Testy
Konečne sa jasne vysvetlilo, ktoré verzie budú mať torzku a ktoré multilink. Je fajn, že multilink je už pri 90 kW verzii, to je dosť bežná varianta. I tak ale momentálne prevažná časť motorizácií má jednoduchú "vlečku" (4 motory proti trom s multilinkom).
Moja osobná voľba pri Golfe by závisela od toho, akú motorizáciu beriem (= aký mám budget na nákup). Ak by som išiel po cene, bral by som výbehový model s 1,2TSI (dobrá cena + výpredajové akcie, multilink v základe), ak by som mal na 1,4TSI, šiel by som do sedmičky; momentálne sa mi javí nerozumné/neekonomické kupovať novinku so základnými motormi.
P.S.: Konečne normálne informácie; naozaj stála tá ostuda s twitterovými správami včera za to (získal sa púhopúhy jeden deň, ale ďalší kus z imidžu seriózneho portálu je preč).
Moja osobná voľba pri Golfe by závisela od toho, akú motorizáciu beriem (= aký mám budget na nákup). Ak by som išiel po cene, bral by som výbehový model s 1,2TSI (dobrá cena + výpredajové akcie, multilink v základe), ak by som mal na 1,4TSI, šiel by som do sedmičky; momentálne sa mi javí nerozumné/neekonomické kupovať novinku so základnými motormi.
P.S.: Konečne normálne informácie; naozaj stála tá ostuda s twitterovými správami včera za to (získal sa púhopúhy jeden deň, ale ďalší kus z imidžu seriózneho portálu je preč).
1,4 TSI ve vyšší výbavě (a že je ta výbava dost plná) lehce přes 400 tis, to je silné slovo do pranice. Golfa jsem doteď vůbec nemusel, tento se mi ale zdá ze všech nejhezčí (ač se paradoxně moc nezměnil), mám docela jasného favorita na další auto, snad není snížená cena vykoupena až tak moc poklesem kvality.
A twitter neřeš, ve světě je to fenomén a pokud nechceš, nesleduj to, jak je vidět o klasický článek nepřijdem. Mě upřímně to přijde jako skvělý nápad do mobilu - mobilní verze acz zatím neí a než načítat celou stránku, můžu kouknout na twitter a vidím hned, co je nového atd, já proti tomu nic nemám.
A twitter neřeš, ve světě je to fenomén a pokud nechceš, nesleduj to, jak je vidět o klasický článek nepřijdem. Mě upřímně to přijde jako skvělý nápad do mobilu - mobilní verze acz zatím neí a než načítat celou stránku, můžu kouknout na twitter a vidím hned, co je nového atd, já proti tomu nic nemám.
Další motory (výkonnější) teprve přijdou. 😉
Cena 7 pujde rychle dolu, pac evropsky trh jdecim dal jasneji dolu.
Takze pri uvaze jestli 6 s problemovymi motory nebo 7 "snad" uz prumerne spolehlivymi motory a osizenymi tvrdymi plasty bych volil jasne 7 i vzhledem k nizsim nakladum na budouci udrzbu podvozku.
Takze pri uvaze jestli 6 s problemovymi motory nebo 7 "snad" uz prumerne spolehlivymi motory a osizenymi tvrdymi plasty bych volil jasne 7 i vzhledem k nizsim nakladum na budouci udrzbu podvozku.
no tiez som to studoval o com bude ta nova MQB a cakal som, ze torzku daju len do POLA resp u neho bude diferenciacia zadnej napravy podla motora... ale u Golfa som to necakal, to je dost tragedy, najpredavanejsie motory 1,2 tsi a 1,6 tdi budu torzky jak v trojkovom golfe >😁 hlavne tej 1,6 tdi to nezavidim, vsak to robi 0-100 hlbsie pod 11s, to by si zasluzilo uz lepsiu zadnu napravu... pride mi to hlupy krok, u zakladnej 1,2 tsi s 63kw by som to bral ako opodstatneny krok... Ale vlastne 90percent majitelov golfu si nic nevsimnu a VW to velmi dobre vie... navyse vacsina z nich ani nebude mat tusenia aka naprava im bude v zadu pracovat co na tom, ze primitivna ako v golfe 3 >😁
inak vyzera dobre golfik aj z vnutra o com som nepochyboval... nuz tak potom jedine 1,4 tsi alebo 2,0 tdi pripadne 2,0 tsi ... ziadna vyhra, nejaka 120kw tociva atmosfera o 2000ccm by potesila ...
inak vyzera dobre golfik aj z vnutra o com som nepochyboval... nuz tak potom jedine 1,4 tsi alebo 2,0 tdi pripadne 2,0 tsi ... ziadna vyhra, nejaka 120kw tociva atmosfera o 2000ccm by potesila ...
čím dál víc se mi ten zadek nového Golfu nelíbí, nevím proč, ale tak nějak mi na fotkách přijde podivný, až jako styl MPV - řekl bych, že patří k nejošklivějším ve své třídě. Jinak vnitřek až na klavírní lak a otočný ovladač světel(který mi tedy absolutně nesedí) paráda. A pokud budou spolehlivé motory, tak s cenou, kterou Golf nasadil, má konkurence o špatné spaní postaráno 😄
Mě se právě líbí to zmenšení plochy zadních lamp, která byla u VI. g. příliš velká a až příliš připomínala světla z Touaregu I. g.
:yes:
A mně se líbí ten detail navázání světla na blatník, to je nádhera.
A mně se líbí ten detail navázání světla na blatník, to je nádhera.
nevim jak to vysvětlit, ale když se podívám na fotky ve světlejších barvách, tak mi to připomíná nejvíc větší MPV, než elegantní hatchback. Pro mě jsou v této třídě favoriti - julča, A, a 1. Nad golfem je i astra, cee´d, volvo, staré bravo a cruze. No a pak zustane C4, i30 a pro mě otřesný zadek meganu (jaký rozdíl oproti kombi 8-s )
Edit: Jinak optiku zadních lamp má golf parádní, řekl bych nejlepší - tam vw rozhodně:yes: Ale nějak mi prostě nesedí ta masa plechu okolo, ale třeba to naživo bude lepší.
Edit: Jinak optiku zadních lamp má golf parádní, řekl bych nejlepší - tam vw rozhodně:yes: Ale nějak mi prostě nesedí ta masa plechu okolo, ale třeba to naživo bude lepší.
Jaký je problém s klavírním lakem? Mám ho v šíru a je to daleko hezčí než VW/škoda imitace hliníku nechutným šedostříbrným plastem.
mě se ten lesklý povrch moc nelíbí, navíc na něm bude vidět každej otisk prstu, prach a umatlání, nehledě na to, že když se to škrábne, tak to bude vypadat hrozně a už s tim nic neuděláš 😄
OK. otisky prstů - check ; prach - check ; škrábnutí - check. Ale tak od toho je to taky už taková skoropoloprémie. Není to prostě už fábka, rapid nebo dacie. Pěkné věci bývají trochu choulostivější. Ale to např. já rád vemu v potaz. 😉 :yes:
Klavírní lak je lepší než stříbřenka, ale ještě lepší by byla normální matná černá s klavírem jen na detailech.
Lepší je (aspoň folie na povrchu lišty) skutečný kov/"hliník", ideálně "kartáčovaný", pěkné i praktické zároveň.
Jo, kartáčovaný hliník vypadá dobře... zejména pokud se s ním šetří a pokud se nevyskytuje na volantu v místě úchopu 😄.
Což se nedá říct o středovém sloupku, to je zrovna místo, kde se s ním nešetřilo. Za mě je to příliš studené a pohled přitahující.
Osobne radsi matnej chrom i u splachovadla na hajzliku >😒]
Matnej chrom??
mysleno kartacovanej, neco jako matnej nerez, preci jen to pusobi hodnotneji
Myslel si [odkaz] Saténovej chrom ve velký ploše bude sice rozptylovat světlo víc než kartáčovanej hliník, ale stále to bude příliš svítit a působit studeně. Na splachovadle ani v koupelně se mi to vůbec nelíbí, protože to vypadá jako ojíněné a tedy vlhké a tedy jako něco, čeho bych se ve společných prostorách tohoto typu nerad dotýkal.
Naprosto běžný povrch :-! A když jsme u toho "*" tak například zde >😒] [odkaz]
A proto dáš odkaz s tak blbou fotkou, že kdybych byl *, tak se budu ptát, proč je to modrý a ani tam není vidět ten jemný lesk?
Ale no tak, o fotku nejde. Jak to vypadá si asi dovedeš představit. Pouze jsem chtěl poukázat na fakt, že "matný chrom" je běžné obchodní označení povrchu.
Já nevím, mě to přijde jako oxymoron. Znám saténový chrom.
Jo, matný, nebo saténový chrome jsou dva názvy pro jednu věc.
Ten kartáčovaný hliník je vidět třeba tady pod nápisem: [odkaz]
Ten kartáčovaný hliník je vidět třeba tady pod nápisem: [odkaz]
Já vím jak vypadá kartáčovaný hliník. Na liště ok, ale na středovém panelu/mezi sedadly se mi nelíbí. Nejvíc by se mi líbil vysoce lesklý plast vpodstatě imitující ten klavírní lak, opatřený tvrzením. Nevím, zda by to šlo aplikovat i do automotive (mech. vlastnosti, hořlavost atd.) [odkaz]
Který Golf ho měl/má na středovém panelu mezi sedadly?
Klavírní lak bude vždycky nepraktický tam, kde se dotýkáš (otisky prstů apod.), plus to, že na něm okamžitě vidíš prach.
Klavírní lak bude vždycky nepraktický tam, kde se dotýkáš (otisky prstů apod.), plus to, že na něm okamžitě vidíš prach.
Mezi sedadly nebylo myšleno na Golf, ale myslím, že jsem ho u nějakého auta viděl. Je tam lomítko, mezi sedadly bych tomu neříkal středový panel. 😉 Každopádně ta ekonomicky nejzajímavější výbava Comfortline má mít středový panel v "hliníku".
Vidím, že tu jste odborníci na povrchy. Nevíte, jestli bude u G7 v příplatkové výbavě možnost broušeného brizolitu? V kombinaci s leštěným omakartem je to nádherná stylovka.
Možná verze cross golf bude opatřena vnějšími doplňky z umakartu imitující kachlíkový obklad pro zlepšenou brodivost >😒] Ale ne dělám si prču. Na to, jak já nerad Německý auta a předcházející generace golfa obzvlášť, musím uznat, že ač se mi nijak extra nelíbí, tak za ty prachy je to vcelku zajímavá volba.
Zadni svetla mi rovnez nesedi, to zesikmeni mezi svetly je divne, rekl bych ze 6 byla hezci a ten sporakovy kolik na svetla rovnez zboznuji. Uz i ty sikmooky z H/K to kopirujou, aby se zalibili, no fuj >😒]
Vzhledem k automatickému spouštění světel na ten knoflík prakticky vůbec nesaháš, leda když chceš zapnout mlhovky. 😉
Jasny, ale uz jsem si vypestoval odpor. Ty mlhovky mi pripominaj plynovej sporak, tam se to netahalo ven, ale mackalo dovnitr 😉
Právě ovládání mlhovek je to, co mi na něm vadí. Ovládání světel jako takových ne. Mám radši "prémiovou" verzi se samostatnými tlačítky pro mlhovky.
Otočný knoflík na světla (používá jej i prémie) je minimálně 100 x lepší, než si při zapínání světel (točením "tlustou propiskou" u volantu) vykloubit zápěstí! :no: 8-s 😉
haha, to je zas argument jak noha.....je fuk čím člověk otočí
To bych neřekl. Záleží samozřejmě na zvyku, ale hlavně také na provedení. Konkrétně u světel nevidím důvod, proč by mělo být zapínání případně svícení do mlhy integrováno do nějaké "propisky" pod volantem. Nemám rád multifunkční ovladače, když mají příliš mnoho funkcí. Samotný fakt, že ovládání čehokoliv kryje volant nepovažuji za úplně výhodné, ačkoli asi vzneseš argument, že to člověk dělá intuitivně. Jediné co bych změnil na ovládání světel u Golfu je design toho knoflíku, který sice má smysl v tom, že vypadá jinak, ale zase působí lehce anachronicky, poupravené točítko, třeba trochu větší a třeba se sploštěním/seříznutím na stranách, aby se dobře ovládalo jedním pohybem, by bylo podle mě vzhlednější.
Když je teda podle tebe fuk čím člověk točí, proč ti tak hroooozně vadí ten otočný knoflík?!? 😲 :😉 :😉 >😁
Bariku, ty jsi vážně král diskusních komiků... >😒]
Bariku, ty jsi vážně král diskusních komiků... >😒]
Zkusím ti vysvětlit rozdíl.
otočení konce páčky, kterou se ovládaj světla zabre 2s, a otočím jí 2x během jízdy - po nastartování a před vypnutím motoru. V případě namotvaného DRL a nesnížené viditelnosti vůbec.
Zatímco točit kolečkem a proklikávat se do 10té struktury menu kde bude lovit nastavení trvá 5 minut, zatímco na dotykáči s bídou minutu.
Rozdíl, že.
otočení konce páčky, kterou se ovládaj světla zabre 2s, a otočím jí 2x během jízdy - po nastartování a před vypnutím motoru. V případě namotvaného DRL a nesnížené viditelnosti vůbec.
Zatímco točit kolečkem a proklikávat se do 10té struktury menu kde bude lovit nastavení trvá 5 minut, zatímco na dotykáči s bídou minutu.
Rozdíl, že.
Počkej, myslím že label myslel ten otočný volič vlevo od volantu, nikoliv ovládání sdruženého systému na centrální konzoli. Tam snad žádný masochistický výrobce ovládání svícení ukryté nemá, nebo že by ano?
Zůstaňme laskavě u našeho tématu, tedy u těch světel, nebo se už vůbec nikam nedostaneme.
Světla mám v obou vozech (s tebou nesnášeným kruhovým vypínačem) nastaveny na automat, takže na nic nesahám ani po nastartování ani před vypnutím motoru ani při nesnížené/snížené viditelnosti. Rozdíl (mezi tím, co jsi tu napsal ty), že... 😉
Světla mám v obou vozech (s tebou nesnášeným kruhovým vypínačem) nastaveny na automat, takže na nic nesahám ani po nastartování ani před vypnutím motoru ani při nesnížené/snížené viditelnosti. Rozdíl (mezi tím, co jsi tu napsal ty), že... 😉
Mám v autech oboje, Mondeo má "sporák", H1 (a předtím Vitara, Renaulty) zase "vykloubovač zápěstí". Celkem vzato je mi to úplně jedno, ale "sporák" mám přesto o trochu raději. 😉
Nemám problém zvyknout si na jiný systém, (zapínání světel otočným ovladačem) ale to chceš být opravdu k smíchu? Kde jsi tou otočnou částí páčky otáčel? Ve Spartaku z r. 1950?
