Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Auto do 400 tisíc: Co bychom si koupili my?

382 komentářů

IPace
nejsem tak "bohatej" abych si kupoval nove auto, za ten pocit to podle me nestoji a radsi ty penize utracim za pro me mnohanasobne lepsi ojetinu
CHerokee
Já zrovna za takové peníze teď auto kupuju a nejsem tak bohatý, abych kupoval ojetinu.
IPace
sak kazdemu po jeho chuti, ja si radsi pokladam zadnici do neceho luxusniho za mensi penize, kde se da i predpokladat nejaka "kvalita" i pri vetsim najezdu a solidni vybava, za 400k ten luxus proste nedostanu u zadneho noveho auta a nejblizsi cena u takovich aut zacina nekde u 1 milionu za nove holatko "bez" vybavy

navic prome dobre, ze tyhle auta na cene stracej nejvic ze vsech, takze jsou za mnou akceptovatelnou cenu do 4-5 let 😄
blake26
mam podobny nazor z nemecka som pozeral C klasa 2007 280 V6 benzin za 15 350e sice nieje to do 400 tis ck ale pff ako atmo benzin od merglu a vseobecne auto obstojne v kozi s vysokou bezpecnostou a spolahlivostou a imidzom ( za mna radsej jazdenku ale kvalitnu namiesto noveho ale nic moc auta este mozno ten Golf ale ten motor to neee ;-\ )
MariAchi
Luxusniho za mensi penize >😁 jo, to je modla bazarniku :yes: >😒]
IPace
modla mozna, ale ja kdyz kupuju auto, tak sebou vzdy beru znameho co auta opravuje a renovuje veterany, pokud by nam nedovolili pouzit jeho diagnostiku, nebo diagnostiku nejblizsiho servisu dane znacky (momentalne jezdim a vybiram v Audi, ale mimo hru ume neni ani Mercedes, BMW, Porsche nebo i jina znacka pokud me nabidne neco ve vyssi stredni nebo luxusnu SUV) tak odchazim, tech aut jsou plny bazary, takze vyber je dostatecnej a oni vedi ze tyhle auta se jim blbe prodavaj, malokdo chce dneska 6-8 valcovej benzin, a taky mam tu moznost osobne prochazet bazary, ale i oficialni dealery Nemecke

a zatim jsem mel u techto aut stesti, momentalne mam ve hledacku bud Audi A8 nebo BMW7 z let 2005-2006, a mam takovej pocit ze luxusni ty auta urcite jsou a oproti tem autum co jsou zde v clanku jeste nejakou dobu luxusni budou 😄

muj soucasnej vyber, ale vybirat budu az osobne okolo Hamburgu, na objizdeni cele EU kvuli par autum na netu cas nemam
[odkaz]
[odkaz]
ryccardo
No jen počkej až se ti na tom BMW7 nebo A8 něco vysype. To sem zvědavej kde budeš shánět díly a hlavně za kolik. Nejsou to úplně běžný auta, takže Auto Kelly apod. asi nic moc a v originále se prohneš. Klidně bych za 400 kila koupil taky jetinu, ale šel bych do nějaký nižší řady. Když už BMW nebo AUDI tak 3 nebo A4, aby to bylo skoro nový. 2005 mi přijde u takovýho auta už dost starý. Ne kvůli tomu, že to je zastaralý, ale že se to už může začít sypat.
IPace
ale jo repliky se delaj, a co je super ty repliky delaj ty sami tovarny co delaj smluvne pro ty automobilky ty originalni dily, jedinej rozdil je v potisku na krabyci do ktere to balej >😁

viz vymena predni napravy u A6, objednat se da ta sada ve 4 provedenich, 2 ruzne repliky kdy tu nejlevnejsi me znamej nedoporucil a prej se po case vracela, pak jedna s potiskem Skoda a origo s potiskem Audi, ceny od 8 do 49 tisic za sadu, sel jsem stredni cestou Skoda, kde sada vysla lehce nad 12 tisic + prace

znamej me odrazuje jen od opravdu "jincich" aut jako RS6, S8, nebo M modely, kde jsou treba jine brzdy a podobne, standardni A8 nebo BMW7 jsou celkem bezny manazersky auta kterych jezdi po silnicich hafo
zdravy rozum
To by ma zaujimalo.

Oficialne sa da len originalny diel nie?

Alebo niekde v obchode so sucstkami? Priamo cez net z Ciny?

Vsak napis toto je zaujimave. Ale neviem si predstavit ako by to fungovalo.

Fakt, to by bola tatk revolucia v autach keby to islo ako pises....
Skor ci tam nemas nieco z buraciek
IPace
to se musis zeptat nejakyho garaznika kde kupuje dily, ale k vetsine dilu jsou repliky, a u zdilenych platforem jsou proste dily pro vsechny ty auta ktere na dane platforme stavej, a cena se jim musi prizpusobovat

a proc z Ciny
ryccardo
No mám vážný obavy, že k většině předraženým (originál) dílům jsou (repliky) od originál výrobců >😁 ale možná tak na běžný auta nižší střední ne na exotičtější auta nebo na auta vyšší třídy alias tebou zmiňovaný BMW7 nebo A8. Nedávno kamarádovi na Alfě rupla trubka k turbu. V replice se nevyrábí tak tenhle kus roury v hodnotě asi 100 korun byl nucen koupit v originále za 3000 korun. Byl bych proto opatrný s tvrzením, že se dají tyhle "běžný manažerský" auta levně udržovat pomocí replikových dílů. Perličky jako RS6, S8 atd. to už je samozřejmě vůbec včudu. S tím si odsouzený nechat se nehorázně okrádat pouze Audi servisem.
IPace
jakakoliv roura tohoto typu se da bezproblemu vyrobyt na zakazku za par supu, kuprikladu vyfuk bych nikdy nekoupil ani jako origo ani jako repliku, to same hadice a podobne dily, platit i tisice procent v cene navic jen zato, ze je tam logo necham na tech co si auto kupuji nove >😁 jedinej problem je, ze pri vyrobe takovich dilu proste auto nemate treba tyden (u vejfuku 1-2 dny)

a samozdrejme vyroba replik je zavisla od prodeju danych aut, u maloseriovych aut se nevyplati delat repliky, nebo se nevyplati je treba dovazet do danyho statu pac jich tam taky treba jezdi jen par, pak je treba koukat do oblasti kde je tech aut hafo
zdravy rozum
No ved prave kde kupuje repliky.

Nasiel som ale len na jednu znacku a o 30% lacnejsie. Takze sa na to mozes...

Vyrobcov je vela, nielen z Ciny, takze kupa akehokolvek dielu je mino realitu, dokonca aj cely celok ako OES nemozes najst!, da sa zohnat nieco kradnute jasne ale tym to konci.

Oprava stareho auta ktore je nebezpecnejsie ako nove lacne...
IPace
ja do aut nedelam, zivi me pocitace, takze netusim kde kupuje znamej dily, nebo kde si je nechava delat kdyz nejdou koupit (treba na veterany) ale kupuje pocitam uplne stejne jako dalsi statisicetisice garazniku v cele EU, Autokelly, Elit, Ecat a podobne "retezce"
zdravy rozum
Potom napriklad predna naprava A6
[odkaz]|CT=5|PCT=4|C… />
Takze kompletny podvozok s geometriou +- 4000 €, tak mas pravdu ze to nevyde ani tak draho a dokonca to moze byt aj original aj ked inak oznaceny.
[odkaz]
Mozno staci vymenit len capy atd.

Problemom zostavaju specificke casti co uz ale nebude taky problem.

Hmmm, ale mas pravdu tie diely nie su tak drahe, da sa to urobit aj v garazi a potom v servise uz len nastavit geometria.

A dost sa na tom usetri.

Teda ze OES- akeoze originalne diely a v podstate originalne su celkom lacne, daju sa lahko zohnat som nevedel.
Treba si vsak pred kupou vybrat auto na ktore su diely a ktore nema prave taku zavadu aku nesmie mat. Napriklad prevodovka by bola problem.

TEDA PRESNE AKO PISES!

Dik za info.

:yes: :yes:
ryccardo
4000 EURO? To ti nepřijde drahý nebo si děláš srandu ???
zdravy rozum
Komplet vymena, aj pruziny tlmice, geometria. Odoka spolu. Nie je to vela. Pritom ramena mozno menit netreba. Pruziny casto ano, odlamuju sa konce.
Som stal na neviem ako sa to vola, Pamela kedysi alebo ako motorrest na D1, a medzi obrubnikom chodnika a cestou tam bol snad kazdy meter 1 ks 4 cm kusok pruziny. Aj na krizovatkych su spolu s vyvazovacimi telieskami kolies.

Ak kupis auto za 17 tis e a za 2000 e das dokopy podvozok na ako novy, tak je to lacno.
IPace
geometrii udela i garaznik, nebo v pripade Audi ti ji udelaji u VW nebo Skodovky, kdyz jsem mel auto po tukaci v origo servisu, tak ve Skoda servisu kam me poslala pojistovna, prej jedine co nesmej u Skodovky na Audi delat je elektrika a veci okolo motoru (asi aby si nelezli do zeli nizsima cenama)

a veci jako prevodovka se rekl bych repasujou, primo na tiptronik a DSG se mam pocit nekdo specializuje v Jaromeri, ja chci dopriste automat ale bojim se jeho zivotnosti, a znamej me prave odkazal na nekoho do Jaromere, ze dela jen tyhle prevodovky od VW
zdravy rozum
Geometriu urobi aj garaznik ale to uz musi byt taky lepsi garaznik, na Slovensku snad take ani nie je a ze su tie normohodiny v servisoch vysoke a priestor na podnikanie by bol.

Ja by som bol schopny si urobit cely podvozok aj sam, len stahovak na pruziny nemam. 😄
Primarne nastavenia by som zobral povodne a vreckovym zvinovacim metrom by som meral 😄 No ale potom doladit do servisu samozrejme.

Aj prevodovku by som rozobral, rozobral... 😄
ryccardo
Hele já bych to s tou nebezpečností neviděl zas tak divoký.
zdravy rozum
No, no.

Prva A8 pri crash teste vyplula celne sklo 😄
Vyzeralo to fakt zaujimavo.

Cim nechcem nejak nieco ale aj teraz ten ram je velmi jemny.

Vlani bolo niekloko havarii A4 za sebou v tlaci kde jednoducho podlzne rozdelilo auto na dve casti...
Budu s tym daco robit a dalsia generacia je vzdy rozdiel.

Je zname ze napriklad nova Fabia ma slbsiu strecchu ako jednotka ale to je vynimka.
Teraz novy Golf bude tiez horsi ako ten co je teraz.
Ferdinand Este
Ojeté luxusní auto se opravdu vyplatí ... koupil jsem kdysi čtyřleté Volvo se 130ti tisíci (a známou historií - bylo to firemní auto v mé tehdejší firmě) za výhodných 350 tisíc. Za rok a půl jsem do oprav vrazil 170 tisíc a pak, když konečně zase bylo schopné samo dojet do bazaru, jsem ho za 210 tisíc prodal ... Ano, sedačky mělo pohodlné ... když jsem v něm čekal na odtah ...
blake26
mas taku skusenost aku mas bohuzial ale mne sa zda ze volvo co sa tyka spolahlivosti je na tych nizzsich prieckach no neviem uz sa na to nepamatam bolo to TUV a tam volva ako nic moc takze sice pre teba z hladiska financii vyhodny kauf ale asi inu znacku nabuduce
IPace
ceske firemni auto bych nekoupil ani zadarmo, stejne tak bych nikdy nekoupil firemni auto s manualem nebo dieselem, prevodovka u takovich aut bejva totalne v.... stejne jako turba u takovich dieselu, temer zadnej clovek co ma firemni auto se k tomu nechova dobre, takze je uplne jedno ze je to z firmy kde delas a s jasnou historii 😄

Ja koupil v roce 2008 dnes 12 let starou A6 s presne tou vybavou jakou jsem chtel, a to vcetne barvy (chtel jsem bud bilou nebo tmave zemenou, bila bila byla samozdrejme nerealna), jedinou historii pri koupi byla jasne falesna serviska, jasne stoceny tacho a ujisteni znameho ze auto ma najeto tak 500-600tisic, koupil jsem za cenu nizsi nez jakou me doporucil znamej, nasledne z Nemecka z Audi kam jsem si napsal me poslali zivotopis toho auta v Nemecku a posledni zaznam v servisu byl na cca 460 tisicich (pri koupi bylo na tachu lehce prez 100 tisic), pak auto stravilo v Nemecku jeste 2 mesice a pak rok v CR v bazaru nez jsem ho koupil ja, dopral jsem mu servis v podobe rozvodu, naplni, filtru, svicek, tlumicu, prednich brzd, spojky, predni napravy, natlakovani klimi, 1 sada novich disku na leto, 2 sady gum na leto a zimu (na zimu pouzity puvodni litaky) takze konecna cena se dostala na cca 220 tisic. A do dnesniho dne melo za meho rizeni tyto zavady...

prisavani vzduchu, coz byla spuchrela hadice za par stovek, 1 lambda ale menili se obe, spatne zapojeny motorek u stresniho okna, rozbytej ovladac oken u ridice (z vrakace za par stovek), tesneni v zadni prave brzde, nakonec se nemusela kupovat cela sada, 1x praskla jedna zarovka vepredu, praskle plastove spony co drzej kryt v zadnich dverich pod kteryma je trojuhelnik, ucpane ostrikovani zadniho skla, a momentalne ma auto jedinej problem, a to ze obcas nechce fungovat tempomat (bude to zrejme spatny konektor nebo neco, protoze to dela jen kdyz je zima) takze i s kompletni pojistkou a veskerejma nakladama na provoz za 4 roky vcetne benzinu, jsem se ke 400 tisicum jeste zdaleka nepriblizil

jo a delat opravy v autorizovanem servisu Audi by me samozdrejme nenapadlo, za vymenu predni napravy me informativne zdelili sumu lehce nad 100 tisici, nakonec se to resilo sadou ze Superba v cene necelich 16 tisic vcetne prace, u prisavani vzduchu me v Audi rekli ze jim to hlasi vicero zavad a menit se budou lambdy a nejaky komplet se zapalovacema ci co, predbezna cena necelich 40 tisic, u znameho to hlasilo taky spoustu techto chyb a vyresila to po konzultaci s nemeckym Servisem podle nejakyho cisla z diagnostiky vymena hadice za par stovek, radsi ani nechci vedet co by me v Audi rekli ka to spatne zapojeny stresni okno nebo ted ten tempomat, typuju ze u okna by to bylo na vymenu cele karosetie a s tempomatem by se dobrali minimalne na vymenu cele elektroinstalace >😁 nastesti mam vyhodu ze mam v rodine znameho co se zivi opravou aut a renoivaci veteranu, takze nemusim s zadnym evropskyma a americkym autem do "autorizovaneho" servisu, asiaty moc delat nechce ale me ani nejak nelakaj krom S2000, MX5 nebo RX8 ktere jsem mel kdysi v hledacku

s Volvem si mel proste pech, a ja doufam ze me, ale i dalsim zde takove problemy vyhnou u vsech aut ktere v budoucnu treba budu mit
ryccardo
tak za 4 kila máš už slušný nový auto.
npc
Hm. Ty ja ti nvm, ale pokud vemes jakoukoliv 3-4 roky starou ojetinu za cca 200-250tis a postavis to proti mene honosne funglovce za 300-400 tisic, tak neni moc co resit. Behem prvniho roku do te "honosnejsi" ojetiny zahucis klidne za 100 tisic takze pravdepodobne nic neusetris a zustane ti tam spousta odtikavajicich casovanych bomb v podobe katu, vstrikovacu, lambda sond, ERG ventilu , DPF a kdovi ceho vseho, co dneska na autech odchazi s zeleznou pravidelnosti.
Ojetina je good jako projekt - hobby car, anebo pokud koupis neco levneho co te nesedre z kuze, kdyz to neplanovane budes muset hodit na vrakac. U auta na denni jezdeni za 250 tisic uz mi to prijde jako docela zbytecny kaskadersky kousek.
IPace
dodnes ani jedno z 9 aut ktere jsem mel, jsem nekupoval jako nove, a zadne me z kuze nesedrelo (vcetne 2 Renaultu), nektere dily co popisujes by se zadneho meho auta tykat nemohli, jsem benzinovej a benzinovim zustanu, s prvotni investici 30-50 tisic pocitam u kazdeho auta ktere koupim, stejne tak si nikdy nekoupim auto ktere by me financne zatizilo na vic nez 1 rocni prijem

staci se drzet pri koupi ojetiny jen par bodu ktere eliminujou spousty problemu do budoucna, ty drobne problemy k autum patri a zazije je i vetsina tech co si auto koupej jako nove 😄
kaa
To by mě zajímalo jaké problémy zažijí kupci nových vozů? Nebo jaké problémy k novým vozům patří.
IPace
nikdy si nevidel nove auto s mensima zavadama, nebo dokonce s vetsima zavadama? nebo ty si jako myslis ze nove auto po dobu zaruky jezdi bez zavad?

to by me teda zajimalo kde pak berou ty auta preba do statustik 2-4 letych vozu TUV, Adacu a dalsich statistik poruchovosti >😁
Jiří Červenka, šéfredaktor: "„Zdařilejší kombinaci kultivovanosti, komfortu a vyspělých jízdních vlastností nikde nevidím“

A co tak kouknout se poradne, pane sefredaktore. Ale ja vim, je tak snadne vybrat si nikoho neurazejici prumer. Dobry (3) ve vsem, vynikajici v nicem. Ale masam to staci. Neco jako Rick Astley v radiu. No. 1 singel, ze....

At zije Middle of the road, oda na sedivost.
martin.blader
Pan Červenka ovšem píše o kombinaci a tam opravdu asi zdařilejší vůz neexistuje, Golf v žádném objektivním měříku nechybuje, přestože v dílčích atributech jsou auta, ktrerá Golf poráží.
zetr007
:yes:
Magistr
Golf opravdu není v ničem vysloveně špatný, ale řekl bych, že Focus a Giulietta (jasně, prémiovka, ale za podobné peníze) srovnatelného Golfa porazí ve všem. Golf má snad jen pohodlnější podvozek, což je daň za větší agilitu a lepší jízdní vlastnosti Fordu a Alfy. Ale jinak...?
jossalito
Ty se tu "prémiovou" Alfu budeš snažit cpát snad všude. Ne, opravdu Alfa prémiovka není. 😉
Magistr
Piš si, co libo. Já už tuhle debatu po x-té vést nehodlám.
jossalito
Já ti jen říkám, že tu ze sebe děláš opět nekritického šaška. 😉
ericn
Taky mi to přijde, dost by mě zajímalo v čem Júlinka Golfa poráží >😁 😉
Magistr
Co má Giulietta lepšího než Golf? Motory, jízdní vlastnosti, řízení, brzdy (myslím dávkování, účinnost bude asi nastejno), převodovky, standardní výbavu, záruku 5 let/100.000 km... A to nezmiňuju subjektivní věci jako design nebo sedačky...

Naproti tomu Golf můžeš mít jako 4x4, má pohodlnější podvozek (logicky, protože Alfa je sportovnější) a možná o kousek větší kufr. Jinak nevím o žádné výhodě pro VW.
jossalito
Lepšího? Objektivně?

Myslíš tu malou nabídku motorů?
Myslíš horší TCT převodovku?
Myslíš auto, které stojí v základu a ještě v akčním ceníku min 400 klacků?

Ty jseš subjektivní naprosto celý. :-!
Magistr
No comment, s tebou se nebavím, to je mrhání času. Kdysi se mi zdálo, že o autech něco víš, evidentně to tak není.

Pokud by to zajímalo někoho jiného, samozřejmě to všechno můžu rozepsat a zdůvodnit.
jossalito
Ty tvoje argumenty stojí na hliněných nohách... :-!

A i já si tu mohu dovolit pochybovat o tom, že asi nebudeš žádný znalý fanda, ale nějaký ekonom, či kterýho čerta, kterej auta rozlišuje leda podle značky a barvy.
BeranK
Takže ještě jednou a od někoho jinýho.

Žádná Alfa v posledních minimálně 30 letech žádná prémie nebyla, není a nebude. Prémie samozřejmě není ani ten Golf, ale to tady nikdo netvrdí.

Prémie nebude ani jeden model, ani jeho klon. Prémie je tak maximálně jedničkovej bavorák nebo audina 4. Alfa Romeo Guilietta je standardní průměrné auto mainstreamu, které v ničem nevyniká a nepřináší do kategorie nic nového ani vyjímečného a je jedno jestli se bavíme o řízení, řazení, převodovkách, motorech, bezpečnostních systémech, uspořádání vnitřního prostoru včetně ovládacích prvků a interieru, praktičnosti - pouze ta cena je nadsazená, ale u automobilky, která ve dvou modelech vyrábí 120 tis aut ročně to ani jinak být nemůže - nakonec jeden takový (který ale vyráběl skutečně individualistická auta o min. kategorii výš) nedávno skončil.

Pokud se někomu tohle auto tak strašně líbí, ale ať tady zároveň furt nevypisuje, jak je Golf nudný a šedivý. Já mám sice pocit poněkud opačný, nicméně to je moje věc, stejně jako je věc těch, kteří adorují Alfu - no, ale zatímco oni jsou géniové a králové vkusu, tak ti so jejich oblíbence "nemusí" jsou hned tupci a pitomci......
Magistr
Nikdy jsem nikoho neoznačil za tupce nebo pitomce kvůli tomu, že má jiný názor nebo vkus, na to jsou tu jiní e😜erti. Vadí mi pouze, když někdo (a teď NEmyslím tebe) prosazuje svůj názor jako obecnou absolutní pravdu.

Golf VI. se mi opravdu nelíbí (narozdíl třeba od IV.), ale nikoho neurážím, pokud to vidí jinak.
zdravy rozum
a novy golf bude este horsi nez ten sucasny. Aj potom bude mozne tvrdit ze nie je najlepsi v nicom ale ani najhorsi. 😄

Teraz mame hore clanok ze EU ide porobit meranie spotreby, lebo 1.2 zerie malo akurat na papieri po papierovom teste.

Ja mam josalita na hejtliste co neodporucam, len konstatujem.
Ferdinand Este
Zkus se někdy s Giuliettou svézt, pochopíš ...

V téhle třídě nejlepší podvozek, hodně jistý a pořád ještě dost pohodlný ... Motory přiměřené ... přece si nebudeš kupovat Alfu s 1,2 htp ... to si pak kup radši Punto ...

Ale přesto bych do toho za ty peníze nešel. Statistiky spolehlivosti mluví proti a ceny oprav taky.
Makovnik
Zase klames. Uz by si aspon raz mohol prestat. :no😒br />
6 motorov je malo? Tvoj eroticky sen Golf ponuka 9 motorov/verzii. 6 nie je tak malo.
TCT je horsia? jedine tak v tvojich vlhkych snoch [odkaz]
jossalito
Ty jsi chudák. >😁

Zase sem cpeš ten směšný test Giulietta vs Octavia? >😁 >😁 >😁
Ano, 6 motorů je ná "jakožeprémii" málo, protože ten mainstream jich má 9. 😉

Je mi jasné, že ty máš v halvě italskou trikolóru, ale tak okatě to najevo dávat nemusíš. 😉
Makovnik
Smiesny? lebo tebe sa nepaci vysledok? >😁 >😁
Ty si traged nepodareny. Popries aj vlastny krivy nos na ksichte, ked sa ti to hodi >😁

Ano? BMWu 7 ma iba 5 motorizacii, ako uplna premia.... to su v tom BMW blbi, ze sa neriadia nejakym jossalitom >😁
Je az nepochopitelne, aku mas potrebu zakazdym davat najavo, aky si obmedzeny >😁

Tebe trci Das Bratwurst z kazdeho otvoru, tak si na to davaj pozor 😉
jossalito
Očividně ani nevíš, od čeho se označení prémie odvíjí.

Poradím ti, je to od modelové nabídky. Tu má Alfa, v současné době pouhé 2 modely a ještě segmentu B a C, žalostnou. Takže se hoď do klidu, začni myslet a pak tu nebudeš za osla. :-!
Makovnik
No vazne? Ty si zacal s motormi, "...6 motorů je ná "jakožeprémii" málo, ..." zrazu je to od modelovej ponuky? >😁
Alebo sa mainstream, subpremia, premia atd... rozdeluje podla rozlicnych pravidiel? >😁

Ty si riadne retardovany a s3r3s si pravidelne do huby a klames, ako aj teraz >😁
jossalito
Opět tak nějak nechápeš, ale už jsem si u tebe zvykl. Alfu nezachrání nic. Na prémii nemá modely, nemá paletu motorů, nemá kvalitu.

Nebaví mě dokolečka vysvětlovat hloupým Slovákům věci, které se tu řešily a vyřešily již x-krát.
Už chápeš? :-!
Makovnik
Vidim, ze je uplne zbytocne vysvetlovat prototypu hlupeho Cecha, ze si s3r3 do huby, lebo meni donekonecna podmienky, len aby so svojou hlupostou vykluckoval vitazne >😁

Najprv zacnes s poctom motorov, potom s delenim do kategorii, potom uz o kvalite... proste typicky hlupy klamar a prekrucac, typicky jossalito >😁 :-!
jossalito
Já tady nejsem od toho, abych stokrát napsané opakoval nějakému hloupému Slovákovi. :-!
Makovnik
Nie, ved ty opakujes len svoje tupe frazy, to staci. od toho si tu... a este sa tvaris sebaisto, aku novu hovadinu si porodil >😁 :no:
MariAchi
Podle toho, co pises jsi asi v te Giuliette nikdy nejel dal nez kolem baraku.
Krome QV jsou vsechny verze stejne pohodlne jak zakladni podvozek Golfu VI, pokud ma VI sportovni podvozek, tak je tuzsi (neplest s tvrdsi) nez v Alfe. Jizdni vlastnosti obou jsou perfektni v ramci tridy a silne pochybuji, ze bys je dokazal dostat na limit a na limitu je drzet natolik dobre, abys posoudil, ktere auto ma jizdni vlastnosti lepsi. Mimo limit jsou na tom v podstate stejne, zalezi spise na kolech a pneu. A to prosim nezminuju nic o elektronicky stavitelnem podvozku v Golfu, se kterym strci do kapsy I QV.
Standartni vybava - no comment. Pokud nechces bazirovat na hloupostech typu Bluetooth nebo startovaci tlacitko, jsou na tom oba stejne.
Prevodovka TCT versus DSG - tam by u mne vyhrala TCT, ale s odrenyma usima a jen proto, ze v manualnim modu neradi za mne.
Brzdy ma Alfa nic moc, rychle vadnou - tedy rozhodne rychleji naz ty ve srovnatelnem Golfu. Vyjimkou je QV, pripadne jakakoli verze Alfy s Brembo brzdami, ty vydrzi docela dost, ale zase se na nich vlni kotouce.
Design je v pripade Alfy hlavne na pridi katastrofa, ten zbytek by se dal zkousnout a ostatne ta prid je moje hlavni vytka k tomuto autu.
Design Golfu neni za co kritizovat.
A co se tyka sedadel v Alfe - tak zpracovani tech zadnich, at uz v kuzi, nebo v textilu je podle mne nehodne auta v tomto tisicileti a v teto cenove kategorii.

Nicmene pro tebe bude vzdy lepsi cokoliv, hlavne at to neni VW, ze?
BeranK
Předešel jsi mně....už není co dodat.
MariAchi
😄
Zrovna tohle je "moje" tema, od techto dvou modelu uz mam projeto prakticky vsechno (bez dieselu, ty ja nerad).
Magistr
Viz níže, ať se neopakujeme.

Jen dvě věci😒br /> - výbavou jsem myslel standardní Q2 a DNA u Alfy i u základních motorizací. U Golfa mají něco podobného až silnější verze.
- k sedadlům: vzadu jsem v Alfě (a ani v Golfu) snad ani neseděl. Měl jsem na mysli přední sedadla.
martin.blader
Velmi zajímavý námět na článek, člověk se z tohodle v podstatě dozví nejvíc. Určitě bych uvítal občasné zařazení takového článku v jiných cenových kategoriích, či v rámci ojetin, případně v určitém zaměření (rodinné auto, sporťák na víkend atd.).
npc
Mi se taky libi. Nejvic to, ze kazdy si vybral neco diametralne jineho a kazdy to celkem slusne obhajil. Trosku pres prsty hledim na toho Golfa a jeste trochu vic pres prsty na tu Dacii, ale v podstate proti tem argumentum co tam uvadeji nejde rict ani popel. Osobne bych si koupil Kia nebo Hyundai, i kdyz minula generace mela myslim o chlup lepsi pomer cena/hodnota. Dan za to, ze uz jsou na trhu dobre uvedene.
petrumr
Kdybych ted kupoval auto, tak bych dost přemýšlel o romstru nebo už vzpomínaný citroen berlingo, které má výhodu právě v tych posuvných dveří a může mět zadní otevíraný do strany.Motorově bych vybral u škody HTP(dobrá zkušenost)U citroena něco nejmenšího do města, cenově ještě bych se musel podívat na C4 picasso-tj i pojištění, olej, servis atd.
_Teddy_
bud 1.0 EcoBoost/125k (377990) alebo 1.6Ti-VCT/125k (367990). Dokonca aj kombik by sa zmestil do 400 litrov. Slusne auto za tie prachy...
Nicco
Neviem, ako teraz, ale ked este nemali EB, iba 1.6ku, tak vyhodnejsie vychadzal Golf s A-AC, 6kou a turbomotorom, nehovoriac o dizajne a spracovani
EcoBastr
Tak o dizajnu nehovor protože Focus má navrch jednoznačně.....jelikož VW dělá furt jedno a to samé nudné dokola že by to aj důchodce unudilo....a nemluvím o tvaru karoserie která vychází z krabice od bot...
Okys
Jo focus to je výhra 8-s Pokaždý když ho vidím,tak se leknu.To už vypadá líp i to Hjundéééé.
Michal Stehnij
Jak se mi na fotkách Focus vůbec nelíbil, (zadní část), tak na živo to vůbec špatné není. Otázkou je, jestli za téměř 400 t/Kč kupovat "mixér" Ecoboost 1.0. Já sám bych volil asi Mazdu 2, která i s automatem a víc než dobrou výbavou za 350.000,-, jistě to auto je menší než Golf, nebo Focus, ale to pro mně není klíčové.
ericn
No a co se podívat uplně jinam? Třeba P308 1.6VTi se do 400k v pohodě vejde a po FL vypadá celkem k světu a oproti Focusu se i do kufru něco vejde 😉
Nicco
Po 307cke by som mal strach kupit 308, aj ked dizajn, ako vzdy na slusnej urovni, ale napriklad taky novy Megan :yes:
Nicco
Mazdu 2 nebo Focus? Nepatris nahodou k tym, co sa nevedia rozhodnut medzi Octaviou a Passatom?
Michal Stehnij
Opět někdo, kdo čte v mém příspěvku něco, co v něm není. Jinými slovy. Říkám, že do 400 t/Kč se dá pořídit auto, které je o segment výš než Mazda, ale že já bych šel o segment níž, mj. proto, že nebudu muset dělat kompromisy ohledně výbavy a budu mít auto se schopným atmosferickým motorem, s jízdními vlastnostmi na špici segmentu, co je na tom nepochopitelného? A neboj se, moc dobře vím, že Octavia je v podstatě Golf s kufrem.
Nicco
Ano, ale je to ina liga, takze bud urobis kompromis vo vybave alebo prejdes k malym autam. Tam ta uz ale caka iba auto do mesta s prastarym atmosferickym motorom, jazdne neporovnatelnym s turbom a multilinkom.
BeranK
Musím konstatovat, že lidé, kteří si koupí radši menší auto, ale v plné palbě a bez kompromisů typu buď ALU kola nebo automatickou klimu, nebo dokonce v základním provedení bez čehokoliv mají moje hluboké sympatie. Radši Civica nebo Mazdu 3 než holýho Passata nebo Mondeo....

Ojetým autům prostě nevěřím, naštěstím jsem neudělal osobní zkušenost, ale dlouholetého kamaráda vyléčilo, když si koupil sedmičkový bavorák (od známého - ten přiznal, že má najeto 250 tis. a neunavoval kecy o tom, jak auto měl důchodce pět let v garáži...) - nicméně prasklá hlava bloku motoru stála sama o sobě 50 tisíc bez všeho dalšího a to bylo před desedti lety a s ohledem, že auto stálo tak těch 250 tis. víc než dost a za to svezení to nestálo.

A velký holátko? Záleží na tom, na co auto potřebuji a chci. Sám jezdím běžně delší trasy (200 km a vícě jedna cesta), na místě 5 - 8 hodin a pak zpátky. Nedovedu si představit auto, které nemá kvalitní (automatickou) klimu, polohovatelnou sedačku, tichý interier.....to v základních verzích nebývá, v ojetinách taky ne a než dát 400 tisíc za velkého jetého bavoráka, tak to skutečně radši Civic s turbodieselem a v plné výbavě. Jezdím předchozí Mazdu 6, a psokojenost taková, že jsme už dvakrát odložil nákup nového auta. O menších typech téže značky toho sice vím hodně málo, ale sama Mazda je pro mně natolik synonymem kvality ve všech směrech, že bych se nebál ani tý dvojky - vizuelně se mi dost líbí a seděl jsem v ní na autosalonu a vypadala "schopně".
Nicco
Mazda ako synonimum kvality je podobne relativny pojem ako Fiat synonymum nekvality. Kolega ma novu Mazdu6 a v zaruke uz menil posilovac riadenia v cene 40tisicKc a este mal jednu poruchu, ale uz si nepamatam. Co sa malych aut tyka, tam sa uz ani nema co pokazit a ak ano, tak to stoji zlomok poruchy strednej triedy. Su to jednoduche aute so vsetkymi vyhodami a nevyhodami.
gil54
Ne úplně s tebou souhlasím. Vlastně vůbec.

Ojetý BMW za 400 tis. - třeba 545i - se 150 tis. km má klima a to dvouzónovou, automatickou a kvalitní. Sedačky jsou seřiditelné - jak ty říkáš - polohovatelné v tolika směrech, že mají v sobě víc elektromotorů, než je v tom celým Civiku. O tichosti interiéru benzínového víc než třistakoňského osmiválce se asi ve srovnání s turbodieselem v Hondě nemusíme bavit. To jsou tvoje prority.

Jaksi navíc je to BMW trošku větší, má proti Civiku pérování a funkční zadní nápravu a ne trubku z lešení. Mám vážné obavy, že ani plná výbava Civiku nedokáže konkurovat průměrné výbavě 545.

A věř mi, fakt jede.
Choochoo
Novy Civic Type-R at bude za kolik chce >😁 >😁 >😁
Takovy clanek si o to primo rika >😁 >😁 >😁
Emel
Moje volba? Suzuki Swift 1.6VVT Sport. Pokud beru auto jen pro sebe, nevidím do 400 nic lepšího...
martin.blader
Nepochybuji o tom, že kdyby se vyjadřovalo více redaktorů, objevil by se tam. Skvělá volba.
JuckiCZ
Naprosto souhlasím, skvělý auto, skvělá volba!
mirdach
BeranK
Krása, co dodat. Volbu chápu, i když moje by nebyla - každý auto používá pro něco jiného a o tom to je.
Johny.Rico
Přesně tak, tak jak jsem napsal níže. Rád vidím stejně uvažující.
Prowler
Já sem tenhle problém řešil docela nedávno a vyřešil sem ho koupí Opelu Astra 1.4 Turbo 103 Kw. Jízdně hodně podobná Golfu, vzhledem (dle mého názoru) mnohem lepší než Golf, a hlavně za stejné peníze mnohem lepši výbava.
Emulgator
Tak tedkom prave je ten golf ve vybave comfort edition za bezkonkurecni cenu vzhledem k te vybave...
Flai
do nového auta tak max. 250 tis. osobně malé kombi ibiza,fabia,clio,207 ... nebo dacia MCV a samozřejmě jednoduchy benzín ,který lehce překopat na LPG 😄 zbytek investovat jinak :yes:
Emulgator
Tak za 300 mas i30 s "tovarnim" lpg to je podle me slusna volba (nemas pidiauto, ale porad te o pri nakupu nesedre z kuze.... vazne uvazuju ze do nej pujdu...)
lukas13
Takhle se odkopat, to chce odvahu :yes😒br />
Díky za možnost proniknout do uvažování jednotlivých členů redakce. Je zajímavé, ale vlastně docela logické, že zvolená auta nepatří, snad krom toho Golfa, mezi klasické "testové vítěze".

Má volba😒br /> - pokud bych byl sám, vyhrál by ten výše zmíněný Swift 1.6VVT Sport. Porazil by i to Polo GTI. O fous.

- ale my zadaní, s rodinou, musíme být praktičtější. Tady bych volil buď Megane Grandtour 1,2 TCe Bose (v rámci současných slev 392 900,-) nebo C4 Picasso 1,6 VTi Sélection (364 900,- + pár maličkostí navíc). Asi by nakonec vyhrál ten Citroen.
petrumr
to picasso za tu cenu tedka máš v grandu- pro mně už moc dlouhý.
lukas13
To jsem v cenících nenašel. Jinak souhlas - Grand je i na mě už příliš velký. A kratší Picasso se mi i více líbí.
jakub79
No c4 grand picasso ve výbavě selection je za 364900, ale jen při koupi na úvěr. Při koupi za hotové je za 404900.
A ten úvěr asi bude podobně drahý jako v tomhle článku: [odkaz]

Samozřejmě, jsou to stále ceníkové ceny a jde smlouvat.
lukas13
Jo takhle a "petruma" to zmátlo. Krátké C4 Picasso Sélection je za ceníkových 364900 BEZ financování (které funguje v lepším případě tak, že nakonec zaplatíš +/- stejně, v horším přeplatíš) - to bylo auto které bych koupil a to jsem uvedl správně.

Ještě k tomu financování - jsou i výjimky. Např. mé auto vyšlo v případě financování stejně, ale byla tam navíc 5 let záruka. Takže nakonec úvěr (původní plán byl za hotovové) a uhádal jsem navíc jiné věci.
petrumr
jo asi ano, já cestou jen sem to zahlídl v autosalonu
Hugi_77
Ve všech případech skvělá volba!

Jen doplním že být sám tak ohlédnu Kiu Ceed - vypadá opravdu skvěle!
A jako zadaný s rodinou bych se měl ohlédnout po druhém voze - v tom případě bych rozhodně projel Opela Merivu - teď je v akci a 1.7CDTI v edici Adam Opel za 400.700,-Kč.
petrumr
ty zadní dveře by ti vyhovovaly?
lukas13
Ceed nezavrhuji. Šel bych se určitě podívat. Nezavrhoval bych ani ten Golf - naopak, "rozumově" je to výborná volba. Nicméně jsem vždy tíhl k té Francii, takže nakonec asi nee. Naštěstí bych tuto volbu nikdy neřešil - bydlím v centru velkého města a pokud zde vidím "vybrané" auto, je vždy z produkce koncernu. Ta auta za to nemohou, bohužel ale tomu tak je 😢

Meriva je dobrá volba. Nicméně se jedná o o třídu menší MPV než C4 Picasso, ne? To bych doporučoval věnovat pozornost Nissanu Note - takový Černý Petr, cenově určitě.
PeterLuk
Tiež sa redakcí klaniam. Dobrý nápad, urobiť takýto článok.
Prekvapilo ma, aké autá by si vybrali naši redaktori. Takže dík a chystajte ďalší podobný článok: :yes😒br />
Ja by som bral najskôr ceed alebo iného zástupcu nižšej strednej : C4, Mégane, Fluence, Cruze, Astru, Giuliettu, Deltu alebo Focus. Veľa, že? Ale najskôr by som si tie autá musil obzrieť, vyskúšať, porovnať ceny... Lebo dizajnom sa mi páčia všetky.

Ináč tiež mám rád francúzov, zvlášť PSA, ale nepohrdnem ani kórejcami.
krultheking
a proč do toho neříznout pořádně - jaképak copak, rovnou napište, co vám říká pane 😉
Michal Stehnij
To je člověk hned považován za někoho kdo upřednostňuje svou garáž-), já s tím ale nemám problém. Honda Civic 1,4 at 2002.
krultheking
teda já to myslel směrem k redakci, ale jinak ok
lukas13
Klidně. Ale až po tobě :-! 😉

Šmarjá, už jsem pochopil - směrem k redakci. Tak to jó 😉
Ronault.
To bys čuměl, čím se dá jezdit >😁 >😒] >😒] 😉
MariAchi
Cóó jezdit - rovnou lítat! >😁
sumy
Lítat? Tak jo, od srpna budem mít v aeroklubu nový Tecnam Super Echo P-92 De Luxe Tow s Rotaxem 912- 100hp, cestovní rychlost 215km/h >😁
GTI
Koukám, že "bychaři" už postihli i redakci. Čtyři sta tisíc, to už jsou i dva skromnější prodloužené letecké rodinné víkendy v nějaké evropské metropoli. No přesto v této cenové hladině snad už není nutnost lovit v kategorii RC modelů a můžeš se i mžikově sebestředně domnívat, že tě na silnici budou brát možná vážně. Občas.

Pročítám článek, překvapil mě Aleš svou lowendovou náklonností k poměrně neoscarovým tvarům. Tohle je tu první věc, kterou mu tak úplně nevěřím. Naštěstí se nejedná o testík a tak nás tu může dokonale tahat za nos. Sleeper je jasnej, kdyby se za danou cenu nabízel pojízdnej kanystr, jde po něm. Lukáš bere cee´da... no to si budu pamatovat... pozor na airbagy.

Takže nakonec se ukazuje, že nejlepší vkus má šéfredaktor. A není to tak správně? Jistě je :yes😒br />
Osobně, kdybych měl volných 400.000 euro koupil bych Alešovi za trest toho Dustera, Sleepera bych posadil do toho kanystru, Lukášovi bych koupil cee´da (bez airbagů) a panu šéfredaktorovi bych koupil dva Golfy. Ať to má říz.

No a pro sebe? To tu nemůžu napsat, tohle by mi totiž nevěřili ani zdejší plakáti ani zdejší gallardi, koneckonců možná, že bych to nevěřil ani sám sobě.

Sakra Ondřej bere Berlingo... Berlingo, berlingo... neznám. Je tohle doufám ještě pořád portál o autech?

P.S. Už aby tu byl článeček kolem dvou mega, jestli bude Aleš pořád tlačit toho Dustera, nebudu na něho pod testy reagovat.

BRAVO BYCHAŘ :yes:
Aleš Jungmann (Auto.cz)
>😁 Ale vážně. Jestli se článek bude líbit, donutím kolegy k nějakému dalšímu "blogovějšímu" zamyšlení. Zatím vidím i v diskuzi zajímavé tipy, myslím, že to může nakonec být docela dobrá inspirace před nákupem.

Jenže jak pokračovat dál? Sportovní auta? Vyšší nebo naopak nižší limit? Budu rád, když se mi čtenáři (které by to zajímalo) do diskuze ozvou. Auto kolem dvou milionů...no raději se zatím držme při zemi 😉
FiLan
Jak psal martin.blader, určitě by nebylo špatné zabrousit do různých cenových relací - ať už nižších (zde byl zajímavý pohled na ojetiny) či vyšších (rodinné auto - kombi, ...). Zajímavé by třeba bylo zauvažovat nad tím, jaké auto, by zvolili lidé z redakce jako první auto (třeba do 100.000 Kč), kdyby měli v ruce čerstvý řidičák.
lukas13
To první auto, to je hodně dobrý nápad :yes:
martin.blader
Úhlů pohledu, jak do tohoto tématu zabrousit, je nespočet. Tyto věci čtu rád, protože z mého pohledu mají největší vypovídající hodnotu, takže se za občasné proložení těmito víceméně blogy budu jedině rád. Rozhodně by nebylo do věci i měnit formu, kdy například zauvažuje v tom jednom úhlu jen jeden redaktor nějakou obsáhlejší formou. Tady se meze nekladou, hlavně povídat názory an auta, o což člověk v klasických testech člověk bohužel zavadí málokdy. Důvody chápu, proto je fajn dělat i blogy, kde nikdo nebude nadávat, že to je neobjektivní a automobilky si nebudou stěžovat, že redaktor haní jejich auto v oficiálním testu.
boost.
Jo, ty blogy nejsou špatný nápad. :yes:
petrumr
néé, tohle je dobréj článek, každej chce nějaký auto, ale koupí to co potřebuje a třeba já možná do dvou roků budu něco kupovat.Chtělo by se jich poptat, co si koupí k tomu autu.Já třeba mám motorku, když se mně nechce stát v kolonách.Jste pražáci a kdybych tam bydlel, tak bych jezdil po vodě lodí. :yes:
GTI
😄 Postupně zvyšovat limit. Od půl mega bych ale příspěvky povolil jen na občanku, zde už papíry na hlavu nestačí >😁
krultheking
potěšil by mě výběr vozů s automatem, může být i ve stejné cenové hladině (což ovšem bude kruté, protože příplatek za automat pak bude u některých značek atakovat 20% hodnoty vozu >😁 )
King of rain
Co koupit v bazaru by se hodilo více.... >😁
Pekelná Micinka
A proč ne, to by mohl být zajímavý článek (a diskuze). Dejme tomu limit 350 tisíc a stáří do 5 let.
MariAchi
...samozrejme neborane a po prvnim majiteli.
Idealne kdyz to jen lestil nejakej dedek doma v garazi a vubec s tim nejezdil.
Pekelná Micinka
Nebourané, pochopitelně.
Kazimator
Jako solidní rébus pro zkušené borce doporučuju jako podmínku 3 dětské sedačky. 😄
Jinak fajn článek. A já doufám, že jednou mi bude doma stát Jazz.
sumy
Tři sedačky jsem vždy dostal do všech svých aut: civic 7.g, mitsu space wagon N38(7 sitz) i do současné N50(6 sitz), mazda 626 GF a i do civica 8.g . Pravda Dostat je do otcovy octy II či služebního Golfa asi 5?(kdo to má poznat) byl oříšek a navíc v golfu musela dcera mít nohy mě na ramenou(moc málo místa ne délku a já jsem holt nad limit německého konstruktéra) Jinak se mi podařilo 3 sedačky dostat i do staré 3 dvéř fiesty >😁 , ale to bylo fak nouzový. Už když jsme měli jen 3 děti(nyní 4) tal jsme koupili 7 sitz a byl klid. 5 osob v jakémkoliv běžném autě je vždy nouzovka-toť můj názor.
Kazimator
Jo tak ve střední už to asi problém není, a v nové nižší střední teda asi už taky ne, když jsme ale tohle doma řešili, tak nejenomže se to prostě muselo prakticky zkoušet, ale taky jsme byli rozpočtem jinde. Nicméně ta fiesta, tomu se mi nechce věřit, právě kvůli tomuhle musel z domu 5d Escort 92.
sumy
Ta Fiesta byla 3d-tedy dveře nic nezabíraly, u 5d by to neprošlo. Aby jsme problém s prostorem v autě nerešili,tak nekupujem nový malý, ale velký jetý, a hezky si vyberem to co nám bude 100% vyhovovat a i když jezdíme hodně (byly doby kdy jsme s manželkou za rok najeli i 90tkm/rok)tak se nám nikdy nestalo, že by nás starší auto zradilo( a že třeba bývalý space wagon měl najeto cca 1/2mio km)
pandan
Jen tak mne napadlo podívat se na ceník Chevroletu Orlando a ten by se do 400k koupit dal.
sumy
Ano, to je pravda, soused nad ním silně uvažuje. Před 14 dny nás "dohnal" a narodil se jim 4. prcek >😁 Nemít rozestavěnej barák, nemuset živit 6ti členou rodinu a nemít drahýho koníčka(lítání), tak bych nad ním i uvažoval, nejsem ochoten do aut vrážet horentní sumy, navíc potřebujem auta 2, tedy řeším vždy auto do max 200tkč. Třeba v říjnu budu měnit mazdu 626 za 8.g civica, 4 roky a cca 80.000km-150tkč-to jsou koupě, co pro mě mají smysl.
BeranK
Článek se nám zatraceně líbí - nemám problém s tím, když někdo má názor a nesnaží se to skrývat za "profesionalitu" a "objektivitu". Ona totiž nejvíce deklarovaná "objektivita" a "profesionalita" často zakrývá zaujatost a kolikrát i něco mnohem horšího..... 😄
Hugi_77
Vygoogluj si svoje vysněné auto a diskuse o reálných vozech které budou jezdit po skutečných cestách a vozit opravdové lidi nech těm kteří na něj mají.

Čauko kakauko 😄
GTI
Díky, na tři a půl roku píšeš docela slušně >😁 :yes:
boost.
My si doma děláme "kakavko", ale i tak >😁 >😒]
MariAchi
On chtel naznacit, ze pujde kakat.
V jeho veku uspech, ze uz nema plinky >😁
King of rain
Proč bacha na airbagy?
martin.blader
Protože nevystřeluje čelní airbagy při bočním nárazu, nebo co to bylo. >😁 Neřeš ho...
King of rain
A proč by to mělo vystřelovat čelní airbagy při bočním nárazu? >😁
Magistr
No to ví právě jen místní vwrátný GTI... Podle něj se mají airbagy aktivovat, i když narazíš do padajícího listu...
King of rain
Máš na mysli ty, co Škodovka pravidelně zapominá namontovat, protože výbava?Doplať troubo? >😁 Bacha na ESP, ono tam není.... >😁
Magistr
Ale ne, v jedné nedávné diskuzi se ukázalo, že GTI netuší (kromě mnoha jiných věcí) jak fungují airbagy a jejich řídící jednotky. Jak píše kolega, nemá cenu to řešit...
Michal Stehnij
Nejhorší je, že automobilka na tuto (život ohrožující) závadu nedělala svolávačku. GTI by jistě odpověděl, že to je chyba mizivého počtu vozů. Ač se lze domnívat že je to pravda, majiteli takového Roomsteru asi nepomůže, že takovou chybou trpěl zrovna ten jeho Roomster.
MariAchi
A, chytrak promluvil.
Tak hele😒br /> [odkaz]

Podle fotek jasnej BOCNI naraz, ze?

