Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
šmoula nešika
Jen málo autům stoupají prodeje po dobu výroby tak, jako oktávce 2.generace a tu navíc po 8 letech čeká zaslouženej důchod.
WinDiesel
:yes: :yes: :yes:
:yes: :yes😒br />
To je kontrast s Oktávkou. >😁 Teda, nič porti nej, ale je to rozdiel... :-!
To je kontrast s Oktávkou. >😁 Teda, nič porti nej, ale je to rozdiel... :-!
Čověče a co tvůj Mercedes v bohatém Švajcu? První je Áčko až na pětatřicátém fleku.
no ja tam vidim mercedes C na 11-tom mieste >😁
skus otvorit oci :yes: a potom nieco pisat
[odkaz]
skus otvorit oci :yes: a potom nieco pisat
[odkaz]
Adam Novák
Opět známka toho, že kritikové nemají pravdu - Škodovky se prodávají dobře nejen v CZ, SK, a DE, ale i např. na Islandu, nebo ve Švýcarsku!!! :yes:
das_autos
Ještě tam do popředí nastrčit trochu fiata a něco od PSA s nějakou toyotu,peugeotem a citroenem.
3_diamanty
takze ziadne velke prekvapenie to pre toho kto sleduje eu trhy nie je...
tu je sirsia tabulka [odkaz]
za minuly rok bola octavia najpredavanejsim autom v 7 statoch europy... a tento rok to nebude o nic horsie.... octavia je proste uspesne auto.... :yes😒br />
prekvapilo opat subaru XV ktore bolo v auguste vo svajciarsku dokonca prve ..... vo svajciarsku a norsku predava skutocne XVecko perfektne :yes:
tu je sirsia tabulka [odkaz]
za minuly rok bola octavia najpredavanejsim autom v 7 statoch europy... a tento rok to nebude o nic horsie.... octavia je proste uspesne auto.... :yes😒br />
prekvapilo opat subaru XV ktore bolo v auguste vo svajciarsku dokonca prve ..... vo svajciarsku a norsku predava skutocne XVecko perfektne :yes:
BeranK
Na půdě Spříseženectva je svět stále ještě normální - a nejen v autech. :yes😒br />
Přitom je to země s asi nejlepší vlakovou (a přiměřeně drahou) dopravou na světě a auto zde není ani modla, ani symbol společenské prestiže.
Přitom je to země s asi nejlepší vlakovou (a přiměřeně drahou) dopravou na světě a auto zde není ani modla, ani symbol společenské prestiže.
Jestli je tam auto modla nebo symbol společenské prestiže anebo není se můžeme klidně dohadovat celé hodiny a v jistém směru můžeme mít oba svojí pravdu.
Jistě ale každý, koho auta alespoň trochu zajímají, viděl dost i poměrně starých aut dovezených z této země ve velmi dobrém stavu. I oblíbené Německo může leckdy závidět.
Jistě ale každý, koho auta alespoň trochu zajímají, viděl dost i poměrně starých aut dovezených z této země ve velmi dobrém stavu. I oblíbené Německo může leckdy závidět.
A proto se každá druhá bondovka točí ve Švajcu a proto v nich hrají vozy od Jaguaru výše ............ >😁
Tos mě pobavil s tím, že v CH není auto symbol společenské prestiže... Podobně jako další na auto.cz tradovaný mýtus, že v USA auto není statusový symbol... Ale je, a jaký! Jako všude na světě... Ještě tak největší výjimku představuje celkově znivelizované Švédsko, ale i tam auto ve skutečnosti funguje jako velký symbol, akorát že se většina lidí programově vyhýbá odlišení...
Souhlas...
Naprostý souhlas. V české firmě má obchoďák Ceed, v Švýcarské dceřiné pobočce je "nejhořší" auto MLko, jinak BMW, Porsche a Mercedesy. Ve Švýcarsku je auto právě ta z "důležitějších" vizitek společenského statusu. Když jsem byl před 13 lety ve Švajcu s Hyundai Sonatou první generace, tak ač auto v perfektním stavu, tak policejní kontrolu jsme měli 2-3x denně. Prostě jsme byli za "šupáky" >😁
Buď v pohodě, dokud jsem měl český spztky, pokaždý při noční kontrole jsem to taky schytal. Dneska mám BE 16465( když dostaneš Béčko pracovní povolení po 3 letech, musíš si udělat CH řidičský průkaz cca. 5000 chf plus 2x kurz během roku za 800 a auto převézt na CH značky), a když jedu dvakrát do roka se podívat do Čech, tak si pro změnu vychutnávám českou policii.
