Novinky
Ono to vypadá jako zbytečnost, ale já jezdím především po Královéhradeckém kraji a "hradecké" dálnici na Prahu. Takže mi stačí si zapamatovat ať si dávám pozor na světle šedého sedana s 4H4 😉. Ty ve středočeském kraji jsou docela zapamatovatelné 1SR 80.. :yes:
Ale není potřeba znát SPZ. Když uvidite v pravém pruhu pomalu jedouciho pašíka není to nic jineho než policejní.
To je pravda, předpisově jedoucí pašík je podezřelej, pokud bude před váma tak pouze V6 má koncovku výfuku na obou stranách, čtyřválce pouze vlevo
Všechny 4Motiony mají koncovky na obou stranách...i čtyřválce.
Není to pravda. Výfuky na obou stranách mají jen nejsilnější V4 4M (jak benzín, tak diesel) a samozřejmě i tento V6. Navíc pouze benzínové motory je mají vodorovně s vozovkou, nejsilnější diesel je má trochu přihnuté k zemi.
V4???
U benzínu má výfuky po straněch i 4Motion pouze V6 a to sériově včetně DSG, V6 je v nabídce pouze pro Higline a "Exlusive".
U dieselu má výfuky po stranách pouze R4 125 kW 4Motion, sériově také s DSG.
P.S. Tak dej nějaký odkaz jak jsou přihlé k zemi víc, než u V6.
Od dob povinných DPF už ze výfuky turbodieselů nepřihýbají k zemi. Pokud DPF funguje jak má, "kouří" dnešní turbodiesel méně, než dnešní turbobenzín/benzín.
U benzínu má výfuky po straněch i 4Motion pouze V6 a to sériově včetně DSG, V6 je v nabídce pouze pro Higline a "Exlusive".
U dieselu má výfuky po stranách pouze R4 125 kW 4Motion, sériově také s DSG.
P.S. Tak dej nějaký odkaz jak jsou přihlé k zemi víc, než u V6.
Od dob povinných DPF už ze výfuky turbodieselů nepřihýbají k zemi. Pokud DPF funguje jak má, "kouří" dnešní turbodiesel méně, než dnešní turbobenzín/benzín.
>😁 a nezapomínejte také, že Policie má i policejní vrtulníky, které z vejšky dokáží přečíst naše/Vaše SPZ spolu s rychlostí auta jedna dvě
Když uvidíš podezřelej vrtulník tak spomalíš 😄.
Každý ví, že vrtulník je velmi drahý nástroj. Takže toho asi moc nenalétá v honbě za dopravními přestupky. 😉
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Já to neřeším. Jezdím kolem těch 150 km/h , což bude po odečtení odchylky tachomteru a jejich tolerance někdo kolem 135 tak doufám, že to jim za to nestojí 😄
petrumr
Tyto Passaty se poznají podle toho, že mají v zadu dva výfuky, na každé straně jeden. No a když to náhodou policejní Passat není, tak se přece nic deděje, ne? Ono těchto Passatů zase tolik nejezdí mezi normálními lidmi.
Protože se to někomu může hodit. Když ti to přijde jako zbytečnost, tak článek přeskoč a zbytečně nereaguj. :-! Mě se to třeba hodí a seznam jsem si vytiskl a dám si ho do auta k seznamu těch starších Passatů. Už se mi to asi dvakrát opravdu vyplatilo.
Tobě se zdá můj návod, jak poznat policejní Passaty, zbytečný? Podle mne je to jediná možnost jak je za jízdy identifikovat.
Jenže to neni žádnej návod, jak poznat policejní auto, ale pouze rada jak poznat Passat se stejnym motorem, jaký používá i Policie ČR.
Když už, není lepší koukat po dvojité koncovce? Na tu pravou není moc vidět, když je zastrčený v koloně v pravém pruhu a ty se řítíš levým. Když má dvojitou, tak ji má jen na jedné straně.
