Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Spy Photos: Volkswagen Phaeton - Facelift pro největšího

279 komentářů

Klaudius
Spraviť facelift kvôli 5-6 tisícom vyrobených kusov na 1-ročné dožitie, navyše na modeli, ktorý asi nezaplatil ani vlastný vývoj, to chce silné finančné zázemie, aj silný žalúdok akcionárov. Pretože pochybujem, že Phaeton dakedy budoval image značky takým spôsobom ako napríklad Avantime Renaultu. Vyhodené peniaze za nenaplnené ambície. Dávno ho mali z výroby stiahnuť a spraviť radšej včas nový Sharan a nový Touran, aby neboli v MPV-triede stále na chvoste.
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
peter222
Ked´že ide len o facelift prídu iba malé zmeny. Napíklad objednaju 6000
nových svetiel prípadne niejaké tie lišty. V interiéry zmenia poťahy,dajú iný volant prípadne niejakú tú ozdobu a na rok maju vystarané. 😉
Katikakus
Jenomze ten novy volant, nebo svetla musi nekdo vyrobit. Aby je mohl vyrobit musi pripravit nove formy a pripravky, vyvinout novy vyrobni postup a to vsechno s sebou nese obrovske naklady. A je rozdil, kdyz se tyto naklady rozpocitaji na stovky tisic vyrobenych kusu, nebo jen na 5-6 tisic. To same plati o latce na potahy. Takze tak jednoduche, jak si to predstavujes to rozhodne neni. Souhlasim s Klaudiem, ze to jsou vyhozene penize.
R32
VW to proste spraviť musí, pretože nadpolovičná väčšina kupujúcich Pheaton má a sú s nim spokojní. Takže si nebudú predsa kupovať presne také isté auto. Takto VW nepríde o prémiových klientov a keď príde new Pheaton... Drobné zmeny prídu vhod, a možno im príde vhod aj to, že okolie ani nepostrehne že si kúpili nový voz... Mal som možnosť sa povoziť na V10 TDI a auto ako celok na mňa spravilo fantastický dojem. Jednoznačne nedocenené auto, keby malo na maske štyri kruhy boli by čísla iné... ;-\
Klaudius
Phaeton je jasným dôkazom, že supermainstream neexistuje a image VW na prémiu proste nestačí.
Hammunasakra
Nu však oni se kupci Polo a Fabia atd. zase "složí" a brzy bude DALŠí Phaeton.. 😉
white label
Aha... a jak je to potom např. s Touaregem...? :-!
Klaudius
S Touaregom? Asi tak ako s Passatom alebo Golfom alebo hoci Multivanom. Prémiu reprezentuje Q7, poprípade Cayenne. Alebo v tomto prípade je prémiový Touareg a jeho bratia z tej istej linky obsadzujú v hierarchii nižšie posty?
white label
Srovnání Touaregu s Passatem, nebo Golfem je "mimo mísu".
Srovnání s Cayennem a Q7 při "shodné" motrizaci je naopak na místě...
Touareg je v podstatě velmi úspěšný "prémiový" model meinstreamové značky...
Klaudius
Kto chce, spraví si "prémiu" aj z dobre vybaveného Passatu...

Postavenie Touaregu je práve také ako postavenie iných modelov značky voči konkurencii na trhu. Alebo chceš nazvať prémiovými aj veľké SUV Peugeotu alebo Citroenu? Alebo novinku od Hyundaiu? Trochu vytriezvieť nezaškodí.
niekto tomu zjavne moc nerozumie. :no:
Klaudius
Tak nepíš, keď nerozumieš. 😉
nerozumies tomu Ty Klaudius. 😉
Klaudius
Sedel si niekedy v Touaregu, Q7, Cayenne? Videl si ich vôbec zblízka? Poznáš techniku, ktorá sa do nich montuje? Poznáš materiály, ktorými sa tieto autá pýšia?
Ty mi snáď chceš povedať, že Touareg je mainstreamový model dobre vybavený?
Klaudius
Samozrejme. VW je mainstreamová značka, tým pádom Touareg je mainstreamový model. Že dosahuje kvalít a má punc prémiovosti, je jeho plusom, ale ťažko môže byť so značkou VW prémiou. Najmä ak sú tu ešte Q7 a Cayenne, ktoré si s Touaregom presne vymedzujú svoje miesta.
Aha, takže aj PHAETON je mainstream, lebo ho vyrába mainstreamová značka. Takže aj 8C COMPETIOZNE je len subprémia...
Klaudius
Takže potom aj napríklad C6 je prémia? A veľké, dobre vybavené čínske limuzíny v koži s tonou elektroniky tiež? A čo sem pletieš 8C? Nepil si niečo?
Nie, ale aby to nebolo naopak.
Ty píšeš, že ani luxusný sedan od Citroena nie je prémia, tak prečo by mal byť od VW. Ale to je totálny nezmysel. C6 nie je prémia, ale Phaeton áno. A prečo? Lebo Phaeton je na úrovni prémie, C6 nie.
Z tohto mám pocit, že aj 8C Competizione je subprémia, lebo patrí pod Alfu Romeo.
Klaudius
Subprémia - pekný nezmysel, ktovie kým zavedený...
Vidno, že s C6 si sa nikdy neviezol.
Pierro
a ty si s C6 už nejaký ten kilometer pobehal?? >😒]
T613
Ty jsi někdy od někoho slyšel stížnost na C6? Já ne.
Ronault.
Já jo, včera jsem měl problém se jí udržet abych si udělal fotku >😒]
Pierro
no šel jsem s katalogem přes Libeňák pěšky až na Palmovku, takže vlastně jo... >😁 Jinak jsem v něm jel Praha - Boleslav a Praha. Takže cca 100 km jo. 😉
Klaudius
Konkrétne a presne trasu BA-Stuttgart a späť, aj keď za volantom možno len nejakých 300 km.
Pierro
no aj tak... aký si z nej mal pocit?? 😉
white label
Ne nikdo ty auta pořádně ani neviděl, samozřejmě kromě tebe...
Srovnávat Touarega s Golfem, nebo z SUV od Hyundaie, Peugeotu a Citroenu hovoří za vše...
Co tahle tvá "přímá konkurence" nabízela, když vyjel Touareg?
Mají aspoň dnes (po 6!letech existence Touaregu) v nabídce 8mi, 10ti, 12ti válec, podvozky na vzduchu apod.? Jaké jsou jejich schopnosti v terénu atd.? :-!
Klaudius
Jej, zas je tu niekto silne vzťahovačný. Si nejak zamilovaný do toho tvojhou Touaregu, nie?
😉
Stačí, nebaví ma už hádať sa s Tebou, je pozdná hodina, nebudem ti brať tvoj názor, a nechám si svoj.
white label
To ale prokazatelně není jen můj názor...
Proč je Touareg ve srovnávacích testech, srovnáván (s železnou pravidelností) s prémií, jako svou přímou konkurencí (včetně ceny)
a ne právě třeba s tím Hyundaiem, Peugeotem, nebo Citroenem
o kterých nepřímo tvrdíš, že k němu mají vlastně blíž...?
To je právě to vaření z vody o kterém jsem ti (ne ve zlém) před chvílí psal... :-! 😉
Klaudius
Touareg, P4007 alebo C-Crosser nie sú podľa teba v jednej triede? Ja predsa Touareg nijak neponižujem, ani neznižujem jeho kvality. Ani nepopieram, že má širší záber ako konkurencia, resp. začína na vyššej úrovni a vie (za patričné peniaze) ponúknuť viac. No keby mal byť v rámci koncernu skutočnou prémiou, proste keď sa povie VW Touareg, tak je to bez debaty par excelence, ťažko by sa dala obhájiť existencia Q7. To je auto ešte o stupienok vyššie, o tom sa predsa nebudeme hádať. Skôr si myslím, že Touaregu by mierne rozšírenie ponuky smerom nadol v úspechu ešte pomohlo.
😉
keby, len sedel chlapce moj.
😉
Klaudius
Tak ma pouč, kamarát. 😉
Ja nemusim nikomu nic dokazovat, z toho som uz vyrastol. 😉
Klaudius
Snáď ti nemám písať to čo 507--? (Najprv poriadne prečítaj, čo ti píšem, potom napíš reakciu.) Ja nepotrebujem aby si mi niečo dokazoval, ale rád sa poučím, pokiaľ mám v čom a od koho. Veľa vecí neviem a nepoznám, takže prečo nie? Ale pokiaľ to berieš týmto spôsobom ako si napísal, vyznejú tvoje argumenty len jak prázdne slová.
white label
Ten konec je rozumný, jen by neměl tolik moralizovat někdo, kdo je zrovna evidentně "mírně pod parou"...
Občas tu vaříš jen z vody a ještě se naparuješ, když tě někdo slušně upozorní, že v hrnci nemáš ani zeleninu, natož nějaké "maso"...
:-! 😉
presne tak a aj ta voda tam nebude vecne, lebo sa vyparuje. 😉
Klaudius
Tak moralizovanie v tom vidieť nemusíš, ide len o to, trošku si upratať pojmy, a nemiešať hrušky s kolečkami a ešte tvrdiť, že to tak funguje. 😉
No teraz musim s tebou suhlasit a dokonca by neuskodili si to upratat aj v niektorych hlavach, ze. 😉
Suhlasim az na to, ze Cayenne by som uplne do jedneho porovnania nedaval s Q7, tu treba porovnavat skor s GL, ale ak si to myslel, len v ramci koncernu a ako vseobecne auto rady SUV, tak by to sedelo.
white label
Myslel jsem jen "technickou" (ne značkovou) "prémiovost" těchto vozů..., bez ohledu na specifické zaměření, nebo jejich velikost apod.....
:yes:
Klaudius
Tak ale tu ide tak o techniku ako aj o značku. Prémiovosť či neprémiovosť je, povedal by som, aj trošišku subjektívna záležitosť...
Premia je realita, ktora so subjektivnymi pocitmi nema nic spolocne. 😉
Klaudius
v tomto kontexte omyl
Hmm, takže aj Bentley môže byť lowend, ak mám taký pocit?
Ronault.
Není podstatný tvůj pocit, ale množství lidí, kteří ten pocit mají... čím více lidí tcrdí o určitém autě, že je dobré, tím dříve se stane jeho značka "lepší". Jeden bojovník VW s pojmem supermainstream nikdy VW od mainstreamu neosvobodí, miliony ano.
omyl je to, len pre tych co nemaju o autach ani sajnu. 😉
Klaudius
áno, pán odborník
To, že image určité značky posilují modely, které jsou samy neziskové, není nic nového. Phaeton je toho klasickým příkladem a automobilky vědí líp než my, proč do nich investují.
Jinak - co zůstalo třeba na dnešním Méganu z imageových prvků Avantimu ? Sám Renault je odhodil s předchozí generací Méganu.
K Touranu a Sharanu - zkus nakouknout do prodejních čísel, dost lidí si nemyslí, že jsou na chvostu.
Klaudius
Spomínal som prínos existencie Avantima, tento voz nebol a ani nemal byť predjazdcom hromadne búchaných modelov. Prínos sa totiž nemeria iba počtom predaných kusov alebo zavedením konkrétnych prvkov do praxe. Sú aj iné aspekty, ktoré očividne nedoceňuješ.
Phaeton budoval VW určite lepšie image než Avantime Renaultovi. Renault bol pred a je po Avantimovi tým čím bol.
Klaudius
Opakujem to už x-tý krát. Čítaj, študuj a uč sa. A nepíš nezmysly.
To nie je nezmysel. Kde bol RENAULT? Normálna mainstreamová značka. Kde je dnes? Normálna mainstreamová značka, ktorá sa do dejín zapísala nezvyčajným dizajnom a tým, že má 10 aut, čo má 5 hviezdičiek v EuroNCAP(aj keď najbezpečnejšie autá určite nie, čo nám potvrdil ADAC). Na to bol treba Avantime? Ani náhodou.
Klaudius
ADACu never, najmä pokiaľ ide o nenemeckú značku. Svojou "nestrannosťou" je pomerne známy, to by si už ako znalec mal vedieť.
Phaeton je silně ztrátový projekt. Navíc, v produkci nedosahoval exklusivity konkurentů, byť na to kvalitativně měl...

