Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Citroën C-Elysée HDi – Stvořeno pro krizi

404 komentářů

strýček BOB
Stále se to bude srovnávat s Rapidem, Rapdi je drahý, Citroen je levný. Najdu u Škody například toto [odkaz] ten filc je hrozný, pružinu spojkového pedálu ani nekomentuji a nezakrytou jednotku topení také ne. Najdu u Rapida toto [odkaz] to vypadá jako deka po čoklovi, kterou právě někdo vyklepal z blech a chlupů a hodil zpět do kufru. U auta za 220k proč ne, ale u vozu za 350k, nevím, nevím :no:
RS
Má to dvě strany. Znalý bude vědět, že Rapid je lepší a dražší auto. Neznalý přijde do salonu, uvidí 4,5 metru plechu za 220 a je vyhráno.

Osobně se mi C-Elysée ani 301 nelíbí, ale za základní cenu není moc co kritizovat. Ta je nastavena opravdu nízko.
kari.laz
Mě se oba Francouzi docela líbí. Ale nový designový směr Škody mi přijde ještě lepší.
Jen blázen by si myslel, že za 220 000 dostane auto srovnatelné s konkurenčním mainstreamem . Cena se někde odrazit musela. Ale za 220 000 nové auto nižší střední je super.
Choochoo
Znamymu se podelal na Octavce spojkovy pedal v 95tis a to je drazsi a lepsi 😉 O takove zavade jsem doted neslysel 😉
RS
Pomocný spojkový válec. Úplně běžné to není, ale stane se to.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ji/Ri
utíiííííkej pro Rapida.... za rukáv tě nikdo nedrží.... >😁 >😁 >😁 >😁
Autoservis
Nejde ani tak o to které je lepší, ale o to které z nich je jak postaveno a dotaženo do detailů. Není potřeba kvalitních materiálů příjemných na dotek, osobně se v autě dotýkám jen volantu a řadicí páky, sem tam ručky a páček pod volantem. Netulím se denně k palubní desce ani k tapecu dveří. Ale první dojem z auta jako celku je důležitý, což se u 301 dle mého názoru nepovedlo ani trochu 220 000,- je super cena ne však za auto z roku 1996. Peugeot 301 se tak bohužel tváří až moc. Posuzovat auta podle použitých materiálů je nesmyl který se šíří na netu jako mor. Důležitější je zpracování, ne slícování jak někteří tenhle pojem chápou.
Choochoo
To sklapeni sedacek jsem videl u svagra v Golfu V za 600 tis 😉 asi to vypadalo lepe, to asi jo, ale nejak jsem tam tech 400tis rozdil na dece nevidel 😉
Ji/Ri
:yes:
Ronault.
Pokud jde o filc v Rapidu, tak ten končí ve stejném místě jako končí dle fotky v Elyséé koberec, stačí se podívat na fotku třeba na autowebu. U Elysé ale filc, čili odhlučnění pokračuje dál pod palubní desku, kde má Rapid...holý plech
Ondris
Proč jste auto před focením nevypucovali?
[odkaz]
Tady to vypadá, jako byste vezli hnůj na pole nebo něco.
A ano, jezdím se zavřenými okny, protože mám co? Klimatizaci. Rádio si přeladím na ergonomicky optimální páčce pod volantem a jsem vysmátej. Takže v tom jednoznačně souhlas.

Když jsme u těch simply clever řešení, na jednom webu objevili další: 4 litý rezervy vyjdou laciněji, než sada litejch kol. Potom, co střelim ty tři přebytečný hevery, budu mít dvě sady kol, dvě sady gum a ještě ušetřím. Líbí se mi, jak Škoda zkouší bdělost zákazníků.
Ozzman
Jo, to je přesně to co sem chtěl napsat!
Jak objektivní redaktor ( a většina Čecháčků) může brát řešení koncernu jako DOGMA.. když to neni jako u VW je to špatně.. ( nemluvím o srovnání kvality plastů, motorech, jízdních vlastnostech.. tam je srovnání adekvátní).

Mluvím o hanění "jinak položených" ovládacích prvcích.
Kupříkladu za všechny.. páčka pod volantem na ovládání rádia..
Dle mého názoru je to o dost lepší než tlačítka na volantu.. Bývalé auto to mělo (Renault) a bylo to supr. Nynější (Ford) má volant posetý tlačítky a... rok a pul si zvykám. Dále ovládání zrcátek. Nevim jak vám, ale mě VW Joystick na dveřích nepřijde zas tak úžasný.. zde zase pro mne boduje Ford s kolíbkou.. Takhle bych mohl pokračovat.

Tak se ptám.. Proč to, co neni jak Škoda/VW je špatné? Někomu to vyhovuje, někomu ne, ale přece tohle není špatně?!!! ;-\
dal
Já by jsem to auto chápal jako nenáročného pracanta za velmi dobré peníze, který mi bude i při drsnějším zacházení dobře sloužit. S rapidem by jsem to nesrovnával protože francouz má bytelnější konstrukci, spolehlivější motory a super cenu. Prostě dobré jednoduché auto pro běžného uživatele, který auto chápe jen jako stroj, který ho spolehlivě dostane z bodu A do bodu B a nepotřebuje dělat před někým pásky.
jossalito
Že má francouz bytelnější konstrukci? Tohle je nějaká naprostá novinka, která převrátila staré pořádky?
dal
To prověří čas. Napsal jsem jen můj subjektivní pocit, který byl podpořen prohlídkou obou aut. Nevím jaké staré pořádky myslíš v 80. letech byl peugeot v africe pro svou trvanlivost po toyotě nejvíce ceněným autem, dokázal totiž nejvíce vydržet bez údržby.
jossalito
Pokud bych si měl vsadit, které z těch dvou Rapid/C-Elysée bude po nějaké době užívání vypadat méně ošuntěle, vsadil bych bez váhání na Rapida.
Ji/Ri
...bych....
Katikakus
Typicke vyjadreni bychare... :-!
Maky88
Skús toto
[odkaz]
Maky88
alebo toto
[odkaz]
ryccardo
Možná frantíci pochopili, že dělat neustále poddimenzovaný podvozkový díly nikam nevede. 😉
kari.laz
V čem konkrétně má bytelnější konstrukci? A v čem je 1,6 TDI nespolehlivý?
Jediné s čím se dá souhlasit je super cena. Ale jinak je to jen cucání z prstu.
Frantizsekk
Sedan je pevnejsi, nez liftback. Dal ma auto uz od zakladu bytelny podvozek. Za ty prachy nabizi opravdu dost muziky a najde si hodne zakazniku.
Rapid je lepsi auto, to je jasny. Nebude uplnym konkurentem techto dvojcat.
kari.laz
To by mě zajímalo, jak jsi přišel na ten bytelnější podvozek. Dělal jsi rozbor?
Mě se Francouzský sourozenci líbí a za uvedenou cenu asi bezkonkurenční nabídka, ale kvůli tomu ještě nemám zapotřebí si tu cucat z prstu své dojmy a vydávat to za fakt.
Ji/Ri
...v poslední době je to web cucačů z prstů....
anton1
Komponenty palubnej dosky, ktoré sú v autách koncernu PSA bežne pospájané len zacvaknutím do seba, sú v tomto aute priskrutkované. Údajne sú posilnené všetky spoje, ktoré by mohli pri neskoršej únave karosérie (tej sa vyhnúť nedá) začať vŕzgať.Plasty majú dobre odolávať povrchovým škrabancom a sedadlá dostali špeciálne textilné čalúnenie so zvýšenou odolnosťou....Ťažkým prevádzkovým podmienkam je prispôsobený aj podvozok. Predné aj zadné zavesenia dostali pevnejšie silentbloky, odolné ramená a všetko je skonštruované s dôrazom na dobrú a rýchlu rozoberateľnosť. Citroën skrátka postavil auto tak, aby s ním mali v servisoch pri výmene kľúčových spotrebných komponentov podliehajúcich rýchlemu opotrebovaniu čo najmenej práce. Zašli dokonca tak ďaleko, že plastové podblatníky sú ku karosérii pevne priskrutkované.
ryccardo
No snad je to tak jak píšeš a nejsou to jen planý marketingový kecy. Francouzský auta všeobecně vynikají poddimenzovanými podvozkovými díly. Když jsem viděl zespoda nějaký francouzský vozidlo divil jsem se jak ksakru můžou ty malý ramínka, čepy a klouby na tenkých spojovačkách vydržet na našich silnicích. Až pak jsem teprv zjistil, že to nevydrží. Možná se konečně v PSA podívali na podvozek Golfu nebo Oktávky a s hrůzou zjistili, že je všechno mnohem masivnější než to dělají oni. Sláva!! :yes:
svíčka s peckou
C-Elysée i 301 vypadají sympaticky a za svou cenu nabídnou hodně auta. V tom, že jsou sedany nevidím problém. Měl jsem ho 4 roky (Thalie) a bez vážnějších problémů, každý týden plný kufr, v něm kočárek, tašky atd.... V době, kdy jsou plochý televize, nábytek se prodává v krabicích, ledničku i pračku mi jednou za 10 let zadara dovezou přičemž starou odvezou PPLkem a větší věci hodim na káru, v tom problém nevidím.

V rapidu není vzadu taky místo na hlavu, zato na nohy zbytečně moc. Ovládání oken u šaltpáky je taky v pohodě, hlavně, že se člověk nemusí naklánět k dveřím u spolujezdce. Tady rozhoduje hlavně cena a ta je v pohodě... :yes:
dreede
"hlavně, že se člověk nemusí naklánět k dveřím u spolujezdce" Môžeš rozviesť túto myšlienku?
Klaudius
Zrejme narážal na riešenie el. otváranie okien v Škode Citigo...
Ji/Ri
...konečně pohled uživatele - cilové skupiny. Děkuji. 😄 :yes:
jossalito
Můj dojem z tohoto vozu byl stejný. Z dálky pěkný design, ale jak se člověk přibližoval, tím rychleji se kouzlo vytrácelo. Po usednutí zbyla jen rozpačitost nad starým autem v novém tesilovém kabátě ze kterého čouhají všude nitě a švy skoro nikde nesedí.

Ale za tu cenu... No neber to. >😁
Klaudius
Popíš bližšie - podbné pocity som z toho auta nemal.
jossalito
Provedení čehokoliv, to je něco, co jsem ještě nikde neviděl. Jak považuji za ne zrovna šťastně řešenou starou 307, tak tohle jí není ani na dohled. Navrch huj, vespod fuj. Doslova.
Klaudius
Napíš konkrétne, stále píšeš dookola to isté, ale čo konkrétne ti vlastne na tom voze nezarezalo, stále neviem.
jossalito
Je to i v tom článku. Já prostě nejsem zvyklej na výplně dveří z jednoho a ještě tvrdého materiálu, oh s jednou měkkou ploškou na loket, klička utopená až za madlem. Měkké sedadla osobně nemám zrovna rád, ani jejich tvarování a vedení mi příliš mnoho neřeklo, sedák tragédie. Volant se nedá pořádně přizpůsobit posezu, ale tvarově dobrý, tlačítka na stahování oken jsou přes řadící páku blbě přístupné. Páky na blinkry a stěrače jsou svým provedením a chodem opravdu levné, budíky, ty jsou jak nějaké staré Dacie. Ovládání centrálního výdechu ventilace jen jedním ovladačem pro oba výdechy. Zadní lavice je něco, co jsem snad v moderním autě nikdy ani neviděl (pevné malé měkké opěrky). Lícování čehokoliv typicky francouzské, pohled pod palubní desku - je tam všechno nezakryté a naházené jak se dalo. Kufr sice velký, ale dekl celý plechový, koberec zmuchlanej jak ze směťáku. Tapicírung se na dotek bortí a promačkává. O nějakém dílenském zpracování kufru se nedá vůbec mluvit, tam to naházeli, jak to přišlo. A jízda? Motor dobrý (1.6), slušně táhne až nad 4 tis, ale bežně tichý. Komfort jízdy bez výhrad, nerovnosti vyžehlí perfektně, tím to ale taky končí. Pro mne je naprosto tupý, který do volantu nepřenese vůbec nic, připadá mi to, jak řidit parník. Řadící páka, katastrofa, i Favorit měl řazení lepší.

Závěrem napíšu to, co jsem tu již psal. Z dálky je to pěkné, moderní, velké a prostorné auto. Nabídne dobrou cenu a komfort v podobě mekkých sedáku a netečného podvozku. Ale čekat od něj cokoliv víc? Bláznovství.
Klaudius
1. Má Rapid lepšie výplne dverí? Ani trochu. Dizajnovo sa mi viac páčia tie v Citroene. Ale inak si nemajú čo vyčítať - toto považujem za hľadanie nedostatku za každú cenu. Remíza.

2. Sedadlá má Rapid lepšie. Aj keď francúzska mäkkosť mne osobne vyhovuje, škodovácke sedadlá majú širšie a lepšie tvarované sedáky - Citroen ich má zase dlhšie . A teraz si vyber... Ale tu by vyhrala Škoda. 0:1

3. Volant je o dosť lepšie tvarovaný v Citroene, v Rapide je volant hrozný, ale zas sa dá nastaviť aj pozdĺžne. Dobrú polohu som si však našiel v oboch autách. Remíza.

4. Tlačítka na otváranie okien. V Citroene horší prístup, v Rapide k tým zadným pre istotu žiadny. Napriek nie celkom ideálnemu umiestneniu (nakoniec to nie je až také zlé) tu je určite Francúz lepší. 1:1

5. Páčky pod volantom bez u Citroenu bez výhrad, Škoda rozhodne nemá lepšie.

6. Ovládanie stredných výduchov klímy jednou klapkou - áno, tu Citroen šetril. Nič, na čo by sa nedalo zvyknúť, ale mínus to je. 1:2

7. Zadné lavice s pevnými opierkami hlavy - lacné a neurážajúce riešenie. Myslím, že naposledy to mal ešte nejaký Chevrolet/Daewoo. Ale pevné opierky hlavy som videl aj na predných sedadlách - a Francúz to nebol...
O.K., Rapid to má lepšie. 1😁

8. Lícovanie - si si istý, že si sa viezol v C-Elysée? Pretože v tomto prípade pekne trepeš. Z celého interiéru dýcha lepšia kvalita ako by človek čakal podľa cenovky. Pod palubku neleziem a pri bežnom pohľade pri užívaní auta nič nevidno. Žiadny problém.

9. Kufor - ešte raz som sa zastavil v roome a C-Elysée som si preliezol. V kufri nič na výtku. Dno kufra mal Rapid mäkšie, Citroen ho mal podlepené pevnejšou doskou.

10. Podvozok? Skvelý na zlé cesty - teda presne spravený pre trhy s horšími cestami. To je naopak výhoda tohto auta, Rapid bude na zlých cestách ťahať za kratší koniec, napriek precíznejším vlastnostiam na hladkej ceste. Väčšia svetlá výška a mäkšie pruženie Citroena je jasným plusom. 2😁

11. Radiaca páka - v čom katastrofa? Takmer pravidelná guľa obšitá kožou. Škodovácke sú horšie, trčí to tam jak kus dreva, ešteže to má zaoblené hrany. Tu nesúhlasím, šaltpáka je v Citroene lepšia, lepšie padne do ruky. Volnejšie polohy? Skúšal som, žiadna tragédia. Radenie v Rapide ide ťažšie. 3😁

12. Hlučnosť - viezol som sa len s Rapidom, a ten teda nejak zvlášť tichý nebol. Citroen na tom bude podobne, za malé peniaze veľa tlmiacich hmôt nedostaneš. Myslím, že tu niet čo vytýkať ani jednému.

13. Cena - tu Citroen naplno boduje. Rapid je proste cenovo mimo. Môžeš to vidieť z dvoch pohľadov - ak má byť Rapid konkurentom C-Elysée, je predražený. Ak cena sedí, nie sú proste konkurenti a nemôžeš ich porovnávať.

14. Doplním info o priestore vzadu - C-Elysée je v tejto disiplíne proste lepší. Pozdĺžne má miesta na rozdávanie ako Rapid, na šírku primerane ako Rapid, a na výšku je to proste lepšie - s mojimi 180 centimetrami sa v Rapide vzadu hlavou opieram o strop, v Citroene mám nad hlavou ešte 3 cm miesta.

Záver😒br /> C-Elysée ponúka viac, ako napovedá cenovka.
Rapid stojí viac, než by človek odhadom čakal.
C-Elysée je lacným autom pre nenáročné trhy a horšie cesty.
Rapid je lowendom pre menej majetných na vyspelejších trhoch.
Tým pádom je jasné, kto kde bude skôr bodovať.
Podľa mňa tieto dva vozy nie sú priamymi konkurentami, aspoň za súčasného stavu nie. Porovnávať ich je blbosť.
jossalito
1. Výplně má Rapid lepší, lepší kliku, lepší ovládání oken, více materiálů.
2. Souhlas.
3. Souhlas.
4. Pro mne možná tak remíza. Přístup lepší u Rapidu, leč, zadní bez.
5. Kvalitnější má Rapid. Lepší chod, to poznáš hned.
6. Souhlas.
7. Souhlas. Na těch opěrkách v zadu mi vadí, že mi končí za krkem, ne na temeni.
8. Mluvím obecně o lícování. Nejen palubky, ale všeho a v komplexu Citroen lepší není.
9. Kufr v rapidu lepší po všech stránkách od přístupu, přes zpracování až po využitelnost.
10. Nesouhlas. Podvozek Rapidu je o třídu lepší. Chybí mu jen ona měkkost.
11. Nesouhlas. Řazení má Rapid lepší. Bez debat.
12. Remíza.
13. Jasné body pro Citróna.
13. Místa v citrónu sice hodně, ale pohodlí nic moc. Hlavně díky nemožnosti si pohodlně opřít hlavu.