Neres ho...
martin.blader
Jo, máš pravdu, už jsem si to nepamatoval, omlouvám se za mystifikaci. Spletl jsem si to s něčím jiným. Tady šlo o to, že náraz nevyvolal přetížení nutné k vystřelení airbagů, které by pak spíš uškodily.
GTI
To je reakce na legendární test s havárií v přímém přenosu, při které se střetla tuším BMW X5 s ceedem, bavorák samozřejmě "předpisově" aktivoval airbagy a cee´d na tohle nezareagoval, auto však bylo na hadry, takže nebýt pan testér vybaven sebezáchovným kursem první pomoci jednotek rychlého nasazení, bůh ví, jak by to celé dopadlo. Byl to tenkrát těžkej šok. Fakt asi událost roku. Byl to tenkrát doslovnej KOPR (korejské procitnutí).
Xawier
>😁 >😁 >😁 :yes: Luxusní koment >😁
GTI
😄 :yes:
esenbe
Jak můžeš vědět co znamená dovolená ? Vždyť jsi tu každý den... A rodinná ? To taky znáš jo ? Chodíš si brát děti jednou za 14 dní na víkend ? ,,Tati, tati půjdeme na kolotoče, vydrž broučku ještě dopíšu lidem na auto.cz jací jsou to chudáci. ,,
MattDiamond
:yes: že se ještě namáháš na něj vůbec reagovat. Nechápu proč lidi pořád baví se tu hádat se zatvrzelým magorem co každému strhá jeho auto a sám neřekne co má (jestli teda vůbec něco). Osobně bych navrhoval vůbec nereagovat a uvidíme jak dlouho ho to tu bude bavit pak 😉
GTI
Trápí tě to hodně, co? Chtěl bys vědět, vidět 😄 Jediné co tě omlouvá je tvůj telecí věk, takoví jako ty jsme koneckonců byli kdysi všichni. Mě to přešlo ve čtrnácti. Hlavně prosím na mé příspěvky reaguj, vždyť intelektuální mistři tvého kalibru, to je dokonalý... olej na můj diskusní garážový mlýn 😉
Makovnik
V 14 si absolvoval lobotomiu?
MattDiamond
Ani netrápí, spíš se snažím otevřít oči ostatním co si myslí, že diskusí s Vámi je možné se dobrat nějakého rozumného závěru. Ještě připojím dva citáty: "Kritizovat - to znamená usvědčit autora, že to nedělá tak, jak bych to dělal já...kdybych to uměl." a "Kritizování druhých ještě nikoho nezbavilo nutnosti vlastního výkonu." Takže si nejprve zameťte před vlastním prahem, poodhalte trochu lidem tu Vaši tajemnou oponu a dokažte, že nejste nějaký počítačový povaleč a taky jen 'bychař' do kterých se zde obouváte a pak možná bude možné s Vámi vést relevatní diskusi. Pokud chcete mít pravdu, přesvědčte nás, že jste člověk na svém místě.
GTI
Tahle kázání si schovej do sprchy. Oceňuji, že mi vykáš, poučuji tě, že to však zde není zapotřebí. Příště nepouštěj své bezcharakterní běsy tolik na špacír :-!

P.S. Možná jsem počítačový povaleč a bychař, a možná, že ne 😉 Co na tom záleží, já nemám zapotřebí se tu majetkově "předvádět", ty asi ano. Principiálně tu o sobě nepíši a do budoucna to ani nehodlám měnit. Jsem přesvědčený, že je to tak správně, vstupenkou na diskusi není techničák nýbrž hlava. Tohle není také navíc kavárnička pro pubertální holky, nýbrž portál o autech. Ne o mých autech, o autech nahoře, v článku. Pokud to nedokážeš strávit, budeš se o to muset alespoň pokoušet. Styď se.
GTI
Tys musel mít vskutku zajimavé dětství... zkus hypnózu, je to něco jako průjem, vyčistí tě.
petrumr
ty nemáš internet doma i na chatě?WI-FI je v každým hotelu, kavárně atd. 😄
Dušan10
Bez splnenia tejto podmienky ma žiadne auto nezaujíma .... môže byť i dokúpená garancia ...

Keďže čo sa pokaziť môže sa pokazí, tak sa nechcem spoliehať na rôzne rebríčky, ale na záruku firmy, ktorý mi je schopná jej plnenie garantovať.

Cena, či prémia negarantujú z tohoto pohľadu prakticky nič ....
Nerez
Za 400 tyček bych vzal v akční nabídce Mitsubishi Lancer Sportsedan 1.8 103kW ve výbavě style za ceníkových 404 tisíc :yes:
nasua23
Za 400 tyček by si ho asi nevzal, neboť stojí 404 tyček :-!
lukas13
Tak tohle usmlouváš snad i u Japonců 😉
nasua23
tak jasně že ano😊

Jde jen o to, že limit má svůj význam.
Kdyby nebrali redaktoři v potaz ceníkové ceny, ale to co jsou relativně schopni uhádat, tak jsou podle mně v článku úplně jiná auta....😊
Hammunasakra
:yes: 😄
adamzprahy
Divím se, že nebyl zmíněn Fluence - osobně jsem za stejný rozpočet také začal hledat nedávno auto a tak nějak mi vždycky vyšel nejlíp Fluence 😄 S novou výbavou Sportway jsem byl vcelku dojat >😁 :yes:
BruceWayne
A proč ne, sedan je vždy elegantní, ale v CZ frčí kombi, protože Český tchýně jsou vyžraný a do sedačky se již nevejdou >😁
vursum
Jazdne je Fluence skôr pre kľudnejších šoférov, ale jeho najväčšiu výhodu oproti konkurencii vidím v ponuke dvojlitrovej benzínovej atmosféry pod kapotou, to je dnes úplný unikát s predpokladom vysokej spoľahlivosti prevádzky.
Emel
Pokud by to mělo sloužit rodině, je samozřejmě pohled jiný a asi bych měl více kandidátů😒br /> - Laguna 2.0 16V - cena 399 platí jen při financování na leasing, a i tak je to na krev, v bílé a na plechu. Na druhou stranu, slušná výbava a jednoduchý solidní motor..
- Peugeot 5008 - taky na krev, 1.6VTi je pro podobně velké auto tak tak. Možná je opravdu lepší sesterské Picasso, za 400 na leasing ve výbavě Selection i s 1.6HDI.
- Ještě nedávno byla k mání Octavia TSI Drive s 1.4TSI... ale teď už ji v nabídce nevidím 😒
krultheking
ceny při financování jsou z oblasti "nechci slevu zadarmo", čímž se pouštíme na tenký led reality ceníkových cen a rovnou můžeme zahrnovat i skladovky
Ronault.
Jak kde. U toho Renaultu samozřejmě připlatíš, jako všude. Ale z druhé strany jsem si to nechal počítat a pak i spočítal, že třeba při dvouletém financování po odečtení ceny záruky a pojistek to nevychází až tak hrozně, lépe než hotově.
vursum
Laguna pre rodinu? Neviem, či si bol na zadných sedačkách tohto auta... čo sa týka priestoru pre nohy (chodidlá) zadných pasažierov, musel by som dlho loviť v pamäti, aby som našiel tragickejšie auto v strednej triede...
5008 s motorom 1,6VTi nie je auto, to si treba povedať otvorene, dokonca by som povedal, že by sa muselo hodne snažiť, aby vôbec spadlo aspoň do kategórie "približovadlo"...
Aštar Šeran
Kde je Cruze? přijde mi že se o něm nějak moc nepíše, přitom 120kW diesel za 390k je nabídka hodná Aštara Šerana 😊) Ostatní automobilky nabízí steží nějakou 70kW šunku o sto tisíc dráž a chevrolet v téhle oblasti vůbec nemá konkurenci. Redakce, přehlídli jste ho, nebo vás neoslovily jízdní vlastnosti? 😄
King of rain
Tipuji, že šlo o pocitově "jednoduchou" a "zastaralou" techniku, která ač funguje, není hodná zahrnutí do toho výběru. 😉

Málo "výberčích", toť celé.
roice
Zastaralá technika, spíš prověřená a funkční technika. Furt lepší mít dva tři roky starej typ motoru, než si hrát na testera něčeho jako je 1.2TSi nebo podobná zvěř.
MariAchi
To je jednoduche: Nadpis zni - jak BY si vybrala redakce.
A Cruze asi nikdo nechce.
npc
Pisou tam, ze uprednostnili "vonavejsi" benziny pred diesely, protoze cenovy skok benzin - diesel je v teto kategorii propastny . Asi ten diesel v Cruze neberou jako dostatecne lakavy
Magistr
Bylo by to těsně, ale vešla by se! Alfa Giulietta se skvělým motorem 1.4 T-jet, slušnými 120 koňmi, systémy Q2 a DNA... Jo a taky s nepřeskakujícími rozvody. Pro mě jasná volba.
Na dalšich místech pak Swift Sport a Focus.
lukas13
Tak pokud se opravdu vejde, měním svou volbu :yes:
Magistr
Těsně, ale ano. Prémie za cenu průměrného mainstreamu...
jossalito
Žádná prémie, ty rozumbrado. >😁

Giulietta na plechových 15" kolech, se základní černou barvou, s manuální klimou (no aspoň nějaká) a je použit akční ceník.
lukas13
Prémii přeci nedělá jen výbava. Ano, v reálu bych si trochu připlatil. Ale podvozek, motor, charakter vozu - to je stále Alfa.

Stejně tak bych, samozřejmně ve dvojnásobné ceně, bral např. BMW 328i - za ty peníze můžeš mít nabušenou mainstreamovou střední, ale stejně bych radši to "oholené" bávo. 😉
jossalito
Ale prd. Přečti si jakýkoliv test a v závěru se dočteš jedno u všech testů stejné. Že to auto už s charakterem staré Alfy nemá nic společného. 😉
lukas13
To jo. Ale ač jiný, charakter Giulietty prémií zavání. Jinak než starší Alfy, ale je tam.
jossalito
Není, mít "zavázané oči", málokdo by to auto označil za Alfu.

Za prémii už vůbec ne, na to má poměrně dost chybiček, které si prémiové vozy nemohou dovolit a taky je nemají.
Ondris
Ale je pořád o stupínek nad běžnou mainstreamovou produkcí.
jossalito
Zde se pro tyto automobilky vžil název subprémie. 😉
lukas13
Ne, tento název je zde vyhrazený pouze pro produkty jistého koncernu.

A jen podotýkám - já za to nemůžu 😉
jossalito
Předpokládám, že si to pleteš se souslovím "supermainstream". 😉
lukas13
Jo. Sorry, už je docela pozdě. Subprémie sedí.
lukas13
Odan to řekl za mě. Premií zavání, jak jsem psal, nicméně jakou čistou prémii jí nevnímám. Ale mě to stačí - Giulietta se mi prostě svým projevem hodně líbí a basta fidli 😉
beibej
A není to JEN převlečený Brávo? To mi moc prémiový nepříjde :no:
lukas13
To bychom mohli tvrdit, že A3 jen "jen" převlečený Golf. Že Volvo C30 je "jen" převlečený Focus atd. atd. 😉
Michal Stehnij
Giulietta je krásná, ale to je tak všechno, to už dnes nestačí. Není to víkendová hračka typu E-Type, kterému jeho chyby odpustíš, dokonce je i budeš nazývat charakterem a je to zcela v pořádku, (protože tak bych to viděl i já) ale právě proto, že to je víkendová hračka, což Giulietta nebude. Poněkud diskutabilní ergonomie a zpracování ale Giuliettu tak trochu diskvalifikuje a nezachrání to ani zajímavé Multi-airy.
jossalito
Tak tak. :yes:
lukas13
Vidíš a v mých očích je tomu jinak. V případě auta pro každodenní použití, s lehkým pocitem že máš něco víc než mainstream, je tahle Alfa pro mě dobrou volbou. I cenově to docela sedí.

Jak psal jossalito - subprémie.

Ten E-type, to bylo ve své době, cenově, technicky i zaměřením, někde úplně, ale úplně jinde.
Michal Stehnij
Já chápu, že to auto má pro Tebe charisma, ono ho má i pro mně, ale ve mně tak nějak vždy převáží racionální pohled na věc a za to, co chce Alfa za Giuliettu tu je plejáda lepších aut, např. Mazda 3, Focus, Golf, Auris atd., i když neříkám, rád bych se Giuliettou projel, ale v mé garáži by určitě neskončila. Neberu ji a priori jako špatnou volbu, jen jako něco příliš "exotického" a křehkého čeho se (třeba iracionálně) obávám. Je pravda, že pověst koncernu Fiat v mých očích Giuliettě nepřidá.
lukas13
Já ji rozhodně vnímám výš než ta auta, která jmenuješ. Ta jsou přímými konkurenty mého současného vozu.

Alfa (žádná) o racionalitě není.

Jo, pověst Fiatu, potažmo jeho servisů v ČR, to je asi největší problém, to se shodneme.
Magistr
Bez urážky, ale hodnotit auto aniž by ses v něm svezl je dost krátkozraké, nemyslíš? Až se s Giuliettou projedeš, tak zjistíš, že jízdně je to opravdu jiná liga než Mazda nebo Golf. Focus už se Alfě blíží, ale ten zase nestačí interiérem a chybí mu některé věci, které Alfa má standardně i u nejslabších motorizací (Q2, DNA...).

Jeslti budeme Alfě říkat prémie nebo subprémie je fuk, stojí prostě nad běžným mainstreamem jako Ford, VW, Fiat, Mazda... Mně nepřipadá smysluplné vymýšlet málem pro každou značku její vlastní kategorii, takže do prémie řadím i Volvo, (dříve a třeba zase v budoucnu i Saab), Mini, Lancii a další, které místní kategorizovači taky za plnohodnotnou prémii neuznávají.
jossalito
To je zase blaf.
Člověče, Alfa že je jízdně jiná liga? Ses pomátl, ne? Alfa nabízí obdobné jízdní vlasntosti jako Golf, Focus či Mazda 3. Žádná jiná liga to není. V něčem je lepší, v něčem horší. Plus minus ale stejně.
Akorát zde opět předvádíš svůj zatemnělý mozek a nulové zkušenosti s těmi vozy.

K té druhé části blafu. Alfa právě nad ten mainstream nijak nevyniká, maximálně designem (i mi se líbí) a nějakým odérem kdysi slavné značky. Ale tohle nejsou nijak relevantně měřitelné hodnoty. Pomineme li tyto subjektivní aspekty, je to mainstream jak poleno.
Magistr
Jak Giuliettou, tak Golfem a Focusem jsem jezdil (opakovaně), jinak bych si to samozřejmě nedovolil napsat.

Ale s tebou už se fakt bavit nehodlám, nemá to smysl.
jossalito
Tady ses akorát odkopal.
Pokud to fakt myslíš vážně, tak vím, že tvé řidičské umění bude asi dost mizerné, tak na úrovni nějaké běžného uživatele a diskuzního žvanila.

Giulietta a jízdně jiná liga... 8-s >😁 :no:
BeranK
A ty jezdíš ještě s Golfem, Focusem, Civicem, Meganem a bůhví čím ještě, že tvrdíš, že je Alfa nejlepší?

Znova, Alfa nad žádným mainstreamem nestojí, v lepším případě tam patří....právě že kategorizaci si nikdo nevymýšlí, s tím máš problém zjevně ty. Postavíš-li proti Alfě ve srovnatelné AUDI nebo BMW, 99% lidí zvolí ty Němce. Na rozdíl od tebe jsme tenhle problém řešil - vybíral jsme mezi AUDI 4 a AR 156 - vstupní náklady byly stejné, bohužel jenom pojistka na AUDI byla někde jinde a to ještě s radarovým "hlídáním", což před 15 lety byl docela problém, stejně jako servis.....do předváděcí audiny jsme jít nechtěl, tak alfa vyhrála - dodnes toho lituju. Alfa prostě není ani prémie a subprémie, můžeš si tady psát co chceš.
Magistr
O Civicu a Méganu jsem nikde nic nepsal, těmi jsem nejel a při vší úctě - nemyslím že by jízdně aspirovaly na špičku třídy (kromě Méganu RS mezi hot-hatchi).

Jinak jsem zkusil leccos, protože o autě téhle třídy uvažuju. A u několika aut vč. Giulietty jsem měl možnost se s nimi projet na okruhu resp. uzavřené trati, kde ten podvozek lze vyzkoušet "na hranu". Jediný konkurent, u kterého bych podvozek hodnotil lehce výš než u Giulietty je nové BMW řady 1 (F20), zadní pohon má zkrátka svoje výhody. Mezi předokolkami je z hlediska sportovního svezení a agility v zatáčkách (které teď hledám) podle mého Alfa nejlepší, byť rozdíl oproti Focusu není velký.

