Testy
Přihlásit pro přidání komentáře
nastran
Teda ty motory, kam ten svet speje? Chapu, ze do CitiGo se hodi 1.2l, ale Rapid na me pusobi sportovnejsim dojmem. "Sportak" se zrychlenim jako Citroen Berlingo, to musi byt parada utracet za takove auto.
Čím konkrétne na teba rapid pôsobí "športovým" dojmom? 😲 Názvom? V tom prípade daj pozor aby ste v renaulte twingo nešli traja, respektíve v audi quattro piati..
co je sportovního na líným stěhováku s megakufrem pro zahrádkáře? >😁
Asi to samé co na i30, Ceedu, Megánu, Golfu, A3 atd, Astře atd. ;-\
Tak GTI, RS, S3 a OPC ještě, ale rapid není ani to.
A na těch je sportovního co? Nárazníky? Dodatek v názvu? Pletete si pojmy s dojmy.
Motory >😁 Snad nechceš srovnávat OPC s Rapidem >😁 Astra OPC má 280 Hp, pokud ti to neušlo
Máš dojem že auto které má 280 koní je automatisky sportovní? Tady je to samej e😜ert za slovo vzatej vážně ;-\
Jo je asi 15x sportovnější, protože nedělá 0-100 Km/h za 11 sekund >😁 >😁
A podvozek je taky někde jinde.
Ty nevíš že sportovní může být i 5ti metrová limuzína? Měl by sis rychle doplnit vzdělání...
Moje XJ se v británii označuje jako Sport Saloon >😁
Za sportovní model/verzi se neoznačují jenom naduapná kupé a ostré hatbacky, sportovní je něco co má upravený pdovozek, výkonný motor + nějaké ty doplnky v interiéru a extrériéru.
A podvozek je taky někde jinde.
Ty nevíš že sportovní může být i 5ti metrová limuzína? Měl by sis rychle doplnit vzdělání...
Moje XJ se v británii označuje jako Sport Saloon >😁
Za sportovní model/verzi se neoznačují jenom naduapná kupé a ostré hatbacky, sportovní je něco co má upravený pdovozek, výkonný motor + nějaké ty doplnky v interiéru a extrériéru.
To co popisuješ nemá ses původním pojetí sportovního vozu nic společného. Sportovní auto bylo vždy například Porsche 911, jestli chceš Sportovním nazývat Astru byť OPC tak sorry. Pak už by se mohlo cokoliv co má zvýšený podvozek brát za Off Road což je taky blbost že?
adamzprahy
Nezlobte se na mě, ale z článku jsem se nic nedozvěděl. Teda vlastně ano - POZOOOR - "řídící jednotka tohoto nejjednoduššího motoru v nabídce Škoda Auto pracuje s 9460 proměnnými a manuál k ní má téměř 11 tisíc stránek. " - >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Konkrétně do programování řídících jednotek nevidím, ale vzhledem k tomu, že se živím jako programátor, tak mě tato informace naprosto rozsekala >😁
Konkrétně do programování řídících jednotek nevidím, ale vzhledem k tomu, že se živím jako programátor, tak mě tato informace naprosto rozsekala >😁
tam asi pocitali aj komplet vsetky lokalne premenny typu: "temp1, temp2, a, b, c, i, j, k" a samozrejme kazdy for cyklus ma svoju vlastnu premennu, parametre funkcii su tiez premenne, atd. >😁 to je potom jasne ako sa dostali k takemu cislu >😁
o to vůbec nejde, je to jako napsat že auto má tolik a tolik šroubků, prostě totální nonsense. Takové vypíchnutí bych čekal u Felicie (nebo posledních Favoritů), když to byla jedna z prvních škodovek co měla řídící jednotku, ale v roce 2012 tohle nechápu..
btw nevidím do této problematiky, ale ŘJ se budou zcela jistě programovat v nějakém Assembleru, maximálně v C(éčku) - což je tak trochu jiné programování 😄
btw nevidím do této problematiky, ale ŘJ se budou zcela jistě programovat v nějakém Assembleru, maximálně v C(éčku) - což je tak trochu jiné programování 😄
no hej, je to blbost take hovadiny spominat ako pocet premennych. ale v assembleri to urcite nie je. dnesne riadiace jednotky uz maju tolko roznych funkcii, ze piplat sa s tym v assembleri by bola sialenost. zhodou okolnosti mam v praci co do cinenia s riadiacimi jednotkami pre iny druh strojov (polnohospodarske, lesnicke) a uz tam je to v C-ecku a vacsina nadradenych funkcii je programovana prakticky rovnako ako nejaky bezny software pre pocitace.
martin_MPS
Vyhlazuje nástup točivého momentu - První, co mě napadlo (ještě než jsem to dočetl) bylo, že omezuje kroutící moment, aby při rozjezdu nedocházelo ke ztrátě trakce a prokluzování předních kol 😄 Naštěstí ho jen "vyhladili" 😄
Myslim ze u tohto moturku nie je nastup krutiaceho momentu az taky prudky, zeby vodica zarazil do sedacky. Ten asistent rozjezdu je tam skor preto, aby ta mrcha nechcipla, ked vodic trosku prudsie pusti spojku. Pravda, toto do propagacnych materialov napisat nemohli...
Presne to napadlo i mňa a je to dosť logická úvaha: vyhladiť nástup krútiaceho momentu evokuje zníženie špičky, teda zníženie maxima, aby pri rozjazde príliš veľký krútiaci moment motora nerobil z rozbehu burn-out. 😉 Ale pri High Torque Performance je to plne pochopiteľné, nie? >😒]
Tohle by stálo za širší popis. Pokud to vyhlazuje výkon směrem dolů tak pak to tedy bude při rozjezdech ve čtyřech paráda když přidáš plyn a motor tě "přidusí". Vůbec si nedovedu představit jak toto zařízení funguje. Za cukání totiž může primárně neschopnost práce se spojkou. Osobně jsem u HTP nikdy nezaznamenal nějaké škubání nebo cukání. Další zvláštní infomace je odlehčení klikového hřídele.... nechci tu dělat machra ale mě z toho logicky vyplívá, že to muselo mít vliv na pružnost motoru a to směrem k horšímu a posunutí a posunutí maxima toč. momentu do vyšších otáček. Přidám li k tomu ještě informaci o kratších převodech tak bych řekl že se u Škody rozhodlo kompenzovat nedostatek výkonu větším a snadnějším vytáčením. V tomto spojení potěší fakt, že se zapracovalo na odhlučnění.
Osobně považuji za podstatnější jak je na tom napínák řetězu a jestli nebude "kat" smažit olej.
Osobně považuji za podstatnější jak je na tom napínák řetězu a jestli nebude "kat" smažit olej.
Se vším co jsi napsal po odlehčení klikového hřídele souhlasím a myslím, že to i potvrzuje udávaná spotřeba, která je 6,1l oproti 5,5 ve Fabii...takže vlastně ještě trošku horší motor než ve Fabii...ještě že k tomu autu dávají škrabku jinak by si to nikdo nekupoval 😄
Mám z toho podobný pocit. Papírově ten motor ovšem vypadá líp protože má o 4kW. >😁 Z 0-100 to bude asi lepší, ale průžné zryhlení bude bídné. Nejzásadnější změna je přejmenování z HTP na MPI. >😁 Trochu mě zaráží i fakt, že i když má motor vyšší volnoběžné otáčky a celkově je naladění víc na vyšší provozní otáčky a má vyšší spotřebu tak plní přísnější normu Euro5. Jak se toho dosáhlo netuším.
Ale vážně, jako základní motorizace to stačí.
Ale vážně, jako základní motorizace to stačí.
Tu odlehčenou klikovou hřídel najdeš i ve Fabii. Pokud jde o točivý moment, chtělo by to graf průběhu. Klidně to může být příjemnější motor, pokud mu dole moc neubrali.
ericn
No, prostě ne >😁 Když pominu to, že tento článek opravdu vypadá jako PR, tak tako kombinace "velkého" auta s atmosférických 3hrnkem HTP mi přijde úplně mimo. Pouze pro marketingovou větu "již od..." :no:
Je snad jasné, že škodovka vsází více na TSIčko. Těch 10 tis. přihodí snad každý rozumný zájemce.
1. rozdíl oproti TSI 10 000Kč
2. 59kW se jako okrajová motorizace montuje celou dobu do Octavie a nikdo kvůli tomu nehýkal hrůzou
2. 59kW se jako okrajová motorizace montuje celou dobu do Octavie a nikdo kvůli tomu nehýkal hrůzou
2. Já ti řeknu proč ... páč to je klasickej 4-válec ... ... ale ještě nikdy jsem ho v dvojkový oktávce neviděl ... to by ten člověk musel bejt uplně nahlavu aby si ho koupil. S tou 1.4 59kW by hýkal hrůzou jak majitel, tak motor ... >😁 >😁
vrkuboy
Popis změn na motoru je vyčerpávající, ale vzhledem k tomu, že má jít o jízdní dojmy tak bych čekal trochu víc. Naměřené hodnoty průžného zrychlení, chování motoru při plném obsazení... atp. Jako základní motorizace je MPI jistě dostačující, ale vzhledem k základní ceně je to trochu málo. Osobně vlastním vůz s motorem 1,4 16v 74kW a hmotnost vozu lehce nad 1000kg. Když do toho sednou čtyři osoby a pustí se klima tak je z toho totální mrtvola. Nedovedu si to představit s tímto vozem. Rozumný člověk určitě dá přednost TSI. :yes😒br />
Tak či tak do městského provozu je to dostačující a nebude brzdou provozu. Osobně mě podobné vozy neobtěžují a nezavazí ani na dálnici, ale pro posádku a zejména pak pro řidiče to musí být trochu obtěžující.
rozumny clovek si poruchove TSI nekupi ani nahodu.... to by musel byt velky *
Toppere prosím tě.... už se prober. To si myslíš, že tam pořád montují ty poruchové TSI? Vždyť by koncern na kulanci prodělal šílený prachy. Na TSI se jistě zapracovalo a neměl bych strach si ho koupit. Takže klídek. 😉
Neprodělal - jednou garance a kulance skončí a už budou jen z lidí tahat prachy. :no:
V tu dobu už bude většina TSI stát na place autobazaru a ten kdo bude mít odvahu koupit si značně olítaný TSI tak toho vem čert. Nemluvě o tom, že s tím do autorizovaného servisu nevlezou ani jen představou. 😄
Z článku v zásadě vyplývá, že Rapid HTP se dodává v záloze s TSI - dle vyjádření autora si vlastně KDYKOLI kdokoli může při nedostatečnost HTP obratem vyměnit HTP za TSI - TSI je v záloze a stačí připlatit 10000 a problém je vyřešen. 😄
Otázka je zda-li ti ho vymění v půlce táhlých Buchlovských kopců. >😁
3_diamanty
neskutocne ze vobec taketo nieco dnes v takomto velkom aute je mozne vobec kupit, ani 63kw TSI nie je ziadna vyhra a nie to este HTP.... 8-s
jedine tri schopne motory su: poruchove TSI 77KW a 90KW a predrazeny smradlavy diesel 77KW...
po motorovej stranke je to teda podla mna nepredajne auto... sam by som si taketo nieco s takymito motormi nebol schopny kupit ani keby to stalo o 1000 eur menej ako stoji teraz....
taky ceed alebo megane su daleko lepsou volbou a maju spolahlivejsie motory bez debaty :yes:
jedine tri schopne motory su: poruchove TSI 77KW a 90KW a predrazeny smradlavy diesel 77KW...
po motorovej stranke je to teda podla mna nepredajne auto... sam by som si taketo nieco s takymito motormi nebol schopny kupit ani keby to stalo o 1000 eur menej ako stoji teraz....
taky ceed alebo megane su daleko lepsou volbou a maju spolahlivejsie motory bez debaty :yes:
Toppere zamysli se nad tím co nabízí tvoje milovaná KIA 1,25 atmosféra základ a pak 1,4 atmosféra a turbomotor nikde. Sám vlastním 1,4 atmosféru a i když s tím natřu i silnější 1,2TSI tak musím konstatovat, že ten motor musím držet fest pod krkem a točit a točit a... mě to nevadí proto sem si ho koupil, protože mám rád sportovní svezení, ale pro většinu normálních lidí je TSI víc user friendly než atmosféra.
No ty vo*e >😁
Popravdě řečeno jsem nikdy Škodovku rád neměl a asi se to nezmění, ale myslím si, že na rozdíl od tebe dokážu racionálně uvažovat, vždyť jde jen o "blaznivý" auta, ale to co ty tu dokážeš vyplodit ?! 8-s >😒] Nad tím zůstává rozum stát 😜 >😁
Popravdě řečeno jsem nikdy Škodovku rád neměl a asi se to nezmění, ale myslím si, že na rozdíl od tebe dokážu racionálně uvažovat, vždyť jde jen o "blaznivý" auta, ale to co ty tu dokážeš vyplodit ?! 8-s >😒] Nad tím zůstává rozum stát 😜 >😁
Jasně..Ceedu ani Megane nafta nesmrdí..Ty jsi vážně zakomplexovaný ubožák kterého je dobře číst pro pobavení.Smysl žádnej ale člověk si alespon může říct že ještě není tak zle..
iudex
To sú zase raz perly, až to mraky brzdí😒br />
- informácia, že manuál k riadiacej jednotke má 11t strán je presne to, čo potrebujeme o novinke vedieť. Bežne to čítame pri iných motoroch, tak prečo by to malo chýbať tu, no nie? >😒]
- voľnobežné otáčky zvýšené o 100 rpm oproti štvorvalcom, to je predsa jasný dôkaz vyváženosti chodu trojvalca.
- vyhladenie krútiaceho momentu pri rozjazde - aby trojvalec pokaždé nedral asfalt, no nie? >😁
- motor sa vzhľadom ku kategórii benzínových trojvalcov chová kultivovane - to je obdobné ako konštatovať, že náš reprezentant na majstrovstvách sveta zabehol stovku vzhľadom ku kategórii mladšieho dorastu za slušných 14 s.
- akcelerácia neoslní hbitosťou - to je eufemizmus typu interiér miestom na šírku zbytočne neplytvá.
- Fiat Linea a Chevrolet Aveo sú horší - no keď dlho hľadáme, niekto horší sa vždy nájde, že?
- samotné porovnanie Rapidu (doteraz vždy radeného ako nižšia stredná trieda) s autami nižšej triedy je komické; keď teda porovnávame s nimi, tak vo všetkom (vrátane ceny).
- Škoda počíta s 1% podielom motora na celkových predajoch - tak načo, ak to nie je ekonomická voľba, kaziť imidž auta (neslávne známym) trojvalcom?
A na záver perla, hodná súťaže v Zlatom ventilku 2012😒br /> Diaľničných 130 kmh ale máloktorý trojvalec jazdí. >😁 8-s Takže sedan nižšej strednej triedy vlastne ani nie je určený na diaľnicu, lebo aj tak 130kou nepôjde a jeho typický vodič sa bude motať len 90kou, či ako to autor myslel? To je skoro rovnako dobrá veta, ako že jednoliter v Citigu ide 140 kopec-nekopec.
Tak toto bol ďalší z radu článkov, ktorý podkopáva dlhé roky budované renomé portálu auto.cz. Za autorstvo takéhoto zvratku by som sa hanbil. Len tak ďalej, pán Vaverka a stratíte posledné zvyšky rešpektu aj u skalných čitateľov. 8-s :no:
- voľnobežné otáčky zvýšené o 100 rpm oproti štvorvalcom, to je predsa jasný dôkaz vyváženosti chodu trojvalca.
- vyhladenie krútiaceho momentu pri rozjazde - aby trojvalec pokaždé nedral asfalt, no nie? >😁
- motor sa vzhľadom ku kategórii benzínových trojvalcov chová kultivovane - to je obdobné ako konštatovať, že náš reprezentant na majstrovstvách sveta zabehol stovku vzhľadom ku kategórii mladšieho dorastu za slušných 14 s.
- akcelerácia neoslní hbitosťou - to je eufemizmus typu interiér miestom na šírku zbytočne neplytvá.
- Fiat Linea a Chevrolet Aveo sú horší - no keď dlho hľadáme, niekto horší sa vždy nájde, že?
- samotné porovnanie Rapidu (doteraz vždy radeného ako nižšia stredná trieda) s autami nižšej triedy je komické; keď teda porovnávame s nimi, tak vo všetkom (vrátane ceny).
- Škoda počíta s 1% podielom motora na celkových predajoch - tak načo, ak to nie je ekonomická voľba, kaziť imidž auta (neslávne známym) trojvalcom?
A na záver perla, hodná súťaže v Zlatom ventilku 2012😒br /> Diaľničných 130 kmh ale máloktorý trojvalec jazdí. >😁 8-s Takže sedan nižšej strednej triedy vlastne ani nie je určený na diaľnicu, lebo aj tak 130kou nepôjde a jeho typický vodič sa bude motať len 90kou, či ako to autor myslel? To je skoro rovnako dobrá veta, ako že jednoliter v Citigu ide 140 kopec-nekopec.
Tak toto bol ďalší z radu článkov, ktorý podkopáva dlhé roky budované renomé portálu auto.cz. Za autorstvo takéhoto zvratku by som sa hanbil. Len tak ďalej, pán Vaverka a stratíte posledné zvyšky rešpektu aj u skalných čitateľov. 8-s :no:
Pravdu vravis...hi-tech recenzia na low-tech auto..alebo ironicky aj naopak 😄
Žena má Suzuki Splasch 1,2-69Kw
0-100km/ 11,5s
průměrná spotřeba po Praze a okolí 5,8l/100km
Jezdí svižně a relativně s malou spotřebou.
Auto jede tachmetrových 185 po dálnici,dle GPS178KM/hod
Cybí jí snad kufr z Rapida? Ano,jdnou za 30 dní.Jinak absolutní spokojenost. :yes:
Proč to píši? To srovnání s tímto vysokým autem(vyšší čelní odpor) versus nízký Rapid vychází tristně.Ať si koupí licenci a nemusí tu šaškovat s tímhle"motorem"
Apropo-původní HTP s 51kw na brzdě vykazoval 58kw.Kde je zlepšení? V papírech?Zřejmě ano. 😒
0-100km/ 11,5s
průměrná spotřeba po Praze a okolí 5,8l/100km
Jezdí svižně a relativně s malou spotřebou.
Auto jede tachmetrových 185 po dálnici,dle GPS178KM/hod
Cybí jí snad kufr z Rapida? Ano,jdnou za 30 dní.Jinak absolutní spokojenost. :yes:
Proč to píši? To srovnání s tímto vysokým autem(vyšší čelní odpor) versus nízký Rapid vychází tristně.Ať si koupí licenci a nemusí tu šaškovat s tímhle"motorem"
Apropo-původní HTP s 51kw na brzdě vykazoval 58kw.Kde je zlepšení? V papírech?Zřejmě ano. 😒
shrnul jsi to za mě, ten článek nahoře je dokonalá fraška :yes: >😁
Jak se redakce naprosto zoufale snaží napsat i o tom směšném třívalci něco aspoň trošku "politicky korektního", to je opravdu do očí bijící.... 😄
Novinář s "koulema" by napsal "Rapida s tříválcem si koupí jen blázen, když za 10 tisíc navrch může mít to samé auto s použitelným motorem".... To ovšem od ACZ opravdu nemůžeme čekat....
Jediné co v článku chybí jsou legendární věty typu "vůz se nepodbízí cenou ani dlouhou zárukou" 😉
Jak se redakce naprosto zoufale snaží napsat i o tom směšném třívalci něco aspoň trošku "politicky korektního", to je opravdu do očí bijící.... 😄
Novinář s "koulema" by napsal "Rapida s tříválcem si koupí jen blázen, když za 10 tisíc navrch může mít to samé auto s použitelným motorem".... To ovšem od ACZ opravdu nemůžeme čekat....
Jediné co v článku chybí jsou legendární věty typu "vůz se nepodbízí cenou ani dlouhou zárukou" 😉
Nicméně TENTO novinář autor textu nazval škodu Rapid "NEJVĚTŠÍ AUTOmobilovou UDÁLOSTí ROKU" - tak alespoň je (v názorech) "konzistentní" 😄
V jednom Českom nemenovanom motočasopise napísali😒br />
- vysoká cena
-lacný interier
-sedačky asi z Favorita
-pri daždí po otvorení dverí,voda zo strechy napadá na sedáky
Normálne ma to po tých superlativoch o Rapide šokovalo.Taká trúfalosť.
Samozrejme pri prvej príležitosti si ho ohmatám.
-lacný interier
-sedačky asi z Favorita
-pri daždí po otvorení dverí,voda zo strechy napadá na sedáky
Normálne ma to po tých superlativoch o Rapide šokovalo.Taká trúfalosť.
Samozrejme pri prvej príležitosti si ho ohmatám.
Od těch dob co zrušili střešní žlábky tou vodou trpí hodně aut. Mám Fiestu 2001 a ten problém tam taky je.
Mě to zas točili u civica 7.g. Kdykoliv po dešti člověk otevřel kufr, voda spozaskla(spáry mezi sklem a rámem dveří) natekla do kufru 8-s . Naštěstí to byla jediná věc, co mě doopravdy vadila.
vystizne, tak ako zrovnanie s aveom a lineou (fakt silny superi pre rapid), tak aj dialnicna rychlost >😁
:yes:
Já jen napíšu s Rapidem to začalo být tady hoooodně hustý. Řekl bych, že se někdo vermomoci snaží v mých očích překonat DALIBORA ŽÁKA z autowebu a to je co říct..., neb Dalibor, to je u mě člověk zralý na svěrací kazajku a do klece... Tady ale rostě silná konkurence...!!!
>😒]
Já jen napíšu s Rapidem to začalo být tady hoooodně hustý. Řekl bych, že se někdo vermomoci snaží v mých očích překonat DALIBORA ŽÁKA z autowebu a to je co říct..., neb Dalibor, to je u mě člověk zralý na svěrací kazajku a do klece... Tady ale rostě silná konkurence...!!!
>😒]
:yes:
Jen doplneni, Citigo pry jede 160 kopec nekopec. >😒]
Jen doplneni, Citigo pry jede 160 kopec nekopec. >😒]
1. Škoda nám takovou informaci poskytla, běžně PR oddělení skutečné konstruktéry neukazuje a k řekněme "perličkám" tohoto druhu se jen tak nedostaneme.
2. Nemá to být důkaz vyváženosti chodu, ale záměr, jak zlepšit vnímaný běh motoru.
3. Nejde o kontrolu trakce, ale regulaci, která zjednodušeně řečeno moduluje signál od plynového pedálu tak, aby škrtící klapka hladce kopírovala způsoib uvolňování spojkového pedálu.
4. Konstatoval jsem tím jednoduchý fakt - tříválec není "zdechlina", ale pořád patří k těm řekněme 5 % nejpomalejších aut na trhu.
5. Podle mě to jsou dva z nejbližších konkurentů. Možná ne prodejně, ale čistě technicky a skladbou portfolia ano.
6. Škoda sama Fabii Combi nabídla a já jsem toho rád využil. Myslím, že to je dobrá reference, protože ty modely mohou oslovit podobný okruh zákazníků. Navíc nic podobnějšího Škoda nemá a prezentovat novinářům srovnání s konkurenčními auty není běžným zvykem (u akcí pro dealery je to přesně naopak). Každopádně trefa mezi segmenty, kdy žádný nebo skoro žádný model na trhu není dokonale univerzálním konkurentem daného auta, to je typická strategie Škody.
7. To platí pro západní Evropu, takže se asi prodají někde jinde. Určitě jich bude v celkové sumě dost na to, aby se Škodě vyplatil vývoj a homologace.
8. K tomu mě navedla zkušenost z cesty do Mladé Boleslavi a zpět, kdy jsem potkal velké množství aut jedoucích sotva 100 km/h. Na tříprodouvé části D1 je to nakonec taky k vidění denně. Jestli máte za to, že si někdo koupí nejslabší motor proto, aby patřil k rychlejší polovině silničního provozu, tak si tu větu odmyslete 😉
2. Nemá to být důkaz vyváženosti chodu, ale záměr, jak zlepšit vnímaný běh motoru.
3. Nejde o kontrolu trakce, ale regulaci, která zjednodušeně řečeno moduluje signál od plynového pedálu tak, aby škrtící klapka hladce kopírovala způsoib uvolňování spojkového pedálu.
4. Konstatoval jsem tím jednoduchý fakt - tříválec není "zdechlina", ale pořád patří k těm řekněme 5 % nejpomalejších aut na trhu.
