Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

15 let Auto.cz: Top 15 nejčtenějších článků

12 komentářů

3_diamanty
:yes😒br />
trosku menej tych ciselnych chyb v tabulkach rozmerov a vykonov pri testoch a je skutocne absolutna parada :yes:
votelo
tak auto.cz už dávno nieje na špici ,v poslednom čase sú tu len kradnuté články z carscoop.com preložené do češtiny jediné vlastné články sú testy a tabulky predávanosti aút. Ak by bolo na špici tak by články písali sami a overovali osobne u výrobcov áut
Gilgit
Nejenom z carscoop.com, opisují také hodne z Automotive News a obcas pritom "zapomenout" uvést puvodní zdroj.
Ham.
Mezi českými servery je na špici s velkým náskokem. Přebírání článků od světových serverů není nic zlého.
Gilgit
Prebírání clánku od svetových serveru není nic zlého😒br /> 1. Pokud se udává zdroj, a to auto.cz delá jen nekdy
2. Pokud by spolupracovníci auto.cz meli odborne na to, aby takové clánky napsali taky sami. A to v nekterých oblastech nemají. Proto prepisují zahranicní clánky nebo tiskové informace i s chybami, protoze to proste nepoznají. I kvalitní novinár samozrejme pouzívá tiskové zprávy a clánky v jiných médiích pro svou práci, ale v jeho prípade je výsledný clánek kvalitnejsí, má pridanou hodnotu, protoze kvalitní novinár pouzije své znalosti, informace, prípadne si nekteré informace overuje. Auto.cz casto jenom prepisuje. Není problém to dokázat na konkrétních príkladech.
Ham.
Nevšiml jsem si, že by u převzatých článků nebyl zdroj. Výše přidané hodnoty u převzatých článků může být různá, to se shodneme, nulová nebo velmi vysoká. Nicméně žádné české médium nemá kapacitu v dnešním přetlaku informací všechno kontrolovat a dodávat něco užitečného k obsahu. Nicméně míra této přidané hodnoty je na auto.cz zdaleka nejvyšší mezi tuzemskými weby. Ostatní české weby jsou často vedeny velmi neprofesionálně jak po obsahové stránce tak po stránce formy a auto.cz jakkoliv má co zlepšovat nad nimi ční minimálně rozdílem třídy.
Gilgit
1. Ty texty bez zdroju zde bývají. Pred nekolika týdny byl uverejnen text jasne prevzatý z Automotive News bez udání zdroje. Jiz nevím, co to bylo, ale tehdy jsem si ty texty schválne porovnal.

2. Príklad neschopnosti: Nissan tento týden v Moskve predstavil nový model Nissan Almera pro Rusko, který je postaven na bázi platformy Renault B0 (Logan) a bude se vyrábet v závode v AvtoVAZ v Togliatti. Ve své oficiální tiskové zpráve Nissan ale jméno firmy AvtoVAZ nezmínil. Nacez Auto.cz otisklo 30.8. následujícíc dve vety😒br />
Almera se bude v Rusku dokonce vyrábět, konkrétně v Togliatti. Ano, v „povolžském Detroitu“ už neprodukuje automobily pouze AvtoVAZ.

Poté, co jsem to v diskuzi uvedl na pravou míru (nebo po jiném podnetu) se dnes doctete toto😒br />
Almera se bude v Rusku dokonce vyrábět, konkrétně u AvtoVAZu v Togliatti. Ano, v „povolžském Detroitu“ už neprodukují automobily pouze pod značkou Lada.

A ted muj názor: Jako novinár nemusím o tom projektu nic vedet. Ale pokud uz nekde vyctu, ze to je Togliatti, vím, ze tam je AvtoVAZ, vím, ze AvtoVAZ má neco s Renaultem a ten zase neco s Nissanem, tak si to nejdrív hodím do googlu, jestli tu Almeru náhodou nedelá AvtoVAZ, nez takovou hovadinu napísu.

A druhý bo😜 Nevím, jestli zmenu udelali na základe mého príspeku v diskuzi, ale pokud ano, ocekával bych ze by do té diskuze napsali neco jako "díky za upozornení" nebo "omlouváme se za chybu, opravili jsme to", na to ale nemají formát (i kdyz obcas to udelají, zálezí mozná na cloveku).

Takze vidíte, ze moje kritika je konkrétní, nejen nejaké kecy.

3. V tom, ze auto.cz je nejlepsí ceský web o automobilech, máte samozrejme (bohuzel) pravdu.
Ham.
1. Pak je na to potřeba upozornit v diskuzi pod článkem a nikoliv obecným napadáním.
2. To jsou coby kdyby, udělali chybu, a co jako? Podívej se na svou diskuzi pod článkem "Top 100 nejprodávanějších aut světa: Octavia je až osmatřicátá". V několika sáhodlouhých příspěvcích se snažíš ukázat, že celé je to na nic a jen okázale opakuješ cosi o toaletním papíru. Přitom je to článek převzatý od Matta (což je v článku na auto.cz jasně napsáno) a jednak statistiky na tomto webu jsou v podstatě jediné trochu použitelné, protože celosvětově neexistují konsolidované statistiky na profesionální úrovni a prostě lepší nejsou než tyto statistiky od amatéra. Pokud ti tolik vadí tak budˇ uveď lepší nebo sám statistiky sestav (na tomto serveru můžeš na blogu uveřejnit klidně desetistránkový elaborát a když bude obsahovat nějakou kvalitu, nikoliv jen kritiku, tak ti řada lidí ráda zatleská), jinak je tvá kritika jen plácání o ničem a nezbývá než ti doporučit abys tyto nečetl.
3. Souhlas
white label
:yes:
Gilgit
1. Mám pocit, ze jsem na to upozornil, ale zrejme to nikoho nezajímá.
2. Ano, sehnat dobré statistiky je problém, a klidne se dá uverejnit i statistika která má nedostatky, jenom by se na to hned v úvodu melo upozornit. Sestavení lepsí statistiky by si vyzadovalo hodne casu a práce a byl bych blázen abych to delal zadarmo pro nejaký blog. Doporucení typu kdyz se Ti to nelíbí, tak to necti, je obvyklá reakce. Ale diskuze snad jsou mimo jiné i na kritiku a mohlo by to pomoci i redakci k lepsí práci. A v tech "sáhodlouhých príspevcích" jsem se snazil konkrétne a korektne na príkladech vysvetlit proc je to spatne. V prípade té Almery jsem si dovolil jeden delsí príspevek, kde jsem ty souvlosti s AvtoVAZem a platformou Loganu konkrétne vysvetlil. V prípade diskuze pod článkem "Top 100 nejprodávanějších aut světa: Octavia je až osmatřicátá".jsem také odpovedel nekomu na otázky o výrobe Peugeot 405 v Iránu a o znackách, pod kterými se na svete prodává Logan, vecne a konkrétne informací kterou tady nikdo nenajde. Podle mého názoru by ctenár mohl být rád, kdyz se v diskuzi dozví nejaké dodatecné informace. Zdá se ale, ze vetsinu to nezajímá. ta si nekriticky precte, co tady najde, a dalsí informace nehledá. Nech sa páci, mne to muze být jedno. Já mám své práce, ve které se mimochodem svetovým automobilovým prumyslem zabývám kazdý den, i tak dost.
Gilgit
Pro Ham.: Pokud to náhodou ctete: 1.9. jste zde napsal následující vetu "Nevšiml jsem si, že by u převzatých článků nebyl zdroj." Konkrétní príklad je dnesní text na téma Jaguar, Land Rover, Tata a Saudská Arábie. Nápadne pripomíná text publikovaný nekde jinde, ale zdroj podán není. Taky jsem u zádné ze jmenovaných firem nenasel tiskovou informaci na toto téma. Nebo veríte skutecne, ze pan Dragoun toto vse zjistoval sám nebo alespon prostudoval clánky v nekolika mezinárodních médiích a udelal z nich kompilaci? Ha, ha, ha!!!! Tady máte proste konkrétní príklad toho, co jsem zde psal, a takových príkladu tady najdete hromadu. Pane Ham. - nesnásím, kdyz nekdo na konkrétní oprávnenou kritiku (jako v mém prípade) reaguje nepravdou tak jako Vy. Holt kazdý máme svuj styl. Poznámka: Podle Vasí rady jsem moji pripomínku samozrejme napsal pod clánek. Uvidíme, co to udelá.
zdravy rozum
Nejaký šunt alebo potom výnimočne až niečo výnimočne extravagantné.