Sám píšeš, že jsi vybíral mezi Alfou a Audi - a přitom Alfu do prémie neřadíš a Audi (předpokládám) ano? To je dost nelogické, nemyslíš?
BeranK
A ty si vybíráš auto podle toho, jestli je to prémie nebo ne? Já jsme vybíral mezi dvěma stejně velkými, stejně (skoro) vybavenými auty, stejnými výkony (plus minus....), ale poslední, co bych řešil je, které z nich prémie je které není. Nechápu, co je na tom logiké nebo nelogické. V prvé řadě mně na auto navádí účel, pro který ho budu používat, následně vlastnosti (včetně a hlavně ergonomie a toho, pro co nemá čeština adekvátní výraz a v němčině je to handlichkeit a samozřejmně vzhled. Jestli prémie nebo neprémie, to je mi jedno. Pro Alfu rozhodly tři body - jak jsem psal, pojistka a servisní náklady včetně nebezpečí krádeže (racionální úvaha), fakt že AUDI bylo ze showroomu, tedy ne úplná funglovka (méně racionální úvaha - dneska vím, že je to jedno....) a ta Alfa se mi stráááášně líbila (na rozdíl od dnešních produktů byla skutečně designově nádherná včetně atraktivního interieru (zcela neracionální a pocitová úvaha). Taky jsem opakoval, to co tady píšeš o těch úžasných jízdních výkonech a podvozku, psali to všude a pravda je, že oproti srovnatelným starším autům to byl rozdíl, jenže.....pak si známí koupili tehdejší Mondeo, půjčili mi ho a já zjistil, že ta nedostižná AR 156 TSi měla zy jízdní vlastnosti stejné. Po Alfě mám Mazdu6 a kromě znatelně slabšího motoru jsme nezaznamenal ani horší jízdní vlastnosti, ani horší (v Mazdě dokonce zase pro změnu viditelně lepší) brzdy, perfektní ovládání (na rozdíl od řadící "kvedlačky" v Alfě......Takže ono je to trochu jinak.

Když čtu tvé komentáře k jedničkovému bavoráku, tak tě asi zase zklamu - kolega tohle auto má, a kdykoliv s ním musím jet, tak se snažím vnutit svoji Mazdu, která je o 8 let tarší a podstatně slabší, ale zato z ní nelezu jako Abrhám z hadraplánu ve Vrchní prchni a ldybych si kupoval auto téhle kategorie, o tohoto "bavoráka" bych prémiovost neprémiovost nezavadli ani šosem od bundy.

JInak tvoje projíždění po okruzích a porovnávání mně zajímá. Na kterém okruhu nebo dokonce uzavřené trati ta auta provnáváš? A to si půjčuješ víc aut najednou? Jak to děláš? Mně s jedinou vyjímkou (přes známého na víkend) půjčili na prodejně auto vždycky tak na max. 20 kilometrů, v Mazdě by to asi taky šlo, pokud bych měl zájem, ale víc aut najednou a na okruhu.....

V každém případě si tu alfu klidně kup, je to tvoje věc. Nakonec koupit si auto, kterého se prodá pár kusů ročně a jehož servis je všeobecně "provařenej" (čest vyjímkám - v Čechách je snad jenom jedna, co znám, na Moravě nevím....) je samo o sobě terno. A i kdyby ty pochybnosti o italských autech z koncernu FIAT (mám na mysli mainstream, ne supersporty) malé, už třeba ten počet prodaných aut a kvalita servisní sítě by mně spolehlivě odradila.
Magistr
Nevybiram auta premie an👋ne, ale obvykle to tak vyjde, ze podle pozadavku a rozpoctu vybiram bud z premiovek nebo naopak z non-premie. Nedivim se, ze u Tebe to bylo podobne, je to logicke.
Moje jezdeni: obvykle to neni vic aut naraz, ale nekolik znacek, mj. Alfa a BMW me obcas zve na predvadecky. A ty byvaji na okruzich nebo letistich, kde se clovek poradne sveze. A kdyz si normalne pujcim predvadecku u dealera, mam „sve” zname trasy v okoli, abych mohl ta auta pokud mozno srovnat. Kdyz nejakou trasu znas a mas „najetou”, da se - podle meho - poznat dost. Ovsem okruh je porad nejlepsi...
Jinak bych si nedovolil tohle psat... A proto taky nepisu nic treba o Mazde, kterou jsem nikdy nejel.
MariAchi
Ne neni.
Alfa ma svou platformu - mimojine uplne jinou (novou a viceprvkovou) zadni napravu...
Ostatne jsi na autoportalu, tak si to najdi a nastuduj, ty prevlecenej mudrlante >😁
Magistr
Tak tak... :yes:
Magistr
Jako obvykle jsi mimo, Giulietta má (na českém trhu) standardně 16" kola.

A mimochodem, v ceně je záruka na 5 let /100.000 km.
jossalito
15 nebo 16. Jsou to plecháče. :-!

A ano, záruku budeš potřebovat, dle zkušeností majitelů na různých fórech a to především zahraničních, je Alfa pořád stejně průserovou značkou jako byla.
Magistr
No comment, s tebou nemá cenu se bavit. Už jsi fakt jak ten vwrátný GTI, jen nesmysly a kecy.
jossalito
Já vím, že ti nedělá dobře slyšet pravdu na ty tvoje blafy, ale smiř se s tím, že tu jsou lidi, kteří neztratí kritičnost, pokud sednou do italského auta. :-!
Makovnik
Ty ako prevareny hater talianskych znaciek citas alfacke fora, ze vies o pruseroch? >😁
Si trapny a klames. 😉
jossalito
Na lhaní a okopávání kotníků jsi tu především ty. :-!
Makovnik
Prazdne a bezmyslienkove... typicky jossalito. :-!
jossalito
Copák? Vadí ti to tvoje přicmrndávání? >😁 :no:
Makovnik
Ty si tak mimo, ze ani nevies, v ktorej osobe pises >😁 >😁 >😁
jossalito
To bylo dost slabé, zkus to znova. >😁 :no:
BeranK
A ty seš tapickej přivandrovalec, kterej se cpe, kde o něj není zájem.....nakonec jenom málo Slováků tady dokáže napsat smysluplný a delší text, zato v hysterii a nadávání jste mistři světa, ale pouze v tom, to si piš.
Makovnik
Ty si znamy svojim tazkym komplexom voci Slovakom, vidim, ze si sa z toho este nevyliecil.
Teba tu tiez nikto neocakava, mozes pokojne vodprejsknut, nebudes tu chybat.
jossalito
Drž se sám té poslední věty, fakt tu o tebe nikdo nestojí. Copak u vás na Slovači nemáte weby o autech? 😉
Makovnik
Ja si mozem pisat kam len chcem a tragedi ako ty, su mi ukradnuti 😉

Zaujimave, ze prave narcis ako ty mi bude rozpravat, kto o mna stoji, ked prave teba tu nemaju radi za tvoje impertinentne spravanie 😉 :-!
jossalito
Mě, že nemají rádi? Očividně neznáš zdejší poměry. Zdání klame. 😉

Takových, jako si ty, jsem tady za dobu, co sem píšu, žažil mraky, vždycky máte jedno společné, jste nechápaví Slováci a stejně brzy odtáhnete. :-!
Makovnik
Och pardon; fakt, maju ta radi, a preto ti kazdy druhy pise, ze s tebou odmieta komunikovat, lebo si fantasmagor, demagog, prekrucac atd... >😁 :yes😒br />
Uz len kvoli tebe tu ostanem, aby si pukol od zlosti >😁 A nemozem napisat nechapavi Cesi, pretoze nechapavy jossalito je uplna specialita, vymykajuca sa vsetkemu znamemu >😁
jossalito
Každý druhý? Nějak jsem si nevšiml. 😉
Je to spíš tvé zbožné přání a jakási ulička, kterou použiješ tehdy, aby ses z něčeho dostal. Budu se opakovat, se mnou mají problémy pouze hlupáci. Žel bohu, píše jich sem docela dost. :-!

PS: Zaměř se na sebe, co sem napíšeš, akorát zavání neustálým okopáváním kotníků a nutnosti se s někým nesmyslně dohadovat. Asi máš nějaké osobní problémy, ale ty řeš někde jinde.
Makovnik
Nevsimol? preloz si tu klapku zo zdraveho oka na to sklenene >😁 😉

Prikla😜 [odkaz] "13.06. 09:19 Magistr
No comment, s tebou se nebavím, to je mrhání času."

Najde sa vela dalsich, ale neviem naco ti dokazovat to, co by si mal sam vediet :yes😒br />
Osobne problemy mas naopak ty, ked mas pravidelne potrebu mi vypisovat ako luzer: "...fakt tu o tebe nikdo nestojí. " a podobne svoje zbozne priania 😉

Ked pravidelne stracas argumenty , tak ako papagaj jossalito [odkaz] opakujes svoje oblubene formulacie "...neustálým okopáváním kotníků ..." a kopes do vody.
Vacsieho trageda som fakt na forach este nestretol. :yes:
GTI aspon vie, kedy straca podu pod nohami a skonci, ale ty budes svoju blbost donekonecna prezentovat >😁
jossalito
Kolik času mi věnuješ, ty musíš mít řádný komplex. >😁 :no😒br />
Poradím ti, tady si ho nevyléčíš, akorát si zde ze sebe udělal osla a ukázkového okopávače kotníků. >😁 :yes😒br />
PS: A co ty mraky dalších? Teda těch, kteří by se dali brát vážně a nepsali cancy o tom, ja Giulietta má jízdní vlastnosti o třídu jinde. >😁 Ti jsou fakt měřítkem. >😁 :no:
Makovnik
Aaa dalsia jossalitovska fraza, ked dojdu argumenty: "....akorát si zde ze sebe udělal osla." a samozrejme nechyba "...okopávače kotníků. " >😁
Uz si konecne vymysli nieco nove, lebo si s tym trapny :-! 😉
jossalito
Většího ubožáka, jsem tu už dlouho nepotkal.

Ty jsi jen k politování. Zamysli se nad sebou.
Makovnik
Ajaj, jossajelito to nezvladol a urazil sa.
OK, piss on you, ...ci peace to bolo? 😉
BeranK
K nulám není možné snad ani komplex mít. Navíc není Slovák jako Slovák, i když klasik české literatury Josef Škvorecký má v Tankovém praporu větu Byl Slovák, tudíž blbec. To není pravda absolutní, ale ty jseš jeden z mnoha tady, kdo se snaží její absolutnost dokázat.

Jenom by mně zajímalo, jestli taky takhle opruzujete na maďarských, německých, rakouských či polských stránek. Takže si jdi makovat na auto.sk (existuje-li vůbec něco takového). Já jsem tady doma, já se nevnucuju na stránky v cizím jazyce jako ty. Ale nakonec, Asi jsi nepochopil jednu věc, ale zvykej si. Většina Čechů (i Moraváků) vás nemá ráda a v mladších generacích je to podstatně výraznější než ve starších, rozdíl je v tom, že ne všichni vám to troubí do těch vašich většinou dutejch hlav.

Takže bye, bye a už mněš tady neotravuj.
Makovnik
Ale jo, muzeme si o tom promluvit, pokud se ti nechce 'hovorit'.

Gratulujem, iba nadalej tu prezentujes svoju dusevnu retardaciu, ale mozes v tom pokracovat, mne to nevadi a tlak mi to nedviha.
Ja nemam rad degenerantov ako ty a to nepotrebujem rozlisovat podla narodnosti. Vsade sa taki najdu a ty si ziarivy priklad.

Nepotrebujem ziadne povolenie od duteho kripla a mozem si pisat kam len chcem, takze sa s tym zial pre teba musis zmierit.

Nabuduce ma opakovane svojim 'strevnim prujmem' neotravuj, jo? lebo reagujes vzdy len ty na mna, nie ja na teba.
lukas13
Říká se "slovní průjem" 😉

Jinak se samozřejmně přidávám, máš naprostou pravdu.

Beranovou oblíbenou taktikou je psát ty své nenávistné příspěvky do starších diskuzí, kde již většina lidí není. Napsat to tu před 4mi dny, ostatní ho tu roznesou na kopytech. Ale na to nemá "gule". Což je pro takové jako on typické.
Makovnik
Za taky krcmovy nacionalisticky prejav zrejme od kamaratov dostane aj potlapkanie po pleci a pivko zadara, len neviem co caka od diskusie. Ze ho v jeho solo zakomplexovanom tazeni niekto podpori?

Takych len vysmiat.
white label
:no:
P.S. Příště se aspoň pokus psát podobné nacionalistické žvásty jen za sebe...
Magistr
Tak sorry, ale tohle ne. Nacionalismus sem prosím netahej :no: :no: :no:
BeranK
Co más polečného nacionalizmus s pravdou? Kolik Slováků sem píše něco normálního a smysluplného? Marka nepočítám, Klaudius, jeden hoch co žije (podle toho, co píše) v Rakousku, další dva tři. A proti nim kupa t+ěhle zdravejch rozumů, drbnutejch, iglijů, makovníků apod.....

Když mně jeden anglický partner řekl před pár lety, že nás východoevropany nemá rád, byl to jeho názor a později mi vysvětlil (a pochopil jseme) proč. Jeho argumenty a důvody byly bohužel dost logické a nejlepší pro mě bylo, když na konci spolupráce konstatoval, že do onoho "spolku" já ani mí kolegové nepatříme, protože jsme se chovali jinak, než na co jsou ve "východní" Evropě zvyklí. Pravda je, že jsme s ním jednali na rovinu, nic jsme mu neslibovali, nelezli jsme mu do zadku a udělali jsme (podle všeho) dobře svojí část práce.

Bohužel, většina čecháčků se vyznačuje tím, že je chopná lézt do zadku i třeba Slovákovi na internetu, ačkoliv se chová (respektivě píše) jako prase a každým svým příspěvkem dokazuje, proč sem vlezl. A čecháčkovství je taky, nechat si to líbit a jemnější forma čecháčkovství je se tvářit povzneseně a používat klišé, která vypadají, jak jsou in a korektní. Jinak, přál bych ti slyšet dnešní české studenty, když se baví na adresu Slováků (tedy asi vesměs svých spolužáků) - to už není lehká nevole jako u mně, ale dost otevřeně vyjadřovaná nenávist a phrdání. Za deset let budou mít hoši a děvčata zpoza Tater utrum. A mně to mrzet rozhodně nebude.

JInak ale souhlas, to sem nepatří. Ale já zbabělost nemám rád, ani na živo ani na internetu a už vůbec ne snáším lezdoprlezectví.....
lukas13
Ty ubohej, zakomplexovanej, nacionalistickej ubožáčku.

Jak si vůbec můžeš dovolit napsat věty typu "Většina Čechů (i Moraváků) vás nemá ráda a v mladších generacích je to podstatně výraznější než ve starších, rozdíl je v tom, že ne všichni vám to troubí do těch vašich většinou dutejch hlav." - ty své nenávistné, primitivní nacionalistické názory si laskavě alespoň vytrubuj do světa sám za sebe a nemluv za slušnou většinu. Co si to vůbec dovoluješ?

Jestli to, co jsi v těhle dvou příspěvcích předvedl, není na BAN, tak už vážně nevím co.

Všem přispivovatelům ze Slovenska se alespoň mým jménem omlouvám. Tupých nácků jako je BeranK je v naší zemi, stejně jako ve vaší, výrazná menšina. Bohužel velmi hlasitá.

A pro tebe Berane - už jsem to psal, ale znovu - jediné, co ve mě tvé příspěvky budí je lítost. Veliká a upřímná. Howgh.
MariAchi
Premie >😁

Kdybyses oprostil od tech hlouposti s premii, dal BYCH ti za tu Alfu palec.
Tesne pod 400 BY to byla i moje volba.
bobas
Jelikoz jsem mej julcu na vikend,tak musim rict,ze je to konecne auto,ktere bych si sel koupit mnohem radsi nez golfa,protoze je komfortni a zaroven,tam kam ho pustim,tak jede, oproti 159ce ma mnohem lepsi podvezek, interier krasny,na alfu i docela dost mista,ma to charakter,a ten kdo ma alespon trosku cit pro rizeni bude nadseny,me pomatla hlavu docela rychle >😁 jelikoz mam 159 co ma pres 260tkm na hrbu a na alfu porad jede bez zavad,to je co >😁 a to dostava docela na * a jeste je to onen posmurny petival,alf jsem se taky bal,ale v dnesni dobe je to uz jedno co si kdo koupi ,nakonec to reknu tak,za tu dobu co mam 159 me stala na servise min nez manzelcina oktavka...a jestli druhe auto do rodiny,urco nez p golfu se kouknu po julce...
MariAchi
Osobne na rebricky spolehlivosti kaslu a na hlasky o stahovackach taky.
Italu jsem uz par mel a nekazili se o nic vice, nebo mene, nez jina auta.
Nevyhodou je, ze nejdela po 50tisicich v nich rachotilo v interieru snad uplne vsechno, coz se treba ve VW, nebo Skode nedelo.
Jak pisu - Giulietta BY byla moje volba v cene do 400tisic.
BeranK
Přesně, neznám nikoho, kdo Alfu měl, že by s ní uvízl na cestě - na rozdíl od mé setry, která měla služebn Lagunu s cenou přes milion a stalo se jí to.....

