Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

To je ona: Škoda Octavia III (2013) konečně na oficiálních fotkách!

648 komentářů

jossalito
:yes: :-!
Frantizsekk
na idnesu ted davaji live prenos z prezentace. Obraz spatny, mluvi se tam nemecky, prekladatel neni skoro slyset, ale alespon neco.
Ma007
Ak to bude podobná mediálna masáž ako s rapidom tak nasledujúcich 6 mesiacov sa môžeme "tešiť" na 1-2 články o super škrabke na ľad, o super neviem čo každý deň.

😒
Nicco
A nasledujucich 16 rokov to bude dominantny ukaz na nasich cestach
Yelush
Myslím že O3 bude drahé auto, takže dominantný úkaz bude skôr Rapid, ale samozrejme súhlasím, že aj O3 bude na cestách dosť. Môj celkový názor na toto auto je veľmi pozitívny, vždy sa mi Octavia páčila (dokonca aj faceliftová) a O3 sa posunula správnym smerom, je moderne "hranatá", tvary sú európske, konzervatívne, zdravo chladné, pričom je jasné, že je to Octavia. Auto pôsobí luxusne a pridaná hodnota v podobe 590l kufra či dobrý image Octavie ako takej určitú jedinečnosť auta iba podčiarkuje. Interiér je v pohode až na absenciu el. ručnej a vyrušuje ma aj displej pri kolene, ale prikúpenie premium displeja medzi "budíkmi" bude obsahovať všetky potrebné info, takže v pohode. Ešte som zvedavý na spoľahlivosť nových TSI, hlavne 1,4 s vypínaním dvoch valcov. Už len pozor na zlodejov. ;-\
Starfighter
[odkaz]

O3 se povedla, nádherná :yes: :yes: :yes:
Ozzman
Hezká, ale mě moc nesedí přední maska 😄 jinak zbytek auta je pohledný 😄 Pěkná kola na vystaveném modelu, sem zvědav, jak bude vypadat v základu 😄
Thomas89
To bude součástí denních zpráv. redaktoři to pomocí printscreenů z konfigurátoru zjistí za nás >😁 jako u rapida
Suprak
Taky mi předek auta příliš neučaroval - Rapidí čumák mi vyhovuje trochu víc. Úplně nejvíc rušivě ale na mě působí špunty senzorů vzdálenosti po celém obvodu - už by je někdo mohl vymyslet jako zkryté - takto to vypadá, jakoby někdo nechal na plastovém výlisku místa, kudy se do formy vstřikuje plast. 😒

Naštěstí budou přítomny asi jen u aut, kde bude parkovací asistent.

(Pardon za špatnou "hloubku" reakce)
Autoservis
Park senzor bohužel funguje stejně jako radar, nemůže být zakrytý, velká vrstva laku nebo jen led jej vyřadí z provozu ;-\. Nutno říci že dnes jsou už "líbivější" než před deseti lety 😉
_MT_
Většina systémů používá ultrazvuková čidla, tedy pracují na podobném principu jako sonar. Ta jsou na zakrytí citlivá. Ještě se používají elektromagnetická, která skrytá být mohou.
Snooob
Hej, z masky mám aj ja zmiešané pocity. To zalomenie v dolných rohoch mi príde rušivé a zbytočné.
plus to "zalomenie" dolnej vnútornej hrany svetiel - smerom hore k maske - neviem čo tým chcel autor povedať. ;-\
Yelush
Áno, trošičku tá predná maska mohla byť krajšia, (Rapiďácka sa mi zdá o kúsok krajšia), ale nie je to nič strašné. Tak 1- 😄
nastran
Já jsem celkem zvědavý na kombi, žádná z Octavii se mi v sedanu moc nelíbila a tahle není vyjímkou. Sedan je ok průměr, kombi bude podle mě jedno z nejhezčích kombi na trhu.
Autoservis
Octávka se v sedanu nikdy nedělala 😉
šmoula nešika
[odkaz]
Švagi
Čekal jsem takový usedlí design, ale docela pohledná i je. Škoda té zadní nápravy, že nemá (jen za příplatek) jak minulá generace a vo víceprvkovou, to je myslím krok na zpět.
sansk8
Nechce se mi věřit, že i 2.0 TDI by měla klasickou vlečenou ... 😐
sansk8
Nechce se mi věřit, že i 2.0 TDI ve verzi 110kW by měla klasickou vlečenou ... 😐
Švagi
No možná ve verzi RS, nevim u dieselu se moc na jízní vlastnosti "nehledí"
.
Nicco
spojenie sport a diesel niektorym nepride divne
Švagi
samo, že jízdní, ne jižní vlastnosti >😁
jeremiasz
od 110kw bude viceprvkova, 2 slabsi verze jen vlecna
Autoservis
Myslím si že klika je naprosto OK ;-\ z multilinku se dělá zbytečně zázrak techniky.....
Švagi
No zázrak techniky to asi doopravdy neni, ale jísté plusy proti klasické vlečené nápravě určitě ano. U fabie bych to čekal, ale bohužel ne u nové Octavie, to je bohužel cesta zpět.
Autoservis
Z jakého důvodu cesta zpět??? Na dálnici je při vysoké rychlosti stabilnější právě klika. A ani nová Octavie není auto na proplétáni se okrskama ve svižném tempu.
Švagi
No z toho že víceprvková náprava je modernějším řešením, než klasiká vlečná náprava, z toho vyplívají jisté plusy samo u mínusy (pokud pominu vyšší cenu-proto je škoda dává jen do dražších variant vozu a také to že je prostorově náročnější) Ty plusy snad tady nemusím vysvětlovat, to si snad každý najde na wiki sám >😁
Autoservis
Aha wiki >😁 no tak nic no ;-\ tady nemá smysl se namáhat :no:
Švagi
No určitě to tam vysvětlí mnohem lépe, než já ale zásadní rozdíl je ten, že na víceprvku je každé kolo zavěšeno zlášť, kdež to u vlečné nápravě jsou kola spojena právě tím vlečným ramenem, znamená to, že se záď při průjezdem zátáčkou celá nenaklání, ale přizpůsobuje se to kolo(ne celá zadní náprava) které je, momentálně zatíženo. Ale jde to poznat, hlavně při ostřejší jízdě.
Autoservis
Ano a proto je multilink použitelný u auta které je k ostřejší jízdě určeno.Daleko víc mi vadí neustálé používání MCphersonu místo lichoběžníkové náparvy ;-\
šmoula nešika
Doufám, že myslíš anglickou. Česká je totiž leda tak na dvě věci...
esenbe
No přišel sem kolega a kouká jak na to koukám a říká ... to je ten nový rapid, že ? Takže asi tak ... Neurazí nenadchne ...
Xawier
...no tak pokud s kolegou pracujete v zelenině, tak kolegu dokážu pochopit...
esenbe
Nene IT a já jsem Mat, ale on je jarda >😁
Xawier
>😁
miromen
Pat a Mat ? >😁
šmoula nešika
:yes: :yes: :yes: >😁 >😁 >😁 >😒] >😒] >😒]
vma
Tak sa fanúškovia Škodovky konečne dočkali... Teraz už iba čakám na informáciu, čím sa tento výnimočný počin líši od ostatných áut - bežných áut.
esenbe
Je to prostě nejlepší auto co na světě je a pokud se ti nelíbí tak jen trapně závidíš a hážeš špínu na naši ..ehm... škodovku.
figurka
No vidíš, jak ti to jde. >😁
Ma007
znakom na kapote, inak je to šeď tak ako zvyšok produkcie
Huben
Ten předek respektive přední nárazník se mi moc nezamlouvá.. snad s příchodem RS to bude zajímavější 😄
Typhoon
Čumák je úplně skvělej. :yes:
iudex
Obávam sa, že tak ako doteraz pri predstavovaní Octavie budeme počúvať o tom, ako patrí O III do strednej triedy. Škoda, že tomuto blábolu automobilky podľahol i Aleš, pripisujem to ale len nadšeniu z prebiehajúcej prezentácie (prípadne podávanému dobrému vínu i jedlu).
Len pre porovnanie pár faktov😒br /> O III: dĺžka 4,66m, rázvor 2,68m
Fluence: 4,62m, 2,70m
Cruze: 4,60m,2,68m
Astra sedan: 4,66m, 2,68m.
Tak kde tu niekto vidí rozmery strednej triedy? 😉
Ma007
zabudol si na to najdôležitejšie - KUFOR! >😒]

Tak ako sa snaží škodovka dotlačiť rapid z B do C segmentu, SuperB z D do E tak isto to bude aj s oktou.
XTad
:yes: :yes: :yes: ...jetta 4,66...a ti, kteri zaslepene posilaji skodovky o tridu vyse si ani neuvedomuji, ze jim tim ublizuji.
jossalito
Obyčejným lidem jsou nějké třídy auta naprosto jedno.

Ti kupují model, ne třídu vozu.
XTad
A co tim chtel basnik rici?
Snooob
...že točíte oničom!
XTad
O rozdelovani aut do trid dle velikosti si kazdy muze myslet sve, ale kdyz uz rozdelovat, tak spravne, tj. necpat octavii do stredni.
Ondris
Souhlas. :yes:
Můžu tvůj příspěvek ocitovat až tu zase někdo bude dostávat sodu za srovnávání Okty s Mondeem za stejné peníze? 😄
jossalito
Klídně. 😉
esenbe
že to říkáš zrovna ty >😁
jossalito
Nepíšu to zde poprvé. :-!
ryccardo
Ještě bych k tomu dodal, že těm co to tady v diskuzi vadí nejvíc nekupují zpravidla nic jen o tom blbě žvaní. Jinak máš pravdu, že normální zákazník nějaké třídy auta zas tak úzkostlivě neřeší.
iudex
Máš úplnú pravdu, všetci jazdíme na MHD či kupujeme Logany a na Octaviu tu nik nemá, preto ju len škaredo ohovárame. 😉
pargi
:yes:
JDM
ale třída nastavuje cenu a to už lidem jedno není přídapdě OIII v ČR ale asi jedno bude ta by se prodávala i kdyby stála milion v základu >😁
jossalito
Nesmysl.
_MT_
>😁 Třída nastavuje cenu? Kdeže. Spíš nastavuje očekávání.
jossalito
Šířky by nebyly?
iudex
Z hlavy viem jedine Focus II: 1,84m. 😉
jossalito
Tak to musíš víc trénovat. 😉 :yes:
martindr
zrovna u skodovky by som moc sirkou neoperoval, tento rozmer je u skodovky prepadak (vid superb)
jossalito
Nová Octavia je širší než Superb. 😉
iudex
Veď Superb aj je v rámci triedy extrémna užovka. 😉
pogo26
Je stejně velká jako Fluence. Až sem dají rozměry kombíku, tak už snad všem bude jasné, že nová Octávka je klasická nižší střední třída. Cena základu bude tak 299 000,- Kč. V ČR si Škodovka tuto cenu může dovolit.
martindr
dakujem, presne toto som myslel a som rad ze si to pochopil.. Dost ostuda pre superb, dostat od nizsej strednej...
jossalito
Neber to tak doslova. Superb je na trhu už nějaký ten rok, není tedy žádným překvapením, že ho naprostá novinka porazí.
Škodovka napatří v koncernu mezi ty, co by dostávali takovou techniku, na jakou si ukážou.
Žijou a tvoří tak nějak z koncernových "odřezků", ale všechna čest, z mála dokáží dostat maximum. 😉
martindr
SUperb bol bohuzial od zaciatku ako uzovka a to dosiel na trh v 2008, v porovnani s vtedy uz 3 rocnym passatom ci novym mondeom na sirku prehrava dost zasadne. A povedzme si narovinu, ten dlhy priestor na nohy na zadnych sedadlach je uplne zbytocny, keby bol o 5 cm kratsi ale zato o 5 cm sirsi, bolo by to v prospech superbu. To je jedina vytka k tomu autu (okrem toho nemozneho zadku sedanu ale to je moj osobny nazor)
jossalito
Já problém se šířkou superbu nemám. Rozhodně ne v zadu, tam stejně 3 lidi nikdy jezdit nebudou. A pro dva je tam místa královsky. Horší je to vepředu, a ještě hoší pohled z venku. 😉
XTad
A jeje, zase ta proflakla sirka skodovek... Superb s tehdy tri letym passatem B6 prohrava na sirku o "dost zasadni" 3 mm, avensis porazi o vice, nez 2,5 cm a i40 o 2 mm. Siroky je tedy dost.
velitel mesta bugulmy
Už jsem to sem jednou psal, ale pro zajímavost... Věděl jsi, že třeba Honda Accord předchozí generace byla o 8 cm užší než tehdejší Ford Focus? Totální debakl pro střední třídu, co? Ale kritizovat Hondu se holt na auto.cz nikdy nenosilo, na rozdíl od Śkody...
martindr
nechapem o co ide v tvojom prispevku, pisem o skodovke nie o honde. Honda nie je v mojom zaujme a ani asi nikdy nebude. A za druhe nekritizujem tu skodovku. Vies co je na kritiku v celej tejto diskusii pod clankom na octaviu? Ze az na par individui co tu tliachaju je tu ukamenovany kazdy kto trochu prejavi kriticky nazor na octavku. To je tu chore a to sa asi nenosi tu na auto.cz. Nie kritika hondy ale kritika noveho modelu z koncernu. A za mna osobne je octavia podarena a vysla krasne (az na interier, ten si pozriem nazivo a az potom zhodnotim radsej lebo podla tych slabych fotiek sa mi nepaci).
velitel mesta bugulmy
Jestli nechápeš, nic si z toho nedělej, zkusím ti to vysvětlit hodně pomalu. Napsal jsi, že "dost ostuda pre superb, dostat od nizsej strednej..." Já jsem ti uvedl příklad, že tento jev je v automobilovém světě běžnější, než asi tušíš, a že v minulosti rozhodně nevedl k zatracení modelu. Zkus si to nějak přebrat. Ale v tvém případě je to asi marná snaha. Borec, který napíše, že "dost ostuda pre superb, dostat od nizsej strednej..." není kritika... Takový borec má prostě významy slov jinak posazené.
white label
Přesně, ale u něj je to (dlouhodobě) s logickým vysvětlováním marné. Nechápe. že není "kritika", jako kritika. Pokud tu někdo např. píše "konstruktivní kritiku" stylem "...se asi ***i...", tak je to logicky "dementos", i kdyby to auto naopak chválil... a stejný dementos je i ten, kdo podobnou "kritiku" obhajuje... . 😉
_MT_
Také jsem si v zahraničí nevšiml, že by za to Superb nějak kritizovali. Není to auto, jehož testy sleduji, ale nepamatuji si na to z těch, které mi prošly pod rukama. Asi nějaká regionální záležitost. 😄
peV
Ani ja ne, a to zrovna skodovky celekm ctu 😄 Konstatovani, ze je mene prostorny nez konkurenti ano, ale mene prostorny neznamena tesny, ze. (tady ve svedsku se hodne srovnava na zaklade pomeru cena/vykon, cili srovnavaji i s napr. Audi A6/allroad, volvem v70/xc70 a ty jsou sice ve vsem lepsi,ale obvykly zaver zni, ze za ty prachy neni sup vubec spatna volba).
briza
No jo, no. Holt rosteme. Neni to tak davno kdy mel (co vim z hlavy) Nissan Primera na delku 4,43 m a rozvor 2.60 m
ryman
"kompaktní" střední třída. něco jako laguna. dle mě ideální rozměry ideálního praktického vozu pro všestrané využití a podtrhuje to karoserie liftback. :yes:
iudex
"Kompaktná stredná trieda" už mimo prémie vyhynula. 😉
ryman
dnes se znovu narodila 😉
iudex
Čítal si vôbec cifry, ktoré som uvádzal hore? 8-s Potom podľa Tvojej "logiky" všetky uvedené autá patria do strednej triedy.
gld
Pfff...dneská sa tu rodí história či čo a vy vrtáci to neviete oceniť. Daj si 5 zdravasov a 10 tdi-čok a bude ti odpustené synu.
Xawier
Já 😄 Ale jen OIII v ní není jen rozměrově,ale fakticky... 😉
Emel
Lowend často přerůstá rozměry do vyšších tříd.. u prémie je to naopak. Logan MCV může být klidně delší než BMW3, přesto to na středně-třídní kategorizaci trojky nic nemění. Octavia se rozměrově skutečně ocitá na pomezí obou tříd. Samozřejmě nekonkuruje velikánům typu Mondeo nebo Mazda 6, ale pro Lagunu je to rovnocenná konkurence (Laguna: 4.695, rozvor 2756). U současné Octavie jsem bral řeči o střední třídě jako nesmysl, ale u nové už si nejsem tak jistý.
iudex
Že zrovna Ty budeš reflektovať takého PR kecy... Uvedom si, že vývoj ide dopredu a Laguna je už výbehovka. Priemer mainstreamovej strednej triedy je teraz cca. 4,80m na dĺžku a 2,80m rázvor.
A tá zmienka o lowende v prípade Octavie mala naznačiť čo?
Ale samozrejme máš pravdu v tom, že nemôžeme vnímať rozmery izolovane: tak sa pozrime na motory: Octavia začína na 63 kW, bežná stredná na cca. 90 kW. Ešte? Octa má jednoduchú vlečenú zadnú nápravu; má toto nejaká stredná trieda?
Emel
Avensis začíná na benzínové 1.6 bez turba, stejně tak i40. Do nového Mondea se počítá s 1.0 Ecoboost. Na nejslabší jednotku bych se tolik neorientoval, ty silnější kritéria střední třídy splňují - 2.0TDI je jistě lepší než 1.7CRDI, například.

Třeba právě ta Laguna má vlečnou nápravu. Ano, lze připlatit za 4control... stejně jako Octavia může mít multilink, navíc ještě ve čtyřkolce. Octavia umí DSG, jistě se dočkáme 2.0TSI... jasně, průměr střední třídy je výš, ale na spodní hranici už by to stačit mohlo.
iudex
Vždy sú nejaké extrémy smerom hore (Insignia) i dole (Laguna), to nič nemení na fakte, že pri motoroch, technike, platforme Golfu/A3/Leonu sa nemôžeme baviť o strednej triede.
Emel
Na platformu MQB už tahle matematika neplatí... Superb bude tuším mít stejnou "platformu".

Souhlasím, že Octavia není srovnatelná s průměrem střední třídy. Je srovnatelná s jejím spodním okrajem. Jak technikou, tak rozměry, tak motory.
iudex
Na tom sa zhodneme. Ale obdobné (ak nie ešte vo väčšej miere) platí aj pre pomer stredná - vyššia stredná.
_MT_
Co Superb, i Passat. Hlavně argumentovat platformou je dost nešťastné. Přitom na MQB budou sdílet i přední nápravu mezi třídami. Pokud se něco nezměnilo, tak tu "stejnou" najdeš jak na Polu, tak na Passatu, až budou stát na MQB. Je součástí platformy.

O tom to ostatně mělo být. Je mi jedno, kam ji kdo zařadí, ale očekával jsem menší a levnější Passat. Tedy, dá se říct, opak toho, co Škoda dělala do teď - místo přesahování nahoru spíš sotva vlezení se. Relativní pozice modelů v rámci koncernu zůstane stejná (no, dalo by se debatovat o Jettě).
lada.m26
Jednoduchou vlečenou nápravu ve střední třídě ma třeba zrovna Renault Laguna...
_MT_
Mondeo a Mazda 6 rostou na úroveň vyšší střední, protože jednak v Evropě velký sedan nemají (samostatný model by měl problém se uživit) a pak potřebují něco většího pro USA (pokud chtějí globální produkt).
iudex
@ MT: Opakujem, treba zohľadňovať, že autá v rámci triedy sa medzigeneračne zväčšujú a tým sa posúva i štandard/priemerné rozmery triedy. Teda ak Mondeo, Insignia, Superb, 508, M6 medzigeneračne narástli, neznamená to, že sú automaticky vyššou strednou triedou (len preto, že veľkostne sa dajú s doterajšími zástupcami triedy porovnať), ale že štandardy strednej triedy sa posúvajú ďalej. To isté platí aj pre Octaviu či Tebou spomínanú Astru sedan. U Astry je to jasné, pozriem na hatch, z ktorého je sedan odvodený a viem, že je to nižšia stredná. Pri Octavii mýli hlavne ten jediný typ karosérie; keby mala aj karosériu hatchback, žiadne pochybnosti o triednom zaradení by nevznikali.
A pri motoroch platí: treba pozerať ako na najsilnejšie, tak aj na najslabšie motorizácie, lebo aj tými sa definuje trieda. Nejestvuje jediné auto v strednej triede, ktoré by začínalo na 63 kW, myslím, že pod 100 koní tu ani nie je. Najsilnejší motor je pre definovanie triedneho zaradenia málo (to by sme potom hothatche radili kam: do vyššej strednej?, nehovoriac o tom, že u Octy je súčasné maximum 147 kW, ako aj očakávané u O III - cca. 162 kW stále hlboko pod maximami nižšej strednej triedy).
_MT_
Jen jsem ujasnil, proč zrovna tahle dvě auta jsou tak velká, jak jsou.

Zvětšují, ale proč se zvětšují? Musí se zvětšovat? Třída není o pár číslíčkách. Mně třeba tenhle růst rozměrů příjemný není. Vyšší střední si kupuji pro pohodlí cestování, ne pro rozměry. Takže se mám připravit na to, že za dvacet let budu jezdit 5,5 metrovým autem? Pro mne jsou velké rozměry naopak spíš negativum. V mnoha případech nutné zlo. Je úplně jedno, jestli má auto 3 metry, nebo 7 metrů, to třídu netvoří. Možná v minulosti, kdy plech a čalounění byly podstatnou položkou.