Jenže dva výfuky (po stranách) nemají jen šestiválce, ale i TDIčka 125kW s 4Motion, což je u nás zřejmě nejpopulárnější motorizace Passatu vůbec..., takže šestihrnek podle toho prostě nepoznáš... 😉
Nemáte někdo? >😒] Ty se totiž taky docela činěj a myslím si, že většina řidičů jezdí pouze po silnicích první třídy a nižší.
Na okreskách potkávám hlídky jen opravdu vyjímečně. Buď jsou ve městech nebo na dálnici. Ve městě si dává člověk pozor už tak kvůli těm zas*anym úsekovym radarům, takže největší riziko je na dálnicích. Btw. navíc ve městě, kde člověk bydlí, zná většinu civilních policejních aut nazpaměť včetně míst, kde čekají na svou oběť. 😄 Např. v Praze 10 často otravuje červená Octavia I po faceliftu (liftback) s radarem.
Nevím k čemu mi to jako je že tady budou napsaný registrační značky, to si je mám vypsat na papírek na palubní desku? Vyjedou policejní Passaty a hned musíme zjistit značky těch šmejdů policajtskejch... a jako k čemu se ptám? Přehled jejich značek najdete na našem webu tn.cz. 8-s
Trapnost a ubohost.... :no:
Trapnost a ubohost.... :no:
Taky si říkám. Pro mě je asi nejdůležitější informace, že v MS kraji je rizikový kombík ve světle šedé - hádám, že to znamená tu namodralou metalízu, zřejmě "Iron". Pokud pojedu špatně, tak stejně RZ přečtu pozdě a dřív poznám podezřelého Passata či osádku uvnitř...
Jediný problém asi bude, že si je můžou po čase prostřídat.
Jediný problém asi bude, že si je můžou po čase prostřídat.
Tak už nám i na Zlínsko připluli dva kousky ;-\ Už se těším, jak budou měřit a odírat řidiče mezi Vyškovem a Kroměřížem, kde je provoz minimální . Pochybuju že je uvidím někde v centru Zlína u škol a parků 😒
PS: SPZ nejdou přečíst, museli by se všechny SPZ naučit na spaměť a pak stejně spomalit kvůli přečtení. Taktéž se držím staré dobré metody dvou laufů :yes:
PS: SPZ nejdou přečíst, museli by se všechny SPZ naučit na spaměť a pak stejně spomalit kvůli přečtení. Taktéž se držím staré dobré metody dvou laufů :yes:
petrumr
A je to nějak oficiální nebo jen doměnka 😄 Jelikož všude hlásí že jsou hlavně na dálnici, staré R36 budou podle mě postupně stahovat....
Slyšel jsem, že nové Passaty mají jít na silnice prvních tříd, jedna dokonce třeba na úsek Brno-Mikulov. To budou mít každou neděli večer a pátek odpoledne žně, protože v tom úseku si to Poláci jedoucí do Rakouska za prací štrádují dost suverénně. Přiznám se, že ani já tam nedokážu udržet 90 km/h pokud si nezapnu tempomat >😒]
Myslíš lososy ? >😁 Jednou jsem se vracel okolo rána z hor na štědrý den a nevěřil jsem kolik němců jede slavit svátky směrem na východ 😄 Bylo okolo třetí a na vysočině to vypadal jako po zahájení operace barbarossa 😄
Jezdim jako člověk a nemusim řešit výfuky nebo SPZ. Navíc než kdokoliv stačí přečíst SPZ tak je 3x změřen a porovnán s registrem aut...