5. Podle mě to jsou dva z nejbližších konkurentů. Možná ne prodejně, ale čistě technicky a skladbou portfolia ano.
6. Škoda sama Fabii Combi nabídla a já jsem toho rád využil. Myslím, že to je dobrá reference, protože ty modely mohou oslovit podobný okruh zákazníků. Navíc nic podobnějšího Škoda nemá a prezentovat novinářům srovnání s konkurenčními auty není běžným zvykem (u akcí pro dealery je to přesně naopak). Každopádně trefa mezi segmenty, kdy žádný nebo skoro žádný model na trhu není dokonale univerzálním konkurentem daného auta, to je typická strategie Škody.
7. To platí pro západní Evropu, takže se asi prodají někde jinde. Určitě jich bude v celkové sumě dost na to, aby se Škodě vyplatil vývoj a homologace.
8. K tomu mě navedla zkušenost z cesty do Mladé Boleslavi a zpět, kdy jsem potkal velké množství aut jedoucích sotva 100 km/h. Na tříprodouvé části D1 je to nakonec taky k vidění denně. Jestli máte za to, že si někdo koupí nejslabší motor proto, aby patřil k rychlejší polovině silničního provozu, tak si tu větu odmyslete 😉
"není to zdechlina, ale řekněme že patří k 5% nejpomalejších aut na trhu" :yes: >😁 >😁
Jo to je boží.
Já už být panem Vaverkou asi raději nic nevysvětluju... Bude to tak lepší...
Já si zase vzpomněl na Žáka z autowebu a toho už tak nějak všichni berou jako veselou estrádu... a já v podstatě nic špatného nevidím na tom se takhle při pátku pobavit. Mě to baví. Fakt.. Jako řešit tady nějaká fakta, nebo jak to kdo myslel a nebo nemyslel je zbytečný... Já bych šel rovnou do nějakých fórů...
Kdybych mohl sprostý... znám jeden výborný na Nečase..,ale to se asi dnes nehodí... Tak jindy... >😒]
Já už být panem Vaverkou asi raději nic nevysvětluju... Bude to tak lepší...
Já si zase vzpomněl na Žáka z autowebu a toho už tak nějak všichni berou jako veselou estrádu... a já v podstatě nic špatného nevidím na tom se takhle při pátku pobavit. Mě to baví. Fakt.. Jako řešit tady nějaká fakta, nebo jak to kdo myslel a nebo nemyslel je zbytečný... Já bych šel rovnou do nějakých fórů...
Kdybych mohl sprostý... znám jeden výborný na Nečase..,ale to se asi dnes nehodí... Tak jindy... >😒]
Mohu se zeptat jak je snímaná poloha spojkového pedálu? Já rád počkám až to v té technické dokumentaci najdete když je tak obsáhlá. 😄 Ovládání spojky je totiž u vozu s manuální převodovkou 100% mechanické zařízení bez elektroniky. Tohle je věc kterou jsem z článku absolutně nepochopil.
tam bude nějaký sofistikovaný super čidlo, které, v intervalu jedné miliontiny vteřiny bude snímat mikropohyby spojkového pedálu a přes bezdrátový přenost 5. generace kosmického věku předá informaci řídící jednotce (rychlostí 1850 GB za jednu tisícinu sekundy), která provede milion osUmset sedUmdesát matematických operací a v tom momentě přesně přizpůsobí akční motorové (pozor karbonové) členy aktuálnímu požadavku akcelerace řidiče...
UF...
vysvětlil sem to přesně?
Pane vaverka, že nějak tak to je? Že ano?
(to Vás na těch prezentacích učí pěkný věci...)
Anastacia tam taky byla? 😉
UF...
vysvětlil sem to přesně?
Pane vaverka, že nějak tak to je? Že ano?
(to Vás na těch prezentacích učí pěkný věci...)
Anastacia tam taky byla? 😉
Ale vážně, já si tohle opravdu nedovedu představit jak to funguje. Nejsem brouk pytlík, ale mám takový dojem, že o autech toho vím docela dost a s něčím podobným jsem se opravdu nesetkal. Něco jiného je například úprava vozu s manuální převodovkou pro ZTP kde je čidlo snímající polohu pedálu plynu, IR čidlo na řadící páce a vlastní řídicí jednotka + servo které ovládá polohu spojkového pedálu. Toto zařízení stojí a teď se podrž: 40 000,- kč! Proto si nedovedu představit jak to mají v Rapidu udělaný.
No však já vím... proto sem to popsal tak jak sme to popsal... taky to nechápu...
No... teď to vypadá tak, že vlatně HTP je nejsofistikovanější motor koncernu.... 😉
Ale pan Vaverka nám to neřekne... On je tajnůstkář...
No... teď to vypadá tak, že vlatně HTP je nejsofistikovanější motor koncernu.... 😉
Ale pan Vaverka nám to neřekne... On je tajnůstkář...
Je to prostě blbost. Auto nemůže pouze na základě snímání plynového pedálu omezovat chod spojky. V případě že tento systém funguje bez propojení se spojkou pak musí fungovat jedině tak že sníží výkon motoru a to je hovadina a už samotná formulace je hodně dikutabilní!
Cituji "Mezi úplné novinky patří vylepšený asistent rozjezdu, který vyhlazuje nástup točivého momentu při pouštění spojky (a to i za jízdy při řazení). Stejná modifikace vyhladila reakce motoru při náhlém sešlápnutí nebo puštění plynového pedálu"
Tak nejprve se dozvíme že se jedná o absolutní novinku aby redaktor v zápětí tuto informaci popřel tím že je to vylepšený asistent... takže je to vylepšený asistent z předchozích modelů nebo je to novinka?
Cituji "Mezi úplné novinky patří vylepšený asistent rozjezdu, který vyhlazuje nástup točivého momentu při pouštění spojky (a to i za jízdy při řazení). Stejná modifikace vyhladila reakce motoru při náhlém sešlápnutí nebo puštění plynového pedálu"
Tak nejprve se dozvíme že se jedná o absolutní novinku aby redaktor v zápětí tuto informaci popřel tím že je to vylepšený asistent... takže je to vylepšený asistent z předchozích modelů nebo je to novinka?
Ano, Rapid má tento vylepšený asistent jako první, ve Fabii ho (zatím) nedostanete.
Ano, ale pokud je něco vylepšené pak se musí jednat o evoluci toho systému. Proto mě přijde kombinace slov úplná novinka a vylepšený systém trochu zavádějící.
Ten asistent bude asi samočinné přidávání a ubírání plynu na základě údajů z čidla otáček klikovky...tedy to, co už má dnes většina aut aby při podtočení nechcípala.
A to "vyhlazování reakce" (haha!) motoru podle mě znamená, že si elektronickej plyn zase bude dělat co chce, tentokrát se však prodleva bude měnit podle toho, jak rychle se na pedál dupne. Takže když jej zašlápnu vší silou do podlahy, elektronika sama nasimuluje postupně plynulé přidávání...takže vlastně to, co píšeš. U spojky nějaký čidlo polohy pedálu nejspíš je - no a podle něj a dalších údajů ŘJ ořeže výkon motoru tak, aby to necuklo nebo nespálilo gumy.
Jen hádám, ale ono to tak bude, ne? 😄
EDIT: to mám za to, že při čtení nedávám refresh.
A to "vyhlazování reakce" (haha!) motoru podle mě znamená, že si elektronickej plyn zase bude dělat co chce, tentokrát se však prodleva bude měnit podle toho, jak rychle se na pedál dupne. Takže když jej zašlápnu vší silou do podlahy, elektronika sama nasimuluje postupně plynulé přidávání...takže vlastně to, co píšeš. U spojky nějaký čidlo polohy pedálu nejspíš je - no a podle něj a dalších údajů ŘJ ořeže výkon motoru tak, aby to necuklo nebo nespálilo gumy.
Jen hádám, ale ono to tak bude, ne? 😄
EDIT: to mám za to, že při čtení nedávám refresh.
Modelová sytuace: Budu chtít s už tak slabým vozem předjet jiný vůz (pokud na to seberu odvahu) takže dupnu na plyn a řídící jednotka to tak vyhladí že se akcelerace v zájmu komfortu prodlouží aby to necukalo. Chápal bych to na první rychlostní stupeň ale podle textu to funguje i u dalších kvaltů což je u 112Nm naprosto zbytečný.
Musí Ti to myslet politicky😒br />
Citace z blízké budoucnosti: "Na předjetí je sice potřeba poněkud delší vzdálenost, neznamená to ale, že byste museli být za každou cenu vždy poslední. Pokud se vám podaří vystihnout vhodné otáčky a profil terénu, dokáže i tříválcový Rapid upalovat rychlostmi znamenajícími ztrátu několika bodů. Dále je třeba vyzdvihnout naprosto lineární a pocitově příjemnou reakci motoru i na to nejagresivnější přidání plynu a vynikající spotřebu i při sportovnější jízdě. Žádné cukání a nepředvídatelné chování - prostě ideální auto pro běžného řidiče."
Vidíš, předjiždět jde, jen blázen by kupoval
TSI. 😉
Ale jinak souhlas, u takhle slabého auta je "sladění se" s pedály a převodovkou otázkou několika kilometrů - takže jakékoli regulátory se stávají zbytečnými.
Citace z blízké budoucnosti: "Na předjetí je sice potřeba poněkud delší vzdálenost, neznamená to ale, že byste museli být za každou cenu vždy poslední. Pokud se vám podaří vystihnout vhodné otáčky a profil terénu, dokáže i tříválcový Rapid upalovat rychlostmi znamenajícími ztrátu několika bodů. Dále je třeba vyzdvihnout naprosto lineární a pocitově příjemnou reakci motoru i na to nejagresivnější přidání plynu a vynikající spotřebu i při sportovnější jízdě. Žádné cukání a nepředvídatelné chování - prostě ideální auto pro běžného řidiče."
Vidíš, předjiždět jde, jen blázen by kupoval
TSI. 😉
Ale jinak souhlas, u takhle slabého auta je "sladění se" s pedály a převodovkou otázkou několika kilometrů - takže jakékoli regulátory se stávají zbytečnými.
Má jít o ochranu proti chcípnutí. A vyhlazení bude nějaká korekce trvající v řádu milisekund. S HTP mám najeto nula, nula, prd (dvě jízdy Flora-Bohdalec), takže nevím, čím trpí, ale mě to spíš zavání odstraněním neduhu.
Tak napadá mě jednoduché řešení, netvrdím že to tak je. Mám signál rychlosti od ABS a otáčky motoru. Pokavaď je sešlápnuta spojka, signál určitě je už z důvodu tempomatu, můžu řídit minimální otáčky motoru při rozjezdu. Nic světoborně složitého a nic co by se vyžadovalo nějaké nové technologie.
To auto má senzor sešlápnutí spojkového pedálu (jako vlastně snad každé auto vybavené rádcem řazení a ukazatelem zařazeného převodu) a má elektronicky ovládanou škrtící klapku. Sešlápnutí plynového pedálu ve skutečnosti znamená požadavek na určitý točivý moment, ovšem výlučně při rozjezdu je tato vazba zásadně modifikována. Protože by se motor při lehkém stlačení plynu zadusil, řídící jednotka v postupných (velmi rychlých) krocích uměle navyšuje točivý moment tak, aby se auto rozjelo hladce.
Relativně výjimečným prvkem není přítomnost této funkce, ale její naladění, kde se věnovalo hodně pozornosti plynulým přechodům (samozřejmě tomu věřit nemusíte, ale já tvrdím, že se výsledek opravdu povedl).
Zkrátka i v levném autě se základní výbavou je dneska možná víc elektroniky než v BMW před 20 lety.
Relativně výjimečným prvkem není přítomnost této funkce, ale její naladění, kde se věnovalo hodně pozornosti plynulým přechodům (samozřejmě tomu věřit nemusíte, ale já tvrdím, že se výsledek opravdu povedl).
Zkrátka i v levném autě se základní výbavou je dneska možná víc elektroniky než v BMW před 20 lety.
Rádce řazení není vázaný na spojkový pedál a pouze upzorňuje podle aktuálních otáček motoru jestli je vhodnépodřadit nebo zařadit vyšší rychlostní stupeň. Čidlo zařazené rychlosti také není vázané na spojkový pedál a je úmístěný většinou u kulisy řazení. Bylo by možné to čidlo spojkového pedálu v některém z dalších testů vyfotit? Doposud jsem se s něčím takovým opravdu nesetkal.
Opravdu to mají úplně běžná auta - nakonec, jak by elektronika poznala, že je sice fyzicky zařazená rychlost, ale motor je odpojený od převodovky? To samé start-stop, ten taky musí mít informaci o poloze spojkového pedálu. Na fotce se zkusím domluvit s Martinem Vaculíkem ze Světa motorů.
Ano ale to je vázáno na čidlo zařazeného rychlostního stupně nikoliv na spojkový pedál... i když mám takový dojem, že například u Twinga kontrolka u otáčkoměru radí přeřadit na vyšší rychlostní stupeň i když se vytočí jen na neutrál. Každopádně díky za komunikaci. Tento systém by mě celkem zajimal jak funguje.
Snímač sešlápnutí spojkového pedálu tam IMHO je, třeba Scirocco nejde vytočit naprázdno nad 4000 u benzinu a nad 2500 u TDI.
Díky za info. To je děsná zpráva pro tunery! Hodí na to laďák a pak to nemůže na parkovišti ani před holkama voroštovat. nad 4k >😁
I tak bych rád nějaký podrobnosti... pořád trochu pochybuji o smysluplnosti tohoto systému.
I tak bych rád nějaký podrobnosti... pořád trochu pochybuji o smysluplnosti tohoto systému.
>😁 :yes😒br />
O tomhle konkrétnim systému nevím nic, tak jen na okraj: U aut s hydraulicky ovladanou spojkou je v motorovém prostoru na spojkovém válci čidlo, který kontroluje tlak v trubkách od a k spojkovému válci - ten se mění podle sešlápnutí pedálu.
Vypadá to jako tlakoměr u kotle, akorát to má místo budíku patici pro konektor kabelu, dole je závit pro našroubování. 😄
A auta se spojkou ovládanou lankem to mají přímo na pedálu, ale to samotné zařízení jsem jsem nikdy neviděl.
Jinak na Tvoje auto to podle mě je díl č. 46840511 podle EPERu, nachází se přímo nad pedálem spojky u takového zobáčku. Takže to tam máš taky. 😄
EDIT: nějak nadužívám slovo "to"...ale jak mám sakra ten bazmek nazvat?
Vypadá to jako tlakoměr u kotle, akorát to má místo budíku patici pro konektor kabelu, dole je závit pro našroubování. 😄
A auta se spojkou ovládanou lankem to mají přímo na pedálu, ale to samotné zařízení jsem jsem nikdy neviděl.
Jinak na Tvoje auto to podle mě je díl č. 46840511 podle EPERu, nachází se přímo nad pedálem spojky u takového zobáčku. Takže to tam máš taky. 😄
EDIT: nějak nadužívám slovo "to"...ale jak mám sakra ten bazmek nazvat?
System hydr. ovládní spojky znám... je podstatně levnější než el. ovládání spojky, ale to má výhodu nastavení více módů citlivosti. Používají se u úprav vozů s manuální převodovkou pro ZTP. Ale vlastně to nen nic nového. I Trabant měl tzv. Hycomat.
Já si ale stále nedovedu představit jak "TO" funguje. Představa, že potřebuji plný výkon vozu, šlápnu tomu a auto reaguje rychlostí šneka jen aby necuknul... 😄 Zvláštní. Možná se předpokládá že tuto motorizaci budou kupovat jen joudové co neumí se spojkou. Nakonec sama Škodovka odůvodnila například tvrdé plasty interiéru tím, že běžný uživatel Rapidu by nedokázal hodnotnější plasty ocenit. >😁
Já si ale stále nedovedu představit jak "TO" funguje. Představa, že potřebuji plný výkon vozu, šlápnu tomu a auto reaguje rychlostí šneka jen aby necuknul... 😄 Zvláštní. Možná se předpokládá že tuto motorizaci budou kupovat jen joudové co neumí se spojkou. Nakonec sama Škodovka odůvodnila například tvrdé plasty interiéru tím, že běžný uživatel Rapidu by nedokázal hodnotnější plasty ocenit. >😁
To fakt řekli??? 8-s
Wow, slušná arogance.
Wow, slušná arogance.
Jasně dokonce to tu v jednom článku o Rapidu citují... pokud máš čas tak hledej, článků o Rapidu je tu trochu víc >😁
To je dost nepřesná interpretace. Vyhlazuje se nástup točivého momentu, ale ne dosažená hodnota, ta samotná samozřejmě omezená není. Jde o korekce v řádů szlomků sekundy, proto tam ta funkce je - běžný řidič nemá šanci se opakovaně přiblížit situaci, kdy mu pomáhá elektronika.
Tohle omezování vytáčení na prázdno není žádná novinka. Nevím, kdy se to zavádělo, tak před 15 lety, možná?
A k tunerům: :yes: >😒]
A k tunerům: :yes: >😒]
Tuhle funkci můžeš udělat i bez zmiňovaného senzoru. Nicméně v autech je.
A jak? Podle mě auto bez snímače spojkového pedálu nepozná rozdíl mezi zařazenou jedničkou a zařazenou jedničkou s vyšláplou spojkou... 😄
Takhle problematika mě zajímá, pokud o tom něco víš, budu rád za rozšíření obzorů.
EDIT: Napadá mě, že by to mohlo brát údaje ze snímače ABS.
Takhle problematika mě zajímá, pokud o tom něco víš, budu rád za rozšíření obzorů.
EDIT: Napadá mě, že by to mohlo brát údaje ze snímače ABS.
Nepozná, ale otázka je, jestli je to pro funkci nutné. Pro potřebu rozjezdu jsou ty otáčky tak akorát. Je to zhruba to spektrum, které volí launch control. Takže není nutné, aby ti ještě za stání "odblokoval" vyšší otáčky. A jakmile se auto pohne, tak to pozná i bez znalosti polohy spojkového pedálu.
Některá auta vyžadují sešlápnutou spojku během startování. Tak třeba na to je takový senzor skutečně potřeba.
Některá auta vyžadují sešlápnutou spojku během startování. Tak třeba na to je takový senzor skutečně potřeba.
Některá auta musí mít pro změnu při startu zmáčknutý brzdový pedál, jinak nedají ani ránu. Je to hlavně u aut, co spojkový pedál ani nemají 😄
Čidlo zařazeného stupně v kulise žazení? Jaké auto to tak má? Mnohem jednoduší je porovnávat údaj rychlosti a otáček motoru.
Neřeknu ti co to bylo přesně ale rozkuchanou kulisu jsem viděl u automatu, předpokládal jsem, že to tak je i u manuálu.
Nevidel by som to na polohu spojk. pedalu. Snimac stlacenia spojky ma vsak kazde auto (nasiel som to aj pri pripojeni na RJ, kde to snima iba hodnotu on/off)
RJ v HTP zrejme funguje tak, ze pri nizkych otackach a zaradeni 1 automaticky ocakava rozbeh a podla toho samocinne upravuje "pridanie" plynu, tzn. napr. na vstupe na poziadavku momentu nebude vidiet 5% pri 900ot., ale uvidi 25% a tym zamedzi zdochnutiu. Na 2ku moze robit to iste len s mensou upravou hodnoty.
V konecnom dosledku nic narocne na zapisanie do programu, staci snimat cca 4 hodnoty.
To zazracne vyhladzovanie pri zosliapnuti plynu 0-100% je len o tom, ze sa vyhladi nabehova rampa skrz cas, napr. 0.5sek, to iste pri prudkom uvolneni.
RJ v HTP zrejme funguje tak, ze pri nizkych otackach a zaradeni 1 automaticky ocakava rozbeh a podla toho samocinne upravuje "pridanie" plynu, tzn. napr. na vstupe na poziadavku momentu nebude vidiet 5% pri 900ot., ale uvidi 25% a tym zamedzi zdochnutiu. Na 2ku moze robit to iste len s mensou upravou hodnoty.
V konecnom dosledku nic narocne na zapisanie do programu, staci snimat cca 4 hodnoty.
To zazracne vyhladzovanie pri zosliapnuti plynu 0-100% je len o tom, ze sa vyhladi nabehova rampa skrz cas, napr. 0.5sek, to iste pri prudkom uvolneni.
amater podplateny skodovkou :no: :no: :no:
Vy nás pane Vaverko asi zkoušíte - co ještě vydržíme, ne? >😁
Ale jedno se Vám musí uznat - DENS JSTE OPĚT POBAVILI - myslím že to tady lidem vydrží tak na 2-3 dny (a večery). >😁
Ale jedno se Vám musí uznat - DENS JSTE OPĚT POBAVILI - myslím že to tady lidem vydrží tak na 2-3 dny (a večery). >😁
Lukáši, cením si aspoň, že reaguješ a že si stojíš za slovom. Či ale náhodou neobhajuješ neobhájiteľné.
Ale po rade😒br /> Ad 1. iste máte z prezentácií a tlačových materiálov množstvo technických podrobností aj pri iných autách, akosti ich tam ale neprezentujete a vyťahujú sa prekvapivo iba pri Rapide v zrejmej snahe upriamiť pozornosť na to, koľko vývoja a techniky je za motorom 1,2 R3, ktorý je objektívne jedným z najhorších na trhu.
2. Jasné, že je to zámer, aby z princípu nevyvážený trojvalec nezdochol na každej križovatke.
3. Z pôvodnej formulácie vyplývalo skôr to, že motor potrebuje obmedziť (vysoký) krútiaci moment, aby bola zachovaná trakcia a plynulosť rozjazdu.
4. Trojvalec v 4,5 metrovom aute a zrýchľujúci na sto za 14 sekúnd napriek skráteným prevodom bude zdochlina vždy. A tú druhú časť vety si mohol dať priamo do textu, vyznelo by to hneď inak.
5. Tak to nemáš moc prehľad o trhu. V segmente nízkonákladových áut nižšej strednej triedy s klasickou karosériou sú jasnými konkurentami Rapidu Fluence, 301, Cruze či C4 sedan (neviem, ako sa volá). Linea či Aveo sú o triedu nižšie a boli by konkurentami pre Fabiu sedan (ak by sa robila).
6. Jedine s týmto môžem súhlasiť; ale uvedené som Ti ani v pôvodnom príspevku nevytýkal.
7. Sama Škodovka priznáva, že HTP v Rapide nebude predajný ťahúň (čo základné motorizácie v lowcostových autách zvyčajne sú). Tak načo si kaziť image, ak z toho nie je príjem?
8. To, že premávka niekedy neumožní ísť 130kou Ťa priviedlo k záveru, že majiteľ Rapidu aj tak nepôjde ani diaľničnou rýchlosťou? Brilantná úvaha. Btw. môj otec, dôchodca a zrejme typický zákazník tejto kategórie áut má práve 55 kW auto a čuduj sa svete, na tej diaľnici tou 130kou ide. A pozri sa na množstvo služobných Fábií HTP, nie sú to niekedy najrýchlejšie idúce autá na diaľnici?
Skrátka šliapol si do exkrementu a namiesto toho, aby si si rýchlo utrel topánku, sa v ňom vŕtaš a smrdíš ešte viac. Lebo urobiť chybu nie je až taká hanba, ako chybu si nepriznať a tvrdohlavo na nej trvať.
Ale po rade😒br /> Ad 1. iste máte z prezentácií a tlačových materiálov množstvo technických podrobností aj pri iných autách, akosti ich tam ale neprezentujete a vyťahujú sa prekvapivo iba pri Rapide v zrejmej snahe upriamiť pozornosť na to, koľko vývoja a techniky je za motorom 1,2 R3, ktorý je objektívne jedným z najhorších na trhu.
2. Jasné, že je to zámer, aby z princípu nevyvážený trojvalec nezdochol na každej križovatke.
3. Z pôvodnej formulácie vyplývalo skôr to, že motor potrebuje obmedziť (vysoký) krútiaci moment, aby bola zachovaná trakcia a plynulosť rozjazdu.
4. Trojvalec v 4,5 metrovom aute a zrýchľujúci na sto za 14 sekúnd napriek skráteným prevodom bude zdochlina vždy. A tú druhú časť vety si mohol dať priamo do textu, vyznelo by to hneď inak.
5. Tak to nemáš moc prehľad o trhu. V segmente nízkonákladových áut nižšej strednej triedy s klasickou karosériou sú jasnými konkurentami Rapidu Fluence, 301, Cruze či C4 sedan (neviem, ako sa volá). Linea či Aveo sú o triedu nižšie a boli by konkurentami pre Fabiu sedan (ak by sa robila).
6. Jedine s týmto môžem súhlasiť; ale uvedené som Ti ani v pôvodnom príspevku nevytýkal.
7. Sama Škodovka priznáva, že HTP v Rapide nebude predajný ťahúň (čo základné motorizácie v lowcostových autách zvyčajne sú). Tak načo si kaziť image, ak z toho nie je príjem?
8. To, že premávka niekedy neumožní ísť 130kou Ťa priviedlo k záveru, že majiteľ Rapidu aj tak nepôjde ani diaľničnou rýchlosťou? Brilantná úvaha. Btw. môj otec, dôchodca a zrejme typický zákazník tejto kategórie áut má práve 55 kW auto a čuduj sa svete, na tej diaľnici tou 130kou ide. A pozri sa na množstvo služobných Fábií HTP, nie sú to niekedy najrýchlejšie idúce autá na diaľnici?
Skrátka šliapol si do exkrementu a namiesto toho, aby si si rýchlo utrel topánku, sa v ňom vŕtaš a smrdíš ešte viac. Lebo urobiť chybu nie je až taká hanba, ako chybu si nepriznať a tvrdohlavo na nej trvať.
7. Nesuhlasil by som...vzhladom na vysoku cenu Raidu,bude beznemu ludu cenovo dostupna max tak HTP motorizacia...a to bude beznemu uzivatelovi pachnucemu po skodovke jedno....viac menej s tym skoda urite pocita...a spolieha sa na to. Taky normalny ojeb 😄
:yes: :yes: :yes😒br />
K tomu není co dodat.
Věta "Konstatoval jsem tím jednoduchý fakt - tříválec není "zdechlina", ale pořád patří k těm řekněme 5 % nejpomalejších aut na trhu." je perla.
Jo a konkurencí je najednou Aveo a Linea? Nějak se nám ten Megane, C4 nebo Lodgy nehodí do krámu? A co Fluence, Cruze atd., tedy často zmiňovaní konkurenti? Nic?
Ps.: Já osobně beru jako přímou konkurenci právě tu Lineu.
K tomu není co dodat.
Věta "Konstatoval jsem tím jednoduchý fakt - tříválec není "zdechlina", ale pořád patří k těm řekněme 5 % nejpomalejších aut na trhu." je perla.
Jo a konkurencí je najednou Aveo a Linea? Nějak se nám ten Megane, C4 nebo Lodgy nehodí do krámu? A co Fluence, Cruze atd., tedy často zmiňovaní konkurenti? Nic?
Ps.: Já osobně beru jako přímou konkurenci právě tu Lineu.
xtr115
tak ja prestavam skodovce verit. na 55tis km mi u oct 1.8tsi odesla spojka - auto bylo v zaruce, v servise se mi vysmali, ze s autem neumim jezdit a spalil sem si ji sam, pritom auto jezdi jen dalnice a okresky a spojka byla skoro nepouzita
ted mi v 69tis km preskocil retez, servisak delal ze o tom slysi uplne poprve. tak sem mu naznacil ze nejsem uplne blbej, tak pak jen pokyvoval.
ted cekam co z toho bude, protoze auto diky najetym km je po zaruce, tak jen doufam ze se to nepotkalo...
najel sem tam milion km, auta mela najeto i pres 200tis km, ale takovyhle problemy s autem jako ted se skodofkou sem nikdy nemel
bohuzel
ted mi v 69tis km preskocil retez, servisak delal ze o tom slysi uplne poprve. tak sem mu naznacil ze nejsem uplne blbej, tak pak jen pokyvoval.
ted cekam co z toho bude, protoze auto diky najetym km je po zaruce, tak jen doufam ze se to nepotkalo...
najel sem tam milion km, auta mela najeto i pres 200tis km, ale takovyhle problemy s autem jako ted se skodofkou sem nikdy nemel
bohuzel
Však máš TSI.To,že se s*rou je jejich vlastnost s kterou holt musíš počítat.
Potvrzuješ jen moji zkušenost..
Ono to začne přibývat...
A znovu říkám. Oficiálně škodovka a celý koncern svolávačku na 1,8 NEPŘIZNALA, byť se to s...e jen o málinko míň, než ostatní motory, na které to přiznali...
ŠMEJDI
Ono to začne přibývat...
A znovu říkám. Oficiálně škodovka a celý koncern svolávačku na 1,8 NEPŘIZNALA, byť se to s...e jen o málinko míň, než ostatní motory, na které to přiznali...
ŠMEJDI
Co dodat 😉 Snad jen dobre porizeni v servise a ohanet se kulanci, jako to zde provozuji jejich dealeri 😉
tak kdyz nechces jezdit smradlavym dyzlem a vypoustet rakovinu, nebo dat za auto s aspon trochu rozumne vykonnou atmosferou minimalne 1 mega, tak nemas jinou volbu nez turbo benzin
a zda se ze se serou nejen ty od vw
a zda se ze se serou nejen ty od vw
Před pár týdny nám na Roomsteru 1.4 odešla při 110.000km spojka i převodovka. Na tak nízký nájezd mi to přijde dost vážný problém, nicméně si nemyslím, že by to bylo špatné auto, nebo špatná automobilka. Doba je zkrátka taková. Auto je spotřební zboží a šetří se na materiálech jak to jen jde. A bohužel je jedno, zdali je to Dacie nebo Bentley...
Minulý týden za mnou přijel kámoš s novou Octávkou, ale nebyla jeho. Byla náhradní. U té jeho asi měsíc po záruce (2 roky) odešla převodovka. Naštěstí mu reklamaci uznali, protože problémy se řazením už hlásil dřív a navíc těch Octávek berou víc. VW se chová jako každá jiná firma na vrcholu a také tak dopadne. Ještě pár let budou rekordní zisky a pak to začne pomalu zákazníkům docházet. Třeba je ale přesvědčí, že ostatní automobilky jsou na tom ještě hůř (u problému s rozvody u TSI to už za přispění pánů redaktorů dokázali).
kyklop
bez ohladu na text (celkom som sa pobavil) - nikto nas/vas nenuti kupovat rapida s tymto motorom. Je to motor s cenou od. Nic viac a nic menej od toho necakajte Pre deda s klobukom, ktory obcas zoberie vnucata na vylet to bude stacit
tak určitěěěěěěěěěěěěěěě
míč je kulatý... a štěstíčko vrtkavé... a hraje se devadesát minut... a když nám to tam spadne..., tak třeba.. můžeme pomýšlet na úspěch... Tak určitěěěěěěěě... tam necháme srdíčko... tak určitěěěěě je to o tom srdíčku.
Tak potom tych dedov uz aj vo fabiach HTP jazdí plna (znak renaultu)...a kupodivu jazdia vsetci jak Skoda Fabia HTP Cup...nebolo by dna,keby sa nejaky skodovkar na HTP nesnazil predbiehat za kazdu cenu...jo a ozaj,kazdy druhy dedo ma polepene auto reklamami asi.
LudaBaxa
se opět projevil a nezklamal. Hříčky se slovy umí, mohl by být spisovavatelem sci-fi - tím to ale končí.
Pane Vaverka, děláte ze sebe jen komedianta, kterého nemůže brát nikdo vážně.
Iudex vytáhl z textu Vaše perly naprosto dokonale.
Pane Vaverka, děláte ze sebe jen komedianta, kterého nemůže brát nikdo vážně.
Iudex vytáhl z textu Vaše perly naprosto dokonale.
superkutil
Zřejmě škodovka potřebuje prodat TSI a nebo okrádá budoucí majitele 1.2HTP. Protože konstrukce těchto dvou motorů je tak rozdílná, že rozdíl ceny je tak 50tis. 10tis.Kč není ani cena turba. Jinak vydávat zvýšení výkonu z 51 na 55kW za nějakou velkou přednost je výsměch motoristům, protože 90% řidičů jezdí s benzíny mezi 2000-4000ot a tam se zvýšení výkonu neprojeví. Pořízením 1.2HTP si akorát lidi nadělají problémy na silnici, to už raději 1.2TSI, který má mnohem lepší průběh momentu. 😉
Ale protože jsou 1.2TSI poruchové, tak bych bral klasickou 1.4 benzín.
A ještě k článku, nikde jsem nenašel ty jízdní vlastnosti. 8-s
Ale protože jsou 1.2TSI poruchové, tak bych bral klasickou 1.4 benzín.
A ještě k článku, nikde jsem nenašel ty jízdní vlastnosti. 8-s
1.4tsi se serou podobne jako 1.2tsi, nedavno o tom tady byl clanek
Ale já myslím 1.4 bez TSI. 😄
1,2 TSi je supr motor a pro auto velikosti Fabia/Rapid naprosto dostačující. Jediný zásadní problém s motory byl snad jen s rozvody, ale to je dávno opraveno. Ovšem pokud najezdíš 50 kkm ročně, tak ti ten motor asi 8 let nevydrží, to snad dá rozum. Pro běžného řidiče s nájezdem 15-20k ročně je naprosto dostačující.
Nicméně chápu staromilce, kteří na starou dobrou atmo nedají dopustit a turbo si nekoupí. To mi připomíná, kamarád má BMW někdy ze začátku 80tých let, kdy se ještě nevěřilo posilovačům. Tak má to auto řízení na 4 otáčky volantem. To jako kdyby náhodou servo odešlo >😁
Nicméně chápu staromilce, kteří na starou dobrou atmo nedají dopustit a turbo si nekoupí. To mi připomíná, kamarád má BMW někdy ze začátku 80tých let, kdy se ještě nevěřilo posilovačům. Tak má to auto řízení na 4 otáčky volantem. To jako kdyby náhodou servo odešlo >😁
To mi pripomina kamose, co ma na starsim BMW sundanej remen z posilovace, ne ze by mu neveril, ale zere to zbytecne kone z tech 140 >😒] Pozitek z jizdy, je pozitek z jizdy >😒]
1.4 FSI je dobrý motor, ale neplní už nejnovější emisní normy. Krom toho se v Rapidu vůbec nenabízí. Byla by to optimální základní motorizace. Škoda ho.
pali.sk
Hmm nejak neviem v článku nájsť výraz "dýchavičný" ...
"Akcelerace určitě neoslní svou hbitostí, ale v rámci možností není údaj 0-100 km/h za 13,9 sekundy rozhodně špatný. Nakonec Fiat Linea se čtyřválcem 1,4/57 kW to zvládá za 14,6 s a Chevrolet Aveo 1,2/51 kW za 14,3 s."
?????
čo to ? Aký FIat Linea? Aké Aveo??? Konkurencia Rapidu je predsa niekde inde nie? Či je to len tak ako kedy vyhovuje?
Čo je toto [odkaz]
:no: :no:
"Akcelerace určitě neoslní svou hbitostí, ale v rámci možností není údaj 0-100 km/h za 13,9 sekundy rozhodně špatný. Nakonec Fiat Linea se čtyřválcem 1,4/57 kW to zvládá za 14,6 s a Chevrolet Aveo 1,2/51 kW za 14,3 s."
?????
čo to ? Aký FIat Linea? Aké Aveo??? Konkurencia Rapidu je predsa niekde inde nie? Či je to len tak ako kedy vyhovuje?
Čo je toto [odkaz]
:no: :no:
To vieš😒br />
- keď chceme zdôrazniť, že dynamika Rapidu HTP je obvyklá, siahneme o triedu nižšie a vida, hneď čísla HTP vyzerajú také normálne.
- keď chceme zdôrazniť, koľko priestoru za svoje peniaze u Rapida dostaneme, zoberieme krátky Megane a vida, Rapid vyhráva.
- keď chceme zdôrazniť, že aj plasty lowendového Rapida sú znesiteľné, zoberieme polododávku od Dacie a zase sme lepší.
Goebbels necháva pozdravovať. 8-s
- keď chceme zdôrazniť, koľko priestoru za svoje peniaze u Rapida dostaneme, zoberieme krátky Megane a vida, Rapid vyhráva.
- keď chceme zdôrazniť, že aj plasty lowendového Rapida sú znesiteľné, zoberieme polododávku od Dacie a zase sme lepší.
Goebbels necháva pozdravovať. 8-s
A když chceme porovnat Rapid nebo Octavii s vozy o třídu výš, vytáhneme cenu s HTP (pardon MPI)
aneb
proč kupovat Mercedes E když můžete mít "stejně dobrý" ale levnější Superb?
proč kupovat Mondeo když můžete mít "stejně dobrou" ale levnější Octavii 1,2 TSI? (Kterou přece Škoda dlouhodobě řadí do střední třídy)
proč kupovat GLK když můžete mít "stejně dobrý" Yeti (ale levnější)?
Goebbels, propaganda, brain washing - a ono to u českého národa funguje NÁRAM NÁRAM NÁRAMNĚ >😁
aneb
proč kupovat Mercedes E když můžete mít "stejně dobrý" ale levnější Superb?
proč kupovat Mondeo když můžete mít "stejně dobrou" ale levnější Octavii 1,2 TSI? (Kterou přece Škoda dlouhodobě řadí do střední třídy)
proč kupovat GLK když můžete mít "stejně dobrý" Yeti (ale levnější)?
Goebbels, propaganda, brain washing - a ono to u českého národa funguje NÁRAM NÁRAM NÁRAMNĚ >😁
velikostne podobnej novej ceed sw zrychluje v nejhorsim pripade za 13.9 tedy stejne jako rapid
No a nikto ho ani nešanuje, kdežto dynamika HTP sa tu eufemisticky zaobaľuje a taktne nepoužíva správne slová.
Taky me hned tohle napadlo pri cteni clanku. Hlavne, ze pak jsou tady clanky o tom, jak jsou nestranni. :no:
Jo tohle slovo tam chybí a navíc 100% k tomuto motoru patří 😉 Btw konkurence bude malinko jiná - Logan, P301, Fluence a také C4 elysee, ikdyž možná i na tu Lineu by mohlo dojít...
Peugeot 301 taky dostane podobný tříválec 😉
A jistě budou o něm redaktoři AUTO.CZ pět stejné obdivné ódy. 😄 Leda tak pokud by Vás a Vám podobné pozvali na prezentaci do Francie. 😐
A určite sa aj pri ňom dočkáme detailného rozobrania technických podrobností s bombastickými údajmi? 😉
Na prezentaci 301 se chystáme v listopadu, shodou okolností to budu mít na starosti opět já. Uvidíme, jestli Peugeot poskytne takové zázemí a přivede najednou vedoucího celého vývoje a jeho přímé podřízené ze čtyř nejdůležitějších divizí. Já bych řekl, že spíš ne (a pak není jednoduché se k takovým zajímavým - můžeš namítnout přesto nevýznamným informacím dostat), protože to jednoduše nebývá zvykem. Takový servis zpravidla dostávají jen novináři z tuzemského trhu, kteří jsou pro automobilku ti nejdůležitější (a vice versa, včetně všech vstupních předpokladů a důsledků). Na včerejší akci v Mladé Boleslavi taky nebyl nikdo ze zahraničí, dokonce ani ze Slovenska ne.
A myslíte že se z toho oni jiní novináři taky tak po_kakají jako Vy? Nepřeháníte to trochu s tím lezením Škodovce někam? :no:
No tak pokud ho budete mít na starosti vy, nebudu test vůbec číst a přečtu si jej na jiném serveru 😐
Je fajn, že tam bylo pět hlavounů.. ale jestli to co je v článku je všechno, co vám řekli, tak to snad mohl zopakovat kdokoliv z marketingu. Nebo si to šetříte na další články? >😒]
Pane Vaverko, Lukáši, nalejme si čistého vína...
I kdyby ti frantíci toho šéfa přivedli, tak té jeho francouzštině rozumět nebudete a tak nám nic nenapíšete >😒] >😁
I kdyby ti frantíci toho šéfa přivedli, tak té jeho francouzštině rozumět nebudete a tak nám nic nenapíšete >😒] >😁
no jde o to že Rapida Škodovka cpe někam kam tak úplně nepatří, plnohodnotná nižší střední to prostě není, Fiat Linea taky není tak úplně segment B, ale ani C, stejně tak Rapid. proto je srovnávání s Aveem, Lineou a spol, relevantní.
Vieš ,keď Pán Va***erka dostane kľúčenku s Nápisom Škoda a pár farebných papierikov do vačka tak určite nepovie že to je katastrofálna kravina , ale inak česť redaktorovi že to dokázal tak pekne sformulovať >😁
wolff
To jakž takž snesitelné zrychlení tříválce u Rapidu je dosaženo asi velmi velmi nakrátko poskládanou převodovkou... To je teda mimochodem i v článku...
Takže to hypotetické slušné zrychlení je dáno spíše převodovkou než dokonalostí motoru samotného... (viz to srovnání s Lineou)....
Pak už se jen stačí podívat na papírový rozdíl ve spotřebě mezi oběma HTP škodovkama a je to všem jasné... Mimoto... 5. kvalt asi bude rovnou rychloběžka bez schopnosti akcelerace a max. rychlost bude ležet spíše v teoretické rovině... Mě to takto aspoň ze článku vyplývá... (odkaz na pohyb ve městě, dálniční rychlost sotva 130 atd...)
Takže to hypotetické slušné zrychlení je dáno spíše převodovkou než dokonalostí motoru samotného... (viz to srovnání s Lineou)....
Pak už se jen stačí podívat na papírový rozdíl ve spotřebě mezi oběma HTP škodovkama a je to všem jasné... Mimoto... 5. kvalt asi bude rovnou rychloběžka bez schopnosti akcelerace a max. rychlost bude ležet spíše v teoretické rovině... Mě to takto aspoň ze článku vyplývá... (odkaz na pohyb ve městě, dálniční rychlost sotva 130 atd...)
Tohle je právě to co jsem se nedozvěděl z článku který pojednává o jízdních dojmech. Respektive by měl. Z papírových údajů mám přesně toto podezření.
No, ale za to by pan Vaverka(a sme zase u toho) asi nedostal CD se zpěvačkou... 😉 a k tomu studenej buřt a teplou kofolu... 😉
Teď trochu O.T. na volebním meetingu ODS se rozdávala modrá cukrová vata a bálonky a všichni byli překvapení že byla tak malá účast potencionálních voličů. U česanů socanů snad byly jen studený párky a teplý pivo >😁
Thomas89
spousta manažerských plků a sr* aneb jak z totální * udělat reklamní trhák. Hloupy clovek na to slyší a de si koupit rapida spokrokovým motorem s 9460 proměnnými a manuál k ní má téměř 11 tisíc stránek! [odkaz]
jednou (asi 3 roky zpět předmět zču diagnostika sil. vozidel) jsem viděl pr video škody při uvádění fabie I. a tenhle článek mi to dost připomněl... vychvalování litru 1.0 Mpi s nezničitelným rozvodem OHV a podobných kravin a největší perlička z videa byla... to nemuzu ani napsat... natáčecí zadní vlečná náprava... opravdu přísaham, a i sem se ptal jestli je pravda to co jsem slyšel a bylo to pravda.
jednou (asi 3 roky zpět předmět zču diagnostika sil. vozidel) jsem viděl pr video škody při uvádění fabie I. a tenhle článek mi to dost připomněl... vychvalování litru 1.0 Mpi s nezničitelným rozvodem OHV a podobných kravin a největší perlička z videa byla... to nemuzu ani napsat... natáčecí zadní vlečná náprava... opravdu přísaham, a i sem se ptal jestli je pravda to co jsem slyšel a bylo to pravda.
qwert88
Proč ten motor nemontují do Fábie místo HTP 51kw a v Rapidu za cenu tříválce 290000kč nenechají jako základ 1.2TSI 63kw 😉 To by bylo asi rozumnější.
já si myslím, že vzhledem k tomu, že spousta Škodovek se prodá v úplném základu typicky nějakým důchodcum co jsou na takovou "výbavu" zvyklý ze "sto-dvacítek" apod., tak ti vidí, že to má o válec míň a automaticky to chtějí, protože si myslí že je to spolehlivější a míň to žere. Občas totiž zjišťuju, že jakmile lidi co se o něco (typicky o auta) nezajímají a jednou si něco vzali do hlavy, tak s tím operují opravdu až třeba celý život. V tom podle mě tkví část úspěchu Fabie htp, Octavie tour apod.
Navíc automaticky, když někdo slyší, že to má turbo, tak aniž by věděl co to vůbec je, tak to nechce, protože se to bude určitě sr***
Navíc automaticky, když někdo slyší, že to má turbo, tak aniž by věděl co to vůbec je, tak to nechce, protože se to bude určitě sr***
Makovnik
Neviem, co chcel autor tymto trapnym popluvanim si dokazat (ci chmat po poslednej slamke?): "Akcelerace ...., ale v rámci možností není údaj 0-100 km/h za 13,9 sekundy rozhodně špatný. Nakonec Fiat Linea se čtyřválcem 1,4/57 kW to zvládá za 14,6 s a Chevrolet Aveo 1,2/51 kW za 14,3 s."
Ked hned dalej je zmienka o kratsich prvych prevodoch, nez vo Fabke - "Rapid má kratší nízké převody, takže se rozeběhne ochotněji než Fabia," - co v konecnom dosledku odpoveda aj tomu "lepsiemu" zrychleniu nez konkurencia.
Toz tak je to dolezite, kedze tie auta budu denne min. 10x jazdit z 0na100 na plny kotol.
Navzdory vsetkym skvelym upravam to zerie v normovanom cykle o 0.6l viac ako starsie HTP. Cim to je cim? ked hmotnostou nie.
Ked hned dalej je zmienka o kratsich prvych prevodoch, nez vo Fabke - "Rapid má kratší nízké převody, takže se rozeběhne ochotněji než Fabia," - co v konecnom dosledku odpoveda aj tomu "lepsiemu" zrychleniu nez konkurencia.
Toz tak je to dolezite, kedze tie auta budu denne min. 10x jazdit z 0na100 na plny kotol.
Navzdory vsetkym skvelym upravam to zerie v normovanom cykle o 0.6l viac ako starsie HTP. Cim to je cim? ked hmotnostou nie.
Kratší převody právě zhrošují normovanou spotřebu, protože norma je tak prostě nastavená. Ve skutečnosti při běžné jízdě se slabým motorem to může snadno být přesně naopak.
Len si teraz povedzme - moze si automobilka dovolit ist hore so spotrebou kvoli kratsim prevodom??? A zvysovat tym modlu - papierove CO2 ??? To je snad hrdelny zlocin.
Niektorym autam inym znaciek sa naopak toto povazuje za zle, ze chcu dodrzat normu a maju vraj divne naskladanu prevodovku. Naposledy sa takto zmienil test Astry GTC turbobenal.
Niektorym autam inym znaciek sa naopak toto povazuje za zle, ze chcu dodrzat normu a maju vraj divne naskladanu prevodovku. Naposledy sa takto zmienil test Astry GTC turbobenal.
Ad normovaný cyklus. Nejspíš zpřevodováním. Proto se ostatně spíš převody prodlužují. Už jsem i slyšel, že se někdy používají pětistupňové na úkor šestistupňových v honbě za nižší normovanou spotřebou. 😲
GTI
Člověk se při pročítání těch plakátových diskusních žalmů musí opravdu a od srdce smát. Kdy tu už proboha gallardi pochopí, že jestli někdo v Evropě, pak výhradně Volkswagen umí sladit svá vozidla tak, že automaticky patří na špici svého kvalitativního a velikostního segmentu. Rapid 3V je tu prostě takovým diskusním... palcátem, jimž to diskusní prosťáčci schytávají na osobnosti zleva - zprava.
Vypadá to, že devadesát devět procent přispěvatelů snad ani nikdy neřídilo tříválec ve Fabii, když tu mohou svá fantasmagorická diskusní zvěrstva vydávat zá názory. Na plnou díru tvrdím, že devět z deseti diskutérů by ani nepoznali, že je veze tříválec. Ostatně vyzkoušej si například tříválec ve Focusu. V Rapidu by to tedy nepoznal nikdo. Snad s výjimkou aktuálně na diskusi se vyskytujícího pana testéra.
Co si myslíš, že se ti při jízdě třese rezonancemi brada? Nepleteš si takhle čistě náhodou rozjezd rapida se startem raketoplánu?
Tedy snesme to na zem dospělých lidí. Základní motorizace, jak jsme se dozvěděli, je pružnější, než základ ve Fabii, a to i díky špičkovému zpřevodování. Už jen tato informace (spolu s vědomím vskutku mistrovského vyvážení) tě jistě vede k závěru, že je to opět další škodovácký majstrštyk. Osobně bych tento motor v Rapidu preferoval, a to i s akcentem na výbornou cenu. Kdo chce třídní "letadlo", bere samozřejmě TSI.
Tedy závěr - na své pohrdlivé odsudky, které směruješ k Rapidu si vzpomeň, až to jednou dokoktáš ke koupi vlastního auta. Na sto procent totiž bude platit, že si pořídíš zásadně (ano, zásadně) horší vůz. Pokud mi nevěříš, zeptej se večer svého tatínka, ví toho o životě víc než bys byl schopný připustit i po třetí plzni. Koneckonců právě o tobě ví úplně všechno...
P.S. Je radost číst horní první (velké)dojmy. Je radost vědět, že si zde člověk může doslova za pár švestek koupit vůz, který svým designem nejen nemá, ale hlavně mít ani nebude třídní konkurenci, je radost vědět, že nejlepším vozem dané subtřídy je a bude ŠKODA RAPID. Důvodně a zaslouženě.
