Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž 2012

Zpět na článek

To je on: Volkswagen Golf sedmé generace. Lehčí, elegantnější a se spotřebou 3,2 l/100 km

576 komentářů

Avatar - Nemám nápad na vtipný nick
Nemám nápad na vtipný nick
Čistý design, žádné asijské kudrlinky, nějak takhle si představuji pěkné auto. Prostě :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Ham.
Trochu lepší fotky
[odkaz]
Carlos Santana
:yes:
Rojin
:yes: :yes: :yes: Přesně tak! To je názorná ukázka krásy a dokonalosti! Přesně jak píšeš, tohle je auto, auto jak má být. NÁDHERA! A ten interiér... ouuu... :yes: :yes: :yes:
Nicco
Ma to len jeden problem, clovek to nerozlisi od predoslej verzie. Ale ako sposob drzania si ceny, je to dobry pristup 😉
Starfighter
Nerez
Ano, souhlasím. Pěkné auto, žádná asijská slátanina. Ale pořád to pro mě není nádherné auto, je to takové obyčejné pěkné auto 😄
Nagano
Souhlas s Nerezem...pěkný auto, rozhodně ne jedno z nejhezčích aut současnosti...prostě obyčejný normální auto...typický němec...osobně mě trochu zklamalo to, že auto doznalo tak malou změnu...
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
DonVito
Zajímalo by mne jakou má Nerez doma slátanou asijskou elektroniku 😄

Ale o předsudcích k Asii už jsem psal jindde..
ryccardo
souhlasím s tebou je to pěkný auto. To si ovšem můžeš koupit Golf 6 ten vypadá úplně stejně. Jen mě trošku mrzí, že na řidičovu pravou nohu se zase jaksi zapomnělo. ;-\
mecha2020
KOLIK MÁŠ DIOPTRIÍ ?????????????????????? JE TO STÁLE STEJNÉ ŽÁDNÁ ZMĚNA NO PROSTĚ NECHUTNÝ NĚMCI
earl
DonVito
Podle nicku bych si tipnul že se Golf bude líbit (Nemám nápad na vtipný nick).

Podle mě auto bez nápadu 😄
Suhlas. Nuda bez napadu snaha radsej nikoho neurazit ako niekoho nadchnut. Toto auto ma tvar, o dizajne nemoze byt ani reci.
Pekelná Micinka
Je to jen evoluce, jak jinak. Z některých úhlů docela nehezký, z jiných ok. Interiér vypadá příjemně, konzervativní a na úrovni doby. Tak a od teď zase počkáme 6 let, co přijde. 😉
ericn
popravdě, co si čekal? Nějakou revoluci? Hmmm to se u koncernu moc nenosí. Golf je vždy takový, neurazí, nenadchne, ale přesto s skvěle prodává.

Tradice, image, síla brandu 😉 Nicméně auto jako taková vypadá slušně, jen trošku upravená 6G >😁 Takže se sluší říct, Bravwo Golf :yes:
Pekelná Micinka
No popravdě, nic jiného jsem nečekal.
ericn
jj vzali předek ze 6G, boční siluetu z 5G, zadek za 4G, trošku učesali a nová úžasná 7G je na světě, čili kasovní trhák :yes😒br />
Takhle se dělá ten "business" a lidi to chtějí, tak proč jim to nedat >😁 :yes:
augustin
Suhlas. Zvlast interier uz KONECNE aj u VW vypada lepsie. Nepaci sa mi ale predok, zadok mi pripomina 4. generaciu. Ako si povedal, musime cakat dalsich 6 rokov. Aspon technika bude urcite dobra.
wladyk
Proč mě to nepřekvapilo? Golf IV v dalším faceliftu.
Starfighter
Pozor na ty slova, nebo budeš vyobcován z klubu eurodrzků a klíčky ti vráceny až na konci školního roku >😒] 😉
Pekelná Micinka
Toho se nebojim, GTI uvízl ve výtahu v Porsche muzeu. >😁 😉
pogo26
Pokud jim tam začne básnit o jedné rodině VW-PORSCHE, tak už ho z toho výtahu nepustí. 😄
Starfighter
Muzeum Porsche? Myslíš jako vozovnu Motol plnou nepojízdných 14T? >😁 😉
Pekelná Micinka
>😁 >😁 Ne myslel jsem to opravdové. Jinak 14T má mnoho chyb, ale stejně s ní jedu raději než s 15T, to je teprva "zážitek". 8-s
Lonestarstate
15T je alespoň prostorná...... "Porsche tramvaj" je pohodlná asi jenom pro řidiče. >😒]
Pekelná Micinka
No.. jako manažer v DPP by ses asi neztratil, ale pro mě je s tím jízda utrpení. V Porsche mají sedadla aspoň trochu sklon. Zde je to horší a nejhorší je, že tím, že jsou z té překližky, tak když si chceš pohovit, jako že moje záda vyžadují takový "lambo" posaz, tak z toho sjedeš, přitom to tlačí do pr.ele a zároveň záměrně tam není moc možností, jak se nohou zapřít o sedadlo před, což ale platí i pro 14T. Taky mi chybí zadní hodiny, který u 15T vypustili. Exteriér se mi taky nelíbí. Nejraději jsem, když se z dálky vynoří to familiérní čelo T3ky, hned vím, že jízda bude "komfortní". 😄
ericn
Chlapi, je to moc hezký, že jezdíte v "Porsche" tramvaji, ale tady to má být o novém Golfu 😉 Chápu, že to má z koncernem také něco společného, ale s auty zas tak moc ne >😁

Btw nejvíc mě dostal ten "Lambo" posaz v tramvaji >😁 >😁 >😁
Pekelná Micinka
Tak někde si to nacvičovat musim, ne?... >😒]
ericn
já to čekal, hele a co trochu nastřádat a to Lambo, ehmmmm Golfa VII si pořídit? >😁
Pekelná Micinka
Jo, to by bylo řešení. 😄
Starfighter
Interně si můžeme říct, že 14T je sh*t všech sh*tů. S novou 15T jsem jel zatím jen párkrát a celkem dobrý. Prkýnka mně nevadí, aspoň v nich nebudou breberky >😒] Na T3 ale nic nemá 😄
Pekelná Micinka
14T může bejt těžká, dunící, ale pro mě je prostě pohodlnější. A vnějším designem je mi taky sympatičtější, než ta Kotasova krabice. Vůbec, tohohle pána by už DPP/Metrostav neměl angažovat. Zřejmě oboustraně výhodnej byznys. Stejnej problém v M1, sedačky jak když sedim podle pravítka.
Starfighter
O Kotasovi jsem měl nedávno debatu u piva s mým kamarádem, který je architekt a jeho kolegou. Pan Kotas rád hýří a proto je pro Metrostav dvorním architektem. Jeho magnifique díla jsou možná pro někoho ideálem krásy (pro mě ne). Příkladem budiž trať na Barrandov nebo Střížkov na Céčku. Pro vandaly zlatý důl, místo minimalistických, snadno udržovatelných staveb (architektury?) máme tisíce nosníků, zákoutí a dokonce jedno šapitó. A co nedoku*ví lidská ruka, to dodělá počasí. Pamatuju si, jak vyžraný Jančík onehdá prohlašoval něco o tom, že se každý rok budou zastávky na Brr natírat. Od doby otevření k tomu nedošlo ani jednou ( >😁 ). Ale mohlo být i hůř, viz nynější betonáda na Smíchově 8-s :no:
Pekelná Micinka
Střížkov je sice pěkná stavba, ani moc netrpí tím počasím, snad ani vandaly, ale... blbě se tam přestupuje, je to prostě neintuitivní a za druhý je to na úplně blbým místě, zkrátka taková perla mezi ***ma (prosecký paneláky). Přesně jak píšeš, stanice metra, zvlášť takováhle méně významná, by měla být minimalistická a snadno udržovatelná. Vždy vidím ty dva oblouky (možná inspirace u garáží na Klíčově), tak si říkám, že je to super, jen ta vevnitř chybí ten bazén. >😁 Na Barrandově jsem byl v červnu a to je opravdu tragédie. Návrh, který vůbec nepočítá s vlivy prostředí, do toho "kvalita" realizace. Děs. Co máš na mysli tou "betonádou" na Smíchově? Tam se něco podobně smysluplného realizuje? ;-\
Starfighter
Tím jsem myslel betonové květináče, který jsou po Smíchově snad všude. To je něco příšernýho 8-s
Pekelná Micinka
Tak to jsem se nevšiml, co nejdřív si to prohlédnu. Mobiliář se dá aspoň rychle přemístit/odstranit.
jazva
Síce by som to to od seba nikdy nečakal, ale tento Golf sa mi veľmi páči. :yes:
Klaudius
Počkaj so súdmi naživo. Podľa mňa tiež nevyzerá zle, ale história sa opäť opakuje - takto mal Golf vyzerať dve generácie dozadu.
Well-being
Vzhle😜 "dokonalá nuda" (mně se líbí). Technika: bezpochyby na výši. To vše si nechá VW řádně zaplatit, takže pro většinu českých zákazníků je "sedmička" zajímavá jen teoreticky ... 😉
EcoBastr
Zvlášt ty technicky zvládnuté motory jako je 1.2TSI-no prostě držák,1.4 TSI dobrý ale dost drahý s DSG no a vrcholná 1.8 TSI-spolehlivost krásná ale ta spotřeba 10l/100km není nic moc 😉 a když přejdem k ropákom tak 1.6 nejede a 2.0 už není co to bylo takže žádná hitparáda s technikou 😉
Frantizsekk
Proste se povedl. Zadek mi pripomina 4. generaci, moc pekne. Celkove ma tenhle golf vetsi jiskru a svih, nez 6ka, interier vypada luxusne.Ja nemam co vytknout.
pargi
Jak nejsem fanda fauveee, tohle se povedlo :yes:
Biest
pre mna sklamanie, 6. generacia sa mi lubila viac...

toto mi zas pride ako facelift, dokonca z niektorych fotiek a uhlov sa mi auto zda divne...

zboku by som ho nerozoznal od 6. generacie, predne svetla divne a zadne sa mi tiez nejak nezdaju.

takze nic moc...
Rubb
Musím se přiklonit, exteriér je pro mě zklamání. To už i ten nový Auris vypadá líp... Zato interiér se jednoznačně povedl, to je absolutní špička, pochvala VW :yes:
Carlos Santana
Tahle podoba se dala čekat, nic extravagantního. Je přesně takový jako pověstná německá technologie. Přesná, precizní, bez nezabroušených žmolků a beze stop fluidní levoruké práce. V jednoduchosti je krása. Ještě nastavit rozumnou cenovou hladinu a bude to dokonalé.

Za interiér :yes: :yes: :yes:
PlumJelinek
Bylo by velké překvapení, kdyby se VW odvázal a předvedl trochu "chic" design, ale popravdě to ani nikdo od Golfu neočekává. Očekává se sterilní, vcelku kvalitně zpracovaná nuda, která zaujme především konzervy. Neurazí, nenadchne, jako přibližovadlo relativně ve spokojenosti splní svůj účel, odveze z bodu A do bodu B, nic víc se od Golfu očekávat nedá. Pro někoho plus, pro někoho je to málo. Každopádně myslím, že Golf VII po stylistické stránce nikomu dech nevyrazil a vcelku splnil, co se od něj očekávalo.

Teď trochu subjektivní pohled - nemůžu si pomoct, Golf bude mít možná lepší zpracování, ale i konkurenční Kia nebo Citroen mají ten interiér o třídu hezčí. Není špatnej, ale je to německá klasika - designem vždy o krok pozadu.
Starfighter
Nevím, jestli to je chic design, ale ukázka dokonale propracovaného detailu ano- jak kryt nádrže ladí s C sloupkem :yes:
pogo26
Dát to rovnoběžně s C-sloupkem, na to se někdo musel hodně zamyslet. Přímo dokonale. :yes:
PlumJelinek
😄 To tady budete pět ódy na víčko nádrže? To na tom Golfu není nic jiného zajímavého? .......vlastně ne, není.
J4K
I to víčko se dá bohužel perfektně zmrvit - mrkni někdy, jak to má novej focus, takže zaplaťbůh za tohle... 😉
Pekelná Micinka
a evidentně na to po 30 letech zkoumání přišel >😒]
velitel mesta bugulmy
Můžu se jen ujistit? Tohle - [odkaz] - se vám líbí víc než tohle - [odkaz] Jestli jo, tak je to hodně krutý. Vždyť z toho ceedu úplně čiší, že to jako melouch dělal někdo ze Sconta nebo Möbelixu...
white label
Přesně tak, ten interier zatím nemá v kompaktním meinstreamu obdobu😒br /> [odkaz]
Pekelná Micinka
Černohnědá varianta je pěkná. Ale ve stříbře, pokud to není opravdový hliník, to není 2x útulný. Ono to tedy má i nějakej vzor, přesto se mi to nijak moc nelíbí. [odkaz]
white label
Takže z přímé konkurence Golfu se ti naopak líbí který/čí interiér?
Pekelná Micinka
Mě se líbí ten v Golfu, ale ne v té "plechové" variantě. Ta černá s hnědými sedačkami je super. Z těch současných, již prodávaných aut, se mi líbí Megane ve vysokých výbavách (on ani ten Golf na fotkách není holátko), jinak nevím, ono je to všechno na jedno "sci-fi" kopyto, třeba Astra a Focus, i Civic.
white label
Tak varianta je o konkrétní konfiguraci, takže v tom bych až takový problém neviděl.
Pekelná Micinka
Však já také nechtěl hanit interiér jako celek/koncepci.
sargis
Mozno to znie divne, ale v interieri mierne citit zavan Golfu III, najma sposob, akym palubka a vyduchy klimy splyvaju...to naklonenie na vodica OK, aj ked s rovnakym ponatim uz prisiel Ceed.
_MT_
Tahle varianta je sice hezká, ale velké lesklé plochy nemám zrovna rád. Tu stříbrnou verzi si budu muset prohlédnout naživo. Na fotce mne moc neoslovila. Nicméně při pohledu do konfigurátoru to vypadá, že nemáš moc na výběr. Highline má černý dekor, Comfortline stříbrný a Trendline zřejmě klasický plast.
_MT_
Byť si koncept vypůjčili z A4/ 5, tak teď mají A3 a Golf osobitější interiéry.
Wolfsteen
Srovnáváš nesrovnatelné. Na fotkách golfu je pochopitelně nejluxusnější varianta a tu musíš srovnat s tímto😒br /> [odkaz]
A v tom velký rozdíl není.
PlumJelinek
Přesně tak :yes:
PlumJelinek
Srovnáváš soc verzi Kie versus top verzi Golfa, tady [odkaz] už je to jiný kafe. Případně takle, jen třeba v jiné barevné kombinaci [odkaz]

Golf bude mít pravděpodobně poctivější zpracování (ikdyž Citroen už je na velmi dobré úrovni a Kia jde mílovými kroky), ale designem furt trochu pozadu. Kdyby takle vypadal interiér Golfa v roce 2006, řeknu že je to supr, je to průkopnický, módní. Ale takle na mě působí, jakoby se snažil ostatní dohnat, jelikož ví, že je pozadu. Ikdyž ošklivý to není.
Milenius
No mně se třeba mnohem víc líbí tohle: [odkaz] a to už to má nějaký čas za sebou. Golf dobrý,
taková klasika, ale raději mám uhlazenější interiér.
Katikakus
Veliteli, tohle bylo prilis hloupe i na tebe, a to je co rict... 8-s :no:
FauVee
Golf 7 designom o krok pozadu 😲 ? To snad si sa pozeral na ine auto 😄 . Su tam zakomponovane prakticky vsetky sucasne designove prvky ( len sa treba pozorne pozriet) ale takou formou, ze nenarusaju povodnu designovu ideu Golf 4, ku ktorej sa hlasia vsetky dalsie generacie. Je tu aj navrat ku cistej linii C stlpika ( bumerangu), ktora bola u 6tky narusena zasahujucimi zadnymi svetlami. V interieri vidim ako pozitivum natocenie stredovej konzoly k vodicovi. Ako negativum ( ale zatial len z fotiek ) tlacitka ovladania okien sa vratili z madla dveri na ich opierku ( ale mozno su posunute trocha viac ako v 5 tke), ovladanie rucnej brzdy by mohlo byt viac v predu. Skoda ze nie je viac miesta na sirku, alebo nejak inac prekonfigurovat stredne vyduchy ventilacie tak , aby sa display dostal vyssie. Ne pohlad sice vyzeraja pristrojovka lepsie takto, alo bolo by to praktickejsie.
tomashh
musím projevit mírné zklamaní, těšil jsem celý den na fotky nového golfa, ale hned úvodní fotografie mě zklamala ;-\ příjde mi to hodně nafoukle už skoro jako golf + prostě už to není ten rebel, ale 35ti letý manager 😄 no každopádně počkáme na verzi GTI a .:R a pak uvidíme. Myslel jsem, že sedmička bude v mém eventuálním hledáčku dalšího auta (momentálně jezdím v G5 GTI) ale uvidíme...zase si na to zvykneme a přijdeme na chuť (doufám tedy)
blake26
ja som tiez pozeral na fotky a je to take, ze neutral, klasika nicim nenadchne, ale ani neurazi ( i tak ho mam rad 😄 ), o co ide, pises, ze to vyzera nafuknute, pritom to bude (udajne) nizzsie, ako VI, ja by som pockal na real, ked ho uvidim niekde na ulici a som zvedavy aj na videa z otvorenia
twistedTSD
Pěkný interiér, ale hlavně chválím konečně návrat ke tvaru zadních světel, který byl u prvních pěti generací zakonečen spárou, zatímco u šesté generace se na tento charakteristický a pěkný detail vykašlali. Proto asi některým připomíná Golf IV. Ale i celkově pěkný design, který je celkem povedenou evolucí minulé generace...Jen mě na první pohled trochu zarazil ten předek, ale...uvidím časem. 😄
Pekelná Micinka
Nechápu. Jakou spáru myslíš? Protože když ji šestka nemá, jak může v tomto připomínat čtyřku, která ji dle tvých slov také má. 😉
twistedTSD
Myslím tu mezi okrajem zadního skla a podběhem. G6 ji samozřejmě má, ale je "přerušena" světlem ([odkaz] ), a to podle mě působí trochu rušivě. U G7 ([odkaz] ) je okraj světla přizpůsoben (rovné) spáře, stejně jako u G4 a G5. Já vím, detail, ale i detaily jsou důležité...Špatně se mi to vysvětluje, zvlášť v tuto noční hodinu. >😁
Pekelná Micinka
Ne, vpohodě. Myslím, že jsem pochopil, cos měl na mysli. Jde o to vybrání pro světlo do dílu, který tvoří C-sloupek. Ano, to šestka porušila, přesto mi to naživo nijak nechybělo. Zde je ten díl tvarově bližší 4G. [odkaz] Když se na to zadíváš, zjistíš, že ta evoluce této markanty je tam již od druhé generace, akorát tvar vyniká méně kvůli jinému dělení dílu nárazníku a dveřím s širokým rámem v barvě karoserie. Ale je tam. 😉
Mike_C
...nabízí přesně to, co jeho zákazníci chtějí. Menší designový odvaz, který předvádí novinka možná přitáhne i pár nových.
Otázkou pro mě je, jestli by to jednou VW nemohl risknout a udělat ne evolici, ale Revoluci. Model, který zaujme opravdu nové zákazníky, který nadchne, o kterém se bude mluvit jako o krásném autě, ne jako o stále stejném Golfu.
BeranK
Odpověď Nemohl. Na pokusy typu - Já si na doruda rozžhavenou plotýnku šáhnu, protože se musím přesvědčit sám, že to pálí - jsou tady jiní. Úspěchy VW jsou větší taky proto, že jeho průsery menší (ne, že by nebyly), ale schopnost poučit se z nich a vyeliminovat je je u nich maximální.

To, že se o něčem mluví jako o krásném autě ještě žádný profit a perspektivu nepřináší. Schopnost vyrobit něco, co má skoro nekonečnou možnost evolučního vývoje je v případě Golfu fascinující a v dějinách automobiů asi zcela ojedinělá. A už to dělá Golf Golfem. Na druhou stranu - brouk byl sice taky fenomén, ale právě takhle se donekonečna rozvíjet nedal. A pak, všichni vidí kastli, technika je taky někde jinde, než u konkurence.No a výroba, to už nezajímá prakticky nikoho - i když je to taky fascinující.
Mike_C
S tím bych úplně nesouhlasil. Určitá (r)evoluce proběhla vždy po dvou řadách Golfu. 1,2 (r) 3,4 (r) 5,6,7 . Neberu Golfu jeho úspěch, jen si zkrátka myslím, že by se dal udělat lepší (zajímavější) - jeho úspěch posunout na jinou úroveň. Přiznám se, že neznám absolutní čísla prodejů, subjetkivně Golfů ale ubývá a ubývá.

A přitom by stačila jednoduchá věc, kterou si VW může dovolit - 2 studie - revoluční a evoluční...zákazníci vyberte si 😄
MariAchi
Golfů ubývá a VW sahá na špici v prodejích - něco ti tam nehraje.
Z těch 2 studií BY si většina vybrala jistě tu revoluční, ale platící zákazníci - na rozdíl od bychařů - berou to, co je nahoře na fotkách.
Hammunasakra
Ale "hraje" - dnes je na EVROPSKÝCH silnicích "pestřeji" - byly doby kdy těch GOLFů bylo ("působilo to že je") opradu "jakoby" víc - třeba jako dnes (stříbrných) Octavií v česku 😄
PS: A ta čísla "nahání" dnes trhy které byly ještě před pár lety "tabu" 😉
MariAchi
Pestřeji možná je, ale to neznamená, že ubývá Golfů.
Já si třeba pamatuju tu pestrost - v řadě 40x škodovka a 2x Lada.
Když jsem v roce (tuším) 1986 viděl poprvé u nás naživo Uno, málem mi vypadly oči...
Dan0044
nic. Absolutně bez nápadu. Upřímně, už sem naivně doufal, že bude opravdu nějaká "revoluce". Některý náčrty vypadaly poměrně zajímavě. Ale nic. Co se týče designu, tak se mi na něm líbí jedna jediná věc - C-sloupek.

Co se týče techniky, tak nevim, to chce nejlépe ozkoušet v praxi. Ale teda ten design je něco... sterilní design pro sterilní lidi.
st.paul
Golf už niekoľko rokov nie je "etalónom", ale "len" štandardne kvalitným zástupcom svojej triedy, ktorý okrem príplatkových možností vyplívajúcich z rodinného zázemia VW Group, neprevyšuje konkurenciu prakticky vôbec ničím. Osobne používam veľa elektronických výrobkov Nemeckej technicky precíznej, ale zároveň chladnej školy. Čo je však vo svete napr. štúdiovej audi👋video techniky irelevantné, vo svete automobilov môže byť rozhodne na škodu. Narážam na 100x kritizovaný dizajn, prípadne odvahu tak silnej automobilky, akou VW aktuálne nepochybne je, aspoň trošku zae😜erimentovať. Technická vyspelosť a kvalita spracovania budú nespochybniteľné, za človeka, ktorý stojí pred showroomom s cca 17 000€ v ruke ale rozhodne hovorím....nevidím dôvod. Okrem toho, fotografie zodpovedajú výbavám v hodnote min. 25 000 €, na 15´plecháčoch, prípadne bez farebnej dotykovej obrazovky to bude vyzerať slušne povedané, mimo hru. Konzervatívnych zákazníkov stavajúcich na často na ľahko spochybniteľnom image, stravujúcich sa v McDonalde je však v EU stále dosť, takže o svetlej budúcnosti tohto inak úplne priemerného (ale kvalitného) modelu vôbec nepochybujem.
julius7
VW s Golfom nebude e😜erimentovať ,aby naplnil tvoje estetické cítenie. Vyrába sa preto, aby sa predával a nemysli si, že koncern nevie ako má Golf vyzerať a koľko stáť, aby dosiahol svoju štandartnú predajnosť a čísla. Mne dizajn vyhovuje, interiér je klasika, na ktorú je záujemca o Golf zvyknutý, exteriér ma trocha sklamal, pretože som čakal aspoň trocha športovejší šmrnc, ale oceňujem klasickú vyváženosť, žiadne hrozivé a smiešne tlamy a pekné, praktické proporcie.
SCHROJF
???dotykova obrazovka je standard,aspon si nieco precitaj,skor nez kritizujes,a 25.000,-EUR?Si videl aspon cenniky VW?Za tu sumu mas najlacnejsieho PASSATA (23810,-EUR)!!!V com jazdis,v S 120?Alebo mas garazovy tuning na Felicii?Mam rad takychto senkovych odbornikov???!!!
st.paul
Kľud kamarát, nádych a výdych. Poznám cenníky veľmi dobre, Passata a aj Golfa, preto si ich našzuduj skôr ty, bude to lepšie ako studená sprcha. Môj šéf kupoval aktuálny Golf s 2.0 dieselom vo výbave highline na začiatku roka s neiekoľkými príplatkami sa dostal na sumu 23 000 €. Zdôrazňujem, že ešte stále nešlo o plnú výbavu. Kus na fotografiách je v mene marketingu samozrejme v plnej výnbave, takže žiadne "už od" nečakaj. Mnou uvedených 25 000€ je ešte stále veľmi optimistických 😄
SCHROJF
24220,-EUR stoji 2.0 d vo full vybave dokonca s DSGeckom...okrem neho -1600,-tak neviem,ako pocitam,tak pocitam tvojich 23000,- nikde...a preco to je stale sef kupoval,znamy,kamarat,rodina...skus sa podelit so svojim postrehom,a nie jedna babka povedala....!!!
Lucky85
Keď som si už zvykol na ten nekonfliktný nudný vzhľad Golfu tak príde toto. Vo VW žiadna invencia toto vyzerá ako produkt určený pre Brazíliu 😒 Interier sa mi tentoraz páčí ale ako vravím extrierier ako pre Južnú Ameriku
tuntija
Souhlas - z venku a zepredu je to poprve v historii Golfika nehezke auto 😒 Doufejme ze nazivo bude hezci.
holden_holden
no tak ten zaklad bude votres jak ze zigulika
DJB
Ale nakonec dobrý... vše co fans kritizovali na konkurenci, tu máte. Kelímky, klavírní lak a palubku zabíhající díky šikmějšímu čelnímu sklu do prostoru posádky. Akorát je to narýsovaný pole německého pravítka.
_MT_
Na fotkách je podle mne Comfortline a Highline. I to nejlevnější rádio má stejnou architekturu. Fotky na webu mají, takže se můžeš podívat.
miromen
Tak tato designova evoluce je opravdu velice vydařena a řekl bych že i diky prozatim zname technice bude mit konkurence ještě větši trable tedy pokud to VW nezazdi cenovou politikou.
Zvlašť vydařeny je interier ktery je dle mě v nižši středni ikdyž prozatim z fotek nejvydařenějši.
Jen je škoda že VW nezustal u stejně řešenych madli dveři včetně tlačitek jako u VI generace.
schimmer83
Vypadá skvěle! Zejména zadní bok při pohledu zepředu je super. Ať si tady každej pindá co chce, když jsem teď po tomhle viděl novou Kiu Ceed nebo Hyundai i30, najednou je ten design o generaci starší (v neprospěch Korejců) samozřejmě. Jsem rád, že Golf nezklamal. Super.
schimmer83
Jsem rád, že aspoň něco je v dnešním světě jistota. 😄
holden_holden
jo i globus pise ze tady je svet jeste v poradku
schimmer83
Globus? 😃)) Bože.
Jinak mě baví ty žvásty o tom, jak je to zase stejný jako minulá generace. Viz článek na idnes. Vždyť každá ta generace vypadá jinak, jen se drží několika stejných detailů. Že to auto vypadá pořád stejně může tvrdit jen slepej nebo nesvéprávnej ***.
schimmer83
Jinak tady fotky [odkaz] z aktuální prezentace v Berlíně
schimmer83
A nebo zde [odkaz]
schimmer83
Srovnání 6. a 7. generace. Je prostě hovadina tvrdit, že jsou ta auta stejná....[odkaz]
nopolitics
design po generacich
[odkaz]
kolmar
Je to sice pekne, no zabudol si na jednu generaciu...takze sa pohraj este raz 😉
nopolitics
ajo . .a zrovna ctverku .. diky za upozorneni ..

opraveno

[odkaz]
Plautus
Chýba Ti tam 4. generácia. 😉
3_diamanty
a golf IV je kde?
[odkaz]
Pekelná Micinka
Pětka před faceliftem a z tohoto úhlu je vyloženě hnusná.
nopolitics
zepredu

[odkaz]

a zezadu

[odkaz]
Nicco
Sorry ale hned ma zarazila ta podobnost lestenych plastov ala Samsung😒br />
[odkaz]
[odkaz]
petr.senky
no to teda !
ouje ty lesklý plasty... ;-\
PERNO
vobec sa nebudem cudovat ked da niekto prednost kii ceed, c4ke alebo inym autam pretoze toto predlzene nudne polo uz nema vyznam asi ani komentovat. podobne ako ford pokazil model focus, tak isto dopadol podla mna aj golf.
coubes
Souhlasím jak s pokazeným focusem, který se opravdu nepovedl, tak i se cee'dem - jelikož za menší peníz člověk dostane vzhledově evropsky střižené a designově docela zajímavé auto. Interiér vypadá mnohem lépe (ovšem jen ve vyšších výbavách), spolehlivost už je dnes otázka zkušenosti. Jen kdyby to logo neměla Kia pořád jak od pračky. Jinak za mě cee'd by před golfem dostal přednost, ale pouze v případě že bych musel vybírat jen z těchto dvou aut. Jinak bych nebral ani jedno.
J4K
Ten focus se tak nepovedl, že je od začátku roku 2012 nejprodávanějším autem na světě 😉 (nic si z toho nedělej, mně se taky nelíbí)
Emulgator
No tak rekl bych ze oproti C4 bude golf o poradny kus lepsi, na druhou stranu ale i poradny kus drazsi (takze koupe C4 litovat pocitam nebudu....)
velitel mesta bugulmy
No tak na Slovensku dá určitě ceedu přednost spousta lidí, protože tam obyvatelstvo pro Kiu doslova dejchá. Alespoň na diskusích. Nevšim jsem si nějak, že by Češi takhle horovali pro i30, i když je to nemlich to samý.
martindr
na zaklade jedneho toppera uvazujes ci ako? 😄
Hammunasakra
..češi (přece) takhle "horují" pro Škoda Octavia 😉
pinkybrain8
Brrrr.... tak ja pre Kiu nedycham 😉 . Aj ked musim priznat, ze mnoho ludi Kiu/Hnujdej berie normalne a casto to beru ako jednu z variant noveho auta. ;-\ A vela ludom sa aj paci 😲 .
PlumJelinek
Tak copak tentokrát vyplodí GTI? 😄 Žeby něco ve stylu "král je mrtvev, ať žije král"? 😄 Nebo nějaké nesmysly o etalonu třídy, estetické revoluci, či designové symfonii? Koneckonců jeho příspěvek (jistě notně dlouhý a s jistou dávkou poetické hloubky) překvapí asi stejně, jako design nového Golfu....
majk162
čéče, hlavně už jsem tady GTIho dost dlouho neviděl přispívat! Buďto je na předvedení nového Golfu a pak nám tady bude valit do šišek jeho PR rozumy, anebo ho ti zlý asiati nechali odstranit p odmítnutí psát tak pěkně o H/K.
Doufám, že se brzy zjeví, inak to AUTO.CZ může bez něj zabalit. >😒]
coubes
Je to klasicky auto, které nebude plnit knihy o designu, ale určitě garáže lidí co od auta nečekají nic navíc. Ale tohle je vážně jen retuš šestky, kdyby od začátku netvrdili, že revoluce se děje pod karoserií, tak by bylo sprosté nazývat to novou generací.
kaplic
rozdejchá ty kelímky, to fakt netušim >😁 A pro GTIho zde máme klavírní lak na palubce >😁
Pekelná Micinka
>😒] >😒]
3_diamanty
GTI je husty vzdy ked ine o ine znacky............ som zvedavy ci bude husty aj teraz >😁 :yes😒br />
lebo toto je rana pod pas >😁
Plautus
Tento "klavír" je lepšie vyladený a "pollitráky" pod správnym uhlom... >😒]
Ada je zase tady
To nejsou kelímky, ale do plochy zapuštěné přístroje jako u Passatu :-!

Horší jsou ty obludně velká kola, ale určitě to půjde posadit na 16', aby to vypadalo lépe. :yes:
MariAchi
Taky mi ta kola připadaj moc velká.
Kelímky taky nějak nevidím, jen trochu větší rámečky.
A klavírní lak se dal v individualu dát i do pětky a šestky...
_MT_
Dá se postavit i na 15".
coolio
No je fakt že tohle nejsou kelímky, ale spíš štamprlata 😉
pepem
[odkaz]
jarror
:yes: nadhera
bojler_
Na videu vypadá líp než na fotkách. Tak uvidíme, jak to bude naživo.
3_diamanty
zadok ... vcelku nuda...., zboku to je ako velke dlhe polo..... spredu ta maska ci lamela ci co to je ... no proste otras.... stara dobra maska s pochromovanymi lamelami je prec... ved toto spredu vyzera ako nejaky indicky golf alebo brazilsky..... totalny otras......, interier opat nuda a v podstate okopceny ceed zvnutra........

myslim ze golf uz nie je ziadny extra kus auta..... ceed sa mi paci viac :yes😒br />
zaujima ma co by na tento predok povedal GTI😒br /> [odkaz]

lebo spredu je to otrasny pohlad, ale nepochybujem ze on ho vychvali do nebies
Starfighter
Toppor, jeden rozdíl mezi tvým páčidlem zn. Ceed a Golfem tady je. Zatímco Ceed ŠLAPE vodu, tak Golf JEDE už přes tři a půl dekády. Celosvětové prodejní výsledky obou jsou také naprosto jasné. Takže si sundej to tričko s nápisem Nazdar 😉 >😒]
Pekelná Micinka
Ať si ho nechá, rád mu udělám pá pá. A asi nebudu jediný. 😉
3_diamanty
mne je jedno ci si myslis 😉

ja len vravim ze tento golf je skaredy 😉 :yes😒br />
sklamanie , takzo to mnohi prekusnu ale aspon o to vacsia sranda bude tu citat tie zvasty chvaly na golfa :yes:
Starfighter
To se mýlíš, daleko větší sranda je číst tebe. Prudič, spammer, rozjížděč a buditel národa korejského.
JaMM
Topper, ty tu permanentne "srandujes" 24/7. Keby ti zrusili auto.cz, tak bisťu neviem, co by to urobilo s tvojou CNS?!
velitel mesta bugulmy
Topper, jestli tento golf je "škaredý", existuje pak vůbec slovo pro K9? A jaké slovo jsi prosím používal pro starší výrobky značky Kia, když ještě připomínaly mrtvou lišku, kterou už bohužel přejelo příliš mnoho aut?
MariAchi
Skaredý je pohled na statistiku tvé oblíbenosti.
A to by mělo být pro tebe zklamání a zároveň poučení, ty náš korejský moulo...
PeforGTI
Opravdu jsem se hodně těšil a odpočítával každej den do premiéry, a doufal jsem že Golf bude auto který se snad nedá ani zku.... .Ale dá, jak tak vidím dá. U A sloupku okýnko, středovej panel širokej jak u škodovky, volant má sklon jak u Avie, na pátej dveřích samá linka. Teď mám 5 GTI a chtěl jsem přeskočit 6 generaci kvůli problémům s motory, slibované nízké hmotnosti sedmičky ale TOHLE nechci ale zároveň mě to pěkně štve.
3_diamanty
pockaj GTI ti hend vysvetli ze sa mylis a ze golf je nadherny >😁

mna zaujima jeho nazor na predne partie a aj na interier , ale urcite sa nedockam rozumnej odpovede >😁

ceed je daleko krajsim autom :yes:
pitrys
Tak to zapomeň, Ceed je blivajz roku. Minulá generace šla ale tohle co nám předvedli teď je fakt síla...
Pierre Baguette
Na fotke v Auto Moto und Sport som na palubnom počítači videl kompas. Kompas. Každý chce vo svojom aute kompas. Ja by som auto bez kompasu teda nechcel...

Prečo sú moderné autá plné zbytočností?

Inak, k designu. Musím uznať, že je to prvý Golf, ktorý sa mi... nepáči. Aspoň teraz. A môže za to len jedna vec - ten predný nárazník. To zachráni len GTI (aj to aj ten). Ale počkám si na osobné stretnutie.
Interiér je s Kiou Cee´d podľa mňa to najlepšie v danej triede.
Makovnik
Ked ta omrzi sledovat diery na ceste a omakavat makke plasty palubovky, mozes sledovat strelku.
mario79sk
ja by som zasa nechcel auto bez slnecnych hodin >😁
ukazuju ti cas a aj svetove strany, netreba ani kompas, nechah sa inspirovat 😉
3_diamanty
takze ziadna skoda........... >😁 , som spokojny >😁 , verim ze vwanatikom sa bude pacit 😁
Plautus
A inak ako? Pec na vychodzé vám nespadlaa?
JaMM
Neda mi vsak nepripomenut vecnym mudrlantom ich temu: stlpik a okienko v prednych dverach. No predstavte si, ma ho uz aj Golf VII !! A fcul mudrujte!
3_diamanty
spredu ten golf ci co to je vyzera s tou podivnou maskou hrozne......... proste hnus....... a ani zozadu to nie je lepsie......... terajsi golf je krajsi a golfoidnejsi.......... nuz kto ma oci tak vidi....

jasne sklamanie , ale aspon poniektori co pindali na koreu uz nebudu uz taki husti........ :yes:
DJB
Pravda je, že když tohoto golfa postavíte na menší kola, nedáte mu xenony, vícebarevný interiér, metalízu a nejlepší audio s navigací, tak to bude co se vzhledu týče úplná tuctovka. Ale když jsem viděl nového Ceeda v základu, tak jsem utíkal taky daleko.
pumpkin
Ako nič v zlom, ale čo Vám bránilo vypustiť takýto krátky článok do éteru už niekedy pred piatimi hodinami?
3_diamanty
tusim ked zbadal toho podivneho golfa skolaboval >😁

zajtra sa tesim na jeho obkecavacky ako nam vsetkym vysvetli kto je tu dizajnovy europsky kral >😁 sa nasmejeme muheheeeeeee :yes😒br />
dufam ze hodi aj par fotiek na porovnanie >😁 :yes: , ved ja mu to zajtra velmi rad osladim :yes:
Starfighter
Proč zakládáš jeden thread za druhým?
pumpkin
lebo je to miestny šašo.
delvan
Onanuje u fotek dnes predstaveneho faceliftu golfu IV 😄
Pekelná Micinka
Jako magor na to má snad plné právo, ne?
Starfighter
Tolerance musí být, ale vocamcaď pocamcaď >😁
Pekelná Micinka
No jisťááé!
blake26
>😒] >😒] micinka si mu nalozil a ako obvykle tiez sa divim kolko novych tem zaklada ten toppor ... vcera niekto odporucal lieky na ukludnenie jemu zjavne treba kazajku >😒]
Mattbaylesa
nová auta od koncernu nemají ochranné lišty. Přední nárazníky nízko a s velmi složitými tvary, už od podhledu vypadají křehce a na dveřích taky žádný ochranný prvek. Podle mě to je nedostatek a minimálně jedna věc, která autu chybí k dokonalosti...
pogo26
Je to levnější a design je čistší.
Mattbaylesa
rozhodně, ale tyto prvky mají svůj účel....
pogo26
... tak, třeba ti někdo vysvětlí, proč je to bez lišt lepší. Já to nebudu, protože tomu taky nerozumím.
Pekelná Micinka
No proč? Protože kšeft.
Mattbaylesa
Já to nepotřebuju vysvětlovat. Je zbytečný ústupek praktičnosti a účelnosti před vzhledem a v. náklady. Ona se teď už totiž nebude měnit lišta, ale celé dveře, aspoň si to tak určitě představují... To samé u nárazníků...
Pekelná Micinka
Chytrej kluk. 😄
Pekelná Micinka
Možná jim to vyhovuje, kvůli výměně dílů.. 😉
JaMM
Ked sa pozriem odzadu na kontru: Toyotu Auris, tak mam pocit, akoby som sa pozeral cez kaleidoskop. Symetria v zadnej casti je jednoznacna, avsak taka, ako keby to vysekali sekerou.
lled
Tak tohle se VW opravdu povedlo, exterier zadne prakvapeni, plynule pokracovani, zadne zmatene fluidni kalamary, kineticke kudrlinky...ale cista evoluce funkcniho, jednoducheho designu (krasny detail vicka palivove nadrze!). Interier - naprosta bomba, az audinovsky premiovy nadech.

BraVWo! :yes:
Pekelná Micinka
Dobrá zpráva pro ty, kteří uvažují o tomto Golfu je ta, že už teď Vám koncern může slíbit, že prostoru pro zlepšení při prvním faceliftu, je i na sedmé generaci dostatek. >😒] >😒]
Starfighter
Mmmm to je falešná a prázdná myšlenka >😒]
Pekelná Micinka
?
Marcelino
tak interier vyzera celkovo veľmi pekne, v tejto predpokladám najvyššej výbave...ale zase ďalšie auto, ktoré má displej navigácie vo výške kolien... to naozaj vždy musí zvíťaziť dizajn/marketing nad zdravým rozumom ? :no:
pumpkin
presne. ale to je koncernová klasika
_MT_
Také se mi to nelíbí, ale je to důsledek toho, že je dotykový. Prostě míní, že opřít si ruku je důležitější, než vidět. Naštěstí ho člověk při řízení nepotřebuje.
gil54
Neprožívám koncern vůbec. Z daných informací a hlavně fotografií musím ale za sebe konstatovat, že je na tom tato generace v porovnání se současnou konkurencí lépe, než generace V. a VI. s tehdejší konkurencí. Posuzuji hlavně po stránce designu jak vnějšího, tak i interiéru.

Možná, jako Martin Winterkorn, bych uvážlil, jestli, i přes nespornou dlouholetou tradici, není už jaksi přegolfováno. I jiné jméno v tomto segmentu by mohlo možná tu polonudu trošku oživit.
Johny.Rico
Tak jako Auris s Corollou jo? Nebyl to moc oukej tah...
gil54
No, ..................asi ....tak nějak.

Možná teda ještě transvestitu ?
_MT_
To se rovnou může střelit do nohy. >😒]
pumpkin
Tak veľký deň je za nami. Boli to len formality okolo predstavenia ďalšej generácie úspešného Golfu. Ničím extra nenadchne, ale ani nesklame, či nezahanbí. Jednoducho taký osvedčený stred.
Možno trochu naivne som čakal o niečo výraznejší evolučný skok. Napríklad ako medzi druhou a treťou generáciou, ale načo to zas zbytočne preháňať?
Laik si možno veľké rozdiely nevšimne, ale celková prepracovanosť exteriéru aj interiéru poskočila o slušný kus vpred. Stačí si porovnať pár fotiek so šiestou generáciou a zrátať bočné prelisy. Úplne nový prvok sú malé okienka pri spätných zrkadlách, dobre...ale to je asi tak najväčší "vodvaz" nového Golfu.
Jediné čo mi vizuálne trochu vadí, je použitie starých dielov. Napríklad ten zadný stierač. Kľučky dverí pôsobia tiež už dosť archaicky. Nedali by sa spraviť zapustené, alebo nejakým spôsobom elegantnejšie? Tým, že ide o čistý dizajn, tak podobné detaily dosť svietia.
Viac už nie je čo dodať...
igorvrazic
na to,ze okecavas xx rokov staru nudu,toho bolo az moc... :no: >😒]
pumpkin
hlavné, že si si to prečítal. 😄
tuntija
Přiznám se že bych Golfíku malé zaváhání prominul, ale na těch fotkách to zepředu vypadá nějak nevyrovnaně a nehezky. Jakoby se tentokrát snažili o co nejnižší cenu vývoje a výroby - nevypadá to auto solidně. I když se přiznám, za těch pár minut co se na ty fotky koukám mi to vadí méně a méně...
cool.my
Já si nemůžu pomoct, ale mě to auto zepředu připomíná žábu a vzadu mi přijde, jako kdyby panu designerovi trošku ujela ruka >😁 Interiér vypadá dobře, z určitejch úhlů se na to dá koukat, ale radši bych si to auto moc nefotil >😁 Jaj... Ještě že maj ten Leon. Jestli chtěj takhle zvednout Seatu prodeje... >😁
Johny.Rico
To je... bomba!!! Taká plazma tam! Těžko hledám srovnání. Naprosto dokonalé, dokonalé!!!