Avantime pomohl Renaultu budovat image "tvůrce automobilů", čili kreativních a designově pokrokových vozidel, nových karosérií a podobně.
iudex
Z úcty k Tvojmu nicku Ti nerád protirecím, ale u ludí, s ktorými sa stretávam (nie automobiloví dizajnéri, mimo fachu, bezní konzumenti) Avantime nielenze k nicomu Renaultu nepomohol, ale ho nik ani nezaregistroval. Tým ale nehovorím, ze by to u Phaetonu bolo inak...
briza
Ja si naopak myslim, ze pokud ma nekdo v garazi Avantime a dokaze ho usetrit/udrzet do doby nez bude v kategorii veteranu bude mit jednou velmi cenene auto.
iudex
To moze byt; bude to dané ale najma tým, ze vela takých áut nebude (omne rarum carum).
Klaudius
Nie, to bude, a vlastne už je dané jeho výnimočnosťou. Phaetonov je tiež len zopár a kto sa za nimi obzrie? S Avantimom zastaneš na parkovisku a o chvíľu je okolo neho strapec ľudí.
Taký model robí česť svojej značke.
Dinar
Viděls to auto i jinde než na obrázku? Jel jsi tím? Myslím to vzhledem k tvému nadšení, protože Avantime je maximálně průměrné auto, a své značce dělá jméno snad jen jako příklad jejich schopností dělat auto, které nikdo nechce. :-!
Klaudius
Šiel som s dvojlitrom turbo s manuálom a dávnejšie so šesťvalcom s automatikou ako spolujazdec. Napriek "bežným" motorizáciám šlo to auto ako sen.
Že to auto nikto nechcel? Ako keby bolo navrhnuté pre hromadnú produkciu a predaje... Malo byť a aj bolo výkladnou skriňou schopností a invencie značky. Isteže, bolo stratové, malo pár náročných technologických uzlov, skúšalo nové riešenia a nové matriály, k čomu nenabral odvahu nikto iný. Za toto skladám Renaultu poklonu.
Cenu značky nemožno vidieť len cez počty predaných kusov.
Dinar
Co to meleš o počtech, v této diskusi??!!O tom tu nikdo nemluví, pokud je podle tebe Avantime auto, které, "šlo ako sen", pak je zbytečné diskutovat, je to podobné jako s místní ruskou šlechtičnou, podle té stará C5 s šestiválcem taky jede jako sen, prostě jsou to ta nejlepší auta, užijte si to.
Klaudius
Evidentne máš o "jazde snov" trochu iné predstavy. Skús mi ich priblížiť, možno nakoniec pochopím. 😉
Zdá sa, že sa chceš držať svojich zaužívaných predsudkov, alebo máš osobnú skúsenosť, podľa ktorej ktorýkoľvek francúzsky výrobok na ten nemecký nemá?

Ty možno považuješ za najpríjemnejšiu jazdu pobyt povedzme v A8, ja zase v C6. V tom je medzi nami rozdiel.
Dinar
Jiné představy? Tím myslíš, že mě neodvaří projížďka v něčem se šestiválcem? V tom případě ano, pak jsou mé představy jiné.
Ronault.
No jo, driftuje se s tím kolem Lídlu špatně, do zatážek se to naklání a nemá to sportovní sedačky... Prostě nic co by spojovalo s kvalitní jízdou :no:
Dinar
Tohle zkoušej na sobě podobná mimina, truhlíku. 😉
Pierro
klid hombre... nenechávej se tak unášet... 😉
Ronault.
Chápu, že dokážeš jen urážet, ale ještě to s Tebou zkusím.

Z tvých srovnávacích testů na blogu je patrné, co považuješ za kvalitní svezení a čemu dáváš přednost v chování auta, proto není divu, že pro Tebe Avantime či C6 a jim podobní s jiným zaměřením na jízdu nemají šanci. Je sice trochu smutné, že se od toho nedokážeš oprostit, ale co už.
Pierro
klid, už jsem domluvil stodvaciášek na severní smyčku. Tam panáček pozná co je to chování auta na limitu... >😒]
Ronault.
Některá auta mají limit už při stání na parkovišti, ale co jsem slyšel o tvém stodvaciášku, tak limit najde jen pravý mistr volantu z mistra elegance >😒]
Pierro
podívej někdo má limit při stání a ani nepotřebuje auto. Podívej na jednoho nejmenovaného doktora... >😁
Ale poctivej stodvaciášek, ten ti vytáhne i nudli z nosu... >😒]
Dinar
Nepeskuj mě, nemáš na to se svým "driftováním kolem Lídlu" nárok.

Mé preference jsou tím, co se odráží ve výběru auta, které si pořídím, toť vše. Pokud ale hodnotím nějaké auto, dělám to vždy v kontextu jeho konkurence, tedy na MPV nebudu nahlížet optikou pětkového BMW, logicky. Nic to nemění na mém názoru, že Avantime je technicky a jízdně naprosto nezajímavé auto, ovladatelností podprůměrné, komfortem max. průměrné, a to v kontextu konkurence vyšší střední, která byla jeho ambicí. Citroen C6 je naprosto jiná story, a tahle auta já bych do jedné věty nikdy nedal, tohle je tvé zjedondušování a tvůj boj. :-!
Pierro
vážení přátelé.. ANO... 😉 >😁
Ronault.
Beru, ale já nahoře reagoval na Tebe a tvou reakci, že někdo považuje jízdu v C5 za sen a tys to vylučoval. C5 rozhodně konkurent BMW 5 není, stejně jako C6 není konkurent Avantimu, protože Avantime není vyšší střední. Popravdě ani nevím s čím chceš Avantime srovnávat.
Ronault.
Resp. jak jsem psal níže, šlo spíše o důvod výroby Avantimu a tam rozhodně o jízdní vlastnosti nešlo, spíše o komfort a prostornost ve všech třídách. Popravdě bych se nedivil, kdyby to Renault ladil tak, že dvakrát obkroužili okruh a řekli OK, jet to jede, má to jen vypadat.
Dinar
Jízdu ve staré C5, stejně jako v Avantimu může považovat za sen pouze ryzí fanoušek, a to hodnoceno v kontextu třídy každého z nich. Pokud u Avantimu můžu přijmout logiku, že o ty jízdní vlastnosti až tak nešlo, mělo to být jinak pojaté ztělesnění prostoru na kolech, pak o C5 jako naprosto klasickém zástupci své třídy můžu s klidem říct, že to ve své době a své třídě bylo jedno z nejhorších aut, nemluvě o dnešku. To že má unikátní řešení odpružení z něj dobré auto nedělá. C6 je na tom ve vyšší střední podobně jako zde diskutovaný Phaeton v lux. segmentu, konkurenceschopný produkt, i když s některými ale, který nemá dostatečnou image na soupeření s pětkami či éčky. Jiná věc je, že jeho přímé srovnávání s Phaetonem je mimo mísu, ta auta se třídně míjejí, se vším, co k tomu patří, motorizace, výbavy, varianty pohonu.
Ronault.
Souhlas. Haleluja. (I když o hodnocení C5 jsem četl a zkoušel jiné vlastnosti, ale budiž)

Mě zaráželo, jak dokážeš ty a ostatní hned smést Avantime jeho jízdními vlastnostmi apod. Stejně jako Avantime (diskutéra myslím) smete Phaeton tím, že ničím nezaujal.

Ferdinant chtěl udělat dokonalé auto, které mělo posunout image VW hlavně na poli luxusu a kvalit, Renault jen další MPV kousek a designový kousek.

VW se to ale vyplatilo, protože lux. nevýjde z mody nikdy, MPV jsou ale teď trochu mimo a střídají ho u rodin často SUV, takže tady to Renault projel.
Dinar
Anebo jen nebyl Avantime tak dobrý, jak si myslíš. 😄 Ale to je jedno, každopádně já nějakou paralelu mezi Avantime story a Phaeton story nevidím.
Dinar
ten tvoj Avantime teda vybudoval image znacky, hlavne, ked priniesol, len prevratny design a ostatne je obycajny priemer.Dokonca aj v samotnom Francuzsku ich jazdi velmi malo.A ze sa za nim obzera vela ludi, to bolo na zaciatku, ale teraz sa za nim neobzrie nik a ked sa obzrie, tak, len kvoli tomu vesmirnemu zjavu. 😉
Klaudius
Objavil si Ameriku... 😉
Presne toto trepú o Avantime ľudia, ktorí ho poznajú iba z obrázkov.
ale nehovor. 😉
Klaudius
Zdá sa, že som trafil...
Ty sa trafas vzdy. >😁
Klaudius
Ale čo si, zväčša strieľam mimo, niekedy som ľavý jak turecká šabľa... 😉
Ronault.
Jé, ty čekáš, že auto plánované pro několik stovek až tisíc kusů ročně potkáš každý den na ulici? Já třeba taky ještě nepotkal 8C a netruchlím. Rozdíl, proč Renault neudělal coupé nebo lux. limuzínu je v tom, že na tyhle vozy Renault nemá zacílenou zájmovou skupinu. Už od 80. let se soustředí na rodinné a velkoprostorové vozy - 1. MPV Espace (současně s Voyagerem), 1. nižší střední MPV Scénic (auto roku, stále etalon třídy), Modus, i to první Twingo bylo tak trochu MPV, aspoň pojetím prostoru...

Proto je logické, že si Renault dovolil MPV prvky zařadit do coupé v Avantimu a do vyšší střední ve Vel Satisu. Šlo o ne velké série a předvést, kdo tenhle typ aut dělá a umí nejlépe.

K rodinnému charakteru také patří zaměření na bezpečnost a tam taky bodoval.

Popravdě mě zaráží nejen tvá nechápavost Avantimu.
Ja mam na Avantime proste iny nazor ako Ty a to je cele.Napr. taky ESPACE je pre mna podstatne lepsi vyrobok, ktoremu patri moje uznanie.
Ano ja viem velmi dobre, ze su domenou Renaultu MPV a pri nich by mal aj zostat, ale nemozem sa pozerat na to ako tu niektory z Vas robia z AVANTIME spickovy vyrobok, ktory buduje image znacky.
Ronault.
Tady ani nejde tak o Tvůj či můj názor, tady jde o to, proč Renault Avantime začal vyrábět. Důvody propagace tam měl a nahoře jsem ti je popsal.

Avantime byl špičkový hlavně svým pojetím, designem, odvahou a prosazením MPV prostoru všude. Zbytek byl průměr a například napasování volantu podprůměr (chápu, že chtěli ušetřit, ale takhle to celé korunovat? 8-s )
No vidis, teraz si to napisl inak a celkom rozumne, az na to, ze ja mu uznavam akurat tu odvahu. 😉
Ronault.
O tu jim taky šlo nejvíce, takže aspoň tohle splnil i u lidí, kteří jinak tuhle značku mají na """hate listu""" 😉
Myslím, že projekt Avantime pomohl Renaultu získat nový designový styl, ze kterého čerpal prakticky dodnes. Avantime připravil automobilovou scénu na Mégane II, Scénic II, Espace IV a další.
Klaudius
Čiastočne. Jeho hlavný prínos je v tom, čo si písal v príspevku vyššie. 😉
iudex
Presne tak. K image znacky prispel napr. Passat CC daleko viac (a za podstatne mensie peniaze) ako Phaeton.
R32
Tak to sa mýliš, Pheaton je iná kategória a oslovuje úplne iné skupiny ľudí ako športovo ladené CC. Navyše (nech už sú čísla aké sú) sa VW dostalo do prémiového segmentu čo má vplyv aj na nižšie kategórie... Rozhodne je v globále Pheaton pre VW prínosom.
iudex
Nesúhlasím. Imidzový prínos konkrétneho modelu pre znacku velmi nesúvisí s jeho umiestnením do vyssieho segmentu. Image znacky vytvára predovsetkým nieco, co ludia ako kvalitné, pekné, technicky dokonalé, dizajnovo pútavé ci inovatívne vnímajú. Nenápadný sedan luxusnej triedy, o ktorom vela ludí ani netusilo, ze sa vyrába, ktorý neprisiel do triedy (tusím okrem bezprievanovej klímy) s nicím objavným a novým, ten k povzneseniu image neprispel ani zdaleka tak ako spomínaný Passat CC. Ten naopak registruje kazdý, kto ho prvýkrát uvidel a na 99% pozitívne s údivom: toto je Volkswagen? Dobré....
R32
S tým prvým dojmom ľudí na CC máš pravdu no CC je vlastne "iba" Passat prezlečený zo slušivého obleku do perfektného športového dresu. Pheaton tvrdím a budem tvrdiť svoje, veď sa len poobzeraj tu na fóre okolo seba, každý Pheaton uznáva, špičkový je práve po technickej stránke a jeho riešeniach, problém je nenápadný design a znak na maske, v tom sa určite zhodneme. Malé autá zarábajú na veľké a veľké robia image tým malým... Pozri sa na príklad A3, čo je na tom aute tak úchvatné? Je to v "podstate" Golf s 40% prirážkou za kruhy na maske. Dokonca ani quatro tam nieje Audiňácky Thorsen ale Vágenovský Haldex... No práve image veľkých a uznávaných modelov A8, A6 prípadne športovcov TT, A5, R8 robia image aj malej trojke...
Klaudius
Phaeton po stránke kvality uzná každý, kto ho pozná. Ale koľko ľudí ho pozná? Väčšina na ulici sotva zaregistruje, že je to VW a málokto spozná,že to nie je bežné auto, nieto že by ho ešte identifikoval.
Passat CC spozná podstatne väčšia skupina ľudí a obzrú sa za ním napríklad aj tí, ktorí ho nepoznajú. CC buduje značke meno výrazne viac a pozitívnejšie ako Phaeton, bez ohľadu na triedu a cieľovú skupinu zákazníkov.
To, čo píšeš Ty, je zrejmé znalcom áut, a má cenu v ich očiach - ale to je dosť malá komunita ľudí.
Hammunasakra
V čem (konkrétně) spatřujete tu "kvalitu"? 😉
PS: Doporučuji POROVNAT "sofistikovanost" podvozku "levného" Citroën C6 a LUXUSního vozu vw - modelu Phateton 😄
PPS: Ta jeho (PHAETONova) "lepší" verze je o něco LEPŠÍ, ale i u té (pokud vím) už zjistili že MUSí předělat přední nápravu...
Pěkný den (NEznám moc "supernáročných/movitých", kteří by ve třídě LUXUSních vozů dali před VŠÍM ostatním - Mercedes, Lexus, BMW, Jaguar, Maserati, nově Porsche a Aston Martin ... dali PŘEDNOST produktu vw - který se jim spíše NEvyrovná.. 😄
white label
Jistě jen čirou náhodou, sis vyjímečně nevzpomněla třeba na AUDI...
:😉 :-! 😉
Hammunasakra
Tak to mi NEbudete věřit, ale PŘíííííSAHÁM že to byl OMYL! 😉
Opravdu!
PS: Proti A8 já NIC NEmám! BEZ ironie (tedy volila bych asi JINAK, ale zatímco Phaeton má "automaticky" POSLEDNí místo, Audi A8 je ... "prostě jedna z variant" 😄
Dinar
"NEznám moc "supernáročných/movitých", kteří by ve třídě LUXUSních vozů dali před VŠÍM ostatním - Mercedes, Lexus, BMW, Jaguar, Maserati, nově Porsche a Aston Martin ... dali PŘEDNOST produktu vw"

Ale, Mlho, vždyť o tom tady již dobrou čtvrthodinu (80 příspěvků) hovoříme. Je to ten zásadní problém Phaetonu, znak VW.
Hezký den, blesku. 😉
Klaudius
Tentokrát s Tebou zase súhlasím. Človeče, koľko tvárí dokážeš za večer vystriedať? 😉 >😁
white label
Tolik, kolik jich "kdo" chce (nebo potřebuje) vidět... 😉
Dinar
😄 😉
kde vidis striedanie tvari na dinarovych prispevkoch? 😲
Klaudius
hľadaj 😉
white label
:yes: >😁
Hammunasakra
OBJEVILA jsem "ameriku"?? 😄
PS: Tak to se OMLOUVÁM (já tenhle týden totiž "děsivě" NEstíhám... 😉
PPS: Tak tu NEzlobte..
Pěkný den/dny - týden! 😄
Ked hovorite o tej kvalite, sedeli ste uz v tomto aute a mali ste sa moznost aj previezt?
Ak ano, tak neverim, ze taka skusena zena ako Vy, ste tu kvalitu mohli prehliadnut aj, ked ide o znacku, ktoru nemate v laske. 😉
Hammunasakra
Ne znám jen jeho "kvalitnější" klon - je "atraktivní" a místy ZAJÍMAVÝ, ale dnes už jsem si JISTA - NEMÁ to "niveau" co vůz této kategorie má mít (a s tou "slabší" přední nápravou a řízením - to je bohužel FAKT) 😉
PS: Ve "své" kategorii je POVEDENÉ Scirocco - ve "své" kategorii Phaeton povedený NENí ... MŮJ názor 😄
Je to VW, ale je to kvalitne auto, ale to clovek pochopi az, ked si ho vyskusa.
Tym nechcem povedat, ze by som si ho kupil, ale tvrdim, ze je to auto, ktore si zasluzi byt porovnavane s premiou. 😉
Dinar
Fakt zbytečná debata, nemůžeš čekat od někoho, kdo s vážnou tváří tvrdí, že stará C5 V6 je výborné auto, že by byl schopen zhodnotit kvality čehokoliv na čtyřech kolech, tedy ještě vyjma Bristolu, tomu se těžko oponuje. 😉
Hammunasakra
Spíše používám slova jako: "Výrazně PODceňované" apod., ale než budete takhle RADIKÁLNí - zkuste si o Citroën C5 nejdříve něco PŘEČÍST 😉
PS: Dokonce to může být i v ČEŠTINĚ (ale NE ve Svět Motorů - zkuste třeba AudoDiesel či AUTO-MOTO speciál a nebo to vemte "rovnou" celkově a mrkněte na OJETINY 😄
PPS: Já mám prostě "pohled" spíše jako ONI (a vy spíše jako ten Svět motorů 😉
JÁ si te svůj ponechám (jestli vy ten svůj - kdybyste se někdy s nějakou verzí s Hydractive III+ projel /tzn. 2.2 HDi Biturbo, V6 2.7 HDi Biturbo či V6 3.0 benzín/) - to NEvím (ale že by se vám některé představy "narušily" - to je celkem PRAVDĚPODOBNÉ
Pěkný den 😉
Dinar
Ale, teti, neblábolte, o tolika typech aut, která já mám projety, ty si ani nestačíš přečíst. Diskutuj tady s hochy na téma, jestli je HDI víc PSA nebo Ford, to ti jde, nebo sni o Bristolu, ale nesnaž se tu dávat hodnocení aut z pohledu řidiče, tady jaksi nemáš kde brát, z těch tvých textíků je to příliš znát, a ani poctivé čtení Autozeitungu tě nezachrání. 😉
Pierro
Dinare, ty jsi na Kylie zlý a zaujatý... ;-\
Hammunasakra
NE"smudí" tady něco? 😉
PS: Že by SEBEchvála? 😄
PPS: Ehm, to s tím "řidičem co nemá kde brát" - to "podle sebe soudím tebe"? To byste NEměl dělat ... ono JSOU (s HODNĚ vysokou pravděpodobností 😉 ) totiž lidé, kterým VÍCE "luxusních" vozů stojí v garáži - než do kolika jste vy měl možnost jen "nasednout" v nějakém showroom(u) 😄
A buďte tak LASKAV a své "mindráky" si "řešte" (spíše) přes někoho (vám) "odpovídajícího" 😉
Pěkný den (mně v MÉM voze(ch) a vám v tom vašem 😄
Dinar
"podle sebe soudím tebe" ano, to na tebe přesně sedí, teto autozeitungová.

Co se sebechvály týká, máš evidentně nějaký problém s chápáním významu slov, chválí se někdo, kdo o sobě tvrdí, že něco umí, třeba lépe než ostatní, tedy tvrdil-li bych, že jsem nejlepší řidič široko daleko, mohla by ses tu na téma sebechvála rozepisovat svým nEoDO?Lateln(ý)m způsobem zastydlé puberťačky, jak dlouho chceš. Nic podobného jsem ovšem nenapsal. Na druhou stranu jsem od tebe nečetl jediný text se srovnáním jakýchkoliv dvou aut, tedy myslím smysluplný text s hodnocením majícím strukturu, používajícím nějaká kriteria, vždy je to jen nějaká křečovitá poznámka za níž máme všichni cítit skryté (já vím), ale nikdy se nic nedozvíme, maximálně, že to bylo v nějakém testu v nějakém časopise, profíci a bla, bla, jenže odkaz k danému testu nikdy, nemluvě o vlastní řidičské zkušenosti.

Že jsou lidé, kteří mají v garáži více luxusních vozů, než já kdy projedu? No, proč ne, jen nechápu jak to souvisí s naší debatou, ovšem chtěla bys-li tím naznačit, že tys jedním z těch lidí, pak promiň ale tolik smějících se smajlíků by tohle vlákno neuneslo. 😉
Hammunasakra
PROČ začínáte "tetoautozaitungová"??
K vašemu poslednímu odstavci - nu možná tam nějaká souvislost bude (smajlíku se sem vejde docela DOST, řekla bych 😉
Dinar
Netrap se, 😉 i z důvodů, řekl bych, zcela přirozených, my dva nemůžeme v přeměřování soupeřit.

A popravdě, mě ani debaty v tomto stylu moc neberou, stačí když zastrčíš svůj "Svět Motorů" zase do kalhotek. 😉
Hammunasakra
Takže po "tetaautozeitungová" přichází "zastrčitSvětMotorů do kalhotek" a "zastydlá puberťačka"? - tak tohle tedy NEbaví zase mne :no: 8-s
Citroenjehistorie
Nechcete tady srovnavat Phaeton s C6 ze?? ;-\ To jste trosku(spis hodne)mimo misu.Hezky vecer vam preji 😉
white label
To určitě nechce..., Kylie je totiž bytostně přesvědčena, že C6 je daleko sofistikovanější, dokonalejší a komfortnější vůz...
😉 >😒]
Hammunasakra
To víte že CHCI 😄
Krom toho že jsem si to myslela "i dříve", tak jsem o tom viděla v tv viděla "autopořad" a tam "došli" k STEJNÉMU výsledku - i když z nějakého (záhadného) důvodu si dost lidí myslí spíše opak..
PS: Já se ("nudně") opět SHODUJi s názorem profíků 😉
Pěkný den (v tom voze se sofistikovanějším podvozkem - tedy podle těch NOVINÁŘŮ 😄
Dinar
Určitě dáš nějaký odkaz, že. 😉
Pierro
Nerad se opakuji. Ale panstvo ty vaše C6, Phaetony a podobné omyly tu na mě prosím nezkoušejte. Jen tím dokazujete kam až zašla vaše zaslepenost a neznalost. Říká vám něco sportovní sedan s motorem za zadní nápravou?? Říká vám něco zvuk motoru na který se nezapomíná?? Co takhle práce se sytičem a dávkování meziplynů??? Je vidět že ne. Tak doporučuji stodvaciášek alespoň v Sosnové (pro neznalé - nejedná se o hřiště u Kladna) abyste alespoň z části pochopili o čem je radost z jízdy. OšKLivý dEn... >😒] 8-s
Citroenjehistorie
Nejste nakonec vy sama novinarka?To by odpovidalo.. 😉Phaeton vs C6 je k smichu.Hezke odpoledne s myslenkami na vas nelepsi vuz planety Citroen C6 3,0 HDI...mozna by to chtelo trosku soudnosti v tom porovnavani 😉
Hammunasakra
NEjsem (ale kdysi - v minulém tisíciletí - jsem .. no VÍM jak to redakci(ch) "chodí" 😉 )
Phaeton vs Citroën C6 není ani tak "k smíchu", jako spíše "k pláči" - ale asi záleží z které strany se na to díváte 😄
PS: Ten TEST (zhodnocení použité techniky a do jisté míry SROVNÁNí) jsem přeci NE"vymyslela" já - jinak ale i dle svých skromných znalostí, s ním SOUHLASím (působíto, že vy ne - V ČEM se dle vás oni "profíci" mýlili?)
PPS: Tak Citroën C6 3.0 HDi je dle vás nejlepší vůz planety? Nu, mně příjde "zajímavý" (a jezdí/řídí se se mi VÝBORNĚ a velmi sofistikovaná konstrukce podvozku je samozřejmě NAD naprosto konvenčním řešením třeba u vw Phaeton - pocitově C6 po jízdě hodnotím trochu jako model CL od Mercedes a "unesl" by i OSMi-válec a shoduji se s materiálem z českého časopisu Týden, kde je popisován jako jeden z NEJ"podceňovanějších" vozů na trhu), ale NEJLEPŠÍ - to je (samozřejmě) NAPROSTÁ "bubost"
To by mne docela ZAJÍMALO - CO vás dovedle k tomu, něco TAKového vůbec napsat? .. když přeci VÍTE, že "nejlepší" je BRISTOL (Fighter T) 😉
A neb "ironii" asi NEoceníte - já VELMi vysoko hodnotím a za VYNIKAJÍCÍ vůz považuji i Mercedes CL 6.3 AMG a MOC se mi líbí konstrukce Nissan GT-R a i přes zde s mírnými "rozpaky" přijatý Aston Martin One-77 - možná to bude/je MNOHEM lepší automobil, než si umíme představit ("působí" na mne ČÍM dál tím LÉPE!)
Pěkný den (a než vw vw Phaeton - to bude "lepší" zřejmě ve VŠECH ostatních "variantách/modelech" ve třídě /to je zřejmě REALITA - kvalitně zpracovaná palubka je tady "hodně málo" - to prostě NEstačí/ - a že vůz "teoreticky" i cenově O TŘÍDU NÍŽ, jakým je Citroën C6 používá i TAK "lepší/sofistikovanější" techniku - zde se SHODUJi s oním Automagazínem a shledávám to "smutné" ;-\
Citroenjehistorie
To neni jenom o palubni desce mila pani.Ty auta jsou obe uplne nekde jinde.Je to jina trida ne pouze velikosti..Moc ctete,ale to i ja.Navic auta opravuji.A verte ze Phaeton je nedocenene auto,jelikoz ma znak vw.Kdyby to byl citroen psala by jste sve bozske citroenarske ody.Zatim nema citroen v teto tride co nabidnout..az bude mit(pokud vubec)tak muzete srovnavat.Phaeton je proste jinde(v jine tride)Hezke odpoledne preji. 😉
Hammunasakra
Milý "pane" 😉 - máte pocit, že NEvím že ty vozy spadají každý do jiné třídy?
Milý "pane" 😄 - máte pocit že to srovnání (porovnání konstrukce vozu) jsem "vymyslela" snad já (já s ním JEN SOUHLASím :yes: 😄 )
Milý "pane" 😉 - o VELIKOST v tomto přídadě NEjde - jde o konstrukci PODVOZKU a neb "moc čtu" 😄 - tak lidé od vw už "hlásí" a "přiznávají", že přední náprava a řízení se MUSÍ změnit..
Mimochodem V ČEM (konkrétně) vy spatřujete, že je Phaeton tak "zajímavý"?
NEvím a NEchápu PROČ do toho stále "zatahujete" něco jako "citroenarske ody" - OPAKUJi, že srovnání (a následnou KRITIKU konstrukce phaeton) s C6 jsem NE"vymyslela" já..
Pokud jste "profík" - asi DOVEDETE posoudit rozdíl v konstrukcích podvozků (NEjen Phaeton-C6, ale hlavně Phaeton - konkurence).
Takže když už jsme u toho - vy byste (čistě teoreticky) ve třídě volil PHAETON? A s jakou motorizací? 😉
Pěkný den (a diskuze NEbyla o tom že je Phaeton "v jiné třídě" - to jsem JÁ SAMA napsala! - ale že i vůz o třídu NÍŽ je na tom konstrukcí podvzku "lépe" 😄
Citroenjehistorie
Proc je nikdo a nikde v jizde neporovnava?Jelikoz to jsou dva jine svety.Co se tyce ze vw reklo ze se musi pr.naprava vylepsit,je snad v poradku ne?Nebo mi chcete rict ze nove modely maji novy pouze obal?Co se tyce konstrukce,chtel bych videt jak by pracoval ten Citronuv z C6 na Phaetonu....nejspis bych si pri pohledu na nej vzpomnel na 120 a jeji brutalni odklony na zad.naprave.Zkratka a dobre:kazdy podvozek ma svoje pro a proti a je dan ke svemu ucelu.Ucel takto luxusniho auta je komfort...a tim se mu C6 proste nevyrovna.Hezke odpoledne 😉
Hammunasakra
Nu - já bych v tomhle "dala" spíše na ty "novináře", NEzlobte se 😉
PS: A NEvím proč stále "zmiňujete" ten Citroën (jinak uchycení kol přední nápravy - dvojité lichoběžníky - mají myslím OBA modely) - srovnávejte Phaeton se JEHO "kategorií" - kde je asi "nejslabší" (nebo vy myslíte že je "konstrukčně" DÁL před bmw 7 a mercedes S atp.?) - a ještě jednou - to o celkové sofistikovanosti konstrukce podvozku vozu LUXUSní třídy Phaeton a vozu vyšší střední Citroën C6 jsem NE"vymyslela" já - ON (phaeton) dopadl "špatně" a i vůz "o třídu níž" byl v tomto směru LEPŠí (dál)
PS: Mimochodem NENí to poprvé, když zde CITUJi nějaký test - docela ČASTO se to setkává "s nevolí" (nebo řekněme "s nedůvěrou" - a to NE"cituji" takové "komedie" jako je Svět motorů, ale "rozumné" zdroje informací, jako je Evo, TopGear, AutoCar a z českých pány Vaculík(a) a Hyan(a) - prostě "muzí" mne jestli jsem vám "narušila" sen ale jestli vás zajímá PRAVÁ KVALITA - tak doporučuji "snít" trochu jiným směrem - JAKÝM konkrétně je jen VAŠE věc - jinak samozřejmě ani s Phaeton/Continental GT vysloveně "chybu" NEuděláte - jen za tytéž (podobné) peníze to asi "šlo lépe" - tolik MŮJ názor (no, ehm, NEjen můj 😉 )
PS: Zrovna s tím KOMFORT - tam je právě ten "konstrukční fígl" ta "sofistikovanost" konstrukce - zrovna TAM Phaeton opravdu PROHRAJE - ale to NENí důležité - já osobně bych ve velikosti Phaeton raději volila SKVĚLÝ Mercedes CL 6.3 AMG - a myslím že bych měla vůz co má lepší motor a ještě "příjemněji" a "snáze" se ovládá/řídí...
Pěkný den (v autě které VÁM "vyhovuje" a VÁM "se líbí" :yes: 😄
Citroenjehistorie
Takze mi chcete timto rict ze napr.Civic je out protoze drtiva vetsina jeho konkurentu ma sofistikovanejsi zadni napravu?Jestli sem tahate rozumy typu tamhle je jeden sroubek navic a u druheho ne,jste k smichu.Hezky vecer 😉
Hammunasakra
To jsem NEvěděla, že rozdíl v zadní nápravě TYPu "náprava se zkrutnou příčkou" a "víceprvkový závěs" je JEDEN ŠROUBEK - tak to DĚKUJI za "vysvětlení" 😉
PS: Rozdíl v "chování/řízení" Bentley Continental a třeba Mercedes SL jsem vám popsala - "chápu" že "vzhled" kabátku dělá "své" a samozřejmě i s GT se "dá" jezdit..
PPS: Ta PŘEDNí náprava, je myslím v praxi docela DŮLEŽITĚJŠÍ než zadní (tou "směrujete" kam pojedete a i když jistě mnozí po přečtení věty kterou chystám budou "na infarkt", stejně to je PRAVDA! 😉
O tom že Citroën(y) s hydraulikou NE"umí" zatáčet - to "zná/ví" v česku snad KAŽDÝ, v praxi to OPRAVDU (samozřejmě jen "trochu") platí spíše pro Bentley Continental GT
(aby ten infarkt NEbyl "smrtelný" a aby si to zas někdo nějak "bubě" NEvykládal! Platí to samozřejmě NE v porovnání s Brumlou, ale s auty "své" cenové kategorie - tam (opravdu) GT "zaostává" - je to VÝBORNÝ vůz na dlouhé cesty na dálnice, skvěle "vybavený" s "famózními" sedačkami a provedením interiéru, ale měl by být "lepší" i POD "kabátkem" (a dle mne dokonce "o dost"! - a i když VY to "moc slyšet NEchcete - u vw to NAŠTĚSTí vědí a prý se připravuje "razantní" vylepšení - KOMPLET celý "nový předek" ... a snad se KONEČNĚ také od vw dočkáme "normálního" ZADNÍHO POHONu!!!!!!
Dobrou 😄
Citroenjehistorie
Kazda automobilka pripravuje cas od casu neco noveho snad ne? 😉
Nicmene jde videt ze ty sroubky se vam v hlave stale honi...nepochopila jste,co jsem tim chtel rict.A Conti je ,,GT,,v pravem slova smyslu,tim padem stale nechapu vase vykriky do tmy o srovnavani.Nejak vam z toho utekl vas idol a nej vuz planety CITRON C6 v sazich HDI..Hezky den 😉
Hammunasakra
Ok, "pořešíme" to SZ 😉
Citroenjehistorie
Muj favorit je Bentley Continental Gt 😉
Hammunasakra
Nu ... JAK bych to tak řekla 😉
Ehm, Bentley Continental GT NENí samozřejmě "špatné" auto (a že "mechanika" je víceméně SHODNÁ s Phaeton jistě víte..) a má MNOHO příjemných "vychytávek", a VZHLEDově je poměrně "atraktivní" atd. ...
ALE ... pak tu je pár ALE! Abych to tu sama NE"rozebírala" (já osobně bych - tedy KDYBYCH "mohla", bych si např. za "podobné" - no MENŠí (!) - peníze koupila např. MB SL 6.3 AMG což je LEPŠí vůz, který má MNOHEM více "duši" a má i "příjemnější" motor atp: :yes: 😄 )
Ale k těm "ale" - než bych to tu JÁ "rozebírala" - doporučuji přečíst (shlédnout) nějaký jeho (CONTINENTALu GT) britský testík - jedno zda AutoCar, TopGear apod.
PS: A kdybych bývala já někdy v TAKovém voze jako je Bentley Continental GT jela (jednou, či 2x), tak bych řekla, že na SVOU cenovou kategorii mi NEvyhovuje ZVUK motoru (když přišlápnete více plyn a nastoupí turba), že řízení opravdu NEodpovídá exkluzivitě a že u vw MOC dobře vědí, PROČ CELOU konstrukci "předku" KOMPLET předělávají (a v této kategorii je poznat ještě MNOHEM více - JAK "děsivě" chybí "klasický" zadní pohon - 4kolku "akceptuji" snad ještě u A8, tady NE!) ... a kdybych v tom voze měla najeto - čistě TEORETICKY - desítky tisíc km, tak bych řekla, že s každým dalším kilometrem si to uvědomujete VÍC a VÍC (ale "atraktivní" na první pohled JE!)
PPS: Jo a docela NE"šikovně" se nastupuje/vystupuje - bych řekla kdybych.. 😉
Pěkný den (a zvolte raději MÉNĚ "atraktivní" ale LEPŠí vůz - dáte-li na mne 😄
Citroenjehistorie
Nema smysl s vami neco resit....V testech Conti.dopadl velmi dobre a nesmite ho brat jako spersport.Od sameho zacatku byl tvoren jako ,,GT,,a o Phaetonu se ani nebavim.Na to,pro co jsou oba vozy vytvoreny nezaostava ani jeden. 😉
Hammunasakra
Říkáte "velmi dobře"? Nu NEsmíte číste stále JEN ty české testy (ve Svět Motorů POCHVÁLí téměř COKOLIV - od vw 😉 )
Já vás "nasměřovala" spíše na ty BRITSKÉ automagazíny - a JÁ osobně např. NAPROSTO souhlasím s pohledem TopGear či Evo = samozřejmě to NENí "špatné auto", ale jeho "image" VÝRAZNĚ převyšuje reálné vlastnosti/schopnosti (u MÉHO "oblíbeného" Bristol je to téměř PŘESNĚ "naopak" 😉 )
PS: Je vidět že jste "fanda" GT a Phaeton - já chtěla JEN "poradit/předat zkušenosti" - dle MÉHO názoru i názoru profesionálních novinářů jsou prostě "lepší" alternativy 😉
Pěkný den (třeba v Phaeton - trváte-li na tom 😄
Citroenjehistorie
Ano,ty sportovnejsi jsou i zabavnejsi,ale zdaleka ne tak komfortni...kazde z nich ma neco.Jinak muj zivotni sen je Porsche 911 Turbo,rocnik 80. 😉Ale bohuzel nikdy nedam tolik penez za tak stary vuz,i kdyz jeho hodnota bude stoupat...
Hammunasakra
No já NEVÍM, kdybych já třeba jednou v života v autosalonu "nahlédla" do Bentley Continental GT (což je "de facto" taková "lepší" verze vw Phaeton) řekla bych, že do sedačky skoro "vtečete", poté se připoutáte pásem jenž je NAPROSTO famozní, a je TAK fantastický že ani mne "sebeméně" nijak NEobtěžuje/NEtlačí prostě ho NEcítíte. Ticho ve voze je až NEuvěřitelné (a hifi si tak OPRAVDU můžete "užít"). Co se onoho KOMFORTu týče - můžete si nastavit "komfrotnost jízdy", tedy nastavení (měkčí/tvrdší a sportovní - u té vás to upzorní jestli máte "nadoraz" nahuštěné pneu, které jsou na tento způsob jízdy "zapotřebí").
Co mně se až tak NElíbí, ale většinu lidí asi "nadchcne" je, že Bentley "přitahuje" pozoronost -
když s ním jedete, je vám věnována pozornost snad až "PŘÍLIŠNÁ". VELKÁ péče byla věnována detailům - "plech" na palubní desce pokrytý "ornamenty" je ATRAKTIVNí, nicméně v některých chvílích při dopadu slunce docela NEpříjemně "oslňuje"; středová "konzole/kapsa" mezi sedadly má "chybku", když z ní něco vyndáte, NEjde "zaklapnout", ale musíte jí "nadoraz" zvednout a až POTÉ zavřít.
Naopak navigace s televizí jsou naprosto SKVĚLÉ, hifi je VÝBORNÉ; sedačky a jejich "nastavení/polohování" je opravdu velmi Velmi VELMi dobře udělané; ani PŘEDSTAVIT si NEdovedete ten pocit když za sebou zaklapnete MASIVNÍ dveře (a při pohledu na ovládání, včetně toho "ve stropě", se cítíte málem jako "pilot" - TO bych tak ve stručnosti řekla - KDYBYCH o tomto voze něco věděla/tušila, ale ZÁVĚREM bych dodala, že i přes tento F-A-N-T-A-S-T-I-C-K-Ý "kabátek" vám doporučím nějaký LEPŠí vůz, neb při "plutí" dálnicí vznímáte JEN klady, při jen trochu svižnějším průjezdu zatáčkami - cítíte někde kdesi "hluboko", že to NENí "zcela ono", zatímco takové eSeLko (6.3 AMG) vás "láká": POJĎ projedeme DAlší a DALŠÍ a DALŠÍ, tak Bentley Continental GT ji "projede" - das was 😐
BEZ problémů (jako dělá vše), ale NE s "lehkostí" baletky jako ten Mercedes SL či Alpina B6 ...
Tak TO bych řekla já (kdybych tu NE"byla" za Citroën 😉
PS: NEmám zkušenosti se starým Porsche Turbo, ale KDYBYCH nějakou "shodou" okolností měla zkušenost s jednou "konkurenční" jihoevropskou automobilkou - řekla bych že "udržet" tehdejší "dravý" vůz na silnici NENÍ žádná legrace!!!
Dobrou noc (JÁ mám zase BRISTOL /Fighter/ a Caparo /T1/ sen - a také se mi asi NEsplní 😉
Citroenjehistorie
Hezky jste to pretlumocila 😉 Je znat ze hodne ctete.Tento clanek jsem jiz nekde cetl.... :no:
Hammunasakra
😄 - většinou takové slova NEpoužívám, ale zde jiné NEnacházím: "Kecáte" 😉
TOHLE jstte NIKDE číst NEmohl - TO jsem opravdu "vymýšlela" v tu vteřinu co jsem to psala.
Pěkný den (v vw Phaeton - trváte-li na tom, myslím že to je "nejsalbší" vůz své kategorie, ale "každému co jeho jest" 😉
Navtech
Sakra ty by si mohl dělat mariánkovi náměstka >😁
Klaudius
šáhol som ti na odznáček? >😁
o vývoji souhlas i když on se ten Phaeton vyvijel spolu s Touaregem takže se díky Touaregovi i vývoj už zaplatil.Ale u VW jsou ty takzvané facelifty o pár EUR - a to počitám i penize na marketingové zblytky 333 rozdílů oproti verzi před faceliftu. Takže tak VW jakože rulez
Klaudius
Isteže, pokiaľ by to automobilka neutiahla, tak nebude investovať do stratového modelu. Isté je, že nejaké zámery s ním ešte má. Len či si neverí príliš, tento segment je nedostupný pre mnoho mainstreamových značiek. Je známe, že ambiciózne plány a vzletné sny pána Piecha sa v reáli prílišných úspechov nedočkali.

VW by urobil lepšie, keby luxusnú triedu nechal Audine a sústredil sa viac na to, v čom je fakt dobrý. Aby marketing nemusel neustále žehliť nedostatky a zaostávanie vývoja. Keby VW pridal plyn podľa toho, koľko má síl, a nie koľko stačí na to, aby boli dobré predaje, myslím že by sme sa dočkali ešte iných pomerov na európskom trhu s autami.
ethicon
zaujímavé, že všetky vizuálne či technické zmeny aktuálnych modelov VW (Sharan, Fox, Jetta, Phaeton...) sa označujú ako facelift, lebo ním naozaj sú a jedine Golf VI sa tu prezentuje ako nová generácia...
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
iudex
Presne, to je nová generácia par excellence... >😒]
R32
Nechcem ťa uraziť ale si magor, choď do najbližšej predajne, požiadaj o skušobnú jazdu a pochopíš... Šestka JE nový model.
webpaja
Novy model urcite ano, nova generace ne. To, ze byla "petka" natolik prodejne uspesna a podarena, ze stacilo relativne malo je jina vec.
white label
To je pravda...
ethicon
a ako to pochopím??? napríklad v tom, že sa od GV prakticky nedá odlíšiť??? a prečo potom nieje aj Phaeton Jetta, Sharan či Fox nová generácia, ked v podstate podstúpili rovnaké kozmetické zmeny ako Golf? Podvozok ten istý, mierne zmený interiér, predná maska, zadné svetlá a bočné hrany ešte nerobia novú generáciu a aj sám VW pripúšta obmenu tohto "medezikusu" v horizonte 2-3 rokov...toto má byt nová generácia???
R32
Keď nevieš rozlíšiť G5 a G6 tak je najvyšší čas skočiť k očnému, prípadne sa o autá zaujímať viac... Ťažko ti tu budem rozpisovať rozdiely, pokiaľ si nemal možnosť dlhodobejšie jazdiť s G5 a potom zajazdiť s G6 tak to nepochopíš (bez urážky). Jednoducho ten rozdiel je väčší ako ho popisuješ ty. Už si nepamätám presné číslo prevzatých dielov no použilo sa len to čo bolo osvedčené a je aj v dnešnej dobe špička (podvozok)... A to že nezmenili radikálnejšie tvar kastne, koho to trápi? Jedine podrívačov, Golf každej novej generácie je evolúcia staršieho modelu, či už technická no hlavne designová. Každý nový Golf musí naväzovať na ten predošlý. Je to iné riešenie ako robí Megane, Bravo, Astra... Mrkni na novú Lanciu Delta postavnú na platforme starej Bravy... Lepšie riešenie? ;-\
Klaudius
Nový Fiat, Renault alebo Opel sa nikdy tomu starému nepodobajú tak, ako sa podobajú tieto po sebe nasledujúce Golfy, tiež nemajú toľko spoločných dielov s predchádzajúcou generáciou ako ony.

Mimochodom, ako si prišiel na tú platformu zo starej Bravy v novej Delte? >😁
Dinar
Můžeš to nazvat neschopností nalézt svůj styl, jednou to zkusí tak podruhé jinak, Renault je typický příklad, golfoidní návaznost je snem každé automobilky. A s těmi společnými díly bych byl velmi opatrný, rozdíl např. mezi čtvrtým a pátým golfem je mnohem zásadnější než např. mezi stilem a bravem, ale to jistě víš, ostatní je obvyklá diskusní omáčka.
white label
Čekám (marně) tvou reakci na 16:01, když tak zkus třeba časem přes SZ, dík... 😉
Klaudius
To by som netvrdil. Niekto má sen žiť z jedného nápadu desaťročia (poprípade už naveky), niekto má potrebu (a tiež to robí) prísť vždy s niečím novým a neopozeraným.
S tými zhodnými dielmi je to tak, isteže to robia všetci vo väčšej či menšej miere (ale nakoniec sa väčšina dielcov v servise aj tak líši a delí do skupín podľa výrobného čísla), u Golfa sa v slušnej miere používajú aj plechové výlisky karosérie bez zmien voči predchádzajúcej generácii (alebo s minimálnymi úpravami), a to veľa napodobiteľov v automobilovaj branži nemá.
lenze trh ukazuje co je rozumnejsi sposob a tu je myslim strategia VW podstatne uspesnejsia ako u Renaultu. 😉
Klaudius
Ešte raz - nie pre každého je trh jediným hodnotiacim kritériom pre tú alebo onú značku. Trh je alfa a omega pre existenciu značky, ale nie je to jediná vec, o ktorú sa oplatí zaujímať sa.
Ale rozumny clovek zisti sam co je pre neho dolezite a to tie predaje ukazuju.
Klaudius
Zopakujem to ešte raz?
Ja ti to neberiem, ani to čo píšeš nijak nepopieram, ak si si nevšimol.
Ronault.
Totální hovadinu jsi napsal, naprosto.
Trh ukazuje, že jediná značka s jedním modelem s tímhle pojetím je úspěšná.
Sečti zbytek aut, které se generaci od generace mění a několikanásobně převýší Golfa.
Pokud hovoříš o trhu, tak hovoř o zákaznících.
Jediny model? Prosim? To snad nemyslis vazne.
Ake su to tie auta co prevysuju golfa a v com?
Ved samozrejme, ze trh su zakaznici, ved to netreba snad vysvetlovat. 😉
Ronault.
Nepochopil jsi můj argument. Nevadí, zkusím vysvětlit.

Trh jsou zákazníci, každá automobilka se snaží cílit na určitý okruh zákazníků a dnes co největší okruh. VW ten velký okruh Golfem trefil. Jiného zástupce, který by dělal nástupce podobného předchůdci tak důvěrně, si nedokážu vzpomenout (nižší střední,... jo A3 snad). Problém, je, že kdyby například Citroen začal jít stejným způsobem, tak by ubral zákazníky Golfu, ale co je víc pravděpodobné, neuspěl by, protože Golf má z velké části konzervativní zákazníky.

To, že myšlenka Golfu není zcela nejúspěšnější, vylučují prodeje ostatních v nižší střední, které po sečtení převyšují Golfa (několikrát?).
white label
Ještě než jsem to odeslal je to tu zas...,
- Golf proti všem! 😉
To ale opravdu není argument..., navíc rozdělit přístupy značek ke generačním obměnám jen černobíle na přístup typu VW
a přístup typu Renault, tak snadno zdaleka nejde... :-!
Ronault.
Dobrá, tak já přejmenuju Golfa(+A3+Octavia - ale ti jsou tady relativně krátce) na vůz X a třeba Megane+Bravo+C4+Focus+Astra+308+Leon+... na vůz Y.

Lepší? Mě nešlo ani tak o Golfa či Kalinu, ale o skupinu zákazníků na které jednotlivá auta cílí. Vůz X má jednu velkou skupinu a víc než on v té skupině není. Samozřejmě k tomu dává i jiné přednosti.
8-s
Ronault.
"lenze trh ukazuje co je rozumnejsi sposob a tu je myslim strategia VW podstatne uspesnejsia ako u Renaultu."

Tohle jsem ti vyvracel, protože Renault není jediný s touto strategií, zatímco VW ano (A3 a Octavia mají co vím teprve 2.generaci a pod VW patří)
to ale nemozes takto zrovnavat.Ja som porovnaval strategiu Renaultu a VW.
A ked si zoberies strategiu celej VW group aj s AUDI aj so Seatom, tak je velmi uspesna a to nehovorim, len o jednej platforme.
Ronault.
Seat takto nedělá auta.

Zbytek viz 11😁3
seat je iny, ale patri do VW group a z toho vidiet, ze VW dava sancu aj inej strategii, ale tych hlavnych tahunov si riesi po svojom a treba uznat, ze uspesne.
white label
VW není zdaleka jediná značka s prvky této strategie.
Podobný přístup najdeš v historii i součesnosti mnoha automobilových značek (včetně prémie), nebo alespoň v určitých jejich delších obdobích...
Ronault.
To jo, viz Jaguar atd... spíše jsem se ale zabýval nižší střední, kde téměř majoritní většina obměňuje modely dost důkladně, zatímco Golf jede po své ose. Své zákazníky to má, nejen kvůli designu, ale netvrdil bych, že mu zrovna toto všichni závidí... přecejen všichni nemůžou dělat všechno stejně
white label
Tak to každopádně a na tom se stopro shodnem..., proto to taky např. VW s Golfem "jinak" opravdu dělá... 😉
...a jestli mu to skutečně "všichni" (celá konkurence), jak píšeš "závidí"...?
...tak na to si klidně (a raději) odpověz sám... :😉