Se závěrem souhlas.
Ji/Ri
Proč musíš za každou cenu ze sebe dělat kašpara? ...z toho, co píšeš, jde vidět jen to, že jsi v tom autě ani neseděl...jen jsi nakouk zdálky dovnitř.... protože TYYY přeceee takovýdle šunt přes práh nepustíš a nejsi tak bohateeej, abys kupoval levnýý vjecyyy..... >😁 .... proč tak lžeš, jossalito?
jossalito
Já zde jen nepotřebuju blahořečit auto, který je levný úplně ve všem a ještě to z něj jde i pěkně cítit. Pro tebe je to možná super auto se vším všudy, pro mne ne. A vím proč ne. 😉

PS: Např. i recenze na konkurenčních webech vyznívají prakticky stejně, jako ten můj dojem. Takže si opravdu nemyslím, že by mé vnímání bylo nějak mimo běžné hranice.
Klaudius
Z kabíny Rapidu na mňa lacnota kričala podstatne viac ako z Citroena.
Ji/Ri
Pro mě to není super auto.... super auto už jezdím přes dva roky.... jen se snažím dívat se na věci co možná nejvíce v kontextu jeho účelu..... to je celé...
Katikakus
jj, taky se slusne bavim - vsude byl, vsechno videl, v kazdem aute sedel. No, ale tohohle blbecka tady snad fakt uz nikdo vazne nebere... 😉
Ji/Ri
...bohužel.... ale přejde ho to... on to je jinak chytrý klučina 😉
matoza
Citroen aj peugeot potrebuje vyrábať a toto je cesta ako zabezpečiť výrobu, vývoj prakticky minimálny a časovo nenáročný, keďže väčšina súčastí pochádza zo starších modelov, len rýchlo navrhnúť karosériu a nejako dať dokopy interiér a rýchlo do výroby.
jossalito
PSA musí především začít vydělávat. O výrobu až tak nejde. Viz diskuze ve vedlejším článku, kde je vzpomínaný třeba Ford, který čím více vyrobí, tím více prodělá.
Ji/Ri
Jossalito.... ty jsi ale opravdu případ >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 ....tak ne že plodíš výpary své, ale ty jsi schopný ještě přejímat totální debility..... Booooože synku... ale neboj: červené kolečko na stěnu a pětkrát denně udeř hlavičkou do toho kolečka.... min. 5 opakování..... za půl roku si myslím bude znát ten posun >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
jossalito
Co je na tom debilita? Jen se rozepiš. Články o tom, kdo kolik prodělá na jednom autě tu už byly. 😉
Ono se totiž v tomto případě bez restrukturalizace nepohneš z místa.
Potoocheck
kdyby s každym autem víc prodělávali, nepřestali by vyrábět? >😁 Teď sice prodělávají, ale tím, že jedou, můžou snižovat ztrátu 😉
jossalito
Problém ale je, že oni ji nadále zvyšují. 😉
qwert88
Mě se 301 docela líbí,jako druhé auto do rodiny to docela dává smysl.V podstatě to samé co u Rapida,Linei a auto vypadá líp než levnější Thálie nebo Sandero.Ani palubka není špatná,až na ty výdechy topení,páčky a celé to nevypadá tak bytelně jako třeba u Rapida.Problém je že až po cca 4-5letech se půjde auto prodat,tak o ně nebude takový zájem jako o Škodovku,která i ojetá se dobře prodá.Taky spolehlivost asi nebude na takové úrovni.Ale za tu cenu to jde 😉
Starfighter
S Rapidem P301 nesrovnávej, oni se tak pěkně míjí. Tam, kde 301 končí, Rapid začíná. Technikou, cenou, atd. S rostoucí částkou od základních 220 tis. (která je výborná) ale dává čím dál menší smysl a naopak se začínají vynořovat C4 nebo 308, které kromě velkého kufru nabídnou mnohem víc muziky úplně ve všem. Zákazníků si u nás 301 najde určitě hodně, ale po dvou letech očekávám nasycení cílové skupiny jako tomu bylo u Loganu a velký pokles prodejů.
Ronault.
Technikou? To objasni. Ještě větší problém s cenou má Rapid, tam kde začíná, je daleko více lepších aut, namátkou i30 nebo Ceed... a nevidím důvod brát Rapida místo Ceeda.
Atlis
sedany vseobecne nie su u nas popularne a to hlavne vdaka pisalkom, ktori do nich furt skusaju narvat chladnicky a podobne. no tak pani ja teda mam uz druhy sedan s kufrom o objeme asi okolo pol kubika a previezol som v tych dvoch autach okrem obycajnych nakupov, ktore vacsinou davam za predne sedacky aj kachlicky do celej kupelne, calunene stolicky, detsky kociarik a hlavne kopec batoziny, pretoze na to je ten kufor urceny. o tom, ze sedan je neprakticky koluju strasne famy...

1. vyhodou sedanu je to, ze ludia nesedia ako dobytok v jednom priestore s nakladom - to oceni kazdy v lete, kedy je kabina chladena a po otvoreni kufra nefuka no vnutra teply vzduch a tym viac v zime, kedy je vonku minus 15...
2. objem kufra sedanu je vacsi. vzdy. 300l vs 500l. jednoducha matematika. neviem ako vy, ale moje kufre nie su tak velke ako chladnicka (ktoru nalezato aj tak nie je dovolene vozit a vacsina normalnych ludi si ju da doviest), takze polozit 2-3 velke kufre vedla seba v sedane plus nejaky ten ruksak nie je ziaden problem. skuste to v hatchbacku. kociarik? nie ako v hatchbacku na sirku, ale pekne na dlzku sa zmesti. a vedla neho kufre a ina batozina. bez problemov.
3. sedany lepsie jazdia - preco? pretoze sedany maju lepsie rozlozenie hmotnosti a vyssiu tuhost
4. sedanom sa nespini zadne okno, ktore je vacsie ako u hatchbackov, takze je z nich lepsie vidiet. nepotrebuju preto ani stierac
5. sedan je reprezentativnejsi.

😄
Mexican82
absolutny suhlas.. ale vysvetli to praktickym stredoeuropanom, ktori v aute evidentne byvaju a tak tam vozia pracku. U dvojtyzdnovych nakupov mam problem ze tych hlupych 390l proste nenaplnim a tasky musim predelit sietou, inak to lieta. Plati proste zasada, ze vsetok priestor co clovek ma casom zaplni. A tak nejak nechapem znamych majucich kombiky, ktori tam vacsinu casu vozia bordel

ono je mat ine priestor nad tlmicmi (hornym ulozenim zadnych tlmicov) priecnu vzperu a zadny stlpik (u sedanu) ako len obluk zadneho stlpika (HB / lift). Clovek nemusi byt konstrukter aby pochopil ten rozdiel
RS
A teď ten zbytečný elaborát přepiš na téma: Sedan vs. liftback.
Atlis
zbytocny pre teba... liftback je na pol cesty medzi sedanom a hatchbackom - berie zasadne vyhody sedanu a hatchbacku - vacsi objem kufra a pridava do toho vyborny pristup, ale berie aj zasadne nevyhody hatchbacku - nizsia torzna tuhost a neoddeleny priestor medzi posadkou a batozinou.

ale 301 a c-elysee nie su liftbackmi.
Ozzman
Já jakožto dlouhodobý uživatel vozů kombi jsem byl v loni nucen (díky banální technické závadě na mém voze) odjet na hory sedanem co máme doma (objem kufru 527l).
Po první skepsi, že se tam nevejdem, jsem byl velmi mile překvapen, kolik se tam toho vejde ( 3 lidi + 4 páry lyží, snowboard, tuna alkoholu a batožina na týden) a pohodlně 😄 A vše bylo v autě, bez střešního boxu, nebo lyží na střeše.

Když nepotřebujete vozit ledničku, je to dostačující.
tomas247
Mam podobnu skusenost - 526l sedan -> komplet lyziarska vybava pre 4 dospelych, batozina, dake pozivatiny a tekutiny a samozrejme 4 osoby. Vzadu to uz moc pohodlne nebolo, no prezili sme... >😁
Emel
Kočárek do sedanu, to je zážitek. Ještě tak golfky, ale velký kočár jsem v Almeře kdysi vozil tak, že podvozek byl vzadu a korbička hezky připoutaná na místě spolujezdce 😄.
Atlis
neviem aky kufor ma almera, ale ja som takyto kocik skladal do avensis bez najmensich problemov😒br />
[odkaz]

pekne na dlzku a vedla neho sa mi este zmestila batozina pre mna, zenu a dcerku na tyzden...
Frantizsekk
Pouzivas stejny kocarek, jako ja cece
Muron
Netvrdím, že se do sedanu vejdou všechny kočárky, ale levnější je přizpůsobit výběr kočárku autu než naopak. Měli jsme 2 různé kočárky (Maxi Cosi Mura 4 a Hercules Razor Super blade killer), oba se složí během 3 sekund a do sedanu se mi i bez sundavání kol vždy krásně vešly.
KANKUNEN
Já mám sedan i kombík. I ta blbá igelitka se dává líp do kombíka a to nemluvím o base piv.
Atlis
no neviem aky mas sedan a kombi, ale ja otvaram kufor z kluca, hodim do vnutra igelitku a frcim dalej... 😉
Ozzman
Tohle je ale pravda >😁 :yes:
chrudoš
tak já teda nevím, jak říká Atlis, kufr se sám otevře klíčkem, dám tašku nebo basu, přes prás se stejne naklonit musím a žádné omezení tam nemám, chytnu kufr za vnitřní zámek a zabouchnu.

U kombíku nebo liftu si o vystřelení kufru můžeš nechat zdát a když jej zavíráš, chce to sílu a jsi za***ný.

A ledničku nedáš ani do jednoho
Ozzman
já teda do svého kombi lednici dám.. dokonce i skříň😊 stačí položit sedačky. jen to denně
nevozim😊.
Anonym
Můj názor😒br /> 1) Nikdy jsem si nevšiml, že by zrovna tohlě nekomu vadilo. Vždyť dveře kufru se otevírají na pár sekund.
2) Pokud srovnáváš s hatchbackem, tak ano. Ale existují i liftbacky a kombíky.
3) Tuhost ano. Ale jízdí vlastnosti ? Může a nemusí být pravda. Zejména pokud sedan vznikl "naroubením" kufru na hatchback.
4) Ano.
5) V třídě luxusních aut ano. Ale u menších aut ? Jsou Logan, Thalia či Fabia Sedan reprezentativní ? Neřekl bych.
Atlis
1. no tak som prvy koho poznas. vacsina ludi si to neuvedomuje a oceni az ked im o tom povies.
2. liftbacky maju zvacsa objem velmi podobny ako sedany. kombi je uplne niekde inde. ale to je aj dodavka a autobus.
3. rozlozenie hmotnosti ma vzdy vplyv na jazdne vlastnosti. dokonca aj naroubenim kufra na hatch. to iste plati, prakticky bez vynimok aj pre aerodynamiku.
4. 😄
5. fabia sedan je skarede auto, tak ako citroen c4 bol. to je iny problem. ale co tak nova astra sedan, focus iii sedan, jetta vs hatchbacky? prakticky cela stredna trieda su sedany + samozrejme popularne kombi. no a o vyssej strednej a luxusnej sa ani bavit nemusime. 😉 este aj ten nestastny rapid vyzera reprezentativnejsie ako vacsina hatchov.
Anonym
Už jen k bodu 3. Ano, rozložení hmotnosti je lepší, ale velká "trčící" záď může způsobovat nestabilitu v zatáčkách (snadněji než u hatchbacku "utrhne" zadní kola do smyku). Dovolil bych si říct, že ve výsledku budou jízdí vlastnosti plus minus stejné.
Co se týče aerodynamiky, záleží na tom, jak hodně je "useklá" záď hatchbacku či combi. Jako příklad dám zase Fabii: sedan má nepatrně lepší aerodynamiku než hatchback, zřetelně lepší aerodynamiku má ale kombík. Pozn.: neznám přesná data, vycházím z maximálních rychlostí pro různé motorzizace.
Tím nijak neberu lidem volbu sedanu. Je dobře, když si každý může koupit přesně to, co chce a co mu vyhovuje.
Atlis
jasne. ak mas vzadu velmi dlhe previsy a das tam fakt tazky naklad, moze byt sedan viac pretacivy. ale vseobecne vedie prechod od hatchbacku k sedanu k neutralnejsej charakteristike.

fabia ma prakticky vertikalne zadne sklo a domontovany kufor, v jej pripade sa o aerodynamike neda hovorit vobec >😒] napriklad ffiii ma najlepsiu aerodynamiku sedan (najnizsie cx), potom hatch a nahorsie je na tom kombi.
Muron
V zásadě se všemi body souhlasím a přidal bych ještě několik výhod, na které jsem za 5 let užívání sedanu přišel😒br /> 6. Neděláš rodině a kamarádům stěhováka, prostě tam tu skříň či pračku nedáš.
Nemusíš rekonstruovat (i když desku na kuchyňskou linku, koberec nebo složenou skříň jsem bez problémů odvezl). Můžeš se vymlouvat na vysokou nákladovou hranu, když Tě někdo nutí vozit těžké předměty.
7. Když přejedeš srnce nebo divočáka, hodíš ho do kufru a nezasmradí Ti auto.
8. Když Ti někdo naboří zadek a nejde zacvaknout zámek, zloděj se přes kufr (bez použití násilí) do auta nedostane.
9. Když někoho do kufru zavřeš, neuteče.
10. Při únavě vzpěr Ti nespadně víko z výšky na hlavu.
Atlis
>😁 :yes:
jeylkey
bojim si predstavit, jak jste zkousel bod c.9 >😁
brrrrrrm
7micku som uz vyskusal a este ma aj zastavil organ,a aky som bol rad ze mam sedan >😁
hipisko
u mna sa hatchback uzivil pred sedanom. Mal som daciu sandero, s len 320l kufrom, ale vosiel do nej bicykel, kotol aj so 120l zasobnikom (ked som kupoval novy), 5ks 200l vriec ekostyrenu(do berlinga new 7ks), okrajove listy na parkety(jedna mala tusim 2,7m), atd.... Nehovorim, ze vyuzivam vyhody hatchbacku kazdy den, ale min 10x do roka ano.
A argument, ze sa vozim spolu s nakladom ti neberiem, aj kufor u hatchbacku ma kryt.
chrudoš
Jestli to chápu správně, tak jsi do 320l dostal 1000 l materiálu? No tak to začni ukazovat na pouti a vyděláš milijóón! >😁
hipisko
nechapes to spravne. Zvysok necham na tvoju logiku.
Aby si to nemal take uplne jednoduche, tak ti dam este jeden zadrhel. Tie vrecia by som do kufra sedanu nenapchal.
STi 2008
Atlis, to neřešte, podívejte se na to z druhé stránky,- sedan vadí jen u ostatních, u koncernové Jetty, či Passatu je to elegantní limuzína!
Prostě, ten škvár psal pan Vaverka, co naděláte. ;-\
objekt21
white label
Souhlas. Chápu, že někomu se sedan prostě líbí a proto mu odpustí jeho logicky méně praktickou stránku, ale jinak lze skutečně argumentovat prakticky pouze tím, že si nevyvětrám interier vozu při otevření zavazadlového prostoru, a to je dost málo...
vasek2
Vcera jsem psal jak je Rapid predrazeny ohledne cen na trhu.

Tenhle citron to jen potvrzuje. Nemyslim si, ze rozdil cen obou novinek ve vysi cca 70 k CZK ospravedlni o neco lepsi zpracovani. Atmo trihrnek je stejny a ucel to splni...Uvidime prodeje. Nejvetsi sranda je, ze kvuli nepraktickemu kufru je lepsi si koupit treba fabii, kam se ta lednice vejde, byt ma mensi kufr. A na to cesi slysi...

>😁
Mexican82
kedy uz konecne prestane blabol o "neprakticnosti sedanov" ... jezkove voci.. neprakticka bola Octavia I, pretoze clovek sedel vzdadu s kolenami pri brade. Neprakticky je do mesta Wrangler Unlimited, pretoze je to velka krava. Kedy uz ceski a slovenski novinari pochopia ze u rodinneho auta nie je podstatou vozit chladnicky a pracky. To vam dovezie pomaly kazdy predajca az domov. Vzdy sa da kupit tazne (a ak je napr CElysee lacnejsi od napr Rapida o radovo desattisice lacnejsi, pohodlne za usetrene love mozem najat kedykolvek dodavku s vodicom, alebo si kupit tazne. Na dovolenky (norsko, nemecko) jazdim s accentom ktory ma kufor srandovnych 390l. A staci to - je ale pravda ze rizkov a pivo v plaste moc nevozim. Sialenstvo okolo kufra je komicke uz u nemcov a u nas bohuzial dohnane do absurdity
vasek2
Chlapce, my Cesi jsme takovi. Nekde je dulezite neco jineho, u nas se pocita velky a prakticky zavazadelnik proste proto, ze jsme chalupari, neco porad stehujeme, kutime. Trh to chce.
A proc si kupovat vozik a tahaci zarizeni, kdyz si muzu koupit auto s velkym kufrem a mam to v cene?

A treba tady u nas na jihu je dulezitejsi design, ktery je cechum total putna, nebo treba misto vzadu (samo nemluvim o rodinach). Radeji bmw 1 nebo treba leona nez nejakou hranatou praktickou nemeckou stvuru 😉
PALO-Prius
Zle so mdal REAGOVAT, malo byt na: Mexican82

"Vzadu je 506 litrů, ale jak se k nim dostat?" -> Zeby otvorenim kufru?

Presne tak, cely svet jazdi v sedanoch, len " u nas" je to ako MINUS. Lebo ved to nie je Liftback.
Ja tie zjazdim uz X rokov v sedane a aj ako male decko...sme mali sedan. A vzdy sa tam vsetko zmestilo.

" A jak vlastně otevřít víko zavazadlového prostoru? Tlačítkem na klíči nebo na palubní desce. Jinak se dovnitř nedostanete."

V mojom aute, mozem kufor otvarat 3 sposobmi, tj, kluc+z palubky+DO, no vyuzivam na 98% DO a niekedy z palubky. Klucom som snad este ani neotvaral..naco? takze toto rozhdonie tiez nie je minus.

Kludne si kupujte liftbacky kde posadka sedi v jednom prsiestore s batozinou a pekne vas mozu cez kufor vykradnut - toto pri sedane nehrozi. Neviem, akoze fakt sme nacpali s rodinou do sedanu kopec veci, nabytku, televizorov a neviem co vsetko, stoly, stolicky...a vsetko sa dalo, vsetko islo....dokonca aj kocik-neskutocne 😉

Ked 5 dveri tak klasicky Hatchback, inak limuzina=sedan=4dvere=normlany kufor, netraba ziadny stierac, zadne okn onie je spinave od prachu. Liftback je nejaka splatanina pre "nase uzemie".
JardaBe
Protože běžný obyvatel české kotliny musí mít jak velký kufr, tak kouli. I kdyby kufr využil jednou do roka a kouli nikdy, ale co kdyby náhodou.
Choochoo
Presne :yes:
matoza
na denno denné používanie je sedan praktickejší a do kufra liftbacku sa aj tak na výšku žiadna chladnička nevmestí, osobná skúsenosť s s maličkou chladničkou 115 litrov, výška 85 cm. liftback je zaujímavejší keď treba vkladať veľké kočíky, ale zase mamičky majú problém s veľkými a ťažkými dverami ktoré sa vysoko otvárajú, na toto su praktickejšie kombíky alebo mpv
Anonym
Do Feldy (hatchback !!!) se vlezla lednička i bojler. Každý rok se v ní vozily vánoční stromky, tu a tam i jízdní kolo. Prostě jsem si na funkci "náklaďáku" zvykl a od auta ji požaduju, ačkoliv u toho současného jsem ji ještě nevyužil.
Mexican82
chcem vidiet crashtest czech-stajl-transportu s chladnickou / bicyklom v aute.. vlastne nechcem.. ale ano.. najma ze to je "prakticke". Stromcek odveziem na streche. Kam by som mal vozit chladnicku? proste ju kupim, dovezu - vynesu hore do bytu / baraku. Ak chce niekto staru (kupec sa vzdy najde), pride si ju zobrat. Aj ju nechcem, predajca je povinny ju zobrat prec (zakon EU). To plati u vsetkych spotrebicov, kde sa plati PHE. .BTW prevazat bicykel v HB - so vsetkym respektom - bicykel treba rozobrat (minimalne predne koleso, casto aj zadne.. na vysku sa vacsinou nevojde a tak musi naplocho. A to dam aj do sedana, ked sklopim operadlo. prevazat to neprevazam, pretoze je to hazard v pripade narazu
Anonym
Samozřejmě, že bezpečnost pokulhává, ale jednak se s "nákladem" jezdí jen občas a krátká trasa pomalým bezpečným tempem.
Do Felicie HB se bicykl vejde bez rozebrání. Jde vidět, že jsi Felicii nebo Favorita neměl. Ale to je automobilová historie, dnes je na prvním místě bezpečnost a využití prostoru je až na druhém (u aut zaměřených na praktičnost) či třetím místě (u aut zaměřených na image). Ten samý bicykl mám problém narvat do Fabie Combi.
qwert88
Myslím,že zákazníky si toto auto určitě najde,ale zdaleka jich nebude asi tolik jako u Rapida,protože 1. je to škodovka,2. je to liftback,který je praktičtější na nakládání.Pokuď by Rapida slevnily o 30000kč dolu,tak jich bude jezdit "hobaděj.Kor až začnou dělat Rapida kombi z toho si někteří stř.... d.....Nicméně kdyby toto dělali taky kombík,tak už by se na to kde kdo chytl,ale i tak si myslím,že lidé co kupovali Thálie a Sandera,budou těď kupovat toto,když je myslím ve standardu 5let záruka,na to se v době "kurvítek" hodně slyší a vzhledově to taky dost buduje si myslím.Akorát nevím co je za blbost dávat palivoměr digitální a čímdál více aut ani nemá ukazatel teploty vody.Přeci jen ty rafiky jsou čitelnější.Nicméně úspěchy bude ať už C-elyssé,nebo i 301 mít hlavně na východním trhu,kde levné sedany hodně frčí,hlavně tedy Rusko,Rumunsko,Turecko,Indie atd.
objekt21
dal
souhlasím měl jsem taky ácu, teď mám i30 a kufr 30 mi nepřijde jako výhoda.
Cuba66
Osobně mi u řadicí páky ovládání oken nevadí. Jsem odkojený BMW 325 E30 a tam bylo u řadičky taky, i když v roce 1986 >😁 A pamatuju si, jak mě pak štvalo když bylo na dveřích, že musím začít řídit pravou rukou abych levou otevřel okna. Co mi ale vadí je zavěšení víka kufru, to je bída takhle to nechat trčet do prostoru. Co se týká opěrek nevím, mám Toyotu Auris a tam jsou i po vytažení vzadu stejně dost nízko. Takže si sednu do Peugeotu nebo Citroenu a uvidím. Osobně se mi líbí ta 301, je to pro lidi, co se stydí jezdit Dacií, ale chtějí za auto dát +- stejně.
A tak je to spravne, tak to ma byt!
gld
Súhlas, na ovládanie okien pri radiacej páke sa dá dobre zvyknúť.
mario79sk
a v niektorych pripadoch je to tak aj praktickejsie, ked chce vodic otvorit okno na dverach spolujazdca, tak to jednoduchsie ked je ovladanie v strede a nie na dverach vodica, ale to je len o zvyku.
Ji/Ri
Přesně, vše je otázkou zvyku.... já si na startování vlevo od volantu zvykl hned >😁 😉
Ronault.
Pan Vawerka si zvwykl jen na to na dveřích, leda by s tím přišel koncern, tak by to bylo správwně, ale u fr. aut si nikdy nezvwykne.
Ji/Ri
>😁 >😁 >😁 >😁 v tom musí být něco osobního..... asi jako u trotla Ady....
Cuba66
Jo tak na to bych si u 911-ky taky rád zvykal >😁
BQ
Mě (subjektivně) přijde ovládání oken na středovém tunelu dokonce ergonomičtější než na dveřích. Jezdím obvykle tak, že na volantu mám levou ruku a pravou mám častěji mimo (řazení, hlasitost cd apod.), takže je pro mě přirozenější tyhle občasné úkony dělat pravou. Máme dvě auta - jedno má ovladače uprostřed, druhé na dveřích. U stahování oken na dveřích si musím vždycky přehmátnout 😄
Ronault.
3_diamanty
videl som ho ohmatal okukal zvonku v nakupnom centre a vyzera paradne... interier mi pripadal trosku uzsi navonok ale urcite sirsi ako v rapide.... palubovka vyzera robustne kvalitne :yes:
RS
Smekám nad tvými schopnosti. Rapid je uvnitř opravdu o celé 2 mm užší :yes:
Starfighter
>😒]
jossalito
Na to musíš mít prostě to správný voko. 😉 >😒]
zlysoused
Rapid totiž velmi rozumně neplýtvá místem na šířku. :yes:
Klaudius
Už sme si zvykli, že píše blbosti, takže komentár je asi zbytočný.
Naproti tomu nie je šírka ako šírka, dosť závisí od toho, ako ďaleko sú predné sedadlá od seba, šírka stredového tunela a tvarovanie dverí hrajú veľkú rolu. Šírka interiéru dvoch áut môže byť na milimeter rovnaká, pritom priestorové pomery môžu byť dosť odlišné. Ale Tebe to hádam vysvetľovať netreba, máš na rozdiel od niektoých hlavu. 😉
twistedTSD
V nákupním centru jsem včera viděl 301...Nevypadá špatně, jde to, ale že bych se při pohledu na něj nějak rozplýval blahem, to zrovna ne.
Ji/Ri
...od blaha tu jsou jiní 😉
4bytelnýkola
neví někdo, zdali se třeba počítá s variantou kombi, možná pro mnohé zajímavější než sedan
Muron
Náhodou vím. Nepočítá. Při prezentaci v průhonicích ukazovali kartogramy podílu sedanů na určitých trzích a zatímco západní Evropa nemá ani 2 %, rozvojové trhy mají přes 50 %. Tam, kde je po kombi poptávka, jí uspokojí SW od Peugeotu nebo Pikači od Citroenu.
gld
Hm, kto by to bol povedal, francúzske lowendové dvojčatá sa podarili a miestnej VW klike sa to nepáči. A nedivím sa. Citroen "hradčany" totiž robí to isté čo má robiť Rapid, len výrazne lacnejšie.

Katastrofické prehmaty enormných rozmerov (citujem autora článku presne..?) ako je ovládanie okien v strede alebo nastavenie zrkadiel mimo limity ergonomického totalitarizmu...to nie sú veci ktoré robia auto autom.

Jediné, čo by som osobne neprehryzol sú závesy veka kufra a lá doba drevená. Frantíci nie sú jediní, kto ich používa no takéto riešenie nie je hodné ani nízkonákladového sedanu. Teleskopické vzpery nedrtiace náklad by zvýšili cenu auta možno o pár eur a výsledný dojem a praktickosť auta by poskočili o úroveň.
jossalito
Vyrobit Škodovka, takhle ošizené auto, budou se ji tady všichni smát. 😉
gld
A, trafená hus vokalizovala 😄
jossalito
Jestil ses pokoušel vyvolat nějaký flame, a nemáš žádné pádné argumenty, je to od tebe jen ubohé. 😉
gld
Pádne argumenty na tie tvoje? Doteraz som žiadne neregistroval.

C elysee je z môjho pohľadu to, čím mal byť Rapid. Skutočne dostupným sedanom. Po patriotickej prirážke však rapid cenovo konkuruje golfu a to je naozaj trefa mimo.
jossalito
Tvůj pohled = typický pohled bychaře. 😉
Ji/Ri
Nejsi ve znamení beran? ....ptže ti mají vždycky a za každou cenu pravdu.... i kdyby si zrovna ze sebe dělali sami legraci....
gld
No to je pekná gradácia diskusie. Ak som pred mototechnou nekempoval v spacáku na čerstvého Rapida tak nemám právo sa vyjadriť? Josalito, však sa kus rozpíš nech to tu nevyzerá ako pálkovanie štipľavých fráz bez kúska obsahu.
pargi
Katikakus
Ted uz mu dosly argumenty, takze se dockas jenom osobnich utoku... 😉
Ji/Ri
o flame se tu staráš ty, jak koukám...
jossalito
Chlapci, já se musím fakt smát.

Tady PSA nabídne auto, které díky své cenovce v mnohých mladých zobácích vzbudilo naděje, že je zde konečně velkej auťák na kterej můžou finančně dosáhnout (když už jim to nedopřála ta předražená šmejdská škodovka), tak se tu začnou za něho do krve bít a zaslepeně obhajovat. A ve všech diskuzích je to lautr to samý.

No a pak podle toho vypadá diskuze. Auto, které na někoho, kdo má alespoň marginální pojem o současné produkci, udělá dojem jakej udělá, je hned označen za lháře, neználka a nulu. >😁

Chudáci redaktoři, kteří psali, nebo psát teprve budou, test, těchto již dneska zastaralých vozítek. Žádnej med. 😉
ericn
Myslím, že tohle za nás rozhodne trh 😉 Počkejme na prodejní čísla z 1Q 2013, jak si Rapid a duo z PSA povede... Obě automobilky na to budou muset reagovat ať tak či tak... O tom, že cena Rapidu půjde dolu neni pochyb.
white label
Souhlas, nechal bych to na trhu, ten to "otestuje" nejlíp... 😉
Ji/Ri
>😁 >😁 >😁 >😁 vokalizovala >😁 >😁
Ji/Ri
vyrobila....
jossalito
Bohužel, Rapid je na tom ve všech ohledech lépe. A jestli tvrdíš opak, ty auta si ani neviděl. 😉

Chlapci, vy tu jen hýkate nad základní cenovkou jak nemocní osli, a víc vám ani netřeba. Tak si to užijte. 😉
pargi
Hele, taky řeknu, že Rapid je (pro mě) mnohem přijatelnější auto, než c-elysee, už jenom proto, že to je liftback a ty mám mnohem radši než sedany a hatche. Nechápu ale, že se rapid cenově až podezřele blíží golfu, jak píše gld, rozdíl základních verzí je jen několik málo desítek tisíc (nebudeme tady rozvádět, co základní verze obsahují). Samozřejmě, když to budou lidi kupovat za ty hrachy, proč by to škodovka prodávala levněji, že jo? Musíš však sám uznat, že cena rapidu je hodně sebevědomá, kór když je prezentován jako levný model dostupný masám.
jossalito
Cena Rapidu půjde dolů. Stačí si počkat. 😉
pargi
Rapida se koupit nechystám 😄 a todle půjde taky s cenou ještě níž.
xerxes
a zadní část vozu by vytadala lépe, tak proč ne. Ale tohle? 8-s :no:
King of rain
Myslím že kupcům tohoto auta je u zádele kolik stojí Rapid a že je o kapku lepší.Prostě kdo chce nové auto a není ochoten dát více, nebo nemá...tak si tohle koupí.Je to posun, dřive tu možnost neměl. :yes: S tímhle dojedeš kamkoli stejně , jako s mnohem dražší konkurencí.
Ji/Ri
Jednoznačně :yes: :yes:
Frantizsekk
Autor clanku hodnoti karoserii typu sedan jako nedostatek. Umravnete si ho tam.
Bristol
asi tak...ale je mi to jasné...škoda potřebuje zákazníky a bojí že s příchodem tohoto dua bude duo toled👋rapid v nevýhodě...a já se ani nedivím...chceš diesel a pár příplatků? tak jsi u rapida přibližně na půl míče...zde ti stačí 300k 😉
xerxes
typ sedan je strašně nepraktický, neříkám, že bych chtěl Rapida (to ne), ale tam se dají dát rozměrnější věci
Atlis
neblazni. aha, no teda jedine ze u vas na vesnici je normalne jazdit s otvorenym kufrom a v nom kopa sena. tak to hej. 😉
xerxes
ten se povedl. Praha a vesnice >😁
Frantizsekk
Ono to zas tak neprakticky neni. Pokud nepotrebujes vozit s sebou velkej kocarek, ostatni zvladne hrave. Kastle ma vetsi tuhost a nefouka v zime na lidi a nesnezi dovnitr, kdyz tam dozadu neco davas.
Kdyz si koupis 50¨ televizi nebo cokoliv nakopis na netu, dovezou Ti to dodavkou.
Nejlepsi je podle me ted superb, ten ma oboje. Ale to jsme v jiny cenovy hladine.
xerxes
kočárek ještě nevozím, ale když má člověk chalupu, tak chce něco praktického s rozměrným kufrem
Frantizsekk
To jo(no ja sam mam kombika), ale preci jen jsme na diskusi u sedanu za 220 tisic. To chaluparuv sen nebude 😄
Jo, kdyby tohoto citrona udelalli i jako combi a zakladni cenu polozili treba na 240, mozna by se kluci francouzsky divili.
Klaudius
Zdá sa, že na Š120 už všetci zabudli. A jak sme za ne boli radi.... K žiguláku a Dacii v kombíku sa nedostal len tak hocikto. A odviezli sme všetko.
Ji/Ri
:yes: :yes: :yes: jak to nemá za zadní nápravou akvárko pro 3 žraloky a jednu velrybu, tak je to špatně.... >😁
Frantizsekk
Ja jako malej harant jsem se vozil v rapidu. Mel vzadu kouli, kdyby neco..
Klaudius
Vidíš, keď ja som bol malý, mali sme Moskviča s ktoým sme boli rovesníci... A vošlo do neho všetko, aj keď to bol sedan s rezervou v kufri...
Ji/Ri
Máš možnost, xerxesi, si připlatit o ca. 130.000 více a koupit Rapoucha.... 😉
xerxes
raději neš rapid, tak to nějaké mpv nebo kombík
Ji/Ri
....ano... :yes:
Makovnik
Tu chalupu iba prave budujes??? lebo za onych cias, ked mal dedo Ziguli, bez problemov sa tam napchali veci pre 5 ludi na tyzden. Navyse to malo objem o 1/3 mensi nez tento Citroen.
Ji/Ri
...vyliskat! ...ptže tohle je už na pár facek.... >😁 >😁 >😁 ....tento pán je opravdový zoufalec....
Ronault.
pargi
Bristol
u tohoto vozu je naprosto zřejmé že je cílený na mimoevropský trh...ale na druhou stranu přesně to je na tomto voze docela sympatické, interiér je objektivně horší než v rapidu(zákazníci v asii a jižní americe to neřeší tak moc jako u nás v EU) a hlavně je to sedan což pro mě osobně je docela super...nemám moc rád auta s karoserií kombi nebo liftback...a k těm narážkám na lednici a pračku...dovolím si malé rýpnutí: copak jen češi jsou takové socky že si vozí pračku a ledničku samy v autě a nemaj na její odvoz? nikde jinde se liftbacky totiž moc neprodávají a hlavně nikdo krom škodovky je v této třídě ani nevyrábí což je docela zvláštní pokud o to má být zájem...že bude v ČR prodejní jednička rapid o tom snad nikdo nepochybuje, problém je v tom že škodárna se nám tu snaží vnutit outletový produkt s reprodukovanou technikou za cenu plnohodnotných vozů segmentu C...pokud je někdo ochotný za podvozek z octávie I dát to samé co za cruze je to jeho boj...a dokážu si představit mnoho takových co s vidinou velkého kufru(se správným otvíráním na odvoz ledniček a kočárků) a okřídelného šípu na kapotě pošlou své vydřené peníze koncernu... 😉
jossalito
Nejde konkrétně o pračku a lednici. Jde o hyperbolu.