Nevím, jak ty, ale s "propiskou" se setkávám i u současné japonské produkce. Pravda, zápěstí si při tom nevykloubím. 😉
K smíchu budeš spíš ty, je to např. většina japonské, nebo francouzské produkce... 😉
No....pěkný, fakt moc pěkný. Interiér je parádní a obecně "zhranatění" všech modelů VW vítám. Akorát se do něho jako rodinka neposkládáme a jako kombi kupovat Golfa nechci. No a ve vyšší třídě bych šel spíš k Subaru..
V Golfíku ale vždycky bylo a bude parádní svezení, takže :yes:
V Golfíku ale vždycky bylo a bude parádní svezení, takže :yes:
Nechci se autora dotknout, ale proc mi to pripada jako jinymi slovy prepsany vcerejsi clanek z autorevue.cz Nechce se mi verit, ze by se dva autori tak shodli na vsech podstatnych bodech...
Nechci se tě dotknout, ale zkusím napovědět - jestli ono to nebude tím, že testovali stejné auto a že tomu na rozdíl od řady "ramenáčů" tady taky trochu víc rozumějí. Je tak nepochopitelné, že dva lidi sečtou sloupec čísel a dojdou ke stejnému výsledku, pokud počítat oba umějí?
Je srandovní, že sis podobně jako "řada" dalších rozšířil nick a přitom je vidět, že nějakej ten bulvár ti docela chybí....holt jestli patříš k těm, co mají hlavně rádi hádání, rozpory a vyžívání se v nich, tak tady to o tom asi nebude. Nicméně - pokud sleduješ testy ať už ve televizích, na internetu nebo i snad (ještě furt) v papírové podobě, tak sis mohl všimnout, že stejné závěry u stejného auta s velice drobnými odchylkami jsou běžné. Proč asi?
Je srandovní, že sis podobně jako "řada" dalších rozšířil nick a přitom je vidět, že nějakej ten bulvár ti docela chybí....holt jestli patříš k těm, co mají hlavně rádi hádání, rozpory a vyžívání se v nich, tak tady to o tom asi nebude. Nicméně - pokud sleduješ testy ať už ve televizích, na internetu nebo i snad (ještě furt) v papírové podobě, tak sis mohl všimnout, že stejné závěry u stejného auta s velice drobnými odchylkami jsou běžné. Proč asi?
Byl jsem docela zvědavý, jestli autor v článku nějak rozvede tweet, který říkal, že na velkých kolech a s multilinkem jezdí Golf jako i30. Ale asi si budeme muset počkat na regulérní srovnávačku...
Tak podvozek I30 je na tom s tlumením a akustickým projevem při přijezdu nerovností hodně dobře.IMHO na špičce třídy.
Jinak srovnání lze provézt až tady v ČR, ono na dobré silinici se chová dobře i "horší" auto, myšleno všeobecně.
Apropo, prý na zadních dveřích nejsou měkčené plasty?A nemyslím u třídvířka. >😁 Jo, šetření začíná...
Jinak srovnání lze provézt až tady v ČR, ono na dobré silinici se chová dobře i "horší" auto, myšleno všeobecně.
Apropo, prý na zadních dveřích nejsou měkčené plasty?A nemyslím u třídvířka. >😁 Jo, šetření začíná...
Proti gustu ... znáte to. Takže to berte jako můj osobní názor na vzhled.
Exteriér - Předek se povedl, což nelze říct o zbytku auta. Proporce jsou OK, ale heslo "V jednoduchosti je krása", bych v případě tohoto vozidla předefinoval na: "Přílišná jednoduchost vzbuzuje pocit málo muziky za hodně peněz", přeženu-li to ... nový Golf v testované verzi na mne zvenčí působí trochu jako "sociální auto" byť tomu tak samozřejmě není. Nejde o to mít tam hromadu serepetiček z Globusu, ale třeba z boku by se hodil drobný detail tak, aby tu krásnou jednoduchost zvýraznil. Takhle to je jak kus levnýho plechu. Snad mě někdo pochopí.
Interiér - Nikdy jsem nepřišel na chutě německých designérů dávat do GTi károvaná sedadla apod. Stejně tak to je nyní s tou kombinací chromu a tmavých lesklých ploch. Trochu to evokuje kolumbárium. Rozumějte kritizuji materiály, nikoli tvary a ergonomii. Ta je na jedničku s hvězdičkou.
Nejhezčím Golfem pro mne zůstává Golf Plus 5 generace.
😄
Exteriér - Předek se povedl, což nelze říct o zbytku auta. Proporce jsou OK, ale heslo "V jednoduchosti je krása", bych v případě tohoto vozidla předefinoval na: "Přílišná jednoduchost vzbuzuje pocit málo muziky za hodně peněz", přeženu-li to ... nový Golf v testované verzi na mne zvenčí působí trochu jako "sociální auto" byť tomu tak samozřejmě není. Nejde o to mít tam hromadu serepetiček z Globusu, ale třeba z boku by se hodil drobný detail tak, aby tu krásnou jednoduchost zvýraznil. Takhle to je jak kus levnýho plechu. Snad mě někdo pochopí.
Interiér - Nikdy jsem nepřišel na chutě německých designérů dávat do GTi károvaná sedadla apod. Stejně tak to je nyní s tou kombinací chromu a tmavých lesklých ploch. Trochu to evokuje kolumbárium. Rozumějte kritizuji materiály, nikoli tvary a ergonomii. Ta je na jedničku s hvězdičkou.
Nejhezčím Golfem pro mne zůstává Golf Plus 5 generace.
😄
Co mate vsichni proti tem lesklym plastum?
Můžeš to posadit na hezká 17" kola... u Rapida zní taková rada trošku směšně, ale u Golfa v tom nevidím problém.
Já to chápu naprosto, na tom se přesně láme styl skupiny tvého vkusu a mého.
Jí bych si přesně proto, co tobě chybí (např. "drobný detail tak, aby tu krásnou jednoduchost zvýraznil") na Golfu, nekoupil P308, ale pochopitelně nejen ten. A Golf+, ten se mi nelíbí/nelíbil vůbec, mimo jiné mi na něm vadí jakási "přifouknutost", kterou sice získává na prostornosti, ale designově už je to podivný hybrid mezi hb a malým MPV, což je přesně to, co mi vadí i na celkovém designu (na svou třídu také prostorné) 308ičky, i když mi to nevadí tolik, jako u Golfu+. P308 je pro mě hb lehce šmrnclý geny MPV, a to je něco, co u kompaktního HB nemusím, ten má dle mě v prvé řadě dostat svému názvu (kompaktní) a to včetně designu. Samozřejmě jsem rád, že to máme každý jinak a nejezdíme všichni v úplně stejných "plechovkách". :yes: 😉
Jí bych si přesně proto, co tobě chybí (např. "drobný detail tak, aby tu krásnou jednoduchost zvýraznil") na Golfu, nekoupil P308, ale pochopitelně nejen ten. A Golf+, ten se mi nelíbí/nelíbil vůbec, mimo jiné mi na něm vadí jakási "přifouknutost", kterou sice získává na prostornosti, ale designově už je to podivný hybrid mezi hb a malým MPV, což je přesně to, co mi vadí i na celkovém designu (na svou třídu také prostorné) 308ičky, i když mi to nevadí tolik, jako u Golfu+. P308 je pro mě hb lehce šmrnclý geny MPV, a to je něco, co u kompaktního HB nemusím, ten má dle mě v prvé řadě dostat svému názvu (kompaktní) a to včetně designu. Samozřejmě jsem rád, že to máme každý jinak a nejezdíme všichni v úplně stejných "plechovkách". :yes: 😉
Souhlas, taky mi prijde plusko zbytecne nabubrele. Hlavne jsem nikdy nepochopil auta co maj nad hlavou pres pul metru zbytecnyho prostoru.
Přece na cylindr, woe... >😒] 😉
[odkaz]
[odkaz]
Trochu se peru s přední částí, která vypadá hlavně v oblasti nárazníků podivně, ale jinak je to Golf a to je to co od Golfa chci. A´by zůstal víceméně stejnej 😉
P.S.: Včera jsem viděl dvě nový Octávky na silničkách kolem Říčan a překvapilo mě, jak auto vypadá široký...opticky širší než Sup, i když můžou trochu zkreslovat přelepený hlavní světla.
P.S.: Včera jsem viděl dvě nový Octávky na silničkách kolem Říčan a překvapilo mě, jak auto vypadá široký...opticky širší než Sup, i když můžou trochu zkreslovat přelepený hlavní světla.
Asi to bude tím, že to auto širší (než sup) je. 😉
Asi jo, jeli v protisměru, hodně dělaly zalepený světla ve stylu mračítek. Jinak z boku stejný, bude hodně záležet na tom jak bude vypadat zadek a předek. Každopádně to je kus auta...
Mě irituje ta jedna stříbrná linka vpředu... ale to už jsem psal a je to drobnost.
Mě zas ten blinkr 😉
Blinkr, a co na něm konkrétně?
Dal bys tam radši dvě, nebo žádnou, nebo...?
Myslíš spojku, jo?
Spojku? Tak tu rozhodně dvakrát, minimálně... 😉
Takže DSG. 😉
Do GTI/R určitě. 😉
Tak ona by se sešla i v nižší motorizaci, než bude mít GTI/R. Jde o to, jestli by to zákazníci zaplatili, tedy ti, kteří by do ní šli.
Já bych klidně do nižších ("nesportovních") verzí/motorizací preferoval klasický kvalitní tiptronic s hdm.
Ano, ta výhoda DSG u nižších/levnějších motorizací klesá s výkonem a poměrem v celkové ceně vozu. Nicméně k té 103kW a TDI 2.0 by mohl být jako option.
DSG/Stronic je rychlejší/sportovnější, Tiptronic komfortnější/uživatelsky přívětivější/blbuvzdornější.
Což by si s mnou uvedenými motorizacemi vyloženě neodporovalo, pokud to lze výrobné/náklady. 😄 Není to otázka vyloženě na tebe, ale ty mi asi odpovíš dřív než (pokud vůbec) redakce. Ty ceny v závorkách se vážou k těm převodovkám (6DS,7DS...)?
Myslíš v článku? Pokud je jako převodovka uvedeno 6M (7DS), tak před závorkou je cena pro manuál a v závorce pro DSG.
Tak pak by to znamenalo, že vlastně moje volání po DSG u vyšších motorizací je vyslyšeno. Současně to znamená, že Label to buď pochopil špatně, nebo že to DS není DSG.
Já jsem ten tvůj dotaz z 15:55 (v té změti tady) prostě přehlédl.
DS je samozřejmě DSG viz 18 :44 a nevím čemu se tak divíš, dyť DSG se u Golfu namísto tiptr. nabízí už pomalu tradičně (viz VI. generace), takže vůbec netuším, co bych mohl pochopit špatně? 😉
DS je samozřejmě DSG viz 18 :44 a nevím čemu se tak divíš, dyť DSG se u Golfu namísto tiptr. nabízí už pomalu tradičně (viz VI. generace), takže vůbec netuším, co bych mohl pochopit špatně? 😉
VW označuje "DS" převodovky jako DSG. To spíš ty jsi nepochopil Whita. 😉 Ale na tom nezáleží, očividně máte problém v komunikaci.
Tak já to holt rozeberu... (to zní jak poslední slova před smrtí >😁 ). Šlo o to, že white napsal, že DSG do GTI/R. Jako slušného znalce koncernu, oproti mě, jsem to vzal tak, že v nižších Golfech DSG není k dispozici, tudíž jsem nadhodil, že by bylo fajn, kdyby byla k dispozici i u nižších výbav/motorizací. Pak jsi mi to vysvětlil, takže jsem nabyl dojmu, že white neví, že DSG je k dispozici i u nižších výbav/motorizací. Jenže se jaksi ukázalo, že jsem to byl já, kdo špatně pochopil to co psal white a že on to ví, že DSG lze. Takže se Vám oboum omlouvám za zmatky, chyby byly na mé straně.
Aha. To bylo myšleno tak, že DSG je (dle mě) ideální do GTI/R (nikoli možné pouze pro GTI/R), ale do běžných verzí bych raději uvítal kvalitní Tiptronic s hdm, což jsem ti taky později napsal.
😉
😉
Přesně tak - buď dvě nebo žádnou. Takhle to dráždí můj smysl pro symetrii, působí to na mě nějak nedodělaně. Na chrom si nějak zvlášť nepotrpím, takže za mě klidně žádnou.
No mě to na fotkách taky úplně nesedí, ale předpokládám, že se ve VW zamysleli a naživo to táhne pohled správným směrem a neruší to.
Zatím soudím podle fotek, jsem připraven si po živém setkání názor upravit.
Jen tak mimochodem - naživo musím zvednout palec pro nový Ceed SW, to se opravdu povedlo. A také Clio, zejména tedy zezadu.
Jen tak mimochodem - naživo musím zvednout palec pro nový Ceed SW, to se opravdu povedlo. A také Clio, zejména tedy zezadu.
Také se nad tím vždy zarazím, ale když se nad tím zamyslím, tak to dává smysl. Možná to promysleli až moc. Ale možná si toho člověk nebude ve skutečnosti všímat.
To protažení spodní linky masky až do světel má jen výbava Highline (a GTI v červeném provedení).
Pokud je to tak jak píšeš, tak to bude u těch dvou nižších výbav trochu vadit. Snad jedině, že ty by byly i bez té linky na mřížce.
Úplně bez linky na masce nejsou...
Pak tam ta linka sama o sobě může působit rušivě, když nemá nějaký protipól ve světlech. Uvidíme brzy naživo, těch Trend a Comfortline bude jezdit dost.
Takže promiň, je to ještě malinko jinak. protažená linka není otázka výbavy, ale zvolených světel. Linku mají pouze bixenony, ať už jejich levnější verze (850 Eček), nebo dražší (1200 Eček) adaptivní, navíc s denním LED svícením. A protože má higline levnější verzi bixenonů (stejně jako mlhovky) už v základu, má v základu i tu protaženou linku ve světlech. U higlinu máš tedy možnost doplatit pouze rozdíl (350 Eček) za adaptivní funkci a denní LED svícení, přičemž výše popsané platí pro DE trh.