Jenže o tom drnčení ani nemluvím, stejně jako o výměnách některých dílů (destičky, ramena, tlumiče.....), které se na ostatních autech mění v dvojnásobných intervalech.
MariAchi
O tech vymenach nedokazu mluvit dost fundovane, nebot jezdim celkem svizne a s vyssi spotrebou desticek a dilu rizeni a podvozku tak nejak pocitam. U jakekoliv znacky.
BeranK
Nevím jak dneska, ale detičky u Mazdy jsme měnil jednou při dvojnásobném projezdu kilometrů a vše ostatní mám původní. U Civica předtím projezd jako u Alfy a neměnil jsme nic (dokonce jsme ani nedolejval olej....nebylo třeba), nevím jak dneska, protože Mazdu mám devátý rok a nějak mně nic nežene k tomu, abych si kupoval nové auto, ty potřebujeme ve firmě a tam je to jednoznačně škodovka, i když konkurentem je trochu (s ohledem an sestřiny zkušenosti ne s jedním kusem) paradoxně - renault.
krultheking
:yes: to je volba, která stojí oběma nohama na zemi
martin.blader
Viz rovnou TG 1. série 1. epizodu, snad i první test. >😁
1975ak
Jenže u aut typu Berlino se již vyplatí naftová verze, rozdíl spotřeby kolem 2 l /100 km je již při velikosti auta znatelný.
petrumr
každe novej diesl se nehodí do města a berlingo se zase nehodí na delší trasy, tak si vyber motor, když prodejce o filtru pevných částic ti neřekne ani slovo.
kyklop
preco sa berlingo nehodi na dlhsie trasy??
bicak77
1.Tak dlouho bych prodejce masíroval, až bych toho Focuse 1.6 EcoBoost 110kw v Trendu pod 400tis dostal >😁 Sice bych se musel prostorově i jinak trošku uskromnit, ale za ten motor by to stálo.

2.Další volba by byla asi Julča 1.4 T-jet, kterou zmiňuje nade mnou Magistr.

3.Jinak když zůstanu ve vlastní stáji, tak perfektní nabídka je nyní na C4 1.6VTi Selection. Za 320tis dostanete schopný motor (vlastní zkušenost) a zajímavou výbavu. Do 400tis se vlezete i s 1.6 HDI, dokonce i ve výkonnější variantě 82kw..
J4K
S tím bych také souhlasil ve všech třech případech 😄 ! P.S. Focus 1,6 EB mám nyní (asi 2 měsíce) k dispozici v kombi jako služební - čekal jsem pravda trochu víc v porovnání s leonem 1.4 TSI co má dcera, ale jinak je to podle mě hodně dobrý.
bicak77
Upřímně gratuluju k služebáku v benzínu 😉 Jasně, po přechodu z 1.4 TSi na 1.6 EB ten rozdíl není asi takový, protože už jsi na turbobenzín zvyklý. Ale věz, že nic lepšího asi v této kategorii nekoupíš. Jestli někdy vozíš spolujezdce, zajímalo by mě, co říká na prostor pro nohy před přístrojovkou?
Xawier
...s panem šéfredaktorem,panem Červenkou. Pokud nepotřebuji velký kufr,je jasnou volbou Golf. Pokud ano,pak Octavia 1,2 TSI :yes: 😉
Ronault.
jenže s tou Octávkou se pod 400t nevlezeš pokud chceš mít to co v Golfu, resp. ten Golf výjde o 100t levněji. To je dost velký příplatek za kufr 8-s
Xawier
Pravdu máš... Pak tedy Octavia 1,4 TSI Champion Ambition (+climatronic)... 😉
Ronault.
Není, dávno jsou vyprodané.
esenbe
Vzhledem k tomu, že golf oproti octavii nenabízí až na ostré modely nic navíc. Je volba jasná. Teda když už bych kupoval auto typu octavie. Jediné co může rozhodnout je dizajn, ale emoce rozhodně nevyvolá ani jeden.
Xawier
Golf je trochu kvalitněji provedený. Minimálně má podstatně lepší odhlučnění podběhů,motoru a lépe odizolován podvozek od nerovností na silnici. Ale v tomto je Golf absolutní špička. Osobně co do odhlučnění nepoznám v autě rozdíl,jestli jedu v Golfu 1,2 TSI,nebo nové Audi A6 3,0 TFSI... Tím chci říct,že i Octavia je na tom velmi dobře,ale Golf je prostě v odhlučnění a odtlumení jinej level...
esenbe
To je sice fajn, ale s pohledu člověka kupující si auto za 400 000 tohle nemá význam. Myslím, že malý rozdíl v odhlučnění x extra výbava navíc je v tomhle případě rozhodující.
Xawier
Ronault.
S Octavii máš pod 400t leda tak holobyt, Golf vychází objektivně dobře vybavený za 350t
Bristol
bych zkusil usmlouvat renault laguna z 429k...případně si trochu připlatil... :yes: 😄
lukas13
A myslím, že bys to usmlouval. 😉

A ten atmo 2,0, co zvládá i bioethanol, to je paráda - tedy pokud máš poblíž bydliště příslušnou čerpací stanici.
Ronault.
Jo, tohle není vůbec špatná volba. Spolehlivé auto s nesmrtelným motorem...
Pekelná Micinka
Líbí se mi, že pánové nedobývali vzdušné zámky, jejich výběr je realistický a zároveň neupustili od svých osobních prerencí. Chtěl jsem navrhnout mezi rodinné vozy Fiat Doblo Panorama, ale ten na 400k začíná, ačkoliv jak jsem z ceníku zjistil, probíhá nějaká akce, takže v limitu by to nebylo to úplné holátko.
Škoda, že Yeti je o něco výš...

Ad. redakce - nikdy jste netestovali Fiat Qubo 😉
1975ak
Testů na QUBO je je zde několik, tvarem a velikostí připomíná Berlino. Jen je tento model méně propagovaný i u ostatních automobilek Trojče Qubo- Nemo-Beeper
Klaudius
Ja som si pre rodinu kúpil Kangoo, mám ho dva roky a musím povedať, že to bola výborná voľba.
Momentálne v ČR stojí v najvyššej výbave s dieslom 1.5dCi/110k zhruba 370 tisíc Kč.

Na model z trojičiek Qubo, Nemo, Bipper sa spýtaj kyklopa, mal niečo také ako služobáka, bola aj recenzia v macz, neviem, či ju tam ešte má.
Pekelná Micinka
Rodinné auto nepotřebuji, jen mě Doblo napadlo jako zajímavý tip, nedaleko tu stává a je to subjektivně obrovskej kus auta. Co se týče Qubo, tak na to jsem narazil při hledání cen Doblo. Upřímně, ani bych si nevzpoměl, že ho Fiat vyrábí, proto jsem namítl, že ho redakce netestovala (aspon dle hledání na acz).
KoniasP
Já bych kromě zmíněných ještě uvažoval o Octavii Prima Champion 2,0 TDI 81 Kw
za 339 900 ( Liftback ) nebo o 30000 dražší kombík + Příplatek za ESP a Hill Holder a Rezervu apod.

Případně pro verzi Ambition bych se vešel do limitu jen s Liftbackem za 399900.

Nebo je možné zvolit benzín a to 1,6 MPI či 1,4TSI za stejnou cenu. Jsou o 20000 levnější než diesel.

Také se mi celkem líbí sleva 50 000 na starší verzi Hjondéé i30cw. Plus případná další sleva tuším 20000 pokud máte starší auto.

Tedy i30cw TRIKOLOR 1,6i MPI + Packet trikolor Style + Nosič + Metalíza😒br />
304990 + 10000 + 3000 + 13000 ( nebo 7000 za červenou metalízu ) = celkem cca 331000 za max vybavené auto. ( nepočítal jsem s tou 20000 slevou ) Krom navigace kožených potahů, automatické převodovky apod.
Rysguf.
Ja by som urcite kupil VW Jetta, to uz je auto ako ma byt (co do velkosti, image, kvality, komfortu...)

Vybava Trendline, 1.2 TSi, farba biela a doplatil by som kozeny volant, lepsie palubne PC a automaticku klimu, to vychadza na tych cca. 400 000 Kc....

Ale asi len v SR, v CR vybava trendline nie je 😡
webpaja
Kdo z nás si občas nezabychaří 😉 S budgetem 400k a autem jen pro sebe BYCH neváhal, vybral v klidu lehce nad budget a zřejmě i oželel nemožnost vybrat barvu, tudíž skočil do skladovky nebo referenčního auta.

Finále? Golf 1,4T, FF1,6EB a při troše snahy benzínovou BMW1, nebo A3...tajným kandidátem s nutností servisovat v A nebo D BY byla AR Giu.
Johny.Rico
Kdo by se občas nezasnil 😄 Internet snese vše, víš jak 😉
webpaja
Vím, občas si večer když nemůžu usnout projíždím konfigurátory apod... Celkem rozkošná záležitost 😄
boost.
Já miluju konfigurátory >😒] Osobně bych bral Golfa Comfort Edition se silnější 1,2 TSI, paketem Xenon+LED a pár drobnostmi. Cena by byla 398 300,- 😄
Pekelná Micinka
FF 1,6 Ettore Bugatti? >😁
Machýrek
400k uz je vstupenka do sveta normalnich - rozumej "ve kterych nebudes k smichu" - aut😒br /> BMW 1er - kdyz se budes hodne snazit, usmlouvas za tyhle penize predvadecku (negoogli, takhle ne, musis tam jit a uvidis, ze to pujde 😉
Audi A3 - mraky skladovek...slevu ukecas jeste snadneji, nez o radek vyse a nemusis delat kompromis s ujetyma "predvadecima" km
MB A - taky najdes, i kdyz tady uz neplati prvni veta meho prispevku, tak budes mit na kapote hvezdicku 😉

Na krizovatce se pak muzes usmivat na kolegu v Dusteru 😊))))
Makovnik
Kolega v Dusteru sa na teba bude usmievat az ta bude tahat v zime na lyzovacku alebo len v meste, ked cestari zaspia v garazach 😉
npc
:yes: >😁
Dute
Nemusi ho nikam tahat, pod svah sa dostane aj sam(v najhorsom s retazami) a dalej uz ako normalny clovek vlekom.

Ale ano, ked nemas peniaze na listok na vlek, bude ten Duster asi nutnost 😉
Makovnik
Hej? chod na Martinske hole. A to nie je jedine.
Ty si lyziarske stredisko videl akurat na obrazku.
Machýrek
Coz je skvele, nebot tim ziska historku, kterou pak muze ospravedlnovat, cim jezdi.. 😄
MariAchi
Za tu krizovatku >😁 :yes:
petrumr
budeš se usmívat na kolegu že veze tři dámy a ty sedíš v mini sám. 😄
kari.laz
5008 access 1,6 VTI - 395 000

ericn
Raději P308 1.6VTi Active za 340k a doplnit výbavu za dalších 60k :yes:
kari.laz
To by taky nebylo špatné, ale 5008 se mi líbí více.
ericn
No hele, já mám jeden doma s 1.6 THP, ale ten byl o 100k výše... 1.6VTi se hodi tak do ty P308, aby to jelo 😉
kari.laz
Operoval jsem s tím "do 400 000" jinak by jsem tam taky volil jiný motor. Ideálně diesel. Každopádně 5008 je v mých očích jedno z nejhezčích rodinných aut. Není to taková ta vyloženě "MPV" krabice.
Katikakus
Copak, povedlo se ti vyskemrat zruseni BANu? Slibils ze uz se budes chovat slusne a ne jako hospodsky krupan, jak mas ve zvyku z domova, Vito?

Tak uvidime, jak dlouho ti to vydrzi... >😒]
kari.laz
Stále zakomplexovaný? Vidím, že se nic nezměnilo.
Katikakus
Jiste, Vito! Intelektualni vyse tvych prispevku, kterou redakce "ocenila" zablokovanim tveho uctu, mi zpusobuje komplexy. Clovek by si myslel, ze i takove individuum jako ty by melo mit alespon trosku soudnosti... 8-s

PS: nezapomen, ze jsi v tady podmince...
😉
vursum
Ale titulok článku bol "Aké auto...?" 😄 . 1,6 VTi v krabici ako je 5008 nie je auto. Ako dizajnovo je pekné, to bez diskusie, ale bohužiaľ PSA momentálne nemá použiteľný benzín v aute tejto kategórie.
Johny.Rico
SUZUKI SWIFT SPORT!!!

Jednoznačně tento vůz. Nejen že skvěle vypadá, ale má skvělý motor, který není žádný žrout, je dostatečně užitečný při troše snahy a hlavně je to uplně nové a moderní auto.

To je můj favorit.

JaM1977
Swifta mame doma, a oproti mojemu Cruze LTZ (2L VCDi 163k,sedan, kompletna vybava), posobi tak o 2 generacie zastaralo... osobne mam velky problem v tom aute niekam ist, sedacky su oproti tym v Cruze strasne nepohodlne, riadiaca paka je zvlastne vysoka, ostatne cely posed je tak zvlastne vysoko, pripadal som si ako za volantom autobusu... celoplastova palubna doska tiez neposobi ktovie ako moderne... Kazdopadne, auto ma 4 roky, zatial bez akejkolvek poruchy,velmi spolahlive auto, ktore pouziva moja mama. A asi by ho nemenila za nic ine, aj ked mala velky problem don naspat presadnut, ked mala moznost jazdit mojim autom asi mesiac (bol som odcestovany)...
caddysek
Dobrý den, ještě místo Berlinga/Partnera/Kangoo bych pouvažoval o VW Caddy 1,2 TSi. Myslím, že z hlediska kvalitativního je Caddy přeci jen o kousek výš než ostatní. Pravda, design je takový usedlý, i když po faceliftu je teď ze předu docela pěkný. Zadní náprava je tuhá a prakticky nezničitelná, což u Berlinga po 20 000 kilometrech budete měnit tlumiče, všelijaké tyčky stabilizátorů atd... Že je Caddy dražší než za 400 000 Kč? Kdepak, já ho sehnal s výbavou Trend + digiklima + maličkosti navíc za 380 000 Kč (motor TSI 105k)... Mějte se! Kotlář
lukas13
No, upřímně - má přítelkyně Caddym chvíli jezdila a vytvořila si k němu naprostou a čirou nenávist. Nemožnost pohodlného posezu (má sice přes 180 a dlouhé nohy, ale krom C3 Picasso se to v jiném autě nestalo). Ta tebou chválená zadní náprava je možná nezničitelná (a také levná), ale zkus jet s prázdným autem po D1... Ne, Caddy se jako levná alternativa k MPV skutečně nehodí.
1975ak
CAddy 1,2 ?? Jste se zbláznil, ten motor se musí točit aby stačil na tu "krabici". Kolikrát ty 1,2 mají problémy i s menšíma autama.
gil54
Co je komu do toho, co má jeho manželka za auto a co by jí místo toho koupil.

Jaké auto by si vybral on, bylo zadání. To jsme se nedozvěděli.

Odpověď hodná politika. ;-\ ;-\ ;-\
jossalito
Šéfredaktor taktně sdělil, že on tuhle třídu vozů nejezdí. Kdyby musel, šel by pro Golfa. 😉
gil54
Nemá nikomu taktně co sdělovat. A to že by si i pro sebe vybral Golfa nemusí být vůbec pravda.
jossalito
Je zbytečné, tu cokoliv zpochybňovat, stejně jako se tu kasat, kolik a jakých slev by člověk dostal, aby se vlezl do limitu 400 klacků. O tom to prostě není.
gil54
???

Kdo se kde kasá ?

Kdo hovoří o slevách ?

O čem to tedy vlastně je ?
jossalito
O "bych" autě v ofic. ceníku do 400 tisíc.
gil54
Já jsem někde psal nebo zpochybňoval něco o "bych" autě v ofic. ceníku do 400 tis. ???
jossalito
Proč zpochybňuješ volbu šéfredaktora? Je to zbytečné. Mohl tam klidně napsat Pandu. Je to přece jeho volba.
gil54
Nezpochybňuji.
Vždyť šéfredaktor si nic nevybral, zatím vybral auto zadaných parametrů jenom manželce.
Nauč se číst.
jossalito
Ty se nauč chápat. 😉
gil54
Tebe ? Ne.
jossalito
Psaný text. 😉
Makovnik
Si mentalne zaostaly?
Zrejme hej, lebo redaktor pise o aute pre zenu:
"Kdybych ale teď měl jít a vyměnit ženě její Fiat 500 za něco praktičtějšího, ani bych moc nehledal a rovnou nakráčel k prodejci Volkswagenu. Golf možná není to nejvíc sexy auto na světě...."