Jde o to, že jakmile máš předmět, krabici, větší kočárek o rozměrech např. d100x š90x v50, tak si s tímto (a nejen s tímto) sedanem neškrtneš. 😉
Bristol
ale jo já tomu rozumím...však jsem ten kočárek také zmínil... :yes: jenže kočárek jde přece i složit...a poté se do slušného sedanu i docela na pohodu vejde, navíc sedan má i některé jiné výhody(které v zemích kde je skutečně horko nebo skutečně zima ocení) a v této kategorii více než kdekoli jinde záleží na tom zda si tuto funkci zákazník cení na bezmála 80 tisíc(v případě 3 válců) a nebo i 150 tisíc v případě dieselu
jossalito
Jde o to, že ne každý kočárek poskládáš do stavu, ve kterém bude i jednoduše složitelný. Odmontovávat kolečka apod. to opravdu není řešením.
A po zhlédnutí obou vozů musím dodat, že to opravdu není jen o ceně (i když pro mnohé zde to je jediná věc, kterou mohou posoudit). Ty auta se kvalitativně míjejí.
Ji/Ri
omg.... Jossalito....zkus se někdy zamyslet nad relevancí a realitou svých argumentů.... Můžeš mi říci, kde jsi obé mašiny viděl na vlastní oči? .... seděl jsi v nich?
jossalito
V autosalonu, kde jinde, dokonce si představ, že jsou salony i takové, co prodávají škodovku i citroen pod jednou střechou. 😉

PS: O sedanu vím své, jedno takový auto mám. 😉
Bristol
myslím že do solidního sedanu průměrný kočárek složíš stejně jako ho musíš složit i do průměrné octávky...a rapid na tom asi bude stejně ne-li hůř a že se kvalitativně míjejí? No o tom by se dalo velmi slušně polemizovat...myslím že nikdo nepochybuje o tom že koncernová dvojice je lepší než ta z francie...ale otázka je zda-li je o tolik lepší o kolik si říká navrch a zda-li je stejně dobrým vozem než cenově srovnatelný chevy cruze který už je přece jen na rozdíl od koncernového dua plnohodnotným členem C-segmentu...a co hůř...na podobné částce začínají mnohá plnohodnotná auta segmentu C

jestli mám říct svůj názor: myslím si že rapid budou kupovat lidé co dřív kupovali octávie tour nebo v holobitu(tj. do cca 450 tis.) a tomu odpovídá i motorová nabídka rapida a vsadím že podobně přemýšleli i tvůrci vozu...no a ti co nakupovali dražší verze octávie(1.8TSI, 2.0TDI aj.) jinak řečeno ti co nemají hluboko do kapsy si budou nadále kupovat octávie...
jossalito
Myslet, znamená guvno vědět. Píšu ze své vlastní zkušenosti. Jeden sedan mám a vím, co se do něho vleze a co ne. 😉
Anonym
Znovu a znovu se podivuju nad nabídkou benzínových motorů nejen tohoto Citroenu/Peugeotu. Slabý benzínový tříválec a (na hmotnost auta) výkonná šestnáctistovka. Kde je nějaký střed nabídky, tedy nějaký čtyřválec s plus minus 66 kW (90 k) ? Na druhou stranu, příplatek 20 tisíc za ten čtyřválec je celkem nízký. A příplatek za diesel vlastně taky. Pořád lepší než třeba u Fiatu Linea, kdy je na českém trhu v nabídce jeden slabý benzínový motor a pak zbytečně výkoný a drahý diesel.
Jeden motor se dá pochopit jen u Thalie, protože to je vyložený low-end, kde by nabídka silnějšího motoru nebo dieselu nedávala smysl.
Rapid na to jde s koncernově širokou nabídkou motorů. Ale ani to mu nestačí, protože v nabídce pro český trh chybí nějaký jednoduchý solidní čtyřválec (1.6 16V se bude montovat jen pro rthy mimo EU).
4bytelnýkola
asi de taky o emise, jinak by tam ta 1.6 mohla v klidu být, jinej důvod nevidím
Anonym
V Ibize LPG a Polu Bifuel motor 1.6 16V (i když se sníženým výkonem 59 kW) plní aktuální normu Euro 5, takže v tom by neměl být problém.
pargi
Jedna věc je plnit emisní normu, druhá taky plnit flotilové emise CO2 8-s
Anonym
Jasně, flotilové emise CO2. Tak ať prodávají tu LPG verzi, ta má emise CO2 plus minus stejné jako 1.2 TSI (LPG má menší podíl uhlíku, takže to kompezuje vyšší spotřebu). Volkswagen má tuším nařízeno do roku 2015 flotilové emise 131 g/km, Ibiza 1.6 16V LPG má 123 g/km.
pargi
Nevíš vlastně, jak se flotilové emise CO2 počítají? Udělá se průměr produkce CO2 z motorů celého portfólia nebo se zohledňují prodeje jednotlivých motorizací?
Anonym
Řekl bych, že se zohleďnují prodeje těch motorizací, protože jinak by to šlo jednoduše obejít. Prostě se vypočte průměr CO2 prodaných aut. Ale jsou tam různé výjimky - například za elektromobily a některé hybridy jsou speciální "bonusy".
A ten cíl, který musí automobilka splnit, závisí na průměrné hmotnosti prodaných aut.
Celkově je to prostě zelený nesmysl odtržený od reality.
pargi
A jo, vůbec jsem si nevěděl, že se limit počítá dle průměrné hmotnosti. Jinak já vůbec nejsem proti ohleduplnosti vůči životnímu prostředí, ale taky mi přijde tahle zelená snaha trochu zvrácená 8-s
Anonym
Na Ostravsku smog, že se lidi skoro dusí a oni vymýšlejí kraviny ohledně CO2. Nepopírám globální oteplování, ale dívám se na to realisticky - paliva, co ušetříme v Evropě, spálí v Číně nebo Indii a CO2 vznikne stejně. Akorát tím přidusíme naši ekonomiku.
Atlis
som nevedel, ze linea sa uz nepredava s 1.4T
Anonym
Pouze 1.4 8V a 1.6 Multijet. Pro tu 1.4 T platí to samé, co jsem říkal u Citroenu a jeho 1.6 VTi - na daný typ auta to bylo zbytečně výkonné.
Atlis
vykonu nikdy nie je dost 😉 ale 100k motor by bol vhodny.
Muron
Správná připomínka. Pokusím se na ní nalézt odpověď. PSA má motor 1,4 VTi 95 PS, který je odvozen od 1.6 VTi Prince. Ani jeden není nenáročný držák, který snese horší palivo na trzích, kam je C-Elysée primárně určen. Výběhový 1,4 8V tam možná dát mohli, zřejmě se končí jeho výroba definitivně. Na druhou stranu příplatek 20tis. za spolehlivý a živý 1,6 (TU5) je nízký, jak sám uvádíš a ty koně navíc nejsou na škodu (pokud nemáš POV podle výkonu). A přesně takový jednoduchý a solidní čtyřválec Rapidu chybí, což je podle mě největší výhoda C-Elysée a P301 proti němu.
Anonym
A nemají ještě 1.4 16V ? Míval výkon 65 kW a neměl nic společného s Princem. Mohli by vytáhnout jeho modernizovanou verzi, tak jako to udělali s 1.6 16V (TU5).
Muron
V nabídce už nikde není, zřejmě se nevyrábí. Ta 1,6 se v Evropě taky nedělá, prý ji vozí z argentiny, kde to je hlavní motorizace.
P 407
TU 5 byl dobrý motor.
pargi
Myslíš, že jsou fakt lidi, kteří vybírají motor podle POV? Rozdíl v těchto objemových (výkonových) třídách je v řádech jednotek stokorun (jestli vůbec), to se ztratí po druhém tankování 😄
Ozzman
Opravte mě, jestli se mýlim, ale koncern už žádné maloobjemové 4válcové atmosféry do aut nedává ne? ( U nás) Poslední byla 1.4Mpi v O II (faceliftovaná) a ta je výkonově mezi HTP a nejslabšim Tsi. Při malém cenovém rozdílu těchto motorizací by se asi moc kupců nenašlo.
Atlis
1.4 v octavii som mal moznost nedavno vyskusat na vlastnej kozi a to auto je na tom dynamicky na urovni hatapaka... takze je dobre, ze koncern uz take nieco nerobi.
Ozzman
Já se spletl, ještě dělají 1.4 16v 63kw. Takže výkonově stejný jako Tsi 63kw.
Dávaj to do Pola a do Fabie 😄 Škoda že už nemontujou 1.6 75Kw to by na Auto jako je Rapid byl obstojnej motor 😄
iudex
Presne tak. Nesmrteľný 1,6MPI, jednoduchá technika, žiadne závady a v Octavii II som s tým jazdil za 7,2. Značne ľahší Rapid by s ním mal ešte lepšiu dynamiku i spotrebu, ale najmä vyššiu spoľahlivosť. A o to typickému kupujúcemu lowcost auta predsa ide.
Ozzman
My ho máme doma taky, sice ve VW, ale je to stejny😊 Žádný sprinter, ale jede obstojně, nekazí se ( je fakt že má asi jen 32 tisic km zatim😁) . Já s tim jezdim tak za 7,4 😊.
Takže naprostý souhlas s tebou :yes:
To P301/Elyssé s 1.6 vychytal lépe😊
rohYpnol
nerad to říkám, ale i on má problémy, o kterých se moc nepíše. A to především to, že po nějakých těch natočených km začne někdy brát dost oleje. No a byl kombinován hlavně z počátku výroby s choulostivou převodovkou (ve Škodě, ve VW nevím ale myslím že převodovky dávali stejné). nicméně v měřítkách VW ano, 1.6 MPI nezmar.
Ozzman
Pokud vím, tak sme asi už v 6 tisicích dolévali olej. Auto máme od nova. A při letošní výměně oleje ( auto má nyní asi 32 tisic km) nám lehce rosí olej z převodovky. Je to VW Jetta 2006
Anonym
Co se týče Evropy, tak 1.4 MPI (63 kW) se stále nabízí ve Škodovkách (Fabia, Roomster) i Seatech. Tu a tam lze narazit i na 1.6 MPI (8V) a 1.6 16V, především v Seatech s originálním LPG.
Mimo Evropu je to běžná nabídka. 1.6 16V je jeden z hlavních koncernových motorů na mimoevropských trzích, na americkém kotinentu se stále prodává i "nesmrtelný" 2.0 MPI. A možná by se dalo najít ještě něco ... řekl bych (ale nejsem si jistý), že na brazilském trhu je motor 1.0 taky s čtyřválcovou konfigurací.
twistedTSD
Přesně! Základní motor (za těch magických a neustále omílaných 220) je zjevně celkem slabý, pak nic, pak 85kW 1.6 a diesel.
Bristol
Rapid zabíjí nepoužitelný tříválec pro seniorskou klientelu, pro mě zatím nevěrohodné TSI první generace a nereálné příplatky za 1.6TDI které zvedají cenu vozu do astronomických výšin základů střední třídy...
iudex
Akosi sa neviem zbaviť dojmu, že z GTIho krátkeho blogu o 301 som sa o aute dozvedel viac podstatného, ako z tohto obšírneho, ale k podstate neidúceho, typicky vaverkovského testu. 8-s
P 407
Myslím, že Gti -mu Pežoťáci za ten blog zaplatili. 😄 . Jinak mi to hlava nebere. Vaverka se nacpal chlebíčkama v Boleslavi, GTI se bude cpát příští víkend v Paříži. . 😄
webpaja
Ne, jeden to má jako práci a druhej jako koníček. Vystihnout něco pár větama je dar, to nemusí mít každej, ale popsat něco pregnatně a nezaujatě, to se už nepodaří každýmu...zvlášť, když jde o placenej job.
Zatímco GTI zafungoval jako nezávislej soudce, u testérů na ACZ mám v poslední době spíš dojem žalobců a obhájců.
Ronault.
Ronault.
ÁMEN
igorvrazic
no nedozvedel si sa z oboch nic objektivne...to je sice pekne,ze to popisal GTI kladne,ale mal slabsiu chvilku,v skutocnosti iba zabudol dodat,ze na premiovy Rapid sa to aj tak nechyta 😄 >😁
Karel6
A výsledek ? Pokud bych o některém z nich uvažoval , tak beru Peugeot . Hlavní česká výhoda Rapida a nevýhoda Peugeotu - kufr a jeho přístupnost je mi ůplně fuk . Nemám potřebu cpát do kufru mrtvou krávu abych ocenil výklopnou stěnu Rapida , tu ledničku nebo televizi mi jednou za X let klidně dovezou dodávkou z krámu a ještě mi ji odnesou až do bytu . Hlavní pro mě je pohodlná jízda , a tady mě Rapid přímo šokoval , tak tvrdou bestii jsem teda nečekal . Další věc je detail , ale mě neskutečně vadila je ostrá hrana na vnitřním okraji volantu . Peugeot mi daleko líp sedl , víc místa , plavná jízda a slušně táhnoucí 1.6ka . Ale nemá simly clever vychytávky , nevím jak bych žil bez škrabky pod víčkem nádrže . Tak pořád nevím , budu muset ještě popřemýšlet , ale asi nakonec přece jenom půjdu do toho XFka 😉
Muron
A s čím, Karle, jezdíš teď? Kdybys byl zarytý koncernista, pak Ti ta plavnost přijde jako nevýhoda.
Karel6
Peugeotem 406
Muron
To je jasné, že Ti P301 bude bližší. P406 trochu připomíná palubkou a pohodlím, je to takové jednodušší zmenšenina P406. Já budu mít případné dilema složitější. Vyváží plavnost a pohodlí (a atmosferický benzín) ztrátu přesného řazení, komunikativnějšího řízení a jistějšího podvozku?
Karel6
No , mě řazení nepřišlo nějak nepřesné ( tady jde ale asi o mojí letitou praxi s Peugeoty ) , Komunikativnější řazení ?? Nejde ani v jednom případě o auta kde by jsi měl potřebu hnát je sportovní jízdou na hranici schopností , to je zároveň odpověď na jistotu podvozku . K těm podvozkům si dovolím ještě uvést svůj pohled na věc , v téhle kategorii i ty nejkatastrofičtější auta stejně nikdy nejedou na hranici schopností , a když tak je stejně dřív zkrotí ESP , ono ani 95 % jejich řidičů nemá schopnosti ale ani odvahu zkoušet hranice jejich schopností . Jde prostě o nenáročná , jak z hlediska pořízení tak i provozování , přibližovadla určená k dopravě z bodu A do bodu B . Když se chci svézt a jízdu si také užít , tak na to mám doma pečlivě opečovávanou 309 GTI 16 .
Muron
Právě. Když vemu v potaz obyvklé užívání auta (cesty do práce přes město, nákupy, výlety, dovolená), tak spíše ocením pohodlí než limity podvozku a řidičské zážitky. O manželce nemluvě, ta na koncernovou tvrdost nadává pořád. Na řazení se dá zvyknout. A ta nenáročnost na provozování bude zřejmě silnou stránkou C-Elysée a P301.
XTad
Ale do rapida si clovek muze nechat namontovat snesitelnejsi podvozek, zatimco s nastavenim citroenu se toho moc delat neda.
Karel6
Výbava na přání . podvozek aby z vás vaše auto nevytřáslo duši ... Za kolik ????
XTad
Za 5 litru. Rikaji tomu paket pro spatne cesty, jehoz soucasti je i zakrytovani citlivych mist na podvozku.
Karel6
Hmmm . Nebude to akorát zvednutí světlé výšky a ty plechy ? Ono terénní vůbec neznamená pohodlný , jel jsi někdy v Land Roveru Defender ???
XTad
Je to mekci a o trochu zvedle, ale rozhodne ne terenni.
pargi
309 GTI :yes:
Bristol
komunikativní řízení ve škodovce...?? To jsem teda ještě nikdy nezažil...a to že jsem jich už pár jezdil :no: jistej podvozek? No tvrdej možná ale jakmile narazíš na nějaké složitější okresky žádnej med to není...zlaté podvozky od fordu...tam by se měli hoši z boleslavi učit jak se dělaj zábavná auta na každý den...zbejvá to přesné řazení...ale to nestačí aby to ospravedlnilo optimistickou cenovku kterou se boleslav vydala do boje...
Muron
Ve všech testech o dvojčatech PSA i v diskuzích pod nimi se řeší, zda ohrozí dvojčata koncernu VW. Na našem trhu podle mě jen v omezeném rozsahu.
Co mají společné: rozměry (úzké, podelně prostorné, oba vycházejí z platformy menších aut Polo,budoucí Fabia + a zadek z O1 vs. C3, P208 ), objemný kufr, low cost (využití zavedených či výběhových komponent), podobně odstupňované úrovně výbav. Zřejmě budou bytelné a servisně přátelské, což o novějších PSA moc neplatí - budou mít méně rozbitelné elektroniky, díly podvozku měnitelné jednotlivě (třeba čepy).
V čem je objektivně lepší Rapid/Toledo: využití kufru, dílenské zpracování, přesnější řazení, komunikativnější řízení, jistější jízdní vlastnosti.
Dvojčata PSA útočí cenou (v průměru o 70k Kč levnější při porovnání obdobných motorizací a stupňů výbavy), prověřeným atmosferickým benzínem a jízdním komfortem.
Rapid je trochu návrat do první dekády tohoto tisíciletí, dvojčata PSA do 90tých let.
Dost možná bude Toledo a C-Elysée základem výběrového řízení pro moje příští auto. Jako dlouholetý koncernista se budu více doma cítit pochopitelně v Toledu (kruhový ovladač světel, přesné řazení, tvrdší sedačky...). Přenést jazýček vah na stranu C-Elysée může ceník, přetrvají-li současné rozdíly (70k za domácí pocit a výhody liftbacku bude možná moc), okouzlení měkkým odpružením a vlastnostmi atmosférického benzínu s duchem 90's, kdy mi PSA bylo sympatické (Xsara, P306).
GM.rja
Nechápu, co je skvělého na HB. Že by to tahání se s těžkými 5-tými dveřmi, starání se o funkčnost 3-tího stěrače, aby ošudlal výsek zadního okna, rozcvička - dva kroky od auta a dva k němu při otevírání nebo vyvětrání tepla v zimě a chladu v létě?
Samozřejmě, jednou za 5 let budu plánovat výměnu ledničky a pračky, abych si je dovezl z 10 km vzdáleného elektra, než zjistím, že na netu jsou ty samé levnější i s kurýrní dopravou až do domu.
Ne, nechci hanit HB, oba typy karoserie mají své plusy i mínusy, to ale neznamená, že jako nestranný auto článku takto zaujatě odepíšu sedan.
A je dobře, že nám některé automobilky konečně prolomily diktát HB, za mě rozhodně takových víc!
RS
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Typhoon
Nevěřím vlastním očím, kolik lidí by daleko raději sedan než cokoli jiného! Protože "by". Jak dojde na lámání chleba (koupě auta), vyberou si HB, LB nebo kombíka.
GM.rja
U mě to není "by". Ze tří aut mám dva čistokrevné sedany - chtěl jsem je a oba jsem kupoval záměrně jako sedany (nebylo to stylem "co rodina nebo kámoši dali").
Klaudius
Viac vám nepoviem, už ste tu povedali (napísali) všetko.
Ji/Ri
:yes: k blití.... 8-s
petrumr
Klaudius
Predstav si, že nie. Nie som na múčne jedlá, mám rád iné veci. A čo tvoja večera, bola nejaká?
P.S.: Bežne na krákanie kreténov nereagujem, ale dnes mám dobrú náladu. >😁
Ronault.
Ji/Ri
....... chtělo by to změnit doktora nebo předepsat jiné prášky..... nic ubožejšího jsem ještě nečetl. Zvláště pak zamyšlení nad názvem modelu. Omlouvám se diskuzním kolegům, ale nemohu jinak...... tohle, viz. výše, může vytvořit jen hňup, který by měl psát o Agátě....blinkajících rádobymodelkách či Ornele.
Dnes velmi výrazně, Vaverka :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: a už, prosím, nepište....nemá to úroveň ... anebo se srovnejte nebo dělejte letáky .... Pokud to je ovšem výrazem Vaší nejvyšší mety autožurnalistiky, je na čase zvážit změnu předmětu psaní....
Aladeen
:yes: Absolutný Súhlas :yes:
Frantizsekk
Souhlasim, dneska to bylo velmi slabe. Bylo urcite pod uroven pana Vaverky testovat tento automobil. Nad tim sprostym shazovanim auta si muzu jen odplivnout. Francouzsky auta v lasce nemam, ale normalne se me
pan Vaverka snazi presvedcit o opaku.
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Snažím se tu vysvětlit přednosti i nedostatky (tentokrát zcela záměrně) nedokonalého auta a hned je to shazování? Pěkně děkuji 😄
Ronault.
Pokud za nedostatek považujete karoserii sedan, což je jako považovat za nedostatek štěkání u psa, tak jste opravdu na hlavu, sorry.
A nedostatky v ergonomii prosím nepopisujte, vůbec nemáte ani špetku tušení, co to slovo znamená. Je to docela smutné u odborníka... ale co, Zeman taky říkal, že novinář tu píše o pivovaru, tu o stíháčkách, co na tom... 8-s
STi 2008
Já bych ještě dodal, že jste se, pane Vaverka ztrapnil a "odhalil svou objektivnost" s tím Rapidem Hradčany.... ten úvod k tendenčnímu představení toho auta stačil, dál už to bylo jen o házení hov...ehm, tedy bláta! 😒
A nejste objektivní, viz ovládání zrcátek-Auris, . nejste ani profík -kufr nejde otevřít zvenku bez dálkače- u Corolly to nevadí??
Všechno poměřujete koncernem a Škodou, jiné auta tak nějak... nemáte rád dáváte to najevo čím dál více. ;-\
white label
Nejen, že sis ho vymazal z mobilu, ale ty už mu i vykáš, jo... >😒] >😁 😉
woody-alien
>😁

Prostě pohár trpělivosti přetekl. Ale Ronaulta celkem chápu, tohle se fakt nedá moc číst. 😉
white label
Je to možné, ale pro úplnou jistotu si to ještě nechám potvrdit někým zcela nazávislým, např. Adou! Vlastně raději ne, po dnešním testu jsem totiž nabyl podezření, že by Adův nick mohl patřit pisateli testu. >😒]
Podle mě je ten test svým způsobem stylový, prostě "lowendový test lowendu"...a přesně tak by měl znít i jeho nadpis, ať každý ví, do čeho jde, ještě před vlastním čtením. 😉
Jestli je pravda, že jsou redaktoři placení podle počtu příspěvků/reakcí (v diskusi pod jejich testem) za hodinu, tak má Lukáš zaděláno na rekordní prémie a většina rozhořčených uživatelů mu tak poctivě prokazuje jakousi "medvědí službu naruby". 😲 >😁
Ronault.
😄

Víš jak, on mi za ty rozlobené reakce ještě platí >😁 Reálně taky přemýšlím, že je ta reakce k ničemu, ale má prosba o to, aby už na úvodní stránce byly jména autorů, neprošel... to bych si jej asi ani nepřečetl...

Je to ale síla, když už spíše fanoušek VW hodnotí test negativně, to dokládá, že nejde jen o vzpouru frankofilů 😄
Ronault.
.... 😉
Frantizsekk
Neni za co. Priste trochu taktu, prosim.
Ji/Ri
:no: jen uvažuju, jaký je to nedostatek ...název modelu? a td... běžte na hambu za dveře.... :-!
ericn
Tak nevím, odkdy se auta dělí na dokonalá a nedokonalá? Pro každého z nás je dokonalost to, co vyhovuje našim potřebám a ty máme naštěstí každý opravdu jiné 😉 :yes:
brutus70
pane Vaverko nezkobte se na mě, nemám moc ve zvyku se účastnit těchto debat, ale to co jste vypotil místo testu je pro mě vážně odpad :no:
STi 2008
Já bych k tomu ještě dodal,: co je dovoleno jovovi, není dovoleno volovi!!

Například ovládání zrcátek má Auris stejné a tam to nikdo za minus nekritizoval, tady ano.

Pan Vaverka je všechno, jen ne objektivní novinář a tester už vůbec ne!
Ronault.
Typhoon
Mám neodbytný pocit, že své frustrace z úrovně auta hážete na hrb panu Vaverkovi. Ten ale opravdu nemůže za to, co je to za nízkonákladové auto. Však bylo napsáno, že auto je primárně určeno na velmi nenáročné trhy na druhé straně zeměkoule. My evropané jsme mnohem náročnější. Alespoň většina. Já bych si kupříkladu tohle auto nekoupil, ani kdyby bylo za 150 000 Kč.
Blue Sun
Tvůj pocit je velice mylný. I potenciální kupec takového auta (zprostředkovaně já, pro mou známou, která je zatížená na sedany a aktuálně jezdí Thálkou) prostě vidí tu obrovskou protifrancouzskou zaujatost pana Vaverky. On se nejenže nenaučí ta auta používat a chápat, on ani nechce. Jen kritizuje a kope, bohužel nesprávně. Ten člověk nemá v redakci automobilového serveru co dělat!
Ji/Ri
ericn
Naučit se používat auto neznamená ujet s ním 200km a pak povrchně hodnotit, P301 nikdy nebude jako jezdit jako BMW 3er, to by mělo pánům redaktorům dojít než začnou srovnávat. >😁

Je to low end a PSA se tím ani nijak netají a tak by se to mělo i posuzovat. Pro spoustu lidí je to ale to co hledají, velké nenáročné auto s prověřenou technikou za málo peněz. Pokud vím, tenhle recept použila úspěšně Dacia, tak proč ne i někdo jiný? 😉
Blue Sun
Já se s ovládáním "po francouzsku" sžil během jedné delší (slovy asi těch 200 km) jízdy s Peugeotem 206. Po zkušenosti s francouzským pojetím ovládání auta už o praVWé ergonomii nechci ani slyšet. Na Francii se zkrátka nechytá. Bohužel, pan Vaverka zjevně nemá zájem ani tohle tolerovat, natož uznat za dobré, což ale dost kazí pozici celému serveru.
Možná, kdyby PSA oživil nějakou značku z minulosti, která by produkovala taková levnější vozidla, nebylo by tolik křiku, jako když ta auta dali přímo pod svými mainstreamovými značkami.
ericn
Jo možná značka Talbot by bylo to pravé ořechové 😉
Typhoon
Je to low-end, vypadá to jako low-end, je to vyrobené jako low-end, ale běda, když někdo popíše, v čem je to low-end. Styl testéra sice nebyl vytříbený, nicméně svou informační hodnotu měl.
Cuba66
Jo jo, Auris toho má horšího více. Osobně mám 2.0 D4-D a chystám se napsat na moje.auto.cz nějakou recenzi po 100.000km, kterou si doufám přečte pan Otsubo na TMCZ. Řadím se ke "spokojeným zákazníkům" a vyznávám heslo Toyota never more! Tak moc se mi to auto sere... A takový jsem jim dával šance...po testech na Auto.cz
STi 2008
To mne překvapuje, my máme ve firmě 3kousky 1,4 D , najeto od 15 do 95 tis a kromě běžných 15 tis, servisek nic. A to jezdí, myslím si, dle hesla " které auto umí na dvojku 100km??? Služební!!" nedělám si iluze ;-\
Je ale fakt, že tak deblní interiér aby člověk pohledal, tomu se vyrovnala jen minulý týden přivezené firmy Octavia Combi Prima... ta je oholená až na kost, tam už není kde strčit ani navigace ani brejle! to jsem zase čuměl já!! Bo jsem ji "za odměnu nafasoval" Kur..v..a!
Cuba66
to STi 2008 = jo, protože 1,4 D4-D má stříkačku Bosch a ne debilní Denso, které od prvopočátku nestartuje na první pokus pokud je pod cca 3°C. Už dělali všechno možné, naposledy před koncem záruky komplet generálka čerpadla + nové vstřiky + žhavičky + baterie = výsledek nula. Teď už je po záruce... 😒 No a jinak je seznam poruch velmi široký, například držáky nápojů, které skoro nepoužívám a v záruce mi každý měnili dvakrát. Teď už je zase jeden KO, výměna je díl + práce za 4000!!! Sundavá se palubka!!! A jak asi vypadají pružné sponky po 4 x rozebrání palubky si dovedete představit. Co nevrzalo, to začlo, horší než můj starý dobrý Ford Escort, nechť je mu vrakárna lehká...
objekt21
i-Vtec
Otřesný design, otřesné zpracování, hnusná tvrdá plastová palubka a foto zklopených zadních sedaček je jako z 30. let starého žigula!!!! Jedním slovem odporné auto! A vyhodit za tu hrůzu 220 tisíc v udýchané 1.2 a 350 v chrochtáku....chce hodně odvahy!!! Fuj, styd se Citrone!!!
webpaja
Jaký máš aletrnativy za podobný peníze?
Aladeen
Kúp si BMW za 2 melóny a nestužuj sa !
Ozzman
do bmw nedas ledničku 😄
Ji/Ri
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁
jossalito
Ale dáš, jen si musíš vybrat sedan, lift nebo X řadu. 😉
Frantizsekk
To byl ale slusny exkrement, cos hodil na internet.
Katikakus
Clovece, mas tady 6 prispevku a uz vsichni vedi, zo jsi zac... 8-s :no:
Ondris
Zřejmě slušnej oddíl.
ericn
STS Chvojkovice Brod >😁 :yes:
i-Vtec
A já vím, co jste asi vy....bud na něčem frčíte nebo nevím. Jak můžete obhajovat takovou hrůzu?? Vyhodit do luftu 250 tis za takové hrozné, odfláknuté a krajně nevkusné auto?? K tomu nemám co dodat. Já věděl, že český národ je co se automobilismu dost omezený, ale že až takhle....To už teda zlatý Rapid než tenhle Citron!
brutus70
chlapče promiň, "Já věděl, že český národ je co se automobilismu dost omezený .... " ty vyloženě tuto svou větu potvrzuješ 😉
Ondris
Já jsem teď ožralej jak doga, to bude nejspíš tím.
Neumíš se na to auto podívat správou optikou - to není konkurence Rapida, Fluence, Liney, tohle je konkurence Logana. Jednoduchý auto s jednoduchou technikou, přesně to, co cílovka potřebuje, vkus nevkus, tohle prostě funguje... Projeď si ho, v Praze už ho mají.
Vysoká koza, skvělej benzínovej motor dělajen nafurt, přijatelný jízdní vlastnosti, nízká spotřeba. A ten TU5 je prostě skvělej, 1.2 TSI 85k si dá jako nic ve všech jízdních režimech.

Že je shrnutej kobereček, divnej interiér nebo filc za pedálama? No a co, i o čtvrtinu dražší Rapid má přehmatů plnou kabinu.
i-Vtec
Jo to beru, máš recht, že pro nenáročné lidi, kteří od auta nic neočekávají tak je to vhodná alternativa za mozná rozumný peníz. Já uznávám stylovější auta s nějakou tou špetkou image, takže proto je má reakce takové na tento Citron. Já bych se v tom styděl jezdit a myslím, že nás bude víc 😄 Ale každý si koupí to, na co má.... Ale na ryby by mi to stačilo 😄
Klaudius
A ty sa nehanbíš? Ja vidím hnus, keď vidím tvoj príspevok. A pre istotu nepozeraj do zrkadla. (Aby si sa nepoblval.)
kyklop
bla,bla, daj alternativy medzi novymi autami v danej cenovej kategorii
lordlord
nové auto a orezlý a neošetřený svár na výfuku
Ronault.
Tohle nic neznamená... Peugeot má co se týče antikorozní ochrany naprostý prim. Když se dnes podíváš na 205ky, tak pomalu žádné nejeví známky koroze, najít dnes prvního Focusa bez koroze, to je umění... a podobně na tom už jsou i první Octavky atd.
Ozzman
Znám oktávku co se propadla na zvedáku v servise >😁 Dost mi zatrnulo,když sem s ní tyden předtím jel😁 Jinak ale dokonaly auto😁
Jo a taky znám sežranou 205tku >😁 ale ten co se o ní stará, nebo nestará dobytek >😁
Ronault.
Tak já už viděl 205 hodně a zrezlých minimálně. Máme jednu v rodině bez péče nějak r.v. 90 a je naprosto zdravá, vždy koukám... ale ony se začaly dělat už nějak v 83?
Ozzman
To nevim, kdy začla😊 Ale tahle je fakt zrezlá, má ji kamarád a myslim, že by se ti chtělo brečet kdybys ji viděl😁 Ještě má interér rozkousany od psů >😁
Aladeen
tu máme po dlhých rokoch auto od PSA ktoré je priestranné , lacné a celkom solídne urobené.
Keď sa človek pozrie na cenník , výbavu a motory tak človek rázom zabudne na tie nedostatky ktoré toto auto má ,a stáva sa reálnou voľbou pre nenáročného zákazníka ktorí chce veľa muziky za málo penazi (proste to čo mu Rapid neponúkne) . :yes:
petrumr
Frantizsekk
Souhlasim. Ta 1,6 benzin na takovy auto akorat.
Ronault.
Asi každý trochu zkušenější křížovkář zná japonskou lovkyni perel na tři "AMA". Nově by si měl do slovníku dopsat českého lovce perel na sedm "VAVERKA". Jinak se některé věty testu ani popsat nedají.

"Elysejský palác a třída Champs-Elysées, tedy symboly Francie. Je to asi, jako by se Rapid jmenoval Škoda Hradčany. No proti gustu…"
Takže redaktorovi příjde zvláštní, že automobil francouzské značky se jmenuje po francouzské reálii, ale vůbec mu nepříjde divné, že český lowend s max. výkonem 90 kW a zrychlením mezi 10-16s 0-100 se jmenuje Rapid, čili rychlost. 8-s

"A vůbec, funkční stránka za designem zaostává skoro ve všech směrech. Jistě, po většinu času jezdíte se zavřenými okny, nepřenastavujete zrcátka za jízdy a rádio máte naladěné na oblíbenou stanici (nebo se s ním naučíte žít). Na to Citroën určitě spoléhá, protože jiné vysvětlení takového množství drobných chyb prostě neexistuje.
Detailnější obhlídka totiž odhalí spoustu slabých míst: proti škodováckému simply clever zde stojí simply simple. Šetřit se musí, a tak plastové výplně dveří zdobí jenom kliky. Ovladače stahování oken najdeme okolo řadicí páky, nastavování zrcátek se schovalo vlevo od volantu. "
Takže redaktorovi příjde více "clever" řešení, kdy pro sundání spolujezdcova okýnka je nutno naklonit se přes velé auto k pravým dveřím než mít ovládání oken u řadící páky. Stejně tak mu příjde nepraktické, když chce za jízdy svého VW sundat okno, tak musí nutně dát levou ruku z volantu, zatímco když je ovládání u řadící páky, tak může mít levou ruku stále na volantu.
Testérovi příjde špatné umístění ovládání zrcátek v Citroenu, ale stejné umístění v Ceedu a Aurisu, které OBA testoval, mu špatné nepříšly. To je fakt divné. A to nemluvím o faktické stránce, kdy ovládání kolmo na směr jízdy a tedy v jedné rovině s rovinou zrcátka je logičtější než kolmo na dveřích.

"Hlasitost a vypnutí rádia totiž obsluhují tři malinká tlačítka, v případě nejvyšší výbavy Exclusive pak i páčka schovaná po Francouzsku za volantem."
Asi by měli panu redaktorovi vzít řidičský průkaz, psychicky není pro obrovskou zapomětlivost schopen řízení auta, zřejme Alzheimer! Jak jinak vysvětlit, když minimálně 20 let má PSA ovládání logicky a ergonomicky (chápu, že Vaverka nikdy nepochopil toto slovo, jsem rád, že ho tentokrát ani nepoužil) za volantem a náhle je pro něj schované. Ale možná se to dá omluvit, před 20 lety byl testér ještě v plenkách a moc aut asi dosud neřídil.

"Velký objem ale jen tak nevyužijete, třeba příslovečná lednička ani pračka nemají nejmenší šanci. Vnitřní výška sice činí 55 cm, tak vysoký předmět ale skrz malé víko neprostrčíte, navíc nakládací hrana leží 75 cm nad asfaltem."
Opěr perla, autor vyčítá autu, že je sedan. Doufám, že svému psovi vyčítá, že štěká a nemňouká nebo nebučí. Ach bože...

A dalo by se pokračovat...

Z té plejády škrobených a konstruovaných žalob je problém vybrat jednu do Zlatého chlebíčku? Co vy ostatní, která si zaslouží nominaci?
STi 2008
Já už toho osedlal tolik, německé francouzské ,japonské, z NDR, CCCP, že mne fakt vytáčí hluposti tohoto tzv. testéra-novináře. Mám dojem, že rychlotituly se nedávali jen v Plzni za práva, ale i na žurnalistice ;-\ .
Prostě, tento článek je ...jak to říkal jeden politik..... novinářský hnůj!
Mimochodem,- proč se tady nezdůrazňuje že ten fešný a dokonalý Rapid si svítí na cestu prehistorickýma H4?? To je rarita, pane WaWerko, i to je Váš simply clever! Ty jsem měl naposled na felině před dvacet léty! tomu říkám šetření..na bezpečnosti, to vám nevadí? >😒]
ukazuje se, že pokud bude mít žebřiňák logo Škoda, bude lepší než cokoliv z Francie, Korey i Japonska! ;-\
Ozzman
Jo jo.. přesně tohle sem psal o několik desítek příspěvků výše.. Když to nemá ovládání totožne s bohem KONCERNEM je to špatně, nevýhoda auta a proto stojí za prd. Ku příkladu to ovládání rádia pod volantem mi přijde také lepší, mé nynejší auto to má na volantu a nezvykl sem si na to za rok a půl... ach jo 😒 :no:
holden_holden
veverka neni zurnalista. je to absolvent socialni fakulty. proste vystudovanej na masirovani verejnosti.
Frantizsekk
[odkaz]
Tady treba maly otvor v minusech neni. A system zavirani zda se mi stejny.
rohYpnol
souhlas, ale tady je kritika v testu podle mě namístě.
Jestli něco limituje využitelnost tohoto vozu, je to právě přístup do kufru. A ten se nepovedl. Nejde ale o systém samotný, jak je zcestně napsáno v testu...

Jde především o to, že zadní hrana kufru je opravdu nebývale vysoko a vstupní otvor velmi malý. A co se "háků" týká - kufr je relativně mělký a háky prostě zasahují do kufru opravdu hodně. No a nečalouněné víko... vím že za 220 nelze čekat zázraky, ale tohle působí opravdu hooodně lacině. I když vůz vlastně hooodně laciný je 😉
Ronault.
C-Elyssé sice nemá čalouněné víko, OK, ale Rapid nemá čalouněnou zadní část hrany kufru, čili pokud tam dáš něco menší, někam se ti to do té škvíry zakutálí/zapadne. To mi příjde jako daleko méně "clever"
rohYpnol
sice s tebou souhlasím, ale jen do té míry, že Rapid NEmá zadní část hrany kufru (resp. hranu ano, ale mezi hranou a podlahou ne) čaluněnou/oplastovanou taky 8-s >😒] 😉
Ronault.
No však to jsem myslel, mezi hranou a podlahou 😉
rohYpnol
jo nějak jsem se do toho zamotal. vlastně jsem chtěl napsat, že C-elysee nemá tu část čalouněnou též, bohužel nemá ani krytou hranu zavazadelníku a zadní práh je opravdu nezvykle vysoký. Tohle se vážně nepovedlo. Mnohem raději ale nepovedený zavazadelník, než nepovedený interiér a podvozek :-!
Blue Sun
Taky ten tebou odkazovaný článek nepsal Vavwerka 😉
Katikakus
ericn
Tak ten lovec perel na "sedm" mě fakt dostal >😒] :yes:
Ronault.
😉 :yes: :yes:
lubomir.stastny
Zase na druhou stranu, soudruh Vaverka vyplodil pěkný příklad zamindrákovaného narychlo vykvašeného testu. Prozradíte nám, soudruhu Vaverko, kolik Rapidů (čti Popular) jste dostal do rodiny?

Ronault :yes:
R32
Tento (NE)test len dokazuje koľko peňazí tlačí Škoda do Auto.cz a koľko iné značky. Sa pozri koľko "exkluzívnych" prvých záberov, prvých testov, prvých sadnutí do auta poskytuje Škoda pre Auto.cz. Potom sa nediv, že tu autor prihrieva polievočku Rapidu lebo mu je jasné (teda možno jemu jedinému nie), že tieto autá môžu Rapidu poriadne zavariť. Neuvažovala redakcia (s požehnaním a financovaním Škody >😒] ) spraviť nejaký (nekalý) losí test kde by tieto autá totálne vyhoreli?
Chcel by som sa opýtal autora či sa nedá pri fotení koberec v kufri ešte viac zhužvať, aby ten záber bol ešte viac 8-s [odkaz] Som si istý, že pri fotení Škodovky by ste ho ešte narýchlo prebeli žehličkou a vyčesali koberčeky nech sú na fotkách pekne huňatučké... >😁
Johny.Rico
On fakt napsal tyto věci???!!! No to je ale pane masakr >😁

Testy zde nečtu, vím proč. Další důvod, proč se jim stále vyhýbat.

No, upadá to tu do bahna. Inu Blesk stááájl, rajt? 😄
lukas13
:yes: :yes: :yes😒br />
Jinak už ani nemám sílu reagovat. Je to marnost.

Už jen čekám na test nového Clia - to jsem prolezl a hlavně důkladně projel. Pokud opět seznám že autor zjevně jel v nějakém úplně jiném autě, končím. Už mě to přestává bavit.
Xawier
No na mě teda Rapid žádný extra dojem neudělal. Spíše zklamání... Takže jestli je francouzská "konkurence" ještě horší, tak to potěš koště 😲 😄

U nás je ale bude jistě limitovat hlavně typ karoserie.
rohYpnol
horší rozhodně není, spíše naopak :-!
rohYpnol
Nemohu jinak než velmi rezolutně nesouhlasit. Co je ale nejhorší, nesouhlas není dán tím, že by test obsahoval zcestná fakta. Pod mnohé postřehy bych se podepsal, jenže jde o VWyznění testu, a za to jednoznačně plný počet :no: :no: :no: :no: :no😒br />
Např. porovnání s Rapidem - Rapid je nepochybně lépe zpracovaný. 301/Elysee nemá prostě tak rovnoměrné spáry, tak precizní slícování. Ale je to podstatné v této cenové kategorii? Mnohem podstatnější je, z jakých materiálů je vůz postaven, jak bytelně působí - a tady naopak 301/Elysee působí mnohem lépe. Od čalounění sedadel, které je u Škody jako obvykle otřesné co do materiálu. Pokračuje to výplněmi dveří, které si Rapid vypůjčil z kelímkových nápojů atp...

A že nemá 301/Elysee simply clever řešení? To přesně vystihuje vyznění testu. Já jen dodávám😒br /> simly clever😒br /> [odkaz]

simply simple😒br /> [odkaz]

Víčko na klíček, ale hlavně že je škrabka 8-s >😒] ... Tedy přesně ve stejném duchu napsaný test - řeší nesmysly a podstatné věci nechává plavat. Kritika ovládání el. stahování na středovém tunelu? Vždyť v Rapidu nejdou zepředu ani stáhnout zadní okna 8-s >😒] .

Ne, tomuto neříkám objektivní hodnocení.
Blue Sun
:yes: netřeba dodat více.
Klaudius
:yes: :yes: :yes:
Ji/Ri
Thomas89
Ronault.
Ještě jen tak mimo téma dodám... jak koukneš na to víčko u C-Elyssé, tak vpravo nahoře je prohlubeň v tom plastu kolem hrdla. Tak to je na 100% připravené pro hrdlo LPG :yes: Jestli by tohle přišlo s LPG továrně... super...
sgt
Thomas89
slovenský test Citroenu "hradčany" [odkaz] ten se mi líbil mnohem víc

a co se týká tohodle článku... na auto.cz už si i čtu kdo to napsal. to byla opravwdova objektivnost. ale možná kdyby mělo duo pažout-citrón škrabku a přihrádku na vestu.
Klaudius
Tomu sa hovorí objektivita. Lukáš by mal ísť na školenie.
Ji/Ri
Nemůžu si pomoct, ale když už to kolega Ronault - stop bulvárnímu odpadu! napsal..... zkusím vytáhnout těch pár šprcek, co tu docent Vaver vypotil😒br /> antiprémiové auto....
Přestřelení limitů podvozku proto jen tak nehrozí, bez ESP by ale levný sedan o svoji jistotu přišel.....
Začněme hezky od samotného jména. C-Elysée se vymyká zavedenému schématu číselných označení, ale slovíčko Elysée Citroën už deset let používá v Číně pro levné sedany. Inspirací je řecké elysium, místo posmrtného života hrdinů, resp. Elysejský palác a třída Champs-Elysées, tedy symboly Francie. Je to asi, jako by se Rapid jmenoval Škoda Hradčany. No proti gustu…
Z toho vyplývá první nedostatek: C-Elysée je sedan. Jak ovšem dokládá úspěch Dacie Logan nebo Renaultu Thalia, tříprostorová karoserie s obtížně přístupným zavazadlovým prostorem se s prodejním úspěchem nevylučuje.
Uvnitř je první dojem nečekaně dobrý. Objektivně vzato je Škoda Rapid promyšlená podstatně lépe a Citroën krouží kousek nad úrovní Renaultu Thalia
Detailnější obhlídka totiž odhalí spoustu slabých míst: proti škodováckému simply clever zde stojí simply simple. Šetřit se musí, a tak plastové výplně dveří zdobí jenom kliky. Ovladače stahování oken najdeme okolo řadicí páky, nastavování zrcátek se schovalo vlevo od volantu. Odkládací prostory mezi sedadly jsou minimální, výsledek zachraňují velké kapsy ve dveřích.
Ovládací panel rádia je zmatečný – velkým kolečkem si rozladíte rádio nebo přehrávání USB posunete na neznámé místo. Hlasitost a vypnutí rádia totiž obsluhují tři malinká tlačítka, v případě nejvyšší výbavy Exclusive pak i páčka schovaná po Francouzsku za volantem. Slavné to není ani se zvukem, který vydává čtveřice laciných reproduktorů
Vzadu je 506 litrů, ale jak se k nim dostat?

U malého sedanu je v podstatě povinností nabídnout alespoň půl kubíku prostoru pro zavazadla. Citroën se tohoto pravidla drží, za zadními sedadly se nachází kufr o 506 litrech. Velký objem ale jen tak nevyužijete, třeba příslovečná lednička ani pračka nemají nejmenší šanci.

Vnitřní výška sice činí 55 cm, tak vysoký předmět ale skrz malé víko neprostrčíte, navíc nakládací hrana leží 75 cm nad asfaltem. Tuhost karoserie zde jednoduše dostala přednost před vším ostatním. Plocha s půdorysem 98 x 102 cm se proto hodí spíš pro převoz velkého množství drobností

A jak vlastně otevřít víko zavazadlového prostoru? Tlačítkem na klíči nebo na palubní desce. Jinak se dovnitř nedostanete. - 911ka to má stejně tak.... nevidím důvod pro "prstování" karoserie.... >😁 >😁 >😁 >😁
Je to taková stará škola, která díky volnějším tlumičům sází výhradně na cestovní komfort. Ostřejší manévry proto nejsou domácí disciplína C-Elysée, Citroën jim ovšem předchází díky nekompromisním zásahům stabilizačního systému (dodávaný standardně). Přestřelení limitů podvozku proto jen tak nehrozí, bez ESP by ale levný sedan o svoji jistotu přišel....
Za daných podmínek se jedná o férovou nabídku. Citroën vytvořil antiprémiové auto, které působí jako stará škola. Proti malým autům z devadesátých let se C-Elysée nikam pořádně neposouvá, to ale pro leckoho může být jednou z rozhodující předností.

Četl jsem to několikrát...chtěl jsem tomu testu přijít na chuť, najít něco mezi řádky, pochytit pointu...prostě se projít v křuskách veverkových.....
Po veškeré snaze a čtení nemohu jinak než konstatovat😒br /> Pane Vaverko, pokud jste tohle myslel do jisté míry jako nadsázku, pokus o žert, či levný ale osvědčení způsob, jak "dostat" čtenáře na Vaše mizerné výkony jako "žurnalisty", pak tleskám a :yes: :yes: :yes: 😉
Pokud jste, a přiznám se - nemohu tomu uvěřit - ale pokud jste to celé myslel opravdu vážně, budu se opakovat..... ale ne....nechci se opakovat... určitě jste si přečetl dobře.... Určitě bych totiž použil slova autoanalfabet, neumětel, šumař či .... bohužel .... auto***, profesní mrtvola..... nemyslel jste to vážně, že? ....schválně jsem to vypsal.... neuvedl jsem stať o motoru, který vyvolal smíšené pocity,ale v podstatě ho chválíte.... díky Bohu za to, že si jen protiřečíte....
Osobně se domnívám, že občasné megačlánky o tričkách jsou vaší doménou v redakci, že? ....tak ještě k tomu hodnocení kabelek, pevnosti podpadků a sloupek o klíčení semínek a třeba dostanete "Kozlíka Šikulu". Tady to je zatím na ventilek z dvojkoláku...ale leštěný.....
Je mi smutno z toho, když si vzpomenu, s jakou chutí jsem tu před pár lety chodíval.... teď...jen občas a .... no comment....
Jen snad ještě pro zaryté "značkaře" uvedu, že pokud by podobnou chcípárnu dotyčný vytvoříl na Rapida, tak reaguju stejně....
PS: a co délka sedáku řidiče.... vše ok? 43 rap vs. 50 Hradčan?
Thomas89
:yes: souhlas, tenhle článek neměl s objektivitou co společného. Jinde je to ok tady se to haní...
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
benzínový motor nezapůsobil, tak šli do dieselu...
tos četl všechno tak pozorně jako tuto větu?
Ondris
[odkaz]

Tak já se zase pana Vaverky zastanu, ten test zase tak strašnej není. Sporné formulace v textu účel splnily, prokliků plno, v diskusi příspěvků jak nastláno. Odměny budou.

