Novinky
do VW Bratislava. Kvalita a vyrobne naklady rovnake ako v Kvasinach a s SUV-ckami velke skusenosti. Kde je problem, ked to nechcu robit doma...
co já vim, tak tam se vyrábí pouze "bratři" touareg, cayenne a q7... a podle toho co jsem četl by tohle škodovácký stvoření mělo bejt velikosti q3... takže bratislava asi ne, i když by to bylo pěkný 😄
Yeti je velikostí Q3... A novej Yeti bude ještě trochu větší.
Na velikosti auta vůbec nezáleží. Závod v Bratislavě zvládne zbouchat cokoliv. Od CitiGo, přes Octavii, až po Q7 či Cayenne.
Jen ať to neprodávaj, resp. at se Škoda podřídí. Takhle to funguje na normálním trhu a Škodě jen pomůže, když se naučí takové situace řešit. Pokud chce vyrábět v Rusku, a zřejmě jí to nevadí, tak ať tam vyrábí, koneckonců dřív nebo později se budeme muset přeorientovat z montovny. No a pokud je pro ně důležité montovat u nás, tak ať to zaplatí.
Přesně tak. Když českým spotřebitelům nevadí si kupovat rendlík Tchalia, vyráběný v Turecku, jistě by jim nevadilo kupovat Škodovku, vyráběnou v Rusku. A naše moudré ministrestvo financí tu část ceny, která bude představovat dovozní clo do EU jistě s radostí rozdělí mezi nezaměstnané české montéry, které Škodovka vyhodí z práce. Takže proč ty emoce? Vždyť je to jen business.
s terénními podvozky, takže spolupráce s UAZem by mohla třeba přinést i něco zajímavějšího, než další nudné suv 😉
"Pokud bude pro výrobu vybráno Rusko, bude nové SUV po modelu Citigo montovaným v Bratislavě již druhým vozem vyráběným v zahraničí a dováženým do EU. "
kam se závod může rozšiřovat tak jedině směrem na Rychnov tedy na Lipovku,
udělal jsem si menší mapu a tam jsem se dozvěděl že !!!!!
2,5hektarový pozemek tam nevlastní nikdo!!! jsou tam pouze dva větší co mají 2ha
jeden vlastní pán z Rychnova a ten druhý paní z Prahy ..
Takže si myslím, že nový větší SUV bude vyráběn určitě v Rusku .. a škodovka dělá chudinku že jí každý ubližuje!!
udělal jsem si menší mapu a tam jsem se dozvěděl že !!!!!
2,5hektarový pozemek tam nevlastní nikdo!!! jsou tam pouze dva větší co mají 2ha
jeden vlastní pán z Rychnova a ten druhý paní z Prahy ..
Takže si myslím, že nový větší SUV bude vyráběn určitě v Rusku .. a škodovka dělá chudinku že jí každý ubližuje!!
Problém je bohužel ten, že někteří si ze skupování potenciálně rozvojových lokalit udělali byznys. Znám spousty případů. A chtějí na tom vytřískat maximum hlava nehlava. Ono takové zhodnocení, jako je vykoupení zemědělského pozemku a prodej jako "stavedního" (záměrně píšu do uvozovek, protože prakticky nikdy nejde o stavební pozemky), nikde nezískáš. Navíc často násobně předražených z důvodu "vydírání". Prostě bezohledné rýžování.
Možná Škoda chce ukázat takovýmto vyděračům, že se nenechá zatlačit do kouta a pokud nedojde k rozumné dohodě, tak prostě sousední pozemky za předražené ceny nevykoupí.
Jestli se to Škodě zrovna hodí do krámu nebo ne, je jinou debatou 😉
Být to stát, existuje institut vyvlastnění a není tudíž pravda, že nikdo nemůže nutit vlastníka k "rozumné ceně" - existuje cena obvyklá. Nebo výměna za jiné pozemky atd.
Navíc právě proto, že už nyní mají hodně lokalit, tak přijít s nějakou další by bylo zcela zcestné.
Jenže nevykoupils všechno, nevykoupils nic. Takhle to zkrátka funguje.
Když je katastr tak veřejný, tak hledej šmudlo, hledej. Těším se na jméno toho hrdiny, který je odsouzen čelit mediálnímu tlaku a veřejnému pranýřování...