Testy
nech ma nasledujuca Corsa Wattov priamovod ako Astra...dufal som, ze Mokka take riesenie dostnae, ale na SUV je to asi zbytocne riesenie...
Tak bych to asi hodnotil. Auto se mi líbí, vypadá opravdu dobře ze všech stran 😉 Je to v podstatě nafouknutá Corsa. Interiér vypadá taky slušně, až na jednu věc a tou je miliarda tlačítek na středové konsoli, ale to je snad problém každého Opla. Řekl bych, že se to dá udělat rozhodně jednodušeji.
Ceny dost sebevědomé, být tak o 50tis níže napříč celým ceníkem, tak by to bylo slušné. Podle Opelu neprodávanější verze 1.7CDTi 4x2 Enjoy za 490k? No nenvim nevim, cílí si cena Škoda Yeti Trumf 2.0TDi 81kW, ale ten už má na trhu své místo a bude těžké lidi přesvědčit vzít si o něco menší auto za ty samé peníze.
Možná je to jen můj názor. No uvidíme za půl roku jak se mu bude dařit v Evropě. Jinak hezký malý SUV 😉
Ceny dost sebevědomé, být tak o 50tis níže napříč celým ceníkem, tak by to bylo slušné. Podle Opelu neprodávanější verze 1.7CDTi 4x2 Enjoy za 490k? No nenvim nevim, cílí si cena Škoda Yeti Trumf 2.0TDi 81kW, ale ten už má na trhu své místo a bude těžké lidi přesvědčit vzít si o něco menší auto za ty samé peníze.
Možná je to jen můj názor. No uvidíme za půl roku jak se mu bude dařit v Evropě. Jinak hezký malý SUV 😉
Nie že by sa mi Mokka páčila, ale o koľko je menšia? Na šírku má voči Yetimu o 16 mm menej, na výšku o 33, rázvor má kratší o 23 mm. Mokka je dlhšia ako Yeti o 55 mm, čo je nakoniec najväčší rozdiel. Ale všetky tie čísla sú tak malé, že šikovnými ťahmi v interiéri - umiestnením a masívnosťou sedadiel, palubky, čalúnenia, rozdielnym posedom a tak podobne kľudne môže byť Mokka vo vnútri aj väčšia...
Víš co, Yeti vypadá jako kus auta, vybudoval si slušné postavení a jméno na trhu. Mokka vypada jako přefouknutá Corsa a je to novinka. Sice se mi líbí, ale stejně bych dal přednost Yetimu 😉
Jako MPV mozna dobry, ale jako SUV teda nic mos. Predek strasne nizky, kvuli nizke spotrebe, tudiz v terenu skoro nepouzitelny, proste MPV. Ac se mi moc nelibi Yeti, tak pri tomto vyberu SUV bych do nej sel radsi, proste radsi neco hranatejsiho, ikdyz CRV je jasna volba.
Myslím, že o terénu nikdy nikdo ani neuvažoval. Tohle si koupí ten, kdo má rád vyšší posez, 4x4 je bonusem pro zimu. Znám hodně lidí, který vlastní SUV, ale nikdo se s jejich miláčkem do terénu nevydal. Na to jsou terénní praocovní pick-upy apod.
Design se mi celkem líbí, osvědčené TDI a jednoduchý interiér mohou zaručit úspěch. Celek ale kazí cena. Mokka není stylovka s namakanou technikou - 1,7 CDTI 4x4 Cosmo za 600 klacků je podle mě hodně. Co mě zaráží je spotřeba 1,4 - pod 10 litrů jezdím bezproblémů s V6 200kW s hmotností o půl tuny vyšší. Holt doba přeplňování a zmenšování čehokoli a honba za papírovými hodnotami se nedá zastavit
Článek se jmenuje "První jízdní dojmy", autor se s námi ovšem o tyto dojmy pozapomněl podělit. :no:
Po designové stránce odvedli Opelovi designéři hodně dobrou práci :yes: O praktické využitelnosti malého SUV tu můžeme debatovat hodiny, ale rozhodující je to, že to lidi chtějí - Mokka půjde určitě na odbyt jako teplé housky. Asi i kvůli prozatím poměrně slabé konkurenci si Opel dovolí chtít tak vysoké ceny... Každopádně velká pochvala za nepoužití debilní elektrické parkovací brzdy - vida že to jde, když se chce 😄 :yes: :yes: :yes: Ještě by mě zajímal další potenciálně kritický bod auta - jak je to s rezervním kolem? Dopřáli autu alespoň dojezdovou rezervu, nebo bude mít jen ubohou lepicí soupravu? Proč redaktor nevyfotil kufr s odklopenou podlážkou?! ;-\ A kde jsou ty slibované jízdní dojmy ? 8-s
ale pořád se mi ta hrouda nelíbí. Hlavně naživo bije do očí extrémně vysoký bok karoserie. Sice se tu ohromnou masu pokusili "rozbít" snad 30 cm vysokým, matně černým pruhem dole, ale stejně to auto vypadá proporčně divně. Takový Yeti vypadá aspoň trochu jako auto - má celkem velká okna i vzadu a je celkově hranatější, zadek se tak nebalí, takže uvnitř je opticky víc místa. No ale prodávat se asi bude, lidi dneska koupí všechno.
Panda sa dizajnovo nepaci mnohym (a mne uz vobec), skor mi pripomina nejake uzitkove auto, Suzuki S4x4...interier ako s predpotopnej doby. Mokka vsadila na nieco, kde ma otvorene dvere na celom trhu. Krasne auto, vybava super a i u nas vo firme sa uvazuje o kupe 2 ks tohto modelu, koli 4x4.