Design
neprídu vám kľúčovejšie Clia pred faceliftom?
Clio II
[odkaz]
Clio III
[odkaz]
Clio II
[odkaz]
Clio III
[odkaz]
Taky jsem to chtěl napsat, předběhl jsi mě...
Clio II melo jeste jedny predni svetla tvarove s puvodnima pred faceliftem, ale slozene ze 3 cocek, a taky me tam schazi Clio V6
Musím poděkovat za pěkný článek, pěkně jsem si početl a prohlédl všechny fotografie konceptů. Pokud Áda si prohlédne všechny koncepty, tak ho odvezou do blázince >😁
Clio IV se mi líbí, je to velký skok dopředu oproti stávající generaci, ale nějak se mi nelíbí ta zadní část vozu, proč designer nenavrhl záď Clia podobnou zádi konceptu Zoe? Ta je o mnoho povedenější a ke Cliu by se hodila daleko lépe. Stejně tak tvar zadních dveří a koncových světel je u Zoe povedenější. [odkaz]
Clio IV se mi líbí, je to velký skok dopředu oproti stávající generaci, ale nějak se mi nelíbí ta zadní část vozu, proč designer nenavrhl záď Clia podobnou zádi konceptu Zoe? Ta je o mnoho povedenější a ke Cliu by se hodila daleko lépe. Stejně tak tvar zadních dveří a koncových světel je u Zoe povedenější. [odkaz]
Nevím, mě dnešní auta příjdou jako naleštěné hračky, vše pouze pro efekt. Ale kde je kvalita a spolehlivost? Tatam je poctivost aut osmdesátých a devadesátých let, kdy auto ještě nebylo bráno jako spotřební zboží.
Dnešní svět je spotřební, musíš se s tím smířit. Mobily, rohlíky, auta.
Jinak nijak nepozoruji, že by dnešní auta nebyla kvalitní...
Jinak nijak nepozoruji, že by dnešní auta nebyla kvalitní...
Kvalitné sú, lenže musíš s nimi pravidelne do servisu a auto vhodné do náročných sibírskych podmienok nájdeš len ťažko... Teda niežeby tu niekto z nás potreboval auto na Sibír, ale sú aj takí ľudia... Zaujímavé je, že sa autá na Sibíri síce testujú, ale veľakrát v sériovej verzí v mrazoch haprujú...
Tedy, jak Renaulty nemusím (i když jsme jich měli požehnaně), tohle se mi líbí. Po boku C3 to bude pěkné a finančně dostupné malé auto :yes😒br />
Uvidíme jak naživo, ale s touhle maskou vypadá hodně dospěle
Uvidíme jak naživo, ale s touhle maskou vypadá hodně dospěle
Vyborny clanek o nadhernem voze. V tride malych aut je ted opravdu z ceho vybirat. 208, Rio, Clio - vsechny tri vozy jsou designove pecky. :yes:
Je zaujímavé, ako si dizajnéri predstavovali autá budúcnosti pred 20 - 30 rokmi. Sám si ešte na to pamätám a najlepšie to vystihuje Renault Gabbiano. Najlepšie na tom ale je, že autá súčasnosti vyzerajú úplne ináč - namiesto subtílnosti "svalnaté" karosérie, namiesto extrémne nízkej karosérie sa robia autá vysoké 150 cm a viac (MPV sú predsa "in") a namiesto jednoduchých tvarov komplikované krivky karosérií.
Preto som veľmi zvedavý, aké budú autá o ďalších 20-30 rokov. Asi tiež nebudú mať so súčasnými štúdiami veľa spoločného.
Preto som veľmi zvedavý, aké budú autá o ďalších 20-30 rokov. Asi tiež nebudú mať so súčasnými štúdiami veľa spoločného.
Nove Clio ma zaplatpanbuh pohledny interier. Soucasna odchazejici trida ho mela bohuzel designove nezkousnutelny - vcete megahnusneho volantu ... 8-s
Nanestesti to vypada, ze "KLACEK V BAHNĚ" alias radici paka v Cliu zustava... no, jeste ze se to da lehce upravit 😄
Jinak CLIO IV :yes: :yes: :yes: (pokud ho tedy nezdeformuji, jako Skodovka svoji nastupujicic-budouci modlu čecha-chalupáře 😄 )
Nanestesti to vypada, ze "KLACEK V BAHNĚ" alias radici paka v Cliu zustava... no, jeste ze se to da lehce upravit 😄
Jinak CLIO IV :yes: :yes: :yes: (pokud ho tedy nezdeformuji, jako Skodovka svoji nastupujicic-budouci modlu čecha-chalupáře 😄 )
Neboj, nové převodovky přichází a už nyní jsou u Renaultu slabší jen pětikvalty. Naštěstí i tam se čas nezastavil... 😉
Já moc nechápu co s tím všichni mají. Jeden čas jsem střídal Focus se Scénikem - neříkám, že v tom nebyl rozdíl, ale rozhodně jsem s tím neměl žádný problém.
Jestli je to tím, že nemám ty správné olšové ruce... fakt nevím.
Jestli je to tím, že nemám ty správné olšové ruce... fakt nevím.
Tak já s tím problém taky nemám, zařadím kde co... a třeba musím uznat, že má Laguna po 300t km aktuálně pořád řadí moc hezky, sice delší dráhy, ale přesně, nikdy ne přes zuby atd. Ale z druhé strany uznávám, že prostě Mazda nebo Honda umí řazení lépe a to o dost... zase neumí jiné věci...
byl asi nejlepší koncept Renaultu. Zvedací podvozek a tvar jako ufo, to nezestárne nikdy.
1.generace se mi pořád líbí nejvíc z téhle čtyřky. Ma parádní a nekomplikovaný design bez kudrlinek a porad vypadá k světu 😉 Možná, že to je tím, že jsem za jeho volantem (3dv. Clio 1.4RN) strávil cca 2 roky. Pravda řízení celkem bez citu, kvedlačka místo řadící páky, francouzsky měkký podvozek, ale bylo mi to v té době (r.9😲0) celkem jedno >😁
Takže kdyz to shrnu, poradi jen po strance designu je😒br />
1. Clio 1G
2. Clio 4G
3. Clio 2G
4. Clio 3G
Toť asi vše :yes:
Takže kdyz to shrnu, poradi jen po strance designu je😒br />
1. Clio 1G
2. Clio 4G
3. Clio 2G
4. Clio 3G
Toť asi vše :yes:
Když se dívám na ty návrhy modelu Ondelios, tak se mi v hlavě honí myšlenky co by asi říkali ti konzervativnější z nás kdyby se tohle prohánělo po silnicích >😒] Mě osobně u tohoto modelu zaujala zadní část vozu, bomba prostě. Též doufám, že se DeZir někdy objeví v sériové výrobě 😄
Asi není sporu, že posledním, z hlediska designu přijatelným vozem byl R5. Od té doby to jde kreaturní cestou :no: :no: :no: :no: :no:
bez vahania si dovolim tvrdit, ze nove clio bude patrit k tomu najlepsiemu co mozeme v malej triede kupit, mne sa paci :yes😒br />
v malej triede je to neskutocne nahustene a ci uz ide o fiestu p208 polo rio corsu ibizu yaris fabiu alebo nove clio a dalsie.....vyber nebude lahky 😉a vela zohraju aj sympatie a naklonnost k znacke, ktora sa kedysi skor prejavovala vo vyssich triedach....