Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Kolik má kdo na kouli: Nejlepší tahouni mezi osobními auty na českém trhu

40 komentářů

panjan1
Trochu se zapomnělo na Toyotu Tundra. (4500 kg) :yes:
bax
pánové rád bych se s vámi podělil o názor(nic na tom nezměníme)ohledně oficiálního povolení dle TP tahat přívěs,hlavně jde o karavan.Mám OCT.1,8 T 20V110kw,v TP je max.zátěž přívěsu 1200kg-nerozlišují o jaký přívěs jde.Můj názor je že výkon tohoto motoru co uvádím je dostatečný a dá se srovnat s tahači které dnes potkávám.Minulý týden jsem byl v kempu v Jesenici přijel tam pán s OCT.1,6TDI a ta tímto autem táhnul krásný hodně velký karavan,díval jsem se mu (samozřejmě s je dovolením) na štítek udávají váhu 1700kg,já na něj co na to auto,on krčil rameny žádný problém OCT.si s tím bez problémů poradí.Píšu toto proto že jsem před několika roky také vlastil krásný karavan celková váha 1500,-moje OCT.směla tahat 1200kg abych neměl s četníky problém,byl jsem nucen karavan prodat,když jsem viděl tu šlupku se kterou pro něj kupec přijel,zeptal jsem se ho co váhy,odpověď tento ford Mondeo smí tahat 1700kg,,,, 😒 já bych zato nezapnul ani Poláka.Je to nespravedlivé,moje auto má řekl bych přebytek síly,přesto nesmí vyšší váhy tahat,přitom dnešní karavany jsou vybavené poměrně učinou brzdou a stabilizátorem na kouli.Prostě úřední šiml řechtá.