Novinky
A2
0
>😁 >😁 >😁
A2
0
..už se těšíme. 😉
A2
0
..nemůžeme se dočkat. 😄
A2
0
..kolik hodin ještě zbejvá? 😐
A2
0
..hodně... 😒
A2
0
Venku padá sníh.. 😄
Kdyby cenově podlezli golf, tak by se děli věci. Myslím si ale, že to neudělají protože golfa kopíruje už rapid, který má i díky tomu tak velký prodejní úspěchy.
To těžko.Cena má být 30-37 tisíc Kč navíc oproti OII. :-! Ale počítal bych to od výbavy Prima,ne ze standartního ceníku.
Rapid má opravdu velké prodejní výsledky >😁 Za listopad se prodalo 146 ks, tedy téměř dvojnásobek předešlého měsíce (registrace dealerů), ale za tak krátkou dobu po uvedení na trh se z toho nedá moc usuzovat ... Snad jen, že to nebude prodejní trhák. Toledo je na tom ve Španělsku podobně - jen 160 ks za listopad. Myslím, že Češi čekají na novou Octavii.
Hlavně při nynějších cenách OII se nedivím, že se rapidu moc nedaří. Za ceníkových 334900 je octavia CZ Edition s motorem 1,2 TSI 77KW a šestikvaltem, včetně klimatizace. Rapid 1,2 TSI 77KW je za 324900. To by člověk musel být blázen, kdyby si těch deset za Octavii nepřiplatil. Uvidíme, jak to bude dál, protože CZ edition se už nedá objednat do výroby, jen doprodej skladovek. Stejně si myslím, že Rapid bude muset nás jít s cenou dolu.
EDIT: Citigo se u nás za listopad prodalo skoro dvakrát tolik co rapidů. (270 vs. 146)
EDIT: Citigo se u nás za listopad prodalo skoro dvakrát tolik co rapidů. (270 vs. 146)
Přesně tak! Navíc za 344.900,- Kč máš OII Prima Plus s centrálem na dálku,el.vyhřívanejma zrcátkama,tónovanejma oknama,rádiem,palubním počítačem,mlhovkama... Když si navíc vezmeš,že na Rapida dostaneš slevu 5% a na OII 7%,zjistíš,že Rapid je dražší a kdo v něm jel,tak ví,že OII je po všech stránkách někde jinde...
Z mého pohledu existenci Rapida nechápu... Alespoň za současné cenové politiky...
Z mého pohledu existenci Rapida nechápu... Alespoň za současné cenové politiky...
---4 kola....volant....velky kufr....a..tak...
a že až dorazí na trh, tak bude zase na každém rohu 😄
No trúfam si tipnúť, že pri avizovanom posune smerom k strednej triede a očakávanej vyššej cene to už nebude taký predajný hit ako doterajšie Octavie; odhadujem, že pozíciu najpredávanejšieho auta v ČR stratí.
To samozrejme neznamená, že predaje nebudú aj tak vysoké.
To samozrejme neznamená, že predaje nebudú aj tak vysoké.
Tak nějak ... minulé pondělí jsem ji potkal už nazamaskovanou na silnici pro motorová vozidla Praha - MB ... všiml jsem si ji díky tomu, že řidič seděl na "opačné" straně - pravostranné řízení ... Vypadá fajn a určitě to bude dobré auto, ostatně jako stávající typ, který jsem jezdil v poslední době.
90% detailov ale aj tak to bude najdiskutovanejsi clanok tento rok...mali pocat do Vianoc, kedy je kazdy doma a pije varene vino, to by tu boli perly 😄 Ale za Oktavku :yes: aj ked ja by som bral skor toho Leona 😉
než se to zase začne hemžit spoustou příspěvky lidí, kteří mají neustálou potřebu něco pomlouvat aniž by to viděli či si to ošahali nebo s tím chtěli mít do budoucna cokoliv společného - tak jako fanda škodovky - kterému jsou úplně ukradené a zcestné diskuse zda je to česká či německá značka a za jakých podmínek se dá hovořit o "národnosti" značek, zda má kia po třech letech méně či více vrzající loketní opěrku, prostě fanda který měl zatím kromě Yetiho všechny škodovky počínaje 120, chci říct "děkuji za každý článek o škodě na tomto serveru ať již přináší překvapivá nová fakta nebo jen jednu novou fotku" :-! . Když mě nezajímá článek např. o modelu kie, která se ani v evrpopě nebude prodávat, prostě ho neotevřu a už vůbec nelezu do diskuse.