Edit: Konkurence Golfu se jednotlivě snaží o svůj "originální" přístup k designu, bohužel výsledky jsou si (vizuelně) navzájem velmi podobné...viz. poslední generace Brava, Meganu, Astry, Mazdy3...
Snaha o tento typ "originality", může být paradoxně i velmi kontraproduktivní...
white label
Lepší to není, je to právě dost černobílé, to by se každé to auto muselo "rozebrat" zvlášť...
Typické "Y" není třeba Focus a ale i další alespoň v přechodech určitých generací...
white label
Šetři ostrými slovy...
Takže tys ten konec pojal jako Golf proti všem... 😉
Takže Golfa se musí prodat více než všech ostatních značek na trhu dohromady..., teprve potom si ochoten přiznat, komerční úspěch této "filozofie"...jeho dosavadní prodeje tak vlastně "neříkají" vůbec nic...
Jako vtip dobrý..., ale bez té hova.., bych se smál víc...
:-! 😉
Ronault.
Já nemluvil o samotném Golfu jako spíše o jeho pojetí "nástupce navazuje na předchůdce", čili jsem pokračoval v tom, co jste řešili. Rozumíme si? 😉
white label
Tak hlavně si také "zpochybňoval" komerční důsledky této filozofie na základě argumentu ve stylu prodeje Golfu vs. prodeje úplně celé konkurence..,
Ronault.
Dobře že jsi to dal do uvozovek, spíš jsem "deglorifikoval". Protože tvrdit, že návaznost generace na generaci VW všechny značky závidí, není pravda. Popis viz výše.
ethicon
nadväznosť určite ano...napr. GV evolučne nadväzoval na GIV (podla mna najpodarenejší Golf)ale GVI je naozaj len mierne "preklepaný" GV...mne to pripomína napr. rozsiahli facelift AR 147 z roku 2005, ale tam to nikto neprezentoval ako novú generáciu...
white label
Můžeš mi prosím vysvětlit, proč je podle tebe právě GIV nejpodařenější Golf...? :-!
ethicon
možno som sa zle vyjadril..najpodarenejší z vizuálnej stránky jasné nemá viacprkovú nápravu či iné technické "finesy" Golfa V či "VI" ale proste taký GIV s elektrónami v čiernej či striebornej metalíze má nadčasový dizajn a ešte aj teraz sa za ním otočím...a celkovo mi pripadá taký robustnejší,lepšie spracovaný, nižší proste pôsobí na mna tak "športovejšie" 😉
ja som zboznoval a zboznujem stale R32 IV generacie, to bol masivny a agresivny sportovec. :yes:
ethicon
prosím ťa pozri si rozdiely medzi GIV a GV tu je to jednoznačné, ide o novú generáciu, opakujem sám VW počíta s predstavením skutočne novej generácie Golfu v horizonte 2-3 rokov a to je jednoznačná odpoved, že pri 6tke sa o svojbytnú novú generáciu nejedná. A to neznamená preboha, že som pdrívač, to predsa nespochybnuje kvalitu Golfa...a že lancia je postavená na platforme "starej Bravy" to si ako na to priešiel?? >😒]
Pierro
hoši hoši, podobná situace tu už byla kdysi s Passatem, apoštolem vašich mokrejch snů. Takže rád bych slyšel kdo mi poví o jekou generaci (příp. supgeneraci) se jednalo... 😉
Kdo uhodne má u mě jednu modrou lentilku a pořádnou nakládačku v C5... >😒]
white label
Myslím, že to tu zbytečně (stále dokola) "hrotíte" a pravdu máte (svým způsobem) oba...
Oficiálně se prostě jedná o další generaci modelu Golf a to už nikdo stejně nezmění, "historie" se už v tomto těžko někdy bude přepisovat...
Každopádně se však také jedná zatím o nejmenší celkový "rozdíl" dvou generací Golfu vůbec...jehož jasným důkazem je např. prakticky úplně identické prosklení celého vozu...
Vzhledem k celkově "nadčasovým" kvalitám pětkového Golfu a skutečnosti, že sedmá generace Golfu přijde na trh podstatně dřív, považuji toto řešení víceméně za racionální a správné...
Pokud bych musel řešit (docela nepodstatnou) otázku jestli se jedná o novou generaci, nebo jen zásadnější facelift (je to někde mezi) pak se příkláním k marketingové logice s "novou" generací...
Dinar
😄 :yes:
PlumJelinek
Píšete tu, že by se mělnástupce objevit v roce 2011..... já nevím, fakt si myslíte, že bude nástupce? podle prodejních čísel bych řekl, že Phaetona bude Volkswagen vyrábět třeba do roku 2012 a pak skončí úplně, bez náhrady.... VW se spíš bude zaměřovat na novou generaci A8, která má větší šance na úspěch.... zkrátka si myslím, že Phaeton dopadne asi jako Lancia Thesis.... co si myslíte vy?
iudex
No nevidel by som to tak blede; i nad Superbom lámali palicu a je tu. Nepodcenuj tvrdohlavost boardu vo VW. Iná pesnicka uz je, ci to nebudú dalsie vyhodené peniaze.
DBS
Ne ne,myslím,že VW nám nabídne u druhou generaci,třeba pod jiným jménem,jako to udělaly u Opelu s Vectrou,kterou nahradily Insignií.VW na to rozhodně má a když se mluví i o druhé generaci Veyronu,tak proč by neudělali druhou generaci Phaetonu.
iudex
To este niekto kupuje? Cudné... Mainstream (no dobre, supermainstream) za cenu prémie, neviem, ci by som bol taký (verný? odvázny? odlisný? VWfilný? sprostý?) aby som Phaetonu dal prednost pred A8, 7-er, S triede, LS... 😉
GTI
Záměr VW vyrábět lux kategorii je zcela pochopitelný. Automobilka, která v evropském mainstreamu hraje první housle (viz též - supermainstream), automobilka, která jako jediná vykročila k plnoformátové nabídce, ta prostě z přirozenosti zainklinuje i k prestižnímu modelu.

Technika i vizualita Phaetonu samozřejmě kritiku nesnese. Je to vůz na vrcholu své doby, kritiku nesnese ani "způsob" výroby, vždyť mít možnost být u toho ve fotelu na parketové podlaze (doslova) a přitom sledovat jak ti před očima vyrábí tvůj vůz (žádná linka), no to je fantazie.

Bohužel se potvrdilo to možná nejméně očekávané, a totiž, že potenciální kupci této kategorie aut vyžadují vedle dokonalé vizáže a techniky především náležitý rodokmen. Ten se ovšem v první generaci dostavit nemůže. Věřme, že VW vytrvá a představí generaci druhou. Nejde o počty, nejde o zisk, jde o posilování image značky.

Ve srovnání s ostatními lux reprezentanty této třídy bych vizuálně postavil Phaetona naroveň konkurenci. Nejedná se o žádnou podskočenou nabídku, Phaeton je na pohled stále elegantní, dominantní vůz. O technice netřeba psát, kdo jel sesterskou A8 umí si reálně představit i jízdu ve Phaetonu.

Kde lovit zákazníky? No, předevevším tam, kde je zájmem vlastníka nebudit pozornost luxklenoty v podobě S-klasse či sedmičky od BMW, mezi zákazníky, kteří sázejí ovšem na vrcholný komfort a samozřejmě současně v této třídě očekávaný vrcholný vnitřní prostor. Šest tisíc kousků za rok není s odkazem na předznačené žádný propadák, naopak.

A tak snad jen lehké diskuzní povzdechnutí nad kritikou z řad diskutérů, jimž v garáži bublá klenot za třista a povýšeně hledají oporu pro svůj skutečně podskočený život v podobě ohrnování nosu nad jedním z nejlepších vozů Evropy.

P.S. Nezapomeň - jsi než to, co tvůj vůz, jdi do garáže, otevři vrata... hledíš na sebe. Budete-li si v té garáži koukat s Phaetonem do očí, můžeš si gratulovat.

BRAVWO :yes:
iudex
Ad.:A tak snad jen lehké diskuzní povzdechnutí nad kritikou z řad diskutérů, jimž v garáži bublá klenot za třista a povýšeně hledají oporu pro svůj skutečně podskočený život v podobě ohrnování nosu nad jedním z nejlepších vozů Evropy.
V zmysle tejto kvázilogiky nemám morálne právo vyjadrit sa k akémukolvek autu, ktoré je vacsie, drahsie, technicky vyspelejsie ako to, na ktorom jazdím? Kedze predpokladám, ze 98% citatelov tohto serveru nevlastní auto tejto kategórie, vlastne sa nikto k tomu nemoze ani (inak ako obdivne) vyjadrit. Ako by si opovázil...
mida
Krom jednoho odstavce s tebou souhlasím. Vystihl jsi to celkem přesně, Phaetonem VW obsadil jediný segment, který mu chyběl a již při uvedení tohoto projektu se velmi jasně hovořilo o tom, že to je jen a pouze pro image, jiný smysl tento vůz nemá. Ostatně už jen uvedení Phaetonu na trh z pohledu nároků na vybavení showroomů a organizaci jeho prodeje bylo megalomanské, ale to je na dlouhé povídání.
Jediný tvůj názor, který nesdílím, je ten o technice - cituji: "kdo jel sesterskou A8 umí si reálně představit i jízdu ve Phaetonu" - A8 je celá z hliníku, kdežto Phaetom má z hliníku vnější plechy karoserie a např. přední blatníky jsou plastové. Tím se sice uspořilo trochu kg, ale rozdíl 3/4 tuny oproti A8 je pořád moc. To auto je úžasný, ale ta váha je na něm znát.
Já si myslím, že úspech s luxusným autom môže okrem Dacie(nezatracujem, ale tu to nejde) môže každá značka. Ale musí byť niečím jej model jedinečný. Musí mať v sebe niečo, prečo by som napríklad nekúpil kupé od Audi, ale od Škody. Phaeton to nemal. Ba čo viac, bol dizajnovo najobyčajnejší z triedy. Čo na tom, že nemal prilepený kufor 7(já si to nemyslím, ale taký je obecný, hlúpy názor), čo na tom, že nemal kufor dlhý jak parník, ako S klasse... Na to aute som nemohol obdivovať úžasný, nádherný arogantný výraz 7, ani tvár Jaguaru ako pri XJ, ani osobitý štýl A8. Phaeton má sebavedomý výraz exkluzívneho gentlemana, ale nič na ňom nemôžem obdivovať. A interiér je taký istý. A nezachráni to ani skrývanie výduchov. Samé hrany, nijaká originálnosť. VW mal na to ísť inak. Pripraviť práve také auto, aké iní nemajú. A ešte ponúknuť viac luxusu ako iný, za tú istú cenu. Jedno ale na tom aute cením najviac. Hovorí o výnimočnej osobnosti Ferdinanda Piecha a o tom, že VW sú prvotriedne autá. Phaeton je toho dôkazom.
iudex
S uznaním musím skonstatovat, ze Tvoj príspevok má konecne hlavu i patu a s prekvapením konstatujem, ze s Tebou súhlasím: Phaeton bolo auto, ktorému nemozno nic konkrétne vycítat, zároven nemalo ale nic, preco by si clovek kúpil práve jeho.
Pierro
no chlape, poprvýkrát s tebou súhlasím a to skoro doslova. Ja som toho názoru, že VW sa mal vydať cestou cizelovania Touaregu. Phaeton bol jeden velký omyl...
Klaudius
Takto to vyzerá, keď si vec dobre premyslíš a potom napíšeš. Len tak dalej, týmto príspevkom si mi spravil radosť. GTI-ho elaborát si zmietol pár rozumnými riadkami. 😉 :yes:
GTI
Nelze čekat, že první generace, navíc ve výskoku do segmentu snů bude nějaký extra trhák. Phaeton se slušně prodává, a na první model toho druhu je to dobré. Vždyť jen si představ kam si "dovolil" VW vstoupit...
To asi nie. Ako píše Dinar, VW by to mal skúsiť vo vyššej strednej triede. VW má už takú IMAGE, že tu sa kľudne môže končiť jeho parketa. Stačí sa pozrieť na konkurenciu. Nie na francúzku trojku s tými ich veľkými mainstreamovými sedanmi. Ale skutočný vrchol a to je stredná trieda. A ak zoberiem v úbahu, že VW je niekde vyššie, že je to sub prémia ako značka alebo supermainstream, proste o level vyššie ako mainstream, tak kľudne môže prísť s regulérnym prémiovým produktom. Ale verím, že mu to víde aj v luxusnej triede. Na svete by sa po prvýkrát za existenciu motorizmu objavila PLNOFORMÁTOVÁ značka. Od Golfa I v Afrike, cez špičkový mainstream až nadmainstream až po najluxusnejšiu triedu aut.
Dinar
😄 :yes: Zvlášť pikantní je porovnávání s Avantimem. Na jedné straně tady bude nějaký rozmbrada blábolit o technické nedostatečnosti phaetonu a pak na druhou stranu postaví "technický klenot" s podvozkem z MPV a čtyřválcovými dýzly, šmankote. :no:
BeranK
Ale dyť je to jenom sranda - Avantime neví, co to Avantime vlastně je, a bojím se, že ani Frantíci od Renaulta to taky neveděli. A myslím, že to byl jejich leimotiv, když to navrhovali. Aby to bylo hlavně jiný, než všechny ostatní auta. V tom se lišili od (dodnes) Korejců. Ti se dodnes snaží napodobovat.

S tím slavným Avantimem jsem najel tak cca 2000 km (mezi roky 2006 -😄 a dodnes nevím, co to vlastně je. Sedan to není, kombík taky, SUV taky ne, reprezentativní to není, sportovní taky ne, na tu velikost pohodlí taky nic moc, o eleganci radši nemluvím, ale mělo to kožený sedadla a ty byly vyhřívaný, takže na hory v zimě ok. S Phaetonem bych to nesrovnával (v tom jsem seděl pouze jednou na autosalonu)a bylo to reprezentativní a pohodlný, vošklivý to nebylo, ale taky bych za ty prachy sáhnul radši po audině. Jestli ale tohle bude faceliftované v aktuálním duchu a ztratí to určitou těžkopádnost, mohlo by to být i pěkný auto.
Klaudius
Ja by som rád vedel, prečo breptáš, keď sa ani nenamáhaš pochopiť podstatu veci.

Jediný aspekt, v ktorom boli Phaeton s Avantimom porovnávané, bol prínos značke a budovanie jej povesti. Nevšimol som si, že by tu niekto spochybňoval technické kvality Phaetonu.

Niekedy je s tebou radosť diskutovať, ale občas klesáš na úroveň nemenovaného VW-fila. Skákať bez uvažovania pri každej kritickej zmienke na adresu VW je už kvapku trápne. ;-\
Dinar
Sám dobře víš, že podstatou podobných příspěvků viz. Avantime o Avantimu, není diskutovat o něčem, co je v článku, ale přihřát si polívčičku své oblíbené značky resp. auta, takže tu pod legitimním (z hlediska úrovně produktu) pokusem VW o průnik mezi elitu, který se nezdařil nejspíš tak, jak si někteří ve svých velikášských snech představovali, tedy pod článkem o tomto autě se dočítám opětovnou glorifikaci jedné designově a konstrukčně slepé uličky od Renaultu. A popravdě je mi celkem šumák, na čí úroveň dle tebe klesám, v mých očích je onen VW-fil naprosto jiným člověkem než ve tvých. To jen pro pořádek.
Klaudius
No vidíš, tak to je zase mne šumítko, ako koho vidíš zase Ty. Ja s Tebou zase radšej diskutujem k veci a bez predsudkov. Ak brániš VW už len zo zásady, že som k nemu vytiahol Renault, a nie podľa toho, čo tým chcem povedať, diskusia stráca na zmysle.