Na českém trhu je rozdíl v tom, že highline má sériově pouze mlhovky a i za levnější bixenony se u nás doplácí i u highlinu. Levnější bixenony u nás stojí 22.000,- Kč a adaptivní s LED denními 31.900,- Kč.
Na českém trhu je rozdíl v tom, že highline má sériově pouze mlhovky a i za levnější bixenony se u nás doplácí i u highlinu. Levnější bixenony u nás stojí 22.000,- Kč a adaptivní s LED denními 31.900,- Kč.
Jo, ty xenony bez LED mne trochu zarazily (ale mám takový pocit, že je měla v nabídce i předchozí generace). Zajímalo by mne, jak vypadají. Ty české výbavy jsou zajímavé. Něco máme navíc, ale zase něco nám očividně v základu chybí. Cos říkal na to, že v ČR neplánují nabízet třídveřovou verzi? (Výkonnějších modelů se to snad týkat nebude.)
U šesté generace nebyly xenony poměrně dlouho v nabídce (skluz ve výrobě), nejdříve je dostalo (za příplatek) GTIčko, později i běžné verze. Nejdřív byly bez denního LED svícení a později už zase pouze s LED denním svícením.
Říkalo se i Pola, že nebudou v nabídce 3dv. a stejně objednávat jdou, i když nejsou cenově zvýhodněny tak, jako 5dv. U nás prostě drtivá většina lidí 3dv hb vyloženě nemusí..., ale aspoň tu líp vyniknou, když jsou vzácnější... 😉
Říkalo se i Pola, že nebudou v nabídce 3dv. a stejně objednávat jdou, i když nejsou cenově zvýhodněny tak, jako 5dv. U nás prostě drtivá většina lidí 3dv hb vyloženě nemusí..., ale aspoň tu líp vyniknou, když jsou vzácnější... 😉
hmm, tak to bude naozaj radost šaltovat hlavne v meste; inak prave presnost radenia prevodovky som vzdy povazoval u golfa ako "trhovy tromf". 😲
Spis me dojima to porad nadprumerne hodnoceni, kdy tohle neni dobre, pak tu budou prumerni frantici a kdo teda bude podprumer, kdyz spicka jsou japonci 😉
Japonci a špička v řazení u manuálních převodovek? >😁 Ty se v autech asi moc nevyznáš,co? To je jako říct o Dacii, že vyrábí nejluxusnější auta na světě s tou nej hi-tech výbavou a bezpečnostnímy systémy >😁
Pan Vaverka ti to řekl jednoznačně.
Ty už si koukej sundat klapky z očí. Je to s tebou čím dál tím horší. Už to ani není k smíchu.
Ty už si koukej sundat klapky z očí. Je to s tebou čím dál tím horší. Už to ani není k smíchu.
Odporucam navstivit predajnu Mazda, aby ste videli ako ma vyzerat kvalitne radenie. Pekny den.
V autech o kterych mluvis, tedy s prevodovkami na urovni Felicie se fakt moc nevyznam. Vzpominam na test, kde bylo jednoznacne receno😒br />
Mazda 3
Nejlepší převodovka na trhu, geniálně naladěné řízení
Hvězdným okamžikem Mazdy3 je řazení. Kombinace přesnosti, krátkých drah a lehkosti, s jako zapadají jednotlivé převody, těžko hledají konkurenci. Dlouho jsme v redakci přemýšleli, až jsme našli jediné auto, které se může s Mazdou měřit – Hondu Civic 8G
Samozrejme ze po vyzkouseni 9G je jasne,ze 9G je jeste lepsi nez 8G, kdy ma jeste kratsi drahy.
Proste o porovnani s tema gumama nemuze byt rec, coz dokladaj i sluzebni. To co si myslis, ze je dobre, tak to jsem mel u Civicu z roku 91 >😒]
Mazda 3
Nejlepší převodovka na trhu, geniálně naladěné řízení
Hvězdným okamžikem Mazdy3 je řazení. Kombinace přesnosti, krátkých drah a lehkosti, s jako zapadají jednotlivé převody, těžko hledají konkurenci. Dlouho jsme v redakci přemýšleli, až jsme našli jediné auto, které se může s Mazdou měřit – Hondu Civic 8G
Samozrejme ze po vyzkouseni 9G je jasne,ze 9G je jeste lepsi nez 8G, kdy ma jeste kratsi drahy.
Proste o porovnani s tema gumama nemuze byt rec, coz dokladaj i sluzebni. To co si myslis, ze je dobre, tak to jsem mel u Civicu z roku 91 >😒]
Jo, pánové, takhle se to dělá!
Děkuji pane Vaverko, super článek. :yes😒br />
Tak prosím, vykašlete se na blbosti jako twitterování a takhle pište - kvůli takovým článkům je ACZ špička.
Děkuji pane Vaverko, super článek. :yes😒br />
Tak prosím, vykašlete se na blbosti jako twitterování a takhle pište - kvůli takovým článkům je ACZ špička.
Presne tak. Mne nevadí (a predpokladám, že väčšine tiež nie), ak si na takýto poriadny článok počkám jeden deň. Čo som totiž získal včerajším "tvítovaním"? Absolútne nič. Až z tohto článku mám komplexné prvé dojmy, má to hlavu a pätu a je to pekne pohromade v jednom súvislom texte.
Toto chceme, tvíty nechceme. 😄
Toto chceme, tvíty nechceme. 😄
Přesně tak, tento článek je úplně o něčem jiném, přesto doufám, že nasazení torzky u konkurence už nebude terčem kritiky a priori jak tomu bývalo, když i slabší verze Golfu ji budou mít.
Dole (viz GTI) se dozvíš, že i torzka je technický předvoj.No máme po volbách že jo.... >😁 😉
Dobrý článek, žádný ježkovy voči... Můj dojem je, že v bílé nebrat. Zatím asi ta modrá metalíza.
Panel natočenej na řidiče měl i Golf IV generace, takže poprvé to určitě není.
Taky mě to zarazilo, dokonce se mi zdá, že interiér na čtyřku odkazuje, takže je to docela zásadní hrubka.
Interiér odkazuje taky (a v něčem mnohem spíš) na trojku, která sice měla vytočenu jen tu horní část středové části, ale měla společný "blok" štítu přístrojovky se středovou částí palubky, rádio a horní výdechy větrání na společné ploše.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Stručně řečeno má golf vršek z trojky a spodek ze čtyřky. Kdyby se mě ale někdo zeptal, jaké auto se inspirovalo interiérem Golfu III, odpovím mu, že felda. Odkaz na čtvrtou generaci je tedy zde podstatně silnější než na 3.
Když jsem tu novou palubku G7 viděl poprvé, hned mě napadla právě třetí g. Golfu, takže já to mám spíš naopak, přístrojovka, výdechy vlevo a uprostřed i rádio tvoří jeden celek jako u Golfu III😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Ale to je celkem jedno, každopádně nějaký odkaz minulých generací tam určitě je...
[odkaz]
Ale to je celkem jedno, každopádně nějaký odkaz minulých generací tam určitě je...
De o to, z jakýho úhlu se na to člověk dívá.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
To taky, ale u IV. g. jsou ty výdechy po stranách přístrojovky opticky jasně odděleny od celku přístrojovky...
Jinak ta palubka Felicie byla spíš jakousi kulatou evolucí Favoritu, včetně nešťastného umístění rádia až dole.
[odkaz]
[odkaz]
Jinak ta palubka Felicie byla spíš jakousi kulatou evolucí Favoritu, včetně nešťastného umístění rádia až dole.
[odkaz]
[odkaz]
pro tento "módní" výstřelek",
[odkaz]
[odkaz]
To půjde přelepit černou páskou, až pojedeš v klobouku na dušičky. 😉
tak já v klobouku ještě nejezdím >😁 >😁 , a v tomhle určitě nepojedu,....mimochodem, zkuste si u tohoto provedení otevřít přední dveře,....ta linie předních dveří je pohled přímo k nezaplacení,....samozřejmě tímto paskvilem je "znehodnoceno" spousta jiných modelů, byť jinak třeba velmi povedených,....
..tak páska respekt. černá folie je supr nápad, jen pozor na povolené "zatmavení" >😁 >😁
..tak páska respekt. černá folie je supr nápad, jen pozor na povolené "zatmavení" >😁 >😁
myslim, ze toto gti bude hooodne dlho rozdychavat...
Stále dokola - opět tu máme toho, kdo na jedné straně definuje vrchol kompaktního (super)mainstreamu, a na druhé straně ligu prosťáčků, co sice zatím poctivě vystávají fronty na čtvrtletní jízdenky, avšak bezpečně ví, že to kolem je jenom jedna VWelká nuda. Ještě, že je tu pár kolegů, kteří ví, znají a umí...
Není nutno se rozepisovat nad stálou krásou i této generace golfu, není nutno s uznáním hodnotit stálý technický předvoj, a samozřejmě není nutno ani akcentovat fantastickou praktičnost golfu, neb pro toho, kdo o kompaktních autech něco ví je to nošení šroubováků do garáže a pro ty ostatní je to příliš drtivá pravda na to, aby ji přijali. Je sebezáchovně výhodnější se stavět do role garážového světáka s vědomím, že těch pár let do znárodnění se to tu přece dá doklepat i v tramvaji...
Osobně vnímám golfa výhradně v pozitivním světle. Snad jen ten klavírní lak je otázkou k diskusi. Tohle ale jistě řeší jiná modelová konfigurace, třeba s hliníkem přejetým šmirglem. Speciálně pak na karoserii vyzdvihuji zadní lampy, kladně též hodnotím snížení a rozšíření karoserie, která si však stále zachovává sympaticky nevelké - třídně ideální - rozměry. Tedy i v tom je GOLF stále - akorát.
P.S. Když si tak vybavím tu třídní "konkurenci", třeba... >😁 . nebo... >😒]
BRAVWO VOLKSWAGEN-PORSCHE, BRAVWO GOLF :yes: :-! (a... bravo dojmy - :yes: )
Není nutno se rozepisovat nad stálou krásou i této generace golfu, není nutno s uznáním hodnotit stálý technický předvoj, a samozřejmě není nutno ani akcentovat fantastickou praktičnost golfu, neb pro toho, kdo o kompaktních autech něco ví je to nošení šroubováků do garáže a pro ty ostatní je to příliš drtivá pravda na to, aby ji přijali. Je sebezáchovně výhodnější se stavět do role garážového světáka s vědomím, že těch pár let do znárodnění se to tu přece dá doklepat i v tramvaji...
Osobně vnímám golfa výhradně v pozitivním světle. Snad jen ten klavírní lak je otázkou k diskusi. Tohle ale jistě řeší jiná modelová konfigurace, třeba s hliníkem přejetým šmirglem. Speciálně pak na karoserii vyzdvihuji zadní lampy, kladně též hodnotím snížení a rozšíření karoserie, která si však stále zachovává sympaticky nevelké - třídně ideální - rozměry. Tedy i v tom je GOLF stále - akorát.
P.S. Když si tak vybavím tu třídní "konkurenci", třeba... >😁 . nebo... >😒]
BRAVWO VOLKSWAGEN-PORSCHE, BRAVWO GOLF :yes: :-! (a... bravo dojmy - :yes: )
To je fajn, že i ty hodnotíš kladně toho Hyundaie, Genesis je bezesporu povedené auto :yes:
je to najnudnejšie auto v nižšiej strednej ,,,,, 😉
suhlas..... nuda sed totalna sterilita a impotencia automobiloveho umenia v praxi :yes😒br />
navyse motory podpriemerne a interier priestorovo tiez len priemer, dizajn vonkajsi proste tragedia a nuda ..... celkovy vysledok? slaby podpriemer nic viac, je X lepsich aut v danej triede
navyse motory podpriemerne a interier priestorovo tiez len priemer, dizajn vonkajsi proste tragedia a nuda ..... celkovy vysledok? slaby podpriemer nic viac, je X lepsich aut v danej triede
Motory podprůměr - děláš si srandu? >😁
Coz je pro mnohe padny argument pro koupi. Nenapadne a nudne auto je pri stani venku k nezaplaceni...
Tak ten zajímavý detail "natočení středového panelu k řidiči" mám i já ve své 14 let staré Nubiře >😁 >😁 >😁
Tys měl 14 let starou Nubiru? To bys možná zasloužil i nějaké zvláštní ocenění! >😒]
Tak to tenkrát Korejci obšlehli nejspíš od BMW, mimochodem už před dvaceti lety to měl trojkový a později i čtverkový Golf, ty Nubiro... >😁
Tak to tenkrát Korejci obšlehli nejspíš od BMW, mimochodem už před dvaceti lety to měl trojkový a později i čtverkový Golf, ty Nubiro... >😁
Nubiru stále mám jako druhé auto, najeto přes 200 tis. a ve srovnání s Felicií (to proto, že v době, kdy jsem ji kupoval, stála čtyři roky stará Nubira stejné peníze jako stejně stará Felicie) neporovnatelně lepší. Koupit tenkrát ten první německý zázrak ze Schódy, tak už ji mám sežranou rezem - nemám garáž. Na Nubiře ani flíček rezu, motor super (dvoulitr), levné náhradní díly (brzdové destičky, rozvody, olej+filtr, prostě normální spotřebka - víc jsem nemusel měnit), prostě pořád O.K. Navíc jezdí bez úpravy na E85.
Zaslepenost náckovským vw ti nedovolí přemýšlet, tak se zklidni, frajere. Nikde jsem nepsal, že to bylo první auto s tímto "zajímavým detailem", jak jsi briskně usoudil. Šlo o to, že to dokázala vyrobit tady místními "znalci" podceňovaná automobilka před takovou dobou. Napsat pro vás, že to vyrobilo BMW byť před 20 lety, by vás neprobudilo :no: :no: :no:
Zaslepenost náckovským vw ti nedovolí přemýšlet, tak se zklidni, frajere. Nikde jsem nepsal, že to bylo první auto s tímto "zajímavým detailem", jak jsi briskně usoudil. Šlo o to, že to dokázala vyrobit tady místními "znalci" podceňovaná automobilka před takovou dobou. Napsat pro vás, že to vyrobilo BMW byť před 20 lety, by vás neprobudilo :no: :no: :no:
Schopnost korejců kopírovat je proslulá, a to že to (nebo cokoli jiného) dokázali okopčit už tenkrát to logicky jen potvrzuje. Že ty netušíš, že to není žádná novinka ani u Golfu je tvůj problém.
Chápu tvou extrémní antikoncernovou zaujatost, obhájit si vlastní garáž proti Golfu není nic snadného, s Felicií ti to jde zjevně líp, komicky zamrzlý "antinacistický bojovníku".... 8-s 😉 >😒]
Chápu tvou extrémní antikoncernovou zaujatost, obhájit si vlastní garáž proti Golfu není nic snadného, s Felicií ti to jde zjevně líp, komicky zamrzlý "antinacistický bojovníku".... 8-s 😉 >😒]
Přečti si to znovu a tentokrát zkus použít hlavu. Nechápeš to.
Podsunování toho, co někdo neřekl, vám vw-fanatikům jde dokonale, to se musí nechat.
O té "novince", jak jsi to nesprávně nazval, psal v článku autor jako o "zajímavém detailu".
Tzv. "kopírování" je v automobilismu trošku rozsáhlejší problém a ani tvůj zbožňovaný německý výrobce se mu zdaleka nevyhýbá. A Nubira vs. Felicie bylo srovnání dvou stejně drahých aut, kdy jsem ji kupoval.
Nové auto jsem kupoval před dvěma lety, byl jsem se projet i v Golfu, ale pouze jedno z dalších šesti vybíraných bylo horší. Sorry, ale je to pouze vaše modla, jinak průměrný auto s nespolehlivými benzíny a designem hroudy bláta. Není co závidět, nemusím si nic obhajovat, jen nesnáším arogantní kecy vw-fanatiků o něčem, co prostě není.
Podsunování toho, co někdo neřekl, vám vw-fanatikům jde dokonale, to se musí nechat.
O té "novince", jak jsi to nesprávně nazval, psal v článku autor jako o "zajímavém detailu".
Tzv. "kopírování" je v automobilismu trošku rozsáhlejší problém a ani tvůj zbožňovaný německý výrobce se mu zdaleka nevyhýbá. A Nubira vs. Felicie bylo srovnání dvou stejně drahých aut, kdy jsem ji kupoval.
Nové auto jsem kupoval před dvěma lety, byl jsem se projet i v Golfu, ale pouze jedno z dalších šesti vybíraných bylo horší. Sorry, ale je to pouze vaše modla, jinak průměrný auto s nespolehlivými benzíny a designem hroudy bláta. Není co závidět, nemusím si nic obhajovat, jen nesnáším arogantní kecy vw-fanatiků o něčem, co prostě není.
Ano, hoši v redakci jsou zřejmě příliš mladí a starší generace Golfu znají už jen s "čb fotek", možná podobně jako ty 😉
U tebe byl Golf z šesti kompaktů až pátý? Tak se klidně rozepiš v čem u tebe tak pohořel a které 4 hvězdy tak zastínily a která zaří nejjasněji ve tvé garáži a proč.
Pokud možno při tom vynech kecy o designu hroudy bláta, s tím pokus ohromit nějaké "týnejdžry". 😉
U tebe byl Golf z šesti kompaktů až pátý? Tak se klidně rozepiš v čem u tebe tak pohořel a které 4 hvězdy tak zastínily a která zaří nejjasněji ve tvé garáži a proč.
Pokud možno při tom vynech kecy o designu hroudy bláta, s tím pokus ohromit nějaké "týnejdžry". 😉
S člověkem, kterej má 15 let starej korejskej křáp a napíše "náckovskej vw" nemá cenu ztrácet čas, nemyslíš? Blb zůstane blbem, s tím nic nenaděláš....
Proto jsem ho také v závěru předchozí reakce trefně oslovil: "komicky zamrzlý "antinacistický bojovníku" 😉
Jestli to bylo trefně nebo ne, nech na jiných. Psát o svém výroku že je trefný zavání narcistickou (nikoliv nacistickou 😄 ) samochválou. ;-\
Byla to reakce na BeranKa (takže na někoho jiného to tak jak píšeš, klidně působit mohlo) a podle obsahu jeho reakce, to pro něj trefné bylo... a s tím, že každý se mnou nebude souhlasit jsem počítal taky, nejsem tady první den... a tenhle "argument" je u antikoncernfuns poměrně hodně oblíbený... 😉
Aby bylo jasno, neřadím se ani mezi funs ani mezi antikoncernfuns. Golfa sice nemám a ani ho zatím nechci, ale jeho pozitiva uznávám už desítky let.
Jen jsem komentoval jak na mě působil obrat : "Proto jsem ho také v závěru předchozí reakce trefně oslovil......"
Jen jsem komentoval jak na mě působil obrat : "Proto jsem ho také v závěru předchozí reakce trefně oslovil......"
14 let, nauč se opisovat správně.
Nevíš, o čem píšeš, znovu si to přečti.
A doporučil bych nastudovat historii vzniku automobilky 😉
Nevíš, o čem píšeš, znovu si to přečti.
A doporučil bych nastudovat historii vzniku automobilky 😉
Historie vzniku VW je všeobecně známá, stejně jako okolnosti II. sv. války a souvislost s tehdejším nacistickým Německem, fašistickou Itálií, nebo Japonskem....
Asi ti uniklo, že svět je dnes "trošku jinde", jak jsem psal, jsi těžce zamrzlý.
Zajímáš se i o historii vzniku jiných automobilek, víš o tom, že mnoho japonských automobilek začínalo s výrobou tkalcovských stavů (Toyota, Suzuki), že slavný Hyundai začínal jako opravářská firma a Kia dokonce jako výrobce ocelových trubek?
Proč tady teda podobně ultrastupidně nenazýváš Kiu, jako trubkařskou Kiu.
Ty jsi totiž (v tomto směru!) tak extrémně omezený, že už to snad ani nedokáže vzbudit lítost, a to už je opravdu co říct...
Asi ti uniklo, že svět je dnes "trošku jinde", jak jsem psal, jsi těžce zamrzlý.
Zajímáš se i o historii vzniku jiných automobilek, víš o tom, že mnoho japonských automobilek začínalo s výrobou tkalcovských stavů (Toyota, Suzuki), že slavný Hyundai začínal jako opravářská firma a Kia dokonce jako výrobce ocelových trubek?
Proč tady teda podobně ultrastupidně nenazýváš Kiu, jako trubkařskou Kiu.
Ty jsi totiž (v tomto směru!) tak extrémně omezený, že už to snad ani nedokáže vzbudit lítost, a to už je opravdu co říct...
Nepochopil.
O omezenosti bych na tvém místě nepsal >😁
O omezenosti bych na tvém místě nepsal >😁
No nerad se do toho míchám, ale omezený jsi především Ty. Nejsem fanouškem ničeho, vybírám podle kombinace rozumu a srdce (2004 jsem všemožně otci radil, ať si nekupuje oktávku, ale Subaru; 2006 jsem koupil ženě Mazdu3, takže jako fanatika VW mě rozhodně nemůžeš považovat). Ale Golf je skvělé auto, naprosto bezporuchové (v mém případě 69000 km s GTI bez jakéhokoliv problému). A koncern VW? Služební Passat najeto 127000 km bez jediné poruchy, GTI už jsem zmiňoval, služební oktávka - porouchala se spojka ve 105000, má bývalá Oktávka RS najeto 123000 km (musel jsem měnit střední díl výfuku). Naproti tomu Subaru Forester - rozstřelila se převodovka, začala se trhat kůže na sedadlech, měnily se náboje kol; Mazda3 třikrát závažná porucha lambda sondy, takže mi dealer vrátil peníze. Mám teď napsat, že japonské auta jsou křápy? Neudělám to, protože to tak není. Ale psát o podprůměrném golfu je omezené, protože jezdí nádherně.
Respektuji názor :yes:
Myslím, že jsem nikde nenapsal, že Golf je křáp, to byla reakce někoho jiného na Nubiru, která jezdí taky bez poruchy už zmiňovaných 14 let. A přesto netvrdím, že je to dokonalé auto, to vůbec ne. Ale taky to nebudu tvrdit o Golfu, prostě jen další z řady aut nižší střední.
U každé automobilky, u každého modelu můžu mít smůlu na poruchový kus, v tom problém není.
Vadí mi to neustálé vyzdvihování VW vysoko nad ostatní, proto jsou mé reakce na ně také adekvátně nepřiměřené a ne vždy objektivní stejně jako arogantní kecy o nadkvalitě VW. Nic víc za tím nehledej. Ano, a v tomto jsem omezený stejně jako vw-fanatici, kteří si musí zvyknout, že akce vyvolává reakci.
Myslím, že jsem nikde nenapsal, že Golf je křáp, to byla reakce někoho jiného na Nubiru, která jezdí taky bez poruchy už zmiňovaných 14 let. A přesto netvrdím, že je to dokonalé auto, to vůbec ne. Ale taky to nebudu tvrdit o Golfu, prostě jen další z řady aut nižší střední.
U každé automobilky, u každého modelu můžu mít smůlu na poruchový kus, v tom problém není.
Vadí mi to neustálé vyzdvihování VW vysoko nad ostatní, proto jsou mé reakce na ně také adekvátně nepřiměřené a ne vždy objektivní stejně jako arogantní kecy o nadkvalitě VW. Nic víc za tím nehledej. Ano, a v tomto jsem omezený stejně jako vw-fanatici, kteří si musí zvyknout, že akce vyvolává reakci.
Ale já si nemyslím, že by těch fanatiků bylo nějak hodně. Všimni si, kolik je tady na golfa okamžitě negativních reakcí (nebo se mrkni na auto.idnes.cz). Ty máš třeba rád asijskou produkci (nic proti těmto autům) a právě proto jseš dost podrážděný, když někdo píše, že němci jsou nebo můžou být lepší. Já si obecně myslím, že německá auta jsou dokonalá v ergonomii, mají slušnou kvalitu, historicky umí dělat dobré motory (třeba Mercedes nebo BMW) a podvozky. U japonských aut oceňuju design exteriéru, technologie, nadprůměrnou kvalitu a v dnešní době i rozumnou cenu. Co se prostě nedaří jsou jejich interiéry, což je možná způsobeno jejich velkému vývozu do USA, kde je to zákazníkům ukradené a špatná ergonomie. Já jsem koupil velké rodinné kombi asi před půl rokem, ale nejsem až tak spokojený (má prostě své mouchy). Tak jsem nedávno přesedl do Lexusu a ať jsem dělal, co jsem dělal, nemohl jsem si nastavit vhodnou pozici za volantem (měřím 202 cm). Když jsem pak sedl zpátky do svého auta, děkoval jsem Bohu za německý přístup právě k ergonomii.
Ano, líbí se mi korejská, americká auta, moc se mi líbí alfy, mercedesy, bmw a spousta dalších. Nejsem podrážděný na němce jako takové, ale pouze na vw, to přiznávám. A je to zásluha mnoha místních arogantních vw-fanatiků (GeniálněTrefený***, josajelito, black_label, beranidlo a další a další). To jen na vysvětlenou.
Ale prosím tě, ty jsi typický zaujatý antivw fanatik (že si to neumíš přiznat, na tom nic nezmění), přečti po sobě někdy své příspěvky viz jen tvé "náckovské VW", to normální, racionálně uvažující člověk (zvlášť v souvislosti s Golfem) prostě nenapíše, je to stejně mimo jako můj příklad s "trubkařskou Kiou".
Dej mi sem citaci něčeho (např. naprosto nekriticky glorifikujícího VW), co jsem tu (nebo kdekoli jinde) napsal tak, abys mě tu mohl označit za vw-fanatika. Nenajdeš nic takového! Vadí ti hlavně to, že ti na tvoje zaujaté blafy dávám logické argumenty... :😉 😉
Dej mi sem citaci něčeho (např. naprosto nekriticky glorifikujícího VW), co jsem tu (nebo kdekoli jinde) napsal tak, abys mě tu mohl označit za vw-fanatika. Nenajdeš nic takového! Vadí ti hlavně to, že ti na tvoje zaujaté blafy dávám logické argumenty... :😉 😉
:yes: :yes:
Naprostý souhlas s celou reakcí, mimochodem mám skoro stejné (včetně barvy) GTIčko, jako jsi měl ty a zkušenosti s ním taky velmi podobné. Posrat se může/nemusí úplně všechno.
Kdyby se koncern kazil tak, jak to vypadá podle mnoha reakcí ve zdejších diskusích, tak už dávno logicky zkrachoval..., jeho zákazníci nejsou ani zdaleka tak mimo, jak si zdejší antikoncernfuns naivně přejí.
Naprostý souhlas s celou reakcí, mimochodem mám skoro stejné (včetně barvy) GTIčko, jako jsi měl ty a zkušenosti s ním taky velmi podobné. Posrat se může/nemusí úplně všechno.
Kdyby se koncern kazil tak, jak to vypadá podle mnoha reakcí ve zdejších diskusích, tak už dávno logicky zkrachoval..., jeho zákazníci nejsou ani zdaleka tak mimo, jak si zdejší antikoncernfuns naivně přejí.
No někdo se bojí co by se stalo kdyby zas vhráli komunisti a obává se, že (kdyby čistě hypoteticky fakt vyhráli) že mu to znárodní. A probírá to v diskuzi o Porsche, hehehe.
Ted o tom kdo zamrzl. Každý soudný člověk ví že je to nesmysl.
Lidí kteří nemusí němco se svojí nacistickou minulostí, současnou nabřelostí, nafoukaností a bitím v hrud že oni sou hvězdy evropy je vcelku dost. A vůbec jim nemusí vadit koncern vW, může jim vadit německo jako celek.
To ti asi nedošlo
>😁
Ted o tom kdo zamrzl. Každý soudný člověk ví že je to nesmysl.
Lidí kteří nemusí němco se svojí nacistickou minulostí, současnou nabřelostí, nafoukaností a bitím v hrud že oni sou hvězdy evropy je vcelku dost. A vůbec jim nemusí vadit koncern vW, může jim vadit německo jako celek.
To ti asi nedošlo
>😁
Nesmíš hned myslet, žes pochopil něco jen proto, že sis to přečetl... :😉
Jestli si máš utkvělou představu, že si někdo vážně myslí, že to hlavní, čeho se můžeme od případných vládnoucích neokomunistů obávat, je tebou uvedené znárodnění, pak jsi na tom opravdu hodně špatně... 😉
Jestli si máš utkvělou představu, že si někdo vážně myslí, že to hlavní, čeho se můžeme od případných vládnoucích neokomunistů obávat, je tebou uvedené znárodnění, pak jsi na tom opravdu hodně špatně... 😉
No spíš se bojíte danového přiznání majetku že, kde byste mouseli dokladovat kde ste k čemu přišli, to by pak nastal výprodej všeho luxusního jako v itošce, od luxusních aut po vily >😁 >😁 >😁
Vono když je někdo 12 let ve ztrátě a přitom mám zánovní bmw a manželka mercedes a má 2 roky staoru vilu za 6 mega, tak to vždycky nabyli úplně legálně popř. účetnitcví je pravda sama, HAHAHA >😁 >😁 >😁
Vono když je někdo 12 let ve ztrátě a přitom mám zánovní bmw a manželka mercedes a má 2 roky staoru vilu za 6 mega, tak to vždycky nabyli úplně legálně popř. účetnitcví je pravda sama, HAHAHA >😁 >😁 >😁
No nekecej, to by mě zajímalo, který závistivec mě napráskal... 😲 :😉 😢
Ty bys byl určitě hodně nepříjemný MiLicionář, nebo aspoň pomocník VB... 8-s >😁
Ty bys byl určitě hodně nepříjemný MiLicionář, nebo aspoň pomocník VB... 8-s >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
Já myslel že napíšeš že bych byl druhej major Zeman.
Neboj, já nikomu nic nezávidím, ale je mi naprosto jasný, jak kdyby tohle měli podnikatelé dokladovat, a někdo po tom opravdu tvrdě šel, jak z toho budou mít osypky, nebot sám dobře víš jak to chodí že, nebudem si tu na nic hrát.
Já vím jak se ty účetnictví vedou, mam znám účetní co dělal účetnictví řadě podnikatelů.
Každej kouká kudy ošulit stát, pak všichni brečí jak stát pořád zvedá dph a daně z příjmu. No když nevybere nic od pondikatelů, musí to vyždímat ze zaměstnanců a prostřednictvím DPH s spotřebních daní i ze všech ostatních.
Já myslel že napíšeš že bych byl druhej major Zeman.
Neboj, já nikomu nic nezávidím, ale je mi naprosto jasný, jak kdyby tohle měli podnikatelé dokladovat, a někdo po tom opravdu tvrdě šel, jak z toho budou mít osypky, nebot sám dobře víš jak to chodí že, nebudem si tu na nic hrát.
Já vím jak se ty účetnictví vedou, mam znám účetní co dělal účetnictví řadě podnikatelů.
Každej kouká kudy ošulit stát, pak všichni brečí jak stát pořád zvedá dph a daně z příjmu. No když nevybere nic od pondikatelů, musí to vyždímat ze zaměstnanců a prostřednictvím DPH s spotřebních daní i ze všech ostatních.
Píšeš to trochu jednostranně, nejen mě stát za celou dobu podnikání "odrbal" na DPH poměrně "slušně" (odečítat jsem si mohl jen 5% z nákupu, ale odvádět musel 21% z prodeje), takže jsem na velkou část DPH doplácel vlastně ze svého. Plátce DPH jsem nikdy být nechtěl (nemožnost odpočtu by mi nevadila) a stejně jej platit musím.. A třeba tržby z nájmu taky těžko zapřeš apod. Spousta podnikatelů to nemá s účetnictvím tak snadné, jak píšeš, i když je takových taky dost.
Ono kdyby museli všichni podnikatelé platit opravdu úplně všechno co by legálně měli, tak se jich na to spousta vykašle, pracáky by byly ještě plnější a stát by přišel na to, že je lepčí vybrat aspoň něco, než nic.
Jinak většina zaměstnanců jsou neplátci DPH. (To, že nakupují za ceny s DPH, neznamená, že jsou plátci DPH.)
Ono kdyby museli všichni podnikatelé platit opravdu úplně všechno co by legálně měli, tak se jich na to spousta vykašle, pracáky by byly ještě plnější a stát by přišel na to, že je lepčí vybrat aspoň něco, než nic.
Jinak většina zaměstnanců jsou neplátci DPH. (To, že nakupují za ceny s DPH, neznamená, že jsou plátci DPH.)
Není na tom nic divného. Design byl druhým z pěti kritérií a v něm byl s přehledem nejhorší (další pak motor, cena, výbava, interiér v tomto pořadí a plusové body za sedan). Vybíral jsem benzín (naftu od používání filtrů pevných částic nechci - nechci sloužit autu, ale auto mě).
Prostě Lancer, Cruze, Mazda 3, Astra byly lepší, horší jen Octavia.
Prostě Lancer, Cruze, Mazda 3, Astra byly lepší, horší jen Octavia.
Tak podle, co vše je podle tebe lepší (mimochodem vše nekoncernové/"nenacistické") než Golf, tak sis pravděpodobně vybral Cruze. Nebo se mýlím?
Ano, špatně. Ne nutně byly ve všech kriteriích nejhorší Golf a Octavia. Např. vzhledem se mi Octavia líbí víc než Mazda 3, která mi přijde až moc "vysmátá" (ta zase spolu s Lancerem vynikala motorem). Jenže co z toho, když v ostatním Octavia ztrácela.
A ano, skončily v mém výběru předposlední a poslední, ale ne díky původu, ale prostě podle mých kriterií. Motor a vzhled nejsou jednoduše jejich silnou stránkou podle toho, co od nich očekávám, nic víc.
P.S. "Nekoncernové" je co? Nechce se mi to teď hledat, ale která automobilka není součástí koncernu?
A ano, skončily v mém výběru předposlední a poslední, ale ne díky původu, ale prostě podle mých kriterií. Motor a vzhled nejsou jednoduše jejich silnou stránkou podle toho, co od nich očekávám, nic víc.
P.S. "Nekoncernové" je co? Nechce se mi to teď hledat, ale která automobilka není součástí koncernu?
Koncern je jen jeden přeci, nás slavný, veliký a jedinečný z Vlkohradu.
Jmenuje se Spojené přdažené, nudné AG
Jmenuje se Spojené přdažené, nudné AG
Ad PS - Specielně pro tebe jsem napsal: nekoncernové/"nenacistické", kdo jiný, než ty, by tady měl pochopit, co je podle něj nacistický/nenacistický koncern, nebo si "nenápadně" přešel na hraní mrtvého brouka? :😉 😉
Tak to pozor! To srovnání Nubiry a Felicie je naprosto v pořádku. V době nákupu to byly auta s podobným stářím za podobnou cenu. Navíc vznikaly v obdobných podmínkách - GM přebíralo Daewoo a VW Škodu. Obě auta vycházely technicky ze svých předchůdců vyráběných ještě pod samostatnými značkami.
To, že přesto všechno byl mezi nimi rozdíl dvou tříd (znovu opakuji, byly za pobodnou cenu), nebyl můj problém, ale problém zoufalé cenové politiky VW a naprosté deformace místního trhu s automobily.
To, že přesto všechno byl mezi nimi rozdíl dvou tříd (znovu opakuji, byly za pobodnou cenu), nebyl můj problém, ale problém zoufalé cenové politiky VW a naprosté deformace místního trhu s automobily.
Co, pozor? Už to píšeš podruhé, ale "blbost" je to pořád stejná.
VW přebíralo Škodu jako 40 let zamrzlou socialistickou automobilku s produktem (Favorit) primárně určeným pro socialistický trh, jehož prototyp vznikl už v roce 1983 a představen byl v roce 1987. Na jeho základu pak vznikla méně hranatá Felicie, která byla logicky pouhým přechodem k vozům, které byly později už na zcela koncernovému základu (Octavia, Fabia).
To se ze situací Deawoo a GM nedá srovnávat, Daewoo (tehdy Shinjin, později Saehan) spolupracovalo s GM už v sedmdesátých letech (GMK-General Motors Korea).
Dewoo díky GM (potažmu jeho Oplu) vyrábělo už od roku 1986 Daewoo Racer (LeMans), kopii Kadettu E, což byl u nás pro většinu tehdejších majitelů Škody 105/120, nebo žigulíků, západní kapitalistický sen. Nexia a (o něco později) Nubira jsou vlastně nástupci těchto korejských Opelů.
Takže zcela logicky, pokud bys chtěl prostřednictvím srovnání Felicie a Nubiry podobně srovnávat (tehdejší) VW a Škodu s GM a Daewoo, pak by musel být Favorit licenčním Golfem II a Felicie jeho odpovídajícím nástupcem, což má do reality nekonečně daleko, což snad uznáš i ty, zarytý antifanda VW.
VW přebíralo Škodu jako 40 let zamrzlou socialistickou automobilku s produktem (Favorit) primárně určeným pro socialistický trh, jehož prototyp vznikl už v roce 1983 a představen byl v roce 1987. Na jeho základu pak vznikla méně hranatá Felicie, která byla logicky pouhým přechodem k vozům, které byly později už na zcela koncernovému základu (Octavia, Fabia).
To se ze situací Deawoo a GM nedá srovnávat, Daewoo (tehdy Shinjin, později Saehan) spolupracovalo s GM už v sedmdesátých letech (GMK-General Motors Korea).
Dewoo díky GM (potažmu jeho Oplu) vyrábělo už od roku 1986 Daewoo Racer (LeMans), kopii Kadettu E, což byl u nás pro většinu tehdejších majitelů Škody 105/120, nebo žigulíků, západní kapitalistický sen. Nexia a (o něco později) Nubira jsou vlastně nástupci těchto korejských Opelů.
Takže zcela logicky, pokud bys chtěl prostřednictvím srovnání Felicie a Nubiry podobně srovnávat (tehdejší) VW a Škodu s GM a Daewoo, pak by musel být Favorit licenčním Golfem II a Felicie jeho odpovídajícím nástupcem, což má do reality nekonečně daleko, což snad uznáš i ty, zarytý antifanda VW.
To je nove oznacenie automatiky u VW,alebo iba vypadlo v tabulke Gecko???!!!
Nové označení VW to není, DS zřejmě jako zkratka z českého Dvou Spojka, Dvě Spojky apod.
DvouSpojková. 😄
taky je novy golf 😉 :yes😒br />
gratulujem,,,,,,, to uz radsej daciu :yes:
gratulujem,,,,,,, to uz radsej daciu :yes:
Tve komentare jsou velmi prinosne a objektivni. Jako ze Ceed a i30 / 40 jsou nesmirne zabavna, potentni, vykonna, ridice odmenujici auta, ktera pevne sedi na automobilovem trunu. Vazne radeji nepis....
Však ty si nic lepšího nezasloužíš. A to i ten Duster v plný polní je pro tebe škoda.
ty ma netrapis tak sa tu nestrapnuj 😉
Sám dobře víš, že trapnost je tvé druhé jméno. :-! :no:
Vzteklé výlevy šikmookého Koreo-Slováka jsou důkazem toho, že se prostě Golf zase povedl a odskočil všem o pár let a drtivý nástup dvojice i30/Ceed (byť to špatná ani ošklivá auta nejsou - co by za to jihozápadní Evropa s výjimkou SEATu dala) dokázal jenom na čas zkrátit vzdálenost k zadním světlům starého Golfa. A to jsou fakta, která Topor rozumem nepobere, ale podvědomě ví, že to tak je a tak se snaží se s tím vyrovnat podobným způsobem. A protože je poněkud jednodušší, tak si neuvědomuje, jak to z každého příspěvku, který sem loupne, táhne na sto honů..... 😄
Tady se nedá holt vztekle kopat, válet se po zemi a ječet, ale jeho příspěvek je internetovo-diskuzní obdobou infantilní hysterie tohoto typu.
Tady se nedá holt vztekle kopat, válet se po zemi a ječet, ale jeho příspěvek je internetovo-diskuzní obdobou infantilní hysterie tohoto typu.
Á, když to jinak nejde, tak osobní útok (klasika vw-fanatika). 8-s
Tak se někdy podívej na sebe ty ubožáku. Z tebe a tvých ubohých nadávek se mi akorát zvedá kufr. 8-s :no:
To jsi ale asi četl svoje příspěvky, protože opět nadáváš a urážíš ty. Přečti si laskavě po sobě tento "příspěvek", ano? Vy, vw-fanatici, si skutečně díky své aroganci a nadutosti nevidíte ani na špičku nosu...
kral nudy sterility a antidizajnu je tu..... >😁 :yes: :yes: :yes😒br />
tak sme da dockali.... opat nesklamal... je to este vacsia nuda ako sme dufali.... :yes: :yes: :yes😒br />
dizajn tragicky a fadny
interier priestorovo priemerny
motory ziadna slava
hotovy etalon :yes: >😁
taka astra alebo ceed su rozhodne lepsie auta po kazdej stranke ... ano po kazdej :yes:
tak sme da dockali.... opat nesklamal... je to este vacsia nuda ako sme dufali.... :yes: :yes: :yes😒br />
dizajn tragicky a fadny
interier priestorovo priemerny
motory ziadna slava
hotovy etalon :yes: >😁
taka astra alebo ceed su rozhodne lepsie auta po kazdej stranke ... ano po kazdej :yes:
Ani 50 těch tvých " :yes: " nezmění úspěch Golfu. >😒]
PS: Rozepiš se, v čem všem je Ceed lepší. Vážně mě to zajímá. 😉
PS: Rozepiš se, v čem všem je Ceed lepší. Vážně mě to zajímá. 😉
len by som napisal ze jeremy v top geare ked testoval R32 (co je 5ka nie 7cka pre neznalych) povedal ze je to pravdepodobne najlepsie znejuci hatchback + porazil na trati bmw 1, dalej by som povedal ze motory ziadna slava ??? >😁 ako sa vola komicky kruzok ktory navstevujes? Golf VI R ma 270k davam len ku prikladu, a ked ti v hb nieje dost tolko koni, a ze to nieje slava, tak mi daj konkurenta z H/K s lepsimi motormi, ale vlastne pockaj oni robia iba tie smiesne 1.4 1.6 ktore su dobre pre dochodcov a traperov, cize tvoje prispevky ktore tu pridavas su len zaslepenost koreou lebo nevies uznat ze su aj lepsi v obore a sterilny si akurat ty >😒]
Tak ze topper je dost mimo, to tu vime vsichni 😄 Ostatne konkurencni H/K je nemene tak vyborna ukazka sterility jako vetsina verzi Golfa. Ale cely ten tvuj prispevek je vlastne off topic, protoze jak sam pises, R32 je pata generace a topper se tu bavi o sedme 😄
Píše i o Golfu R a ten bude i v sedmé generaci s výkonem mezi 270 a 300 PS o čem se korejským kompaktům zatím může jen zdát a nejen o tom...
