Novinky
Kdyz se prodavaji,proc ne?Zalezi na kupni sile snad ne?Kdyby to tak cina brala,tak se davno nedelaji 😄
neviem odkial beries tie hlasky ako "neber to osobne". Toto je diskusia na nete, tu to nikto neberie osobne. Problemy s cenou embecky rapid ilustruju hlavne sami skodovaci tym co robia s jej cenou. Zvycajnu diskusiu nechajme tak, tvoje prispevky su tiez niekedy slusne napisane "zvlastne"..
Hele, ono BMW taky nemá bůhvíjak dlouhou historii. Současné Audi je plnohodnotná prémie - image, cenou, prodeji, technikou, modely. A třeba takové R8 může sportovní BMW jen závidět. Ale můžeš klidně rozvést, proč Audi prémie není...
U AUDI bych to viděl podobně i když by si to u koncernu moc přáli zatím to prémie není stejně jako VOLVO je kousek pod i když cenově tam jsou. Prostě Mercedes je Mercedes a BMW je BMW.
Ale fuj........... Passat je přece apoštol. >😁 >😁 >😁 Bejt tebou, tak za tohle v neděli utíkám ke zpovědi. >😁 >😁
Plně s tebou souhlasím, já jsem myslel dividendy na úkor investic a v poslední době(10-15 let) začal VW šetřit na úkor kvality kterou se odlišoval od konkurence.
Co je na tom nepochopitelného? Nechce prodávat low-endy pod vlastní značkou, tak si vytvoří jinou. Vždyť i ta historická Jetta se přeznačkuje z VW na "levnou značku".
Rozhodně ano,.............a pak ta lepší auta ještě v této nakurv.né době úspěšně prodat. (Když si pomalu celý svět raději chce nechat starého sloužícího Favorita, než by si koupil nového Rapida - myšleno obrazně a s nadsázkou).
A jsme zase u toho : lžou, lžou a lžou. Na základě vylhaných prodejů vyvíjejí nové modely, na základě vylhaných a uplacených studií a průzkumů staví na nové modely nové továrny a tak pořád dokola. Jen aby dostali ještě příští měsíc tu krásnou výplatu. O to je pak konečný držkopád tvrdší. (Naschvál trošku demagogicky přeháním, ale kdo ví...)
Jinak mám pocit, že v tomto vlákně jsme prakticky stejného názoru.
A jsme zase u toho : lžou, lžou a lžou. Na základě vylhaných prodejů vyvíjejí nové modely, na základě vylhaných a uplacených studií a průzkumů staví na nové modely nové továrny a tak pořád dokola. Jen aby dostali ještě příští měsíc tu krásnou výplatu. O to je pak konečný držkopád tvrdší. (Naschvál trošku demagogicky přeháním, ale kdo ví...)
Jinak mám pocit, že v tomto vlákně jsme prakticky stejného názoru.
Jednoduchý je jen princip, nikoli realizace. Dělat lepší auta... to se snadno řekne, ale hůř udělá. Jenže jak sám říkáš, donekonečna to tak jít nemůže a něco se zkrátka udělat musí. A opět se tu nabízí paralela mezi PSA a celou Francií... a možná i celou Evropou.
Neber to zase tak osobně. Problémy s cenou škodovkáckých modelů ilustruje prakticky každá diskuze o Škodovce. 😉
vidis v texte zmienku o inych modeloch? Pisal som len o rapide, tak nedomyslaj si na zaklade zvyklosti z diskusii.. 😉
Ano krachem. Ale ta setrvačnost je obrovská. Všichni ve výkazech lžou. Zainteresovaní jsou mnohdy na několika frontách, takže se jim (některým) může líbit řešení "čím hůř tím líp" a já nevím kolik ještě je do tohoto labyrintu vstupů. A někdy jen jedna cesta ven. V tom lepším případě. A než aby to zavřeli, tak to nějak zpytlíkujou a lžou a lžou a lžou. Tak potom vznikají megakrize. Třeba jako ta hypotéční v USA.
Vidím a úplně cítím tvé nadšení a pionýrskou (myslím jako tu zlatokopeckou, aby ses neurazil) snahu jak ve třech bodech postavit svět na nohy. Ale já na to fakt nemám ani sílu, ani znalosti, ani pozici, ani kontakty, ani věk a ani prachy a stejně se bojím, že tak jednoduché to doopravdy není. Možná jen tak tak v té rodinné firmě.
