Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Srovnávací testy

Zpět na článek

TEST Hyundai i30 1,6 GDI vs. Renault Mégane 1,2 TCe

254 komentářů

Pepa_007
A co teprve AR 156 2,5 V6? Kamarád má v ní LPG a jezdí za stejné peníze jako manželka s Audi A4 Kombi 1,9TDI. 😄 A ta jízda s tou Alfou, to je jedna báseň. Má dokonce 6ku.
idam.i
Tak sa to potvrdilo, ADA ozaj jazdí traktorom,ALE s Nemeckým. :yes:
idam.i
ADA , asi jazdíš traktorom. 😉
cerrbion
jo, s motorama a autama to jde do pekel, taky se mi moc nelíbí kam to směřuje.
cerrbion
Kdo umí řídit nedělá mu problém jezdit každým autem, bez toho aby mu to chcípalo a pod. Řidičák má člověk na každé auto, ne jen na to na které si zvykne. Asistenti čehokoliv v autě je jen další fáze zneschopňování lidí.
cerrbion
:yes:
kerovak1918
Stačí vložit kartu (čo je ekvivalent klúča v zapalovani v polohe 1), a sťahovanie funguje. Nič štartovať nemusíte!

Velký dig.display rýchlosti, je úplny top ergonómie. Čo rýchlejšie odčítame, dig.číslo, alebo podívame sa na polohu rafičky a následne dopočítame rýchlosť?...

A hlavné nedostatky Hyun. vs Ren. snáď už nemá význam ani komentovať😒br />
Hyundai i30 1,6 GDI
- Vláčný podvozek, utlumené reakce zadní nápravy
- Méně přesné a komunikativní řízení
- U navigace nelze trvale vypnout hlasové pokyny

Renault Mégane 1,2 TCe
- Elektrické stahování oken lze obsluhovat jen s nastartovaným motorem
- Vyšší práh zavazadelníku nad zemí
- Složité ovládání navigace
Ada je zase tady
Který z nich je lepší borec?

Dohadovat se o tom, který z těch dvou je lepší, je proto přinejmenším trapné.

Já osobně bych dal přednost korejcům. Proč však propána musí mít tak hnusný interiér...?
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
petrumr
Pandrhola
Obávám se, že ani jedna z uvedených předností se nezakládá na pravdě. Ceny za servis a pojištění při bližším zkoumání vyjdou minimálně stějně dobře pro H. Mám zkušenosti se základní motorizací obou vozů 1,4 u H a 1,6 u R. Ta 1,6 je o generaci a je to znát hlavně v pružnosti a kultivovanosti chodu. A převodovka u R to je klasika kvedlačka a když potřebuji z neutrálu dát 5 tak musím předtím zařadit 4.
King of rain
Hmm a za kolik?
rohYpnol
Janě, třeba vzhledem k rodinnému rozpočtu - Mégane bude mít nižší povinné ručení, nižší spotřebu a i když není servis Renaultu z nejlevnějších, tak bych si tipnul i nižší cenu servisních prohlídek... K tomu všemu mám mnohem lepší motorizaci a zpřevodování, přitom v ostatních parametrech až na prostornost (kterou můžu vyřešit koupí grndtouru) nán srovnatelný vůz...
Tomu říkámlepší koupě i30 >😒] 8-s
Co se Forda týká, aktuálně se nabízí Focus za VELMI zajímavé ceny, pro mě by to byl jeden z horkých kandidátů...
lukas13
Ad 1 - naprostý souhlas :yes: Dlužno podotknout, že Hyundai/Kia roste na úkor všech evropských a japonských automobilek. Pomaleji než se nám zde v čechách může zdát (myslím v rámci prodejů, ne technicky), ale jistě.

Mě se jako celek jeví lépe ten Megane - jde o ty čísly nepopsatelné věci, prostě celkový pocit z auta. Ale to už je jen a pouze o osobních preferencích a to je samo o sobě skvělá vizitka pro korejce.
King of rain
Cenu zas tolik neřeším....I30 není horší než Renault a proto ho lidé kupují.Je naivní si myslet, že někdo bude kupovat horší auto kvůli ceně.Prostě Francouzi mají s prodejem problém a když prodají celkově více aut, viditelně to k ziskovosti nevede.On jim stát pomůže...
King of rain
Vidím to podobně.Jen dodám že jediná vyjimka a to se brzo změní, je benzínové turbo.Kdo ho žádá, musí jinam.
King of rain
Mně z toho plyne jediné a to je to že jedni rostou a zlepšují se a druzí klesají a stojí na místě, případně se zhoršují.

To platí i pro místní testery.Ta nekonzistence je někdy fakt úsměvná, ale je pravda že obě auta nejsou špatná.IMHO o kapku lepší se mi jeví Háčko jako celek.
Pandrhola
Pokud někdo vybírá auta čistě pragmaticky, tak prakticky ve všech faktorech vám vyjde lepší koupě I30. Z tohoto pohledu má i30 (včetně Ceedu) v současné době jediného soupeř a to je Golf ( Pro zaryté Fordaře-Focus je cenově i z hlediska velikosti kufru pro českou rodinu nepřijatelný). Prodeje v ČR prostě odráží především to rozumové hledisko. Tím ovšem neberu srdcařům jejich právo vybrat si Rencka.
Morgan Wheeler
Cena za zaklad je naprosto totozna 16 e. Nevim kde vidis 3 e rozdil.
pogo26
Podívej se na cenu a pak to možná pochopíš. Nová i30 je v základu o 3 000,- Euro levnější a na to slyší i někteří Němci. 😄
lukas13
DE není Evropa. i30 je auto navržené německými vývojáři. i30 je auto německé vývojářské školy. Prodeje tomu zjevně odpovídají. K úspěchu i30 v Německu gratuluji.

Před cca 3mi lety zde pod diskuzí k článku o celoevropských prodejích za rok 2008 jistý diskutér uvedl zajímavý fakt - pokud by se od Evropy odečetlo Německo, Golf by nebyl nejprodávanějším vozem C segmentu (vyhrála by tehdy tuším Astra). Místními fans koncernu byl tento přispivatel diskuzně doslova zlynčován, ač sám říkal že uvedením tohoto faktu nic nesledoval, jen se o něj chtěl s ostatními podělit.

A co z toho plyne?

1.) Evropa není (jen) DE
2.) Auta německé vývojářské školy se prodávají (světe div se) nejlépe v germánských zemích
3.) Tím více si vážím Golfu, potažmo VW - navrhli auto, které nejlépe oceňuje trh kde se vyrábí
4.) Prodeje v DE jsou v rámci této diskuze poněkud ireleventní a zavádějící
King of rain
48 Renault Mégane 1-6 11,940

29 Hyundai i30 1-6 16,282

Asi taky masírka a neomezenej rozpočet na reklamu s výhodou "domací" automobilky .
rohYpnol
[odkaz]

Ať si rozšíříš obzor...
pogo26
Dej sem testy, kde byl i30 lepší a já ti sem dám 3x víc testů, kde byl lepší Mégane. Testy p. Vaverky sem ale nedávej. Ten se nepočítá. 😄
Ronault.
To povídej těm, kteří tahle auta neřídili.
Pandrhola
Bohužel i minulá generace i30 měla lepší podvozek než Megane-subjektivně i podle všech testů.
rohYpnol
červen? vždyť to lidi vybírají dovolené, ne auta. to nemůžeš porovnávat >😁 >😒] 😉
kari.laz
Vadí, to že mám peugeota (už několikátého) neznamená že se mi všechny líbí. Například zmíněná 207 není můj šálek kávy a nová, podle mě těžce překombinovaná, 208 mě vzhledově taky zklamala, ale třeba 5008 a 508 jsou dle mě hodně povedený.
Ronault.
:yes: :yes: :yes:
Ronault.
To nejsou žvásty, to je realita. Projel jsem vlastně vše krom prémie v této třídě a bývalá generace Ceedu a i30 je prostě zoufalý ubouchaný uskákaný hlučný podvozek... a to auto mělo najeto 10t km... to moje auto má 300t km a tolik nebouchá jako tyhle děsy. Že se dá tak katastrofálně naladit multilink jsem nečekal. Nová i30 a Ceed je naštěstí jiné kafe.
Ronault.
i30 má ale taky hodně měkké uložení náprav, takže stačí i dva po sobě jdoucí pohyby volantem (losí test) a auto se rozvlní více než by se dalo čekat. Ale žehlí dobře, to ano.

Ale POZOR, fluence má jinak (podstatně) naladěný podvozek než běžný megan (ne Generation)
pogo26
Mám tady prodeje za červen 2012 a Mégane je v TOP 5 a druhý ve tříde. Předpokládám, že náskok oproti i30 se asi nesnížil. 😄
1 VW Golf 39,811
2 Opel Corsa 29,490
3 VW Polo 28,407
4 Ford Fiesta 26,430
5 Renault Megane 23,692
6 Opel Astra 23,569
7 Renault Clio 22,946
8 Ford Focus 22,068
9 Nissan Qashqai 21,682
10 BMW 3 Series 20,112
Frantizsekk
Nechovam sympatie ani k jedne znacce. Zde ale jednoznacne vitezi megane. Designem a puvodem. Obe auta jsou kvalitni a urcite se s nima spatne nejezdi. Takze rozhoduje toto.
Kdybych ale nekdy v budoucnu potreboval kompakt, za ty prachy se da jit pro lepsi.
Pandrhola
Nechápu lidi co se tady vyjadřují vášnivě bez toho, aby měly nějakou praktickou zkušenost s výše uvedenými auty. Půl dne jsem měl půjčenou novou i30. Můžu srovnávat s novými oktávkami se krerými jsem pracovně najezdil již pěkných pár tisíc km a s Fluencí, kterou máme v rodině. Podvozek nové i30 je prostě super! O třídu lepší než v současné oktávce, která je o hodně tvrdší.Rozdíl je hlavně v tom, že umí krásně vyžehlit všechny nerovnosti, bez toho aby se nakláněl. S Fluencí se srovnávat vůbec nedá, to je proti tomu houpačka.
Icescent
Ostuda? A nic TAK hrozného? To jsou fakt ale žvásty, co jsi nyní napsal... až tak primitivně bych to od tebe nečekal... Nevím nevím... nemohu souhlasit s těmito užitými slovy; zvláště pak potvrzují-li to i testy a charakteristika těch, kteří to také zkusili: "Podvozek je naladěn na měkkou komfortní jízdu..." (Auto.cz 2007)... Podvozek hodnocení: "9, 9, 10" !!! (Auto.cz 200😄... "Podvozek je citelně měkčí, ale stavěný tak, aby poskytoval kvalitu jízdy a zároveň neomezoval vyváženost nebo jízdní vlastnosti. Malým tajemstvím úspěchu a důvodem, proč se nám ovladatelnost i30 líbí více než u Cee´du, je řízení." (Auto.cz 2007)... "Podobné je to i v zatáčce, kde auto solidně drží stopu, občasný výmol podvozku vůbec nevadí..." (Auto.cz 2011)... "Celkově patří podvozek Hyundaie k nezáludným rodinným typům, které filtrují dobře i české silnice. Na druhou stranu řidič přichází o tak často vyhledávaný kontakt s vozovkou. Hraje-li Kia na podvozkově evropskou notu, pak se Hyundai odklání na měkčí – asijskou. A skutečně, nejen jízdním projevem Hyundai připomíná výrobky Toyoty... Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv motorizaci, dostanete v nižší střední u Hyundaie jeden z největších interiérů ve třídě, komfortně naladěný podvozek..." (Auto.cz 2009)... a mohl bych pokračovat... Ti, kteří to psali nejsou blbci... snad dokážeš ona slova "ostuda" a "nic tak hrozného" rozumně pozměnit, a opravíš se... 😉 ...
petrumr
Ronault.
Ten podvozek bývalého i30 a Ceedu byla fakticky ostuda. Nic tak hrozného jsem v této třídě jinde nezažil.
Ronault.
Máš pravdu, interiér není srovnatelný, ale i30 je horší. Hlavně plochá nijak netvarovaná sedadla jsou vzhledem k příplatku ostuda. A ano, jak z Ceedu, tak z i30 si odneseš gumové vložky madel dveří, protože jsou tam jen položené. Nmluvě o tom, že mnoho kusů i30 už jako nové vrže v oblasti A sloupku.

Co se týká prodejů, tak u nás se prodává hůře díky mediální masáži a hlouposti čechů, kterří skočí na reklamu na české auto, nemluvě o "číslech" jistého pana V. V Evropě se snad o lepších prodejech i30 mluvit nedá... Samozřejmě, lezou nahoru, za daleko nižší cenu než Megane, proč ne...
petrumr
Provocateur
Náskok Meganu se moc nesnížil, protože v dubnu se prodalo v Evropě 9 200 ks i30.

Jinak ještě opravím tu tvoji blbost, kterou jsi napsal. Průměrný Čech si potrpí na image auta stejně jako jakokýkoliv jiný západoevropan. Jenom v západní Evropě má kupující větší rozpočet, takže má možnost větší volby. U nás má drtivá většina rozpočet na hranici ceny základní i30 s 1,4 motorem, tudíž nemá tolik na výběr.
igorvrazic
A Hyundai ma ešte 1,8GDI 😄
rohYpnol
a vyplatí se i klingonům >😁 >😒]
rohYpnol
1. ...Megane ... je hodně drahý - v Německu dražší než Golf. Takže to má podle tebe v Německu Mégane lepší zvuk jako Golf, když si dovolí vyšší cenu 8-s ?

3. Že ty jako problém nevnímáš to, že nejsilnější i30 nabídne dynamiku srovnatelnou s druhým nejslabším Golfem (1.2 TSI 77 kW), Méganem či Focusem... to je jen tvoje zaslepenost. Pravda je, že jak jsem psal - i30 cílí na nenáročného zákazníka... Takže on to takový problém z hlediska prodejů není. Ale jsme doma. i30 je čistý lowend třídy.
rohYpnol
1. Němci se vyjádřili v průzkumu ve smyslu, že klidně koupí čínu, hlavně když to bude levný. podívej se na úspěch Dacie... Tolik k hodnotě image na "západních" trzích
2. Jasně jsem se vyjádřil (a v testu to zaznělo taky), že cenový rozdíl mezi i30 a Mégane je minimální. V česku tedy není při porovnání prodejů i30 vs. Mégane rozhodující cena, ale právě ona image a reklama.
Nagano
Já si to nemyslím, protože vím co jsem tím chtěl říct...v ČR je dost rozhodující cena a pak kvalita (člověk co si kupuje nižší střední hodně zvažuje za co utratí většinu svých naspořených prostředků), kdežto v Evropě je podle mě na prvním místě brand image, pak cena a kvalita...ale to je jen můj názor...
Nagano
U toho Focuse...mě ten interiér nevadí, ale odvařenej z něj nejsem...vadí mi to, že jsou tam tři displaye a každý má jinou grafiku a barvu podvícení. Interiér je stísněný, ale já to třeba mám radši, mám pocit ze mě to auto víc "obejme" ... na druhou stranu je fakt, že spolujezdec se nemá nejlíp a za mnou (189 cm) to taky není žádná hitparáda...jinak mě baví podvozek, 1,0 EB jede dost dobře, 1,6 EB je skvělej, ale docela to žere když to člověk honí...
Nagano
1 - ano, toto potvrzuje můj příspěvek k rohypnolovi "Kdežto v Evropě dá zákazník víc na image, která je v Evropě rozhodně lepší u Renaultu a proto je prodávanější Megane...klient se raději rozhodne pro Megana (tuším, že i30 stojí stejně) protože má v západní Evropě lepší jméno než Hjondé (i když mám pocit, že i to se s novou i30 začne měnit)"
2 - nejak to neskatulkuju podle zemi...nelibi se mi interiery treba v meganu, octavii, golfu, focusu...me se treba zrovna libi ten v i30, ale to je hrozne subjektivni, proto se zdrzuju jakychkoli komentaru ohledne interieru (kdyz uz tak hodnotim kvalitu materialu a zpracovani - design si musi posoudit kazdy sam, i presto ze tady na diskuzich to u vetsiny tak neni)
3 - ja jsem nenapsal ze Golf, Focus a i30 jsou o celou tridu lepsi....to si ani nahodou nemyslim...ty tri modely, ktery jsem zminil na me pusobi celkovym vyrovnanym dojmem, tedy ze vse je v jedne dobre a kvalitni linii...u ostatnich aut jsou v nekterych jednotlivych kriteriich slabsi (to se u i30 da rict o motoru, ze nenabizi turbo, ale ja to jako problem nevnimam)
rohYpnol
1,2,3 souhlas :yes:
Až na Focus, u mě by to byl horký adept ke koupi, hlavně jsem zvědavý na 1.0 EB
Jinak "disko" interiér není naživo tak špatný, materiály jsou kvalitní. Spíše vadí prostornost - auto sice nikde "netlačí", ale vzdušnost Golfu nebo i30 tam není.
rohYpnol
Takže tím se vracíme k tvé větě "..ostatně je to vidět i v prodejích...kdyby to bylo tak skvělé auto, tak se za tu nízkou cenu musí prodávat jako rohlíky na kráme...ale světe div se, neděje se to..." a jen potvrzuje to, jakou jsi napsal pitomost.
lukas13
1.) Nesouhlas - pro toto tvrzení je třeba (když už) v kontextu brát celou Evropu, ne náš specifický piditrh. V té Evropě je Megane v prodejích výrazně před i30 ač na velkých trzích je hodně drahý - v Německu dražší než Golf, ve Franci stál vloni kombík v základu, atmo 1,6, bez ESP, 20tis. Euro!

2.) Na to máš plné právo. Obecně se dá řící, že komu se líbí francouzské interiéry, ten nemusí německé a naopak.

3.) Ne. Ten Golf možná, ovšem bereme-li v úvahu běžné, levnější specifikace, "o třídu" to rozhodně není. Globální Focus III je pro Američany možná bomba, ale pro Evropany krok zpět. A kvůli discotékovému interiéru bych si ho nikdy nekoupil. i30 je velmi solidní zástupce C segmentu, na bázi německé školy, ale že by to byla špička? To je opravdu jen zbožné přání. A abych to uvedl na pravou míru - mě se i30 hodně líbí a za mezigenerační skok před Korejci smekám.
Nagano
Budou podobné, ale ne totožné ... naspal jsem to blbě...prostě logicky nemůžeme brát v potaz první měsíc prodeje, na druhou stranu tvrdím, že rozdíl nebude velký (tedy, že i30 nebude před Meganem), ale ten náskok se sníží...
rohYpnol
..já jen psal, že není hodnotitelný v diskuzi s novou i30..

vůbec nerozumím tomu, co jsi tím chtěl říct, hlavně když sám uznáváš, že prodeje dalších měsíců budou podobné...
rohYpnol
Ok, tak si miji větu o lepší převodovce v Mégane změň na "lepší zpřevodování" :-!
Ano, i30 se prodává TAK dobře především kvůli marketingu a reklamě především. Každý prodejce ví, že přitáhnout zákazníka do showroomu je ZÁKLAD úspěšného prodeje. Prodat můžeš JEN tomu, kdo přijde.
Mégane je cenově v nižších výbavách příznivější, ale nic dramatického. Skladové i30ky se prodávají za cenu Mégane... Přitom na Mégane další slevu téměř nemáš šanci dostat (nižší výbavy).

Já netvrdím, že Mégane je lepší JEN kvůli motoru, ale ostatní parametry jsou porovnatelné (záleží na preferencích), kdežto právě motor + převodovka je to, kde Hyundai zůstává pozadu. A motor + převodovka je podle mě základ, nevím, proč bych měl brát vůz s horším motorem a zpřevodováním, když ostatní parametry jsou porovnatelné... OK - prostornost vzadu - tady Mégane ztrácí, ale řešením je kombi.
Nagano
Určitě nějaká zvýšená poptávka je, ale první měsíc prostě nemůžeš porovnávat registrace...to prostě nejde.
Můžeme si zde ukázat i další aktuálnější měsíce, upřímně si myslím, že budou hodně podobné, ale to nepopírá to co jsem psal...já jsem totiž nikde nenapsal, že březnový výsledek prodeje je blbost...já jen psal, že není hodnotitelný v diskuzi s novou i30.
Nagano
Já na tebe primárně reagoval kvůli tomu vztahu - prodeje v ČR + cena v ČR a z toho vyvodíme kvalitu vozu - to je naprostá hloupost. - nedaří se mi to vysvětlit, tys to vzal z druhé strany...já neřekl, že špatné prodeje určují špatnou kvalitu...ja napsal, že to není tak skvělé auto jako jeho přímá konkurence a je to vidět i na prodejích...a v tom je rozdíl!

No vidíš, já s Meganem najel víc a měl jsem úplně opačný pocit...nejvíc mi vadil interiér, řazení a hlučnost motorů (jezdil jsem sice diesel, ale to nemění pocit z vozu).

Souhlasím, že C segment je velmi nabušený, ale mám pocit, že Golf a Focus jsou stále o něco výš a teď se k té skupince nad ostatní vyhoupla i i30...o ničem jiném to není...
Nagano
"...tak už se s tebou nebudu dál bavit..." není tohle častá reakce u malých dětí ... a mě tu bude povídat něco o vyspělosti - nevím jestli je to dětinské, ale tvůj příspěvek, že motor je to co dovoluje Megana srovnávat se špičkou je prostě kravina...kupoval jsi si někdy vlastní nové auto? Vybíral jsi tedy pouze podle motoru?

K ceně😒br /> Kolik % všech Meganů a i30 se prodá s motory TCe a GDI? Můj tip je cca do 10%. Zbytek prodejů je v základním motoru (Megane 1,6 a i30 1,4). Navíc v článku se kvůli dorovnání výbavy dostali až na ten nejvyšší stupeň (asi 1% prodejů). Porovnej Megana 1,6 100k E😜ression za 284 990 a i30 1,4 Trikolor za 315 990 a to ma Megan navíc duální klimu, deˇštový senzor a další výbavu! Takže tady poměrně zásadní cenový rozdíl vidím.

Myslíš si, že i30 je úspěšná jen díky reklamě? Já ne...reklama je jen způsob jak přivézt klienta na showroom, ale pak ho musí přesvědčit kvality vozu a cena (ta je u Megana lepší).

Porovnávat nastavení zpřevodování u turbo motoru a atmosféry s důrazem na dynamiku a spotřebu není úplně jednoduché a rozhodně nesvědčí o kvalitách převodovky...
jossalito
Ty ani nevíš, co píšeš, tvá krátkozrakost je příkladná. Hlavě ale, že si myslíš, jak do toho vidíš... K smíchu.

Jsem zvědav, až jak se budeš tvářit na to, že česká ekonomika, z 80% závislá na automotive bude prosperovat, když půjde celý trh do kytek. Nevím odkdy jsme závislí na výrobě elektroniky či jiných tebou uváděných komodit. Vůbec nevidíš souvislosti. 8-s :no:
rohYpnol
A nejsou náhodou právě při uvedení nového modelu prodejní žně 8-s ? Zákazníci raději odloží koupi staršího modelu a počkají na nový...
Když se ti nelíbí moje čísla, dodej jiný měsíc. V tom ti nikdo nebrání...
lukas13
Já na tebe primárně reagoval kvůli tomu vztahu - prodeje v ČR + cena v ČR a z toho vyvodíme kvalitu vozu - to je naprostá hloupost.

Právě proto, že Megana mám, jsem se téhle diskuze původně vůbec nechtěl účastnit - na toto téma jsem již řekl vše. Ale na tebe se prostě nedalo nereagovat.

Novou i30 jsem jel cca 100 km. Mě prostě více sedí ten Megane, jak celkovým naladěním, tak pojetím interiéru. Čímž netvrdím že i30 je špatné auto, právě naopak. A v zemích, kde kraluje německá automobilová škola bude vyhrávat většinu testů, o tom žádná. Tvrzení, že i30 je o hoodně lepší než Megane je ovšem blbost. On i ten Golf, ač objektivně etalon třídy, ten odstup nemá takový, jak se zde někteří fans snaží ostatním namluvit.

Takže shrnutí - C segment je dnes velmi nabušený, rozdíly mezi jednotlivými modely jsou velmi malé a případný zájemce nechť si koupí co mu vyhovuje, nikdy nešlápne vedle. Ta tvrzení o "výrazném odstupu" apod. jsou pouze diskuzní blafy :-!
rohYpnol
"...tak už se s tebou nebudu dál bavit..." není tohle častá reakce u malých dětí ... a mě tu bude povídat něco o vyspělosti >😒]

K ceně😒br /> "...Nejlevnější cestou k motoru 1,2 TCe je výbava E😜ression za 334.900,- Kč, zatímco i30 Trikolor s 1,6 GDI vyjde na 345.990,- Kč. Tady má Renault ještě mírný desetitisícový náskok (po dorovnání výbavy 12.800,- Kč), testované konfigurace tento poměr obrací..." Kde tedy vidíš výrazný cenový rozdíl 8-s ? 10 tisíc není relevantní rozdíl, mnohem větší roli bude hrát sleva konkrétního prodejce a financování.

K prodejům - jasně jsem ti napsal, proč je u nás i30 TAK úspěšná - masivní reklama a podsouvání "domácího" modelu. Navíc prodeje Mégane vs. i30 se právě u nás výrazně vymykají, a ne opačně.

K převodovce - myslel jsem především zpřevodování, a to je u Mégane mnohem příznivější pro spotřebu, aniž by se to negativně odrazilo na dynamice...
Nagano
V tvém posledním příspěvku se o prodejích v Evropě zmiňuješ jen v první větě "březen 2012 byla NOVÁ i30 vs. Mégane před FL, ne? A přesto se Mégane prodalo 2x víc..."
A ta věta je kravina, proto jsem na ní nereagoval...už asi dvakrát jsem tu napsal, že 1.3.2012 začal teprve oficiální prodej nové i30 v Evropě, nevím kdy začal Megane FL, takže se toto nedá porovnávat ani z toho vytvářet nějké závěry...
Citroenjehistorie
>😒] :yes:
Nagano
Asi tě zklamu, ale ani jedno...jsem realista...s oběma vozy jsem jezdil a mohu si udělat vlastní názor...stejně tak bych o tobě mohl říct, že jsi zaslepený fanoušek jiné značky nebo národnosti...ale proč bych to dělal...to bych se jen shodil na tvou úroveň...

Pokud bych z vlastní zkušenosti poznal, že jsou to srovnátelná auta, tak bych asi neměl problém uznat, že jsou srovnatelná...jenže já oba vozy řídil (ne 10 km) a můžu si tak obrázek udělat sám...
Nagano
Z příspěvku v tomto vláknu je jasně pochopitelné, že věta "Kvalitu tady rozhodně dál už řešit nechci, protože ta je naprosto jednoznačně daná " vyplývá z hodnocení vozidel redaktory v českých mediích.

První odstavec je jen shrnutí článků u kterých diskutujeme...

Nevlastním žádný Hyundai...s novou i30 jsem najezdil celkem cca 15 000km (10k v 1,6 CRDi 94kW a 5k v 1,6 GDi), v Meganu pouhých asi 500 - 1000 km. Aktuálně jezdím Focusem, takže si myslím, že mohu srovnávat.
Chápu, že ty jako majitel Megana nepřijmeš jakoukoli kritiku toho co sis koupil...musel sis obhájit to, že sis vybral právě toto auto za cca 300k a k tomu jsi měl určitě pro sebe důležité argumenty...to nerozporuju, jen zkus otestovat novou i30 a objektivně (je to těžké, já vím) si řekni jestli je lepší nebo ne...
Nagano
"...prodejema v Evropě ji rozhodně nezvrátíte..." - tady je to samozřejmě myšleno tak (a věřím, že z celého vlákna to normální člověk pochopí), že v českých médiích se kvality i30 naprosto potvrzují a tím zvrácením, bylo myšleno to, že pokud sem plácneš březnové výsledky prodeje v Evropě, tak to tím prostě nepopřeš...

Ohledně ceny: "V případě základních modelů to opravdu platí, testované modely ale tuto legendu boří." v článku to zaznělo, tak nevím co tu meleš o remíze...nebo se snad u nás prodávají Megany a i30 za půl milionu...ne prodávají se specifikace okolo 300 000Kč a tam bys jednoduchým pohledem do ceníku zjistil, že je Megan o dost levnější.
Nevím o co má Megane lepší převodovku, protože to v článku nehodnotí, ale z vlastní zkušenosti jsem rozdíl nepocítil, jen mi řazení v i30 vyhovovalo víc. A jestli si myslíš, že jen kvůli TCe můžeš Megana srovnávat s tím nejlepším ve třídě, tak už se s tebou nebudu dál bavit, protože to opravdu nemá cenu. :-!
lukas13
"Kvalitu tady rozhodně dál už řešit nechci, protože ta je naprosto jednoznačně daná a prodejema v Evropě ji rozhodně nezvrátíte..." - jak daná, kým, čím, tebou? Tohle jsou velmi silná slova, takže předpokládám že máš pro své tvrzení silné argumenty. Prosím, můžeš začít...

Na první odstavec škoda slov.

Jo, jen dotaz - když už jsi takový fanoušek Hyundai, jaké vlastníš? Já jsem nikdy nezastíral že mám Megana, takže po dvou letech provozu a více než 50tis km kvality vozu rozhodně mohu posoudit...
rohYpnol
Jenže prodeje u nás jsou dány opravdu až hanlivým vnímáním Renaultu některých jedinců (naprostá pitomost samozřejmě). Zatímco rejže tu rozjela masivní vymýmárnu mozků a ještě lživě podsouvá dojem "domácí" automobilky. To je hlavní důvod prodejů i30 u nás.

Prodeje v EU už raději nerozporujeme? Není se čemu divit, tady totiž není o čem debatovat :-!
Nerez
Třeba proto, že ti dělá strašný problém uznat, že je dle testu Megane srovnatelný s tvou korejskou modlou. A strašně by jsi chtěl, aby byl onen Hudlaj srovnáván se špičkou třídy.
Takže buď děláš v Nošovicích, nebo jsi jen další zaslepený fanoušek rejže. Tak jako tak, Bob to celkem trefil >😁 :yes:
rohYpnol
Čísla to dokazují >😁 >😁 >😁 ? No o tom píšu níže...
skodov-kar
ano dozivotna!
rohYpnol
"...prodejema v Evropě ji rozhodně nezvrátíte..." >😁 >😁 >😁
Evropa je stádo ovcí, jenom ty jsi kráva v hermelínu, viď >😒]

1. podle prodejů jsi tu začal soudit vozy právě ty "...Meganem, ten je kromě motoru ještě na dlouho poměrně dost vzdálen špičce...ostatně je to vidět i v prodejích...kdyby to bylo tak skvělé auto, tak se za tu nízkou cenu musí prodávat jako rohlíky na kráme...ale světe div se, neděje se to..."
2. Mégane boduje JEN nízkou cenou? Vždyť zrovna tohle zde hodnotí jako remízu! Mégane boduje JEN motorem? Výborně, motor je podle tebe asi vcelku nepodstatný díl, ne?

Mégane nikde výrazněji nezaostává, přitom právě motor a převodovka je to, co jej na rozdíl od i30 dovoluje porovnávat s těmi nejlepšími ve třídě :-!
Nerez
To si jen ty přeješ, aby byla i30 na úrovni Focuse a Golfa, skutečnost je však jinde. Naštěstí 😉
Nagano
Kde jsi přišel na to, že bych měl mít něco společného s Hyundai???
Nagano
Nevím proč, ale očividně jsi to rohypnole nepochopil...tak ještě jednou😒br /> v ČR Renault image nula, cena extra nízká a i přesto se Megane neprodává, kdežto Hyundai image nula, cena vyšší než Megane a hle...i30 se prodává...asi je to auto prostě lepší tak, jak píšou všude jinde (ano, část udělá i to vymývání mozků, které je dnes a denně ve všech médiích).
Kdežto v Evropě dá zákazník víc na image, která je v Evropě rozhodně lepší u Renaultu a proto je prodávanější Megane...klient se raději rozhodne pro Megana (tuším, že i30 stojí stejně) protože má v západní Evropě lepší jméno než Hjondé (i když mám pocit, že i to se s novou i30 začne měnit)...o ničem jiném to není...

P.S. právě pro to, že obě tato média (auto.cz a SM) vydává RAS a jsou to vesměs stejní redaktoři mě zaráží to, že v tomhle článku je Megan v plichtě s i30, v jiném i30 "v plichtě" s Golfem a ve třetím článku Golf poráží Megana o slušný kus...o to mi od samého počátku jde...
Nerez
Jasně, i30 je nejlepší auto na světě >😁 >😁 >😁 :yes:
strýček BOB
Koukám, že na centrále Hojandé je nějaké dusno, co? >😁 Neosekal vám korejský účetní rozpočet na reklamu, neb reklama je to, co tlačí prodeje Hojandé v ČR. Na to nezapomínej.
Nagano
omg...tady je to dneska produktivní...ve všech médiích, kde se testovala i30 vyšla skvěle, dokonce i v tomhle článku je v něčem lehce lepší a v něčem o hodně lepší než Megane (ten boduje jen motorem a nízkou cenou), tak nechápu co tady vy dva joudové řešíte...já jsem otevřel téma objektivnosti hodnocení, kdy jsou stejné modely vzájemně hodnoceny naprosto nerovnoměrně...
Kvalitu tady rozhodně dál už řešit nechci, protože ta je naprosto jednoznačně daná a prodejema v Evropě ji rozhodně nezvrátíte...
rohYpnol
březen 2012 byla NOVÁ i30 vs. Mégane před FL, ne? A přesto se Mégane prodalo 2x víc...

"...západní Evropa je spíš o image než o ceně..." Tak to jsi mě naprosto vyčerpávajícím způsobem objasnil, hlavně když Renault v ČR má image na úrovni bodu mrazu, cenu nízkou a přesto e neprodává tak, jak by si zasloužil.
Tedy když je ta západní Evropa hlavně o imidž, tak jak je možné, že tam má Renault evidentně vynikající pověst, zatímco u nás jej válcuje rejže 8-s ?

P.S. pochybuješ tu o auto.cz a opíráš se o srovnání v SM 8-s no nechci ti do toho kecat, ale vydavatelem je hádej kdo... >😒]
Renton
Predpokladam, ze neodniesol. Ale skus ist do predajne Hyundai, sadni si do i30, vybava Classic (alebo nieco, co nema laktovu opierku) a siahni si na dno priehradky v stredovom tuneli. Potom mi povies, co si tam videl a ci si si to odniesol 😉

Interier i30 je hrozny, pisal som to davnejsie, napisem to aj teraz. Ze sa takym smerom dali korejci mi je jedno, skoda, ze podobne tvary ma vnutri uz aj novy Focus.
rohYpnol
Jsi vedle jak ta jedle. Já i30 nikde nekritizuji. Naopak je podle mě velmi povedená, tedy měřítkem lowendu samozřejmě. Náročnější zákazník u i30 nepochodí, ale to není na škodu. i30 cílí na méně náročné a plní tuto roli slušně.
lukas13
Vždycky, ale vždycky, se najde nějaký trouba (sorry, jinak to říci ani nelze) který odvíjí kvalitu modelu od ceny či prodejů v ČR. Ti nejlepší od obojího. A Evropa je samozřejmně "nezajímá".

RohYpnol ti už výše naprosto vyčerpávajícím způsobem odpověděl.

Jen by mě zajímalo zda jsi tak tendenční nebo prostě absolutně hloupý.
Nagano
Panbože...v březnu 2012 to v Evropě byla i30, kdo byl před F/L. Jasně jsem ti napsal, že podle mého názoru je evropa víc o image značky než o ceně (viz můj příspěvek v jiném vlákně: U nás je Megane levný (o dost levnější než i30) a podívej se na výsledky jeho prodeje, prostě se mu v ČR nedaří, a to o něčem svědčí. V evropském měřítku je to trochu jinak...korejci to v evropě mají těžší se prosadit, protože západní Evropa je spíš o image než o ceně...).
Prostě pokud nezaujatě porovnáš Megana a novou i30 tak je i30 lepší ve všech pohledech, kromě motoru, kde ani sebelepší atmosféra turbo nepředčí. Design hodnotit nehodlám, to je subjektivní...navíc moje tvrzení dokládají i výsledky testů...i30 téměř (o zmíněná prsa) stejně dobrá jako Golf (v něčem lepší)...Megane zaostal za Golfem v červencovém vydání SM o slušný kousek cesty...tady prostě není o čem...
rohYpnol
Řeči o nevyzrálosti od zobáka tvého formátu opravdu sedí >😒] 8-s
Prodeje v EU tě nezajímají? To hovoří za vše. Opíráš se o prodeje v ČR, kde na základě tohoto tvrdíš o Mégane něco. Když dostaneš tvrdá čísla z EU, tak tě to nezajímá >😒] :no: On ten Mégane je v zahraničí nějaký jiný model, nebo co?
Jak je tedy podle tvé logiky možné, že toho horšího Mégane (navíc pravděpodobně ještě před FL) se prodalo 2x tolik co i30?
Klidně se podívej na čísla z jiných měsíců :-!
Nagano
Jsme v ČR takže řeším prodeje a ceny v ČR. To co se děje v Evropě mě upřímně nezajímá...když si budu kupovat nové auto, tak si pro něj taky nepojedu do Francie...toto jsem popisoval v jíném vlákně...a musím říct, že jsi šikovně a věřím, že naprosto záměrně vybral březen (začátek prodeje i30 v Evropě), tedy dobu kdy auta ještě nebyla skladem a stále se jednalo o před F/L model, který není možné porovnávat s aktuální i30...

Takže rohypnole mimo mísu jsi tady akorát tak ty...přestaň plkat na diskuzích a raději si zajdi ty auta vyzkoušet a porovnat...tvůj sen DS3 jen potvrzuje tvou nevyzrálost... :no:
Choochoo
To ze ma 207, nebo co to od Pazoulta je, stejne vyboulene svetlo Ti nevadi? Osobne s tim nemam problem.
Z boku vypada lepe asi Megane, ale ze predu a ze zadu jasne I30. U pristrojovek nemam rad spojeni budiku a tunelu tudiz bych seradil I30, Megane, Ceed 😉
Nagano
Sry, ale bavíme se situaci v ČR, proto to jako argument neberu. U nás je Megane levný (o dost levnější než i30) a podívej se na výsledky jeho prodeje, prostě se mu v ČR nedaří, a to o něčem svědčí. V evropském měřítku je to trochu jinak...korejci to v evropě mají těžší se prosadit, protože západní Evropa je spíš o image než o ceně...
Choochoo
>😁 :yes:
rohYpnol
Ty jsi ale naprosto mimo.
Prodej aut v EU
Poř. Model 3/2012 2011
1 VW Golf 53.609 493.855

12 Renault Megane 21.845 251.487
13 Škoda Octavia 19.270 186.440

40 Hyundai i30 11.387 101.328

V březnu se prodalo 2x víc Méganů než i30tek a to si nejsem jistý, jestli už se jednalo o Mégane po FL... Jen pro srovnání se prodalo Méganů VÍC než Octavií. Tolik k tvé naprosto nesmyslné větě o prodejích... A to nehovořím o tom, za kolik se Mégene prodává, ceny v ČR jsou doslova pohádkové...
Mégane po FL je zde poprvé ve srovnávacím testu, FL posouvá model po vzhledové stránce zase o kousek dál a TCe opět vrací Mégane do první ligy.
Tedy píšeš naprosté nesmysly :no: :no: :no:
pogo26
No tak 20 000 evropských proti 100 ks českým je snad dostatečný argument i pro tebe. To není výmluva, to je realita.
Nagano
Haha, ty jseš mi ale vtipálek...jsme v ČR a proto řešíme české ceny...když nemáš argument tak se raději vymluvíš na Evropu co? Seděl jsi v i30? Pocítil jsi ty materiály, zpracování? Teď jezdím ve Focusu, předtím jsem jezdil v Golfu a můžu s čistým svědomím (i přesto že Focuse a Golfa mám radši) říct, že interiér v i30 je kvalitnější než ve Focusu a minimálně srovnatelný s Golfem (nehodnotím design...ale pouze kvalitu). A řešit tady vzpěru kapoty v kontextu diskuze o interiéru, tak to jsi hodně přestřelil...zkus jenom zavřít dveře u i30 a u Meganu...

Btw. někde tady ten korejskej fanatik topper dával srovnávací fotografie i30 a Meganu...za vše mluví dvě z nich...venkovní klika a startovací tlačítko...víc není potřeba dodávat...
Nagano
Jak je možné, že jeden z redaktorů řekně, že v tomto testu je to remíza, když v jiných testech je psáno, že i30 jen o prsa korejské ženy prohrála s Golfem a v jiném testu je Megan o velký kus cesty za Golfem...tady mi ty počty prostě nějak nevychází...i30 je srovnatelná s Golfem a Focusem, ale rozhodně ne s Meganem, ten je kromě motoru ještě na dlouho poměrně dost vzdálen špičce...ostatně je to vidět i v prodejích...kdyby to bylo tak skvělé auto, tak se za tu nízkou cenu musí prodávat jako rohlíky na kráme...ale světe div se, neděje se to... :no: auto.cz :no:
pogo26
Mégane je stabilně v evropské TOP10 a prodává se za ceny na které se i30 nedostane ani za 10 let. Zatím může cenově konkurovat tak Cliu.To je realita ty plečko. Teda evropská realita. V ČR je to trochu jinak, tady je taková malá Korea. 😄 Jinak interiér Méganu skutečně s i30 srovnatelný není. Na i30 je prostě vidět, že se hodně šetřilo a je to znát i na kvalitě materiálu v interiéru. Stačí se podívat na kulatinu, co podpírá kapotu a je ti hned jasné, že šetření je u i30 na prvním místě. 😄
Nagano
Ronaulte, to už je od tebe vážně trapné...nejsem zastáncem Hjondé, nějakou dobu jsem tam pracoval, takže vím...ale tvrdit, že interiér Meganu je srovnatelný s i30 je fakt kravina...ty jsi si z nové i30 něco odnesl? Nebo někdo jiný si z ní něco odnesl? Když je ten Megane tak skvělý, levný a prostě perfektní, tak proč se neprodává??? Protože to je plečka a tečka...
Morgan Wheeler
Souhlasím, i30 je dobrá, možná vzhledem každému nesedne, ale s meganem bych to nesrovanával, s golfem je to vyrovanejsi, jde spis o preference. Navic jsou ty auta spolehliva, coz je fakt, myslim minulou generaci. Spis at si realni kupci zhodnoti co je pro ne v nasem prostredi nejlepsi, teoretiku je tu dost.
Morgan Wheeler
Vti není lepší spíš horší, bude mít lepší spotřebu o nějakou desetinku, jel jsem po sobě 1.6 vti v c4 a pak 1.6 cvvt ix20, korea motor lépe táhne ve středu a při plné akceleraci je rozdíl ještě větší, je tišší,ma lepší zvuk, mnohem lepší převodovku, je fakt že ve 20 jede lépe než v ceedu. V autobildu bylo vti proti gdi, rozdíl 2.5 sec z 0-130 ve prospěch gdi, rozdíl třídy.
Beekey
Doufam, ze v lednicce mas samy cesky potraviny, ve vsech tvych pocitasich, smartphonu pracuje evropskej procesor, a veskera tvoje elektronika je evropska. Tvoje jeany jsou echt original europrodukt atd, atd... Co vic, na dovolenou letis striktne jen do destinaci v ramci EU, to jedine aerolinkou vlastnenou 100% europskym akcionarem. A v televizi vyrobenou v EU necumis na Tankistu v dresu klubu, kterej vlastni polomafian z ruska, co vic je sponzorovan mimoevropskou sikmookou spolecnosti...
Welcome to reality! Ja se o praci nebojim, o praci se musi bat leda tak zamindrakovani jedinci, kteri v konkurenci neobstoji, viz jossalito...
dal
Jsi trochu mimo mísu ale nic si z toho nedělej, nejsi totiž sám. Nepopírám že je golf až na spolehlivost dobré auto ale i30 je momentálně lepší. Mám zkušenost s oběma auty. Momentálně vlastním novou i30 94kw crdi. Udivuje mě, že například čtu recenzi kde je golf dobře hodnocen protože mu odešlo jen!!! turbo při 80tis.km. Vlastníme u firmy několik vozidel Hyundai s proběhem kolem 200tis.km a neměnila se ještě ani spojka natož turbo. Tak se vzbuď do nové reality a nemel nesmysly.
Icescent
Zase hlouposti: žádný "reznoucí" (mně nic nerezne!) a žádný "křáp", neboť jezdí skvěle! Podvozek není tvrdý jak prkno a bakelitový interiér asi od jiných druhů plastů taky nepoznáš... A jestli se mi nezdá na testech něco podivného? Mně vůbec, ale ty mě udivuješ svým chorobným stihomamem a pocity podezřívavosti všude, kde Hyundai je vítěz! ANO, vítěz! Vyhrál v těchto testech! A snad nejsi až takový chudák, abys přiznal: vyhrál, gratuluji, že? >😁 😉

Je to jisté! Hyundai i30 je neuvěřitelně dobré auto! "Už nemá smysl se ptát, zda je nová i30 dobrým autem. Otázkou je, co vše bude muset VW provést s novým Golfem, aby se Korejci vyrovnal." >😒] :yes: - [odkaz]
Icescent
To jsou fakt hlouposti, tady toto! Megan dává opravdu "jen POCIT" solidního auta; s tím souhlasím... Hyundai ale dává nejen pocit, ale i reálnou kvalitu... to si to auto prohlídni dobře a proklepni... Design Renaultu vůbec nic nepohřbívá, ba právě naopak! I30 je úplně někde jinde! Právě ty linie auto oživují a do hrobu pomalu sjíždí něco jiného... Tím neříkám, že Megane není hezké auto... Přesouvání mezi hypermarkety je taktéž hloupým vtipem... stačí si přečíst recenze o dlouhodobé jízdě s i30... A kdo by se na Hyundai zvysoka... ??? No, to je to, co ti asi nedošlo: "Druhý Hyundai i30 má pak zisk přesahující dvojnásobek (přesně 105,8 😖..." A meziročně: "Hyundai i30 se i v této statistice hodně zlepšil (+46,2 %, +823 aut)." !!! Takže zvysoka se většina vůbec! Ba právě zase naopak! Ještě, že většina lidí není tak hloupá... a čísla to jasně dokazují! 😉 HYUNDAI! >😒]
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
To je právě ten první dojem, v Méganu stačí ťuknout do plynu a auto hned "letí". Atmoférický motor s relativně malým objemem toto z principu nemůže nabídnout, v přechodových režimech bude turbomotor vždy živější (otázka je pak s jakým rozdílem ve spotřebě)
kari.laz
Tomu věřím, to totiž není humor, ale smutná pravda.
Atlis
to ci je ecoboost stredom sveta nie je predmetom diskusie...
Ada je zase tady
I francouzske auto s francouzskym dieselem je lepsi, nez francouzske auto s francouzskym zazehovym motorem. :-! :-!

Ovsem jeste lepsi je nemecke (pripadne japonske) auto s nemeckym dieselem
vrkuboy
Na řetízkáči a evidentně se utrhl ze řetězu. 😄
Ronault.
Neviděl, oba kusy v této konfiguraci i řídil, dokonce Megana v kůži a rozdíl třeba v materiále kůže sedadel je u Renaultu o hodně lepší. Kličky dveří jsou samozřejmě kov a z Meganu si kus interiéru domů neodneseš, jako v i30... 8-s
Ronault.
Já oba motory jel a VTi mi příjde přinejmenším dravější... GDI je taková... sterilní, ale vůbec ne špatná
ericn
No ke GDI akorat, musim si ho vyzkouset abych mohl srovnat, ale tipuju že VTi bude lepsi 😉 Pokud nekdo uz oba motory jel pisnete. Já zatim jen 1.6 CVVT(92kW) v Ceedu a VTi je lepsi 😄
pogo26
Máte pravdu, nejsme v Německu, kde jsou v pětidveřovém hatchbacku ještě atmo 2.0, 1.4TCe a 2.0TCe.
lled
Jo, souhlas. Proto jsem tam dal ten pohled evropana, protoze nas trh je tak trochu specificky - omezena nabidka motoru.
zetr007
Z venku u mě vyhrává Megan, ze vnitř i30, interiér v Meganu je pro mě no jak to říct slušně : hodně divnej. Motor 1.6 GDI jsem měl možnost projet pár hodin včera v i30 combi a bohužel jsem čekal víc i když je třeba dodat že měl najeto jen cca 500km, ale čekal jsem prostě něco víc i třeba oproti 1.4 CVVT samozřejmě že jede gdíčko líp, ale z mého pohledu tomu něco schází, no asi to bylo tim že motor nebyl zajetej. Takže motor 1.2 Tce v Meganu u mě vítězí. Pokud by do i30 dali 1.2 Tce nebo radši 1.2 TSI 77 kw (pokud by se nepo...l) >😒] , tak bych volil i30.
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
1,6 GDI je v pořadí třetí nabízený motor a zároveň nejsilnější benzinový.
1,2 TCe je taky třetí nabízený motor a na českém trhu ten nejsilnější benzinový v pětidveřovém hatchbacku.
lled
Pojdme se na to podivat ocima evropana...., 1.2 TCe nejnizsi nabidka u Renaultu, nejnizsi a presto predci nejvyssi nabidku v podobe 1.6 GDI. Porovnavejme porovnatelne.

Chtel bych videt test golfu atm. 1.4 vs Megane 2.0 TCe....
pargi
Tady jde spíš o motor bez zátahu..když je potřeba předjíždět (nenapadá mě jiná situace, kde chceš mít zběsilý tah), tak řidič podřadí..ty podřadíš při potřebě opravdu mohutného zátahu o kvalt, řidič s GDI o 2. Je to problém? Ten navíc může pořádně táhnout a točit bez přeřazovaní do 6500 (možná víc?), do kolika ty?
jossalito
A tys jezdil s čím? >😁 >😁 >😁 >😁
jossalito
Kecy, ale bohužel realita. 😉
3_diamanty
co prispevok to blabol,,, jazdil si s i30?

alebo si si prisiel vyliat srdce a kydat?

mas nejaku skusenost s i30 ze pod kazdym prispevkom ju kritizujes? alebo zijes este v r 98 ked jazdili lantry a accenty? casy sa zmenili, je nacase otvorit oci a netvarit sa ze nic nevidim a nepocujem.....zjavne zijes este kdesi 15 rokov pozadu,,,,pravda je ale taka ze hyundai dnes bojuje vkazej triede s tymi najlepsimi....to ze ty zijes 15 rokov pozadu to tu nemusis kazdemu davat najavo.

auto snov DS3? ty vole taky gyc >😁 a ty sa obuvas do hyundaia,,, najprv si zrovnaj v makovici kup okuliare vycist mozog a potom sa ozyvaj :yes😒br />
srandista
3_diamanty
ty si dalsi z tych e😜ertov ktory este v i30 nejazdil ale dopredu kyda .....a zosmiesnuje.....

citis sa takto nejako in? lebo tie blaboly co si tu nadristal to chce zavolat doktora :yes:
kyklop
jeden valec naviac, to sa zapotil >😁
kyklop
aj zabozrutskym?
3_diamanty
o com melies 8-s ?

o sedacky tu nejde ak si si nevsimol 😉

videl si fotky co som sem dal? fotky interieru, navigacie, kluciek dveri,,,,? videl si ?

hyundai je lepsi od renaulta nie vdaka tym sedackam....hyundai je uz generacne od renaulta lepsi vo vsetkom a nepotrebuje k tomu kozene sedacky aby clovek pochopil ze megane straca 😉, aj bez tych kozenych sedaciek v i30 by si megane ani nepipol...tak nesplietaj
3_diamanty
ako humorista by si sa asi neuzivil 😉
Ada je zase tady
Presne tak. S dieselem je kazde auto lepsi.
Ada je zase tady
Nevim jak kdo. Ja osobne podrazuji vzdy, kdyz mi otacky klesnou pod 1500 RPM, a prerazuji na vyssi prevod, kdyz otacky prelezou 2400RPM :-!
Emel
Budiž, jenže 156 je na dnešní poměry střední třídy malé a lehké auto a její 1.6 patří k těm lepším, 147 je o třídu níž. Pokud ti velké auto nevyhovuje, můžeš v klidu vzít místo staré střední dnešní nižší střední...

Ford bude nabízet Mondeo s 1.0 Ecoboost... Superb a Passat jedou na 1.4 TSI, 1.6GDI se objevila v i40.
Ronault.
A teď si představ, že z mého pohledu je v téhle nudnosti přeborník i30... i v těch 3500ot je relativně tichá, ale jinak odtažité řízení a taková nějaká houpavost dělají své. Kupodivu Ceed mi takový nepřišel, proto bych nerad všechny korejce házel do jednoho pytle.
adamzprahy
Tomas_2002: Francouz těžko zaspal když tento Megane je tu 4roky a testovaná i30 je úplně nová generace. To si pak porovnej předchozí i30 a tento Megane >😁 😉

edit: a sry koukám, že už tu stejná reakce je 😊
rohYpnol
Ovládací prvky Mégane - snad lepší než u VW - páčky, tlačítka apod. - nazval bych to dokonalost. naopak ergonomie sama o sobě je lepší v Golfu, není ovládání tak titěrnými tlačítky, klima má otočné ovladače, rádio umístěné výš...
Pozice za volantem - u Mégane naprosto srovnatelná s Golfem, tedy dokonalost. Sedadla - Mégane má širší, mírně měkčí, pohodlnější. U Golfu díky rozsahu nastavení hodně záleží na nastavení, pohodlnou pozici si najde podle mě naprosto každý.
Kvalita materiálů a zpracování - Golf dotažený do detailů, Mégane na první pohled šmrncovnější, ale detaily horší. Prostornost - u Mégane pocitově horší, sedí se výš a blíže ke dveřím, Golf na své vnější rozměry neuvěřitelně prostorná kabina. Resumé - Mégane v ničem výrazněji nezaostává za Golfem.
rohYpnol
>😁 :yes:
rohYpnol
To znám - v 90 si připadám jako 50 město, tempomat 130 na dálnici je velmi nudný, ticho (cca 2800 ot.) a nic se neděje. Tyto současné vozy mi přijdou skrze svojí "dokonalost" vlastně strašně nudné - ono jedou rychle, ale člověk si to stejně neužije.
rohYpnol
To jsi zvládl tolik valachů ukočírovat 😉 ?
igorvrazic
Ta Mazda sa určite podarila...i 2,2D je v porovnani s 2,0TDI lepsie na tom...resp v triede patri k naj.
rohYpnol
Tos teda objevil Ameriku >😒] Dobře odladěnou zadní nápravu Hyundai snad ještě nepředvedl :-!
Ronault.
TCe hodně klame oproti TSI kultivovaností, TSI je jadernější... prostě už v TSI je pohled na tachometr zarážející "kolik to proboha jedu", ale v Meganu je ještě větší. Osobně jsem se přistihl v Meganu ve 140 na okresce čekajíce 100 a ani jsem si nevšiml, jak jsem se na tu rychlost dostal. A pak TSI dává více "kopanec", TCe je takový kliďas. Ale někomu rozhodně bude více vyhovovat TSI, obojí jsou hodně podobné a výborné a při výběru třeba Megane verzus Golf s těmito motory by motory nehrály roli, oba výborné.
rohYpnol
Jediné, co mě zaráží, je pružnost ve srovnání s 1.2 TSI 77 kW. Ta se dokáže bezproblému posbírat i na 6. stupeň z nízkých otáček, byť pak zbytečně leze spotřeba nahoru... Stejně tak zrychlení a max. rychlost je u TCe taková, ne zcela přesvědčivá oproti TSI. TSI jede lépe papírově (reálně jsem zatím TCe nejel), přitom udávaný výkon TCe je přeci jen nepatrně vyšší.
Takže zatím mám dojem, že projev motoru se lépe podařilo vyladit VW, i když Mégane má nějaká kila navrch oproti Golfu. Na druhou stranu 85 kW,,,
Vzhledově to faceliftový Mégane zatápí i Golfu, nevypadá tak prázdně... Grandtour je pak doslova ladnost křivek sama. Na druhou stranu - Golf je kvalitou zpracování přecijen o něčem jiném. Ne že by Mégane byl špatný, ale ta Německá preciznost a jemnost detailů tam zkrátka není...
igorvrazic
Zase tie kecy o rádoby starcovi Golfovi...kebys pracoval vo VW vies,ze pod plechmi nie je takmer suciastka,ci koncept,ktory by VW nezmenil,robi sa to tak vo vsetkom s cielom znizit cenu auta hlavne,ci uz konstrukcne,alebo uplne ine materialy...hovorit o starcovi Golfovi je preto zcestne...a pochybujem,ze iní to v dnesnej dobe nerobia.
Ronault.
S tím souhlas.
pinkytheone
- Vláčný podvozek, utlumené reakce zadní nápravy
- Méně přesné a komunikativní řízení

takze viceprvkova zadni naprava zase takova vyhra neni >😁
IMHO dobre naladena vlecena naprava muze byt stejne dobra jako prumernej viceprvek. A pravdepodobne bude mit oproti viceprvku delsi zivotnost.
Mr.Murphy
prostor v Bravu si raději ověř, abys pak nebyl zklamaný.... Každopádně T-jet je i dnes na špici a celkově je Bravo mimořádně spolehlivé auto.... Paradoxně spolehlivost bych řadil k jeho největším výhodám.... kdo by to byl před pár lety řekl....
Ronault.
Musíš to brát zase tak, že tvůj Ecoboost není středem světa >😒] 😉
GTI
Pro diskusi není vůbec důležité, že považuji itřicítku za nejošklivější vůz kompaktní třídy, není také důležité, že se domnívám, že v designovém kontextu to mégane nandavá itřícitce s přehledem a nadhledem designové vyzrálosti, k rozhoupanému garážovému příboji v dokonalé křeči. Důležité však je to, co jsme se dočetli od pánů testérů - korejská produkce tvrdě zasahuje klasický kompaktní evropský mainstream v závěru třídy. A toto je tedy nepotěšitelné avšak současně nepřehlédnutelné zjištění dne. Dejme tomu, že tu ještě máme berlu v podobě tvrzení o stáří méganu. Všichni však jistě cítíme, že zrovna tento argument tak nějak drhne o vrata.

Berme tedy na vědomí, že korejskému třídnímu stínu závěr třídy neujíždí a pravděpodobně ani neujede. Naštěstí je tu ještě supermainstream a špičkový mainstream v podobě Focusu. Tohle je první liga třídy, a tedy nemusíš-li podklesávat v kolenou, pak jsi velmi klidný, neboť Volkswagen si žezlo vzít nenechá. Tak si jen připomeňme, že GOLF byť "pouze" v POLOgenerační modernizaci, tedy v podstatě v postavení třídního starého otce, stále kraluje. Kraluje v designu, kraluje v materiálech, kraluje v technice, kraluje v ergonomii a samozřejmě kraluje v jízdě a v četnosti karosářských variací. GOLF je komplexní král. Máš s tím problém? Pokud ano, pokus se tu nějak přesvědčivě vysvětlit v čem ten problém vězí.

P.S. Test přečti a podívej se na kalendář, za dva měsíce přijde G7, ten, který opět na dalších deset let nastaví lať. Třídě, tobě, všem.

BRAVWO VOLKSWAGEN GOLF :yes: :-!
Atlis
na buduce musis byt konkretnejsi, ecoboostov je trosku viac 😉
Atlis
asistent rozjazdu je vo vacsine novych aut nizsej strednej v standarde a je trvale vypinatelny, neviem co riesis...
Ronault.
Já osobně bych dal přednost Meganu v kombíku, příplatek je minimální a vykompenzují se dvě slabiny: místo vzadu a podvozek je plavnější.
Ronault.
Problém je ten, že tady máš i30 s kožených příplatkových sedačkách, které se těm v koženým v Meganu nerovnají, ale ty v Meganu v testu nejsou.
Ronault.
Dobrý džouk... To vám na tom školení pěkně nalívají hlvu těma reklamama >😒]

Motor je například o galaxii lepší, pro každodenní ježdění tižší a použitelnější. Světla Meganu jsou dobré, nikde se nekritizují, na rozdíl od xenonů i30. Šestikvalt TCe je přesný a bez vůlí, srovnatelný s Hyundé, dokonce má lépe tvarovanou řadící páku. Posaz je srovnatelný, jen v Hyundai se sedí výše, což ne každému sedí. Brzdy jsou o hoooooooooodně lepší v Meganu, ale to je věc, která se nemění pomalu 10 let. Jízdní vlastnosti jsou problémem s 17" koly, ale to i i30 na 17" není to, co na 16", ale ano, i30 filtruje o dost lépe.
V čem je velmi velký rozdíl, to je místo vzadu, tam je i30 lepší... ale z druhé strany pro rodinné vožení tady chce Renault pořád prodávat Scénica a pro ty, co nechtějí MPV a přesto rodinu vozit, tak je tu Grandtoure, kde je více místa vzadu na nohy za opravdu směšný příplatek.
Ronault.
Problém je ten, že byste pane redaktore své sympatie spíše odsouvat a psát co nejobjektivněji. Upřímně řečeno, kolegovi Alešovi to podle mě jde daleko lépe.
Ronault.
:yes: >😁
Ronault.
TDI mi taky dělalo potíže, ale spíše tak první až druhý rozjezd, ale to je dáno výkonem a charakteristikou motoru, prostě všude u každého auta a motoru je třeba respektovat, co ten motor potřebuje. Já třeba o weekendu udělal 250 km s otcovým dieselem, prvně mi dělalo problém držet správné otáčky, ale pak hned po návratu do svého auta jsem zbytečně pozdě odřazoval výše... Ale že by mi dělaly problémy pedály? To si skrz celé spektrum aut neuvědomuju.
petrumr
jossalito
Povedla, ale má trošku jiný objem. 😉
igorvrazic
Hele Bobek...a Peugeot ako tradicna znacka u nas zamestnava kopec RumunoUkraincov...tak to diky tradiciam...ale ta netradicna Kia dava sancu aspon slovakom...ale ty mas s tymito nazormi o tradiciach asi bobek v hlave...
jossalito
Hele, já proti ochraně trhu nic nemám. Ale když se chrání, tak tedy všechny trhy stejně. Chceš vidět, jak se bránili Korejci, když ve svém parlamentu hlasovali o zrušení ochrany svého trhu? Najdi si to na Youtube. Škubali se tam jak slepice, málem, že si držky nerozbili. Kultura řeznických psů. 8-s :no:
igorvrazic
Anna Dlaňová jeho pratnerka? 😉
Ondris
Ano, ale tahle auta kupují "obyčejní lidé" (sorry za tu formulaci) bez ambicí závodit nebo machrovat. Hledají trochureprezentatnivní auto s robustní technikou, dostatkem prostoru a s dobrým jménem. A v tom případě se mi zdá krásné, dovybavené Bravo s 88 kW T-JETem jako jeden z ideálních kandidátů.

Jasně, je tu skvělý Golf, Astra a kdovíkdo ještě, ale Bravo mě subjektivně oslovuje ještě nyní.
rohYpnol
Kvalita zpracování je u Mégane na vysoké úrovni, pocit solidně udělaného auta doslova vyzařuje. Design natolik povedený, že i po pár letech stačilo jemé oživení detailů a když se postaví vedle novinky z Koreje, tak je doslova nadčasový. Design Renaultu naprosto pohřbívá fluidní linie jako okatou, vysoce tendenční záležitost. Mégane zraje jako víno, i30 se okoukává jak prostitutka u E55...

Škoda, že v testu opět nezazněly hodnoty pružnosti. Jezdit po dálnici 3500 ot. nebo 2800 ot. - není naprosto o čem přemýšlet. Spotřeba nižší opět u Mégane, pružnost nesrovnatelně lepší...
Tedy základ vozu v podobě motoru a převodovky jasně odkazuje Hyundai do role "co zbylo".

Rozhodnutí, co raději vzít je jasné - kdo opravdu hodlá jezdit, Mégane je lepší volbou. Komu stačí přesouvat se příležitostně mezi hypermarkety se slevou, u Hyundai má vhodnou alternativu.

Stále tu je ale dokonalá alternativa v podobě Golfa. Navíc příležitost k levně pořízenému "téměř dokonalému" vozu se začíná povážlivě nachylovat ke konci...

Diamantová princezna, vlčí král, kdo by se na Hyundai zvysoka ne... 😉
Ronault.
Osobně s tím nemám skoro nikdy problém, maximálně při prvním rozhjezdu. Mám v nohách cit a poznám, kdy spojka zabírá velmi dobře, totéž brzda.
Ronault.
Mluvím o 1,0, ne o 1,6.
strýček BOB
Předchozí Hojandaji i30 byl reznoucí křáp, s uskázkaným podvozkem tvrdým jako prkno, bakelitovým interiérem z recyklovaných kelímků na jogurt a přesto, v tebou odkazovaném testu, těsně porazil Megane. Přijde nový Hojandaji i30, údajně dostupná prémie >😁 >😁 dostupný luxus pro každého milovníka perverzních karoserií a tento korejský vůz jenom těsně porazí ten samý letitý Megane, který prodělal pouze lehký lift. Hoši z rejže klubu, nezdá se vám na těch testech něco podivného? >😁 >😁
ericn
No a nebo se vyprdni na GDI i TCe a odskoč si pro VTi k Peugeotu a bude ti fajn, tahle 1.6 se povedla ( az na převodovku 😉 ) >😁
pargi
Ano, ale vesměs všechno na výše testovaných autech je evropské produkce, proto je zvláštní se kasat, že renault zaměstná evropany a kia ne ;-\
kyklop
ani jeden nema poriadne tdi :-!
PeterLuk
Renault má pekný predok a dobré motory, v ostatnom však vyhráva "Hjandé", preto je z danej dvojky jasnou voľbou...
PeterLuk
Trochu ma štve, že i30 testujete len v najvyššej výbave, nemohli by ste i30 otestovat aj základnej a v druhej výbave? Podobne je to so cee'd-om, ktorý ste testovali len raz a to v základnej výbave...
Ondris
Myslím, že pokud se budeme považovat za Evropany, tak konkurence na Jednotném trhu bude stačit. 😄
Dušan10
Ochranárske opatrenia vždy poškodzujú obe strany ... viac však toho "chráneného" ...

Zaujímavé, že Nemci nepotrebujú nič chrániť ... ich kvalita sa dokáže presadiť i v krajinách s vysokými clami, kde si "chránia" trh ...

Ochrana trhu je ekonomickým nezmyslom i keď je to populisticky veľmi vďačný nástroj ...

I za socíku sme si "chránili" trh pred "zlými" kapitalistickými výrobkami a vieme ako to dopadlo ....
pumpkin
O tri generácie...jááj... nechceš si dať pauzu a trochu sa ísť vyvetrať do tábora?

Vlastne ten nový Hyundai Quitoris už predbehol aj Rolls Royce...aspoň o generáciu. >😒]
zlysoused
Nadruhou stranu, kupováním aut, nebo čehokoliv jiného podle "vlasteneckých kritérií" tomu výrobci moc nepomůžeš, protože jeho konkurenceschopnost se tím nezvýší, spíš naopak.
Ondris
Rozhodně. A jedeem všichni:
Deine Zauber binden wieder,
was die Mode streng geteilt;
alle Menschen werden Brüder... 😉

Proč volit dovoz, když to doma umíme líp? Nebo si myslíš, že cizák na nás v případě krachu byde brát ohledy?
jossalito
Vzpomeň si na tyto svoje slova někdy za cca 2 roky, kdy půjde celý evropský automotive do kopru a s ním i lidi na něm závislí. Neboj se, dotkne se to i tebe. :-!
Ondris
AR156 1.6TS jsem ted mel pujcenou na dvoumesicni "preklenuti" obdobi bez auta a rozhodne mi nijak nedostatecna neprisla... ;-\ Jasne, s dvoulitrem to je jina basen, ale i ta sestnactistovka jela vyborne. Ale byla to holt jeste EURO2 myslim.
Beekey
Vyprdni se na kvalitu, jizdni vlastnosti, value for money, take zapomen na veci jako spolehlivost a uz vybec neres design auta, zasadne se totiz pri vyberu auta mas ridit informacemi KDO a KDE montuje to dane auto...
Bravo Volk, Bravo Lebensraum! Wilkommen v 21. stoleti! A ted vsichni tleskat, kdo netleska odstrelit z duvodu odmitani ojrovlastenectvi! :yes:
pali.sk
no niekde to dokopy musia dať 😄 ... napr. Megane: spätné zrkadlá Made in Slovakia, disky: Made in Czech Republic ... 😉
Nerez
Ani nemohla, když rezavěla >😁
Tahle si na ni hraje, protože ještě nebyl čas aby začla korodovat 8-s
kari.laz
Umělej je možná tak chrom a kůže v hjóóndéé >😁
MariAchi
A ještě sám sebe doplním: Postupně mi to připadá, že nová i30 je pojetím horší, než ta původní - ta si aspoň nehrála na prémii...
3_diamanty
3_diamanty
tie umele fotky su hrozne 😉 a s realitou nemaju vela spolocneho
kari.laz
máš pravdu, už by se mohli v hjóóndéé konečně aspoň dotáhnout >😁

PS:tady máš interieru rozdílu generace, tedy vlastně dvou, protože jsou to o generaci starší auta, ale interierém minimálně o jednu dál. >😒]

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Emel
To, že byla 1.6 plnohodnotnou motorizací ve střední a dnes už není, není ani tolik emisními normami jako rostoucími nároky.
Icescent
Ačli je nejnovější Megane slušné auto (i designově), tak právě detaily nakonec rozhodují. Souhlasím s tím, že VÍTĚZ je zde nakonec Hyundai i30! Především však pro ony, již tolikrát chválené, vynikající jízdní vlastnosti i30! Takže pro mě jasně Hyundai! >😒] :yes😒br />
Jinak nad Renaultem (Megane Grandtour) zvítězila i zde dříve na Auto.cz i30 (dokonce dřívější generace): "Na místě hlavy české rodiny bychom koupili Hyundai. Má větší interiér, výkonnější motor, lepší řízení a brzdy." - [odkaz]
Icescent
Tak určitě i30! 😉
kari.laz
Megane vypadá jako rozcapená žába?
Asi jsi se koukal na jiné fotky, ale jediný z těch dvou, kdo vypadá jak přišlápnuté lejno u silnice je i30. A to není Megane úplně můj šálek kávy.

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]

(mimo test, nedej bože tohle, protože to se muselo vylíhnout v záchodové míse obludária)

[odkaz]
[odkaz]

A mimo soutěž podruhé😒br /> [odkaz]
[odkaz]
MariAchi
Ani 1,0?
MariAchi
Pokud i30 nerozeznáš od prémie, tak máš vážně jednoduchej život, to se ti to pak bychaří >😁
MariAchi
Ano jel, proto jsem psal, co jsem psal.
Na puberťácké výkřiky, jakos tu předvedl ty, žádný argument neexistuje, tomu se dá jen zasmát.
3_diamanty
tak to je pruser kamarade 😉

a asi ani vestu pod sedackou spolujazdca....dalsi pruser.....

kto to kupi neviem, to su vazne preslapy 😁

😉
3_diamanty
nemzoem si pomoct ale megane vyzera ako rozcapena zaba 😐 pritom nove clio je paradne a famozne a nadherne.......

u mna hyundai jasna volba, pardon..... ceeeeed :yes😒br />
ten pohlad na interier je uplne jasny: renault posobi ako hrackarske auto, i30 naopak nerozozname od premie😒br /> [odkaz]

od budikov cez volant stredovy tunel tubusy navigaciu vyduchy ventilacie az po hlavicu radiacej paky a tlacitka a ich rozmiestnenie...vo vsetkom je hyundai 3 mile pred renaultom

este mi neda: ta leskla dekoracia v renaulte posobi ako z nejakej ruskej lady, nic v zlom
3_diamanty
zle si ma pochopil chlapce.....

chcel som povedat ze interier hyundaia je dizajnovo aj kvalitou tam kde renault nebude ani o 3 generacie 😉

skus citat pomalsie a mozno skor pochopis co chcel basnik povedat :yes:
jossalito
1.6 GDI je nejmodernější počin Korejců dostupný na našem trhu... Sám bych, pokud bych musel, tento motor stoprocentně zvolil, ale...

je smutné, že zrovna tento výkřik techniky, je tak na úrovni 1.2 TCe či 1.2 TSI.
J_T
>😁
jossalito
Problém je spíš v neschopnosti automobilky odladit tak základní věc, jako je spojka a plyn. Takovéto chování je u moderního auta dávno přežité. :-!
cuoresportivo
Proč bych měl být nepřizpůsobivý relikt doby? Většinou je asistent rozjezdu do kopce za příplatek, tak když ho nepotřebuju, protože to zvládnu bez, tak proč ho mít? Protože je kvalita vzdělání tristní, a mládež moc neumí počítat, proto si to kupují, nebo aby byli in. Další zbytečnost potenciálních závad a nákladů na opravy.
Choochoo
Z tohohle pohledu zase vypada zadek u Megana hure
[odkaz]
[odkaz]
Design obouch aut je povedeny.
Osobne bych spise preferoval I30, ikdyz jsem se pristihl nad uvahou, ze ten Rendlik by nemusel byt take spatnou eko variantou 😉
Obema :yes:
Choochoo
To jako myslis rucne strucne >😒] >😁
Choochoo
Za Alzirce a usi :yes: >😁
Choochoo
Dle detailnich fotek to nema skrabku ve vicku :no: >😒] >😁
woody-alien
Samotný logo je nedostačující, to chce přidat nějakou designovou perlu - třeba chromovaný "kravský" kruhy z i30 nebo zmuchlaný králičí pletivo (eco mřížka) z vyšších verzí ix20. 😉 >😁
Morgan Wheeler
Nejaky argument by nebyl, jel si v tech autech vubec?
hipisko
fakt zaspal? Auto sa zacalo predavat v roku 2008, no to je dost, ze ho konecne prekonali v roku 2012.
Atlis
Ecoboost nezdochne ani ked sa pohnes bez plynu, teda jedine ze mas miesto nohy kopyto, ako sam pises 😉
Atlis
tiez som sa ucil bez posilovaca, bez serva, so syticom a mam v aute asistent rozjazdu do kopca a povazujem to za fantasticku vec... ty nie si stary mazak, ale neprisposobivy relikt svojej doby, ktory nevidi, ze svet uz je trosku dalej. 😄 vitaj v 21. storoci.
MariAchi
Já měl problém s OII TDI, ale to je dané tím, že normálně jezdím motor velkej trochu přes míru, takře ho nemusím před puštěním spojky "protočit" aby nechcíp...
MariAchi
Jo, ale psal ti jasně, že Bburago se nepočítá.
Nesmíš to porovnávat jen na poličce.
MariAchi
Nezmínils větráky, vzpěry v kufru a kliky, v těch to samozřejmě rencek taky projel na celé čáře. >😁
Nerez
Jo, v tom s tebou souhlasím. U sebe to pozuruju, když přesedám z auta s atmo motorem do auta s přeplňovaným motorem(1.8 TSI). Taky se u toho turba musím chvíli soustředit na práci s pedály při rozjezdech. Ale po chvíli si člověk zvykne. Celkově se mi ale s atmosferou rozjíždí lépe 😄
KANKUNEN
Opravdu jsis nikdy nevšiml, že některá auta se dokáží rozjet bez jakekoliv snahy a u jiných musíš pedály ladit. Jestli ne, tak je zbytečné se bavit. Zvykat si na přískokovou spojku u Civicu 2,2d bych opravdu nechtěl, prý to tak musí být kvůli krouťáku mi řekli. Zajímavé je, že jiní to umí.
Mr.Murphy
tak Bravo je starý, odepsaný model, na který už hodil bobek i samotný Fiat.... (vždyť tomu ani snad nedodělali SDS, tak co na to říct....). Každopádně já za největší slabinu Brava vidím malý vnitřní prostor (zejména pro kolena cestujících vzadu) a pak částečně průměrný podvozek, který už dnes asi úplně konkurentům nestíhá....

Ovšem design, ergonomii a vzhled interiéru a spolehlivost a zátah turbomotorů mu může spousta dnešních aut opravdu závidět.... Já když vidím interiér toho korejce (nebo třeba Focuse) tak bych blinkal, oproti tomu je Bravo dokonalé....Interiér Meganu je celkem fajn, akorát některé věci jsou tam tak nějak nelogické (rádio) a třeba display klimy je hodně malý a ovladače titěrné.... jinak ale dobré auto....

Jinak za ty prachy, o kterých se tady bavíme (ca 400 tyček) už může jít do srovnávacího testu i Giulietta a ta by si obě ty dnes testované autíčka dala k svačince.... (což teda není nic k oslavě... aby Alfa prohrála srovnávačku s Hjondé, tak natolik špatné to snad ještě není....)
MariAchi
Jasně, to taky píšu.
Ona i ta "lepší" cena je jen chyták - je možná nižší, ale auta jako celku je méně.
Morgan Wheeler
Nevím, jestli si s těmi auty jel, ale megane nestíhá vůbec nikde, přes sedačky, posez, prostor, jizdní vlastnosti, převodovky, brzdy, světla, nic proti francouzům, ale zaspali. Motor je otázkou preferencí.
pargi
O dizajnu a původu se bavit nebudem, ale motoricky není co GDI vytknout. Jenom tohle je ale bohužel málo.
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Přesně tak, 1,4 T-Jet je i dnes po pěti letech výroby velmi dobrý motor. Bravo ale kromě něj, pěkného designu exteriéru a asi i lepší ceny bohužel nemá proti i30 moc co nabídnout. A to říkám s tím, že mi byl tento model vždy sympatický.
pargi
Nebude spíš líný řidič si podřadit? 😉 ale jinak asi souhlas.
MariAchi
Každopádně se bavíme o Bravu z roku 2005/6 a i30, což je v podstatě novinka.
MariAchi
Auto nedělá jen motor.
T-Jet samotný není špatný, ale ani ničím vyjímečný, a Bravo mělo jako platforma to nejlepší za sebou někdy v roce 2007.
Ada je zase tady
Celkově je asi technicky lepší Hnůjdé, ale ten design interiéru a líný benzínový motor bez zátahu ho diskvalifikuje. No a rendlík je rendlík :no:
Ondris
Oproti libovolnemu TJETU spatny je. A navic osklivy.
pargi
Ale ani ten Hojondééé s gédéíčkem není špatný.
MariAchi
Tobě by se páčil i Golf, kdyby měl na masce logo fluidního H.
cuoresportivo
Propastné rozdíly jsou mezi bažanty, co bez všech těch elektronických asistentů a udělátek nezvládnou nic, a starými mazáky, jako jsem já, kteří se vyučili s ručním sytičem, bez serva, posilovačů brzd, atp... >😁
Hamba by mě fackovala, mít v autě asistent rozjezdu do kopce, nebo parkovací asistent, atp....
Docela bych si tě chtěl užít vidět tě v zimě s ručním sytičem. Byla by to asi dobrá komedie.
Ondris
Pri srovnani s Bravem muze i30 vyhrat jen u Skrbliku nebo uplneho krtka, nikdo s ocima o nem snad ani uvazovat nemuze. 8-s
A to Bravo s Tjetem vubec spatne neni.
mario79sk
ako celkovo sa mi interier v hjundajoch nepaci, taky je akysi ostry, niecim mi pripomina focus, ktoreho interier je veru poriadny ulet. Interier renaultu mi pripada zasa taky moc plastovy, aj tlacidla co su tam mi pripadaju ako hrackarske pre male deti, poplacane plastove, neviem.
Ked, tak kia, jej interier je mi sedi asi najviac, nic mi tam nejde proti srsti.

A co ja viem ci by mal nejaky zmysel ten test i30 vs ceed, ved vsetko tam je rovnake, len kabat to ma iny.
pargi
Nevím, kde se montuje konkrétně Mégane (ale snad někde v EU) a i30 v Nošovicích, ne? Čili obě auta můžeme z pohledu "made in" nazvat evropská. Nevím, o co tedy šlo Bobovi, když říkal, že jenom Renault zaměstnává evropany.
MariAchi
..vyšších lowendů, nebo nižších mainstreamů? 😄

Zprohýbané tvary hjondééé nemusím, ale je fakt, že například tady [odkaz] se na to už dá koukat. I když zboku záď pořád vypadá jako ohnutá přes zadní kolo a padající dolů - to mají frantíci vymakané lépe - [odkaz] .
Palubní deska Renaultu mi přijde podstatně lepší a koukatelnější díky horozontálnímu členění, jen kdyby to nepodělali těmi displej-budíky... Ale i tak lépe, než i30.
Motor 1,6GDI jsem jel ve snad té nejhorší kombinaci v SUV a už tehdy jsem psal, že by se dobře hodil do něčeho jako je ProCeed. V normálním HB asi nenadchne, ale ani neurazí... No, po debaklu s Golfem je tu další debakl s Méganem. Možná by mohli postavit i30 premium proti Bravu, tam by snad mohla korejská novinka konečně "drtivě" zvítězit.
Nechci vidět, jak si povede nová i30 proti nějaké opravdové evropské novince.
Tomas_2002
Zkoušení vozů a jejich porovnávání je součástí mojí práce, tak si nech vtipná moudra od cesty 😉
Ondris
Sssssseduuuum! >😒] generaci.
Nerez
O 3 generace >😁
Před třemi generacemi aut se tomu ještě pořádně nedalo říct palubní deska, tos trošku přestřelil chlapče >😁
3_diamanty
mne sa na i30 paci aj to ze auto je nielen pekne a nove neokukane ale aj prakticke, razvor, kufor a aj priestrannost je na spicke triedy pritom to auto nie je tazkotonazna obluda ako astra...ale u mna by stejne vyhral ceed :yes😒br />
este by to chcelo test ceeda GDI a i30 GDI zoci voci to by bola naloz :yes: , verim ze sa dockame niecoho podobneho
Ronault.
Tady jde přece o to, kdo montuje konkrétní model pro náš trh
3_diamanty
a nielen v porovnani so staruckym meganom 😉 :yes: , viacero konkurentov a aj novsich by tahalo za kratsi koniec

interier je v i30 o 3 generacie pred renaultom a o kvalite ani nehovoriac :yes😒br />
o skvelom motore GDI je uz zbytocne nieco pisat..., hyundai :yes:
Ronault.
jízda s modely Bburago se nepočítá, ani playstation
Ronault.
Asi by ses měl naučit jezdit. Jediný problém s rozjezdem, který jsem měl byl Focus s Ecoboostem, ten pod 1200 ot. chcípne, pak trochu Civic, ale to je spíše o zvyku.

Inu to chce mít místo nohy a ne kopyto.
Ondris
Megane ma co se materialu a zpracovani naprosto spickovy interier. Stejne tak podvozek patri k tomu tvrdsimu, co se da v tomhle segmentu koupit.
Spis se podivej na vychytavky, ktery delaj auto autem. Hyundai ma naprosto dementni volant a sedacky, naopak v techto dvou oblastech Renault tezce dominuje.
KANKUNEN
Není má vina, že nepoznáš až propastné rozdíly.
Tomas_2002
Jojo, osobní zkušenost s oběma vozy včetně možnosti s nimi jezdit pár minut po sobě. Nemám rád prázdné plácání slámy a tak se vyjadřuji pouze k vozům, které jsem měl možnost testovat.
pargi
Já napsal mégany? Určitě tam není napsaný rendlíky? Mrkni na to.
mario79sk
Keby som si mal vybrat z tychto dvoch aut, tak je to jasne, novsie i30, ten ich novy motor by som chcel vyskusat, musi ist teda aspon podla parametrov slusne. Na atmosferickych motoroch sa mi paci pekna vykonova spicka a ked ma chut motor pekne sa vytacat.
Inac krutiaci mement ktory udavate v texte recenzie je 167Nm zatial co dole v tabulke len 165Nm. Tak ci tak paradny parameter na 1,6 atmosferu.
pogo26
Ty jseš komik. Špatné materiály, zpracování, gumový podvozek a převodovka. 😄 Osobní zkušenost? Možná tak s tím zaspáním doby.
Tomas_2002
No....tady by to bylo asi hodně těžké rozhodování. Materiály mají špatné oba, zpracování taky dost podobné. U Méganu se mi líbí motor, ale vzhledem k tomu, jak působí celý to auto "gumově" (podvozek, převodovka atd.) a kvůli designu interieru bych bral raději Korejce.

Tady je krásně vidět jak Francouz zaspal a vůbec si nevšiml rozjetého Korejce, který ho odsunul až za sebe.
pogo26
Alžířani a Nigerijci montují Mégany? Pán je asi hodně zcestovalej. Až zase budeš ve Španělsku něco montovat, tak mi ty tvoje kámoše vyfoť.
cuoresportivo
Jednou málo, podruhé moc... Problém vidím v řidiči. >😁
skodov-kar
a ty mas asi do 18 rokov... a kolaborujes asi sam zo sebou 😉
skodov-kar
cena...
1,6 je v podstate 1,6 a vyssi objem ma spravidla aj vyssiu cenu v cennikoch ak ide o moderny motor. Renault tam ma v baliku v sucasnoti energy akciu...inak by stal takmer (rozidel max 10tis kc.) rovnako ako starsi 1,6
Motor v I 30 je ale novy GDI s nizkou spotrebou a dobrym vykonom...
Takze megane ma podla mojho nazoru rovnaku cenu ako hyundai co sa tyka zakladu...
pargi
A koho zaměstnává Hjondéééé v Nošovicích? A Kia v Žilině? Ve Francii montují rendlíky Alžířani a Nigérijci a tak mi přijde směšné stavět zrovna na těchto hodnotách, kdo zaměstná víc Evropanů.. mimochodem ten Rendlík taky žádná hitparáda (a to opravdu nejsem fanda H/K).
Nicco
Evropany zamestnava Hjundee, Renault zamestnava Alzirce, ale co se interieru i30 tyce, tak ty vydechy vetraku vypadaji jak Avatarovy usi
kari.laz
Opět další test potvrzující, že vrcholná korejská motorová verze v nižší střední 1,6 GDI je srovnatelná s oturbenýma 1,2 jiných výrobců, kteří tento motor často mají jako téměř základní.
Ondris
strýček BOB
Renault je tradiční evropský výrobce, zaměstnává Evropany, vychází levněji, má modernější techniku, tedy není jediného důvodu proč kolaborovat s nějakým Hujandaji...
Nerez
Vždycky, když Renault pošle na trh Megane, říkám si, že ta auta sou divná. Po pár letech se na ně podívám a řeknu si:"sakra, to auto vypadá dobře".
Megane II se svou useklou zádí se mi dnes strašně libí, hlavně verze RS neboli sport je dokonalá.
I s tímhle novým Meganem jsem měl na začátku ty samé pocity jako u předchozí verze. A teď vidím Megane v bílé, s černýma 17tkama a musím i teď uznat, to auto vypadá parádně :yes: :yes: :yes:
Pro mě je vítězem Megane, ačkoliv francouzskou školu nějak moc nemusím. V porovnání se zvlněným Hjondé je to jak srovnávat krásku se zvířetem. Pohled do interiéru se nese na stejné vlně. Nejvíc bijící do očí je ten korejský volant. To neumí Hjondé udělat pohledný volant? 8-s
P 407
Z tohoto klání mi jasný vítěz nevychází. Pokud vynechám sympatie k značce, nejsem sto určit ,,svého" vitěze. Nakonec by asi švorcácky rozhodovala vyjednaná cena.
Ondris
Atmosférická 1.6 dokáže držet s downsizovaným motorem krok? No prima, ale přece to není důvod brát danou skutečnost jako plus - to by měla být vlastnost, ne? Nabídnout malý motor s výkonem většího.
Spíš je to zase důvod k povzdechu, co s motory udělaly emisní normy a tlusté karoserie. 1.6 v AR156, Laguně nebo 147 byla plnohodnotnou motorizací, dnes je takový motor k smíchu i o třídu níž.

S remízou se dá souhlasit, Hyundai se povedl a Mégane už má nějaký ten rok za sebou. Tak jako tak bych ale raději bral Mégana, je hezčí a má jednoznačně lepší interiér - rozklápěcí opěrky hlavy, normální ovládání radia...a hezky voní.
KANKUNEN
v autech bývají velké rozdíly a v téhle disciplíně jsou na tom mnou zkoušené francouzské auta bídně. Spojka bahno a plyn jednou málo, podruhé moc. Naposledy jsem zkoušel CX 5 v benzínu a to je příklad dokonalosti.
pogo26
S remízou se dá souhlasit. Pan Vaverka už nemá s redaktorem moc společného, tak ho raději budu ignorovat.
3_diamanty
tento megane je uz na trhu par rokov a je fakticky nemozne aby stihal novej i30tke 😉 , fotky z interieru a aj fotky detailov mi jasne davaju za pravdu ze megane nestiha, a ked si k tomu pripiseme nevalnu a neslavnu kvalitativnu povest renaultu tak vitaz testu je jasny uz skor ako nastartujeme motory tlacidlami 😉 , tu uz ziadne Tce nepomoze zvratit tento suboj v prospech renaultu...ceed by porazil renaulta s este vacsim prehladom nakolko ma lepsi podvozok....

megane mozeme porovnavat tak este s terajsim bravom alebo 308mickou ale nova i30 je uz inde...ta uz je pred meganom bez urazky a bez srandy, aj slepy vidi
3_diamanty
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
i30 :yes😒br />
nova i30 je skutocne uz uplne inde ako terajsi megane, ocakavam ze novy megane sa i30 vyrovna ale tento? to je snad vtip 😉 , tento nesiaha i30tke ani po blatniky a ziadne Tce to nezmeni