Poněkud jsi to nepochopil. Každému dozajista vyhovuje něco jiného, (někomu páčka, jinému kolečko), ale musíš být asi vetchý stařec, když ti dělá problémy 2x pootočit páčkou. Řečem o vykloubeném zápěstí se opravdu musím smát a rozdílná řešení těchto detailů podle mně rozhodně nejsou důvodem, proč si to které auto koupit nebo ne.
Mohl bys příště aspoň reagovat na příspěvek kterého se tvá reakce týká?
Vykloubené zápěstí byla snad naprosto pochopitelná nadsázka, takže tvůj smích je to jediné logické na celé tvé reakci. 😉 Minimálně stejně nadsazeně krtizoval přede mnou Barik ten otočný kruhový spínač. Že to pro tebe není důvod koupit/nekoupit si auto? Nebudeš mi to možná věřit, ale pro mě taky ne... a představ si, že věřím, že ani pro Barika by to nebyl zásadní problém. 8-s
Více mysli, než něco napíšeš, děkuji (předem) za aktivnější spolupráci... 😉
Vykloubené zápěstí byla snad naprosto pochopitelná nadsázka, takže tvůj smích je to jediné logické na celé tvé reakci. 😉 Minimálně stejně nadsazeně krtizoval přede mnou Barik ten otočný kruhový spínač. Že to pro tebe není důvod koupit/nekoupit si auto? Nebudeš mi to možná věřit, ale pro mě taky ne... a představ si, že věřím, že ani pro Barika by to nebyl zásadní problém. 8-s
Více mysli, než něco napíšeš, děkuji (předem) za aktivnější spolupráci... 😉
Založ tady prosínm ještě nejaký ten flame....
Já se nemohu nabažit tý tvý bezmoci a vzteku.
A nezapomeň ještě na nějaké ty smajlíky a palce "hore". Prosím prosím.......
Já se nemohu nabažit tý tvý bezmoci a vzteku.
A nezapomeň ještě na nějaké ty smajlíky a palce "hore". Prosím prosím.......
Topper je zkrátka ubohý trapák, když se bojí odpovědět nám na otázky. Doufám, že ze sebe v dohledné době přestane chrlit ty blitky, protože takhle přehnanou kritiku koncernu nemůže normální člověk ze sebe vyplodit ani ze srandy.
to iste tvrdim ja o tych co nadavaju na korejcov....
keby som kazdemu mal odpisovat na tie kktiny co pisu tak by som nic ine nerobil len tu nadaval ,
takto vas toho usetrim magori :yes:
keby som kazdemu mal odpisovat na tie kktiny co pisu tak by som nic ine nerobil len tu nadaval ,
takto vas toho usetrim magori :yes:
Uvědom jsi, že jsi hloupý. Nic víc, nic míň. Neumíš psát, neumíš se vyjadřovat, píšeš nesmysly bez náznaku inteligence a co z tebe vypadne, je trapárna. Korunuješ to tím, že nejsi schopen vlézt do diskuze o problémech korejců, protože máš akorát strach a nejsi schopen žádné smysluplné reakce.
Jestli ty máš aspoň maturitu, tak já mám pak doktorát.
Jestli ty máš aspoň maturitu, tak já mám pak doktorát.
Co je to za světlo vedle hlavních světlometů?
Žádné vedle není. Jestli myslíš ta U v hlavních světlometech, tak to je denní svícení.
Ne, vedle hlavních, uplně u masky, to "mřížkované" světlo 😉
Vedle hlavních nic není. Asi každý mluvíme jiným jazykem. 😉 V nárazníku pod hlavními máš mlhovky a v hlavních máš zbytek. Pokud jde o hlavní, tak v tomhle případě ty vnitřní (ty máš asi na mysli) jsou podle mne jen dekorativní (tohle uspořádání je tradiční). Dříve na halogenech byly vnitřní dálkové a denní, vnější potkávací, jestli se nepletu. Ale tady u xenonů obstarává funkci potkávacích i dálkových vnější světlo, denních pak U okolo. V tom vnitřním se pouze při zapnutí potkávacích/ dálkových rozsvítí střed. Ale nevím, jak jsou tu realizovány parkovačky, jestli je to to druhé U, nebo fungují jinak. A ten prostřední člen se bude starat o adaptivní funkci. To je alespoň můj odhad.
Já bych to zase tipnul na obdobu bixenonů u pětkového Golfu, i když ty ještě tenkrát nebyly adaptivní (to měl až G6). Blinkr je dole na stejném místě a v tom vnitřním menším reflektoru by mohla být halogenka (u G5 H7), která slouží jako přídavné dálkové světlo k bixenonu a taky jako světelná houkačka.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Tak jsem projel německej konfigurátor a je mi naprosto jasný, proč novináře pozvali jen na "heinlein"... V Trendu a Comfortu nechybí jen ta linka, jak jsme si psali výše, ale celá architektura světlometů je jiná a z toho skoroobrázku konfigurátoru to vypadá, že mnohem levnější, ne nepodobná té z G VI. To je za mě pro VW :no:
Není to primárně otázka úrovně výbavy, ale zvolených světel (1. halogen, 2. bixenon, 3. adaptivní bixenon s LED) viz 1:41
Jak píše White. Je to stejné, jako to bylo u šestky, tam jsi také měl LED jen u xenonů (a měly jinou architekturu, jak říkáš). Nic ti nebrání si za ně připlatit. Pravděpodobně stejně do nabídky přibudou ještě "Full LED".
Tohle také nejsou holé Highline. I kdyby jim dali nižší výbavu, tak bude naložený příplatky. Jedinou odlišností by byl dekor (předpokládám, že se nijak neliší v materiálech/ provedení).
Tohle také nejsou holé Highline. I kdyby jim dali nižší výbavu, tak bude naložený příplatky. Jedinou odlišností by byl dekor (předpokládám, že se nijak neliší v materiálech/ provedení).
[odkaz]
Díky, tak ta přední světla fungují jako něco mezi 5. a 6. g., ale spíš 6. Je vidět, že u těchto adaptivních bixenonů s denním LED nebudou ty přídavné dálkové halogeny uvnitř, ale u levnějších neadaptivních bixenonů bez denních LED by mohly být uvnitř sněrem k masce světla na denní svícení, tak jak to měla 6 g. u halogenové verze.
Na tu verzi bez LED jsem právě zapomněl, všiml jsem si jí až v konfigurátoru o něco později a nejprve jsem si říkal, že jde asi o chybu, že rozdíl bude jen v adaptivnosti. Proč by dělali verzi bez LED, že? Pokud skutečně LED nemá, pak může sloužit, jak říkáš, k dennímu svícení, jako to bylo u halogenů. Ještě vědět, jak tam fungují parkovací světla. 😄
Ono i to vnitřní světlo má své U a to také nic podle toho videa nedělá. Na můj vkus až moc dekorace, takže předpokládám, že nějakou funkci má.
Ono i to vnitřní světlo má své U a to také nic podle toho videa nedělá. Na můj vkus až moc dekorace, takže předpokládám, že nějakou funkci má.
S tou neLED xenonovou verzí je to nelogické, ale podle textu konfigurátoru tam nejsou, jen malý překlep to teda asi nebude, ale chyba v konfigurátoru by to být mohla a nebyla by to "historicky" zdaleka první podobná chyba.
Ano, také jsem kontroloval detail, takže to skutečně nebude jen drobné opomenutí. Tím spíš, že i v českém ceníku to mají stejně. Když si je vybereš, tak mají v konfigurátoru stejné vyobrazení jako ty adaptivní, alespoň mi to tak přišlo. Možná, že tam ty U mají jen jako dekoraci. No minimálně je absence LED nelogická.
Golf,sen mnoha mladých po revoluci.Ti co se dožívají této mizerné doby si ho mohou i koupit,jen jestli se jim tam vejde klobouk na hlavu.Oproti Rapidu minimální cenový rozdíl a vzhledově i pocitově je Golf lepší.O tom není diskuse.
Jinak-nudná klasika a dobré auto.
Takže: u mě dobrý ! :yes:
Jinak-nudná klasika a dobré auto.
Takže: u mě dobrý ! :yes:
Na cenách nového golfu, lze pěkně vidět fakt, že ŠKODA se svým Rapidem je ultra drahé auto.. Takže jinými slovy, buď vw zvolilo velmi ale velmi příjemnou cenovou politiku a nebo to škoda totálně pos.rala... Co je tedy pravda? 😄
Každopádně já mám jasno. Chtěl jsem koupit rapida, opravdu, takhle ale koupím golfa, který je úplně někde jinde.
VW :yes:
Každopádně já mám jasno. Chtěl jsem koupit rapida, opravdu, takhle ale koupím golfa, který je úplně někde jinde.
VW :yes:
Škoda je tu doma, lidi jsou ochotni koupit i naprostou popelnici jen proto, že má na kapotě slepici. Na Západě bude relativně levnější.
Navíc podíváš-li se na strukturu prodejů Škody zjistíš, že je nějaké Česko vůbec netrápí. 😄
Jinak ke Golfovi gratuluju, dobrej výběr. Už víš, jakou výbavu a motor?
Navíc podíváš-li se na strukturu prodejů Škody zjistíš, že je nějaké Česko vůbec netrápí. 😄
Jinak ke Golfovi gratuluju, dobrej výběr. Už víš, jakou výbavu a motor?
Na západě nebude levnější, tam je běžná nižší střední mnohem dražší. Základní cena Rapidu v Německu je 14 tisíc € za 1,2 MPI Active. Golf začíná na 17 tisících za 1,2 TSI 63 kW Trendline (Rapid 1,2 TSI 63 kW Active 15 tisíc bez dorovnávání výbavy). V UK stojí základní Rapid 1,2 HTP 13 tisíc liber.
Oni někteří jedinci holt berou jen to nejlevnější vybavení a znají z billboardů a televizních reklam ono JIŽ OD.....
No a že jsou auta (včetně škodovek) na západě dražší a na východě plus minus stejná je taky dlouhodobě známý fakt, jen tady někteří jedinci (kterých ale není zas tak málo) tvrdí, jak je škodovka drahá, předražená a že je u nás nejdražší.
No a že jsou auta (včetně škodovek) na západě dražší a na východě plus minus stejná je taky dlouhodobě známý fakt, jen tady někteří jedinci (kterých ale není zas tak málo) tvrdí, jak je škodovka drahá, předražená a že je u nás nejdražší.
Však jsem napsal "relativně levnější". To se s absolutně vyšší cenou nevylučuje, nebo?
Holt časy dovozů nových aut z Dánska a odjinud už skončily...
Holt časy dovozů nových aut z Dánska a odjinud už skončily...
No Golf zas tak levnej není. S motorem 1,2 TSI (77kW), s nějakým tím příplatkem, minimálně za barvu, po slevě v autosalónu, to bude kolem 400.000,- Kč.
Zaujal ma rozhovor v novom Svete motorú so šéfom vývoja agregátov a podvozkov Škody pánom Martinom Hrdličom ...
Na otázky, či je problém dať do Rapidu šesťstupňové prevodovky odpovedal😒br /> "...... Šestka by už nemohla byť natoľko dlhšia, aby ostatné prevody pod ňou nemuseli byť proti súčasnej päťstupňovej prevodovke kratšie. To by znamenalo vyššiu spotreu paliva v skúšobnom cykle. ....."
Zrejme pánovi nedošlo, že otvorene priznal to o čom sa diskutuje na fórach roky .... výrobcov vôbec nezaujíma reálna, ale skúšobná spotreba paliva ....
To isté platí i o Golfe a tie rozprávky o tom úžasnom znížení spotreby sú na uspávanie malých detí ... samozrejme platí všeobecne, nie len v koncerne VW ....
Na otázky, či je problém dať do Rapidu šesťstupňové prevodovky odpovedal😒br /> "...... Šestka by už nemohla byť natoľko dlhšia, aby ostatné prevody pod ňou nemuseli byť proti súčasnej päťstupňovej prevodovke kratšie. To by znamenalo vyššiu spotreu paliva v skúšobnom cykle. ....."
Zrejme pánovi nedošlo, že otvorene priznal to o čom sa diskutuje na fórach roky .... výrobcov vôbec nezaujíma reálna, ale skúšobná spotreba paliva ....
To isté platí i o Golfe a tie rozprávky o tom úžasnom znížení spotreby sú na uspávanie malých detí ... samozrejme platí všeobecne, nie len v koncerne VW ....
Vidím, že jsi konečně pochopil, že výrobci staví motory na spotřebu dle papírově daných testů. A to jsi k tomu potřeboval vyjádření Hrdličky?
Samozrejme nie 😉
Ale prekvapilo ma, že nezachoval "fazónu" a "nedokazoval", že mu ide len o zákazníka ... skrátka tá úprimnosť 😄
Lebo jeho kolegovia z branže bez problémov rozprávajú tie svoje bájky o nízkych spotrebách takmer pri každom rozhovore s novinármi .....
Ale prekvapilo ma, že nezachoval "fazónu" a "nedokazoval", že mu ide len o zákazníka ... skrátka tá úprimnosť 😄
Lebo jeho kolegovia z branže bez problémov rozprávajú tie svoje bájky o nízkych spotrebách takmer pri každom rozhovore s novinármi .....
Jde bohužel o nesmyslnou normovanou spotřebu, kterou automobilky musí vykazovat, americká norma odpovídá realitě daleko víc..
Dokud budou lidi volit bolševiky v eurosajuzu i u nás, budou se věci vyrábět tak, aby splnily normy. To, že jsou často ujeté, to prakticky nikdo neřeší. Vrchol magorismu jsou body za "neodstranitelné" upozornění na airbag spolujezdce v zorném poli, body za připomínače pásů atd. atd.
...a co takhle ty úžasné "eko" předpisy počínaje hysterií kolem měření CO2 a konče podporou zcela neekologickéhého bioethanolu? Proti tomu jsou podobné věci, stejně jako zákaz používat v Česku slovo marmeláda pro cokoliv jiného než pomerančovou jenom prkotinka.
Zapomněl jsi na citrónovou a vůbec veškerou z citrusových plodů. 😉 Přitom třeba Rakousko má výjimku a mohou říkat marmeláda postaru, jak jsme tu všichni zvyklí. Prostě jen neschopnost vyjednat si patřičné výjimky. Ten britský význam je celkem humorný... citrusy se používaly jako náhražky v marmeládách, časem však zůstaly jen náhražky a původní plod, kdoule, se úplně vytratil. Marmeláda totiž byla původně jen ta z kdoulí. Jak se tohle slovo dostalo do češtiny, netuším.