Ovšem exterier, to je pane tragedie, tak jako G 5,6 ...
Pekelná Micinka
V interiéru postrádám už jen Theremin.
Johny.Rico
Zvláštní přání 😄 😄 😄
Pekelná Micinka
Ano. Ale není nad to v noci vyluzovat zvuky na kolemjdoucí. >😒]
roxy11
Vyzera to ako 10-rocny Fiat Stilo.
igorvrazic
Stillo bol aspon original >😁
3_diamanty
prelisy kapoty a tvar svetiel ako aj divna maska s logom ,,,, ciste stilo dobry postreh :yes:
pitrys
Ceed má 4 kola jako Stilo, to jasně okopčili!!
marianek
Myslim, ze Volkswagen by mel zamestnat designera. 😉 Dival jsem se na fotky a jak je jiz tradici, Volkswagen neni schopen vytvorit vuz s pohlednou zadni casti. Tu povazuji za nejslabsi designovou (rozumej vzhledovou) cast (nejen) noveho Golfu. Zboku mi pripomina (zvlast C sloupek) Golfa 4.gen, coz povazuji za vyhodu, ale zpredu je "tvar" prilis zachmurena. Trocha usmevu by Golfu sluselo. V interieru je to jasny Volkswagen. Snad se ergonomie zlepsila, v nynejsim Golfu mi v interieru vadi az prilis mnoho veci, ktere jsou opravdu ergonomicky na ctyru.
Nebudu ale delat zadne zavery, tesim se az se svezu. Potencial toto auto ma.
velitel mesta bugulmy
S tím designérem jim to poraď, určitě je to ještě nenapadlo, sednou si z tebe na zadek. Jen s sebou vezmi zákonného zástupce, ať tě pustěj přes vrátnici.
white label
>😒] >😁 :yes:
marianek
Koukam, prosel jsem si diskuzi, mas dost problem prijmout nazor jinych. Muj text chapej pozitivne. Golf je dle meho nazoru to nejlepsi co kdy Volkswagen na svet vypustil. Verim, ze i tento bude o kousek lepsi nez predchozi. A snad mi Vlkohradska ergonomie dovoli se za volant pohodlne usadit.
white label
Zřejmě ti (už tradičně) nedošlo, že mu šlo především o tu tvou první "dementní" větu, nikoli o tvou subjektivní dílčí kritiku G VII.
marianek
Labile, tobe zase nedoslo, ze prvni veta, zakoncena pro pomale mrkajicim smajlikem, byl ciry sarkasmus. Diky tve fanaticke zaslepenosti uz neumis ani cist a chapat kontext.
white label
Tobě, marianku, bohužel doteď nedošlo ani to, že když tu napíšeš podobně dětinskou "hovadinu", tak to nezachrání ani 50 mrkajících smajlíků... :😉 >😒]
marianek
Od tebe to teda sedi. Labile, vzdyt tebe tady nikdo vazne nebere. Kazdy te bere za fanatickeho kriklouna (teda krome nekolika pomalejsich jedincu) .... 'smajlik otravene mavajici rukou'
white label
Aha, opět ti brzo došly argumenty, tak to znovu zkusíš s dětinským komolením nicku a vezmeš si zase na pomoc "ostatní". Jsi průhledný i pro slepého! >😁
Jsi než diskusní dítě hrající si na dospělého, tak to tu s tebou vždycky bylo, je a evidentně i dále bude. :😉 😉 >😒]
marianek
>😁 Nic noveho nemas? S timhle prisel GTI uz pred lety. Tehdy, jeste driv nez ti tata koupil tvuj prvni pocitac. Dela to kazdemu, kdyz mu dojdou argumenty a ty jsi tak jednoduchy, ze to beres vazne a jen hloupe papouskujes.
Labile, nudis a delas ze sebe jen hlupaka.
P.S. uplne si te predstavuju jak pri psani posledni vety dupes a hrozis pestickama. >😁
A bude a bude a bude >😁 :yes:
white label
Nesmíš se při psaní dívat tak často do zrcadla, ony tě pak ty hrozné představy přejdou. Že jsi naprosto nevyzrálé diskusní děcko pozná každý trochu inteligentní diskutér a reakce na tebe tomu velmi často odpovídají, viz nejen tato diskuse. :😉 >😒]
marianek
>😁 >😁 jen papouskujes. Nechme ale toho, nudis me. Ani ten Golf nahore si nezaslouzi tlachani Labilniho VWfanatika. Ted uz musim delat nejakou praci. Dobrou noc do stredni Evropy.
white label
Zjevně ti to, co tu o tobě stále opakuji, nedělá vůbec dobře, pravda dokáže být neúprosná.
Tak aspoň pozdravuj svoji mateřskou školku tam u vás na Ukrajině, vidím, že na světáky si tam hrajete rádi a hlavně často. :😉 >😁
martindr
skor mam pocit ze zacinas byt "bile labilni" >😁 to nepochopenie na zaciatku threadu a nasledna hadka s dalsim clovekom bola docela vtipna >😒]
Ji/Ri
:yes: místy však trapná...křečovitá... z labela jsem smutný čím dál více v poslední době.... :no:
Ji/Ri
Labele, jsi trapný.... srovnej se... anebo jsi svůj nick půjčil někomu jinému? ...někdy to tak vypadá... >😁 >😒] 8-s
MariAchi
Nedovolí.
Dětské sedačky jdou za volant pořád stejně blbě.
DRBNUTY
Ada je zase tady
Ale jinak to docela ujde. Jen to posadit na trochu menší disky :-!
igorvrazic
najlepsie plechace a 1,9SDI 😄
Ada je zase tady
Proc plechace? Mas je na svem rendl9ku Tchalija? Jsou i hlinikove disky 16' :-!
igorvrazic
tak sfanatizovaní vzdy skalní VWanatici sa uz vystriekali a mozu ist spat...my ostatní pojdeme ešte pred tym si napravit chut k Mazde 6 kombi,hned kusok vedla,kde stoji vacsia rada... :-!
donPedro
Tož vnitřek jest OK, chladně logický Vulkánec, jako vždy. Od exterieru jsem ovšem čekal víc, evoluce opravdu jen velmi velmi pozvolná, ale kupce si to najde, žádný strach (a že jich zas bude) - tedy dle mne promarněná šance, aneb kdo se bojí se*e v síni - no nic, tak zas za cca 6 let. Tož tak.
Pekelná Micinka
Pro T'polin pohled bych klidně jezdil i v základní verzi na plecháčích. 😉
donPedro
Tož ja, tedy nic proti T´pol, no já jsem spíše fanóšek Sedmé z Devíti. I když jsou, bez debat samosebou, obě moc pěkný baby.

Ale z5 ke Golfu, já osobně jsem tak nějak tajně doufal že se "soudruzi z Vlkohradu" dokáží odvázat a vypustit do světa něco v tomto stylu [odkaz] tedy že toto by mohla býti ona revoluce, že takto nějak bude vypadat nová tvář "fauvéček", a že právě Golf to letos začne. Ale asi / možná je to jen slepá ulička, nebo co. Byť v jedoduchosti jest síla, a tedy to spojení jednotlivých lamel mřížky chladiče s optikou světel na mne působí až neskutečně dobře. Nuž uvidíme co, a zda-li, nám budoucnost přinese. Tož tak.
Pekelná Micinka
Je to pěkné, ale domnívám se, že kvůli náročnosti na svislý prostor, se takové řešení hodí jen pro SUV a jiné výše posazené vozy, u kterých větší čelní plocha pontonu není nějak zvlášť na škodu, navíc to vypadá docela agresivně a "teréní". Představ si, jak by se to, i v pozměněné verzi, aplikovalo na Polo. A potřebuješ k tomu vždy dva světlomety na jednu stranu. To se u menších aut nemusí hodit. Golf má sice také dva, ale musí zapadat mezi Passat a Polo, takže najednou by takové řešení bylo na VW příliš revoluční a je otázka, co na to většina zákazníků. Ale u Tiguana a Touaregu bych si to uměl představit, Amarok k tomu má nejblíže.
donPedro
No tak zde je [odkaz] jak by si to na Polu představovali v Auto Bildu. A není to špatný, tedy tu část s SPZkou to chce ovšem přepracovat (vpředu i vzadu). Jsem si myslel, jelikož toto ztvárnění přídě vypadá tak trochen "po amerikansku", že se i VW snaží své modely začít globalizovat. A možná že takový vzhled chystá právě jen pro "zbytek světa", pro Evropu zůstane vše při starém, co my víme ...
Pekelná Micinka
No vidíš, tak na tohle bych si nevzpoměl. Ano, je možné, že mimo Evropu bude jiný "jazyk". Zde evidentně použili spodek z Up! vepředu, čehož se myslím nedočkáme určitě, pokud ale nemají v AB nějaké zvláštní informace, pak si myslím, že ani ta maska nebude "mluvit" tímto jazykem.
zdravy rozum
Pekelná Micinka
Netušil jsem, že máš tak daleké konexe, začínám se modlit, co s námi bude zítra. [odkaz] >😒]
zdravy rozum
ub
..tohle se zase zejména v Evropě bude prodávat minimálně stejně tak dobře jako generace předchozí. Ale pokud jde o ty fotky resp. vzhled nového Golfu... o to vlastně ani nejde, že? Typický kupec se na to předpokládám ani moc nedívá, tak nač něco vymýšlet či dělat krásným. Designově je to prostě opět jen Golf, věrný názvu značky.
marianek
O tom zadna :yes:
Makovnik
Spredu je to hnusne ako na skicach, ktore unikli uz pred cca 1.5 mesiacom a to vacsina nechcela verit, ze to take bude. Doteraz ako ninja korytnacka [odkaz] vyzera iba Scirocco, teraz uz aj golf [odkaz] .
Spredu horsie ako G6, zozadu po 3poldecach lepsie (inak sporne), pomahaju tomu proporcnejsie svetla. Zboku pokrok, nabera to na dynamike a nevyzera ako skatula od hriankovaca a tucna lienka (beruska) v jednom.

Na autosalone to nema vyznam ani fotit. Skoda miesta na hdd, kde sa uz povaluju fotky G6.

Interier [odkaz] (mutant Octy [odkaz] a Rapidu [odkaz] ) dizajner este nenavstivil, ostane pre verziu G8.
Vlastne; co sa dalo cakat? ako uz bolo spomenute. Vskutku nic.

Este som zvedavy, ci novinari budu aj v tomto pripade masturbovat, aky je leskly plast neprakticky a ulpievaju na tom odtlacky prstov. Zatial si tuto obligatnu splasku zlizla len kazda nekoncernova znacka.
Ji/Ri
No když jsem ted v sobotu viděl, jak se v Autosalonu na Primě vyonanoval František nad škrabkou na sklo ve víčku nádrže tak při tomhle se po.ser.e zaručeně....
Jinak mi se líbí... počkám na živo, potenciál je.... Předek super, zadek normal, zboku klasika, interier bude špičkový....
deliqent4
No upřímě mám radost že to dopadlo takhle, nejenže to je nuda ale ke všemu vypadá ještě hůř než minulá generace, teď můžu s klidným svědomím říct že i když je golf třeba přecpanej nejmodernějšíma technologiema tak bych si 1000 x raději Koupil Alfinku Giuliettu 😄 Stejně si kupuju auto a ne pojízdný počítač >😁 Nadával jsem i na nový Focus co se týče zadku ten mi moc nešmakuje ale teď mi vedle tohodle připadá opravdu krásný >😁 > No asi jsem naštval většinu fandů VW ale mě jako fandovi do aut se tohle absolutně nelíbí, VW má i povedené auta ale tohle mezi ně absolutně nepatří.
white label
Pokud by se Golf (jen podle fotek) líbil už na první pohled těm, co oslavují design Giulietty, nebyl by to vlastně ani Golf...a to, že máš radost z vlastního subjektivního negativního dojmu je výmluvné naprosto dostatečně. Kdyby se Golf líbil zrovna tobě (a tobě podobným), bylo by na něm určitě něco v nepořádku. 😉
jazva
Ja by som to zase až tak kategoricky nevidel. Mne sa Julča v bielej veľmi páči a zároveň dokážem oceniť aj kvality designu nového Golfa. Je so mnou niečo v neporiadku? >😁
white label
Rozhodně ne, pozitivní emoce jsou zpravidla v pořádku, na rozdíl od těch negativních, zvlášť, když je s negativními emocemi jejich majitel spokojený.
Mě se celkově Julča líbí taky (s takovým i30 nesrovnatelná krása), větší slabinou je pouze předek.
Pekelná Micinka
Tak to já budu přísnější a řeknu, že mě se nelíbí, právě pro ten předek.
white label
I tak se to dá říct. Ale i přes ten předek je to celkově spíš designový nadprůměr, zejména ve srovnání s vlnobitím ze všech stran (i30).
Pekelná Micinka
Tak ano, ale na obhajobu i30 je třeba říct, že ty linky mají svoji logiku a pokud by auto mělo i trochu hodnotněji vyvedené detaily (vynechme interiér), tak by nebylo zlý, byť beru to, že někomu se nemusí líbit už zkrátka ten fakt prolínání (více)obloukových linek. Giulietta mi z hlediska exteriéru připadá, že balancuje někde mezi tím, co představuje A-klasse a běžnou lepší střední, jako Golf. Takže bych ji zařadil někam po bok 1er a A3, které, čistě subjektivně řadím níž než nový Áčko.
_MT_
Pro mne je největší slabinou interiér a až pak předek.
coubes
To je pravda, design giulietty je totiž úplně někde jinde i její zaměření je jiné než zaměření golfa. golf je strohý konzervativní spotřebák, který člověk nekupuje pro zábavu, nebo snad proto, jak vypadá, ale proto, že potřebuje v rodině druhý vůz a podle toho golf taky vypadá. Co mají obě auta společné je základna příznivců (a počáteční písmeno "G"). Neříkám, že stejně velká, ale jsou lidi, kteří koupí golfa, protože to je golf a nebo naopak ze stejného důvodu giuliettu.
white label
Ovšem to, že je design Giulietty atraktivnější ještě neznamená, že se celkově kupuje pro zábavu a Golf naopak pro svou "nudu". Zábavnost vozu přece není prímárně o designu, ale např. o motorizaci, nastavení podvozku u konkrétní verze apod. Zrovna pár dnů zpět jsem Giuliettu řídil a žádnou extra porcí zábavnosti (i ve srovnání s Golfem) mě v rozhodně nepřekvapila.
Pekelná Micinka
S pětipivem a hlídkou za zády může být zábava i s Favoritem. >😒]
white label
S Favoritem jsme svého času taky jezdil a občas se u toho i dobře bavil. Třeba nechápavé pohledy kolemjedoucích na německé dálnici, když jsem přetáčel ručičku tachometru přes číslo 180. 😲 >😁
Pekelná Micinka
>😁 Trochu o hubu, ne? 😉 8-s
coubes
Ano, ale já jsem nepsal, že giulietta je zábavnější, jen jsem popisoval subjektivně vnímanou filozofii golfu z čehož může vycházet i jeho design. Samozřejmě hraje svou roli i vnímání značky. Od alfy se čekají emoce jak designové, tak pod kapotou. Naopak VW je zase standardem. Nenadchne, neurazí. Normální obyčejné auto pro normální obyčejný den. Samozřejmě bychom mohli diskutovat o zábavnosti s verzí gti, ale bavíme se o obyčejném golfu, jako takovém. U giulietty jsem pouze podotkl, že se dle mého názoru zaměřuje na jinou klientelu a řadil bych ji spíše k BMW 1, Mercedes A, nebo Volvo V40... Toť vše
white label
Samozřejmě, že zábavnost verze GTI budeme srovnávat se čtyřlístkem, a zábavnost obdobných běžných verzí navzájem. Ale ani tak by Golf žádný větší problém neměl, ten rozdíl zábavnosti který laik může čekat primárně podle designu/značky tam prostě v reálu není nijak zvlášť výrazný..
deliqent4
no kdyby měl Ford lepší motory tak co se jízdních vlastností a zábavy bty to vyhrál na plné čáře protože podvozek má s téhle trojice úplně nejlepší. Musím říct že Multiairy od Fiatu potažmo Alfy Romeo jsou lepší motory než TSIčka od VW ale to jsou jen zanedbatelné rozdíly u běžných verzí. Dnes už se na našich silnicích ani nijak zvlášť sportovat nedá a pokud bych chtěl auto opravdu pro zábvu koupím si ojetý Lancer EVO VII nebo VIII a mám o zábavu postaráno ale to už je trošku silné kafe >😁
_MT_
Čtyřlístek je podle mne hravější, ale když dojde na lámání chleba, tak ho na okruhu GTI zpráská jak psa, byť je slabší. Nakonec je to o tom, jaký druh zábavy člověk hledá. 😄
deliqent4
dobře řečeno tak je to kupříkladu u BMW nebo Ferrari tam je opravud požitek z jízdy dán jako hlavní priorita. Nakonec každý podle gusta ale pokud už bych chtěl sportovní auto tak si za ty peníze nekoupím Golfa GTI a zřejmě ani Giuliettu čtyřlístek, nadruhou stranu obě dvě možnosti jsou lepší než třeba Octavia RS, Výběr opravdu velký, Opel, Renault i Citroen a jiné značky mají nebo přichází ze svími sportovními modely. Ale co se týče běžných verzí dal bych přednost Alfince G. Chtěl bych něco za čím se lidi otočí co nemá každý a z čeho se budu i já kochat a to mi bohužel Golf nenabídne. 😄
_MT_
GT86 máš téměř za cenu čtyřlístku (v Německu si za Toyotu připlatíš 740 €). Bude to sice pomalejší auto, není tak praktické, ale pokud hledáš hlavně zábavu, vůbec to není špatná volba. A lidé se za ním také budou otáčet. 😉 Je to takový protipól GTI, takže by ti zábava v jejím podání mohla sednout.
leone
....už i Golf propadl těm nesmyslným trojúhelníkům v předních oknech, ...fuj tajbl, to je hnus,...nebo že by návrat k jedničce :no: :no:
MariAchi
Jojo, trojuhelnicky - :no:
leone
děkuji za podporu,.....jen doplním, ......doufám že "trojúhelníčky" brzy skončí jako před lety neplnohodnotné zrcátko u spolujezdce,...GOLF IV.,...tenkrát to šlo napříč celým koncernem,...naštěstí je to za námi!!!!!! 😉
GeMcz
Souhlasím, auto je pěkné, ale trojúhelník v A sloupku 😒 Asi je to kvůli bezpečnosti, ale vevnitř to vypadá příšerně, z venku je to nepraktické na čištění. Za sebe ještě mohu říci, že se mi nelíbí přemístění ovládání oken na opěrku dveří. Ta vyvýšená pozice byla naprosto ideální, nemusím ani hnout rukou, stačí zvednout prsty. Jinak je to pěkné auto...
Supersport
Ani nevim, co me vyhecovalo zaregistrovat se a napsat neco tak pozde... Jen jsem kouknul na auto.cz a vzpomnel jsem si, ze vcera byla upoutavka na novy Golf...

Velka udalost? Nuda. Posledni pokrok byl Golf V, zvetsili size, nafoukli auto, nebali se (potom, co uvideli uspech P 307)... Ale povedlo se, dostali se na vrchol! Byl to pokrok. Dnes vedle MB tridy A a BMW 1 to vypada, ze nema sanci, alespon ne podle fotek. Zvenku jen trochu "zaostrili uhly", uvnitr uhlazene a kvalitne zpracovane, ale jakoby pokukoval o tridu vys... Ten interier je fajn, ale pro usedly sedan a ne pro Golf. Nevim, mnohem zajimavejsi auto z pohledu designu mi prijde napr. i koncernova Skoda Rapid. Ten Golf, co je na obrazcich, vypada dobre (ne vsak skvele) - a to ma velka kola, maximalni vybavu, ale v tehle konfiguraci bude stat masakr a pak kdyz ho postavite vedle zminovanych BMW a Mercedesu, tak je to (opet a znova) nuda... Koneckoncu i Hyundai se opravdu snazi s i30, ktera jde do boje jak zajimavym designem, technologiemi, vybavou, tak i zarukou...

Otazkou je, kdo bude Golf kupovat. A treba to byl i zamer. Dnes se vsichni snazi vylepsit, odlisit... A Golf se neodlisuje, spis usazuje a mozna v tom je jeho prednost. Statistiky ukazou.
Pekelná Micinka
Uvědomuješ si ceny, ve kterých se pohybuje MB A, potažmo BMW 1er?
Makovnik
1er od 552tis. Kacek. Nie zle.
G6?7? v plnke bude urcite zarovno alebo nad touto sumou.
A unika dalej, ale to sa snad ani neda zrovnat. Nebe a dudy.
Pekelná Micinka
Ale od. Současný Golf začíná někde na 320 tis.?? Prostě rozdíl to je. U toho Áčka bude samozřejmě větší.
white label
Pochop, že tady to musíš srovnávat "logičtěji", 1er/Ačko cena "od" a Golf naopak cena v "plnke". >😁
Pekelná Micinka
Je to boj! >😁 :yes:
Makovnik
Aktualna 1er je od polky roku 2011. Aktualny G6 od konca 2008. Tzn. nove 1er musis porovnat s nadchadzajucou G7 a tam bude aka cena?
320tis. urcite nie, mozno tak za buracku, ktoru trafil nakladak pri vyjazde z autosalonu.

