Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Designový duel: Citroën 2CV vs. REVOLTe

Nezaměnitelný vzhled kultovních automobilů dokáže posloužit jako zdroj inspirace nejen pro sériové retro, ale také pro studie budoucnosti. Autentickým příkladem je francouzská vize z roku 2009.
Zpět na článek
3. 2. 2013 14:16
Avatar - JFK
3. 2. 2013 13:47
Chybný název seriálu
Vaříme z vody.
Rozbalit vlákno
3
3. 2. 2013 17:00
Re: Chybný název seriálu
Výnimočne súhlasím. Článok o ničom a pre nikoho. Plno textu bez zmyslu. O 2CV aj štúdii Revolte sa toho popísalo dosť, tak načo tá opakovačka? Asi nebolo čo dať do tohto článku...
Avatar - pumpkin
3. 2. 2013 20:22
Re: Chybný název seriálu
Porovnanie si to žiadalo, ale toto je žiaľ zlé načasovanie. Najprv som myslel, že ten koncept ide nebodaj do výroby... Viac by to pasovalo do rubriky Zapomenuté projekty.
Avatar - PeterLuk
3. 2. 2013 21:05
Re: Chybný název seriálu
Ako vieš, možno sa vyrábať bude (dúfam), DS5ke tiež predchádzal koncept starý sedem rokov (Airspace, 2005), snáď nás ešte prekvapia. ;-)
3. 2. 2013 14:16
2CV
Deux chevaux byl jen jeden a zůstane nesmrtelnej... A s jeptiškou je nezapomenutelnej... >:D
Rozbalit vlákno
0
3. 2. 2013 16:31
Benzinových motorů opět ožívá!
Tento motor s benzínem znovu ožívá, posílá výkon na přední kola :yes:
Rozbalit vlákno
0
Avatar - dr.biker
3. 2. 2013 17:26
Nesmrtelný vůz
2CV alias Kachna je legenda, vždyť se tento automobil vyráběl celých 42 let bez velkých úprav, pouze se měnily motory za silnější. V dnešní době je to věc nemyslitelná.
Když se řekne 2CV, tak se mi vybaví film Četník ze Saint Tropez, jak jeptiška veze četníka serpentinami a také se mi vybaví český film Bobule, kde si Kachna také zahrála. Dokonce jsem párkrát viděl Kačenu z Bobulí stát před jednou brněnskou vinárnou v centru města, kdy v zanedbaném stavu dělala reklamu na víno z jižní Moravy.
Tady je pro připomenutí jízdních vlastností a odolnosti Kačeny jedno krátké video: [odkaz]
Nevíte někdo, kde má 2CV umístěnou nádrž na benzín? Zajímá mě to, jestli byla reálná ta scéna, jak jeptiška rozpůlila auto, ale stále pokračovala v cestě.
Rozbalit vlákno
3
3. 2. 2013 19:23
Re: Nesmrtelný vůz
Nádrž u kachny je přesně mezi zadními koly. Takže jeptiška jela "setrvačností". >:-[]

Jinak tohle auto jsem kdysi více obhlížel a je to spíše kapotovaná motorka. I Trabant je proti tomu luxusní limuzína. Kachnu člověk rozebere za pár minut obyčejnou sadou nářadí. Nic tam není, všechno je maximálně jednoduché.
3. 2. 2013 22:53
Re: Nesmrtelný vůz
Ta jednoduchost je jedině plus. Ty dnešní krámy kde si člověk ani nevymění žárovku bez rozebrání půlky auta speciálním nářadím, to je o ničem. Podobně jednoduché auto je anglická tříkolka Reliant - a ta se s minimálními úpravami dělala taky docela dlouho. Ta je navíc z laminátu a tak nerezne tolik jako Kachna :-)
Avatar - dr.biker
4. 2. 2013 09:06
Re: Nesmrtelný vůz
Také jsem si myslel, že se nádrž nachází v zadní části vozu a že jeptiška jede pouze setrvačností. Vzhledem k jejímu rychlému jízdnímu stylu se setrvačností dostane daleko. >:D
O jednoduchosti auta si myslím, že právě při návrhu Kachny o maximální jednoduchost šlo, tvůrce auta chtěl vytvořil levné a jednoduché auto, které by motorizovalo celou Francii, hlavně venkov. Díky jednoduchosti auto dokázal opravit skoro každý, takže i venkovský člověk s minimem náhradních dílů a prostředků dokázal auto opravit. V dnešní době si člověk na autě skoro nic neudělá, v některých případech je potřeba zajet do servisu i s prasklou žárovkou. Je to smutné, ale je to tak.
Avatar - aproximus
3. 2. 2013 22:57
aneb jak moderní kreatura dostala na frak
od sto let staré kachny... 8-s >:-[]
Rozbalit vlákno
0
4. 2. 2013 13:34
na dnešní poměry luxus
podvozek ze slitiny duralinox, přičemž kola byla zavěšena nezávisle na ramenech vyrobených z magnézia.

>:-[]
Rozbalit vlákno
0