Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Octavia III ukazuje podobu a typy světel

86 komentářů

sargis
OIII bude mat predne svetla s roznymi moznymi kombinaciami 😄 Predtym ako sa diskuteri zacnu rozplyvat, by som sa spytal, budu natacacie/inteligentne...ako napr. AFL? Budu cisto LEDkove?
Nicco
Ze LEDkove. Myslim, ze si na zlej adrese. V6 a zadny pohon by si nechcel? 😄
jeylkey
cetl jsem, ze seat leon bude mit mimo jine i ciste led svetla, takze az tak spatna adresa to neni
Nicco
Ano, lenze Seat je sportova znacka - resp, VW by ju taku chcel mat a preto ma a mala lepsiu techniku od platforiem, cez motory az po elektroniku. Niekto musi kupovaj aj Passaty a A4ky.
Johny.Rico
Protože Seat jako takový je totálně v p*deli, tomu už nepomůže ani svěcená voda, natož LED. Octa by si to zasloužila, jen se pořád marginalizuje kvůli tomu hnusnému golfu. Nechápu.
twistedTSD
To je sice hezké, ale drtivá většina zákazníků (u nás to platí obzvlášť) by stejně LED světla neobjednala. A u Leonu to asi bude podobné.
jeylkey
mate pravdu, svetla, co stoji desetinu auta, by si koupili jeden a pul kupcu techto aut
Ladzape
možná by to chtělo více pozornosti...
nad obrázky je popis všech světelných funkcí, takže žádné místo na nějaké dohady/teorie nezbylo 😄
TOP 2 má Bi-xenon AFS s dením svícením pomocí světlovodiče a 2 high Power LED
TOP 1 ani Basic nemají žádné LEDky
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
OndraH
Má kukadla jak transformeři, s tím chci jezdit >😁 .
vikis
vypadá to hodně dobře, otázka je jak budou vysoké příplatky, nebo jestli to bude součástí stupňů výbav (bixenon, -II- + LED) 😉 za mě ale :yes:
Choochoo
u Leona jsou snad LED za priplatek 30tis, ale mely by to byt snad jen ledky, ne xenony
vikis
jj tam je stejná technologie jako má A6-A8.... 😄
šmoula nešika
:yes: Nezahlídli jste někde základní verzi? Docela by mě zajímala.
simson33
Chápu variantu 1 a 3, ale varianta 2, tedy bixenony bez LED, mi moc smyslu nedává. Kdo by to objednal?
Snooob
Tí čo nemajú na variant 3, predsa!
Choochoo
Nejak chapu 1 a 2 variantu, ale 3 uz mene. Myslel jsem ze LED svetla budou jen LED, k cemu ty xenony? To asi nebude full led, coz jsem si teda predstavoval. Leon by snad mel mit za 30tis full LED. Ty ledky mi v tomhle podani pripadaj jak denni sviceni nebo to umi i neco jineho?
Snooob
V tejto triede sú LED vždy len ako doplnkové - na denné svietenie.
Ak chceš Full LED musíš ísť do auta min. 3x drahšieho!
webpaja
Leon? Ale je pravda vyjímkou
Snooob
Hej, je to výnimka, ale hlavne sa "bojím" tej ceny!
Choochoo
Jsem se chtel ujistit, jestli je to neco jako reklama na LED TV Samsung vs OLED TV, neni opet LED jako LED ani v TV ani u aut >😒] Zakaznik na to slysi, ale funkcne je to jinak 😉
_MT_
A co je na tom zvláštního? Šestkový Golf to měl myslím stejně (tedy xenony bez LED a xenony s LED) a nechce se mi teď koukat na nabídku sedmičkového. Čisté LED má zatím jen Leon, až usedne prach, měli by je dostat i sourozenci, tedy hlavně A3 a Golf, u Octavie se budeme muset nechat překvapit.
twistedTSD
Kdoví kolik budou ta nejlepší světla stát a s jakými výbavami budou k dispozici. Naopak si tedy myslím, že rozšířenější asi bude druhá varianta (samozřejmě až po halogenech).
Snooob
...že O3 bude mať v ponuke čiernu matnú farbu!
A ono to je len auto v tme... 😒
webpaja
Nějak mi připadá, že základní optika OIII vypadá hůř než aktuální základ...

