. Je Tesco či Kaufland spekulant, když před vánoci zvedne ceny hraček ?
no právě, radní se dostali k informaci, že ŠA chce kupovat pozemky tak si odkoupili pozemky do soukromého vlastnictví a teď spekulují s cenou, na nějakých pracovních místech v regionu jim nezáleží.
Spekulanti ceny zvyšují nad reálné ceny ne pod. Koupil by sis superba za 1mil. nebo za 6mil. protože jiné auto mít nemůžeš. Spekulanti sou spíše ti, co mají přístup k informacím a většinou na tom krásně vydělají. Neříkám, že tady je to podobné. Asi každý mohl čekat, že se škodovka bude chtít rozšiřovat, ale škoda se bude chovat ekonomicky a jsem zvědav, kdo to nakonec zaplatí. Protože pro obec nebo region další pracovní místa budou mít pozitivní vliv.
Mám malý příjem na to, abych zakoupil vůz Superb v plné výbavě a mohl se tak tak dopravovat do zaměstnání cca 60km denně, při zachování maximálního pohodlí, které zatím postrádám, což mi brání podávat v práci ještě lepší výkon..od výrobce očekávám maximální vstřícnost a snížení spekulativní ceny vozu na mnou přijatelných 300t, jinak budu muset hledat alternativu u konkurence...čest práci, soudruzi, Váš Ferda Tobolka...ano, vcelku správně předpokládají, že český člověk odchovaný Novou na tohle slyší.. 😄