Nauc sa chapat. Aj text, aj vsetkych naokolo a klapky dole z oci.
jossalito
Ahá, takže čeština ti dělá problémy, tím se ledacos vysvětluje. :-!

PS: Pánové, vám především vadí to, že by si šéfredaktor vybral Golfa. To je kámen úrazu.
gil54
Pochop to už konečně.

Od samého začátku mně nevadí Golf, vadí mi, že se z volby šéfredaktor obratně a nenápadně vykroutil. Jediné co jsem ochoten připustit, že možná neúmyslně. Nic víc, nic míň.

Ale proč by potom takový nebystrý nešika byl zrovna šéfredaktorem. I když v ČR je možné všechno.

A mě, prosím, nezařazuj mezi bojovníky žabomyších válek typu VW proti Fiatu, frantíků proti italům nebo rejži, BMW proti MB, Škoda proti zbytku světa apod. tolik populárních na zdejších diskuzích zejména ze stran příliš zaslepených fanoušků jedné (myšleno jakékoliv) značky.

😐 ;-\ ;-\ 😐
Bedasek
Každý má snad jiné priority. Takže takovej mišmaš aut se dal čekat snad, ne 😄
osvoboditel
Opravdu to není nějaký spolek zahrádkářů nebo usedlých strejců? Nikdo si nevzpomněl na Swifta Sport? Možná Swift neudělá takovou radost manželce, ani neodveze dvacet květináčů se sazenicema skalniček po polní cestě, ale zážitek z jízdy bude s odstupem nejlepší! 😄
jossalito
Ne každej musí nutně toužit po tvrdém malém autě s nic moc interiérem. Co třeba tvůj otec, děd apod. 😉
osvoboditel
Malé to je, to jo. Ale ten "nic moc" interiér se mi líbí velice.
jossalito
Mě se líbí věcí, ale doma bych je prostě nesnesl. 😉
Michal Stehnij
Problémem je, že o jízdní vlastnosti jde v dnešní době menšině, je to škoda, ale je to tak. Swift je určitě zajímavý, ale vzadu hodně malý, (jel jsem v něm). Kdyby byla možnost mít do Swiftu Sport i automat, (jsem tělesně postižený), tak začínám šetřit, ale takhle bohužel............. Navíc si musíš uvědomit, že je u nás poměrně malá kupní síla, a tak většina lidí hledá auto s co nejvyšší užitnou hodnotou a aby jezdili za co nejnižší náklady. Na jednu stranu to lze kritizovat, na druhou stranu se tomu nelze divit. Každý není petrolhead, bohužel, dokonce většina není.
BruceWayne
Swift je celkem fajn, ale je určený pro poměrně málo občanů v CZ. Já prostě nemám moc rád takové motokáry a i jízda v Porsche mě nic nepřinese. Jo jezdí rychle a hbitě, ale mám rád pohodlí, prostor, vzdušnost a pěknou spolucestující přisátou na .... v Suzuce se přisaje akorád na řadičku >😁 Ty svoje květináče odvezeš i mastnou tyčí :yes:
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Já jsem na něj úplně nezapomněl. Kombinace obratnosti, zábavy za volantem a na daný segment královské výbavy nemá dneska obdoby. Jenže jeslti bych takový nákup měl provést, pak myslím, že bych s tím autem i měl jezdit. A - klidně se mnou nesouhlaste, každý má jiná měřítka - při vší úctě ke schopnostem nového Swiftu Sport by mně v něm chybělo pár "koníků"
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Proto jsem se ve výběru vydal úplně jiným směrem. A ono Polo GTI nyní vychází "jen" o 40 tisíc dráž než Swift. Když má "hot" znamenat i svižně, vychází z toho hodně velké dilema.
adamzprahy
já tohle prostě nechápu. Buď jsi milionář, pro kterého 400t nic není nebo je to pro tebe nedosažitelná hranice a mlžíš. Já bych si takovou nákupní tašku za 400t jako primární auto nikdy nekoupil, jelikož pro mě 400t něco znamená a autem jezdím, protože potřebuju jezdit, zábava jde stranou..

btw přesně v tomto rozpočtu v současné době také koukám po autech (ojetinu nechci).
osvoboditel
Jezdím sám či ve dvou, málokdy vozím něco většího. Najezdím tak do 20000 za rok. Kdybych loni v létě nekoupil jinou (větší) káru, toto by byl dnes horký kandidát. Ve skutečnosti jsem měl za celou tu dobu plné auto celkem asi 3x, ve všech případech jsem vlastně nevozil svoje věci. Jakmile má člověk něco co jde trochu naložit, hned se mu začnou ozývat kamarádi a příbuzní, a já jsem hodný a neumím říkat ne, tak by pro mě byl asi lepší swift 😄
VáclavI
Páni redaktoři si položili otázku - odpověděli na ni - a zeptali se diskutujících co oni - no a co oni? Někteří otázku pochopili, jiní nikoliv.

Osobně jsem také tuto otázku řešil (strop 450.000,- Kč) - byl jsem ve stejné situaci jako šéfredaktor. Dokonce můj výběr byl z těchto následujících vozů (všechno benzín, nafta domů nesmí): VW Golf, Megane, Scénic, Touran.

Vyzkoušel jsem nejprve favority - Touran, Scénic - samozřejmě, že jsem vzal i ženu, aby se svezla, protože auto je pro ní. Po svezení bylo jasné, které z těchto aut domů nepůjde ani náhodou - totiž Touran.

Poté přišel na řadu Golf a Megane. Z Golfu jsem byl docela nadšenej, Megane mě hodně překvapil. Pokud bych měl vybíral mezi těmito vozy - asi Golf. Ale když už člověk sedí Touran, Scénic, tak již je trochu rozmlsanej. Bylo rozhodnuto Scénic.

Ovšem, když jsme se vraceli, míjeli jsme dealera Nissanu. Tak říkám, poslední pokus, jak odstavit Scénic, ukažte Qashqaie.

Objednávka zní: New Qashqai 1,6 I-WAY+AVM, dodání 17.7.2012, cena 429.900,- Kč černá metalíza. Žena naprosto nadšená a já? Dneska bych si pro něho v této výbavě asi šel taky.

Výběr byl ještě umocněn statistikou spolehlivostí [odkaz]
lukas13
Velmi, ale velmi dobrá volba. Já na kaškaje prostě zapomněl - ano, také by patřil k mým favoritům.

Přeji mnoho šťastných kilometrů.

Ps.: Bacha na servisy Nissanu, z Prahy mám velmi špatné zkušenosti (kamarádku, která tomu nerozumí, chtěli natáhnout i na takové banalitě jako je přezutí kol).
Michal Stehnij
Musím se připojit, velice dobrý výběr. Ta 1,6 je tuším motor Nissanu, takže s ní problémy nebudou, design vozu je taky velice dobrý. Přeji mnoho šťastných km. S tím přezutím gum bych zkusil Bestdrive Říčany, já jezdím tam a spokojenost.
iudex
Taká pekne chytľavá téma. I keď nie všetkým redaktorom žeriem ich údajné voľby (zdá sa mi to príliš "politicky korektné", aby sme tam mali zastúpené všetko), aspoň z toho cítiť dotyk reality.
Otázka je príliš všeobecná, nevieme, či ide o jediné auto v rodine (odpoveď šéfredaktora to spochybňuje). Ak by som mal mať iba jediné auto, logicky by to bolo ovplyvnené potrebami rodiny, teda niečo priestrannejšie, najlepšie kombi. Cena obmedzuje na nižšieu strednú, voľba by bola zrejme Focus kombi 1,6 TiVCT - 92 kW za 398t. Prípadne Astra ST 1,4T - 88 kW Enjoy za 397t.
Ak by to malo byť druhé auto do rodiny (rovnako ako u šéfredaktora by to bola voľba pre manželku), voľba by bola Jazz 1,4 VTEC alebo A1 Sportback 1,2TSI.
Makovnik
Vyber je jednoduchy😒br />
Fiat Bravo 1.6JTD 120k
Alfa Giulietta Tjet
Citroen C4 1.6 120k / C4 Picasso / DS3
Renault Megane Grandtour 1.2 115k dynamique
Hyundai Elantra 1.6 132k Style za dokonca len 369990
Hyundai i30 1.4 120k Trikolor +paket Style
Toyota Corolla 1.6 132k Luna
MariAchi
Hlavni vec je, ze sis to aspon 5x zkontroloval, jestli se ti tam nakonec nahodou nezatoulalo neco z Nemecka. :yes:
Makovnik
Ale coby, nemaj stres.
Mohla by byt aj nova Astra, Adam Opel Ecoflex 1.3 95k, ta lizne hranicu uplne tesne na 399400.
Pripadne este lepsie asi Meriva Adam Opel 1.4 140k, do 400k sa vojdu aj nejake priplatky za 38k.
Potom uz BMWu, Medved jedine z bazosa.
roice
Osobně si nemyslím že bych měl do žlabu nějak zvlášť hluboko, ale 400tis. za auto je už opravdu dost.
Osobně jsme obměňoval stařičkou AstruG, která po 12 letech prostě přestala stačit a je fakt že tenkrát těch 400K stála. Ale kupoval jsem před půlrokem za 330K Chevroleta Cruize 1.8 LTZ. Skaldovku která jen pár měsíců stála ve výloze. S cca 500Km pod kůží. Takže pro mne nové Auto.

Podle toho co pročítám diskuse na netu a za těch půl roku osobní zkušenosti a zkušenosti kolegů, kteří mají služebky ve státech, kde je už cca dva roky Cruze jako hlavní auto v půjčovnách. Bych řekl že nejsem sám kdo si myslí, že je to dobrý auto. Navíc testy EuroNCap s 5 hvězdičkami a 96% ochranou pro posádku, sakra dobrý výsledek.

Ano není to žádný trhač asfaltu a design je pro evropany trochu výstřednější, ale mně se líbil na první dobrou, prostorem a pohodlností taky super. Jezdí perfektně a za tu cenu budete hledat hodně mizerně lepší auto.
Bristol
Chevy je v dané relaci výborný vůz...dobrá volba :yes:
lukas13
Máš velmi dobré auto :yes:
white label
Díky, myslím, že mám velmi dobrá auta obě... 😉 >😒]
lukas13
😉 >😒]
alambert
v základu, s 1.4T, za 399 tis...myslím, že matalízu a kola bych ukecal...a nic by mi nechybělo... >😁
dr.biker
Protože nemám vlastní rodinu a pořád žiju s rodiči, tak moje volba by bylo Twingo sport za 370 tisíc. Je to malé mrštné auto s dobře variabilním interiérem. Sice se nabízí limitovaná edice Red Bull Racing za necelých 400 tisíc, ale ta má ještě tvrdší podvozek Cup, který se na naše okresky moc nehodí. Základní verze bohatě stačí.

Pokud bych měl rodinu s dětmi, tak by to byl buď Renault Scenic 1,6 16v ve výbavě Dynamique za 390 tisíc nebo Citroen C4 Picasso 1,6 Vti Tendance za 380 tisíc. Jsou to ceny při nákupu v hotovosti, na leasing by šli ceny ještě dolů.
Možná bych uvažoval i nad osobními dodávkami Berling👋Kango👋Partner.
adamzprahy
hmm typické řeči někoho kdo jen plácá a nedokáže si představit reálnou volbu auta v dané finanční rovině. Twingo - bez urážky - nákupní taška po ženy, kam se sotva vejdou dva lidé je úplně k ničemu a i přes to, že mám jen přítelkyni, tak bych si takhle malé auto (které by sloužilo jako jediné nebo primární) za téměř 400t nekoupil. Stejný názor mám na zde často zmiňovaný swift. Prostě blbost (pokud pro člověka 400t něco znamená).
dr.biker
Znáš ty vůbec nové Twingo, seděl si uvnitř? Je to sice malé auto, ale vevnitř je docela prostorné a variabilní. Odveze v pohodě 4 dospělé lidi díky samostatně sklopným a posuvným sedačkám. Sice s posunutými sedadly zcela vzad je malý kufr, ale jak píši pro bezdětné páry ideální autíčko.
A ve verzi RS ti auto při každé jízdě po okreskách vykouzlí úsměv na tváři a přitom ti nesežere obsah tvé peněženky na benzince. Zkrátka si užiješ hodně muziky za relativně málo peněz např. oproti supersportům a užiješ si jízdu při relativně bezpečné rychlosti, protože lehký neklid daný malým rozměrem auta umocňuje dojem rychlosti. Zkrátka si užiješ jízdu i při dodržování rychlostních limitů na našich cestách.
Chápu, že někomu, kdo bere auto jako stroj umožňující přesun z bodu A do bodu B se toto auto zdá příliš drahé, ale pro ty, co rádi řídí auta a zajímají se o ně, je cena Twinga RS v pořádku. Hoši v Diepee to přece nedělají zadarmo a takový Abarth 500 je ještě dražší.

A co ty bys pořídil za 400 tisíc, kdybys byl svobodný jako já? Rodinné MPV či kombi?
osvoboditel
Souhlas, variabilita vnitřního prostoru v Twingu je super, odveze pohodlně 4 lidi bez nákladu nebo 2 s nákladem. Jízdou asi hodně blízké Swiftu sport.Výhodou proti Swiftu je právě ta variabilita posuvných sedaček vzadu, nevýhodou pak to, že je to jen pětikvalt, Swift se šestikvaltem bude použitelný i na dálnici. Taky Twingo nemá xenony. Měli by na něm slevit tak 40000, aby mělo lepší šanci obstát v takové konkurenci 😄
adamzprahy
Já momentálně auto za tento budget řeším a dost se mi líbí Fluence v nové verzi sportway nebo Cruze. Nebráním se jiným možnostem, zatím jsem to neřešil až tolik..

Jedním z hlavních kritérií je dálniční komfort pro 4 osoby se zavazadly a diesel pod kapotou 😄
jeremiasz
a protoze to bylo "naostro" nikoliv cobykdyby, koupil jsem novou verzi i30 1.6l
King of rain
Prdlajs, ojetou. 😉
silversurfer
no ty blaho, tak to Bravicko v 1.4tjetu 88kW za 346tis pred rokem je porad teda dobra koupe, jak tak koukam..😄
Aladeen
Na Slovensku zaplatím okolo 8500€ za plnú výbavu ( klíma, vyhrievané sedačky , spätné zrkadlá v el. , okná v el , rádio atď ) a ostane mi ešte 200tis kč na opravy a tankovanie. Je to celkom fajn auto , myslím si že kvalitatívne lepšia ako Dacia Logan a narozdiel od dácie mam v Priore motor 1.6 77kw.... :yes:
Klaudius
Celková úroveň techniky, materiálov a spracovania je hlboko pod úrovňou Logana. Opak tvrdia len fanúškovia Lady.
Aladeen
To je pravda že ako súčasť balenia keď ti príde auto nebudeš mať dotiahnutý stierač , alebo budú koberčeky sú nakrivo či zle natiahnuté návleky na sedadlách .... Ale za tú cenu veru lepšie auto v pomere Cena/Výkon/Výbava asi nenájdeš a keď aj hej tak to bude asi nejaké miniauto ktoré sa s Priorou nemôže rovnať.... 😄 Ps. Logan je drahší a s motorom 1.2 55kw to nie je nič moc
Klaudius
To nie je len o nedbalej montáži. Je to aj o horších materiáloch a nekvalitnej výrobe. Ani konštrukčne Lada nedosahuje kvalít Loganu, korene Priory sú o kus hlbšie v minulosti, navyše je Logan o dosť väčší.. O prednostiach Lady voči Loganu ma nepresvedčíš priateľu. Mal som tú česť a Rusi majú stále čo doháňať.
adamzprahy
pardon, ale říkat jak je Lada Priora lepší, když jde o licenčně vyráběný ořezaný Logan první generace před faceliftem než současná druhá generace Logana, který už se mimochodem ve většině evropy neporodává (na přelomu 2012/13 má přijít nová generace) je mírně řečené odvážné a nerozumné. Levnější možná je, ale opravdu se to nedá srovnávat. Na živo jsem viděl tuším že model Kalina a stačilo mi to 😉
Aladeen
Priora nemá s Loganom nič spoločné ... Asi si mal na mysli Grantu
adamzprahy
aha tak to se omlouvám za nepřesnost, nicméně i model, který jsem myslel, tak vypovídá o značce Lada - prostě stále zaostalá automobilka nestačící na typický evropský trh..
Aladeen
S tou Grantou súhlasím , je to vlastne príkaz od Renaultu (Lada patrí do Renault-Nissan Group) aby mala zástupcu aj v tomto segmente ... Bohužial keď sa Granta robila ešte nebol v Lade Steve Mattin (nový šéfdizajnér Lady) ktorí pracoval aj v Mercedese a Volve .... Keby tam bol tak by to určite vyzeralo uplne inak 😄 . Videl som na stránke Lada aj oficialny plán do roku 2020 a renault na nich tlačí aby sa začali starať aj o kvalitu takže dúfam že další model nespackajú tak ako Grantu .... [odkaz] Mattin má v pláne uviesť nástupcu Priory do roku 2016
D.U.K.E.
Nepotřebuji fotrovský auto s obřím kufrem...na co.....jednoznačnou volbu by pro mě bylo Suzuki Swift Sport! Kompletni výbava, skvělej motor.....hledám sponzora....😄
C30AMG
Fandím ti. Skvělá volba pro někoho, kdo se vozí sám.
tfu
GOLF TSI !
C30AMG
Někdo má rád jistotu. Tak jde do autosalonu a koupí si novotou vonící auto. Já jdu raději ke značkovému prodejci a koupím si auto, které zákazník nechal na protiúčet. Třeba za 280 000 Kč C30 AMG rv. 2003. najeto 150 000 km od MB Chodov nebo BMW320d, rv. 2009, najeto 32 000 se servisní knížkou a roční zárukou za 395 000 Kč od Auto Jarov. Vše s roční zárukou a vyplněnou servisní knížkou. Jak si tedy ospravedlnit koupi zmíněných vozů s dýchavičnými motory a ve střední výbavě?
Bristol
souhlas...ovšem pokud máš na provozní náklady...leckdo raději koupí konvenční avšak nové auto...
lukas13
Z druhé ruky si koupím pěknou knihu, zajímavé umělecké dílo či starožitný nábytek. Věci s nádechem patiny mám rád.

