Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Ford Mondeo Enterprise 2.0 (107 kW) včetně bi-xenonů za 590 tisíc Kč, Exclusive s výhodou 116.000,- Kč

65 komentářů

Tato nabídka je platná od 2.3.2009. Spíš jste měli napsat koncem května, kdy byla na Mondea do výroby poskytována sleva 35% z ceníkových cen. Jedinou podmínkou byla volba motoru 2.0 TDCi 103 kw. To bylo podstatně výhodnější než tato akce. Tento článek je jen PR Fordu. Na tu květnovou akci PR Ford nepotřeboval, proto se o tom nepsalo. Kvóta aut byla rozebrána do týdne.
Pokud vim, tak to byla akce Tonyho Charouze a na vyber byla 2l nafta nebo 2l benzin.
PavelG
Ta akce uz je hodne stara, Mondeo Exclusive jsem objednaval na zacatku dubna, ta akce je doted stejna, i ceny jsou stejne.
Pierro
Chlapci, chlapci.. je vidět v jakých vodách oba lovíte. Akce, akce, akce... A k tomu nejlépe i šrotovné a ještě slevu.
Takže abychom si tu něco řekli o základech kšeftu. Existuje nabídka a poptávka. Tady nejde jen o auta, ale třeba i o ten lančmít od vás ze sámošky. Tam taky smlouváš??
Takže hošani, pokud chcete sedlat jeden z nejlepších sedanů své třídy dneška, chce to odhadnout situaci a přijít si pro toho svého drzka když ti ho nabízejí skoro zadarmo. Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí a tyhle pláče nad zmeškanou akcí jsou ti platné jako mrtvému zimník.
A chodit žebrat o X slev?? Chlapci mám pro vás dvě docela zajímavé nabídky, na které budete mít i z podpory. První je poctivej škodylak z pětaosmdesátýho, ve druhym případě pak žigulík od kámoše z bazaru. Oba bratru za nějakých deset tyček na dřevo a technickou do konce roku. Tak co vy na to kovbojové?? K rybníku u vás za vsí vás to taky dovoze. Tak co, plácneme si?? >😒]
iudex
Petre, akosi ti Doktor (ci Galina Tatiana) chýba, ked suplujes jeho neprítomnost eurodrzkovským zargónom >😒]
P.S. ten Zigulák je stále aktuálny? >😒]
Pierro
Iudex, ten žigulík je stále aktuál. Nepoznám lepšie náradie na riadnu driftovačku pred kauflandom u vás na dedine... >😒]
Doktor mi pochopiteľne chýba ostatne ako všetkým z vás... 😄 a glinu nepoznám, to je Kylie parketa... 😉
iudex
No to by bola nostalgia... Za chlapcenských cias mali moji rodicia 105 L (L ako Luxus) a kamarátovi Ladu 1500. A to bolo v porovnaní so Skodylakom iné Ferrari. A tie pretácavé smyky boli nie paráda, ale v horsom pocasí bezná realita. Preto v kufri nosili v zime mech zita. >😁
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
PavelG
Heh, octavka je ale trosku neco jineho nez mondeo. Mondeo je paraety konkurenci superbu, ne octavky. Na urovni octavky je focus.
Katikakus
Mozna si to zkus precist jeste jednou a trosku se zamyslet. Pak znovu zareaguj.
Mala napoveda😒br /> [odkaz] 😉
PavelG
Nebojte, poznam ironii. Ale mela by aspon vychazet z realu. Za mensi penize dnes koupite i Octavku a to hodne vybavenou, ceny slezly i tam. Kdyz nekdo kouka po Fordu, nekouka po Skodovce z uplne jinych duvodu, nez jsou zrovna ceny. Ale chapu, ze omlete brepy kolem cen jsou vecna temata, proc ne :--)
iudex
A dobre vybaveného Focusa kúpis za sste mensie peniaze ako Octaviu... ako vravís, to je nekonecná téma.
PavelG
Toz, ona Fabia 1.2 HTP tez neni uplne spatna, i kyz ji chybi kus motoru, alias valec :--) Clovek by se divil, co vsechno se da prodat :--)
Katikakus
Ale no tak. To, ze Skodovka tady v Cesku zneuzivala "patriotizmus" (nechci pouzit slovo hloupost) mnoha lidi nemuze popirat ani zaryty fanousek teto znacky.
V okolnich krajinach se Skodovky prodavaly cca o 15-20 procent levneji, navic s lepsi vybavou. Nastesti diky konkurenci se to dnes nedeje v takove mire a tak neskryvane jako treba pred rokem. Porad je vsak v CR Skoda ve srovnani s konkurenci dost draha - kdyz vezmu v potaz, ze se jedna o druhoradou znacku koncernu VW.
ER
A to, že si někdo koupil Mondeo před akcí, to je čí hloupost, ty druhořadej značko.
Já bych byl naštvaný na Ford než na Škodu, že dělá takovouto cenovou politiku.
Deadlift
Kdyz nekdo koupil Mondeo pred akcemi jako novinku, tak dobre vedel, ze stejne dostal od prodejce slevu skoro jako v akci. 😉 Navic mel na vyber, bud vseobecne drazsi novinku na trhu nebo zavedeny model v akci v tu dobu treba Focus nebo S-MAX.