Len pre objasnenie, "přihřívání polívčičky" mi na krk nehádž, ja osobne mám v zásobe dosť kritiky aj pre Renault (už aj preto, že jedného vlastním), aj keď sa mi jeho autá zväčša páčia. Ale nie som fanúšikom a ani sa nejdem za "svoju" značku biť, to si ma odhadol zle. Avantima som spomenul teraz práve preto, že to bol tiež z pohľadu financií stratový projekt, ale držaný pri živote kvôli inému účelu. Toľko k veci.
klaudius, kto si precita tvoje prispevky, tak si urobi obraz o tebe a nepomozete Ti uz teraz vypisovat tieto omacky. 😉
Klaudius
A prečo si myslíš, že ma to trápi? Diskutujem, lebo ma to baví, a občas sa pri tom aj niečo nové ozviem. Komu sa nepáči, nech mi nepíše. Neviem načo sa namáhaš, keď ti moje príspevky nesedia?
ja nemam problem diskutovat s hocikym a ci Ta to trapi to mi je uplne fuk.Ja sa tu snazim diskutovat, tak ako Ty.Reagujem aj na rozumne nazory, aj na nerozumne nazory.Rozumne pochvalim a nerozumne kritizujem a ze tvoje patria k tym nerozumnym za to uz ja nemozem. 😉
Klaudius
A kde berieš istotu, že práve tvoje názory a príspevky patria vždy medzi tie rozumné? Ja sa to isté tvrdiť o svojich názoroch neodvážim. Mýliť sa môže každý v každej situácii, alebo mať o veciach proste inú predstavu ako je tá "správna".
Tiež sa mi stane, že časom zmením na vec názor, alebo že mám mylnú predstavu a uznám, že som sa mýlil. Žiaľ, v tomto asi patrím medzi menšinu v tejto komunite.
Pierro
Klaudius, klaudius, tiež sa mi stáva že nepochytím tú správnu slovenčinu, ale nehanbím sa za to a stále s tebou diskutujem po slovensky. Takže menej kritiky, viac pochopenia a za dva týždne dáme zopár Bažantov v Blave - súhlas??? 😉
T613
hlavně nemluv na Jazvu slovensky 😉 >😁
Pierro
proč zrovna na něho??ten se tu neukázal od Brna... >😁
Netvrdim, ze sa nemozem mylit a netvrdim, ze sa nemam este comu priucit.Clovek sa uci cely zivot, ale po urcitych skusenostiach uz viem co je rozumny nazor a co nie.Ja sa nepustam do diskusie pokial nemam o danej teme nejake informacie, alebo skusenosti.A nemam problem si priznat chybu, ak zistim, ze moj nazor nebol spravny, nakoniec o tom by Ti vedeli porozpravat kolegovia z diskusii.
😉
pumpkin
presne tak, a celkom dobrý obraz 😉
Klaudius
ďakujem 😉
Dinar
Sám dobře víš, že podstatou podobných příspěvků viz. Avantime o Avantimu, není diskutovat o něčem, co je v článku, ale přihřát si polívčičku své oblíbené značky resp. auta, takže tu pod legitimním (z hlediska úrovně produktu) pokusem VW o průnik mezi elitu, který se nezdařil nejspíš tak, jak si někteří ve svých velikášských snech představovali, tedy pod článkem o tomto autě se dočítám opětovnou glorifikaci jedné designově a konstrukčně slepé uličky od Renaultu. A popravdě je mi celkem šumák, na čí úroveň dle tebe klesám, v mých očích je onen VW-fil naprosto jiným člověkem než ve tvých. To jen pro pořádek.
GTI
Je to k pláči. Takhle zabedněnej jsem nebyl ani ve čtrnácti, a to na mě ležela rudá duchna... Ti kluci nemaj ani trochu povědomí.
positivemind
Propadák to bohužel je a bude. Bavil jsem se s ředitelem prodeje VW v kraji, ptal se ho na názor ohledně tohohle medvídka. Sám od sebe řekl, že se VW pustil do vod, kde nikdy neměl nic dělat - a o tom svědčí sama prodejnost. Při takhle malém prodeji budou znát všechny mouchy toho vozu, nikdy nemůže získat na prestiži. Po boku A8, 7er, S class vypadá jako šmudla, jako velký Passat.

Jasně, tohle auto má své opodstatnění - jak jsi psal. Je to pro někoho kdo chce vážně velký prostor a určitou dávku luxusu. Prestiž ale nehledejme.
Dinar
Tak chlapci, kdo z vás tím jel? Myslím ty nosní ohrnovače, co tu kážou o zastaralé technice a nezajímavém interieru. Vím, a chápu, dost ze zde diskutujících, začalo vnímat zárodky vlastní dospělosti možná někdy v době příchodu phaetonu na trh, což bylo v roce 2001, tedy srovnával bych s auty podobného data vzniku. Takže znova, kritici, jeli jste tím autem? Mě se to povedlo, čistě ze zájmu, obě vrcholné motorizace, W12 a pak i V10 tdi, a říkám, že co do pocitu komfortu a luxusu na palubě, včetně všech projevů, zvuky, rozměry, materiály atd. to auto strčí do kapsy s přehledem stejně starou E65 a také o pár let starší Sklasse. Phaeton je konstrukčně mnohem příbuznější s Bentley Continental než s A8 a je to znát, se všemi ctnostmi řešení superlux. segmentu a pochopitelně i nectnostmi, zde hlavně vyšší váha, která u aut typu Bentley nehraje roli protože motorizace do nich montované nějakou půltunu neřeší. VW Phaeton dojel na svůj znak, z dnešního pohledu logické, tahle třída je opravdu z té větší části záležitostí image a náklonnosti ke značce, a skvělý produkt se pokládá za samozřejmost. Dle mého Phaeton přestřelil o třídu, chápu snahu o posílení image, VW vychází viz. Touareg resp. aktuálně passat CC, ale tohle byl skok ob třídu, na který znak VW jednoduše nestačí. Současný facelift chápu jako snahu o prodloužení životnosti a povědomí o modelu, aby za ty dva tři roky mohl přijít phaeton nový, tentokrát provedením i cenou cílený o třídu níž, tedy do vyšší střední, něco jako stylovka na způsob CC, coby originálnější varianta k obligátní A6, to by mohl z hlediska image Volkswagen ustát. Pokud jde o lux. segment může být koncern rád, že o postavení A8 mezi konkurencí v této třídě nikdo nepochybuje, vždyť kolik je těch, kteří by chtěli a nedaří se, nebo těch, kteří tu (ve vyšších třídách) kdysi byli a dnes jsou rádi za každý prodaný kus v obyčejné střední. Jen ať phaeton zfénixuje, ve vyšší střední se mu povede lépe. 😉
iudex
Súhlasím s Tvojím názorom, ze VW to mal skúsit vo vyssej strednej: preskocenie triedy bolo privelmi odvázny skok, ktorý ludia nestrávili. K "ohrnovaniu nosov" nad Phaetonom: v zásade nik nespochybnuje kvality vozidla ako takého, zdoraznuje sa ale nieco iné, a to ze v tejto triede sa hrá silne na image, ktorý jednoducho VW nemal dostatocný. Okrem toho dizajnový konzervativizmus v tejto triede sa síce nosí, ale VW to zobral az prílis doslova. A ako ukázala 7-ka, i nejaký dizajnový úlet si moze nájst dost priaznivcov. Phaeton je ako dobre usmazený viedenský rezen: klasika, ktorá nikoho nesklame, ale v restaurácii si ju dá len málo ludí a radsej zvolia nieco chutovo výraznejsie.
Dinar
Seděls v tom vnitřku? Nedej na obrázky, naživo to auto vypadá uvnitř stoprocentně, zvlášť v nějaké lepší výbavě. Kdybys seděl v dobové eskládě s jeho comandem, kde grafika vypadala jako omalovánky a čudlíky kolem měly různé tvary, pochopil bys jak moc mu vnitřkem dává phaeton na zadek. A tvary? Ano je to přísně geometrické, je to VW styl, navíc k hranám se dnes kdekdo vrací, že. Ale pravdu máš v tom, že jde o klasicky uspořádaný vnitřek, E65 na to šla jinak, jenže mít ta auta prohozené znaky (řeším jen vnitřky) pěli by všichni na E65 ódy za krásně, přehledně a kvalitně zpracovaný vnitřek jaksepatří. Já mám BMW rád, jenže čistým faktem je, že z hlediska vnitřku to E65 utáhla jen díky tomu, že je to BMW, phaeton s tímto vnitřkem a i drivem prvních verzí, by neměl šanci už vůbec. 😉
white label
...přesně tak a i to: "A ako ukázala 7-ka, i nejaký dizajnový úlet si moze nájst dost priaznivcov"... "prošlo" 7čce hlavně proto, že je to BMW! :-!
Dinar
😉 :yes:
Pierro
já jsem v něm nejen seděl já s ním i jel.... a vím o čem mluvíš ty jeden mudrlante a musim jen zkonstatovat, že máš chlape zase a jen zatracenou pravdu.. 😉 😄 :-!
Dinar
😄 A víš, kde jsem si na phaeton vzpoměl nejvíc, myslím na inspiraci jeho tvary vnitřku a některá řešení? V novém XF.
Pierro
a víš že ta hranatá architektura je tomu skutečně lehce podobná??? 😄
iudex
Sedel som v tom a ku kvalite vypracovania nemám najmensie výhrady. Ale to nemám ani k vypracovaniu o triedu nizsej Hondy Legend a ked uz hovoríme o VW, ani výhrady k interiérom vsetkých jeho nových modelov. Ty sám ale najlepsie vies, ze v tejto cenovej kategórii ide o viac ako len hmatatelné veci. A na tom VW zlyhalo. Pustilo sa preslapanou cestou za velkými a proste ho nebolo vidiet...
Dinar
Ale on tou kabinou soudobou esklasse převyšuje, jak infotainmentem tak např. tou klimatizací, nejde o zpracování samotné. Jinak, co bys chtěl za nějaký super inovativní přístup od nováčka ve třídě, kde se nabízí jen to nejlepší a konzervativnost je heslem dne? Myslím, že z technického hlediska, resp. celkového řešení auta na to nešli špatně, jenže pořád jsou tu ta zkřížená písmenka ve znaku, 99% kupců té třídy nedá 2,5 mega (v průměru) za auto s VW ve znaku resp. za jakýkoliv jiný znak než ty tři známé plus Jaguar.
white label
I kdyby měl Phaeton na střeše "vodotrysk" pořád by to pro lidi nebyl produkt prémiové značky...a kdyby přišel prakticky
s čímkoli úplně novým, bylo by to hned bráno jako málo konzervativní a naopak...
Za to např. 7čce "prošel" i ten "golfistický vřed" na víku kufru a ještě v tom hodně lidí hned hledalo nějaké umělecké vizionářství... :-!
Dinar
...a MB inspiraci. 😄 😉 Ono to vizionářství bylo, nemyslím přímo ten dekl, ale sedmička to prostě jako první v řadě odnesla, protože kam ten design došel je jiná story, dnes podle mého na základě bangleho tvarů uteklo BMW designově konkurenci min. o jednu generaci. 😉
white label
Je dobře, že se na tom "deklu" shodnem...a Bangle...nějaké méně "nekonečné" téma by nebylo... 😉

Podívej se na poslední (konzervativní) 7ičku před Banglem, na první už "jeho" 7ičku a pak ještě na tu poslední...
Kdyby někdo dokázal Bangela "ukočírovat", mohla už ta jeho první 7čka vypadat mnohem víc jako ta dnešní, nebo ty "umírňující retuše" mezi tím...(kolik času uběhlo, než se vlastně vrátili zase o kus "zpět"?)
Neuteklo taky tenkrát (při první Bangleho 7čce) BMW samo sobě...,
a není důkazem toho také postupný, ale zřejmý návrat BMW ke konzervativnějším designovým (vlastním) kořenům...

Bangle je designér, který svým způsobem předběhl svou dobu, otázka je jestli to je, ale hlavně bylo opravdu dobré i pro BMW, protože vyjímečný průmyslový designér není to samé, jako malíř kterého obrazy jsou slavné hlavně až po jeho smrti...(navíc se to už i za jeho života velmi špatně odhaduje!)

Podle mě ta přehnaně překotná aplikace Bangelových "nápadů" právě v této (do té doby) asi nejkonzervativnější sedmé řadě BMW, rozhodně tenkrát 7čce více "ublížila" než pomohla...
(a bohužel ne jen jí) ...a ustála to především díky technice, ale také znaku na kapotě...
Kde mohlo být dnes BMW bez Bangla, je těžko říct, protože to může být teoreticky vždy horší, ale i lepší...ale hodně "nebenglovsky" bych ještě dnes viděl např. trojkové kupé..., které (nejen v provedení M
v bílém laku s karbonovou střechou) vypadá z dnešních klasických BMW (3,5,7) stále "nejčistěji" a podle mně i nejlépe...

Poslední sedmička se už povedla nesrovnatelně lépe, ale stále pokračuje v tom neomluvitelném trendu, potlačení tradičních, charakteristických "ledvin" přední masky, tím že jsou stále více (doslova) "rozplácávány" a pomalu ale jistě začínají opticky tvořit jedninou širokou masku, vzdáleně připominájicí např. někdejší masky větších korejských modelů Daewoo...
Dinar
Já myslím, že iluze návratu je dána tím, jak si oči zvykly, to jednak, a pak také faktem, že vyjma E65 si ostatní bavoráky s bangleho designem udržely klasickou siluetu, proto se zdá, že se vše vrací zpět, jenže vyjma sedmičky se nikam siluetově neodcházelo. Postavíš-li vedle sebe trojková kupé E46 a E90 je jejich designová řeč naprosto rozdílná, tvary, řešení ploch, prolisy a linky, jenže jednotící silueta je dává dohromady. U kupé také více i proto, že nebyly použity příliš rozdílné tvary světel, je tam větší návaznost než např. u pětky nebo trojky sedanu. A co se masky týká, nemyslím, že to je záležitost Bangla, a souhlasím na novinkách jsou rozměry ledvinek přehnané, sedmička i pětka dělané přímo Banglem mají ještě ledvinky v rozumných mezích. 😉
Martin_
Co ti přijde na vnitřku E65 špatný? design nebo materiály a zpracování?
Jinak Phaeton je vevnitř opravdu dobrý, ale nepůsobí přirozeně. Pořád z toho auta a to i vnějším designem je příliš moc cítit taková křečovitost, utahanost...
BMW a Mercedes se tváří prostě přirozeně, patří do té třídy a všichni to ví. 😄
white label
Ale BMW a MB se tak tvářit ani vůbec nemusí a stejně je všichni tak (automaticky-podvědomě) "přirozeně" vnímají...
Dinar
Design kredence a některá řešení ergonomicky nesedící BMW. Nastavoval sis např. v E65 někdy sedačku? Jestli ano, jak daleko jsi byl od vykloubení zápěstí? O idrive v E65 toho byly napsány stohy (obecně nic proti, sám mám E60 a problém nemám, a je to jednoznačně řešení budoucnosti) ale prostě k intiutivnosti to má v E65 ještě moc daleko, dnes je to jinde, jenže souputník Phaeton je v tomto směru řešen líp, na svou dobu přirozeněji a přitom min. stejně luxusně. A zvenku, nevím, obyčejnost, nenápadnost bych jako výtku pochopil, i když soudobá Sklasse mi nepřijde vůči phaetonu nijak výrazná, spíš unylá, ale křečovitost? Já jsem zastáncem Bangla, velkým, ale s výjimkou E65, která měla zůstat někde na úrovni konceptu, je to příliš puristické pojetí, a k tak velkému sedanu se nehodí, jestli se něco dá nazvat designovou křečí, pak je to právě E65.
Martin_
Mě se nový bavoráky líbí a taky sem zastáncem Bangela, no a kredencem bych to uplně nenazval. i když je fakt, že první idrive se moc nepovedl.
E65 prakticky neznám, tak nemůžu soudit, jen mě zajímalo proč ty stížnosti (idrive beru).
K té křečovitosti, prostě mi to přijde moc sterilní, nemá to svůj šarm. Takový ale VW je.
P.S. jak si spokojený s E60?
Dinar
Pokud by tě zajímalo víc o mém vztahu k bavorákům, mrkni ke mě na blog. 😉
white label
Velmi výstižné... :yes:
mida
To je přesně poplatné době svého vzniku. Mezi Glofem a Passatem byla mezera, kterou se Ferda rozhodl zacelit. Vznikla nová řada Bora, která obsahovala karoserie sedan a kombi. Ve skutečnosti se ale jednalo v případě sedanu o 3 prostorovou variantu Golfu, variantu kombi nebudu raději ani rozvádět (např. v modelovém roce 2000 činil výbavový rozdíl mezi základním modelem Golfu a Bory pouze centrální zamykání!!!) Stejně tak mezeru mezi Passatem a Phaetonem zacelil stratég FP svébytným modelem. Ovšem z důvodů minimálních nákladů se namísto další modelové řady (logicky např. na prodloužené platformě B5 = SuperB I)tímto přechodem stal Passat s motorem W8. Holt Piëchův styl....
Dinar
Moc nechápu, jak to souvisí s tím, co jsem napsal, ale i tak ti to faktograficky moc nesedí. Bora byla jen přejmenování Jetty, která tu byla už od druhé generace golfu, takže to není řešení Piecha.
white label
Co to plácáš, jaká nová řada mezi Golfem a Passatem?!?
Bora byla v podstatě jen karosářská varianta (sedan, kombi) GolfuIV, stejně jako před tím Jetta, nebo Vento...
Dokonce s karosérii kombi se dělal souběžně jak Golf IV, tak Bora...a šlo o prakticky naprosto (až na přední partii masky a světel) identická auta :-!
Pierro
Já jen nepochopil proč se dělal kombík Golf a kombík Bora?? dvě téměř identická auta???
R32
No predsa keby sa ti nepáčili predné svetlá môžeš mať úplne iné... Aká iná značka ti to v tej dobe ponúkala??? >😁 >😁 >😁
white label
Nevím, jestli je to až tak vtipné (3x >😁 ),
jak si to sám hodnotíš 😉 , ale každopádně to je v podstatě pravda... :-!
white label
Vybral si každý, ten kdo chtěl Golfa i v kombíku, ale i ten kdo Golfa nechtěl vůbec, nebo jen nechtěl tuto "kombinaci"...
U Bory se snažil dávat VW mírně větší důraz na komfotr/"luxus".

Já nemusím tyto pseudo Golfy s kufrem obecně, ale za menší zlo považuju jít cestou kombi na variantě sedanu, tedy Bora variant, příp. dnes raději Jetta variant, než dělat "násilně" z klasického Golfu "jezevčíka" jako např. dnes u G5/6 variant... :-!

P.S. Např. BMW3 v kombíku také logicky vychází ze sedanu a né třeba z kupé...
mida
Dyk o tom přece píšu - 3prostorová varianta Golfu, ale z marketingových důvodů se to prezentovalo jako nová řada - ostatně proto se to dělalo i jako kombi. To je i hlavní důvod, proč se to kromě "D" moc neprodávalo. Mezeru pod Passatem Golf sedan nevyplní, ale s Borou (Jettou, Ventem) to lze :-!. Do Bory se dalo něco málo výbavy navíc, aby se tím zdůvodnila vysoká cena a šup s tím ven. Mimochodem Bora kombi se do ČR nedovážela, protože její prodejní cena by byla téměř na úrovni Passatu sedan se stejnou motorizací.
white label
Ano, ale nejednalo se rozhodně o žádnou "novou řadu" mezi Passatem a Golfem...viz. tehdejší statistiky prodejů GOLF/BORA...

To bys potom podobně mohl tvrdit např. u Thalie, že to vlastně měla být jakási nová řada mezi Cliem a Méganem...
A čo dizajn? Nebolo to len o znaku VW a nie BMW. Myslím si, že svoju tu zohral aj dizajn. Aj keď Phaeton vyzerá modernejšie, ako jeho súčasníci, hlavne minulá S classe, tak predsa len mu chýbajú odvážnejšie rysy.
Navtech
Kdysi jsem měl týden půjčenýho třílitra. Jo auto v pohodě, ale jdi si to koupit nový ;-\ No já teda ne. Přiznávám, je to VW a ty prachy bych do toho nedal i kdyby to vařilo kafe.
Dinar
To sedí, jsem na tom stejně, i když možná bys po svezení s W12 mluvil jinak než po třílitru v naftě. Každopádně nový asi ne, ale jako ojetina můžou být tyhle top verze zajímavý. 😉
Navtech
No ten W12 jsem právě viděl někde na výstavě v Praze a u něj byla cena asi 4 a půl mega. Většina očumujících tam nevěřícně kroutila hlavou. Určitě bude technika OK, ale pořád VW.
iudex
No a o tom to bolo. Naviac pokial si spomínam mal VW ten W12 v starsej verzii s 309 kW, zatial co A8 uz mala 331 kW za +/- rovnakú cenu. Nehovoriac o tom, ze hliniková kasna bola o nemálo lahsia. 8-s
W12 som mal tu cest okusit a bol to pre mna neopisatelny zazitok.
A ten krasny zvuk ani nehovorim. :yes:
iudex
O tom nik nepochybuje. Tí, co mali moznost porovnat W12 v Phaetone a V12 v BMW/M-B (ja som také stastie nemal) sa vsak viac ci menej jednoznacne priklonili ku konkurencii.
to neviem posudit V12 som v premii nesiel, iba diesel.Ale jedno viem a to celkom urcite, ze Phaeton je kvalitny vyrobok a ten musi aj zakonite nieco stat.Samozrejme, ze v tejto triede ide hlavne o image a preto taha za kratsi koniec a zakaznik, ktory ma dat take velke peniaze za Phaetona pojde radsej do prestiznej znacky a pritom vela z nich ani nevie, ze Phaeton je vyrovnany super. 😉
Dinar
Já ano, i když to nebylo ani v rámci jednoho roku, ale sedmu s dvanáctiválcem jsem řídil. A popravdě, nevím jestli bych byl schopen zaznamenat nějaký rozdíl, ty dvanáctiválce to je prostě kategorie sama pro sebe, i když je člověk na víceválce zvyklý.
Pierro
kterou sedmičku jsi s dvanácti hrnkama měl k dispozici??
Ako ojetina by to bola dobra kupa.Phaeton sa da kupit za smiesne peniaze. 😉
white label
...a o tom to přesně je... :-!
suhlasim, Phaeton v nicom nezaostaval za premiovou konkurenciou a v interieri to bol prvy luxus co som zaznamenal u nepremioveho vyrobcu, dokonca na zaciatku svoju premiovu konkurenciu valcoval.
Jediny jeho minus je znak na kapote a je to velka skoda, to auto si zasluzi ovela viac. 😉
Navtech
Neboj, za pár let na to prdnou znak Seat a jede se dál >😁
Pierro
čoveče, to bych do něj šel... >😁
white label
Znaky koupíš u SEATU už teď, tak šup do tříÁček... 😉
Pierro
Prde... počkej až dorazim tam k vám do Valach. To ještě uvidíš jak tě vyškolim na kafi.... >😒]
iudex
No mozno by sa to potom konecne zaplatilo 😉 Alebo este lepsie: dat tam okrídlený síp (a to uz by trochu reálne znelo...)
Dinar
>😁 >😁 Ono, kdo ví, co za znak je pod tím maskováním, a kdo ví jestli ten drážďanský skleník není už na cestě třeba do Shanghaie.
GTI
Osobně bych v této třídě rozhodně zvažoval i (i) Phaetona. Právě z důvodů o nichž nahoře píši, tedy ta volkswagenovsky příznačná nenápadnost. Techniku tu dokonale zhodnotil Dinar, takže když to člověk skloubí dohromady, vychází mi z toho Phaeton jako regulerní variace.

Popravdě ale uznávám, že poté, co na mě dnes zleva na Smíchově vybafla černá nová sedma... jsou v této třídě opravdoví mistři. Jenže holt jsou moc vidět... Mám rád okázalosti v gestech, nikoliv na kolech... 😉
Klaudius
Každý má rád niečo iné. 😉
GTI
:yes: :yes:
Klaudius
A o tom to je. Máš proste pravdu. O čom sme sa to vlastne hádali?

Mimochodom, prešiel som si zhruba celú diskusiu, a nejakú kritiku techniky či kvality Phaetonu, na ktorú reaguješ, som nejak nezaregistroval. Niečo mi ušlo?
Emel
Ano, nechť povstane ve vyšší střední... to by ustát měl. Konec konců, Opel vyráběl úspěšně Omegu, Ford o něco méně úspěšně Scorpio, Renault 25 a Safrane, Peugeot 605 a 607, Citroen XM a C6... vlastně skoro všichni evropští mainstreamoví hráči si vyšší střední vyzkoušeli, tak proč ne konečně i VW. Osobně si myslím, že hlavní okruh kupců by se rekrutoval z firem aktuálně používajících Passaty... ale to už je spekulace.

Jinak ještě k tomu faceliftu... investovat nemalé prostředky na jeden rok života málo prodávaného modelu mi také přijde podivné, tak uvidíme.
Dinar
Souhlas.
K tomu faceliftu, ono je vůbec celá životní story phaetonu jiná, myslím lišící se od běžného cyklu, tj. nový model, za čtyři roky fl, pak po sedmi osmi letech další generace. Phaeton zatím dostal jen nějaké kosmetické retuše, to nebyl fl, ten dostává až teď, jenže to už je nejvyšší čas na nový model, měl-li by běžet normální cyklus. Je z toho vidět, že u VW nevěděli, co s tím, a teď tím fl konstrukčně už starého auta nejspíš jen chtějí říct, nezapomeňte na jméno phaeton, bude, ale asi v jiné formě, tedy aspoň takto mi to dává nějaký smysl. 😉
Emel
Pokud má být facelift na rok, tak se dají opět čekat jen jemné retuše. Ani VW si v době ekonomické krize nedovolí vydat miliony eur, aby prodal o dva tisíce aut víc. Tedy... myslím.
Citroenjehistorie