Já třeba škatulky nemám moc rád. Jsou s nimi jen problémy. Jednou z mála výjimek jsou třidy složitosti (P, NP, PSPACE atd.). Tedy výjimkou ve smyslu, že je mám rád. Problematické jsou dostatečně. Nedělá mi problém dívat se na Octavii jako na chudý Passat. Uvidíme, jak se s ním poměří. V konečném důsledku záleží jen na tom, jaké vozy zvažují zákazníci. Ne na tom, do jaké třídy to auto někdo zařadí.
sir
a to nepocitejme motory......stredni trida nekonci 132kw z 1,8t 😁😁

holt ...kufr...je....kufr 😁😁 ten to rozhoduje >😁
Emel
To je úvodní nabídka... určitě přijde i 2.0 TSI někde kolem 150kW minimálně.
iudex
A tým sa to posunie do strednej triedy? 😉 Ale samozrejme RS bude neskôr, očakávam mierny nárast výkonu pri zachovaní motorizácie (2,0TSI), odhadom 155 kW (terajšie GTI), alebo 162 kW (Polo R).
Emel
Tak jinak - co lepšího má v benzínu konkurence? Hyundai, Renault, Kia... ale i Peugeot, Citroen? Opravdu je Škoda tak pozadu?
iudex
Nie je pozadu v rámci nižšej strednej, sú slabší (Kórea) aj výkonnejší súperi (Nemecko). Ale debata prebiehala na úrovni Octavia - stredná trieda a tam sme i v mainstreame výkonovo úplne inde (Passat R, Insignia OPC).
Emel
VW, Ford a Opel ano. Ale co ostatní? Schválně napiš nejsilnější benzín u mnou jmenovaných...
iudex
Tak taká i40 je výkonovo na tom horšie, ako Clio RS či Corsa OPC a nebudeš predsa kvôli tomu tvrdiť, že Clio je stredná trieda, lebo má vyšší výkon motora ako i40...
Každopádne to môžeš otočiť opačne. i40 začína na 1,6ke s 99 kW, Octa na 1,2 so 63 kW. 😉
Emel
Nezáleží kde začíná, ale kde končí. Nejsilnější benzínové motorizace jsou😒br /> Peugeot 508: 1.6THP 115kW
Citroen C5: 1.6THP 115kW
Hyundai i40: 2.0GDI 130kW
Renault Laguna: 2.0 16V 103kW
Kia Optima: 2.0 CVVT Hybrid 140kW

Škoda by tedy i s 1.8T byla spíše ve středu pole než na chvostu...
info@competizione.cz
Laguna 3,5 V8 - 238 koní... Peugeot 407/C5 3.0 V6 - 210 koní, Giulietta 1.75 TBi - 235 koní, Mégane 2.0 turbo - 265 koní...
Ale o to tu samozřejmě vůbec nejde.
jossalito
No, samozřejmě že ne, do Laguny se žádný osmivál nemontuje. Rozumbrado. :-!
Emel
Laguna má benzínový šestiválec (V8 je blbost) jen v kupé. S 407 jsi poněkud zaspal dobu. 508 i C5 má v benzínu maximálně to co píšu. Megane a Giulietta jsou mimo téma.

Opakuju základní myšlenku - i kdyby měl být 1.8TSI nejsilnějším benzínem u Octavie, bylo by to ve střední třídě důstojné. Ne špičkové, ale ani nejhorší.
pogo26
Laguna tam ma ještě 2.0 TCe, stejně jako Mégane. Ale asi to nemá cenu řešit. Počkáme na kombíka a pak můžeme porovnávat.
Emel
Spíš měl... v ČR už v nabídce není.
_MT_
Hlavně je tu hierarchie v rámci koncernu. Ani Superb nemá špičkovou motorizaci na úrovni Passatu. Takže konec na nějakých 165 kW (měla by dostat novou verzi, takže se bude pohybovat někde kolem) není zase tak nejhorší. Kde končí Mazda 6, Avensis, nebo Accord? Je zázrak, že nekončí na 110 kW.
JDM
to si nemyslím ten motor bude nejspíš pro benzínový RS 😄
rabush
A co kdyby si přestal plácat a radši se podíval na ty motory. 8-s Většina střední třídy končí tam kde Octávia.
iudex
Jasne. Passat, Superb, Mondeo, Insignia, 508, C5... (to nespomínam prémiu: A4, 3er, C, IS, S60...) 😉
rabush
Laguna, 508, i40, Malibu, M6, Avensis.. a prémii neberu jako konkurenta octavie..
Autoservis
Kde jsi zjistil že se auta řadí do tříd podle rozvoru? Je na to nějaký nepsaný zákon?

Co když se na to někdo kouká takhle😒br />
* Minivozy - menší než 3,5 metru, objem motoru do 1 litru
* Malé či kompaktní vozy - délka do 4 metrů, motory do objemu 1,4 litru
* Vozy nižší střední třídy - délka 4,0 až 4,3 metru, motory s objemy 1,4 až 1,8 litru
* Vozy střední třídy - délka do 4,5 metru, motory do 2,5 litru
* Vozy vyšší střední třídy - délka do 5 metrů, silné motory, luxusní výbava

:-!
Klaudius
Pekná blbosť... ;-\
Autoservis
Proč pak prosím tě? Proto že to řekl e😜ert jako ty?
Klaudius
Pretože to čo si napísal, je maximálne študácky výmysel. Odkedy sa triedy definujú podľa toho ako sa na to kto pozerá?
šmoula nešika
To máš z wikipedie?
Autoservis
Ne proč? wikipedie je pupek světa nebo co? ;-\
šmoula nešika
Ne. Jen slepý střevo (česká).
_MT_
Pro mne třeba Astra sedan střední třída prakticky je (z rozměrového hlediska). Také jsem se v tom smyslu vyjádřil tady pod článkem o ní. Nicméně o třídách bylo řečeno více než dost.
memorex31
Hm, neviem, kde robim chybu, ale nevidim tu ziadne foto, stream... Nic.
Starfighter
Stream běží na Silverlight.
MariAchi
Jistě, tohle je diskuse, musíš jít na galerii >😁
memorex31
Tak uz som kukol fotky inde... Co ja viem, v plnej palbe vyzera len ok, v nizsej vybave to bude sedy priemer po pol roku...
michalpneu
Je to hodně dobrý, nepřehnali s nějaký extra designem, je to ale libivé auto je tam vidět i náznak sportovního vzhledu. Ideální auto. Moc se mi líbí. Nemám rád takové ty extra designy co předvádí francouzi a korejci s tím novým ceedem, tohle je pro mě mnohem lepší.
Švagi
Trošku mi ten zadek připomíná A4, z dob cca 2002
michalpneu
To jo, ale ty rysy toho "dopadu" směrem k čumáku je bomba. Má to hodně sportovní rysy, moc se mi to líbí. Myslíš, že tohle fakt povolili v audi? Vždyť je to hezčí než celá A4, A6, A8 současné doby co se designu týče.
LuckyStar
Přesně... a nejen zadek, celkově na předku a hranách př. světel do blatníků je
vidět snaha dát pracujícímu českému lidu to jeho Audi (ironie). Ale warum
nicht, je pěkná a naživo bude určitě hezčí... Ovšem ten zadní převis - proboha,
zase z boku tlustá Berta co už od pohledu má kufr 150 000 litrů. K Oktávce to
patří, ale není to žádnej zázrak designu, jak tady onanuje níže pán s příspěvky
na téma Mistr Ká aspol. Zdarec...
Frantizsekk
Myslim, ze mu oktavka sebere prodeje. Musel by byt levnejsi. Kdo chce maly auto od skody, koupi si fabii. Kdo chce vetsi, pujde do plnohodnotny octavie, ktera bude podle meho tuseni cenove blizko golfu, mozna trosku vys. Kdyz nebude cena rapida hodne blizko fabie, asi se pro nej moc lidi nepohrne.
Nova octavka je opravdu hezky auto :yes:
tuntija
Jo presne tak. Kde sedim ja stoji zakladni Rapid vic nez Golf Trend 1.2 TSI 63kW a to ani nema pulku z Golfacke vybavy. Vybehova O2 s mnohem lepsi vybavou je o trochu drazsi nez Rapid. Nechapu co chteji s tak drahym Rapidem delat ...
Ham.
v nižší střední, golf, a3, octa, leon, jestli ještě dnes ráno někdo u konkurence z posledních sil dýchal tak teď požádal aby ho odpojili od přístrojů.
jossalito
Je to frontální útok, bez debat.
Xawier
Spíš už jen taková dorážka, aby se netrápili... Rána z milosti-chcete-li... 😄 :yes:
jossalito
Píšeš, jako by už měli vyhráno a přitom ještě ani pořádně nevlezli na trh. >😁
tuntija
Konkurence to jasne vidi, jak jedou do p***e. Vsak uz to Fiat a spol vzali k evropske komisi. Chteji aby vice uspesne automobilky (VW group) byly nuceny misto zvysovani kapacity vyuzivat nevyuzite kapacity ostatnich evropskych automobilek (Fiat, PSA). Centralnim planovanim kupredu!
gld
Dneská je tu silný circlejerk.
JuckiCZ
A ani jedno z těchto aut nemá pořádný atmosférický benzín, žádné nemá nijak vyjímečný design (všechno je hrozně konzervativní) - snad kromě Leonu, interiér je u všech tří na jedno brdo, žádný sportovní/zábavný model,...
Já myslím, že konkurence má stále co nabídnout.
A pro mě jsi důkazem mediální masáže a vymývání mozků koncernem VW, když tohle píšeš. Očividně ale nejsi sám, je vás tu mnoho.
jossalito
Neboj, taky jednou dospěješ. 😉
JuckiCZ
Dospěju v co?
Píšu tady, že všechna ta zmíněná auta jsou na jedno brdo a zdaleka nepokrývají celej segment, že je tu stále místo pro konkurenci, avšak daří se jim přesvědčit stádo, že oni jsou jediná dobrá volba.
Kam mám teda dospět? V lásku k vyhoněným maloobjemovým turbobenzínům? V jeden konkrétní designévý směr, který se mi momentálně nelíbí? V potlačení individuality?
Mě se líbí právě to, že nic z toho nemusím, že si můžu vybrat různé směry, různé styly, různé přístupy a různé fylosofie a naštěstí nepatřím k těm, co si vybaví : nižší střední = golf, a3, octa, leon a zbytek je pleva.
jossalito
Mě se strašně libí, jak vy mladí, máte ve všem jasno, jste ukázkově nezmanipulovaní, jedineční a kdoví co ještě. 😄
Z tebe jde cítit především nezkušenost a naivita. Ale tak, pořádnou káru ti přeju, já ji v tvých letech měl. 😉
JuckiCZ
Nemám ve všem jasno a nejsem úplně bez vlivu, ale jsem si vědom nutnosti konkurence a dokážu si představit, jak by se choval koncern, kdyby neměl konkurenci.
Proto mi tak vadí názory lidí (a že jich tu je požehnaně), že něco je super a ostatní je pleva, proto to nemá konkurenci a ostatní už jen odpojíme od přístrojů, protože umírají.
Nevím, v jakém smyslu je ta moje citelná nezkušenost, ale za naivitu jsem docela rád, protože ta je většinou v životě vyměněna odevzdaností a tu já bych nerad 😉 .
Jo a pořádnou káru mám a moc si jí v dnešní době vážím!
Ham.
Nemá atmosféru, konzervativní interier, ten kdo to kupuje má vymytý mozek, co tam máš dál?
JuckiCZ
Je mi tě líto, když si myslíš, že ten, kdo to kupuje má vymytý mozek.
Já si to nemyslím, ale myslím si to o tom, kdo tvrdí, že je tu jen koncern a ostatní nemají co nabídnout, že jsou to nějací chudáci před smrtí, které už jen odpojíme od přístrojů.
Atmosféru i interiér jsem zmiňoval jako jeden z mnoha důvodů, proč by se mohl nejeden kupec obrátit jinam a co koncern nenabízí. Kolik lidí, tolik chutí.
jossalito
Uklidni se, kolik názorů, o kterých tak ohnivě píšeš, si tu četl? Já asi jeden...
JuckiCZ
Názor v tomto duchu má i hodně lidí v mém okolí, také několik na tomto serveru a nemám na mysli jen tuto diskusi...
A dokáže mě fest naštvat, když mi někdo podsouvá smyšlené výroky a závěry (viz dnes Ham.).
Ham.
No vidíš, už jsem se chtěl politovat a tys to udělal za mě. Dík.
velitel mesta bugulmy
Drahý JuckiCZ, na co potřebuješ atmosférický benzín v této třídě? Atmosférický benzín má cenu nad 3 l - menší atmosféry prostě nejedou a určitě neposkytují tak příjemnou jízdu jako turba. Pravidlo je jednoduché - dvojlitr ber v turbu, čtyřlitr můžeš i v atmosféře. Ale v kompaktním autě typu octavie, kde jsou motory malé, je turbo fajn.
Ham.
kari.laz
:yes😒br />
[odkaz]
Johny.Rico
Tak tak. A6 předchozí generace jak vyšité. Moc se mi líbí, krásné auto. :yes: :yes:
Hombre_71
nuda, nuda, šeď, šeď....ale prodávat se to určitě bude dobře, o tom žádná
Nerez
Zvětšený Rapid, kterému panbůh nadělil více krásy než menšímu sourozenci. Toť vše...
Emel
Ne, ne... to jsi úplně mimo, nejspíš jsi Rapid naživo neviděl. Rapid působí i vedle OII jak chudý příbuzný.
Nerez
Rapida jsem viděl naživo několikrát. Většinou jako předváděčku a jednou již jako majetek staršího pána. Červená barva, mrňavá kola. Opravdu to nebyl pěkný pohled 8-s
Emel
No vidíš... a Octavia bude o něčem úplně jiném, nejen velikostí, ale kvalitou...
Nerez
Tomu samozřejmě věřím. Jen říkám, že na první pohled je to jen větší Rapid s trochu líbivější kastlí
Emel
Líbivější není přesně to co jsem myslel. Je to o tom, že Rapid je opravdu lowend, je to z něj cítit víc, než třeba z Fluence. Octavia bude naopak pocitově na špici mainstreamu.
pogo26
Aby jsi pak tu Octávku v základu za 300 od toho Rapida vůbec poznal.
Ozzman
Octavia na špici? Nic proti ní nemam, ale nynejší OII jezdím občas a že by to bylo auto na špici mainstreamu? ( elegance).. chápu českou hrdost, ale trochu soudnosti prosím...
Emel
Nynější Octavia už je taky osm let staré auto... schválně napiš, kdo v té době byl po všech stránkách lepší. Neříkám, že byla Octavia úplně nejlepší, ale krom slabší bezpečnosti jí nebylo moc co vytknout.

Teď se ovšem bavíme o nové Octavii. Ještě jsem ji neviděl, ale předpokládám posun směrem nahoru... protože levnější variantou má být Rapid.
Ozzman
To už ani nevím, kde a co byla přímá konkurence a v té době sem měl čerstvý řidičák, takže auto pro mne bylo něco nového 😁. Ale tak pro porovnání VW Jetta 2005- 2011. V základu určitě lépe vybavena a dle mého názoru lépe zpracována (ale také dražší). Jízdně určitě Ford Focus II ( tam se mi ale nelíbí interiér) a ohledně bezpečnosti rozhodně Renault Megane II, ale ten se mi zas moc nelíbí😁.
To sou moje subjektivní názory. Mne proste Octavia, zvlášť v nižší výbavě přijde jak holobyt a za dražší verze mohu mít auto o třídu výše 😄
Jinak proti ní nic nemam a teď s nástupem O III bych i uvažoval o koupi doprodeje stávajícího modelu, protože určitě půjde dolu.. naštěstí už auto mám >😁

Edit: Já se vrátím ale k původní myšlence, Pochopil sem a reagoval na to, že je nejlepší z mainstreamu a to jest ( aspon jestli to správně chápu, jestli ne tak to pozbývá smysl, jakékoliv neprémiové auto, takže i vyšší třída). A tam si myslim, že Mondeo MK3 je lepší, nehledě na srovnání O II letošního modelového roku s konkurencí.. MK IV, Insignia, Laguna III ( hlavně 4C) atd.... 😁 Ale jak říkám.. asi sme se možná špatně pochopili😁
Futurista
Co všichni mají se střední třídou? Co je na tom rozvoru tak výjimečnýho??? Nechápu. Nevypadá špatně,ale můj šálek kávy to není. Takže život jde dál.
Nerez
Konečně Škodovka dostala rozum a dala tam tříramenný volant. Ty čtyřramenné jsou přežitek a většinou vypadají strašně. Ale jak znám Škodovku, tak to bude příplatková záležitost ;-\
Xawier
Tak jistěěěě!!! A v dvojramenných volantech je teprve budoucnost >😁
Nerez
Dvojramennej měla Feličita 😉 😄
Emel
Oltcit měl po vzoru Citroenu jednoramenný.. zbývá už jen bezramenný.
Typhoon
Anebo protipól - tzv. plný 😉
Klaudius
Nebolo by cool vrátiť sa ku kľuke? [odkaz]
ryccardo
pěknej 3 ramenej bude určo za příplatek. Normálně dostaneš to designérsky zmatlaný 4 ramený kormidlo.
nomises
Co mě bude nejvíce zajímat je cena, tu jsem zatím nikde nepostřehnul. Protože, aby nová O nevypadala tuctově a trošku jezdila, tak to nebude levná sranda. A dát za tohle auto řekněme 650-700 tis., tak mám Superba, Mondeo, 508,... a nebo si jdu pro Céčko nebo 3er se slabší motorizací (Octě se rovnající nebo ji převyšující) s veškerou potřebnou výbavou.
Bristol
myslím, že OIII pod 420tkč asi nepůjde...a tam už bojuje Avensis... 😉
nomises
Souhlas a mnoho dalších.
Bristol
problém je, že OIII potřebuje nejen marketingově udělat místo pro Rapid...a když ten je v dieselu s několika vymoženostmi na 400k tak Octávia musí začínat fakt docela vysoko...nehledě na to že to bude jistě o pořádny kus větší a lepší auto
jossalito
Nesmysl.
Bristol
...a nebo bude muset rapid s cenou maličko dolů...jinak si octávku pod 400k moc představit nedokážu...ale možná máš jiné informace z branže 😄
jossalito
Jasně, Golf je tady za 340 a Octavii vystřelíš na 420... 8-s
Mysli.
Bristol
...mám pocit že koncern chce toto auto nacpat(minimálně marketingově) trochu výš než golfa který zůstává klasickým hatchem a typickým zástupcem segmentu C 😉
jossalito
Je to pořád škodovka. Její místo v koncernu je jasné. Žádnej posun směrem nahoru se nekonná.

Především, škodovka má bojovat s korejcema, s takovou cenou by se k nim ani nepřiblížila.
trapid
Obávám se, že moc pod 400 tKč nepůjde. Pokud myslíš korejskou konkurencí Cee´d nebo i30, tak k těmto autům Škoda vlastního konkurenta nemá. Trapid je s nimi sice cenově srovnatelný, ale není to klasický hatch a navíc kvalitou je hluboko pod nimi někde na úrovni Citroënu C-Elysée, Peugeotu 301 a Renaultu Fluence.
Octa už je kvalitou srovnatelná (možná i lepší - zatím jsem neviděl), ale opět jde o liftback a daleko větší (delší) auto, které však bude zase menší než Optima nebo i40.
Myslím, že Škoda si jde vlastní cestou a vytvořila si se Superbem a Octávií vlastní třídy ve kterých prostě žádná konkurence není. I proto má sebevědomou cenovku a zdá se, že jí to vychází.
Saab
A proč ne ? VW Jetta 1.2TSI stojí 424.900,- Kč, takže cena O3 bude podobná.
nomises
Já si ji dovedu představit pod 400k. Na 15 plechu, se švihadlama a základní motorizací. Hádám, že pak to auto bude vypadat zcela jinak. Taky získá smysl, za málo peněz člověk získá vůz, kterým přepraví hromadu věcí z bodu A do bodu B, s tím, že ta užitná hodnota bude velká. Jinak nevím.
Bristol
...takhle velké auto na 15" plecháčích....ufff 😒
michalpneu
tady to už bude od 16ek. Sem se už 15ky nevejdou
iudex
Tiež sme si mysleli pri Rapide, že základ budú 15ky a hľa: 14ky ako štandard. 😉 Takže s tou istotou 16tiek u Octy to nebude také horúce, zvlášť ak Golf i Leon začínajú tiež len na 15kach.
jossalito
Pánové, oba dva.
Tohle auto má bojovat s konkurencí, která tu je cenově od 300 tisíc, není možné ji cenově v základu usadit nad 400, to by se rozhodně nezařadila mezi nejprodávanější top 10 na celém světě.
Emel
Na druhou stranu, na 300 efektivně startuje Rapid se stejným motorem... a dá se předpokládat, že základní výbava bude u Octavie bohatší. Po dorovnání výbavy tipuju takových 40.000 rozdíl v ceně...
jossalito
Teď uvádět nějaké ceny, je docela ošemetné.
Nejdřív se musejí vyprázdnit sklady starých Octavií, cenově usadit Rapid, uspokojit první várku natěšených fanoušků na O3, která bude dostupná ze začátku jen s lepšími výbavami a pak teprve přijde na řadu Octavia v základu.