"Na půdě Spříseženectva je svět stále ještě normální" >😁 . Tak ten bol dobrý >😁 . Aj Slováci, čo tam voľakedy emigrovali, sú dnes úplne vypláchnutí a rozprávať sa s nimi je ako rozhovor s alienom - hoviadka komplet mimo realitu >😁 . Ale hlavne, že sa majú dobre >😁 , pri tom vždy skončia 😄 . NIečo ako regulovaný chov tých "alpských kravičiek" >😁 . Každému tú Octaviu doprajem, aj 3 do rodiny, Hop Swiss!
A jaký je teda zásadní rozdíl mezi chovem "alpských kraviček" a "podtatranských oveček", teda kromě toho, že se ty kravičky mají znatelně lépe? 😉
Proč jako z allienem? Proč myslíš, že jsem dal vale Čechám? Nejsem typ, co bych držel pusu na zámek jako většina mých kolegům, kteří mají ženskou na mateřské, dvě děti doma a hypotéku na krku a na všechno kývou, jenom aby zuby nechty si udrželi práci. Kvalita života je jedna z nejvyšších v Evropě, mám suprovýho šéfa, když něco potřebuje, příjde s prosbou a ne příkazem... Respekt k tomu, že si tady lidi udržují hezké styky mezi sebou! Nevím, co se děje v české vládě a upřímne je mi to už jedno, když si nechají lidi šlapat na krk. Když jsem byl naposledy na návštěvě v Čechách, tak mě totálně rozhodila cena dieselu na stojanech, dražší než u nás a auto na mnichovský dálnici nešlo přes 200 a dpf mi svítilo každých 250 km, jak nestačilo čistit( a prý agip má kvalitní naftu, ha ha)!
4bytelnýkola
koukám nic moc, jako nic proti, nudle nemaj špatný, ještě že tu máme národy při smyslech 😄
Na druhou stranu se ale podivuji, kolik tam vzhledem k velikosti trhu prodávaj třeba u nás takřka neprodejných těžce výběhových Coltů a Mazd2.
Nicco
Neviete co nakoplo Focus? U Kugy to bude asi akciova cena vybehoveho modelu. Focus je ale relativne novy a Ford tvrdo odmietal znizenie ceny pod VW. Facelift ale nespravili, tak jedine ma napada cena.
Zaujimave porovnanie s Astrou, podla mna Astra bola vzdy za Focusom.
Zaujimave porovnanie s Astrou, podla mna Astra bola vzdy za Focusom.
Popravdě oktávka je od pohledu dobře udělané auto, má své mouchy, které se ale dají přehlédnout (pozor, nezmiňuju celkové problémy/poruchy VW, to je na jinou diskuzi), auto je to navíc pěkné a takhle prodávat jako výběhový model, klobouk dolů.
Nemá někdo bližší info, jestli neprobíhá nějaká masivní kampaň Škoda Milka edition nebo tak něco? 😄
Snad nebude O3 zmršená
Počkej na představení, ale s jistotou ti můžu slíbit, že se tady vyrojí mraky příspěvků, které jí naprosto odsoudí, označí za nepovedenou, hnusnou, nudnou, předraženou a nespolehlivou.
Realita: Bude to pořád Octavia, i z dálky ji tak ihned identifikuješ, bude ve všem lepší než ta stará (tedy krom vlečky u levných verzí). Designově větší obdoba Rapidu, ale proporčně vyváženější.
P.S. Milka a Švýcarsko je poměrně rozšířený mýtus, ale zrovna Milka a tradiční švýcarská čokoláda nic přímo společného nemají.
Jinak prodeje čtyřkolek v kantonu Bern jsou zhruba okolo 50 procent, samozřejmostí je silný motor, nejlépe benzín, máme menší zastoupení dieselů a to hned z více důvodů😒br /> 1. na diesel jsou vyšší daně jak silniční tak emisní
2. vzhledem ke kopcovitosti je potřeba mít značnou rezervu výkonu( to s dvoulitrem TDI zrovna není, ač se to nezdá, ale na naše passy to není zas tak moc a trojlitr od audi v nabídce superbu není)
3. Cena benzínu je okolo 1,88 franku za litr, diesel je v současnosti frank a devadesát tři rapenů a nevím, jestli se diesel v tomhle u nás vyplatí.
4. I když máme zimní diesel palivo, tuhle zimu tady padly teploty dost pod třicet pod nulou, průměr je v zimě ráno okolo 20 - 25 pod nulou a litoval jsem svého souseda v Lauterbrunnenu se svým novým Oplem Antara, jak si vymlátil akku za 4 minuty a přišel s prosbou o pomoc s kabely v ruce.
P.S. Podle avataru máš poměrně zajímavý obličej, nechtěl bys taky spolupracovat s marketingem Toyoty na propagaci nového Aurisu? >😒] 😉
Já radši Ford 😲