Zjednodusene Ford dava vybrat z akcni ceny nebo cenikove ceny s naslednou slevou od dealera. Vysledek je docela podobny a ma to logiku.

Tak srovnani s rozezranou Skodou a VW je docela liche, ktere donutila castecne az krize.
Katikakus
Tak jsem cekal, jestli se ozve nejaky "patriot". Tady jsou ovsem veskere argumenty zbytecne, takze dalsi diskuze postrada smysl.
Doufam jen, Eriku, ze se me nebudes snazit presvedcit, ze je Skoda z pohledu koncernu i trhu rovnocenna se znackou VW. To by tady mistni vtipalek mohl rovnou zacit spletat ty sve bajky o supermainstreamu a v pripade Skody by to teprv byla ta spravna zabava.
Pierro
ty mudrlante, ty si nejdřív udělej jasno ve svejch mokrejch snech, než začneš plkat nesmysly. jestli jsi to ještě nezaregistroval pojem supermainstreem je mezi odborníky dávno zaužívaný a každý kdo zná auta nejen z plagátů nad postelí mi dá za pravdu. takže trochu té makačky na sobě samém, občas priznicův zábal a uvidíš, poddá se to samo. 😉 😄 >😒]
Katikakus
>😁 :yes: Diky zes mi otevrel oci Pierro. Jdu do sebe, budu na sobe makat, drtit jazyky a jednou, da-li Buh, se mozna k tomu supermainstreamu propracuju - a ne jen na plakatech 😉
Pierro
Najdi si motlitbu k Apoštolu, k etalonu své třídy. A tu si opakuj každý večer před spaním.
Uvidíš, jednou se k tomu propracuješ. Chce to jen chtít a zodpovědně na sobě pracovat. Pamatuj jen ten kdo chce, získá... třeba i toho Passata, apoštola nejen tvých snů, ikonu třední třídy...
Deadlift
Ikona a etalon tridy to je jen pro ceskoslovenske majitele Skudky.
ER
Ano, jsem patriot, ale ne u aut. Teď jsem na 5 let utekl k Citroenu. Ale Škodovky jsem měl a nemůžu proti nim po odjetí cca 200 000 km říci ani popel.
Škoda je automobilka, která jako každá jiná v koncernu ( a to se netýká jen VW ) plní svou danou roli, aby nekonkurovala ostatním sesterským automobilkám. A že by byla popelkou nebo až druhořadou bych já neřekl.
P.S.: Cena výrobku je taková, jakou je schopen zákazník akceptovat.
Katikakus
Cti poradne - mluvil jsem o cenach v CR vs v zahranici. Capisce?
Otravná osoba
Ano, a to právě poslední větou vystihl. 😉
Katikakus
Mozna bys mel zacit cist na zacatku vlakna. Posledni vetu nikde nepopiram. Naopak, pisu o tom samem.
skejpa
>😒] >😒] >😒] jo, a jeste k tomu dostanes preci ten nejmodernejsi 1.9TDI >😒]
iudex
... a to se nevyplatí... >😒]
:yes: pobavilo mě >😁
PicoBello
😊)
Dinar
Akce dobrá, nic proti, solidní střední třída pod sedm set, to je dobrá nabídka, bohužel se ale budou muset zájemci spokojit jen s dýzly, jediný použitelný benzín v akci není. 😲
Pierro
budeš mít možnost svezení??
Dinar
V čem, v mondeu? Jediné, co jsem nejel je 2,2 dýzl.
Pierro
právě ten jsem měl na mysli...
a jak to vidíš s X1 bawůrkem?? dostane se ti pod kopýtko?? 😉
Dinar
Určitě, během prázdnin vím zatím o dvou akcích, na jedné bude X1.
Kdy se dočtem něco o tvém prohánění eresa a eva?
Pierro
no mám to v hlavě a jsem strašně líný to hodit do článku... ale věř byla to docela parádička... po dlouhé době jsem si za volantem vážně užil spoustu zábavy... No každopádně půjdu do sebe, polepším se a napíšu. 😉
Dinar
Tak huš, huš, neztrácej tu čas a piš. 😄 😉
Pierro
O víkendě na to sednu... 😉
Deadlift
Benzin Duratec 2.0 (Focus, Mondeo, Fiesta ST) v akci pouzitelny rozhodne je. Radeji drz pysk, kdyz jsi v nem nikdy nejel. 😉
Dinar
>😁 >😁 Jen si poplač, máš nad čím, současná nabídka benzínu u Fordu je opravdu bídná. 😉
Pierro
Hele ty jeden mudrlante, v čem jsi vlastně jel ty?? Když teda nepočítám tříkolku a dětskou sedačku u taťky v autě?? >😁
Deadlift
Duratec 2.0 znam velmi dobre (Focus, Mondeo), tak jako bidna nabidka mi tak uplne neprijde i kdyz moderni jsou dnes turba. 😉 Vi odbornici Modneo dostane take uplne novy EcoBoost 2.0. 😉
Pierro
Napiš o tom EcoBoostu více. Docela by mě ten motor zajímal. Ostatně duratec znám z obou tebou zmíněných aut taky. Nebyl špatný, ale v dnešní době je to přeci jen trochu včerejší model...
Deadlift
Priblizne jako u konkurence nebo u verze Ecoboost 1.6, ruzne varianty vykonu az do cca 280 PS.
Spekulace tam vsude kde je dnes T5.
[odkaz]
Nicco
Ecoboost je ale zatial iba v Amerike, naviac vsetko co ma turbo, je nachylnejsie na poruchy. Ked sa to spoji s vyvojom v USA, tak neviem, ci to bude spolahlivy motor.
Deadlift
Ano zatim. 😉 Ja vim, bude. Turbo neni zadna novinka. Motorovy vyvoj v USA-anglosasky patri k tem pomerne konzervativnim tudiz nejvice spolehlivym.

Nespolehlivost uz u downsizing otesovali jini, Ford si pockal a muze z toho ted patricne tezit.
white label
Tak že Ford si "takticky" počkal a teď konečně nakoupí ty motory třeba od VW! :yes: >😒] >😁

S tebou tu je dneska fakt sranda... :yes:
Ronault.
Taky mě to pobavilo... Buď jsou ostatní zastaralí, nebo Ford chytře čeká až to ostatní odtestují >😁 >😁 >😁
Deadlift
VW nema vubec 1.6T ani srovnatelne vykonny V6 3.5.
Ronault.
Ale má 1,4 TSI se 118 kW v Golfu, kolik má ten zázrak od Fordu?

Není v Mondeu vrchol 2,5 s 220 koňmi Duratec zatímco v Passatu 3,6 FSI s taky 220 ale kW?
figurka
V čem se ten V6 3,5 v Evropě prodává ?
figurka
Hlavně podle stejný "logiky" by sme měli oslavovat VW, že si "počkal" až ostatní otestujou CR.
Lze to vykládat různě. U VW, že zaspali dobu, u Fordu chytře promyšlený tah. >😁
white label
Asi tak..., to je totiž "logika" některých místních "odborníků"..., ale aspoň je tu "s nima" občas trochu sranda, hlavně když se sami berou tak vážně... >😒]
white label
"Vi! odborníci..." >😁 I ti! jeden odborníku.... :yes: >😒]
Deadlift
Ví. Jako vedet. S Y? >😁 To VYS VW odborniku.... 😉 Vis CO vyse. ... 😉
white label
Promiň, já zapoměl, že nezvládáš česky ani skladbu věty,
v tom případě ti tam totiž zjevně chybí "že", nebo alespoň čárka.
Zřejmě si byl rozhozen těmi motory, což plně chápu... >😒]
no ja som mal moznost sa previezt v 2,0 DURATEC v benzine v mondeu, ale to bolo volaco strasne, v tomto aute to bola hamba. :no:
rest
ehm, mozem vediet v com presne to bolo strasne?
Dost casto jazdim tymto mondeom, ale ze by som sa hanbil? 😲
na 2 litre velmi slabucke, lenive, nedobre sprevodovane, slaby krutak.Mozno som, len cakal viac ako ponuka Ford.
Dinar
Není to otázka přehnaného očekávání, Mondeo 2,0i je prostě zdechlina, ten motor je s přimhouřením obou očí použitelný tak ve focusu, s mondeem stěží pohybuje. Jediný použitelný benzín je 2,5T dobrý motor, jenže zas, mondeo je s ním stejně rychlé jako např. passat s 2,0T, ale s o dva litry větší spotřebou. Navíc cenově je to auto jinde, než kde se pohybují kupci mondeí, ford už prostě nutně potřebuje ty nové čtyřválcové turbomotory, nemluvě o nějakých solidních automatech.
Pierro
Dinare, že tys to Mondeo s benzínem ještě nejel??? >😒] >😒] >😒]
iudex
Tak tak, také dobré auto, ako je Mondeo si nezaslúzi byt degradované nedostatkom slusných benzínov. Najviac mi tam chýba nejaká obdoba 1,8 TSI, co vidím ako optimum pre auto strednej triedy.
Dinar
Souhlas. 😉
Navtech
Ono tomu Mondeu chybí daleko víc věcí, než jen motory. To takový VW... 😉
Deadlift
Alespon se udrzi na silnici... 😉
Navtech
Nojo, při těch výkonech jejich techniky se můžeš za jízdy i vyčůrat. Až se vrátěj k Sierra Cosworth, tak nad nima nebudu v týhle třídě ohrnovat nos. 😉 Zatim je to jen pro cesťáky s podomním zbožím.