Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PR

Zpět na článek

Svět motorů 46/2012: První test v ČR - Volkswagen Golf 1.2 TSI

7 komentářů

oldskuul
Tak na to jsem zvědav. Já v tom mám ale jasno. Etanol se hodí jen ke zvýšení výkonu, jinak (úspora) je to celkem k ničemu. Teď když šly ceny N95 trochu dolů, musel by zlevnit i etanol. 34,- proti 26,- ...... nemá smysl....
kari.laz
To zlevnění benzínu mi přijde hodně pozvolný. Nějak se jim do toho nechce. Ale i tak je to rozdíl 8-9 korun. To určitě není nezanedbatelné.
King of rain
Ono každý drží ceny co trh dovolí.Pokud jsou tady lidé co jezdí na jakýso prémiový benzín naftu a jsou ochotni za to povětšinou placebo platit, tak je to s cenami takové jaké je.Tam kde je ONO, jsou marže zcela někde jinde.Už několikrát jsme za poslední dva měsíce tankoval u Shellu a světe div se, N95 tam byla za 33,90 a naposledy za 33,50.Rozdíl oproti ne ONO konkurenci, t.j Shell kde není ONO, je až 5 kč.Zajimavé je, že u "obyč" Nafty cenu nesrovnávají, tam jsou o 1až1,50 dražší.
kari.laz
Já jezdím na naftu, takže benzín příliš nesleduji. Bohužel po mé trase není nic extra levného, takže beru na agipu naftu aktuálně za 36,10.
WinDiesel
Cenová válka mezi ONA a SHELLem je známá. Otázka je, kde získává ONO palivo, aby mohlo pracovat s nenulovou marží - a jestli to ustojí.
Choochoo
Nekdo mi rikal ze ho dovazej i z Rakouska, teda asi ne vzdy.
Rattus Rattus
Zvýšení výkonu leda tak u přeplňovaného motoru. Jinak tůdle. >😒]