[odkaz]
Choochoo
to asi budes sam komu to tak pripada 😉
webpaja
Myslel jsem si to...
šmoula nešika
:yes:
RWD
Nejpovedenější světla jsou tyhle: [odkaz]
webpaja
To nevypadá špatně, ale bavím se o sérii, která bude na každým druhým autě 😉
Aleš Jungmann (Auto.cz)
Přesně tohle vyjde zanedlouho na autofunu 😄
jardo.reg
velmi pekne.. ale mam pred FL, takze smola.. ale velmi podarene svetla podla mna..
RS
Do cirkusu Humberto rozhodně :yes:
Johny.Rico
Tak to je LUXUS!!! :yes: :yes: :yes:
Nove Milla Giri
To je asi vseobecny trend. Aj predchadzajuci Passat mal vpredu projektory a vzadu LED uz v zaklade a ten aktualny ma v zaklade obycajne ziarovky. Predchadzajuce BMW3 malo po FL rovnako vzadu full LED a vpredu LED smerovky, aktualne ma aj pri xenonoch v smerovkach len obycajne ziarovky vpredu aj vzadu :no:
VáclavI
Opět nelze než zvolat, BRAVO ŠKODA :yes😒br />
Škoda tak může použít větu váženého klasika a směřovat ji na ostatní automobilky (zejména francouzské, korejské, italské) : "Dámy a pánové nechci se Vás dotknout, kdo z vás to má?"

"Vpředu budou buď základní halogeny H15 a H7, bixenony či bixenony v kombinaci s diodami. Vzadu pak najdeme standardní žárovky, případně také LED pro koncová i brzdová světla" - Škoda má odpověď pro každou peněženku - jsi-li skladník, účetní, manažer, lehký kluk či děva, nebo snad právník? TY !!! Ano TY, na to máš.

Tímto vozem se Škoda-Auto stává jedinou automobilkou na této planetě, která Vám nabídne jeden a tentýž produkt jako mainstream, supermainstream i jako (nebojím se to nazvat) prémii.
:-!
Katikakus
>😁 >😁 >😁 :yes😒br />
Jsem zvedavy, co budes psat, az se tady objevi "vejfuk roku", Fuko... >😒]
VáclavI
No to si piš, že to bude vejfuk roku, či minimálně koncovwka vejvwuku roku :yes:
rohYpnol
Trošku v tom máš hokej: To, co píšeš, je hezké, ale je to jako chválit Napoleona, že dobyl Francii... Tyhle výbavové prvky jsou možná zajímavé, ale mě (a myslím že i mnohým dalším) přijde ÚPLNĚ jedno, jestli jsou světla Xenon, Bi-xenon, LED, full-LED, Neon, H4 či H7. Podle mě jediným měřítkem kvality světel je jejich funkce, popř. vzhled pokud chceme být fajnoví. A jestli dokáží kvalitní osvit vyždímat z H4 nebo naopak LED světla nenabídnou nic víc jak bi-xenon, pak to postrádá smysl.
Takže sice je dobré, že Octavia III nabídne III alternativy, ale aby alespoň jedna z toho za něco stála... :-!
webpaja
Nadhled kucííí 😄
VáclavI
rohYpnol
ok, možná jsem byl příliš "přísný" 😉 Ale mám obavy o základní světlomety. Např. u Fabie II i Octavie II FL mi totiž nepřijdou základní světlomety kdovíjak povedené - rozumněj tomu tak, že podle mě svítí hůř než u předchůdců (tedy Fabia I, Octavia II před FL).
PeterLuk
GTI, ty máš viac profilov? 😄 >😒]
nomises
Prémie s (max?) dvoulitrem 😄 no, málem jsem svlažil klín kávou z hrnku, jak ze mě vyhrkl ten smích :yes:
VáclavI
Snooob
Si si istý, že to bola káva? 😉
šmoula nešika
Alpinis182
Promiň, ale už by to stačilo, ne ? >😒]
Aladeen
Čo máte s tým "BRAVO" ? už mi to pripadá byť trochu čudné 😉
VáclavI
Promiň napravím to😒br />
BRAVWO ŠKODA :-! :yes: :yes: :yes:
amadeus
A na spodním obrázku zezadu je napsáno 4x4 TSi 😄
VáclavI
Uááááááůůůůů! :yes:
Ji/Ri
wa wa wa :yes:
VáclavI
ůůů iiiii aaaa :yes:
KANKUNEN
a na fotkách furt ostřejší Rapid.
rohYpnol
Nemůžu si pomoct, lae partie kolem předních světel mi přijde překombinovaná, nezvládnutá. Tolik prolisů a křížících se linií na tak jednoduché jinak čisté přídi... K tomu mlhovky ve velikosti XXL+50 % zdarma 8-s >😒]
Myslím, že Kabaň to takto opravdu nechtěl... Jen to tak zase dopadlo... z ekonomických důvodů :-! Inu Škoda.
PeterLuk
Neviem či to tak chcel, ale tiež mám pocit, že Škoda príliš myslí na ekonómiu a predajné čísla... A to je škoda(čo od rovnomennej automobilky čakať? >😒] ). Ja si napríklad myslím, že Rapid coupé by si zákazníkov našiel... Aspoň u nás. A Tudor tiež. TEchniku majú, zákazníkov tiež, eln ochota sa nenájde...

Ináč dôsledkom maxi hmolviek je v základnej výbave obrovské nevzhľadné prázdne miesto 8-s .
_MT_
A kolik kupé nabízí Volkswagen? Není pravděpodobné, že by v tomhle směru nechali Škodu přerůst mateřskou automobilku.
twistedTSD
Zákazníci? Kolik znáš lidí, kteří by si v těchto končinách za statisíce korun koupili nepraktické kupé od Škody?
šmoula nešika
O kupé odvozeném od Rapidu se psalo v SM.
Ji/Ri
Zadni lampa, okno do dvora, zrcatko, kapota -znak, světla.... Tak jsem to trefil na pocatku přesně..chce někdo ještě vědět nebo dalšího? 😄
webpaja
Já bych to chtěl napoprvý, jako Pája 😄
Ji/Ri
😄
VáclavI
>😁
VáclavI
Tak schválně frajere - hoď to sem 😉
Ji/Ri
vidím to na detaily anteny...či interier....
VáclavI
No tak to krapek brzdi, hošánku - buď to, či ono. Anténa, nebo interiér?
bug
Zdá se to jenom mě, nebo to vidí i ostatní, že je to jen velmi podařený facelift prvního vydání Octavia II??? Ta měla velice podobně řešená hranatá světla, pak přišla s "kulatými" a šup je tady zase hranatá doba. Jenom blbnou lidem hlavy a upřímně co je na tomhle za "nový" design??? :no: :no: :no:
Snooob
Áno, zdá sa to len tebe!
twistedTSD
[odkaz]
šmoula nešika
[odkaz]
petrumr
VáclavI
vyděržaj pioněr
petrumr
lucky_24
kterej co se světel narozdíl od Škody drží krok se zbytek VW group. Tydle světla na autě jako Octavia nemají co dělat, už i v základu musí být LEDky.
peV
To nemá ani Golf, ani nikdo z konkurentů.
lucky_24
Nechci LED komplet jako u R8, ale denní - jako třeba tady [odkaz]
petrumr
makovica
nechápem co sa tu vzrusujete nad led svetlami s bixenonmi, vzhladom na pozicu skody v koncerne bude OIII s tymi svetlami stat 30k € a kto da tolko za to auto je sialenec >😒]
nomises
No a klidně se s Tebou vsadím, že jich bude bohužel celý zástup 😊)))
Well-being
bude odhalena zadní náprava. Je to sice lešeňovka, ale velmi sofistikovaná, Made in VW ...
VáclavI
[odkaz]

Toto může napadnout fakt jenom český to lid - proč se musí krást? Člověk si tady šetří peníze, aby je mohl investovat do nového kočáru (Rapid=supermainstream - jak jinak - Nechci nikoho urazit, ale kdo z Vás to má?), a voni mu to snad budou krást, nebo co? Kolik úsilí to stálo chytré české hlavy nejen vymyslet, ale i prosadit ve prospěch váženého spotřebitele a prostý to Čech-zloděj, kazí vše. Hanba.
Czerwik
na Slovensku to bude jak by smäd... verím, že vo veľa Rapidoch tá škrabka neostane... 😐
šmoula nešika
V centrálním zamykání nádrže jsou u Škody opravdu rezervy. Mám vlastní zkušenost, že u O II se občas víčko otevře a nádrž zůstane nechráněná. Myslím, že už jsem na to tady upozorňoval.
zewlak
Ale musím říct že mě se víc líbí bez LEDek
megacruiser
opravdu nechápu, proč je ještě dnes nemají všechny auta jako denní svícení už v základu. Resp. chápu - výrobci tak svorně vzhledově oddělují verze svých aut "pro chudé" a "pro bohatší". Nejde jen o to, že dražší auto bude mít lepší výbavu uvnitř, láce musí být vidět na první pohled i kdyby to mělo stát nějaké peníze navíc kvůli zbytečnému vývoji "laciné" verze světel...