Testy
další "objektivný , nestranny " test ! >😁 :yes:
Znám lepší cestu.Stará cesta z Prostějova na Žešov. :yes: :-!
To mělo být k tomu Portugalsku.Pardon.
To mělo být k tomu Portugalsku.Pardon.
Čechy i Morava = testovací ráj
😄
😄
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
len dufajme, ze to nebude Twitter ako naposledy >😒]
Nebude, budu posílat SMS a nějaké to video z mobilu (no kvalita nabude nejvyšší, ale dočkáte se i kvalitnějšího videa)
Nechci vám do toho mluvit, ale nebylo by jednoduší připojit noťas na zásuvku vzadu a připojit se na net v mobilu (teda jestli to váš notebook umí, ale třeba iPad to umí, takže no problemo)?
Aj keď nepochybujem že krochtávka je dobré auto (a sám mám OII), výsledok testu je na 99% známy - samé orgazmické výlevy a vzdychy nad úžasnosťou bez akéhokoľvek kritického pohľadu na "etalón medzitriedy". Týmto vyzývam redakciu k uverejneniu aspoň 3 negatív po teste. A skúste prosím niečo iné ako "nepáčila sa nám farba" a pod. ... 😉
A trochu off topic - čo myslíte, ako by dopadol podobný porovnávací test na tunajšom VWebe?
[odkaz]
A trochu off topic - čo myslíte, ako by dopadol podobný porovnávací test na tunajšom VWebe?
[odkaz]
přesně tak 😄 pokud to není ŠKODA tak se u testovaného auta kritizují i takové pitomosti jako barva čalounění nebo z jaké hmoty jsou udělané tlačítka a bere se to jako strašlivé mínus >😁 Nová Octavka mě vzhledem rozhodně neurazí, ale ani nenadchne, podobný vzhled měla 10 let stará Audi A4. Ale pořád lepší než ten paskvil Fabia nebo Superb v sedanu kde nějaká sehranost linek a proporcí asi deasignerum vůbec nic neříkalo. Octavia zase všechno zachraňuje ale jde vidět že nám Němci stejně žádnej velkej rozlet nenechali.
>😁 >😁
>😁 >😁
Octavia I byla ve své době pro nás čechy parádní auto se super antikorozní ochranou a skvělými 1,9TDI, Octavie II přidala lepší podvozek a více místa vzadu, Octavia III lehce přiostřila design (ani nevím jestli se mi líbí více). Trochu ale nechápu plánované zdražení :no: , nová modulární platforma má být přece výrobně levnější. Vždyť i Golf šel u 7 generace lehce cenou dolů. Zajímalo by mě nestranné porovnání jízdních vlastností s novou i30 nebo ceedem a novým Golfem. Samozřejmě jak na kvalitních tak na rozbitých cestách.
Kdyby přišlo zdražení, mohla by to být snaha vrátit ceny co nejblíže období "před krizí". To je vidět u Rapidu, což je ale případ sám pro sebe, neb je nevýhodný i v porovnání s ostatními modely automobilky.
Tak jako tak, je blbost na tím teď spekulovat, když ještě není k dispozici ceník...
Tak jako tak, je blbost na tím teď spekulovat, když ještě není k dispozici ceník...
zapomnel jsi dodat ze OIII nam priostrila linie, a vratila podvozek na uroven OI 😉 Takze zdrazeni vubec nechapu, kdyz je jasne videt snaha usetrit a ta jejich slavna platforma je rovnez jen max. snaha spolecnych dilu, tudiz co nejnizsi naklady. Vyssi cenu nemuze nic ospravedlnit, jedine lampy z 10 let stare Audi >😒]
jak jsi přišel na to že OIII vrátila podvozek na úroveň OI? Vlečená zadní náprava je dle slov škodovky modernizovaná (konstrukčně i materiálem) natolik, aby byla vhodná i pro silnější motorizace. Pokud tomu tvrzení nevěříš, můžeš své tvrzení o OI propagovat v klidu dál...
Nemá to mít náhodou vlečenou nápravu jen do 110 kW a silnější verze víceprvek?
Zato tady asi nikdo nezapoměl, že seš zakomplexovanej D-E-B-I-L, kterej si bere tu oktávku furt do huby, ačkoliv se tváří, jak je mu ukradená. Holt, jak ti to napsal někdo včera, nemáš na ní, komplex jako hrom, takže si ho tady aspoň takhle léčíš. S blbem jako ty nemá cenu diskutovat, takový jako ty je nejlepší vzít potěhem po zádech.....
Ještě si v tom nejel a už víš jakej to bude mít podvozek. Jinak zdražení chápu, každá novinka je drahá a potřebujou si udělat prostor pro slevy ne hned nasadit nízkou cenu a nemít kam uhnout.
Proč je to tak důležitá použitá zadní náprava proboha? Vsadím se že kdyby tě posadili do verze s kliku a pak do verze s multilinkem poznáš kulový s čí si zrovna jel. U nového auta poznáš rozdíl max. při ostré jízdě na okrsce kde klika bude mírně ztrácet nebo při rychlé jízdě po dálnici kde má naopak velké mínus víceprvek. Každého trápí zadní náprava, ale přední tudíž nejhorší provedení MCPherson nikomu nevadí proč? Nebude to tím že nic takového neznáte tudíž není o čem psát?
Ona na klikaté okresce s pěkným povrchem nebude vlečka na víceprvek ztrácet, ani při ostřejší jízdě. Spíš na horším povrchu by se mohly rozdíly projevit.
Tohle ale není sportovní auto, abych s tím na rozbité silnici jezdil jak smyslů zbavenej. Vidím horší povrch tak zpomalím.
Taky si myslím, že se to u Octy moc přeceňuje
Tohle ale není sportovní auto, abych s tím na rozbité silnici jezdil jak smyslů zbavenej. Vidím horší povrch tak zpomalím.
Taky si myslím, že se to u Octy moc přeceňuje
Nasedni do auta s manželkou, dvěma dětmi a cca 150 kg nákladu, partou kamarádů na fotbal, nebo korpulentní tchýní a dvěma pytli brambor a každá zatáčka s malým výmolem po zimě projetá v 80 km/h ti rychle ukáže rozdíl mezi multilinkem a vlečkou chytrolíne.
Nemusíš nám tady popisovat své nejčastější využití auta. Tady ti bebí nikdo nepofouká 😉 . Kvůli tchýně, party kamarádů ani pytlům brambor nepotřebuji multilink, stejně jako ty nepotřebuješ kvůli tvé tlusté tchýně Multivana 😉 . Až se s OIII. svezeš pak tady piš ty svoje bláboly. Do té doby si je nech pro partu kamarádů do hospody po fotbale jo?
zajimave je, ze jsem vzdy mistni prodejci linkuji nemecky testy a nikdy treba nic nezavisleho jako USA, Australia,... >😒]
:yes:
Nedávno jsem četl speciál Auto Zeitung a protože se německy teprve učím, tak jsem se podíval jen na testy škodovek. Nevěřil jsem svým očím: Roomster porazil veškerou konkurenci, Fabia Combi dokonce Kangoo, Duster a Vengu zároveň!!! Takže máš pravdu, že i Němci jsou zaujatí, bohužel, kolik obyčejných evropských aut se v Austrálii a Spokojených státech prodává...
Každý takovýto test sestává mimo jiné z dojmů redaktora a očekávání redakce.
A ano, i v Německu jsou testy psané zaujatými lidmi.
Jenomže nějaké místní stereotypy mají lidé nejen v Německu, ale i všude jinde na světě třeba včetně zmiňovaných Austrálie a USA.
Navíc australská nebo americká mutace našich aut mě co do jízdních vlastností moc nezajímá, protože z těchto zemí si asi auto nedotáhnu (ani Škodovku, ani jiné).
A ano, i v Německu jsou testy psané zaujatými lidmi.
Jenomže nějaké místní stereotypy mají lidé nejen v Německu, ale i všude jinde na světě třeba včetně zmiňovaných Austrálie a USA.
Navíc australská nebo americká mutace našich aut mě co do jízdních vlastností moc nezajímá, protože z těchto zemí si asi auto nedotáhnu (ani Škodovku, ani jiné).
A že seš negramota dokazuješ zase....že JSEM místní prodejci může napsat opravdu jenom tupý hovado, který neumí ani pořádně číst ani pořádně psát. Jedna věc je překlep a jedna podobná dvojitá hrubka. Ale u tebe je to běžný. Prázdno v hlavě a ruka tupá, divím se, že jsi schopen vůbec používat počítač.
tak to je přece jasný a je to tak v pořádku...v tom je prostě trochu nacionalismu. Myslíš, že to v jiných zemích je jiné? Přečti si německý testy a je to samé. Když se v německu testují pneumatiky, tak vždycky na německých autech. VW se testuje vícekrát než ostatní značky, atd. Myslíš, že ve švédsku napíšou, že Volvo má ty a ty mouchy a hledají se prkotiny, ani omylem. Tak nevím, co se na tom pořád podivujete. Mě by spíš děsilo, kdyby to bylo opačně.
"The Tiguan looks old and boxy. There is not getting away from it. And, inside, it's black and drab and proof that the substance-over-style approach of the original Beetle still lurks in Germany. "
>😁 >😁 >😁
Clovek musi ist na opacny koniec sveta, aby uvidel realisticke hodnotenie europskeho auta >😁
Tu sa novinari chaoticky predhanaju, kto vyludi obycajnej skatuli bombastickejsie ody na krasu.
>😁 >😁 >😁
Clovek musi ist na opacny koniec sveta, aby uvidel realisticke hodnotenie europskeho auta >😁
Tu sa novinari chaoticky predhanaju, kto vyludi obycajnej skatuli bombastickejsie ody na krasu.
[odkaz]
a hlavní strana: [odkaz]
FF 17.0.1 W7 Home 64bit
EDIT: Toto rozhození se projevilo až po přihlášení uživatelským jménem a heslem, když jsem byl nepřihlášený, bylo to ok.
Nejde mi reagovat na příspěvky, když kliknu na jakékoliv tlačítko Reagovat, vyhodí to bílou stránku... jestli to tady teda někoho zajímá? 8-s
a hlavní strana: [odkaz]
FF 17.0.1 W7 Home 64bit
EDIT: Toto rozhození se projevilo až po přihlášení uživatelským jménem a heslem, když jsem byl nepřihlášený, bylo to ok.
Nejde mi reagovat na příspěvky, když kliknu na jakékoliv tlačítko Reagovat, vyhodí to bílou stránku... jestli to tady teda někoho zajímá? 8-s
petrumr
Věřím , že nová Oktávie bude kvalitní auto. Jen doufám , že ten nový diesel bude lepší než stávající 2.0 TDI. Doufám , že naváže na nezničitelné 1.9 TDička.
Asi tě zklamu, ale nové 2.0 TDI moc nové není. Má jinak natažené rozvody a pár dalších úprav, aby se tvářilo spolehlivěji. V tom, že 1.9 TDI byl nezničitelný motor máš pravdu. Nejspolehlivější byly nejstarší verze s bezproblémovým vstřikováním ve verzi 66kW bez natáčecích lopatek turba. Bohužel, jak to tak dnes bývá, byrokrati z EU vymysleli emisní normy a VW tento úžasný motor ze začátku 90. let nahradil hlučným PD se sklony k závadám (váha vzduchu, citlivost vstřikování), které produkuje rakovinotvorné částice, které se později snažili zredukoval filtrem, který se pro většinu PD nehodí a rozhasil celý motor.
Je dobrý vědět, že redakce už zkraje roku 2013 se rozjíždí, že už jede, že šlape. A bacha na Portugalky kluci, prej tam ještě neznaj břitvy. >😒]
Jo to zas bude chvalozpěv. Pěkně v Portugalsku (proč ne v Čechách, když jde o "české" auto???), s nejvyšší možnou výbavou na super cestách... Jsem zvědavej, jestli se tady někdy dočkáme i testu nejlevnější verze na patnáctkách plecháčích, bez kravských asistenčních pomocníků, prostě auta, co se bude běžně prodávat, a pěkně na českej tankodrom.... Ale to by asi nešlo, to by asi vyšlo najevo věcí... No ale bejt novinářem, takovej výlet bych taky podniknul. A pokud by mě pozvala škodovka, přece jí nebudu kritizovat...
Gilgit
Myslím že "Futurista" nerýpal...argumentace že je to pro novináře z celé Evropy a proto je to v Portugalsku je nesmyslná 😄 přece Česko je v srdci Evropy a bylo by to právě pro ty evropské novináře zcela ideální aby se prezentace odehrávala u nás ne? O to víc že jde o českou značku. Ono jde spíš o ty silnice - v Portugalsku jsou určitě lepší než u nás a tak tam ty jízdní vlastnosti vyniknou lépe .-)) Taky se podívej na počasí - tady u nás není 50cm sněhu tak v tom by také problém nebyl 😄
Gilgit
U Rapidu to také byly chvalozpěvy a světe div se, zatím to vypadá na pěkný propadák...po osobní prohlídce se nedivím, že to za ty peníze nikdo nechce. Octa určitě bude kvalitnější, ale také za jiné peníze. Nechme se překvapit.
rapida jsem párkrát mimojiné prohlížel v salonu a zvenku i zevnitř (byl zřejmě v dobré výbavě) se mi fakt líbil. Problém osobně vidím spíš v nostalgickém jménu Rapid, v tom že vůz v tomto provedení nemá historii a taky že je to mezimodel, kde člověk podvědomě může cítit že dostává méně než kdyby koupil třeba fabii která je "úplná" aspoň tak problém cítím já.
Trojkova octa bude konecne octa, ktera ma smrnc. A co se tyce ceny rapidu, nekde udelali soudruzi chybu ;o) a co se tyce prezentace v portugalsku, tak peky auto a pekny misto patri k sobe. Plechace a zaklad bude brzo videt na kazdem rohu, tak proc si stim kazit ideal krasy ;o)
Ani mně nejde tlačítko Reagovat.
Vzhled se mi ale se stejným softwarem zobrazuje normálně. Nepomohlo by třeba promazat dočasné soubory? Mně to pomohlo při špatném zobrazování předmětu ve Chromu.
Vzhled se mi ale se stejným softwarem zobrazuje normálně. Nepomohlo by třeba promazat dočasné soubory? Mně to pomohlo při špatném zobrazování předmětu ve Chromu.
Jo tááák. Takže protože je to pro novináře z celé Evropy, šoupneme to co nejdál na jihozápad... A proč ne v ČR? Že je tady zima, hnusně a špatný silnice, Ty auta tady jezdit nebudou??? A plný ruce práce??? No to asi ne... Spíš katalogů, upomínkových předmětů a chlebíčků.
petrumr
Gilgit
Vadí mu, že on nedostane nic a povede svoji ubohou šedou absolutně průměrnou existenci furt dál a dál....to mu vadí. Závist = národní vlastnost každého správného čecháčka (tj. cca 60% místní populace). A Portugalsko? To je přece Západ, kam on se nikdy ani nedostane, tak co by nezáviděl.....
Kolem 14-té hodiny na R10 nemaskovaná, červená, evidentně nějaká "sockaedišn". Musím konstatovat, že "hezké" auto si představuji rozhodně jinak. Tak jako u rapida ještě design přetrpím, octavia se svým obludným převisem za zadní kola, zadními lampami přesně alá A6 z roku 2005 a na 15-ti palcákových plecháčích rozhodně "hitparádu" před barákem neudělá :no:.
Pro mě dost velké zklamání, tak jako jsem myslel, že to bude návrat k ostrým hranám octavie 2 před faceliftem, kterou i dnes považuji pořád za pěkné auto, octa 3 mě bohužel opravdu nijak neoslovila. Sorry, radši bych šel do Astry a dokonce i ta smradlavá korea se Ceedem je jasnějším designovým favoritem.
Pro mě dost velké zklamání, tak jako jsem myslel, že to bude návrat k ostrým hranám octavie 2 před faceliftem, kterou i dnes považuji pořád za pěkné auto, octa 3 mě bohužel opravdu nijak neoslovila. Sorry, radši bych šel do Astry a dokonce i ta smradlavá korea se Ceedem je jasnějším designovým favoritem.
petrumr
No evidentně si taky silně zabodoval hned první reakcí na můj první příspěvek, aspoň se ti bude dnes dobře usínat. To co jsem napsal v příspěvku je můj jasný názor a ty se klidně z toho můžeš vykálet.
A mimochodem auta mám v garáži zaparkovaná hned 2, rozhodně nemám potřebu se tady před podobnými "borci" tvého kalibru vytahovat. :-!
A mimochodem auta mám v garáži zaparkovaná hned 2, rozhodně nemám potřebu se tady před podobnými "borci" tvého kalibru vytahovat. :-!
petrumr
Mistře nechceš si náhodou zajít do domova důchodců? Tam najdeš spoustu kamarádů, kteří jsou taky osamělý a dokázali by si s tebou o spoustě věcí pěkně popovídat. Nemusel by si tady zbytečně plevelit forum.
Ani já to dělat nebudu, toto je můj poslední komentář na tvé nesmyslné výstřiky.
Jo a jako motoristický fanda pokud i za jízdy nerozeznáš kolo průměru 14 nebo 18 palců, případně něco mezi tím (to jestli už na té oktě byly 15 či 16 palcovky je úplně buřt, vypadalo to stejně hrozně) je docela smutné.
Je fakt, že ty toho dle chlubícího profilu moc nenejezdíš, takže nejsi dostatečně řidičsky vyzrálý. Ale neboj, to se s přibývajícími kilometry zlepší, takže i tu velikost kola na plusminus palec odhadneš. >😒]
Ani já to dělat nebudu, toto je můj poslední komentář na tvé nesmyslné výstřiky.
Jo a jako motoristický fanda pokud i za jízdy nerozeznáš kolo průměru 14 nebo 18 palců, případně něco mezi tím (to jestli už na té oktě byly 15 či 16 palcovky je úplně buřt, vypadalo to stejně hrozně) je docela smutné.
Je fakt, že ty toho dle chlubícího profilu moc nenejezdíš, takže nejsi dostatečně řidičsky vyzrálý. Ale neboj, to se s přibývajícími kilometry zlepší, takže i tu velikost kola na plusminus palec odhadneš. >😒]
petrumr
On napsal slušně svůj názor, ty si se do něho pustil a dost nesmyslně. A to, jak odpověděl, nebylo vůbec sprostý. Já bych reagoval zřejmě intenzivněji.
Pro někoho bludy, pro jiného subjektivní názor, ovšem vše záleží na intelektu a také na vzdělání. Tobě se zřejmě ani jednoho nedostalo.
A koukat, jestli je to první nebo miliontý příspěvek, to je značně dětinský.
Pro někoho bludy, pro jiného subjektivní názor, ovšem vše záleží na intelektu a také na vzdělání. Tobě se zřejmě ani jednoho nedostalo.
A koukat, jestli je to první nebo miliontý příspěvek, to je značně dětinský.
petrumr
Díky, teď si mi moje slova potvrdil. >😁 Už není co dodat
petrumre, teraz si kukazal aky si truhlik v realy... zbytocna histericka reakcia od teba.
Ja som ešte nevidel auto naživo, ale z fotiek z Portugalska som zhozený. Auto sa mi doteraz celkom páčilo, ale vážení na tom modorm aute - tam je zadná náprava z čoho? zo škody 120? Veď tam presahujú zadné blatníky ako na nepodarenom prototype. Rozchod zadnej nápravy je voči šírke blatníkov smiešne malý a kolesá sú vrazené vo vnútri viac ako v octavii II. Jedine octavia I netrpela týmto desingovým neduhom a z doterajších fotoiek sa zdalo, že nová O III tiež nebude. Autá, na ktorých jazdia novinári, aj tá červená sú pre mňa v tomto smere desingovo-konštrukčným sklamaním.
Sorry, blbnou mi reakce, opera to nebere.
No jasně, plný ruce práce. Už to chápu. Ty jsi mi to teda vysvětlil. Jak jsem psal původně, ona ta plně vybavená octávka bude jezdit jinak na kvalitní suchý silnici, než základ na mokrý špinavý silnici. Líp to vypadá, o to větší je pak zděšení to zkusit a vidět naživo. Viz. Rapid,ze kterýho si tady všichni ucákli. A novinářem nééé, přece bych měl furt plný ruce práce...
A úroveň mých příspěvků??? No aspoň umím psát s diakritikou... To jsou i háčky, víš? 😄
No jasně, plný ruce práce. Už to chápu. Ty jsi mi to teda vysvětlil. Jak jsem psal původně, ona ta plně vybavená octávka bude jezdit jinak na kvalitní suchý silnici, než základ na mokrý špinavý silnici. Líp to vypadá, o to větší je pak zděšení to zkusit a vidět naživo. Viz. Rapid,ze kterýho si tady všichni ucákli. A novinářem nééé, přece bych měl furt plný ruce práce...
A úroveň mých příspěvků??? No aspoň umím psát s diakritikou... To jsou i háčky, víš? 😄
Tak jinak...Myslíš, že se tady najde novinář, kterej udělá test OIII v základu na 15 plecháčích na českých silnicích??? Co je lepší??? Učůrávat z testu v Portugalsku s vybavenou octávkou, nebo jezdit se základem po českých silnicích??? To je dilema, viď. NIKDO z těch strašně vytížených novinářů zdejšího portálu do dnes nezodpověděl pár jednoduchých otázek ohledne velice objektivního test Rapida v běžném provozu. Takhle jsou asi zaneprázdněný. Hlavně že už od pátku je tady článek, co očekávat v pondělí... To AD 1.
AD 2. Nechci, neuměl bych se přetvařovat, a jásat nad každym paskvilem, jehož výrobce mě platí... Ale do ženevy pojedu zase, neboj.