Vidím a úplně cítím tvé nadšení a pionýrskou (myslím jako tu zlatokopeckou, aby ses neurazil) snahu jak ve třech bodech postavit svět na nohy. Ale já na to fakt nemám ani sílu, ani znalosti, ani pozici, ani kontakty, ani věk a ani prachy a stejně se bojím, že tak jednoduché to doopravdy není. Možná jen tak tak v té rodinné firmě.
Jasně, u Rapida, u Octavie, u Superbu, prakticky u všech moelů, žejo? >😁 :yes😒br />
Skuhrání nad předražeností Škodovky je koloritem místních dkuzí. 😉
Skuhrání nad předražeností Škodovky je koloritem místních dkuzí. 😉
Pokud by to tak šlo dál, musí to logicky skončit krachem firmy. Dominovým efektem se krach firmy projeví i na subdodavatelských firmách. Některé z nich také zaniknou, jiné omezí kapacity. Tisíce lidí přijdou o práci, spousta z nich novou nenajde a natáhne ruku ke státu.
Je tedy nutno hledat cestu ven. Stát může z výše uvedených důvodů poskytnout nějaké peníze, ale to je jen dočasné řešení. Skutečným řešením je vyrábět tak, aby byla automobilka zisková. A k tomu vedou různé cesty (a jejich kombinace), zejména
- Snižování, případně sdílení nákladů
- Zvyšování "kvality" produktů s cílem zvýšit prodejní cenu nebo při stejné ceně prodat více aut
- Optimalizace výrobního portfolia (nové produkty s vyšší marží, zrušení nerentabilních apod.)
Je tedy nutno hledat cestu ven. Stát může z výše uvedených důvodů poskytnout nějaké peníze, ale to je jen dočasné řešení. Skutečným řešením je vyrábět tak, aby byla automobilka zisková. A k tomu vedou různé cesty (a jejich kombinace), zejména
- Snižování, případně sdílení nákladů
- Zvyšování "kvality" produktů s cílem zvýšit prodejní cenu nebo při stejné ceně prodat více aut
- Optimalizace výrobního portfolia (nové produkty s vyšší marží, zrušení nerentabilních apod.)
Máme na to odlišný pohled i když ne až tak diametrálně. Další diskuzí bych už nedokázal asi nic nového přinést, bylo by to z mé strany mlácení prázdné slámy. Děkuji.
To je sice pravda, ale zase jen částečně. Jak to musí skončit ? Logicky prodělkem, ale klasik praví "i prodělek je kšeft". 😄
Jistě když to bude tvoje rodinná firma s tvým 100% podílem, budeš se o ní asi starat jinak, než když budeš i třeba ředitelem státní nebo nadnárodní automobilky. Ani nebudeš mít šanci některé věci ovlivnit, zabrzdit nebo rozhodnout. Výplatu budeš možná dostávat déle, když nebudeš chod v určitých směrech narušovat. I když by to třeba bylo k prospěchu. A budeš lhát jako když tiskne. To je dilema.
Říkám : náklady jsou alfa a omega každé výroby a jsou základním kamenem........ a jistě trh. Musíš řešit obojí.
Jistě když to bude tvoje rodinná firma s tvým 100% podílem, budeš se o ní asi starat jinak, než když budeš i třeba ředitelem státní nebo nadnárodní automobilky. Ani nebudeš mít šanci některé věci ovlivnit, zabrzdit nebo rozhodnout. Výplatu budeš možná dostávat déle, když nebudeš chod v určitých směrech narušovat. I když by to třeba bylo k prospěchu. A budeš lhát jako když tiskne. To je dilema.
Říkám : náklady jsou alfa a omega každé výroby a jsou základním kamenem........ a jistě trh. Musíš řešit obojí.
Jde přece o to, jak je automobilka vnímána trhem... nebo ne? Ty říkáš, že se VW nikdy neodpoutá od image levné značky - já tvrdím, že to už se stalo.