BRAVO ČLÁNEK, BRAVO RAPID :yes: :-!
Vypadá to, že devadesát devět procent přispěvatelů snad ani nikdy neřídilo tříválec ve Fabii, když tu mohou svá fantasmagorická diskusní zvěrstva vydávat zá názory. Na plnou díru tvrdím, že devět z deseti diskutérů by ani nepoznali, že je veze tříválec. Ostatně vyzkoušej si například tříválec ve Focusu. V Rapidu by to tedy nepoznal nikdo. Snad s výjimkou aktuálně na diskusi se vyskytujícího pana testéra.
Co si myslíš, že se ti při jízdě třese rezonancemi brada? Nepleteš si takhle čistě náhodou rozjezd rapida se startem raketoplánu?
Tedy snesme to na zem dospělých lidí. Základní motorizace, jak jsme se dozvěděli, je pružnější, než základ ve Fabii, a to i díky špičkovému zpřevodování. Už jen tato informace (spolu s vědomím vskutku mistrovského vyvážení) tě jistě vede k závěru, že je to opět další škodovácký majstrštyk. Osobně bych tento motor v Rapidu preferoval, a to i s akcentem na výbornou cenu. Kdo chce třídní "letadlo", bere samozřejmě TSI.
Tedy závěr - na své pohrdlivé odsudky, které směruješ k Rapidu si vzpomeň, až to jednou dokoktáš ke koupi vlastního auta. Na sto procent totiž bude platit, že si pořídíš zásadně (ano, zásadně) horší vůz. Pokud mi nevěříš, zeptej se večer svého tatínka, ví toho o životě víc než bys byl schopný připustit i po třetí plzni. Koneckonců právě o tobě ví úplně všechno...
P.S. Je radost číst horní první (velké)dojmy. Je radost vědět, že si zde člověk může doslova za pár švestek koupit vůz, který svým designem nejen nemá, ale hlavně mít ani nebude třídní konkurenci, je radost vědět, že nejlepším vozem dané subtřídy je a bude ŠKODA RAPID. Důvodně a zaslouženě.
BRAVO ČLÁNEK, BRAVO RAPID :yes: :-!
Nejde o nějaký vibrace, ale spíš o to, že se s rodinkou rozjedeš dneska a stovky dosáhneš tak na Vánoce.
"Špičkové" zpřevodování (hm, nejede to, dáme krátkou převodovku) ti pomůže na jedničku a dvojku, pak to spíš otravuje.
Ale to Ty sám dobře víš.
"Špičkové" zpřevodování (hm, nejede to, dáme krátkou převodovku) ti pomůže na jedničku a dvojku, pak to spíš otravuje.
Ale to Ty sám dobře víš.
Za rodinkou ale nikdo nestojí s kulometem v týlu, aby jim diktoval tenhle motor. Pokud jim bude při zkušební jízdě vyhovovat, tak s tím snad není problém. Pokud ne, je tady za symbolický příplatek TSI.
Tu ale nejde o gulomet ani o nič podobné. Tu ide o to, že sa tu s houna robí ten najchutnejší zákusok, lebo je od Škody... tak nejak automaticky :no: 8-s
Myslím, že to vidíš až moc rudě, nicméně prezentací modelu si automobilka nezadá s Aventadorem :no:
Příplatek za TSI je vsktku symbolický, ale problém vidím ve startovací ceně Rapidu který už tak symbolický není. >😁 Každému co jeho jest... pokud někomu HTP stačí tak prosím.
Asi tak. K tomu MPi, on to jen přejmenovaný motor není, má dvouvačkový rozvod a čtyři ventily na válec, nicméně ani tak není moc o co stát. Pokud se nová generace TSI bude dávat jen do VW, tak případní zákazníci moc důvodů k radosti mít nebudou. Jedinými dynamikou použitelnými motory by pak zůstaly 1.4 TSI (vadný přestavovač vačkové hřídele) a 1.6 TDI, (pro fyzickou osobu moc drahý) Shrnutí? Nic moc. Pokud má zákazník na stole 300tKč, měl by počkat nebo pořídit u konkurence, tam pořídí lépe.
Nové motory bude mít i Škodovka, ale pravděpodobně ne ve všech modelech. Citigo, Octavia a Superb je mají/ mít budou. Rapid ne. Alespoň já s tím nepočítám. A pokud ano, tak rozhodně ne brzy, tyhle starší motory mají dožívat (nejdéle) do roku 2018, na tom, či onom trhu.
Ovšem pokud by se Škodovce nějakým zázrakem podařilo utlumit ty krajně nepříjemné vibrace a ohavný zvuk, kterými se jinak HTP projevuje, byl by to opravdu velký úspěch. Zatím všechny auta s HTP třásla svou posádkou hůř, než blahé paměti pračka Tatramat 😉 a zněla nějak podobně.
I tak by ovšem zbýval ještě druhý velký úkol, a to známá nespolehlivost motorů HTP, viz opakovaně citovaný článek pana Vaculíka (technického redaktora SM)😒br />
[odkaz]
Ostatně aby těch výzev nebylo málo, další jsou rozvody u TSI, snad ta nová verze v Rapidu s řemenem místo řetezu bude už v pořádku. Jenže u koncernu VW tomu čert věř, tam je těch problematických motorů tolik... Jen si připomeňme: HTP, TSI od 1.2 až po 1.8, 1.6 FSI, 2.0 TDI PD, 2.5 V6, všchno problém vedle problému, a to nemluvě o exotech jako W8...
I tak by ovšem zbýval ještě druhý velký úkol, a to známá nespolehlivost motorů HTP, viz opakovaně citovaný článek pana Vaculíka (technického redaktora SM)😒br />
[odkaz]
Ostatně aby těch výzev nebylo málo, další jsou rozvody u TSI, snad ta nová verze v Rapidu s řemenem místo řetezu bude už v pořádku. Jenže u koncernu VW tomu čert věř, tam je těch problematických motorů tolik... Jen si připomeňme: HTP, TSI od 1.2 až po 1.8, 1.6 FSI, 2.0 TDI PD, 2.5 V6, všchno problém vedle problému, a to nemluvě o exotech jako W8...
Kolega nahoře považuje HTP za optimální motorizaci pro Rapid. Vzhledem k tomu, že mimo Euro 4 R3 Ecotecu je HTP pravděpodobně to nejhorší na trhu, zůstane s tímhle postojem asi sám.
Přesně kvůli takovýmto příspěvkům píši horní texty. Pravděpodobně se domníváš, že na silnicích se imrvére jezdí (rodinná) rallye. Tedy snad jednu doplňující větičku - nejen RAPID, samozřejmě, ale i Punto na základu a další a další "záklaďáci" nejsou žádnou brzdou provozu. Pravdou ovšem je, že když tedy v dané subtřídě na základu něco pružnějšího, pak výhradně RAPIDA. To je snad jasné i tobě.
Děláš si legraci nebo to myslíš vážně? Ne, Ty se jen dobře bavíš, toť vše. Nejmenovaná konkurence totiž nabízí i v základu motory, se kterými nebude o strach předjíždět.
Přesně jak píšeš.
Zdejší mladí diskuzní bejči vidí každýho řidiče jako Colina McRaye, ale neuvědomují si, že i kdyby těm lidem dali do ruky 2x či 3x silnější auto, tak stejně rychleji jezdit nebudou.
I oni sami poznají, že s časem se jejich jízdní styl podstatně zklidní.
Zdejší mladí diskuzní bejči vidí každýho řidiče jako Colina McRaye, ale neuvědomují si, že i kdyby těm lidem dali do ruky 2x či 3x silnější auto, tak stejně rychleji jezdit nebudou.
I oni sami poznají, že s časem se jejich jízdní styl podstatně zklidní.
Do jakého auta bys z hlediska aktivní bezpečnosti raději posadil svou rodinu?
a) Rapid MPI
b) Rapid TSI 85k
I ti flegmatici musí občas předjet kamion, uhnout tramvaji nebo objet kombajn...oni to udělají p o m a l u, je ale otázka, zda tak pomalý bude i náklaďák v protisměru.
a) Rapid MPI
b) Rapid TSI 85k
I ti flegmatici musí občas předjet kamion, uhnout tramvaji nebo objet kombajn...oni to udělají p o m a l u, je ale otázka, zda tak pomalý bude i náklaďák v protisměru.
1) Ne každý má rodinu, Rapid s HTP není ideální představitel rodinného vozu.
2) Není to tak dávno, co tu všichni jezdili ve stodvacítkách a jiných hrůzách (jsou na ně zvyklí), pro ně je i to chcíplé HTP učiněná raketa.
Nestrkej všechny kolem do jednoho pytle, ty víš prd o preferencích jiných lidí.
2) Není to tak dávno, co tu všichni jezdili ve stodvacítkách a jiných hrůzách (jsou na ně zvyklí), pro ně je i to chcíplé HTP učiněná raketa.
Nestrkej všechny kolem do jednoho pytle, ty víš prd o preferencích jiných lidí.
1) Nahoře je cituji: "Osobně bych tento motor v Rapidu preferoval, a to i s akcentem na výbornou cenu." Půlku té věty je možno přisuzovat pokročilému věku, druhou asi tomu, že dottore chyběl na matematice.
2) Jo, dejte lidem polskej jogurt, bude jim to stačit, vždyť nedávno čekali frontu i na shnilý pomeranče. Argumentovat autem, které se přestalo vyrábět před 25 lety, je teda nářez.
Možná vím prd o preferencích jiných lidí, ale nelíbí se mi, když to auto v protisměru už prostě přidat...nemůže. :-!
A copak to ten Rapid teda je, když ne rodinné auto?
2) Jo, dejte lidem polskej jogurt, bude jim to stačit, vždyť nedávno čekali frontu i na shnilý pomeranče. Argumentovat autem, které se přestalo vyrábět před 25 lety, je teda nářez.
Možná vím prd o preferencích jiných lidí, ale nelíbí se mi, když to auto v protisměru už prostě přidat...nemůže. :-!
A copak to ten Rapid teda je, když ne rodinné auto?
1) Volba jednotlivce, je jen jeho volba, stejně jako dneska nahází plno lidí do uren ty špatné volební lístky.
2) je to realita, tak ji nepřehlížej, i když chápu, že ty to neznáš, nezažil jsi to a tedy to nemůžeš chápat.
Lidi zvyklí na zdechlé auto, nejsou zvyklí předjíždět, prostě to nedělají. Zkus to pochopit.
Rapid se základním motorem je základ, stejně jako Fabia s HTP není dálniční křižník. Dokud toto nepochopíš, budeš tu za neználka.
2) je to realita, tak ji nepřehlížej, i když chápu, že ty to neznáš, nezažil jsi to a tedy to nemůžeš chápat.
Lidi zvyklí na zdechlé auto, nejsou zvyklí předjíždět, prostě to nedělají. Zkus to pochopit.
Rapid se základním motorem je základ, stejně jako Fabia s HTP není dálniční křižník. Dokud toto nepochopíš, budeš tu za neználka.
Je HTP optimem jak je tu předkládáno? NE. Hotovo, tečka. Preferenci jednoho procenta kupujících (autosalony, které to nakoupí, aby dokopali lidi do TSI) můžeme považovat za statistickou odchylku.
Největší porcento Fabií a je to více než 1/2 se prodává s 1.2 HTP.
Drtivá většina vozů v provozu je obsazena jen řidičem, případně dvěma lidmi.
Kdo chce lítat denodenně po dálnici, pro toho opravdu vhodná volba HTP nebude. Za což nemůže vůz, ale ten, kdo si ho na to vybral.
Ty tečko.
Drtivá většina vozů v provozu je obsazena jen řidičem, případně dvěma lidmi.
Kdo chce lítat denodenně po dálnici, pro toho opravdu vhodná volba HTP nebude. Za což nemůže vůz, ale ten, kdo si ho na to vybral.
Ty tečko.
c)Ceed 1,4
Kratka verze je ted 275000,kombi za 300000,tak nac kupovat Rapid kdyz nejsem zarytej skodovkar.Je pravda ze jsem se na nej tesil,ale pokud cenou nepujde dolu tak neni duvot ho kupovat.Ja osobne na presrok planuju koupi auta a tak jsem se na novou dostupne cenovou skodku tesil.Ted vim ze korejec ma u me vetsi sanci.
Kratka verze je ted 275000,kombi za 300000,tak nac kupovat Rapid kdyz nejsem zarytej skodovkar.Je pravda ze jsem se na nej tesil,ale pokud cenou nepujde dolu tak neni duvot ho kupovat.Ja osobne na presrok planuju koupi auta a tak jsem se na novou dostupne cenovou skodku tesil.Ted vim ze korejec ma u me vetsi sanci.
ja jazdim kludne - nerozumej brzda premavky, pouzivam pritom hlavu, ale obcas potrebujes nieco predbehnut, alebo poriadne pridat. Uz som to pisal vyssie, ten motor je zaklad a ziaden predavac nam nebude davat zelezo k hlave , aby sme si zobrali rapida s tromi valcami 😉
To je fakt dojemné jak si s GTI medíte... 😄
:yes: Párkrát jsem s 1,2 HTP ve Fabii jel a bylo to v pohodě. K diskuzi je třeba poznamenat, že Gaussova křivka platí i zde; tzn. část nemá řidičák vůbec, část jezdí bazar/firemní a část diskutujících mělo možnost si vybrat auto a nakonfigurovat si ho podle sebe. Jako největší zhrzené milenky se ukazují první dvě skupiny, neboť
1) na obrázku je BMW M5 vždy atraktivnější než Fabia s HTP
2) přijít do Áček a zjistit, že mě Cetelem založí maximálně na Fábii s tříválcem, to pak musí člověk pořádně zatrpknout
1) na obrázku je BMW M5 vždy atraktivnější než Fabia s HTP
2) přijít do Áček a zjistit, že mě Cetelem založí maximálně na Fábii s tříválcem, to pak musí člověk pořádně zatrpknout
Pokud se ti Fabia HTP zdá v pohodě, musím ti pogratulovat k neobyčejné skromnosti. To tě šlechtí. :yes:
V cenových relacích i relacích toho, co jako základ nabízí nekoncernová konkurence, je opravdu v pohodě.
Jinak ale čeřím pravou nohou trošku jiné vody 😉
Jinak ale čeřím pravou nohou trošku jiné vody 😉
Podivej se na cenu Rapida s 1,2 MPI a mrkni co za to dostaneš u konkurence... moc v pohodě to teda není. 😉
1) Samozřejmě, je jen dobře, že je z čeho vybírat
2) Rapid je novinka na trhu
3) Výrobce Škoda Auto nese jisté záruky, že např. interiér nezačne po 20tis. vrzat a rozpadat se
4) Prostor
5) Design
6) Mít Škodovku (nebo VW) znamená v Čechách mít lépe investované peníze, než např. do zlata 😉 >😁
PS: ony cenové relace jsem vztahoval na Fabii HTP.
2) Rapid je novinka na trhu
3) Výrobce Škoda Auto nese jisté záruky, že např. interiér nezačne po 20tis. vrzat a rozpadat se
4) Prostor
5) Design
6) Mít Škodovku (nebo VW) znamená v Čechách mít lépe investované peníze, než např. do zlata 😉 >😁
PS: ony cenové relace jsem vztahoval na Fabii HTP.
Investice... jasně pokud ti ho po prvním týdnu soužití nějaký lepka nepřemístí někam na východ >😁
Tvou argumentaci bohužel sráží k zemi jedna věc a tou je Golf, který je také novinkou a je to VW. To jen pro případ, že by někdo ohrnoval nos nad Meganem, Astrou, Cee'dem, C4 či i30 v základu již se čtyřválci za stejné peníze...
Tak tak.... do Rapida by mě nikdo nedosal, když můžu za stejné peníze mít Golf v zatraceně dobré základní výbavě.
Rapid ještě v bazarech nestojí...
Když to říkáš ty. Evidentně máš přehled o bazarových nabídkách. :yes:
Já jen, že se tu ostentativně vyjadřuješ o Rapidu, kterému však musíš při setkání naživo vykat...
A to z jakého důvodu?
Že na to vůbec reaguješ... Jednak jsem nepochopil, jak se dá na příspěvek o tom, že za cenu Rapidu lze koupit plnohodnotné vozy segmentu C, odpovědět větou "Rapid ještě v bazarech nestojí...", ale zjevně mám dlouhé vedení a jednak autorem nejostentativnějších komentářů vůbec je samozřejmě on sám. Věta o vykání zas nemůže být snad nic jiného než projev choromyslnosti. Jen pro něj typická a neskutečně směšná snaha sebe a své favority povyšovat nad zbytek světa. Možná kdyby s takovým výrazivem šetřil, tak tím občas nad některými lidmi získá diskuzní převahu (přestože je to samozřejmě věta hodná primitiva), ale takhle je to jen fraška. Nicméně terč posměchu ze sebe dělá sám a dobrovolně, tak co naplat.
Co napsat? Snad jen, že se bavím. 😄
Pokud bych ti měl přeložit co tím chtěl GTI říct taak nejspíš to, že na Rapida peníze nemám a do doby než na něj budu mít (až bude za 10let v bazaru) tak nemám právo o Rapidu diskutovat.
Legrační když tohle vypadne z úst majitele přestárlého Volva.
Pokud bych ti měl přeložit co tím chtěl GTI říct taak nejspíš to, že na Rapida peníze nemám a do doby než na něj budu mít (až bude za 10let v bazaru) tak nemám právo o Rapidu diskutovat.
Legrační když tohle vypadne z úst majitele přestárlého Volva.
Tak mě to taky bavilo, ale prvních pár dní, co jsem tu byl.
Aha, tak taková blbost mi skutečně nedošla. >😁 Nicméně díky za osvětlení.
Aha, tak taková blbost mi skutečně nedošla. >😁 Nicméně díky za osvětlení.
Ako sa vravi, proti gustu... .
Kazdopadne mu treba pogratulovat aj k slusnosti k danej motorizacii.
Ci pripadne ku selektivne kratkej pamati, ktora rada spomina len na dobre udalosti.
Kazdopadne mu treba pogratulovat aj k slusnosti k danej motorizacii.
Ci pripadne ku selektivne kratkej pamati, ktora rada spomina len na dobre udalosti.
Jo jo, "v pohodě" je dost širokej interval. Přijatelná je Fabia HTP ve městě, nad 80 km/h už to je blbý. Nedejbože když v tom sedí i někdo jiný, než řidič. A to v Rapidu nejspíš co? Bude. A k tomu plnej kufr jídla na víkend.
Nejde o závody na semaforech, jde o alespoň nějakou základní aktivní bezpečnost.
Nejde o závody na semaforech, jde o alespoň nějakou základní aktivní bezpečnost.
Tím nemá smysl argumentovat, on to nechápe. Je to každého věc, ale nevím proč si kupovat auto, kde budu po drtivou většinu roku vozit vzduch a každé předjíždění na okresce (nedej bože) na dálnici pro mně bude nechtěný adrenalin. S takovými jedinci se nemá smysl bavit, protože když nemají argumenty, začnou útočit stylem "50% z vás stejně nemá auto."
Naopak, já pro to, co napsal Odan, pochopení mám. Ale realita není tak špatná, jak ji tady líčí.
To je asi pravda, nicméně proč si kupovat auto velikosti Rapidu do města? Stejně dobře poslouží Fabia, i když, co vím z doslechu, tak se najdou i lidé, kteří koupí v základu i Superb.
Pochop, zde hraje roli motivace v podobě prostoru, ať už nákladového, či prostoru v kabině. Je to zcela regulerní motivace, tak zase někdo jiný jde například hlavně po výkonu atd.
Po silnicích jezdí spousta méně výkonných aut, než je Fabia HTP. Není to motor pro fajnšmekry, to uznávám. Ale kdo si má nabít hubu, tak si ji dřív nebo později stejně nabije. A výkon motoru v tom hraje až druhotnou roli. U HTP se zamačkávání do sedadel v jakékoliv rychlosti nekoná, ale pořád mluvíme o základní motorizaci, kterou si lidi přejí a kupují.
Jasně, nechci to nějak hrotit - reagoval jsem jen na ten nesmysl o optimální motorizaci z úvodního příspěvku. Fabie s HTP do města bohatě stačí, ale myslel jsem, že Rapid cílí o něco výše.
A vzhledem k tomu, že TSI stojí jenom o pár korun víc, je celá tahle diskuse trochu zbytečná - myslím, že první co dealer zákazníkovi udělá bude to, že ho po krátké projižďce v HTP nacpe za volant TSI.
A já bych raději jezdil v oholeném TSI než v jakémkoli i vybaveném HTP (myšleno v Rapidovi).
A vzhledem k tomu, že TSI stojí jenom o pár korun víc, je celá tahle diskuse trochu zbytečná - myslím, že první co dealer zákazníkovi udělá bude to, že ho po krátké projižďce v HTP nacpe za volant TSI.
A já bych raději jezdil v oholeném TSI než v jakémkoli i vybaveném HTP (myšleno v Rapidovi).
Problém není v tom, co bys raději jezdil, problém je náhled na základní motorizaci. A ta je holt v tom Rapidu opravdu špičková.
S tímhle názorem jsi tu očividně sám. Nic při zlém.
Vysmívaný Fluence je na tom lépe, stejně tak Cruze i ostatní. Tohle je tak na úrovni Thalie - poněkud nedůstojné. Naštěstí jsou tu i výborná TSI.
Vysmívaný Fluence je na tom lépe, stejně tak Cruze i ostatní. Tohle je tak na úrovni Thalie - poněkud nedůstojné. Naštěstí jsou tu i výborná TSI.
Píšeš to špatně - Ano jsou tu výborná TSI, ovšem je tu i výborný nový tříválec. Jen to vědět.
Dopustím se analogie: Je 1.2 TSI pro Golf akorát? Je. A co pro Passat? 😉
HTP může být OK pro Fabii a to ještě pouze za určitých podmínek = město a max. 2 lidé na palubě. Z houna bič neupleteš a tedy z motoru, který sotva jede i ve Fabii, neuděláš ani vzdáleně přijatelnou motorizaci pro rodinný vůz...k tomu by byl potřeba zázrak a kompresor navíc.
Pokud něčí ambice končí u toho, že motor otočí koly, pak ano, vzhůru pro HTP. Tím bych to uzavřel. 😄
FluenceFluenceFluence. >😒]
HTP může být OK pro Fabii a to ještě pouze za určitých podmínek = město a max. 2 lidé na palubě. Z houna bič neupleteš a tedy z motoru, který sotva jede i ve Fabii, neuděláš ani vzdáleně přijatelnou motorizaci pro rodinný vůz...k tomu by byl potřeba zázrak a kompresor navíc.
Pokud něčí ambice končí u toho, že motor otočí koly, pak ano, vzhůru pro HTP. Tím bych to uzavřel. 😄
FluenceFluenceFluence. >😒]
" ......je pružnější, než základ ve Fabii, a to i díky špičkovému zpřevodování."
" . Už jen tato informace (spolu s vědomím vskutku mistrovského vyvážení) tě jistě vede k závěru, že je to opět další škodovácký majstrštyk."
Uz len pri precitani dvoch viet kazdy dojde k zaveru, ze si sfetovany, lebo zdravo mysliaci clovek toto nemoze napisat >😁 >😁
" . Už jen tato informace (spolu s vědomím vskutku mistrovského vyvážení) tě jistě vede k závěru, že je to opět další škodovácký majstrštyk."
Uz len pri precitani dvoch viet kazdy dojde k zaveru, ze si sfetovany, lebo zdravo mysliaci clovek toto nemoze napisat >😁 >😁
Ale ne, GTI si jako obvykle dělá legraci, schválně předvádí karikaturu fanatického fanouška koncernu VW, aby nás ostatní pobavil a rozproudil diskuzi.
To co GTI píše, samozřejmě nemyslí vážně, to je při jeho inteligenci nemyslitelné. Naopak, ta karikatura, to pokřivené zrcadlo je perfektní, jen už se to časem trochu opakuje.
To co GTI píše, samozřejmě nemyslí vážně, to je při jeho inteligenci nemyslitelné. Naopak, ta karikatura, to pokřivené zrcadlo je perfektní, jen už se to časem trochu opakuje.
Neber si můj horní text tak osobně, nechtěl jsem se tě přece veřejně adresně nijak dotknout, chce to trochu nadhledu. Pravda ovšem také je, že holt jako předobraz diskusního prosťáčka mi tu někdo stát musí. Uznávám, jsi to ty... No bóže, tohle pro tebe ovšem jistě není nic nového.
Nechápu, jak někdo může být tak troufalý, že i když přes jeho mnohokrát prokázanou neznalost techniky, absolutní neobjektivitu (např. když mu podtrhne židli redaktor kopající ve stejném týmu, cituji: ..." Psát však, že u motorů z řady EA 111 je výskyt závad pod evropským průměrem, to je už dnes drzost i od zapáleného diskutéra"... viz. : [odkaz] jako reakce na: [odkaz] ) skloubenou s prezentováním lží a polopravd, zde dále svoje názory předkládá jako dogma :no:
Jaképak dogma, to co jsem psal nahoře ví každý dospělý člověk. Jsi dospělý, nebo jsi mladý nezkušený zobák?