AD3. To se omlouvám a chápu to. I když přepnout klávesnici problém není...
AD 2. Nechci, neuměl bych se přetvařovat, a jásat nad každym paskvilem, jehož výrobce mě platí... Ale do ženevy pojedu zase, neboj.
AD3. To se omlouvám a chápu to. I když přepnout klávesnici problém není...
Gilgit
Tak v Ženevě je to statická přehlídka. Jízdní dojmy na kvalitním asfaltu asi moc neřeknou... A všem tady je jasný, co si v pondělí, nedej bože až v úterý, přečteme... Už totiž víme, že OIII se podobá BMW 3, že se to podobá ničemu, co kdy Šáde vyrobila, že rozvorem patří do střední třídy... To jsou slinty, co? O tom, že Rapid je propadák, tady nikdo nepíše... Prostě i když je škodovka "česká", nemyslím si, že je tak dobrá. A moje zkušenosti s OI i OII jsou hodně špatný. Naštěstí to byly služebky...
Gilgit
Články označené logem spřátelených redakcí (AT,SM) nepíší redaktoři Auto.cz, to jen pro pořádek.
Jinak, jsem za ACZ na místě a s potěšením mohu konstatovat, že zdejší okresky jsou rozhodně těm našim poměrně podobné 😄
Jinak, jsem za ACZ na místě a s potěšením mohu konstatovat, že zdejší okresky jsou rozhodně těm našim poměrně podobné 😄
Neblbni, popíráš sám sebe. Mně nepřijde nic divnýho na tom, co napsal Epi. Ani tys tam nebyl, je to jeho názor. A ty OIII jsou vidět i na D11 a fakt to žádnej zázrak není. 15 poznáš, protože podběhy jsou strašně prázdný... Zadní převis nový OIII je obludnej. Už jsem tady psal, že mít čistý kalhoty, bojím se ten kufr otevřít a něco z něj hrabat. Nedej Bože, aby to bylo zapadlý až u sedaček... Takže nech názor jinýmu. A to že OIII bude v socedišn paskvil, pod to se podepíšu i já...
Futuristo díky, tomuto říkám opravdu solidní diskuzi, ne jako od Petrumra, který si myslí jak mě prvním příspěvkem utře a za další dva příspěvky ho sám rozporuje (taky mě nepřesvědčil ničím, že jsem napsal v prvním příspěvku bludy). Ostatně nějaké kecy o tom, že jsem tu nováček a jestli na autě nepoznám 15 nebo 16-tky kola skutečně svědčí o velmi nízké inteligenční schopnosti tohoto jedince. Je mě úplně jedno, jestli tu diskutuji s někým, kdo má napsán jeden příspěvek, nebo deset tisíc. Důležitý je pro mě myšlenkový obsah a v tomto případě borce typu Petrumr ignoruji.
Jinak to auto jsem prostě na živo viděl (proč taky ne, bydlím mezi Prahou a MB, po R10 jezdím docela často a nové škodovky tam prostě jezdí ať už nemaskované, tak i maskované) a přenesl jsem zde svůj vlastní názor na dané provedení. Stejně tak jsem už viděl maskovanou RS (a věřit mě to kdokoliv může a nemusí), kdy ty dva boční laufy (ty naopak i s upraveným nárazníkem vypadají dost dobře) a křídlo na kufru (to naopak vypadá dost amatérsky) auto jasně odlišují od běžné verze. Proto se klidně podepíšu pod obrázky i ze zde uvedeného slovenského konfigurátoru škodovky, že tak bude nové RS opravdu vypadat.
A to že bude běžná oktávka vzhledově vypadat jinak (ostatně fotky to dokazují), když se tam mrsknou 18-tky kola je jasná věc (těch tu ale moc jezdit nebude). A detaily pak dotváří i celek - osobně mám aktuálního Focuse a hloupý detail, kdy ve výbavě Trend jsou rámečky kolem okna černé, ale v Titanium už jsou chromované - i takovou blbostí to auto zase zlehka "prokoukne".
Howgh, všem pohodovým diskutérům zdar!
Jinak to auto jsem prostě na živo viděl (proč taky ne, bydlím mezi Prahou a MB, po R10 jezdím docela často a nové škodovky tam prostě jezdí ať už nemaskované, tak i maskované) a přenesl jsem zde svůj vlastní názor na dané provedení. Stejně tak jsem už viděl maskovanou RS (a věřit mě to kdokoliv může a nemusí), kdy ty dva boční laufy (ty naopak i s upraveným nárazníkem vypadají dost dobře) a křídlo na kufru (to naopak vypadá dost amatérsky) auto jasně odlišují od běžné verze. Proto se klidně podepíšu pod obrázky i ze zde uvedeného slovenského konfigurátoru škodovky, že tak bude nové RS opravdu vypadat.
A to že bude běžná oktávka vzhledově vypadat jinak (ostatně fotky to dokazují), když se tam mrsknou 18-tky kola je jasná věc (těch tu ale moc jezdit nebude). A detaily pak dotváří i celek - osobně mám aktuálního Focuse a hloupý detail, kdy ve výbavě Trend jsou rámečky kolem okna černé, ale v Titanium už jsou chromované - i takovou blbostí to auto zase zlehka "prokoukne".
Howgh, všem pohodovým diskutérům zdar!
Čoveče, nepráší se ti doma na Fabii? Měl bys jí jít pohladit, a vyfotit si zase světlo... Jestli ty nepoznáš plech od poklic, nebo od Alu, tak to jsi teda fakt znalec... Fabia rulezzzz
petrumr
Já ti závidím celej bi halogen pro bi šilhafku Fabii... Jo a kolik najedeš? Ty jsi fakt bavič... Bacha, aby ti těch 51 kW neustřelilo v zatáčce.
A že každej den jezdíš? Stejnou trasu do práce? Medvěd od Berouska umí jezdit na kole. Ono řidič se pozná podle toho, jak umí jezdit ve městě, kde to nezná...
Na tebe fakt nemá cenu reagovat. Umíš akorát kritizovat. Lidi, co si leštěj auta, nebo dokonce Fabii, aby si je pak mohli fotit, nestojej ani za kousek úcty... Tak zdar Šumachre
A že každej den jezdíš? Stejnou trasu do práce? Medvěd od Berouska umí jezdit na kole. Ono řidič se pozná podle toho, jak umí jezdit ve městě, kde to nezná...
Na tebe fakt nemá cenu reagovat. Umíš akorát kritizovat. Lidi, co si leštěj auta, nebo dokonce Fabii, aby si je pak mohli fotit, nestojej ani za kousek úcty... Tak zdar Šumachre
petrumr
Petrume, mám pro tebe návrh. Pojď, domluvíme se, zajedeme nějak na okruh, dáme dovednostní soutěže... Ty vem to svý žího, já vezmu svoje auto, můžeme si je vyměnit, a kdo prohraje, ten to celý zaplatí. Bereš? Já při svý práci u IZS v Praze mám za sebou několikrát školu smyku v Jihlavě, se svým autem jsem projel celou jižní Evropu, což můžu i doložit fotkama (jen nemám naleštěný auto jako ty), denně po Praze najedu daleko přes sto kilometrů, něco i pod zaplým majákem, a to je teprve škola. Kde jsi byl ty s tím žihadlem? Jinak nevím, co je foták? A podle tvoje auto tě fakt poznám, a na monitoru reagovat taky nevidím... Ztrácíš nervy a začínáš psát kraviny. Já nevím, proč bych si měl dávat nějakou profilovou fotku... Ale když vydržíš, skočím do garáže a vyfotím si svoje světlo, abys mě poznal... A jestli tady někdo napíše, že nová OIII je střep, má stejnou pravdu jako někdo, kdo napíše, že je nejlepší. A víš proč? Protože nikdo z těch, co tady diskutujou, s ní nejel a nemůže jí posoudit.
Tak a to byl poslední čas, co do tebe investuju. Čau
Tak a to byl poslední čas, co do tebe investuju. Čau
Jedno hezké pořekadlo říká, že "kde nic není, ani smrt nebere". Toto je pravděpodobně i případ Petrumra, který kuličku umístěnou na krku má pouze pro případ deště, aby mu nemršelo do dýchací trubice.
Myslel jsem, že když zde vyslovím svůj názor, někdo jej přijme a jiní ne. Tak už to prostě chodí 100 lidí = 100 názorů. Ale že se hned stanu odpůrcem nové oktávky (to že mě octavia 3 naživo nezaujala je fakt, někdo s tím bude souhlasit, jiný zase ne - rvát přirození si kvůli tomu nebudu), nerozeznám 14 od 18-tek kol a dokonce budu označen za puberťáka (zase se při svém věku cítím mladší - díky!) jsem tak nějak nečekal.
Reagovat tedy na idividua typu Petrumr je pro mě naprosto zbytečným plýtváním drahoceného času, který mohu strávit např. pořádným vykálením >😁 .
Stejně tedy jako Futurista byl toto můj poslední komentář k evidentně zarytému škůdkaři Petrumrovi.
PS😒br /> Petrumrovi radím držet se mého doporučení z prvního odstavce mého příspěvku ze dne 4.1. v 19:16. Prokážeš službu sobě i těm osamělým osobám (a pravděpodobně i tomuto fóru).
Myslel jsem, že když zde vyslovím svůj názor, někdo jej přijme a jiní ne. Tak už to prostě chodí 100 lidí = 100 názorů. Ale že se hned stanu odpůrcem nové oktávky (to že mě octavia 3 naživo nezaujala je fakt, někdo s tím bude souhlasit, jiný zase ne - rvát přirození si kvůli tomu nebudu), nerozeznám 14 od 18-tek kol a dokonce budu označen za puberťáka (zase se při svém věku cítím mladší - díky!) jsem tak nějak nečekal.
Reagovat tedy na idividua typu Petrumr je pro mě naprosto zbytečným plýtváním drahoceného času, který mohu strávit např. pořádným vykálením >😁 .
Stejně tedy jako Futurista byl toto můj poslední komentář k evidentně zarytému škůdkaři Petrumrovi.
PS😒br /> Petrumrovi radím držet se mého doporučení z prvního odstavce mého příspěvku ze dne 4.1. v 19:16. Prokážeš službu sobě i těm osamělým osobám (a pravděpodobně i tomuto fóru).
petrumr
Kecáš tady o pomlouvání, nadávání a pak tu píšeš takový.. ani nevim jak to nazvat. I se divim, že si do toho nezařadil svoje oblibený komunisty. Ty si musel stěží udělat základní školu.
Jo a 4mm je jako rozdíl v průměru těch 14-ti a 18-ti palcových disků? >😁
Jo a 4mm je jako rozdíl v průměru těch 14-ti a 18-ti palcových disků? >😁
Je pravda že petrumr má krvnú skupinu VW-Possitive , ale je to aj na niečo dobré . Diskusia nie je diskusia keď tam nie sú dve strany ktoré rozoberajú jednu vec , dalo by sa povedať že sa snažia toho druhého presvedčiť o svojej pravde , ale niekedy sa môžu aj vzájomne dopĺňať , bez toho by tu bola nuda .... Každý môže v diskusii vysloviť svoj názor a musí počítať s tým že niekto s ním nemusí súhlasiť 😉
Ber to svoje hašterenie s Petrumrom s nadhľadom :yes:
Ber to svoje hašterenie s Petrumrom s nadhľadom :yes:
Hele, to byla jen smůla. První příspěvek a narazíš zrovna na "nejšťastnějšího majitele HTPčka na světě". Věz, že drtivá většina diskutujících je úplně jiná liga a obecně jsou zdejší diskuze jedny z nejlepších a nejkultivovanějších v rámci českých a slovenských autowebů.
Takže snad tě to neodradí a už se těším, až se zde někdy diskuzně chytneme 😉
To jak jsi popisoval své první živé setkání s OIII mi přesně připomnělo mé první setkání s Rapidem - u Boleslavi, v základu, na 14kách, možná 15kách. To bylo, po tom mohutném PR Škodovky, po řečech jak to "nahradí OII" a po očekávaných cenách jako dostat kladivem do hlavy 😉
Takže snad tě to neodradí a už se těším, až se zde někdy diskuzně chytneme 😉
To jak jsi popisoval své první živé setkání s OIII mi přesně připomnělo mé první setkání s Rapidem - u Boleslavi, v základu, na 14kách, možná 15kách. To bylo, po tom mohutném PR Škodovky, po řečech jak to "nahradí OII" a po očekávaných cenách jako dostat kladivem do hlavy 😉
petrumr
petrumr
je dolezite ze uz prisla nova octavia lebo terajsia OII uz straca svoje veduce pozicie na europskom trhu .... dodajme ze octavia v roku 2012 prisla o prvu priecku vo finsku madarsku islande a aj v estonsku a chorvatsku ... 😢
hlavne jej pokles v chorvatsku je dost neuveritelny ked klesla z prvej priecku z r 2011 na 10 miesto za r 2012 - klesla takmer o 60% , niektore eu trhy su skutocne zahadne... a prekvapuju kazdym rokom....
v estonsku je v prvej 10tke 7 azijcov... a vedie toyota avensis, maju tam v prvej 10tke 3SUVecka a k tomu este outback... je ot sice maly ael zaujimavy trh.... potesil narast modelu sportage 9 miesto je skvele ...
nuz octavia sa musi posnazit... prisla uz o 5 veducich pozicii na spominanych trhoch ( island finsko madarsko estonsko chorvatsko ) a aj jej predaje uz nie su v eu co byvali... uvidime ako sa presadi nova octavia ale mam pocit ze uz nebude lidrom v tolkych statoch ako bola terajsia octavia... ten narast rozmerov aj ceny je citelny.... to sa urcite prejavi aj na pozicii v tabulkach.
hlavne jej pokles v chorvatsku je dost neuveritelny ked klesla z prvej priecku z r 2011 na 10 miesto za r 2012 - klesla takmer o 60% , niektore eu trhy su skutocne zahadne... a prekvapuju kazdym rokom....
v estonsku je v prvej 10tke 7 azijcov... a vedie toyota avensis, maju tam v prvej 10tke 3SUVecka a k tomu este outback... je ot sice maly ael zaujimavy trh.... potesil narast modelu sportage 9 miesto je skvele ...
nuz octavia sa musi posnazit... prisla uz o 5 veducich pozicii na spominanych trhoch ( island finsko madarsko estonsko chorvatsko ) a aj jej predaje uz nie su v eu co byvali... uvidime ako sa presadi nova octavia ale mam pocit ze uz nebude lidrom v tolkych statoch ako bola terajsia octavia... ten narast rozmerov aj ceny je citelny.... to sa urcite prejavi aj na pozicii v tabulkach.
Možná jsem hloupější než syn vesnického ***a a televizní rosničky, ale v článku jsem četl "V pondělí hledejte na Auto.cz zprávy přímo z místa. Přineseme první dojmy, fotky nové Octavie a také videa." je pondělí, 16h a kromě fotomontáže kombíku ani slovo. nevíte náhodou kde to bude ? Jestli ceník uvidím zase dřív na seznamu než tady tak to už bude opravdu super.
petrumr
Také celý den marně čekám...
Přistáli jsem asi před hodinou, nové fotografie už letí internetem, bohužel místní wifi.... Jezdit se bude bohužel až zítra, nicméně už dnes večer budou (alespoň klíčové) ceny.
petrumr
Gilgite, mně šlo o to, že škodovka dělá krásný představení v krásnym prostředí. Ale test, kterej napíše pozvanej novinář, kterej vyfasuje nejsilnější motor a plnou nádrž, najede 60 km mimo město po pobřežní krásný silnici, asi moc nestrannej nebude. Natož na silnicích, jako jsou v Portugalsku... Všem je jasný, co si přečteme.
Já bych rád viděl test, kdy noviáři z ACZ dostanou běžnou výbavu se základním (klidně nejprodávanějším) motorem, a kterej provedou na českých okreskách za českýho hnusnýho počasí. A uznej sám, že by to dopadlo markantně jinak... Nebo jsem jedinej, kdo si to myslí??? I když p testu s rapidem už bych se nedivil ničemu...😒
Já bych rád viděl test, kdy noviáři z ACZ dostanou běžnou výbavu se základním (klidně nejprodávanějším) motorem, a kterej provedou na českých okreskách za českýho hnusnýho počasí. A uznej sám, že by to dopadlo markantně jinak... Nebo jsem jedinej, kdo si to myslí??? I když p testu s rapidem už bych se nedivil ničemu...😒
Tak ta modrá barva tomu hodně moc sluší. :yes:
I přes to, že zdejší anketa ukázala zájem o nejsilnější motorizaci, tak většina kupců bude kupovat 1.2 maximálně 1.6 diesel (čest vyjímkám 😄 ).
Nezlobte se na mne, ale 90% kliků je od lidí, kteří o tom autě reálně nepřemýšlí a v této motorizaci už vůbec ne. Maximálně jako plakátový sen. Zajímá je jen to nej, ale realita je jinde.
Já bych se proto rád přimluvil za nás "chudší" a reálněji uvažující část obyvatelstva ( která by eventuálně přemýšlela i o koupi) o alespoň malé okénko jízdních dojmů v základní motorizaci (popřípadě vyfotit základní provedení, pokud je k dispozici).
Děkuji.
Nezlobte se na mne, ale 90% kliků je od lidí, kteří o tom autě reálně nepřemýšlí a v této motorizaci už vůbec ne. Maximálně jako plakátový sen. Zajímá je jen to nej, ale realita je jinde.
Já bych se proto rád přimluvil za nás "chudší" a reálněji uvažující část obyvatelstva ( která by eventuálně přemýšlela i o koupi) o alespoň malé okénko jízdních dojmů v základní motorizaci (popřípadě vyfotit základní provedení, pokud je k dispozici).
Děkuji.
Souhlasím - na druhou stranu pokud přesednou během dne do slabší varianty, bude to ideální cesta k otestování jednodušší zadní nápravy: napřed se namlsají na multilinku a teprve potom si sednou do auta s torzkou.
Změna lepší->horší je přesně ten moment kdy člověk vnímá ten rozdíl mezi konstrukcemi nejvíc, protože je zvyklý na jisté reakce a čeká, že se auto bude chovat lépe než jednodušší náprava umožňuje. Opačně to bývá méně znát, protože člověk přizpůsobí styl jízdy nápravě s torzkou a po přesednutí na lepší si člověk rychle zvykne aniž by vnímal ten skok.
Změna lepší->horší je přesně ten moment kdy člověk vnímá ten rozdíl mezi konstrukcemi nejvíc, protože je zvyklý na jisté reakce a čeká, že se auto bude chovat lépe než jednodušší náprava umožňuje. Opačně to bývá méně znát, protože člověk přizpůsobí styl jízdy nápravě s torzkou a po přesednutí na lepší si člověk rychle zvykne aniž by vnímal ten skok.
No, já abych byl upřímný, tak na normální jezdění si vystačím s klasickou nápravou. Je to sice příjemné , ale k životu to nepotřebuji a ve většině normálních situacích na silnici ta klasická náprava život neohrožuje. Spíš mne zajímá to auto v základu s cenovkou do 400 tisíc, zdali je ten základní motor dostačující, jak moc se trápí v kopci či jakou má spotřebu, jeslti to uvnitř nevypadá jako v 10 let starém korejci a podobně.. 😄
Kolegové v Portugalsku se pokusí vyzkoušet ještě další motor (ale hlavně musí stihnout natočit i video). Každopádně výsledek ankety je tak jednoznačný, že motor 1,8 TSI byla jasná volba.
Nižší výbavu dnes skoro určitě neuvidíme, úkolem předváděcího auta je vypadat dobře 😉
Nižší výbavu dnes skoro určitě neuvidíme, úkolem předváděcího auta je vypadat dobře 😉
Chápu výsledek ankety, jen podotýkám, že není reprezentativní vůči reálným zájemcům o auto v ČR.
Stejně tak chápu úkol předváděcího auta 😊, jen jsem doufal, že tam budou i základní kusy, nic více😊 .
Děkuji za odpověď a pokud možno tak tu 1.2 Tsi, nebo alespoň něco z levnější poloviny ceníku. 😄
Stejně tak chápu úkol předváděcího auta 😊, jen jsem doufal, že tam budou i základní kusy, nic více😊 .
Děkuji za odpověď a pokud možno tak tu 1.2 Tsi, nebo alespoň něco z levnější poloviny ceníku. 😄
Verze "již od" na takových akcích nikdy nebývají, to není specialita škodovky. A anketa v článku je nejlepší nástroj, jak můžeme zjistit, co naše čtenáře zajímá. Netvrdím, že anketa v showroomu u prodejce by nedopadla jinak, ale píšeme víc pro čtenáře, než pro kupující (i když ty množiny mají určitě velký průnik). A pak je tady i otázka, kolik lidí vůbec kupuje Octavii 1,2 TSI, když 2 ze 3 loni prodaných byly dieselové...
No nevím, já jich znám docela dost, kteří mají 1,2 TSi, zpravidla lidé, kteří přešli z O1 TDI na benzín, protože se báli filtru pevných částic a efekt spotřeby 1,2 TSI splní dokonale...já nevím, že v naší zemi musí každý hned závodit😄
Anketa je zajímavý prostředek pro průzkum názoru, jakžto statistik bych s vámi však mohl polemizovat o jeho správněm vědeckém použití a odkazování se na něj. Má své zásady, ale to dělat nebudu, jste server o autech a ne o sociálním průzkumu 😊.
