Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Audi A6 Allroad 3,0 TFSI – Limuzína v holínkách

403 komentářů

KANKUNEN
to píšou celkem jasně. Benzín je stejně drahý, přímovstřikový, oturbený stejně jako nafta a navíc tě nutí k unylé jízdě, protože jinak papne. Výhoda benzínu je už jenom tichý volnoběh. Věř i ten co má na ruce hodinky za 2 mil, raději jede za devět než za 14. Samo, že šetřit nepotřebuje, ale každému je nepřirozené plýtvat.
Ondris
Vim, vim, a stejně budu mít raději benzín.
Nesmrdí, má oproti naftě příjemnější charakteristiku, je tišší a s tou spotřebou to zase taková tragédie není...jak píše fOE, BiTDI si o moc míň nevezme (mimo dálnice, tam je nad 140 rozdíl veliký).

Jasně, jsou tu jiné výhody, ale ty jsou dány deformovaným trhem. Není důvod nějak vyzdvihovat jeden princip spalování nad druhý, vždy je to otázkou osobních preferencí. 😄
Na druhou stranu, tohle je polykač tisíců kilometrů, ne funcar.
Ham.
:yes:
Otírání se o benzín je zcela zbytečné. Samozřejmě, že tento motor není něco co by udělalo díru do světa v chudnoucí a dieselu uměle nakloněné Evropě, ale je tady hromada trhů, kde se naopak prodá 95% produkce v benzínu. A pro tyto trhy je 3.0 TFSI primárně určen. A konec konců i v Česku se pořád najde 9% kupců kteří u A6 volí benzín, což je relativně hodně proti značkám u kterých je benzín zcela neprodejný (např. XF 100% v naftě).
Ondris
Rikal jsem si, jak by to vypadalo, kdyby se do benzinu nainvestovalo tolik penez, co do nafty...
Nafta prosla neskutecnym vyvojem, zato benziny tak nejak stagnuji. Co vubec prislo za poslednich dvacet let? Snad jen primy vstrik u osobaku a ted multiair, jinak je vse downsizingem pocinaje a VVT konce technika snad ze sedmdesatych let... ;-\
_MT_
U Audi se už nějakou dobu mluví o tom, že by přenesli veškeré své zkušenosti z dieselů na benzíny. A to se týká i vytrvalostních závodů. Otázka je, jestli je to dobře, nebo špatně. Běžný zákazník nejspíš bude rád, u nadšenců si už tak jistý nejsem.
Ondris
No to si dost dobře neumím představit, přece jen se mi zdají obě koncepce dost odlišné. Ale to radši nechám povolanějším, snad Mercedes nebo kdo už se výhody snaží kombinovat.

Uvidíme, jak to dopadne. :yes:
nomises
Přesně tak! "„Benzín“ je přitom o 11.500 Kč dražší než 3,0 TDI 180 kW a o poměrně zanedbatelných 94.500 Kč levnější než oslnivý 3,0 TDIR s dvojicí turbodmychadel a vynikajícím osmistupňovým automatem." Utratit takové prachy za auto v naftě, to je hodně ujeté. Benzín je benzín. Když kupuji auto za 2m, tak snad mám i na tu vyšší spotřebu. Osobně raději 3.0TFSI než 3.0BiTdi a rozdíl si s chutí projezdím...
Ondris
Na druhou stranu, BiTDI jede neskutečně, v reálném světě se mu z běžných motorizací které na silnicích potkáš nic nevyrovná (M550😁 nebo co jsem ještě neviděl).
nomises
Ano, to vůbec nepochybuji. Na druhou stranu, už jsem to psal jinde. Sám mám F10 550i. A to si myslím, že je ta motorizace, na kterou 550😁 a 3.0BiTDi útočí. Ale za sebe můžu říct, že raději 200kW benzín, než 300kW naftu. Asi jsem vůl, ale cítím to tak.
Edit: Ale 550😁 ani BiTDi jsem nikdy nejel a třeba jsem jen zpátečník co je mimo.
kuko
možná bys ty nafty měl zkusit 😉
benzin zůstane pořád benzinem, ale tyhle nové 6 (a víc) válcové nafty jsou parádní

táta když vybíral nové auto, taky původně chtěl jít do A6 3.0TFSI (náklady na provoz nerozhodovali), pak si ale projel 3.0TDI a bylo rozhodnuto.
praptak
Předpokládám, že tedy pořídil 3.0BiTDi?
webpaja
Předpokládám, že za stejnou cenu 3,0TDI, jak píše kuko výše 😉
praptak
Takže nižší výkon.
Hammunasakra
Souhlasím že současné bi-turbo 6ti válce jsou (až) "trochu NEskutečné", ale (pokud nejde o vůz na nějaké opravdu BIG nájezdy kilometrů - jinak bych v této třídě náklady na cenu benzínu či nafty opravdu NEřešila) benzín byl je (a nejspší navždy) bude "jinde" 😉
nomises
Já vím, asi máte pravdu. Ale najezdím do těch 60 000km ročně a není to zase takový úlet s 550i. Navíc 550d taky nejezdí za 6 na 100.. Musím zkusit.
webpaja
Jezdit v 550i je naprosto famozní záležitost a mimo range BiTDI, 550xd se mu může blížit reálným výkonem na silnici.
Já se musel ve stejný třídě aut z provozně-ekonomickýho hlediska uchýlit k naftě, ale povídačky typu radši bezín za 0,5mio než naftu za 2mio nedávám 😉
praptak
Pokud někdo myslí opravdu jen na ekonomické náklady, nepořídí si auto za dva miliony. 😉
webpaja
Fakt, kupoval jsi si ho někdy?
praptak
Proč v případě, že potřebuje ušetřit a jen se přemisťovat z bodu A do bodu B. >😒] A v případě auta, za takové peníze, je škoda do něj pořídit všední diesel.
nomises
Jasně, to jsou pouze povídačky "Já se musel ve stejný třídě aut z provozně-ekonomickýho hlediska uchýlit k naftě, ale povídačky typu radši bezín za 0,5mio než naftu za 2mio nedávám". Ale myslím si, že že pokud se člověk rozhoduje jestli naftu za 1 700 000, nebo benzín za 1 600 000, tak je to zase jiná výchozí situace. Nedávno jsem mluvil s jedním automobilovým žurnalistou a ten mi řekl asi následující: " Nedivím se, když benzín a nafta stojí skoro dvakrát tolik co ještě před pár lety, ale nechápu lidi, co utratí za auto tři míče a pak řeší, kolik jim to žere. Ono to je možná tím, že plno lidí u nás chápe auto jako společenský status a místo toho, aby si tři miliony z dědictví naspořili na svou vlastní penzi, tak si koupí BMW X6 35d nebo podobný nesmysl a předhánějí se v hospodě s taxikáři, že jim to jede stovosumdesátdokopcevoekrávozapětlitrů. " Je to tak, to jsme my, Češi. Jsem často na západě a vidím, že tam uvažují trochu jinak.
Hammunasakra
😄
Hammunasakra
Bi-TDi s trochu nepřesVWědčivým 7mi letým zpožděním "dohnalo" motor 35d/40d od BMW (a trochu "předběhlo" starší biturbo JAGu) 50d je "trochu jiná liga" 😉
Mireon
BiTDI je úplně jinde než 35d od BMW. V BMW mám pocit že se nic neděje za to u audi to je opravdu pecka. Ten zvuk. No a 550d ta je trochu jinde,ale spotřebou hodně. Kamarád zajíždí a jezdí za 10 a to říká že po zajetí to půjde spíš nahoru, protože to netočí. S A6 jsem jezdil jako dobytek a spotřeba 10.4. Myslím si že jezdit za 8 je velice reálné.
praptak
Rozumný přístup. :yes:
JuicyMane
Znám lidi i bez hodinek, kteří živí stejně velké nebo větší benzinové motory a na spotřebu nehledí, prostě jsou to nadšenci, co se chtějí za volantem i pobavit.

Tady jde hlavně o to, že audi krom modelu R8 o zábavě za volantem není a proto benzín v něm prostě nemá smysl.

Je tedy také bezpředmětné se zrovna u kombíku do lehkého terénu dohadovat o tom v čem je lepší benzin a v čem nafta.
KANKUNEN
Mi žere STI 16 😉
kuko
Ale to jen když dodržuješ povolenou rychlost 😉 >😒]
JuicyMane
Tak to jsem na tom se svým dlouhodobým průměrem 10l ještě dobře >😁
JDM
já jezdím s WRX za 12 a žádný hodinky nemám 😒 >😁
Anonym
Já jel v sobotu s 400HP přeplnovaným jagurem za 9,9. I s hodinkama >😁 >😁
Dinar
...z kopce a pravou nohou přivázanou k sedačce. >😁
Anonym
haha, hehe, hihi.

1660 kg je 1660 kg. To víš no, to neznáš vid.
Dobová konkurence S-kláda , 7ka a A8 03-09 totiž váží trošku jiný hodnoty, proto potřebují větší výkon, a aby dosáhly stejnýho či lepšího zrychlení, potřebujé motor V10 či V12. Jenže ten žere o 2-3 litry v průměru víc >😁

Když dva dělají totéž, není o totéž. Humpolci zdar a pozdravuj Hliníka!
kuko
a jakou jsi měl průměrnou rychlost?
Anonym
obce 50, mimo 80-100. Si to zprůměruj...

Tedy dle předpisů. Mě se líbí jak umí auto zrychlit, jak umí vyrazit atd. ale jezdit s tím po okreskách 150 mě opravdu neláká....

Navíc při stavu v kterým ty okresky sou.... no a vesnice no comment, sou vesnice kde už to znam a kde je bezpečný místy jet tak 30, protože kdybž na tebe vybafne autobus, musíš hodně rychle brzdit neb vedle nej neprojedeš ani omylem a z druhý strany barák.
kuko
v poho, to jsem si i myslel že to bude normální jízda po okreskách. Slušný výsledek.

Dálnice ti vychází jak?
Anonym
Dálnice 12-13
Dinar
Tak určitě jsme tu všichni rádi, žes pro sebe objevil Jaguar, alespoň ubude ód na tu americkou krabici, cos tu cpal do každé diskuse. A co se XJ supercharged týká, normální ježdění je tak za třináct, svižné o dva víc. Jestli s tím jedeš do deseti, neznamená to, žes hrdina, který by mohl, ale nechce se mu, ale jen to, žes koupil auto, jehož schopnosti se naprosto míjejí s tvou potřebou.
nomises
Já mám dlouhodobou spotřebu reálných 13.5l na 100. Kolega co má 535d GT jezdí za reálných 11.0 l na 100. Když to hodně zjednoduším, myslím, že je jasné, kdo si sype popel na hlavu.
positivemind
Člověk co je petrolhead a chce se za volantem bavit si určitě nevezme A6 allroad 😄

Člověk, co je petrolhead a nechce naftu a nechce ani SUV, si A6 allroad vzít může 😄
Johny.Rico
Je to tak, kamarád si koupil taky novou Carreru 4S z důvodu toho, že má nejlepší mix jízdních vlastností a spotřeby. A to prosim dělá finančního ředitele ve švýcarské firmě... a krom toho nakupuje umění (obrazy). 😉 Ten, kdo palivo neřeší, tomu nevěřím.
JDM
i finanční ředitel švýcarský firmy udělá kompromis při koupi auta ale kdyby šlo o obraz nějakej kterej by fakt chtěl mít dal by za něj cokoliv (pokud je tedy opravdový sběratel) a to samé člověk co prostě chce nějaký auto a chce od něj 100% tak si koupí to nejlepší takže tvůj kamarád má radši obrazy než auta !!
Johny.Rico
Pro psychologický posudek půjdu příště za tebou >😁
Anonym
Audi má nabídku motorů udělanou tak, aby si u A6 Allroad každý vybral diesel (dvě varianty 3.0 TDI jsou levnější než jediný benzín v nabídce). Ten benzínový kompresorový třílitr je zbytečně výkonný, nemluvě o tom, že žere víc jako osmiválce.
_MT_
Dá se očekávat, že časem přijde 2.0 TFSI. Popřípadě 2.8 FSI, který je v Avantu.
white label
R4 v A6 allroad nejspíš zase nebude, slabší R4 motorizace se do většího allroadu tradičně nenabízejí a v minulém nebyla ani 2.8 FSI, z benzínů byl jen 3.2 FSI a 4.2 FSI, po face nahradil oba tyto benzíny právě 3.0 TFSI. Z dieselů byl jen 2.7 TDI a 3.0 TDI, 2.7 TDI později nahradila slabší verze 3.0 TDI.
_MT_
Ne, že by mne to překvapilo. Nejspíš kvůli trhům mimo EFTA. Ale časy se mění a jeden nikdy neví. Osobně bych to spíš tipoval na 2.0 TFSI, proti němu stojí jen to, že jde jen o čtyřválec. A jsem zvědavý, jestli mu dají 4.0 TFSI.
praptak
Nejlepší by byla ta 2.8 FSI.
webpaja
Ta nejede...opravdu ne. Je nedůstojná.
praptak
Nejste ze staré školy, výkon buď motor dává nebo ne. O falešný pocit síly nejde. Raději bych tam viděl tento motor než 2.0 TFSI. Buďme rádi, za každý atmosférický motor, který tu ještě máme.
webpaja
Tenhle motor se dívá třeba na řadovou šestku od BMW, neřku-li na současnej V6 od M-B hodně zdálky. Nemá ani výkon ani sílu.
praptak
Zapomněl jste na nejvýkonější diesel, srovnával bych podobné výkony, ten už stojí zhruba o 95 tisíc více než benzín.
Anonym
Jenže výkon "slabších" nafťáků není s čím srovnat, protože srovnatelný benzíňák není v nabídce. A tím se vracím ke svů původní myšlence - ceník je udělaný tak, že prakticky každý zájemce o Allroad skončí u nafty.
praptak
U normální A6 je výběr větší. Pokud někomu stačí slabé výkony nafťáků při prakticky stejné ceně, tak ano.
_MT_
Tenhle motor má kompresor, takže pořád máš výhodu absence turbodmychadla. A i kdyby tam bylo, benzínové motory používají jednodušší (až na pár výjimek, povětšinou historických).
praptak
JDM
a jak to pak vypadá když vidíš u kauflandu A6 v plný palbě v černý perleti co se vyjímá mezi všemi těmi krabicemi s koly pak vidíš upraveného frajera s krásnou blondýnkou jak přichází k týhle káře nasednou a nastartujou a ozve se klapot nafťáku , při rozjezdu to zní jak kdyby v autě vezl ocelovou krabici s nářadím >😁 takhle si teda luxusní kombi nepředstavuju a musela by mě hanba fackovat >😁
webpaja
Rachot šestiválcový nafty? Mám obavu, že soundimage řeší hlavně ti, kteří nemají co řešit ;-\
JDM
aneb mám značkové oblečení ale pod ním týden nemýté tělo (šetřím vodou) >😁 >😁
webpaja
To je trochu jinej extrém, nemyslíš? Tohle přirovnání, se ti ne a ne povést 😉
JDM
já tohle zažívám každý den vídám sedmičku (740d) v naftě jak ráno startuje (majitel několika restaurací a kaváren) když dám za auto 2 mega tak mě snad ty (když to přeženu) 4000kč měsíčně navíc oproti naftě nezrujnují . nebo snad jo? diesel patří do levnejch aut kde je šetření namístě ale ne do luxusních limuzín .
webpaja
Jestli mu restaurace vydělaly na 740d neznamená, že škrtne 50k/rok, který může vrazit do vybavení nebo lidí. Naopak tenhle přístup naprosto chápu a že by zrovna R6 nebo V6 vyluzovaly zvuky podobný TDI PD nebo čtyřválcům se říct nedá...
JDM
kdyby chtěl nebo potřeboval víc investovat do vybavení nebo do lidí nekoupí si auto za 2 mega ale třeba za 500 tis i to by mu stačilo na to popojíždění po městě 😉 oproti V6 v benzínu kterou na volnoběh ani nevnímáš je to tragédie :no:
webpaja
Je fajn vědět, že ostatní vědí jak nakládat s penězi, který nevydělali. Stačí ti suchej rohlík a čaj a taky jíš v restauracích, nebo ne?
...ty zaváníš třešněma...
white label
Jistě, všichni ti (a že jich je naprosto drtivá většina ve srovnání s podobně velkými benzíny) co si kupují 40d a jim podobné diesely si s nimi dobrovolně kupují tragický zvuk, že?
A drtivá většina těch, co si na auto v takové ceně nikdy nevydělají je na diskusích kritizuje, že přehnaně šetří na nepravém místě. Kdyby se ti diskusní teoretici naučili vydělávat a šetřit aspoň tolik co oni, mohli by nám ukázat, jak si směle kupují 50i namísto 40d, "tragéde". 😉
webpaja
...třešně zrály... Ale r.v.89 vlastně neví o třešních ani prd...
kuko
pánové, se vám divím, že s tímto mladým mužem vůbec vedete tuhle diskuzi...