V původním příspěvku jsi mluvil o Phaetonu, což je příklad toho, že není dobré dělat příliš velké skoky. VW vynechal vyšší střední a do jisté míry se mu to vymstilo. Nicméně s Touaregem je to už jiná písnička a já osobně věřím, že by VW tehdy uspěl i s autem vyšší střední třídy.
V původním příspěvku jsi mluvil o Phaetonu, což je příklad toho, že není dobré dělat příliš velké skoky. VW vynechal vyšší střední a do jisté míry se mu to vymstilo. Nicméně s Touaregem je to už jiná písnička a já osobně věřím, že by VW tehdy uspěl i s autem vyšší střední třídy.
Ty snad znáš nějaké akcionáře, co dividendy nechtějí?
Důležité je, že je firma úspěšná. Zda pak peníze vyplatí ve formě dividendy, nebo je investuje do firmy a navýší tak hodnotu akcií, to je mnoha akcionářům jedno (respektive, jsou ochotní akceptovat obě řešení a rozhodnutí obvykle spadá do kompetence výkonného vedení).
Důležité je, že je firma úspěšná. Zda pak peníze vyplatí ve formě dividendy, nebo je investuje do firmy a navýší tak hodnotu akcií, to je mnoha akcionářům jedno (respektive, jsou ochotní akceptovat obě řešení a rozhodnutí obvykle spadá do kompetence výkonného vedení).
???
Nemyslím si, že tvoje anketa, i kdyby její výsledky byly nakrásně takové, jak si myslíš, až tak souvisela s problémem, který jsme rozebírali.
Nemyslím si, že tvoje anketa, i kdyby její výsledky byly nakrásně takové, jak si myslíš, až tak souvisela s problémem, který jsme rozebírali.
Jedna z největších zátěží jsou u VW akcionáři, chtějí co nejvyšší dividendy. Při vyšším stupni automatizace přestává rozhodovat jen nízká cena pracovní síly. Například Hyundai v Korei vyrobí auto levněji než Škoda u nás i když mají zaměstnanci Hyundai Korea podstatně vyšší příjmy.
Vezmi si jako příklad třeba to PSA. Peugeot by rád prodával auta tak, aby měl z prodeje přijatelnou marži... jenže se mu to nedaří a na každém autě z čistě účetního pohledu prodělává. Auta zkrátka prodává za tolik, kolik mu trh dovolí.
Jiný příklad, Renault... ve Francii jedna z dražších automobilek, u nás na pomezí lowendu. Kde je v tom vliv nákladů na prodejní cenu? Nikde, prostě cena je stanovena zejména dle konkurence a pozice na trhu.
Jiný příklad, Renault... ve Francii jedna z dražších automobilek, u nás na pomezí lowendu. Kde je v tom vliv nákladů na prodejní cenu? Nikde, prostě cena je stanovena zejména dle konkurence a pozice na trhu.
Zkus si udělat takovou anketu mezi lidmi, co vědí o založení a počátcích VW a jaký vliv by to mělo na výběr nového vozu. Můj tip je následující😒br />
90% neví, že byl nějaký KdF-Wagen a že je vznik automobilky spojen s osobou Adolfa Hitlera
9% to ví, ale pro nákup nového vozu by to nehrálo žádnou roli
0,9% to ví a trošku jí to vadí, ale rozhodující parametr to není
0,1% to ví a kvůli tomu by si VW nikdy nekoupilo
90% neví, že byl nějaký KdF-Wagen a že je vznik automobilky spojen s osobou Adolfa Hitlera
9% to ví, ale pro nákup nového vozu by to nehrálo žádnou roli
0,9% to ví a trošku jí to vadí, ale rozhodující parametr to není
0,1% to ví a kvůli tomu by si VW nikdy nekoupilo
S druhým odstavcem úplně souhlasím a jiným způsobem jsem o tom, alespoň si to myslím, psal i já.
S větou : "Prodejní cena aut od VW není dána ani tak vysokými náklady jako pozicí na trhu " už mám trochu problém. Myslím si, že náklady jsou alfa a omega každé výroby a je základním kamenem pro architekturu celé ekonomiky počínaje ekonomikou daného produktu - výrobku a celým koncernem konče. A to se netýká jen VW nebo automobilové výroby obecně.
