Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Kia na Slovensku prodlužuje pracovní dobu, připravuje se na výrobu inovovaného Cee'du

15 komentářů

saldy
Držím palce, ať se dílo podaří :yes: hlavně toho novýho sída brzy ukažte
objekt21
hehe, to sme to dopracovali. Zlti vladnu, bieli robia. 8-s
Mam znaemho ktory pracuje v Kii pri Ziline a hadaj ake ma nove auto? Presne tak pekneho bordoveho Ceeda, nestazuje sa a hlavne plati jedno: bez prace nie su kolace :-! Keby robil straznika alebo rusnovodica asi by jazdil dodnes v zigulaku takze tak
kuko
a mal ako zamestnanec nejakú lepšiu cenu na auto? V Škodovke mi vravel kamarát, že si možu za velmi výhodné ceny odkúpiť rozne referentské a predvádzacie autá, nové ale asi nie
tušim 10 alebo 15% na nove auto a malo by to platit aj pri kupe Hyundayu
kuko
to je slušné :yes😒br />
a započítavajú sa aj akcie, ako napr. teraz tá u I30 nafta za cenu diesla, kombi za cenu hatch?
netusim.
kuko
nevadí, nechystám sa kupovať, len tak zo zvedavosti 😉
objekt21
hm, 15% je slusne? To iste auto kupis v PL este lacnejsie - v cennikovej cene. Praveze podmienky nie su pre zamestnancov nic extra :no:
kuko
no ale to už musíš mať hotovosť, zameniť love, ísť do Polska a pod.

Ale na Polsko v poslednej dobe čítam (a aj na Maďarsko) vela pozitívnych správ čo sa týka cien. Vzhladom k najvyššej životnej úrovni my musíme mať aj najvyššie ceny >😒]
Klaudius
...akurat ze v PL kupis o 15% lacnejsie a u nas musis zaplatit este raz 19% DPH navrch, bez ohladu na to, ci si uz DPH v Polsku platil alebo nie...
objekt21
nemas spravne info. V PL kupis BEZ DPH (oni maju 23😖 a u nas zaplatis 19% (nasa sadzba),

takze v skutocnosti este usetris 3%. Takisto, pokial nemas cash, s lizingovkami sa da dohodnut uz aj na kupe v polsku..

Takze nie je ziaden dovod kupovat kary predrazene u nas.

Naviac - niektore znacky - napr. aj kia - tam ma nielen nizsie ceny, ale aj lepsiu vybavu..

vi😜 [odkaz]

cena v PL necelych 600 000 Sk
cena u nas? solidnych 715 000 Sk v akcii.

nestoji ti to za 115 000???
100oktanu
Nejsmutnější je, že základní 1.4ka bude u faceliftu oslabena z 80 na 66kW aby se podpořly prodeje 1.6ky...
objekt21
Vazne? O tom nic neviem. Ale je pravda, ze ta 1,6 je uz teraz daleko lepsi motor ako 1,4. Vykon je sice blizky, ale na ceste je poznat vyrazny rozdiel. Najvacsi sranda je, ze aj spotreba v reale je na 1,6 lepsia ako pri 1,4.. 8-s
shark11
Mám v Ceede tú 1,6 CVVT a stále ma šokujú spotreby, ktoré uvádzajú majitelia 1,4 CVVT.

Ono tá 1,4 nemusí byť zlá, ak človek jazdí šetrne,pomaly a zväčša z prázdnym autom. Ak nie - 1,6 je lepšia.