Stejně tak jako každý dospělý člověk ví, že cituji:"...koneckonců je dobře vědět, že procentuální vadnost motorů VW je pod celoevropským globálním průměrem"..., zdroj: [odkaz] .
Stále očekávám, že k tomu autor zaujme stanovisko, zvláště po reakci redaktora Vaculíka. Protože v opačném případě se jakékoliv autorovo tvrzení ocitne na řetízkovém kolotoči
Stále očekávám, že k tomu autor zaujme stanovisko, zvláště po reakci redaktora Vaculíka. Protože v opačném případě se jakékoliv autorovo tvrzení ocitne na řetízkovém kolotoči
Ty ... palcáte >😒]
Ale pobavíš.
Ale pobavíš.
Jo, je to legrace co tu GTI píše, jen by to chtělo nějakou inovaci a ne jen pořád ten samý blábol pod novými titulky. To už je skoro jako chtít schovat nechvalně proslulý HTP pod jinou nálepkou 😉
Chtělo by to novou rubriku - nedávno kolega Dute navrhoval humor.auto.cz... >😒]
NO ano, většina asi tříválec neřídila, protože řídit tříválcový hatapák nebo nedejbože tohleto MPI, to je doslova zážitek. Připomíná to něco mei slapšeným vysavačem a mixérem, vůbec to nejede, mimo město to žere jak krá*a, akceleraci to má na úrovni LADY VAZ 1600 z roku 1976........tenhle zážitek si většina lidí velmi ráda odpustí.
Já sem nikdy ničím jiným než 4 válcem a víc nejel a o těmi 4válcy sem najel asi 500 km, zbytek všechno V6 a V8.
Nechápu proč bych ted měl jít zkoušet tříválec, to je jako jíst pravý uherák a jít zkoušet jak chutná vysočina z Kauflandu >😁 >😁 >😁 >😁
Já sem nikdy ničím jiným než 4 válcem a víc nejel a o těmi 4válcy sem najel asi 500 km, zbytek všechno V6 a V8.
Nechápu proč bych ted měl jít zkoušet tříválec, to je jako jíst pravý uherák a jít zkoušet jak chutná vysočina z Kauflandu >😁 >😁 >😁 >😁
Jestli nepoznáš, že je pod kapotou HTP 3válec tak seš hluchej. Vibrace sice žádný od motoru vskutku nejdou nicméně podle zvuku to pozná 10 z 10 lidí.
igorvrazic
Vaverka,aspon vieme,ze je taky Skodovacky Topper alebo Inescent...
...proste Rapid HTP ideees!
...proste Rapid HTP ideees!
Myslím, že tentokrát tak trochu podsouváš autorovi něco, co neřekl. Domnívám se, že souslovím základní dynamika měl na mysli jízdu příměstskou, příp. po městě, tam skutečně bude dynamika Rapidu dostačující, jinde už to bude znatelně horší, ale jak zde někteří naznačili, příplatek za TSI je mrzký, jde spíš o to, jestli byly odstraněny jeho neduhy, a to neprověří nic než čas.
Well-being
Vždyť Rapid je jen Polo s velkým kufrem. Pokud bude kufr poloprázdný, auto i pojede ... 😉
Samozřejmě,když bude rodinka anorektiků,tak jim to bude stačit.Líp živení si budou muset připlatit,nejlíp asi za 1.6TDI >😒] Ostatně Felicie neměly taky výkon a prodávaly se líp jak housky,s tím rozdílem,že Felicie byla od začátku navržena jako auto pro "socky".Rapid má být plně konkurence schopný vůz,tak uvidíme 😉
Kuski
Já bych to zase neviděl tak černě.
Předně musím říci, že nejsem zastáncem koncernu VW, ale nyní se ho musím zastat. S motorem HTP jsem se něco najezdil ve služebním autě(Fabie kombi s 12V HTP). Pro jednoho člověka je to celkem "živý" motor(v rámci možností). Jakmile se naloží. to už je jiná. MPičko se v Rapidu neztratí. Bude sloužit jako rodiná pohoná jednotka. Při cestách s rodinou pijánko, při ježdění one men i trochu dynamiky. 😄
Já bych dal přednost spíše tomuto motoru před TSi( MPi si aspoň na nic nehraje).
:yes: :yes: :yes:
Předně musím říci, že nejsem zastáncem koncernu VW, ale nyní se ho musím zastat. S motorem HTP jsem se něco najezdil ve služebním autě(Fabie kombi s 12V HTP). Pro jednoho člověka je to celkem "živý" motor(v rámci možností). Jakmile se naloží. to už je jiná. MPičko se v Rapidu neztratí. Bude sloužit jako rodiná pohoná jednotka. Při cestách s rodinou pijánko, při ježdění one men i trochu dynamiky. 😄
Já bych dal přednost spíše tomuto motoru před TSi( MPi si aspoň na nic nehraje).
:yes: :yes: :yes:
superkutil
Jede to, ale zázrak to není. Když je potřeba aby to jelo, misí se pořádně roztočit. Jenže většina řidičů jezdí mezi 2-4tis.otáček a tak nejsou schopni z těchto rychloběžných motorů dostat rozumné zrychlení.
yoggi
Skoda auto si naozaj mysli, ze 1,2 pre rapid - nizsia stredna trieda je dostatocna ? Uvediem priklad. Sam mam fabiu combi 1,4 16V 55kW a to vobec neovplyva nejakym vykonom, ci dokonca vykonovou rezervou v kopci - len uvediem, ze je to kategoria male auto.
Porovnanie😒br /> fabia combi 1,4 16V 55 kW pri 5000ot/min 126 Nm pri 3800ot/min.
rapid 1,2 HTP 55 kW pri 5400ot/min 112 Nm pri 3750ot/min.
To sa bud skoda auto zblaznila nacisto, alebo ozaj dobry material maju pani a niekedy by sa v praci zisiel, nech prezradia na com slapu 😊)
Chcem vidiet tu nizsiu strednu triedu ( ako to radi automobilka ) pri obsadeni 3-4 cestujucimi o schopnostiach zrychlovania, o jazde v kopci ani nehovorim. 112 Nm to bude tah, k zakladnej vybave by som doplnit ruzenec, dost casto sa hodi vodicovy 😊)
Porovnanie😒br /> fabia combi 1,4 16V 55 kW pri 5000ot/min 126 Nm pri 3800ot/min.
rapid 1,2 HTP 55 kW pri 5400ot/min 112 Nm pri 3750ot/min.
To sa bud skoda auto zblaznila nacisto, alebo ozaj dobry material maju pani a niekedy by sa v praci zisiel, nech prezradia na com slapu 😊)
Chcem vidiet tu nizsiu strednu triedu ( ako to radi automobilka ) pri obsadeni 3-4 cestujucimi o schopnostiach zrychlovania, o jazde v kopci ani nehovorim. 112 Nm to bude tah, k zakladnej vybave by som doplnit ruzenec, dost casto sa hodi vodicovy 😊)
Přesně to samé auto mám jako DD a sdílím i Tvůj názor. :yes😒br />
Jo, s tím růžencem je to na komoru. >😒]
beibej
Automatická cena Rapidu MPI při náběhu prodeje.( pssst zatím tajné )
qwert88
Dědovi a babce a jiným bude na chatu a do obchodu stačit fábie HTP,to je jasný.Kdyby raději místo HTP 51kw do Fábie dali ten zázrak MPI(už bez vybrací asi) 55kw a do Rapida to vůbec nedávali,tak by to bylo někde jinde.Jenže ono 1.2TSI není taky žádná výhra,co jsem tak slyšel,je momentálně tříválec,nebo HTP 51kw tou spolehlivější volbou.U TSI donedávna přeskakovaly řetězy,ale to není jedinný problém,odchází zapolovací cívky,známýmu dokonce po 60000km odešel úplně motor a olej kupodivu nežral(bortily se písty,ztráta komprese).Další známý problém teplotní čidlo,kabely ke svíčkám jsou tak nešikovně,že při návštěvě přírody si můžete být téměř jistí,že se do motoru podívají kuny a jiná banda,nasledně odjíždíte z na tři válce v tom lepším případě,nebo vůbec,znám je i problém s elektronikou motoru.Jak tu někdo výše psal tak do Rapida a do Fábie se nadále bude dávat ten stávající 8V+řetěz,16ventil s rozvoďákem se dává do new golfa a do nové "oktáfky" jen 1.4TSI.A nevěřím,že ten novej motor bude bez chyby,určitě se tam zase něco najde.No zdá s,že tyto moderní "turbomotůrky" jsou větší "rychlokvšky"než se doufalo.
Souhlas, jen to chce vyspecifikovat - problémy jsou u nekolika typů motorů koncernu VW (1.2, 1.4 a 1.8 TSI) a u jednoho motoru BMW / PSA (1.6 THP). Ostatní jako třeba Ford, Opel, Fiat/Alfa nebo Renault s malými turby žádné potíže nemají...
Ano,třeba motory Opel,alespoň 1.4ky s turbem jsou v pohodě,taktéž asi Fiat/Alfa1.4ky,ale ostatní ještě těžko říct,protože jsou na trhu chvíli a závady se třeba ještě nestačily projevit.Třeba ten 1.0ecoboost V3 od Forda,se teď nedávno začal prodávat,takže s tím ještě nikdo nemá moc najeto,taktéž ten Renault myslím 1.2Tce.
-------
Diesel je jen úsporný. :yes:
1,9TDI samozrejme jela mnohem lepe než 1,6TDI common rail (CR) s DPF (filtr pevných částic) :no😒br />
Auto 1,6TDI jede jako když bylo nové, Co se ekologie týče, myslím, že filtrem zachyceny částice byly krutě vykoupeny zvýšenou spotřebou nafty. DPF je cesta do slepý uličky. Když dieselových motorech jsou tak škodlivý, tak ať je přestanou vyrábět a jezdí se jen na benzín. Diesel s ucpaným výfukem je auto na houby.
Diesel je pěkná věc, ale jen chvíli. Po čase má totiž značné problémy s emisemi, se zvyšujícím se mechanickým hlukem, s turbodmychadly atd.. Kvůli tomu, aby emise plnil, stává se z něj velmi složitý agregát. K tomu je třeba připočítat ještě problémy s naftou v zimě, náchylnost na její kvalitu, vyšší náklady na údržbu a nakonec vyšší cenu auta oproti benzínovému modelu.
Na špínu auto nejezdí !!!
[odkaz]
To je jednoznačně nejlepší volbou, a to pouze 1,9 TDI PD bez DPF :yes: , ale bohužel přestal výroba motoru.
1,9TDI samozrejme jela mnohem lepe než 1,6TDI common rail (CR) s DPF (filtr pevných částic) :no😒br />
Auto 1,6TDI jede jako když bylo nové, Co se ekologie týče, myslím, že filtrem zachyceny částice byly krutě vykoupeny zvýšenou spotřebou nafty. DPF je cesta do slepý uličky. Když dieselových motorech jsou tak škodlivý, tak ať je přestanou vyrábět a jezdí se jen na benzín. Diesel s ucpaným výfukem je auto na houby.
Diesel je pěkná věc, ale jen chvíli. Po čase má totiž značné problémy s emisemi, se zvyšujícím se mechanickým hlukem, s turbodmychadly atd.. Kvůli tomu, aby emise plnil, stává se z něj velmi složitý agregát. K tomu je třeba připočítat ještě problémy s naftou v zimě, náchylnost na její kvalitu, vyšší náklady na údržbu a nakonec vyšší cenu auta oproti benzínovému modelu.
Na špínu auto nejezdí !!!
[odkaz]
To je jednoznačně nejlepší volbou, a to pouze 1,9 TDI PD bez DPF :yes: , ale bohužel přestal výroba motoru.
to co si napisal je az prilis jednostranne.
1)Zlozitost priamovstrekovej nafty a benzinu je podobna - u tsi turbo, vstrekovace, niektore benzinaky maju aj dvojhmotovy zotrvacnik
2)kedze sa v europe sialenym tempom rozsirili naftove motory, tak mas vacsiu sancu vychytat na nich muchy ako na benzinovych turbach, ktorych podiel voci nafte je stale nizky
3)nafta vs. benzin - je prijemnejsie jazdit naftakom ako atmosferickym benzinakom, ktory je poriadne priskrteny kvoli emisiam
PS: radsej by som benzin, ale........
1)Zlozitost priamovstrekovej nafty a benzinu je podobna - u tsi turbo, vstrekovace, niektore benzinaky maju aj dvojhmotovy zotrvacnik
2)kedze sa v europe sialenym tempom rozsirili naftove motory, tak mas vacsiu sancu vychytat na nich muchy ako na benzinovych turbach, ktorych podiel voci nafte je stale nizky
3)nafta vs. benzin - je prijemnejsie jazdit naftakom ako atmosferickym benzinakom, ktory je poriadne priskrteny kvoli emisiam
PS: radsej by som benzin, ale........
TSI a MPI nemají dvouhmotový setrvačník!
Dieselové vozidlo je velmi citlivý vstřikovací systém náročnější na údržbu než benzínový motor.
Benzínový motor je velmi tišší, má příjemnější chod :yes: :yes: :yes:
Dieselové vozidlo je velmi citlivý vstřikovací systém náročnější na údržbu než benzínový motor.
Benzínový motor je velmi tišší, má příjemnější chod :yes: :yes: :yes:
I když nejsem žádným příznivcem nafty, ale výrobce nemůže za to, jak je u nás nafta kvalitní, nebo za to, že nějaký chorobný šetřílek jezdí k neznačkové pumpě. Jinak máš samozřejmě pravdu, ale nemálo lidí vidí jen "málo to žere." Ano, ono to skutečně málo žere, ale při kvalitních palivech, aditivech a při správném používání motoru, imho dokončených regeneracích. Další věc je, že investice do dieselu se nevrátí, pokud nenajedeš určité množství km.
tsi maju len priamy vstrek a turbo, mimochodom pisal som, ze niektore benzinaky ho maju, t.j. nie vsetky. MPI je zdochlina
Nejako mi vysvetli narocnost na udrzbu - doma mam naftak, predtym v praci sa frcalo na nafte a nejako som si nevsimol tu vyssiu narocnost na udrzbu za predpokladu, ze pouzivas hlavu a nejazdis ako hovado
Nejako mi vysvetli narocnost na udrzbu - doma mam naftak, predtym v praci sa frcalo na nafte a nejako som si nevsimol tu vyssiu narocnost na udrzbu za predpokladu, ze pouzivas hlavu a nejazdis ako hovado
-------
pod kapotou vozu je s atmosférickým benzínem jezdit mnohem lépe než s naftou.
Škodu Rapid nejlepší motor
1. 1,4TSI 90kW :yes:
2. 1,2TSI 77kW :yes:
3. 1,6TDI 77kW :yes:
4. 1,2TSI 63kW :yes:
5. 1,6TDI 66kW :no:
6. 1,2MPI 55kW :no:
Škodu Rapid nejlepší motor
1. 1,4TSI 90kW :yes:
2. 1,2TSI 77kW :yes:
3. 1,6TDI 77kW :yes:
4. 1,2TSI 63kW :yes:
5. 1,6TDI 66kW :no:
6. 1,2MPI 55kW :no:
ještě 1.6TDI 55kw,nebo oni to tam nedají :😉
goman
Podlefotografie motorového prostoru se zdá, že tu něco chybí ! Aha - čtvrtý válec.Je tam místo akorát pro něj....
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
grifith
Škoda dokáže jedním autem cílit na různé automobilové kategorie. Jak jinak si vysvětlit, že konkurentem Rapidu 1,2 MPI se z ničeho nic stal Fiat Linea a Chevrolet Aveo....? Že by Škoda konečně přiznala pravou tvář Rapidu? Kde jsou srovnání s pravými konkurenty a jejich "základem"? Že by se z Rapidu stalo jen silně předražené přibližovadlo? To nechť si posoudí každý sám 😉
Katikakus
Nejzabavnejsi na cele diskusi je, jak stejni lide, kteri kritizuji konkurenci za udajne chciple zakladni motory (ktere jsou samozrejme rychlejsi nez hatapka v Rapidu), zde najednou tvrdi, ze potencialni kupci stejne rychleji jezdit nepotrebuji a motor je bez problemu dostacujici.
Pokrytectvi a hloupost techto lidi nema hranic. Jmenovat je zbytecne, vsichni, vcetne jich samotnych vime, o koho jde. Stejna jmena, stejne stupidni nazory pod kazdym clankem... 8-s :no:
Pokrytectvi a hloupost techto lidi nema hranic. Jmenovat je zbytecne, vsichni, vcetne jich samotnych vime, o koho jde. Stejna jmena, stejne stupidni nazory pod kazdym clankem... 8-s :no:
Přesně tak, Korejci a Japonci mají základ "chcíplý," kdežto pro Rapid je to ideál, tomu se nelze než smát. Ideál by to byl, ale to by v Rapidu museli jezdit 2 a bez nákladu. Vždyť tenhle výkon bude mít jeden z motorů Mitsu Mirage, ale to auto má vážit cca. 850 kg.
To nemusíte chodit daleko,vždyť tenhle výkon má i Up,Citigo a váží taky tak nějak.
To je samozřejmě pravda, Cígo je svižné i se slabším motorem, nebál bych se s ním ani na dálnici.
To letí na dálnici možná líp jak Fábie HTP s teda s těmi 55kw,na to jaké je to "kinderautíčko" >😒]
To auto je mi sympatické, jak nic jiného z nabídky Škody, je to taková "japonská" koncepce, malý motor do malého auta a trochu zručný řidič s tím zesměšní kde co. Jediné co mi na tom autě vadí, je nepolstrovaný kufr a nonsense s otvíráním pravého el. okna pouze u spolujezdce. Navíc mi přijde, že je celkem levné auto a automobilka okolo něj nedělala takový humbuk jako okolo Rapida.
Co základ, základ nikoho nezajímá, pokud mu ho nenutí. Horší je mrtvo v horních patrech nabídky. Pravda je, že Rapid nemá ani jeden motor, který by splnil mou podmínku pro použitelné minimum. Nicméně nejsem cílovou skupinou.
Nemůžu se dočkat příští recenze nějakého Korejce nebo faceliftovaného Fluence s 1.6. To bude diskusní vývrtka.
Nekteré diskutéry můžeme omotat drátem a strčit mezi dva magnety...a na dostavbu Temelína zvysoka kašlat. >😒]
Nekteré diskutéry můžeme omotat drátem a strčit mezi dva magnety...a na dostavbu Temelína zvysoka kašlat. >😒]
GTI
Po zběžném čtení diskuse se člověku stáhne hrdlo, vždyť závěr gallardů, plakátů a plejstejšnů je jedním dušným dechem jasný - Rapid v základu je pomalá šunka, takříkajíc třídní loudálek, konkurence střihá základy rovnou pod inspirací nissanu gtr, prostě klasická boleslavská šeď, pomalost a nuda.
No tak se na to krátce mrkněme😒br />
PUNTO - 1.2: 0-100 za 14,5 s. 😢
LINEA - 1.4: 0-100 za 14,6 s. 😢
Yaris - 1.0: 0-100 za 15,3 s :😉
CITROEN C3 1,1: 0-100 za 16,5 :😉 >😁
Nyní se sedni, uvolni tanga a zvolna to vydejchej, přijde rána prozření -
ŠKODA RAPID 1,2 MPI: 0-100 za 13.9 :yes😒br />
P.S. Já vím, je to pro tebe taková malá velká garážová deflorace. To víš, vstup do reálného silničního života jistá rizika nese, zejména u těch, co se snaží psát diskuse z pozice kapitána automobilového průmyslu. Ale máš recht, jak by od tebe mohl člověk čekat znalosti, když svět aut u tebe zatím začíná a končí u omalovanky Krtek a autíčko...
BRAVO RAPID :yes: :-!
P.S. Těch bezmála sedmnáct citroenovských sekund... na tohle má možná i... Usain Bolt :😉 😉
No tak se na to krátce mrkněme😒br />
PUNTO - 1.2: 0-100 za 14,5 s. 😢
LINEA - 1.4: 0-100 za 14,6 s. 😢
Yaris - 1.0: 0-100 za 15,3 s :😉
CITROEN C3 1,1: 0-100 za 16,5 :😉 >😁
Nyní se sedni, uvolni tanga a zvolna to vydejchej, přijde rána prozření -
ŠKODA RAPID 1,2 MPI: 0-100 za 13.9 :yes😒br />
P.S. Já vím, je to pro tebe taková malá velká garážová deflorace. To víš, vstup do reálného silničního života jistá rizika nese, zejména u těch, co se snaží psát diskuse z pozice kapitána automobilového průmyslu. Ale máš recht, jak by od tebe mohl člověk čekat znalosti, když svět aut u tebe zatím začíná a končí u omalovanky Krtek a autíčko...
BRAVO RAPID :yes: :-!
P.S. Těch bezmála sedmnáct citroenovských sekund... na tohle má možná i... Usain Bolt :😉 😉
Aha, takže uznáváš že Rapid je auto B segmentu? Já osobně bych ho tedy zařadil mezi B a C ale proti gustu...
Tohle si zapamatuju. Neb to je tak hloupá a průhledná argumentace, že bych ji čekal tak od Matelka. Chlape, sakra, zkus si udržet nějaký glanc a úroveň...
Jenže - u nás je Rapid v tomto základu cenově srovnatelný s většinou základních verzí plnohodnotných zástupců C segmentu. A tam už jsme v rámci základních motorů někde jinde, že?
Ale na druhou stranu, fajn. To že Rapida srovnáváš s auty za 200-220 tisíc vlastně naznačuješ to samé co si myslím já - tam někde (220-230) je správná cenová hladina Rapidu s HTP - pardon MPI. I ta výbava tomu odpovídá.
Tohle si zapamatuju. Neb to je tak hloupá a průhledná argumentace, že bych ji čekal tak od Matelka. Chlape, sakra, zkus si udržet nějaký glanc a úroveň...
Jenže - u nás je Rapid v tomto základu cenově srovnatelný s většinou základních verzí plnohodnotných zástupců C segmentu. A tam už jsme v rámci základních motorů někde jinde, že?
Ale na druhou stranu, fajn. To že Rapida srovnáváš s auty za 200-220 tisíc vlastně naznačuješ to samé co si myslím já - tam někde (220-230) je správná cenová hladina Rapidu s HTP - pardon MPI. I ta výbava tomu odpovídá.
Rapid je přece autem převleků, stejně jako názory mistra GTI >😁 1,2 MPI proti C3 1,1 - ale 1,4 TSi už může klidně soupeřit s Golfem. Na auto segmentu B je tedy trochu drahé, ale přece jen "české" :-! Musíme uznat, že GTI je mistrem ostrovtipu 😉
Nemusím nic uznávat, uvidíš, že když se zamyslíš, po čase ti to všechno dojde. Rapid je subsegment , speciální téma, jemuž v podstatě nemůže dnes žádný vůz konkurovat. Nečekáš snad, že ho tu budu poměřovat s A-Klasse? Právě v předmětném hraničním subsegmentu Rapid těží jednak z třídně výborných rozměrů, jednak z toho, že právě jako svůj motorový základ nabízí úsporný, moderní přiměřeně výkonný motor. Tady lze právě spatřit to široké rozpětí, které může automobilka ŠKODA vykrývat.
Cenu příliš podskakuješ, v tomhle je dnes Rapid tak trochu v obdobném postavení, jaké o něco výše zaujímala (zaujímá) Octavia - tedy jakési - malé/velké auto. osobně bych právě preferovasl u Rsapidu skromnou výbavu, a to i co se týká motorů, proto ta má chvála novému motoru. Cena je tedy v pořádku.
Cenu příliš podskakuješ, v tomhle je dnes Rapid tak trochu v obdobném postavení, jaké o něco výše zaujímala (zaujímá) Octavia - tedy jakési - malé/velké auto. osobně bych právě preferovasl u Rsapidu skromnou výbavu, a to i co se týká motorů, proto ta má chvála novému motoru. Cena je tedy v pořádku.
Po tobě nikdo žádné uznání nechtěl, ty by ses hlavně měl zamyslet sám nad sebou... Nejen mě už po čase došlo, že tvé příspěvky mají lidi iritovat už ve své podstatě a to se ti jednoznačně daří! Ty jsi vážně blázen, skáčeš z extrému do extrému, srovnávat s A-Klasse by bylo zjevně stejně hloupé, jako jej srovnat s Yarisem. Zamysli se konečně nad tím, co tu píšeš. Sám se zde uvádíš, do čím dál trapnějších situací.... viz tvůj úvodní příspěvek.