A řekněme si to rovnou, škodovácké auto s 1.2 TSI, vlečkou v zadu a základní výbavou kopírující základní Golf, nemůže být cenově v jiné dimenzi.
Emel
V Evropě ne, v Čechách ano. Taky bys řekl, že stejně vybavený Rapid nemůže být dražší než Golf... a on je. Nebo minimálně srovnatelný.
jossalito
Nevím, Rapid v Eleganci 1.2TSI, což je poměrně slušná výbava, tuším, že nejvyšší stupeň, je reálně pořád řekněme o min 10 tis levnější než Golf v základu.
A Rapid už nikdy dražší nebude, tomu věř. 😉
Emel
Rapid Elegance stojí 359.000, Golf Trendline 339.000. Novinky na trhu jsou oba dva. Jasně, Golf v základu nemá třeba litá kola... ale cenový rozdíl by měl být větší.
jossalito
Já ale píšu o reálné ceně, nikoliv té v ceníku. 😉
Emel
Reálná cena - co to je? Obešel jsi dealery a ptal se na možné slevy u Rapida i Golfa? Sleví u Škody víc?

Náhodou jsem byl v servise s naší služební Octavií a dal řeč o Rapidovi... mimo fleet zatím žádné slevy nejsou, maximálně jsou ochotní se bavit o zámku řadící páky zdarma, případně mají pár skladovek.
jossalito
Ceníkům nevěř. 😉
lled
Cetl jsi to? Byl u dealera.
Emel
Podívej, pokud argumentuješ cenou 1.2TSI Elegance, tak bys pak neměl být překvapený, když ji tu napíšu. Já u dealera byl a jak říkám, žádnou slevu nenabídli.
jossalito
Nevím, jestli to sem patří, ale škodovky prodává můj kamarád. Mám trochu jiné info.
Emel
Někdo jiný má možná kamaráda a lepší ceny u VW... diskuse je o tom, jaká bude ceníková cena nové Octavie, tak ji porovnávejme s ceníkovými cenami u Rapida a Golfa. Ale jinak mě ta informace zajímá, jak říkám, já se ve smlouvání nikam moc nedostal.
jossalito
Dej tomu čas. Zatím se všichni pokoušejí žít z novinky a něco na tom vytřískat. 😉
Mike_C
Poměrně slušná výbava ano, ale záleží k čemu poměřuješ. Oproti Golfu má navíc jen loketní opěrky...technicky je poněkud zastaralejší, když to řekneme decentně.
A mimochodem stávající Octa je v ořezané výbavě o 10 dražší než nový Golf...takže asi tak.
twistedTSD
Tak zle bych to zase neviděl. Cena podle mě snad pod 400 tisíci zůstane.
DOKTOOR
moj tip 349 za basic
FraHor
V článku je chyba: těch 73 mm je hodnota místa pro kolena v O III, nikoliv nárůst oproti O II (viz "Podle měření Škody se zvětšilo místo pro kolena zadních cestujících o 73 mm...").
Laad
Co to meleš ty chybo...
Typhoon
Asi si spletl mm a cm.
Blue Sun
Tak tohle je jedno z aut, které si budu muset okouknout naživo, protože z fotek je pro mě naprosto nepřijatelné, zejména zepředu. Boční a zadní pohled je už lepší, ale příď mi prostě neladí. Snad to bude "osobně" lepší.
No a jinak jsem rád, že vnitřním prostorem konečně dorůstá dnešní nižší střední.
Nagano
Tak pod tvůj příspěvek se podepisuju...konečně rozměrama (kromě nesmyslného kufru) dohnala nižší střední...

Auto je opravdu ani ne hezké, ale přijatelné pouze zezadu (kopie starší A6) a z boku. Zepředu je to fakt bída s nouzí...
velitel mesta bugulmy
Jasně, chlapi. Octavia je auto "ani ne hezké, ale přijatelné pouze zezadu" Takže je to pro vás designový podprůměr. Můžete sem prosím jen tak v rychlosti hodit seznam aut v nižší střední, která mají podle vás průměrný design (tedy lepší než nová octavia) a která mají dokonce nadprůměrný design (o hodně lepší než nová octavia)? Myslím seznam, ne dva tři kusy. Fakt mě zajímá, co takto nároční jedinci adorují...
Nagano
Třeba Golf, Astra, C4, cee´d, Giulietta .. to jsou všechno z mého pohledu rozhodně atraktivnější auta než nová Octavia...ale to není o tom, jestli něco adorujeme nebo ne (ses tady na diskuzi naučil nové cizí slovo, tak jsi ho začal používat co?) ale to je o tom, že se tady spousta lidí naprosto rozplývá nad naprosto průměrným autem, které po designové stránce rozhodně není žádný skvost...ono asi od Škodovky ti lidé nečekali nic extra, proto jsou aktuálně tak nadšení...já třeba čekal zepředu mnohem víc a zezadu jsme se dočkali pouze kopie...co dodat...

Ale proč to tady vůbec řeším...zdejší diskutéři si stejně budou pořád dokola pomelou tu svojí písničku...to nemá smysl...
velitel mesta bugulmy
Hm, něco takového jsem čekal... takový ten Baumax vkus. Z tvého seznamu souhlasím jen s Giuliettou, to je opravdu socha, kus opravdového designu, šmrnc na tuny, bez diskuse octavii designově překonává. Golf je s OIII jedna designová rodina, to by snad vycítil i slepý jen na ohmat, je opravdu těžké si představit, že by se někomu zásadně nelíbila octavia, ale zároveň líbil golf, to je možné jen u zcela nekonzistentního vkusu. No a astra, to už je vyloženě podbízivý krátkodechý pokus, čistý low taste, ceed pak neškodný mainstream, v každém ohledu trochu méně čistý než (taky mainstreamová) octavia, rozhodně v ničem nad ní... To je vkus lidí, co nakupujou kachlíky v hobbymarketech, bacha na to...
Nagano
Vidíš a jsme zase u toho...já jsem ti napsal (navíc jsem to v mém příspěvku i zdůraznil), že z mého pohledu jsou auta, která jsem vypsal hezčí ... a ty mi to tady začneš vyvracet...prober se, každému se nebude líbit to, co ty mu řekneš...
Proč by se mi nemohl líbit Golf, ale zároveň se mi nelíbí Okta? Ano je to sice ten samý impotentní koncern, ale celkové pojetí Golfu a jeho vzhled je rozhodně mnohem vyváženější a dotaženější než u nové Octavie.

Takže si nech ty svoje kachlíky z hobbymarketů a zkus se nad sebou zamyslet, jen kolem tebe se netočí svět...jsou i ostatní lidé se svojím vlastním názorem a vnímáním designu jednotlivých aut.
Klaudius
Tak sme dvaja. 😉 :yes:
Bristol
předek je až příliš podobný současnému superbu, což není žádná poklona bohužel, jinak proporce vcelku vyvážené, interiér dle mého bez výtky, zcela jistě to bude good auto, jenže C segment už tohle není, to už může směle vyrazit do boje s menšími auty segmentu D...které ale ve velké míře okupují zástupci prémiového a subprémiového segmentu...napadá mě otázka: co se vlastně stane se superbem? docela by mě zajímalo do jakých rozměru naroste ten? pravda je že koncern VW nemá mainstreamového zástupce ve vyšší střední a proč z něj neudělat superba? pravda je, že tam už se bude chudák potýkat s nedostatkem image...ale pokud by mu třeba nadělili zjednodušenou techniku A6 fungovat by to mohlo...minimálně ve zdejších šířkách určitě...
GTI
Střední (společenská) třída získává v nové Octavii vpravdě důstojný vůz. První pohled prozradí to nejdůležitější - absolutní designovou jistotu Mistra Kabaně. Vůz má pohledovou "sílu", těžiště je správně koncentrované do zadních blatníků, špičkově je pak umocněné "C" okénkem, které lze považovat za druhou (po Phaetonu) estetickou revoluci v pasážích "C" sloupků za posledních dvacet let.

Design je v komplexu špičkově cílenou avantgardou, a vůz se tak zásadně vymaňuje za své jakostní třídy směrem k prémii. Cenné je to, že vůz definuje budoucnost, nikoliv snad, že by kulhal horko těžko na vlně dni. To je ovšem zásluhou zmíněného Mistra, neboť jestliže karoserii tvoří designér, patřící mezi pět šest netalentovanějších lidí světa, je výsledek přesně takový jaký je - jakkoli je design svázán svojí velikostní třídou, uchvacuje svojí jedinečností, stylem, potencí, novostí a jinakostí. Je to design, který určuje estetické hodnoty, je to design, který bude napodobován.

P.S. Octavia trhla oponou,a to je přesně to, co dělají jen ti nejlepší. Sakra... tohle žádá oslavnou báseň!

BRAVO ŠKODA :yes: [odkaz] BRAVO, BRAVO, BRAVO :yes:
Bristol
jo tenhle pohled má sílu...velmi dobře provedený profil, ačkoli nejsem fanoušek tak za toto :yes: :yes: škoda jen toho nic neříkajícího čumáku ála superb, ale na tak trochu infantilní ksichtíky jsem si u škody už docela zvykl vedle fabie, roomsteru a yetiho je to docela dobré
GTI
Ta příď má též svojí klasu, shlédni to ještě jednou.
J4K
Neboj, to se vypere 😉 !
GTI
Jestli ses podělal, cítím s tebou, ale nemusíš tu na sebe úplně všechno prozrazovat... >😁
pargi
>😁 >😒]
pargi
Sic škodovky moc neprožívám, těžko bych zde hledal něco, co by se mi nelíbilo a co bych mohl kritizovat. Uvidíme, jak bude jezdit. Zatím :yes:
GTI
šmoula nešika
iudex
Ten pohľad je naozaj vydarený, ani Audi by sa nemuselo za takúto fotku hanbiť. 😉
A debatu o triednom zaradení si zaklincoval správnym zaradením do strednej SPOLOČENSKEJ triedy, teda slušné auto pre strednú triedu.
GTI
Četl jsem tě nahoře :yes: Jo, Octavia je jedním slovem - skvostná.
695
ty si tak vedle GTI jak ta jedle...ach jo 8-s
695
"novostí a jinakostí. Je to design, který určuje estetické hodnoty, je to design, který bude napodobován." tomuto snad sám neveríš...aka novota? Audi, VW tento design už davno maju...a ak bude napodobovaný tak jednie koncernom....žiadna sláva, žiadna revolucia iba evolucia...otázka či pozitívna....beriem že škodovky začnaju vyzerat hodnotnejšie ale to je iba naoko...zatial ma nepresvedčili....
GTI
Ubezpečuji tě, že tvé "presvedčenie" Mistr Kabaň při tvorbě nové Octavie před sebou jako centrální zadání rozhodně neměl... >😁

Konfrontuj si novou Octavii s třídní konkurenci... ale pozor, abys u toho nevrhnul... >😒] Neboť Octavia je doslovný třídní démant.
jossalito
Sádrový trpajzlíky na tebe! >😁
GTI
>😁
iudex
No v konfrontácii s O III sa i koncernový súrodenec Jetta musí cítiť ako chudobná príbuzná. Ostatné sedany kompaktnej triedy zrejme nebudú mať nárok. :yes:
GTI
Ozzman
Jetta je sedan, O III ne😁 takže srovnání pro čecháčka je zbytečné😁 Jetta je out... >😁 O III in! >😁 tak to je a bude😁
blowiik
GTI
info@competizione.cz
Vy máte úžasnou schopnost napsat hromadu písmen a nesdělit nic.
"Octavia III se mi líbí" zabere 5 slov.
Za ten zbytek Vás někdo platí?
GTI
Sis to zde popletl s armádou spásy, ne? Oceňuji, že mě poctivě čteš, a i když z toho evidentně nic nechápeš, neklesej tak očividně na duchu.
iudex
>😁 >😒] Sadla... :yes:
info@competizione.cz
Bez obav, nechápu z toho opravdu nic (kde nic není, ani smrt nebere), ale na duchu fakt kvůli tomu neklesám >😁
Se studenty Vašeho ražení jsem vždy hotov jedna dvě.
Starfighter
Ale už se počítá tři :-!
white label
>😒]
Starfighter
>😒]
Starfighter
:yes: Za 18 let bude pořád tak krásná, jako je teď nadčasová Octavia I. Ta nezestárne snad nikdy.
GTI
Souhlas :yes:
boost.
Pokud myslíš "zadním C okénkem" zalomení na zadních dveří, tak mi to připomíná bávorácký Hofmeister Kink a jako estetickou revoluci bych to rozhodně nepovažoval. :-!

Na oficiálních fotkách ve vyšší výbavě vypadá O3 pěkně. Už je to kus auta. Ovšem realita bude jiná. Plecháče, šedá barva, halogeny a standardní podvozek už čekají. :-!
GTI
Octavii jsem snad na holých plecháčích nikdy neviděl... Právě ta realita bude pravděpodobně velmi vyšperkovaná, nezapomeň, že Octavia postupuje výše a žezlo masové produkce tu bude reprezentovat Rapid, tam ano, tam bych i ty plecháče pochopil.
Emel
V zimě každou chvíli... v létě obvykle s poklicema.
boost.
Mraky firemních aut, i rodin, má plecháče. V Německu je to ještě horší, tam jim to je egal a klidně je dají i na trojkové BMW neob na MINI Countryman >😁
pogo26
Ještě větší je inspirace Lexusem IS250. Revoluce se prostě nekoná.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
velitel mesta bugulmy
Opravdu se najde inteligentní člověk, který - byť jen na vteřinu - očekával od OIII designovou revoluci? Proč by to proboha dělali? A pro Lexus to může být lichotka - poprvé v jejich historii by nekopírovali oni, ale naopak někdo je. Kdyby to tak bylo...
jossalito
No to snad nemyslíš vážně. 😉
Klaudius
Snívajte s nami... >😁
aproximus
jednoznačně motoristická událost desetiletí v česku. Exteriér naprostá špička, interiér už tak výrazně neoslní, ale jinak nej škodovka ever :yes: :yes: :-!
Bristol
samozřejmě...když každých cca deset let přijde nová octávia...tak je to vcelku jednoduché-nemá moc konkurence >😁 >😁
Nicco
Mam pocit, ze server je pretazeny aj na ides,cz ma problemy. Octavia ma teda silu
Ford Henry
Konečně, teď už můžu v klidu umřít.
EN-EN-EK
Velice se mně líbí interiér. Decentní a povedené.
Emel
Možná až moc decentní...
Typhoon
Ne-ne, je přesně tak akorát.
Emel
Pro mě je Seat lepší.
Johny.Rico
Zadek je opravdu nádherný. Za mě teda moc hezké auto! :yes: :yes:
mazlik.uzlik
Pokud jde o design exteriéru i interiéru tak se tohle auto opravdu povedlo. Podobně pozitivní emoce jsem měl pouze po představení Octavie I. Možná ještě přední maska Superbu II mě celkem překvapila.

Auto vypadá důstojně, dospěle a i lehce sportovně. Design se sice zdá být jenoduchý, ale množství drobně zašikmených ploch a hran napovídá, že si exteriérem skutečně vyhráli. Navíc nejde o nějakou samoúčelnost, ale tyto hrany a plochy pomáhají utvářet celkový dojem z vozu.

Líbí se mi i interiér, který je účelný, snad i funkční a nepřipomíná výherní automat. Dokonce mě nedráždí ani logo škodovky na displayi, které jinak v nové zjednodušené formě moc nemusím.
Bristol
neříkám to rád, ale sem by se měl jít učit ford dělat interiéry, protože to je hrůza co poslední dobou předvádí :no:
fritz_
Mě osobně interier octavie neoslovil, k neroreznani od rapida.. Ale je pravda, že ford dělá interiéry, které vypadají jako po bouračce.... mimo noveho mondea, to je zase americkej levnej plast
EN-EN-EK
Myslím, že člověk, který si aut všímá a naučí se pozorovat detaily, tak rozdíl mezi Rapidem a Octavii v interiéru (potažmo i exteriéru) musí vidět. V dnešní době jsou velké urgence tvořit jednotlivé modely automobilů tak, aby byly příbuzné a aby na sebe navazovaly. Rozhodně teď nemůžu vzít v potaz Citigo, Fabii, Roomster a Yeti, ale Superb II už se zahrnout dá a přesně tady lze vidět tu (pro mě až nádhernou) podobnost. Rapid je ještě takové děťátko, ale Octavia už je dospělá a ta návaznost tam jde vidět. Je pravda, že je to všechno až moc podobné a může to působit nudně, ale myslím, že spousta lidí to ocení.
strýček BOB
U konkurentů Škody to nevypadá na ohňostroje a potoky šampaňského >😁

Škoda :yes:
JGucci
Pekna, jen skoda tech prednich svetel- ta byla na VisionD mnohem hezci. Nejzajimavejsi je to reseni zadnich dveri :yes: ...a take rozmery potesily - OIII ve vsech smerech prerostla Seat Exeo ....takze Octavko vitej ve stredni tride :yes:
Emel
Z interiéru zatím moc nadšený nejsem... ale na druhou stranu, interiér nestačí vidět, ten se musí zažít. Není tu co vytknout, ale celkový dojem není prostě úplně přesvědčivý. U mě je z koncernové trojky o hlavu vpředu Leon.
SCHROJF
Ta kulisa radenia DSGecka je trosku "divna" a ta 12v,zastrcka resp.zapalovac je teda fakt UPLNE MIMO!!!Ale inac klobuk dolu...PEKNA.
fritz_
No tak nevím jestli se pan Vahland trochu neprecenil...Zvenku A6 jak zepredu tak zezadu....(jako kdyby to snad exeu vyslo)... Rapid uvnitr... no nevim....cekal jsem ....vic zadne doplnkove listy...strohost

