Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Porsche 911 Carrera 4: První jízdní dojmy

Je nová Carrera 4 opravdu lepší než dřív? Vypravili jsme se to zjistit na alpské silničky.
Zpět na článek
11. 1. 2013 09:21
Re: PORSCHE
Chtěl jsem pod článek napsat komentář, ale třásly se mi prsty.
A teď - přečetl jsem tohle za zase se mi třesou.

Já si tu 911 fakt musím koupit, číst o ní nemůžu a psát už teprv ne :-)
11. 1. 2013 01:19
fotogalerie
Už jsem si myslel že nové stránky fungují ale opět jsem narazil na problém, když si otevřu nějakou fotku ve fotogalerii tak už se k ní nemohu vrátit, už se mi znova neotevře, stalo se to tu někomu? Nevíte co stím?
10. 1. 2013 22:14
Re: PORSCHE
Ještě jsem tady... ;-) :yes:
Avatar - Emel
10. 1. 2013 21:36
Re: Ist es überhaupt möglich?
Co k tomu také dodat? 911 je ikona a bez osobní zkušenosti můžu jen číst a šoupat nohama :-). Jistě, dal by se zahájit flame, jestli náhodou není Skyline lepší...
10. 1. 2013 21:00
Re: PORSCHE
"Impreza" je naozaj dojímavý príbeh, nie raz som ho čítal od jeho "vydania" :yes:

GTI: Pripomenul si mi staré auto.cz a Tvoju tvár, ktorá sa pomaly vytráca, či už vytratila. :yes: :-!
Avatar - m.z.
10. 1. 2013 19:28
Re: PORSCHE
GTI: Hezký :yes:
A 911, škoda slov, snad se mi jednou taky vleze na plac :-)
10. 1. 2013 18:51
Re: Ist es überhaupt möglich?
Ani mne to nepřekvapilo. A navíc jde o recyklát.
Avatar - PlugIN
10. 1. 2013 17:34
:)
Co dodat. Legenda a sen snad všech kluků. :-)
Avatar - fOE
10. 1. 2013 15:54
Re: Ist es überhaupt möglich?
Neni cemu se divit, ja sam tu jsem jen proto ze jsem se uklikl >:D
Clanek jsem si jiz precetl pred mesicem na autofunu a s politikou auto.cz ciste recyklovat uz jednou vydane clanky znovu a znovu proste nesouhlasim a nebudu ji podporovat proklikama. ;-)
10. 1. 2013 15:36
Re: Ist es überhaupt möglich?
Taky mě to zarazilo:)

Nicméně někdy není třeba slov.... :-!
Avatar - Ham.
10. 1. 2013 15:27
Re: PORSCHE
:yes:
úžasné je, že ten text můžeš opakovat s každou generací 911 a vždy bude pasovat.
:-)
Avatar - donPedro
10. 1. 2013 15:19
Re: PORSCHE
Kua, tohle (a taky "Impreza") mne vždycky dostane. Díky mistře slova :yes:
10. 1. 2013 15:12
PORSCHE
Jezdi opatrně, bylo na tom přeloženém listu napsáno...

Bylo mi dvanáct. Táta zrovna dostal povolávací rozkaz. Směr Saigon. Těžká doba. Koho zajímalo, že jsem tu byl já? Koho zajímalo, že tu byla máma se ségrou, co na něm mohla oči nechat? Koho zajímalo, co bude dál?

Pravidelně chodila pošta. Táta psal, jak vietnamci lezou z děr... Jak ležíš přitisknutej k zemi v rozbahněný džungli a deset centimetrů nad hlavou ti sviští kulka za kulkou. Jak čekáš, jestli se rozmočíš, jestli splyneš s bahnem, a pak když je dvacet vteřin ticho, tak se zvedáš a běžíš naději do náruče.

Občas si ty dopisy ještě dnes pročítám. Měly zpoždění měsíc. Pravidelně. Přišlo jich devatenáct. Máma sedávala v kuchyni za stolem a unavenejma očima četla slovo za slovem. Stále dokola. Ségra při tom stávala u okna a zamlženejma očima vyhlížela něco, co stále nepřicházelo. A já, já ty dopisy pak tajně čítával po nocích pod dekou při svitu baterky.

Ségra dopisy těžce nesla, a nikdo z nás jsme nezvládli ten poslední, devatenáctej. Protože než nám ho pošta doručila, dostala máma telegram z ministerstva obrany.

V tom posledním dopise táta psal, že snad už ta pakárna skončí a že se brzy nalodí. Jo, tak tohle mu vyšlo dokonale. Přivezli ho ještě se stovkou dalších přikrytýho vlajkou.

Tři roky jsem pak nevlezl do garáže ani pro sekačku na trávu. Tam bylo tátovo hájemství. Máma jen dokola četla ty dopisy a ségra, ta to odnesla z nás asi nejvíc. Pak jednou, když mi bylo sedmnáct, jsem vzal ze skoby v předsíni klíč a šel do garáže. Tam stála, pod vrstvou prachu a pod zelenou plachtou. Devětsetjedenáctka v temně modrý barvě. Tátova chlouba.

Shrnul jsem plachtu. Sesunul se na sedadlo a podíval se ve zpětným do svejch očí. Byly to oči, jako měl můj táta. Na sedadle spolujezdce jsem zahlédl zažloutlej, přehnutej list papíru. Vzal jsem ho do pravé ruky, rozevřel ho a spatřil to tolik známý písmo. Stálo tam - Jezdi opatrně chlapče, tvůj táta.
Avatar - Ham.
10. 1. 2013 14:59
Re: Ist es überhaupt möglich?
:yes:
Slovy jednoho uznávaného serveru o autech:
Zuffenhausen has hit the nail absolutely plum on the head with its most treasured sports car and gone straight back to the top of the class. The 991-generation Porsche 911 is a triumph.

PS: všichni zdejší borci řeší škrabku ve víčku nové Octávie a na maličkost jako je nová Carrera nemají čas. Konec konců škrabka je to jediné čemu rozumí. >:D
Avatar - donPedro
10. 1. 2013 14:50
Ist es überhaupt möglich?
Že pod článkem o modelkách na výstavách se počet diskusních příZZpěvků blíží 1OOvce, a zde pod jízdními dojmy jedné z ikon automobilového průmyslu jest OO-nic? Jsem to ještě vůbec na webu o autech?

Jináč zde se nedá než automobilovému novináři závidět, pan Aleš Jungmann zajisté promine, svézti se jako jeden z prvních za volantem jednoho ze snů (snad) všech, jakokoliv starých, kluků musí býti užasně zábavné a zábavně úžasné. K tomu se dá říci jen, slovy klasika: "Tam muselo být ale krásně!"

Tož tak.