Nestydím se, že jsem minulý týden každé ráno koukl na auto.cz a těšil jsem se na nový detail, protože fandu potěší i detail zrcátka. Už se těším na první ofišl fotky a škoda, že dnes nepustili další datail, je to super leporelo :yes:
Nestydím se, že jsem minulý týden každé ráno koukl na auto.cz a těšil jsem se na nový detail, protože fandu potěší i detail zrcátka. Už se těším na první ofišl fotky a škoda, že dnes nepustili další datail, je to super leporelo :yes:
Jakej je rozdíl mezi člověkem, kterej OIII ještě neviděl a pomlouvá jí, a člověkem, kterej jí neviděl, a přesto jí chválí? Není to úplně stejný??? A jak se dělaj nejčtenější články? To se jeden vezme, a desetkrát se aktualizuje,jen diskuze zůstává...
pretoze narastom dlzky o 9cm a razvoru o 11cm je to uz jasna stredna trieda.... nova octavka uz bude 8cm dlhsia ako mercedes C..... nuz som zvedavy kde ju odbornici zaradia.... podla mna je to uz jasna stredna trieda.... v nizsej strednej bude rapid..... razvorom aj ked je mensi ako vacsina strednej triedy je uz stejne na jej hranici a tak smelo mozeme povedat ze octavia uz bude stredna trieda kedze len par rokov dozadu bolo 90 percent aut stednej tiredy mensich ako bude terajsia nova octavia.... kufrom cenou luxusom rozmermi aj imidzom a celkovym ponatim to bude stredna trieda... aj razvorom je to uz viac nez bezna nizsia stredna trieda.... vieme ze nova octavka ma byt aj luxusnejsia imidzovejsia drahsia.... podla mna mozeme smelo zaradit novu octavku do strednej triedy.... nebude zaostavat v nicom... dokonca polovicu konkurentov mozno aj predci :yes: ved je to smiesne uz porovnavat tuto novu octavku s nejakym golfom ktory je 43cm kratsi... ma 5cm mensi razvor a 215L mensi kufor... totalne neporovnatelne aspon rozmerovo 😉
Toppere, čteš někdy po sobě to, co napíšeš? Ne, že bych nesouhlasil, ale po první větě jsi se klidně mohl zastavit a odeslat příspěvek. Nebo nám vysvětli, proč na nějakých10 řádcích pořád dokolola (konkrétně 5krát!!!) píšeš, že OIII je střední třída? Jasná střední třída, jasná střední třída, dle mého střední třída, mnohem větší než nižší střední třída, střední třída, střední třída, 90% střední třídy menší... Jak tě pak mají brát ostatní vážně?
Možno si berie príklad z GTIho a snaží sa opakovaním svojich téz presvedčiť davy o svojej pravde.
Ale už starí Rimania hovorili: Quod licet Iovi, non licet bovi. 😉
Ale už starí Rimania hovorili: Quod licet Iovi, non licet bovi. 😉
GTI alespoň umí psát, na auto.cz je to opravdu mistr klávesnice. Topper nezvládá, kromě interpunkce, ani rozdělit tok svých myšlenek do odstavců... Vlastně Topper snad ani nezvládá samotný tok myšlenek. Koukni, jak běžně vypadá text, co napíše 8-s
Ty jsi asi spadl z višně. Podle tebe patří rozvorem OIII do střední třídy? Megane grandtour má od roku 2002 rozvor 2686mm, ve třetí generaci dokonce 2700mm. Nová i30 cw má myslím 2701mm, a NIKDO si nedovolí tvrdit, že jde o střední trídu. Nová OIII konečně dostala normální rozvor a tebe to vystřelilo na měsíc... A že z nový OIII bude obluda s převisy jako kráva, to si nemyslím, že jí bude slušet. Zkus se zamyslet nad poměrem délka auta/rozvor. Vyjdou ti zajímavý čísla...
Hlavně jsem zvědavej, jak lidi menšího vzrůstu budou tahat z kufru věci zapadlý až u zadních sedaček... To bude špinavých nohavic... Osobně ten kufr nepovažuju za hlavní důvod koupě.Osobně nechci, děkuju...
Hlavně jsem zvědavej, jak lidi menšího vzrůstu budou tahat z kufru věci zapadlý až u zadních sedaček... To bude špinavých nohavic... Osobně ten kufr nepovažuju za hlavní důvod koupě.Osobně nechci, děkuju...
Těm se bude dnes asi špatně spát 😄 Myslím že už nějaký ten měsíc orosené čelo
Bude odhalena další předražená česká modla. Všichni se radujme!!! To nevadi, že je to vlastně německé auto. Jmenuje se to Škoda.
Že je Škoda předražená tvrdí jen automobilový diletanti (myšleno významem: lidi co o tom nic neví, jen jim někdo něco namluvil)
Tak to ma zaujíma, prosím vysvetli mi pomer cena/hodnota u Škody Octavie. Chcem v tom mať jasno. Ďakujem.
To už bohužel není tak jednoduché a proto je taky mnohem jednodušší rozšířit, že Škoda dělá předražená auta, protože to nevyžaduje žádné odborné ani detailní rozbory. Já tak mohu tvrdit že Kia dělá dělá předražená auta, nebo Fiat, nebo BMW, nebo Ford, .... a dokaž mi že se pletu...
Nejlépe to posoudit tak, že si vezmeš dle tebe (tohle jsi neřekl, ale pravděpodobně si o myslíš?) mnohem vybavenější, lepší, levnější a hodnotnější konkurenční vůz, postavit ho vedle Octavie a porovnávat. Nezapomeň i na detaily, protože ty dělají celek (přihrádky pod sedadly, zadní výdechy klimatizace, regulace osvětlení, odkládací přihrádky, stavitelný rozsah sedadla, ....) pak porovnej materiály, schopnost držet cenu - protože i kdybys nenašel nic tak v tomhle ti Octavia "možné" počáteční náklady vrátí, poté porovnej i ceny náhradních dílu, ceny aut. servisů atd. atd. Pak přijď a řekni mi znovu, že je Škodovka předražená, garantuji ti že změníš názor!
Nejlépe to posoudit tak, že si vezmeš dle tebe (tohle jsi neřekl, ale pravděpodobně si o myslíš?) mnohem vybavenější, lepší, levnější a hodnotnější konkurenční vůz, postavit ho vedle Octavie a porovnávat. Nezapomeň i na detaily, protože ty dělají celek (přihrádky pod sedadly, zadní výdechy klimatizace, regulace osvětlení, odkládací přihrádky, stavitelný rozsah sedadla, ....) pak porovnej materiály, schopnost držet cenu - protože i kdybys nenašel nic tak v tomhle ti Octavia "možné" počáteční náklady vrátí, poté porovnej i ceny náhradních dílu, ceny aut. servisů atd. atd. Pak přijď a řekni mi znovu, že je Škodovka předražená, garantuji ti že změníš názor!
Pokud se bavíme o O II tak si myslím, že nemáš pravdu...ostatně si myslím o všech Škodovkách, že v ČR jsou předražené...Škoda je za cenu přijatelnou pouze ve chvíli, kdy se jedná o výběhový model s obrovskou slevou, jinak tady v ČR se snaží využít zaslepenosti kupujících a prodat nám ty pekáče za co nejvíc peněz...bohužel češi se na to stále chytají (i když už to není co bejvávalo, teď je to spíš o firemní klientele).
Když už jsi ten komentář tak hezky napsal, tak by sis taky mohl ověřit jestli nemeleš kraviny...ty detailisto...
Když už jsi ten komentář tak hezky napsal, tak by sis taky mohl ověřit jestli nemeleš kraviny...ty detailisto...
Že je to vlastně německé auto je právě řekl bych tou největší výhodou, tedy až na ty dividendy. Letos poslala Škodovka svému majiteli Volkswagenu přes sedm miliard na dividendách, ale kde by dnes byla bez něho? V ... >😁 Octavia je sice trochu nudné, ale jinak povedené auto a je oblíbená po celé Evropě díky své ceně, praktičnosti, pohodlnosti a spolehlivosti. :yes:
Koukám, že Alfisti sepisují svůj epitaf, i když je v něm (zatím >😒] ) hodně kopání. A dobře děláte.
Proč předražená? Škoda prodává za tolik, za kolik lidi kupují. Nebo ty bys prodával svůj produkt levněji, kdybys ho mohl prodat za víc?
Třeba se od pozítří dočkáme nějakého pořádného článku ... doufám jen, že škoda nevypustí do světa informaci o dalším modelu 😒
P.S.: Nechtěli by jste udělat takovou online předoctavkovou párty s opočítáváním, čepicemi, frkačkami, ohňostrojem a tak ?
P.S.: Nechtěli by jste udělat takovou online předoctavkovou párty s opočítáváním, čepicemi, frkačkami, ohňostrojem a tak ?
Malý OT (aj keď v rámci triedy): autom roka 2013 na Slovensku sa stal VW Golf. Teda ani "ľudový" Rapid, ani "domáci" Ceed, ale kompaktná klasika.
To je vtip >😁 ?
Nie, to je najsilnejší základ Octavií doteraz (I. gen. mala 1,4MPI - 44 kW a potom 1,4 16v - 55 kW, II. gen. mala 1,4 16v - 59 kW). 😉 Takže pokrok.
moc velký problém bych v tom neviděl. Pokud někdo bude jezdit hlavně po městě a okolí, tak naprosto dostačujicí.
Jinak když budete ve městě sledovat auta když se rozjíždějí z křižovatky, tak jaký je rozdíl mezi 85K a třeba 200K? Všichni se rozjíždějí zhruba stejně(samozřejmě se najdou extrémy, ale já píši o průměru). Většina silnějších aut ten výkon ve městě nevyužije, protože by pak mohli kupovat každý rok novou sadu pneumatik atd.......
Jinak když budete ve městě sledovat auta když se rozjíždějí z křižovatky, tak jaký je rozdíl mezi 85K a třeba 200K? Všichni se rozjíždějí zhruba stejně(samozřejmě se najdou extrémy, ale já píši o průměru). Většina silnějších aut ten výkon ve městě nevyužije, protože by pak mohli kupovat každý rok novou sadu pneumatik atd.......
No nejsem zastánce kon. vozů a vůbec né škodovky:
Octavia II není vůbec špatné auto (tedy pokud nemá diesel se systémem PD), je praktická, kvalitně postavená, sice nudný, ale nadčasový design, který jen tak nestárne. Ale na můj vkus je docela drahá. Na druhou stranu nelze jen nepochválit marketingové oddělení škody-aut, za to jak tohle kvalitní auto za takové peníze umí dobře prodat. A navíc umí majitele zpracovat takovým způsobem, že jsou ochotni si připlatit nemalé peníze, za rádoby verzi RS. To nelze jen nepochválit!
Octavia II není vůbec špatné auto (tedy pokud nemá diesel se systémem PD), je praktická, kvalitně postavená, sice nudný, ale nadčasový design, který jen tak nestárne. Ale na můj vkus je docela drahá. Na druhou stranu nelze jen nepochválit marketingové oddělení škody-aut, za to jak tohle kvalitní auto za takové peníze umí dobře prodat. A navíc umí majitele zpracovat takovým způsobem, že jsou ochotni si připlatit nemalé peníze, za rádoby verzi RS. To nelze jen nepochválit!
Mluvíš o verzi před nebo po faceliftu? Cena - nejlevnější není, ale za takový kus auta je přijatelná. Možná si se jen zasekl v roce výroby svého Mondea, a tak nevíš, že je Octavia za docela rozumné peníze. A rádoby verze RS - jestli srovnáváš RS s brutálním rendlíkem Megane RS nebo pětiválcovým er-esem v minulém Focusu, tak je to pochopitelné, ale oktávka prostě není auto na okruh, o čemž svědčí i dieslová varianta a Combi. A že by Škoda zvolila špatnou cenovou politiku se mi také nezdá, vždyť prodeje pořád rostou.
No myslím dvojkovou octavii (před i po face).
Jako po roce 2007 sem přišla i nějaká "výhodná" octavie, za lidové peníze 😄 ?
JJ srovnávám RS s RS, no to máš pravdu že není na okruh, tak tedy proč má označení RS, že by to u octavie znamenalo něco jiného? Právě o tom mluvim, že jako marketing maji ve škodovce zvladnuty hodně dobře, jinak by se za ty peníze moc neprodávaly. Spíše než cenovou politiku mají zvládnutý marketing, jak dostat do podvědomí českého národa, to že je to kvalitní auto(což určitě, je ale takových je tu více) 😄 tak ať si člověk za kvalitu pořádně připlatí.
Jako po roce 2007 sem přišla i nějaká "výhodná" octavie, za lidové peníze 😄 ?
JJ srovnávám RS s RS, no to máš pravdu že není na okruh, tak tedy proč má označení RS, že by to u octavie znamenalo něco jiného? Právě o tom mluvim, že jako marketing maji ve škodovce zvladnuty hodně dobře, jinak by se za ty peníze moc neprodávaly. Spíše než cenovou politiku mají zvládnutý marketing, jak dostat do podvědomí českého národa, to že je to kvalitní auto(což určitě, je ale takových je tu více) 😄 tak ať si člověk za kvalitu pořádně připlatí.
No dobře, úplný tupec nejseš 😄 . Jen mně vysvětli, v čem jsou si podle tebe tak obě dvojkové oktávky designem podobné. Po roce 2007 žádný zásadní zlom nepřišel, ale když se podíváš na ceny Octavie, tak zjistíš, že dlouhodobě dost padají. Povědomí českého národa Škoda získávat nemusí, jsme docela věrný národ a navíc má automobilka dost velkou historii na to, aby si nás získala (i když v minulosti trochu pošramocenou výrobou „levných“ a ne moc kvalitních modelů). V cizině ji vnímají jako střední třídu, nižší střední pro ně jsou kompakty (VW Golf) nebo levné sedany. Takže Octavia má celkem velký prostor pro cenu.
No reagoval jsem na ten rok 2007 (tim pádem to s Octavii nijak nesouvisí) na to, že ten datum jsem odvodil od rv mého Mondea, a jak si psal Ty na úvodu 😁. Teď se tu nebavím o desingu, ale o tom, že si myslím, že Octavie je předražená. Ale dělal bych to taky, pokud mi za ni někdo ochoten dát takové peníze, proč bych se šel s cenou dolů a ochuzoval tak o zisky. 😉
Myslím si, že Škoda, může být ráda, za takové věrné zákazníky, kteří prostě chtějí Octavii (resp. Škodu) a jsou ochotni si připlatit a nejsou moc ochotni si vybírat mezi konkurancí.
Myslím si, že Škoda, může být ráda, za takové věrné zákazníky, kteří prostě chtějí Octavii (resp. Škodu) a jsou ochotni si připlatit a nejsou moc ochotni si vybírat mezi konkurancí.
Nezapomínej, že v posledních měsících to byl nejprodávanější model i např. ve Švýcarsku nebo Švédsku, takže nejen náš národ.... 😄
Ano, protože třeba v tom Švédsku je Okta kombi o v přepočtu 60 000Kč levnější než třeba Golf Variant...to je cca 10%...
Takže jen náš národ to auto kupuje za ne´měrně vysoké ceny...
Mě by schválně zajímal vývoj prodeje Octavie očištěný o firemní (fleet) klientelu...obávám se, že poměrně dost klesá...
Takže jen náš národ to auto kupuje za ne´měrně vysoké ceny...
Mě by schválně zajímal vývoj prodeje Octavie očištěný o firemní (fleet) klientelu...obávám se, že poměrně dost klesá...
Nic proti vážená redakce, ale nemohlo to už počkat na zítra....?
akonahle ju e😜erti daju do strednej triedy .... budu ju uzivatelia a auto.cz porovnavat s autami z vyssej strednej triedy 😄 az nam z nej narastie limuzina a bude v kazdom americkom filme >😁
No ja si nemôžem pomôcť, ale mne to tak pripadá, ako keby škodovka chcela odstreliť Superba. Najprv spravili auto medzi Oktávkou a Fábkou, teda Rapid, a teraz spravia Oktáviu, ktorá už veľkosťou pomaly atakuje vozy strednej triedy, takže mi to pripadá ako by sa chceli potichu zbaviť najvyššieho modelu.
Já to snad do rána nevydržím >😒]
strašná to doba, co sakra myslí tím odpolednem? ať tady koukají fotky být v 12:01 a komplet exterier interier nebo !!!! s tím vlastně stejně nic neudělám >😁