Ale auto, pracovní židli, spodní prádlo, boty atd., to tedy ne. Nekoupím auto, v jehož sedačkách někdo stovky hodin seděl a jen se mohu domýšlet, co tam dělal. Nekoupím auto, o němž nevím jak bylo zajeto a jak se k němu kdo choval.

Já si své auto zajedu raději sám. Jo a nový interiér voní. Nádherně. Ten pocit, těch prvních pár týdnů za to stojí.

C30AMG a BMW320d jsou super auta. Až na ně někdy budu mít - rozuměj na nové - rád si je koupím. Ale ojetina, to ne, díky. To je jako koupit Rolexy v zastavárně místo nových hodinek od Festiny. S těmi Rolexkami uděláš větší dojem, ale někde vzadu ty sám cítíš, že to jaksi není ono.

Jo a ještě něco - v rámci toho nového auta za 400 je adekvátně drahý servis a náhradní díly. pokud máš 400 na to auto, máš i na jeho provoz. Můj vůz má nejlepší pneumatiky (letní i zimní), litá kola od renomovaného výrobce, nejlepší motorový olej atd. atd.
Nevěřím tomu, že pokud máš na BMW "jen" 400, máš adekvátní prostředky i na jeho provoz...
Bristol
přesně tak...koupí auta investice teprve začíná...nemám nic proti ojetinám: pokud člověk není hlupák, dá pozor, a nekupuje vyloženě vraky za pár tisíc tak se mezi ojetinami dát najít dobré auto a ušetřit proti novému spoustu peněz...nejvíc auto ztratí první rok provozu-nedávno nám do firmy přibyl ford galaxy 06/2011 najeto okolo 12000km-koupeno ze showroomu z německa v top výbavě: máš praktický nový, sotva zajetý vůz se zárukou v hodnotě necelého milionu za v přepočtu nějakých 560 tisíc...to už je velmi slušná nabídka a dá se tím uspořit mnoho peněz které se dají nalít jinam

bohužel nákup prémiovek za 400 tisíc je ožehavé téma...obzvlášť když se jedná o M a AMG verze-to byla často přehnaně namáhaná auta a často po bouračce(jinak to nestojí 400 klacků) a nebo když už je to z roku 2001 tak už je to často auto které vyžaduje investice(nutno dodat že nemalé)...takže ano: dnes není problém si z německa dotáhnout 15 let staré AMG za cenu nové dacie sandero-ale provozní náklady budou bohužel taky jinde: když si to koupí 21 letý závodník nebo tuner co pak na to dá minirezervu protože nemá na nové 20" gumy...tak je to dost smutné-až směšné, když si to koupí někdo movitý jako víkendovku, či alternativu k novým autům a s výdají počítá...tak žádný problém
C30AMG
Ahoj, v jednom máš pravdu: koupí auta náklady jen začínají. AMG je drahé auto na provoz, jen nové pneumatiky (zadní širší) stojí 18 000 Kč. Nicméně i když do něj dám za dva roky 100 000 Kč, stále se celková investice pohybuje do 400 000 za dva roky krásného ježdění; prostě každodenní radost. Nicméně u BMW320d to neplatí, tam se dostaneš na cenu servisních nákladů Škody Octavia.
white label
jossalito
>😁
Mezi náma, bych chtěl viět bazarové Rolexky za cenu těch španělských krámů.

Hodně špatný příměr.
white label
Kde máš jistotu, že zrovna ty bazarové "Rolexy" nejsou třeba z Turecka? 😲 😉
Bristol
většina Rolexek dnes pochází z Indonesie nebo Číny...Turecko je ještě zlaté... :yes: >😁
jossalito
Mám dojem, že se bavíme o Rolexkách, ještě jednou - Rolexkách. 😉
lukas13
Já se v hodinkách prakticky nevyznám 😉 Ber to jako příklad.
silversurfer
dobrej prispevek, taky bych rad pridal svou dousku, nebot mame v rodine jednu ojetou XC70 a novy Bravo 1.4Tjet.
XC70 byla koupena v Nemecku od autorizovaneho prodejce , komplet dokumentace, najeto cca 150tis Samozrejme, na nektery veci bych se ted uz dival trosku jinak avice bych resil budouci naklady, servisni prohlidky, atd. Clovek musel kupovat novy pneu, letni i zimni, nechat udelat rozvody, rocni prohlidka taky neco stoji a ted se pomalu chsytam na vymenu automat prevodovky, coz je bratru nejakych 90tis. Jak bylo receno vyse a stim bych souhlasil, nikdy clovek nevi jak s tim kdo presne jezdil, jak se auto pouzivalo a chca nechca , potencionalne i prakticky, jsou nakaldy v case urcite vyssi nez u auta noveho. Na druhou stranu, pres ty vsechny naklady a s budouci vymenou prevodovky , mysloim,m ze to auto muze slouzit dalsich x let bez problemu. A to pohodli, interier porad vypada prakticky jako novy😄
U noveho Brava ta situace je samozrejme diametralne rozdilna. Nove auto je nove auto a ten pocit je skutecne skvely. Veschno funguje jak, rocni prohlidky jsou pokryte, zaruka tez, neni co resi zase dalsich x let dopredu.
Presto vsechno, jsem koketoval s myslenkou prodat XC70 a prip i Bravo a koupit jedno nove vetsi auto (dejme tomu trida C Max). Jenze zase, ta ztrata je celkem dramaticka, XC70 by se ted prodala za nejakych mozna 200tis (rv 06), cloovek by nemel 4-kolku a ani dve auta. Takze nakonec jsem se rozhodl, ivestovat do Volva a zachovat status quo😄 Nicmene, nemit auto a mit 400-500 tis na nakup auta, tak bych s nejvetsi pravdepodobnosti volil nakup auta noveho. howgh
jossalito
Osobně tě musím obdivovat. Sám bych výměnu automatické převodovky ze svého, asi nezkousl.
silversurfer
..taky bych se toho radsi vyvaroval, ale nemam moc na vyber....kdyz bych to prodal a dal tech 90tis (za prevodvku) tak za nejakych 250-300 taky nic v takoveto velikosti nekoupim....
C30AMG
Ahoj, chápu tě. Osobně bych spíše do mrtě dojezdil pohodlný a kvalitní vůz, než kupoval novou podměrečnou čudlu za cenu prodaného XC70. Nový Golf za 400 000 Kč prostě nikdy nebude takový, jako Volvo XC70, i kdyby mělo najeto 300 000 km, přestože jeho prodejní cena bude dvacetiprocentní.
C30AMG
Ahoj, myslím, že je to otázka osobní preference. Vůně nového auta je omamná a u předváděčky od značkového prodejce ji stále někde vzadu, slabě, cítíš. Koupě věcí z druhé ruky má cenu, pokud je v kvalitě produktu skutečný rozdíl. Pro mě jsou Festina jako Rolex, takže raději nové Festiny než ošoupené Rolex. Srovnám-li ale Duster a BMW320d, pak vidím jasně měřitelný rozdíl, který ospravedlňuje nákup z druhé ruky. V jízdních vlastnostech, zrychlení, spotřebě, bezpečnosti a příjemnosti dotyku v interiéru. Srovnám-li nový Duster nebo C'eed s rok starým BMW320d od dealera, se servisní knížkou a roční zárukou za 395 000 Kč, pak volím variantu B.

Nicméně se spodním prádlem z druhé ruky jsi mě rozesmál, díky!
lukas13
Jo, souhlasím. Já jsem to psal pouze jako svůj osobní názor, nemám patent na pravdu.

Za 400 nemáš "jen" Duster. Můžeš mít Nissan Kaškaj, C4 Picasso ve skvělé výbavě, cokoli z neprémiového C segmentu, Polo GTI atd. atd. Prostě dneska za ty peníze můžeš mít velmi dobrý kočár.

Pochopím i lidi, kteří jsou fanoušky a to BMW prostě musí mít. Jediný druh kupců ojetých prémií, který skutečně nemusím, jsou ti, kteří se tváří jako "prémioví" lidé. A na podložce pod SPZ mají AAA. 😉
Bristol
též velmi dobrá volba...momentálně chtějí za 1.6 GLX Navi 88kw 4x4 přesně 399 900...za full vybavený vůz... :yes:
Johny.Rico
Ale taky jak starý, že... jinak ale dobrá volba. Já bych bral Swift Sport za 369... mňami 😄
Bristol
swift je rozhodně velmi dobré auto...ale sx4 je poněkud větší a robustnější stroj-já bych upřednostníl zřejmě sx4...je to velmi povedené auto-škoda, že redaktoří dali strop 400k, přidat si k tomu nějakých 50 tisíc a máš v top výbavě s 2.0 diesel 6MT 99kW... :yes:
BruceWayne
pana Aleše a koupil Duster. Proč? Protože mě už nebaví se při nastupování ohýbat jako na kolonoskopii, protože technika je odzkoušená, protože nebudí závist, zloděje .. no i když..., pohon 4x4co dokáže dost, protože nabízí 1,6l v benzínu, ale klidně bych bral 2,0l. Howg 😉
BruceWayne
tak ano, dá se koupit např. A8 jak tady někdo píše, ale buď je blb, nebo hlupák >😁 Taková a podobná auta jsou určená pro movité občany, kteří se jich po čase rádi zbaví, protože není hlupák 😉 a přicházející investice do oprav nechá na nějakém joudovi, co tu káru bude jen leštit a vyřizovat Home Credit. To je jako v životě, v Perlovce ti ho ku.va vyhulí ve vchodě za 500.-Kč a exkluzivní společnice v Dubaji v bazénu za 500.-Euro >😁 Za 400t bych koupil mírně jetý X Trail v benzínu a užíval si klidné jízdy bez vrásek na čele. :yes:
Bristol
prémiová ojetina je sebevražda-dá se říct že i staré VW je sebevražda-ta auta nějakou vzorovou neporuchovostí neproslula-stačí si přečíst recenze na passaty b5, golfy IV a V, tourany nebo sharan

když už nutně starší ojetina tak japonec v benzínu a atmosféře 😉
champion
Kupil som ako druhe auto Ford Fiesta 1.6 Tdci Econetic . Stala v londyne Ł 16 500 = 495 000 ck. Myslim si ze je kapanek predrazena ale neplatim dan ani cestnu dan ani prejazd do centra co stoji Ł 10. Spotreba po meste okolo 4.5l mimo o liter menej. je to dobre presuvadlo z bodu B do bodu A za malo tankovania. Vyzera lepsie ako Polo alebo Fabia a jazdi tiez lepsie.Nie je v plnej vybave. Ma 8 air bagov, elektr.a sklapane spatne, AC, park. senzory, vyhrievane celne sklo atd. Vybava Zetec + dokupenych par veci. Titanium by stal Ł 18 000. V podstate je to dost predrazene male auto. Hola fiesta s 3 dverami a 1.2 motorom stoji okolo Ł 10 000 myslim ze to je dobra cena. Za Eco auta si bohuzial treba priplatit. Mozem poradit kto rozmysla pri kupe Econetica nekupuj pokial je tesno v penazenke tie peniaze sa nikdy nevratia moze to zrat aj 2 litre nafty kym by sa to malo vratit to auto zhnije.
Klaudius
Tento článok beriem ako pozitívum - krok redakcie bližšie k svojim čitateľom, a takýchto krokov bude ešte zopár treba, lebo Auto.cz sa nám tak trochu obracia chrbtom, a často nás kŕmi tým, čo mnohí nemôžeme ani cítiť.
Čo sa témy týka - nápad je to fajn, aj keď 400 tisíc je hodne hodne široký pojem, a výpovedná hodnota je mizerná. Ale myslím, že nešlo primárne o to. Ešte by som privítal názor Marka a Jakuba Sochora - tiež sú tak trochu členmi tímu, nie? Možno som ešte na niekoho zabudol...
Každopádne :yes:
zdravy rozum
.
King of rain
Vemte 400 papouchů, nemelte a něco si kupte.....není potřeba druhým vysvětlovat proč, koupím a jezdim...a vo tom to je. >😁
Petto
Renault Megane Grandtour Dynamique 1,2 TCe Energy, biela farba, opcie: asistent rozjazdu do kopca, hands-free karta, poloautomatická parkovacia brzda, elektricky sklopné zrkadlá, zatmavené zadné sklá, predný parkovací senzor, rádio Arkamys 4x35W. 398 800 €.
Petto
Pardón za tie €, toľko by som zaňho nedal 😄
BruceWayne
To asi nikdo >😁 , ale jinak dobrý volba :yes: Pět let prožiješ v klidu a pak prodat 😉 , ovšem jestli mezi tím našetříš na nové. Já už nové auto nekoupím 😉 i když pěkně voní >😁 , ono je to celkem prodělek. Dnes si odmáznu i rok starý s DPH bez mříže >😁
C30AMG
Podceňované a levné auto, dobrá volba.
Tiez by som pri tejto sume skoncil pri Jazze. Alebo by som zobral Note.
poterienko
Pokud bych si vybíral auto pro dva tak bych sáhnul po Aurisovi. V takřka plné palbě (vše elektrika, vyhřívané sesle, tempomat...atd., jen bez kamery a navigace) s motorem 1.6 valvematic (97kw) za cca 350 000kč. Auto je to pěkné, pojede více než dobře, atmosféra by mohla vydržet více než přefoukané HTP v Golfovi a co teprv spotřeba.
vma
Aj mne sa Auris páči, len tie predaje tomu nenapovedajú...
avatas
Průměrní pisálkové si kupují průměrná auta.Článek o ničem a nic neříkající.
Ten,kdo by vycházel z jejich rad a testů by očekávaně zakončil putování u VW.
A byl by na sídlišti king. >😒]
zdravy rozum
Tak v tej cene nove auto nemas moc moznost kupit nieco nadpriemerne.

VW nepropaguju.

Swift ma divny podvozok a uz nie je taky pekny.
Stejsn
4x4 :yes:
Vencos
400 tisíc, to je vcelku dost peněz. Dát je jen za jedno jediné,malé, nezajímavé a ještě jednou malé auto? i kdepak...

Já bych zvolil trchu netradičnější přístup a udělal si pořádnou radost. Za 69 tisíc bych si koupil Ford Crown Victoria a dal do něj LPG (+30?)
Měl bych obrovský dilema,jestli zbytek dát za voňavej sporťák ze sedmdesátek, nebo si koupit pěknej pracovní truck nějákej novější... Kdo nikdy neměl korbu,neví o co přichází,to je čtvrtej rozměr auta! Asi bych to něják podělil. Možná bych nakonec z toho vypustil tu Viktorku a zůstal bych jen u trucku a fajny sporťáku bez střechy za 70´s. Přecijen,život je přiliš krátký na to,aby jsme ho strávili namačkaní v EUnizovaných přibližovadlech... :-!
Soldepe_Misfitth
kúpil by som si Škodu Yeti 1.4 TSI
Vlagik
Nevím, proč se na tuto značku zapomnělo. Za 299 900 můžete mít rodinné kombi s dobrým poměrem cena/výkon. Pro mne lepší než sesterský (a papírově lepší) Opel Astra.
Do 400 000 je už i turbodiesel a celkem pěkná výbava.