Hraniční subsegment? Tobě už nejspíš normální kategorie nestačí, tak si vytváříš další, pro tvé názory výhodně kategorie, to ti ovšem nijak nepomůže! To, že je Rapid je technicky průměrným autem, mu neodpářeš. Rapid je jednoznačně řazen do nižší střední třídy, nevěříš-li tomu, pak si napiš o vysvětlení přímo do automobilky. Jakožto nástupce Octavie Tour by jsi preferoval skromnou výbavu? To je logické, ono by se ti z přemíry moderních prvnků výbavy mohl zvednout kufr.... :no:
Hraniční subsegment? Tobě už nejspíš normální kategorie nestačí, tak si vytváříš další, pro tvé názory výhodně kategorie, to ti ovšem nijak nepomůže! To, že je Rapid je technicky průměrným autem, mu neodpářeš. Rapid je jednoznačně řazen do nižší střední třídy, nevěříš-li tomu, pak si napiš o vysvětlení přímo do automobilky. Jakožto nástupce Octavie Tour by jsi preferoval skromnou výbavu? To je logické, ono by se ti z přemíry moderních prvnků výbavy mohl zvednout kufr.... :no:
Jak tě čtu, tak tobě principiálně nemůže dojít nikdy nic. To je vyloučené už ze samé podstaty. Rapid je levnou Škodou, pokud to nevíš, snaž se to pochopit. Skutečnost, že byť levný, je Rapid současně na vrcholu daného subsegmentu, no to je obrovský škodovácký klad. Sám vidíš, jak se v poměřování Rapida plácáš. To je právě jeden z dalších triků (jako když vyjela Octavia 1) Rapida - umí klamat tělěm. Třeba ten horní základ - skromný motor, velmi komfortní karoserie. Ukaž mi obdobné auto. Ty ho snad znáš? Já ne. Nebo tebe spíše oslovují slogany - Alfréde do Hiltonu? 😄 Najdi v sobě pravdu, najdeš jí pak i na silnici...
Levná Škodovka za vysokou cenu. Dokud Rapid bude cenově přesahovat mainstreamový C segment, je něco velmi špatně. Chápeš tohle ty?
Prosím a kde v poměřování plácám? Tvoje neustálé mletí o ničem je jak mlácení slámy... Už se nad sebou fakt zamysli, jsi tu jen pro srandu!
Každopádně je fajn, že si aspoň na něco dokážeš odpovědět reálně. Nemusí mě oslovovat žádný slogan, je to o autě, ne o sloganu. A když jsi to nakousl, ano, Fluence je opravdu vhodný konkurent. Lepší základní motor, mnohem lepší základní výbava.... máš pravdu, to je aspoň trefa. Tak se s tím prostě smiř. 😉
Každopádně je fajn, že si aspoň na něco dokážeš odpovědět reálně. Nemusí mě oslovovat žádný slogan, je to o autě, ne o sloganu. A když jsi to nakousl, ano, Fluence je opravdu vhodný konkurent. Lepší základní motor, mnohem lepší základní výbava.... máš pravdu, to je aspoň trefa. Tak se s tím prostě smiř. 😉
Mě už vše došlo. Máme tu lowendové auto na pomezí B a C segmentu. Prakticky jediná přímá konkurence je Linea. Fluence a Cruz jsou lowendové vozy, ale jasný C segment. Srovnávat s B segmentem je v tomto případě docela hloupé - nechápu proč jsi se o to v rámci motorů pokoušel - (ale některé kombíky, třeba nádhernou Ibizu - proč ne?) Základní HTP - pardon MPI, za hodně dobrý příplatek TSI. Potud vše pro Rapid OK. :yes😒br />
ALE - sakra - oni za to chtějí 290 tisíc! Za to je u konkurence plnohodnotný a vybavěnější C segment. A to je prostě úlet. Plnohodnotným zástupcům C segmentu prostě Rapid konkurovat nemůže. Potažmo s tímto motůrkem. Ať si nám pan Frei věší bulíky na nos jak chce, ať si tady pan Vaverka o HTP - pardon MPI - básní jak chce...
Až bude Rapid za reálných +/-230 tisíc, až nám motorističtí "novináři" přestanou věšet bulíky na nos o tom, jak Rapid "drtí" plnohodnotné zástupce mainstreamového C segmentu, neřeknu proti tomu autu ani popel. Naopak - mě se vlastně docela líbí.
ALE - sakra - oni za to chtějí 290 tisíc! Za to je u konkurence plnohodnotný a vybavěnější C segment. A to je prostě úlet. Plnohodnotným zástupcům C segmentu prostě Rapid konkurovat nemůže. Potažmo s tímto motůrkem. Ať si nám pan Frei věší bulíky na nos jak chce, ať si tady pan Vaverka o HTP - pardon MPI - básní jak chce...
Až bude Rapid za reálných +/-230 tisíc, až nám motorističtí "novináři" přestanou věšet bulíky na nos o tom, jak Rapid "drtí" plnohodnotné zástupce mainstreamového C segmentu, neřeknu proti tomu autu ani popel. Naopak - mě se vlastně docela líbí.
No je fajn, že se ti docela líbí, svědčí to o tom, že máš vkus. To víš, Škoda je vyprofilovaná automobilka, automobilka s respektem. Oná má své zákazníky a ti zákaznící zase ví, jakou kvalitu dostanou. Věř, že té kvalitě koresponduje cena. Je to absolutní novinka, navíc novinka na kterou se silně čeká po celé Evropě, Škoda tedy cenu drží na horní realistické možnosti. Časem se to upraví. Myslím jako dolů 😄
O kvalitách firmy Škoda potažmo VW a jejich motorů tu byl nedávno článek pana Vaculíka... echt kvalita ty motory 😉
Ovšem z logiky tvého vyjádření mi vychází že Golfu VII koncern moc nevěří a kvalitní moc nebude neb jeho startovní cena je velmi, velmi příznivá. Takový Focus začínal mnohem, mnohem výše...
Takže bacha - pokud argumentuji blbostmi jako je přímá úměra mezi cenou a kvalitou, mohu sám sebe vyoutovat...
Ps.: Nemyslím, že o vkusu/nevkusu toho kterého jedince svědčí to zda se mu líbí/nelíbí Škodovky či jakákoli jiná auta.
Takže bacha - pokud argumentuji blbostmi jako je přímá úměra mezi cenou a kvalitou, mohu sám sebe vyoutovat...
Ps.: Nemyslím, že o vkusu/nevkusu toho kterého jedince svědčí to zda se mu líbí/nelíbí Škodovky či jakákoli jiná auta.
když chceš porovnávat jabka s hruškama, proč ne😒br />
Škoda 109e 0-200 kph < 30 sec
Ford F-150 2011 V6 0-60 mph 8.9 sec
McDonnell Douglas F/A-18C 0-60 mph 3.93 sec
Škoda Rapid 1,2 MPI: 0-100 kph 13.9 sec
Škoda 109e 0-200 kph < 30 sec
Ford F-150 2011 V6 0-60 mph 8.9 sec
McDonnell Douglas F/A-18C 0-60 mph 3.93 sec
Škoda Rapid 1,2 MPI: 0-100 kph 13.9 sec
To opravdu myslíš vážně nebo jsi napsal třídní konkurenci Rapidu od pasu? Pokud to myslíš vážně, pak jsou veškeré diskuze s Tebou ztrácením času.... jednou je pro tebe Rapid témř dokonalým soupeřem Golfu, jindy mezi jeho konkurenci bereš C3 nebo Yaris. Dokonalá schizofrenie.... 8-s :no:
Linea ti nepasuje jako konkurent? Dokonale ji RAPID v dlouhém táhlém pokoří. A o to nyní jde. RAPID je vítězem.
P.S. Rapid, že je soupeřem Golfu, neuhodil ses?
P.S. Rapid, že je soupeřem Golfu, neuhodil ses?
Samozřejmě, že nepasuje. Auto je o třídu níž. Měl by jsi Rapid srovnat s reálnějším soupeři, i30, Ceed, Fluence. To jsou konkurenti.
Já se neuhodil, zkus přemýšlet sám co, kde a o čem jsi psal.... ;-\
Já se neuhodil, zkus přemýšlet sám co, kde a o čem jsi psal.... ;-\
To, že Rapid stírá i regulerní zástupce kompaktní třídy je jeho velkým nikoliv však prioritním kladem, a už vůbec bys toneměl vnímat jako kritiku Rapida. Například Logan má jiné ambice. Ano ano, třída je košatá...
Ty chceš za každou cenu mlet ty své nesmysly a debatu zavádět zcela jinam. Přečti si název článku, na který tu diskutujeme a už sem nepleť nějaké jiné testy, které jsi četl. Bavíme se tu stále o nějakých základních modelech a v totmo srovnání si s Rapidem vytře nejen velká většina kompaktní třídy, ale mnoho malých vozů....
Rapid, že je soupeřem Yarisu, neuhodil ses? - viz halucinace: " 20:15 GTI"
Teda mozno ani nie, len si od prirodzenia pomateny. Zmatok v tvojej hlave je ok, cudzia ironia uz nie ok.
Teda mozno ani nie, len si od prirodzenia pomateny. Zmatok v tvojej hlave je ok, cudzia ironia uz nie ok.
Smutné na tom je to, že Rapid ač cenově i dokonce o 100 000kč dražší je stále líná šunka jako tebou jmenované vozy. >😁
Problém Rapida HTP bude v tom, že se pro dosažení udaávané dynamiky bude muset hodně vytáčet. Mám sice zkušenosti jen s nejslabší verzí (40 kW), u té je maximální výkon položen spíše do nižších otáček, ale i tak se musí hodně vytáčet, aby to aspoň trochu jelo.
Navíc Citoren C3 nebo Yaris jsou spíše městská vozítka pro ženy, ty se na 100 km/h reálně podívají jen málokdy.
Navíc Citoren C3 nebo Yaris jsou spíše městská vozítka pro ženy, ty se na 100 km/h reálně podívají jen málokdy.
Samozřejmě, že předmětný motor se musí umět ovládat, vyžaduje to větší řidičskou zkušenost. Možná jsi uhodil hřebíček na pověstnou hlavičku, jinak řečeno, jsi vzal zdejší diskusní plakáty přes prsty 😄 Tedy souhlas, méně výkonný motor se musí umět vodit.
Můžeš být sebelepší řidič, ale Lambo z toho neuděláš. Je to základní motor jehož problematika umění ovládání začíná a končí u předvídavosti při předjíždění aby si to stihl a nezabil zbytek rodiny. Je to prostě zdechlina jako každý jiný základní motor kterékoliv jiné automobilky.
Lambo hledáš v základu výhradně ty. V rámci konkurence ovšem holt má ten Rapid nejlepší základ. Že to není tři sta koní, může ovšem překvapovat jenom tebe.
Mě nepřekvapuje absence těch koní. Mě překvapuje fakt, že se zde dokážete dohadovat o půl vteřiny. >😁
Ale Raději už se nebudu ničemu divit protože pro jedny je konkurence Rapidu: Lodgy, C4, Megane a pro jiného letité Punto, výběhová Linea, víc jak o půl metru kratší Yaris...
Ale Raději už se nebudu ničemu divit protože pro jedny je konkurence Rapidu: Lodgy, C4, Megane a pro jiného letité Punto, výběhová Linea, víc jak o půl metru kratší Yaris...
>😁 >😁 Takže vlastně pro fajnšmekry... >😒]
Chlape tys mi dal. Za poprskaný monitor (ne)děkuji.
Chlape tys mi dal. Za poprskaný monitor (ne)děkuji.
Musíš se vyjadřovat přesně - ano, pro fajnšmekry, kteří kupují danou výkonnostní třídu v základu. Dnes je to nepochybně nejvíce přitažlivý motor dané (sub)třídy. Znáš snad lepší motorizaci?
A kdo do té tvé "subtřídy" jako patří? Linea a Rapid? Hm, to je tedy konkurence...
Ale když se podíváme na cenu Rapidu, tak je odpověď jasná - lepší jsou všechny základní motory podobně drahých základů aut z C segmentu.
Ale když se podíváme na cenu Rapidu, tak je odpověď jasná - lepší jsou všechny základní motory podobně drahých základů aut z C segmentu.
No, nahoře například pan testér tu lineu do konfrontace dává, a já souhlasím.
Vždyť já s tou Lineou souhlasím také. Jenže ta stojí ceníkových 230 a to je jiný vesmír. Pokud chtějí za Rapida 290, budu porovnávat základy za +/-300. A tady je na tom Rapid nejhůře. Posekal by ho i ten Fluence se svou 100 Hp 1.6 i kdokoli jiný.Alfréd nealfréd. Howgh.
:yes😒br />
A ta 100cv 1.6 se už do Fluence nedává, teď začíná na té s 110 koňmi, která jede ještě o poznání líp. 😄
Aháááá takže auta už se dělí do segmentů podle výkonu motoru. To je novinka. :yes:
Zažíváme svým způsobem malou třídní revoluci. Nevnímej to otrocky a neměnně. Uznávám, že dnes je orientace ve třídách poměrně složitá, to ale neznamená, že bychom neměli usilovat o to vědět, umět zatřídit. Ano, Rapid je zásadní novětřídní specifikum. Tradiční pořádky v kompaktní třídě se třesou v základech (myslím tím to rozšiřování spektra ve třídě).
Novotřídní v tom smyslu, že mu musíme vždy určit správné soupeře aby vůbec někoho porazil?
Hurá, jsem nejrychlejší běžec na světě!*
*Mezi lidmi narozenými ve středu, v červenci, vysokými 183 cm, vážícími 80 kg, hrajícími hokej a studujícími UNIBO.
Hurá, jsem nejrychlejší běžec na světě!*
*Mezi lidmi narozenými ve středu, v červenci, vysokými 183 cm, vážícími 80 kg, hrajícími hokej a studujícími UNIBO.
Tohle je nic neříkající rádoby vtipný příspěvek, Tvá přirovnání ke "gallardům" začínají být poněkud ohraná. Diskuse je od toho, že se na ní může diskutovat, ať už jsou příspěvky inteligentní či ne. Těch 0,6s Punta jeho koncový zákazník opravdu řešit nebude, v reálném světě jde především o zrychlení pružné, tam nebude excelovat Rapid s MPI ani jeho soupeři se základními motory. Pokud chci lepší zrychlení, ať už z 0 - 100 km/h či pružné, jsou tu lepší motory, to u základních motorizací opravdu nemohu řešit, jinak budu za hlupáka. Nehledě na to, že jsi si vzal za konkurenci konkurenty, kteří konkurencí Rapidu jaksi nejsou. Zkus to znova a lépe.
Právě, že ten RAPID bude i v tom pružném zrychlení excelovat. A jinak, ta více než půlsekunda je v dlouhém táhlém rozměr osudu. Jeden je nahoře vžýdy dříve 😄
Smiř se s tím, že Rapid ve svém segmentu nemá ani v základu soupeře. Co ti na tom vadí? Linea prostě utře...
Smiř se s tím, že Rapid ve svém segmentu nemá ani v základu soupeře. Co ti na tom vadí? Linea prostě utře...
Tak vzhledem k tomu, že Rapid sama automobilka řadí do segmentu C, dokonce i cenotvorbou, zajímalo by mě jak se popereš s tvrzením, že nemá ani v základu soupeře. Řekl bych, že nenalezneš našlapanější segment než tento
Mně na tom nevadí zhola nic, ani Lineu ani Rapid nemám v hledáčku. Jen mi přijde jaksi nemístné, snažit se z onoho pověstného exkrementu uplést (ničím jiným tento motor není) bič. V pružném zrychlení bude excelovat? Ano? Tak abych užil Tvých slov, vrať se na základní školu, třeba Ti na hodinách fyziky vysvětlí, co je to poměr výkon/váha. Vždyť tenhle výkon má Citig👋Up.
Samozřejmě, že bude excelovat. Excelovat bude ovšem jen v rámci svého segmentu, nikoliv mezi supersporty. Snaž se pochopit, že Rapid na tomto základu je de facto nejlepší základní nabídka. Znáš snad lepší?
a znovu, Ceed, i30, Megane, Fluence - je Ti to málo?
Asi tě zmátl konfrontační test vedle na hlavní straně. Ano, Rapid, byť jiný subsegment, porazil i auta z regulerní kompaktní třídy. To je obrovský klad Rapida, ale že by Škoda konfigurovala Rapida jako přímou konkurenci cee´du či Mégana, tomu snad nevěříte ani u vás na vsi... 😉
Základní Rapid dostane na boudu i od základního Fluence.
Nyní nevím, jak to myslíš, výkonem? No ten test byl nejen o motorech. Pokud fluence neumí nabídnout méně výkonný motor, je to jeho mínus.
Takže výhoda nových aut bude v nabídca méně výkonných motorů a kdo jej nenabídne, bude to bráno jako mínus >😁 >😁 >😁 Ty dneska opravdu perlíš :yes:
Uznávám, že na plakátu tohle význam nemá, na silnici naopak ano. Celá konfigurace fluence je špatně (do Hiltonu, Alfréde), výborně na to naopak šel Renult přes Logana, tam si nic na nic nehraje, vše sedí. No a (ve vyšším levelu) je zase náš Rapid. Dokonalá konfigurace.
No vidíš, tobě se líbí konfigurace téměř šlapacího holobytu od Škody a mě pro změnu slušně vybavené auto s rozumným motorem od Renaultu. Ještě, že si každý máme z čeho vybrat :yes:
[odkaz] 8-s 😉
Čekal jsem, kdy zaúřaduje tvůj styl a nezklamal jsi. Jak se objeví zpráva o Fluenci, dáváš do diskuze některou z fotek v testu jeho základní verze Comfort. Doufám, že budeš stejně důsledný i u testu základní verze Rapidu. A než se tak stane, zatím se můžeš ukájet nad tímto [odkaz] přeji příjemnou zábavu, opravdu je to porno 8-s :no:
To je rozdíl co, ty linie berou dech. To víš, Škoda.
Škoda to je, ale škoda peněz 😉
No, já bych na fluence zase tak krutý nebyl, přeci jen holt je tu auto i pro jaksi... esteticky velmi skromné jedince, ale právě tohle nelze přece chápat jako negativum. Že Rapid vypadá jako z prémiového světa je naše velké plus, s tím souhlas.
když myslíš, nechám Tě v tom, stačí, že se ti to na tom plakátu tak moc líbí 😄 Myslím, že už nejen mě nebavíš, jsi jak zaseknutý gramofon. Kdyby jsi nebyl na té samotě, mohl bys někoho poprosit, aby do Tebe "bouchl" a konečně ses ty, starý "gramofon", rozjel. Aspoň bysme se dostali někam dál. Ale to chceme moc... 😉 Hezký zbytek večera 😄
Jak jsem nahlédnul do SM, vybavený Fluence a Rapid partii hráli celkem vyrovnaně, rozhodla víceméně až odhadovaná (navíc špatně) cena a "modernost" Rapida.
To jen tak na okraj. Teď zcela vážně, pokud mi někdo za stejné peníze nabídne to HTP anebo 1.6 16V a hezkou výbavu, nebudu se nijak rozmýšlet. Samozřejmě, pokud půjde o TSI 105 vs. 1.6i, beru Rapid.
Za cenu základního Rapida mám Fluence na 110 koních, 16' litých kolech, s tempomatem, koženým paketem, dešťovým senzorem, dvouzónovou klimou, mlhovkama, rádiem s CD a dálkou, vyhřívanými zrcátky, výškové nastavitelnou sedačkou, ESP, Isofixem, 6 airbagy...a na stovce je za reálných 11 vteřin.
Mezi kolegy mám několik kandidátů na koupi Rapida, nikdo z nich neuvažuje o HTP, bez výjimky chtějí TSI 105.
To, že do Fluence necpe Renault nic slabého považuji za záměr, ne slabinu. Sám jsi četl o očekávaných prodejích HTP.
To jen tak na okraj. Teď zcela vážně, pokud mi někdo za stejné peníze nabídne to HTP anebo 1.6 16V a hezkou výbavu, nebudu se nijak rozmýšlet. Samozřejmě, pokud půjde o TSI 105 vs. 1.6i, beru Rapid.
Za cenu základního Rapida mám Fluence na 110 koních, 16' litých kolech, s tempomatem, koženým paketem, dešťovým senzorem, dvouzónovou klimou, mlhovkama, rádiem s CD a dálkou, vyhřívanými zrcátky, výškové nastavitelnou sedačkou, ESP, Isofixem, 6 airbagy...a na stovce je za reálných 11 vteřin.
Mezi kolegy mám několik kandidátů na koupi Rapida, nikdo z nich neuvažuje o HTP, bez výjimky chtějí TSI 105.
To, že do Fluence necpe Renault nic slabého považuji za záměr, ne slabinu. Sám jsi četl o očekávaných prodejích HTP.
Ach jo, nemá to fakt cenu, ty máš svoji hlavu, svoji pravdu a svůj svět. Tak si v něm žij, přetvářej si tu svoji realitu podle sebe, jak se ti to hodí a nehodí. Tento nesmysl, který se tu neustále snažíš obhajovat, jsi si vymyslel pouze ty. Nikdo jiný nenabídl tak nesmyslné srovnání jako ty. Už otevři oči 😉
A jinak se tu optej, srovnání se Ceedem či Méganem věříme nejen my na vsi, ale i jiní z města. Bohužel to Ty na samotě nemůžeš pochopit, to je ten tvůj vlastní svět. 😉
A jinak se tu optej, srovnání se Ceedem či Méganem věříme nejen my na vsi, ale i jiní z města. Bohužel to Ty na samotě nemůžeš pochopit, to je ten tvůj vlastní svět. 😉
Naopak, já velmi silně přivítal pokoření méganu a spol. Avšak vedle toho vím, že to prioritní konkurence pro rapid není. Což holt nevíš ty. Bude to opravdu tím, že každý žijeme asi v jiném světě 😉
i30 - 13.9, nejinak ceed. A to je prosim plnohodnotna nizsi stredni... Jinak tvrzeni, ze je rapid samotnou automobilkou razen do nizsi stredni, je naprosto smesne. Pokud automobilka tvrdi, ze rapid stoji mezi fabii (maly vuz) a octavii (nizsi stredni) tak je nad slunce jasnejsi, ze se o plnohodnotnou nizsi stredni nejedna. Muze k ni mit blize, nez k malym autum, ale pozice mezi fabii a octavii by mela byt vsem naprosto jasna.
No jak vidíš, jasné to mnohým není. Jak tě čtu, dá si Rapid v dlouhým táhlým ke svačině cee´da i itřicítku, no tak tohle se tu asi dnes nevydejchá 😄 :yes:
Aha, tak jsem rád, že jsi to nám "méně obdařeným" vysvětlil. Ceed/i30 plnohodnotní to zástupci nižší střední konkurenty Rapidu nejsou, zatímco malá auta jako Yaris či C3 ano, zajímavé srovnání. :no:
No, nedomníváš se, že Škoda koncipovala Rapida jako přímou konkurenci pro Cee´d? To bys mě dojal...
Ne, ale nepřímá konkurence to určitě bude, a to hlavně cenou, ona ta nepřímá konkurence je vlastně i Golf (aspoň u nás). Ne každý potřebuje v 90% případů vozit 550l vzduchu. Vůči Korejcům v hb vlastně Škoda ani přímou konkurenci nemá, Fabia je na to moc malá, Roomster je MPV.
Auto v tomto segmentu bez kufru nemá šanci.
Nemá šanci pro typického zákazníka Škody, který uvažuje stylem "co kdyby náhodou." Touto logikou by neměl šanci ani Golf, který má v základu 380l, což je přibližně stejně, jako jeho konkurenti a v 99% to bude stačit.
Podľa môjho názoru chce Škoda Koktáviu posunúť (Cenovo) na úroveň strednej triedy a Rapid bude mať miesto nižšej strednej .... 😉
ANO - jak tu (již před delší dobou) psala jedna BLONDýna - nová Škoda Octavia je "naplánoVWána" a bude presentována jako vůz STŘEDNí třídy a SUPerb jako vůz VYŠŠí střední..
..a Rapid je "pVWopagován" jako low-end model který si ale "poradí" (a porazí) i zavedené "normální" modely nižší střední 😉
PS: To vše při použití stále STEJNÝCH motorů převodovek atp. - NEskutečná síla MARKETINGu "vždy zVWítězí" :yes: 😄
..a Rapid je "pVWopagován" jako low-end model který si ale "poradí" (a porazí) i zavedené "normální" modely nižší střední 😉
PS: To vše při použití stále STEJNÝCH motorů převodovek atp. - NEskutečná síla MARKETINGu "vždy zVWítězí" :yes: 😄
ITR
Pojďme to začít sepisovat, tomuhle další generace neuvěří😒br />
Citace:
- Pokud fluence neumí nabídnout méně výkonný motor, je to jeho mínus. (edit autora: fluence 1,6 16V startuje na 268t Kč, rapid 1,2 MPI na 289t Kč)
- Samozřejmě, že předmětný motor se musí umět ovládat, vyžaduje to větší řidičskou zkušenost.