Pan Vaverka má nejspíš hroší kůži nebo je trénovanej, mně by z tolika negativních reakcí a útoků na mou osobu asi jeblo.
Tak tady jedna hezká fotka na zlepšení nálady😒br /> [odkaz]
white label
Fotka pěkná, jen bych příště prosil ostřit na ten zajímavější "objekt" v popředí... 😲 😒 😉
Ondris
Pravda, to jsem to vymňouk. :😉
Já se polepším, prozatím tedy jedna s krásným objektem v popředí a neméně krásným Peugeotem v pozadí.
[odkaz]
white label
Tady už je to s ostřením na zajímavý objekt v popředí lepší... 😄
ericn
rohYpnol
Ano, tak to je. 301/C-Elysee splnilo zadání na 100% :yes: :yes: :yes😒br />
Co je zásadní rozdíl v přístupu této dvojice od Rapida? PSA chtěl postavit levný sedan a postavil ... levný sedan. Levný cenou, levný provedením. Levný, nikoliv laciný.

Škoda chtěla postavit levný liftback a postavila ... laciný liftback. Laciný, nikoliv levný. Na danou cenu je prostě provedení laciné, neodpovídající obvyklé ceně vozů dané jakosti. TO je ten rozdíll.

Každý samozřejmě ať kupuje, co je mu bližší :-!
avatas
Cígo za stejný peníz jako citroš..........to si někdo musí zamotat hlavu.
(modří už vědí......) >😁 :-! >😒]
rohYpnol
netušil jsem, že platí úměra mezi šetřením u automobilek a šetřením v Axel Springeru >😒]
white label
Jj, stvořeno v krizi..., jak už jsem napsal: Když lowendový vůz, tak i lowendový test k němu... 😉
Makovnik
Aky ma zmysel ucelova snaha dokazat, ze Citroen je horsie ako Simply never riesenia???
To je tak prvoplanovo okate, az sa kudla vo vrecku otvara.

1. Auto testoval nejaky invalid, ci redaktor lyziar-zaciatocnik s polamanymi hnatmi?? "...tříprostorová karoserie s obtížně přístupným zavazadlovým prostorem se s prodejním úspěchem nevylučuje." Aky je problem pristupu do kufra sedanu??
2. Dristy o nepraktickosti sedanov - 1000raz omielane nezmyselne klise. V dnesnej dobe skutocne kazdy mesiac kupujeme pracku aj chladnicku, gauc, obyvaciu stenu...8-s
3. Aka je chyba, ze ovladanie okien je na stredovej konzole??? vec zvyku
4. Aka je chyba dveri, ze tam je iba klucka? vyzeraju horsie??? [odkaz] vs [odkaz] Samozrejme, ze nie
5.Slavne to nie je ani so zvukom v Rapide, kde vsetky stanice v meste chrcia a repraky hraju ako z plechu. Ale snaha sprasit C-E bola.
6. V com je lepsie ovladanie tohto radia [odkaz] nez tohto??? [odkaz] pan je drevorubac?
7.Zaujimave, ze spotrebu ste opisali tak sucho, pritom je o chlp lepsia, nez v pripade 1.6TDI.
8. Ta filozoficka scena s deformovanim nazvu a hladanim neexistujucich paralel iba dotvara celu tragediu.
Typhoon
Těžce s tebou nesouhlasím v bodě 6, bo rádio z Rapida se dá ovládat poslepu a i designem je o 2 levely výš.
Ronault.
Radio v C-Elyssé se dá taky ovládat po slepu, když víš, kde jsou jednotlivé knoflíky... ale to je tak se vším... já třeba radio Rapidu po slepu opravdu ovládat nedokážu, protože jsem s nim nenajel tolik, abych se to naučil... takže dle Vaverkového hodnocení je to samozřejmě aušus a neintuitivní řešení.
igorvrazic
Radio v Rapidu a slovo Design je ako popisovat esteticky prinos kombajnu...
marianek
Ja se naopak Lukase Vaverky zastanu. Neni tady zdaleka sam, kdo si mysli, ze praktiky a zpusoby ovladani uvadene koncernem VW jsou stredobodem, milnikem, referencnim bodem, ktery by vsichni ostatni meli nasledovat.
Redakce mu dala zadani, ktere Lukas splnil. Napsal vse podle sveho nazoru. Vetsina s nim nesouhlasi, ale samozrejme zde jsou znami kriklouvwni, kteri s Lukasem nazor sdileji.
Neni lepsi udelat si cas a to auto si projet sam? Ja to tak delam, udelam si na auto vlastni nazor a co nejaky pisalek napise me nezajima.
webpaja
Je tu spousta křiklounů...právě ses zařadil mezi ně 😄
marianek
Zaradil jsem se mezi kriklouny tim, ze jsem se Lukase zastal? To je zase svejkovina, ze?
Snad si nemyslis, ze dle meho nazoru je Volkswagen nejakym referencnim bodem? >😁
webpaja
Ne, zkus si přečíst testy ostatních...cejtíš z nich zadání? Připadá ti, že žijeme ve válečný zoně a když něco nechceš dělat, tak tě zastřelí?
Napsal jsi něco nepokrytě pokryteckýho...
marianek
Zkus si to auto prijet sam, zamer se na kritizovane body. Mozna potom pochopis. Pokud tedy nejsi jako Lukas... potom nepochopis. Pokud beres Volkswagen za referecni, potom netreba dalsi diskuze.
webpaja
Jakej Volkswagen? O čem to píšeš? Proč si dovozuješ co není napsaný, ani myšlený?! Po přečtení tohodle testovacího veledíla a zároveň testu GTI-ho v blogu jsem se musel cestou domů v Peugeotu stavit... Neměl jsem čas čekat až se ty dva manželský páry přede mnou vyjezdí dosyta, ale auto si prolezl a...světe div se je to slušnej kus pěkně vybavenýho auta za ty peníze. Je levnej, levně vypadá, ale ne tak jako třeba před pár lety Logan.
marianek
Jsou "autori", ktere uz ze zasady nectu. Ty jsi uvedl 2 z nich. Lukase jsem si precetl az po precteni diskuse.
Volkswagen neodvozuju, Autor textu prirovnava k Rapidu. Precti si test znova. Autoruv nazor je tam vice nez jasny. "Mame koncern a podle neho budeme vsechno merit." Jestli jde o nazor nebo zadani neni zase tak dulezite.
webpaja
Tak nevztahuj svoje smyšlenky o VW ke mě. Za sebe říkám jediný...Rapid je podle mě dospělejší auto, ale ne o tolik o kolik je dražší. Nepotřebuju si narozdíl od tebe přelouskávat texty 2x, pokud se je nechci naučit zpaměti. Ty si naopak přečti, co jsi napsal v prvním příspěvku ty, přečti si jak jsi užil slova zadání.
marianek
Mozna bys mel zacit prelouskavat texty 2x. Mas problem z chapanim psaneho slova.
Jinak, podle me Rapid neni dospelejsim autem. Neco jako "dospelejsi auto ani neexistuje. Vzdy jde pouze o to jake osobni hodnoty vyznavas.
webpaja
Ty zkus psát něco co dává smysl..."Redakce mu dala zadani, ktere Lukas splnil. Napsal vse podle sveho nazoru."
Jedna věta popírá druhou a problém u tebe bude, že jsi ani v jednom autě neseděl. Pokud nerozumíš pojmu dospělejší auto, pak doporučuju diskuze o pletení. Minimálně u slov ti to jde náramně.
marianek
"dospelejsi auto" neni zadny pojem. Pouze prostredek vnuceni nazoru sveho. Ja preferuju udelat si svuj nazor. Vyznavam jine hodnoty nez mistni pisalkove.
Jestli nechapes co bylo Lukasovym zadanim, potom jsi na tom jeste hur, nez jsem si myslel.
webpaja
Je ztrátou času si vypisovat s někým, kdo sám sobě odporuje...svůj názor nemáš, neboť jsi ani v jednom autě neseděl, tudíž tvůj názor nelze ani při nejlepší vůli brát jako legitimní.
Vnucování názoru je řekl bych spíš tvojí specialitou...ty by jsi příspěvky ostatních měl číst spíš 10x, stejně by zůstalo otázkou, zda-li by jsi byl schopen pochopit aspoň elementární smysl. 😄
marianek
Ztratou casu je psat si s nekym, kdo bere "dospelejsi auto" jako pojem, a dela si nazor podle textu od "automobilovych novinaru".
Jeste jednou pajo, nasedni a projed se.
webpaja
Jsi jen teoretik, čitatel...a absolutně nevnímající člověk. Díky tomu, že narozdíl od tebe jezdím, dokážu posoudit co je nebo není pravda 😄
marianek
Placas jen nesmysly, nechapes psany text. Dnes fakt nemam chut bavit se s dalsim mistnim jelitem.
webpaja
Do dnešního dne jsi kromě občasnejch výkřiků nenapsal ani jednou relevantní příspěvek nebo blog vycházející z vlastních dojmů o autě. To, že když se dostaneš do úzkých ve smyslu vlastních nesmyslů, používáš narážek jen dotváří dětinskost, nebo možná spíš dětskost tvých slov a myšlenek. A ačkoliv si o tobě můžu myslet, že jsi vůl, nikdy bych to nenapsal 😄 .

Tolik k rozdílu názoru a "názoru" 😉
marianek
Vidis. Ja si zase myslim, ze jsi do dnesniho dne obcas i neco rozumneho napsal. Dnes ti to ale nejde,
Takze Pajo, priste se lip vyspi, projed se a pak si teprv udelej ten svuj "nazor". Takhle zde nejsi o moc lepsi nez to mistni jelito.

P.S. promin, zapomnel jsem, ze mas dnes problem s psanym textem. Pojem "mistni jelito" nemi mysleno jako narazka, nadavka. To je mysleno jako fakt. 😉
webpaja
Tak spíš dětský...tím pádem i pozdrav: Pa 😄
marianek
Take jeden z tech tvych dnesnich "nazoru". Mej se.
webpaja
...tak pěkně nám tam všichni reagovali, klikali, psali... Víte, von nám tam psal nejlepčí článkař, tolik kliknutí nikdo jinej neměl...ale víte voni, ty co nás vlastně živí byli neuctiví. Tak jsme jim to zrušili paní Mullerová...dobře jim tak, ať klikají dál, ale nepíšou...inzerentům je to fuk...a teď už mi sakra doneste snídani.
manitou
a nebo "Přichystali jsme pro Vás nový web, bez zbytečného balastu v diskusích"
Bude to od 1.12 nebo vydrží až do 1. ledna >😒]
woody-alien
webpajo, s tebou to je prostě těžký. Ty jsi hrozně jednoduchej, jdeš se podívat k Peugotům na lacinej sedan...a když vidíš lacinej sedan, tak se tomu vůbec nedivíš a nepohoršuje tě to, že je to sedan a ještě lacinej. Mohl jsi aspoň (když už tě nic jinýho nenapadlo) rozebrat ten název - 301. Trojka, nula, jednička - hmm, divný, no ale proti gustu.... 😉 >😁 Zkrátka neuctivost je tvoje druhý jméno. 😄
webpaja
😄 přímo hulvát!
Ronault.
manitou
jak psal už Dinar a webpaja, testy nabírají divný směr a zde je to typická ukázka a možná i taková ta poslední kapka. blog GTI to jen potvrzuje a to jsem čekal že do nebes vyšle za koncern Jettu 😉 a on to napsal tak realisticky, pochvaly se fasují dole na vrátnici. možná by nebylo od věci, aby testéři občas projeli i Sandero a psali test Sandera v rámci třídy a segmentu, kam Sandero patří a míří, a nesrovnávali ho hned s Pheatonem.
Sám jsem se před 14 dny o 301 přesvědčil, nejsem potenciální kupec, ale náhodou byla možnost se v ní svézt a pořádně ji prolézt skrz naskrz. 1,6 v plné výbavě a pěkné barvě za 330, velmi slušně odvedená práce v Peugeotu. Takhle nějak jsem si před představením (a hlavně ceníku) představoval Rapida. jsem tedy zvědav jak to tedy mezi fabia/rapid/new octavia bude (ceny a prodeje).
Ale zpět k 301: pěkný pohled na věc je tu. střízlivý, věcný, realistický
autoforum.cz/…est-peugeot-301-… />
shrnutí dokonalé ( a to pjandu nějak zvlášť nemusím 😄
PS pro STOPaře - není to jen bulvárnost některých nadpisů, článků, ale koukám, že upadá i kvalita testů, potažmo testérů. a tak se snad něco nadějného vyloupne z testéra Aleše ...
PSS aha, koukám, že odkaz na konkurenční medium bylo vyhodnoceno jako spam a tak v odkazu není začátek [odkaz]
webpaja
Kdyby někdo neuměl, tak napíše dobrý/špatný a to beru, ale kvalita testů LV je tak mizerná, až se člověk diví. Připadá mi jako by u těch starších kontroverznějších článků jen testoval kam až může zajít...
manitou
Ronault.
Frantizsekk
To je test, jak ma byt. Na plnou hubu a objektivne. Snad jen trochu delsi. Ale- kdo ma o takove auto zajem se dozvi sakra vic, nez tady.
Jiri999
Ono to mas jako se vsim..... chces-li seriozni informaci, clovek musi hledat. Byla by chyba si myslet, ze vse, co tu napisou je pravda...... ale angazovanost MB je tu citit kazdym klikem mysi...... jaky bude dalsi clanek ? Ze by neco jako : Novy octavian odhalil kolo a kus blatniku >😁 .... nebo odhaleni sroubu u kola Octavia III? Taky mi pripada, ze uroven clanku postrada zdravy nadhled a upada, ale jako ve vsem, jsou tu i dobre clanky...... Kdesi jsem cetl, ze prvni generage oktavky mely problemy s vulemi a plovouci zadi ....... proc tu sakra nikdo nezmini tento fakt, ze ji v MB nacpali do rapida, misto toho, ze tu hani jizdni vlastnosti u tohoto vozu. Proste chci-li vedet, jak to je, zvednu zadek a pujdu se podivat..... Mimochodem, nemam moc frantiky v lasce, ale v kufru ma alespon koberec a plast na nakladaci hrane.... coz se u levnych vozu take nevidi. Takova skoda citigo ma lakovany plech ala Favorit z 80 tych let minuleho stoleti....... a nad tim se nikdo nepozastavi....
ufoun zeleny
tak jsem si ten članek chtěl přečíst, ale už úvod mne uvedl jakým stylem bude psán...
"Je to asi, jako by se Rapid jmenoval Škoda Hradčany. No proti gustu…"
to je výplod...jako když napíši toto: Je to asi, jako by se C5 jmenoval Citroen Nádherný. No proti gust...
(napovim, jde o slovo superb) stejně logicky argument, a ani vtipné to neni
Petto
Taková politika těžko hledá konkurenci. Z podobných sedanů je levnější jen Chevrolet Aveo a samozřejmě diskontní Renault Thalia, který však nedosahuje kvalit Citroënu. Naopak na koupi Fiatu Linea nebo Škody Rapid je potřeba vyčlenit částku o několik desetitisíců vyšší.

😄

Renault Fluence Exception 1,5 dCi 110k 349 900. Momentalne vo vypredaji takze je cena este nizsia.
petrumr
Autoservis
Jestli není auto z roku 1993 za 220 000,- v dnešní době trochu moc. Detaily, provedení a ani zpracování aniž bych v 306 nebo Elysse seděl jsou dost bídné. Troufnu si tvrdit na úrovni 305. Určitě mi někdo bude argumentovat tím že rapid stojí 280 tisíc tudíž je o 60 000,- dražší. Ano to je fakt, ale taky je fakt že Rapid je do detailu auto odpovídající době a ne exkurse do dávné minulosti. Za 220 000,- si raději koupím rok jetého Frantíka když už bych nad ním někdy uvažoval jako že nikdy.
Ronault.
Je dobře vědět, že alespoň nelžeš, když na rovinu soudíš něco, co jsi ještě ani neviděl. Takhle jsi jen za hlupáka a omezence, ale pořád lepší než lhář :yes:
Autoservis
Co soudím co jsem neviděl prosím. Fotek dvojčat jsem viděl už dost a to co jsem viděl mi stačí. Tobě ne? Máš dojem že jsou to auta hodné dnešní doby? Byť za 220 000,- ? A co se týče zpracování je u Frantíků naprosto jasné. Tak dál? Za hlupáky a omezence zde byli a jsou ti kteří podle fotek posuzují použité materiály.
Ronault.
Z fotek se skvěle soudí zpracování... to hovoří za vše. Naopak tento výtvor v rámci ceny je zpracován velmi bytelně, stačí si přečíst více testů a nepsal nějaké nesmysly o zpracování francouzů... To by mě zajímalo, co bys chtěl vytknout takové 508, 308, 308, 5008, C4, Meganu, Laguně III, Cliu atd.

