Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Octavia v září nejprodávanějším autem ve Švýcarsku

57 komentářů

chrudoš
pobočka české firmy obnovuje fleet, klidek >😒]

Popravdě oktávka je od pohledu dobře udělané auto, má své mouchy, které se ale dají přehlédnout (pozor, nezmiňuju celkové problémy/poruchy VW, to je na jinou diskuzi), auto je to navíc pěkné a takhle prodávat jako výběhový model, klobouk dolů.

Nemá někdo bližší info, jestli neprobíhá nějaká masivní kampaň Škoda Milka edition nebo tak něco? 😄
Parda71 (BMWfans)
Milka edition-tak určitě! Spíš by mě zajímal podíl 4x4 verzí na prodejích. Jestli jsou ty dobré výsledky Octavie z velké části možností 4x4 nebo je tam prostě oblíbená obecně. Takové info tady asi nikdo nemá.
jossalito
Octavia je tam úspěšná celoročně. Dorží se pořád na horních pozicích, nejde o žádnou výjimku.
twistedTSD
Přesně tak, a nejen ve Švýcarsku...Model na konci výroby (jiní během jeho existence vystřídali i 3 generace) a jak se drží. :yes:
chrudoš
jj koukám na tabulky na bestelling...com, oktávka šlape 😄 Má na to být nejprodávanějším autem celoročně, koukám zlehka, možná jsem něco přehlídnul, ale jede teda parádně, opravdu je to snad jediné auto, které se po 8(!!!) letech prodává lépe a lépe, mastrštyk a určitě i dobrý vývar, oktávku můžou všichni závidět.

Snad nebude O3 zmršená
jossalito
Nová Octavia? Co ti mám k tomu napsat? >😁
Počkej na představení, ale s jistotou ti můžu slíbit, že se tady vyrojí mraky příspěvků, které jí naprosto odsoudí, označí za nepovedenou, hnusnou, nudnou, předraženou a nespolehlivou.

Realita: Bude to pořád Octavia, i z dálky ji tak ihned identifikuješ, bude ve všem lepší než ta stará (tedy krom vlečky u levných verzí). Designově větší obdoba Rapidu, ale proporčně vyváženější.
chrudoš
Kurde tys ji už viděl, co? Že to víš tak přesně...to je snad jasné, že by měla splňovat všechno co píšeš, to chtěli určitě i u druhé fábky a jak to dopadlo ;-\ ...tím ji samozřejmě nijak neodsuzuju, čekám s nadšením, nejsem ten, který by po koncernu plival, na to jsou tu jiní, jistě už celí ztoppoření
Th0r
Škodovka zatím žádný hezký auto neudělala. Tedy na to nemusíš mít věšteckou kouli, že to bude jen další zrůda v řadě.
twistedTSD
Mluv za sebe.
XTad
A bude v designu pride mezi ni a rapidem aspon takovy rozdil, jako mezi soucasnou oktavkou a superbem?
jossalito
Až tak velký ne.
XTad
Tak to jsem teda zvedavej, co z toho bude. Vzdyt rozdil mezi superbem a octavkou spociva prakticky jenom v tom, ze superb ma svetlo vykrojeny dole a octavka zase nahore.
white label
Švýcarsko a Milka, nějaká spojitost? 😉
chrudoš
Je to symbol Alp? Je, tak nebuď takovy hnidopich
white label
Ano, i když zrovna těch švýcarských asi moc ne, ale nebuď zas takový cíťa, jen normální diskusní fotbálek... 😉 😄