že by jste se snažili ospravedlnit vlastní špatná rozhodnutí proč nejezdíte benzinovou V6 >😒]
webpaja
Svoje peníze si v klidu utratím i za naftovej dvouválec 😉
praptak
To přirovnání je velmi příznačné, vzhledem k tomu, co se z "moderních" naft line. :😉
webpaja
Jako, že 40d je zataralej werk? 😉
praptak
Naopak je moderní, ale stejně se při každém záběru linou kvanta sazí.
webpaja
Aha a to jsi viděl kde?
praptak
A5 3,0 TDI např.
webpaja
U neupravenýho dýzlu a normálně servisovanýho je to nemožný...
praptak
Tak je zřejmě dost vlastníků Audi upravovačů, vzhledem k tomu, kolik jich kouří. Přímo z rodiny mám zkušenost s dieslovou Mazdou 6, občas s ní jezdím (na delší cesty hrozný zvuk), to samé.
webpaja
Jezdím naftu už nějakých pár let a ještě se mi nestalo, aby mi auto kouřilo. Pokud do toho některej mamlas strká pracky, pak jen doufejme, že tyto chytrolíny vytrestá STK...
praptak
Nejedná se vždy o trvalé kouření, ale vyvalení dýmu při záběru. Viděl jste své auto v této situaci zvenku?
webpaja
Vykat mi nemuíš, pokud by tomu tak bylo, pak by byl očouzenej nárazník, ale i tak viděl a nic 😉
praptak
Jenže ta Mazda také nemá okouřený nárazník, přestože při šlápnutí plynu kouří.
white label
Tak to má v prd.eli filtr pevných částic, pokud ho tam teda vůbec má. Mám v garáži dvě auta, obě mají turba s přímým vstřikem, jedno diesel (V6) s filtrem pevných částic a to druhé jezdí na benzín.
Výfuk je vždy čistší u toho dieselu s filtrem, můžeš dát dovnitř výfuku světlý hadr a nezašpiní se, nikdy!
Vůbec mě nepřekvapuje, že tady o skutečně moderních dieselch plácají nesmysly zrovna ti, co s nimi nemají prakticky žádné osobní dlouhodobější zkušenosti... :😉 😉
Anonym
Filtr pevných částic, dvouhomoták, turbo, vstřiky, čerpadlo......už nikdy víc diesel nechci vidět - prohlásil pán co měl předtím takový moderní nafták a koupil si ode mě HEMI.

To mě myslím úplně stačí, zkoušet to na vlastní kůži nepotřebuju

>😁
JDM
>😁 :yes: a už vidím jak white label za dva roky bude z vejfuku vymetat saze a kousky filtru pevnejch částic a dokopce mu to bude házet buchty >😁
white label
U "moderních" naft je možné všechno, ovšem u opravdu moderních šesti a více válcových naft, je podobný názor hodný "praptáka".. 😉
webpaja
Radši Supa v béňu než Audi v naftě, ne? 😉
praptak
Vzhledem k přirovnání k nemytému tělu, vůbec nešlo o zvuk motoru. 😉 I když každý, kdo normálně slyší, rozdíl pozná hned.
webpaja
To byla spíš obecná parafráze...nikdoi netvrdil, že se to nedá poznat. Ale dělat ostudy z majitelů nafty by znamelo jít zastřelit větší část kupců nových Audi, BMW, M-B, Porsche, Jag...

To jsou ale zoufalci, viď? 😉
jossalito
Mezi přímovstřikovým benzínem a moderní CR naftou?

Cha cha cha. :-!
webpaja
Pravda...teď jsi trefil hřebík na hlavičku... Šicí stroj s přehozem a šicí stroj bez něj...to je rozdíl 😉
jossalito
Až někdy budeš platit palivo nejen sobě, ale i manželce, tak tě takových 10 tisíc za měsíc zajímat bude, protože za rok ti to hodí na dvě velmi slušné dovolené. 😉
webpaja
Dyž máš putyku, máš love ne? 😄
jossalito
Jasně a chodíš jak ředitel zeměkoule. 😄
webpaja
A pííívo zadáčo nedáš... 😄
jossalito
BMW něco stojí. 😄
white label
Samozřejmě a stačí dojít jednou za měsíc pro háky... 😉
webpaja
A ještě se zadarmo najíst...fuj, ostuda, na pranýř s ním... 😄
JDM
když se potřebuju ukazovat a vozit v luxusní káře nemůžu koukat na každou korunu když luxus tak luxus a né pololuxus >😁 pseudo luxus >😁 máme zlatej záchod se stříbrným prkýkem ale chytáme vodu z diamantový myčky do mramorovýho kýblu a ten záchod tou vodou splachujeme >😁 >😁 (další extrém dneska mě to přirovnání nejde)
webpaja
...nejde, fakt ne...až vyděláš a budeš kupovat, dej zprávu 😄
white label
Jenže bohudík zdaleka ne každý majitel si kupuje novou prémii primárně proto, aby se ukazoval v "luxusní" káře, to jsou především představy těch co po tom touží, ale reálně na to nemají prostředky... :😉 😉
JDM
ano kupuje si to auto protože už od Dětství po něm toužil každý den usínal s pohledem na plakát toho auta a pak když dospěl vydělal peníze a koupil si ho (bez daně) a teď je nešťasnější na světě a výhodou je že je to zrovna luxusní prémie s naftou plná nejmodernějších technologií za cenu dřevostavby na vesnici
flipmode
Hele, Ty jses pako... Jak pise white, nejprve neco vydelej, mezitim poberes vice rozumu a pak pis.

Verim, ze moje auto tady je dostatecny dukaz toho, ze nijak vyrazne nevyzdvihuji naftu. Ale vsechno zalezi na preferencich a vyuziti auta. Mam benzin a najezdim s nim 10-15 tis., vetsinou po okruzich nebo svizne - pri takove jizde obcas strika adrenalin, pusa dosiroka, ale spotreba prumerne 20 / 100 (na okruhu 3😄 a 2x rocne 50 tis. za nove kapaliny, vymenu oleje, vestinou desticky atd.
Pak mam taky auto, se kterym najedu rocne 60 tis. km...je to velky diesel, spotreba tak 6-8, jizda ticho, relax, pohoda a pritom 150 km/h. Servis me rocne stoji tak 15 tis. pri pravidelnych prohlidkach.

U toho druheho mi benzin nejak nepomuze - zvuk modernich dieselovych 6-valcu od Nemcu (zvlast bi-turba) ma do nejakeho spatneho zvuku daleko a jinak opravdu nevidim jedinou vyhodu benzinu do takoveho auta. Zere to vic, pojistka vesmes vyssi (porizovaci cena), musim casteji zastavovat u benzinek (ne kdy chci, ale kdy musim) Abych mel pocit luxusu? Na to vazne nepotrebuji pod kapotou benzinovy motor, to je smesna myslenka 😉 Abych si kupoval benzin, mel mesicne o 10 tis. vyssi naklady jen kvuli tomu, aby jsi si predtim obchodem rekl jaky jsem borec? Tak to taky ne :-!
Zato u toho prvniho bych s dieselem vypadal jako * >😁
JDM
sem pako ale mě stejně nevymluvíš že do aut jako je pětkový nebo sedmičkový BMW nebo A6 A8 je diesel k smíchu a vždycky když takový auto potkám tak kroutím hlavou auto pěkný ale ten motor hrůza, jde o image takových aut ne o výhody , kecy o moderních biturbo diesele sou taky k smíchu. je to prostě diesel když to nastartuješ tak to klepe jak traktor ať je to R4 nebo V8 já to prostě nechápu řekni mě ty jako člověk co má doma R8 V10 proč nemáš A6 v TDI ale V8 v benzínu že by přesednutí z V10 do chrochtavýho TDI byl moc velkej skok ?? 😉
webpaja
Problém bude, že jsi moderním vznětovým víceválcem podle všeho nikdy nejel. R8 se v naftě nedělá a je to sakra jiná liga než BMW7 za 2mio...
praptak
Vím, jak jezdí Audi Q7 3.0 TDI a žádná příjemná zkušenost to není.
JDM
:yes: to si taky myslím
webpaja
No ono řídit Q7 obecně není žádná výhra. Ale v motoru to není 😉
JDM
ještě aby R8 byla v naftě >😁 ses zbláznil jen na to pomyslet >😁
webpaja
...nepochopil ;-\ 😉
flipmode
Nedorozumeni.....ja uz jsem A6 s V8 co mam na auto.cz prodal, mam tech aut vic 😉 Ted jsem jezdil v Passat CC 2.0 TDi, prave vybiram mezi 550d a A6 / A7 3.7 BiTDi. Najezdim rocne tech 60 tis. Chapu, ze s A6 4.2 ten muj text moc smyslu nedava 😄

Ale nesouhlas s "chrochtavym" zvukem dieselu. Vezmi nejake hezke saty 😄 a jed se k dealerovi projet s jednim z uvedenych motoru. Dokonce se mi zvukem libi vic Audina, tak si zajdi poslechnout to chrochtani, projed se a pak smaz ten svuj text. Ne, bez narazek - ty motory jsou trida, i kdyz jsou to diesely. Nejen silou, tahem a spotrebou, ale i zvuk je na dobre urovni. Netvrdim samozrejme, ze se vyrovna benzinu, ale BiTDi k tomu nema daleko, at to zni sebedivneji...
nomises
Ahoj. Dovolím si připojit můj postřeh, když vidím, že vybíráš i mezi 550d.
Mám ročně ten samý nájezd, ale jezdím to s 550i. Teď aktuálně se dívám, že ceníkově je 550d o nějakých 200 000 dražší. S 550i dlouhodobě jezdím za 13,5l na 100 a nějak se neomezuji. Nevím, jestli u 550d bude ta spotřeba reálně nějak výrazně nižší? Pak by ti to mohlo vyjít šulnul.
Dinar
Z hlediska financí, to bude víc než šulnul, 550d nepůjde přes jedenáct i když ji občas potrápíš víc než 550i, pokud s tou jezdíš za 13,5. Šulnul to nebude proto, že větší spotřebu vyváží nižší pořizovací cena, ale pro vyšší zůstatkovou cenu, kterou za 550d půjde po třech čtyřech letech dostat. Celé je to stejně ale nejvíce otázka toho, jestli dotyčného nějak finančně trápí těch např. 13,5 na sto. Pokud je na tom tak, že je to jedno, prolít méně nádrží by např. znamenalo max. odvést více našemu soc. státu, pak nevidím důvod jít do 550d, protože jakkoliv ten zvuk není špatný, 550i je lepší, charakternější, nemusí sebou nutně tahat xdrive atd.
nomises
No to jsem pak zvědavý na první ohlasy majitelů déček. Zatím to odhaduji, že to fakt bude v podstatě stejné, pokud bude 550d ve výsledku ve vedení, tak si myslím, že to bude hodně těsné. Ale zatím jsem nikde nevypátral, jak s tím kdo jezdí a za kolik. Osobně pak stejně musím říct, že u mě vyhrává E500. Ale ve vítěze se vyklubala až po delším používání.
Machýrek
550d - jako prase za 11
Ujeto 10 tis. km
nomises
Tak pokud jako prase za 11, tak s 280kW je to super 😄 Já když jedu jako prase, tak reálně za těch 16-17, s tím že ne všude se tak dá a pak mi to leží na těch 13.5, ale nějaké eko jízdy teda taky mrd-m 😄
Machýrek
Jenze prasata jsou mestska, dalnicni atp. a podle typu praseni a prasaren potrebuji kazdy trochu jinou vyzivu 😉
nomises
Ale potom mi hlava nebere to GT 535d, tam to pod 11 nejde a není to tím, že by byl kolega dřevo, jak bylo psáno výše 😄 To pak nechápu..
Machýrek
To je prumerka, za celou dobu, vcetne prvnich 1.500 km do max 2.500 ot. Kdyz za to vezmes, tak okamzita spotreba je min. dvojnasobek. Ale skoro 90% je to na dalnici, tim ten prumer klesa. Mozna taky proto, ze jen s ridicem a skoro zadny zavazadla, takze min. zatez...
nomises
Jasně, to taky dělá své. Já mám nejvíc najeto mimo město a dálnice jen tak doplnkově. GT jezdí to samé. Na dálnici bych si asi 550i nekoupil.
jossalito
Ty píšeš samý klišé. Život je o něčem jiném. 😉
JDM
já to přeháním já vím 😉 já auto neberu jako okrasu nebo jako stroj kterej mě někam odveze já se umím kvůli autu uskromnit protože mám auta rád a baví mě chápu když má někdo doma 3 děti hypotéku na krku a chce prostě mít pěkný nový moderní auto koupí si prostě naftu protože mu víc zbude na rodinu ale otázkou je proč kupovat drahý moderní pěkný auto když můžu mít levnější pěkný auto a zbude mi víc .. jenže jak bych pak vypadal v práci ?? před sousedama? hrůůza .
praptak
Život je o prožívání a ne počítání spotřeby. 😉
Hammunasakra
:yes: 😄
Dinar
To jsou teda bláboly, sám si, dokud budou benzinové motory stát za to, naftu nekoupím, ale to, co tu předvádíte s praptákem je jen k pousmání. Když vás postavím vedle nějakého šestiválce v autě vyšší střední a studený ho nastartuju, vsadím tak 1😁, že odborníci vašeho typu nepoznají jestli je to nafta nebo benzin, ty benziny jsou dnes všechno přímovstřiky a zvukově jsou za studena zvenku naftě velmi podobné. A ty řeči o sazích... 😲
praptak
To nejsou řeči, to je osobní zkušenost, nepsal bych to, pokud bych ji neměl. A nejde jen o šestiválcové nafty, vzhledem k tomu co se ve střední a vyšší střední třídě objevuje. ;-\ Navíc dle zdejší diskuse to vypadá, že kdo si pořídí do A6 benzín je hloupý, přitom může mít dost objektivních důvodů.
webpaja
Máš pracovní nářadí, který si vybereš co nejlíp ke svým potřebám. Jestli se domníváš, že sedany a limuzíny vyšších tříd se kupujou jako mazel do garáže, kterýho 2xtýdně vytáhneš a s chutí se projedeš jsi na omylu. Je to stejný pracovní náčiní jako má někdo pilu, soustruh nebo lopatu (pro podle mě většinu uživatelů).
praptak
Myslel jsem osobní zkušenost s kouřivostí těchto dieslů. Pracovní nářadí je to v případě služebního vozu. Pokud je to auto pro čistě soukromé účely, již se nejedná o pracovní nástroj a v ten moment mohou být osobní preference pro jeho užívání rozdílné. Takovou např. M5 máte jako mazla do garáže. >😁
webpaja
M5 je opět cenově někde jinde. Většina aut vyšší střední jezdí jako služební (i majitel firmy je stále jen "služební). Těch lidí, kteří si trakový auta pořizujou ze zaměstnaneckýho platu, zase tolik není.
praptak
Audi A6, BMW5 nebo Mercedes E se šestiválcem už nejsou cenově mimo. A bavím se o autech z pohledu soukromého uživatele. 😉 U majitele firmy samozřejmě zavisí, z jakých peněz si auto pořídí. A6 Allroad také není typické služební auto.
webpaja
Z jakých peněz? Z těch, který vydělá. Ještě jednou opakuju...pohybujeme se na písku vyšší střední a lux třídy. Těch soukromejch prodejů zase tolik není.
webpaja
Kolik jsi si v zivote koupil aut? Kolik jsi za ne utratil? Kupoval jsi di nekdy neco novyho? Az se dostanes do stadia, ze nebudes za sebou mit 3 ojetiny, najedes par tisic km rocne, prestanes vse apriori odmitat...
MarTin1
Problém tohodle motoru je ten, že fakt dost žere... jedna naše klientka má A7 s tímhle motorem a dost těžko se dostává pod 10-11, po Praze běžně 13-16.... to už je teritorium "horších V8".

Do tohodle je ideální nafta... každopádně i těch 13 v benzínu se dá snést.... holt máš osobák v benzínu co ti žere jako SUV v naftě.. a vlastně máš i trochu SUV.... tohle auto se i mě líbí... a to AUDI zrovna 2x nemusím..
Anonym
Za 14? No já nevím moc lidí tu osmiválcový 7litry nebo V10 a V12 nemá, jinak je 14 naprostá pitomost.

Moderní V6ka benzín umí jezdit průměr za 8,5 na sto a V8 mezi 10-12.
Pokud ne, je chyba budto na straně výrobce nebo mezi volantem a pedály >😁

Jo a pokud to honíš jak nadmutou kozu, tak ani ten disel nepojede za 7, ale za 10 >😁
praptak
Také mě udivuje, jak lidé s tou spotřebou u benzínu přehánějí, buďto s ním nejezdí nebo neumějí využívat potenciál motoru, závisí zkrátka nejvíce na řidiči.
Anonym
Protože lidi jezdí s plynem na podlaze a pak vypráví jak jim diesel žere 6 litrů. Žral by, ale to by nesměli na okreskách jezdit 130 a po dálnici 200.

Nebo výrobce dělat auta střední či vyšší střední o poh. hmotnosti 1,6-1,7 tuny.
2,7 V6 o dýlce 4,8 metru co sem měl vážila 1500, Jaguar váží 1660 a je to nejvyšší luxusní třída.
Pokud to samý váží střední třída je něco špatně. Zachranovat to oturbeným dieslem a downsizingem je hezký řešení, ale evidentně to jde i jinak

>😁

A hlavně si to chce s tím benzínem normálně zkusit jezdit a ne žít v pohádkách že každej benzín nad dva litry žere 15...
Samozřejmě čistě město je jiná písnička, ale pokud někdo má na káru za 2-3 mega a hodlá s ní denně cruisovat upcanou prahou nebo podobnými městy, tak budto má na ten benzín anebo má na druhý auto, menší a úspornější, daleko vhodnější do města.
Protože mě osobně uniká jezdit něčím jako je A8 , BMW 7 a spol. čistě jen po městě.
Dinar
Je tu řeč o autě vyšší střední, a tam je to u relevantní konkurence v rozdílu mezi naftou a benzinem velmi podobné. Tedy obvyklý třílitrový šestiválec je v naftě zhruba o dva litry na sto úspornější, rozdíl v neprospěch benzinu se zvyšuje v případě častějšího využívání výkonového potenciálu. Na otázku jestli kupci těchto aut dva tři litry řeší, když mají na auto za dvě mega, jsou nejlepší odpovědí prodeje.
MarTin1
:yes: :yes: problém je ten, že pár lidí si kupuje diesla už jenom z povahy věci. Ani si to nespočítají nebo jsou nucený koupit naftu, protože soused jí má taky a přece je to super a hlavně to jedevodspoda voe.

Další věc je ta, že když dneska přijdeš do autosalonu prémie a řekneš (teď mě neberte za slovo) Dobrý den já bych si chtěl u vás koupit auto a chtěl bych benzín máte předváděčku?? Prodejce ti na 75% odpoví benzín nemáme všechno jenom nafty... tak co uděláš když to auto chceš? No vemeš naftu abys ho měl... já když kupoval CLS, tak v ČR nebyla ANI JEDNA v benzínu co sem chtěl... jednu 350cgi měl žižák, ale už byla "prej" zamluvená. S další věcí kterou jsem se setkal byla ta, že klient si chtěl koupit specifický auto a chtěl ho v benzínu a prodejce mu řekl (v dubnu)... nemáme kvóty, benzín bude v říjnu nejdříve... ale je to asi trhem... vyráběj co se kupuje no... ale taky je to tím, že vývoj těch dieslů se nějak musí zaplatit tak to v Evropě prostě dřou.
Anonym
Jo to máš pravdu, ty auta tu v benzínu prostě nejsou a je problém je z dvozců nějak vymáčknout, často bývá rychlejší a hlavně levnější dovézt si to z USA či kanady, když se to tam taky prodává.
flipmode
No, ja bych radeji do DE, tam je vyber jeste lepsi nez v USA a odpada tuna problemu...
webpaja
Nejradši objednat a koupit v ČR, přece neexistujou jen skladovky. Pokud je někdo takovej fanda do aut a ve vyšší střední vyžaduje benzín, určitě je schopnej si ho objednat do výroby... 😉
MarTin1
No jasně, tak jsem to udělal jenže já jsem řešil ten problém, že jsem chtěl auto s konkrétním motorem a to prostě nebylo v ČR nikde a jak to jenom říct kupovat zajíce v pytli... Všude samá nafta a ani na importu nebyl..
_MT_
Problém je, že kolikrát nejsou ani předváděčky. Jedna věc je chtít benzín, druhá věc je kupovat zajíce v pytli.
webpaja
Podívej se nahoru...ten je přece vždy lepší 😄
praptak
V mnoha případech lidé neřeší celkové náklady, jen chybně spotřebu. 😉 Když pominu ostatní vlastnosti obou pohonů.
MarTin1
Hele mě to nevysvětlujte, já mám dlouhodobou 10.6 a dálky lehce nadpředpisovejma rychlostma jezdím kolem 8.8-9.4... 4.6 V8 Biturbo a 1900kg. Takže ono to opravdu jde, při představě, že mi V6 nafta bude žrát o 2 litry míň alias 60kč na 100km doma mě prostě nepřesvědčej... protože ten ZVUK atd atd atd...
Anonym
Moje průměrný spotřeby😒br /> V6 2,5 Mitsubishi - 11,1 na sto (za 3 roky)
V6 2,7 Chrysler - 8,8 na sto (za 3 roky)
V8 5,7 Chrysler - 12,5 na sto (25 měsíců)
Jagoše mam chvíli, ale zatím se pohybuju v rozmezí 10-13
Hammunasakra
PS: Já to (bohužel) nemám takhle (pěkně) PŘESNĚ, ale reálný rozdíl ve spotřebě mezi
Subaru Legacy 2.5 - tak 9-10?
Citroën C5 V6 3.0 benzín - tak 1O,5?
Citroën C5 V6 3.O (bi-turbo) nafta - tak 9?
nějak moc NEvnímám a NE"řeším" = asi by se tím NEměl "trápit" ani případný majitel vozu VYŠŠí střední (za 2,5 milionu koru 😉
webpaja
BMW 330i 11-13
BMW 530d 7 (téměř bez rozptylu...stejný podmínky)
Hammunasakra
Těch "sedm bez rozptylu" to je :yes: :yes: 😄
nomises
F10 550i za 13.5 (já)
W212 500 za 12.5 (partnerka)
535d GT za 11.0 (kolega)
webpaja
Benzíny výborný, kolega dřevák 😄
Hammunasakra
😄
Slavek-TDM
Tak pri cenove politice Audi a vyssimu zdaneni paliva BA v EU obecne jaksi nedava smysl pri srovnatelnych vykonech kupovat TFSI namisto TDI. Jedinej argument pro benzinovej motor v tomto konkretnim modelu je, ze se z vyfuku neline smrad jako kdyz se odkope selka...
praptak
Uvedl jste argument pro benzín, který může být pro někoho také důležitý. :yes:
Hammunasakra
Za 2 miliony se dají pořídit už docela slušné hodinky - a jejich majitel by si
a) o audi A6 nejspíš ani NEopřel 😉
b) majitel i (sady) levnějších hodinek může mít k naftě NEgativní vztah 😄
c) to naftové šílenství i po letech stále ZŮSTÁVÁ hlavně doménou JEN a POUZE (dnes docela "upadající" a z celosvětového pohledu stále méně "významné") EVROPY 😉
praptak
Alespoň, že ten svět zůstává rozumově mimo Evropu. :yes:
white label
O A6 by se nejspíš ani neopřel a šel by raději rovnou do Citroenu C5 . >😁
Hammunasakra
No občas s ním vyjede ze (spodní) garáže.. 😉
PS: A "vážněji" - ne (opravdu) ani NEOPŘEL 😄
webpaja
Proto jezdíš naftou? Ty, taková milovnice benzínu...uaaa 😄
Hammunasakra
No ... kdyby bylo bývalo bylo v nabídce něco (V6 3.0 Bi-HDi) "odpovídajícího" v BENZÍNu tak by "nebylo (by bylo bývalo) o čem" ...
...no a kdyby bylo bývalo bylo v nabídce něco "odpovídajícího" CITROËNu C5, tak by "nebylo (by bylo bývalo) o čem" ..
..tak asi tak (jsem se "do toho" dostala 😉
PS: Ale všechna ostatní auta doma jsou už BENZÍNová 😄
webpaja
...něco tak špatnýho jako C5? Latitude? Ten je asi ještě horší 😄

Copak do C5 nedávají atmo V6 v benzínu?
Hammunasakra
BENZÍNové auto V6 jsem měla v minulé C5, do téhle jí dávali jen zpočátku (ale stejnou, nijak "nezlepšenou") a Bi-turbo nafta mělo přece jen víc "koníků" a tak.. 😉
Já tedy vůz střední třídy co by měl lepší (masážní) sedadla + brzdy + odhlučnění + řízení + závěsy kol + chování v nad200kilometrových rychlostech NEnašla (ani na auto.cz o něm NEčetla.. 😄
PS: No a v kombinaci se spolehlivostí někde mezi audi A4 a A6 + cenou + "neukradnutelností" v čr = jasný VÍTĚZ výběrového řízení 😉
_MT_
C5 není žádný prcek, tak proč nepřejít do vyšší střední? U CLS tě asi zklame zavěšení předních kol a možná dáš přednost pružinám před Airmaticem, ale jinak to není vůbec špatné auto.
white label
>😁
U MB CLS ji nemůže zklamat ani to zavěšení, není to totiž Audi u kterého by to bylo (podle tety) něco neslýchaně skandálního a v této třídě i jasně neprémiového... >😒]
Hammunasakra
NEsplňuje ZÁKLADní kritéria...
PS: Je to (mnohem) víc peněz a MÁLO "navíc" 😉
Hammunasakra
Vy se to asi (nikdy) NEnaučíte, co? 😉
PŘEDOkolka = je VELMI důležité zavěšení PŘEDní nápravy (proč to raději necháme "napříště" 😄
ZADOkolka = (tedy ve vyšší střední by to mělo být "automatické", ale) NENí to až tak důležité 😉
PS: A (jak jinde) píši - Mercedes(y) spíš (jen) ty (nej)VYŠŠí modely..
white label
Já mám silný dojem, že zrovna CLS jsi tu několikrát vychvalovala až do nebes, zavěšení/nezavěšení. 😉
Hammunasakra
A já mám velmi silnou JISTOTU že "ani náhodou" 😄
PS: Psala jsem že se mi (vzhledově) LÍBÍ připravované CLA-AAAAAA 😉
Hammunasakra
viz já 16:57 😄
PS: Ale EXISTUJE možnost, že bych NEvyměnila C5 V6 za C5 V6 (viz já 16:56 😉
_MT_
Je mi jasné, že jde o mnohem dražší volbu, ale také si troufám říct, že je to lepší auto. Citroen neprovozuje charitu, dráž by ho asi měli problém prodat. Což je také důvod, proč tahle auta mizí. Prémie, když pominu cenu, podobnou kombinaci ve střední jen tak nenabídne. Oni na to mají vyšší střední. A příplatek to není zase tak hrozný.
webpaja
Doporučuju projet kterýkoliv z D3 jestli trváš na šestiválci a mmchdm...řízení? Brrrr, to snad přece musíš se svýma zkušenostma poznat, že je přinejlepším izolovaný. Brzdy? Nerozumím ti...
Mám obavu, že pro zaslepený obhajování vlastní garáže ti nezbývá než spousta neupřímnejch vět. jestli jsou však měřítkem jen ďoubání sedaček do zad a stehen, pak chápu. To má opravdu málokdo.
Pokud by jsi napsala šarm, pohodlí, nenucenost, izolovanost...tak beru, takhle neee ;-\
Hammunasakra
Že řízení je mimořádně :yes: jsem se dočetla na jakémsi auto.cz
Že brzdy jsou mimořádné jsem se dočetla "skoro všude" (včetně testu po 100.000 km na docela ojetých kotoučích a brzdových destičkách s najetými 40ti t. kilometry - i tak 35 m
6ti válec opravdu "preferuji"
Na D3 mne NE"ukecáte", tam má smysl jít jen do VYŠŠíCH modelů. Zkoušela jsem 330d (ten byl skoro lepší než jsem čekala) i 330i (tam jsem naopak čekala "víc") ale abyste dostal to co vám "za pár šupů" nabídne C5 V6 by to chtělo spíš řadu 5
Od audi jsem měla možnost jen verzi A4 2.0 Tdi - a to je (za cca podobné peníze) VÝRAZNĚ horší auto než C5 V6
Pro Mercedes platí to co jsem napsala u BMW - "vyšší" modely jsou SUPER, ty levnější mne "nikdy nebraly" (až teď mne zaujalo nové A - ale na mé "dálkovější" trasy vyššími rychlostmi preferuji vůz střední třídy..
A ty PLUSy co jsem napsala k C5 ty pocházejí (NEbudete asi věřit 😉 ) z auto.cz 😄
"Doubání" mne moc NEzajímá (i když si ho ráda občas pouštím) mluvím o KVALITĚ sedadel - zdroj info: "má pudelka" a OPĚT auto.cz (sedadla odpovídající spíš VYŠŠí střední atd. 😉
Šarm pro mne u vozu NEní úplnou prioritou, pohodlí je - tam (skoro) za 1, izolovanost (od zvuků zvenku) opět (skoro) za 1 - berte neberte, TAK to je 😄
escorpion
Neprirodzene plytvať ? Auto za 2 mega, hodinky tiež. To nie je plytvanie, že ? Radšej však jazdiť za 9 ako za 14. Úžasná logika :no:
fOE
A6 fanda nejsem, i nepovedeny MB E je na mem zebricku pred A6 a daleko pred obema je BMW 5, ale All roadu nejak rozumim. Proste mi to auto dava smysl, daleko vetsi smysl nez SUV. Auto ktere ma dle me z obou svetu to nejlepsi, proc ne.
Ad motor: jede lip = zere vic. Aby auto jelo s dieslem stejne jako s 3.0 TFSI tak by potrebovalo biTDI a to zase zere vic nez klasicke TDI (uz tam nebude rozdil ve spotrebe polovina, ale 1/4) a stoji o 90tis vic. Pokud clovek nepotrebuje s 1,9t kombikem zavodit (snad vetsina) je 3.0 tdi dostatecna. Pokud zavodit potrebuje stale bych sahnul po benzinu, ikdyz do auta teto velikosti mi vic sedi V8 (treba od konkurence BMW 550i).
webpaja
Souhlas, že Allroad je trefou... K Audi jednoduše pasuje, BMW5 nebo ještě hůř M-B E si v oplastovaný verzi neumím představit.
K Audi to jednoduše sedne.
kuko
:yes😒br />
Allroad už můžeme klidně nazvat legendou. Volvo a Audi to v této třídě umí a sekne jim to
lowkick
Amen :yes:
kari.laz
Absolutní vrchol ve své třídě spojující vše, co takové auto má mít. Dokonalé ve všech směrech. :yes:
Kuka
Nádrž na 1855 l? To bude mít slušný dojezd.
Jiří Červenka
Vám nic neunikne😉 Opraveno, díky za upozornění.
Hangover20
Nechápu tuhle modu oplastovaných kombíků(Allroad, Alltrack, Scout). Ja si někdo může zkazit hezké auto tím, že ho obije plastama a zvýší světlou výšku a za tuhle perverzitu si náležitě připlatí. TO je neskutečná prasárna. Ono se tohle někomu líbí? No osobně si myslím, že ty tři týdny co leží ve městech sněhová pokrývka by šla přežít i s obyčenou A6 a o dost příjemněji, elegantněji a levněji. TOhle AUDI na mně působí jako modelka v pohorkách.
webpaja
Ne každej nevytáhne za celej rok paty z města...
KANKUNEN
Nic proti takovým autům nemám, vyšší auto je uživatelsky pohodlnější. Spíše nechápu ty, co kritizují špatné terénní schopnosti aut typu SUV.
matozippi
podla toto auto zmysel ma, idealne pre majetnejsieho cloveka ktory ma chatu na horach a nevedie k nej pekna asfaltka
chce mat elegantne auto a zaroven nema obavu ze by odtrhol vyfuk na svojom luxusnom aute
_MT_
V minulé generaci byl allroad opravdu pěkný, rozhodně se mi líbil víc než Avant. Kdybych nechtěl sedan... 😄 Měl jsi vidět první generaci. To byly teprve pohorky. Pro mne je to dobrá alternativa k SUV. A co víc, mimo silnice umí. To je to důležité.
webpaja
První generace měla snad největší koule!
white label
Koule měla možná velké, ale chyběly jí mnohem podstatnější věci, mimo jiné zejména parádní diesel, který dostala až druhá generace allroadu (3.0 TDI). 😉
webpaja
Tvarově je to nestárnoucí auto, to nech na hlavě... 😉
_MT_
Jo, těch koulí je škoda, ale fakt je, že kromě nich měla i citelné nedostatky.
webpaja
To určitě, ale bez a) není b)
_MT_
V tomhle případě si to nemyslím. Třeba zmíněná nabídka motorů jde vylepšit, aniž bys přišel o koule. Současný allroad by je podle mne mohl mít, ale řekl bych, že o to není zájem.

Ale ty promo fotky v nejvyšší poloze jsou nezapomenutelné. To auto mělo postoj.
BaracudaJ
Souhlas, první generace zůstane nepřekonána. V černé barvě, nelakováné nárazníky, nástavce podběhů a plastová střecha. A k tomu ty vícedílné 18cky mnam
[odkaz]

Nádherná kára. Tohle už je moc nafintěný a vyvoněný. Až tomu ten výraz ani nevěřím. Navíc to má velké převisy a rozvor, i v lehčím terénu mám pocit, že tomu něco orveš. Je na nějaké fotce zobrazen podvozek v nejvyšší poloze?
Johny.Rico
A to nemá třeba ještě LED vpředu... ufff, Audi vypadá na nejdražší "příplatkovou" značku... cena vyloženě škaredá 8-s :-! >😁

Známý si koupil ještě minulou generaci A6, nabouchal ji co to šlo, cena lehce lehounce přes 2. Tohle auto musí mít asi díly z platiny a zlata, že to dokáží navýšit ještě více >😁
S8
Zacalo to BMW, ktery ujelo s cenama uplne do nesmyslu, AUDI se za nim zene jak oslik za mrkvickou a nejlip cenove vychazi Mercedes, jenze bojuje s predsudky, ze je drahy. Staci porovnat a je jasno...
guze
Presne tak - [odkaz]
webpaja
Ojetina? Hmmm, to je reprezentativní vzorek...ach jo.. 8-s
guze
Jestli rikas autu ktere ma najeto 4600km ojetina budiz, v tom pripade koupis nove auto, ma najeto 17km asi je to pro tebe taky ojetina....
kari.laz
A co třeba, že je to auto z roku 2010?
guze
A to je hrozná vlastnost, co?
webpaja
Ano, je po záruce...
guze
ÁÁÁÁH, promin záruka je věčná, krom tohoto...
white label
Jaká vlastnost, je to prostě starší (už nějakou dobu se píše se rok 2012!) ojetina, kolik má přesně najeto, jak moc je stará, v jakém je stavu apod. je věc druhá, která na tom logicky nemůže nic zásadního změnit.
Jestli máš problém pochopit i tak elementární věci, jak chceš pak o čemkoli diskutovat... 8-s
guze
Máš pravdu, je to veterán
white label
Pokud nevidíš žádný "prostor" mezi tzv. funglovkou a extrémem v podobě veteránu, je chyba jen a jen na tvém přijímači... a mimochodem dál tím potvrzuješ mé pochyby o tvých schopnostech podílet se na normální dospělé diskusi... 😉
guze
Nerad se dohaduji na internetových diskuzích, zato upřednostňuji osobní kontakt (žádný fyzický, na to nemám postavu a ani to nevyhledávám), je lepší....přeji hezký zbytek dne white labele 😄
white label
guze, děkuji, zkus to zítra přečíst znovu, třeba to najednou zabere... 😉
guze
Myslim si ze to nema cenu rozebirat tady * ale budes asi rozumny clovek a verim ze by se s tebou dalo povidat hodiny o autech atd. 😄
white label
Tak snad jo... 😉
Hammunasakra
No SNAD 😉
_MT_
Auta ztrácí cenu velmi rychle. V našich končinách tím spíš, že má objemný benzínový motor. Když si takové auto koupíš, musíš počítat s tím, že budeš při prodeji krvácet. Jo, kdyby to bylo něco exkluzivnějšího, nebo šlo o začátek výroby, to kolikrát mírně ojetý kus prodáš i se ziskem.

Vždyť se podívej, je tam napsáno, že pořizovací cena byla 3,6 milionu. Auto ztratilo přes polovinu hodnoty a skoro nic nenajelo. Navíc s takhle malým nájezdem u tohohle druhu aut musí mít člověk vždy pochyby, jak s ním bylo zacházeno.
kari.laz
Jinak😒br /> E350 CDI 4Matic Kombi startuje na ceníkových 1 418 400.
E350 CDI 4matic v AMG Stile je za 1 530 000.
E63 AMG Kombi 2 620 000.
E350 4matic kombi 1 434 000
E350 4matic kombi v AMG Stile 1 548 000
webpaja
guze
Co ti na to mám napsat.... ;-\
kari.laz
To by mě taky zajímalo, co by jsi zase vyplodil.
webpaja
BMW dost předražilo řadu 6, ale jinak je cenově konkurenceschopný bez problémů a navíc ceníková cena je velmi orientační, což ví každej, kdo se alespoň trochu reálně koupí D3 někdy zabejval...
Johny.Rico
Už jsem byl svědek 12% slev... 8-s
webpaja
12 je u D3 výše marže 😉
Johny.Rico
Takže prodávaj bez marže?
Machýrek
Zajimave. Mam fleetove smlouvy s dvema zastupci D3 a obe mi garantuji vyssi slevu na nove vozy, nez tebou uvadena marze, a to na cokokoliv, co nasypu do konfiguratoru. A stejne nad tim pak jeste licitujeme a kolikrat ukecam jeste nejakou dalsi slevicku.
Takze s tou D3 marzi to je mozna jinak, sice nevim jak, ale obchodnik jsem dobry 😉
Hammunasakra
No NEvím jaká jsem "obchodnice", ale "fleetový prodej (smlouva)" a "běžný nákup (u D3 s marží 12😖" jsou dvě docela RŮZNÉ "věci" (u nichž "možnost slevy" asi NEjde "zcela srovnávat", nebo? 😉
Machýrek
chapu kam mirite, dulezity je vysledny efekt
Hammunasakra
😄
_MT_
Marže prodejců rozhodně nejsou pevné. A jde o vícestupňový systém. To se takhle jednoduše brát nedá.
Hammunasakra
To jistě (kdysi mi to vysvětloval prodejce, když jsme brali "více aut", tedy více TYPŮ aut), ale zrovna v této diskuzi (přesně) tato cifra padla, tak.. 😉
_MT_
Padlo tu i 25.
Mireon
Tak já viděl slevu 25% na novou A7 do výroby. Už to bude 2 roky. Kamarád teď dostal slevu 45% na skladový TT. Docela fičák co?
Johny.Rico
Coto? 45? >😁
webpaja
Sklad, nutnost prodat. Nová A7 se slevou 25% je pro mě fikce.
Mireon
Cena ceníková 2.45 mil. Cena po slevě 1.85 mil. Nakonec to myslím bylo ještě míň kvůli problémům s parkovacím asistentem (v té době zrovna byla fukušima a skoro všichni výrobci tuhle techniku berou z japonska) byl myslím nakonec zdarma.
hihihi
Tak to je divny, sam jsem chtel novou A6 a nikdo pod 14% nesel ani nahodou. Marze maji 25% - alespon u BMW, Audi asi na tom bude stejne, takze asi tezko nekdo bude prodavat za nakup, proc by to delal ze ??? Jedine co jde vymyslet, napr. u BMW se domluvit a stale si pujcovat auto se znamymi a pak to koupit jako predvadecku, to daji 25% slevu (musite se ale znat s prodejcem), ale tam uz asi neco mozna slevuje i BMW, tezko rict... Jinak samozrejme sleva muze byt i vyssi, viz napr. aktualni slevy na pakety u Audi - vyhoda skoro az 70 az 100 tisic Kc a to uz da take nejake to procento.
Mireon
A kolikátý audi nebo auto v tom autosalonu jste kupoval? Auto z Německa bylo ještě o 50000 levnější. Vzhledem k tomu že je to jejich vážený klient a všechny auta kromě minulé A6 měl od nich tak se asi snažili.Je to už asi sedmé audi od tam plus několik škodovek.
hihihi
Bylo to prvni, na A8 davali slevy vetsi, ale na A6 niz jit nechteli i kdyby jich bylo vic. Ale urcite nikdo za nakupky prodavat nebude, mozna 1 z 7 aut, ale na ostatnich si to vynahradi...ci na servisu 😉
flipmode
Nikdo Ti neda vetsi slevu nez 14-15%. A to ne jako jedinci, jako jedinec vytahnes 10-12%. Presne jak pises - da se domluvit, oni to koupi jako predvadecku, najezdi s tim 15 tis. a ty to pak koupis. Ca. 25% dolu. Mas naspecifikovane auto jak chces.
Dalsi moznost koupit s vyraznou slevou je auto co je dost drahe a maji na sklade. Ted v Brne maji jednu A6 3.0 BiTDi, cenikova cena s vybavou 2.2, prodavaji 1.86 a najeto 0 km...vazne o ni premyslim.

Nicmene, pointa je, ze vetsi slevu nez 14-15% (aspon u nemeckych vyrobcu) nelze dostat na clovekem presne specifikovane a objednane auto.
hihihi
...no prave, kdyz oni to maji tak nejak vzdy na sportovnim podvozku a to ja proste nechci, ja mel specifikum klidne 3.0tdi 150kW ale vse v kuzi a komfortni ODVETRVANE sedacky, ono to odvetravani nemaji ani u tech skladovych aut pres 2 mega, nechapu!
_MT_
Jo, odvětrávání je při výběru skladovky dobrý filtr. Mercedes ho nabízí samostatně, Audi a BMW ho mají jako součást sedaček, jestli se nepletu - chceš odvětrávání, musíš mít komfortní, chceš sportovní, tak máš smůlu. A jelikož se dnes vše konfiguruje do sportovna, tak odvětrávání často chybí. Řekl bych, že ho u MB vídám mnohem častěji. Ve vyšší střední to ještě jde, ale ve střední třídě...
hihihi
...a pak kdyz jsem si dal masazni a kuzi Valcona, tak jsem byl na 200 tisicich jen za sedacky >😁 >😁 >😁 No ale jiny bych nechtel, z toho necouvnu 😉
_MT_
No jo, to máš 2,5 tisíce € za sedačky, 2,2 tisíce € za kůži, 650 € za 4 zónovou klimu, 800 € za odvětrávání, 370 € za vyhřívání vpředu, ono se to nasčítá. K tomu si přihoď nějaký ten Audi exclusive kožený paket, to jsou pak teprve pálky. 😄 Naprosto tě chápu, když kůži, tak kvalitní a s odvětráváním.
Hammunasakra
..aneb reálný cenový rozdíl mezi C5 V6 Exclusive komplet ve velmi slušné kůži Criollo a (třeba tím) Mercedes CLS je opravdu VELKÝ..
..aneb za vskutku HODNĚ peněz navíc, dostanete míň, než by asi "odpovídalo" 😉
..aneb "když už tak už" - než vybavenou vyšší střední (za 2 a půl či ještě více milionu), tak pak už (nějaké) opravdu "výjímečné" auto 😄
nomises
To máš o úhlu pohledu. Chceš rozfofrovat prachy po babičce, tak asi to "vyjímečné". Ale bereš-li to jako nástroj a věc, které s Tebou pobude chvíli, tak to takto asi brát nejde.
Hammunasakra
Beru to (hlavně) jako AUTO 😉
Mně to prostě "vychází" že ten "příplatek" od "běžného" (např.) Citroën C5 V6 je opravdu VELKÝ a to co za ty násobky peněz dostanu je (samozřejmě) "lepší", ale..
(a k tomu "ale" mám navíc stále "jen" relativně "tuctový" vůz)
Zatímco když přihodím "ještě jednou tolik", mám (opravdu) VÝJÍMEČNÝ vůz, navíc s VÝJÍMEČNÝM motorem a VÝJÍMEČNOU image (který na silnicích moc "masově" potkávat NEbudu - alepoň tak to "vychází" MNĚ 😄
nomises
Ok, přihodíš, ale co z toho máš? S takovým vozem nemůžeš zase běžně fungovat. Nemůžeš zajet za klientem ve voze, co stojí víc, než jeho dům. Většinou takové vozy nebývají příliš praktické ani po jiných stránkách, budou sice vyjímky, ale..
_MT_
A co si koupíš? Quattroporte? S-klasse? Panameru? Čemu říkáš tuctový? Jestli pomýšlíš na Aston Martin nebo Ferrari, tak to musíš ještě hodně přitlačit.
Hammunasakra
Quattroporte mi příliš tuctové NEpříjde (to narozdíl od třeba Audi A6 zrovna denně NEpotkávám... 😉
..i když KDYŽ Maserati, tak GranTurismo :yes: 😄
(Quattroporte V8 3.2 32V bylo kdysi chvilku mým snem - a jedno předváděcí jsem skoro vážně zvažovala koupit 😉
PS: Napsala jsem že na vůz vyšší střední (s cca STEJNÝM motorem) musím dát 2,5 až 3 násobek toho co za C5 V6 (2,5 milionu korun - případně i "maličko víc") a že když dám (ještě) "jednou tolik" = mám už opravdu VÝJÍMEČNÝ vůz s VÝJÍMEČNÝM motorem a věru VÝJÍMEČNOU image
(já bych formulaci "musíš hodně přitlačit" dala spíš k tomu ca troj-NÁSOBKU co člověk dá za to A6 - a má stále relativně "tuctové" auto 😄
hihihi
A6 je tuctove auto ? No jo po Rakousku i Nemecku jich jezdi vic jak rendliku....ach jo, uz prestan hanit vse co je od VW, je to dost trapny a uz te tady nikdo vazne nebere...skoda...
Hammunasakra
Samozřejmě že ne "tuctové" typu Golf, pokud chcete jiné slovo tak ... (ještě celkem) "běžné"? 😄
PS: A tohle se (samozřejmě) STEJNĚ tak týká MERCEDESu E-Klasse i BMW 5 😉
hihihi
Aha tak bezne...no to jsme tam kde jsme byli ;-\ Ja tedy 5er, A6, Ecko za bezne nepovazuji...tedy alespon u nas v CR.
Hammunasakra
JAK "tam kde jsme byli"?? 5er, A6 i E-Klasse (a trochu i XF) jsou "běžné" vozy co DENNĚ potkáváme na silnicích (jestli zrovna v "prodejně marginálním" ČR jeden z těch modelů více či méně NENí příliš důležité - si alespoň myslím já 😄
hihihi
...mame tedy uplne jiny nazor, pro mne to neni bezny vuz i kdyz ho sem tam za den potkam, protoze bezny vuz si muze kdo chce koupit a vyssi stredni ani nahodou...
Hammunasakra
Vy už jste dlouho nebyl "mimo hranice" Česka, nebo? 😉
PS: A popravdě vozy vyšší střední naprosto "normálně" vidám i v Praze... 😄
_MT_
C5 V6 s příplatky byla přes milion, když jsem na ní naposledy koukal. A za 2,5 milionu dostaneš úplně něco jiného. Říkám, sepiš si výbavu a podívej se na ceny. Nenamluvíš mi, že tvůj Citroen má výbavu, na kterou u D3 potřebuješ 2,5 - 3 miliony. Ano, v "plné palbě" vyšší střední D3 s osmiválcem stojí ty 3 miliony. Ale nejde o porovnatelná auta.
nomises
Podle mě ale nejde ani o porovnatelná auta v případě, kdy koupím C5 v plné palbě s tou V6 a A6 se stejným výkonem, ale relativně holou a o pár set tisíc dražší. A6 bude působit mnohem lépe a za mě je i tohle ospravedlnitelná investice.
_MT_
Za 2,5 to budeš mít prakticky se vším všudy. Co takhle zkusit seznam toho, co chceš. Pak se dá mluvit o nějakých cenách. A o věcech, jako jsou kůže, se takhle nedá diskutovat. To si musíš sama osahat. On je rozdíl, jestli za kůži dáš 30, 100, nebo 300 tisíc.

Řekněme, že 2 miliony jsou pro mne za vyšší střední přiměřená cena. Za šestiválec.
hihihi
...ja skoncil na 1.3 mega bez DPH za A6 quattro 3.0tdi s tou nejlepsi kuzi a odvetravanim, takze to jeste jde, 2 mega ci 1.8 bych uz tedy nedal, do A8 mozna, ale do vyssi stredni ne, to uz opravdu ty penize dat jinam - samozrejme jinak uvazuje majitel firmy, ktery ma penez na rozdavani. Jinak nechapu Kylie, proc vsude cpe ten svuj C5, ja projel od Mondea, pres Avensis, C5, Legacy (mame dokonce Lex RX 450h) a nova A6 je po usednuti i jizdne o tridu jinde, opravdu ty penize v tom jsou, ne ze ne, priplatky jsou silene, ale myslim, ze zakladni cenu maji docela nizko. Dokonce ja jsem byl total odpurce dieselu, ale ten v A6 je proste super tichy, zadny chrochtal, mozna lepsi zvuk jak primovstrikovy benzin, proste chce to zkusit a ne jen psat teorie. Uplne jsem po jizde zmenil nazor na dost veci...
Hammunasakra
1,3 milionu (V6 TDi 180 kW, nejlepší kůže atd.)? Bože v JAKÉ to bylo měně? 😉
PS: Asi byste si měl projet a osahat "můj" Citroën C5 V6 (Bi-turbo 3.0 v kůži Criollo a (až) PAK porovnat s audi A6 s ca stejným motorem za ca 2,5-násobek (?) ceny..
..třeba pak dojdete k TÉMUŽ co já
1) že technický rozdíl mezi top modelem střední a "středním" modelem VYŠŠí střední NEní až tak velký jak jste původně myslel
2) že cenový rozdíl mezi top modelem střední a "středním" modelem VYŠŠí střední JE větší než by asi odpovídalo
3) že KDYŽ už dát hodně peněz do auta (násobky ceny např. C5 V6) tak než si koupit jen (trochu) lepší auto, asi se možná vyplatí ještě trochu přidat a koupit si LEPŠÍ (motorem i celkově) AUTO - které je navíc už i OPRAVDU VÝJÍMEČNÉ (a nepotkáte jich xy za den 😉
nomises
Píše bez dph. To není přece nic nereálného.
Hammunasakra
U "holátka" snad ne - u vozu v NEJlepší kůži atp. spíš ANO (třeba vůz testovaný zde na auto.cz stál 2,6 milionu ... jak správně zmínil MT, s "přiměřeně rozumnou" výbavou se lze dostat někam k 2 milionům (s daním)
nomises
Tak tady testovaný vůz stál 2.6 mega, ok... A kolikrát tady uváděná ceníková cena odpovídala reálu?? Taky tady testujou Octy za 700 litrů, ceníkově.. a reál je někde úplně jinde.
Hammunasakra
Myslím že tu zrovna dnes padlo že marže u D3 je 12%
+ pochopitelně ceníkové ceny NEplatí ani pro ten C5 V6 😄
nomises
No, je mnoho cest, jak si obstarat nový vůz. Já jsem i Ečko i 5ku kupoval nové tady v ČR, nebylo to u jejich ofic. zastoupení, a přesto byla cena mnohem lepší, než od ofic. zastoupení 😄
Hammunasakra
Tak snad nebyly kradené apod. 😉
PS: Jak v takovém případě fungují záruky na vůz a servis zdarma?
nomises
Kradené nebyly. Ale existují velice ochotné firmy, které sice oficiálně zastupují třeba Škodovku/Audi/VW a bokem jsou ochotni dodat v podstatě cokoliv, pokud jim to je značka ochotna prodat 😊. Já tahle u nich kupuji auta strašně dlouho a nikdy nic z toho výše zmíněného tria. Servis i záruka OK, postupně si nechávali proškolovat techniky 😄 a jak bmw tak i mercedes uznává, šlo to i u jiných. A cena opravdu jinde, mám-li vycházet ze závazných nabídek 😊.
Hammunasakra
Jako že (i přes ty DUMPINGové ceny) platí veškeré záruky dané výrobcem (+ servisní náklady pro první roky ZDARMA - jak je to u "legálních" prodejů...?
_MT_
Ono na nich není nic nelegálního, jen jsou neoficiální. Pokud ti zprostředkují nějaký servisní paket a není to v rozporu se smlouvou, tak také platí.
Hammunasakra
No vím (i z jiných oborů) že DUMPINGové ceny výrobci moc NE"musí" 😉
nomises
Jop 😄
Hammunasakra
..že bych příště zkusila koupit u "neautorizovaného" prodejce? 😉
nomises
Já to tak činím roky k mé naprosté spokojenosti.
Hammunasakra
..a já "k mé naprosté spokojenosti" chodím k autorizovaným dealerům 😄
(nicméně ta skoro MASIVNÍ sleva, kterou jste naznačil, ta NE"zní" špatně.. 😉
hihihi
Muzu zaslat PDF s cenou 1.3mil bez DPH od oficialniho distributora v Brne. Zalezi co tam chces ja nemusel mit zadne elektronicke vychytavky, ale napr. v cene bylo i nazavisle topeni...a mel jsem 150kW, mne to staci, 70tisic rozdilu dam radeji do tech sedacek 😉
Denjl21
1.3 bez DPH je naprosto realná, moje vyšla na 1,5 bez DPH po slevě 14%.......u ofic dealera v Brně...... a to mám 180kW, nej kůži v el., adaptivní tempomat, bose....20"kovaná kola, venkovní sline...... plus spoustu dalších věcí........
nomises
A co je podle Tebe top model střední? Co je střední model vyšší střední? A co to jsou ty technické rozdíly?
Hammunasakra
Verze s NEJvyšší motorizací (např. V6 3.0 Bi-turbo) a nejvyšší výbavou (masážní sedačky, luxusní kůže...atd.).
Tím STŘEDEM jsem myslela hlavně motor - V6 (pro MNE osobně je vrcholem vyšší střední Alpina B5 Bi-turbo
Zhruba "všechno" (od rozměrů přes kola a brzdy v nich a motor až po ... pocit když vystoupíte po 500 kilometrech - třeba 😉
nomises
Pokud jsem to dobře pochopil, má být tím top střední třeba C5 V6 v naftě? Automobil, který pod kapotou není schopen nabídnout pořádný benzín? A stojí to teda celé na dobrých kožených sedačkách (tuším že bez možnosti odvětrávání, které je ve třídě už docela standartem?)? Já si myslím, že potom levná A6 s V6 180kW, předvádí teda jinou show 😊)) A to naftu nemusím a Audi taky moc ne 😊))
Hammunasakra
No moc NEpochopil 😉
nomises
To se potom omlouvám 😄 Ale mám pocit, že tady došlo ke srovnávání C5ky a A6, s tím, že snad mají nabízet "podobné" s velkým cenovým rozdílem. Podle mě je to tedy blbost. Už jen s ohledem na dynamiku, které v podstatě stejné motory, nabízejí 😄
Hammunasakra
NEtřeba se až "omlouvat" - u obou jsem zdůrazňovala a opakovala že jde o PŘÍKLAD (proto tam bylo to "např." 😄
Prostě MNĚ cenový nárůst na "ne až tak moc jinou" VYŠŠí střední příjde ... "nemotivační" (a navíc - bez urážky - STÁLE máte relativně "běžné" auto). Prostě "když už" VÍC, tak DOOPRAVDY "víc" 😉
nomises
Ale já vím, že mám běžné auto. To není žádná novinka. To bude tím, že ani jiné, než běžné auto nechci z mnoha důvodů.
Hammunasakra
V tom případě je VŠE "v nejlepší pořádku" 😉
(také mám pro cesty do ČR ráda "obyčejné/běžné" auto - s rizikem ukradení "0,0 nic" 😄
Hammunasakra
..ach ještě: Do česka PLNĚ CHÁPU - tam "lepší" auto asi opravdu NEeee (je příliš "nápadné" výjímečné atd). - já byla v česku MLkem za poslední roky 2x (poprvé a naposled? 😄
_MT_
3.0 TDI quattro, 150 kW je za 48.600, 180 kW za 51.700 €. Valcona, nejlepší kůže ve standardní nabídce Audi, komfortní sedadla, odvětrávání a povinné příplatky přidají necelých 7 tisíc €. Opravdu je to nemožné?

Mně přijde, že jsi poslední generací vyšší střední se slušnou výbavou ani nejela. I u A4 je argumentace holátkem... úsměvná. A to ji nepovažuji za bůh ví jak dokonalou.
Hammunasakra
Tak já A4 považuji dokonce za (jednoznačně) NE"prémiovou" 😉
PS: No pokud jde "rozumně" vybavené auto VYŠŠí střední třídy sehnat za tak málo..
a) skoro PŘESTÁVÁ mít smysl ten Citroën C5 V6 Bi-turbo
b) musejí do testů posílat nějaké HYPER SUPER vybavené verze 😄
_MT_
Je to otázka priorit. Osobně bych počítal kolem 1,8 milionu za rozumnou výbavu. A do testů často posílají auta prakticky na hranici možností nabídky. Občas se zajímavými kiksy - spíš tam najdeš okázalý příplatek za 2 tisíce € než užitečnou drobnůstku za 150 €.
Hammunasakra
Ano, o nějakém takovém "kiksu" tady padla zmínka v diskuzi..
PS: Ok, tak zjednodušeně jde o 2-násobek ceny 😄
_MT_
Nepopírám, že, pokud jde o poměr cena/ výkon, je na tom D3 hůř, nicméně tady mne zajímá to něco víc. Pokud tedy vezmeme C5 za milion, D3 za dva, tak co je tak zajímavého za tři? Nebo čtyři? Quattroporte je hodně specifickou záležitostí a nenabízí žádné kvality C5, takže zvláštní volba. S-klasse ti nebude vyhovovat, protože to pro tebe bude běžné auto. A Panamera, pokud jde o zmíněný poměr, je na tom ještě hůř. Je výjimečnější, to je pravda. Beru to tak, že chceš pohodlný cesťák. Nebo snad chceš říct, že radši sporťák, když už máš utratit tolik peněz?

Vůbec, skutečně ti připadá rozumné, vybírat auta podle četnosti na silnicích?

D3 je dražší a nabízí víc. Otázka jen je, jestli jsi ochotná si za to připlatit. A auta jako C5 V6 jsou vymírající druh. Pokud ti jde o její specifika, tak je to fakticky poslední zástupce.
Hammunasakra
Já také říkám že jde o MÉ "pocity" (že ta vyšší střední se vlastně "nevyplatí" - že už je to docela HODNĚ peněz a přitm stále máte relativně "tuctové/běžné" auto...
Quattroporte mne bralo ... no roky výroby 4té generace jistě znáte sám.. 😄
..a(le) "bralo" mne POŘÁDNĚ 😉
Vozy typu C5 (CL, Range Rover) mne začaly zajímat až "později" 😄
S-Klasse bych za (úplně) běžné auto NEpovažovala, nicméně opravdu mne NE"oslovuje" (narozdíl od CL :yes: 😉
Naopak Panamera se mi (vzhledově i technicky) líbí docela DOST :yes: 😄
Ano, bohužel typ vozu jakým je C5 V6 opravdu je "vymírající" druh - i proto doma (krom varianty C5 V6 za C5 V6 - dokud se vyrábí) zvažujeme variantu "určitých změn" 😉
PS: Ta "četnost na silnicích" samozřejmě není nějaký ZÁSADNÍ "parametr" - jen by se mi třeba v česku NEchtělo jezdit v Octavia Tdi (ve stříbrné.. 😄
_MT_
Přechod od střední do vyšší střední je v rámci D3 odhadem 6-8 tisíc €. To může zahrnovat i nějakou výbavu navíc. Top modely střední třídy stojí přes dva miliony. A to nemluvím o M/ RS/ AMG.
Hammunasakra
NEmám na mysli TOP motorizace, ale "běžné" V6 (což mi pro VYŠŠí střední příjde "akorát" a "odpovídající" motorizace) a k nim "odpovídající" (trochu "lepší") výbavu..
_MT_
A co si myslíš, že tam u Audi, BMW a MB montují? Osmiválce? Říkal jsem bez M/ AMG/ RS.
Hammunasakra
Ano, myslím že i BEZ označení M/AMG/RS mají vozy VYŠŠí STŘEDNí v nabídce osmiválce 😉
(i když to asi už moc dlouho NE"vydrží" 😐
_MT_
Mluvil jsem o top modelech střední třídy. Střední, opakuji. Ty stojí 2 miliony.
Hammunasakra
Ach PARDON - tak tam to bez těch "dodatkových znáčků" opravdu NEjde.. 😉
_MT_
Jen pro pořádek, beru ceny s DPH. Ta 2 milionová konfigurace není něco, co bych jen tak dal zaměstnanci, jde o dobrou výbavu, ale zase ne nějak extrémně přehnanou. K šílenství ti zbývá asi tak ještě 700 tisíc plus zakázková individualizace. Když přihodíš silnější motor, tak ještě víc. Záleží na prioritách. Ne, že bych nedokázal fungovat s nižším rozpočtem. Pokud je to pro mne cesťák a bude mi roky sloužit, tak si rád dopřeji. Vem si nový Lexus GS, tam se ve výbavě F Sport, která mne nejvíc zajímá, pohybuješ kolem 2 milionů. Kdyby nebyl tak silný jen, asi by se to blížilo příznivějším 1,8.
white label
Ono by tady spousta uživatelů změnila názor na dost věcí, kdyby měli praktické zkušenosti s tím, o čem tak rádi, zasvěceně a přesvědčeně píší... 😉
Hammunasakra
Tak to je BEZ diskuzí - třeba vy kdybyste chvíli jezdil s Citroën C5 V6 3.0 Bi-turbo HDi Exclusive v luxuxní kůži Criollo na MICHELINkách 245/40 R19 (rychlost. index Y) tak byste (třeba po projetí trasy München - Hamburg a zpět) docela "mrkal" (i když NENí pochyb, že byste DÁL psal stále totéž ... jen by to "nešlo asi tak snadno" 😄
white label
Já C5ku nikde konkrétně nekritizuji, jen se směju tvému přesvědčení, že je C5ka prémijovější, než A4 a dokonce (skoro)srovnatelná s A6. >😒]
Mimochodem už se svezla s tou A8 V8 TDI, nebo s A6 V6 biTDI? Jako místní hlavní kritik Audi bys to měla brát jako (skoro)povinnost. 😉
Hammunasakra
Tak že je (C5 V6) "prémiovější" než předokolka audi A4 2.0 Tdi 105 kW - tak "o tom (opravdu) žádná" 😉
No a až si projedete tu trasu (München - Hamburg a zpět) poté i s audi A6 (s ca stejným motorem - mírně řečeno za 2 násobnou cenu), tak možná NEpoužiteje slovo "skoro", ale VĚTŠí rozdíl jste tam asi čekal.. 😄
PS: Znám srovnání i s "nepatrně" lepšími vozy než je "běžný" vůz vyšší střední s třílitrem a i tam by ("neznalý/nezkušený") nejspíš očekával (mnohem) větší rozdíly než reálně jsou.. 😉
Prostě MNĚ "to vychází", že C5 V6 (za pár peněz splní hodně z toho co vůz vyšší střední se stejným motorem) nebo pak už (opravdové "výjímečné") auto s (výjímečným) MOTORem.. :yes: 😄
..aneb (např.) audi A6 vás od (levného) C5 V6 NE"posune" o tolik dál, kolik si asi většina lidí "představuje" 😉
(bohužel vozům typu C5 V6 "zvoní hrana" - do budoucna si zákazníci požadující "to co nabízí" budou muset PŘIPLATIT - za tyto ceny něco podobného už NEpůjde nabízet.. 😐
MIMOCHODEM (stále) ještě ne (ale s RR 4.4 TDV8 ano = názor (asi) NEzměním, do vozů typu Range Rover (či Q7 a jeho budoucích "klonů" - a asi VČETNĚ Bentley 8-s ) ANO, do luxusní limuzíny - sorry ale NEeee
A co se týče 3litrového Bi-turba GRATULUJi že "náskoku díky technice" se po letech podařilo dohnat JAG a BMW. To už je ale zase "trochu jinde" = když jít zkoušet "nabušený" třílitr (který by byl nějak ZÁSADNĚ ZCELA jinde než "můj" motor), tak vyrazím vyzkoušet motor 50d
white label
Jen potvrzuješ, že ty nic od Audi zkoušet nepotřebuješ, máš totiž jasno už předem. Jenže to, co vypadá na papíře nějak, může v reálu vyznít poněkud jinak. Nejela si ani s V6 biTDI, ani s 50d, ale opět máš předem jasno.
hihihi
...ja se priznam, ze jsem take byl pred rokem jak Kylie, smal jsem se tem Audinistum, ale pak mi kamarad pujcil jeho novou A6 a fakt jsem byl zaskocen rozdilem stredni a vyssi stredni tridy. Nekdo muze mit problem s kvalitou, ale vetsinou ten co ma vuz novy, nema problem, predvadecky to je jina hruza...teda jde spis o stesti. Jestli nekdo presedne napr. z Mondea do A6 a nepozna rodil - ve vsem, tak tedy nevim nevim...ja proste v tom tu hodnotu vidim, i kdyz jako otec priznam, ze se daji penize investovat i lepe, ale 100% ne do C5 v kuzi Kretenio...
Hammunasakra
Tak kůži "Kretenio" NEznám, ale tahle (Criollo) je "docela prémiová" 😉

[odkaz]

..ale je fakt že NEsrovnávám s "běžným" vozem vyšší střední třídy...
..ale s vozy "o třídu či dvě výš" 😄
hihihi
4000euro davat za kuzi v C5 je nesmysl, ja mam sedacku z te nejlepsi LongLife italske kuze za 70.000Kc a to je o dost vice kuze nez v aute. Kdyz uz Luxus tak i s autem...ale vse ma sveho zakaznika, ze 😉

PS: 2 tridy vys, je uz nejvys a v cem jezdi buh ??? >😁
Hammunasakra
V čem jezdí "buh" NEvím (on asi žádné "vozítko" NEpotřebuje, ne? 😉
Ta kůže je ale "všude" a myslím že "je výborná" - rozhodně příplatek za "vůz vyšší střední" by byl MNOHA-NÁSOBNĚ větší 😄
Já si prostě pořídila motor, interier, odhlučnění i jízdní chování v nad200kilometrových rychlostech, závěsy kol i brzdy odpovídající spíš VYŠŠí střední "za pakatel", navíc s BONUSem že vám jej spíš NEukradnou...
..no a když HODNĚ peněz za auto, tak tu jsou (HODNĚ) jiná auta než je "běžná" vyšší střední (kde se čím dál tím víc šíří pohon "obyčejným" naftovým 4válcem 😐
hihihi
4valec diesel nee, podle mne tam patri do vyssi stredni min. diesel V6 ci kdyz uz 4 valec tak turbo benzin...

PS: s pocty co mas mi ten Citron vychazi na 300 tisic, no to je zadarmo 😉
white label
Všiml jsem tvé velké změny diskusního postoje v tomto směru, škoda, že to podobně reálně nezkusí více zatvrzelých odpůrců Audi, potažmo koncernu. 😉
Hammunasakra
...aneb už "aby jsme v tom jeli úúúplně VWšichni" 😉
...ta "vwyrušování" musí PŘESTAT! 😄
Hammunasakra
Co tam STÁLE "tlačíte" zrovna Audi? 😉
A ano, porovnávat (o "generaci starší konstrukci") V6 Bi-TDi s tri-turbem R6 opravdu NEpotřebuji..
..mám váš text chápat, že si "nejsou (víceméně) rovny" motory V6 Bi-TDi a 40d (jak napovídá počet použitých turb a "číslíčka") ale že V6 Bi-TDi je vlastně něco jako tri-turbo 50d? 😄
PS: Já četla o (v něčem anglickém) V6 Bi-TDi a NE že by to byla kritika, ale "oslavné ódy" to také NEbyly...
white label
Jen dál potvrzuješ, že ti stačí papírová čísla, tři turba jsou víc, než dvě, takže to logicky ani nemá cenu vyzkoušet. A když někde napíšou na Audi chválu, je to pro tebe jen pochybné hraní s čísly, ale jakákoli kritika Audi je pro tebe naopak berná mince.
Nikde netvrdím, které motory jsou si rovny a které ne, ale píšu ti snad jasně, ať auta neporovnáváš na papíře, ale v reálu...
Hammunasakra
To jste si mne SPLETL s Ham.em asi, ne? TEN je tu ten "na číslíčka" 😄
Jinak viz minulý příspěvek a jeho PS
A hlavně, tady to působí opravdu JEDNOZNAČNĚ - vás snad dřív napadlo srovnávat (vůbec ne špatný) V6 3.O TDi 180 kW třeba s BMW bi-turbem? (srovnávací test s Bi-turbem Jaguar - 180 kW vs 202 kW asi znáte)
Mimochodem vy jste někde četl srovnávací testy V6 Bi-tdi?? Já jsem srovnání s 35d/40d i s 50d čekala a .... "ticho po pěšině"? (je tedy možné že někde něco vyšlo ale...
Ondris
Zcela bez urážky...tak si ta auta hergot projeď. Neříkej mi, že Ti předváděčku nepůjčí. Když tam přijdeš v lodičkách Ferragamo nebo co, dostaneš ji na půl dne. Půjčí ji i mě a to jsem mladej cucák.
Bohužel pak na C5 budeš nucena změnit názor.

BiTDI je do reálného světa pravděpodobně to nej, co můžeš mít.
Hammunasakra
Ferragamo jsem kdysi měla kabelku (žádný "zázrak" 😉 ) a snad brýle (?), preferuji JINÉ značky (H-I-G-H, Prada, La Silla 😄
Jako že Bi-Tdi (které přišlo "hnedl" 7 let po Biturbu od BMW a 5 po JAGuar) se snad nějak může srovnávat s tri-turbem 50d??? 😉
PS: To by mne snad možná "zajímalo" (vyzkoušet, koupit asi ne) - sorry, tady je "náskok díky technice" stále "o level pozadu" 😄
..a já za TO NEJ považuji něco H-O-D-N-Ě jiného než třílitr v naftě (ten/bi-turbo 3litr diesel mám v CITROËNu - a díky superploché křivce točivého momentu - je FAJN na předjíždění.. :yes: ) -. mimochodem říkal jste TOTÉŽ (že "nej- je bi-turbo 3 litr v naftě) minulé pětiletky o BMW či JAGuar? 😉
Já za NEJ do "běžného světa" (na REÁLNÉ silnice - na reálné jízdy napříč Evropou) kombinaci Range Rover + Ferrari FF (+ možná ještě možná Mercedes SL AMG = ta sundaná střecha je občas "k nezaplacení" skvělý "pocit" :yes: 😄
Denjl21
>😁 to je mazec..... ani ve snu mě nenapadlo se při výběru nového auta podívat do ceníku citroenu, koupil jsem A6 180kW za 2,1 s DPH před slevou a neměnil bych..... C5 V6 jsem jel před rokem, když jsem do firmy kupoval 2 citroeny Jumper - tehdy mi to prodejkyně v salonu (Brnocar) nabídla než nachystají jumpery na předání.... a musím říct, že mě to nějak nechytlo..... dobré auto, ale prostě nic extra.... neurazí nenadchne...... ale porovnávat ho s A6? >😁 co to je za vtipy >😁 >😁 >😁 Jo nehledě na to, že ty Jumpery se sypou jak prase 😁 aby se ve 40tis km musela měnit polovina přední nápravy? 😁 kde to jsme...... letos jsem místo dalšího Jumpera koupil Craftera a to je uplně o něčem jiném.... je sice skoro dvakrát tak drahý ve stejné velikosti, ale ten rozdíl se prostě porovnat nedá..... stejné to bude v porovnání C5 a A6......
Hammunasakra
Proč byste se také díval... 😉
..za 2 násobnou cenu máte vůbec NE špatný vůz (který je v detailech o fous dál - jen o méně "než by vám asi bylo příjemné" 😄
PS: A (ještě jednou) já je hlavně NE-srovnávám, jen upozorňuji na FAKT, že ten další milion a něco je víc "za image", než že byste na tom byl (např. při té cestě München - Hamburg a zpět) nějak "zásadněji lépe"
MNĚ příjde (doopravdy) zajímavé (za "ještě jednou násobek") si koupit ne "trošičku lepší vůz se stejným motorem", ale KDYŽ už TAK už = opravdu NEmasový vůz se ZCELA JINÝM motorem
PPS: (naprosto BEZ urážky) to (např.) Audi A6 3.0 Tdi má
- motor ca stejného výkonu (a mnozí si dokonce koupí slabší verzi se 150 kW - to má v C5 čtyřválec 2.2)
- brzdy ca stejné výkonnosti ((ne-li horší - sorry 😄
- odhlučnění (ta vrstvená skla dělají své) taktéž
- sedadla v C5 jsou jako "výjímečná" apod. popisovaná dokonce i na auto.cz - a jakžtakt dokonce obstojí i ve srovnání s auty ještě ("o pár segmentů") výš
- chování v nad200kilometrových rychlostech je (prý - auto.cz) nejlepší ve třídě (což mohu potrvrdit = na tempomat 220-230 km/h = "naprosto v pohodě"
- řízení je (prý - auto.cz) nejlepší ve třídě
- pneu (245/40 R19 s indexem Y) plně odpovídající vyšším třídám (stejně velké jsou přední na Californii
Tolik k VTIPŮM 😄
Prostě BUĎ "levný" a "nenápadný" = neukradnutelný, servisně i pojištěním značně NEnáročný Citroën C5 V6 ... no a nebo (pořádné) AUTO :yes: 😉
hihihi
...ocividne si nejela novou A6, vse co pises ma lepsi nez C5, ver mi, jdi si ji projet...nesmis mit ale 20 kola, kvuli hluku a pohodli, 18ky jsou OK, ja bych klidne bral i 17ky, nepotrebuji machrovat a spis preferuji pohodli a ticho. Jo a lepsi skla se daji dokoupit, to jsem mel take v priplatku...
Denjl21
ani na těch mých kovaných 20" 255/35 ten hluk není nijak rušivý..... to už musím opravdu kolem 240km/h abych ho zaregistroval.... a když ho zaregistruju, jen zesílím BOSE a jedu dál 😄 p.s. jakou si teda nakonec koupil?? tu 150kW? kde je recenze? 😄
hihihi
Jeste zadnou 😢 Ted mam moznost na nove BMW sleva 25%, ale mne se tak nelibi ;-\
Jinak pokud budu kupovat v zari, tak opravdu asi jen 150kW, cetl jsem recenzi a rozdil napr. z 0 na 100 je realne jen cca 0.3s. No take je moc pekny Lex GS a jako fanda Japoncu, mame uz 1x Lex a dost Toyot, take jsem uvazoval, ale rodina = kombik, skoda ze ho Lex nedela.
Hammunasakra
Tak nad LUXUSní kůži (a) C5 V6 177 kW "ohrnujete nos" a plánujet SLABŠí motor? 😉
A (sorry, ale aut👋motor o (NEsmyslném) 0-100 km/h přece NENí. 30 kW rozdílu musí být (a docela HODNĚ) znát hlavně "všude jinde" = při "běžné jízdě", při předjíždění (prostě TAM kde to je POTŘEBA :yes: 😄
PS: Není nad bi-turbo (no vlastně asi "tri-turbo" 😉 ), ale "alespoň" ať máte výkon jako já v tom "levném obyčejném" C5, ne? 😄
PPS: 1/4 ceny dolů na (nové) BMW 5? (s FAMÓZNími motory? Misté toho "raději" výkon CITROËNního 4 válce 2.2 HDi? No NEvím NEvím NEvím NEvím NEvím ..vím Vím VÍM 😄
hihihi
4000euro do C5 za kuzi se mi zda mimo. Do BMW, Audi budiz, ale do nepremiove stredni ??? 8-s
Proc by to melo byt tak znat ? Ja spis uprednostnim kultivovanost sestivalce nad vyhonenym 4valcem, stejne se uz ted na nasich silnicich zavodit neda a 70 tisic investuji lepe.
Hammunasakra
To vypadá na "ovlivnění MARKETINGem" jedna radost.. 😉
..aneb kvalitní sedadla (v kvalitní kůži) mají STEJNÝ smysl v A6 jako v C5, nebo? 😄
Protože 30 kW prostě znát JE - nebo myslíte že (např.) v C5 NEpoznáte jestli jedete s 2.2 HDi nebo 3.0 HDi Bi-turbo? 😉
Prostě kupovat si 3litrový 6tiválec modelového roku 2013 s výkonem který u konkurence už pár let pokrývají 2 litrové 4válce - to mi příjde stejně "in" jako "ohrnovat nos" nad vozem střední třídy (s V6 o výkonu 177 kW) a plánovat koupi (většího těžšího) vozu VYŠŠÍ STŘEDNí, navíc "prémiové" značky (na což evidentně "dáte") a to s výkonem NIŽŠíM 😐
Tohle mi prostě nějak "nepasuje" NE"zapadá" NE"sedí" - tady něco NENÍ "v pořádku" 😄
SOUHLASím že "na našich silnicích se závodit NEdá" - nicméně docela "závodí" (s čímž asi zase budete souhlasit vy 😉
PS: Ne vážně, SILNÝ motor člověk reálně využije vlastně JEN při předjíždění - já bych (krom nějakého "auta na nákupy" - zvažujeme totiž něco takového, asi nějaký hybrid..) prostě "méně PRUŽNÉ" auto (už) NEchtěla...
..a 150 kW 450 Nm MI pro vyšší střední v modelovém roce 2013 příjde taková "limitní" hodnota (NEjde mi o rozdíl V-max 240 vs 250 km/h - to je v reálu naprosto NEdůležité; NEjde mi ani o pár desetinek v "v podstatě" NEsmyslném údaji 0-100 km/h - jde mi o to VŠUDE "mezitím" - a tam
a) 30 kW spíš znát BUDE
b) a k nim stačí přidat "pár korun" a máte dokonce BI-TURBO, navíc s FANTASTICKOU 8mi stupňovou převodovkou od ZF (popravdě jen ta "samotná" by mne "táhla" k této verzi - 150 kW s S-tronic(em) je proti tomu opravdu silně NE"prémiových" 😉
c) V6 3.0 o takovémto (jen 150 kW - konkurence nabízí víc i z 2 litrového 4 válce - a o žádné "honění nasilu" NEjde - takový je prostě dnešní výkon ca 2 litrových 4 válců od BMW přes Citroën, JAGuar, Hyundai po Mercedes) výkonu v roce 2013 je fakt "slabota" (nad 155 kW z 3litrového V6 tady "ohrnovali" nos již před lety v minulé generaci C5 ... vyráběné od začátku roku 2001 (před 12ti lety!), teď nám na dveře už skoroklepe 2013 😄
_MT_
Tady nejde o "fous", ani o "méně, než by mi bylo příjemné". Jde jen o to, jestli jsi ochotna tu cenu akceptovat. Máš široké možnosti realizace, sama si můžeš určit, co je pro tebe ještě přípustné a co už není. Svět není zrovna lineární. Vem si Panameru, kterou jsme zmínili. Ta má cenovou politiku velmi podobnou. A teď si vem, že jsou lidé, podle kterých CLS nabídne víc za méně. Pro tebe je zase CLS jen o fous lepší než C5, ergo C5 je na úrovni Panamery. Zvláštní to svět. Naprosto chápu, že ti může C5 stačit a že pro tebe může být příplatek za vyšší střední nepřípustný, ale to neznamená, že můžeš ta auta srážet na stejnou úroveň. Nejsi ochotna zaplatit víc. Tečka.

Jinak si myslím, že tvůj postoj chápu. Člověk má pár dražších aut, chce něco obyčejnějšího, o co se nemusí bát, ale zároveň nechce za volantem trpět. Tak si vybereš něco, jako je ta tvoje C5. Pak se ti vkrade do hlavy myšlenka, co si takhle připlatit za 550i, člověk žije jen jednou. Z 550i se stane Panamera GTS. Když na to ty peníze mám, proč ne. A najednou jsi u toho, že si koupíš další auto, o které budeš mít strach. A jsi na začátku.
Hammunasakra
Já většinou beru (skoro) "se vším" 😄
PS: A myslím že různé sedačky a kůže mám "osahané" celkem DOST - proto také tak chválím LEVNOU (4.000€) Criollo v C5 😉
hihihi
Dobrou kuzi poznas az po x letech, ver mi...
Hammunasakra
Věřím... 😄
..a NEmám zrovna "úplně první" auto 😉
Mireon
Ano TT 2.0TFSI Quattro automat xenony kůže atd atd. Skladové auto za 593 000 bez DPH
white label
Minulá generace A6, nabouchaná co to šlo, a jen lehounce přes 2 níče? Nesmysl, sám jsem kupoval A6ku (allroad) minulé generace za cenu přes 2 míče (s DPH) a spoustu drahých (pro mě zbytečných) extras jsem ještě vynechal.
Johny.Rico
Hmm, tak mi to bylo řečeno...
white label
Chápu, ale nic to nemění na tom, co jsem napsal. Dnešní A6 je v mnoha ohledech naopak levnější, než A6 minulé generace (zejména v době před krizí). Dnes bych za stejné peníze získal v tomto aktuálním allroadu více výbavy i výkonu, že zase přibylo (proti minulé generaci) spousta dalších příplatkových lákadel je věc jiná... 😉
hihihi
...ale ty stare A6 ted jsou ve vyprodejich za skvele ceny 😉 Nicmene ta nova je vnitrkem dle mne uplne jinde vcetne podvozku...
white label
Vlastní ojetina (pokud jsem první majitel) mi vůbec nevadí, ale od cizích lidí je neberu, stejně jako jiné zboží. 😉
hihihi
No jo, jenze napr. u zenske moc na vyber nemas >😁
white label
Bordely nenavštěvuji a slušné ženy za zboží nepovažuji, ty snad ano...? :😉 😉
Mimochodem i u žen můžeš být "první uživatel" tzv. průbojník... >😒]
hihihi
😉
Johny.Rico
Průbojník >😁 Čeština je krásná řeč 😄 😄 😄
white label
Je to úžasně košatý jazyk.... 😉
hihihi
Kdyz jsou plne kosicky take to neni k zahozeni... >😁
Johny.Rico
Hahahahah >😁 >😁 >😁 :yes:
BaracudaJ
Malá perla, zpětné zrcátko si zatmavuješ pěkně růčo...v autě za dva miloše...trochu tragedie.
white label
Kdes na podobnou blbost přišel? Osobní zkušenost to zřejmě nebude. 😉
BaracudaJ
Mluvím o tomto konkrétním autě. Na konci testu ve výpisu výbavy není tato položka zmíněná. A nevím jestli se blbě dívám, ale ta plácačka pod zrcátkem je na co?

[odkaz]

Zde automaticky zatmavitelné zrcatko v A6 Avant.
[odkaz]

Dobře si pamatuju na test A7 v autosalonu na primě, auto za podobnou cenu a Pepa to tam přímo vypíchnul. Auto za ty prachy a zrcátko si nastavuješ růčo. Neříkam nic o tom, že si za to nelze připlatit...

Ale, že už to tam není v nějakém balíčku spolu s dešťovým senzorem atd...

Vlastní zkušenost ne, ale chybí tam světelné čidlo a zelená dioda, která tě informuje o automatické funkci. Tak jsem na to zvyklý ze svého auta 😉
Dinar
Dobrý postřeh. 😄 :yes:
webpaja
Konfigurátoři předváděček jsou na zpžerážění rukou, pravda 😉
_MT_
Pro něco je to povinný příplatek. Například automatická dálková světla. Pokud si koupíš LED, je automatika v ceně, takže tam máš i to elektrochromatické zrcátko. A je součástí Business paketu, alespoň v Německu.

Tohle je prostě hloupost člověka, který to auto konfiguroval.
white label
Aha, tak to jsme si nerozuměli, kdybys napsal, že si zrcátko překlápíš ručně tak by mi to bylo jasné, ale to slovo "zatmavuješ" u mě vyvolalo představu ve smyslu, jako že zmáčkneš nějáké tlačítko a a zrcátko se skutečně zatmaví, nikoli pouze nakloní. 😉
Jinak ale pochybuju, že to má konkurence z D3 naopak u všech modelů sériově.
BaracudaJ
Ok v pohodě 😄 , příště napíšu elektrochromatické zrcátko 😉. Nevím, ale u M-B E bych tipnul, že i jo...
white label
V sérii to není, až ve výbavě elegance/avantgarde😒br /> [odkaz]
Anonym
zrcátka s funkcí Auto DIMM měl už Lincoln někdy v 80 letech. A mělo to i posmívané 300C - obě zrcátka vnější + vnitřní. Navíc ta vnější se při zařazení zpsátečky sklopila (resp. sklopila se skla aby líp viděl při couvání ).

A to bylo rok 2004 kdy to měli v základu a kára rozhodně nestála 2 mega.
Mig_35
Protože Audi😄 Jsem velký zastánce benzínu, ale v tomhle autě je prostě 3.0 TDI to nejlepší co se dá koupit. Ten třílitr s kompresorem plus quattro plus automat žere jak prokoplý a pod 13 se s ním nedá jezdit, což psali ve vícero testech. na spritmonitor.de jsou podobné zkušenosti reálných uživatelů. Tady bude rozdíl oproti dieselu klidně i 4 litry a to už mi přijde moc za prakticky totéž... navíc fauwé snad neumí pořádný benzínový motor...
Johny.Rico
Ale tož! W12 se ti přeci líbí :-!
Hammunasakra
..možná do chvíle než sedne do V12 Mercedes 65 AMG 😉
Mig_35
no, ta nová 6,3 je asi gut😄
Hammunasakra
..možná do chvíle než sednete do V12 Mercedes 65 AMG 😉
Gabo1
To si robia srandu?
Hammunasakra
..no můj Citroën C5 V6 má objem nádrže 71 litrů a "docela to stačí" (někomu snad i na 1000 km 😄
krokodyl.usaty
A mne u c5 i na 1300 km >😁
Hammunasakra
Nojo no 😉
PS: 1.6 nebo 2.0 HDi? 😄
krokodyl.usaty
2.0 HDi byvalo 120kW, ted snad o neco malo vic, Je ale fakt, ze minimum casu jezdim ve meste a na dalnici. 90% jsou dlouhe trasy mezi velkymi mesty 😄
Hammunasakra
No ano, mně to "pokazí" poskakování po městě a při 220-230 km/h spotřeba také není "zcela bez rozptylu" - jak tu padlo o BMW 30d 😄
PS: Jinak na 120ti kW 2litr - "dobrý" :yes: 😉
krokodyl.usaty
nakonec.... kolik mate spotrebu vy? vejdete se do 10 L i s rozptyly? 😉
mozna jsem jeden z mala tady koho C5 3.0 HDi zajima a laka... >😁
Hammunasakra
Jak jsem psala PŘESNĚ to nesleduji - "tipla" jsem průměrných 9 l - a myslím že by NEbyl nejmenší problém jí trochu snížit 😉
PS: Ještě drobnost, snažím se tankovat vždy "to nejleplší" palivo (C5 V6 "milije" 60ti cetanový ARAL Ultimate (i když nejčastěji tankuji asi jeho BP "klon" 😄
PPS: A mohu-li "nechte se zlákat" 😉
Je to totiž takový "poslední mohykán" - do budoucna si TAKovéto motory v (cenově "dostupné") střední třídě budeme (bohužel) muset "odpustit" 😐
krokodyl.usaty
U nas je s palivem povsechne problem. Nejakym zahadnym zpusobem se do neho dostava krome rozemletych cihel vsechno mozne. 8-s Snazim se to resit vymenou oleje a palivoveho filtru co 15 tis km a beru jen 60 cetanove palivo od Benziny, ale clovek nikdy nevi....
Ten 3.0 HDi je lakava nabidka, jen me tyra ten automat. To je jednoznacne duvod proc jsem skoncil na 120 kW, ne ze by manual byl nejaka bomba v presnosti, ale jsem vylozene antiautomatovy ridic. At už DSG, Tiptronic, 6-st od ZF v BMW Z3 vsude me rozcilovalo, ze to radi za me- coz je u automatu zasadni >😁
Hammunasakra
Já (bohužel) VÍM.. ;-\
..snažím se v česku NEtankovat (a pro "nutné případy" vozím vzadu lahvičku aditiva 😉
No zrovna jsem chtěla napsat že ten automat je celkem "v pohodě", nicméně vaši "zásadní" kritika k němu je opravdu PRAVDIVÁ - "mrška" řadí sám a sám 😄
PS: Ruční řazení "funguje", ale naprosto NEvidím důvod ho používat (to snad má ještě smysl v nějakých "sportovních" vozech a tak, tady VŮBEC NAPROSTO ABSOLUTNĚ ne Ne nE a NEeee 😉
Anonym
Na mě nemáte , já mam 85 >😁
white label
Ty máš v nádrži hlavně jen 85 oktanů... >😒]
Anonym
Na ukrajinskej benzín nejezdím, ale podle názoru některých nejmenovaných spoluobčanů je prej už vše na východ od Brna ukrajina, tak třeba ty jo >😁
_MT_
Někteří z nás mají i 100. A co? Proti kamionu to pořád nic není.
Hammunasakra
..Buřtík mne zrovna "přemlouvá" na 105 😉
_MT_
Po pravdě, nechápu. 😄
Frantizsekk
Na skodovku?
Hammunasakra
...ti litrovou nádrž 😄
_MT_
105... do čeho je příplatková 105 litrová? 😄
Hammunasakra
..je BEZ příplatku 😉
PS: Bože doufám že se NE"pletu" 😄
_MT_
Tak FF to není, to má 90 litrovou. Porsche mají 100 litrovou, Mercedesy 90 litrovou, Astony 80 litrovou. Co to jen může být? 😄
white label
100 litrů (třeba od Porsche) + 5 litrů technická rezerva. Bristol to asi nebude. 😉
Hammunasakra
Bohužel NE(ní 😉
_MT_
Těch 100 litrů u Porsche, i 90 litrů u MB je už včetně rezervy, pokud vím. I když reálně jde většinou do nádrže natlačit o něco víc.
Hammunasakra
Už jsem to tu zmiňovala - dostali jsme takovou "zvláštní" nabídku (Buřtík je na 99% pro - já na "hodně" spíš PROTI) na "výměnu"
(já jsem "proti" asi tak na 599% 😉
white label
599ka má nádrž na 105 litrů? Já myslel, že stylově na 599 litrů, 105 litrů se hodí tak ke Škodě 105. 😲 >😁
Hammunasakra
No (snad se nepletu) má, ne? 😄
PS: Ale NE"obávala" bych se příliš "velkého dojezdu".. 😉
..ta 599ti litrová by "nebyla až tak od věci" 😄
_MT_
Ferrari 599 GTB Fiorano (F141, chceš-li) má nádrž na 105 litrů. Nicméně to už dnes člověk neobjedná, koupíš ho jen ze skladu. Čekal bych, že spíš budeš pokukovat po nástupci, když už.
Hammunasakra
Já "pokukuji" po FF (F12 mi pro nás příjde už "zbytečně moc" ... rychlé i drahé 😄 ) - říkala jsem že "jsme dostali (výhodnou) nabídku" (nicméně Buřtíka docela "zaujala" ... asi se mi blíží do těch vašich "krizových let" 😉
PS: No a(le) když jí "vezmeme", uděláme pak doma asi "velkou rošádu" - no "uvidíme"
😄
_MT_
Také mi přijde, že to s F12 trošku přehnali. Radši bych něco civilnějšího. California je pěkné auto, ale na mém názoru se nic nezměnilo - radši SL. Mimochodem, MB dostal rozum a dokonce sám nabídl, že odstraní ten příšerný vehement na kufru u AMG verzí. Očividně nejsem jediný, komu vadí.
Hammunasakra
To jsou ty "hony za výkony" - jenže my máme auta "hlavně na (normální) ježdění" 😄
Californa je VÝBORNÉ auto- i když na "mínusech" se u mne také nich nezměnilo - v "lepším" oblečení "elegantně" NEvystoupíte a hluk při "běžných" rychlostech je na můj vkus až příliš veliký - nicméně stále je mi "100krát blíž" než 599 (to bude je "žrout peněz" ... a "rychleji" než s California s tím už stejně nikdo jezdit NEbude - já těch 300 už asi (nikdy) NE"překonám" 😉
Ne vážně, já bych možná doopravdy jedno nové SL (s naprosto vážnými, vím že finančně trochu "šílenými" sklony k verzi 65) a novou krabicí bych zvolila RR (což zas NEchce Buřtík) - tak (zatím) opravdu NEvím 😄
white label
Doufám, že si aspoň v posteli rozumíte s Buřtíkem líp, než při výběru vozového parku... 😲 :😉 >😁
Hammunasakra
(a)No, je to stejně "pestré" 😄
white label
Pestré? Jako, že se taky nemůžete dohodnout na aktuální poloze apod.? >😒]
Hammunasakra
No rozhodně NEjsme pro "všechno na jedno brdo" a "nejobyčejnější řešení" ála Volkswagen - což možná vyhovuje vám 😉
PS: A popravdě TAKOVÝhle "gordický uzel" při nákupu/výběru vozu(ů) jsme snad ještě NEměli/NE"řešili" 😄
white label
Kde se zase pod tím běžným a nudným koncernovým vwoooozem vzalo 400 příspěvků??? 😲 😉 >😒]
Hammunasakra
Tam co (podobný počet) třeba pod SUPerbem - také "běžně nudný koncernoVWý vůz" (ten byl navíc s "ultranudným" 2.0 Tdi 😄
PS: To je STEJNÉ jako hledat "souvislost" mezi kvalitou (výrobku) a prodejními čísly - NEexistuje... 😉
..naopak (a občas jsem to očastovala "smutnou" poznámkou) tu bylo již mnoho článků o opravdu MIMOŘÁDNÝCH vozech a nedočkaly se dokonce ani JEDINÉHO příspěvku.. ;-\
PPS: Což se koncernoVWým vozům věru NEstává (a je naprosto fuk jestli zrovna stojí "za" nebo jsou "normální" - což je případ téhle audi A6 V6 😄
_MT_
Víš, kolik jsi tu toho napsala? 😄 Tak mne alespoň nasměruj, když už nechceš přímo odpovědět. Já si jen pamatuji, že zvažuješ koupi nové C5 V6. To jsi zmiňovala několikrát. Ale ta nebude mít nádrž na 105 litrů.
Hammunasakra
(docela) "hodně"? 😉
No ve "vedlejším přípěvku" jste to už "vyřešil" - ale je to jen "teorie", tedy NABÍDKA..
..a kdyby "platila", tak asi možná bych už C5....
..prostě po 599 "touží" BUŘTÍK (tedy od té doby co jí může mít "za ..."), mně asi "599krát" víc vyhovuje California. No a shodli jsme se že první na výměnu by měla jít krabice (ML), takže POKUD by to bylo - čekaly by nás NEbývalé ... akce "Kulový blesk"? 😄
_MT_
Mně se 599 líbila už při uvedení. Nicméně v téhle třídě mám tak nějak radši Astony.

PS: Já jsem si nebyl jist, jestli 599% byla jen náhoda, nebo jestli jsi tím něco naznačovala. 😄 Až v pozdějším příspěvku to bylo jasné.
Hammunasakra
Ale mně se "teoreticky" také docela líbila a líbí, ale v praxi by to znamenalo "odchod" Californie a teď mělo být na řadě nejdříve ML (které má opravdu nejvíc najeto) a v počtu km je pak SL, naopak California je stále trochu "jako z krabice" právě vyjetá 😉
PS: (mírně) Starší ASTONy mne až tak NEoslovovaly (úplně "starší" ale zase ANO - z mládí si pamatuji "sen" jménem Lagonda 😄 ), ale současný bych jako reálnou možnost viděla.. (na výstavě v GENFu jsme si nechali ukázat Rapide - zvenku zajímavý, motor ok, přední místa ok, ale ten zadek/zavazadelník je opravdu "prapodivný(-ně mrňavý)" 😉
Anonym
starej Dimler, jako ho má ještě anglická královská rodina na ceremonie má snad ještě víc >😁 myslíšm že 115 nebo tak
Anonym
SUV od Fordu jménem Excursion mělo nádrž na 167 litrů. I když je pravda, že z evropského pohledu už je to náklaďák (pohotovostní hmotnost skoro 3 tuny).
Hammunasakra
krokodyl.usaty
_MT_
Ano, dělají. Audi v Německu udává pro 3.0 TFSI 75 litrů. 65 mají A6 s pohonem předních kol, verze s quattrem mají 75.
3_diamanty
do terenu to nie je, navyse je to predrazene, a pokial ide o image sfukne ho aj evoque v dvojkolke :yes:
hihihi
Nechcete si s Kylie udelat deti ? Docela by mne zajimalo, co by z toho vzniklo ;-\
white label
To by asi nedopadlo úplně dobře, tetu Kylie by totiž velmi pravděpodobně obvinili za sexuální zneužívání mladistvých... 😉 >😁
Hammunasakra
My budeme asi tak "stejně staří" milý white, že? 😄
PS: Už jste své malé princezně KONEČNĚ koupil ten film!?!?
white label
Asi budu mladší jen o pár let, ale znáš to, ženy stárnou, kdežto muži zrají... 😲 :😉 >😁
Hammunasakra
...do té doby než (si pak) DŘÍVE "cípnou" - já vím 😄
white label
A není nakonec lepší "cípnout" zralý, než "přezrálá"... >😒]
Hammunasakra
Tak (pokud "vypustíme" to "-ý" a "-á") na tom se JEDNOZNAČNĚ shodneme.. 😉
..NEvím proč to matka příroda "takhle zařídila" (asi že nejsme takové "padavky" jako vy? 😄
escorpion
Stále píšeš nezmysly o predraženosti, pri každom článku. Zákazník je ochotný si za kvalitu priplatiť. Tak je to vo všetkom. Radšej dovolenkuješ v stane bez stravy na Makarskej ako letecky, all inclusive na Seycheloch ?

Zaujímavé je, že chceme mať doma telku, práčku, umývačku, tenisky, značkové a nie nejaký noname, ale u áut sa riadime inak. Veď je to predsa vec z A do B. Omyl. V aute trávime veľmi veľa času, tak prečo zrovna tu nechcieť prvotriednu kvalitu, bezpečnosť, jazdné vlastnosti a uspokojiť sa s daciou či kiou ?

Image land roveru ? V Nemecku najhoršie hodnotená značka. Keďže sme v EU, tak nemecký trh tak trochu udáva tón. Koho zaujíma USA, Čína, Kórea ...
white label
Vážně, je jich tu už 400. 😲
Hammunasakra
4 sta TŘI 😉
PS: A u "nudného" AURISu od (roky) NEJvětší automobilky světa jich je "jen" 200 😄