S větou : "Prodejní cena aut od VW není dána ani tak vysokými náklady jako pozicí na trhu " už mám trochu problém. Myslím si, že náklady jsou alfa a omega každé výroby a je základním kamenem pro architekturu celé ekonomiky počínaje ekonomikou daného produktu - výrobku a celým koncernem konče. A to se netýká jen VW nebo automobilové výroby obecně.
Přestože s tvými argumenty lze v určitém ohledu i souhlasit, myslím si, že historii a tradice úplně pošlapat, vymazat a odstranit jejich vliv na rozhodování případných současných potencionálních kupců, nelze.
Prodejní cena aut od VW není dána ani tak vysokými náklady jako pozicí na trhu. Není problém mít stovky manažerů, pokud jsem schopen jejich náklady rozpustit na miliony vozů prodaných za slušné ceny. Jistě, auta od PSA jsou levnější, ale na nějaké velké jásání to není. A pokud se podíváš třeba na nového Golfa... tolik peněz za dobré auto lidé rádi dají.
Výroba třeba v Indii sice profituje z levnější pracovní síly, ale naráží zase na jiné problémy - nekvalifikovaná pracovní síla, její absolutní neloajálnost, neexistující síť subdodavatelů, nedostatečná infrastruktura... a takhle by se dalo ještě chvíli pokračovat.
Výroba třeba v Indii sice profituje z levnější pracovní síly, ale naráží zase na jiné problémy - nekvalifikovaná pracovní síla, její absolutní neloajálnost, neexistující síť subdodavatelů, nedostatečná infrastruktura... a takhle by se dalo ještě chvíli pokračovat.
Všimni si, že tam mluvím o období posledních 20 let, ne jen o jednom nahodilém dobrém produktu. Pokud bude ta tvá neznámá čínská automobilka po dobu dvaceti let konzistentně vyrábět auta na špičkové úrovni, trh si toho všimne a zařídí se podle toho.
Stejný příběh teď možná prožívá Hyundai... jen je ještě na jeho začátku. A stejný příběh si již prožil Volkswagen. I ti, kteří jsou s autohistorií velmi dobře seznámeni, berou doby KdF jako dávnou minulost, která nemá na dnešní Volkswagen žádný podstatný vliv.
A ještě jedna analogie na závěr - VW může v tomto symbolizovat celé Německo. Ano, jistěže všichni vědí o hrůzách druhé světové války, ale dnešní Německo je už jinde a vyčítat současné generaci zločiny jejich dědečků je zbytečné.
Stejný příběh teď možná prožívá Hyundai... jen je ještě na jeho začátku. A stejný příběh si již prožil Volkswagen. I ti, kteří jsou s autohistorií velmi dobře seznámeni, berou doby KdF jako dávnou minulost, která nemá na dnešní Volkswagen žádný podstatný vliv.
A ještě jedna analogie na závěr - VW může v tomto symbolizovat celé Německo. Ano, jistěže všichni vědí o hrůzách druhé světové války, ale dnešní Německo je už jinde a vyčítat současné generaci zločiny jejich dědečků je zbytečné.
Dulezite je, ze se pak pocita kazdy kus a neni dulezite, ze Toyota mrska hybridy a vw v Cine vraky z 80. let 😉
Protože každý prodaný vůz VW za sebou vláčí náklady brontosaura. Milion ředitelů, podředitelů, manažerů, německy důsledný vývoj, pořádnost, atd. V celkovém součtu se dostává prodejní cena za hranu. Jako příklad může posloužit výrobní závod v Mladé Boleslavi. Je mnoho lidí, kteří ho pamatují před VW a nyní. Dva světy.
Továrna v Thajsku nebo Číně, ničím nezatížená (ekologie, vývoj, mzdy, odbory, cena energií atd.)vyrobí gumovou kachničku, počítačový čip nebo auto "pod palmou na pláži" vždycky levněji, než renomovaný výrobce, dejme tomu v drahé EÚ.
Něco, nebo všechno okopírují, možná někdy i odkoupí, něco přiošidí a je to. Že se vyskytnou občas potíže s funkcí nebo kvalitou je až tak moc netrápí.
Záměrně jsem zvolil extrémní porovnání, aby byl jasně patrný rozdíl. U Dacie v Rumunsku to jistě nebude tak hrozné, nicméně rozdíl proti VW zřejmý.
