Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

Bazar: Fiat Panda, krabička splněných přání

9 komentářů

Auris
Máme Pandu 4x4, výborné auto do zimy a zasněžených kopců. Nebo na ježdění "kolem komína", případně do města - zaparkuje a otočí se všude. Ta spotřeba je ovšem u čtyřkolky vyšší, cca 7 litrů, v zátěži ve sněhu i daleko víc. Koupena z druhé ruky, najeto 145 tisíc a pouze mechanické opravy viz článek. Až doslouží, chci znova něco podobného.
m.z.
Nám odešlo v záruce nějaké čidlo a nefungovalo servo, jinak jezdila bez problémů a dodnes slouží další majitelce :yes:
dr.biker
Ale základní verze u Fiatu se nazývá Actual, Active je už lepší výbava, která obsahuje posilovač řízení. Tady máš dobový ceník Punta z roku 2003, když jsme kupovali Punto, tak Panda byla už na prodej a měla stejné značení výbav. [odkaz]
Jinak kdyby jsi to nemohl přešíst, tak Actual má v základní výbavě pouze airbag řidiče, jinak je vše za příplatek. 😄
dr.biker
Sice jsem osobně s Pandou bez posilovače nejel, ale máme doma Punto r.v. 2003 a to je v základní výbavě bez posilovače. Panda je ještě menší a levnější auto, tak předpokládám, že v základu auto bylo též bez posilovače.
eMBébé
...možná měl autor článku na mysli tzv. posilovač řízení dualdrive se dvěma režimy - normal a city. Ten se, pokud mně paměť neklame, u prvních verzí 1.1 Active neobjevoval...
eMBébé
Souhlas, mám stejnou zkušenost. Měl jsem Pandíka 4 roky, najel 90 tisíc a řekl si "jen" o provozní kapaliny a obutí. Kdybych nepotřeboval 5 míst, z domu by nešel...
vrkuboy
Já mohu jako majitel 100HP popřít ten kamenný podvozek. Než jsem ji koupil tak jsem tuto poznámku našel prakticky v každém testu a měl z toho trochu strach. Ale realita není vůbec hrozná a v pohodě se dají absolvovat i delší trasy... na horší silnici je auto trochu uskákané ale to bych dal za vinu spíše kratšímu rozvoru.
SkyDriver
No taky bych chtěl vidět pandu bez posilovače jako bývalý prodejce fiat.
jenik1
Omyl! Měl jsem Pandu 5 let, najel 112 tisíc a Panda si "neřekla" o nic o čem jste psali v článku.