Ale je uplne jedno jak to vypada pokud si zachova cenovou politiku OII
bagek
To je jako fakt? že OIII bude se zadní vlečnou nápravou? To co bylo u OII velkou výhodou v komfortu odpružení a jízdních vlastností je fuč? To se tam někdo zbláznil a ještě přidají +50litrů na ceně... tak to je teda fičák, po Rapidu další hybrid.
info@competizione.cz
Ta jejich náprava na OII byla právě zoufalá (komfort neumím posoudit, ale jízdní vlastnosti byly příšerné) a je dobře, že ji dali pryč. Bylo to drahé a nefungovalo to.
Na druhou stranu to bude asi jediné auto střední třídy s klikovou zadní nápravou. Ale to nevadí, ostatně u VW jsme na technickou zaostalost zvyklí již od války, že? Vidět to není a házet perly stádu je opravdu zbytečné. A u výkonnějších verzí třeba VW překvapí (třeba jednou i příjemně, co Vy víte?).
jossalito
Píšeš nesmysly. :no:
Xawier
...a ty jsi v té nové už jel??? Že ji dokážeš tak rychle odepsat? Já najel spoustu tisíc km s šestkovým Golfem, teď už kolem jednoho tisíce s novým sedmičkovým s vlečnou nápravou a (nejen) dle mě má ten nový jednoznačně lepší jízdní vlastnosti! 😉 Nenech se zmást... Když dva dělají totéž,nemusí to být vždy totéž! 😉 ...a nebo VW není francouzská automobilka 😉 I když třeba Civic ti mohl otevřít oči už dávno...
King of rain
Tak jizdní vlastnosti mít lepší celkově rozhodně nemůže, jen je jinak naladěn, do komfortu a lápe a tišeji tlumí.V extrému lepší nebude, nakonec uvidíš sám až pojedeš bez vlečky v tom samém autě.Pravdou ale je, že jde jen o extrém...při normalním ježdění to člověk nepozná, možná tak na hodně hrobolaté okresce v zatáčkách, tam to bude odskakovat rozdílně.
bagek
Viděl někdo tuto zadní nápravu na jiném koncernovém autě než určenému pro Mexiko a Čínu? Starej dobrej Multilink je prostě pecka, kdo mohl posoudit co dělá auto s touto nápravou na českých cestách má jasno. OI a starej golf s vlečnou jsou ostruhovátka, jak někdo může snad nostalgicky srovnávat. Mám OII a čekám na OIII, ale toto mě mrzí. Připlácet 60 na multilink stejně jak dalších 60 na DSG? To budu jezdit pod slušným motorem opravdu s českým BMW3 za 850-900 tis. A pokud nebudu chtít toto tak si koupím kotrmelce Rapid... a něco mezi máme?
velitel mesta bugulmy
Dost dobrá aproximace české gramatiky... Respekt... Pán je původem Fin? Jako že slova jsou všechna v pořádku, jen ty věty se nějak sypou...
Xawier
Jezdil jsem Golfem VII 1,4 TSI/103kW s víceprvkem, 1,2TSI/77kW a 1,6 TDI/77kW s "vlečkou" a krom toho,že benzíny jsou mnohem lehčí na předek jsem žádné rozdíly v jízdních vlastnostech opravdu nepoznal 😄 Golf VI s 1,2 TSI/77kW mi na nerovnostech v zatáčkách a při nezatíženém autě odskakoval určitě víc... U O II jsem naproti tomu podobný jev nikdy nezaznamenal...
bagek
že je multilink výrobně dražší souhlasíme všichni. Že bude komfortnější a technologicky vyspělejší taky souhlasíme. Je často ve vozidlech ve vyšší střední a vyšší třídy také asi souhlasíme všichni. Bude za příplatek a předchozí body jen potvrzuje. Proč tedy musí pár lidí psát, že tomu tak není. Prostě je škoda, že tak dospělé auto, které se cpe o třídu nahoru se zmrzačí příplatkovou výbavou, která předchozí OII posunula dopředu.
pogo26
Multilink není příplatková výbava. Ke většině motorů ji prostě nedostaneš.
bagek
Aha teď to čtu... do 110kW (vč) pouze kliková 😒 Multilink je pro mě velké plus. Některé boule s multilinkem vůbec nezaznamenáte, prostě jsou na silnici jen pro někoho. Navíc to šlo poznat se zatíženým zadkem a hlavně na nerovné cestě... vyjeté koleje kdy auto jelo krásně rovně. Proti tomu klasická klika auto žene do příkopu a pořád rovnáte volantem, boční vítr atd. Tuším že Audi to svého času propagovalo jako "systém přímé jízdy", cesta vyboulená a křivá jak sud, přitom multilink bez korekcí volantu drží auto rovně ve směru jízdy. Dost to pomáhá při únavě a pocitu komfortu. To jsou fakt vemena 😒
velitel mesta bugulmy
Máš pravdu, to je fakt. Přesto je to relativní. Například předchozí ceed měl multilink a přesto příšerné jízdní vlastnosti. Ergo multilink sám nezaručuje nic.
Katikakus
Veliteli, opet tady dokola pises nesmysly, o kterych nemas ani paru.
Ten Ceed ma v losim testu lepsi vysledky nez Audi RS4, BMW 3er, Golf VII, Passat CC a mnoho dalsich. Jak bys tedy nazval jejich jizdni vlastnosti, kdyz u Ceeda jsou podle tebe priserne?
[odkaz]
white label
Tady do velitele by ses naopak mohl učit diskusní logice... 😉
Pak bys tu možná sám nepsal podobné nesmysly... >😒]
Takže komplexním měřítkem jízdních vlastností je ode dneška losí test a podmínkou (těch skutečně dobrých) víceprvek! To asi většina motoristických redakcí brzy zkrachuje a nejdříve ty, který si dovolili kritizovat jízdní vlastnosti minulého Ceedu. O co třeba časy MRS? Podvod, doping? MRS by podle tvých nových (mezinárodně uznávaných) zásad rozhodně v losím testu zcela vyhořel... >😁 😉
velitel mesta bugulmy
Hošínku, než začneš někoho obviňovat, že o něčem nemá páru, zkus nejdřív napočítat do deseti. Mluvím totiž z vlastní zkušenosti. Budeš se asi smát (mně už to taky přijde neuvěřitelné), ale v prosinci 2007 jsem nedopatřením jeden kus ceedu zakoupil. A to jako vánoční dárek pro mámu. Byl to dárek, přiznám se, takže jsem počítal každou desetitisícovku a bláhově šel do toho Korejce. Zase jsem se jednou přesvědčil, že nemám kupovat levné věci! Zarazilo mě už to, že mi snad po dvou či třech měsících máma psala, že jí museli vyměnit slabou baterii, že se to chronicky vybíjelo a mělo to problém nastartovat. Opravdu mě ale dojalo, když jsem při návratech jel tímto ceedem domů z letiště. Moje dojmy - podvozek tvrdý jako prkno (přejezd prahu nebo kolejí = kopanec), ale zároveň naprosto nejistý v zatáčce. Auto nebylo ani komfortní, ani sportovní. Většina automobilek mezi tím hledá nějaký kompromis, Kia dokázala malý zázrak, totiž selhat na obou frontách zároveň. Nemluvím ani o naprosto gumovém řízení a motoru zcela bez tahu - nečekal jsem od výkonu 81 kW nic moc, ale u tohoto ceeda jsem se na dálnici musel sám sebe ptát, kde že ty kilowatty jsou, jestli to není spíš 51 kW. U žádného jiného auta jsem nepocítil takový rozdíl mezi papírovými hodnotami a subjektivně vnímanou realitou. Samozřejmě jsem tento problém po dvou letech vyřešil poněkud důstojnějším povozem pro mámu, ale dojem o značce Kia jsem si už udělal. A nějaký švédský losí test se směšnými rozdíly v km/h mi rozhodně nevyvrátí, co jsem bohužel sám zažil na vlastní zadek.
Horst Fuchs
Myslíte, že je USB vstup cudně skrytý za šaltpákou nebo má rádio (jako u škodovky obvykle) jen AUX?
matii
Čekal jsem, že bude OIII podle fotek hezká, ale je nádherná. V té červené s tmavými světlomety jí to neskutečně sekne. Trochu mi připomíná zepředu BMW.

[odkaz]

:yes: :yes: :yes😒br />
POZn.sry to nepatřilo k tomu rádiu, měl to být zvlášť příspěvek,
Xawier
USB je s nižší řadou autorádií za příplatek, s vyšší standart... Stejně jako u Golfa...
Adamantium
USB je i v Rapidu, nevidím důvod, proč by nemohlo být v nějaké normální výbavě i tady..
Bonpar
...nad jedním autem jsem už dlouho neviděl. A to ani u "etalonu" třídy Golfu, ani u korejských soupeřů, natož i jiného modelu.

Když to tak sleduju, tak je tady slávy, jak kdyby Škodovka vyrobila své první auto vůbec.. Že by to bylo něco super převratného si nemyslím. Prostě nový model s novou technikou. Nic víc, nic míň.

Nová Oktávka mě za srdce rozhodně nevzala a designem už vůbec ne.
Uvidíme jak to bude s cenami, ale zde mám pocit, že to zazdí jako v případě Rapida..

U mě zatím zůstavá v platnosti: Simply never.
jossalito
Asi si čekal nějaký Lambo, ne? >😁
Bonpar
Lambo jsem rozhodně nečekal, ale že by byla Oktávka taková díra do světa, jak tu mnozí předvádějí, si také nemyslím.. :-!
jossalito
Ono, jak praví klasik: Myslet, znamená, guvno vědět. :-!
info@competizione.cz
Nový model se starou technikou. Alespoň morálně starou...
jossalito
Jistě, a ještě nám řekni, kdo jezdí na té nejnovější technice, i ten multilink už je tu několik desítek let. >😁
info@competizione.cz
Vy nevíte, která jsou technicky vyspělá auta?
Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza STi...
Mrkněte někdy na rally 😉
jossalito
>😁

Bože, tak odtud vítr fouká. >😁

Tímto si se dobře odstřelil, všechna čest. :-!
boost.
Jo, a Octavia je soupeř STIček a Eviček, viď. Chlape, nech tu rallye aspoň na chvilku odpočívat.
velitel mesta bugulmy
Bože můj, co je to tady zase za exoty? Prosím tě, až bude OIII v prodeji, zaběhni si koupit jednu třeba za 500k, proti ní postav to nové Evo, co koupíš za 500k, a pak nám přijď povyprávět něco o té technice...
velitel mesta bugulmy
Tak jsme se dozvěděli, že Bonpar si škodovku nekoupí. To je mi kataklyzma... Neříkejte to v Mladé Boleslavi, aby si to tam nehodili... Ono si to auto sice koupí půl miliónu lidí ročně, ale to jsou všechno blbové, jen Bonpar je letadlo...
pogo26
Půl miliónu Octávek III? 😄
velitel mesta bugulmy
Jo, jestli se nepletu, takový je plán Škody pro OIII. A vzhledem k počtům, v jakých se prodávala OII, to ani není nereálné...
pogo26
V Číně a v Rusku se taky bude prodávat OIII? Pokud ano a zároveň Číňani budou dál bojkotovat japonská auta, tak by se to snad mohlo povést. Zatím to ale nestačí ani na 400 000 aut.
šmoula nešika
To je český styl...
Český styl!

Když chodíme po ulici máme v sandálech ponožky,
nejsme jak Židi a nemáme ufiklé předkožky

Pijem pivo,
Pijem rum,
Pijem vodku každý den!

Rusko...
Amerika...
Čína...
Nikdo!

Na nás nemáte - my jsme Češi my jsme nej,
Na nás nemáte - my nejlépe hrajem hokej!
Na nás nemáte - my nejvíc piva vypijem,
Na nás nemáte,to * nemáte!

Náš prezident je světoznámý - krade pera, Hej!
Krade pera, Hej!

Milujem řízky,a taky salámy...
To jsme my... Hej!
To jsme my! Hej!

Jsem zatraceně hrdý na to že jsem čech,čech,čech, čech, čééééééééch....

Kdo neskáče, není čech!

Český styl...
op op op op
To je český styl...český styl...
op op op op...
To je český styl

Hééj!
Sexy frndy!
op op op op
Hééj!
Sexy frndy!
op op op op

aneb Š O III

BRAVO BRAVO BRAVWO ŠKODA :yes: :yes: :yes:
Emel
Jo, tohle je takové typicky české... když se někomu něco daří, vždycky se na to dá plivnout.

Ty si nech tu předkožku ufiknout až nahoře 😉 .
šmoula nešika
Ale to nebyla ironie, mně se fakt líbí.
Emel
Aha, tak jsem to asi nepochopil... netušil jsem, že bys tu básničku mohl myslet vážně 😄
šmoula nešika
Podívej se na klip. Ten je monstróózzníí. [odkaz]
MariAchi
Možná si nech v nicku jen to druhý slovo, to tě vystihuje dokonale...
Typhoon
Na jakou melódii to máme zpívat?
šmoula nešika
Na Gangnam Style.
velitel mesta bugulmy
Jestli je ti víc než devět, tak teda potěš... Nevěřím, že se tohle může líbit někomu, kdo prošel pubertou...
lojzahlina
No podle oficiálních fotek musím říct, BOMBA 😄 Jednoznačně je tam vidět pokrok, udělali v designu zase krok dál, a je to prozatím nejhezčí škodovka :yes:
šmoula nešika
matii
Snooob
Ako vidno O3 vie spraviť dieru aj do virtuálneho sveta... 😄
šmoula nešika
Taky mně to spadlo.
DawQa
Tohle je Rapid dotažený k dokonalosti 😉 obával jsem se nějakého obludária, ale tohle je příjemné ..
blowiik
Tak podle fotek se Oktávka vážně povedla a to jak interiérem, tak exteriérem...

Velmi mě těší, že i k designu auta, u jehož zadání bylo dvakrát tučně podtrženo slovo KONZERVATIVNÍ, lze přistupovat originálně a tak ve finále vyvořit vzhledný, osobitě pojatý a neokoukaný produkt, který má navíc svůj vlastní lehce rozpoznatelný tvarový jazyk. :yes: Řešení zadních dveří a C sloupku? Paráda. Přední optika? Paráda, boční profil? Mňam. Zkoušel sem hledat pohled, odkud se mi oktávka nelíbí, a zcela upřímě jsem nic nenašel. Pokud ale vidím nějaké slabé místo exteriéru, je to jednoznačne řešení zadních svítilen, zkusím si doma pohrát ve photoshopu s ruznými řešeními, abych přišel na to, co mi zde nesedí...

Interiér? Velmi pohledný a povedený, rád se v kokpitu cítím jako v autě, ve stroji, nikoli barokním sálu či podivném lisohlávkovém snu. Líbí se mi malá klasická půlkruhová kaplička z přístroji, to je prvek, který ocením na autě každé značky. K prostorovým poměrům bych se tam potřeboval posadit, ale za volantem od pohledu očekávám podobnou prostornost jako u současného superba, tedy zdaleka dostačující. Pouze pro příště bych ale poprosil o ještě větší diverzifikaci oproti palubním deskám superbu a rapida 😄. Jinak, pokud zabrousím ke koncernové konkurenci, tak je pro mě interiér jednoznačně pohlednější než sesterský hranatoaudinovatý kokpit Leonu.

Přeju tedy Škodě Octavia úspěšnou kariéru, rekordní prodeje a ať se tedy dostane mezi těch 10 nejprodávanějších nejprodávanějších aut světa, jak předpovídal Winfried Vahland. I přes německého vlastníka je to stále náš prapor ve světě, a to zatraceně pěkný. :yes😒br />
PS: K tomu řazení do tříd, nevím proč zase auto.cz operuje se střední třídou... podle toho, co jsem zaslechl na tiskové konferenci při představení modelu, i sami zástupci značky neustále skloňovali třídu kompaktní. Před koncem jsem ale musel odejít pryč, tak nevím, zdali nedošlo k nějakýmu zásadnímu oznámení o vstupu oktávky do středních vod. Jak to tedy je pánové? 😲
Horst Fuchs
Jak píše nahoře iudex, není důvod cpát třetí Octavii do střední třídy. Ostatně je to stejná platforma jako Golf nebo Leon. Spíš jsou tady všichni v šoku z nárůstu rozvoru, jenže ten byl u minulých řad hrubě podprůměrný a teď se konečně srovnává s třídním nadprůměrem.
Doufejme, že nebude ošizeno odhlučnění nebo jiné "neměřitelné" hodnoty. S tím mám u Octy II značné problémy.
Xawier
Stejnou platformu bude mít i příští Passat, Superb, Tiguan, Yeti, Touran... Takže je jasné,že to budou naprosto typičtí představitelé nižší střední třídy >😁
Horst Fuchs
Platformou jsem myslel i použité motory, konstrukci náprav atd. Octavia má o necelých 50 mm delší rozvor než Golf, to myslím není rozdíl třídy. Technika je jinak stejná jako u Leona (což také není střední třída). Objem kufru sám rozdíl třídy také nedělá. Je to prostě Golf liftback, proč ne? Ale mnozí strkali do střední třídy i Octavii I, takže se není čemu divit. Chápu, že Škoda by ráda jako nástupce Octavie II podstrčila Rapida (čemuž by odpovídala i smělá cena) a III poslala výše. Nepochybuji, že i cenově.
Xawier
Ok, ale bavíš se o modelech (Golf,Leon) které mají motory,jízdní vlastnosti,prvky výbavy,materiály i zpracování,jimiž deklasují i drtivou většinu vozů ve střední třídě... Jistě-na Passat,Mondeo,Accord,Mazdu 6 mít OIII asi nebude... Ale taková Laguna,508,C5 se nechytají ani ve srovnání s O II, natož proti O III...
pogo26
Běž zase raději prodávat Rapidy a tyhle žvásty si nech pro své zákazníky. Kupovat Škodovku musí bejt docela sranda. Pokud je vás tam teda víc podobnejch komiků.
Makovnik
Este si O3 ani nevidel, ani v tom nesedel a uz sa Laguna, 508, C5 ani nechytaju.
Nostradamus by sa ti klanal uz od cesty.
Xawier
>😁
šmoula nešika
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
TomAuto123
Tak se opět změnilo jen málo od 97 nebo kdy začla výroba ... Trošku jí upravili zadnici a předek je robustnější ... Škoda je taková lepší Dacia ... Auto pro vesnický balíky a cikány ... Tak hlavně že má velkej kufr ne >😁 Jedeme :yes:
blowiik
co tě nemá... nuly a kikáni jezděj hlavně silně ojetou, většinou patnáctiletou, D3, ti by do škodovky nesedli >😒]
jiras_
Ale prd. Octávka byla vždycky dobré auto, jakákoli generace. Jo, můžeme se bavit o tom, že některý motory byly špatný atd., že dřív byla hrozně předražená a připlácelo se snad i za vzduch v pneumatikách, že facelift dvojky vypadá divně, ale to je všude. Že neudává trendy? To ani nemusí. Je to dobrý auto a to je přesně její účel. A teď k tomu konečně přidala i pěkný vzhled, ne jen usedlé linie.
info@competizione.cz
No, označovat bastarda v roli "rodinného" auta postaveného na podlaze nákupní tašky "dobrým autem" - to jste teda hoooooooooooooodně tolerantní člověk.
To by mne pak zajímalo, které auto už v tomto kontextu není dobré?
Kdyby mi student třetího ročníku průmyslovky přinesl takové dílo, jakým byla první VW Octavia, k maturitě by se nikdy nedostal...
Ale Vy evidentně nejste technik, že?
velitel mesta bugulmy
Nezlobte se, pane, vy jste asi ofiko pošahanej, že? Cituji vás "Kdyby mi student třetího ročníku průmyslovky přinesl takové dílo, jakým byla první VW Octavia, k maturitě by se nikdy nedostal..." Na vývoji auta dělají tisíce lidí roky a stojí to miliardy. Kdyby vám student průmyslovky přinesl první octavii, byl by to takovej génius, že by s planktonem vašeho typu asi ani neztrácel čas. A vy byste nejlepšího studenta v dějinách lidstva ani nepustil k maturitě... Neděláte vy v Cermatu? Jinak komerční úspěch OI a OII hovoří sám za sebe, je to auto, které Škodovce může závidět spousta jiných, dnes pomalu krachujících automobilek... S tím občan Řezníček nic neudělá, ani kdyby se na hlavu postavil.
šmoula nešika
:no: :no: :no:
3_diamanty
cakal som nudu a ano bude to super auto ale musim priznat ze terajsia octavka ma vacsiu charizmu 😒 ako tato nova.... ktora ja uz akymsi mixom rapida passatu superba a kdecoho ineho.... stara octavka bola nenapodobitelna a mala svoje caro .... skoda..... bude to super auto nepochybujem..... ale teda mna nijako neuputalo.... je to chladne nudne strohe navyse uz dost obludne velke ... taky baby passat.... nuda kam len oko dovidi.... skoda.... terajsia octavka vyzera super a vydrzala by takto aj dalsie dva roky...... skoda .... tato nova octavka je chladna nudna sterilna skoda alebo lepsie povedane vw s logom skoda.... doterajsia octavka mala vacsie caro a vyzerala ludskejsie privetivejsie a akosi viac temperamentnejsie..... cakal som takuto nudu... ved som to uz pisal... ze nova octavka bude super ale ze to bude nudne.... no a aj sa tak stalo.... nova octavka je skutocne super technicky vyspele kvalitne auto ale zaroven je totalne nudne strohe bez duse... ako kazdy vw.... rozdiely medzi znackou skoda a vw sa uz uplne scrvrkli.... obe znacky su uz rovnako nudne sterilne.... este faceliftuju yetiho ktory ako jediny este vyzera k svetu a ma styl a bude uz totalne dobojovane..... sterilita ovwladne koncern uz totalne
Emel
Asi si někde v diskusi najdu, co jsi psal o současné Octavii před půl rokem 😄.
3_diamanty
bude to uspesne auto a ja skodovkam fandim ale mne nova octavka pripada uz totalne nudna... totalna sterilita a la vw sa v novej octavke prejavila naplno.... ostava uz len yeti ktory ma aku taku charizmu a skodovacke crty a aky tkay dizajn .... predpokladam ze po facelifte zabijuuz aj yetiho.... zoberu mu krasny kukuc a bude dobojovane.... skoda stratila tvar uz uplne.... rapid a nova octavka su totalne nudne auta.... nevravim ze su zle auta... budu uspesne a kvalitne ale charizma a iste crty historie a akasi dusa .... toto vsetko mizne ako gafor...( rapid, citigo )- tie uz skutocne nehovoria dobremu skodovakovi dnes uplne nic... ani dizajnom ani nicim... je to ukazka sterility v praxi.....

fandim octavii aj napriek tomu ze je to nuda a s TSI by som to aj tak nebral... a v diesli uz vobec... drzim skodovke palce.... mam skodovky rad..... budem jej fandit nech v predaji v EU bude prva v co najviac statoch eu a nech golfu naseka na *... ale moja salka caju to nie je 😒 , uvidime akoa bude nova fabka... ta by sa mi mohla zapacit.... male kompaktne auta sa mi vzdy pacili viac...