Ale s tebou byla diskuze vždy tak trochu zbytečná, znalosti žádné, vwanatismus obrovský, předsudků plno... ploché, prázdné...
Autoservis
Přečti si test 301 na autoforu. Je velmi vtipný a výstižný. Zpracování frantíků bylo, je a pokud se něco nestane i bude velmi žalostné. Kdyby nebylo, nebylo by ani nízkých cen těchto aut. Stačí se podívat u všech co jsi sám vyjmenoval na kvalitu laků.
grifith
Ty jen čteš, koukáš na fotky, ale naprosto přesně víš, jaké je zpracování, detaily a provedení francouzských aut. Holt to někde psali a tak je to pravda, co? :no: Jo takových mistrů je plno, tak zvedni zadek od monitoru a běž se někdy na ty auta podívat k Citroenu nebo Peugeotu, podle toho, co máš blíž a pak rychle,rychle ke Škodovce na to überauto Rapid. Potom nám tu prosím napiš svoje osobní dojmy a nepapouškuj co sis někde přečetl ;-\
Autoservis
S auty se setkávám denně již deset let a za tu dobu jsem u frantíků nezaregistroval změnu a pochybuji že v tomhle případě to bude jinak tedy lepší. A jestli podle fotek kufru, víka kufru a pedálů, volant sice nastavitelný bohužel ne výškově, potahy sedadel sedí asi jako ty z Tesca, plastová krytka irbagu v sedačce, soudíš li že je vše v pořádku tak sorry. Navíc použití totožného otáčkoměru u benzínu i dieselu taky vypovídá o všem. Víš vyrobit "levné" auto tím že jej osekám kde se dá i tam kde se nedá umí třeba i BMW. Onen 60 tisícový rozdíl je u těchhle dvou "chudinek" znatelnější než u Dacie kterou bych si koupil spíš. Nikomu to nevymlouvám píši jen svůj názor, tak jej prosím respektuj dík.
grifith
Takže stále budeš hanit a vychvalovat něco co jsi neviděl? Jo, jestli se setkáváš s auty denně již deset let, tak to ti gratuluji. Já popravdě už delší dobu, ono pokud nechodíš kanálem, pak to není ani moc velký problém.... 😉 Jasné a vyrobit auto za nesmyslné peníze to každý neumí, to umí jen někdo! :yes: začínáš dobře perlit. Ty si samozřejmě kup co chceš, to ti nikdo nebere, jestli ti vadí nečalouněné víko kufru u této dvojice a bereš to jako důkaz nekvality, pak nevím, co si myslíš o Rapidu. U něj pravda bylo sice na čalounění víka kufru, ale někdo pozapomněl zakrýt posuv sedaček. Škoda se zřejmě v tomto snaží navázat na tradici škodovek 80.let, takový milý retro prvek. Názor ti neberu a klidně jej mohu i respektovat, ovšem ten by měl být založen na vlastní zkušenosti.... u Tebe o tom ale přesvědčen nejsem.
Autoservis
No to se pozná e😜ert za slovo vzatý a že tady takových je. Prosím ještě něco o tom rapidu krom těch posuvů. Perlíš zde jen ty hošane.
grifith
Přečti si to někde na foru nebo jak už jsem ti jednou radil, zvedni zadek a jdi si na ty auta podívat sám. Pak tu budeš dávat vlastní rozumy a nebudeš mlet nesmysly :no:
Autoservis
Až bude nějaký franítk udělaný alespoň tak jak Ford tak ti dám vědět. Do té doby je to laciný Luxus jehož cena odpovídá realitě.
Ronault.
Tak 10 let se setkáváš s auty, jo? Na 10 letého kluka jsi docela drzý.
Autoservis
Taky dobrý ;-\ dneska někde podávali vtipnou kaši co kucí >😁
Ronault.
Na mém autě francouzské produkce je najeto 320t km a prožilo 11 zim, většinu času není garážováno a lak má lesklý, prost jakékoliv koroze, i kapota je daleko méně oťukána od kamínků, než je běžné u konkurence....

Ale to je prostě ztráta času, nevíš, neznáš.
grifith
ale ví, zná, psali to přece na autoforu 😉
Autoservis
Nesnaž se být vtipný nejde ti to.
grifith
posuzováni nech na jiných teoretiku 😉
Autoservis
Můžeš se pochlubit čím se živíš? Že tady meleš něco o teorii...
grifith
Jak souvisí to čím se živím s tím o čem se tu bavíme? Ať tak nebo tak, Tobě po tom nic moc není. Přečti si po sobě ještě jednou své příspěvky k tomuto tématu a hned budeš vědět, proč jsem ti to řekl... A pokud ani toto nepochopíš, pak už prosím raději nepřispívej 😉
Autoservis
Jejda už se mám posadit na zadek? ;-\
Ozzman
Ježiši, vy to nevidíte?!! Já to teda na živo taky neviděl, ale z těch fotek je to jasné jak facka.. takovej aušus.. třeba 4. fotka v první řadě. Přihrádka u spolujezdce, tak v pravém dolním rohu je o 1! ano celý 1mm větší mezera, než u zbytku... prostě hnus, zpracování francouzů je děsivý..fakt jak z 90tejch let.. tohle by u VW neudělali... fuj >😒] >😒]
woody-alien
Ronault : Nenavážej se do NP, ten chlap ví a zná jako málokdo. Cituji: "Až bude nějaký franítk udělaný alespoň tak jak Ford tak ti dám vědět." >😁 >😁 >😁 No a pak že Vaverku nikdo nepřekoná. >😁 :yes:
white label
Líbí se mi jak mistrně maskuješ fakt, že NP je tvůj druhý (provokační) nick. >😒]
Ale Rona si dostal pěkně, to má určitě za ty nemístné narážky na design Mondea... >😁
woody-alien
No, v té mé poznámce hrála hlavní roli obeznámenost s dílenským zpracováním Fordů. Čili dávat Frantíkům za vzor Ford je "perla" , která aspiruje na nejvyšší příčky. 😉
Ronault.
to na mě nezkoušej, NP je už druhý nick dotyčného, první byl celé jeho jméno včetně adresy, nějaký tuzingér Škodovek a chiper >😒] ... a překupník levných polských náhradních dílů na koncern :-!
Autoservis
Když víš * drž radějí rypák :no:
Ronault.
Vyvrať to, brouku. 😉
Autoservis
Když víš * drž raději rypák :no:
kyklop
tolko blbosti v jednom prispevku, kukam na fotky tohoto a aj inych aut na tomto webe a velmi tazko sa mi z nich posudzuje kvalita spracovania. Zrovnavat to s akymkolvek autom z roku 1993 je uplne scestne. Zrovnanie na zaklade fotiek s akymkolvek inym autom je uplne mimo
igorvrazic
Rapid je v niecom novinka? Ten poskladany podvozok zo starej oktavie I a Fabie II? Tie stare verzie TSI,stare HTP?

ááá...zabudol som škrabka je najvacsi prinos Rapidu! :yes:
igorvrazic
dost mi to pripomenulo recenziu toho prispievaca "Roomster vs Venga".
Tento clanok je autorom pisany vazne tendencne a byt jeho sefom...prepisuje uz len inzeraty.
V kazdej vete je spomenute nieco negativne na to auto,casto len nepriamo ale tendencne a ucelovo,spomina sa len niečo lacne,stare,pouziva vyrazy ako Latinska Amerika a Asia,chudoba,kriza,to su nechutne nastroje na nadobudnutie dojmu,ze sa jedna o neseriozne auto...ved autor sa vlastne vysmieva buducim majitelom 301 a Elyssee...akoby fajnšmekr Vaverka,majitel BMW 7 presadol do Thalie a pisal opovrhujuco tento test. O aute samotnom sa clovek nic objektivne=fakty nedozvie. Aj tych par cisiel su zatratene blbymi narazkami.

Vid😒br />
Rapid jmenoval Škoda Hradčany

Doba je ale těžká a finanční krize se neptá

Hlavní domovinou novinky budou silnice Latinské Ameriky a Asie, kterým se leccos přizpůsobilo

první nedostatek: C-Elysée je sedan

dokládá úspěch Dacie Logan nebo Renaultu Thalia, tříprostorová karoserie s obtížně přístupným zavazadlovým prostorem se s prodejním úspěchem nevylučuje

nekvalitním cestám rozvojového a rozvíjejícího se světa

Od designu samozřejmě nelze čekat zázraky

Citroën krouží kousek nad úrovní Renaultu Thalia

jiné vysvětlení takového množství drobných chyb prostě neexistuje

simply simple

Vnitřní výška sice činí 55 cm

hodí spíš pro převoz velkého množství drobností

Ve skutečnosti se jedná o starou šestnáctistovku

Dojmy po krátkém svezení s tímto motorem byly smíšené

na to ale stejně nestačí podvozek

Základ za 220 tisíc je lákadlem pro nejméně náročné zákazníky

Proti malým autům z devadesátých let se C-Elysée nikam pořádně neposouvá

Vaverka...to ze si i som vedel davno...ale uz viem,ze si to myslia uz aj viaceri...
dr.biker
Tak podle počtu příspěvků v testu je o nový levný Citroen docela zájem(nebo možná je větší zájem o pomluvy autora článku?). Test sice nedosahuje počtu příspěvků nové modly českého národa (rozuměj Rapida), ale oproti ostatním automobilům je to slušný výsledek.
Na to, že se jedná o low-end vůz, tak auto vypadá celkem slušně. Četl jsem test sourozence od Peugeotu v novinách, kde auto celkem vychválili. Auto je robustní, pohodlné na opravdu rozbitých cestách a s motorem 1,6 hodně pružné a celkem úsporné. Dále ocenili nevrzající plasty v interiéru, místo dnes běžného nalisování palubní desky je palubovka přišroubována a stejně tak je to s výplněmi dveří. Odolnost auta a pocit odolnosti podtrhují kvalitní tlusté zástěrky kol. Interiér prý působí útulně a na rozdíl od zdejšího testu nenašli žádné velké ergonomické přešlapy, na které by se nedalo zvyknout. Jako jediné minus zmínili integrované opěrky hlav na zadních opěradlech a vyšší spotřebu dieslového motoru, na udávanou výrobcem se nedostali. Podobný pozitivní názor má i GTI na svém blogu. Takže je to asi dobrý vůz.

Auto sice u nás nedosáhne počtu prodaných Rapidů, ale jinak by mohlo být prodejně úspěšné. Za tu cenu no nekup to. Za stejnou cenu dostaneš u citroenu třeba i menší auta, jako jsou C3 nebo dokonce prcka C1, který není o moc levnější.
objekt21
dr.biker
1. Auto je primárně navrženo pro východní Evropu a Asii, kde se sedany dobře prodávají. Liftback je ve světě docela rarita a proč není verze combi? Na to se zeptej managmentu PSA. Většina lidí nepotřebuje kombíka.
2. U low-endových aut nepředpokládám vysoký nájezd km, takže 60 tisíc km není moc, ale ani málo. Běžný uživatel low-endového auta najede 60 tisíc km tak za 5 nebo 6 let.
white label
Ve východní Evropě se sedany dobře prodávají? Rozhodně ne zdaleka tak dobře, jako třeba v Americe/Asii...
dr.biker
Myslel jsem Turecko, což je snad ještě východní Evropa a potom samozřejmě tu Asii.
white label
Turecko sice leží v Evropě jen zlomkem (zhruba 3😖 svého území, ale OK. 😉
Klaudius
Globalizácia je veľká vec. (a preto aj tak veľmi srmdí... ;-\ )
pjotri
Pokud muzou sportovci z Azerbajdzanu startovat na mistrovstvi Evropy, je Azerbajdzan evropskou zemi. A podivej se, kde je Turecko a kde Azerbajdzan.
rohYpnol
1. víš ty vůbec, kdo je to socialkar? Je to ten, co kupuje Passaty 1.9 TDi se zaručenými 150 000 km po německých důchodcích 8-s :no:
2. sedan je obecně VELMI praktický, jediným mantinelem jsou rozměrné předměty, které člověk nemající chalupu přepravuje 1x za rok...
3. ZÁRUKA VÝROBCE Peugeot 301: smluvní záruka výrobce 2 roky na díly a práci bez
omezení počtu najetých kilometrů a 12 let na neprorezavění karoserie. TOLIK k té NEkvalitě >😒] >😒] :no: :no: :no:
4. Rapid😒br /> Záruky výrobce
a. Záruka 3 roky na vady laku
b. Záruka 12 let na neprorezavění karoserie
Prodloužená záruka
K vozu ŠKODA si můžete za příplatek jako mimořádnou výbavu objednat záruku
prodlouženou o 3. a 4. rok s volbou limitu najetých kilometrů (do 60 000
nebo 120 000 km). CO je tedy NEkvalitní - Rapid nebo 301/C-Elysee >😁 >😒] >😒] >😒] ?
objekt21
rohYpnol
tak jestli mě paměť neklame, tak jsi psal něco o kvalitě. 301/C-Elysee ale nabízí lepší záruční podmínky než mnohem dražší Rapid.

98% EU obrazně řečeno možná ano, ale celosvětově dává obrazně řečeno 98% přednost právě sedanu :-!

A že by 301 neměl být vhodný pro naše podmínky? Proč? Vždyť právě naopak je víc než vhodný. Levné sedany se prodávají dobře, hlavně pro FO. Takže trochu soudnosti,
Klaudius
Prečo máš problém so sedanom? Ak vozíš rodinu, väčší kufor príde vhod, rozhodne vezme viac ako hatchback rovnakej triedy. Móda hatchbackov k nám prišla až s Favoritom, dovtedy boli všetko sedany, prípadne kombíky, ktorých sa ale predávalo o dosť menej.
Š 1000 MB, Š 100/110, Š105/120/130, Žiguli/Lada (pred Samarou), Dacia 1300, Wartburg 353...chceš tvrdiť, že všetky tie vozy boli nevhodné pre naše podmienky?
Mimochodom, naše podmienky, to sú zlé, rozbité cesty (ešte stále) a vysoké obrubníky v mestách; takže väčšia svetlá výška, väčší zdvih kolies a mäkšie pruženie C-Elysée sú pre naše podmienky viac ko vhodné. S typom karosérie to nemá čo robiť.
Emel
Jasně, dokonce to byly vesměs sedany s motorem vzadu... co to je sakra za argument? To je historie, ke které se nikdo vracet nechce.
pjotri
Broucku, k te zaruce: ano, skodovka dava zaruku na neprorezaveni kastle, ale s podminkou PRAVIDELNYHO servisu ve znackovem servisu.. Doporucuju si precist podminky zaruky. A jeste neco ze zivota: 2000 nova fabia 1.9SDI 2 roky zaruka. Jeste v zaruce menena rozmasirovana loziska vlevo vpredu (rozumej CELY naboj) v ramci zaruky, najeto 30 tisic. A pak uz to slo pravidelne dal, co 30 tisic, loziska, ovsem uz BEZ zaruky a za plnou taxu. A to bez ohledu na zaruku na vlastni loziska. Vse ve znackovem servisu ve Znojme. Prodano po 5 letech s 200 tisici km, 5 x menenymi lozisky a s nabehem na 6. vymenu, hihihi, skodovku uz urcite neeee. Oproti tomu Thalia, r.v. 2007, nova, za 7 let jedina zavada, a to civka, oprava 1500.
kyklop
preco by si nikto normalny nekupil sedan? Nevozim pastety do chorvatska atelevizor, alebo chladnicku mi dovezie kurier :-!
T613
čím větší počet smajlů, tím víc ten příspěvek stojí za to.
Mám čtyři roky sedan a za tu dobu jsem toho litoval 1x, a to jen kvůli tomu, že jsem neměl MPV/Dodávku >😒]
Do sedanu naložíš absolutně všechno co potřebuješ pro normální chod domácnosti, velkou dovolenou ve čtyřech lidech atd.
A jeden podstatný bonus navíc.. když potřebuješ přepravit něco smradlavého a nějaký nešika ti to rozlije v kufru, tak ti tím smradem nenasákne kabina, ale zůstane hezky v kufru :yes:
xjara
Dalsi omezenec ktery si neuvedomuje prednost sedanu pred liftbackem? 😄
Makovnik
..."testu" a odpor pisatela k znacke potvrdzuje napr. porovnanie s cudzimi testami: [odkaz]
"Jazda s najlacnejším trojvalcom priniesla ešte spoznanie najlacnejšej konfigurácie interiéru bez ozdobných chrómových prvkov s plastovým volantom a obyčajnejšími otočnými ovládačmi ventilácie. Aj tak vyzerá prístrojová doska a dvere hodnotnejšie ako v Škode Rapid alebo Dacii Logan."

O to prizemnejsie a ucelovo sa v kontraste javi tento "test".
Já Prvni_1
pomalu uz se tady ucim cist😒br /> chyby v ergonomii = je to jinak nez u VW.
😜
petrumr
xjara
A na to jste prisel kde? Napriklad ovladani okenek na stredovem panelu u radici paky je uzasne.
pjotri
Kupoval jsem v roce 2007 funglovku Thalii v plne palbe - pocitac, klima a dalsi veci za 221000. Ted, o 10 let pozdeji si muzu koupit, v podstate totez, dokonce se stejnym kufrem, ale se vsim, co bylo v Thalii za priplatek, za 220000. To je super zprava.. S Thalii jsem nemel nejmensi problemy a jsem jeden z tech, kdo PRIVITAJI jen ty nejdulezitejsi kramy v aute. Pokud mam klimu, okna neotviram, zrcatka nastavim na zacatku a dalsi pouziti nastavovaciho mechanismu rad prenecham dalsimu majiteli. Nepotrebuju hafo asistentu, elektroniky apod. Jeste k nafte: v roce 2000 jsem koupil jednu z prvnich dieselovych Fabii, funglovku, za 339900 Kc v zakladu, SDI 65PS. Plus priplatky, central, klima, tazna koule 390000. Kdyz vidim skladoveho citrona za 284900, v lepsim zakladu (klima, pocitac, ABS, ESP, EBA, vyhrivana zrcatka mlhovky...) a nafte, pak je to naprosta SUPERcena a neni co komentovat. 95% casu travim v aute cestou do a z prace, 25 km tam, 25 km zpet, a k tomu, SKUTECNE vic netreba.. [odkaz]