Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: V Le Mans se opět létalo vzduchem

Vítězem 24 hodin Le Mans je sice opět Audi, ale mnohem více pozornosti k sobě přitáhla Toyota a to především díky hrozivě vypadající nehodě jednoho ze svých vozů.
Zpět na článek
Avatar - Ham.
18. 6. 2012 23:41
Re: viník
Ale jo, tak určitě to neudělal schválně. Na druhou stranu Toyota jela celou rovinku po pravé straně a pokud ji jezdec Ferrari viděl jak tvrdí tak mu muselo být jasné, že ho těžko bude objíždět jinudy když jí měl vpravo a musel také vidět, že má daleko vyšší rychlost. No a k tomu věku, 56 už bych viděl jako dost rizikové, reakce při sebelepší kondici už nemohou být jako u mladých jezdců, podotýkám, že mi je 57 a i když se člověk udržuje v dobré kondici tak jít do mlýnů s třicetiletými vlčáky s daleko rychlejšími auty no nevím.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
18. 6. 2012 23:07
Re: viník
Já nevím, je to rozporuplné, ale já myslím, že si jel svou stopu. Možná si myslel, že ho veme z druhé strany, protože tahle zatáčka se jezdí přes obrubník, což je závodní stopa a to znamená, že jezdec Ferrari udělal vše podle dohody. Prostě blbá situace a dvě auta ve špatný čas na špatném místě, ale samotný jezdec Ferrari to takhle řekl a vinný se necítil. A ani nikdo v paddocku mu to za chybu nedával.

Ještě k tomu vašemu amatérovi... Ano, má sice 56 let a je to doktor, ale podle komentátorů má toho spoustu najeto ve Ferrari Challange a v různých jiných závodech na vysoké úrovni+ 3x Le Mans. Takže zas takový zelenáč to není, to pozor.
Avatar - Pekelná Micinka
18. 6. 2012 22:19
Re: viník
McNish se tam prostě zjevil strašně rychle a vzhledem k tomu, že už to Ferrari zezadu "prosvěcovala" ta druhá audina, tak podle mě to prostě nečekal a možná se všimnul, když už bylo pozde.
18. 6. 2012 21:58
Re: viník
posledny zaber z kamery druhej audiny za nimi ma o tom presvedcil...
Avatar - Pekelná Micinka
18. 6. 2012 21:40
Re: viník
U tý McNishovy nehody bych si viníkem nebyl jistý, podle mě si za ní McNish mohl sám, na tom videu to je hezky vidět. Naopak, jezdec Toyoty si za to nemohl.[odkaz]
Avatar - Ham.
18. 6. 2012 21:28
Re: viník
Souhlas. Toyota byla v nájezdu už o kousek vepředu a jezdec Ferrari to do ní ohnul jako kdyby tam nebyla. Podle mě chyba Ferrari. Kdyby byl před Toyotou a jen jí zavřel a ona musela na brzdy tak nic proti ale tohle je jasný. Myslím, že GTčkům s amatéry by měli vyhradit samostatný závod a nechat jenom GT Pro.
18. 6. 2012 21:11
Re: viník
Fuha...no neviem ako ty,ale jazdec ferrari zmenil tesne pred brzdenim samotnu stopu,natlacil sa do pravej tretiny trate,ked uz bola toyota takmer pred nim...podla mna jeden z dalsich amaterskych kuskov Ferrari Lowend jazdcov,presne ako minuly rok,ked odstrelili nebezpecne 2 audiny a slo takmer o zivot.

[odkaz]

[odkaz]
Avatar - Parda71 (BMWfans)
18. 6. 2012 19:37
viník
U bouračky Davidsona se celkem řešilo kdo za to mohl. Piloti mají před každým závodem briefing a tam se tyhle věci řeší. A sám jezdec ve Ferrari řekl, že Davidsona viděl, ale protože dohoda zní pomalejší jezdci si jedou svou stopu a rychlejší je mají objíždět, tak je viník asi jasný. Davidson se prostě pletl tam, kam neměl. Ostatně je to logické. Kdyby měli pomalejší jezdci uhýbat, tak by po prvním kole bylo na trati vrakoviště. Ale aspoň je už poučený.
18. 6. 2012 15:25
Re: Zranění A. Davidsona
Naprosto souhlasím. O to více mě to mrzů u faktů, které lze snadno ověřit bez nějaké zásadní časové ztráty. A pokud média publikují své hypotézy, které často důsledně neoddělují od reality, je to opravdu smutné.
Avatar - Pekelná Micinka
18. 6. 2012 13:31
Re: Zranění A. Davidsona
Jj. Ale ono to není jen u motorsportu. Vždy se bavím, jak si při rozhovorech reportéři vyloženě vymýšlí, aby řekli za sportovce něco smysluplného, a u těch sportovců, kteří něco smysluplného říkají, tak to nestíhají překládat, a tak to obvykle shrnou těmi klišé větami.
Avatar - Pekelná Micinka
18. 6. 2012 13:27
Re: RedBull dává křídla
Jj, rozenej letec. A podle mě, ještě neřekl poslední slovo. >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
18. 6. 2012 13:26
Re: RedBull dává křídla
No a na co myslíš, že jsem narážel... navíc, tohle nebyl Webber, ale Peter Dumbreck.
Avatar - Ham.
18. 6. 2012 13:17
Re: RedBull dává křídla
:yes: byls rychlejší, tento let by měl za umělecký dojem samé šestky.
Avatar - Ham.
18. 6. 2012 13:15
Re: RedBull dává křídla
No také se učil létat v LeMans. Tuším v roce 1999 se dvakrát proletěl v Mercedesu když měl chybnou aerodynamiku a od té doby to má v krvi. >:-[]
18. 6. 2012 13:13
Re: RedBull dává křídla
Aj s Mercedesom!

[odkaz]
Avatar - Pekelná Micinka
18. 6. 2012 13:01
Re: RedBull dává křídla
>:-[] :yes: Webber umí létat se vším. ;-) [odkaz]
18. 6. 2012 12:35
Zranění A. Davidsona
Anthony Davidson samozřejmě nemá zlomená žebra, ale obratle Th 11 a Th 12. Ten nesmysl se zlomenými žebry opakovaně šířili čeští komentátoři Eurosportu (ačkoliv jinak je mám rád). Během nedělního dopoledne jsem je na to upozornil a konečně se opravili. Nešlo přitom o žádnou zákulisní informaci. Ale i když jsem jim poskytl citace ze zprávy Toyoty, přesto dál spekulovali o tom, že obratle nejsou zlomené, ale jen naštípnuté, že když A. Davidson má v pondělí opustit nemocnici, bude převezen do nemocnice jiné... Proč, proboha? Nestačí realita? Kdyby byla chybná oficiální zpráva, OK, lze se na to dodatečně odvolat. Ale proč si k tomu něco dalšího vymýšlet? Tohle je problém českých médií. Zdroje, zdroje, zdroje... A bezmyšlenkovité přejímání a další šíření chybných informací a dedukcí. Koho by to snad zajímalo, tak Toyotám TS030 Hybrid a jejich složité cestě až na start v Le Mans bylo věnován poměrně obsáhlý článek na facebookové stránce Lexi CZ.
18. 6. 2012 12:03
Omyl
Nemá zlomená žebra, ale 2 hrudní obratle.
18. 6. 2012 11:39
Ferrari
...nam minuly rok vyradzovalo favoritov takmer cez ploty...teraz samozrejme nechceli byt pozadu >:-[] :no: