Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Dodge Viper SRT10: Výroba v režii Chrysleru bude pokračovat dál

25 komentářů

Wick
Jsem rád že se bude prodávat dál....protože ruku na srdce......už se z něj stala legenda
R32
Súhlas, to auto má charizma brutálnej mašiny, mňa veľmi prekvapilo keď som ho videl prvý krát aké je to auto malé. A to má pod kapotou V10 z náklaďaka... 😄 No a ten zvuk... :yes:
Ricardo
No 600 koní je slušná dávka, pokud je auto stavěný jako sporťák a ne jako sportovně vypadající kolos. S Viperem se může měřit i máloco z Evropy
Pierro
Tetička vás s Bristolem vyškolí jak batolata od písečku. A tahle bestie z Ameriky vám bude platná asi jako matelkovi tříkolka. >😒]
Ricardo
Ano tam ta verze co jsem ti o ní psal tomu musí zákonitě vyprášit kožich. Vždyť má ten samej motor ale s decentním přeplňováním (+ 420 koní >😒]
Johnny_P
když jsem ho viděl naživo já, přišel mi zas brutálně velkej, hlavně ta dlouhá kapota 😄
Deadlift
Ford GT 0-160-0 km/h cca pod 12 sekund.
Ricardo
No jo Ford >😁
oIoo
povídačky, nemá na to výkon ani brzdy
Pierro
tak to se chlape silně pleteš. Fordí GT by ti vytáhlo i tu poslední nudli z nosu. Měl jsi někdy možnost se v tom autě svézt?? Silně pochybuji. Já ano. A vím sakra dobře o čem mluvím. :-!
oIoo
asi jsem to neřekl dost jasně - nemá na to výkon ani brzdy :-!
Když Ultima akceleruje 0-100mph za 5,3s; brzdí 3,6s a v kombinaci 9,4s myslíš že GTčko který je o 600kg těžší, a přes dvě sekundy dostane už na 0-100, to jako nabrzdí jo? Ale no tak.
figurka
Ok, o 1s
[odkaz]
Ultima
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
"Hrozná prohra" pro GT, vzhledem k tomu, že proti "splašenejm trubkám" s plastem se jedná ještě o celkem "normální" auto.
oIoo
Překla😜
Ford GT 2006 0-100-0 mph 13.0 sec (viz. 1. link)
Ultima GTR 2006 9.4s, rekord toho roku.
Při průměrné rychlosti 25m/s je to slabých 90m >😁
figurka
To taky nepopírám. Jen mi z tvé reakce přišlo, že GT to nedá ani za 20s. Samozřejmě, není to těch liftových 12.... A o Ultimě opravdu nepochybuju.
Pierro
Ultima ale není auto do běžného provozu. Ford Gt sice také uplně ne, ale na denní ježdění je rozhodně příjemnější a použitelnější než jakákoliv Ultima. To jsme se tu rovnou mohli hádát o tom, jestli proti Fordce nenasadit třeba Ducati Monster 900 anebo Suzuku Ninju...
figurka
Samozřejmě (viz. můj příspěvek v 12:57). Ultimu bych řadil do "kategorie" "pošuk-kár" společně s Atomem, Radicalem, Caterhamem...
Pierro
souhlas. Naprosto. 😉 :yes:
Deadlift
Neni to treba nahodou u Fordu GT 0-100-0 mph spravne cca 11.7 seconds. 😉 Viz. link.
[odkaz]
figurka
Možné to je. Teď máme 2 odlišné zdroje a každý uvádí jiná čísla.
Nicméně to pořád nic nemění na faktu, že je to velmi, velmi povedený stroj.
Pierro
Podívej medvěde, tohle je nějaká tvá pubertální rozprava s mrtvym vejtahem??
Já se tě ptal, jestli jsi vůbec kdy měl možnost si do toho auta alespoň sednout a nechat ho nastartovat. Anebo být svezen, případně si jej odřídit. Vzhledem k mé bývalé práci pro Ford import jsem tuto šanci měl a rád se v tomhle americkym ďáblovi svez. Abych ale testoval za kolik udělám 100 mil v hodině a za jak dlouho z této rychlosti zabrzdím, to mne vážně nenapadlo. Věř ale tomu, že většinu supersportů si tenhle dravec dá k svačině a o kvalitě brzd nepochybuj. Budeš-li mít tedy někdy v budoucnu dost odvahy, peněz a soutěživého ducha, najdi si půjčovnu kde ti GT na den přenechají, zamluv si okruh anebo letiště a pak zkus, jestli to zvládneš za 12 vteřin... 😉
oIoo
Jasně že to je debata s Deadliftem, však on si umí vždy najít ta "správná čísla" i když to rozum říká jinak.

Na okruh jedu v pondělí, chceš se přidat?
Btw. o kvalitě brzd pochybuj vždy, jasně stodvaciášek to ubrzdí, ale supersport potřebuje brzdové lahůdky.
Pierro
na jaký okruh?? kolem Lídlu anebo snad Brno, Most či Sosnová??
oIoo
Brno, případně kolem Lídlu (a pak ke Globu pro benzín) >😁
Deadlift
Fordy GT brzdi ve FIA GT3 nejlepe. V-8 z Fordu GT je kapitola sama pro sebe. Viper tam jezdi taky a "hure" a to ma velky V-10. [odkaz] Mas stejne "kvalitni" informace jako ten tvuj odkaz na 0-100-0. 😉
oIoo
hmm, a v okruhových závodech se asi jezdí na streetových brzdách? Ani omylem, takže se bavme o tom co dostanou auta do provozu, o tom taky byla moje polemika, a na tom to prostě technicky nejde.