P.S. Milka a Švýcarsko je poměrně rozšířený mýtus, ale zrovna Milka a tradiční švýcarská čokoláda nic přímo společného nemají.
RenegadePriest
Přesně tak, Milka patří do rakouských alp, je to marketingový tah firmy Jacobs and co. Tradiční naše schocki je frey( všeobecně v celém CH) a spousta malých čokoládoven a víceméně tobleronka.
Jinak prodeje čtyřkolek v kantonu Bern jsou zhruba okolo 50 procent, samozřejmostí je silný motor, nejlépe benzín, máme menší zastoupení dieselů a to hned z více důvodů😒br /> 1. na diesel jsou vyšší daně jak silniční tak emisní
2. vzhledem ke kopcovitosti je potřeba mít značnou rezervu výkonu( to s dvoulitrem TDI zrovna není, ač se to nezdá, ale na naše passy to není zas tak moc a trojlitr od audi v nabídce superbu není)
3. Cena benzínu je okolo 1,88 franku za litr, diesel je v současnosti frank a devadesát tři rapenů a nevím, jestli se diesel v tomhle u nás vyplatí.
4. I když máme zimní diesel palivo, tuhle zimu tady padly teploty dost pod třicet pod nulou, průměr je v zimě ráno okolo 20 - 25 pod nulou a litoval jsem svého souseda v Lauterbrunnenu se svým novým Oplem Antara, jak si vymlátil akku za 4 minuty a přišel s prosbou o pomoc s kabely v ruce.
white label
Milka patří hlavně/původně do "německých Alp" (potažmo do Německa), ale i do těch rakouských spíš, než do švýcarských... 😄
P.S. Podle avataru máš poměrně zajímavý obličej, nechtěl bys taky spolupracovat s marketingem Toyoty na propagaci nového Aurisu? >😒] 😉
RenegadePriest
Panebože, jenom to nééé!
Já radši Ford 😲
RenegadePriest
Ne >😁 , ale máme Family edition, super výbava za super peníze, jde hodně na odbyt plus škoda má euro bonus na octávii je okolo 4000 chf. Bavil jsem se s kolegou, schwíítzer, těší se na novou octávii, má zatím první typ a doufá, že k 1,6 TDI dá fabrika 6 gang jako má nová audi A3.
šmoula nešika
Jen málo autům stoupají prodeje po dobu výroby tak, jako oktávce 2.generace a tu navíc po 8 letech čeká zaslouženej důchod.
WinDiesel
:yes: :yes: :yes:
PeterLuk
:yes: :yes😒br />
To je kontrast s Oktávkou. >😁 Teda, nič porti nej, ale je to rozdiel... :-!
jossalito
Čověče a co tvůj Mercedes v bohatém Švajcu? První je Áčko až na pětatřicátém fleku.
3_diamanty
no ja tam vidim mercedes C na 11-tom mieste >😁

skus otvorit oci :yes: a potom nieco pisat

[odkaz]
jossalito
Pravda, ten jsem zazdil.
WinDiesel
Chvilku jsi měl dětinskou radost, co. To Ti přeju. >😒]
white label
To asi jo, ale na tu tvou teď to rozhodně nemělo, viz i tvůj smajlík... >😒] 😉
gero
:yes:
Adam Novák
Opět známka toho, že kritikové nemají pravdu - Škodovky se prodávají dobře nejen v CZ, SK, a DE, ale i např. na Islandu, nebo ve Švýcarsku!!! :yes:
3_diamanty
polsko si este zabudol 😉 a dari sa im aj v rakusku a aj v madarsku je octavka druha hned za astrou :yes:
eliot
:yes: Také ve Finsku..
das_autos
Ještě tam do popředí nastrčit trochu fiata a něco od PSA s nějakou toyotu,peugeotem a citroenem.
WinDiesel
V převážně německy mluvícím prostředím nemají italové a frantíci velkou šanci. Rakousko, Švýcarsko a dokonce i Česko jsou přívěsky německého trhu.
das_autos
Mluvím o celý evropě.
3_diamanty
takze ziadne velke prekvapenie to pre toho kto sleduje eu trhy nie je...

tu je sirsia tabulka [odkaz]

za minuly rok bola octavia najpredavanejsim autom v 7 statoch europy... a tento rok to nebude o nic horsie.... octavia je proste uspesne auto.... :yes😒br />
prekvapilo opat subaru XV ktore bolo v auguste vo svajciarsku dokonca prve ..... vo svajciarsku a norsku predava skutocne XVecko perfektne :yes:
pitrys
Toppere, už ti to tu píšu asi potřetí. Je první v osmi státech, viz odkaz [odkaz]
Nicco
Otazka je, ako to vnima VW, ci teda Octvia kanibalizuje Golf alebo Passat. Alebo prebera zakaznikov od inych znaciek.
BeranK
Na půdě Spříseženectva je svět stále ještě normální - a nejen v autech. :yes😒br />
Přitom je to země s asi nejlepší vlakovou (a přiměřeně drahou) dopravou na světě a auto zde není ani modla, ani symbol společenské prestiže.
gil54
Jestli je tam auto modla nebo symbol společenské prestiže anebo není se můžeme klidně dohadovat celé hodiny a v jistém směru můžeme mít oba svojí pravdu.

