Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Mercedes se rozhodl bránit jízdě v protisměru

Automobilka Mercedes-Benz má pro novou třídu S připraven systém upozornění na jízdu v protisměru. Montovat ho ale začne už letos do faceliftované třídy E.
Zpět na článek
22. 1. 2013 23:58
11. 4. 2013 10:42
22. 1. 2013 23:58
Nevim...
Přijde mi, že systémy který do aut stále přibejvaj už nejsou o pomoci (ESP, ASR atd.), ale o ochraně proti *. Na to bych měl jednodušší řešení, než draze vyvíjet a montovat nový systémy - prostě nedávat * papíry
Rozbalit vlákno
0
23. 1. 2013 12:56
auta by měla už být řízena počítači
stejně jako letadla. Z 99% za nehodu může člověk (řidič, chodec...), technické závady, které člověk nemohl ovlivnit jsou opravdovou vzácností. Člověk, jako naprosto nespolehlivý, ovlivnitelný, neschopný řidič je v dnešní době už přežitkem. Já vím, jsem kacíř, upalte mě!!! >:-[]
Rozbalit vlákno
1
23. 1. 2013 14:47
Re: auta by měla už být řízena počítači
kup si listok na vlak :-)
11. 4. 2013 10:42
k diskusi
asi hlavně pro inženýry v Mercedesu, pokud už chtějí montovat dalšího asistenta, jestli by nestálo za to dotáhnout to do konce a zařídit, aby auto, které samo detekuje že jede v protisměru aktivovalo např. výstražné blinkry, dálková světla a v první řadě okamžitě zastavilo samo, odblokování pouze za asistence policie. Když už další blbost, tak ať to má aspoň smysl.

Nestudoval jsem žádné statistiky, ale docela by mě zajímalo, jestli člověk který vjede na dálnici do protisměru a nepozná to, jestli je v té chvíli vůbec způsobilý k jízdě. Tohle člověk většinou pozná už na nájezdu, že je to nějak obráceně.. Takže další kontrolka, která bude blikat a cinkat, je podle mě jen chabý pokus o reklamu, ale skutek utek.

Můj názor, upřímně se mi to ještě nestalo, tak nevím.
Rozbalit vlákno
0