- Rapid je subsegment , speciální téma, jemuž v podstatě nemůže dnes žádný vůz konkurovat.
- Problém není v tom, co bys raději jezdil, problém je náhled na základní motorizaci. A ta je holt v tom Rapidu opravdu špičková.
- Základní motorizace, jak jsme se dozvěděli, je pružnější, než základ ve Fabii, a to i díky špičkovému zpřevodování.
Konec citace
- Pokud fluence neumí nabídnout méně výkonný motor, je to jeho mínus. (edit autora: fluence 1,6 16V startuje na 268t Kč, rapid 1,2 MPI na 289t Kč)
- Samozřejmě, že předmětný motor se musí umět ovládat, vyžaduje to větší řidičskou zkušenost.
- Rapid je subsegment , speciální téma, jemuž v podstatě nemůže dnes žádný vůz konkurovat.
- Problém není v tom, co bys raději jezdil, problém je náhled na základní motorizaci. A ta je holt v tom Rapidu opravdu špičková.
- Základní motorizace, jak jsme se dozvěděli, je pružnější, než základ ve Fabii, a to i díky špičkovému zpřevodování.
Konec citace
Vytrhávání z kontextu ti jde dobře. Teď doplň související věty a běž spát. Ráno ti dávaj Kostičky, tak ať zase nezaspíš.
Pro méně chápavé, předmětným kontextem je diskuze nad kvalitami základní motorizace 1,2 MPI pro Škodu Rapid. Dotčené věty jsou v přímé reakci na zveřejněný článek Škoda Rapid 1,2 MPI: Tříválcové jízdní dojmy
Edit: nikde jsem tyto výroky nedehonestoval, zmíněné zachování pro budoucí generace lze chápat i v pozitivním smyslu, ne? 😉
Edit: nikde jsem tyto výroky nedehonestoval, zmíněné zachování pro budoucí generace lze chápat i v pozitivním smyslu, ne? 😉
Fajn, to jsem rád, že předmětným kontextem je diskuze nad kvalitami základní motorizace 1,2 MPI pro Škodu Rapid. Abstraktně to popsat umíš, teď bych prosil ještě (prakticky) ty věty.
Myslíš jako takhle? [odkaz] 😉
Ano, nejspíš přesně tohle je myšleno. Bylo by dobré, aby GTI udělal update o výše uvedené... Myslím, že by to mělo šanci na jednu z předních umístění >😁
šmoula nešika
Chhtěl docela vědět, kdo vymyslel, aby se ta vylepšená haťapka jmenovala MPI, protože to bylo, je a bude vždycky jen starý škodovácký OHV (maximálně ještě ta nová EA 211ka v citígu).
:no:
:no:
petrumr
Očividně jsi celkem mimo -
1. Motor 1.2 HTP není nic jiného, než 1.6 MPI bez jednoho válce. Původní škodovácký motor definitivně skončil v prvních Fabiích a Octaviích.
2. Původně se ten motor vůbec nejmenoval HTP, ale právě MPI. Teď se k tomu označení Škoda pouze vrací.
3. Má vícebodové vstřikování? Má. Tak proč by se to MPI (= Multi Point Injection) jmenovat nemělo?
1. Motor 1.2 HTP není nic jiného, než 1.6 MPI bez jednoho válce. Původní škodovácký motor definitivně skončil v prvních Fabiích a Octaviích.
2. Původně se ten motor vůbec nejmenoval HTP, ale právě MPI. Teď se k tomu označení Škoda pouze vrací.
3. Má vícebodové vstřikování? Má. Tak proč by se to MPI (= Multi Point Injection) jmenovat nemělo?
:yes: Volkswagen používá označení MPI pro motory s vícebodovým nepřímým vstřikováním. Takže je to spíš návrat do starých kolejí.
Chápu, vím že HTP vzniklo z 1,6 MPI, že MPI je zkratka pro vícebodé vstřikování, že se dřív jmenovalo 1,2 MPI a že bylo nástupcem OHV pamatující ještě embéčko, ale už nechápu, přoč se škodovka rozhodla vrátit se k označení vstřikování, když jsme 10 let zvyklí na HTP a nástupce motoru pro emisní normu Euro 6 by měl (pokud se nemýlím) být také 1,2 MPI. Nebo se snad ŠKODA za HTP stydí a chtějí těch pár úprav a vyšší výkon zdůraznit staronovým názvem MPI??? A neměla by snad automobilka použít jako základní motor 1,4 16V ze stejné řady? Jenže ona se samozřejmě musí snažit nacpat zákazníkům výběhový, nespolehlivý a jízdně zastaralý motor z vlastní výroby a k tomu nejlépe nevýhodnou základní výbavu s cenou od...
Škoda, jinak se mi Rapid líbí, ale ta cenová politika je prostě proti zákazníkovi a za přijatelnou cenu ho nutí koupit si špatný motor.
Škoda, jinak se mi Rapid líbí, ale ta cenová politika je prostě proti zákazníkovi a za přijatelnou cenu ho nutí koupit si špatný motor.
GTI
Myslím by tu měla velmi zřetelně zaznít pochvala slovenskému designéru, Jozefu Kabaňovi. Je to mladý člověk (nar 1973) avšak překypuje talentem. Svá (stupendijní) studia pod vedením koncernu VOLKSWAGEN zahájil na prestižní londýnské Royal College of Art, která je považována za jednu z nejlepších vzdělávacích institucí v oblasti designu. Studia úspěšně zakončil a zahájil nepřehlédnutelnou praxi v automobilovém designu. Od Volkswagenu vyslán k AUDI, aby poslední roky pracoval ve funkci šéfa designu ŠKODA.
Výsledky jeho práce, výsledky práce jeho týmu máme nahoře. Můžeme být hrdí na práci Mistra "Ká". Jeho cit pro jemnou krásu, schopnost tvořit originální tvary, tvary, které zásadně promlouvají do designu automobilů jak dneška, tak zítřka, jsou jedinečnou vizitkou celé automobilky. Mistr Kabaň přetváří dobu a je dokonalým designovým předvojem. Dokázal neuvěřitelné, dokázal vytvořit levný malý vůz s vizáží takřka prémiového modelu, dokázal posunout vnímání designu v levných segmentech do výšin uměleckých počinů, současně pak modelem RAPID přetvořil firemní vizuální standard na doslovnou evropskou špičku.
V kontextu konkurence patří Mistr Kabaň k několika výjimečným světovým talentům, které tvoří elitní vrchol světového designu aut. V aktuálních souvislostech je cenné především to, že svůj um, svůj talent, svoji pracovitost a své představy realizuje u naší krásné automobilky Škoda. Jedná se o zcela ojedinělou záležitost – na mainstreamovém (ausgerechnet „levném“ vozidle) pracuje jeden ze světově nejlepších designérů. Tuto skutečnost lze jistě přirovnat k „bangleovské“ prémiové revoluci, kterou před lety prošla automobilka BMW.
Šok, který RAPID vnesl do řad konkurenčních oponentů je zřetelný. Doslova ledová sprcha, kterou svým jiskřivým, ostrým a vyhraněným designem Rapid spláchl všechny ty buchtoidno bárbínovské konkurenční počiny, má drtivost pěsti z křišťálu.
Veselme se, chvalme Škodu, chvalme Mistra "Ká" – vždyť světlo světa spatřil vůz, který boří hradby tříd, vůz jehož vizuální stránka má hodnotu garážového démantu.
P.S. [odkaz] :yes: :-!
Výsledky jeho práce, výsledky práce jeho týmu máme nahoře. Můžeme být hrdí na práci Mistra "Ká". Jeho cit pro jemnou krásu, schopnost tvořit originální tvary, tvary, které zásadně promlouvají do designu automobilů jak dneška, tak zítřka, jsou jedinečnou vizitkou celé automobilky. Mistr Kabaň přetváří dobu a je dokonalým designovým předvojem. Dokázal neuvěřitelné, dokázal vytvořit levný malý vůz s vizáží takřka prémiového modelu, dokázal posunout vnímání designu v levných segmentech do výšin uměleckých počinů, současně pak modelem RAPID přetvořil firemní vizuální standard na doslovnou evropskou špičku.
V kontextu konkurence patří Mistr Kabaň k několika výjimečným světovým talentům, které tvoří elitní vrchol světového designu aut. V aktuálních souvislostech je cenné především to, že svůj um, svůj talent, svoji pracovitost a své představy realizuje u naší krásné automobilky Škoda. Jedná se o zcela ojedinělou záležitost – na mainstreamovém (ausgerechnet „levném“ vozidle) pracuje jeden ze světově nejlepších designérů. Tuto skutečnost lze jistě přirovnat k „bangleovské“ prémiové revoluci, kterou před lety prošla automobilka BMW.
Šok, který RAPID vnesl do řad konkurenčních oponentů je zřetelný. Doslova ledová sprcha, kterou svým jiskřivým, ostrým a vyhraněným designem Rapid spláchl všechny ty buchtoidno bárbínovské konkurenční počiny, má drtivost pěsti z křišťálu.
Veselme se, chvalme Škodu, chvalme Mistra "Ká" – vždyť světlo světa spatřil vůz, který boří hradby tříd, vůz jehož vizuální stránka má hodnotu garážového démantu.
P.S. [odkaz] :yes: :-!
Já to teda nečetl, ale vidím, že je to bez reakce, tak aby ti to nebylo líto posílám smajlíka.¨
>😁
>😁
GM.rja
Tak to srovnání s Aveem se autorovi obzvláště povedlo - auto nižší třídy s o třetinu nižší základní cenou?
Ale ano, rozměry si celkem odpovídají - Aveo o 8,5 cm kratší, ale zase o 3 cm širší, tak nakonec proč ne.
Když se na to takto podívám, tak raději těch 90 litrů ušetřím a oželím ty 0,4 s na 100 km a jdu pro AVEO !!!
Anebo to můžu vzít opačně: za cenu základního Rapidu budu mít Aveo v nejvyšší výbavě LTZ s 1.6 (115 k), se kterým zrychlí na stovku za 11,3 s, což už je o dost výraznějších 2,6 s více. 😉
Ale ano, rozměry si celkem odpovídají - Aveo o 8,5 cm kratší, ale zase o 3 cm širší, tak nakonec proč ne.
Když se na to takto podívám, tak raději těch 90 litrů ušetřím a oželím ty 0,4 s na 100 km a jdu pro AVEO !!!
Anebo to můžu vzít opačně: za cenu základního Rapidu budu mít Aveo v nejvyšší výbavě LTZ s 1.6 (115 k), se kterým zrychlí na stovku za 11,3 s, což už je o dost výraznějších 2,6 s více. 😉
Ty 3 cm na šířku jsou docela dost, ale i když nemusím mít nutně měkčený plast v interiéru, tak ten Avea je snad suverénně nejhorší, (kromě Lodgy) co se dá na trhu koupit, můj názor.
No, nevím, ale Rapid v základu taky není žádný zázrak co se týká plastů, byly tady nějaké fotky, pokud se z nich dá usuzovat. Ale před konečným závěrem si to raději prohlédnu v reálu.
Na testovačce s Aveem jsem měl černou úpravu interiéru a dost se mi líbil. Hlavně průduchy ventilace vypadají super a středový panel okolo rádia, moc hezký.Ale možná nejsem na interiér až tak náročný.
Každopádně srovnání těchto dvou aut (které by mě mimochodem ani nenapadlo, nebýt autora článku, protože je mám zafixované do dvou různých tříd), nevychází pro Rapid vůbec dobře. Dosud jsem měl za to, že konkurentem Rapidu je u Chevroletu model Cruze (podle cen to k tomu svádí), jenže ten je větší než stávající Octavia, kde je to cenově opět trochu mimo v neprospěch Schódy :no:
Na testovačce s Aveem jsem měl černou úpravu interiéru a dost se mi líbil. Hlavně průduchy ventilace vypadají super a středový panel okolo rádia, moc hezký.Ale možná nejsem na interiér až tak náročný.
Každopádně srovnání těchto dvou aut (které by mě mimochodem ani nenapadlo, nebýt autora článku, protože je mám zafixované do dvou různých tříd), nevychází pro Rapid vůbec dobře. Dosud jsem měl za to, že konkurentem Rapidu je u Chevroletu model Cruze (podle cen to k tomu svádí), jenže ten je větší než stávající Octavia, kde je to cenově opět trochu mimo v neprospěch Schódy :no:
My ešte nemôžeme zrovnávať kvality plastov a ostatné hlúposti , pretože ešte nikto z nás v tom aute nesedel , 😉 Mňa najviac zaráža pomer Cena/Výkon/Výbava , ten je katastrofálny ! Vlastne doteraz nechápem prečo dali takí slabý motor do relatívne veľkého auta , ono by sa to možno aj dalo pochopiť , ale cena by musela byť tak o 70 000kč nižšia :no:
Dle všeho onu o 50 - 100.000 kč vyšší cenu oproti konkurenci zákazníci Škody Rapid (a možná i SEATu Toledo) "sbaští" = proč jí "snižovat"? 😉
Arese
Tak musím uznat, že takový diskusní fičák, jako za tímto článkem jsem tady už dlouho nezažil, a to sem chodím již léta >😁 A tak si dovoluji do všeobecného diskusního "rapidního" veselí přidat ještě jednu historizující úvahu😒br />
Škoda Rapid 136, výkon 46 kW (rok výroby 1989) - zrychlení z 0 na 100 km/h za 14 s
Škoda Rapid 1,2 MPi, výkon 55 kW (rok výroby 2012) - zrychlení z 0 na 100 km/h za 13,9 s
Vidíme tedy, že k pokroku u Škody nepochybně došlo - nový Rapid je o 9 kW výkonnější než jeho stejnojmenný předchůdce a zrychlení z 0 na 100 km/h se zkrátilo o celých 0,1 s >😒]
Škoda Rapid 1,2 MPi, výkon 55 kW (rok výroby 2012) - zrychlení z 0 na 100 km/h za 13,9 s
Vidíme tedy, že k pokroku u Škody nepochybně došlo - nový Rapid je o 9 kW výkonnější než jeho stejnojmenný předchůdce a zrychlení z 0 na 100 km/h se zkrátilo o celých 0,1 s >😒]
To dělá ta škrabka.
A docela bych se vsadil, že to nejsilnější Fako bude na stovce rychleji...
A docela bych se vsadil, že to nejsilnější Fako bude na stovce rychleji...
Tak to je pěkně nesmyslné srovnání. Hlavně proto, že nebereš v úvahu váhu těch aut.
To je sporný... novej Rapid má například menší odpor vzduchu.... ale jinak jasně že to srovnání je blbost. Evidentně to nemyslel vážně.
No samozřejmě, že je to nesmyslné srovnání - byl to jen fór. Snad si ho nebral vážně 😉 Jen mi ta hodnota 14 s u toho Rapida 136 naskočila, když jsem si přečetl zrychlení 13,9 s u toho Rapida 1.2 "MPI". Je přece jasné, že hmotnost nového rapida daná nároky na bezpečnost a ekologické normy udělaly své, nehledě na to, že nový Rapid 1.2 je o nějakých 25 cm delší a tak o 180 kg těžší...
Ale stejně je to zajímavé srovnání - v roce 1989 bylo zrychlení z 0 na 100 km za 14 s u nejdynamičtější škodovky, co tenkrát byla k mání. A dnes naopak u základního provedení nového Rapidu. Holt nároky se za těch 23 let maličko změnily (naštěstí) 😉
Ale stejně je to zajímavé srovnání - v roce 1989 bylo zrychlení z 0 na 100 km za 14 s u nejdynamičtější škodovky, co tenkrát byla k mání. A dnes naopak u základního provedení nového Rapidu. Holt nároky se za těch 23 let maličko změnily (naštěstí) 😉
Krasne to ukazuje, jakym vyvojem prosla automobilka. Jejich zakladni levny model s nejslabsim motorem dosahuje lepsich vykonu, nez tehdejsi vrchol nabidky.
TAKÉ mám ráda "černý humor" 😄
Ten "posun" za 23 let je opravdu "VWýjímečný" 😉
Ten "posun" za 23 let je opravdu "VWýjímečný" 😉
Tak 13 vterin dieselovych francouzu taky neni zadny zazrak a o 301, nebo elysee ani nemluve.
301 nebo Rapid (je to všechno "stejná kategorie") jsou smutným DŮKAZem že analýzy předpovídající pro Evropu (minimálně) další 5 let KRIZE jsou (na 99,99😖 "realitou" 😐
PS: A jestli bude "o fous" větší "klumpr" Citroën C-Elysee nebo Seat Toledo nebo - to se teprve "uvidí" - v této low-end kategorii bude možná spíš rozhodovat cena? ("klumpry" to budou nejspíš ca "všechny stejné" = nejLEVNĚJŠÍ použitá technika je prostě nejLEVNĚJŠÍ použitá technika - BEZ ohledu na znáček na kapotě 😉
PS: A jestli bude "o fous" větší "klumpr" Citroën C-Elysee nebo Seat Toledo nebo - to se teprve "uvidí" - v této low-end kategorii bude možná spíš rozhodovat cena? ("klumpry" to budou nejspíš ca "všechny stejné" = nejLEVNĚJŠÍ použitá technika je prostě nejLEVNĚJŠÍ použitá technika - BEZ ohledu na znáček na kapotě 😉
Nevim, proc mas neustalou tendenci delat z rapidu to nejlacinejsi mozne. Kdyby to byla takova plecka, jak rikas, tak by asi v testech nechvalili komfortni a neuskakany podvozek zvladatici i jizdu na hrane, kvalitni zpracovani atd. Nehlede na spickovy design.
To jste ŠPATNĚ pochopil! Náhradu za Octavia Toiur vidím naopak jako docela DRAHÝ vůz (vzhledem k jeho konkurentům - bude to dokonce NEJDRAŽŠí vůz své "kategorie" (!) - low endo(vých) modelů..!
Má slova o "vědomém" (úmyslném) použití nejlevnějších technických řešení (v této kategorii "jak jinak") ale hlavně jde o nejlevnějších možných použitých dílech jsou ZCELA na místě - to je (přece) OFICIÁLNÍ info! (nikoliv "moje" 😉
PS: Co se týče vašich citací z testů, NEjsem si jistá zda citujete z 47ho "oslaVWného" te(x)stu nebo jen to ten 58mý, ale... 😄
Mám-li to "shrnout", okolo ("vědomě" a plánovaně) LOW-ENDového vozu se dělá NEskutečné (naprosto NEzasloužené) "show" (ale jinak bude jezdit jistě "normálně" a bez problémů - STEJNĚ jako jeho konkurenti jedno zda od Peugeot, Fiat či Dacia - myslím že největší jeho "odlišnost" bude cena - bude o 50 až 100 (?) tisíc dražší.. 😉
A "oslavovat" a desítkami te(x)stů "propagovat" kterýkoliv z těchto (low-end) modelů mi příjde... "přehnané" (byť jsou od nich očekávány VYSOKÉ prodeje - před pár lety v Evropě ještě NEpředstavitelné... 😐
Pěkný den (raději s nějakým konstrukčně/technikou alespoň "o fous lepším" vozem 😄
Má slova o "vědomém" (úmyslném) použití nejlevnějších technických řešení (v této kategorii "jak jinak") ale hlavně jde o nejlevnějších možných použitých dílech jsou ZCELA na místě - to je (přece) OFICIÁLNÍ info! (nikoliv "moje" 😉
PS: Co se týče vašich citací z testů, NEjsem si jistá zda citujete z 47ho "oslaVWného" te(x)stu nebo jen to ten 58mý, ale... 😄
Mám-li to "shrnout", okolo ("vědomě" a plánovaně) LOW-ENDového vozu se dělá NEskutečné (naprosto NEzasloužené) "show" (ale jinak bude jezdit jistě "normálně" a bez problémů - STEJNĚ jako jeho konkurenti jedno zda od Peugeot, Fiat či Dacia - myslím že největší jeho "odlišnost" bude cena - bude o 50 až 100 (?) tisíc dražší.. 😉
A "oslavovat" a desítkami te(x)stů "propagovat" kterýkoliv z těchto (low-end) modelů mi příjde... "přehnané" (byť jsou od nich očekávány VYSOKÉ prodeje - před pár lety v Evropě ještě NEpředstavitelné... 😐
Pěkný den (raději s nějakým konstrukčně/technikou alespoň "o fous lepším" vozem 😄
Ronault.
..., protože za střízliva se o téhle kombinaci opravdu nedá rozumně bavit >😁 (Viz evidentně pod obraz opilý GTI)
Jinak článek opět s několika perlami, ale tak zvykám si... >😒]
Jinak článek opět s několika perlami, ale tak zvykám si... >😒]
Ale také se GTI výborně baví...a to doslova. >😁
A já se tu dnes odpoledne a večer nasmál jak už dlouho ne. 😄
A já se tu dnes odpoledne a večer nasmál jak už dlouho ne. 😄
Ne, uvažovat o této motorizaci skutečně zbytečné je, příplatek za TSI je mrzký, nicméně pokud koncern, Golf je pro logicky uvažujícího jasnou volbou.
Není nad to mít v hlavě pusto a jasno... Prober se, byly doby, kdy ti to zde člověk mohl připisovat na futro mladické nerozvážnosti, dnes se opovrhováním nad danou motorizací u dospělých jen shazuješ. Ale jako plakátovej pokřik to tu dnes jistě sklidí ovace.
Nech si ty výlevy o "plakátech," je-li řeč o konkurenci, tak se nezdráháš říct, že je nedostatečná, jde-li o Rapid, bráníš jeho základ všemi možnými způsoby.
Na zdraví!
A už tolik nepij, přemíra alkoholu v tobě vzbuzuje agresivitu >😒]
A nebuď hulvát, taky bych ti mohl za 14 dní heverem v Práglu udělat facelift >😒] Určitě víš o čem mluvím 😉
A už tolik nepij, přemíra alkoholu v tobě vzbuzuje agresivitu >😒]
A nebuď hulvát, taky bych ti mohl za 14 dní heverem v Práglu udělat facelift >😒] Určitě víš o čem mluvím 😉
Agresivní jsi tu k Rapidovi ty, nikoliv já. Možná ti tahle motorizace evokuje tvé výkonové schopnosti... :😉 ale tohle Škodě k tíži nepřičítej... >😁 😉
Už ty plakáty neoblizuj, hrabě ti z vůně plakátovýho lepidla, nebo že by ses živil jejich vylepováním???
Mě baví hlavně fakt, že se s každou další evolucí HTP dozvíme, že teď už je to ono a má to tu "šťávičku". 😄
Mě baví celá tahle kombinace povídaček... Ono by se to dalo ještě nějak překousnout, pár tak říkajíc amatérů a "přemíšťovačů" bude s tímhle spokojeno.
Nicméně stejně jako všechny HTP, nebude to špatné, ale vůbec to nebude ani dobré... natož ve "faceliftované" Octavii I
Nicméně stejně jako všechny HTP, nebude to špatné, ale vůbec to nebude ani dobré... natož ve "faceliftované" Octavii I
Taková reminiscence Octavie s 1.4 MPI 44 kW >😁
Ta byla opravdu dobrá, kdysi jsem v ní jel 😄 Větší šílenost už byla jen Fabia 1,0 MPI Junior za 249 900 Kč (bez plata kufru, bez posilovače řízení, bez kusu přístrojové desky, bez šusplechu pod motorem atd...) 😉
Tu Octu jsem jel a byla to bída, ale Fabii bohužel ne. Svého času ji měl u nás autoškolák a předělanou na plyn >😁 To musí mít jízdní vlastnosti elektrocentrály na kolech, kterou někdo žduchnul z kopce >😁
Hrozně mně baví "objektivita" některých diskutérů. Když má konkurence motor, který moc nejede, je na "tapetě" hned, pokud jde o Škodu, jejím majitelům základ bohatě stačí, pro ně je vyšší výkon skoro sprosté slovo, doporučuji přečíst článek na konkurenčním webu, (rád napíšu do soukromé zprávy) s názvem Rapidní zamyšlení, myslím, že autor má pohled na Rapid a automobilku jako takovou, vyvážený.