Pre blbecka pod tebou je porovnanie v plnke myslene z toho dovodu, ze G6 v zaklade sa neda porovnat s 1er v zaklade. Preto treba porovnat plnu vybavu G6 so zakladom 1er.
Dakto pochopi, sprostejsim treba vysvetlit.
_MT_
Viděl jsi někdy Golfa v plné výbavě? A 1er v základu? Víš vůbec, kolik ten Golf v plné stojí?

Jinak základní cena je v Německu 17 tisíc € za 1,2 TSI. 114i stojí 22 tisíc. Klidně si sám můžeš porovnat, co je větší holátko. 1,4 TSI ACT Highline je za 24 tisíc.
Makovnik
A?
Neviem, co si tym chcel povedat, lebo to hovori len o tom, ze su cenovo relativne porovnatelne. Povodna otazka smerovala na celkovy vzhlad (nie na to, ci ma dana vybava milion elektronickych priplatkovych systemov).
Inak snad nechces porovnavat zaklad G7 so zakladom 1er. Ibaze by si nebol pri zmysloch.
_MT_
A co čekáš? Golf 6 se cenově pohyboval od nějakých 300 tisíc do 1,2 milionu. To má snad 1er začínat na milionu, aby si nebyli cenově moc blízko? 118i, když minulý rok vyšla, stála v plné kolem 1,4 milionu.

Jak jsem napsal, klidně si sám můžeš porovnat, co je větší holátko. Nechtěl bych ani jedno. Vzhledem ke slevám, které dnes BMW dává, to zase tak velký rozdíl být nemusí. Dej Golfu rok a můžeš porovnávat. Očekávám tak sto tisíc rozdíl.
Makovnik
Iste, lenze G6 za 1.2m je verzia R s priplatkami. To mozeme porovnat s 1er M135. A to Mko zase trosku dalej.
Pointa celej myslienky je v tom, ze pre niekoho, kto si kupuje dane auta, uz priplati zanedbatelnu ciastku a ma 1er, co je urcite lepsie, nez G6/G7.

Co je inak zaujimave, ze G6 a G7 maju zhodnu uvodnu cenu, obe su oficialne Preis ab 16975Eur.
_MT_
V téhle třídě mi sto tisíc nepřijde úplně zanedbatelných. Ne na úrovni základních modelů. Osobně si myslím, že sto tisíc je v nižší střední celkem přiměřené prémium. A pokud jsi ochoten dát těch sto tisíc navíc, tak je tu A3. Od toho ji mají. Ani bych nebyl tak kategorický v tom, že je 1er lepší než Golf. Pokud bys to formuloval tak, že si za milion radši vezmeš BMW než Golf, tak to pochopím. Ale u aut, kde za 500 tisíc nemáš ani xenony, mávat sto tisícem sem, sto tisícem tam, mi přijde na hlavu. Radši si z té rachejtny udělám auto, než se plácat po ramenou, že mám vrtuli na kapotě.
Makovnik
Aj tak sa da na to pozriet.
marianek
Souhlas. Na otazku, kdo tohle bude kupovat je jednoducha odpoved. Vetsina nemecky mluvicich lidi (+mistnich kolaborantu 😉 ). Postaveni Volkswagenu je (nejen)v nizsi stredni v D vicemene monopolni. Navic nemci se chovaji stadovite stejne nebo jeste vice nez cesi.
Neni nejmensiho nebezpeci, ze se to nebude prodavat.
white label
Jaký smysl má (zvlášť designově) stavět Golfa vedle 1er a Ačka???
Proti 1er a Ačku míří (i cenově!) logicky mnohem spíš A3, nikoli Golf, jehož konzervativní design k němu už nesmazatelně patří.
Radek STI
... asi to tak má bejt.
webpaja
Sedmá evoluce Golfu, kterej je pověstným etalonem...je jedno, zda ho nazvat nulou, kdy co je pod ním je bod mrazu nebo 100%. Každopádně se podle něj bude následujících 6-7 let poměřovat každý auto ve třídě.
Co se designu týká, oceňuju umírněnost, výborně zkombinovaný detaily, návaznost na to nej z Golfu předchozích generací. Trochu mě mrzí překombinovanej přední nárazník, kde chtěl designér něco říct, ale zapomněl co. Ten se vstřebá v tmavých barvách a po pár dnech od premiéry.
Interiér? Má Touareg lepší? Ten se povedl. Jak bude fungovat touch screen je otázka, ale vizuálně má inovovanej Passat co závidět. A mainstream zase ví kudy kráčet.
Dinar
Vidím to, ale do puntíku, stejně. 😄 :yes:
webpaja
Co se mi opravdu líbí je souběh linie spáry kufru a zadních dveří jako u GIV. To je vpravdě parádička 😉
Dinar
Plus to víčko nádrže, tež pěkny detail. 😄 Ale ten přední nárazník, Hujere, v tvym věku... 😲 Ta řešení na renderech á la akt. passat s průběžnou mřížkou přes celý spodek nárazníku vypadala o moc líp. Bude to chtít tmavý lak.
webpaja
Nebo R-Line 😉 Je to pak trošku vyhryz, ale možná chtěli mít téma na FL, jako to udělal Jag s XF 😄
_MT_
Tenhle detail mne ke Golfům vždy přitahoval. Přední nárazník snad spraví R-line. To byla první věc, na kterou jsem koukal. Vypadá, jako kdyby ho museli změnit, ale nevěděli jak na to. Na fotkách mi tolik nevadí, ale šokoval mne na renderu. Tak si počkám naživo.
dreede
Pekelná Micinka
Já tomu nárazníku rozumím. Opticky auto rozšiřuje. [odkaz]
Emel
Interiér... mno, mě nebere ani klavírový lak, ani stříbrná... ale snad to bude konfigurovatelné v něčem normálním.
Ronault.
Tak nějak podobně nebo úplně stejně to vidím i já. Ten přední nárazník se nepovedl, třeba ho upraví s faceliftem, tedy ve Volkswagenštině s 8. generací >😒] Ale určitě bude k mání i nějaký R-line paket, sport Paket a mnoho dalších možností, jake je u VW zvykem. SPíše mi vadí, ale VW asi za to primárně nemůže, poněkud vysoká příď, která pak jako celek připomína Fox nebo Gol z Brazilie. Bok a záď ale OK
_MT_
Vysoké přídě jsou mor. Zatracení chodci. >😒]
Pekelná Micinka
Co vám všem na tom nárazníku vadí?
PeterLuk
No, včera som vyčkával na predstavenie a musím priznať, že som bol trochu sklamaný... Auto samo o sebe je pekné, ale stavím že šesťku a sedmičku laik nerozozná. Samozrejme, nečakal som revolúciu, je to predsa Golf, ale aspoň nové svetlá mu dať mohli.Ak boli peťka a šestka technickým faceliftom štvoriy (najkrajšieho Golf-a), tak je toto optickým faceliftom šesťky. Zadné svetlá niesú nič moc... Ale musím pochváliť interiér, až na to, že prístroje, tie si delia už tri generácie... Takisto sa mi páčia nárazníky. Pekná je aj vyváženosť a čistota auta, lenže tá sa bude v premávke podobne ako pri Rapide strácať. Golf ostal Golf-om, všetci ho poznajú ale nikto nerozozná generáciu. Je mi jasné, že niepatrím k cieľovej skupine zákazníkov Golfu, ale, na motoristickú udalosť roka trochu málo... Zomrel kráľ, nech žije kráľ!
madbrain
ikdyž ve jméně opatrnosti.Golf jednoduše vyfasoval(víceméně) čelní partii od Šíra,zbytek vozu se zuby nehty drží pravidla aby "koza zůstala celá....".jak "rafinované.......". 8-s 😉
3_diamanty
celna partia zo scirocca vyzera na golfe otrasne...... zacina to byt bezcharakterne auto bez masky..... to co kedysi nemci a ini vycitali japoncom francuzom ze kazde ich auto vyzera inak a kazde ma inu masku alebo nema masku a ze ma kazdy model iny dizajn to teraz predviedol golf..... po passate ktory ma viaclamelovu chromovu masku akoby do kamena vytesanu vertikalnu prisiel vw s golfom alebo lepsie povedane s autom bez masky navyse zosikmenym predkom a podivnymi liniami kapoty a svetiel.... totalny antivw styl v praxi..... skusme vedal seba postavit passat a golf a hladat nieco spolocne na maske chladica.... nenajdeme ziaden prislusny znak ani dizajnovy prvok okrem loga vw....... to co kedysi nemci vycitali japoncom korejcom francuzom teraz praktizuju sami....................... spravili auto bez masky bez charakteru bez napadu ktore vobec nema jasnu prislusnost k znacke.....
webpaja
Ono se s tebou nemá smysl přít, to je jako diskuze s kylie, ale nevidět odkaz všech Golfů i na tom posledním je trochu krátkozraký 😄
Jinak Golf se prosím pěkně neřídil nikdy přílišným stylizováním směrem k ostatním VW...je a byl vždy svébytnej model. Model, kterej by každej výrobce chtěl mít v nabídce.
3_diamanty
samozrejme kazdy si v tom novom golfe najde co chce........ ked ho nafotim v noci tak v nom uvidis aj lamborghini...... pointa je taka ze golf uz nie je ziadne terno ziaden zazrak ani etalon..... novy golf je sedive a nudne auto.... ovela nudnejsie ako predchodca v porovnani s konkurenciou v tych casoch......

netvrdim ze golf je nekvalitne alebo zle auto............ bude aj uspesne to nikto nepochybuje.......
webpaja
Já nevím co považuješ za nudu, ale jestli je to absence nesourodých linií jakou rozhodně netrpí korejská konkurence, tak chválabohu 😄
3_diamanty
nieco podobne uz tu bolo na skicach mesiace skor...... vtedy kazdy tvrdil ze novy golf takto vyzerat nebude ze su to len skice a ze bude vyzera inak a lepsie >😁 , po vcerajsku mnohym zamrzol usmev na tvari a co mi je divnejsie ta vacsina ktora tvrdila ze tento golf bude vyzerat lepsie a inak ako na skicach zrazu im je dobry pekny a paci sa im a chvalia ho a ospevuju..... klasicky pristup po sklamani..... umela utecha a vytesovanie sa..... vnutri ale srdce place

za mna osobne........ nepaci sa mi o tom ziadna debata........ je X lepsich a krajsich aut v danom segmente a to vravim uz roky..... reci o etalone su uz davno len mediami umelo spliechane reci .... realita je taka ze golf je kus nudneho auta ktore v niektorych oblastiach nesiaha inym znackam ani po blatniky ... napr dizajn.... alebo razvor.... , fadnost interieru je tiez ukazkova..... , kvalita motorov tsi je tiez pochybna........

Coskoro pride novy p308 aj megane..... mam pocit ze golfik to uz nebude mat take lahke... mozno v nemecku ano.... ale v celoeuropskom meradle je golf beznym nudnym a velmi precenovanym autom, za par rockov tu bude dalsich X lepsich aut..... uz teraz si dovolim tvrdit ze terajsi novy ceed je krajsi a v niecom urcite aj lepsi.......... golf je standardna vyvazena porcia nudy bez kuska napadu a charizmy..... keby sme tam na golfa dali styri kruhy a masku z audiny tak mame peknu novu takmer cistu A3ku nikto nespozna rozdiel...... zozadu uz vobec nikto.....

Pre mna osobne bez ohladu na to ze vw nemusim.... je novy golf velkym sklamanim...... japonci a korejci mozu pokojne spavat..... toto ich vobec nemoze zaskocit a sokovat.......... ano predavat sa bude mozno super ved nikto necaka ze golf bude neuspesnym autom to nehrozi ale hrozi ze par zakaznikov strati a to mozu vyuzit ine znacky....... navyse konkurencia je stale nabitejsia silnejsia a golf uz nemusi byt v eu taky dominantny ako kedysi..... karta sa pomaly obracia...... bude to vyrovnanejsie :yes:
webpaja
Hurá, Golf se povedl, Topperovi se nelíbí...téměř 100% vychází sázka na tvůj vkus a komentáře k designu.

P.S.: Nevidět rozdíl mezi Golfem a A3 je ale opravdu na oční 😉
3_diamanty
rozdiel vidim........... kto nechape srande ani mi nemusi pisat 😉 hadat sa nemienim s nikym :yes:
webpaja
Když napíšeš nesmysl je to sranda? Promiň Toppere, ale aspoň trochu úcty k diskuzním kolegům by jsi mohl mít... 😄
3_diamanty
ista podobnost tam je.... takisto v interieri staci dat volant z audi a sme v audi... golf straca jedinecnost
webpaja
Jistě, má to kola, má to volant... Jako kdybych chtěl připodobňovat, tak napíšu, že VW zvolil podobnou architekturu (nečti kopíruje) jako Kia u Ceedu, ale tohle je mimo 😄
3_diamanty
mna bude zaujimat co na to male bocne okienko vpredu - ten trojuholnik co na to povedia ti ktori to odsudzovali na leone corse ceede...... predpokladam ze teraz ked tento dizajnovy "preslap" ma aj golf tak to bdue zrazu ok a este to pochvalia uvidis :yes😒br />
inak podobnost s interierom ceedu tam je.... akurat ze ceed vyzera lepsie 😉 a zvonku 1000krat lepsie :yes:
webpaja
Zvenku vypadá jako nahrbená krysa...to zrovna Schreyer nezvládl a o interiéru se přít nebudu. Mám rád příjemný a na dotek suverénní materiály, tam je Golf v mainstreamu jedničkou.
julius7
Napadlo ťa, že píšeš hodne detinským štýlom ? A nie ako dospelý človek ?

" realita je taka ze golf je kus nudneho auta ktore v niektorych oblastiach nesiaha inym znackam ani po blatniky "

Takýto názor je znakom silnej obmedzenosti alebo detinskosti pisateľa, ktorý ani nechápe, čo píše...

😄 😄
Ada je zase tady
Měl by ses léčit :no:
DRBNUTY
Tiez si to myslim...chcel by si ho u seba na izbe?
Musim Ta sklamat, on patri na detsku psychiatriu a ty na gerontopsychiatriu. :-!
Lovap
konečne má Golf celkom pekný a o dosť menej nudný interiér ako predchodca. Zvonku je to prosto Golf - pán priemerný. Nevyzerá zle, ale ... Zvnútra je to ale o dosť lepšie.
Švagi
Docela zklamání.
Jako interiér je, hezký a účelný , ale ten exteriér je fakt nuda. Čekal jsem teda mnohem víc, spíše mi to přijde jako facelift, než nový model Golfu 7 generace.
3_diamanty
zaujimave ze nie si sam kto tu pise o sklamani,,,,,,, asi na tom nieco bude 😉

mne sa tiez nepaci ......... tato 6tkova generacia vyzera podstatene lepsie a golfoidnejsie

tento podivny ukaz menom golf7 je skutocne akysi vykrik do tmy..... uvidime ako dlho im to vydrzi ale predpokladam ze 8generacia pride skor ako sa ocakava 😉 je to nieco ako v pripade golfu V... tiez prisla VItka relativne skor....
Švagi
Je to škoda, VW jsou relativně kvalitní auta, kvalitně poskládaná teda až poslední dobou se jim moc nedaří vyrobit kvalitní motor. Kdyby se spojili s dizajnéry třeba od Alfy, nemuselo by to vypadat tak zle .Sebe technicky vyspělé auto, ze sebe lepší technikou bych si nekoupil, kdyby se mě nelíbilo.
3_diamanty
tak s tym motorom je to dost podsattna zavada, makcene plasty su ti v tom pripade na ho.no 😉

ale nejako uputat treba ked uz dizajnom a motormi to nejde :yes:
figurka
Jestli chceš Golfa, který vypadá jak Alfa, kup si Alfu. Čekat, že VW přehodí výhybku a Golfem začne kopírovat Alfu je, vzhledem k zaměření serveru kde diskutujeme naivita hraničící s blbostí.
Švagi
Přestaň mě urážet! Nic takového jsem nepsal, tak klid! Jen se mi, prostě nelíbí design Golfu 7 generace, nikde jsem nepsal, aby VW kopíroval alfu, nebo jo? Napsal jsem to protože, si myslí, že týče designu VW se od jiných automobilek mohli učit.
figurka
Tak mi vysvětli, jak pochopit větu "Kdyby se spojili s dizajnéry třeba od Alfy, nemuselo by to vypadat tak zle"
Jinak viz. můj příspěvek níže.
A ano, čekat/žádat od VW změnu stylu Golfu jen proto, že zrovna mne jeho pojetí nevyhovuje je vzhledem k postavení Golfu na trhu naivní a hloupé.
Švagi
No myslel jsem, že trošku italského „šmrncu “ v exteriéru Golfu vůbec neuškodilo. Tak mě prosím nenazývej naivním a hloupím! No myslím si, že nejenom mě se Golf nelíbí, je ale pravda, že má silné postavení na trhu a nechce e😜erimentovat a drží se své strohosti a funkcionalitě co se tíže desingu, což zase docela chápu. Např. takový největší konkurent Focus se docela odvážil za e😜erimentovat a z mého pohledu se mu to i povedlo.
figurka
OK 😉 Je otázkou, jestli by trocha (ano, velmi neurčitý pojem) italského šmrncu Golfu spíše neuškodila. Tím myslím, jestli by více zákazníků neodradila, než nepřitáhla. To, že se někomu Golf nelíbí není nic špatného ani nic ke kritizování. Vše ale do momentu, kdy ten dotyčný chápe postavení Golfu. V momentě, kdy se to zvrtne na rady, aby VW přebouchalo Golf na Alfu se to posuvá do roviny již zmíněné naivity a hlouposti díky nepochopení a velmi často nechtění chápat postavení Golfu. Teď ale vidím, že to není tvůj případ a mám pocit, že se celkem chápeme. 😉 :yes:
Švagi
Ok souhlasím s tebou, ale prostě mi hlavně u VW groupe chybí pověstný italský "šmrnc" i když taky Fiat poslední dobou už tak moc neumí, dělat líbivá auta, což je škoda.
domynyk
to je kopie F01 ne? 😉
swifter
nic víc..
Atlis
ked sme mali novy auris, c'eed, i30 ci ine, spravu cez celu stranku auto.cz nedalo. a teraz je to golf vii, ktory vyzera ako golf vi a ejhle... :no:
webpaja
...to mě taky zarazilo.
Nerez
Co to tady plácáš? Já mám spíš pocit, že Hudlaj se svým i30 je tady nějak protlačován. Ten dlouhodobý test zvěřejňovaná na díly co chvíli, nebo hurá, jedeme si pro i30 do Nošovic, i30 - první kilometry na dálnici atd. Žádné jiné nové auto tady na stránkách tolik parády nemělo. No, teď ho možná trumfuje Rapid >😁
tuntija
Přesně tak - i30 do nás cpou horem dolem bez konce. I30 má přece ten super atmosfericky GDI motor (co na TSIčka stejně nestačí), cenu jako Golf. Stejně tak nový Cedník.

Auris se neprodává jak v současné tak v nadcházející generaci - a po právu, jen si to vyzkoušejte s 1.33 VVTi - transsexualové v reklamě tomu nepomohou.

Když se podívám na předchozí i30/Ceed vedle Golfu V/VI tak je hned jasno které auto vypadá jako mírně ojetá fichtle po pár letech a které prostě drží hodnotu.

Navíc ve většině (západní, jižní i severní) Evropy je výhodné kupovat nové auto s emisemi do 100g/km nebo lépe do 90g/km - a to v téhle třídě nabízí jedině Golf VII - určitě pÔjde na dračku.
Atlis
no pockaj, to je len prva sprava, zachvilku nam tu polezie golf usami...
twistedTSD
Já myslím, že 360 příspěvků za ani ne jeden den mluví za vše.
4bytelnýkola
Mňo, na první pohled vypadá pěkně, což o to, pojďme si to malinko rozebrat, určitě neplánuju elaborát, takže pěkně stručně, celkově auto působí umírněným dojmem, exterier - stará známá uniformita, určitě není vyloženě špatná, příď působí docela agresivně, teda pokud to auto bude mít pok kapotou aspoň 200 koníků, tak ano, pokud 1,6 tdi nevim, záď slušná, velmi dobrý nápad se zadním oknem, ty obrovský kola mu dle mě vůbec nesluší, pokud tedy opět nevlastníte verzi GTI, kde mají i jinou než estetickou funkci, teď interier, pro ten mám u golfa slabost, jistě se na fotce jedná o vrcholnou verzi, vyčetl bych asi jedině to, že umístění navigace by mohlo být řekněme o nějakých 10 cm výše, jinak podsvícení, celková ergonomie, natočení ovládacího panelu k řidiči, vše perfektně navrženo a zhotoveno.
Tak dál, co "bych" v autě této třídy viděl jako nezbytné, motor s minimálně 150 koníky, dsg, příplatková sedadla, multifunkční volant, autoklima, vestavěná navigace, jsme odhadem někde kolem 750 tis, takže taková je realitka😊
Prodeje golfu mluví za vše, alespoň tedy v západní evropě, image mu trochu kazí tuneři 5ti a více letých kusů, například v Belgii je ohrkanej golf nezbytným doplňkem skupiny alespoň 4 arabů nebo turků pochybného vzezření a projevu, naopak s novými tu jezdí rodiny diplomatů apod.
Takže závěr nakonec, golf si určitě úspěch zaslouží, je to kus poctivého auta, za mě jedna méně 😄
FauVee
Az na tu nutnost min 150 k v celku suhlas. 105 koni funguje v Golfe vinikajuco a pokial nie je potreba castych jazd cez Nemecko , resp trvala jazda plne nalozenym autom ryclostami nad 160 km/h tak silnejsi motor nie je potrebny ( ale samozrejme potesi :-! )
4bytelnýkola
já su trochu pokřivenej občasnýma cestama přávě přes to Německo, je fakt, že pokud člověk vyznává klidnou pohodovou jízdu stačí opravdu nižší výkon
_MT_
Nejsi zase tak daleko. 1,4 TSI ACT (103 kW, nebo, chceš-li, 140 metrických koní) s DSG ve výbavě Highline (v základu xenony, dvouzónová klima, multifunkční volant atd.) je za 26 tisíc €. Navigace buď za 965 €, nebo Pro za 2315 €. Těžko říct, co myslíš příplatkovými sedadly (sportovní jsou v základu), ale VW nabízí za 300 € elektrické ovládání nebo za 280 € sedadla ergoActive nastavitelná ve 14 směrech. Teoreticky ti stačí Highline s navigací, což znamená 27 tisíc €. V nižší výbavě by ses možná dostal na nižší cenu, ale nechce se mi to porovnávat. A v ČR budou ceny pravděpodobně nižší.
strýček BOB
Rejže se ráda vymezuje vůči Golfu, ale to jsou úplně jiné světy [odkaz] pro perverzní je toto [odkaz]

Hojandé je trapné a zastaralé už nyní, Golf tady bude několik let a stále svěží...
cjoctavian
:yes: :yes: :yes: Az v tomto porovnani vynikne aky gycovy je ten Hajundaj...O 2-3 roky budu tej obludy plne bazary >😁
ljube
jo, z toho zadobočního pohledu vypadaj ty křivky a prolákliny fakt zoufale.
kari.laz
Tady je vidět ten rozdíl. i30 vypadala jako něco "jiného" (určitě ne pěkného) a tím působila rozruch. Ale když se na to člověk podívá tak, jako jsi sem dal srovnání například ty, tak je na první pohled vidět, co je dokonale zvládnuté a co je dokonale "divné". Golf prostě ničím nešokuje a působí tak, jak to každý čekal. i30 se snažila šokovat, ale působí teď téměř směšně v porovnání s Golfem. Golf možná spoustu lidí nenadchne, ale není mu co vytknout. Je to prostě "Golf" a jak se ukazuje tak prostě takový auto lidi chtějí.
King of rain
Ostatní nemohou dělat auta na stejnou "vzhledovou" notu jako VW, to by nefungovalo.
I30 se rozhodně nesnažila šokovat, H/K mají kapku jinou strategii na prodeje a viditelně jim funguje.
Kapku nechápu, proč nejste rádi, že si člověk může vybrat z různě vypadajících aut.
kari.laz
Já jsem za výběr rád, ale nejsem příznivcem "BUM" designu ala Hyundai. Když to ukáže, tak se všichni nestačí koukat, ale za kratičký čas se ukáže, že to co zprvu působilo moderně je vlastně divné, někdy dokonce ošklivé a rychle to zestárne.
Golf je prostě jenom jeden, v tom máš pravdu. Kdyby někdo jiný udělal podobné auto s totálně čistým a předvídatelným designem, tak by asi neuspěl.
King of rain
Byl tu Fiat...a jak dopadl.Ono to ber tak, někdo si koupí auto, "oslní" ho, pak ho prodá.Nejde o trvalé hodnoty,ačkoli VW a Mercedes, ještě dejme tomu BMW na to jedou.Různorodost je daná, oni by jinak co neměli nabídnout.BUM design přeci taky funguje, jde o to prodat a vydělat.Vymezovaní taky funguje, opak co dělá druhý, lidi to taky oslovuje a čert vem to, jak to vypadá za 5-10 let.Oboje je potřeba a není to potřeba hanět za každou cenu.Pojmenovat ano, ale zkritizovat za každou cenu, je zbytečné.někoho Golf fakt neosloví a těch lidí není málo a nedělá to z něj v tu chvilku špatné auto.
Icescent
"Takový auto lidi chtějí"??? U nás asi tak ne (prodeje červenec 2012): 1. místo – Hyundai i30 – 268 kusů (14,77😖; 2. místo – Kia Cee´d – 237 kusů (13,07😖... takový auta u nás lidi taky chtějí 😉 ... - [odkaz]
kari.laz
1. místo Škoda Octavia 1 613
Icescent
Ano, proč ne... ovšem podle statistik Sdružení dovozců automobilů nepatří Škoda Octavia (vůbec nejúspěšnější model domácí automobilky Škoda) do segmentu nižší střední třídy... ale jinak hovořme klidně o prvních místech "dovozové" ...
ljube
je to opět špička. design, dotaženost konstrukce.. :yes: :yes:
..jen mi tam chybí ručka - to od teďka bude v golfu už jen tlačítko..? ;-\
Emel
Ale jo, tady se chyby neočekávají a nekonají. Přesto jsem asi čekal trošku více, nejsem si úplně jistý, že se mi VII líbí víc než VI. Zatím jsem při brouzdání fotek přišel na jeden detail, který mě ruší - pouze jedna chromová linka v přední masce. Možná je to jen věc zvyku, ale tak nějak bych čekal, že budou stříbrné všechny nebo žádná. Ale to je samozřejmě prkotina. Naopak zadní světla jsou fajn, hlavně rozsvícená.

Z některých úhlů mi přijde dost vysoký a pustý boční profil navazující na vysokou kapotu, šestka působí tak nějak kompaktněji a celistvěji. Ale budiž, celkově je to tak za 2 a určitě lepší, než největší konkurent Focus. Osobně jsem docela zvědavý na kombík...
jozephko
Golf šestka nebola faceliftom päťky, lebo nespĺňa (moju) definíciu faceliftu. Pri facelifte sa nemení tvar bočných dverí. A šestka má oproti päťke iné dvere s väčšou plochou skla. Na prvý pohľad sa zadné bočné dvere zdajú byť rovnaké. Ale nie sú. Na päťke linka zadných dverí od konca predných dverí stúpa, na šestke naopak klesá. Stačí sa pozrieť na auto zboku a zozadu.
webpaja
hmmm..tak to ti nevím...ale nevsadil bych na to ani cent. Byl to FL.
bojler_
Takže aktuální Thalia je taky facelift? 😄
3_diamanty
nebol 😉

6tkovy golf nebol ani nahodou facelift 5koveho 😉 ale bolo to zbrusu nove auto akurat na povodnom razvore ako aj i30 alebo ceed :yes:
webpaja
Prosím tě, podívej se na ně... Přestaň tu plkat nesmysly, podívej se na palubku, výplně dveří, strukturu karoserie...
3_diamanty
samozrejme ze 6tkovy golf nebol faceliftom 5koveho rovnako ani 7mickovy nie je faceliftom 6tkoveho :yes😒br />
to len odbornici na fore v tom vidia stale nejaky facelift uz 15 rokov 8-s
GTI
Tohle není zatuchlej garážovej froté ručník, co se tváří jako auto, tohle je... GOLF, absolutní vrchol současného kompaktního mainstreamu. Čistá, přehledná příď, zpětná zrcátka na správném místě, protáhlá kabina, dveřní hrany, Cé sloupek včetně tvaru víka nádrže, a pak především nádherná záď, to vše dělá z golfa doslovný třídní designový klenot dneška, klenot zítřka. Elegance jako přirozenost. Tohle je pravděpodobně garážový pohled desetiletí - [odkaz]

Kabina je též jasná - bravo, bravo, bravo.

Středu vjemové osy samozřejmě dominuje potřebná konzervativní genetická esence, velmi odvážně však v této generaci sycená až prémiovými designovými prvky. No... povedlo se bez ztráty kytičky :yes😒br />
Třídní kompaktní nákupka je tedy jasná - AUDI A3, BMW 1, Mercedes Benz A-klasse, VOLVO V40 a... GOLF, Gé Golf, Gé jako... Génius.

BRAVWO :yes: :yes: :yes: :-!
3_diamanty
skus teraz hodit pohlad spredu >😁

to bude hnus stoleti >😁

co vravis na to male okienko vpredu predo dvermi? paci sa?

co vravis na prednu nijaku masku? paci sa ?

zase kecy odveci.... ale u inych aut vies kritizovat prave tieto detaily... tu si ale ticho, zaujimave >😁
cjoctavian
Neprovokuj zbytocne...Nikto Ta nenuti kupovat si KRALA, Ty mozes aj nadalej jazdit na "skvostnej" I30 >😒]
3_diamanty
ceed si chcel povedat 😉 :yes:
kari.laz
on jezdí na felicii, o i30 jen píše.
cjoctavian
trefa 😉
kari.laz
On se tím netají, proto jsem to napsal. O to je smutnější, že bez zkušeností s jiným autem se pouští do takových obhajob něčeho, s čím nejel, nebo dokonce užíval.
cjoctavian
Pokial to bolo mne, tak: mal som 2x Golf 4, 1x Golf 5 a teraz O2, takze viem co obhajujem :-!

Pokial ide o toppera, co dodat...vzdy sa najde niekto, kto vyvolava flame :no:
kari.laz
Já jsem byl tedy spíše věrný Francouzské produkci a to převážně Peugeotu, ale měl jen i několik jiných aut právě z koncernu, které jsem kratší dobu (cca měsíc a to je u mne 4-5000 km) užíval, takže jsem měl čas je zkusit. (plus samozřejmě ty, která jsem jen v rámci možností zkusil, ale není nad to si udělat o auto obrázek po delší době, než po "dvaceti" kilometrech), stejně tak jako ve firmě máme různá auta, kterými občas jezdím.
Dinar
Vidím, žes evidentně odpočatý. 😄 :yes😒br />
P.S. Za ten přední nárazník je to sice na ztrátu nějakého toho okvětního lístku, ale jako celek je golf opět na jedničku.
martin_MPS
Odpočatý asi ne, mám o GTIho malinko obavy. Připomíná mi poslední dobou Fidela. Byl pořád vidět a slyšet, samej dlouhej projev .... Pak dlouho nic, spekulace, pak po delší době projev a pak zase ticho. Jindy by diskutoval a reagoval o106, a nyní ? ... Trochu mi to dělá starost. Tak snad mu nic není....
GTI
😄 :yes: Ta příď dozraje.
Nadkachna
Zrcátka na správném místě - tím mě PR klenot zdejších diskuzí přesvědčil 😄
Ji/Ri
No musím říci, že na tebe jsem se tu těšil i více než na G7 😉
K věci😒br /> přiložená foto - ;-\ moh si vybrat lépe a je z čeho.
Počkám si na živo... ono vw je sexy na foto, ale skutečnost je upe jiná... je to jak s holkama na fejsbůku... fotky paráda, real už tak paráda není >😁 ...nicméně potenciál je - u G7.
Nákupka je jasná: krom toho MBA - to je drncadlo a kozidlo. Velké zklamání.
Nicméně, uznale houpu hauptnou...golf se povedl. Das auto. Interiér paráda, ale zase - vw umí zprznit vše... jsem zvědav na šíři středového tunelu alá A4min.gen. Jestli to bude pohodlné....kulaté ovladače mohly být ve stylu audi... pak by to nemělo chybu vůbec.
Ale počkám na live setkání....
Měj se fantasticky...už jsem myslel, že se neobjevíš 😉

A znovu se ptám: proč kupovat rýžovary, když tu máme golfa, 308 atdddddddddd.....
webpaja
Stejně jako Dinar bych uvítal jinej přední nárazník, ale jinak? Jinak Golf. Se vší parádou... 😉
GTI
Nárazník se do měsíce vžije.
Dute
fakt je ta kabina na bravo,bravo,bravo?

Toto si napisal k ceedu: "Jak tak pročítám diskusi, notorickým přívržencům kupodivu nevadí ani navigace situovaná výrazně pod čarou pohledového ponoru. Že by syndrom domácího korbáčika?"
Dinar
Pokud pominu klasická tlačítka, která už nestačí pokrýt rozsah toho, co má současný infotainment v autě umět, tedy je to překonané řešení, pak jsou jen dvě možnosti ovládání, buď systém á la idrive, tj. nějaké kolečko s pár tlačítky kolem umožňujícím umístit display co nejvýše a nejlépe do zorného pole řidiče, anebo dotykový display. Toto řešení je levnější, jednodušší, logicky se objevuje typicky v mainstreamu, jeho nevýhodou je nutnost umístit display do pohodlného dosahu pravé ruky řidiče. Takže ani jinde být nemůže, řešení v golfu je naprosto logické, například Jaguar XJ, auto zcela jiného segmentu, jak modelu tak značky, má umístění stejné. Ano, je to horší řešení, a u premiové značky už mírně nevyhovující, ale žádná tragedie, tragedií je dotykový display umístěný někde pod čelním sklem, obtížně dosažitelný, proto kombinovaný s nějakými tlačítky a kolečky na jiném místě, výsledkem je zmatek, viz. např. Infiniti. Jinými slovy, navi z golfu bude fungovat v x dalších modelech koncernu vw, je to mainstreamové řešení reflektující cenu, z tohoto pohledu je umístění displaye naprosto v pořádku.
Ronault.
Dinare, nesouhlasím, při řízení je podle mě zcela bezpečnější vidět než mít pohodlně odloženou ruku na opěrce.
Dinar
Tys to nečetl. Kde píšu o ruce pohodlně opřené o opěrku? Zkus Infiniti a pak mi přijď říct, jak se ti ten dotykáč vpředu nahoře ovládal... Je to k prdu, musíš se naklonit dopředu, ve výsledku to vyžaduje víc pozornosti než sklouznutí zrakem o 5 cm níž u dotykáče umístěného níže na středovém panelu. A u infi to vědí, proto k tomu dodávají ovladače blíže k řidiči, jenže tím zas dotykáč ztrácí význam. Je to tak, že chceš-li mít display ideálně, co nejvíc nahoře, musíš použít ovládání typu idrive, chceš-li dotykáč, musí být níže v pohodlném dosahu ruky, jinak to nejde.
pogo26
A je vůbec potřeba na tom dotykáči za jízdy něco ladit? Základní funkce máš na volantu nebo pod ním (+ hlasové ovládání) a maily a další věci si vyřídíš až zastavíš. Proto cpát display někam dolů jen proto, aby se dal dobře mačkat, je pro mě nesmysl.
Ronault.
Infiniti systém jsem jel, je pravda, že při první jízdě je to zmatečné, hlavně to, co je na, to je pod displayem je i na volantu atd. Z druhé strany je jasné, že s přibývajícím kilometry se to člověk naučí, viz jiné systémy.
Ještě je tu jedna možnost z levnějších aut, která sice pro některé vypadá neesteticky, ale je funkční a to třeba ten z 208 a nejspíše i z nového Clia.
_MT_
Tady si ruku ani tak nebudeš opírat o opěrku jako o řadící páku. Mít nataženou ruku, nedej bože muset se naklánět a nemoci se opřít o opěradlo, je při delším nastavování otrava. Pro jízdu si stejně vystačíš s displayem mezi budíky. Není to ideální, ale mohlo by být hůř.
Ronault.
Tak delší nastavování je bohužel všude o hu... Mám na mysli třeba to z 208, viz výše.
_MT_
Delší nastavení beru samozřejmě stacionárně, ne za jízdy.
_MT_
Jinak řešení 208, tedy vysunutí displaye k řidiči, by u Golfu asi moc nefungovalo. Bylo by to moc... revoluční. 😄 To mu dřív dají MMI. 😉
Dute
Dakujem za prednasku, ale neprosil som sa o nu. Chcel som vediet preco mu pri Ceede tak vyrazne vadilo umiestnenie navigacie a pri novom Golfe je prakticky zhodne umiestnenie ocenene troma bravo.

Jednoducho ma zaujima preco Kii dokaze nieco vycitat a u Golfu to ako problem nevidi.
GTI
Nepochopil jsi mou reakci na adoraci ceedu se strany fanoušků. Právě, že příznivci cee´da kritizovali VW za nízko uloženou navigaci. A já jim tedy napsal, že jim kupodivu nevadí u cee´du. Osobně v tomhle sdílím názor s Dinarem.
Pekelná Micinka
Přeji příjemný návrat z dovolené. Jak jinak, než stylově. 😄 Ale prej to dalo děsnou fachu, aby tě od té 911ky v muzeu dostali. 😉
GTI
😄 Byl jsem k ní připoutanej (pupečním) řetězem 😄
stealth01
Ke kabině: může prosím vás někdo vzít designéry a konstruktéry od BMW na dva tři týdny do volkswagenu, aby se naučili dělat kvalitní interiéry, aby se naušili používat ušlechtilých materiálů a aby dokázali slicovat dva plasty tak precizně, jako to umí VW? Třeba pak kabiny "luxusního" BMW nebudou tak vrzat po pár tisíc kilometrech.
kari.laz
A je přesně takový, jaký má být. Nadále bude určovat směr a ostatní se mu budou snažit přiblížit. :yes:
3_diamanty
niektori su uz pred nim 😉 a pridu dalsi ktori pojdu cez neho :yes: a celkom hladko to tentokrat pojde ako pozeram >😁
kari.laz
Fakt? nějak mě v MS nenapadá, kdo by měl být ten před ním.
3_diamanty
uz len samotny koncernovy leon 😉 vyzera 100krat lepsie
kari.laz
Počkej až přijde nový Leon, pak se teprve uvidí a už se na něj těším. Ale jestli bude lepší, těžko říct, ale pořád jsme téměř v jedné garáži (ve stejném koncernu se stejnou technikou)
VáclavI
Revoluci nečekejme, ta přeci není vůbec potřeba. Jsem si jistý, že tento počin bude VW opět stačit, protože má do vínku dáno jméno Golf, přídavek NOVÝ, JEŠTĚ LEPŠÍ, ÚSPORNĚJŠÍ, ale v neposlední řadě má svůj echt trh. Zatímco ostatním automobilkám klesají prodeje, či stagnují, VW tímto počinem poroste - jediný faktor, který ho bude brzdit, bude neskutečně dlouhá čekací doba.

Co se týče designu, ten poprvé upřednostňuje verzi kombi, je to vidět na této verzi, která mi přijde nedomr*lá. A tak předpokládám, že kombi bude poprvé v historii velice zdařilé.
3_diamanty
tak ono by uz bolo nacase aby po 20 rokoch konecne prisli s uspesnym kombi.... lebo doteraz to je ostuda... ale u vw sme si na ostudy zvykli... ked mali ini uz roky common raily oni veselo fachcili na klepajuci chrochtajuci system cerpadlo dyza..... vw vzdy boli a budu trosku odveci a clovek si aj za tu ich archaicku technologiu kralovsky vzdy zaplati.... tramtaria vladne svetom
J4K
Nezlob se na mě, ale ze tvých příspěvků vyplývá,že tobě se novej golf nelíbil dávno před tím, než u VW rozhodli, že vůbec bude, a v tom je zřejmě tvůj problém. Nikdo tě nenutí, aby se ti tento VW počin líbil a abys to tady podle retušovanejch fotek chválil a pěl na to hned všestranné ódy jako někteří tady, ale některé tvoje příspěvkové perly fakt nutí nezasvěcené začít pochybovat o hodnotě tvého IQ, ...zkrátka někdy píšeš úplný kraviny. 😄
3_diamanty
takisto nikto nenuti nikoho aby tu spliechal na kiu alebo hyundai a stale sa tu najde dost zufalcov ktori si nieco dokazuju.... takze to mas tak..... kludne pochybuj :yes:
Dinar
Kombík G3 byl designem ve své době naprostá špička. To auto nevypadá úplně staře ani dnes, po dvaceti letech, když kolem projede escort kombi, řekneš si jen, nějaká stará plečka, golf III kombi je pořád důstojné auto. V tom je to umění designu, podobné to bude i s touto generací, fluidní nanukáče budou hnít v rozích autobazarů, G VII na pěkných kolech bude vypadat jako auto i za deset let. 😉
VáclavI
Dnes je důstojné auto Golf III kombi? Pro tebe možná, pro mě je to to, co nyní někde možná hnije.
Dinar
Ve srovnání s konkurencí? Není? Patnáct dvacet let starých aut jezdí pořád dost, mezi nimi spousta kombíků, je s čím srovnávat, říkám, že v dané třídě je golf III kombi rozhodně nejlepším příkladem designové dlouhověkosti.

P.S. Zkus pochopit rovinu debaty, nejde o můj nebo tvůj vztah ke golfu III jako objektu vlastní garáže.
Emel
Já mezi Escortem a GIII Variant nějaký zásadní kvalitativní rozdíl nevidím... a když tak spíš na předku než v provedení zádě. Líbí se mi třeba i 306 Break. ZX vypadá staře hlavně kvůli předku, ale Xsara Break je taky celkem pohledné auto. Z Golfů se mi nejvíc líbila čtyřka.
Dinar
Ale jo, většina tehdejších kombi byly krabice, golf taky, ale i přes tu skříňovitost golf kombi nevypadá dodělávaně, doroubovaně, působí jako kompaktní auto, což je trend poslední dekády, a proto stárne pomaleji, plus dochozené detaily, plasty, optika, v tom byl docela napřed. Navíc, jestli se ti líbí čtyřka kombi, tak její tvar jednoznačně z trojky vychází, je to prakticky totožné, jen lepená okna a míň prolisů na kastli. Já tvrdím, že GIII kombi neurazí ani dnes, escort působí celkově jako starší auto. S čím souhlasím, je 306ka, to bylo vůbec designově neuvěřitelně povedené auto, ale jen HB, zvlášť se mi líbí třídveřový, kombi trpí tím naroubováním, je to přidaný skleník na původní kastli HB. Hlavní problém toho auta ale byl, že pokud jsi měl nohy, neměl jsi je, jako řidič, kam strčit, tak moc opičí pozici za volantem už další peugeoty naštěstí neměly.
Emel
306 Break je trošku splácanina, ale na druhou stranu vypadá na svůj věk s černými sloupky dost moderně, mě se to vcelku líbí.

Ale jo, Golf III Variant taky není špatný, ale čtyřka dokázala přidat špetku dynamiky, přiostřila hrany, upravila světla a z krabice bylo rázem něco víc. Mimochodem, podobně podařené bylo v kombíku i Polo / Ibiza, v té době regulérní rodinné auto ve své třídě prakticky bez konkurence (a i dnes v konfrontaci třeba s Cliem nebo Fabií moc pěkné auto). Bohužel u G5 se tohle kouzlo rozplynulo do nafouknutých tvarů, které si zachovala i G6 (ke které se to hodí ještě méně). Tak uvidíme co sedmička, kombík mě osobně zajímá víc než hatch.

Pro mě je G3 hlavně začátkem interiérové revoluce, tam vidím nejmarkantnější rozdíl oproti té 306 nebo Escortu, konkurence srovnala krok až s další generací.
Dinar
Mě se 306 velmi líbila i vevnitř, chvíli jsem o ní i uvažoval, jako nástupce astry GSi, páč s tím turbodýzlem to jelo skoro stejně, byť papírově výrazně slabší a mělo to mnohem lepší jízdní vlastnosti, taky díky té zadní nápravě. Akorát jsem si v tom autě prostě nemohl sednout, obtočená kolena kolem volantu prostě nemůžu. Nakonec byla Cali V6 a všichni spokojení, ale 306 bylo ve své době parádní auto. 😉
Emel
Calibra? Ta se mi ve své době hodně líbila, měla fantastickou aerodynamiku (Cx 0,26), dělala se jako čtyřkolka (teď nevím jestli i V6 nebo jen 2.0T). Jen se proslýchaly nějaké zvěsti o horší bezpečnosti... ale možná to bylo prostě jen typickým okruhem zákazníků 😄.
Dinar
Awd byla jen 2,0t, ale to nebylo žádné terno, v6 byla mnohem lepší, k charakteru calibr se hodila mnohem líp. Slanina byl horší interier, ale i tak to auto byla tehdy celkem frajeřina. 😉
VáclavI
Ve srovnání s tehdejší konkurencí se právě od zmiňovaného Escorta moc neliší. Dokonce ten Escort bude pro spoustu lidí designově povedenější - můj názor. Toto auto (Golf III) dnes patří spíše do muzea, než na silnici. Čas prostě platí pro každé auto a Golf nebyl a nebude nikdy výjimkou. Designově Golf nabízí "pouze" onu stabilitu, což je dobře, než kdyby měl vypadat takto [odkaz]
King of rain
Koukám že I30 je zde neustále antiGolfí Benchmark.No aspoň něco. >😁
kari.laz
No těžko by jsi hledal dvě odlišněji pojatá auta, proto se to neustále používá. Skoro by se dalo říct, že komu se hodně líbí i30, tomu se těžko bude nějak zvlášť líbit Golf a opačně, komu se hodně líbí Golf, tomu se těžko bude nějak zvlášť líbit i30.
King of rain
No vidíš, a mne nevadí ani jedno, každé má něco do sebe.Samozřejmě to beru v balíku, cena/vzhled/technika/záruka/poruchovost/ možná i možnost alternativního paliva, těch věcí je při výběru více.Ne vždy je na tom Golf lépe.Beru to více méně jako spotřebku, krom GTI. >😁

U Golfu je kapku ač "kladný" problém to TSI.Jezdí super, ale.....už se to tu probralo a nemá smysl to rozvíjet dále.😄Každej si pak musí v servise ustát svoji volbu a zda je špatná nebo dobrá se pak projeví v kešeni.😄
Ronault.
ad možnost alternativního paliva - v Německu se G5 daly koupit s tovární LPG, jak u nás Octavie, takže totéž co i30 a VVTi a nová 1,4 TSI by se prý měla dodáat také s tovární přestavbou a pokud to bude minimálně jak u Octavky, tak to bude o řád lepší než Hyundai, ten totiž nemá vše napojeno na pal. systém, takže ti neukáže dojezdnost na LPG.
Magistr
A mně se naopak dost NElibí jak auta od VW vč. Golfu, tak produkty Hyundai / Kia, v obou případech až na pár světlých výjimek.
Naštěstí vyrábí auta ještě dost a dost dalších značek, takže si nestěžuju, mám z čeho vybírat. :-! 😄
Norge
..gratulujem vsetkym potencionalnim majitelom a priaznivcom ! Verim, ze dostane presne co ocakavate a co sa Vam paci 😉

Za mna, dakujem ! Nemam zaujem >😒]
3_diamanty
sme dvaja.....

dakujem ale golfa neprosim ani nahodou 😉
Wačice
To je paráda, všechny hybridy a elektro auta to mohou rovnou zabalit. A to těch 3,2 je maximální hodnota při plném výkonu a zátěži. Jinak to bude jezdit pod dva litry!!!
kuny
>😒] :yes:
King of rain
To je spotřeba při plné "kudle" na deset kiláků. >😁
milanSUV
a měřili to s 5 dospělými uvnitř, 4-mi sudy s pívem v kufru, vzádu na kouly byl karavan a jelo se do 20% stoupání. Samozřejmě řídil CHUCK NORRIS !!!
igorvrazic
CHUCK NORRIS jazdi na prazdnej nadrzi woe! >😁
milanSUV
CHUCK NORRIS si flexou vyřízne díru do podlahy a tahá to nohama >😁
donPedro
Má toto [odkaz] tedy dole uprostřed pod SPZ, býti oko na vlečení, či snad nějaká jiná "fíčura", neb zde [odkaz] to není. Rozbíjí to spodní linii a vypadá to značně, až tragikomicky, nehezky.
3_diamanty
to v ziadnom pripade nebude vlecne oko ale nejaka technicka vychytavka ako ma napr. volvo alebo mercedes..... proste nejaka kamerka alebo radarovy system predpokladam ze to bude za priplatok alebo v najvyssej vybave takze neboj v zaklade to nebudes mat 😉 , inak nie je to velmi stastne riesenie lebo tam dole v narazniku hocijaky kamienok tam moze odskocit a tu "ficuru" poskodit a znicit... je to citlive miesto....

inak ono cely ten predok a pohlad na toho golfa spredu "vypada nehezky" a tragikomicky..... 😉

ziadna slava... cakalo sa viac ale to uz minimalne 2 generacie sa caka viac..... a stale nuda, japonci a korejci mozu byt v klude
King of rain
V Evropě?No v klidu možná ano, ale VW zatím chybu neudělal.Já myslím že se čekalo právě tohle.Karty jsou opaět rozdané stejně.Pro Kórejce a VW žádná velká změna, ovšem ostatní, ti na tom budou asi hůře...
3_diamanty
no uvidime s cim pride novy megane a p308 , aby nahodou neboli nemci zaskoceni, tie dnesne rozdiely medzi jednotlivymi znackami su uz dnes minimalne :yes: a zalezi uz len od vkusu zakaznika ktora znacka mu vyhovuje..... nie je problem si kupit rovnako kvalitne a dobre auto ako golf ktore ale bude mat iny znak na kapote.... dnes je to uz len vec vkusu a preferencii.... nekvalitne auta uz dnes nie su ..... 😉
King of rain
Tebou jmenovaní mají právě ty problémy a počet prodejů není o kvalitě, či nekvalitě, pokud není dlouhodobá a dotyčná automobilka si to nepodělá sama, což se občas taky stane.Zatím má Golf opět dobře rozjeto, to je nepopiratelný fakt a nečekej že mu to někdo nandá, nedočkáš se, ať jsou tvé preference jakékoli.
Ronault.
To je samozřejmě radar adapt. tempomatu.
Ham.
Že by oko boží prozřetelnosti? 😉
_MT_
Jak napsali jiní, je to radar adaptivního tempomatu. Podobně vystavený ho má Cayenne.
Cuba66
Pokud srovnám tyhle dvě auta, tak přemýšlím kam zavřeli v Toyotě návrháře, než nakreslili něco tak hroznýho, jako je nový Auris. Zvláště tento "rádoby Golfobijec" vynikne ve srovnání s tímto novým Golfem. Pochvala pro VW. A to jsem je nikdy moc nemusel...
kuny
Jo, ta spotřeba, to jsou zase dobré fantasmagorie... :no:
figurka
Tak ho tu máme. Tak, jako vždy. Tak jako před 10ti i 20ti lety. Jde totiž o jedno. Na Golf se dá vždy spolehnout. Dá se spolehnout na to, jaký byl, jaký je a hlavně jaký bude.
Mám pocit (viz. i zdejší diskuze), že spoustu lidí nevidí jinam kolem sebe, než umožní zorný úhel otevření vrat vlastní garáže (a nebo představ) a paměť "resetují" pravidelně po týdnu každý víkend 5ti litry samohonky. Je totiž nutné si uvědomit jeden zásadní fakt ve vztahu ke Golfu, který definuje i celou sílu a "kouzlo" prodejů Golfu a i VW jako takového. Tím kouzlem myslím právě tu stálost, někým označovanou jako nedostatek invence. U Golfu (a lze aplikovat na VW) lze s velkou dávkou jistoty říci, jaký Golf je, aniž by ho člověk sáhodlouze zkoumal a musel najezdit stovky kilometrů. Pocit z řízení, brzd, posaz, umístění ovládacích prvků, dostupné prvky výbavy, konfigurovatelnost, dostupné výkonové rozpětí. To vše je stále "stejné". A v tom je také ta obrovská síla. To auto je přesně usazeno na trhu a také v povědomí trhu.
Plačky nad nedostatkem invence u Golfu, že nevypadá jak Alfa, že by to chtělo "pobóchat" karoserii kladivem, aby byla nějaká trendy "vlnka" >😁 Naivní. Od toho jsou zde jiní a je to naprosto v pořádku. Nedělám si iluze, že až tento přístup přestane fungovat, že VW neudělá z Golfa ufo ze kterého designové studio Hondy spáchá hromadnou seppuku a v reklamách bude Golfa propagovat armáda transvestitů.
3_diamanty
myslim ze mnohym zakaznikom je uplne jedno aky bol ich model pred 10 rokmi alebo pred 20 rokmi a aky bude o dalsich 20 rokov, podstatne pre nich je ako vyzera vtedy ked si to auto kupuju..... ver mi ze polovici majitelov golfa je uplne u * aky bol golf pred 10 rokmi a aky bude za dalsich 10 rokov..... ja ked si kupim novy auris tiez mam na haku aky bude o dalsich 15 rokov alebo aky bol predosly auris..... ked kupujem auto pozeram realne sucasne a moze mi byt uprimne jedno ako dany model vyzeral v minulosti a buducnost? tu pozna len malokto...

golf bude technicky a kvalitativne dobrym autom.... bohuzial ale nenadchne .... su ludia ktori ocakavaju od auta istu pridanu hodnotu v podobe lubiveho a atraktivneho dizajnu .... bohuzial v pripade golfu dostanu len auto bez tejto hodnoty... to auto je chladne a nudne.... pre mna absolutne nezmyselna kupa....., passat to iste... kral nudy bez duse...., taka mazda 6 je rozhodne lepsia volba po vsetkych strankach ... navyse nie je vw ani lacny.... takze priplacat si za nudu este oproti atraktivnejsej konkurencii nieco navyse je uplne proti zdravemu rozumu
figurka
U tebe jsem ani nečekal, že to pochopíš.
Pro někoho může být nuda pestrobarevný kolotoč s milionem světýlek v holešovicích a radši si dá "jednoduchý" bungee jumping.
pumpkin
Ty už si len tých reálnych áut kúpil... >😁

S kúpou Golfu to ale funguje inak. Ľudia požadujú overené istoty a aj keď si možno hneď v hlave nevybavia aktuálnu generáciu Golfu, tak vedia, že určite je to klasický hatch s dobrým a silným menom.Meniace sa tvary Méganu vždy oslovia len časť záujemcov a automobilka tak riskuje. Mnoho ľudí si doteraz pri mene Mégane okamžite vybaví jeho druhú generáciu, ktorá bola podľa mňa úžasná, ale aj kontroverzná.
Golfu ide o tradície, tak nech sa ich drží, mne je vždy symatickejší spomínaný Mégane.
Tomas_2002
"Nic si nepochopil Ivane!" Těch, kteří očekávají designové kýče je právě velice málo. Lidé právě chtějí tu tradici, stálost a designovou jednoduchost. Vždyť se podívej třeba na hodinky značek jako Panerai, Rolex nebo Fortis - jsou to hodinky bez duše jen proto, že to nejsou módní výstřelky ?
kari.laz
Naprostý souhlas. Majitelé současných Golfů se můžou spolehnout, že až budou chtít obměnit Golfa, tak to bude zase ten "Správný Golf". Jako dobrý příklad by mohl posloužit Megane. Nejprve kulatý, pak hranatý a to totálně i se zalomením kufru a pak zase úplně jiný. U golfa víš, že další Golf bude zase ten "Správný Golf". Vybudovali si tím docela slušnou tradici tohoto modelu a model Golf tím jen získal a troufám si tvrdit, že jinak to nebude ani do budoucna. Každý na to jde jinak, jako například zmiňovaný Renault s Meganem. Ale je jen na zákazníkovi, co si vybere, někomu vyhovuje to a jinému zase ono.

[odkaz]
[odkaz]

vs. (například zmíněný megane)

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
King of rain
LOL-Ten řidič Megánu, to je reklama jak bude za 5 let vypadat v bazáru. >😁 😉
[odkaz]
Ronault.
To je jeden z bývalých redaktorů. Každý jednou zestárneme, pokud se toho dožijeme a i ve stáří můžeme být lepší řidiči než v mládí, viz testér ojetin z SM, teda pokud tam ještě pracuje, dlouho jsem ten plátek nečetl.
Dinar
Pěkně řečeno. 😄 :yes:
wondog
Dizajn Golfu je opat vyvazeny, dokonca to u vyrobcov ocenujem ked neprznia osvedceny dizajn, len ho vylepsuju.
Preto myslim ze je lepsie prostriedky investovat do techniky - spotreba, spolahlivost, komfort atd.

Bohuzial, ak vyrobca usetrene prostriedky pouzije hlavne na maximalizaciu zisku, tak je to na***
Lio
a o com su vsetky nemecke auta? len o maximalizacii zisku... Sa pozri na BMW. Dosahuje rekordy v predajoch a oni zmenia dodavatela elektroniky na Cinu.... samozrejme ze za nizsie naklady... Len v hesle zarobit cim viac.
tomu hovorim nenazranost....
King of rain
Zkus v praci požádat o snížení výplaty na polovinu a navrhni šéfovi, ať prodavá o polovinu levněji, že takhle máte image nenažrané firmy, co vytvaří nechutný zisk anebo dělajte zadarmo, nebudete platit žádné daně. >😁
Lio
ale o to tu ide? Naco mam kupovat auta, ktore NIE SU lepsie, alebo krajsie, alebo kvalitnejsie a su drahe len preto ze su vyrabane v krajine kde su vysoke platy ??? Ved to je uplne proti rozumu. Je to cista charita pre Nemecko... A neviem ako ty, ale ja neminam desiatky tisic eur na charitu...
figurka
>😁 >😁 >😁
Lio
Neocakaval som nic moc, ale toto je fakt ubohe. Sterilne, konzervativne nudne, o nicom.... :no: :no: :no:
King of rain
Pro některé je to stav trvalý...holt dám ti jednu radu, nekupuj si to. 😉
Dinar
Stejně jako příspěvky tvoje a tobě podobných, ubohost, nuda, sterilita. No, aspoň je na světě na co se spolehnout. :-!
King of rain
>😁
Lio
hej, mozes sa spolahnut ze od VW uvidis len skatulu na 4 kolesach, nic viac. Verim ze Ta dost serie ze vela ludi by si nekupilo Tvoje oblubene auto ani keby ho mali s 50% zlavou... >😒]

PS: Pozri sa na Kiu, Hyundai, Citroen, Renault - tak sa robi dizajn... Golf im nesiaha ani po clenky...
schimmer83
Odkaz jak bude vypadat 3 dv verze. Pokud už to sem někdo dal, sorry. [odkaz]
VáclavI
podle konfigurátoru vypadá 3-dv. verze opravdu hrozně
3_diamanty
a ono nakoniec je z toho taka neskodna prskavka :yes😒br />
nikto necakal radikalne zmeny ale myslim ze golf mohol vyzerat hlavne spredu napaditejsie a viac golfoidnejsie....doteraz som celkom nepochopil to usporiadanie lamiel na maske a odklon od 6tkovej generacie ... na scirococo sa to spredu nechyta a ani elegantne to velmi nie je... navyse passat ide uplne inym smerom a ten ma prednu masku naopak pekne az moc pochromovanu a viacerymi lamelami popretinanu..... v golfe je to uplne na hlavu opacne..... predok bez lamiel bez chromu.... bez kuska vtipu..... nic v zlom ale masku chladica ktora je symbolom celeho auta som si predstavoval uplne inak.... toto je nepodareny vtip 😉 podla mna.......

roky tu kazdy kritizoval stare renaulty stare japonske a ine auta ze nemaju jednotnu tvar ze nemaju typicku masku chladica ze maju hole predky le ns nacapenym logom na kapote a teraz nam to iste predviedol slavny vw.... auto bez masky s logom na kapote..... parada 8-s , tomu sa povie pokrok :yes😒br />
maska chladica by mala vyzerat nejako dostojne a tvarovo charekteristicky napr ako ma ceed alebo leon😒br /> [odkaz]
[odkaz]

pohlad na golf je spredu tragedia... [odkaz] plus ten prekombinvany spodny naraznik s hmlovkami.... des
a1m
Už nyní na mě nový Ceed působí zcela nezajímavě. Když stojí vedle nové Astry, tak profil auta skoro stejný. Za dva roky bude nový Ceed vedle Astry, Meganu... zcela nezajímavé auto. Golf bude působit naopak stále stejně a dobře... 😉

Mimochodem jsem měl možnost strávit cestu z Norska v Ceedu a pak cestu z Chorvatska v Beetlu
cca. 18 hodin díky zácpám a víš jaký byl rozdíl?

Z Ceedu na mě podivně foukal studený vzduch z klimatizace jako že od bočního okna a nepomohlo ani úplné zavření ofukovačů, ani jiné nastavení klimatizace, takže z toho docela začala bolet hlava. A po cestě mě bolela záda a už bych v tom autě fakt nikam nechtěl jet. Z Beetlu ani po 18 hodinách sedění žádný problém ani s klimatizací, natož sedadly. Hned druhý den jsem bez odporu sednul rád do toho auta a zase jel... 😉 A v golfu to bude úplně stejný... Takže kecy o tom, že si s golfem nekupuješ nic navíc je věta od někoho, kdo golfa nikdy neměl a zřejmě ani mít nebude.
King of rain
Dle nicku nebude s dotyčným autem nikdy problém. :-!
a1m
Problém je to, že naprostá většina lidí tady píše o autech svá moudra na základě fotek a leckdy dost zkreslených až nepravdivých informací z netu a přitom ty auta ani nikdy nevlastnili, natož aby v nich alespoň někdy jeli a to je dost smutný...
King of rain
To je pravda, ale to co jsi napsal ty, je dost podobné, ačkoli se jedná o tvou zkušenost.
Klaudius
Isteže, konzerva je konzerva, tá bude stále rovnaká...
Kokso ale to je sila, že z klímy ide studený vzduch...ale asi to chce inteligenta, aby si vedel nastaviť klímu aj inak ako na maximálne chladenie...
Popravde mne je Beetle nesympatický už na pohľad. A stačilo zistenie, že blatníky sú prakticky z laminátu, a skončil som s ním, s odkazom predchodcu okrem napodobenia tvaru tiež nemá nič spoločné...
Golf bude stejný? Isteže, všetky VW sú rovnako skvelé, lebo sú to Volkswageny...
Kec, kecy, kecy... Topper píše somariny a ty rovnaké, len s opačnou polaritou.
a1m
Tak to mě budeš muset někdy ukázat jak se v Ceedu nastavuje u automatický klimy proudění vzduchu... >😁 Na rozdíl od tebe mám IQ vyšší než 100, abych si tyto věci dokázal nastavit v rámci toho, co to nastvení umožňuje...

Ty jsi Beetla asi fakt někde viděl? >😁 Nespletl jsi si to z i30, která má blastníky z plechu 0,55-0,6 mm?

Hlavně že ty píšeš to co je naozaj to správné... >😁
Klaudius
To si píš že je, na rozdiel od teba s snažím nepísať bludy. Novodobého Beetla som videl v prvej generácii dopodrobna vo Wolfsburgu, keď si ešte ani nevedel, že niečo také sa ide vyrábať, mali z neho chlapci snedí ťažkú hlavu...
A pokiaľ píšeš o druhom, tak "poteš koště", možno technicky vpohode, ale dizajnovo už ďaleko od predlohy aj od mojich predstáv pekného auta.
S topperom si môžete podať ruky, ste rovnakí.
a1m
A jaký blud jsem napsal? To že je ceed nepohodlný na dlouhé cesty? A ty jsi v něm najel kolik a kolik jsi najel v Golfu? Aha??? Bylo to alespoň tolik jako já? 😐

Tak to jsem rád že ten blábol s laminátovejma blatníkama jsi myslel na beetla z roku 1952 a né na toho novýho, co je rozhodně z laminátu nemá... >😁

Tvůj pohled na design mě je fakt u pr... Naštěstí většina lidí má jiný měřítka designu než ty a hodnotit podle toho celý auto je ještě pod úrovní toppera, i když dost podobný úrovni. 8-s
Klaudius
Vidím, že som sa nemýlil.
a1m
Ty se přeci nemýlíš nikdy... >😁

Třeba tím jak píšeš, že je golf o ničem a nikomu se nemůže líbit a přesto styl VW i celý koncern si v evropě zvýšil podíl na trhu z necelých 21% na téměř 25%... Je to logický, že lidi přeci kupujou jen co se jim líbí a podle toho co dedukuješ to teda znamená, že každému 4 evropanovi se styl koncernu líbí. Nepochybuji o tom, že s Golfem VII bude trend pokračovat, protože je to znatelné zlepšení většiny parametrů vozu, oproti předchůdci při lehkém snížení ceny, která prodeje jedině dále podpoří.
Klaudius
V ľuďoch obvykle nie. Ukončím diskusiu a ty vypotíš ďalších x riadkov zbytočností. Ja sa s tebou hádam o Golfe? Typický kecálek...
a1m
aha... tak proto tady máš spoustu naprosto zbytečných příspěvků... >😁

možná počátek schyzofrenie?
strýček BOB
Tolik zbytečných slov a přitom stačila jedna věta, cituji: "a ono nakoniec je z toho taka neskodna prskavka" a jeden [odkaz]

Smiř se s tím, že navzdory tvým plkům, se Golfu VII bude opět bouchat cca 0.5mio kusů ročně a tak dlouho, co Hojandé stihne nabastlit další dvě generace i30.
webpaja
Leží ti hodně v žaludku viď? Strejda Kim zapláče 😄
kilo
Dizajn DiZajn ale ruku na srdce kdo z vas si auto kupuje podle dizajnu?
kdyz jsem ja kupoal auto tak dizajt tvoril cca5% na rozhodovani
zbyle % jse rozdelil na
1 bezpecnost
2 odhlucneni, komfort
3 spolehlivost, spotreba
4 dizajn-mi pri bouracke zivot nazachrani
samozrejmne se to muselo vejit do nejakeho rozpoctu.
Tohle auto bude opet EU bestseller protoze vetsina lidi premysli jako ja
😉
Klaudius
Tak to pekne trepeš kamarát, dizajn je prvá vec, ktorú berieš do úvahy, ten rozhoduje, či si auto vôbec pôjdeš pozrieť alebo nie. Dizajn ide ruka v ruke s účelom, potom ide komfort a ergonómia. A až keď je toto vpohode, riešiš tie veci, čo si spomínal. Nevezmeš si auto, ktoré je pre teba na vzhľad nepríjemné a v ktorom sa necítiš dobre. Nevezmeš si auto, kde si nenájdeš za volantom dobrú polohu alebo budeš mať problém s ovládačmi, nekúpiš si auto s hojdavým podvozkom, ak máš rád istotu tvrdšieho pruženia. Ale auto, ktoré má o airbag menej, alebo má horšie výsledky crash testu pri zrážke s chodcom, či o desatinu väčšiu spotrebu, vezmeš s prižmúrením oka vpohode, prípadne si to vykompenzuješ inou výbavou navyše. U väčšiny dnešných áut čo sa týka bezpečnosti, spoľahlivosti a spotreby nie sú veľké rozdiely.
miromen
Muj nazor ? Pišeš pěkne hlouposti. Vim že nas co nevybiraji hlavně na zakladě vzhledu je podstatně meně ale i takovy prostě lide kteři vybiraji auto jsou. Ja např. vybiram na zakladě celkovych kvalit auta a v době kdy jsem vybiral jsem prošel tolik konkurence že to většina nepodstoupi. Takže mam vyhodu v tom že nejsem omezen a vyberu to co je opravdu nejlepši a ne to co mi padne nejvic do oka.
Klaudius
Tomu sám neveríš. Každý má vyhranené "oko" pre tú alebo inú značku, alebo aj pre viac. Niektoré pozeráš medzi prvými, iné odsúvaš stranou už vopred. Že sa rozhoduješ striktne na základe kvalít auta je blábol, ktorému jednoducho neverím.
Pri výbere auta som tiež toho prešiel dosť, ale niektoré len preto, že ma to zaujímalo v porovnaní, ale aj tak by som si to nekúpil.
twistedTSD
Ale že zrovna tobě, který tak miluješ Ceed, vadí překombinovanost nárazníku. 😉
pavkin
prosím tě už to nehul, smiř se s tím že se právě díváš když ne na nejprodávanější, tak určitě jedno z nejprodávanějších aut v evropě a nic s tím ty krabice na rejži z Nošovic a Žiliny nic neudělají. Co si ty představuješ je naštěstí všem u VW jedno. Alespoň to nevypadá jak rozšláplá žvýkačka.
Klaudius
Exteriér - koncernová nuda premaľovaná iným štetcom
Interiér - detto.
Vcelu od Golfa nikto nič iné nečakal, čiže O.K.

Ale som VEĽMI ZVEDAVÝ na reakcie niektorých ľudí na dvojitý "A" stĺpik s trojuholníkovým okienkom pred ním. To bolo kriku a kritiky a aha, už to má aj Golf. Určite to bude tá najlepšia vec pod slnkom a Golfu perfektne sadne.
>😒]
webpaja
Klaudie...pokud chci Golfa, pak chci aby i jako Golf vypadal. To je jeho copyright. Spousta se jich snažilo a neúspěšně...originál je jen jeden a to je dobře. Nemusí chutnat každýmu, ale souborem je to opravdu dobrý auto a jedinej, kdo na něj za celou dobu dokázal efektivně vyzrát byl Focus I. 😉
Klaudius
OK, vidíš niekde, že by som kritizoval? Golf prišiel práve taký, ako sme čakali, nič viac a nič menej. Len proste nezdieľam nadšenie, ktoré tu tu a tam vidím. Tento dizajnový jazyk je mi proste cudzí, a nech by bol Golf sebelepší, v sieti môjho záujmu proste neuviazne.
Svojich zákazníkov má a iste si nájde aj nových, ale ako som už kdesi napísal, takto mala vyzerať piata generácia. VW je už konzervatívneší ako Mercedes a to fakt nemusím.
manitou
Na ARO bude asi plno frustrovaných - frustrovaných nekupců, protože, ti co tady nejvíce plivou, na něj nemají, hlavně v hlavě. Raději hned přiznávám, dokonce bez mučení GTÍčkem, vw není můj šálek kávy. Musím ale zároveň přiznat, že jsem ani nic jiného než evoluci tvarů, přízpůsobení trendům a naroubování nové platformy nečekal. A to se sedmému golfu povedlo - povyrostl uvnitř, zútulnil interiér nakloněním k řidiči, trochu zhubnul a vyhladil vrásky na povrchu, technika snad přejde komplet na řemeny a ten odkaz na IV zadní lampou je za 1. Na revoluce, nenudu, nešedivost a designové šoky tu máme jiné adepty - i30, megane, auris, civic. Pro vás, kteří tu tak pláčete nad sedmičkou, mám vzkaz - nekupujte si sedmý golf, nemusíte, máte přeci na výběr. Jen na to mít fištróna 😉 :yes:
matii
:yes😒br />
Taky nejsem zarytý golfista, ale ten světle modrý s černo - kovovým interiérem by se mi líbil moc.
Josef 1
Retro hýbe světem a tedy se nedivme Golfu.
Ale vážně, ta tradice bude slavit úspěch.

Mně se nový Golf velice líbí. A ty motory jsou nejúspornější.
Klaudius
Kde vidíš retro? Dodržanie pár štylistických markánt generáciu po generácii nevoláme retrom... 😉
miromen
Trefa. :yes:
King of rain
Hodně slušný. :yes😒br />
[odkaz]
3_diamanty
vzhladom na nepeknu povest motorov TSi by som s tym jazdil pomalsie a setrnejsie 😉 , toto je asi najrychlejsia cesta k servisu :yes: ale na efekt paradne video :yes:
King of rain
Jede to fakt dobře. >😒] (pravda z kopce)
3_diamanty
😉 :yes:
chester
joooo___to sa mu jede z kopca :no:
sendador
...ale vzhledove (zvenku i zevnitr) naprosta nuda. Stavajici 6ka mi prijde hezci, tohle mi z boku pripomina Kiu Cerato ;-\
JaMM
Cerato? Co mas vlciu hmlu? To potom mozes blabotat, ze je to skoro Yugo!
Lio
ma recht. je to na 99% kopia predoslej verzie golfu...
Wendover
Hmm zase len ďalší facelift VW Golf -u 6 😄 som zvedavý koľko ich ešte bude 😄
Interiér je parááda ale ten design exteriéru je hrozný, nuda, nič nové len ostrejšie tvary a nové svetlá a malé okienko v predu 😄 škoda :no:
twistedTSD
Facelift to tedy fakt není, jen navazuje na předchozí generace stejně jako vždy před tím. A to je dobře.
shark11
Tie spotreby vyzerajú pekne, ale už štart-stop systém prezrádza, že sú mimo reality ...

Už sa konečne mohla zreálniť metodiky výpočtu spotreby paliva, nech sa automobilky nechvlália bludmi, ktoré sú v praxi nereálne ...
3_diamanty
start stop system, vypinanie valcov plus kombinacia s motorom TSi - tam ked sa nieco nepokazi tak uz nikde 😉 :yes😒br />
som zvedavy ako to bude s tou spolahlivostou.... radsej budem jazdit s o 2 desatiny vacsou spotrebou ako by som mal v servise za pokazeny system vypinania valcov vysolit 1000 eur... to by som velmi neusetril vsak ano :yes😒br />
ceed GDI by som bral rozhodne skor ako tento golf :yes:
a1m
Jó kamaráde, zatímco VW již má problémy s řetězem u všech typů TSi vyřešený, tak koncern Hyundai/Kia je má právě reálně před sebou. U nás v servisu jsou evidovaný již 4 vozy Kia Ceed, který maj buď potkaný motor a nebo jim o více zubů přeskočil řetěz a motor přestal fungovat (nepotkal se). Závada je v pružině napínáku řetězu, která se vlivem nekvalitního materiálu unaví a přestane řetěz dopínat. Opravu Kia hradí i po záruce, protože maj strach, aby se to moc nerozkřiklo. Samozřejmě mě nemusíš věřit, ale potvrdí ti to každej servis. V ČR se už jedná o desítky případů... >😁 Ať žijou naprosto spolehlivé atmosferické motory od korejců...
igorvrazic
tvoj nick dodava doveryhodnosti...
a1m
přejmenuju se na iggy12... bude to lepší? >😁

vždyť mě nikdo věřit nemusí... stačí trochu zapátrat v servisech... >😒]
shark11
Také bláboly si nechaj pre iných ....

Kia Ceed má od začiatku predaja (koniec roku 2006) na motor 7 ročnú záruku ....

Takže neexistuje Ceed s motorom po záruke - jedine ak majiteľ neplní podmienky - t.j. neservisuje ako má ....

Okrem toho si nám "zabudol" prezradiť aký motor je ten poruchový ....
a1m
a co služební se 185 tis. km... Trochu přemýšlej.

Jinak z těch co jsou na servise se první potkal už v 53 tisích, další dva kolem stovky a jeden lehce přes 150 tisíc...

Jedná se o zážehové motorizace 1.4-80 kW a především 1.6-93 kW...
Makovnik
Pri 182tis. uz budes mat v aute komplet novy Tsi motor, tak neplac.
Na firme zdochla Octa RS s 2.0tsi po 68000km. Proste do toho zenska sadla, presla 1km a zrazu to stichlo. Oprava 4500eur.
a1m
no já minulý auto prodával přesně ve 250 tisíc Km a překvapivě jezdilo... asi nějáká náhoda...

tak jsem pořídil zase TSI a 1.4 - 118 kW a zatím naprostá paráda... 😉

navíc 5 let záruka bez omezení km, takže i kdyby něco, tak nic... 😄
ericn
Taky bych se tím nestresoval. Koncern vyrobí statisíce TSi a pár jich má problém, tak se to automaticky řekne o všech, že jsou KO. 😉 H/K vyrobí desetiticíce benzínových 1.4 a to že ty motory netáhnou, mají nafukaný papírový výkon až nahoře, nikdo neřeší >😁
Klaudius
Ale je zaujímavé, že tých pár, čo má problémy, zrovna ja poznám...
Makovnik
Jeeej, no fakt parada a zazrak.
Co potom daktori manici na jutube, co maju na videu natocne motory s 1milionom km? Snad carodejnici?
Ved je jasne, ze niektory motor sa podari, iny nie. Netvrdim, ze vsetky Tsi su odpad. Ale, ze to nie je vynimka, ze kus od kusu niektory zdochne; a tiez patrim medzi ludi, ktori nerobia v servise ani predajni s autickami a pritom mam vedomost o aute, ktore poznam priamo (nie z 38.ruky susedovho suseda) a zdochlo.

Zial v motoroch je tolko premennych, ze pri vhodnej konstelacii to skape aj tyzden po vyjazde z autosalonu alebo naopak bude jazdit este s vnucatami.
shark11
Tých 150 tis. km je pre spotrebné benzínové neprémiové auto už vysoká hodnota a očakávať zázraky je naivné .....

Určite to je iné, ako riešiť "rachot" v 1,4 TSI po pár desiatkach tisíc kilometrov ....a ešte si za to platiť ...
simson33
Exteriér - je to Golf!!! To je ale překvapení, VW avizoval představení nového Golfu, kdo čekal premiéru jiného auta ten se logicky nedočkal... prodejní statistiky ukazují, že většina kupujících chce Golf tak to by se vedení VW asi muselo zbláznit, kdyby představili něco jiného...
Proč má nafouknutou přední kapotu - protože je rok 2012 a bez tohoto designového řešení nelze vyhovět nárazovým testům, myslím, že opticky je to menší hrůza než vyboulení u bmw řady 3.
Interiér - naprostá špička, stále jednoduchý a ergonomický, ale s ještě větší estetickou hodnotou.
Golfem teď jezdím (5), značka VW mi vyhovuje - to jen pro pořádek 😄
Před případnou koupí bych ale rád viděl výsledky nárazových testů s 25% přesahem. Jestliže v nich totálně propadla současná Audi A4 tak mám trochu obavy i o nový Golf, budu rád, když budou zbytečné - přeci nebudeme všichni jezdit jen ve Volvu😄 😄 😄
a1m
Inetriér je fakt pecka. Osobně bych ho tipoval na auto střední třídy, nikoliv "jen" golfa. Jinak ty testy jsou dost relativní. Např. Renault Laguna jako první v evropě získal 5 hvězd v Encapu a v amerických testech byl vyhlášen jako nebezpečný a beze změn by ho Renault nemohl prodávat na americkém trhu, takže vždy záleží na tom, jak automobilka přizpůsobí daný model na určitý test. Celková pevnost kabiny je dlouhodobě u VW na špičkové úrovni a nejinak je tomu u Golfu VII, takže o reálnou bezpečnost bych se nebál...
Ronault.
Pro američany je nebezpečná svorka na papír. Stačilo, jestli neměla Laguna nápis o tom, že je vpředu airbag viteštěný na sundatelné nálepce a uto nemuselo projít, to nemá nic společného s bezpečností.
[odkaz]
[odkaz]
a1m
Neříkám, že nemáš pravdu. Jen jsem chtěl říct, že dost testů je dost mimo realitu a to, že dané auto zrovna v nějákém specifickém testu nezaboduje nemusí znamenat, že je nebezpečné. Ten kůl je relativně dobrý test, který ale velmi závisí na konkrétních specifikacích, protože stačí to celé nastavit o pár cm jinak a bude i výrazně jiný výsledek. A sérii více testů nikdo dělat nebude. Proto automobilky auto upraví zase jen na jeden určitý test a když reálně narazíš trochu jinak, tak už to nebezpečné může být...

U horších nehod je nejdůležitější max. pevnost samotné kabiny a tam je VW díky vysokopevnostním plechům spojovaných laserem jednoznačně na technologické špičce a tudíž ty auta reálně patří k nejbezpečnějším.
Ronault.
Žiješ na růžovém obláčku a myslíš si, že evropské automobilky nebo na evropští mainstreamoví výrobci mimo VW nepoužívají laserovaé sváření (hlavné důvod je estetický) a vysokopevnostní ocel...
a1m
ano je estetický (tam ho používaj frantíci i VW)... rozdíl je ale v tom, že VW ho ve velmi velké míře používá i ve většině nosných profilů karosérie, kde ostatní většinou bodují ... a vlastnosti bodovaného a laserového sváru jsou snad jasné...

imho VW u Golfa používá přes 150 mertů laserových spojů a řekni mi, kdo má víc???

navíc krom laseru je tam i dost lepených míst a dalších spojů...

dále ani ntřeba zmiňovat plechy s proměnlivou tloušťkou, vysokopevnostní plechy tvářené za tepla a další technologie, o kterých se soudruhům v koreii zatím ani nezdá... o frantících v této třídě nemluvě...
Ronault.
Naučil ses ty PR materiály na školení dobře... Jestli ty nejsi kolega z práce od icescenta >😁
a1m
tak to fakt nejsem... ale ve vývoji i výrobě jsem u VW (a né jen tam) byl a jsem... a pro frantíky i korejce děláme taky, tak můžu porovnávat...
Ronault.
Jj, tady je to každý druhý konstruktér nebo zaměstnanec >😒]
ericn
No hele, asi bychom o tom měli taky začít přemýšlet, jít se nechat zaměstnat do autokolbenky 😉
pogo26
Proto i to menší Clio zvládlo mezigeneračně zhubnout o stejných 100 kg jako Golf. Ale protože frantíci ještě nic netuší o existenci vysokopevnostní oceli, tak to všechno udělali z plastu. A ty Korejce bych taky nepodceňoval. Tuším, že H/K kromě jiného vlastní i ocelárnu, tak aby náhodou tu ocel nezačali dodávat i do VW. 😄
ericn
Jo, mě třeba palstový blatníky na mém autě vůbec nevadí. Řekl bych, že budou lehčí než u Golfu 😉 >😁
Ronault.
pogo26
Ještě jsem se podíval na to hubnutí u VW a pohotovostní hmotnosti základních 1.2 TSI 63 kW jsou skoro stejné. Nemáte někdo vysvětlení, kam se poděl metráček.
_MT_
V základní výbavě je ten rozdíl asi 20-30 kg. Nevím, jak to počítali, a nechce se mi porovnávat, o kolik má novější bohatší výbavu. Highline 2.0 TDI DSG dokonce 3 kg přibral. Kleslo jim užitečné zatížení. Těžko říct, jestli nějakých 50-70 kg projedli ve výbavě. Je dost dobře možné, že to berou stylem, kolik by zhubl starý s inovacemi nového (alternativně, o kolik by byl nový těžší, kdyby ho vyrobili technologiemi starého), ale úsporu pak použili na lepší izolaci atp. I to jsem už viděl.

Co se Clia týče, nové váží zhruba stejně jako Polo, co jsem tak koukal.
pogo26
Bude to stejná finta jako u Golfu. Nové Clio (Golf) bude mít o 100 kg menší hmotnost, ale vážit bude cca stejně.
_MT_
Novináři to sice trochu znásilňují, ale tu úsporu přináší platforma a motory. A skutečně tam je. Ať už jde o skelet, nápravy, motor atd. Jen ji projí jinde. Nejsem si jist, jestli existuje přímo prohlášení VW, že Golf bude o metrák lehčí. Tohle se psalo v článcích o MQB a plynule to přešlo do článků o Golfu.

Spíš než o hubnutí lze mluvit o udržení si formy. 😄
ericn
Fuj Ronaulte, co to je za slovo "viteštěný" >😁
Ronault.
Taky na to koukám, jak to vzniklo 😲 >😁
ericn
No hele, nejsem hnidopich, ale nešlo si toho nevšimnout >😁
Choochoo
3,8 l na 66 kW neni zadny zazrak. Zajimalo by me Cx? Jak jsem uz rikal odhaduji vysoke 0,29, coz je dle te dosti vysoke spotreby asi realne. Predpokladam ze se jedna aspon o kombinovanou spotrebu, jinak by to bylo asi uz hodne spatne 😉
a1m
cx je 0.27, což je na hat super hodnota, čelní plocha pouze 2.19 což je v součinu nejlepší aerodynamika na trhu v této třídě... 😉
Choochoo
To se da takhle vycucat z prstu? Spis by me zajimaly hodnoty bezneho Golfu a ne Blueverze, pac spotreba tomu cislu fakt neodpovida 😉 Takze 0,27-0,28 pro Blueverzi a 0,29 pro Normal je asi realnejsi. G6 mela 0,3 a uz na 0,29 je myslim vzhledem ke stejnemu designu se tezke dostat 😉
a1m
ono stačí trochu umět německy a kouknout na německý servery... 😉

0.27 má standartní verze...

co je špatné na spotřebě 3.8 resp. 3.2?

VW alespoň neuvádí tak nesmyslný hodnoty jako třeba honda...
milanSUV
no mě teda kombinovaná spotřeba začínající trojkou příjde jako nesmysl. Možná pro lidi co mají ten motor v laboratoři je to v pohodě, ale pro palivo tato generace bude jezdit skoro stejně často jako ta současná 😄
a1m
tak nesmysl je to v každém případě... 😉

reál bude tak 4.5...
ericn
Jo ve finále bude průměrná ustaálená spotřeba kolem 5l, za což 1.6TDi jezdí v Octávce (s klidným řidičem) >😁
Choochoo
No nemecky je hezke umet, ale cislo 0,279 je pro me bliz 0,28. Jestli to nebude chtit spis umet trochu matematiku 😉 A nej ve tride je urcite nekdo jinej ;-
Tak teda prodavas kde? To ze umis pomluvit dobre Kiu a PR clanky umis taky dobre, bych tipnul na koncern. Jake mesto?
a1m
na to abych uměl pomluvit Kiu stačí to auto chvíli mít, ani nemusí člověk pracovat v servisu, protože neznám nikoho, komu by se ceed nesral... ale to tady ani nemůžu psát, protože je tady silná prokorejská lobby... >😁

cx 0.279 jsi vzal kde? všude uváděj jen 0,27...
Choochoo
No uvadej snizeni odporu o cca 10%, coz bude spise tech 9,9% a hure. Popravde takto vyrazne snizeny Cx je spise jen zbozne prani, pri tech minimalnich zmenach. karoserie se vubec nezmenila a u vw maj problem udelat nizky Cx i u sedanu, liftbacku, natoz u hatchbacku. Cx 6generace se uvadi 0,31, takze pokud to spocitam, tak se proste dostanu tak na peknych 0,28. Focus Econetic ma neco okolo 0,29 a kdyz prisel Civic s 0,27 jsem tomu nechtel moc verit, ale tvar neco napovida. Novy Honda motor 1,6i-DTEC ma mit 88kW, pres 300Nm a spotrebu 3,6l/100, coz bych preci jen zkousl, kdyz uvazim tech 0,27. Takze G7 ma tech vypoctenych 0,279 a v PR verzi 0,27.

To je zas vsude jak je vsude nej a pak bude se spotrebou a vykonem prumer. To se akorat pise jak je to nova platforma MQB vesmirna, ale ze je tam podradna torzka, coz nam vysvetluji zdejsi znalci konkurence od vw, se uz nedocteme. Ze je sedak vzadu krtaky a nizky a je to nepohodlne, pac musi cestujici vzadu mit natazene nohy to uz take ne. Ze neni misto pod sedackou je take divne kdyz je ta MQB tak genialni a kufr je take prumer, ale u vw jiste nej ve tride.

Samozrejme se zminovat o kvalitach na spravnem miste nema smysl, ta je jiste horsi nez u korejce. Nekoho zajima o chlup lepe spasovany plast, jineho preskakujici retez nebo praskajici hlavy u TDI a jine konstrukcni nevychytavky pro zlepseni, rozumej snizeni nakladu.
Gabo1
Ak skutočne sa bude dať dosiahnuť (pri ako-tak normálnej jazde) spotreba s 1.4 TSI 103kW len 4,8l, dajme tomu aj 5,5l, tak je to skvelá hodnota. Druhá vec je, ako to bude so spoľahlivosťou té es íčiek, keďže tieto, čo tu boli doteraz, sú skôr neslávne preslávené svojou neuveriteľnou poruchovosťou.

Škoda, že už neponúkajú extrémne jednoduchý a spoľahlivý motor 1.6 MPi, alebo 1.8 T so 110kW.
a1m
tak zaprvé kvalita TSi je spíš mediální bublina, za druhé problémy s řetězy byly již vyřešeny a za třetí nové motory maj jinou konstrukci problémových částí...

a nakonec není problém mít u VW záruku na 5 let bez omezení kilometrů, takže i kdyby se to ***o, tak to zákazník nemusí řešit...
Choochoo
V jakem si rikal ze delas v servisu? U Kie nebo u VW >😒]
a1m
ani v jednom... >😁 ale velmi dobrý známý mám tam i tam... a informace jsou... >😒]
shark11
No tak informácie sú . .... ale tak maximálne z krčmy ....

Ceed má 7 ročnú záruku na motor od začiatku predaja .... a to Ti evidentne "e😜erti" v krčme zabudli vysvetliť ....
a1m
a ty máš nějákého korejce nebo taky jen tak plkáš?
shark11
Mám ten Ceed, ktorému sa podľa teba strašne kazia motory po záruke .....hoci také ešte nie sú, lebo od štartu predaja mal Ceed 5 ročnú záruku na celé auto a 7 ročnú na motor, prevodovku a spojku .... a začal sa predávať koncom roku 2006 ....
petrumr
pogo26
Pokrok nezastavíš. Náskok díky technice a od řetězu k řemenu. :yes:
_MT_
_
Choochoo
Tak jestli se brala 6 jako pul generace, tak tohle je asi ctvrt generace 😉
Osobne jsem cekal vetsi rozdil nez mezi 5 a 6. Hodnotit tento jen opravdu minimalni face nema smysl, proste neni co.
a1m
tak si sundej černý brejle a zasuň hůlku... >😒]
Choochoo
Jestli tys je nesundal a hulkou si obe auta nevojel protismerne, to pak jo, to by davalo smysl >😒]
Je to nebe a dudy, ze >😁 >😁 >😁
a1m
tak asi podobný rozdíl jako u civiku současné a starší generace pro mě... teda až na ty ledky u nového civiku, který září jak pou´tovej stromek...
Choochoo
Tak to je pak jina, to se neni o cem bavit >😒] Priste je zkus objet dvema holema v obou smerech najednou >😒]
a1m
hned jak poprve uvidíš novýho golfa, převratně jiných a odvážných tvarů... >😁
Aladeen
Ten Golf robili určite dizajnéri z Porsche , veď na ňom skoro nič neurobili >😁 >😁 Už pred rokom by to vyzeralo ako keby to bolo na trhu už 10 rokov :no:
JardaBe
Předek je hrozný, zboku ujde (hlavně řešeni C sloupku, siluetou takhle vypadá skoro každé auto ve třídě), zadek celkem dobrý, ovšem zase, jako u ostatních ve třídě, si bude zas..rat zadek.
Interiér dobrý, nutno ocenit natočení středu palubky k řidiči (měl jsem to v Nissanu Primera z roku 1999 a hrozně mi vadilo, že se to už nedělá).
Golfy nemusím a určitě si jej nekoupím (i když nikdy neříkej nikdy), ale mohlo to být horší, ale taky lepší. Rozhodně to ale bude kvalitní a dobré auto. Ale takových je spousta, bez ohledu na to, co si o tom myslíme a co se komu líbí.
Ham.
VW udělal přesně to, co tušili všichni soudní lidé. Lehčí, prostornější, bezpečnější a ekonomičtější nový model, který ohledně designu (pro ty co to nepochopili) opět uplatnil zlaté pravidlo a to, že 911 nebo Golf se v základních rysech mezigeneračně nemění, ale pouze dotahují k dokonalosti.
[odkaz]

Přiostřený vzhled, vysoce kvalitní interiér a bezpečnostní fíčury na vrcholu třídy je přesně to co většina potenciálních zákazníků čekala. Nikoliv změny, kdy předchozí generace je popřena a vykořeněna v samotných základech a nová jakoby říkala, co bylo, bylo, starý křáp vyhoď, od teď nabízíme vrchol světového automobilizmu. Ne, vypadal jsem jako HB, vypadám jako HB a vždy budu vypadat jako HB, kdyby tvůj praděd ještě žil a pamatoval si první nebo druhou generaci tak poslední pozná během pěti sekund i kdybys mu předem odlámal všechna loga.

Kvituji zásadní snížení hmotnosti, Cx a čelní plochy, jestliže minulá generace byla stále na špici třídy tak nová těmito kroky doslova odskakuje konkurenci. A je sympatické, že VW stále drží rozměry kompaktní třídy a nenechal se unést levným nafukování rozměrů (na to jsou tu Octavie a jiné low-cost modely). Interiér docela vážně ohrožuje prémii, jediný znak, který jej udržuje úmyslně o level níže je použití dotykové obrazovky jako typického mainstreamového prvku, nebýt toho tak se Golf pouští do teritoria A3.

Mínus, které je při uvedení rozpoznatelné, je rozhodnutí alternativně montovat levné a jízdně nerovnocenné řešení zadní nápravy do slabých motorizací. To si mohl VW odpustit.
eXp10it
911 hadra [odkaz]
Ham.
No moc práce jsi si s tím nedal. 😄
Emel
Právě to srovnání s GVI pro mě nijak přesvědčivě nevyznívá. Třeba žebrování přední masky vypadá pro mě lépe u 6.

Co se interiéru týče, celkové rozvržení je dost dobré, ale - na fotkách je jedna verze s klavírním lakem a druhá se stříbrným dekorem. Stříbrná je divná, podle fotek stejně strašná jako třeba v Mondeu... chtěl bys snad mít stříbřenku kolem budíků? Klavír je lepší, ale já bych dal přece jen přednost matné.

Mimochodem, jedna zajímavost... zevnitř je zadní hrana dveří dost silně zkosená, zvenku je víceméně kolmá...
Ham.
To zkosení zevnitř je nejspíš kvůli potřebě mít co nejpevnější skelet, zvenku musí držet "lajnu" aby to byl stále Golf. Jinak dveře se proti šestce prodloužily, protože rozvor je větší a přední kola se posunula dopředu.
Dekory interiéru je potřeba okoukat a osahat naživo, tady fotky většinou nejsou moc použitelné.
Emel
Nejspíš ano, sloupek se bude dole rozšiřovat. To samozřejmě nebyla kritika, jen mě to zaujalo.

Klavírový lak se právě moc osahávat nemůže 😉. Já jsem v tomhle celkem konzervativní a na tyhle dvě povrchové úpravy si moc nepotrpím.
Ham.
Tak mě nevadí ani jedna, ale záleží na skutečném provedení, samozřejmě upocený palec je vidět na obou ale některé povrchy přejedeš normálním hadrem a opět není nic vidět, na některých površích lidský pot začne reagovat a na vyčištění otisku palce abys vzal půl drogérie.
Emel
Klavír je někdy náchylný i k poškrábání... minule jsem sedl do taxíku (nové MB-E) a úplně mě to praštilo do očí. Je fakt, že taxík je těžká zkouška...

Na stříbrné nemusí být vidět nic, stříbrná se mi prostě ve velkých plochách nelíbí. Podle mě by se měla omezit jen na nějaké rámečky a lišty, neměla by být použita ve velké ploše na středovém panelu a kolem budíků. Tím spíš mě to vadí v Mondeu, které je o třídu výš...

[odkaz]
Ham.
Ano, to Mondeo je odstrašující příklad. Nejlepší je pravý kartáčovaný hliník a jak říkáš, rámečky, decentní lišty v kombinaci s dalšími kvalitními materiály. Velké plochy, notabene vyrobené z náhražky na které se to pozná i z pěti metrů působí jako hi-fi věž od Vietnamců.
Pekelná Micinka
V tomhle se mi nelíbí XF, ta velká plocha plochá, hliníková. [odkaz]
Pekelná Micinka
No v tom Mondeu je to vyloženě hnus díky tomu, že to má tvarování, který ještě umocńuje to, že to není kov.
Emel
Mondeo je samozřejmě extrém a v Golfu to vypadá lépe... ale ne dobře.
GTI
pogo26
Když už tady chválíš zásadní snížení hmotnosti, zkusil jsi si ty hmotnosti dle motorizací i porovnat? Dle toho, co jsem se díval, tak to snížení nikde nevidím.
eXp10it
Hm jako kdyby se avie spářila s rapidem. Slovo bezpohlavní se odteď maže ze slovníku a nahrazuje ho... golf.
miromen
A ty budeš zřejmě sraženec icescenta s toperem.
eXp10it
OK, omlouvám se avii. Kdyby použili na golf byť jen její nárazník tak by golf vypadal o 10 let mladší a to není jeho styl [odkaz]
miromen
Neměj obavy takovych je vas tu povicero. Zrovna jeden se tu pokouši o nějake prapodivne porovnani a přitom stejně jako tobě skřipou zuby zavisti. Holt zavist je jedna z nejhoršich vlastnosti našincu a uspěšnym se samozřejmě nepřeje a hazi se jim klacky pod nohy. Jenže vydařenym a troufnu si tvrdit kvalitnim vyrobkum jako je Golf VII to muže byt uplně jedno.
eXp10it
Co má společného krabice jménem golf s úspěchem nebo závistí, že tady si někdo spíš léčí komplexy ze svého bazarového idolu? [odkaz]
miromen
Vzhledem k tvym přispěvkum jina možnost ani neni. Jinak ty tve odkazy jsou strašne. Zvlašť alergicky jsem na ten posledni typ.
Jinak jsem bazarnik ktery taha auta hlavně z Rumunska a převažně je berou pravě odpurci Golfu.
eXp10it
No to nic nemění na tom, že nárazník z ávie by vypadal na novém golfu tisíckrát líp než originál, ale to už jsi asi pochopil o pár příspěvků výš.
miromen
Navrhni to VW a možna ti jako darek za pobaveni daji přivěšek se znakem VW.
Emel
Tohle je dobré :yes:
Klaudius
Veľmo dobré. :yes:
miromen
Tak jsem mrknul na DE ceniky a Dynaudio neni v nabidce. Že by po Volvu byl VW dalši vyrobce kde se přestane nabizet audio od tohoto skvěleho vyrobce ? 😲
Icescent
No, nemůže to být až tak zlé... od oné proslavené chvíle z minulého roku ("BMW kann es nicht, wir können es nicht..."), kdy si Winterkorn s evidentním rozladěním i zájmem proměřoval a prostudovával nový Hyundai i30, se jistě hodně přiučili >😒] ... Interiér Golfu tohoto stylu se mi nelíbí - narovinu... No zvnějšku designově to není až tak hrozné... ale ta NUDA se pomalu stává již nudnou! A jak trefně napsal Jára Uhlířů o věcech, které moc nevadí ("Není nutno") - pak NUDA VADÍ: "Zažít nudu, jó to vadí..." Já bych snad nakonec volil pořadí v nižší střední, ne nepodobné tomu, jak dopadla i prodejnost za červenec 2012 u nás😒br />
1. místo – Hyundai i30 – 268 kusů (14,77😖
2. místo – Kia Cee´d – 237 kusů (13,07😖
3. místo – VW Golf – 221 kusů (12,18😖
4. místo – Renault Mégane – 212 kusů (11,69😖
5. místo – Ford Focus – 116 kusů (6,39😖
- [odkaz]

Tím zároveň smekám a tvrdím: lidé u nás mají vkus a čuch!

A k nové i30 ve srovnání s "posledním" Golfem - hezky to shrnulo Auto.cz zde: "Nová i30 za Golfem V NIČEM zásadním NEZAOSTALA. Moderní atmosférický motor je plnohodnotnou alternativou přeplňovaného TSI. K silným stránkám patří vnitřní prostor a design."

Nezaostává! A navíc je i cenově výhodnější: "Ještě jsme se nepodívali na ceny. Zde padá německá kosa na korejský kámen. Zřejmý je už rozdíl při pohledu na základní ceny testovaných motorů – i30 1,6 GDI za 345 tisíc stojí o 81 tisíc méně než Golf 1,4 TSI." - [odkaz]
Emel
Ne nezaostává, ale v ničem zásadním nezaostává, to je rozdíl. Ve srovnání s minulou generací. A zvítězil Golf.
kari.laz
opět jsi zapomněl Octavii

1. místo - Škoda Octavia 1613 kusů
2. místo – Hyundai i30 – 268 kusů (14,77😖
3. místo – Kia Cee´d – 237 kusů (13,07😖
4. místo – VW Golf – 221 kusů (12,18😖
5. místo – Renault Mégane – 212 kusů (11,69😖
6. místo – Ford Focus – 116 kusů (6,39😖

Octavia prodala u vás víc, než dalších deset v pořadí dohromady
Icescent
Opět uvádím: "Podle statistik Sdružení dovozců automobilů nepatří Škoda Octavia (vůbec nejúspěšnější model domácí automobilky Škoda) do segmentu nižší střední třídy..."
EcoBastr
JJ v česku je vkus stěhováků to je jasné ale podíval byh se do tabulky celosvětově nejprodávanějších aut a potom bych soudil 😉 Ještě že ten Focus je tak škaredý 😉
Makovnik
Nech uz je vysledok aky je, da sa povedat, ze kreslici od VW konecne nasadili na svoj produkt aj emocie, resp. dostalo to nejaku tvar pripominajucu jedinca biologickej rise - ano, je to zabiak [odkaz] vs [odkaz] [odkaz] 😄
Bez zmyslu pre humor a srdca pre automobilizmus.
zdravy rozum
GTI
Napsat tu o Golfu, že je to nuda, to vyžaduje velmi drastickou intelektuální dietu. Nemusím být designovým přívržencem, ostatně ne každému je shůry dáno, avšak jisté povědomí o automobilovém světě bych mít měl. Ausgerenecht, když už tedy píšu na předmětných diskusích.

Tyhle garážové světáky tedy zanechejme jejich mrzkému krysopsímu osudu a věnujme se kritičtějším hlasům kolegů, jejichž názory nelze přehlížet. Kritika se snesla na příď nového golfu. No, nevnímám to natolik negativně a jistý diskusní osten nechávám zatím dopadat na margo snímků, věřím, že reálné setkání jakékoliv designové chmury odstraní.

Životnost roviny umístění navigace špičkově nahoře osvětlil Dinar, pokud tedy někdo trpí nutkavým syndromem mít místo předního skla plazmu od panasoniku, nelze než doporučit seanci u psychiatra s žádostí o vytěsnání plejstejšnu ze závitů...

Osobně akcentuji především jedinečnou záď, která tedy v těsné spolupráci s dvěstědvacetpětkami patří vůbec k současným nejpovedenějším zádím, s tím jediným správným signálem - kára, dělo. Ovšem uznávám, že jsou i tací, co se jim kotel tetelí při pohledu na tohle - [odkaz] ... :😉 >😁

No dejme si krále - [odkaz] :yes: :-!

BRAVWO :yes:
Emel
A co říkáš na interiér? Parádně vypadají sedačky, moc pěkné je rozvržení, ale není to trošku přehnané s dekorem? Zejména tím stříbrným...

[odkaz]

Jinak mě ani tolik nevadí ten nárazník, ale irituje mě, že má maska jednu lištu chromovanou a druhou černou. Podle mě měly být buď obě v chromu nebo obě černé. Možná by to mohl někdo naphotoshopovat...
GTI
Kabinu to chce v černé. Ten předek, dobrej postřeh :yes:
Emel
Černá je rozhodně lepší, ale i tak je toho klavíru možná zbytečně moc. No uvidíme, ty zásadní věci jsou ok, architektura středového panelu je výborná, stejně tak sedačky, boční výplně dveří. Volant... hmm, možná moc načinčaný, ale budiž.
eXp10it
naphotoshopoval jsem to 😉 [odkaz]
Pavko111
Nebudu řešit design. To je věc vkusu.Za mě je nuda zvenku správné slovo. Interiér vypadá kvalitně a za mě je hezčí než u předchůdce. Ale na krále mi připadne trochu moc úspor všude kolem. Pokud se někdo chválí snížením hmotnosti při současném nárůstu tuhosti a životnosti díky lepšímu konstrukčnímu řešení- OK- Ale tady mi snížení hmotnosti smrdí snižováním nákladů na výrobu. Rovněž u motoru TSI snižování hmotnosti zmenšením průměru klikovky, zmenšením průměru ložisek - bude to mít větší životnost? Nahrazení řetězu řemenem - zase povinné výměny rozvodů? Vypínání válců - OK, ale nechtěl bych být pokusný králík na tenhle motor. Jednodušší podvozek- neznamená to snad taky úsporu nákladů? Trochu moc úspor na krále.
chester
na internet...
Skor mam taky pocit, ze z tych Bohnic pises prispevky prave ty...
Tebou odsudzovane prvky (okno v A stlpiku, zadna naprava, strieborny dekor__hooooodne striebra)
Obetovat dve Cr listy na maske, aby aplikovali linku, ktora prechadza do svetiel (kde som to len videl?)

[odkaz]

A co ta podobnost?

[odkaz]

[odkaz]
V6 quad Turbo
Podobnost? U Kii je ten interier otrasny, čudny a lacno vyzerajuci, ten mini displej nad vyduchmi ventilacie tam vobec nepasuje a vyzera otrasne. Golf ma do detailu spracovany interier, umiestnenie tlačitok, dizajn palubovky sa neda s čudom menom Kia rovnať...možno nabuduce 😉
Makovnik
Trosku lesteneho 'kovu', ci 'klavirny' odlesk a kazda straka hyka. Leskle plochy klamu telom.
oldrt11
na dotaz, není-li golf nudné auto opáčil: "absence či nepřítomnost ornamentů je vlastností (eigenschaft) designu vw". no a je to vyreseno!
p.s. prip. nemcinarum se omlouvam....
starý_kluk
Ano, to že se de Silvy jen ptali, je snad i na voze znát: hezké křivky, ale koncepčně to jeho není, protože např. zadní dveře jsou u prahu opět dost krátké a neztenčil se ani od první generace příznačný Golfácký široký C-sloupek, tolik bránící šikmému výhledu vzad na křižovatce se šikmo zezadu přibíhající (hlavní) silnicí. Opěrky rukou ve dveřích, vždycky tak neorgonomické - tlačící do loktů a umístěné v nedobrých místech - jsou teď stejně pravítkově rovné a hranaté, jen polstrované. ....

Tak tak, jak jsem už psal, de Silva i Giugiaro se koupí VW-em ze světa jakoby vytratili. Už od nich neuvidíte krásné Italy, Korejce, ... a přitom VW-y budou jen trochu hezčí, ale jen trochu = přísná pravidla tam panující překročit nejdou. Je to škoda. Je to však způsobeno i samotnou dnešní Itálií, kde se dnes od tamních věhlasných mistrů karosářů práce nechce. Ano, ani od těch, kteří tam ještě zbyly. Dneska jsou veškeré vypracované zkušenosti zahozeny - chytrost a rychlost ústního projevu vede.

A lidi - zákazníci? Ti kupují to, co je. Neumějí si sami udělat představy o tom, že by to mohlo být lepší. Obhajují to, co je.
oldrt11
no, bohužel tohle je prace primarne de silvy. na nejaky predvadecce ci kde (neberte mi za slovo) se zaprsil, ze: "o čistotu bocnich linií jsem svedl pravou bitvu! vždy se ve společnosti někdo (kdo asi-tady zni bischoffovi v usich) snazil vtisknout vozu "osobnost", ale ja jsem proti tomu bojoval, a nakonec tuto jednoduchost ubránil." co na to rict...?
mimochodem de silva sahal i na günakovi navrhy golf vi. i cc
starý_kluk
Ano, děkuji Vám za utvrzení. Křivky apod. (jak jsem psal) to na něj opravdu vypadá; ale (opakuji se) celý koncept - jako udělal VW-u Giugiaro malý Up!, který je tím pádem první malé povedené (a hodně povedené) auto VW-u vůbec - to pro nový Golf de Silva nedělal. Proto ty konceptuální mouchy: opět kratší rozvor, ...; a proto ta ztráta de Silvy pro svět obecně.