Ekonomika
Přihlásit pro přidání komentáře
del42sa
0
Heh, nejdříve si vezmou finanční pomoc od EU a pak vyhlašují šrotovné >😒]
ondras007
Přeji Španělsku ten nejhorší pád na hubu jaký jen může být. Tohle opravdu nechápu. Typický populismus. Dočasné řešení a moc Španělům to práci nedá. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam.... :no:
Dušan10
Španieli nevedia čo s peniazmi ?
Však sme im požičali ... tak čo by šetrili ...
Však sme im požičali ... tak čo by šetrili ...
Slovensku EU peníze nepůjčuje, ale rovnou dává a nikdo ti taky nevyčítá, že toho půlku rozkradete. Navíc pokud by jsi počítal, tak i stát na tom vydělá. Pud si koupíš auto za 25 000,-, tak od státu dostaneš 1 000,- a na DPH odvedeš cca 4 700,-. Stát zůstane 3 700,- v plusu. Ve Španělsku. 😄
VELMI ZAJÍMAVÁ MATEMATIKA >😒] Něco jako perpetum mobile
Ale prosím tě. Ty si opravdu myslíš, že státy jako je ten náš od EU víc dostávají, než odvádějí?
Pokud snížíš DPH ze 23% na 17%, tak je to pro tebe perpetum mobile? Dle tvé logiky by asi bylo nejlepší zvýšit DPH na 50%. Španělsko by rázem bylo bez dluhů. Někoho mně připomínáš. 😄
JSI PONĚKUD DEMAGOG. TZV. ŠROTOVNÉ JE CESTA DO PEKLA,VYTLOUKÁNÍ KLÍNU KLÍNEM.Ještě před nedávnem mně zelení euronacisté přesvědčovali,že šrotovné je kvůli ekologii,a najednou jde o peníze.A ještě vyhozené :yes:
Každej jsme nějakej. Ty jseš zase poněkud pekelně pomatenej a chybí ti styl. Velká písmena se dají používat elegantněji. Třeba se to časem naučíš o jedné zdejší dámy.
Nechybí mi nic. Mám se dobře. Začal jsem caps loockem a už se mi to nechtělo mazat. Nic víc pomatenče >😒] Španělsko nevydá ,ale vyhodí.V nadpisu je chyba >😁
megacruiser
a místo aby se starali o tvorbu pracovních míst investičními pobídkami, dotují nákup aut pracháčům. Jinak řečeno - máš slušný plat a dost peněz na nový auto? Budeš ho mít třeba za polovinu, my ti na něj přidáme. Nemáš na nový auto? Jezdi si třeba 20 let starým střepem, nedáme ti ani prd.
Přece podpora ze strany státu musí jít nejdřív těm co jsou na tom úplně nejhůř aby se zase postavili na nohy a ne lidem, kteří mají 7 let staré auto. To je naprosto zhovadilý přístup který ještě prohlubuje rozdíly mezi lidmi a časem pravděpodobně vyústí v občanské války.
Moc se to neříká, ale těch 25% nezaměstnaných je oficiální číslo, realita je ještě mnohem horší, protože mezi nezaměstnané se tam nepočítají lidé, kteří každý rok alespoň 3 měsíce pracují v programech organizovaných vládou - ta takhle uměle nezaměstnanost snižuje.
Přece podpora ze strany státu musí jít nejdřív těm co jsou na tom úplně nejhůř aby se zase postavili na nohy a ne lidem, kteří mají 7 let staré auto. To je naprosto zhovadilý přístup který ještě prohlubuje rozdíly mezi lidmi a časem pravděpodobně vyústí v občanské války.
Moc se to neříká, ale těch 25% nezaměstnaných je oficiální číslo, realita je ještě mnohem horší, protože mezi nezaměstnané se tam nepočítají lidé, kteří každý rok alespoň 3 měsíce pracují v programech organizovaných vládou - ta takhle uměle nezaměstnanost snižuje.
konečně pravdivý názor na věc :yes: A né prdy eurohujerů >😒]
Španělsko samozřejmě investory taky láká a pokud ty "pracháče" trochu motivuješ 1 000,- Euro, aby něco koupili, tak to třeba taky zaměstnanosti pomůže. Oni i ti investoři jsou celkem rádi, když ty jejich produkty pak taky někdo kupuje.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Gilgit
vabis
šrotovné je cesta do pekel , stačilo si sem nenasázet blechy do kožichu (=korejce)
Gilgit
Otrava
Zaráží mě následující část : "Základní výše dotace je 2000 eur, přičemž polovina této sumy jde ze státní kasy a druhou polovinou přispějí výrobci nebo dovozci automobilů."
To přeci zní jako nesmysl - výrobci a dovozci tedy de facto mají povinně nabídnout slevu 1000 eur? Nepovede to ke zdražování?
To přeci zní jako nesmysl - výrobci a dovozci tedy de facto mají povinně nabídnout slevu 1000 eur? Nepovede to ke zdražování?
Camry
jen ať se výrobci ve své cenové politice pěkně vykoupou. Nechápu, jak může např. Audi prodávat auto vyrobené v Evropě, to e😜ortovat do USA, zaplatit dopravu, clo a prodávat ho o cca 350.000,- levněji než v Evropě ( A4 211PS, automat, quattro - 32.500 USD x 980.000,- Kč v CZ). A pak jako velkou slevu a milost pro lidi, společně s vládami vyčlení 2000 EUR - děkuji MOC nechci. To si ta auta nechte.
Drag-On
Viera v dotácie a šrotovné je vlastne viera, že štát utratí vaše peniaze lepšie ak vy sami. Na prvý pohľad vyzerá dobre že štát podporuje výrobu, zamestnanosť a ďalšie veci dotáciami. Ale ak sa pozrieme na to, že tie peniaze najprv musí vziať, už to také pekné nie je. Veď tí ľudia ktorým to vezmú na daniach by tie peniaze tak isto minuli a štát by na DPH zarobil aj tak, možno by peniaze nešli do automobilového priemyslu ale inde. Ale prečo má byť automobilový priemysel privilegovaný? Čiže najprv štát vezme peniaze z ekonomiky, aby ich dal do ekonomiky? Je to ako dávať si sám sebe cez infúziu krv, z jednej ruky do druhej a pri tom polovicu rozliať na dlážke.