Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Euro NCAP 2012: BMW řady 3 – Pět hvězd

15 komentářů

Parda71 (BMWfans)
Ano, M3 CSL E46 od G-Power, můj sen 😉 G-Power je vůbec v současnosti top úpravce BMW. Řada Hurricane z M5 E60 je doslova mazec.
Parda71 (BMWfans)
To ano. Třeba E36 jej má fakt miniaturní, při každém mytí se pousměju. Nebo sundaný nárazník vypadá komicky. 😉

Nemyslím si, že by BMW směřovalo k MB. Spíš se přizpůsobuje nejnovějším trendům jak ekologickým a bezpečnostním, tak i zkouší něco nového, neotřelého, ale do toho se snaží vždy zamíchat své původní hodnoty. Někdy je z něčeho někde více, někdy méně, každopádně si BMW zachovává pořád svou tvář. Neříkám, že to je vždy dobře, na druhou stranu by život v zajetých kolejích taky nikoho nebavil, že ne? Takže si myslím, že designéři e😜erimentují, ale je to na únosné míře.
Choochoo
Nejak se podelal odkaz na BMW, povedenj kousek 😉
[odkaz]%2520Bmw%2520… />
[odkaz]%2520Bmw%2520… />
Xawier
Ale i přední převis už má dnes BMW delší,než před 15-20 lety... Ne o moc,ale delší je. Zatímco Mercedes i Audi ty přední převisy zkracují v posledních letech jak to jen jde... Celkově mi přijde,že za posledních 15 let dělají u Mercedesu a Audi vše pro to,aby se přiblížili nejen designem BMW a v BMW zase dělají vše pro to,aby se přiblížili Mercedesu...
hipisko
karoseria tuha, celny naraz zvladla s vysokou rezervou, ani celne sklo neprasklo. Pri bocnom naraze tusim uz zvnutra zacalo praskat, ale pri tom bocnom tiez krasne vidiet, ze ma tuhy skelet, to auto nebude poznat krutenie v zatackach.
Parda71 (BMWfans)
Jo jo pravdu díte. Toho vyboulenějšího předku F30 jsme si všichni všimli hned při uvedení, bohužel. Pro mě je taky tohle a podobnost zadku s F10 dvěma jedinýma malinkatýma kaňkama na designu F30 😉 Hlavně, že zachovali krátký přední a dlouhý zadní převis.
Choochoo
Jo ty starsi, to bylo neco jineho 😒
Legend nadhera [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
velka pecka [odkaz]
[odkaz]%20BMW%20E46%… />Civic uz neni takovej, ale jde to 😉 [odkaz]
Xawier
Přesně tak! Ale tu masu materiálu nad předním podběhem měla už třeba Octavia I, Golf vždycky. Jen BMW a částečně Honda tímto neskutečně elegantním řešením vždy vynikali. U starších BMW z konce 80tých a začátku 90tých to bylo ještě markantnější.
[odkaz]
[odkaz]
Choochoo
To presne to co se mi vzdy libilo na BMW a Hondach. Predni kolo a nad tim slupka matrose. Kdyz se dnes se dnes koukne clovek na ty nektere hruzy a porovna 8-s
[odkaz]
[odkaz]
blake26
designovo je 3jka nic moc mne sa poslednou dobou BMW vseobecne paci asi najmenej ale fascinuje ako je bezpecna pri naraze (offset) posobi to na mna velmi kvalitne samozrejme za toto BMW :yes: :yes: :yes:
Xawier
Vtipné je to možná pro tebe,kterému se bude líbit i pěknej Mercedes,nebo Renault... Pro pravověrné baworáře to moc vtipné není 😉
miromen
Dani za to je design ? Docela vtipne u nove 3 od BMW.
nasua23
tak..jasně že design trochu utrpěl, ale tady je vidět že pro dobro věci.

navíc...naživo to auto fakt nevypadá špatně.
Xawier
Bohužel daní za to je design stavěný proti všem dřívějším hodnotám... U starších BMW bývala kapota motoru uložena o dobrých 10 - 15 cm níž. Masa hmoty nad předními blatníky tak hyzdí dnešní BMW. V případě BMW bych zauvažoval spíše nad sice dražším řešením,ale estetičtějším v podobě vystřelování přední kapoty...
nasua23
Oproti dalším dnes tady zveřejněným autům super ochrana chodců.
Všimněte si, že kde má BMW nos, tak i tam je "zelená" ochrana..u dalších aut ne. Takže jejich nové předky v tomto fungují výborně.

Za tohle BMW jednoznačně :yes: