Novinky
Nemyslím, že by Ford měl teď šptná auta. Naopak poslední modely jsou kvalitnější než ty předchozí. Jenže v dobře, kdy se hledí více na cenu Ford všechny modely v podstatě zdražil. Focus II byl mnohem konkurenceschopnější díky ceně. Nový Focus se mi ze začátku taky moc nelíbil. Ale teď když ho vidím na silnici rozhodně je to pro mě hezké auta ať už HB, kombi nebo sedan. Ale ty ceny za Focuse jsou prostě moc vysoké...
Ford by mal radsej cast kapacit prenajat sesterskej Japonskej Mazde.
V EU by sa udrzala zamestnanost a dodavatelia.
Lepsie ako keby Ford prepusti ludi alebo to kupi nejaka Cinska kopirovacia automobilka na skladanie Cinskych dielov a obchadzanie ciel...
V EU by sa udrzala zamestnanost a dodavatelia.
Lepsie ako keby Ford prepusti ludi alebo to kupi nejaka Cinska kopirovacia automobilka na skladanie Cinskych dielov a obchadzanie ciel...
To není jen tak, Mazda je malá automobilka, a tak nelze očekávat, že si bude pronajímat výrobní kapacity, navíc zastaralé, které by pro optimalizaci výroby vyžadovaly investice. Co se týká toho cla, to že ho u některých modelů (vyráběných v Evropě) neplatí Japonci a Korejci ti nevadí? Mně spíš vadí bídná kvalita čínských aut, než to, že by v EU neplatily clo, už tak platíme všemožných daní dost. DPH v podstatě v ceně čehokoli je taky daň, ta ti nestačí?
BTW: Ford už má v Mazdě jen 2% podílu, to je prakticky nic: [odkaz] Čili - navíc k důvodům, které tu píše Finland - neexistuje důvod, proč by se měla Mazda chtít vůbec zajímat o fordí problémy, po rozvodu spíš naopak. Vzhledem k investiční e😜anzi Číňanů do Evropy je mnohem pravděpodobnější, že si od Fordu může časem něco odkoupit některý nadržený čínský tygřík, aby tady získal opěrný bod. V zásadě je Ford zklamáním, zdálo se nějakou dobu, že jako jediná z amerických automobilek vzal po prvním úderu krize opratě správně do ruky.
Jenže on ty opratě do ruky správně vzal.....problém je, že jestli nemá šanci prosadit se v Evropě, aniž by na tom tratil, tak prostě omezí výrobu, zavře továrny, které morálně nedávají šanci na zlepšení hospodářského výsledku a soustředí se na ty trhy, kde bude v černých číslech. Nota bene, když to bude na trzích, kde se nůžky mezi požadovanou kvalitou a nároky na nízkou cenu nebudou tak hrozivě rozevírat, jako v Evropě. Evropa chudne, je čím dál tím opatrnější ve spotřebě a přitom Evropané ještě stále vyžadují auta po všech stránkách nejlepší - jak jízdní vlastnosti, tak vybavení a pohodlí, nejsofistikovanější technologie z hlediska spotřeby PHM, ochrany životního prostředí i komfortu obsluhy a přitom - na to přestávají mít. Mimo jiné i proto, že ony legislativní požadavky jsou vysoké, bezpečnostní taky a když se vezme přece jenom nižší produktivita práce a nižší výkonost Evropanů v high-tech, tak to je nad slunce jasné.
Teď nemám čas, ale schválně se kouknu na stránky Forda v Rusku a jsme zvědav, jetsli vůbec třeba montuje do tamější FFIII onen high-tech tříválec, nebo jaká emisní norma v Rusku vlastně platí. A to samé se dá řícz v ještě větší míře o Indiii a Číně vlastně taky.
Když si vezmu H/K, tak ve chvíli kdy se tahle auta vyrovnala s evropskými standardy, tak stojí ve skutečnosti plus/minus stejně, jako jejich evropská konkurence, nebo dokonce víc....kamarád koupil loni manželce Renault Megane Grandtour s motorem 1,6, vše zásadní v elektrice, klimatizaci a rádio s přehrávačem ani nezmiňuji. A cena? Cca 265 tis korun. Jak tomu může konkurovat cenově nový kombík od i30, když jeho cena začíná na 299 tisících? A u hatche se v základu připlácí i za manuální klimu?
Evropa už není dlouho pupek světa a cesta, kterou se vydala je cestou do pekel....a nikde není vidět ani náznak toho, že by se schylovalo alespoň k nějakým pozitivnějším změnám.
Teď nemám čas, ale schválně se kouknu na stránky Forda v Rusku a jsme zvědav, jetsli vůbec třeba montuje do tamější FFIII onen high-tech tříválec, nebo jaká emisní norma v Rusku vlastně platí. A to samé se dá řícz v ještě větší míře o Indiii a Číně vlastně taky.
Když si vezmu H/K, tak ve chvíli kdy se tahle auta vyrovnala s evropskými standardy, tak stojí ve skutečnosti plus/minus stejně, jako jejich evropská konkurence, nebo dokonce víc....kamarád koupil loni manželce Renault Megane Grandtour s motorem 1,6, vše zásadní v elektrice, klimatizaci a rádio s přehrávačem ani nezmiňuji. A cena? Cca 265 tis korun. Jak tomu může konkurovat cenově nový kombík od i30, když jeho cena začíná na 299 tisících? A u hatche se v základu připlácí i za manuální klimu?
Evropa už není dlouho pupek světa a cesta, kterou se vydala je cestou do pekel....a nikde není vidět ani náznak toho, že by se schylovalo alespoň k nějakým pozitivnějším změnám.
prý vyvrcholí tím, že Chevrolet a Ford se stáhnou/odstěhují z Evropy domů a PSA přeberou Číňani. Korejci prý už též uvažují o tom, jak výrobu v EU zlevnit, prostým přepočtem zisku na vyrobený kus jsme nejdražší, jsme na stejné úrovni jako továrny v USA. V poměru k ostatním regionům je Evropa moc náročná/drahá a vlastně skoro nikomu se zdejší výroba nerentuje. Např i taková Škorovka již za chvíli bude více jak polovinu výroby mít za hranicemi(Čína, Indie, ..). Trend prodejů po regionech by tomu všemu napovídal.
Je jen otázkou času, kdy v Žilině a Nošovicích vyklidí haly a dají regionu sbohem. Pak se jasně ukáže, jak je i30 "česká" 8-s
Paradoxní potom je, že to, co korejci dlouze kopírovali a vyvíjeli, si nyní indové nebo číňani pohodlně mohou koupit za likvidační ceny v podobě krachujících evropských automobilek.
Za mě jen doufám, že PSA a Fiat přežijí. Fiat si podle mě budoucnost zajistil možná nelogickým partnerstvím s Chryslerem, i když teda podle mě směřuje na špatnou stranu rostoucí trhy se přesouvají na východ, Fiat jde směrem opačným... I když evidentně si toho je vědom a snaží se zachytit mmj. v Číně.
Paradoxní potom je, že to, co korejci dlouze kopírovali a vyvíjeli, si nyní indové nebo číňani pohodlně mohou koupit za likvidační ceny v podobě krachujících evropských automobilek.
Za mě jen doufám, že PSA a Fiat přežijí. Fiat si podle mě budoucnost zajistil možná nelogickým partnerstvím s Chryslerem, i když teda podle mě směřuje na špatnou stranu rostoucí trhy se přesouvají na východ, Fiat jde směrem opačným... I když evidentně si toho je vědom a snaží se zachytit mmj. v Číně.
Ahoj 😄 To zní vysoce pravděpodobně. Navíc celý evropský region je dlouhodobě nereálně přehuštěný počtem automobilek, množstvím modelů a objemy na něm umisťované produkce. Bylo to zřejmé už hned po miléniu, spíš ještě před ním, ale v dobách evropského setrvačného dostatku se dařilo do trhu (= nás spotřebitelů) uměle pumpovat v rychlých obrátkách obří prodeje. Teď to vypadá, že nám tady minimálně praskla hadice od turba, takže kýžené natlakování výkonu se nekoná, místo toho je všude sajrajt... Teorie trvale udržitelného růstu je jedna z nejpitomějších/nejzáludnějších manter.
Ford výborně jezdí?
"... Vůz mi zkrátka přišel jako neuvěřitelná směsice přehmatů. Jenže tady nejde o nějaké chyby konkrétního auta, jsou to vlastnosti daného modelu, který se z mého pohledu jednoznačně ocitl na scestí...Všemi zmíněnými ústupky se Focus zkrátka posunul citelně dolů a rezolutně říkám: se špičkou třídy už si nemůže tykat....Není to ani „řidičské”, ani mimořádně kvalitní auto, kterým býval dříve. Padl kamsi k průměru a cenou to rozhodně nevyvažuje...."
[odkaz]
Velmi hezká recenze, zábavná. Možná kritická až příliš, ale slova chvály nový Focus nesklízí prakticky nikde...
Pro mě by to byl po současných slevách přesto horký kandidát ke koupi. Navíc podle mě hodně z kritiky je dáno konkrétní motorizací...
"... Vůz mi zkrátka přišel jako neuvěřitelná směsice přehmatů. Jenže tady nejde o nějaké chyby konkrétního auta, jsou to vlastnosti daného modelu, který se z mého pohledu jednoznačně ocitl na scestí...Všemi zmíněnými ústupky se Focus zkrátka posunul citelně dolů a rezolutně říkám: se špičkou třídy už si nemůže tykat....Není to ani „řidičské”, ani mimořádně kvalitní auto, kterým býval dříve. Padl kamsi k průměru a cenou to rozhodně nevyvažuje...."
[odkaz]
Velmi hezká recenze, zábavná. Možná kritická až příliš, ale slova chvály nový Focus nesklízí prakticky nikde...
Pro mě by to byl po současných slevách přesto horký kandidát ke koupi. Navíc podle mě hodně z kritiky je dáno konkrétní motorizací...
ked som pisal ze posledny pekny a dobry ford je terajsia fiesta mnohi mi oponovali a nakoniec mam pravdu 😉
tento novy focus je skutocne zvonku nestravitelne auto, aj interier je uz akusi divny, hlavne ze korejske auta su vzdy tie najskaredsie,,,,mnohi by si mali uz uvedomit ze doba sa zmenila.....
ford focus uz nie je spicka triedy ako v predoslej generacii.....tato generacia je len priemer....aj i30 so ceedom su daleko lepsie po vsetkych strankach od tohto paskvila...
tento novy focus je skutocne zvonku nestravitelne auto, aj interier je uz akusi divny, hlavne ze korejske auta su vzdy tie najskaredsie,,,,mnohi by si mali uz uvedomit ze doba sa zmenila.....
ford focus uz nie je spicka triedy ako v predoslej generacii.....tato generacia je len priemer....aj i30 so ceedom su daleko lepsie po vsetkych strankach od tohto paskvila...
Ono jinak působí, když předchozí generace nestála za nic (Ceed/i30) a současná je na slušné úrovni a zcela jinak vyznívá, když předchozí generace byla špička a nynější je jen průměr...
Nestravitelný design? Možná pro tebe. Mě se třeba současný Focus vcelku líbí, s interiérem nemám problém - není nijak vzdušný, ale nikde auto "netlačí" a plasty jsou kvalitní. Ostatní přisuzuji konkrétní motorizaci a odladění. Kufr a jeho katastrofální objem vyřešilo osobní setkání a zjištění, že reálně je kufr v pořádku.
Za ceny při uvedení na trh byl Focus nekoupitelný, s dnešními cenami se stává zajímavou nabídkou.
Nestravitelný design? Možná pro tebe. Mě se třeba současný Focus vcelku líbí, s interiérem nemám problém - není nijak vzdušný, ale nikde auto "netlačí" a plasty jsou kvalitní. Ostatní přisuzuji konkrétní motorizaci a odladění. Kufr a jeho katastrofální objem vyřešilo osobní setkání a zjištění, že reálně je kufr v pořádku.
Za ceny při uvedení na trh byl Focus nekoupitelný, s dnešními cenami se stává zajímavou nabídkou.
Pavel Janda je slušnej pomatenec. Testovat kombík nižší střední s naftovým motorem 1,6 a kritizovat, že to není řidičské auto, to chce hodně omezenosti. Zvlášť, když pro tento účel má Ford Focus ST
A završí to odkazem na Cee´d, který je radost řídit >😒]
Koukám, že dneska už testuje pro ruzné automobilové servery jakýkoliv Lojza z Horní Dolní
A završí to odkazem na Cee´d, který je radost řídit >😒]
Koukám, že dneska už testuje pro ruzné automobilové servery jakýkoliv Lojza z Horní Dolní
jak rychle by zkolabovala ČR v případě zavření WV-Škoda, Hyundai a TPCA. Kecy jako že máme stabilní korunu a podobně mě vždy rozesmění. >😁 Jak prohlásil určitý politický poeta, břehy Řecka by se nám velice rychle přiblížily >😁
[odkaz]
no a to je právě ten ? Co by, jenže 400miliard je celkem dost a naše chatrná rozpočtová politika bez rezerv je >😁. Tady v CZ chybí Horst Fuchs >😁 když si koupíte auto, tak k němu dostanete volant a dokonce i motor, nedělá něco podobného VW, to mě tak docvaklo 😉
Souhlas. Jinou takovou nenápadnou komoditou je třeba famaceutický průmysl a biotechnologie....má zkušenosti jak s automobilovým průmyslem (výroba komponent) tak s oním výše jmenovaným a porovnání už jeno lidí, co tam pracují a je jasné, jak že tudy cesta tak zcela nevede. Jistě, každá práce má svů význam a smysl, i uklízečka je potřebná, ale když si porovnávám pracovníky od výroby léků (85% z nich má vysokoškolské nebo středoškolské vzdělání) s agenturními pracovníky z "montoven", tak to nadšení pro další automobilky a jejich subdodávky nějak nechápu. Jsou vysoce prosperující země, kde se auta nevyrábějí (Svýcarsko, Norsko) a země, kde se aut dělají milóny (Rusko a svým způsobem i Slovensko) a kde bych chtěl radši pracovat a žít je celkem jasné. A rozhodně nejsem sám..... 😄
Kto z vas tu na fore ma Focusa III a kto ma Golfa? U nas v praci je cca 50 sukromnych aut: 6x FocusII, 0x Focus III a 3x Golf mk6 (posledny model).
Kde su prosím vas tí machri,co cely cas obhajuju tradicných vyrobcov aut v europe???...Ako vidno,sa nam ti vyrobcovia stahuju mimo EU a komicke,ze prave tolko bití korejci naopak,davaju pracu Europanom >😁
Bitej seš leda ty. A po hlavě a dost dlouho, což se tady na tvých příspěvcích projevuje zcela jednoznačně. Ten, kdo tě takhle tříská, by tě mel dorazit jednou pořádnou ranou, o jednoho hloupého kecala by tady bylo míň.... :no:
Když se vyplatí VW vyrábět vlastní provedení Passata jen pro USA (po špatné zkušenosti s předchozím, evropským modelem), asi by se nějaké modifikace zvlášť pro Evropu, USA a Čínu vyplatily. VW se rozhodně vyplatili. Nebylo by špatné se poučit.
Jinak ten problém fabrik v západní Evropě je obecně v jejich zastaralosti, na zelené louce nově postavená a zařízená fabrika je vždycky z hlediska operativnsoti výroby a produktivity práce někde jinde, než ty neustálé dokomopletace a modifikace. A paradoxně, nejmodernější dnešní běžné montážní závody jsou dneska - ve střední a východní Evropě.
Snad se s tím modrej ovál nějak srovná, nakonec je to značka, která udělala mainstream....
jezdím v současnosti 2 fordy: transitem 2,2TDCi z roku 2008 a galaxym 2,0tdci z roku 2011...ruku na srdce co do interiéru na konkurenty od VW rozhodně nemají ačkoli se zpracováním a materiály blíží...ale zabíjí se to designem-i když u galaxyho ten design ještě ujde-chyba je spíš většinou v detailech který výsledným dojem dost kazí-například ruční brzda ve tvaru záchranné brzdy ve vlaku, no jenže kdo se ale sveze ve fordu tak už se těžko spokojí s podvozkem a řízením koncernových vozů-po přesednutí z galaxyho se najednou octávka zdá tupá, neohrabaná, necitlivé řízení, špatně tlumí nerovnosti-co z toho že ten interiér je lepší?
Podívej se na výsledky v USA, tam teď Focus a Fusion opravdu jedou. Ford vsadil na domácí trh a vyplácí se.
VW rozhodně není ten, kdo cenovou válku v Evropě začal, zrovna Renault nepatří k automobilkám, kterým by cenové podbízení na zahraničních trzích bylo cizí, a nemusíme chodit daleko ani v čase, ani v prostoru..., "kdo seje vítr - sklízí bouři" a taky, "pozdě bycha a honit". 😉
Když se chová tržně Ford, nebo Renault, je to logické, ale když se tržně chová VW, je to podezřelé/podlé... >😒]
Největší rozdíl mezi Fiestou a Focusem vidím v zadní části. Zatímco Fiesta ji má ve své třídě jednu z nejhezčích, Focus se zádí zařadil k těm nejošklivějším, jako např. k paskvilu u i30 atd.
V Evropě Ford v současné době drží nad vodou Fiesta. Focusem se odtřelil. Mondeo přijde za chvíli nový a vypadá hodně dobře, takže se vrátí v prodejích zase na 2. příčku za Passat. Možná i před něj >😁
[odkaz]
Souhlasím (viz včera 23:29 ) s tím, že vnější design Focucsu III hb je znatelně větší "katastrofa", než je tomu u Fiesty (i když v interiérech je to spíš naopak).
A ten smajlík na konci příspěvku, tak ten k tomu závěru sedí jak pr.dell na hrnec... >😒]
Ten smajlík jsem dal speciálně kvůli tobě, aby tě zas nenapadlo se sázet... >😁
P.S. A tak to se zase klidně vsaďme (jestli nejsi měkýš), ovšem tentokrát půjde o skutečně evropské prodeje, tedy podle JATO Dynamics (viz můj odkaz v této diskusi). 😉
P.S. Měkýš nejsem, ale ještě si počkám až nové Mondeo vyjede a posoudím jestli je na tom tak dobře. JATO ale nezahrnuje skutečné evropské prodeje 😉
Nebuď měkýš a neboj, nové Mondeo bude určitě neméně hezké, jako Focus III v hb! >😁
Nový Mondeo se povedlo. Pokud bude vypadat takhle: [odkaz] tak už se Pašík klepe >😒] Taky kdo by kupoval Pašíka, když může mít baby Astona >😁
Tohle [odkaz]
je ve srovnání s tímhle [odkaz]
zcela bez šance. A to musím říct, že zadní světla Pola bych řešil jinak,více na šířku, tyhle "ohryzané" čtverce se mi nelíbí, i když v noci svítí efektně. Můžeme se utěšovat, že prohrát se "supermainstreamem" >😁 není žádná ostuda, bohužel fiasko pokračuje i v souboji s koreou. Alespoň podle mě.
[odkaz]
Omlouvám se za takový traktát, ale nová Fiesta mě vždycky takhle rozhicuje. Auto Emoción až k srdeční zástavě... >😒]
Každej jsem jinej, mně se prostě zadek Fiesty líbí😒br />
[odkaz]
Ten odkaz na Rio jsi asi vložil omylem ne? >😒]
Ale k Fiestě, opravdu jsem jí dal šanci a několikrát nechal odpočinout kinetikou unavené smysly a po čase se opět vrátil, ale ne a ne. Nelíbí se mi. Nemůžu si pomoct.
Co se týče Focusu, tam je opravdu největší průšvih ten hatchback, na kombi už se dá koukat. Jak moc jsou zatímní ne bůhvíjaké prodejní výsledky ovlivněny vzhledem si netroufám posuzovat, možná že prostě v nižší střední už se neodpouští to, co je ve třídě malých aut celkem běžné - úlet, kterej se označí za roztomilost nebo originalitu.
Jasný, asi už ti vážně není pomoci... >😁
S kombi souhlas, to jediný je zkousnutelný. Co se týče Fiesty, tak jsem říkal od záčátku, že ten její "úlet" (myslím hlavně interiér) jí nijak neublíží, ba naopak. Mladí na to letí. U Focusu ale už to bude problém.
Připadá mi, jako kdyby si Ford rozdělil modely dle kontinentů. Fiestu udělal pro Evropu, Focuse pro Asii a nové Mondeo pro Ameriku. A Mondeo zatím dopadlo nejlíp...
mam pocit ze mondeo s astonovskym dizajnom dopadne podobne a fiesta tiez
Problém je ale cena. Pokud neuvažuju fičury jako automatické parkování, tak v podobné výbavě dostanu i30 tak o 100-150 tis. Kč levněji (koukám na akční ceny Fordu). Ostatní auta (s výjimkou Golfa a překvapivě Oktávky; na Astru jsem nekoukal) taky. Pokud si přečtu, a naživo vyzkouším, že Focus vs např. i30 je víceméně srovnatelné auto, tak si nedokážu představit sám před sebou obhájit o tolik vyšší cenu - pokud zrovna nechci lepší motory 1.6 EB/2.0 TDCi (které nikdo kromě VW nemá/nedává) nebo jiné technické vychytávky.
Jediná možnost by byly v reálu podstatné slevy oproti ceníku, jenže díky tomu ceníku se spousta lidí ani do showroomu nemusí jít podívat.
Ale vážně, být teď hypoteticky zájemce např. o prémii ve vyšší střední musí být na palici. Dějí se věci nevídané, zavedené pořádky se hroutí a příslušnost k té které značce je těžce nahlodávána povedeným modelem od nesmiřitelného nepřítele, který ještě navíc brutálně útočí na (dosud) poznávací vlastnost mého favorita. No není to nádhera... 😄
Co sa tyka rozdielu v cenach medzi Mondeom a Focusom - rozdiel je pomerne velky a podobne vybavene Titania deli peknych par tisic Euro. Pravdou vsak je, ze na Mondeo su skutocne vysoke zlavy, takze akciove ceny sa mozu zdat nebecpecne blizko. V predajni sa ale presvedcis, ze az tak bilzke nie su.
Co sa tyka vnutorneho priestoru pre pasazierov ci uz vpredu alebo vzadu - je to na podobnej urovni ako Merc C (jazdim obe auta), takze nevidim problem. A ak sa ti zda, ze v v FFIII je malo miesta, odporucam ist si vyskusat nove Volvo V40, to sa ti bude zdat, ze je Focus obrovsky...