Vaše argumenty beru v potaz a nepřu se, sám jste to upřesnil, že píšete pro čtenáře (fandy aut), než pro kupující, potom moje arguemnty ztrácí smysl. 😄 Jen mne zajímá slabší verze OIII a myslím, že nás zde bude více. Poměr diesel/benzin je zohledněn i nákupem fleetových vozů Škody. To se také musí brát v potaz. 😊
Vaše argumenty beru v potaz a nepřu se, sám jste to upřesnil, že píšete pro čtenáře (fandy aut), než pro kupující, potom moje arguemnty ztrácí smysl. 😄 Jen mne zajímá slabší verze OIII a myslím, že nás zde bude více. Poměr diesel/benzin je zohledněn i nákupem fleetových vozů Škody. To se také musí brát v potaz. 😊
To je hezká věta "...píšeme víc pro čtenáře, než pro kupující..." :yes:
Sice ji hromada lidí nepochopí, ale přesně to vystihuje pozici automagazínů obecně.
Sice ji hromada lidí nepochopí, ale přesně to vystihuje pozici automagazínů obecně.
Jo, to je ta dnešní doba... A funguje na tom ACZ a bohužel i spousta dalších firem všeho druhu.
"Nižší výbavu dnes skoro určitě neuvidíme, úkolem předváděcího auta je vypadat dobře" - že by náznak objektivity?
Těším se na závěrečnou větu - např: Úkol zněl jasně, musí vypadat dobře, což se O III v dané konfiguraci povedlo na výbornou. Pokud budeme pokukovat po ceně, pak .... - místo teček bych si představoval srovnání s konkurencí.
Těším se na závěrečnou větu - např: Úkol zněl jasně, musí vypadat dobře, což se O III v dané konfiguraci povedlo na výbornou. Pokud budeme pokukovat po ceně, pak .... - místo teček bych si představoval srovnání s konkurencí.
72% Octavií jezdí v dieselu. Takže logicky první na řadu měl přijít 2.0 TDI jako jasně nejprodávanější motorizace a určitě i u nové generace bezkonkurenční prodejní TOP.
Myslím, že 1,6TDI bude prodávanější většina nových firemních Octavií, co potkám je 1,6TDI.
taky si myslím. nižší sazba ručení, nižší spotřeba, nižší pořizovací cena. výkon je dostatečný. proč v tomto světle sáhnout po 2,0TDI, nevím.
Jenze dost dieselovych octavii jsou sluzebaky, ktere se kupuji automaticky, bez ohledu na testy. A soukromym majitelum TDIcek staci, ze to nezere a tahne vocpoda.
Služebáky se kupují tak aby majitel/firma měla co nejmenší náklady (pořízení, provoz) a aby auto vydrželo drsné zacházení ve firmách, které je daleko náročnější než v případě soukromých leštěnek, protože zaměstnanci služebák považují za okruhový speciál, ideální vůz pro okresní rallye i jako dobrou náhradu dodávky přetížené pytli cementu pro soukromou stavbu, která musí zvládnout i vložku pro off-roady. Takže seriózní testy aut lidi odpovědné ve firmách za autoprovoz zajímají daleko více než soukromé leštěnkáře, kteří často rozeznají tak maximálně barvu auta a nejdelší výlet mají jednou za rok na dušičky.
"Nápoje si chladíme ve schránce před spolujezdcem". A venku je zatím deset nad nulou. >😁
Velice zásadní sdělení.., totiž takto si nápoje chladíme už 10, 15 let. 😐 😄 :yes😒br />
Čekam na další bombu.. 😉
Velice zásadní sdělení.., totiž takto si nápoje chladíme už 10, 15 let. 😐 😄 :yes😒br />
Čekam na další bombu.. 😉
Já ne, protože v tý schránce mam bordel a nevejde se tam ani malá petka >😁
Brožura, servisní knížka, vesta, baterka, škrabka, alkoholtester, ... Kam to sakra nacpat?
Edit: Vesta patří pod sedadlo, škrabka do nádrže. Zkrátka Simply cleaver!
Edit: Vesta patří pod sedadlo, škrabka do nádrže. Zkrátka Simply cleaver!
>😒] :yes:
otevru stranky a hle, fotka skrabky...chacha, toto je neskutecny....je tam ona opevovana plastova skrabka s vyrobnim nakladem 0.25 juanu z cinske provenience. uz to tisknu v barve na format A3....no nic, pujdu si ven posankovat, dnes nam napadlo dobrych 5cm (nastesti i un aseho muzea) 😄
a jeste...to auto je odsouzeny k tomu, ze na 15" plechacich s poklicema to bude uplne stejna hruuuuuza jako rapid 8-s
a jeste...to auto je odsouzeny k tomu, ze na 15" plechacich s poklicema to bude uplne stejna hruuuuuza jako rapid 8-s
z toho mala co tu zatial je....
1)to ma start/stop tlacitko na mieste spinacej skrinky pod volantom? z tej fotky to rozoznat nejde,ale tak sa mi to zda....ak je to tak,tak je to urcite mega"pohodlne"... 8-s
2) jemna grafika navigacie je bombasticka,podobnu grafiku ste v xy testoch zvozili pod zem ako zastaralu.... proti samotnemu zariadeniu v novej octavii nemam nic,ale proti tej objektivite to uz bude ine... 😄
1)to ma start/stop tlacitko na mieste spinacej skrinky pod volantom? z tej fotky to rozoznat nejde,ale tak sa mi to zda....ak je to tak,tak je to urcite mega"pohodlne"... 8-s
2) jemna grafika navigacie je bombasticka,podobnu grafiku ste v xy testoch zvozili pod zem ako zastaralu.... proti samotnemu zariadeniu v novej octavii nemam nic,ale proti tej objektivite to uz bude ine... 😄
1) ano, je to tak - tam, kde by byla spínací skříňka
2) můžete prosím uvést příklad, kdy bylo auto kritizováno za stejnou, nebo lepší grafiku, než má Octavia III, resp. Golf VII
2) můžete prosím uvést příklad, kdy bylo auto kritizováno za stejnou, nebo lepší grafiku, než má Octavia III, resp. Golf VII
no konkretne to kvoli tejto diskusii hladat nebudem,kedze svoj cas si vazim a vazne sa mi to nechce,ale kedze si tu precitam skoro kazdu recenziu,a ine ceske weby necitam,tak mam pocit,ze to bolo u korejcov alebo francuzov....jedoducho som si vtedy povedal,preco to kritizuju,ked to vyzera prehladne a dobre... 😄
V tom videu je hudba jak z německého porna z 90 let....
Tak při výběru z těchto dvou barev je to za mě Corrida Red :yes: 😄
Ale z praktického hlediska bych volil umírněnější barvu, protože tyto se velmi rychle okoukávají. Když jsme kupovali domů Qashqaie I-way, tak jsem byl uchvácen červenou metalízou se stříbrnými dopňky. Nakonec zvítězila stříbrná a jsem za to rád, protože tu vnímám i po 2letech pořád stejně, zatímco červenou už mám opravdu okoukanou... Takže jsem pro střídmější barvy jako většina automobilových zákazníku, ale ta červená je opravdu výstavní 😉
Ale z praktického hlediska bych volil umírněnější barvu, protože tyto se velmi rychle okoukávají. Když jsme kupovali domů Qashqaie I-way, tak jsem byl uchvácen červenou metalízou se stříbrnými dopňky. Nakonec zvítězila stříbrná a jsem za to rád, protože tu vnímám i po 2letech pořád stejně, zatímco červenou už mám opravdu okoukanou... Takže jsem pro střídmější barvy jako většina automobilových zákazníku, ale ta červená je opravdu výstavní 😉
Určitě je lepší ta modrá. a na to vrzání se vyprdněte, to jsou mouchy, které se vychytají, to je u každého auta, Vzpomnímám si, když si známý koupil tehdy prvního nového touarega, byl to model vyrobený s pořadovým číslem 3 na světě. Tam nefungovalo prakticky nic. Ani motor mu to nepovolilo chcípnout nebo se mu neodemkli dvěře, když chtěl vystoupit, protože automatické zamykání po rozjezdu už se automaticky neodemklo, ale všechno se časem vychytalo...
Dobře že testujete právě tento motor. Sám ho mám a jsem na dojmy zvědavý.
Osobně jsem zklamán, že to nemá 320N.m. jako u Audi. Takhle si nejsem jist, jestli bude rozdíl v dynamice pocitově znát.
Osobně jsem zklamán, že to nemá 320N.m. jako u Audi. Takhle si nejsem jist, jestli bude rozdíl v dynamice pocitově znát.
Obě ty barvy modrá a červená jsou naprosto otřesné.... 8-s
Nic horšího jsme neviděl. Ale věřím, že Oktávka v tmavé barvě a na 18" bude fakt pěkná.
Nic horšího jsme neviděl. Ale věřím, že Oktávka v tmavé barvě a na 18" bude fakt pěkná.
ta modrá ještě jde. By mě zajímalo jestli bude racing green a ta světle modrá metalíza jako na rapida.
Tak hlasování se uzavřelo, proto jsme vybrali podle vás... ... slabší verzi dnes kolegové neuvidí... Takže jste mohli vybrat, nebo prostě náhoda chtěla, aby byl v předváděcce nejsilnější motor s nejvyšší výbavou, a na slabší verze nedošlo??? A podle videa z PP soudám, že tomu pěkně šlapete po krku. Najeto víc jak 30 km s průměrnou rychlostí 19 km/h... Bacha ať to nezadřete... >😁
Zvyknem tiež bývať kritický k testom a čiernoblielym názorom, ale mám taký pocit, že niektorí užívatelia tu prídu už naštvaní a za každú cenu hľadajú niečo na redaktoroch, aute či najlepšie na všetkom. Proste redaktori by mohli byť aj supermani a aj tak by bolo všetko zle. Trošku by som sa krotil. A inak, obidve farby sú hrozné a osobne by som zase ja privítal motor 1,6 TDI 110k 6kvalt. Toto sa mne zdá byť výborná voľba pre Oktávku. Zaujímavé je, že Golf tento motor v potuke nemá. No, uvidíme... Každopádne, celé vlákno s prvými dojmami vítam, palubák vyzerá dobre (aj keď by som privítal zobrazovanie viac info naraz) tak isto ako celé auto. Som zvedavý aj na čiernu farbu, mne osobne sa na O2 najviac páči práve čierna...
Ještě si dovolím napsat, že t tohoto pohledu ten zadek s kufrem vypadá naprosto příšerně, a jak tady už někteří psali, ty zadní zapadlá kola... Fakt pěkný. Jestli tohle jsou sedmnáctky, pak potěš *...S patnáctkama to bude fakt krasavice. Přesně jak jsem jí viděl na D11. Hrůza.
Sice se mi taky nelíbí, že se tu odhlasoval zrovna 1,8TSI, ale to není vina redakce, ale pomatených hlasujících. Ano, pomatený je každý, kdo hlasuje jinak než já (1,4TSI) >😁
Zajímá mě, jak je to s vnitřním prostorem v porovnání se Superbem? A opravdu nemyslím kufr. Spíš vnitřní šířku a koneckonců i délku. Můj tip je, že OIII na tom bude stejně nebo lépe jak Superb s výjimkou prostoru pro nohy na zadních sedadlech. Ale kdo z čtenářů by chtěl sedávat vzadu, že? 😄
Zajímá mě, jak je to s vnitřním prostorem v porovnání se Superbem? A opravdu nemyslím kufr. Spíš vnitřní šířku a koneckonců i délku. Můj tip je, že OIII na tom bude stejně nebo lépe jak Superb s výjimkou prostoru pro nohy na zadních sedadlech. Ale kdo z čtenářů by chtěl sedávat vzadu, že? 😄
na idnes.cz je postřeh z testování verze 1,6 TDI.
chtěls říct, iděs :-!
Podle toho, jak je tam ten test napsaný a jakým stylem to je opravdu (i)děs je. Jak kdyby jsem posadil nějakýho Pepíka od kombajnu do auta a řekl, at mi o tom něco řekne.
Jedinej problem toho testu na idnes je pouze ten ze je tak nejak ........... realnej bez ruzovych bryli. 😉
Co je na tom spatne, kdyz napisi, ze testovany kus ma jeste tvrdsi podvozek nez predchozi verze, prilis pronika hluk od kol a vibrace z motoru prochazi celym autem? 😒 Jenom proto, ze se na auto divaji strizlive a nevynasi ho do nebes? 😉 Kdo kdy v zivote vyzkousel alespon nekolik vozu tak vi, ze octavka je sice dobre auto ale svuj stin proste neprekroci a na tom neni nic spatneho.
Co je na tom spatne, kdyz napisi, ze testovany kus ma jeste tvrdsi podvozek nez predchozi verze, prilis pronika hluk od kol a vibrace z motoru prochazi celym autem? 😒 Jenom proto, ze se na auto divaji strizlive a nevynasi ho do nebes? 😉 Kdo kdy v zivote vyzkousel alespon nekolik vozu tak vi, ze octavka je sice dobre auto ale svuj stin proste neprekroci a na tom neni nic spatneho.
než ta modrá :yes: Jinak škodovka barvy nikdy nějak zvlášť neuměla. Každopádně si myslím, že nejvíc ji budou slušet světlé odstíny. Tak jak rapid byl vyloženě navrhován na bílou, octa prozměnu na stříbrnou.
[odkaz]
:-!
a nech mi niekto povie ze tie clanky su objektivne a zadarmo 😄
a nech mi niekto povie ze tie clanky su objektivne a zadarmo 😄
jestli to je zadarmo, nevím. ale v době uvádění nejdůležitějšího modelu "domácí" automobilky a auta aspirujícího na světovou TOP10 (jestli se to povede, nevím) mi to opravdu nevadí...
ma nejake zvlastne umeistnenie v stlpiku riadenia.... podla mna sa musi vodicovi lepsie stlacat tlacitko ktore ma viac po ruke ako to maju vsetky ostatne auta s tymto systemom.... poloha tlacitka v stlpiku riadenia mi pride divna ;-\ a musi sa to vodicovi aj divne stlacat
to dixik,aladeen- mam taky pocit,ze topper myslel presne to co vy,len to pomenoval "laicky" podla napisov na tychto startovacich tlacitkach.
kazdopadne s nim suhlasim,je to dost nezmyselne setrenie nakladov,ze ho supli na miesto spinacej skrinky a nie na dostupnejsie a pohodlnejsie miesto.... ked uz by som to mal brat z pohladu estetiky,tak by sa hodilo vedla 12v zasuvky na stredovom tunely...
kazdopadne s nim suhlasim,je to dost nezmyselne setrenie nakladov,ze ho supli na miesto spinacej skrinky a nie na dostupnejsie a pohodlnejsie miesto.... ked uz by som to mal brat z pohladu estetiky,tak by sa hodilo vedla 12v zasuvky na stredovom tunely...
panecku.....
konecne mi niekto rozumie ... :yes😒br />
to miesto je divne... clovek aby prstami smatral pod volantom a hladal tlacitko ;-\ , opat podla mna setrenie na nespravnom mieste.. ci uz z estetickeho ale aj praktickeho hladiska je to divne riesenie.... vidim ze nie som sam kto to vidi rovnako :yes:
konecne mi niekto rozumie ... :yes😒br />
to miesto je divne... clovek aby prstami smatral pod volantom a hladal tlacitko ;-\ , opat podla mna setrenie na nespravnom mieste.. ci uz z estetickeho ale aj praktickeho hladiska je to divne riesenie.... vidim ze nie som sam kto to vidi rovnako :yes:
Divne to je dost,na tomto mieste to mam aj ja na G6,lebo sa tam tento system montoval az dodatocne,ale u noveho auta?Tak je asi prebraty v ramci setrenia cely stlpik riadenia z G6,pretoze G7 to ma uz na stredovom panely
O tom, že Octavia bude dobře postavené auto, které nabídne solidní užitnou hodnotu, netřeba se zmiňovat. To, že podvozek prověří spíš české než portugalské okresky, je jasné jakbysmet. Já bych jen vzkázal pánům redaktorům, aby ve svých testech byli trochu střízlivější, rozplývat se nad tím, že Octavia je plná "simply clever řešení" opravdu k testu nepatří, dá se to zmínit okrajově, aby o tom případný zájemce věděl, to jistě postačí, ona podobné zádržné systémy pro náklad leckdy nabízí i konkurence. Že bude motor 1.8 TSI pro Octavii zajímavou volbou jsem čekal, nicméně z pohledu většiny českých zákazníků, (teď nemám na mysli firmy) budou asi zajímavější testy slabších motorizací.
Ma to skrabku, ma to skrabku? 😲
Mně na Octavii mrzí snad jediná věc, a to je absence víceprvkové nápravy skoro u všech motorizací. Pochopil bych, že ji nebude mít 1.2 TSI, ale zbytek? Chápu, že to nařídili z Wolfsburgu, ale i tak je to škoda. Ty řeči o tom, že běžný zákazník nepozná jsou liché, tlumení nerovností je prostě lepší. Pokud tedy někdo nepotřebuje obří zavazadlový prostor, je lepší volbou Golf.
Bez projetí auta tvrdit o tlumení nerovností, že musí být lepší s víceprvkem je nesmysl. Můžeš mít "měkkou" trubku a máš konform tlumení v pohodě a na "tvrdém" víceprvku si zlomíš páteř.
Nemusíme se snad bavit o tom, že v principu je multi-link vzadu lepší řešení, že se dá špatně odladit, to je samozřejmě pravda, ale takhle by se dalo argumentovat vždycky, nic ve zlém, ale přijde mi to trochu jako alibismus.
Samozřejmě, že je multilink vzadu obecně lepší řešení. Alibismus ? Mě spíš přijde jako hloupost obecně paušalizovat navíc u prvku, jehož výsledné chování je velmi závislé na dalších komponentech.
Ano v principu mas samozrejme pravdu. Neni to ovsem tak davno co prave absence viceprvku byla oznacovana mistnimi VWanatiky za naprosto diskvalifikacni nedostatek at uz francouzske nebo japonske konkurence.
A ejhle, najednou ti sami obratili a pisou to, co se jim tady par lidi snazilo leta vysvetlit... 8-s
A ejhle, najednou ti sami obratili a pisou to, co se jim tady par lidi snazilo leta vysvetlit... 8-s
Píši zde za sebe. Najdi mi můj příspěvek, kde označuji u kohokoliv absenci víceprvku za diskvalifikační.
Uklidni se a jeste jednou si precti muj prispevek. Ja nekde tvrdim, zes to psal ty?
Nebo tomu mam rozumet tak, zes prave sam sebe usvedcil z VWanatizmu? >😒]
Nebo tomu mam rozumet tak, zes prave sam sebe usvedcil z VWanatizmu? >😒]
Píšeš to jako reakci na můj příspěvek, tak co čekáš.
Na tom, že pokud nepotřebuješ velkej kufr, tak je lepší volbou Golf se shodneme. Ale pokud to myslíš jen ve vztahu k zadní nápravě, tak to pozor. Golf do 90kW taky bude mít vlečku, takže slabší verze obou aut si nemají co vyčítat. Samozřejmě neberu teď jízdní vlastnosti jako celek, protože ten mamutí zadní převis u Octavie s nimi "umí" udělat svoje 😉
Vypadá jako klon mezi stávající Oktávkou a Superbem, s tím, že z každého si vzala to horší, nelíbí se mi. Navíc VW nemá pořádný benzínový motor, jen pro info - konkurence, např. nový Auris 1.6 (97kW), 6-ti kvalt, víceprvek, střední výbava - za 349.000,- a chybí jen mlhovky, tempomat a vyhřívané sedačky (a tahle skoro 5-ti metrová kráva by se stejnou výbavou stála kolem půl milionu (odhaduji, nebudu to hledat)
Dražší se může zdát, ale to je novinka vždycky. Cenově se to bude kanibalizovat s Rapidem, to je hlavní problém. Když se na auto budu dívat jako drtivá většina Čechů, imho užitná hodnota/cena, je Octavia jasný vítěz, pokud Škoda nepůjde s cenami hlavně silnějších motorizací dolů. Pokud jde o absenci multi - linku vzadu, mínus to samozřejmě je, ale to je nařízení z Wolfsburgu, s tím se bohužel nedá nic dělat. Kdo chce auto s obrovskou užitnou hodnotou, zvolí Octavii, kdo bude chtít jízdní vlastnosti, bude volit jinak.
Ještě že sportovní RS Renaulty mají kvůli torzce naprosto tragické jízdní vlastnosti. Nebo již nevyráběný Civic Type-R. Taky katastrofa. Jó torzka, záruka obrovské užitné hodnoty a špatných jízdních vlastností.
Říkám snad, že torzka je apriori špatná, jen je v principu horší. Srovnejte si jízdní vlastnosti CTR 7g s 8g a pak třeba poznáte, proč zákazníci doufají, že chystaný CTR 9g bude mít vzadu multi-link.
A pak si třeba srovnej CTR 8g, nebo Megane RS s GTI, nebo ST. Ano, je to o tom, jak automobilka auto naladit chce a jakým směrem chce využít "železo".
užitná hodnota/cena vychází přitažlivě u základní verze, jakmile začneš přidávat výbavu, lepší motor, zjistíš, že je to jedno z nejdražších aut v nižší střední, a že ta cena zkrátka neodpovídá hodnotě auta
furt tu slyšim něco o nařízeních z Wolfsburgu. Nebude to taky trochu tim, že škodovka chce šetřit náklady? Kdo z těch 90% skutečnejch kupců to bude vědět a kolik z nich to pozná, když úplně nezprasej odladění? Nikdo z mý rodiny rozhodně neví, jakou nápravu maj jejich auta a určitě podle toho nerozhodujou. To sice neznamená, že tam rozdíl neni, ale špatnej tah to od škodovky úplně nebude.
mě by zajímala výše té úspory, když místo víceprvku dají tyč, podle mě to bude max. pár stovek Kč
Slabsi golf a leon ma taky tyc, takze to neni jenom opatreni u skodovky a kdyz si vezmes, kolik se tech aut rocne vyrobi tak i uspora par stovek jde ve vysledku do desitek milionu.
O něco víc, ale tak je to u spousty škrtů, které dnes v autech vidíš. Kolikrát jde doslova o pár korun. Při produkci milion aut ročně a s desítkami, ne-li stovkami takových škrtů to už něco udělá. Koho zajímá nějaký multilink, hlavně že jsou auta levnější. Tenhle signál trh už delší dobu vysílá a automobilky naslouchají.
Nezapomeň dodat, že ten Auris na těch 97 kw končí. Ta tvoje střední výbava (Active) je po zvýhodnění za 369 tis. (standartně 414 tis.). S multidrive 399 tis. (standartně 449 tis.). Na a Auris není skoro 5ti metrové auto. Super nabídka >😁 .
Na to se nehraje, akční slevy poskytuje každá automobilka, kdyby to udělala Škoda, tak ji za to budete chválit, to není nic než licoměrnost.
Opravdu věříš tomu, že Škoda bude Octavii, až bude na trhu tak dlouho jako Auris, prodávat za "tvrdou" ceníkovou cenu a nebudou žádné akce. >😁 Vždyť už teď, "pár" hodin po uveřejnění ceny novinky na trhu je zde akce na klimatizaci u základní verze. Dál se nehraje na co ? Na to, že VW nemá pořádný benzínový motor, ale i té podřadné škodě dá výkonnější netop verzi než ta udávaná Toyota ? Licoměrnost ? >😁 >😁 Co má být neupřímného nebo falešného na tom, že ti ukazuji, že ty ceny nejsou takové, jak tady prezentuješ ?
Když už máš tu potřebu zoufale novou Octavii "sestřelit" zkus to alespoň něčím reálným a ne vlastní představou.
Když už máš tu potřebu zoufale novou Octavii "sestřelit" zkus to alespoň něčím reálným a ne vlastní představou.
Auris je na trhu déle asi o tři neděle, to je opravdu velmi dlouho, Toyota má atmosférické motory, srovnávat je s TSI jen podle výkonu může snad možná školák ZŠ, VW nemá pořádný benzínový motor už roky, FSI byl průšvih, TSI jsou problémové, nechci problémový TSI s papírově o 0,2 l nižší spotřebou než bezporuchová Toyota, na co. Octavii nesestřeluju, designově se mi nelíbí, motory mizerné, a cena v ČR naprosto neodpovídá hodnotě ... nad touhle nabídkou nemůže onanovat snad ani český Pepík
>😁 Mícháš vlastní pocity s obecným stavem. To, jak je nová Octavia špatnou nabídkou ti ukáží prodeje. A ne jen v našich končinách, kde má Škoda přirozenou výhodu.
Licoměrnost nevidím v přístupu automobilek, ale v tom jak to vidíš ty. Auris zlevnil, protože ho k tomu dotlačila konkurence, co se týká cen, Toyota u nás není trendsetter. To je ale jasné každému, zřejmě kromě tebe. Mně spíš zaráží uvažování ve stylu: když zlevní Toyota je to špatně, přitom kdyby zlevnila nová Octavia uslyšíme hromadný "potlesk."
mně 1.6 (97kW) přijde do nižší střední jako optimální motorizace, silnější (a dražší) bych určitě nekupoval, časem bude bude i nadupanější "T" verze, u nás asi oficiálně ne, ale v Německu, popisoval jsem "základní" výbavu ne střední, omlouvám se, ve střední výbavě mlhovky jsou
Já také nepovažuji 132 kw jako verzi, která bude vládnout prodejům, ale argumentovat Aurisem, že VW nemá pořádné benzínové motory, když sám Auris končí na 97kW mi přijde jako minimálně nešťastné. Ono porovnání Octavie s ostatními je s příchodem 3.gen. ještě složitější než bylo a záleží také na úhlu pohledu. Škoda pořád ještě nemá (evropsky) image srovnatelnou se zavedenými hráči. Vedle toho se snaží nabízet něco navíc, než ostatní (viz. už jen obtížné zařazení do "správné" třídy) a říká si za to také jinou cenu. Tím jinou nemyslím ani nikterak zásadně vyšší, ale prostě za trochu jiné auto jinou cenu.
neposuzuju kvalitu motoru jen podle výkonu, že se snaží nabízet něco navíc, než ostatní - to platí pro Kia / Hyundai, jediné co Škoda nabízí navíc je "velikost v exteriéru", ale s menším autem se líp jezdí, nechci skoro 5-ti metrové auto, co je v tom za výhodu, jako, že když přijedu v 5-ti metrové krávě, tak vypadám jako větší chlap, než když přijedu v 4,3 metrovém autě ???
Viz. o trochu nahoře. Mícháš vlastní pocity a potřeby s obecnou situací. Koukám opět narážíme na rozhled omezený vlastní výškou.
není trochu sebestředné nazývat vlastní pocity a potřeby "obecnou situací", anebo jen musiš mít poslední slovo, i když je to blábol?
Píšeš tady, jak je atmosféra skvělá a že TOBĚ přijde toyotí 1.6 97kW jako optimální a že VW nemá pořádné benzínové motory, jak je pro TEBE Octavia zbytečně velké atd. A vedle toho se podívej na výsledky škodovky a vlastně také na výsledky VW, který kompletně přešel v benzínech na přeplňování (s 3.6 prosím nebrat za slovo) a na jeho výsledky. Samozřejmě, těžiště prodejů je v naftě. Viz. třeba i Engine of the year (i když tuto anketu neberu nikterak směrodatně). To je obecná situace.
Nechci rejpat, ale fakt ti přijde 4,7 metru jako skoro 5 metru (v měřítku automobilů) ?
úmyslně jsem to přehnal, samozřejmě, že to není 5 metrů, u auťáků je těch 30 cm velký rozdíl, ale 4,7 m auto s 1.2 motorem, bez klimy atd... kdo těch 4,7 m potřebuje a chce? Já ne.
Člověče, pokud chceš HB, tak si zajdi k VW nebo Seatu. Tohle není jako u Toyoty, tam si můžeš vybrat leda u ní, nebo Lexusu a to je jaksi mimo. 😉
Toyota má pořád v nabídce i Corollu sedan, Auris bude i kombi a možná i 3D, takže mně nabídka Toyoty uspokojí
Promiňte, jestli jsem úplně slepý, ale nevidím v článku, zda se jedná o silnější nebo slabší verzi.
Cervena a modra je hnusna, najlepsie tento R-A6pid vyzera v bielej a striebornej.
Je smiesna cela retorika okolo tohto auta - kde ma nieco lepsie, zapada do strednej triedy; kde je horsie zapada do nizsej strednej. Alebo co sa babe chcelo, to sa babe prisnilo.
Je smiesna cela retorika okolo tohto auta - kde ma nieco lepsie, zapada do strednej triedy; kde je horsie zapada do nizsej strednej. Alebo co sa babe chcelo, to sa babe prisnilo.
aj tu pride casom vytriezvenie a z bomba octavky bude len octavka 😉
to "tlacitko" pod volantom... neviem ako niektori ale ja toto umiestnenie nechapem... musi sa to superpohodlne startovat
no ja som hlavne zvedavy na slovenske ceny :yes: na ktore je slovensky zakaznik velmi citlivy 😉
to "tlacitko" pod volantom... neviem ako niektori ale ja toto umiestnenie nechapem... musi sa to superpohodlne startovat
no ja som hlavne zvedavy na slovenske ceny :yes: na ktore je slovensky zakaznik velmi citlivy 😉
Prosím??? Přední sedáky jsou 48 cm dlouhé??? Tak to jsou nejkratší ve třídě. Např. Megane, kterého za to odsuzujete, je má stejně dlouhý... Já vím, zase si přečtu, že to ale ve škodovce stačí a bla bla bla... A ten 20ti centimetrovej schod v kufru je taky super. Vezli jste někdy něco těžšího? Se to asi suprově vyndavá. Zlatý Frantíci s rovnou plochou...
je to skodovka..... posvatna znacka..... skus napisat nieco zle 😉 tak si zly :yes😒br />
inak mne je zahadou ako mnohi riesia farby..... ze cervena ja divna alebo ze modra je zvlastna a pod... nazivo z nas to auto este nik nevidel a kazdy uz dopredu vie v akej farbe bude auto najkrajsie alebo najskaredsie... 8-s , za mna osobne co vidim na fotke tak musim povedat ze modra sa mi paci najviac, osobny kontakt je ale dolezitejsi ako dojmy z fotiek tak sa necham prekvapit nazivo..... :yes:
inak mne je zahadou ako mnohi riesia farby..... ze cervena ja divna alebo ze modra je zvlastna a pod... nazivo z nas to auto este nik nevidel a kazdy uz dopredu vie v akej farbe bude auto najkrajsie alebo najskaredsie... 8-s , za mna osobne co vidim na fotke tak musim povedat ze modra sa mi paci najviac, osobny kontakt je ale dolezitejsi ako dojmy z fotiek tak sa necham prekvapit nazivo..... :yes:
Mě spíš celkem překvapilo, že do tak "velkého" auto si nejspíš člověk nad 190cm pořádně nesedne.. Jasně, každý sedí jinak a těm co spíš leží to může být jedno, ale já například mám rád docela vzpřímenou polohu a drhnout hlavou o strop při mých cca 195cm.. no nevím 8-s
Poznámka pro rýpaly: je to jen jakási úvaha nad tím, co napsali redaktoři 😉
Poznámka pro rýpaly: je to jen jakási úvaha nad tím, co napsali redaktoři 😉
tak ja som tiež vysoký (197cm) a musíme sa zhodnúť že na auto pozeráme podrobnejšie , aký ma tvar palubovka aby mi nedrhla do nohy , výška , dĺžka sedáka , nastavenia volantu .... pri výbere automobilu to majú vysoký ozaj ťažké 😉 A niekedy mi je aj stredná trieda malá >😁
Musíš pochopiť že pre väčšinu Čechov a Slovákov je príchod Škodovky ako narodenie Krista Spasiteľa ...
Nebudú pozerať na chyby ani na výbavy (to ani nikdy u škodovky nerobili) vnímajú iba to pozitívne väčšinou na každú chybu argumentujú veľkosťou kufra (po novom aj škrabkou) , je to ich diagnóza ktorá je ťažko liečiteľná ... 😉 My normálni na škodovku pozeráme s nadhľadom a väčšinou zistíme že je to pozliepaný črep bez výbavy a vysokou cenou , teším sa na osobné stretnutie s týmto "fenoménom" a dúfam že po 20 rokoch urobila škodovka dobré auto ! :yes:
Nebudú pozerať na chyby ani na výbavy (to ani nikdy u škodovky nerobili) vnímajú iba to pozitívne väčšinou na každú chybu argumentujú veľkosťou kufra (po novom aj škrabkou) , je to ich diagnóza ktorá je ťažko liečiteľná ... 😉 My normálni na škodovku pozeráme s nadhľadom a väčšinou zistíme že je to pozliepaný črep bez výbavy a vysokou cenou , teším sa na osobné stretnutie s týmto "fenoménom" a dúfam že po 20 rokoch urobila škodovka dobré auto ! :yes:
Mit takhle loajalni zakazniky, to je sen kazde automobilky! : D Skodovka je ma. Ostatnim znackam na jeji urovni nezbyva, nez lakat na nizke ceny a bohate vybavy a prodelavat na tom kalhoty >😒]
jo, to je klasika, Škodovky jsou obrovské zvenku, zevnitř bude útulnější a pohodlnější i Yaris, pomatuju jak jsem si kdysi u Klokočky sedl do nějaké TOP verze Superbu I., úzká, neútulná, nepohodlná "nudle", cena k milionu, vůbec jsem nechápal, že se najde někdo, kdo to koupí
Až tak absurdně bych to neviděl, pravdou je, že když jsem seděl ve Fabii stísněný pocit jsem měl, Ibiza ST ale měla místa na rozdávání, zvláštní, když si uvědomíš, že platforma je stejná.
Nesouhlasím. Jsem normálně rostlý, 180cm a 80kg. Ve Fábii je opravdu těsno hlavně na šířku. Podélně dva dospělí problém nemají, na výšku také dobré. Pro čtyři dospělé muže to není. Ale OII? Zvenčí žádné velké auto, ale uvnitř mám pohodlí na všech čtyřech sedadlech, i když tři kolegové jsou všichni objemnější než já.
Asi hodně vyčníváte nad průměrem populace v ČR, když je vám malý i Superb (i když ta šířka opravdu není proti konkurenci ideální), což jsem si všiml je zvláštní věc, protože na autoserverech je výrazně větší podíl urostlejších jedinců nad 190cm a 90kg než v populaci >😁 Čím to asi je?
Asi hodně vyčníváte nad průměrem populace v ČR, když je vám malý i Superb (i když ta šířka opravdu není proti konkurenci ideální), což jsem si všiml je zvláštní věc, protože na autoserverech je výrazně větší podíl urostlejších jedinců nad 190cm a 90kg než v populaci >😁 Čím to asi je?
:yes: V octavii som sa cítil ako zviazaný , stredová konzola mi búcha do nohy a pedál je posunutý až niekde do stredu , je to choré.....
já se služební OII jezdil Prahu-Brno-Prahu a nikdy jsem v tom autě nenašel opravdu pohodlnou pozici
octavia a superb su tzv male velke auta ( obrovske kufrom a dlzkou ale male zvnutra co sa tyka priestoru pre vodica )
V kufri je 10000000000000000000000 Litrov , ale to že sa vzadu v octavii sedí ako na trestnej lavici sa už nehovorí ...O mieste vodiča ani nehovorím :yes:
Můžete nám tady sdělit (Aladeen, Topper1982, mozgog), v čem jste se cítili dobře? Region Jet nepište, to je jiná kategorie.
Jezdil jsem dlouhé služební cesty s O1 a O2 a nedostatkem místa vpředu či vzadu jsem nikdy netrpěl.
Jezdil jsem dlouhé služební cesty s O1 a O2 a nedostatkem místa vpředu či vzadu jsem nikdy netrpěl.
Asi preto že si malý a ty nedostatkom priestoru netrpíš ani v Daewoo Matiz 😉 ... Nič v zlom 😄
mne osobne vyhovuje ,Tatra V3S >😁 Mazda CX-5 , Mondeo , Freemont , Jetta , Tiguan , Lancia Thema , Mercedes E-Classe + S-Klasse + ML , Kia Ceed , Kia Soul , Kia Optima ..... To ma len tak napadlo , je ich dosť 😉
mne osobne vyhovuje ,Tatra V3S >😁 Mazda CX-5 , Mondeo , Freemont , Jetta , Tiguan , Lancia Thema , Mercedes E-Classe + S-Klasse + ML , Kia Ceed , Kia Soul , Kia Optima ..... To ma len tak napadlo , je ich dosť 😉
Jetta? ta taky netrpí místem na rozdávání, je to velmi podobný OII ne-li stejný, možná trochu více místa na zadních sedadlech, ale pořád stejná třída auta.. 😄 Nicméně je to příjemné auto, ale nemyslim si že by to byl takový rozdíl proti Oktávce.
Na fotkách to auto vypadá směšně zvlášt v červené a modré..má moc zapuštěné zadní kola do karoserie. Navic designove je to krok nikam. Vypada jako pasat nebo a4. Zakladni verze má vtipnou vybavu. Moderní auto z roku 2013 za 340 litru bez klimy >😁 Za 340 beru raději golfa když uč vw koncern.. Golf ma už v základu aut.klimu a designove je to větší pokrok nes toto rádoby české auto. :no: :no: :no:
Takze sa konecne len potvrdilo to, na co sme vsetci cakali - Octavia je cistym predstavitelom nizsej strednej, ktora ma iba velky batoh.
Pre porovnanie😒br />
Vnutorna sirka FFIII/OIII😒br /> 1475,1470/1470,1470
Miesto nad hlavou FFIII/OIII (pri 180cm)
ano, an👋ano,nie
Dlzka sedaka FFIII, OIII
51, 49cm/48cm, 44cm
Miesto na kolena vzadu FFIII/OIII
9cm/11cm
Njn, akurat ten kufor to ma obrovsky. 100l viac. To sa budu chalupari tesit!
Pre porovnanie😒br />
Vnutorna sirka FFIII/OIII😒br /> 1475,1470/1470,1470
Miesto nad hlavou FFIII/OIII (pri 180cm)
ano, an👋ano,nie
Dlzka sedaka FFIII, OIII
51, 49cm/48cm, 44cm
Miesto na kolena vzadu FFIII/OIII
9cm/11cm
Njn, akurat ten kufor to ma obrovsky. 100l viac. To sa budu chalupari tesit!
Atlis, vitame te v pomocne skole! : D
Čo ? Spomínaš na tvoje staré časy v pomocnej škole >😁 Keď je jasne vidno že je niečo lepšie ako Škoda tak hneď niečo trepneš , choď sa liečiť !
>😁 :yes😒br />
Přesně... Posílat OIII do nižší střední může jen někdo,kdo nepzná auto od krávy 😄
Přesně... Posílat OIII do nižší střední může jen někdo,kdo nepzná auto od krávy 😄
Neměl bys si to ujasnit spíš ty? Octavia stojí na platformě Golfu (ostatně jako I. a II. gen.), takže za hlupáky tu budou akorát tak ti, jenž Octavii do střední třídy posunují, kde by pak byl Superb?
i když si to budeš hodně moct a dlouho přát tak to nepomůže, na střední třídu si v ČR hrála i OII a ani OIII se to nepodaří
A co takhle si přečíst článek pořádně,zvláště druhou větu 😒br />
11:17 Brzdy jsou klasická Octavia; ostřejší nástup a velmi dobrý účinek. Dávkování je trochu hrubší, nicméně na úrovni většiny konkurentů z nižší střední třídy. Řazení nepřekvapilo, všech šest stupňů pro jízdu před i zpátečka zapadají bez protestů. Dráhy se zdají být kratší než u Octavie II a pocit z chodu páky je o trochu více mechanický.
Tudíž i páni redaktoři tím přiznávají že jejími konkurenty jsou vozidla z NIŽŠÍ STŘEDNÍ třídy kam tedy patří i ona hm >😒]
11:17 Brzdy jsou klasická Octavia; ostřejší nástup a velmi dobrý účinek. Dávkování je trochu hrubší, nicméně na úrovni většiny konkurentů z nižší střední třídy. Řazení nepřekvapilo, všech šest stupňů pro jízdu před i zpátečka zapadají bez protestů. Dráhy se zdají být kratší než u Octavie II a pocit z chodu páky je o trochu více mechanický.
Tudíž i páni redaktoři tím přiznávají že jejími konkurenty jsou vozidla z NIŽŠÍ STŘEDNÍ třídy kam tedy patří i ona hm >😒]
:yes: Zbytočne budem voziť toľko vzduchu v kufri 😉
Pro lidi jako ty je tu CitiGo! 😉
Pri mojej výške 197cm by som v tom vyzeral super >😁
FIAT BRAVO vs. OIII
Vnutorna sirka FFIII/OIII😒br /> 1480,1470/1500,1470
Dlzka sedaka FFIII, OIII
52, 52cm/48cm, 44cm
A to je rozdíl 6 let skoro 7 let 😄
Vnutorna sirka FFIII/OIII😒br /> 1480,1470/1500,1470
Dlzka sedaka FFIII, OIII
52, 52cm/48cm, 44cm
A to je rozdíl 6 let skoro 7 let 😄
Ty jsi dobrej autista. škoda, že nevíš, jak jsou ty auta v reálu opravdu veliký. Zrovna v Bravu v koplexu vevnitř moc místa není, je na tom skoro nejhůř ve třídě. O nějakých 13 cm před kolenama v zadu, si můžeš nechat akorát zdát. >😁
Souhlas, konecne je OIII plnohodnotne v nizsi stredni. Mam Ford Focus Kombi 2.0 TDCi z roku 2005 (prvni majitel) a pomalu uvazuji o novem aute. Zatim to ale vypada na dalsi roky s mym oblibencem. Ta spotreba 10 litru benzinu u 1.8 pri testovani je opravdu hodne. Pri me bezne rychlosti na dalnici cca 150 km/h, mimo ni cca do 110 a ve meste, kde se snazim dodrzovat 50 km/h je dlouhodobe cca 7 litru.
Spotřeba se při dynamické jízdě ustálila na deseti litrech benzínu, což je hodně, v praxi - při trochu lehčí pravé noze - by snad neměl být problém jezdit za osm.
Zdroj: novinky.cz
Dle tabulek (i na auto.cz) je kombinovaná 4,9/100.
No nazdar :-!
Zdroj: novinky.cz
Dle tabulek (i na auto.cz) je kombinovaná 4,9/100.
No nazdar :-!
Těžké auto, malý motor, co čekáš? Octavia se základním TSI bude auto pro důchodce, to 1.8 TSI bude jiná káva, ale ta s DSG už atakuje třeba Mazdu 6, což už je auto o třídu výš.
Na 8 se při normálním příměstském provozu dostaneš i s nynější Oktávkou TSI 77kw 😄 A to nepočítám vytáčení auta do červenýho pole.
novinářskej test na syrovém autě po neznámém prostředí (soupání, klesání, okreska, dálnice....) na krátké trase (desítky km)... se spíš divím, že se nedostali přes 10 ;-D
O moc to neklesne ani na zajetém autě, počítám, že tak 7,0 - 7,5 při 100, při 130 to bude okolo 9l.
Nemyslím si. Nemůžu teď najít tu stránku, tuším německá, kde je vidět docela dobře dlouhodobý průměr různých motorů. Kdyby někdo věděl, o čem píšu, rád se nechám podat. Dlouhodobý průměr současné 1,2TSI 77kw na OII je obvykle mezi 5-6 litry... Viz např. [odkaz] A protože je nová OIII lehčí a motor by měl být úspornější, tak nevidím důvod, proč by měl dlouhodobě jezdit nad sedm. To už něco svědčí o jízdním stylu majitele.
Nemyslíš toto? [odkaz]
Není to úplně ono, je tam docela malý vzorek z těch aut, co jsem vyzkoušel (asi 5 motorů), ale dá se to použít 😄
No je jich tam dost a jezdí spíše za 7.[odkaz]
Dost? 😄 Pár desítek, to je žalostně málo s minimální statistickou hodnotou. Vpravo nahoře je vidět celkový počet "vzorků" a jejich min./průměr/max. hodnota Jinak doporučuju v kritériích zvednout minimální nájezd. 1500 je nic. Chce to alespoň 5, spíš 10 tisíc. Zrovna v tomhle případě se zmíněné hodnoty příliš nezmění, ale u stovek recenzentů už nastává větší posun. Taktéž bych zadal spíš manuál, než všechny převodová ústrojí. Zde už i na malém vzorku dochází k citelnému posunu.
Ta statistika nema extra vypovedaciu schopnost. Niektore znacky a motory maju extra vela ekojazdcov. Napr. ako tento [odkaz] Ma v poznamke, ze spravil 3/4 nadrze po dialnici a pritom rychlostny priemer ma zufalych 51-64km/h. Pri takom pomere jazd mam bezne okolo 90-98km/h priemery.
Je tam dost dalsich, co maju ekojazdy.
Je tam dost dalsich, co maju ekojazdy.
Psal sem to o koment výše. O II TSI 77kw (Auto přítelkyně, 30 tisíc najeto), Spotřeba při příměstském provozu 7.5-8 litru. Na delší trasy se dá dostat na 6 ( já s lehoučkou nohou jen okrsky ve 2 lidech bez nákladu). Průměr je však těch 7.5. A to se to auto nevytáčí a nejezdí rychle, se zaplou klimou je to o pul litru více. Spotřeba je podobná jako u starší 1.6 Mpi
Nic ve zlém, ale mám se ženami ve svém okolí tu zkušenosti, že jejich spotřeba bývá vyšší než u mužů. Nejčastěji je to jejich laxností k řazení a necitlivostí k signálům od motoru i provozu. Nevyčítám jim to. Žena se mi směje, že se s auty moc mazlím, ale nevidím důvod jednat jinak.
Nepovažuji se za žádného ekomaniaka, ale rád jezdím plynule, svižně, zároveň však bezpečně a úsporně. Tímto stylem jezdím s každým autem spíš na spodní hranici dlouhodobé spotřeby udávané pro daný model. Neporovnávám to s výrobci, ale právě s dlouhodobými údaji jiných řidičů.
Nepovažuji se za žádného ekomaniaka, ale rád jezdím plynule, svižně, zároveň však bezpečně a úsporně. Tímto stylem jezdím s každým autem spíš na spodní hranici dlouhodobé spotřeby udávané pro daný model. Neporovnávám to s výrobci, ale právě s dlouhodobými údaji jiných řidičů.
Já ti dávám teda zkušenost jedné OII TSI za rok jízdy 😄 Je fakt, že já, když se snažím, tak jedu za míň o pul litru, ale těch 5,5 dlouhodobě, když jezdíš město (Prahu) i dálnici mi nepřijde reálných. Jinak přítelkyně jezdí velmi dobře, musim se jí zastat a snaží se jezdit úsporně, ale když ji pujčim moje auto, tak na dálnici jezdí 160+ >😁 spotřeba nespotřeba😁
Výrobci udávají u nás v Evropě spotřebu při nějakém laboratorním cyklu.
Pokud na ně ovšem zatlačí někdo jako USA, dokážou být i celkem přesní.
Pokud na ně ovšem zatlačí někdo jako USA, dokážou být i celkem přesní.
I v USA je to jen laboratorní cyklus, ale jiný. Pracuje se na jejich sjednocení. No rozhodně nejsem normovaný řidič. 😄 Ale je tu i odvrácená strana mince, emisní cíle nikam nezmizí a pokud změní metodiku a autům výrazně vzroste spotřeba, řidiči na tom rozhodně nevydělají. Jinak EU ví, že jsou emise v praxi vyšší, a nemysli si, že nepřemýšlí nad tím, co s tím udělat. Jsou to přeci jen miliardy € na pokutách.
spotřeba se při dynamické jízdě ustálila na deseti litrech benzínu, což je hodně, v praxi - při trochu lehčí pravé noze - by snad neměl být problém jezdit za osm.
Opravdu praktické auto
Opravdu praktické auto
Na idnes je hezkej, řekl bych nestrannej, test... Hezky napsanej. Žádnej online přenos... A ta spotřeba...Jéje, kde jsou čísla jako z brožury??? Něměla náhodou 1,8TSI jezdit za 6,1l, popř. 5,7l? TSIčka žerou i odpadky kolem cesty. S 1,2TSI jezdit za deset...No je vidět, že při BĚŽNÉ JÍZDĚ V BĚŽNYM PROVOZU se k číslům z papíru nejde dostat ani na dohled...
Testovací jízdy obvykle nejsou "běžná jízda".
>😁 Podle testu u Rapida pocitam, ze Octavia, ktera je modernejsi a tudiz lepsi bude mit spotrebu max. 5,5 litru a na plnou nadrz dojedete do Chorvatska a z5!
Jestli to myslíš jako srandu, OK. Ale jestli to myslíš vážně, pak mi napiš, co jí do střední třídy kvalifikuje...
Spíš ty mi napiš,co ji tam nekvalifikuje... Mě nic nenapadá 😉 Aut ve střední třídě,které by se jí souborem svých vlastností alespoň vyrovnali je jako šafránu... Kdyby měl Golf VII kufr,klidně bych ho tam pasoval také... Protože co do bezpečnosti,jízdních vlastností,komfortu,kvality materiálů a zpracování,možností příplatkové výbavy a mnohdy i prostornosti jim málo co může konkurovat...
...u lidí,co si Octávii nemůžou dovolit 😄 Radost tady číst některé příspěvky >😁 :yes😒br />
Právě si čtete o královně našich silnic pro příštích deset let-ať se vám to líbí,nebo ne 😉 :yes:
Právě si čtete o královně našich silnic pro příštích deset let-ať se vám to líbí,nebo ne 😉 :yes:
Hmm,královná našich ciest- noo, celkom fajn som sa zasmial. Ja len nerozumiem, prečo musí stále niekto z úplne obyčajného masového auta robiť niečo, čím to auto nikdy byť nemôže....Nestačilo by povedať-fajn auto,ale nič extra,z čoho by sme mali ísť do kolien....
Protože tohle není žádné obyčejné auto... Tohle je OCTAVIA!!! Nic jiného nebude v příštích letech definovat sen drtivé většiny rodin (nejen) v tomto státě 😉 Nyní již ve třetí generaci... :yes:
Myslim, že nemáš tak úplně pravdu. Určitě je tu pár takových, co se jí snaží shodit, jelikož je sere, že na ni nemají, ale pak je tu taky hodně těch, kteří by ji ani nechtěli, ale dětinsky oplácej chování arogantním příznivcům koncernu a hledaj na autě mouchy, jakožto zarytí koncernisti na FR a Korejských autech.
Dále je tu taky skupina lidí, kterým je to auto jedno, jezdí v D3 nebo podobných autech a jsou nad věcí.. u těchto nevidím, důvod závisti oproti Octe😁
Mne osobně zajímá, jelikož se v rodině chystá výměna auta a Octa III vypadá zajímavě za tu cenu ( takových jako já je zde jistě také dost a střízlivě hodnotí všechny pro a proti nezaujatě na značce). Já bych ji ,ale za své auto nevyměnil, nemám důvod i když je to hezké auto. 😄
Dále je tu taky skupina lidí, kterým je to auto jedno, jezdí v D3 nebo podobných autech a jsou nad věcí.. u těchto nevidím, důvod závisti oproti Octe😁
Mne osobně zajímá, jelikož se v rodině chystá výměna auta a Octa III vypadá zajímavě za tu cenu ( takových jako já je zde jistě také dost a střízlivě hodnotí všechny pro a proti nezaujatě na značce). Já bych ji ,ale za své auto nevyměnil, nemám důvod i když je to hezké auto. 😄
Ja vim, ze delas za co te plati a brainwashing ohledne OIII jiz u vas uz zrejme probehl, ale neprehanej to. Nekdo, kdo nevi, ze ta auta prodavas, by si mohl myslet, ze mas dusevni poruchu... 😉
Aha - takže ak je to sen väčšiny rodín, tak to musí byť kráľovná ciest.....Zaujímavá (zvrátená) logika.....Nie je to skôr o tom, že väčšina rodín si nemôže nič iné dovoliť, ako snívať o Octavke.....Nemá význam pre nich snívať o niečom, čo nie je len úplne obyčajným autom, kedže aj tak vedia, že na nič iné nikdy mať nebudú.....Takže v porovnaní napr. s Daciou je pre nich aj Octavka niečim neskutočne dokonalým a neuveriteľným. To ale samozrejme nemá absolútne nič spoločné s tým, či to auto je niečim extra, niečím výnimočným - je to len obyčajný obraz súčasnej (finančnej) situácie väčšiny populácie a toho, s čím tú Octávku v súvislosti s touto situáciou porovnávaš.....
To že se automobilka snaží model prezentovat jako něco víc oproti konkurenci by mi nevadilo, dělají to tak všichni, ale články na auto.cz působí jako že na zem sestoupil Bůh, toť vše. Jinými slovy, model se určitě dá pochválit, ale napsat, ale mělo by se to dělat s trochu větší grácií. Napsat "škrabka nám během cesty zpříjemňovala život," je buď pokus o to být vtipný za každou cenu, nebo akcentování chytrého řešení (které samo o sobě není až tak důležité) poněkud nejapným způsobem, z celého "testu" podle mně čiší až přílišné nadšení, které nesvědčí o tom, že by se testér snažil alespoň o trochu objektivity. Jinými slovy, v něčem Octavia nad soupeři získává v jiném ztrácí. Přece není problém napsat: "Jednodušší konstrukce nápravy není zde v Portugalsku pro Octavii 1,2 TSI překážkou, jak si jednodušší provedení zadní nápravy povede na méně kvalitních cestách, si necháme až na plnohodnotný redakční test." To bychom toho asi chtěli po redakci moc.
Jak jsi přišel na to, že v Portugalsku mají jen kvalitní silnice? Jezdili po okreskách, kvalita se klidně může blížit našim silnicím.
...po dnežních jízdách vidí novou Octavii jako jediné auto, před kterým se musí mít na pozoru i samotný Golf VII 😄 :yes😒br />
Viz😒br />
[odkaz]
Viz😒br />
[odkaz]
Takže nižší střední.Výše si psal ,že je střední,tak si to ujasni . 😉
octavia je jasna nizsia stredna trieda ( dlzka nie je vsetko ) ..... stredna trieda je superb 😉 passat, mondeo P508 a pod :yes😒br />
niektori v tom maju chaos stale a uz od prvej generacie octavie su mimo 8-s
octavia bude konkurent pre golfa , jettu, astru, astru sedan, pre megane , ceed, pre focus... ludia ujasnite si to.....
octavia je stale nizsia stredna trieda.... aj motoricky aj cenou aj razvorom ..... dlzka auta je sice vacsia ako standard v nizsej strednej triede ale velky kufor sam o sebe o triedu vyssie auto neposunie.... to by potom logan MCV mohol byt kombik strednej triedy ( ved ma velky razvor aj kufor ) ale vieme ze to tak nie je :yes😒br />
ano octavia nazera do stednej triedy ale rozhodne do nej nepatri... pred 10 rokmi by tam bola... ale dnes nie... dnes je stredna trieda zase tam kde bola vysia stredna pred 10 rokmi.... posuva sa to... len si zoberme stary saab 9-5 alebo staru afu 166.... dnes by sme ich jasne zaradili do strednej triedy pricom pred 10 rokmi to bola jasna vyssia stredna trieda.... takze aj octavia je dnes pri svojich rozmeroch a razvore len nizsia stredna trieda...
niektori v tom maju chaos stale a uz od prvej generacie octavie su mimo 8-s
octavia bude konkurent pre golfa , jettu, astru, astru sedan, pre megane , ceed, pre focus... ludia ujasnite si to.....
octavia je stale nizsia stredna trieda.... aj motoricky aj cenou aj razvorom ..... dlzka auta je sice vacsia ako standard v nizsej strednej triede ale velky kufor sam o sebe o triedu vyssie auto neposunie.... to by potom logan MCV mohol byt kombik strednej triedy ( ved ma velky razvor aj kufor ) ale vieme ze to tak nie je :yes😒br />
ano octavia nazera do stednej triedy ale rozhodne do nej nepatri... pred 10 rokmi by tam bola... ale dnes nie... dnes je stredna trieda zase tam kde bola vysia stredna pred 10 rokmi.... posuva sa to... len si zoberme stary saab 9-5 alebo staru afu 166.... dnes by sme ich jasne zaradili do strednej triedy pricom pred 10 rokmi to bola jasna vyssia stredna trieda.... takze aj octavia je dnes pri svojich rozmeroch a razvore len nizsia stredna trieda...
Koho tyhle třídy zajímají a proč? Někdo tu o tom psal výstižný blog... Pro přehlednost mezi auty je to pro novináře určitě zajímavé, pro spotřebitele však méně. Líbí se mi kampaň Škody: "Třída sama pro sebe".
ja len reagujem na to ze niektori pasuju octaviu do strednej triedy, octavia tam rozhodne nepatri... vychadza z golfu nie z passata..... stredna trieda je predsa len razvorom cenou motoricky aj dlzkovo inde ako octavka...
ja auta neskatulkujem..... ale zase ani neradim ich tam kam nepatria
😉
ja auta neskatulkujem..... ale zase ani neradim ich tam kam nepatria
😉
jen bych to pozměnil na "případ sám pro sebe" >😒]
Ano, většinou jsou naprosto zbytečné. Je v nich velký rozptyl a hranice bývají někdy tenké. No a nakonec se někdy lidé rozhodují mezi velmi odlišnými vozy. Neznám snad nikoho, kdo by auto vybíral podle třídy.
Takže rozvor - pod průměrem NSStřídy... Délka - Srovnatelná s jinými v NSS, design - subjektivní pocit každého, kufr - není pro mě kriterium, výbava - základ nemá ani na NSS... Takže mi zbývá cena. Jo už jsem našel něco, co jí kvalifikuje do střední třídy. Vidíš to snad jinak? Vše jde dokázat čísly...
I t němci jí v tom testu srovnávaj a zařazujou ke golfu. To jenom pár nadšeně zaslepených jedinců tady vzývá něco, co absolutně není pravda...
I t němci jí v tom testu srovnávaj a zařazujou ke golfu. To jenom pár nadšeně zaslepených jedinců tady vzývá něco, co absolutně není pravda...
To je v pohodě, pro Superb vytvoříme zvláštní třídu, když se Octavia posunula do střední-)
octavia je jasna nizsia stredna trieda.... bohuzial niektorym ludom to proste nevysvetlis 😉
octaviu budu porovnavat v testoch s golfom, astrou ... a pod.... urcite nie s passatom 508mickou alebo mondeom.... je to jasne ako facka.... motoricky je octavka tiez uplne sedy priemer nizsej strednej triedy :yes:
octaviu budu porovnavat v testoch s golfom, astrou ... a pod.... urcite nie s passatom 508mickou alebo mondeom.... je to jasne ako facka.... motoricky je octavka tiez uplne sedy priemer nizsej strednej triedy :yes:
Spolehlivost motorů TSI,především 1.2,1.4TSI,které budou kupovat soukromníci především,ale to ukáže až čas,jak na tom nové motory budou.Jen doufejme,že už ty motory nebudou kazové a že po odstaranění problémů s rozvody tam zas nebude jiný průser,třeba v podobě praskání hlav,jako tomu bylo kdysi u motoru HTp 40kw a 2.0TDI 16V PD.Jinak nejpradávanější motorizací si myslím bude 1.6TDI,případně 2.0TDI především ve firemních flotilách.Naopak nejmíň prodávanou motorizací bych tipnul 1.8TSI.
Od první chvíle co jsem jí viděl jsem chtěl zkusit tohle [odkaz] ta ostrá hrana nárazníku k tomu přímo vybízí.
Octavia a její úspěch... Stále stejná píseň, stále úspěšnější. Proč? Protože dokáže z minima vytěžit maximum. Není to kdovíjak úžasné auto, stále to zřejmě bude otázka mnohých kompromisů... Ale zákazníka tohle vůbec nezajímá. Zákazník slyší na to, že dostává "kus auta navíc", a tohle už se ve Škodě, nebojím se to napsat, s příchodem téhle generace naučili dělat dokonale. Konečně pochopili, že kus auta navíc = větší kufr platí pouze u nás a pokud chtějí oslovit i jiné trhy, tak budou muset přidat jinde. Nyní i na zadních místech nabízí Octavia opravdu více než nový Golf, takže ano, tady to funguje.
K tomu ne úplně marná cena. Na našem trhu je opravdu klasicky předražena, tedy přesně tak, aby byla ve výbavě Henline stejně drahá jak poctivě vybavený základ Golfu. Kdo chce pohodlí a výbavu, volí Golf, kdo prostornost vymění za pohodlí, bere Octavii. Jasné a přímočaré.
Bohužel ale, vyšší výbavy nebezpečně překrývají střední třídu a ať se na mě u Škody nezlobí, tam je to o něčem jiném... Na to jsme si u Octavie ale už zvykli, ale je třeba tohle vnímat. On totiž ten "kus auta navíc" není bez kompromisu.
Nemám pochyb o úspěchu. Dokonce vidím příchod Octavie na náš trh jako velmi přínosný, protože konečně usadí Rapida tam, kam patří. Mě ale Octavia ničím neoslovuje. Proč? Protože její základní filozofie je mi proti srsti. Když budu chtít rodinný vůz střední třídy a adekvátních vlastností, tak budu vybírat ze střední třídy, ne z napodobeniny v podobě Octavie. Rozhodnu-li se pro subkompakt, tak budu vybírat ze subkompaktů. Octavia podle mého vnímání kombinuje negativa z obou tříd. Mnoho zákazníků to ale bude vidět právě opačně. Taže jsem rád, že Octavia se povedla, snad se nám tu bude vyrábět i nadále.
Malou poznámku bych si ale dovolil k audiosystému - Columbus je naprostá tragédie. Možná to hezky vypadá, ale reálné soužití a zapojení tohoto dílu do kolotoče zastaváren a vrakovištních překupníků ... Ne, děkuji. Nemám zájem :-!
Ke škrabce - výborně, konečně může začít parkovištní přetahovaná mezi Rapid-lovers a Octavia-lovers... Kdo nasbírá vice škrabek? Družba může začít >😒]
K tomu ne úplně marná cena. Na našem trhu je opravdu klasicky předražena, tedy přesně tak, aby byla ve výbavě Henline stejně drahá jak poctivě vybavený základ Golfu. Kdo chce pohodlí a výbavu, volí Golf, kdo prostornost vymění za pohodlí, bere Octavii. Jasné a přímočaré.
Bohužel ale, vyšší výbavy nebezpečně překrývají střední třídu a ať se na mě u Škody nezlobí, tam je to o něčem jiném... Na to jsme si u Octavie ale už zvykli, ale je třeba tohle vnímat. On totiž ten "kus auta navíc" není bez kompromisu.
Nemám pochyb o úspěchu. Dokonce vidím příchod Octavie na náš trh jako velmi přínosný, protože konečně usadí Rapida tam, kam patří. Mě ale Octavia ničím neoslovuje. Proč? Protože její základní filozofie je mi proti srsti. Když budu chtít rodinný vůz střední třídy a adekvátních vlastností, tak budu vybírat ze střední třídy, ne z napodobeniny v podobě Octavie. Rozhodnu-li se pro subkompakt, tak budu vybírat ze subkompaktů. Octavia podle mého vnímání kombinuje negativa z obou tříd. Mnoho zákazníků to ale bude vidět právě opačně. Taže jsem rád, že Octavia se povedla, snad se nám tu bude vyrábět i nadále.
Malou poznámku bych si ale dovolil k audiosystému - Columbus je naprostá tragédie. Možná to hezky vypadá, ale reálné soužití a zapojení tohoto dílu do kolotoče zastaváren a vrakovištních překupníků ... Ne, děkuji. Nemám zájem :-!
Ke škrabce - výborně, konečně může začít parkovištní přetahovaná mezi Rapid-lovers a Octavia-lovers... Kdo nasbírá vice škrabek? Družba může začít >😒]
velmi dobre napisane a jasne napisane :yes: :yes: :yes😒br />
suhlas... octavia bude urcite uspesne auto ale mna ako zakaznika tiez neoslovuje... ak chcem auto nizsej strednej triedy zvolim si hatch napr ceed alebo auris ktory je kompaktnejsi a pri rovnakom mieste v kabine ponuka sikovnejsie rozmery do mesta pri parkovani a pod.... pravdupovediac vo velkom trciacom kufri nevydim vyhodu a ja by som to nevyuzil a asi ani mnoho ludi to nevyuzije.... nosit so sebou metrovy zadny previs a vyse 500L vzduchu denno denne to by som nechcel vazne nie ani v zlom sne... jednoducho aspon ja v tom nevidim vyhodu... kazdy sme ini inemu sa to moze pacit ze moze mat auto s velkym kufrom takmer na urovni strednej triedy za cenu lepsiu ako passat... ano kazdy sme ini..... niekomu to vyhovuje .... tak to ma byt... kazdy si dnes vyberie.....
Dalsia vec co podla mna mozno odradi beznych otcov rodiny je ponuka motorov jasne orientovana na firmy.... realny zakaznik si tazko vyberie : 77KW je tak akurat povedal by som ze aj malo a 103KW TSi je uz vykonom aj cenou uplne inde ako bezny otec rodiny chce a potrebuje...... chyba zlaty stred... nieco okolo 85KW nejaka 1,6tka klasicka atmosfera... skoda..... takisto diesel.... 77KW je tak akurat ziadna slava a 110KWTDi si asi bezny otecko nekupi... to uz je cenovo uplne inde.... politika je jasne nastavena na firmy kde sa 77KW TDicka budu predavat ako teple buchty a takisto 77KW TSicka.... ale realny zakaznik ako otec rodiny nema vela na vyber... vykonovo sa bud uspokoji so 77KW alebo musi siahnut az nad vykon 100KW potom.... kde su ale uz ine ceny....
pozeram do ceskeho cennika: 1,2 TSi 77KW vo vybave ambition ( prve schopne auto motorom aj vybavou ) a cena? 420 000 ceskych... 334 tisic v zaklade sice na papieri vzyera pekne ale prva realna schopna octavia aj motorom aj vybavou zacina na cene 420 000 a to sme stale len na urovni 77KW... cena 103 KW TSi je uz uplne inde.... z toho vyplyva ze to nebude vobec lacne auto.... asi nikto si nekupi 63LW octaviu v zaklade pomaly bez vybavy..... ze ano..... nuz co .... nadsenie vyprchalo... realne to bude draha kaara....
octavia je vyborne auto... pre toho kto chce velky kufor a ma na to preco nie, kvalita a solidnost tam je .... ja ako bezny sofer ktory nepotrebujem 500L kufor a dlhy zadny previs by mi bol na nic tak ale skor pozeram po inych autach... a skutocne hatch sa mi zda praktickejsi ci uz aj pri jazde po meste, parkovani a tak celkovo... postacuje aj kufrom vacsine ludi co vidim na parkoviskach...hatch je v tomto smere v nizsej strednej triede nadalej jasnou karosarskou jednotkou..... a splna idealne bezne potreby vacsiny ludi 😉
pri pohlade na novu octaviu som uz aj zabudol ze skodovka ma aj rapida.... skutocne vazne neviem co s nim skoda planuje robit ale cenovo je to drahe auto a kto sa rozhoduje pre liftback a teda chce meter dlhy previs a 500L kufor a dlhe auto tak ten uz rovno pojde asi do octavky ktora je poriadnym autom na rozdiel od rapidu ktory je jednym velkym kompromisom a chaosom na 4 kolesach.... nuz uvidime.... rapida som priznam sa v realnej premavke este nevidel a to byvam v druhom najvacsom meste slovenska.....
Drzim octavii palce.... znacka skoda ma moje sympatie ( taky yeti sa mi velmi paci a aj terajsia octavka bola pekna ) aj ked rapida som nepochopil a robime si z neho skutocne viaceri srandu ... nie som si vsak isty ci sa nova octavia dokaze naspat vratit na veduce pozicie na trhoch kde svoje pozicie stratila.. ale mozno ano... ak zakaznici prijmu fakt ze nova octavka je uz opat vacsim a drahsim autom mozno sa jej to podari a bude opat prva aj vo finsku madarsku a ...... inde......
kazdy mame iste predstavy a mne sa octavia zvonku vzhladovo velmi nepaci.... fandim jej a uznavam jej kvality... bude to sakra dobre auto ale musim povedat ze terajsia octavia mi prijde krajsim autom a takym skodovkackejsim.... v tejto novej octavke uz vidim predok akoby z passatu. zadok je tiez akysi zvlastny... cele auto je proporcne ako taky maly passat... nema to s minulymi skodovkami vela spolocneho a keby sme tam vymenili logo a miesto okridleneho sipu dali 4 kruhy tak by to kludne mohla byt audina.... ze ano..... takze tak... straca sa mi tam charakter skodovky.... je to take chladne auto... ktore moze byt aj seatom aj audinou aj vw....
podstatne bude ako sa uchyti octavia v eu a ja verim ze sa uchyti fajn... bude to velmi uspesne auto a aj ked nie je to moja salka kavy skodovke fandim ako vzdy....
suhlas... octavia bude urcite uspesne auto ale mna ako zakaznika tiez neoslovuje... ak chcem auto nizsej strednej triedy zvolim si hatch napr ceed alebo auris ktory je kompaktnejsi a pri rovnakom mieste v kabine ponuka sikovnejsie rozmery do mesta pri parkovani a pod.... pravdupovediac vo velkom trciacom kufri nevydim vyhodu a ja by som to nevyuzil a asi ani mnoho ludi to nevyuzije.... nosit so sebou metrovy zadny previs a vyse 500L vzduchu denno denne to by som nechcel vazne nie ani v zlom sne... jednoducho aspon ja v tom nevidim vyhodu... kazdy sme ini inemu sa to moze pacit ze moze mat auto s velkym kufrom takmer na urovni strednej triedy za cenu lepsiu ako passat... ano kazdy sme ini..... niekomu to vyhovuje .... tak to ma byt... kazdy si dnes vyberie.....
Dalsia vec co podla mna mozno odradi beznych otcov rodiny je ponuka motorov jasne orientovana na firmy.... realny zakaznik si tazko vyberie : 77KW je tak akurat povedal by som ze aj malo a 103KW TSi je uz vykonom aj cenou uplne inde ako bezny otec rodiny chce a potrebuje...... chyba zlaty stred... nieco okolo 85KW nejaka 1,6tka klasicka atmosfera... skoda..... takisto diesel.... 77KW je tak akurat ziadna slava a 110KWTDi si asi bezny otecko nekupi... to uz je cenovo uplne inde.... politika je jasne nastavena na firmy kde sa 77KW TDicka budu predavat ako teple buchty a takisto 77KW TSicka.... ale realny zakaznik ako otec rodiny nema vela na vyber... vykonovo sa bud uspokoji so 77KW alebo musi siahnut az nad vykon 100KW potom.... kde su ale uz ine ceny....
pozeram do ceskeho cennika: 1,2 TSi 77KW vo vybave ambition ( prve schopne auto motorom aj vybavou ) a cena? 420 000 ceskych... 334 tisic v zaklade sice na papieri vzyera pekne ale prva realna schopna octavia aj motorom aj vybavou zacina na cene 420 000 a to sme stale len na urovni 77KW... cena 103 KW TSi je uz uplne inde.... z toho vyplyva ze to nebude vobec lacne auto.... asi nikto si nekupi 63LW octaviu v zaklade pomaly bez vybavy..... ze ano..... nuz co .... nadsenie vyprchalo... realne to bude draha kaara....
octavia je vyborne auto... pre toho kto chce velky kufor a ma na to preco nie, kvalita a solidnost tam je .... ja ako bezny sofer ktory nepotrebujem 500L kufor a dlhy zadny previs by mi bol na nic tak ale skor pozeram po inych autach... a skutocne hatch sa mi zda praktickejsi ci uz aj pri jazde po meste, parkovani a tak celkovo... postacuje aj kufrom vacsine ludi co vidim na parkoviskach...hatch je v tomto smere v nizsej strednej triede nadalej jasnou karosarskou jednotkou..... a splna idealne bezne potreby vacsiny ludi 😉
pri pohlade na novu octaviu som uz aj zabudol ze skodovka ma aj rapida.... skutocne vazne neviem co s nim skoda planuje robit ale cenovo je to drahe auto a kto sa rozhoduje pre liftback a teda chce meter dlhy previs a 500L kufor a dlhe auto tak ten uz rovno pojde asi do octavky ktora je poriadnym autom na rozdiel od rapidu ktory je jednym velkym kompromisom a chaosom na 4 kolesach.... nuz uvidime.... rapida som priznam sa v realnej premavke este nevidel a to byvam v druhom najvacsom meste slovenska.....
Drzim octavii palce.... znacka skoda ma moje sympatie ( taky yeti sa mi velmi paci a aj terajsia octavka bola pekna ) aj ked rapida som nepochopil a robime si z neho skutocne viaceri srandu ... nie som si vsak isty ci sa nova octavia dokaze naspat vratit na veduce pozicie na trhoch kde svoje pozicie stratila.. ale mozno ano... ak zakaznici prijmu fakt ze nova octavka je uz opat vacsim a drahsim autom mozno sa jej to podari a bude opat prva aj vo finsku madarsku a ...... inde......
kazdy mame iste predstavy a mne sa octavia zvonku vzhladovo velmi nepaci.... fandim jej a uznavam jej kvality... bude to sakra dobre auto ale musim povedat ze terajsia octavia mi prijde krajsim autom a takym skodovkackejsim.... v tejto novej octavke uz vidim predok akoby z passatu. zadok je tiez akysi zvlastny... cele auto je proporcne ako taky maly passat... nema to s minulymi skodovkami vela spolocneho a keby sme tam vymenili logo a miesto okridleneho sipu dali 4 kruhy tak by to kludne mohla byt audina.... ze ano..... takze tak... straca sa mi tam charakter skodovky.... je to take chladne auto... ktore moze byt aj seatom aj audinou aj vw....
podstatne bude ako sa uchyti octavia v eu a ja verim ze sa uchyti fajn... bude to velmi uspesne auto a aj ked nie je to moja salka kavy skodovke fandim ako vzdy....
tak to bylo, je a bude (alespoň v ČR). Octavia nikdy nebyla levná a v reálně použitelné konfiguraci pro rodinu nezdůvodnitelná cena. Vynechá se základní motor 1.2 a jde min. do střední výbavy + nějaké extras a jsme na ceně konkurence střední třídy...
Když už Octavii do rodiny, tak s 1,6 GDI a ve výbavě Ceed SW >😁 >😒]
Ne, vážně - u nás je (resp. bude) na rodiny jednoznačně cílen Rapid. Kompromisy jsou sice citelné, ale ruku na srdce - pro běžné courání a 1 dovolenku ročně... Prostornost kabiny výborná a kufr mnoho ze standardu Octavie neztrácí. Navíc Rapid nabízí mnohem užší výběr extras, zato v přijatelnější cenové relaci. A netvrdím, že Rapid musí být za 275 tis. v Ambitionu s TSI špatnou volbou... Takže už jen srovnat ceny a Rapidní šílenství může začít 😉
Když už Octavii do rodiny, tak s 1,6 GDI a ve výbavě Ceed SW >😁 >😒]
Ne, vážně - u nás je (resp. bude) na rodiny jednoznačně cílen Rapid. Kompromisy jsou sice citelné, ale ruku na srdce - pro běžné courání a 1 dovolenku ročně... Prostornost kabiny výborná a kufr mnoho ze standardu Octavie neztrácí. Navíc Rapid nabízí mnohem užší výběr extras, zato v přijatelnější cenové relaci. A netvrdím, že Rapid musí být za 275 tis. v Ambitionu s TSI špatnou volbou... Takže už jen srovnat ceny a Rapidní šílenství může začít 😉
Může mi někdo prosím objasnit, k čemu tam je ta "slavná" škrabka na led ve víčku nádrže? Fakt mě nenapadá její smysl.
Když tam máš bufík a vyhřívané čelní sklo,tak ji nepotřebuješ. 😉
A když ne? Tak jako přijdu k autu, odemknu, otevřu si dveře, otevřu víčko nádrže a pak budu obcházet celý auto abych oškrábal čelní sklo? 😄 Slavná? >😁 Nebo má ovládání na klíči tlačítko na víčko nádrže? Protože jinak to fakt nemá smysl...
Moc to komplikuješ. Odemčeš auto dálkovým ovládáním, otevřeš víčko nádrže a už škrábeš a škrábeš. Simply Clever. :-!
Odemkneš auto (třeba dálkově), tím se odemkne i víčko a to můžeš otevřít už přímo, nemusíš hledat nějaké tlačítko v interiéru.
V zimě se občas na sklech utvoří námraza, v těchto dobách se zrovna ta škrabka může hodit, aby si s ní led ze skla odstranil, potom tedy otevřeš víko nádrže vyjmeš škrabku a můžeš ji použít, po dokončení škrábání skel, ji dáš opět na své místo do víka nádrže 😄
Hmmmm, pán je znalec mrazivého prostředí. A může mi pán vysvětlit, proč je škrabka na led (při drtivé převaze škrábání čelního skla a trochu 2 bočních) uložená ve víčku u nádrže? Vím, že je prostě důležitý v hospodě pokecat o tom, že máš škrabku na led i pod víčkem nádrže (amíci ti do víčka nádrže namontují LCD, škodovka škrabku, pokrok) ale jinak je na dvě věci jak umístěním, tak rozměrem...
Ten můj popis byl jaksi ironický, asi jsi nepochopil, budiž, ale asi by mi nedělalo problém odemknout auto nastartovat, pustit topení, otevřít si víko nádrže, ujít nějakých 5 kroků (pro tebe asi moc) vzít škrabku, očistit okna, uklidit škrabku zavřít nádrž, ujít nějakých 5 kroků (pro tebe opět moc) a odjet....pokud je pro tebe citelná ztráta 10 sekund ze života vyjmutím škrabky, potom naprosto chápu tvůj problém se škrabkou na led ve víku nádrže 😄
Ironii jsem pochopil, neboj. Očekával jsem po ní i tvůj názor, když už si reagoval, asi jsem chtěl moc. 10 kroků zvládnu ale má to logiku? Dej si doma vypínač světla pro kuchyň do obýváku. Taky to zvládneš ale logiku to postrádá. Už si rozumíme?
Tak třeba v druhém autě co máme, je okolo přihrádky ve dveřích čalounění (tím pádem ho nechci zas.rat od té škrabky, beztak se mi to povedlo) a přihrádka před spolujezdcem je opravdu malá a už se mi do ní škrabka nevejde, tak jí mám v kufru, takže já stejně musím jít a otevřít kufr (tam se škrabka válí, protože v kufru nejsou žádné přihrádky), tím pádem škrabka ve víku by v mém případě bylo opravdu řešení 😄
Já mám smeták se škrabkou taky v kufru ale kufr otevřu centrálem a jdu rovnou pro ni. Takto musíš nejdřív do auta, otevřít víčko nádrže, obejít celé auto vzít nepoužitelné malou škrabku, znovu obejít auto a teprve teď škrabku. Je to prostě úplně k h*vnu... :-!
Předpokládám, že bude mít víko na centrál a otevře se po zatlačení na víko, jestli ne, tak je to k hov.nu...
Hmm, osobne by mi vadilo keby som musel viečko nádrže otvárať z kabíny alebo kľúčom, prvá Fabia to tak má a tu to tak byť musí - inak by sa vo veľkom kradli škrabky(kedysi sa zbierali céčka, dnes škrabky >😒] ).
O to viac ma štve, že niečo podobné robí aj moja oblúbená PSA - pri modeloch DS5, C-Elyssé a 301 sa dá kufor otvoriť len z miestav vodiča či klúčom(cez diaľkové ovládanie. Že vraj by kkľučka kazila dizajn - nemyslím si. Peugeoty 308 a 3008 to majú vyriešené elegantne (aj keď sa vraj v kľučke hromadia nečistoty, má to tak aj nový cee'd. Ale na druhú stranu 301 a C-Elyssé majú už v základe diaľkové ovládanie vrátane kufru - luxus.
O to viac ma štve, že niečo podobné robí aj moja oblúbená PSA - pri modeloch DS5, C-Elyssé a 301 sa dá kufor otvoriť len z miestav vodiča či klúčom(cez diaľkové ovládanie. Že vraj by kkľučka kazila dizajn - nemyslím si. Peugeoty 308 a 3008 to majú vyriešené elegantne (aj keď sa vraj v kľučke hromadia nečistoty, má to tak aj nový cee'd. Ale na druhú stranu 301 a C-Elyssé majú už v základe diaľkové ovládanie vrátane kufru - luxus.
Otvírání víčka z kabiny už má snad až na pár výjimek každý auto ne? Mě osobně to nevadí a jsem rád, klíč by mě ale vadil. Když tankuju a někdo se mnou je tak je zbytečný vytahovat klíček ze zapalovaní, mimoto se vypne rádio. Ale otvírání kufru jen z místa řidiče je nepraktický, klíček s dálkovým je fajn ale opět nemá vždy využití. Například když je auto v garáži, kde se nezamyká a člověk něco potřebuje v kufru tak zamrzí nutnost vlézt do kabiny a otevřít. Ale asi je to o zvyku. 😄
Sakra chlapi běžte si to auto a zamykání alespoň vyzkoušet. Vše je na centrál (dveře, víčko nádrže, kufr). Víčko nádrže se otevírá zatlačením na něj. Tedy, pokud je auto odemčeno, není třeba pro otevření jak nádrže, tak kufru řešit v kabině.
Tu je to jak v pomocné škole. 8-s
Ty musíš furt kritizovat, je to diskuse, můžem diskutovat o čem chcem, jestli se ti to nelíbí, nečti to..komplex z mládí?
Víčko nádrže se neotevírá z kabiny.
Takze musim sahat na vicko nadrze - no to je reseni jak noha, prave v zime, kdy je auto za 10 minut spinave jak prase... 😒
Stejně jako pak musíš sáhnout na kliku - pokud teda chceš do špinavého auta nastoupit.
Jinak podle tebe je otvírání víčka nádrže zevnitř auta špatně a zvenku taky špatně - holt kdo chce koncern poblít, grcku v sobě vždycky najde.
Jinak podle tebe je otvírání víčka nádrže zevnitř auta špatně a zvenku taky špatně - holt kdo chce koncern poblít, grcku v sobě vždycky najde.
Nevim, co mas za auto ty, ale klika u dveri z vnitrni strany u meho auta neni spinava a z vnejsi ji nechytam.
To, ze otvirani nadrze zevnitr auta je spatne jsi vycetl kde? Nic takoveho jsem nikde nenapsal. Napsal, jsem, ze nepouzitelna skrabka ve vicku nadrze je na h*vno. Skrabka (poradna se smetakem) patri do kufru. Tot vsjo...
To, ze otvirani nadrze zevnitr auta je spatne jsi vycetl kde? Nic takoveho jsem nikde nenapsal. Napsal, jsem, ze nepouzitelna skrabka ve vicku nadrze je na h*vno. Skrabka (poradna se smetakem) patri do kufru. Tot vsjo...
Já mám třeba škrabku v řidičových dveřích.
Nejprve je otevřu, pak nastartuju a pak teprve škrábu okna.
Pokud Škoda chtěla udělat řidičům laskavost, měla na tu škrabku najít místo právě tam a víčko nádrže měli udělat bez zátky (jak už tu někdo psal).
Nejprve je otevřu, pak nastartuju a pak teprve škrábu okna.
Pokud Škoda chtěla udělat řidičům laskavost, měla na tu škrabku najít místo právě tam a víčko nádrže měli udělat bez zátky (jak už tu někdo psal).
Souhlas. I kdyz mne vadi, ze kdyz otevru dvere neometeneho auta, tak snih mi napada dovnitr. Proto ji ma v kufru. Navic, je tak velka, ze by se do dveri stejne nevesla - mam kovovou, se smetakem na druhe strane.
S tím vypínačem je to nic moc přirovnání, ten používáš každý den a navíc má vždy dané svoje místo (tedy v té místnosti v které zapíná a vypína světlo), kdežto škrabku používáš jen v zimě a v autě svoje místo nemá, někdo jí má ve dveřích, někdo v přihrádce, někdo v kufru, tak jí šoupli do víka nádrže a nikde nepřekáží, má prostě v autě už svoje místo, já s tím problém nemám....
Jde o to, že když škrabku nemáš u sebe, ale v autě, tak když je s ledem na autě i vrstva sněhu a při otevírání dveří, když se dostáváš pro škrabu, tak ti napadá sníh na sedačku, což mě opravdu štve. Takhle vůbec "nelezeš" do auta a tou škrabou můžeš odstranit i sníh kolem dveří.
No nevím, jestli si takovouhle škrabkou pomůžeš při trochu větší vrstvě sněhu, to mi stačí ruka a vyjde to nastejno. Zbytek dořeší pořádná škrabka.
Jasně, a taky nemusíš jezdit přece autem, stačí MHD. :-!
Z jedné malé drobnosti, která se snaží aspoň trochu ulehčit práci řidiči, jste schopni napsat hotovou obžalobu na popravu. 8-s :no😒br />
Pořád lepší aspoň nějaká škrabka, než když je tam guvno.
Z jedné malé drobnosti, která se snaží aspoň trochu ulehčit práci řidiči, jste schopni napsat hotovou obžalobu na popravu. 8-s :no😒br />
Pořád lepší aspoň nějaká škrabka, než když je tam guvno.
Tak nějak. Ale u Rapidu to s absencí zámku nedomysleli. Jak jsem už psal, asi o tom zapomněli říct účetnímu, který zámek škrtnul. Tady je alespoň pěkně zamčená. 😄
Já už jsem se na toto téma jednou s někým bavil.
Nepředpokoládám, že lidi budou chodit krást tyto škrabky. Je to kus plastu mizivé hodnoty a když ji přemístíš do své kapsy, stane se z tebe prachobyčejnej zlodějskej lump. Tohle snad nebude stát lidem zato. 8-s
Nepředpokoládám, že lidi budou chodit krást tyto škrabky. Je to kus plastu mizivé hodnoty a když ji přemístíš do své kapsy, stane se z tebe prachobyčejnej zlodějskej lump. Tohle snad nebude stát lidem zato. 8-s
Říkám tomu nedomyšlenost. Jinak někteří jsou schopni z auta sundat i bezcennou nálepku/ nápis. Takže asi tak.
Mně ani tobě to za to jistě nestojí. Ale dejme tomu partu patnáctiletých puberťáků, kteří běhají po parkovišti a házejí po sobě škrabky, to už si celkem živě představit dovedu...
Ale taky musím dodat, že nejde celkem o nic. Škrabka je sice plus, ale hlavně podružná záležitost, kterou bude v této podobě uživatel používat jen do té doby, než si pořídí nějakou jinou, použitelnou i na vodu a sníh (tato je příliš malá - proto se ostatně vejde do toho víčka).
"Tragédia - na mojom Rapide zamrzlo viečko nádrže a tak nemám ako vybrať škrabku!" častá veta budúcich majiteľov Rapidu! 😄 >😒] (Viem, viečko sa dá otvoriť tlačidlom a je asi nepravdepodobné že zamrzne)
Popravde, ani ja to veľmi nechápem (z praktického hľadiska, marketing je niečo iné). Plus vidím akurát v tom, že vieš kde ju máš hladať a nemusíš pritom vybrať (pri prehrabovaní sa) obsah schránky pred spolujazdcom. Ináč to veľmi nechápem ani ja.
Ináč zaujímala by ma kvalita - nechcú nám súdruhovia zo Světa Motorů pripraviť porovnanie škrabiek na ľad? A čo tak duel Rapid verzus Octavia: porovnanie škrabiek - to bude najočakávanejšie porovnanie roka a na Auto.cz najdiskutovanejší článok! >😁 >😒]
Popravde, ani ja to veľmi nechápem (z praktického hľadiska, marketing je niečo iné). Plus vidím akurát v tom, že vieš kde ju máš hladať a nemusíš pritom vybrať (pri prehrabovaní sa) obsah schránky pred spolujazdcom. Ináč to veľmi nechápem ani ja.
Ináč zaujímala by ma kvalita - nechcú nám súdruhovia zo Světa Motorů pripraviť porovnanie škrabiek na ľad? A čo tak duel Rapid verzus Octavia: porovnanie škrabiek - to bude najočakávanejšie porovnanie roka a na Auto.cz najdiskutovanejší článok! >😁 >😒]
a skrabkou roka sa stava ...............
poprosim ticho.... dami a pani..................
je to velmi tesne .............
je to octavia :yes: :yes: :yes:
poprosim ticho.... dami a pani..................
je to velmi tesne .............
je to octavia :yes: :yes: :yes:
beztak to dopadne tak že jí prvně čapneš z nádrže, oškrabeš auto a pak jí zahodíš do přihrádky u spolujezdce.
Když tak čtu vaši diskuzu..... jsem ještě více rád za to, že mám vyhřejvaná skla ( přední/zadní) na autě >😁
Kdyby tam ta škrabka byla a Škodovka/novináři na ní pomalu nestavěli marketing značky, tak by mi ani nestálo za to na to reagovat. Ale oni z toho dělají bůhví co.
Škrabka je malá, stejně tak stěrka na vodu. Tím by se mi skla škrábat nechtěla, to opravdu ne.
Osobně mám škrabku a smeták na sníh v kufru, protože ten můžu otevřít aniž by mi do něj napadal sníh, narozdíl od dveří auta. Jak odmetu sníh, můžu otevřít dveře a vzít si škrabku z kastlíku před spolujezdcem bez obav. Když sníh není, můžu si škrabku vzít hned. Osobně nějakou extra výhodu umístění u víčka nádrže nevidím, alespoň pro mě. Sníh z auta odmetám vždy a všechen, protože doma parkuju v garáží a nemíním tam mít potom potopu 😄
Škrabka je malá, stejně tak stěrka na vodu. Tím by se mi skla škrábat nechtěla, to opravdu ne.
Osobně mám škrabku a smeták na sníh v kufru, protože ten můžu otevřít aniž by mi do něj napadal sníh, narozdíl od dveří auta. Jak odmetu sníh, můžu otevřít dveře a vzít si škrabku z kastlíku před spolujezdcem bez obav. Když sníh není, můžu si škrabku vzít hned. Osobně nějakou extra výhodu umístění u víčka nádrže nevidím, alespoň pro mě. Sníh z auta odmetám vždy a všechen, protože doma parkuju v garáží a nemíním tam mít potom potopu 😄
Orosený, těžce dýchající redaktor se rychlým, nervózním krokem blíží k vozidlu.... Ááááách, je tam. Má to škrabku, je to dobrý, hoši. >😒]
Mlhavé ráno kdekoliv v Česku : Orosený, těžce dýchající redaktor se rychlým, nervózním krokem blíží k vozidlu.....áááááách, už tam zase není. Škrabka fuč. Je to v pr.deli, hoši. >😁
Hmlistý večer pred Ikeou/Avionom Bratislava, všade tma, hmla a zima, predvianočné nákupy a pomedzi autá na parkovisku sa prediera cigáň. Udychčaný príde k Škodovške, z posledných síl vypáči viečko nádrže a... Nič. "Zase ma niekto predbehol...!"
V pozadí billboard s reklamou na Škodu Octavia: "Nová Škoda Octavia s bohatou základnou výbavou vrátane škrabky na ľad už za 15 000 eur!*
* Opísané vozidlo obsahuje prvky príplatkovej výbavy: škrabka na ľad - 780 eur.
V pozadí billboard s reklamou na Škodu Octavia: "Nová Škoda Octavia s bohatou základnou výbavou vrátane škrabky na ľad už za 15 000 eur!*
* Opísané vozidlo obsahuje prvky príplatkovej výbavy: škrabka na ľad - 780 eur.
Jako pěkné aut to je.I startovací cena je pěkná,ale už není pěkné co obsahuje střední výbava.Škoda jasně ukázala,že ji jde hlavně o fléétové zákazníky.Já sám mám osbní auto Fabiu,takže su škodovák,ale v jar👋léto chci něco nového většího kolem 450táců.A včera večer sem se asi nejspíš rozhod pro Ceed SW Exclusive 1.6 crdi 94Kw.Když srovnám výbavu motory tak škoda neobstojí ani v jednom.Myslel sem,že škoda bude trochu výbavově kopírovat Golf,ale to sem se sakra spletl. Pa pa Škodo je smutné ,že auto na kterým se očividně balík ušetřil a je výrobně levnější než starý model budte prodávat ještě dráž
Chtel bych se zeptat redakce, jestli nahodou nevedi, co se stalo s planovanym adaptivni tempomatem?
"Na testovaných vozech bylo vidět, že jsou to jen prototypy - ješte neměli škrabky na led ve víčkach nádrží." toto by písal pán Vaverka, pokiaľ by autá nemali škrabky.
Reportáž z Bratislavského autosalónu: "Z vozidiel škody boli preventívne(aby ich niekto neukradol) vybraté škrabky na ľad... Škoda totiž pripravila takú masívnu reklamnú kampaň, že by ľahko mohlo dojsť k odcuzeniu..."
Televízna reklama na Škodu Octavia: "Nová škoda Octavia - teď exkluzivně se zimnými pneumatikami a škrabkou na led zdarma)! Škoda, simply clever."
"Škoda. Simply plevel."
Cenník novej Škody Octavia: "Základná výbava: rádio Blues, elektrické ovládanie predných okien, plechové 15" disky, textilné čalúnenie, ŠKRABKA NA ĽAD..."
Na parkovisku pred nákupným centrom a servisom Škoda sa pýta cigáň ľudí: "Pánko, nechceli by ste kúpiť škrabku na ľad? Lacno! Značková..."
Reklama na Rapid v štýle reklamy na Favorit: "Nová Škoda Rapid, 5 exklusivných Simply Clever řešení, tady, tady, tady, tady a predevším tady - škrabka na led ve víčku palivové nádrže!"
A mohol by som pokračovať - HonemToProdej má dôstojného nástupcu!
Reportáž z Bratislavského autosalónu: "Z vozidiel škody boli preventívne(aby ich niekto neukradol) vybraté škrabky na ľad... Škoda totiž pripravila takú masívnu reklamnú kampaň, že by ľahko mohlo dojsť k odcuzeniu..."
Televízna reklama na Škodu Octavia: "Nová škoda Octavia - teď exkluzivně se zimnými pneumatikami a škrabkou na led zdarma)! Škoda, simply clever."
"Škoda. Simply plevel."
Cenník novej Škody Octavia: "Základná výbava: rádio Blues, elektrické ovládanie predných okien, plechové 15" disky, textilné čalúnenie, ŠKRABKA NA ĽAD..."
Na parkovisku pred nákupným centrom a servisom Škoda sa pýta cigáň ľudí: "Pánko, nechceli by ste kúpiť škrabku na ľad? Lacno! Značková..."
Reklama na Rapid v štýle reklamy na Favorit: "Nová Škoda Rapid, 5 exklusivných Simply Clever řešení, tady, tady, tady, tady a predevším tady - škrabka na led ve víčku palivové nádrže!"
A mohol by som pokračovať - HonemToProdej má dôstojného nástupcu!
tu nejde teraz o skrabku.. octavia bude fajn auto.... 😉 skrabka je len specialitka sefkuchara skodovky 😄 - stary superb mal napr dazdnik vo dverach [odkaz] , skodovka ma rada taketo srandy nemajme to za zle.... vacsinou ide o prijemne a prakticke veci.....
skor mi na octavke vadi jej dizajn..... uz to so skdovkou nema vela spolocneho... je to taka audinka s okridlenym sipom..... po skodovke ani naznak...
skor mi na octavke vadi jej dizajn..... uz to so skdovkou nema vela spolocneho... je to taka audinka s okridlenym sipom..... po skodovke ani naznak...
Kia Ceed už taky nemá nic společného s 1. generací. Je to takový klín pod vrata. Po Kia ani náznak...
prave naopak..... prave novy ceed je predstavitel aktualnej tigrej masky kie :yes: stary ceed nema vela s kiou spolocneho.. vychadzal totiz este dizajnovo zo starej corolly [odkaz] ... skus sa pozriet na novy ceed na novy carens alebo rio a kazdemu je jasne ze aktualne kie maju jasny rukopis 😉
kia sa prave aktualnymi generaciami modelov dostala dizajnovo na jednu vlnu.... :yes😒br />
stare kie za vela nestali.... lebo ich dizajn bol nejasny a kazde auto vyzeralo uplne inak... ale dnes ma kia jasnu a nezamenitelnu tvar... znacka nasla svoju tvar a svoj rukopis :yes:
kia sa prave aktualnymi generaciami modelov dostala dizajnovo na jednu vlnu.... :yes😒br />
stare kie za vela nestali.... lebo ich dizajn bol nejasny a kazde auto vyzeralo uplne inak... ale dnes ma kia jasnu a nezamenitelnu tvar... znacka nasla svoju tvar a svoj rukopis :yes:
Zasmál jsem se, děkuji! >😁 :yes:
Ponuka Škody auto obsahuje okrem áut aj napr. Bicykle a niake reklamné predmety. Novým prírastkom bude škrabka na ľad*.
*Nutné dokúpiť Škodu Rapid alebo Octavia.
Respektívwe: "Zoznam originálneho príslušenstva k škrabke na ľad Škoda: osobný automobil Škoda Rapid, osbný automobil Škoda Octavia. Cenník: cena o😜 13 000 eur.
Reklama na škrabku na ľad Škoda: "Akcia! Kúpte si novú škrabku na ľad Škoda a dostanete zdarma automobil Škoda Rapid!*
*Cena od 13 000 eur.
*Nutné dokúpiť Škodu Rapid alebo Octavia.
Respektívwe: "Zoznam originálneho príslušenstva k škrabke na ľad Škoda: osobný automobil Škoda Rapid, osbný automobil Škoda Octavia. Cenník: cena o😜 13 000 eur.
Reklama na škrabku na ľad Škoda: "Akcia! Kúpte si novú škrabku na ľad Škoda a dostanete zdarma automobil Škoda Rapid!*
*Cena od 13 000 eur.
Já v zimě přijdu k autu, nastartuju, pustim klimu, zatopím, ze dveří vezmu škrabku (ke který mám přidělanou růžovou rukavici, aby mi nezmrzli prsty, a jdu škránat. A za ty 3-5 minut mám teplo i oškrábáno, a můžu jet jen ve svetru... Škrabka na víčku nádrže je na nic.
Dále by mně zajímalo, kdy škodofka přejde na bezvíčkové otevírání nádrže. To je podle mně simply clever... A nic lepšího nikdo nevymyslí...
Dále by mně zajímalo, kdy škodofka přejde na bezvíčkové otevírání nádrže. To je podle mně simply clever... A nic lepšího nikdo nevymyslí...
ja mam tiez skrabku na lad... ale trikrat robustnejsiu a silnejsiu ako ta v octavke.. lebo pri pohlade na tu skrabku co vidim na obrazku tak ta by mi asi praskla v zime pri prvom pouziti ;-\
ale ako pre grekov alebo talianov preco nie... tam im postaci aj takato saplava skrabka >😁
ale ako pre grekov alebo talianov preco nie... tam im postaci aj takato saplava skrabka >😁
No vidíš, škrabku už máš, to je dobrý začátek... tak teď už jen to auto, co 😉 ?
Do diskuzí obvykle nepřispívám, ale přečtěte si, milá redakce, Váš výplod celodenní práce. Myslím, že jsme si zasloužili dostat komplexnější informace a ne pouze to, že 1.8 docela jede a že jste našli u nádrže škrabku plus pár opravdu drobných postřehů. Myslím si, že více postřehů si dokáže kdokoliv vyfabulovat z již známých informací a fotek od stolu v redakci.... tyto Vaše online jízdní dojmy pokládám za velmi chabý přenos informací pro nás, které uvedený vůz zajímá... :no:
vy cesi ste ako my slovaci podobni... ustavicne s niecim nespokojni
mas online minutu po minute napisane dojmy z interieru z jazdy z pouzitej techniky. Si myslis ze pri prvom zoznameni sa s autom a par minutach jazdy mozes napisat zaver ako po teste na 50 tisic km? sa spamataj..... dlhodobe testy este len pridu vydrz...
mozno ty by si si sadol do auta a napisal nam viac... takych sikovnych je plny internet
ja nahodou hodnotim tento pocit redakcie ako vyborny a je to lepsie ako nejaky celodenny suhrn kde by redakcia na nejake dojmy zabudla a clovek by sa stratil v informaciach.... :yes:
mas online minutu po minute napisane dojmy z interieru z jazdy z pouzitej techniky. Si myslis ze pri prvom zoznameni sa s autom a par minutach jazdy mozes napisat zaver ako po teste na 50 tisic km? sa spamataj..... dlhodobe testy este len pridu vydrz...
mozno ty by si si sadol do auta a napisal nam viac... takych sikovnych je plny internet
ja nahodou hodnotim tento pocit redakcie ako vyborny a je to lepsie ako nejaky celodenny suhrn kde by redakcia na nejake dojmy zabudla a clovek by sa stratil v informaciach.... :yes:
Milý toppere, pokud s jedním autem strávím celé dopoledne a s druhým autem celé odpoledne, tak bych - pokud by to byla moje práce, vyplodil sakra obsáhlé první dojmy obsahující komplexnější dojmy z obou aut včetně jejich porovnání a popisu jejich jízdních vlastností, spotřeby, obsluhy, zpracování apod. Konkurence skutečně svojí práci předvedla mnohem lépe a zdejší e😜erti se prezentovali spíše jako výletníci s půjčeným autem od Hertzu na letišti...
tak tady se zase musím zastat tohoto webu. Konkurence odvedla lépe? A kdo? Prakticky nikde první dojmy nejsou, jen ceníky a obecné opisovačky z novinářských zdrojů... Jinak nic. A to půlminutové video na konkurenčním webu... no opravdu pecka >😒]
tady alespoň čtu nějaké reálné dojmy a ne PR básničky z katalogů... Neříkám, že to je bůhví co, ale lepší když kape. Nemusí hned pršet :-!
tady alespoň čtu nějaké reálné dojmy a ne PR básničky z katalogů... Neříkám, že to je bůhví co, ale lepší když kape. Nemusí hned pršet :-!
Toppere, je pravda, že Novinky.cz, a Idnes.cz napsali naprosto suprově test auta. Nějaký doplňování po minutách, nebo radostné výkřiky o škrabce tam fakt nenajdeš... Od AUTOwebu bych taky čekal víc.Kor když od pátku už tady čteme, jak v pondělí... A ejhle, je úterý, a zas skoro nic...
a co ocakavas? redakcia si sadne za volant spravi par km aj to s roznymi motormi, osaha si interier skusi navigacny system, pomera dlzku kufra a kazdy tu chce dojmy ako z testu na 50tis km..... ja vam ludia nerozumiem.... ta ustavicna nespokojnost a rypanie do kazdeho.... len si vsimni moj prispevok par riadkov vyssie kde pisem ze mam silnejsiu skrabku v aute na lad ako ta v octavke a uz mi nejaky vtipalek napise ze ano skrabku uz mas uz len to auto ze? Totalna buzeracia bezdovodna zbytocna nezmyselna , ludia sa asi nudia.... vsimol som si ze ludom robi dobre ked maju moznost rypnut si... ci uz maju dovod ci bezdovodne to je jedno... musia si ulavit :yes:
No v dnešní době netobooků, tabletů, ipodů a podobných vychytávek bych očekával něco obsáhlejšího a možná i líp napsanýho. Tohle je hodně málo. Jak je možný, že web, kterej není zaměřen na auta, zveřejní v odpoledních hodinách naprosto korektní test, kde najdeš všechno... Prostě tohle mi přijde jako zadní vrátka pro další článek, nedej bože další články...
To co dnes auto.cz předvedlo nechápu. Stěžejní model Škodovky nová OCTAVIA a žádné video z jízdy nebo rozsáhlá fotogalerie atd. V dnešní době vyspělých technologií to zavání amatérizmem. I bulvární plátky i-dnes nebo novinky dělají svoji práci na venek lépe. Nedivím se lidem co tady celý den kroutí hlavou nad svojí klávesnicí. Propásli jste toho dnes opravdu hodně :no:
Za prvé jsem fanda škodovky (než se na mně sesypou ostatní fandové). Líbí se mi co dělají a jak to dělají...ale proč, proboha škodovky s menšími než 19ti palcovými disky vypadaj tak příšerně...viz modrá chudobka na snímcích, nebo Rapid...Sám vlastním Supa Combi 4x4, spokojenost veliká (je to moje pátá škodovka v řadě), ale se zimními galuskami na plechách je to hnus fialovej velebnosti...
A kdo tě nutí mít na zimu galusky na plechu?
Octavia míří nebezpečně vysoko do vod střední třídy... Přitom škrabka jako v lowendovém Rapidu 8-s No já nevím, osovně bych od Octavie čekal přinejmenším elektricky vyhřívanou škrabku, nebo ještě lépe elektrické rozmrazovací škrabku >😒] I když to asi bude až v Superbu III ve spolupráci s Mountfieldem 😉
Škrabku bych nechal škrabkou, když ji redakce potřebuje zmiňovat.. Mně by spíš zajímalo head to head porovnání torzka vs. multi-link, no snad se ho dočkáme.
Co jsem si přečetl, tak bez škrabky se v diskuzi neobejde jen banda postiženejch dikutérů. :-! :no:
Bez skrabky se pul dne neobesla titulka tohoto clanku i celeho auto.cz, proto si z ni vsichni delaji srandu - v noci ji redakce radeji vymenila za jiny obrazek. Ty se tim ale radeji netrap, mohla by se ti zavarit hlavicka... >😒]
Já vím, že zrovna ty patří do té diskuzní skupiny, která na víc, než na tu škrabku tak nějak nemá.
Tak se za to nestyď, že zde trapně donekonečna omíláš jednu prkotinu a nehaž to na mě. Mi je z vás na blití. 8-s :no😒br />
PS: A jestli jsi tu titulku o škrabce nepochopil, tak věř, že to tam redakce dala kvůli takovým prosťáčků,, kteří se bez ní neobejdou. Aspoň se na vás dá vydělat, když už nic. :-!
Tak se za to nestyď, že zde trapně donekonečna omíláš jednu prkotinu a nehaž to na mě. Mi je z vás na blití. 8-s :no😒br />
PS: A jestli jsi tu titulku o škrabce nepochopil, tak věř, že to tam redakce dala kvůli takovým prosťáčků,, kteří se bez ní neobejdou. Aspoň se na vás dá vydělat, když už nic. :-!
Jak jsem psal, nesnaz se nad tim premyslet... :-!
Já nad tebou přemýšlet vůbec nemusím, mám již dlouho jasno. :-!
Buď se snažíš být tak křečovitě vtipný, až jsi trapný, nebo jsi jen obyčejnej hlupec. Ale vypadá to na kombinaci obého.
Buď se snažíš být tak křečovitě vtipný, až jsi trapný, nebo jsi jen obyčejnej hlupec. Ale vypadá to na kombinaci obého.
je ti z nás na blití ale plky v diskusi ti jdou dobře >😒] 8-s já tu škrabku nezdůrazňoval, ale když auto.cz jinak nedá... tady se hraje na samé podstatné detaily jako 2 l PETka, škrabka, měkčené plasty >😁 I když měkčené plasty už vlastně od příchodu Rapida nejsou povinností.
...se pomalu ale jistě stává legendou 😄
Osobně mi ale vadí ta "demence" při vybavování auta - a to nejen u Škody.
Osobně je mi rádio s blůtůt, nebo připojení na net k ničemu, ale za vyhřívané čelní sklo a vyhřívaný volant bych připlatil bez keců.
Jenže - není to možné.
Vyhřívané čelní sklo nabízí jen pár výrobců a jen k některým modelům s určitou úrovní výbavy, vyhřívaný volant pak dává jen lux a korejci...
Osobně mi ale vadí ta "demence" při vybavování auta - a to nejen u Škody.
Osobně je mi rádio s blůtůt, nebo připojení na net k ničemu, ale za vyhřívané čelní sklo a vyhřívaný volant bych připlatil bez keců.
Jenže - není to možné.
Vyhřívané čelní sklo nabízí jen pár výrobců a jen k některým modelům s určitou úrovní výbavy, vyhřívaný volant pak dává jen lux a korejci...
Naprostej souhlas. Dneska se můžeš z auta připojit i na veřejný záchodky a zamluvit si tam kabinku, ale budeš ráno poskakovat kolem zamrzlýho okna a řídit v rukavicích.
Vyhřívané čelní sklo je v mainstreamu už tradicí u Fordu a vyhřívanej volant zase u Opelu, kde si ho dokoupíš i do Corsy v ceně 220 tisíc. Zkraje prosince ho dokonce dávali (v paketu Zimní výbava) k novýmu autu jako bonus.
Vyhřívané čelní sklo je v mainstreamu už tradicí u Fordu a vyhřívanej volant zase u Opelu, kde si ho dokoupíš i do Corsy v ceně 220 tisíc. Zkraje prosince ho dokonce dávali (v paketu Zimní výbava) k novýmu autu jako bonus.
Vyhřívanej volant bych bral všema deseti.
Vyhřívaný sklo taky není k zahození, ale že bych po něm extra toužil, to ne.
Ale vyhřívaný sesle mi příjdou jako strašná zbytečnost. Pokud teda někdo nejezdí v promrzlým autě v triku a šortkách >😒]
Vyhřívaný sklo taky není k zahození, ale že bych po něm extra toužil, to ne.
Ale vyhřívaný sesle mi příjdou jako strašná zbytečnost. Pokud teda někdo nejezdí v promrzlým autě v triku a šortkách >😒]
Tady je zas bojů o tom, jaká je Octavia třída. věřte, že 99% lidí, co si jí půjde koupit a ni netuší, že nějaké třídy jsou a když náhodou tuší, že se to nějak rozděluje, tak stejně neví jak a je jim to jedno. Je úplně jedno, jestli jí někdo řadí tam, či jinam. Hlavní je, co auto jako celek nabídne. Pokud jí budou srovnávat se střední třídou, tak se prostě ukáže, že ve spoustě vlastnostech bude horší a pokud jí budou srovnávat v nižší střední, tak zase nejspíše bude ve spoustě vlastnostech lepší (neplatí to obecně, vždycky je někdo v něčem lepší a v něčem horší). Prostě je to auto, co se bude srovnávat mezitřídně a jednou bude lepší, jednou horší. Nic víc, nic míň. Opravdu nechápu, proč se tu skoro na krev každý bije za to, aby prosadil svou pravdu o tom, jaká to je třída, místo toho, aby se na auto podíval jako na celek a udělal si názor na auto samotné a ne na jeho zařazení. Já osobně jsem názoru, že je to prostě nižší střední třída, ale jestli to budou srovnávat s M6, mondeem, insignií, passatem, nebo polem a yerisem, tak mi to žíly trhat nebude.
Vito, co ten obrat? Vcera jsi tady vyrvaval v jine diskusi, ze Octavku do stredni cpou akorat Skodahateri (podle tebe zrejme vsichni, kdo neejakuluji pri kazde zmince o Skodovce a dokazi se podivat nejenom na jeji plusy ale vidi i jeji nedostatky).
Kdyz ti bylo dokazano, ze pise tradicne nesmysly a ze to delaji novinari a Skoda fans, resp. Skoda prodejci jako Xavier (viz. vyse), tak najednou ti na tride nezalezi.
S*res si do huby jako vzdycky... 8-s :no:
Kdyz ti bylo dokazano, ze pise tradicne nesmysly a ze to delaji novinari a Skoda fans, resp. Skoda prodejci jako Xavier (viz. vyse), tak najednou ti na tride nezalezi.
S*res si do huby jako vzdycky... 8-s :no:
Tak jsem odhlásil, aby jsem si přečetl, co za myšlenkové pochody tě zase postihlo a co jsi OPĚT nepochopil. A musel jsem si tě odstranit z HL, protože tvá opětovné nepochopení a vytržení z kontextu je opět ukázkové. Vím, že jakékoliv více než dvouslovné spojení je nad tvé možnosti pochopení, ale pokud to nejsi schopný přečíst i s příspěvkem, na který reaguji a nebo to pochopit (tvůj prim zde na ACZ a věřím že i jinde), tak prosím nereaguj. Nevím, proč ztrácím svůj čas s vysvětlováním někomu, kdo to stejně nepochopí, ale pokusím se to napsat tak, aby to i Katikakus (to jsi ty, aby jsi byl v obraze) pochopil. V mém příspěvku, který zde zmiňuješ a který jsi opět nepochopil a vytrhnul jsi ho z kontextu, píšu, že největší problémy se zařazením Octavie do třídy mají Škodahateři a řadí ji do skupin podle toho, jak se jim to hodí. Stejně tak, jako zde píši i to, že Octavii řadím do nižší střední.
Možná se ti zdá divné, že někteří lidé se nestydí říci, že se jim hezké auto líbí (podle tebe ejakulují, nejspíše tvá osobní zkušenost s auty), ale tak je to i u jiných věcí. Každý normální chlap se také otočí za pěknou ženskou. Stejně tak se člověk zajímající se o auta otočí za pěkným autem. (vím, že vysvětlovat to někomu, kdo má zkušenosti s ejakulováním nad cihlově zrzavou Sportage je těžké, ale zkus zajít do sapy a možná tam někde potkáš zrzavou obtloustlou asiatku a pak poznáš, co to znamená, když se otočíš za tím, co se ti líbí)
Zkus si to přečíst pomalu alespoň třikrát a dělat si z toho poznámky, než zase zareaguješ úplně zcestně.
Možná se ti zdá divné, že někteří lidé se nestydí říci, že se jim hezké auto líbí (podle tebe ejakulují, nejspíše tvá osobní zkušenost s auty), ale tak je to i u jiných věcí. Každý normální chlap se také otočí za pěknou ženskou. Stejně tak se člověk zajímající se o auta otočí za pěkným autem. (vím, že vysvětlovat to někomu, kdo má zkušenosti s ejakulováním nad cihlově zrzavou Sportage je těžké, ale zkus zajít do sapy a možná tam někde potkáš zrzavou obtloustlou asiatku a pak poznáš, co to znamená, když se otočíš za tím, co se ti líbí)
Zkus si to přečíst pomalu alespoň třikrát a dělat si z toho poznámky, než zase zareaguješ úplně zcestně.
Pokusis se obkecat nesmysl, nakakalel sis do huby a smrdis.
Zrejme se v tom Vodafone docela nudis, ze mas tolik casu.
Zrejme se v tom Vodafone docela nudis, ze mas tolik casu.
>😁 teď jsi mě úplně odrovnal. Nevím, jak s tím dokážu žít. >😁
Jde vidět, že máš opravdu mezery v chápání psaného textu. :-!
Pořád mě to vychází, že OIII zůstává daleko za očekáváním především jizdními vlastnostmi. Už i redaktoři opatrně mluví o nejistém podvozku a to se prosím jezdí v Portugalsku s perfektním povrchem. O žádném generačním skoku nemůže být vůbec řeč, spíše se jedná o pořádný sestup. Zdá se, že redaktoři se srovnání s konkurenty ( Focus, korejci ) bojí jak čert kříže, protože výsledek je nasnadě : OIII prostě je jízdně horší a pravděpodobně se nepovedla tzn zaostává i za stávající generací OII. Múj odhad vývoje prodejů : OIII utrpí v Čechách stejný propadák jako Rapid a ani fleetové prodeje to kvůli krizi nezachrání.
Já mám z toho hlavně takový pocit, že psali nějaké nic neříkající prvotní dojmy. Občas nějaké nadšení, občas nějaká kritika. Podobné to je na všech ostatních serverech, kde se vše psalo v takové dost obecné rovině bez nějakého přirovnání. Počkám si na ucelený článek, který určitě na ACZ bude, kde by mohli být informace ucelené s větší vypovídající hodnotou.
Tím se předem přimlouvám u ACZ, aby tam dali své dojmy v porovnání se známou konkurencí, aby alespoň prvotní obrázek byl s informacemi, které něco řeknou. Prozatím úplně nevím, co si o tom myslet, jestli se to povedlo, nebo nepovedlo.
Na jedno serveru píšou o spotřebě 9 litrů s 1,2TSI, ale pak tam v tom samém článku je napsáno, že při svižné jízdě, kdy pískají kola v zatáčce, občas chyběl výkon při výjezdu ze zatáčky. Tuhle větu si přeložím tak, že na to šlapali tak, že měli na podleze vyšlápnutý důlek. Takže informace o tom, jaká je spotřeba=0. A předpokládám že podobné testování prováděl každý novinář. Tedy zkusit co to dá, jak to sedí, zatáčí, zabírá.
A pak nevím, jestli tedy informace prvotně podané jsou všechny brány z pohledu maximálně "ždímaného" auta, nebo jestli to mám brát jako finální info. Například i u i30 podvozek převážně chválí, ale když se provádělo prvotní testování, tak taky neopomněli sem tam něco vytknout, protože to také zkoušeli na limitu.
Tedy počkám si na ucelené info a hlavně osobní seznámení. Prozatím k tomu z pohledu jízdy zaujmu neutrální pohled.
Tím se předem přimlouvám u ACZ, aby tam dali své dojmy v porovnání se známou konkurencí, aby alespoň prvotní obrázek byl s informacemi, které něco řeknou. Prozatím úplně nevím, co si o tom myslet, jestli se to povedlo, nebo nepovedlo.
Na jedno serveru píšou o spotřebě 9 litrů s 1,2TSI, ale pak tam v tom samém článku je napsáno, že při svižné jízdě, kdy pískají kola v zatáčce, občas chyběl výkon při výjezdu ze zatáčky. Tuhle větu si přeložím tak, že na to šlapali tak, že měli na podleze vyšlápnutý důlek. Takže informace o tom, jaká je spotřeba=0. A předpokládám že podobné testování prováděl každý novinář. Tedy zkusit co to dá, jak to sedí, zatáčí, zabírá.
A pak nevím, jestli tedy informace prvotně podané jsou všechny brány z pohledu maximálně "ždímaného" auta, nebo jestli to mám brát jako finální info. Například i u i30 podvozek převážně chválí, ale když se provádělo prvotní testování, tak taky neopomněli sem tam něco vytknout, protože to také zkoušeli na limitu.
Tedy počkám si na ucelené info a hlavně osobní seznámení. Prozatím k tomu z pohledu jízdy zaujmu neutrální pohled.
Mně by zajímalo, kde jste vy všichni teoretici vzali, že v Portugalsku je perfektní povrch.
Portugalsko není závodní okruh, je to země a jako každá jiná země má dobré i horší cesty.
Sice je fakt, že na Polsko a Bulharsko se hned tak chytat nebude, ale pokud by Škoda chtěla být tak průhledně pokrytecká, a chtěla udělat prezentaci jen na perfektním povrchu, mohli si na to klidně najít destinaci i v ČR.
A úryvek z textu: "Při běžné jízdě po alespoň přijatelně kvalitní silnici...".
Portugalsko není závodní okruh, je to země a jako každá jiná země má dobré i horší cesty.
Sice je fakt, že na Polsko a Bulharsko se hned tak chytat nebude, ale pokud by Škoda chtěla být tak průhledně pokrytecká, a chtěla udělat prezentaci jen na perfektním povrchu, mohli si na to klidně najít destinaci i v ČR.
A úryvek z textu: "Při běžné jízdě po alespoň přijatelně kvalitní silnici...".
A je to tady - prví jízdní dojmy jsou opravdu první. A to je třeba ocenit. Ne, vlastně, ne je třeba to pořádně poplivat.
Škoda auto totiž naprosto pokrytecky a podlézavě udělala předváděčku nové Octavie na jihu.
Samozřejmě motivem nebyl mizerný stav namrzlých a silničáři ignorovaných českých cest spolu s nejistou předpovědí počasí, ale sprostá touha opít ty novinářský teplým počasím a supermegakvalitními cestami, neboť v Portugalsku jiné, než supermegakvalitní cesty nejsou.
Výsledkem je fakt, že si něteří ani nevšimli, že vzádu je lešeňovka místo multilinku a považují tak jízdní vlastnosti za stejné jako v esklase na vzduchu.
Však on to první "objektivní" test v ČR srovná do latě, že?
Nová Octavia je přesně taková, jaká má být.
Při dnešním enormním tlaku na cenu musela o něco přijít, při stále se zvyšující náročnosti kupujících ale zase musela něco dalšího dostat a zároveň mít prostor pro další úpravy cen.
Prodávat oholené verze druhé generace za tři kila nešlo do nekonečna.
OIII tedy nabízí to, předchozí dvě generace - prostor, obří kufr, nadčasový design a v rámci třídy i dobrou jízdu. Na rozdíl od předchozí generace ale "nehází perly sviním" (nebrat osobně) a nedává tedy např. technicky vychytaný podvozek těm, kteří o něj jednak nestojí a jednak ho ani nevyužijí a neocení.
Jó - ta škrabka...Tak tu jednou ocení všichni!
Bravo Škoda :yes:
Škoda auto totiž naprosto pokrytecky a podlézavě udělala předváděčku nové Octavie na jihu.
Samozřejmě motivem nebyl mizerný stav namrzlých a silničáři ignorovaných českých cest spolu s nejistou předpovědí počasí, ale sprostá touha opít ty novinářský teplým počasím a supermegakvalitními cestami, neboť v Portugalsku jiné, než supermegakvalitní cesty nejsou.
Výsledkem je fakt, že si něteří ani nevšimli, že vzádu je lešeňovka místo multilinku a považují tak jízdní vlastnosti za stejné jako v esklase na vzduchu.
Však on to první "objektivní" test v ČR srovná do latě, že?
Nová Octavia je přesně taková, jaká má být.
Při dnešním enormním tlaku na cenu musela o něco přijít, při stále se zvyšující náročnosti kupujících ale zase musela něco dalšího dostat a zároveň mít prostor pro další úpravy cen.
Prodávat oholené verze druhé generace za tři kila nešlo do nekonečna.
OIII tedy nabízí to, předchozí dvě generace - prostor, obří kufr, nadčasový design a v rámci třídy i dobrou jízdu. Na rozdíl od předchozí generace ale "nehází perly sviním" (nebrat osobně) a nedává tedy např. technicky vychytaný podvozek těm, kteří o něj jednak nestojí a jednak ho ani nevyužijí a neocení.
Jó - ta škrabka...Tak tu jednou ocení všichni!
Bravo Škoda :yes:
Aleš (auto.cz) 07.01. 17😁4
Cituji : "Jinak, jsem za ACZ na místě a s potěšením mohu konstatovat, že zdejší okresky jsou rozhodně těm našim poměrně podobné"
Kdo umí číst, je ve výhodě a neblábolí o megakvalitních portugalských silnicích. 😉 Na některé zdejší diskutéry prostě Octavie působí jak rudej hadr na býka.
Cituji : "Jinak, jsem za ACZ na místě a s potěšením mohu konstatovat, že zdejší okresky jsou rozhodně těm našim poměrně podobné"
Kdo umí číst, je ve výhodě a neblábolí o megakvalitních portugalských silnicích. 😉 Na některé zdejší diskutéry prostě Octavie působí jak rudej hadr na býka.
Nevkládej mi do úst fráze, které jsem ani nenaznačil a už vůbec nenapsal. Že by Škoda udělala záměrně předváděčku v Portugalsku kvůli silnicím za účelem oblbnout testovací jezdce je tak absurdní, že by to snad nikoho soudnýho ani nenapadlo. Co dovozuji ze střípků v rúzných médií je, že OIII je prostě technicky za OII v třídním srovnání jízdních vlastností musí být zákonitě podprůměr ( no multilink, no flexiRide ) - cenově ovšem drží nadprůměr. Výsledek - OII v roli Octavie Tour bude mohem lepší kauf a disproporce přinutí výrobce poskytnout výraznou slevu. Vychází mi, že to bude prodejní debakl což škodovce nepřeji ale s ***y v cenovým oddělení si jednou bude muset nabít hubu.
Jaký podprůměr?
Před pár lety to vypadalo, ža za chvíli bude mít celá nižší střední vzadu víceprvky a ty se pak pomalu začnou stěhovat níž.
Teď je jasné, že výrobci od nabídky technicky vyspělých řešení pro levnější modely ustupují - logický důsledek doby a tlaku na cenu.
Průměr tedy poněkud klesl směrem k těm lešeňovkám, takže o podprůměru bych moc nemluvil.
Co se týká Touru, tak toho má nahradit Rapid.
Před pár lety to vypadalo, ža za chvíli bude mít celá nižší střední vzadu víceprvky a ty se pak pomalu začnou stěhovat níž.
Teď je jasné, že výrobci od nabídky technicky vyspělých řešení pro levnější modely ustupují - logický důsledek doby a tlaku na cenu.
Průměr tedy poněkud klesl směrem k těm lešeňovkám, takže o podprůměru bych moc nemluvil.
Co se týká Touru, tak toho má nahradit Rapid.
Promiň ale věta "Na rozdíl od předchozí generace ale "nehází perly sviním" (nebrat osobně) a nedává tedy např. technicky vychytaný podvozek těm, kteří o něj jednak nestojí a jednak ho ani nevyužijí a neocení" je žvást letošního roku i když toho máme ještě dost před sebou. Přesně si pamatuji kecy stále opakující mantru posledních pěti let o "sofistikovaném vícebodovém zavěšení" které technicky vysoce převyšuje jednoduché řešení ( Kia, Hyundai, francouzi, Opel ). Najednou Škodovka dostala jednoduché řešení a šokovaní pisálci jen stěží, opatrně a po kouskách přiznávají nejistotu i v běžných jízdních situacích.
Kia a Hyundai v konkurenčních modelech k Octavii víceprvek vzadu mají a to ve všech verzích.
Zkus si uvědomit co píšu.
Samozřejmě je víceprvek lepším řešením, ale pokud je tlak na cenu takový, jaký dnes je, tak je zkrátka zbytečný.
Dříve šlo dát na auto technicky sofistikovanou a drahou nápravu a poukazovat v reklamě na skvělé jízdní vlastnosti, dnes se ale zákazník ptá, k čemu mu to bude a jestli se mu to vyplatí - a pokud kupuje 1,6TDI, či 1,2TSI tak je jasné, že nevyplatí.
Naopak u silnějších motorizací je jasné, že zákazník požaduje výkony bez kompromisů, za které je ochoten připlatit a víceprvek je tak samozřejmostí.
Octavia III je zkrátka výsledkem kompromisu, který dnešní doba vyžaduje a jako taková se povedla.
Zkus si uvědomit co píšu.
Samozřejmě je víceprvek lepším řešením, ale pokud je tlak na cenu takový, jaký dnes je, tak je zkrátka zbytečný.
Dříve šlo dát na auto technicky sofistikovanou a drahou nápravu a poukazovat v reklamě na skvělé jízdní vlastnosti, dnes se ale zákazník ptá, k čemu mu to bude a jestli se mu to vyplatí - a pokud kupuje 1,6TDI, či 1,2TSI tak je jasné, že nevyplatí.
Naopak u silnějších motorizací je jasné, že zákazník požaduje výkony bez kompromisů, za které je ochoten připlatit a víceprvek je tak samozřejmostí.
Octavia III je zkrátka výsledkem kompromisu, který dnešní doba vyžaduje a jako taková se povedla.
Dnes jsem jel okolo jedenáctý po D11 z Prahy. Hned na začátku jsme si s manželkou všimli nový OIII v červený barvě. Tak jsme se dívali. Předek se povedl, fakt hezký... Z boku už to taková sláva není, zase základ 15 kola bez krytů, a můžu říct, že zadní polovina auta je docela hrůza... A ta zvedající se linka bočních oken tomu těžce ublížila... No a pak zadek. Ve chvíli, kdy manželka řekla, že je to jak rozšláplá žába, a že ty šikmý prolisy jsou ošklivý, jsem jí dal za pravdu. Ale co mě překvapilo nejvíc, jsou zadní světla. OK, 2 světelný trubice super, C jako vyšitý, ale pak frajer vyhodil blinkr, a to jsem málem vypad z auta. Obyčejnej blinkr, líná žárovička, blííík blííík. Fakt jsem myslel, že tam budou aspoň diody. Tohle je prostě úlet...
Upozorňuju, že jde o můj postřeh. A design jsem nestudoval, tak se omlouvám všem vystudovaným designérům, kteří tady píšou jistě obhajitelné, skoro diplomové, práce o překrásném a nadčasovém designu OIII.
Upozorňuju, že jde o můj postřeh. A design jsem nestudoval, tak se omlouvám všem vystudovaným designérům, kteří tady píšou jistě obhajitelné, skoro diplomové, práce o překrásném a nadčasovém designu OIII.
Na design mám stejný názor jak vy, předek pěkný, z profilu nic moc a zadek se mi vůbec nelíbi.
Octavia 2 FL pro mě pořád zůstane nejkrásnější Octávií :yes:
Octavia 2 FL pro mě pořád zůstane nejkrásnější Octávií :yes:
Mám předchozí variantu OII 1,8 TSI 118kW. Ve 160tKm se rozsvítila kontrolka mazání...diagnoza vychozené uložení klikového hřídele... :no:
A taky již zmíněná jízda po děravých cestách by byla zajímavá.