drzim octavii palce.... bude to nosny model skodovky a ja o jeho kvalitach nepochybujem nai nahodou... bude to spicka :yes: :yes: :yes: aj ked ja by som bral nieco ine ;-\
Starfighter
Nudné je číst po někom, jak na dvanácti řádcích nedokáže rozvinout jednu tezi, opakuje neustále stejnou větu a osmkrát u toho použije slovo nuda. Zbývá tedy číslice pět, ze slohu.
3_diamanty
kvalita tam je .... bude to spicka .... ale bude to auto bez duse... bez charizmy.... take tuctove auto pre kazdeho... taky leon uputa daleko viac... ako tato stara audina... pardon nova octavia
Snooob
čo ty vieš o duši a charizme?! To že je dizajn krásne jednoduchý tak je nudný?
Tak mi povedz, ktorý konkurent O3 nie je nudný a hlavne prečo!
jossalito
Čím více pruhů, tím více Abibas. 😉
Starfighter
Co potom říkáš na takovou Toyotu Auris?
3_diamanty
auris tiez nie je velmi pekne auto ;-\
Starfighter
Zahraju ti na city: co takový i30, "charizmat" má? >😁
blowiik
Co tu čtu, mám pocit, že tak nějak nerozumíš slovu charizma.... protože podle toho, co píšeš, bych si tipnul, že kdyby před tebou stála nenalíčená Ema Watson v džínách a vedle ní transka s namalovanou hubou v koktejlkách, neomylně vyrazíš na drink pozvat druhou jmenovanou a ještě si budeš mnout ruce, nad jejím "charizmatem" (tedy něčím, co ty pokládáš za charizma) >😒]
jossalito
>😁 :yes:
Starfighter
>😒] >😒]
GTI
>😁 >😁
Ham.
:yes: >😒] >😒] >😒]
Nerez
A i30 a Ceed určitě duši mají co? >😒]
Typhoon
Jsou lidi, co řeknou v každé větě 2x vole, on zase používá nudu ve všech pádech.
pietro316
Takto ma vyzerat Skoda octavia v roku 2012 ?????? Vidim, ze v koncerne to funguje velmi jednoducho: Treba novu generaciu skody octavia?
Ziadny problem.
Zoberieme 7 rokov staru audinu [odkaz] a sup mame novu revolucnu octaviu [odkaz]
Vysmech 8-s
3_diamanty
vyzera to ako stara A4ka presne... navyse to nebude lacne auto.... co narobime.... skodovka uz prichodom citiga a rapida ukazala ze sterilita a nuda bude hrat hlavnu rolu..... charizma sla do haja ;-\
Snooob
No výsmech očakávaj ty!
Lebo z tvojich odkazov je podobná iba farba! :no:
Ale nič si z toho nerob! Aj ženy rozoznávajú autá len podľa farieb!
milanSUV
Nejhezčí auto ve střední třídě bude nová Mazda 6. Když si vemu že si český zákazní bude moci koupit mazdu 6 kombík se 145K benzínem, bohatou základní výbavou(u O3 bude muset připlácet), výrazně lepším povozkem a to vše za 539tis, tak fakt nevím kdo by O3 chtěl :-!
mazlik.uzlik
Interiér mazdy 6 je ošklivější
[odkaz]
milanSUV
ano, interiér O3 se mi také líbí víc, nicméně to pro mě není určující faktor(zase tak o tolik horší to není)
michalpneu
určitě. akorát se těch octavií prodat několikaset tisíckrát víc než těch mazd. Ale je fakt, že mazda 6 se mi vždy líbila asi jako jediné auto od Boleslavi na východ, ty japonci to je jiná liga, než co předvádějí ty potrhlý korejci
milanSUV
japonsko - jižní korea, je ale pořád lepší než japonsko-čína >😁
velitel mesta bugulmy
Myslím, že ta M6 bude furt o kousek dražší než octavia... Nedá se to prostě srovnávat, většina kupců octavie nebude mít kapsu na mazdu... to je realita... M6 bude jistě lepší auto, ale dražší. M3 nejspíš lepší auto nebude, resp. ne jako celek. Takhle to funguje.
Shr3k
z jedné a té samé fotky?
lulinak
tohle musel mit designer, stejne jako Rapida, kompletne hotove za jeden vecir, jinak fakt nevim.
To je kurna takovy problem se nad vzhledem auta trochu vic zamyslet? Umi to Ford na novym Focusu, umi to Hyundai na novy i30, auta libiva a s napady jak zvenku tak v interieru, ale tohle? nuda, nuda, sed, naprosto nulova invence, ach jo, kdy uz cely designovy tym Skodovky vyhazeji a naberou nekoho, kdo se neboji namalovat neco jineho nez totalni nudnou konzervu.
Starfighter
Tak ses nám designére vykecal a teď alou zpátky do klecáku >😒]
jossalito
>😁 :no:
blowiik
No, jestli by to přemýšlení nad rýsovacím prknem u oktávky mělo vyústit v takovej "newfluidedge" design jako u i30 nebo focuse, tak jsem z mého pohledu jen rád, že nad tím tolik "nepřemýšleli" 😄
3_diamanty
dizajn zapadol do priemeru... v podstate nam na novu octavku staci dat logo VW a mame dokonale das auto.... starej octavii by vymena loga nestacila aby sme ju prerobili na VW..... a to je ta finta... stara octavka mala smrnc charizmu a nenapodobitelnost... vymena loga z nej nespravila ine auto.... novej octavke dajme logo vw alebo audi a po octavke nebude ani stopa.... nikto by nevedel ze dajaka octavka vobec existuje.... skoda.....

octavii drzim palce bude to urcite uspesne auto.... a verim ze bude bestseller vo viacerych statoch eu..... fandim jej.... bohuzial mna neuputala a nie je to moj "typ" ale drzim palce :yes: :yes: :yes:
michalpneu
Víš ono ne každému se ty protáhlý světla skoro k zrcátkům líbí. Tohle je auto, ze kterého vyzařuje pevnost a charakter a to se bohužel o Hjondé, Kia říct rozhodně nedá.
velitel mesta bugulmy
Ale co celej večír, za pět minut ten design měli! Já nevím, co je tu dnes za exoty, to se sem dostal nějaký radikální učňák z Bruntálu nebo co?
marianek
...za rucni brzdu. Nastesti Octavia nema jeji elektronickou parodii jako Golf.
Zbytek zatim nebudu komentovat, musim ji nejdriv videt na vlastni oci. Na fotkach mi kapota prijde prilis kratka.
Snooob
Ty budeš asi ďalší z tých rally jazdcov, čo? Pred Kauflandom v 30km/h
8-s
marianek
Tak rally jezdec tedy nejsem. Pohotove pouziti rucni brzdy na snehu pri nedotacivem smyku mi vsak jiz nekolikrat zachranilo par plechu. Zde Volkswagen preslapl spatnym smerem.
GTI
Tak zachránilo plechy?.. >😁 >😁 >😒]
Starfighter
Plechový boby s volantem, ve Švédsku to prý teď frčí >😒]
GTI
>😒] :yes:
marianek
Ano GTI, blatniky vyrabi vetsina automobilek stale z plechu. Neprekvapuje me vsak, ze ani to nevis. (o tom tvem patolizalovi pod tebou ani nemluve).
GTI, beres si zase prilis velke sousto.... 😉
Typhoon
Kup si auto s ESP a nemusíš tahat za ručku.
Nerez
Osobně bych na to ESP zase tolik nespoléhal...
Typhoon
Teď na sněhu si ho vyloženě užívám.
Nerez
Jakým způsobem si na sněhu lze užívat ESP?
jossalito
No, že ta kontrolka, která na tý palubce je, si konečně taky jednou trochu zabliká. >😁
Typhoon
😉
velitel mesta bugulmy
Ovšem u šlapacích autíček, která jsou pro tebe relevantní, je plech přece jen spíš výjimkou... Doby šlapacích moskvičů už jsou pryč, marianku...
marianek
Ale notak, Hujere, prinesl jsi GTImu svesticky z vlastni zahradky? Nebo snad mas auto bez rucni brzdy?
KANKUNEN
Ty jsi fakt autem ještě nejel, při nedotáčívém smyku už je na ručku pozdě, půjč si někdy auto a na velkým parkovišti a vyzkoušej. Ručku musíš zatáhnout dopředu, aby se auto do smyku dotalo.
Emel
Ne, není... pokud chceš zatočit a auto se ti sune po tečně ven, může ručka pomoci.
Nerez
Pokud ji dáš včas 😉
KANKUNEN
Pomůže tak tomu, že jdeš ven bokem a ne předem. Při nedotáčivém smyku se dostáváš ven ze stopy, jsi v protisměru a nebo mimo cestu. Při zatáhnutí ručky napřed chvíli trvá, než se auto dostane do smyku, takže jsi ještě dál a zadní kola jsou při přetáčivém smyku ještě o kus dál než přední. Venku je bílo, jeď to vyzkoušet.
Nerez
Nemusíš to tady rozepisovat, každej to chápe a ví co auto udělá 😉
Shodneme se na tom, že ručka může pomoct, ale za předpokladu dostatku prostoru a rychlé reakce šoféra.
KANKUNEN
:yes: , ale všichni to nechápou nebo věříš, že mariánek měl vždy dost místa a nikdy tam neměl překážku.
Nerez
Třeba to zkoušel v zatáčce někde na čtyřproudovce >😁
Emel
Kupodivu se v mnoha případech auto chytí a pokračuje ve správném směru.
Nerez
Pokud se dobře chápeme. Krátké zatažení ručky stačí, aby se auto jen dorovnalo do správného směru, nepotřebujeme, aby nas zadek začal předbíhat. Ano? 😄
Emel
Ano.
Ham.
U auta s ESP je ručka k ničemu. ESP její práci při nedotáčivém smyku vykoná daleko rychleji a přesněji než sebelepší jezdec.
jossalito
Hele hele, zapomněl jsi na Mariánka... >😁
marianek
>😁 >😁 Jeee, on zapomnel na Marianka. >😁 >😁
Ty jses ale jelito
jossalito
Už se ti ulevilo? >😁

Páč zde opět exceluješ. >😁
marianek
Nemam nejmensi zajem te tu ucit teorii rizeni na kluzku. Je mi jasne, ze kdyz dostanes nedotacivy smyk tak si das ruce pred oci a kvilis.
Pokud jedes s rozumem, mas vzdy dostatek casu narovnat auto zpet do smeru jizdy. Staci jen lehke trhnuti rucni brzdou. Proto zde fotku nove Octavie chvalim a kritizuji Golf. S tim ti nic jineho, nez si zakryt oci, nezbyde.
Provocateur
Už se těším na tvoji další lekci.

Po první už vím, jak se správně vyhnout losu. Od té doby už se nestresuji, že mi nějakej vběhne do cesty.
Po dnešku už vím jak zvládnout nedotačivý smyk. Zase se mi bude jezdit o něco klidněji.
marianek
Jsem rad, ze me tak pozorne ctes. Snad nepatris mezi ty, kteri bezmezne veri elektronice v automobilu a pak si jdou koupit automobil bez rucni brzdy.
Provocateur
Budeš se divit, ale v běžným provozu v zimě věřím v kombinaci elektroniky (třeba ESP nevypínám) a pohonu 4x4. Všechny krizovky za mě v klidu vyřešilo aniž bych musel tahat za ručku nebo zběsile točit volantem.

Na druhou stranu si rád zajedu na uzavřený letiště, vypnu ESP a tam se vyřadím...
marianek
Nevim proc si myslis, ze bych se divil. Mas 4x4, pak se do podobnych situaci dostanes mene casteji nez s "predokolkou". Narazim jen na situaci, kdy elektronika situaci nezvladne a automobilka ti nedava druhou moznost. Coz Skoda nastesti (zatim) neudelala.
Chvalim te, ze nejsi jako mistni labilove a jelita a "hrat" si jdes na uzavrene letiste. :yes: Kez by bylo vice takovych.
Provocateur
To bude tím, že nemají vlastní letiště >😁
marianek
>😁 a nebo mozek 😉
Kolouš
nedá mi to a musim na tebe reagovat.
pises hovadiny. myslim si, ze min. 90% ridicu nedokaze adekvatne zareagovat. uz jenom pro to, ze se jim to nestava dnes a denne. na to, abys tahal auto z nedotacivyho smyku ruckou potrebujes sakra zkusenosti, ale hlavne stesti, protoze to je temer nemozny (na snehu a ledu uz tuplem). O tom jestli "zachranis par plechu" nebo ne se rozhoduje mnohem mnohem driv, nez kdy se vrhas po rucce a mnohem driv, nez valna vetsina "drajveru" dokaze rozpoznat. Pro vetsinu (no, spise pro vsechny) je tu ta "proklata" elektronika a jeji ESP. Garantuju ti, ze umi vic nez ty!
Dalsi tvoje oslavy rucek, ctyrkolek atd akorat svedci o ridicske nedospelosti, bez ohledu na Tvuj vek.
mej se
marianek
Promin, ale placas nesmysly prave ty. Ja delal ridicak kdyz ESP jeste nebylo, motory byly vzadu a bez rucni brzdy bych v zime nevyjel.
Myslim vsak, ze asi nebudes moc zkusenym ridicem, v aute bez elektroniky jsi nikdy nejel a nevis o cem je rec. Zaroven jsi nepochopil o cem je zde rec. Nikdo nemluvi o zatahnuti rucni brzdy pri vysoke rychlosti. V 90 (a vice), jak pises, vetsina nedokaze adekvatne zareagovat.
white label
:yes: :yes😒br />
P.S. Tak v tomto případě to sedlo jak pr.del na hrnec... >😒] 😉
3_diamanty
bude uspesne auto...... fandim skode :yes: :yes: :yes😒br />
ale za seba musim prehlasit ze mne sa tato uniformita dizajnu a la das auto na skode nepaci.... bude to nudne auto... ja viem mnohym to nevadi.... uspesne bude.... drzim palce :yes: :yes: :yes: uspech bude.. a o to tu ide :yes:
earl
Na Hyundai jednoznačně nemá :yes:
3_diamanty
ceed vyzera rozhodne lepsie to je fakt 😉
Aladeen
Dizajn je subjektívna vec , podľa mňa by sa ani veľmi hodnotiť nemal 😉
objekt21
to auto je *** pekne! :yes:
androidromano
interier strasna nuda .... ach .... ***i to ....
blowiik
Výborně, právě si přečetli tvé obsáhlé review interiéru v Boleslavi, v oddělení zodpovědném za design kabiny... Téměř celý tým spáchal sebevraždu a poslední, těsne než si prohnal kulku hanby hlavou, zavolal Wilfrídovi, ať odloží prodeje, že se musí kompletně předělat interiér...
martindr
preco ten nekomplexny vytok z tvojej strany? Chalan povedal svoj nazor, nie vseobecnu dogmu. Podla mna je ten interier tiez slaby oproti golfu, exterier je naopak krasny. Zastrelis ma teraz za to ze som si dovolil to povedat?
blowiik
Né, akorát jsem se musel smát, když jsem si to přečetl... prostě jak to shodil ze stolu. Mnohaměsíční vývoj a pak : interier strasna nuda .... ach .... ***i to .... 😄
jossalito
Prostě se za vás Slováky stydí.

Kabaň podělal exteriér, Olah zase interiér... >😁

Ne, to byl vtip. 😉
Typhoon
Toppere?
Xawier
Dr. Tigi
Nechápem čo furt riešia ľudia, že sú interéry nudné. Aký má byť interiér? Prehľadný, všetko má byť na svojom mieste, aby človek po tom čo chce siahol spontánne, čiže jednoduchý a ergonomický. Tento interiér to nespĺňa? Podľa mňa spĺňa. Všetko je tam kde má byť a je to prehľadné. Načo mať v aute nenudný interiér, keď sa v ňom blbo orientuje a kým nájdem to čo chcem, tak už to ani nepotrebujem, viď interér Fokusa, Hyundaj. Samé tlačítka a chaos. Takže interiér je podľa mňa v pohode, ako aj celé auto vyzerá na fotkách pekne.
Nerez
Všechno o interiéru :yes:
marianek
Jde o to jake hodnoty vyznavas. Nastesti ne vsechno ma v interieru "sve misto". Pojeti je mnoho. Jsou lide, kteri se v interieru chteji citit sveze. Nechteji si sednou do sveho noveho vozu a uz predem vedet kde se co zapina, co a jak funguje.
Z fotek nove Octavie muzu vyjmenovat hned nekolik veci, ktere by mohly fungovat lepe (mohly by byt na lepsim miste), chci si vse ale nejdriv ohmatat v realu. Ale napr. v dobe, kdy se sviti 24h je ten obrovsky spinac svetel naprosto .... "nadcasovy" 😉
Nerez
"Nechteji si sednou do sveho noveho vozu a uz predem vedet kde se co zapina, co a jak funguje. "

Opravdu ne?
Ovládání auta by mělo být zažité, ne hledat co se kde zapíná. V tom s tebou nemůžu souhlasit...
simson33
Pěkné to určitě je, ale některá designová řešení u mě navozují pocit, jako by byla okopírována od starších vozů Audi.
mazlik.uzlik
Jestli to nebude tím, že Kabaň před příchodem do škodovky v letech 2003-2008 u Audi pracoval a byl vedoucím centra pro design exteriéru.
Je to zkrátka jeho rukopis.
mazlik.uzlik
Všechny ty líbivé tvary, oblinky, vytažené světlomety, elipsy a tzv. netradiční řešení velice rychle zastarávají.

Že je VW konzervativní je zřejmé, a že má s tímto pojetím úspěch také. Možná někdo čekal kreaci ve stylu nissanu juke, pak ovšem nevím, jak vůbec mohl na takovou myšlenku přijít?

Octavia je nejúspěšnější model značky, těžko předpokládat, že fabrika zahodí vše předchozí a postaví zcela nové auto, které navíc půjde proti koncernové strategii... Konkrétní auto není jen aktuální model, konkrétní auto je historie. S tímto vozem si v podstatě nekupujte jen Octavii III ale i OII a OI. Kupujete si image, jistotu, záruku.

Korejci tohle pochopili. Historie (jednoznačná návaznost, odkaz) jejich modelů totiž povětšinou neexistuje a jejich design postrádá osobitost, i když i v tomto ohledu se snaží o změnu a stávají se charakterističtějšími - rozpoznatelnějšími... A tak i proto přišli s dlouhou záruku, aby tak dodali pocitu jistoty, přetrvání.

VW to samé vytváří prostřednictvím svých modelů, je proto z jejich pohledů dobře, že golf je stále golfem a např. octavie octavií. To co někomu přijde jako šeď, druhý vidí jako znak kontinuity a solidnosti.
EN-EN-EK
Klaudius
Vždy existuje viac ako jedno riešenie.
info@competizione.cz
Škoda se vrátila ke klikové zadní nápravě. A udělala dobře. Ten zoufalý pokus o kinematiku, co předvedli mistři ve VW u Octavie II, byl sice složitější a dražší, zato to hodně špatně (ne)fungoval. Najetí na jakoukoli nerovnost znamenalo absolvovat půlmetrovou katapultáž celé zádi vozu kamsi do strany, při otočení volnatu v rychlosti 45 km/h vůz sice krásně měnil náklon, směr jízdy však nikoli. Paradoxně pak v jízdních vlastnostech Octavia II zaostávala za vozy s daleko jednodušší a levnější konstrukcí. Bylo opravdu trapné, když Fiat Bravo za poloviční cenu se svojí jednoduchou tuhou zadní nápravou jel naprosto stabilně tam, kde Octavia II s příčným a podélným vodicím (jenže měkkým a deformovatelným) a šikmým vymezovacím (jenže litým a nepružným) ramenem poskakovala jak slepice na ledě.
Já vím, u VW nejde o jízdní vlastnosti nebo techniku, to je jasné a nejsou to ani technické vlastnosti, ani manévrovatelnost, na co VW může lákat zákazníky (to by žádné neměl). Ale přeci jen - byla to drahá ostuda.
V tomto kontextu lze návrat k jednoduchá, zastaralé a kinematicky nevýhodné zadní nápravě přivítat, protože je pravděpodobné, že za méně peněz dostane zákazník alespoň podélnou stabilitu, když už auto nezatočí tak ani tak. Prostě zase simply, tak, jak se pro Škodu sluší. U výkonnějších verzí pak máme naději, že VW někde opráskne seriozní řešení, plácne se přes kapsu (no dobrá, ale naděje umírá poslední 😄 a stvoří něco alespoň trochu použitelného.
Jinak se ze zveřejněných materiálů nezdá, že by bylo nějak výrazně zapracováno třeba na brzdách, řízení nebo agregátech, takže až bude možnost se s autem svézt, pak budeme moudřejší.
Starfighter
Díky za prozření, do teďka jsem se mylně domníval, že jezdím OII, ale ono je to přitom úplně jiné auto.

PS: nedávno tady byl jeden, co tvrdil, že OII při lehkém bočním větru na dálnici skočila do druhého pruhu, zatímco jeho nezdolný Japonec (?) držel jak přibitý. Nebyl jsi to náhodou ty? >😒]
GTI
>😒]
info@competizione.cz
Ano, ta Vaše zadní náprava v Octavii II je tak dobrá a tak se osvědčila, že ji nahradila zastaralá klikovka.
Co na to říci?
jossalito
Řeknem asi to, že nevíš a ještě to sem veřejně píšeš.

Když budeš chtít do Octavie multilink, budeš ho mít. Novina, co? :-!
Typhoon
Když jsem se byl nedávno dívat na nového Golfíka, bavili jsme se o zadních nápravách. Na prezentaci prodejců jim bylo řečeno, že rozdíl při losím testu mezi vlečkou a mulťákem je 4 (nebo 6?, už nevím) km/hod.
Ondris
Nakecat jim mohou kdovíco.
Excelentně naladěná torzka dokáže smáznout většinu multilinků (viz. Mégane RS nebo Laguna 4C), ale nikdy nedokážeš udělat torzku tak, aby byla zároveň pohodlná i agilní a dobře ovladatelná. Xantuše má vzadu taky modifikovanou klikovou nápravu a přesto, i po 13 letech, je autem, které zvládlo losí test v nejvyšší rychlosti. Doslova rozdrtila takové speciality jako 997 Turbo, Testarossa, 156 GTA nebo Audi R8.

Koho by zajímalo víc, prosím😒br /> [odkaz]

Tím však netvrdím, že zákazník s 1.2 TSI rozdíl pozná.
Typhoon
Dík za link. Xantia je fakt dobrá, určitě ji hodně pomohlo hydropneumatické odpružení.
jossalito
Jo, ale to je Activa, pokud o té verzi něco víš, tak především to, jak to auto bylo pro majitele nebezpečné. Dost jich díky svému nevyzpytatelnému podvozku, který dělal dlooouho jako by nic a pak se prostě utrhl, skončilo v příkopech. 😉
Ondris
To ano, nejednou jsem v ní jel (2.0 TCT)...na mokru je to vražda.
Šlo mi spíš o tu klikovou nápravu, není na ní (podle mě) u běžných osobáků vůbec nic špatného. Jen to buď jede rychle, nebo to drncá.

Nádhernej drift všech kol...být tam mokro, nashle. >😒]
[odkaz]
jossalito
Prostě Activa, budka furt rovně, auto po tečně ven (tedy skoro). >😁 :yes:
Starfighter
Už ti to napsal jossalito. Nahoře píšeš o zveřejněných materiálech a tohle ti uteče?

A na tvoje údajné odskakování snad jen áááááááá, poď mi hop! :-! >😁
Xawier
Já bych na takovy individua vůbec nereagoval... Ten evidentně nerozezná auto od krávy. Natož aby měl řidičák 😄
Ondris
Pokud to není shoda jmen, tak pán nahoře rozumí autům víc než my všichni tady dohromady...
Alespoň tedy po té technické stránce.

CIGAM.
Magistr
Ne, shoda jmen to opravdu nebude. A ano, rozumí.
Xawier
>😁 Tak tenhle určitě ne... Pokud chce někdo tvrdit, že Golf V a VI,A3,OII mají špatné jízdní vlastnosti, ačkoli se nejen jejich uživatelé, ale i novináři po celém světě shodují, že společně s Focusem byli ve své třídě absolutní špičkou, pak ten člověk neví o autech vůbec nic... 😄
pogo26
Jízdní vlastnosti měla OII podprůměrné. Dozvíš se to skoro ve všech evropských testech. Soupeřit mohla tak Ceedem, i30 nebo P308.Ale podle tebe jezdí OII stejně jako Golf nebo A3.... to je pak těžký.
Ham.
Ano, v jízdní dynamice dokázala porazit leda cedník nebo P308. Ale trochu zapomínáš, že všude porovnávali liftback s hatchbacky a to je sakra rozdíl, když se měří slalom nebo nějaká dráha náročná na handling. Metr hmoty za zadní osou má svou setrvačnost, kterou samozřejmě nikdo neokecá. V okamžiku kdy se porovnávala třeba Octa II v kombajnu s Golfem VI v kombajnu nebo Focusem v kombajnu tak nevycházela Octa vůbec špatně. Takže jízdní vlastnosti podvozku Octy jako takového byly na úrovni Golfu, ovšem se srovnatelnou karoserií. Když chce někdo vozit v kufru mrtvoly na stojato tak nemůže čekat časy ve slalomu jako u Boxsteru.

Viz třeba stejný výsledek ve slalomu jako Megane v kombajnu
[odkaz]
Xawier
>😁
Ondris
Dobře, nechám tě v tom.
OII byla v normálních konfiguracích oproti konkurenci slabá, postavit se mohla tak proti Korejcům nebo Francouzům s dodrbanými tlumiči. /joke.

Na špici kompaktů byla v té době 147 - pravda, ta stojí na podvozku střední třídy, Civic, Mazda 3, ano, i ten FoFo. Okta určitě ne, už z principu (malé základy, velký dům).
Xawier
jossalito
Téda, tys vyplodil blábol.

Chudáci ti, co nikndy neměli ani to, co má a umí ta současná Octavia. Ti jsou podle tebe asi úplný trosky. 8-s :no:
LuckyStar
:yes: :yes: za tvých prvních 5 řádků. V tom je 100% pravda a kdo říká, že Ne, tak v tom nejel. Dokonale shrnuto. A proč Bravo - i k smrti uježděná Brava z roku '96 se nese na vozovce harmoničtěji než O II (ikdyž vevnitř lecos vrže např.), pravda, ta nemá torzní příčku...
LEGOPARK
Som myslel, ze predstavia rovno aj Combi, ked to uz v Chile spolu fotili. ;-\
Snooob
To bude až zajtra 12.12.12 o 12:12. Štartovacia cena bude 12 121.2€ 😄
Dave 11
Neberu nikomu jeho nadšení, ale za mne - při prvním pohledu vidím Audi A4. Auta, která se víc než je zdrávo podobají jiným koncernovým bratrům, kteří tu už byli, mně nebaví. Technicky vůbec nepochybuji, že to bude skvělé auto. Ale také nepochybuji, že bych si ho pro tu koncernovou sterilitu někdy koupil ;-\
mazlik.uzlik
To je zhruba podobné, jako říct, že audiny opráskli vysokou přední mřížku chladiče od veyronu... a ejhle ono to má stejného designéru. Přičemž u veyronu je to samozřejmě odkaz na historii a u audi... a u audi vlastně proč?
A kdo je hlavní designér u téhle škodovky?
Stenly77
škoda že škodovka neukázala i nějakou jinou barvu auta. Stříbrná není tak výrazná.. 😒 Jinak super auticko 😄 Oproti II generaci vypadá jako z jiného světa 😄
blowiik
na prezentačce byla i červená, fotky najdeš minimálně na idnes..
petrumr
ano-ta červená je lahůdka, jestli bude mět černou střechu... :yes: Stříbrná nikdy na fotkách není pěkná narozdíl od skutečnosti. :yes:
Jethro
Nová Octavia je i nadále zástupcem nižší střední třídy a konkureti sjou hlavně Seat Leon, Volkswagen Golf, Renault Mégane, a Citroën C4. 😄 😄 😄 😄 😄
Střední třída je vhyrazena Superbu. 😄 😄 😄 😄 😄
KANKUNEN
Na třídy se vykašli, ty jsou pro dikutéry, otázkou je, zda potřebuješ za sebou mít vzduch a hnusný zadek nebo to mít vyvážené jako u Octávky.
Well-being
po dlouhé době nové auto, kterému není co vytknout :yes:
GTI
Myslím by tu měla velmi zřetelně zaznít pochvala slovenskému designéru, Jozefu Kabaňovi. Je to mladý člověk (nar 1973) avšak překypuje talentem. Svá (stipendijní) studia pod vedením koncernu VOLKSWAGEN zahájil na prestižní londýnské Royal College of Art, která je považována za jednu z nejlepších vzdělávacích institucí v oblasti designu. Studia úspěšně zakončil a zahájil nepřehlédnutelnou praxi v automobilovém designu. Od Volkswagenu vyslán k AUDI, aby poslední roky pracoval ve funkci šéfa designu ŠKODA.

Výsledky jeho práce, výsledky práce jeho týmu máme nahoře. Můžeme být hrdí na práci Mistra Kabaně. Jeho cit pro krásu a styl, schopnost tvořit originální tvary, tvary, které zásadně promlouvají do designu automobilů jak dneška, tak zítřka, jsou jedinečnou vizitkou celé automobilky. Mistr Kabaň přetváří dobu a je dokonalým designovým předvojem. Dokázal neuvěřitelné, dokázal vytvořit kompaktní vůz s vizáží takřka prémiového modelu z vyšší třídy, dokázal posunout vnímání designu v menších segmentech do výšin uměleckých počinů, současně pak modelem OCTAVIA přetváří firemní vizuální standard na doslovnou evropskou špičku.

V kontextu konkurence patří Mistr Kabaň k několika výjimečným světovým talentům, které tvoří elitní vrchol světového designu aut. V aktuálních souvislostech je cenné především to, že svůj um, svůj talent, svoji pracovitost a své představy realizuje u naší krásné automobilky Škoda. Jedná se o zcela ojedinělou záležitost - na mainstreamovém autě pracuje jeden ze světově nejlepších designérů. Tuto skutečnost lze jistě přirovnat k "bangleovské" prémiové revoluci, kterou před lety prošla automobilka BMW.

Veselme se, chvalme Škodu, chvalme Mistra Kabaně - vždyť světlo světa spatřil vůz, který boří hradby velikostních i jakostních tříd, vůz jehož vizuální stránka má hodnotu garážového démantu.

BRAVO KABAŇ :yes: :yes: :-!
Starfighter
Konkurenci nastane tanec. Golf, Leon a teď jako vrchol všeho, Octavia.

Odpoledne tady byl v diskuzi prodejce ledniček, mrazáků, vysavačů, automobilů a topinkovačů značky Hyundai, uživatel Nagano. Sice se o OIII trochu otřel, ale jinak musel uznal její kvality a má z ní pořádně Nagnáno.
GTI
😄 Opakovaně sjíždím snímky a nemůžu se nabažit toho stylu. Kabaň umí.
Typhoon
Hlavně jsem rád, že si škodofka (potažmo cela VW-Gruppe) drží svůj vlastní designový směr, tak odlišný od euroasijského, který je plný vlnek a oválů. Někomu se líbí jedno a dalšímu zase druhé, důležité ale je, že máme možnost výběru!
Design Octavie navazuje na to nejlepší z české architektury - funkcionalismus. Je dokonalý, funkční, nic zbytečného navíc. :yes:
GTI
Nagano
Jsi si jistý tím co jsi napsal? Já jsem někde uznával kvality Octavie? Nebo jsem je někde snad popíral? Dnes jsem se vyjádřil k tomu, jak to auto vypadá a k tomu, že naprosto nepochopitelně se tu řeší, že se Okta tlačí do střední třídy, přičemž ona jen dohnala nižší střední, toť vše.

A s tím prodejcem jsi taky netrefil, ale to neva...za život se ti nepodaří ještě tolik věcí... :-!
esenbe
Přelepil vw jetta znáčkama škoda ... to je umělec panečku
white label
To cos teď ("o sobě" nevědomě) napsal, vystihuje především tvou "jednoduchost" (samozřejmě v tomto směru!)..., to ovšem rozhodně není žádná výčitka (nic proti "slepým" rozhodně nemám), nýbrž pouze mé konstatování... 😉
esenbe
ty jsi normální blázen ... na jednu stranu hledáš podobnosti ( a dokonce je tam vidíš ) mezi fabii I a bentley flying spur a na druhou stranu nevidíš podobnost mezi tímto [odkaz] a [odkaz] ...... dej mi k ruce dílnu a mechanika a ze škody udělám vw a naopak, že je od sebe nepoznáš ... Prostě Golf s batohem aka jetta aka octavia aka leon ...

P.S : Tady se tomu smějete [odkaz] a [odkaz] a u toho co jsem ukázal výše to oslavujete jako nějaký skvostný dizajn.
peV
Jo, je nádherná. Opět se potvrdilo, že z maskovaných aut se nedá poznat skoro nic a ani chytře vybrané detaily o celku moc neprozradí (a nebo mám malou fantazii, protože tak skvělý design jsem fakt nečekal).
Krátký přední převis s dravým pohledem nemá chybu. Potenciál pro další přibroušení RS verze vidím velice zřetelně. A ta záď je dechberoucí - kdo by to byl tušil, když jsme tu svorně zírali na "uniklý" boční profil v podání palubního počítače. Jen bych tě GTI prosil o ódu na interiér, který mě trochu zklamal. Ani ne tak jako celek, jako hlavně středová konzole s umístěním obrazovky. Tady mohl být pokrok větší. Ovšem čekat kreace á la Audi, či Volvo, to už bych chtěl od Škody moc.
A diskuse ohledně třídního zařazení? Mainstream se dnes ve snaze zaujmou přerůstá a bobtná do nesmyslných rozměrů, zaplať pánbu, že škoda se tak nepodbízí. Objem motoru v době downsizingu neříká nic. Pro mě o třídě rozhodne kvalita sedadel a ticho na palubě.

Díky Pane Designére! :yes:
pogo26
" Mainstream se dnes ve snaze zaujmou přerůstá a bobtná do nesmyslných rozměrů, zaplať pánbu, že škoda se tak nepodbízí."
Ironie? 😲
peV
Ne. Vážně si myslíš, že běžný rodinný auto má mít 5 metrů? Už se Superbem se ve městě blbě parkuje. Nejsem taxikář abych běžně převážel sebe plus 4 dospělé pro které bych potřeboval moře místa na zadních sedadlech. O II byla ještě malá, O III podle čísel tak akorát (netvrdím, že kdyby měla ještě o 5 cenťáků víc, bylo by to už špatně). Pokud to ty máš jinak, nic proti, ale já to vidím takhle.
Emel
Jenže Škoda bobtná víc než ostatní 😉
peV
s tim bych souhlasil v pripade zbytecne dlouhyho superbu, ale oktavka jen poskocila vys a uvolnila tak misto pod sebou rapidu. Viz moje reakce na poga...
pogo26
Já taky narůstání rozměrů nefandím. A pokud tomu nefandíš i ty a nebyla to ironie, pak nevím, proč píšeš, že Octavia se nepodbízí narůstáním rozměrů. Vždyť nabízet o něco víc plechu oproti konkurenci za stejné peníze je podstata Škodovky.
peV
Ja bych vubec nepouzil slovo podbizeni (ani u Skody ani u jinych). Jde jen o to, jak prilakat zakaznika a kazdy to dela nejak. Kdyz bude Amarok mit na korbe retizkovy kolotoc a tim padem se stane hitem pro rodiny s detmi, tak proc ne?
Na narustani rozmeru mi vadi, ze rostou rozmery tridy, cili ze BMW 5 je korab, jehoz rozmery by nedavno znamenaly tridu luxusnich vozu. Male vozy soucasnosti jsou skoro jako starsi nizsi stredni. A kdyz to udela jeden, ostatni se mu prizpusobi -> trida roste. V soucasnosti jako idealni vidim auto stredni tridy, ktere splni vse, co od auta pozaduju (vsechno vetsi je taky fajn, ale z meho pohledu zbytecny a trochu neprakticky luxus).
Minula oktavka byla snem tech, co chteli mit pocit velkeho auta, ale nemeli na stredni tridu – vsak srovnej z venku OII a treba mazdu 3, nebo golf. OIII uz by se rozmerove ke stredni tride pocitat mohla, pokud i zbytek bude odpovidat – komfort, motory, kvalita, design. Pro srovnani rozmeru(pouze rozmeru) si muzu pujcit MB C, BMW 3, Volvo S60 a oktavka zasadne nezaostava. Cili podle me OIII nenafukuje rozmery nizsi stredni, ale dorusta na dolni okraj stredni (jako treba S60 v ramci premie) a dela misto pro rapida.
Klaudius
Sorry, ja jeho tvorbu prijímam dosť rozpačito. Zatiaľ ma nenadchol ničím. Nepochválim, Slovák-neSlovák. V kontexte konkurencie teda Kabáň nie je žiadny zázrak. Akurát dôsledne sleduje predpísanú líniu.
Yull
Nemám rád ŠKODOVKY. Možná se to v něčem podobá Audi nebo jiným autům, ale celkově je design velice uklidňující. Nepostrádá určitou vizuální lehkost, zejména tence vypadající C sloupek. Velice osvěžující. Chválím.
del42sa
Taky vám přijde, že ty kola jsou vůči karoserii nějaká moc malá ? Podobně jako u Rapidu. Nejvíce to je viditelné vzadu, kde je velká masa plechů a ty zadní kola se v té karoserii nějak utápějí.... ;-\ 8-s
GTI
Diskusní sekce - John Deere - je o gáráž dál...
jossalito
Jó, no nevypadá to jako na skicách, to máš pravdu. >😒]
Typhoon
Jó na skicách se dělají kola větší než blatníky, a zpětná zrcátka jsou zase úzounká jak čínské oči.
gld
A koľko to bude koštovať? Vzhľadom na odvážne nacenenie rapidu očakávam cenový masaker...vzhľadom na to že uber mainstreamová oktávia sa potrebuje cenovo dištancovať od uber lowendového rapidu.
qwert88
Řekl bych,že nejvíc se bude prodávat Octávie Trumf jestli bude,nebo ta současn,protože s příchodem nové,bude logicky levnější.Nevím,ale myslím,že až škoda zveřejní ceny nové Octávie tak si z toho všichni sednem,jako u Rapida,kde to p.....
maTooB
Je to proste škodovka...
Inak tie budíky mi prídu divné, jednak to čiarkovanie tachomera je neprehľadné a nepáči sa mi a okruhly palivomer a teplota mi tam vôbec nepasujú, ten palivomer bude ako stierač. Vôbec celá tá kaplička má nejaký čudný tvar

Rád si ju pozriem naživo
scootey
Úvodem: Nikdy jsem sem nepřispíval, ale tohle mě chladným nenechalo. Nemám rád češtinu mám rád auta - chyby ignorovat. :-!

Exterier
Design exterieru je sice velice subjektivní věc, nicmeně O3 na mě pusobí až lehce přeplácaným dojmem, osobně bych uvítal kdyby měla o jeden, dva prolisi méně. Přednímaska na mě pusobí tak nějak nepatřičně jako by byla naroubována z jiného auta. Přísně obdelnikový tvar zadních světel na mě působí rušivě, uvítal bych kdyby světla vyplňovala i ten trojuhelník nad nimi. Kreace s hranou okna u zadnich bočních dveří - ok Kabaň to chtěl na nějakem autě zkusit, tak si to zkusil, nepusobí to nijak rušivě tak ať to tam klidně je. Jako velké mínus považuji absenci všech otěrových lišt - jasně auto s nimi není tak "luxusní", ale já raději neodřený průměr než něco "víc" co bude zachvíli znehodnocené drobnými oděrkami. Kola jsou pěkný nicméně to se dá měnit podle chuti. Velice se mi libí tvar zpětnýh zrcátek, jestli budou praktické těžko říct takhle z hlavy. Skryté označení země puvodu "CZ" tvořené grafikou levé zadní lampy a prolisů vedle značky už vnímam jen jako třešničku na dortu.
I přesto všechno ji hodnotím velmi kladně – odemně má známku 2 (1 si zaslouží jen dokonalost a tohle ač se jí to velmi blíží dokonalost není) :yes😒br />
Interier
Interier inspirovaný superbem je jednoduchý, strohý a přehledný - přesně tak jak to mám rád, nicméně i zde je několik detailů které mi jsou proti srsti. Například tvar hlavice řadící páky u DSG - přijdemi obyčejný a lehce zaměnitelný s manualem, mám raději když jsou automaty jasně odlišené třeba tak jako to měla druhá generace, jen se mohli zbavit te manžety ve které se drží akorát prach a drobky. A proč proboha je manžetou krytá ruční brzdy když už minulá generace měla pěkné a elegantní řešení? 8-s Hned se nabízí otázka jestli tea bude něco jako jumbobox nebo O3 dostane "jen" obyčejnou loketní opěrku. Panel ovládání klimatizace se 3 otočnými ovladači? proč ne ale tohle ozmístění tlačítek mě příjde takové chaotičtější ale možná se pletu (mě plně vyhovuje současné rozložení), s tím souvisí i absence ventilace kožených sedadel což zamrzí, neboť nevím kam by jejich ovládání úmístili. Navigační systém s dotikovou obrazovkou - no dotikový ovládání je v teď v modě tak se s tím asi budu muset naučit žít nicmeně doufám že celý systém bude alespoň rychlejší než co předádí současný columbus. Jednoznačně chválím za ovladač zrcátek na madle dveří. Display mezi budíky by mohl být barevný což by rozhodně potěšilo ovšem mě plně vyhovuje i černobílí. :-! Jednoznačná pochvala za zachování teploměru vody (i když kdoví jak to bude v základních verzích). 3 romenné volanty se mě nikdy nelíbili a tento není vyjímkou, 4 ramenný mě příjde ok i když nejvíce se mě libil volant ze scoutu před face, za co bych ovšem vraždil jsou válečkové ovladače hlasitosti a palubního počítače ne volantu - při parkování si do toho pravidelně drbnu a pak se leknu protože mě začně řvát radio že to musí být slyšet v okruhu desítek metru od vozu, já mám raději tlačítka. A 3 páčka pod volantem? Z té nejsem už vůbec nadšenej proč nemohl tempomat zůstat u blinkrů? Možná je to tím že adaptivní potřebuje víc tlačítek? Nevím s tímhle jsem nikdy nejel. Takže uvidíme jak to bude s ergonomii tohodle řešení. Tlačítka před "fofrklackem" - raději mam umístění jake předvádí superb tzn. po boku řadící páky nicméně je otázka kolik tam bude místa a jak snadno budou dostupné, pokud to bude bez problemu nemám proti tomu nic, bude to jen otázka zvyku.Trochu mě mrzí absence schránky ve středu přistrojové desky nad centrálními ofuky, ale neznám nikoho kdo by ji reálně využíval (to ovšem neznamená že já bych pro ni využití neměl). Další co mě mrzí je přesunutí ofuku bořního okna z trojuhelničku zrcátek zpět na palubní desku, přijde mě že řešení z O2 musí být účinější, ale možná se pletu. posledním detailem je ovladač světel - poloha auto umístěná na 12 hodinch mě přišla logičtější ale to jen z důvodu že je u mě nejpoužívanější a mám rád když nejpoužívanější poloha ovladače je v nějaké "královské" pozici například na 12 hodinách - opět je to ale jen otázka zvyku.

Prvky výbavy
Jednoznačné + u mě má O3 za prvky "vyšší" výbavy o tom žádná, teď už v otavii nebude chybět nic co bych si dokázal představit. Více snad netřeba dodávat. :yes😒br />
Motorizace
Obligátní absence dvoulitru známá už ze současné generace je spíš psychologický problém kdy já bych v duchu přísloví objem ničím nenahradíš chtěl alespoň ten dvoulitr. Dvě verze zadní nápravy? Chápu snižování nákladů a ne každému na tom zaleží ale uvítal bych viceprvkovou zadní nápravu v přípatkové výbavě i u slabších motorizací (nicméně už vidím jak za pár let na ruzných forech řeší jestli bude problem na technické když si u svého 1.4TSI vyměním zadní náparvu za viceprvkovou). 😉 >😒]

Takže můj závěr: Je (bude) to velice dobré auto, které ovšem jako každé má sve mouchy. Je to jeden z žhavých kandidátů na moje příští přibližovadlo a jsem rád že je taková jaká je neboď se to dalo i velice pokazit, tohle je ovšem krok správným směrem. :yes: :yes: 😄
Typhoon
Tomu říkám uživatelská recenze! :yes:
Dr.Ozd
zejména zadní část a tvar zadních dveří se mi líbí.Ale rozhodující bude svezení,tzn.doufám že interiér nebude pocitově tak stísněný,sedadla nebudou tak nepohodlná a hlučnost uvnitř vozu nebude tak velká jako nynější generace.A kdo mi chce oponovat,zřejmě nikdy neseděl v jiném autě srovnatelné kategorie než v Oktávii.
lled
Škodovce se podařilo velmi pěkné a dospělé auto. Promo fotky jsou přímo luxusní a dají vyznít všem detailům viz krásný dynamický pruh až ke znaku Škoda na přední kapotě.

krása😒br />
[odkaz]

Na oficiální prezentaci byla i červené barva a přišlo mi, že ta moc nevyniká, stříbrá je ta pravá.

Otazník je také šířka auta😒br />
[odkaz]
Choochoo
Na te prvni fotce se mi proste nelibi ta linka od svetla do narazniku, vypada to jako namontovany predek na auto, celek to tak nejak rozdeluje jako na Thalii
[odkaz]

Kapota, maska vypada docela dobre, zadek nevypada take nejhur. Na vnitrku je videt ze se docela setrilo, takze prostor pro snizovani ceny tady bude asi velkej jako u Rapida. Predpoklad, ze bude OIII uspesna tu je, vyrobni naklady oproti OII jsou jiste nizsi. Takze jen zbyva drzet pesti at maj lidi v MB dost prace.
guze
Muzes vysvetlit, z ceho si poznal (jestli z fotky, tak to snad nemyslis vazne), ze se na vnitrku setrilo jako u Rapida?
wolf66
BMW predstavi super kousek ... radu 4 ... a da komplet fotky a Skoda zarovna stary design (vyraznejsi hrany) a dela kolem toho halo v podobe jedny fotky za den? >😁 Dalsi duvod proc Skodu proste nenavidet a nikdy nekoupit, i kdyz jinak nic proti clovek vcelku nenajde >😁

A www.auto.cz tomu nasadi korunu s virou, ze cech kazdy den na ten clanek s jednou fotkou vleze a maji na tejden o reklamu postarano >😁
Eddy82
Už som to tu raz písal, podľa mňa je príchod novej Oktávie začiatok konca Superba. Nová Oktávia má o 50mm väčší rázvor ako Golf, ktorý je postavený na rovnakej platforme, čím Oktávia viac inklinuje ku strednej triede. Rovnako taký detail, ako ovládanie tempomatu. Golf má klasicky na smerovkovej páčke, resp na volante v prípade ACC, Oktávia má samostatnú páčku ako Passat. Aj preto asi prišel Rapid, ako model medzi Fábiu a Oktáviu, aby nová Oktávia bola výraznejšia a zároveň nebola moc prémiová ako Superb, ktorý robil kanibalizmus na Passate >😁
twistedTSD
Zkrátka to vypadá na obrovský posun po všech stránkách (no dobře, snad kromě řešení zadní nápravy). Super! :yes😒br />
Nicméně velkou neznámou zůstávají české ceny. Snad to nepřeženou.
Aladeen
Ta slávna Octávia , ktorú ste slovami posunuli do Vyššiej Strednej triedy k Mercedesu S a BMW 7 a keď to tak chvíľku potrvá tak prekoná aj Rolls Royce !

Ako tak čítam diskusiu tak mám pocit že lepšieho auta niet a pritom ste v tom ani nesedeli ,moje osobné pocity z toho auta sú triezvejšie 😄 Dizajn : Jasne vidno že Kabaň chcel Octaviu od Rapida odlíšiť , mne osobne sa veľmi páči zadok tohto auta , skoro ako nejakej modelky >😁 ..
Bohužiaľ mám dosť zmiešané pocity z predku , tam vyzerá tak nejak čudne a povedal by som že Rapid sa mi spredu páči viac , len !
Interiér: Vidno že tam mali prsty nemecké ručičky z VW , ale celkovo ho zatiaľ hodnotím kladne , ale vidím tam to hnusné , odporné madlo dverí ktoré bude krásne búchať vodičovi do nohy počas jazdy , (ale ako mi povedal predajca škodovky keď som sedel v Octavii a mrnčal na stredový panel " na tú bolesť si zvyknete") keď už sme pri tom tak stredoví panel vyzerá byť užši pravdepodobne už nebude nutné si amputovať nohu !
Motory : Tak to je kapitola sama o sebe , ja si myslím že 63kw je tak akurát pre Citigo a maximálne pre Rapid , ale do Octavky trepať niečo také ? Podľa mňa to nie je vhodná jednotka do toho auta a povedal by som že aj dosť nebezpečná , keď pri predbiehaní kamióna potrebujete to zrýchlenie a keď to nestihnete tak ani milión Airbagov Vám nepomôže, proste je to blbosť ... Ostatné motorizácie sa mi javia ako postačujúce , ja osobne by som išiel do 1.4 TSI 😄 ...
Výbava a Cena : Pre mňa rozhodujúci faktor pri výbere auta , snaď chlapci z Mladej Boleslavi dostali rozum a dajú do základu aspoň klimatizáciu , hmlovky a rádio .... osobne si myslím že tá výbava a cena bude najväčší zádrhel pri novej Octavii , tak ako aj pri Škode Rapid
Nerez
Jasně jasně, každej tvrdí, jak by šel pomalu do nejsilnějšího motoru, ale před koupí se podívá do peněženky a ejhle, na silnej motor není. Takže nakonec stejně skončí u základu nebo u něčeho z dolní poloviny výkonové tabulky.

Pokud se dalo s minulou Octavkou jezdit s 1.4 MPI tak s lehčí novou Octou se silnějším motorem to půjde ještě lépe. Nehledal bych problém kde není...
Aladeen
Nehovorím že sa to nepohne , ale to že tam ten výkon bude chýbať pri predbiehaní , tento motor je vhodný pre tých starších , alebo vodičov ktorí nepotrebujú predbiehať či machrovať , ale podľa mňa sa oplatí si málo priplatiť a zobrať 1.2 77kw tam už to je predsa celkom dobré :yes:
šmoula nešika
Příště radši napiš 1.4 16V. Takhle to vypadá, že píšeš o OHV v Octavii II. Což je blbost.
Nerez
Každej kdo tomu tady rozumí, tak ví, co myslím. 1.4 má v Octavii II označení MPI tak to tak píšu...
šmoula nešika
Jj. MPI je označení pro vícebodé vstřikování, takže můžeš klidně napsat 1.4 16V MPI (OHC). Tuším, že je z řady EA111.
Nerez
V nějakých řadách se neorientuju, to je mi vcelku šumák. 16V jsem napsat mohl, důležitý je, že sme se pochopili 😄
Typhoon
Ad interiér: by mě zajímalo, co máš za nohy, že by ti mělo vadit madlo dveří! Odhaduji, že měříš na výšku aspoň 210 cm a sedačku máš co nejvíce vpředu. A středový panel? Snad akorát u Fábky vadil roh dvoupinového rádia. Tady to je v pohodě. Fakt ale je, že ve stodvacítce sis mohl dát mezi nohy i sud piva, v tvém případě volant.
Sorry za ten sarkasmus, ale nějak mě to k tomu vedlo.
Aladeen
Mám len 195cm 😉 ,ale fakt je že to madlo dosť vyčnieva a môže to niekomu vadiť , mne teda určite keď som sedel v Rapide 😉 Ten kto jazdí so spojenými nohami , alebo je človek nižšieho vzrastu >175cm , tak ten sa nemusí toho madla báť >😁
Typhoon
Uf, ještě že mám 174 cm. (a 2-DINové rádio u fábky vadilo i mně)
webpaja
Stejně jako BMW definovalo svojí F10 to, jak vypadá ideál vyšší střední v prémiovým segmentu se i Octavii povedlo to samé v kompaktním liftu. Tvyrová vyváženost exteriéru je naprosto ojedinělá a jestliže jsem psal o jednoznačně povedený první generaci, ze který se dá čerpat, musím vzít svoje slova zpět. Proporční rozložení hmoty a čistota linií nemá ve třídě aut v rozmezí 400-500k obdoby.
Nahoře zmiňovaná Mazda 6 je sice nejkrásnější asijská střední třída, ale OIII se s ní dokáže vskutku grandiozním způsobem popasovat.
Po loganozním Rapidu jsem designem Škody nadšenej, po dlouhý době bez jediný výčitky.

Co se týče interiéru, přiznám se, že tam mi lahodí přímky Leonu podstatně víc, nicméně hlavní bude pocit po usazení než dojem z fotek.

Za mě má Octavia 1, bez jakýchkoliv skrupulí...a nejenže se musí bát hatche nižší střední...bude se bát i Golf, stejně jako Passat. VW nechal Škodu rozkročit možná víc než sám chtěl.
GTI
webpaja
Za poslední větou si stojím, jak mě po projetí nadchnul Golf VII (blog sepíšu), tak si troufám říct, že tohle je učebnice...jak dělat přitažlivý auto pro masy.
GTI
Emel
Přesně souhlasím, včetně té kabiny a srovnání s Leonem, to už jsem tu ostatně psal.

Snad jen s tou Mazdou bych to přece jen úplně nesrovnával... je to jiná filosofie, jiný styl. Octavia jasně tíhne k Audi, Mazda jde svou cestou. Navíc jakkoli nahoře obhajuju možný posun Octavie na spodní hranici střední třídy, tak ve srovnání s Mazdou 6 je Octavia jasně o třídu níž, a to nejen velikostí.
pogo26
"Proporční rozložení hmoty a čistota linií nemá ve třídě aut v rozmezí 400-500k obdoby"??
[odkaz]
Typhoon
viz. odkaz, opravdu nemá obdoby (tedy krom Golf7, new Leon a podobně z VW-Gr.) 8-s
boost.
V podstatě souhlas, obzvlášť s tou poslední větou. VW to ale má spočítané a buď to nechá dojít ještě dál anebo - a to je pravděpodobnější - jí to někdy "vrátí". Kdo ví.
rohYpnol
První odhalení je tu, všichni očekávali... příchod očekávaného. Nevím, marně hledám něco, čím by mě Octavia III překvapila, nadchla. Ano, je to dobrý výsledek, dokonce velmi povedený.

Mě ale schází jiskra, myšlenka, novost, inovace, posun dopředu. Tohle je opět Octavia jak ji každý zná. Octavia, co jinak zabalila prvky Golfu VII. Octavia se všemi známými nectnostmi.

Bohužel, stále je vůz těžkopádný. To vyniká při přímém srovnání s Golfem VII a novým Leonem. To jsou ryzí šmrncovní modely. Octavia? Takové těžkopádné to je... Kabina nebude nijak prostornější (až na ten delší rozvor oproti Golfu), takže ano, tohle mi stále vadí. Je to ale "vlastnost" Octavie, vím. Jen prostě tím nafouknutím mnoho nezískávám. Jasně, až na ten kufr. Až na těch 590 l vzduchu, kvůli kterým jsou mnozí ochotni upsat se šípu.

Středový tunel opravdu hodně mohutný 8-s . Docela jsem zvědavý, co udělá Škoda s nástupcem Superbu, zřejmě opět bude konkurovat E-classe apod... Nevím, proč Škoda takto rozsouvá modely mezi typické kategorie... Znamená to ale jediné - nový Passat bude zřejmě mířit hodně vysoko...

Verdikt prvního dojmu? Ničím nepřekvapila, ničím nenadchla. Nicméně jsem alespoň rád, že to nakonec dopadlo... právě takhle :yes: Zkrátka - dvěma slovy - VELMI DOBŘE.
Klaudius
Triezvy a zaujímavý názor. 😉 :yes:
Katikakus
Icescent
Prostě Škoda a prostě Octavia... mezi škodovkami nyní jistě obstojně solidní design... ale nemohu si pomoci, předchozí Octavia vládla jistou "esencí života"; tohle se pomalu blíží nudě, šedi. Zvláště pak tento pohled ve mně vyvolává rozpaky: [odkaz] ... přední světlomet končí směrem ke kolům poněkud slepě, nedynamicky a podivně. A navíc, onen boční pohled ve mně vyvolává dojem jakési umělé (titanové) čelisti - nehezké: [odkaz] ...
Hyundai i30 se svým šarmem, esencí života, dynamickým vzhledem a nápaditostí zůstává dle mě stále o dost lepší volbou 😄 ... [odkaz]
webpaja
Snaha bejt v opozici za každou cenu občas musí bolet 😉 Ale doufám, že novou i30 brzy představíš na MACZ, vždyť tolik zábavy jsem si už dlouho neužil 😄
Icescent
Kdybych hájil pozici "bejt v opozici za každou cenu", těžko bych asi napsal jistou chválu: "obstojně solidní design", nemyslíš? 😉
jossalito
I30 bude vedle Octavie vypadat jako hračka z asijský tržnice. 😉
Nerez
šmoula nešika
Jde o vkus. Mně se O III líbí.
Starfighter
WTF? 8-s
šmoula nešika
Teď podrobně rozeberu novinku z české stáje.

Předem bych chtěl upozornit, že když neskládám básně a pěvné ódy, tak to ještě neznamená, že se mi to auto nelíbí.

Octavie jsem měl vždycky rád, hlavně dvojková dle mého skromného názoru patří dodnes mezi to nejlepší, co je za peníze k mání. Sice inženýři trochu podělali facelift těmi „podivně tvarovanými světli“, alespoň se příď zbavila těch příšerných otěrových lišt a získala tím „modernější nádech“. Každé auto však stárne a i když Octavia II svůj osmiletý cyklus zakončuje důstojně a pořád svěže, najde se na ni pár detailů, které její věk nezapřou. Tak třeba linie oken moc moderně nepůsobí a navíc chybí černá fólie mezi sloupky. Mohl to ovšem být záměrný odkaz na předchůdce z let 1960 a 1996. Platforma z Golfu V (neplést s platformou 1. generace z G4) svým rozvorem úplně neukojila potřeby velkého auta, takže zavazadlový prostor sice zabodoval velikostí, vnitřní šířka však dostala na frak. Z vlastní zkušenosti vím, že jízda vzadu - 2 dospělí + 1 dítě je opravdu nouzová a za městem už je to nepříjemné i pro nenáročné cestující. Jinak kromě již zmíněného velkého kufru, Octavia skóruje i zpracováním interiéru a všestranně skvělými jízdními vlastnostmi a spoustou dalších věcí, které už se mi nechce dál rozepisovat, protože za těch osm let už je umí jak říkačku snad každý zapálený motorista (a těch je tu doufám většina).

Na třetí generaci jsem se moc těšil, protože jsem věděl, že pokud se něco zvláštního nestane, přijde opět auto, které nebude jen nějakou škodovkou, ale vozem nabízejícím obrovskou užitnou hodnotu. Dalším důvodem byla modulární platforma MQB, která umožňuje téměř variabilní rozvor náprav a opravdu, ale opravdu vysokou tuhost karosérie a obestavění vnitřního prostoru. Díky vysoké tuhosti skeletu můžou být plechové panely lehčí a ohleduplnější k chodcům. Bezpečnost také zlepší platformou nabízené systémy. Ovšem největší výhodou je globalita této platformy, napomáhající zachovat nízkou cenu. Octavia také může sdílet dozadu skloněné motory, které byly navíc upraveny pro vyšší spolehlivost.

Postupem času se i design začal poodkrývat. První kresby se objevily už krátce po představení Superbu. Největší zlom v pomyslném ledovci přišel v Ženevě 2011, kde automobilka odhalila zcela nový designový jazyk a koncept VISION D. Další kry roztály na podzimním frankfurtském autosalonu s výstavní verzí Rapidu. To už se na internetu objevily celkem slibné kresby a vše nakonec bylo dovršeno okružními testy prototypů, výlety oblepených předprodukčních verzí po českých dálnicích a oblíbenou škodováckou soutěží „Koukej, jaký mám blatník“.

A teď už k samotné novince😒br />
1. Design - tradice, tradice a ještě jednou tradice. Ta je u spousty automobilek důležitější než „styl“ a Škoda není výjimkou. Z boku nádhera. Ze předu velmi pěkné, jen bych ty xenony nechal jen pro RS. Na stříbrném podkladě vypadají tak nějak divně, mně by stačily základní halogeny s černým pozadím. Zadek je taky pěkný, dvojitá (dva druhy se nabízí a dva jsou i LED proužky) optika světel velice hezká, jen ta inspirace od Audi nemusela být tak silná.
Vnitřek je přesně takový, jak si ve svých snech představuji dokonalý interiér. Tedy střízlivý, bezchybně zpracovaný a intuitivní (z vozů na stejné platformě se mi ještě líbí interiér Golfu, ač s moc velkou plochou lesklých plastů a parkovačkou v základu, naopak Audi A3 a Seat Leon se mi zdají mít až moc sportovní kokpit). Ovladače jsou umístěny jak z ergonomického, tak z estetického hlediska naprosto skvěle. Velice pěkné je také jemné bílé podsvícení hlavních přístrojů a decentní černý lesklý plast. A samotné ovladače jsou vypiplané do nejmenšího detailu. Samozřejmě se bavíme o nejvyšší výbavě a základ na tom pochopitelně bude lépe, může nás alespoň teď utěšit fakt, že auto na fotografii má klasickou ruční brzdu a ne elekrickou parkovací (i když pochybuji, že by to Volkswagen měl špatně odladěné). Jinak mi víceméně vadí jen snadno zaměnitelný horní díl palubní desky s Rapidem a Superbem.

2. Zpracování - uvidíme podle kvality plastů, ale zatím za mě všech deset.

3. Motory - na rozdíl od Rapidu jsou tu i kvalitní benzínové jednotky, bohužel drtivá většina z nich jen s torzkou vzadu.

Nová Škoda Octavia mě příjemně potěšila a já ji na oplátku přeji jen velké prodejní úspěchy a věhlas po celém světě. Za všechna ta léta na vrcholu si to určitě zaslouží.

Mnoho štěstí do dalších let.
Starfighter
:yes: 😄
stif
tak tu OIII utajovali ako by to bola nejaka tajna zbraň alebo kozmicka lod. ved ta OctaciaIII nieje nič moc. už 16 rokov to iste okukane a ešte drahe. len vemena svetiel a to je vsetko. Rapid to iste, drahe to je , a je to Octavia len ini nazov.nevravim ze je škodovka škarede , ale pozrite ine automobilky za 16 rokov kde su napr. KIA, HYUNDAI , CHEVROLET, CITROEN ,FIAT ved to radost vidiet ake su to pekne dizaini. Teraz tu OIII budu vsetky media, novinari vychvalovat do nebies ze aj taky Mercedes moze ist do R..I
petrumr
no ten mercedes co nemá přední náhon, může jít fakty co uvádíš 😄
boost.
Jdu vypnout internet a TV, zatáhnout rolety, vyhodit pošťačku s novinami a zamknu se doma, protože mediální masáž od senzacechtivých novinářů právě odstartovala. Zítra v MF DNES očekávám titulní fotografii přes celou stránku.

/bráno s nadsázkou, aby mě tu někteří neukamenovali a neposlali do Koreje.
šmoula nešika
Já jen doufám, že to v telce nezmrvěj tak, jako s Rapidem...
Klaudius
Prvá reakcia mojej ženy: Čo je na tom aute nové? Však je to stále rovnaké... A na ulici ju podľa mňa tiež mnohí nerozoznajú a tí ostatní až na druhý pohľad, hlavne ak sa zamieša aj Rapid...

Každopádne pár detailov exteriéru je pekných, hlavne palec hore za zadné čelo a prevedecie C-stĺpika s rámom okna zadných dverí. :yes😒br />
Spredu je to fakt rozpačité, za predný spojler opäť "prekliato nízko" nad cestou by som konštruktérov niekam kopol... Tešte sa obrubníky... :no:
Maska má tvar podivného 10-uholníka(!), kryty hmloviek veľkosti takmer hlavných svetlometov vyzerajú divne, no a mriežka v spojleri imitujúca sieť je v ťažkej disharmónii s vertikálnymi rebrami hornej masky a celkovo strohými priamymi líniami auta. :no😒br />
Interiér, tak to je fakt hlboké sklamanie, nudný šedý dizajn bez štipky nápadu, nápaditosti a inovatívnosti. Po sviežom závane interiérovej dokonalosti nového Golfa je interiér Octavie II jedna úbohá úbohosť. :yes😒br />
Suma-sumárum, niečo sa pochváliť dá, niečo skôr nie, a niečo vôbec nie. Ale ako to býva - časom si zvykneme. Uvidíme, jak ten voz bude vyzerať naživo, viackrát sa mi stalo, že po reálnom stretnutí som pozmenil názor.

A čo sa týka tej strednej triedy, myslím, že ani náhodou, medzi vozmi ako Laguna, Insignia, Passat, P508 či C5 by OIII bola totálny chudák. Pasuje presne k sedanom nižšej strednej, byť o triedu hore je len niečí zbožný sen...
Autoservis
Za prvé.

Co se týče reakce ženy není se čemu divit je to žena nemyslím to špatně.

Za druhé OCTAVIA NIKDY NEBYLA SEDAN.

Za třetí co se týče škatulkování do tříd viz. výše reakce na iudex.
Klaudius
Za prvé - väčšina verejnosti bude reagovať práve tak.
Za druhé, kde píšem, že Octavia je sedan? Len som ju definoval ako konkurenta práve sedanov nižšej strednej. Koľko ešte je v tejto triede liftbackov?
Za tretie - iudex má patent na škatuľkovanie, iným nie je povolené vyjadriť o tom svoj názor?

Že fandíš Škode je tvoja vec, každý máme snáď právo na svoj názor, tak neskáč, keď niekto napíše aj niečo proti. Akurát spravíš zo seba vola.
Autoservis
Třeba tím že patří k sedanům?

Vola tady ze sebe děláš akorát Ty. Nikomu neberu jeho názor pokud nemíchá různé karosářské varianty.
martindr
Vola si zo seba spravil ty, ze nevies citat 😉
Autoservis
nepovídej naozaj?
guze
Jako promiň, ale jestli někdo nerozezná toto [odkaz] nebo toto [odkaz] od tohoto [odkaz] , tak je u mě slepec...
Klaudius
Neposudzuj to svojim okom znalca - nie každý sa o autá zaujíma a všíma si, čo je na cestách nové. Ver tomu, že novú Octaviu aspoň polovica populácie jednoducho prehliadne. Nič na nej nie je tak osobité a výnimočné, aby pritiahla zrak laika. Pre väčšinu to bude stále Octavia a ktorá je to generácia, alebo že tá vedľa je trochu iná, to ich trápiť nebude. Rovnako ako teraz kopa ľudí Octaviu I a Octaviu II od seba jednoducho nerozoznáva a ani sa tým netrápi - veď prečo aj. Čo je istým spôsobom pre značku aj isté plus, pretože Škoda Octavia je proste Škoda Octavia a asi aj bude... Aj tak sa dá budovať povedomie o značke alebo modeli. 😉
Ondris
To je otázka.
Dodnes si pamatuju, jak jsem pyšného majitele vytočil zmínkou, že jeho faceliftovaná OII opravdu není třetí generací, že to je pořád stejné auto s devět let starým základem.

Lidem stačí ukázat nové plechy, co je pod nimi...neřeší. 😄
Samozřejmě, druhé půlce připadá všechno stejný. Přítelkyně rozlišuje Fiat 500, 159, 3er, Fabii a bílý, stříbrný, červený, černý...mimo zmíněných čtyř fakt netuší.
XTad
Takovym lidem ale musi splyvat auta vsech znacek a za to octavka rozhodne nemuze.
Klaudius
Všetkých určite nie, zďaleka nie všetky značky používajú tento bezpohlavný spôsob vlastnej identifikácie. V tomto smere je Škoda a VW Group už konzervatívnejší ako Mercedes alebo BMW.
velitel mesta bugulmy
Pokud si mám vybrat mezi cestou takového Meganu (v každé generaci designový veletoč a dvě salta mortale) nebo cestou Octavie (značná konzistence), volím spíš to druhé... Ale záleží samozřejmě na vkusu každého soudruha...
Makovnik
Aky mas principialny uzitok z toho, ze tvoja hypoteticka O3 ma +-konzistentny dizajn napriec generaciami???
Dobry pocit?
Nezaujima ta naopak len prave to auto, do ktoreho sadas?
Provocateur
Nic ve zlým, ale tvoje žena by nepoznala co je nové ani na novém Caymanu nebo AM Vanquish 😉

A pokud neodhadneš vzdálenost obrubníku, nezasloužíš si nic jiného než Picanto apod. nebo nějakou krabici, rozuměj MPV...
Klaudius
To je možné, že nerozoznala, ale to na fakte, že na dizajne Octavie nie je veľa nového, nič nemení.
A čo sa týka toho obrubníka - úplne bežne sa parkuje s previsom cez obrubník, teda ak máš auto okolo 4,5 metra a viac. A koľkokrát si ani neuvedomíš, že tam obrubník je, alebo si neuvedomíš jeho výšku. Nie je to len problém Octavie, to by som jej krivdil, ale problém to je - a pritom by stačilo málo, aby sa človek o takú hovadinu nemusel starať. Vzhľadom na to, jak je Octavia u nás frekventovaná, mohol by výrobca myslieť aj na domáce horšie cesty a obrubníky v mestách. A nie iba v opcii. 😉
Snooob
Vážení kolegovia,
neviem prečo stále počúvam/čítam komentáre o tom ako VW drží Škodu „skrátka“, na obojku, pristriháva jej krídla a reči podobného typu!
Ako ste na to preboha prišli?
Veď neexistuje žiadne racionálne vysvetlenie aby sa koncern takto správal!
Koncernu ako každej firme ide o maximalizáciu zisku a jeho udržateľnosť! Prečo by mal Škode „hádzať polená pod nohy“!? Mne by ako akcionárovi/manažérovi bolo jedno kto (Audi, VW, Škoda...) mi generuje zisk, hlavne by som ho v tom podporoval.
Veď aj preto sa v nasledujúcich rokoch chystá v Škoda modelová ofenzíva!
Klaudius
Vážený kolega, vezmi rozum do hrsti, a prídeš na to. 😉
Snooob
Argument podobného typu som očakával... :no:
Klaudius
Správne, čo iné si mohol pri takom príspevku čakať? Na čo máš hlavu? Každému je jasné, že VW potrebuje aby Škody prosperovala. A rovnako je každému jasné, že Škoda tak ako iné značky koncernu má svoje vyhradené miesto a svoju úlpohu, aby nekanibalizovala súrodencov. Preto je nad slnko jasnejšie, že VW Škode riadne pozerá na ruky a keď treba, "pristrihne jej krídla" tým, že niektoré prvky z bohatých regálov koncernu sú pre niektoré jej modely proste nedostupné, alebo sa prihliada na to, aby používala riešenia zodpovedajúce jej postaveniu v koncerne. Čo z toho nie je jasné tebe?
Jossalito ti to napísal tiež dosť zrozumiteľne, ale nevyzeráš, že by ti to došlo...
Snooob
Kanibalizácia modelov? To je len obyčajný výmysel (rozumej blbosť) tunajších diskutérov a novinárov.
Mne ako majiteľovi je jedno či sa predá 5ks O3 voči 15ks G7 alebo 10ks O3 voči 10ks G7. Hlavne keď budú mať cca rovnakú maržu (dokonca v prípade Škody o niečo vyššiu).
A čo je prosím ťa v Golfe a pritom to v Oktávii nie je dostupné?!
VAG ponúka zakazníkom veľkú paletu modelov odlíšených hlavne dizajnom a nie technikou/cenou.
Klaudius
Blbosti píšeš ty, rozhodne nie je Nemcom jedno, či sa predá viac Škodoviek alebo Volkswagenov.
Rozdiely medzi Škodou a VW nájdeš aj sám, tie najviditeľnejšie sú vo výbavách (napríklad má Škoda za príplatok, čo VW v sérii), v materiáloch, v použitých riešeniach...
Má Octavia v ponuke ergoActive predné sedadlá, adaptívne pruženie DCC, proaktívny bezp. systém, cúvaciu kameru, zadné bočné airbagy, elektronickú parkovaciu brzdu? Alebo bude mať nová Octavia? Možno niečo z toho áno, ale možno aj nie...
VW ponúka širokú paletu modelov ktoré inak vyzerajú, ale sú poskladané z tých istých dielov...
...teda skoro z tých istých. Že? >😁
Snooob
Nebudem ti brať ilúzie ale poviem ti, že v akomkoľvek serióznom podnikaní sa nepoužíva systém chcel by som / nechcel by som.
Za každým kľúčovým manažerskym rozhodnutím (hlavne v DE) je marketing, tvrdé kalkulácie, plány, racionálne rozhodovanie, náklady a hlavne zisk.
Ak by sa predávalo viac Škodoviek ako Wagenov, tak si môžeš byť istý, že by "netlmili" rozvoj Škody ale by vymenili manažment vo VW.

Add. cenníky, výbava - ako argument "škrtenia" neobstojí lebo pri možnosti konfigurácie sú rozdiely zanedbateľné! viď článok "SEAT Leon vs. VW Golf: Co koupit?"

Ad😜 rôzne technológie - To ako keď má Leon Full LED tak je v hierarchii nad Golfom - argumenty tohoto typu sú detinské, tak nebuď smiešny!
Choochoo
Je to presne jen o zisku na aute jak rikas. Kdyby vw nedodalo technologii, tak to jeste dnes jezdi na prevrtanou 100 a to tu kazdej bude rikat jak je brzdi v rozletu 😉
jossalito
Škodovka má v koncernu svoji pozici jasně danou. Simply clever.

Za "málo" peněz, hodně muziky, velký kus auta. Taky sis možná mohl všimnout, že škodovka nedostává vždy tu nejlepší techniku, vždy tu nejlepší výbavu.

že ale škodvoka z toho co má a co jí dovolí, umí vytřískat maximum, to je věc druhá. 😉
Snooob
Práve!
"Za "málo" peněz, hodně muziky, velký kus auta" je pre Škodu veľké plus - inak by sa (hlavne v západnej európe) tažšie presadzovala.
pogo26
V UK má být Octavia dle Autoe😜ressu levnější než Golf a má být i nadále jedním z nejlevnějších aut nižší střední třídy.
Emel
A kolik tam stojí Golf?
Autoservis
Směr designu Škodovky je dle mého názoru víc než povedený a své příznivce si určitě najde. Stejně jako ten korejský, Italsky nebo Francouzský i když ten se čím dál víc podobá tomu korejskému. Pokud budou ceny podobné jako u Golfa "zatím tomu tak vždy bylo" bude to jen dobře i když se ne jen zde zase bud psát že i40 toho nabízí za ty prachy víc co se týče výbavy. Je to ale subjektivní pohled na věc, sou lidé kteří kupují výbavu jedno v čem bude "zabalená" a pak ti kteří chtějí konkrétní auto a za serepetičky navíc si připlatí usoudí li že je vážně potřebují. Ani jednomu ani druhému nelze jeho počínání vyvracet či kritizovat. Kolik lidí tolik chutí 😄
Klaudius
Že to píšeš zrovna ty... 😉
Autoservis
Proč?
Klaudius
Pretože vyššie som od Teba čítal príspevky aj v trošku inom tóne. 😉
Autoservis
Například?
Klaudius
Napríklad reakcia na môj príspevok....ako keby som tej Škode ublížil, keď ju trochu kritizujem... 😄 Podobne ten príspevok o radení Octavie do strednej triedy... Zastávaš sa jej dosť vehementne, nie celkom nestranne. O.K., možno to tak nemyslíš, ale ja som to tak vnímal.
Autoservis
pochopil jsi to velmi špatně 😄
Klaudius
Tak skús písať trochu inak, aby som to pochopil aj ja. 😉
DanWer
chválim škodovku, resp. Jozefa Kabaňa jednak za celkový dizajn ale hlavne zadok liftbacku... :yes: akurát musím vytknúť ten výškový skok oproti prednej časti (ako u O1)... detail...
Kneblis
Raději automobil od korejců než auto vyráběné v ČR.
šmoula nešika
:no: :no: :no:
velitel mesta bugulmy
Myšlenkové pochody za tímto příspěvkem by mě fakt zajímaly... Snaha být zajímavý, dělat haura, jít proti proudu? Neznalost kontextu? Korejský pas? Obyčejná demence?
3_diamanty
niekomu sa paci inemu nie.... jeden je nadseny druhy nie... tak to ma byt... kazdemu sa vyhoviet neda a nie je to ani mozne ....

ja hodnotim octaviu ako spickovy kvalitny produkt avsak z mojho pohladu dizajnovo strohy a sterilny.... ale ako celok je to ok..... octavia zrejme nema byt auto ako leon a nema emocne ludi uchvatit... ma to byt poctive auto pre kazdeho , uznavam... skoda nie je bmw ani alfa alebo seat ... auto to bude dobre... octavia urcite v predajoch zaboduje a o to koncernu vw ide, viac nema zmysel riesit.

uz par dni na cestach stretavam novy C-elysee a novu 301tku ale rapida som este nevidel.... tusim ma rapid vazny problem... a to prave francuzska dvojica z PSA.... no ale pri motorovej ponuke rapida a aj jeho cene sa ani tomu necudujem ze o auto nie je zaujem.... to sa vsak octavie netyka... octavia bude predajne bestseller akurat jej podobnost v dizajne s rapidom sa mi nepozdava.... cakal som od octavie vacsi "vodvaz" a akusi vacsiu chut po zivote... ale uz som sa zmienil vyssie ano ano... octavia nema ohurovat..... octavia ma byt nudne auto :yes:
JamiBrava
Já vám nevím z trojkové octy mám smíšené pocity... Předek se moc povedl. O tom žádná, zadek mi připomíná starou audi A6 a interiér německá nuda a jistě i "dokonalá ergonomie" jak rádi novináři píšou... Ale nepochybuju, že jich budou za chvilku doslova plné ulice a právě proto bych ji já nechtěl. Ale to je její poslání prodávat se a to se bude určitě hodně, protože je fakt pěkná a zatím neokoukaná, ale to se obávám brzy zkončí...
3_diamanty
mna mrzi len to ze akasi skodovacka dusa sa z toho auta vytratila... terajsia octavka a aj ta prva octavka boli auta ktore boli jedinecne.... clovek si octaviu nemohol zamenit s audi alebo vw .... bohuzial pri novej octavii v nej vidim audi aj vw len nie skodu.... zacal to uz rapid... ktory vyzera ako zmenseny passat alebo zmensena audina a octavia v tejto zvlastnej dizajnovej sterilite pokracuje.... 😐 , uz len cakam kedy dobabru yetiho..... predpokladam ze coskoro dostane aj on svetla z rapida a charizma a kukuc celeho auta ktory mal styl bude prec... co uz.... uz davno sa auta nevyrabaju pre krasu ale len pre zisk.. skoda 😐
XTad
Vsechny octavky byly krasne, ale rozhodne nebyly o nic mene zamenitelne s konkurenci, nez trojkova. Dvojkova pred faceliftem ma svetla skoro totozna s passatem B5.5, tvar bocnich oken ala S60 a k te jednickove bych taky nasel par dvojniku.
Choochoo
Nemecka ergonomie neni dokonala, je to jen nemecky spatnej zvyk 😉
jossalito
Jo, pro krpaté je zase lepší to, co vymysleli Japonci, co? >😁
karfiol
Až bude s puklicema,v zimě na plecháčíchh,bez předních mlhovek,no prostě ta firemní klasika,kterou člověk snáší na silnici.Tu šeď,která nastane pár měsíců od prezentace nadupaný verze.Ale hlavně,že to má prostor na 1,5 l lahev.
3_diamanty
coskoro bude tejto 4,6 metrov dlhej nudy plna republika neboj.... je to ako epidemia... tiez sa ti nepaci ale ked pride musis ju znasat ;-\
twistedTSD
No ty chudáčku. 😉
3_diamanty
shark11
Nižšia stredná trieda je vždy o kompromise medzi úžitkovou hodnotou a cenou ..... a myslím, že to bude niečo ako Rapid .... Octavia III bude zaujímavé pre veľa ľudí, ale po spočítaní reálnej ceny ich to nadšenie opadne ....

Samozrejme, že OIII je jasná nižšia stredná a nadšenie niektorých redaktorov, že Škoda konečne dobehla konkurenciu je naozaj komické .... >😁
3_diamanty
nadsenie opadne ked zistis ze za 63KW TSI na plechacoch v zakladnej vybave na urovni corsy mas dat 15 000 eur.... to zamrazi 8-s , navyse neviem kto dnes potrebuje bezne 590L kufor hlavne v meste a okoli... vozit vzduch je dnes asi v mode no.

pri cene rapida ktory je predrazeny az to boli nemam dovod si mysliet ze octavia bude cenovo vyhodne auto ani byt nemoze to by rapida potopila ... nebude lacna .... bude to opat draha sranda a bezny motorista takuto srandu ani nepotrebuje.... navyse za vela penazi malo muziky dnes dostaneme asi len v skode... inde je to opacne

je dnes kopec peknych aut a napr k tomuto ma octavka riadne daleko: [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] ale mozno je to aj tym ze octavia nie je hatch neviem, kazdopadne octavia aj ked bude super kvalitne auto dizajnovo je to u mna nuda a nula bodov... interier to iste... v predajoch jej vsak ako aj celej skode fandim :yes:
rembaz
pokial cena novej octavie bude rovnaka ako cena noveho golfu v rovnakej vybave tak asi uprednostnim octaviu. Nechcem kombik ale potrebujem kvoli rodine vacsi kufor, kt. je u golfa aj ostatnych konkurentov prilis maly. Dizajn Octavie tak isto ako Golfa je nadcasovy, ci uz v pozitivnom alebo negativnom zmysle....
3_diamanty
ako to myslis nadcasovy v negativnom slova zmysle?

octavia bude drahsia ako golf..... aspon tak mi to vychadza.. 1.2 TSI 63 KW novy golf 7 vyjde na nejakych 13 900 eur... ved za tu cenu mas rapida s tym istym motorom ( 13 400 eur )... hadam si nemyslis ze octavka bude rovnako draha ako rapid.... to je nezmysel.... octavia bude podstatne drahsia ako golf... sice nechapem co tym skodovka sleduje ale je to tak... cele je to nelogicke s tou cenovou politikou skody ale tak to je ako to je... co uz.
Starfighter
Tak Corsa povidáš >😁 >😁 >😁 >😒]
eXp10it
Jaképak zmenšení převisů? 108mm (rozvor) - 90mm (délka vozu) = 18mm, dvěma to už raději ani nedělím protože to je rozdíl který nestojí ani za řeč. Sečteno a podtrženo, opět převisy jak kráva. Design ve stylu BMW jak byl avizován se také nekoná. Neurazí, nenadchne tak jako každá předchozí generace... ;-\
Choochoo
nejak ti tam haprujou asi jednotky, ne?
eXp10it
Řeč je o rozdílech oproti původní generaci uvedených v článku. Nejprve je třeba číst článek a pak vstoupit do diskuze, jinak nevíš o čem reakce jsou....
velitel mesta bugulmy
Víš, u angličáků se ty proporce někdy dělají trošku jinak, protože přesný model by nevypadal dost ladně... Tak to pravítko zase zandej a nevyšiluj...
eXp10it
Odečítám rozdíly oproti původní generaci které jsou uvedené v článku a tím konstatuji že převisy zůstaly defakto stejné... velké jako kráva.
velitel mesta bugulmy
Ale v článku je taky jedno důležité slovíčko - "relativní" zmenšení převisů... a to docela sedí. Celkově se převisy zkrátily o 1,8 cm, ale tyto kratší převisy zároveň sedí na autě prodlouženém o 9 cm... opticky těch 9 čísel dělá větší efekt než těch 1,8 cm... A je to liftback, už z podstaty věci to bude mít delší převisy než hatchbacky, které v této třídě dominují... Někdo chce holky, jiný vdolky...
šmoula nešika
Kumte, reprák! Je na sloupku. Nevíte, kdo ho vyrábí a ppř. co je ta firma zač? [odkaz]
Makovnik
Canton.
Mozno, ze aj to za plastom je od nich.
Choochoo
Spis je zajimavy ten prechod ze dveri na palubku, tak 20 let stary auto, ne? Tohle jsem naposled videl v Rapidu a nepusobi to moc extra honosne 😉
Katikakus
Canton - nemecka firma specializujici se na HiFi: [odkaz]
Missouri
elegantní škodovka. První pěkné auto značky Škoda po dlouhých desítkách let. Co na tom, že připomíná Audi A4, hlavně, že už nevypadá tak zoufale křupansky jako posel z Vidlákova. Ještě se zbavit zoufale nenápaditého, koncernového středového panelu s podivnými točítky, jejichž funkce je od pohledu záhadná, a dobrý. Škodovky se mi nelíbí, přiznávám, ale tahle vypadá jako příslib lepších designových časů. Tohle bych snad i řídil bez ponižujícího pocitu méněcennosti 😄
Makovnik
Z urciteho uhla vyzera ako cinska skvosta kopia skodovky [odkaz] [odkaz] z ineho uhla ako stare Audi A6 [odkaz] z dalsieho ako naduty Rapid [odkaz] Odzadu ako lahky tuning Octa2 [odkaz]

Nekonecni DasAuto ukajaci by sa mali pozriet aj na realne fotky, nie len PR.
Vtedy Octa3 vyzera ako herecka s makeupom vs. bez makeupu [odkaz] vs. [odkaz]

Interier je nekonecna nuda, ktora ani v koncerne nema obdobu [odkaz] Je tu hned jasne, ako sa ziskavaju cm pre kolena - palubovka je podivne vysoko a s ostrym rezanim [odkaz] .

Cela senzacia je ako novorocny ohnostroj - chvilu jasot a o 2dni po nom ani pes nestekne.
twistedTSD
Takové porovnávání v prvním odstavci lze udělat snad u každého auta, aneb kdo chce psa bít... A ta bílá naopak vypadá perfektně, nevím, co ti na ní vadí.
Makovnik
O farbu absolutne nejde. Ide len a len to, ze PR obrazky a realita sa casto oblukom minaju a tu je to evidentne. Miestna onania je prave nad PR fotkami, iba ktore tu skupa redakcia vlozila.

Ten prvy odstavec skus aplikovat na ine auto. Aspon jedno.
XTad
Prave tvoje srovnani ukazuje, jaky majstrstyk ta octavia je. Pokazde jina, ale stale krasna.
Makovnik
Iste, da sa to vylozit roznymi sposobmi. Podla mojho nazoru je to znak disharmonie.
twistedTSD
Nemluvil jsem o barvě. Ale paradoxně mě ta tvá fotka přesvědčuje, že i v reálu vypadá dobře.

Nemyslel jsem doslovnou aplikaci odstavce na jiné auto, ale takové to "nárazník je obšlehlý z Ceedu, zboku je to celý Mégane, a na této fotce vypadá jak menší Passat" lze dnes napsat u kdejakého auta, avšak nemám to v oblibě.
Makovnik
No potom neviem co znamena veta " A ta bílá naopak vypadá perfektně, nevím, co ti na ní vadí." ak nie farbu, ale to nie je podstatne.

V obycajnom zabere vyzera dost inak, nez na PR foto. Urcite horsie.
Najviac mi pripada divna maska chladica; je tam vyznacna snaha jej povodne obly tvar prispobit ostatnym hranatym prvkom a tak ma dolepene 4 uhly do oblukov. Posobi to ako znasilnenie a kazi dojem inak vydareneho cela. V tomto pripade vyzera lepsie dokonca aj Rapid.