Ocekaval jsem full LED predni svetla. Pripadne informaci o tom, kolikata generace AFS xenonu to je, myslim ty top z konfiguratoru. Mam na koncernovem aute koupenym 2007 adaptivni bixenony (AFS II) a cekal bych, ze za tech 5-6 let bude mit golf (tenkrat je paradoxne nemel, ani za priplatek, stejne jako treba obycejnej USB port na MP3) nejaky high-end svetla. Pokud nebudou ty xenony AFS III (nejen "nataci" svetlo do zatacek jako AFS II, ale navic dokazou regulovat intenzitu a tvar svetelneho kuzelu podle aktualnich podminek v nekolika modech, napr. dalnicni svetlo, mestske, mimo mestske, dest, atd..), je to docela zklamani a skoro zadny pokrok v osvetlovaci technice. Jestli ten priplatek 32tis je za bi-x AFS II, tak je to proste vysmech, nic jinyho.
Osobne jsem presvedcen, ze zadani bylo, hlavne usetrit na vyrobnich nakladech. V dobe kdy se Evropa blizi ke znacne nizsim prodejum si myslim, ze to bylo spravne rozhodnuti. Nebyl by pak prostor ke snizovani ceny 😉
Šak v Prahe ho už majú... Pri Porsche Smíchov som videl už dva... či ho za 3 mesiace až začnú ponúkať?
"Po léta laděná ergonomie se ale mění jen v detailech, například ovládací panel klimatizace přešel na ovládání větráku otočným ovladačem, který se obsluhuje snadněji."
Im to teda trvalo, kym pochopili co je naintuitivnejsie a najbezpecnejsie na ovladanie. To iste Ford Focus (novy neviem), ale ovladat tam automaticku klimu je inak povedane "cele zle".
Niet nad otocne ovladace, clovek nemusi pozriet dole kde to teda ten gombik na regulaciu ventilatora je. Natiahne ruku, otoci a vec vybavena. O dianie pred vozidlom nepride 😄
J.
Im to teda trvalo, kym pochopili co je naintuitivnejsie a najbezpecnejsie na ovladanie. To iste Ford Focus (novy neviem), ale ovladat tam automaticku klimu je inak povedane "cele zle".
Niet nad otocne ovladace, clovek nemusi pozriet dole kde to teda ten gombik na regulaciu ventilatora je. Natiahne ruku, otoci a vec vybavena. O dianie pred vozidlom nepride 😄
J.
A jaký je tedy rozdíl od kolébkového ovládání teploty? Natáhneš ruku, zmáčkneš dle potřeby a věc je vyřízená. To jsou argumenty...
Preto presiel novy Golf na otocne ovladanie klimatizacie, lebo to tlacidlove bolo lepsie, ze? Alebo snad chceli byt "trendy"? 😄
Pri otocnom natiahne clovek ruku a toci, ani sa tam nemusi pozriet. Pri tlacidlovom je to horsie, musi pozriet kde tlaci (obzvlast ked je okolo viac tlacidiel), a pokial chce napr pridat o viac stupnov ventilator, tak je to zdlhavejsie nez otocnym. Ano nebavime sa o rozdiele v minutach, ale z hladiska praktickosti ci ergonomie mi pride otocny ovladac ako najlepsie mozne riesenie.
Vid prikla😜 [odkaz]
Ak Vam vyhovuje tlacidlove viac, potom je to v poriadku. Sto ludi, sto chuti.
J.
Pri otocnom natiahne clovek ruku a toci, ani sa tam nemusi pozriet. Pri tlacidlovom je to horsie, musi pozriet kde tlaci (obzvlast ked je okolo viac tlacidiel), a pokial chce napr pridat o viac stupnov ventilator, tak je to zdlhavejsie nez otocnym. Ano nebavime sa o rozdiele v minutach, ale z hladiska praktickosti ci ergonomie mi pride otocny ovladac ako najlepsie mozne riesenie.
Vid prikla😜 [odkaz]
Ak Vam vyhovuje tlacidlove viac, potom je to v poriadku. Sto ludi, sto chuti.
J.
Kde píše něco o tom, že jsou kolébkové lepší, nebo co mu víc vyhovuje. V podstatě napsal, že je rozdíl nepodstatný, číst umíš (když umíš psát), tak ještě u toho trochu víc myslet a psát až potom. 😉
Natahovat sa na slovickach rozhodne nemam zaujem. Pekny zvysok vikendu a start do noveho tyzdna Vam (obom) prajem. 😄
J.
J.
Tohle není o slovíčkaření, ale o absenci zásadních argumentů, popřípadě o faktických chybách (otočné ovladače měl už v minulosti).
Děkuji, nápodobně.
Děkuji, nápodobně.
Pokud nerozeznáš rozdíl mezi logickou argumentací a slovíčkařením, pak to vážně nemá smysl..., taky se měj fajn. 😉
A pro doplnění, k tvým zmateným předchozím reakcím ohledně otočných ovladačů😒br /> Zjevně sis sám pozorně nepřečetl to, cos tu sám z článku citoval.
Jedná se pouze! (tedy jen jeden ze tří!) o kruhový ovladač rychlosti/intenzity ventilátoru, který měl Golf 5 uprostřed (měl tedy celkem tři kruhové ovladače) a Golf 6 o něj přišel (ten už měl "jen" dva kruhové ovladače, viz odkaz na foto od MT), ale to ještě pouze u verze s automatickou klimou!
Tady je snímek manuální klimy z Golfu VI, kde jsou všechny tři ovladače kruhové😒br /> [odkaz]
A teď si to srovnej s tvými diskusními verzemi😒br /> "Im to teda trvalo, kym pochopili co je naintuitivnejsie a najbezpecnejsie na ovladanie."
"Preto presiel novy Golf na otocne ovladanie klimatizacie, lebo to tlacidlove bolo lepsie, ze?"
Golf používá kruhové ovladače tradičně, u I. a II. g. sice ještě používal dobová táhla, ale ovládání ventilátoru bylo kruhové, všechny další generace už měly ovládání komplet kruhové, výjimy tvoří pouze příplatkový climatronic u III. a IV. g. a výše popsané ovládání ventilátoru VI. g. a to také pouze u automatické klimy.
A pro doplnění, k tvým zmateným předchozím reakcím ohledně otočných ovladačů😒br /> Zjevně sis sám pozorně nepřečetl to, cos tu sám z článku citoval.
Jedná se pouze! (tedy jen jeden ze tří!) o kruhový ovladač rychlosti/intenzity ventilátoru, který měl Golf 5 uprostřed (měl tedy celkem tři kruhové ovladače) a Golf 6 o něj přišel (ten už měl "jen" dva kruhové ovladače, viz odkaz na foto od MT), ale to ještě pouze u verze s automatickou klimou!
Tady je snímek manuální klimy z Golfu VI, kde jsou všechny tři ovladače kruhové😒br /> [odkaz]
A teď si to srovnej s tvými diskusními verzemi😒br /> "Im to teda trvalo, kym pochopili co je naintuitivnejsie a najbezpecnejsie na ovladanie."
"Preto presiel novy Golf na otocne ovladanie klimatizacie, lebo to tlacidlove bolo lepsie, ze?"
Golf používá kruhové ovladače tradičně, u I. a II. g. sice ještě používal dobová táhla, ale ovládání ventilátoru bylo kruhové, všechny další generace už měly ovládání komplet kruhové, výjimy tvoří pouze příplatkový climatronic u III. a IV. g. a výše popsané ovládání ventilátoru VI. g. a to také pouze u automatické klimy.
Nepsal jsem nic o tom, který je lepší, jen jsem napadl tvou argumentaci. Jinak Volkswagen používal otočné ovladače již dříve (i u Golfu), nebo tohle jsou podle tebe tlačítka? [odkaz] To je šestá generace.
Takže ty dokážeš najít otočný ovladač poslepu, ale kolébku ne, jo? Mně se to oboje ovládá stejně. Otočné preferuji pro velké změny, kolébky pro malé, inkrementální změny. Otočný ovladač musí mít dobrou mechanickou odezvu pro krokování. Pro mne je pro pohodlné ovládání třeba důležitější, kde ten ovladač je, v jaké je rovině atp. Teplotu moc často neměním a když už, tak většinou jen o málo. Třikrát ťuknout do tlačítka (= 1,5°) zvládnu pod vteřinu. Třeba takové vyhřívání skel je pro mne za jízdy důležitější a kolikrát to jsou titěrná tlačítka na panelu klimatizace.
Takže ty dokážeš najít otočný ovladač poslepu, ale kolébku ne, jo? Mně se to oboje ovládá stejně. Otočné preferuji pro velké změny, kolébky pro malé, inkrementální změny. Otočný ovladač musí mít dobrou mechanickou odezvu pro krokování. Pro mne je pro pohodlné ovládání třeba důležitější, kde ten ovladač je, v jaké je rovině atp. Teplotu moc často neměním a když už, tak většinou jen o málo. Třikrát ťuknout do tlačítka (= 1,5°) zvládnu pod vteřinu. Třeba takové vyhřívání skel je pro mne za jízdy důležitější a kolikrát to jsou titěrná tlačítka na panelu klimatizace.
Souhlas (viz reakce ze 17:44).
Co si myslíš ty, o přímém srovnání Felicie s Nubirou (viz reakce z 19😁3)?
Co si myslíš ty, o přímém srovnání Felicie s Nubirou (viz reakce z 19😁3)?
Máte to špatně. V nadpisu je napsáno ,, nový golf ,, a přitom ve fotogalerii jsou fotky 6 řady po FL - tak bacha na to 😉
No počkám si na hodnotenie dizajnu radšej naživo. Pretože zatiaľ s fotiek to je také nemastné neslané. Nenadchne, ale ani neurazí. Ale bohužiaľ - nenadchne! To o tej vlčihradskej nude je to už otrepané a klišoidné, ale asi to tak vážne je. Navyše ten dizajn vo mne (nepomôžem si) evokuje ŽEHLIČKU! 😐
Tak přátelé čtyř kol. Dnes jsem si ho povodil, známý v VW garážích mně pozval na předváděčku, takže malé shrnutí😒br />
1. vnější design, hodnotím jako 2 ( konzervativmus, hezký ledky na zadku ještě krásu nedělaj)
2. vnitřní prostory, tak na 3 plus. Zdvojený sloupky jsou na nic, klasika koncernu, masívní až moc( moje zlatý mondeo), to mikrookno je tam na nic.Mám 1,87 a zase ta střední konzole je nepříjemná, couvací senzory se budou hodit, není dík c sloupkům zase nic vidět. Materiály jak pro carving( základ, v Čechách označovaná trendline) tak pro highline super na omak, ale ocenoval jsem dříve trochu více tu jednoduchost v liniích, teď mi připadá, že vw dostalo korejský bacil.
3. jízdní vlastnosti? Jede hezky, ale... Díry tu moc na silnici v CH nejsou, takže jede slušně, ale naše proslulé spáry na dálnici byli cítit v řízení, má výborně naladěný posilovač a člověk ví, co se děje s kolama( skoro jako ford, smekám, sterilita je pryč). Pak jsem zajel na brunnig pass a přišlo zklamání. S dvoulitrem TDI(150 ps) jsem musel zápasit, esp mi svítilo a chroupalo každou chvíli. Tam, kde mi mondeo dovolí 80 v ostré 3, 60 bylo finále pro golf.
Motor pod 1700 otáček nic nedělá, mezi 2200 a 3000 je to locomotion, nad 3 a půl to nemá cenu točit, hlučné. Když jsem četl, že staré motoru jdou do důchodu, doufal jsem, že nové budou klasse, at už umístěním( sklopením dozadu a tím vyrovnání trochu váhy kovadliny na střed) a za druhé kultivovaností( prostě zase to kopne a za chvíli umře, nechtěli by ing aus Volksburg zajet k BMW nebo Ford/Peugeot či zavolat do Neckarsulmu sestře Audi?
4. Ovládání Tak jo, navi s connectem vyjde na 4200 CHF, je mimo záběr očí a hodně utopená, jinak základní černobílá obrazovka má pomalé reakce, ale když můj tomtomeček za 299 dokáže víc, je to smutné, I KDYŽ NEDÁ SE OVLÁDAT ANDROIDEM JAKO VW :-! Jinak standart, klima ok, okna po ruce, tempomat dobře vyřešený( fordův na volantu je více intuitivní), nejsem zastáncem el. pomocníků, těch bylo v předváděčce po komplet...
Takže abych nebyl moc přísný, tak 2-
Spotřebu neřeším, kufr pro mé potřeby malý, hodnocení mé drahé polovičky bylo ještě kritičtějši( nemá golfy všeobecně v lásce a je zhýčkaná hodně fordem), to, že vyválcuje někdo tenčí plech za tepla a reinkarnuje 5 na druhou ještě lepší auto nedělá. Pokrok je trochu znát, snaha o hezkost také, ale snad jich vyrobil VW už dostatek golfů pro zápis do guinnessa, aby opustil tu zatuchlost a zkusil trochu e😜erimentovat( viz. Toyota, Nissan, BMW, Ford).
Takže 2-, škoda...
2. vnitřní prostory, tak na 3 plus. Zdvojený sloupky jsou na nic, klasika koncernu, masívní až moc( moje zlatý mondeo), to mikrookno je tam na nic.Mám 1,87 a zase ta střední konzole je nepříjemná, couvací senzory se budou hodit, není dík c sloupkům zase nic vidět. Materiály jak pro carving( základ, v Čechách označovaná trendline) tak pro highline super na omak, ale ocenoval jsem dříve trochu více tu jednoduchost v liniích, teď mi připadá, že vw dostalo korejský bacil.
3. jízdní vlastnosti? Jede hezky, ale... Díry tu moc na silnici v CH nejsou, takže jede slušně, ale naše proslulé spáry na dálnici byli cítit v řízení, má výborně naladěný posilovač a člověk ví, co se děje s kolama( skoro jako ford, smekám, sterilita je pryč). Pak jsem zajel na brunnig pass a přišlo zklamání. S dvoulitrem TDI(150 ps) jsem musel zápasit, esp mi svítilo a chroupalo každou chvíli. Tam, kde mi mondeo dovolí 80 v ostré 3, 60 bylo finále pro golf.