Brachu, chápu, že tvůj nick byl založen teprve před rokem a 8 měsíci a máš jen 787 příspěvků (já více jak 5 let a 21 374 příspěvků), ale přecejen.... Ty čekáš od GTIho objektivitu? 😲 😲 8-s >😒] >😁 >😁
Pošli 😉
Pošli 😉
21 tisíc Tisíc TISÍC?!? A to jsem si myslela "jak jsem aktivní" 😉
(tak to) GRATULUJI :yes: 😄
(tak to) GRATULUJI :yes: 😄
No jasně, GTI je přece naprosto objektivní - stále se vysmívá Renaultu Fluence, který za 264 900 Kč nabízí patnáctipalcová kola (a rezervu), širší interiér, podobně velký kufr, měkčené interiérové plasty, odklopné zadní sedáky atd., čtyřválec s 81 kW, zrychlení z 0 na 100 km/h za 11,7 s a největší rychlost 185 km/h + 6 airbagů, klimu atd... Oproti tomu Rapid 1,2 "MPI" nabízí tříválec s 55 kW, největší rychlost 175 km/h, a zrychlení z 0 na 100 km/h za 13,9 s. A to vše za "pouhých" 289 900 Kč. Je přece nad slunce jasné, že Rapid je mnohem lepší nabídka >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
Mě prosím taky, rád si počtu.
[odkaz] ať to nemusí FINLAND rozesílat do nekonečna 😉
Jan Koubek a Martin Vaculík - NIC "lepšího" se mezi českými motoristickými novináři najít (nejspíš) NEdá.. :yes: 😄
Díky.
Výborné zamyšlení, se kterým naprosto souhlasím. Tak to je, bohužel pro Škodovku - to auto, kterému zde někteří tleskají a vynášejí ho do nebes může být předzvěstí nové, smutné kapitoly v dějinách Škodovky...
Jediné co neberu je to zařazení Rapidu do C segmentu. Je to mezi B a C. Nejen technicky, ale hlavně šířkou interiéru - tam je to naprosto zřejmé.
Výborné zamyšlení, se kterým naprosto souhlasím. Tak to je, bohužel pro Škodovku - to auto, kterému zde někteří tleskají a vynášejí ho do nebes může být předzvěstí nové, smutné kapitoly v dějinách Škodovky...
Jediné co neberu je to zařazení Rapidu do C segmentu. Je to mezi B a C. Nejen technicky, ale hlavně šířkou interiéru - tam je to naprosto zřejmé.
Počkej, škodovka chystá novou Octavii kterou existence Rapidu posunuje víš, stejně tak se proslýchá o velkém SUV. To nevypadá jako přesun do levnějších vod.
Inu schizofrenie, kterou tady VW páchá asi 13 let od představení Fabie I. Ono se Škodovkou by to dávalo smysl, ale když totéž dělá i se Seatem...
..no tak už teď je JASNÉ jméno nového NEJLEPŠÍHO vozu střední třídy - Škoda Octavia III. 😄
..a vpodstatě NEJ- vozu vyšší střední vlastně také - Škoda SUPerb toho jmena 4tá 😉
..a vpodstatě NEJ- vozu vyšší střední vlastně také - Škoda SUPerb toho jmena 4tá 😉
Zas trochu moc slunce? Koubek střílí mimo terč. Pokavaď platí to co škodovka chystá a to je nová OIII a velké SUV, není to vyklízení pozice škodovky do segmentu levných vozů. Rapid je spíš další trefa do potřeb trhu což dokazuje 301 od Peugeotu a další podobně laděné nově uváděné vozy.
Za sluncem až na Vánoce (nebo "tou dobou" 😄
Ale jinak ANO - Koubek a Vaculík přrevyšují zbytek "startovního pole" o 2-3 třídy = (myslím že se říká) hrají jinou ligu 😉
PS: Ale jinak ANO - Rapid, 301 (a jistě přibudou ještě další) JE trefa do černého do aktuální (a ještě roky trvající budoucí) KRIZE 😐
Ale jinak ANO - Koubek a Vaculík přrevyšují zbytek "startovního pole" o 2-3 třídy = (myslím že se říká) hrají jinou ligu 😉
PS: Ale jinak ANO - Rapid, 301 (a jistě přibudou ještě další) JE trefa do černého do aktuální (a ještě roky trvající budoucí) KRIZE 😐
Výš v nabídce ještě neznamená, že bude na stejné relativní pozici vůči VW. A velké (spíš větší) SUV nemusí být nutně špičkově vybavené. Uvidí se.
Ale tak to není ani dnes, VW si nechává stále náskok před Škodovkou. A asi by bylo naivní si myslet že Škodovka příjde se svým "Tuaregem" se stejně nadupanou výbavou.
Také jsem nenapsal nic ve smyslu, že by měla být na stejné úrovni. Napsal jsem, že se její relativní pozice může změnit.
Nikoliv "může být" ale (velmi pravděpodobně) JE... 😉
PS: No na auto.cz škoda Rapid/Seat Toledo nejen že je ŘAZEN do segmentu C, ale nezapomeňte že i PORÁŽÍ konkurenční vozy segmentu C - neboli nižší střední třídy (zavedených automobilek) - a proto VWivat - i ta ("ofic. přiznaná") nejLEVNĚJŠÍ nejOBYČEJNĚJŠí technika Volkswagen je LEPŠí než to co konkurence dává do "běžných" vozů nižší střední třídy.. 😄
PS: No na auto.cz škoda Rapid/Seat Toledo nejen že je ŘAZEN do segmentu C, ale nezapomeňte že i PORÁŽÍ konkurenční vozy segmentu C - neboli nižší střední třídy (zavedených automobilek) - a proto VWivat - i ta ("ofic. přiznaná") nejLEVNĚJŠÍ nejOBYČEJNĚJŠí technika Volkswagen je LEPŠí než to co konkurence dává do "běžných" vozů nižší střední třídy.. 😄
Psal jsem už před notnou dobou, že tenhle postup mohou využít k šetrnému usměrnění Škody, protože podřezávat větev zavedeným modelům není chytré. A pro mne je to taky krásné "Céčko". Díky neustálému růstu může patřit mezi spíš menší, ale mně tam sedí celkem pěkně.
Ten článek je fajn, ALE tohle tady píšu já od začátku... a ne od začátku, ale tak asi těch 5,5 roku, co tu jsem, že VW groupe si dělá problém v tom, že 3 jeho značky dělají tytéž auta s jen nepatrnými rozdíly a pro Škodu vybudoval moc dobrý image, což bere konkurenci hlavně jemu...
Jenže stejěn si myslím, že s Rapidem udělal chybu, prostě měli ze Seatu, který nemá historii, jméno, prodeje atd., udělat Dacii koncernu VW, což by bylo snadné, rychlé a prodeje by byly. Jo, to je jedna z věcí, která se Renaultu povedla.
Jenže stejěn si myslím, že s Rapidem udělal chybu, prostě měli ze Seatu, který nemá historii, jméno, prodeje atd., udělat Dacii koncernu VW, což by bylo snadné, rychlé a prodeje by byly. Jo, to je jedna z věcí, která se Renaultu povedla.
Seat hrál vždycky druhý housle. Dřiv lepil svoje logo na Fiaty a teď na auta koncernu VW. To ošizení Škodovky není tajemstvím... nakonec není to tak dlouho co se řešila aféra deštníčků u Superbu. 😄
Takze SEAT by mel roli lacinych aut... Dobre a co by potom zbylo na skodovku? Delat auta na urovni VW je podle tebe spatne a s lepsimi vozy by zase konkurovala audi. Ja si myslim, ze mezi vozy VW je dostatecny prostor, aby byl vyplnen nejakou skodovkou.
Takže podle tebe je role dělat 3 stejná auta lepší než dva správná?
Ten prostor mezi mainstreamem a lowendem by se pro Škodovku našel, ten model "kus auta navíc pro ty, kterým nevadí kompromisy" by se našel. Těmi kompromisy myslím třeba Octavii I jako Golfa s kufrem navíc, i když kvalit Golfu nedosahovala.
Ten prostor mezi mainstreamem a lowendem by se pro Škodovku našel, ten model "kus auta navíc pro ty, kterým nevadí kompromisy" by se našel. Těmi kompromisy myslím třeba Octavii I jako Golfa s kufrem navíc, i když kvalit Golfu nedosahovala.
Já se přikláním k Odanovi, taky se královsky bavím. Objevilo se tu několik skutečných perel. Jen mě mrzí, že nemám doma to víno - dnes by se hodilo 😉
Hammunasakra
Víte-li někdo "o co jde" prosím o ODPOVĚĎ
"Při posledních 2 cestách do Česka se mi opakovaně stalo, jak jsem si v klidu a pohodě (jemně NEpředpisově) "plula" silnicí že mne (vyšší rychlostí) dojelo auto, předjelo a DUPnulo na brzdu a dál pokračovalo NIŽŠí rychlostí než jsem jela předtím - to je nějaká (pěkně "ujetá") hra, či něco takového...? 😐
DĚKUJI za případné opdovědí
Pěkný den 😄
"Při posledních 2 cestách do Česka se mi opakovaně stalo, jak jsem si v klidu a pohodě (jemně NEpředpisově) "plula" silnicí že mne (vyšší rychlostí) dojelo auto, předjelo a DUPnulo na brzdu a dál pokračovalo NIŽŠí rychlostí než jsem jela předtím - to je nějaká (pěkně "ujetá") hra, či něco takového...? 😐
DĚKUJI za případné opdovědí
Pěkný den 😄
To Vás předjel nový Rapid 1,2 MPI s vylepšeným "vyhlazovačem chodu motoru" který si prudké přidání plynu jeho řidičem vyhodnotil jako nebezpečné a v rámci nevyorání asfaltu z důvodu prudké akcelerace zjemnil akceleraci, >😁
😄
Ne bohužel to jsem zažila "opakovaně" (tak 6x - 7x? NEvím) a v "různých" místech (krajích) s různými auto - PROTO se ptám jestli to není nějaká (popravdě DOST "...bilní") "hra" či něco takového..
"Nachytat" C5 V6 "na (340ti mm) brzdách" to se "běžnému" auto spíš NEpodaří, ale že to je HODNĚ NEbezpečné a naprosto NEsmyslné atd. - to zas ANO 😐
Ne bohužel to jsem zažila "opakovaně" (tak 6x - 7x? NEvím) a v "různých" místech (krajích) s různými auto - PROTO se ptám jestli to není nějaká (popravdě DOST "...bilní") "hra" či něco takového..
"Nachytat" C5 V6 "na (340ti mm) brzdách" to se "běžnému" auto spíš NEpodaří, ale že to je HODNĚ NEbezpečné a naprosto NEsmyslné atd. - to zas ANO 😐
odpověď [odkaz]
To NEní "ono". O tom jsem slyšela - a něco podobného se mi také již stalo - vůz na který jsem si dovolila "bliknout" že NEjede, má v koloně před sebou na xy- aut místo (a "vyrábí" tak zbytečně delší kolonu) mi po rozjetí na vyšší rychlost náhle DUPL na brzdu a okamžitě opět zrychlil - (zjevně) aby mne "vytrestal"
Tohle je něco jiného. Představte si že jedete v "menším" provozu "svou" rychlostí (třeba 96 km/h) na tempomat a relativně rychle vás nějaké auto dojíždí (velmi odhadem třeba 120-130 km/h), DOJEDE vás a neb je "všude prázdno" vpodstatě "plynule" vás i předjede, ALE. Místo aby dál pokračovalo onou "svou" rychlostí a "zmizelo v dál", OKAMŽITĚ po předjetí se zařadí (docela těsně) před vás a ne že by přímo DUPLO na brzdu a (něco jako) "intenzivně spomalí" třeba na 85 km/h a dál pokračuje před vámi onou rychlostí (např.) 85 km/h = vám NEzbyde než ho buď (trochu "absurdně") opět hned předjet, nebo se "vléct" za ním. Zkusila jsem samozřejmě i předjetí - to už je "trestáno" VÝRAZNÝM zvýšením rychlosti předjížděného vozu - třeba opět někam k těm 130ti km/h (pak ho "opouštím" - Pánbůh díky za 3litrové Biturbo 😄 ). Nicméně i když mi (nebo vozu) to NEdělá problém jet po "běžné" silnici třeba těch 160-170 km/h kam "popustím" vůz při přejíždění takového ...ba, tak to NE"chci" dělat - chci jet "jemně NEpředpisově" NE víc..
Nu a něco "ca podobného" se mi nyní stalo několiKRÁT - to (skoro) NEmůže být "náhoda" = napadlo mne nějaká absurdní "hra"? Opravdu NEvím.. 😐
Tohle je něco jiného. Představte si že jedete v "menším" provozu "svou" rychlostí (třeba 96 km/h) na tempomat a relativně rychle vás nějaké auto dojíždí (velmi odhadem třeba 120-130 km/h), DOJEDE vás a neb je "všude prázdno" vpodstatě "plynule" vás i předjede, ALE. Místo aby dál pokračovalo onou "svou" rychlostí a "zmizelo v dál", OKAMŽITĚ po předjetí se zařadí (docela těsně) před vás a ne že by přímo DUPLO na brzdu a (něco jako) "intenzivně spomalí" třeba na 85 km/h a dál pokračuje před vámi onou rychlostí (např.) 85 km/h = vám NEzbyde než ho buď (trochu "absurdně") opět hned předjet, nebo se "vléct" za ním. Zkusila jsem samozřejmě i předjetí - to už je "trestáno" VÝRAZNÝM zvýšením rychlosti předjížděného vozu - třeba opět někam k těm 130ti km/h (pak ho "opouštím" - Pánbůh díky za 3litrové Biturbo 😄 ). Nicméně i když mi (nebo vozu) to NEdělá problém jet po "běžné" silnici třeba těch 160-170 km/h kam "popustím" vůz při přejíždění takového ...ba, tak to NE"chci" dělat - chci jet "jemně NEpředpisově" NE víc..
Nu a něco "ca podobného" se mi nyní stalo několiKRÁT - to (skoro) NEmůže být "náhoda" = napadlo mne nějaká absurdní "hra"? Opravdu NEvím.. 😐
Být tebou, tu rychlost tu neuvádím. 😉
Jako že na (polo)prázdné mezinárodní trase silnici 1. třídy jedu místo 90 třeba 96 km/h?
PS: U nás doma (v Německu i Rakousku) se i na "poslední" okresce smí jezdit 100 = nějakých 110 km/h je celkem "normální"
KDE (v čem) je "problém"? 😐
PS: U nás doma (v Německu i Rakousku) se i na "poslední" okresce smí jezdit 100 = nějakých 110 km/h je celkem "normální"
KDE (v čem) je "problém"? 😐
U nás se dělají i jiné chvaty. Dej pozor také na [odkaz]
Tak tohle bylo opravdu "no comment" = VÍM proč mám alespoň "trochuvelké" (a TĚŽKÉ a bezpečné) auto.. 😉
..s motorem s kterým se dá většině aut (prostě) "ujet" 😐
PS: NEbude to samozřejmě úplně "objektivní" hodnocení (neb se týká MNE, mých zkušeností), ale myslím že se chování lidí v autech (jednoznačně) ZHORŠILO..
..nedávno jsem (na konci dálnice z Prahy přes Cukrák na jih) na místě ZNAČKOU OZNAČENÉ ZIPem zažila že vůz v levém SPRÁVNĚ se zařazující do pravého pruhu byl vozem přede mnou "zablokován", z něho vystoupil řidič bouchl do toho "zařazujícího se" ten vystoupil a dostal pěstí RÁNU že mu tekla krev! Stáli jsme v tu chvíli vpodstatě přesně POD značkou "přikazující" ZIP! TAK mne to "rozlítilo" že jsem stáhla okénko a zakřičela jsem na toho násilníka a on brblal něco "Jakej zip?" a až z vozu za mnou vystoupil chlap a VYSVĚTLIL mu to - já ho mezitím "podjela" a odjela - nicméně "agresivita" - i ta "přímo při řízení" - mám POCIT - docela (dost) ROSTE 😐
..s motorem s kterým se dá většině aut (prostě) "ujet" 😐
PS: NEbude to samozřejmě úplně "objektivní" hodnocení (neb se týká MNE, mých zkušeností), ale myslím že se chování lidí v autech (jednoznačně) ZHORŠILO..
..nedávno jsem (na konci dálnice z Prahy přes Cukrák na jih) na místě ZNAČKOU OZNAČENÉ ZIPem zažila že vůz v levém SPRÁVNĚ se zařazující do pravého pruhu byl vozem přede mnou "zablokován", z něho vystoupil řidič bouchl do toho "zařazujícího se" ten vystoupil a dostal pěstí RÁNU že mu tekla krev! Stáli jsme v tu chvíli vpodstatě přesně POD značkou "přikazující" ZIP! TAK mne to "rozlítilo" že jsem stáhla okénko a zakřičela jsem na toho násilníka a on brblal něco "Jakej zip?" a až z vozu za mnou vystoupil chlap a VYSVĚTLIL mu to - já ho mezitím "podjela" a odjela - nicméně "agresivita" - i ta "přímo při řízení" - mám POCIT - docela (dost) ROSTE 😐
petrumr
..mezi "má býti" a "v kuchyni" vám ta vypadlo: "na (variabilně dlouhém) řetězu" 😄
PS: A značka označující ZIP NEbývá jen JEDNA.. 😉
[odkaz]
..a problém to je evidentně (docela) VELKÝ 😐
PPS: Byť na to "vzrůstem" moc NEvypadám, já byla vždy "ochránky slabých" 😄
PS: A značka označující ZIP NEbývá jen JEDNA.. 😉
[odkaz]
..a problém to je evidentně (docela) VELKÝ 😐
PPS: Byť na to "vzrůstem" moc NEvypadám, já byla vždy "ochránky slabých" 😄
minimax874
Tak nejak tanec kolem Rapidu nechapu.Nevim jestli to nespackali novinari,ale prvni prezentace Rapidu tvrdili ze Rapid ma byt cenove dostupne auto.Me osobne auto za skoro 300k jako dostupne nepripda.Na to jak jsem se na nej tesil me cena naprosto zdrtila.Pak me jeste zarazi proc skoda odchazi od koncepce ktera ji vynasela a diky ni se ji do ted darilo.A to nabizet o kus vetsi auta?Octavka byla vzdy o kus vetsi auto ve sve tride nez konkurence,Fabie taky atd.Proc si mysli,ze zacit nabizet to co druhe automobilky bude lepsi? Je jasny ze kdyz boudouci Octavie se posune na uroven Pasatu tak Rapid nahradi stavajici Octavku.Cimz je jasny ze Rapid ma scela nahradit stavjici Oktavku a ne byt mezi clankem Fabia-Octavia.
Když má Oktávka být konkurentem Passatu,na co bude tedy škodovce Superb?Jinak souhlasím,jestli tu cenu nesníží,hlavně tedy u základní motorizace kde je rozdíl od TSI 63kw jen 10tis.,tak to zas takovej prodejní trhák nebude,jak škodovka asi zamýšlí.Jinak za rok někdy v létě má prí přijít velký SUV od škodovky,něco jako má VW Touareg.Takže to bude asi zas zajímavé,protože jak je vidět příchod nové škodovky,téměř všechny zvedá ze židlí i ty co by si škodovku jinak ani nekoupili.
Pokud octavka opravdu vyroste, tak nekam k jette. Ta se v evrope moc neprodava a octavka by ji mohla zastoupit.
Citrák
Tříválec motor s prognózou minimálního prodeje ? Proč o něm vůbec uvažují v takovém autě ? TSI je o 10 tis.Kč dražší, to mě napadá pouze jediná myšlenka. Výrobní linka na TSI verze s pochybnými rozvody musí ještě chvíly vyrábět, aby se zaplatily náklady na strojní zařízení. Velmi lišácké řešení problému v koncernu VW a motoru 1,2 + 1,4 TSI vidím v tom, že pod stejným označením se skrývají dvě různé verze motorů, přičemž ta první za čas tiše zmizí ze scény.
qwert88
Zajímavé sledovat,jak všichni prskají,že by si základní motor nekoupili.Ano za současnou cenu určitě ne,ale kdyby základ zlevnili na nějakých 240000-250000kč což už si myslím docela zajímavá cena,tak jich bude jezdit víc než fábií HTP.
Asi tak nejak,jakmile skoda s lidsti ceny stane se s Rapidu slagr.I kdyz stale bude v rybniku hodne konkurencnich ryb.A vsichni pritvrzuji,tento rok bude pro automobilky asi nejkrutejsi rok.
...á další OPTIMISTa který počítá že krize (už) balí kufry a odjíždí "do jinam" 😄
PS: "Teta Angela" (jak jí tady říkají) Merkel to "tipla" že může trvat DESET let = auta typu P301 či Rapid budou mít ještě dost ČASu stát se "hitem" 😉
PS: "Teta Angela" (jak jí tady říkají) Merkel to "tipla" že může trvat DESET let = auta typu P301 či Rapid budou mít ještě dost ČASu stát se "hitem" 😉
lled
Rád bych se zeptal autora proč porovnává Rapid s Aveem, když samo auto.cz má na webu zařazený Rapid pod "nižší střední" viz:Český trh v srpnu 2012: Nejprodávanější automobily nižší střední třídy
[odkaz]
Rychlým průletem konkurentů zjistíte, že základní motor Rapidu - jestliže nemá nejhorší parametry - tak jistě patří k těch co mají nejhorší parametry. Většina konkurence je levnější (co se týče základního motoru) a vybavena výkonnově lepším moterem. Namátkou😒br />
Renault Megane Generation 74kW 10,9s 254 000,-
Renault Megane 74kW 10,9s 279 000,-
Renault Fluence 81kW 11,7s 264 900,-
Citroen C4 70kW 11,9s 279 900,-
Volkswagen Golf (novy) 63kW 11,9s 339 900,-
Volskwagen Golf 63kW 11,9s 329 900,-
Hyundai i30 73kW 13,2s 289 990,- KIA Ceed 73kW 12,8s 274 980,-
Peugeot 308 72kW 12,7s 285 000,-
Toyota Auris 73kW 13,1s 299 900,-
Chevrolet Cruze 91kW 12,0s 282 900,-
[odkaz]
Rychlým průletem konkurentů zjistíte, že základní motor Rapidu - jestliže nemá nejhorší parametry - tak jistě patří k těch co mají nejhorší parametry. Většina konkurence je levnější (co se týče základního motoru) a vybavena výkonnově lepším moterem. Namátkou😒br />
Renault Megane Generation 74kW 10,9s 254 000,-
Renault Megane 74kW 10,9s 279 000,-
Renault Fluence 81kW 11,7s 264 900,-
Citroen C4 70kW 11,9s 279 900,-
Volkswagen Golf (novy) 63kW 11,9s 339 900,-
Volskwagen Golf 63kW 11,9s 329 900,-
Hyundai i30 73kW 13,2s 289 990,- KIA Ceed 73kW 12,8s 274 980,-
Peugeot 308 72kW 12,7s 285 000,-
Toyota Auris 73kW 13,1s 299 900,-
Chevrolet Cruze 91kW 12,0s 282 900,-
Rapid je o pul tridy nize, nez vsechna tebou zminena vozidla.
Paráda Rapid o půl třídy níže,ale je dražší než Citroen,Peugeot,Kia,Hyundai,Cruze a i další by se asi našli.Nutno říct,že všichni startují se čtyřválci okolo 100-110koní.Tady se Škodovka sakra sekla.Kdyby ta cena byla za TSI těch 290000kč tak to ještě jo,ale za tříválec na 14kách(plech) bez klimy.?! :no:
jeteem
Rapid na obrázku je v nějaké vyšší výbavě (není to základní holobyt). 1.2 MPI budou kupovat zákazníci jdoucí po ceně a ničem jiném a všichni budou kupovat základní stupeň výbavy. Díky cenové politice Mladoboleslavských myslitelů auto s tímto motorem vůbec nedává smysl jinak než v základu. Tak proč poskytují pro PR článek (pardon, jízdní dojmy) auto s tímto motorem a nejvyšším stupněm výbavy, tedy kombinaci, kterou si NIKDO neobjedná? Už vidím jak HTPčkaři připlácí za stupeň výbavy, navigaci apod. Trapárna :no:
Přesně,když se podíváte do konfigurátoru jak to auto vypadá v základu,tak je to docela hnus,kor na těch 14kách.Taková výbava bude možná vyhovovat důchodcům,kteří jezdili ve 120ce,pak ve Felicii a do teď ve Fábii Htp classic,takže jem ani nebude vadit že nemají klimatizace.Na to asi škodovka sází,protože těch Fábií v základu jezdí opravdu hodně.
Muron
Kdo jezdí do práce po závodním okruhu nebo má soukromou dálnici, ať si kupuje italské sportovní vozy typu Fiat Doblo (= it. ďáblik) nebo Lancia Voyager (= angl. závodník). Nám běžným řidičům jezdícím v hustém dálničním provozu a na dovolenou 2x ročně, 55 kW v autě velikosti a váhy Rapida pohodlně stačí. Chce to jen umět jezdit, využívat rekuperaci kinetické energie a předvídat. Kdybych každý týden tahal na plaťáku auto z německa, koupím si silnějšího tahouna. Na táhnutí karavanu jednou ročně do alp nebo do Španělska 1,2 MPI bohatě stačí.
přednost !!!! jedině 1.4TSi s 6-ti kval., kdyby TEDA BYL V NABÍDCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!