Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Test autosedaček: Vybírejte pečlivě!

Od letošního ledna do září zahynulo při dopravních nehodách v ČR devět dětí, z toho bylo pět spolujezdců. To je skoro stejný počet jako za celý loňský rok.
Zpět na článek
Avatar - Snooob
12. 12. 2012 08:51
Poprosím poraďte!
Začiatkom februára očakávame prvý prírastok do rodiny! :-)
Nakoľko o problematike nemám znalosti potreboval by som nejaké základné rady skúsenejších.
1. Moje auto nemá Isofix
2. Akú vekovú kategóriu sedačky mám kúpiť,
3. Existuje univerzálny kočík, ktorého časť plní aj funkciu autosedačky?! Je to bezpečné?!

Pripadne iné poznatky...
Ďakujem

:-) :-) :-)
Rozbalit vlákno
15
Avatar - Katikakus
12. 12. 2012 11:26
Re: Poprosím poraďte!
U kocarku jsou dostupne tzv. trojkombinace - tzn. univerzalni podvozek, na ktery nacvaknes korbicku i autosedacku a pozdeji udelas z toho i kocarek na sezeni, az dite povyroste - neco takoveho.

Vybiral bych podle autosedacky - testuji i autosedacky z techto tripletu, pred lety jsme meli prave trojkombinaci od Chicco, protoze autosedacka dopadla v testu v te dobe jako jedna z nejlepsich.

Vybirat z kategorie 0+, ty jsou od narozeni do cca 12-18 mesicu, podle velikosti ditete - lepsi je se zakladnou - zakladne zustava v aute uchycena na isofixu ci pasu (v tvem pripade) a jenom do ni zacvaknes autosedacku - usnadnuje to manipulaci.

Znacky Romer, Chicco, Cybex, ale je nutne opravdu podivat se na vysledky konkretniho modelu - kazdy vyrobce ma lepsi i horsi modely.
Avatar - Snooob
12. 12. 2012 13:46
Re: Poprosím poraďte!
Ďakujem.
Avatar - Katikakus
12. 12. 2012 14:38
Re: Poprosím poraďte!
Jeste posledni a nejdulezitejsi bod - oprostit se od ceny - jde o bezpeci ditete a vybrat mene bezpecnou sedacku kvuli usetrene tisicikorune se opravdu nemusi vyplatit. ;-)

Vetsinou se da pak usetrit, kdyz vybrany model objednas v zahranici - UK, DE - a rozdily jsou docela velke - sedacku, ktera se tady prodavala nejlevneji za cca 7500 jsem z UK poridil za 5500.
12. 12. 2012 16:40
Re: Poprosím poraďte!
Ještě bych doplnil, že když už člověk vybírá trojkombinaci, tak by ji měl i naživo vyzkoušet, jak se kočár vejde do auta. To říkám jako "fotr" od rodiny se 4 dětma. To zděšení, když jsme koupili novější auto a nandat tam kočár bylo pro ženu takřka nemožný bez kompletní demotáže :-O Naštěstí si manželka sehnala okamžitě jinou trojkombinaci a byl klid i se 4 dětma,2 psy, kočkou v přepravce a kufru jen 270l ;-) Jsem pevně přesvědčen, že vaše manželka si naštuduje sedačky a kočáry, až se budete divit >:-[] Nám nakonec vyhovoval Queeny(kombinovatelný s Chico)
Avatar - Katikakus
12. 12. 2012 17:20
Re: Poprosím poraďte!
Pokud ma clovek mensi auto, tak toto je samozrejme nutny. Jinak vetsina trojkombinaci by se do auta od nizsi stredni vys mela vejit bez problemu.
17. 12. 2012 21:13
Re: Poprosím poraďte!
To bych netvrdil. Mám X-lander a se sporťákem to do Oktávky tak tak narvu. Ten kočárek je ukrutně neskladnej. Mám k tomu i vajíčko a to teda NEdoporučuju. Protože je tak strašně malý a blbě řešený, že se do něj to dítě po pár měsících nevejde (v létě o zimní kombinéze radši nemluvím) Nechápu kterej idiot ji konstruoval. Nevím jak je na tom s bezpečností ani jsem se po tom moc nepídil, ale je to stejně jako jiné sedačky kus obyčejného plastu a trocha polstrování. Dělaj se kolem toho zbytečný komedie. Teď jsem koupil za 3000 nějakou sedačku pro větší dítě od 9-25 kil. Líbila se mi provedením a tím, že je polohovatelná. Navíc je krásně měkkce polstrovaná a dítě se do ní hezky vejde. Tady v testu není, takže ani nevím jestli nejsem krkavčí otec a svoje dítko podle nejnovějších reklamních masáží neumisťuju do nějaký sedačky, která je možná "nevyhovující" >:D
18. 12. 2012 08:17
Re: Poprosím poraďte!
Souhlas, tak přesně X-Landera jsme měnily za Quinny. S X-Landerem to byl boj. Jinak s vajíčkem jsem byl spokojen a cca do 1/2 roku OK. Největší výhodu tedy spatřuji v tom, že když prcek usnul, tak ho člověk jednoduše vyndal i s vajíčkem a nemusel jsem ho přendavat.
18. 12. 2012 08:31
Re: Poprosím poraďte!
Jenže sedačky pro větší děti vychází z toho, že to dítě sedí a má aspoň 9 kilo, což je později než na půl roce a do vajíčka od X-landera se ti nevejde podstatně dřív. Obzvlášť když má na sobě něco teplýho oblečení přes zimu, a nohama se tam nevejde ještě dřív. ;-\
18. 12. 2012 08:38
Re: Poprosím poraďte!
Tak nám to tak vyšlo, že jsme v říjnu(thdy bylo malýmu 5 měsíců) měnili auto a stím i kočár i trojkombinací a do vajíčka od Quinny se špunt vešel v pohodě. Možná jsme na sedačku pak přecházeli později-to už zas tak přesně nevím. Ale vyšlo nám to v pohodě.
Avatar - Snooob
12. 12. 2012 16:58
Re: Poprosím poraďte!
Jj, na tomto sa šetriť nemôže!
12. 12. 2012 17:32
Re: Poprosím poraďte!
Základ je kupovať sedačku pre malé deti (do 13 kg) a nenechať sa nalákať na niečo "univernálne" .... čo je kompromis, ktorý nefunguje dobre nikdy ...

Ja osobne odporúčam Romer. Vystriedal som už 3 ks a všatko OK - dobre sa čistia (čo je sakra dôležité) ....

Niekedy sa ponúkajú i vaničky z kočíkov, ktoré sa dajú namontovať do auta, ale neodporúča sa, lebo tá bezpečnosť sa z klasickou sedačkou nedá porovnať ....

A pri kúpe sedačky ju odporúčam "naživo" vyskúšať v automobile, lebo ono sa to nezdá, ale sú celkom veľké .... a môže byť problém ich napratať, resp. môžu mať nepraktické upínanie.
Avatar - Snooob
13. 12. 2012 06:32
Re: Poprosím poraďte!
Ďakujem.
12. 12. 2012 22:07
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Snooob
13. 12. 2012 06:33
Re: Poprosím poraďte!
Vďaka ;-)
13. 12. 2012 12:45
Re: Poprosím poraďte!
Pultík je parádní věc. Nejdřív jsme měli sedačku s 5 boďákem, ale kolem 2 let věku se začal sičák jeden vyvlíkat ;-) i když byl utaženej "na krev", prostě jak Hudíny >:-[] Teď má sedačku s pultíkem, je klid a ještě si po pultíku jezdí autíčkama a letadílkama. Také jak bylo výše zmíněno, nepodceňovat snadnost praní. U té první sedačky bylo sundání potahu docela masakr a pokud dítě v autě i jí, čemuž se asi ani nedá vyhnout(ucpaná pusinka-klid na palubě >:-[] ) tak vypadá sedačka po pár dnech naprosto zoufale. Ještě doporučuji pod sedačku vložit deku, protože všechny možný drobky a úlomky čkololádový polevy atd se dostane až pod sedačku a fest zo zaneřádí sedadlo 8-s