Motor pod 1700 otáček nic nedělá, mezi 2200 a 3000 je to locomotion, nad 3 a půl to nemá cenu točit, hlučné. Když jsem četl, že staré motoru jdou do důchodu, doufal jsem, že nové budou klasse, at už umístěním( sklopením dozadu a tím vyrovnání trochu váhy kovadliny na střed) a za druhé kultivovaností( prostě zase to kopne a za chvíli umře, nechtěli by ing aus Volksburg zajet k BMW nebo Ford/Peugeot či zavolat do Neckarsulmu sestře Audi?
4. Ovládání Tak jo, navi s connectem vyjde na 4200 CHF, je mimo záběr očí a hodně utopená, jinak základní černobílá obrazovka má pomalé reakce, ale když můj tomtomeček za 299 dokáže víc, je to smutné, I KDYŽ NEDÁ SE OVLÁDAT ANDROIDEM JAKO VW :-! Jinak standart, klima ok, okna po ruce, tempomat dobře vyřešený( fordův na volantu je více intuitivní), nejsem zastáncem el. pomocníků, těch bylo v předváděčce po komplet...
Takže abych nebyl moc přísný, tak 2-
Spotřebu neřeším, kufr pro mé potřeby malý, hodnocení mé drahé polovičky bylo ještě kritičtějši( nemá golfy všeobecně v lásce a je zhýčkaná hodně fordem), to, že vyválcuje někdo tenčí plech za tepla a reinkarnuje 5 na druhou ještě lepší auto nedělá. Pokrok je trochu znát, snaha o hezkost také, ale snad jich vyrobil VW už dostatek golfů pro zápis do guinnessa, aby opustil tu zatuchlost a zkusil trochu e😜erimentovat( viz. Toyota, Nissan, BMW, Ford).
Takže 2-, škoda...
Hodnotit Golfa spoza volantu "skorosupersportovního" Mondea s maxi kufrem, je docela úsměvné. Pokud máš na mysli designově "e😜erimentovat" jako třeba Toyota s Aurisem, nebo Ford s Focusem III (Nissan je v kompaktech dlouhodoběji mrtvý) , tak díky Bohu za tu tradiční "zatuchlost" Golfu. Příště zkus "pro změnu" třeba srovnání Focusu s Passatem s obdobnou výpovědní hodnotou... 😉
White snad víš že Hb by měly jezdit v zatáčkách lépe než těžké komfortní sedany s dlouhým rozvorem... i když je Mondeo top v tomhle ohledu .... A o kufru již psal že ho hodnotit nebude
jinak Golf dle mého vypadá svěže, interiér je tuctovka a ve starém jsem se dobře necítil (zejména sedadla a pravé koleno)...
Ale je to Golf, to jméno je tak proslulé že je jedno jak to bude vypadat či jezdit, lidi to jméno budou mít rádi i na papíře a zaslouženě... Pro mě Golf není protože já jsem ten který ho hodně rychle přejde a koupí si třeba po cestě 350Z za podobnou cenu (ojetinu) nebo starého Jaguara XJ či Alfu 155 2.5 V6 nebo původní GTI >😁
jinak Golf dle mého vypadá svěže, interiér je tuctovka a ve starém jsem se dobře necítil (zejména sedadla a pravé koleno)...
Ale je to Golf, to jméno je tak proslulé že je jedno jak to bude vypadat či jezdit, lidi to jméno budou mít rádi i na papíře a zaslouženě... Pro mě Golf není protože já jsem ten který ho hodně rychle přejde a koupí si třeba po cestě 350Z za podobnou cenu (ojetinu) nebo starého Jaguara XJ či Alfu 155 2.5 V6 nebo původní GTI >😁
Samozřejmě, že to vím, právě proto ta má ironie k pohádce o běžném (ale přesto "supersportovním") Mondeu, které to v zatáčkách podvozkově natře kompaktnímu Golfu, rozdílem minimálně dvou tříd.... 😄
Tak to pak ano 😉 .... Mě by to ale možná příliš nepřekvapil a to z jediného důvodu, pocit, člověk, který vlastní Mondeo a zrovna ho nekoupil ho určitě bude lépe znát než vůz do kterého zrovna nasedl a projel pár km (snad jen na okruhu by to bylo relevantní posouzení). Přeci jen GTI, GTD a možná nějaké "R" tu zcela jistě bude a i ten pocit bude jinde
p.s. Když jsem zkoušl stávající pětku od BMW nemohl jsem řezat zatáčky jako u své 159 v Ti - Auto zneklidnělo v zatáčkách snadno ale není to M, je měkčí, a pocitově pomalejší než v reálu je,...
p.s. Když jsem zkoušl stávající pětku od BMW nemohl jsem řezat zatáčky jako u své 159 v Ti - Auto zneklidnělo v zatáčkách snadno ale není to M, je měkčí, a pocitově pomalejší než v reálu je,...
Ano, samozřejmě a netýká se to jen toho pocitu v zatáčkách. Např. cituji: "...tempomat dobře vyřešený( fordův na volantu je více intuitivní)". Proč asi..., no logicky, když to srovnává se svým vozem na který je dlouhodoběji zvyklý a v Golfu VII sedí poprvé... 😉
Jistě, GTI/R bude na okreskách logicky jinde, než běžné Mondeo, ale před některými se to nesmí říkat moc nahlas... 😄
Jistě, GTI/R bude na okreskách logicky jinde, než běžné Mondeo, ale před některými se to nesmí říkat moc nahlas... 😄
Laciná extravagance je smutná. Proč natočení palubky k řidiči? je to laciné a zbytečné.
Absence ruční brzdy je nepřijatelná :no: Alespoň pokud by byla ve volitelné konfiguraci...
Absence ruční brzdy je nepřijatelná :no: Alespoň pokud by byla ve volitelné konfiguraci...
JDĚTE DO HÁJE S HLÁŠKOU "LACINÝ INTERIÉR" - není to BMW 7 či S-klasssssa,.... Postupem času se tu ujalo vepsané pravidlo za méně peněz více muziky..... Golf měl dle mého nejvíce muziky v 70' letech a to nemusel mít rádio a v dnešním poměru za dost peněz, tenkrát za málo,...
Suma sumárum na klesající ceně to musí být znát ale nikdy bych to takhle nezobecňoval na "celý interiér" a detaily, který nevidím nebo na který nesahám (např. plasty pod palubkou) jsou pasé v kontextu "laciné plasty" kam se podíváš
Suma sumárum na klesající ceně to musí být znát ale nikdy bych to takhle nezobecňoval na "celý interiér" a detaily, který nevidím nebo na který nesahám (např. plasty pod palubkou) jsou pasé v kontextu "laciné plasty" kam se podíváš
"Když jsem se s Golfem 1.6 TDI pokoušel trochu prudší zatáčku projet pod plynem, okamžitě i na suchém asfaltu zasahoval stabilizační systém a přívod síly uškrtil, takže o žádné ostřejší jízdě nemohla být ani řeč. Auto vybavené jednoduchou zadní nápravou ztrácelo stopu až nečekaně rychle, nepomohla ani elektronická uzávěrka diferenciálu 😁S, která by měla zatáčení usnadnit. "
[odkaz]
"Výkonově slabší verze vybavil jednodušší a levnější zadní nápravou, která z technického hlediska znamená proti předchůdci krok zpět a v rámci srovnání s konkurencí nabídne sotva průměrné jízdní vlastnosti při ostré jízdě v zatáčkách. "
[odkaz]
"Výkonově slabší verze vybavil jednodušší a levnější zadní nápravou, která z technického hlediska znamená proti předchůdci krok zpět a v rámci srovnání s konkurencí nabídne sotva průměrné jízdní vlastnosti při ostré jízdě v zatáčkách. "
Nový Golf? Nemám v podstatě nic proti automobilce VW,ale Passat a Golf jsou pro mě auta která neurazí,ale určitě nenadchnou. Jezdím už 20 let po všech možných (auto) výstavách,ale nikdy mě to netáhne k oddělení VW. Golf je svým vzhledem prakticky už 30 let stejný. Vždy vymění přední a zadní světla a Passat je svým designem tak konzervativní,že je to vysloveně nuda.
Nepopírám,že po technické stránce je to o něčem jiném,ale VW je jako manželka,která je dobrou matkou,kuchařkou a hospodyní,ale vůbec mě nevzrušuje svým vzhledem. Nenalézám žádný důvod pro koupi VW,existují auta spolehlivější,levnější a hezčí.
Řidiči VW Golf a Passat,prozraďte co vás vedlo ke koupi těchto aut? Vážně by mě to zajímalo.
Nepopírám,že po technické stránce je to o něčem jiném,ale VW je jako manželka,která je dobrou matkou,kuchařkou a hospodyní,ale vůbec mě nevzrušuje svým vzhledem. Nenalézám žádný důvod pro koupi VW,existují auta spolehlivější,levnější a hezčí.
Řidiči VW Golf a Passat,prozraďte co vás vedlo ke koupi těchto aut? Vážně by mě to zajímalo.
Myslím,že nový Golf má zásadnější chyby,než ovladače teploty. Ale když už jsme u těch ovladačů,tak nechápu ,jak dlouho bude ještě VW potřebovat,než přenese zapínání světel z debilního místa na palubovce,na ovladače pod volantem.
Každá hovadina se už dnes dá ovládat přímo na volantu a světla budu za chvíli ovládat v přihrádce spolujezdce,tedy u koncernu VW a dalších německých automobilek.
Každá hovadina se už dnes dá ovládat přímo na volantu a světla budu za chvíli ovládat v přihrádce spolujezdce,tedy u koncernu VW a dalších německých automobilek.
2) Dotykový displej (rozumím snaze diverzifikovat portfolio, ale klasická tlačítka poslouží lépe - v XF je problém při poskakování po pražské dlažbě se trefit do požadované volby).
3) Displej už je výše než býval, ale pořád by mohlo být líp ("multidot" to úplně nenahradí).
4) Lesklý plasty (tomu se dá za příplatek vyhnout)
5) Subjektivně: useklý volant, mně to vadí.
6) Nenabízí head-up display (opět, multidot je jen slabou náhražkou)
A taky se mi zdá, že nikam není dát 1,5l PETku >😒] Jinde se to kritizuje...
Na druhou stranu, ten interiér je nádhernej. Plasty do matu, černý sedačky a byl bych spokojenej 😄
Ale tačítka maj být z boku volantu, na volantu má být ovládání tempomatu, páčka na tempomat někde pod volantem je věc co nesnáším
dotykový dipslej je naopak super věc
head-up display se dá dokoupit, pokud se spokojíš s tím co ukazuje rychlost, a má varování před překročením limitů
Mně dotykáč nevyhovuje, v autě mám raději tlačítka.
Já naopak tlačítka nerad, ovládat změt 50ti tlačítek je naprosto k ničemu
nerikam, ze to je nejlepsi reseni, proste se mi libi nejvic, jinak kazdemu se libi neco jineho
Mam dotykovk už v druhý autě, a nic jinýho bych nechtěl.
tlačítka sou šílený a kolečka ještě horší. Stačí se splést o pozici a už zas kroutíš kolečkem jak blázen zpět
stejne muzu argumentovat, ze na dotykaci nekdy netrefim spravne misto, zejmena kdyz ta simulovana tlacitka jsou mensi a blizko sebe
Další potíž dotykáče vidím v tom, že aby se na něj dalo pohodlně dosáhnout, jeho umístění bývá kompromisem. Proto ho nemůžou dát úplně nahoru a dopředu, kde by sice byl dobře vidět, ale potřeboval bych ruku metr a půl dlouhou a nejlépe zavěšenou na popruhu ze stropu.
Přesto pokládám dotyk za lepší.
Nejlepší by asi byl touchpad místo kolečka, který by suploval dotyk na displeyi, řádně umístěném. Nevím dokonce jestli to někdo nedělá. V této variantě by bylo moc důležité, jak by se povedlo to celé uživatelsky zpříjemnit a zjednodušit.
jinak, dat si jednoduse touchpad misto kolecka asi nepujde. kdyz to nebude mit vlastni obrazovku (coz by nemelo asi smysl), jak budete vedet, kde sahnout na touchpad, abyste trefil tlacitko "nekde uprostred" obrazovky?
mne se libi ten system v audi - pro zadavani textu mas touchpad, pro vyber polozek menu kolecko. ovladani mas po ruce, display zase blize sklu, takze to je i bezpecnejsi, nez kdyz mas dotykovou obrazovku nizko a nevidis na cestu, anebo musis sahat na obrazovku, ktera je hodne vysok👋daleko. potom uz zalezi na softwaru, nakolik dobre to umi rozpoznavat text atd
2) Zatím nejlepší řešení, protože to narozdíl od ostatních opravdu funguje a hlavně rychle;
3) Třeba ano;
4) Nevadí;
5) Vůbec nevadí;
6) V (super)mainstreamu >😒] je to něco, co se nedá očekávat.
7) Místa tam jsou v kapsách.
Já mám raději ovládání rádia pod volantem 😄 Z dotykáče jsem vyřízenej, vadí mi jak v Yarisu, tak v XF. V ničem jiném jsem to nezkoušel. Třeba to bude fajn, koukám, že důležitý věci mají duplikovány na tlačítkách nebo otočných ovladačích.
Head-up displej si můžeš koupit třeba v Peugeotech. Není to žádná hitparáda, ale mě se líbí víc, než displej mezi budíky.
Head Up v třístaosmě?
O to tady jde.
ale jo, kdyz uz mam vybrat, tak tempomat na volantu je lepsi, nez radio, v tom mate pravdu
Obecně je dotykové ovládání nešťastné pokud nejde o nastavení navigace - v XF je to vážně na dvě věci, v Tesla S to bude ještě 100x horší. Jsou prostě funkce auta (klimatizace, zesilování rádia, přepínání stanic/písniček), na která musí být tlačítko, aby člověk věděl kam za jízdy sáhnout a nerozptyloval se. Kecy o tom, že si někdo nastaví klimu nebo rádio před jízdou jsou absolutně liché.
Jinak nový Golf vypadá zase fajn, ale pohledově dospělejší mi pořád přijde Polo, k němu ten design sedí víc.
Dotykáč není zlej, ale musí být rychlej, ať nečekáš hodiny 😉
V novém autě mám tlačítka a taky se to dá přežít.
No 3008 head up má, o 308 nevím. Tak ale je to shodné auto, pokud ho Peugeot do 308 nemontuje, je to jen marketing.