Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Peugeot v Rusku zahájil sériovou výrobu sedanu 408

4 komentáře

pochcana kosile
cca. 346000 Kc za 1.6 80kW je docela dost penez.
igorvrazic
relativne...par švestek menej a dostanes Rapid s 55kW HTP >😁
Gilgit
Vázený pane Buresi,

opet dukaz Vasí novinárské kompetence😒br />
1. Celou doby v clánku pouzíváte slovo “výroba”. Dokázete rozlisit pojmy montáz SKD (coz se delo v PCMA do soucasné doby) a montáz CKD (která zacíná modelem Peugeot 40😄? Pro lidi, kterí se o automobilový prumysl opravdu zajímají, je to dost podstatná informace.

2. Napsal jste, ze “následovat budou některé další modely značky Citroën” (vlastne jste to nenapsal, ale opsal z Automotive News Europe, který to zase opsal z tiskové zprávy). Proc neprozradíte ctenári, ze dalsí model bude Citroen C4 L? Citroen tuto skutecnost komunikoval minulý mesíc a pan Pavlusek o tom psal na auto.cz 20.6. Normální kvalitní novinár si overí, co na téma, o kterém píse, jeho medium v poslední dobre psalo.

3. Písete, ze “Thierry Peugeot, předseda představenstva PSA, serveru Automotive News Europe řekl …”. On to samozrejme zádnému serveru nerekl, tento citát je uveden v tiskové zpráve PSA a Mitsubishi o zacátku montáze CKD v Kaluze. Na pouzívání clánku jiných médií pro psaní vlastního textu není v zásade nic spatného, ale normální kvalitní novinár si jako jeden z kroku své práce overí, jestli na to téma existuje oficiální tisková zpráva. Vy samozrejme ne, jenom opísete, co kde najdete.

4. Jako bonus Vám prozradím, ze Peugeot 408 se montuje (nevyrábí) také v Malajsii. To vsak Automotive News Europe nenapsal a tak to neví ani pan Bures.

Zajímá mne, zda na moji kritiku zareagujete. Jak jsem jiz poznamenal drive, zakládám seznam nesmyslu publikovaných v auto.cz, který o nejaké dobe pro srandu predlozím Vasim nadrízeným. Ackoliv, jak mi také dríve napsalo nekolik jiných ctenáru auto.cz, to zrejme take nepomuze.
ericn
... když se tu mohou prodávat takové skvosty jako je Thalia a Fluence, tak 408 by se tu prodávala taky >😁 Vypadá slušně, dokonce i ten batoh na zádech vypadá celkem přirozeně, takže by to bylo jen o ceně, za jakou by se to prodávalo 😉