Keby neaky sikovny programator napisal program pre kamery v ciernych skrinkach s rozpoznavanim SPZ a upozornovanim na policajne a zacal to predavat s pravidelnou aktualizaciou myslim ze by sa uzivil >😁
Na Vysočině máme tedy tmavě modrého v sedanu. Pěkný. Potkávám ho skoro denně na trase Ji-Zn. Zaráží mě jen jedna věc. Moje auto, které jsem přihlásil na jaře 2008 dostalo RZ 3J3 XXXX. Kamarád přihlašoval auto o rok později a má RZ 3J6 XXXX. Nechápu, jak může mít nově přihlášené auto v roce 2012 značku 3J5 XXXX, která se vydávala před 3-4 lety??? Může mi to někdo vysvětlit? To tam mají nějakou starou sérii nebo to přehodili ze starý Felicie??? Třeba to budou po čase ještě měnit >😁
Dle mého názoru, značky které někdo odevzdá, jdou zase do oběhu (myslím čísla, značky samozřejmě nééé 😄 )
přijde mi že poslední dobou se švestky skutečně činí...jen za poslední měsíc jsem potkal nový speciál na R6 u kladna(sedan)-jednou stavěl BMW 7 a podruhé mercedes GL, a jednou na silnici číslo 6 kousek za KV směrem na prahu...stavěl nějakou octávku v kombíku
k ho.vnu,protože než tu SPZ přečtu,tak už sem dávno změřenej a navíc,když jsou schovaný před kamionem,tak je člověk stejně v pr.deli.
no to prave neni , protoze ten passat ciha vpravo a startuje za tebou. Musi jet cca 1-2 sekundy za tebou v male vzdalenosti stejnou rychlosti nez te zmeri a ty mas cas s tim neco delat, treba pribrzdit a zajet zpatky doprava, cimz je to mereni neprukazne. Kdyz predjizdis a mijis passata proflaknute barvy, tak si prectes SPZ a pokud neni na seznamu ... :yes:
Dal jsem si tu praci, kdyby to chtel nekdo tisknout....razeno abecedne dle SPZ.
Prevzarto z webu, tudiz bez zaruky.
Stare PASSATY R 36
cerna 2M59175
modra 3H28341
cerna 3P01652
modrstr 3P01658
cerna 5B99631
cerna 5B99634
modrstr 5B99638
cerna 5B99641
modra 5B99645
cerna 5T78269
modra 5U31357
modrstr 8S43194
modra 8S43197
cerna 8S43201
modrstr 8S43204
cerna 8S43207
Nove PASSATY 3.6 FSI
cerna 1SR8019
hneda kombi 1SR8021
modra kombi 1SR8027
hneda 2AP8361
cerna kombi 2AP8513
hneda kombi 2K85184
cerna 3E55097
modra 3J56513
cerna 3L47195
seda 3M82079
seda 4H49642
hneda kombi 5C08682
modra 6B71031
hneda 6U49153
seda kombi 7T49252
cerna kombi ?B
seda ?P
modra kombi ?U
seda kombi ?Z
hneda kombi ?Z
Prevzarto z webu, tudiz bez zaruky.
Stare PASSATY R 36
cerna 2M59175
modra 3H28341
cerna 3P01652
modrstr 3P01658
cerna 5B99631
cerna 5B99634
modrstr 5B99638
cerna 5B99641
modra 5B99645
cerna 5T78269
modra 5U31357
modrstr 8S43194
modra 8S43197
cerna 8S43201
modrstr 8S43204
cerna 8S43207
Nove PASSATY 3.6 FSI
cerna 1SR8019
hneda kombi 1SR8021
modra kombi 1SR8027
hneda 2AP8361
cerna kombi 2AP8513
hneda kombi 2K85184
cerna 3E55097
modra 3J56513
cerna 3L47195
seda 3M82079
seda 4H49642
hneda kombi 5C08682
modra 6B71031
hneda 6U49153
seda kombi 7T49252
cerna kombi ?B
seda ?P
modra kombi ?U
seda kombi ?Z
hneda kombi ?Z
Zdravím,
proč tady řešíte SPZ a koncovky výfuků, když na střeše mají antény? To nestačí jako identifikační prvek?
Ono je sice hezké, že víme SPZ, ale pokud někdo jezdí napříč republikou, musel by se je všechny naučit a to nevím, kdo by to dělal...
proč tady řešíte SPZ a koncovky výfuků, když na střeše mají antény? To nestačí jako identifikační prvek?
Ono je sice hezké, že víme SPZ, ale pokud někdo jezdí napříč republikou, musel by se je všechny naučit a to nevím, kdo by to dělal...
Protože antény nemají.
Policejní Passaty antény mají... Zatímco civilní verze ne...
to jako všichni teď vytisknou ten seznam a budou kontrolovat každýho potkanýho Passata? Hm...
Asi budu vyjímka, ale Passaty nijak zásadně neřeším. Respektive, když vidím "podezřelé" vozidlo, tak se podle toho chovám, ale abych měl olepenou palubku špionážními fotkami "nepřítele", seznamem SPZ a skenoval optickými senzory (oční bulva Mk.I) horizont, to tedy ne. Nevím jak ostatním, ale mě se tedy ještě nestalo, že by na sedadlě spolujezdce seděl ďábel s pistolí v ruce u mého spánku a nutil mne drtit českou silnici zásadně nad limitem. Je to totiž o svobodné vůli. Existují nějaké zákony a předpisy. Ano, jsou situace a místa, kde činnost PČR či MP připomíná spíše výběr mýta, ale konkrétně Passaty vnímám jako jeden z posledních článků, který způsobuje buzeraci řidiče. Spíše bych začal u médií a jejich honem za jakoukoliv senzací (pirát sem, pirát tam) a síly mandátu policie. Někdy mám pocit, že priority jejich práce určují právě média a jejich účelové reportáže.
Maju super taktiku nalepi sa za neaku dodavku alebo vacsie auto co ide za VAMI to autpo hned odklidi cestu lebo si vsime v zrkadle policajnu motorku a ten pred tym autom je dalsi na rane ... E😜erti na radary toto bola moja prva pokuta za rychlost a prve 2 body v * nevyznam sa v tom moc ale neni na tom merani nieco zle ??? Myslim na tom snimku... u nas na slovensku napruiklad nemozu mat TIME-OUT na displayi .. DAKUJEM za odpoved [odkaz] a [odkaz]
Uvedená značka určitě patří policii, ale viděl jsem jí na Škodě Octavia II před faceliftem (tmavě zelený sedan) s kamerou. Stíhacího Passata jsem videl měřit se značkou 2K88156. Je to zlatohnědá metalíza kombi.
jen tak upozorňuji, že výběrčí daně z rychlosti se objevují na tomto jinak krásném úseku osazeném od nedávné doby krásnou 100 km/h rychlostí. Tedy tam kde už jsou nová svodidla nestojí stovka, ale při zahlédnutí značky ( 100km/h) doporučuju jet opravdu těch 100 km/h. Přeci jen standartní 130 km/h je překročení o více jak 20 ... Také motorkářům jezdící o víkendech provětrat krásnou a přehlednou cestu přes červenohorské sedlo, bych doporučil zvolnit. Krémový passat je tam k vidění co hezký slunný víkend. Pokračuje to od sedla až do Jeseníku, kde je k vidění i modrá octavia I sedan. Víkend + sluníčko = pozor pozor ... konec hlášení 😄
Ps. Ty práce na svodidlech trvají až nepřirozeně dlouho 😄 Asi ,aby si mohli nabušit statistiku a obhájt si tuhle srandu 😄
Ps. Ty práce na svodidlech trvají až nepřirozeně dlouho 😄 Asi ,aby si mohli nabušit statistiku a obhájt si tuhle srandu 😄
Takhle to určitě myslel mladý muž (čti "jungman") a všichni ostatní bojovníci za svobodu.
Ale až budu vedle něj stát na světlech, aspoň vím, že se mám krotit :yes: