Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž 2012

Zpět na článek

VW Golf VII BlueMotion se chlubí spotřebou jen 3,2 litru na 100 km

15 komentářů

nasua23
Ale proboha proč, když už uznají, že jim ujel vlak jménem Prius musí protlačovat tyhle nesmysly se "pseudospotřebou", který pak stejně smrděj ve městech s dehtem...

Vždyť i nový golf jde do prodeje ve verzi CNG. Kdyby radši protěžovali tyhle alternativy.
KANKUNEN
To jako benzín je heřmánkový odvar. Auto co žere ve městě 5 litrů benzínu je jako zdraví prospěšné narozdíl auta co žere 5 litů nafty. Navíc Prius je drahý a musí se dotovat. Plyny ve městě nevypouští jedině elektromobil, ale jak se ukázalo ovzduší omezení dopravy stejně moc nepomůže.
pargi
V podstatě ano, je to heřmánkový odvar 😄 a k tomu jak se ukázalo... každá zájmová skupina přijde s vlastním (řekl bych dokonce účelovým) měřením znečištění, aby potvrdila své teze a tvrzení. Já bych tedy řekl, že omezení dopravy ovzduší spíš pomůže, než že nebude mít vůbec žádný dopad.
PeterLuk
Načo mi je spotreba 3,2 litra, keď ju má len koncept. Mali predstaviť rovno sériovku. Ajtak si Bluemoton kúpi málokto....
Ale disky má pekné.
Ada je zase tady
Nejlépe TDI! Jinak spotřebu 3,8 l nafty na 100km měla už Fabie I. 1,9 SDI před 12 lety. :-!
S8
To je sice pravda, ale 100 km/h dosahovala po najeti na D1 nekde u Pelhrimova, a to jeste z kopce, ten motor byl ideal jako setrici a bez slozite techniky (nesmrtelny), ale jinak to byla lemra lina...
flexo
tak 1,9 SDI bol pre fabiu I podľa mňa úplne postačujúci motor. dokonca aj pre kombi. až taká brzda premávky to zasa nebola. tragédia to bola až vtedy, keď si sadol človek za volant octavie s týmto motorom...
ryccardo
taková tragédie to nebyla. Prostě to nebylo auto na závodění. Akorát jsem vždycky přemýšlel proč má to auto normální nožní plyn. Stačilo tam mít tlačítko zapnuto (plnej plyn) /vypnuto (bez plynu). Nic mezi jsem stejně nepoužíval. >😁
stormrider
>😁 Mám úplně stejnou zkušenost - něco mezi jsem využil maximálně na dlouhých rovinkách, jinak akcelerace=plnej.... A stejně se snad vždycky vešla pod 5l
flexo
akurát len, že tá fabia I mala o nejaké to kilečko menej 😉
-------
Ado NIKDY koupíš si VW Golf VII BlueMotion 1,6 TDI s DPF také CR :no: :no: :no: :no:
Auto jede jako když bylo nové Co se ekologie týče, myslím, že filtrem zachyceny částice byly krutě vykoupeny zvýšenou spotřebou nafty. DPF je cesta do slepý uličky. Když dieslových motorech jsou tak škodlivý, tak ať je přestanou vyrábět a jezdí se jen na benzín. Diesel s ucpaným výfukem je auto na houby.
Diesel je pěkná věc, ale jen chvíli. Po čase má totiž značné problémy s emisemi, se zvyšujícím se mechanickým hlukem, s turbodmychadly atd.. Kvůli tomu, aby emise plnil, stává se z něj velmi složitý agregát. K tomu je třeba připočítat ještě problémy s naftou v zimě, náchylnost na její kvalitu, vyšší náklady na údržbu a nakonec vyšší cenu auta oproti benzínovému modelu.

To JASNÉ nejlepší volba TDI jen 1,9 na 77kW bez DPF !!! :yes😒br />
pod kapotu každého vozu patří BENZÍN

DIESEL patří do kamen
[odkaz]
andelin.nebesky
Pánové, vypadá to, že se v autech opravdu vyznáte, rozhodně tedy víc než já....proto bych Vás chtěla požádat o radu. Mám velký problém, budu mít nový vůz, ale nemůžu si vybrat. Chci spolehlivost, nízkou spotřebu, holčičáka (něco menšího), ale jelikož už nějaký ten pátek (asi 10 let) řídím, celkem obstojně (snad-mám najeto cca 200 000km bez větší nehody), chci motor min 1.6. Poraďte mi prosím, pokud máte někdo chviličku na zamyšlení, jaký vůz si vybrat. Chci auto nové, cenový limit je cca 400tis. Jsem už v tomto směru úplně ztracená! Každý týden mám jiného favorita. Ani nevím, zda benzín či diesel.... PROSTĚ NEVÍM, NO! Děkuji předem! 😉
Radek STI
... je to jen další auto, u kterýho bylo všechno podřízený tomu zhovadilýmu evropskýmu testovacímu cyklu. Reálná spotřeba v reálnym světě bude přes 5 litrů, teda stejně jako moje 12 let stará Oktávka 1.9. Ať žije pokrok papírovejch hodnot...
flexo
presne tak. premýšľam, že pre koho vlastne uvádzajú tieto nezmyselné papierové hodnoty spotreby. veď tým číslam už hádam neveria ani tí tupci v europarlamente, nieto ešte niekto kto sa aspoň trochu zaujíma o autá a motorizmus...
stormrider
Je asi všem jasný že běžně za 3,2l jezdit nebude. Zajímala by mě ale spotřeba při opravdu ekojízdě - jestli se dá alespoň dosáhnout při snaze o úsporou jízdu. Např. s Octavií II 1.9 TDI jsem jednou na zkoušku dokázal ujet cca 100km za 3,8l nafty podle PC, většina po dálnici rychlostí 90-100km/h. A ta má komb. spotřebu 5,1l. Za kolik pojede Blue Motion???