Jistě ale každý, koho auta alespoň trochu zajímají, viděl dost i poměrně starých aut dovezených z této země ve velmi dobrém stavu. I oblíbené Německo může leckdy závidět.
WinDiesel
A proto se každá druhá bondovka točí ve Švajcu a proto v nich hrají vozy od Jaguaru výše ............ >😁
white label
Vidím, že ty ten svůj akčně filmový nick nezapřeš snad v žádné reakci... >😒]
chrudoš
Tak že Bond jezdí v Astonu je jaksi povinnost, jaká je tam spojitost se Švýcarskem?
velitel mesta bugulmy
Tos mě pobavil s tím, že v CH není auto symbol společenské prestiže... Podobně jako další na auto.cz tradovaný mýtus, že v USA auto není statusový symbol... Ale je, a jaký! Jako všude na světě... Ještě tak největší výjimku představuje celkově znivelizované Švédsko, ale i tam auto ve skutečnosti funguje jako velký symbol, akorát že se většina lidí programově vyhýbá odlišení...
white label
Souhlas...
sumy
Naprostý souhlas. V české firmě má obchoďák Ceed, v Švýcarské dceřiné pobočce je "nejhořší" auto MLko, jinak BMW, Porsche a Mercedesy. Ve Švýcarsku je auto právě ta z "důležitějších" vizitek společenského statusu. Když jsem byl před 13 lety ve Švajcu s Hyundai Sonatou první generace, tak ač auto v perfektním stavu, tak policejní kontrolu jsme měli 2-3x denně. Prostě jsme byli za "šupáky" >😁
RenegadePriest
Buď v pohodě, dokud jsem měl český spztky, pokaždý při noční kontrole jsem to taky schytal. Dneska mám BE 16465( když dostaneš Béčko pracovní povolení po 3 letech, musíš si udělat CH řidičský průkaz cca. 5000 chf plus 2x kurz během roku za 800 a auto převézt na CH značky), a když jedu dvakrát do roka se podívat do Čech, tak si pro změnu vychutnávám českou policii.
vursum
"Na půdě Spříseženectva je svět stále ještě normální" >😁 . Tak ten bol dobrý >😁 . Aj Slováci, čo tam voľakedy emigrovali, sú dnes úplne vypláchnutí a rozprávať sa s nimi je ako rozhovor s alienom - hoviadka komplet mimo realitu >😁 . Ale hlavne, že sa majú dobre >😁 , pri tom vždy skončia 😄 . NIečo ako regulovaný chov tých "alpských kravičiek" >😁 . Každému tú Octaviu doprajem, aj 3 do rodiny, Hop Swiss!
white label
A jaký je teda zásadní rozdíl mezi chovem "alpských kraviček" a "podtatranských oveček", teda kromě toho, že se ty kravičky mají znatelně lépe? 😉
peV
>😁 :yes:
RenegadePriest
Proč jako z allienem? Proč myslíš, že jsem dal vale Čechám? Nejsem typ, co bych držel pusu na zámek jako většina mých kolegům, kteří mají ženskou na mateřské, dvě děti doma a hypotéku na krku a na všechno kývou, jenom aby zuby nechty si udrželi práci. Kvalita života je jedna z nejvyšších v Evropě, mám suprovýho šéfa, když něco potřebuje, příjde s prosbou a ne příkazem... Respekt k tomu, že si tady lidi udržují hezké styky mezi sebou! Nevím, co se děje v české vládě a upřímne je mi to už jedno, když si nechají lidi šlapat na krk. Když jsem byl naposledy na návštěvě v Čechách, tak mě totálně rozhodila cena dieselu na stojanech, dražší než u nás a auto na mnichovský dálnici nešlo přes 200 a dpf mi svítilo každých 250 km, jak nestačilo čistit( a prý agip má kvalitní naftu, ha ha)!
white label
U nás dávej raději přednost Benzině Plus s její Vervou (diesel i benzín).
RenegadePriest
Dík, beru v potaz :yes:
4bytelnýkola
koukám nic moc, jako nic proti, nudle nemaj špatný, ještě že tu máme národy při smyslech 😄
sumy
Na druhou stranu se ale podivuji, kolik tam vzhledem k velikosti trhu prodávaj třeba u nás takřka neprodejných těžce výběhových Coltů a Mazd2.
Hotwire
pekne 5te miesto pre A4ku :yes: svajciari proste vedia co kupovat 😄
Nicco
Neviete co nakoplo Focus? U Kugy to bude asi akciova cena vybehoveho modelu. Focus je ale relativne novy a Ford tvrdo odmietal znizenie ceny pod VW. Facelift ale nespravili, tak jedine ma napada cena.
Zaujimave porovnanie s Astrou, podla mna Astra bola vzdy za Focusom.
Autoservis
V první desítce schází duo H/K které tak válcuje evropu >😁