Továrna v Thajsku nebo Číně, ničím nezatížená (ekologie, vývoj, mzdy, odbory, cena energií atd.)vyrobí gumovou kachničku, počítačový čip nebo auto "pod palmou na pláži" vždycky levněji, než renomovaný výrobce, dejme tomu v drahé EÚ.
Něco, nebo všechno okopírují, možná někdy i odkoupí, něco přiošidí a je to. Že se vyskytnou občas potíže s funkcí nebo kvalitou je až tak moc netrápí.
Záměrně jsem zvolil extrémní porovnání, aby byl jasně patrný rozdíl. U Dacie v Rumunsku to jistě nebude tak hrozné, nicméně rozdíl proti VW zřejmý.
Nesouhlasit můžeš. Evidentně máš na tento problém odlišný pohled. Rozumím tomu a má to i racionální základy. Ale jako ty neuvažují úplně všichni. Když bude nějaké zcela neznámé čínské auto dobré, tak si ho bez obav koupíš. Já ne. Každý jsme jiný.
Jsou i tací, kteří hovoří jako Emel a pak si koupí auto jako gil54. A ani o tom nepřemýšlí, nechají se ovlivnit svým povědomím a podvědomím aniž by si to třeba uvědomovali, tak nějak podprahově.
K poslednímu odstavci : urozený původ neznamená automaticky vytříbený charakter ani dobrou povahu ani automatickou vzdělanost. Jistě že se chovám podle toho s kým mluvím a prvoplánově nikoho neodsuzuji do role chátry. Ale ty jsi se buď nevyjádřil přesně nebo to nechápeš. Píšeš : "....nenarodil v bohaté rodině ? " , ale dobrý původ nebývá automatiky spojen s bohatstvím (chápej jako bohatství hmotné). A i hodně bohatí bývají mnohdy duševně na úrovni nejhorší spodiny i když dělají všechno možné, aby to nebylo vidět.
(Ale to už skoro nepatří na Auto.cz)
Jsou i tací, kteří hovoří jako Emel a pak si koupí auto jako gil54. A ani o tom nepřemýšlí, nechají se ovlivnit svým povědomím a podvědomím aniž by si to třeba uvědomovali, tak nějak podprahově.
K poslednímu odstavci : urozený původ neznamená automaticky vytříbený charakter ani dobrou povahu ani automatickou vzdělanost. Jistě že se chovám podle toho s kým mluvím a prvoplánově nikoho neodsuzuji do role chátry. Ale ty jsi se buď nevyjádřil přesně nebo to nechápeš. Píšeš : "....nenarodil v bohaté rodině ? " , ale dobrý původ nebývá automatiky spojen s bohatstvím (chápej jako bohatství hmotné). A i hodně bohatí bývají mnohdy duševně na úrovni nejhorší spodiny i když dělají všechno možné, aby to nebylo vidět.
(Ale to už skoro nepatří na Auto.cz)
Jak je možné, že za ty uváděné ceny (téměř) dělá Dacia auta konkurenceschopná dražším "běžným" vozům a VW i přes výrobu v Číně musí použít techniku z muzea aby se na takovou cenu dostal? To prostě nechápu >😁
btw a to ani neřeším náklady v evropě pro splnění emisí, bezpečnosti a spousty jiných předpisů
btw a to ani neřeším náklady v evropě pro splnění emisí, bezpečnosti a spousty jiných předpisů
No tak to jsem si jistej, že ta Dacie je oproti tý starý Jettě o hodně modernější auto. Mně to spíš přijde, jako když se VW stydí za tu starou techniku, která by v Evropě už ani neprošla, a že nechce riskovat poškození jména. I když je to jen Čína. Ale nic proti, ať si VW třeba opráší tančíky z 2. světový války.
Dacia ukazuje cestu. Může si dovolit jednodušší interiér i slabší bezpečnost, horší jízdní vlastnosti, prostší design. Hlavní kritérium je value for money. Zkus pohledat na internetu, byl tu nějaký rozhovor s Ghosnem o tom, jaká strategie za tím je.
Nehledej smysl, u VW padlo prostě rozhodnutí. Je to německá mentalita, i když rozhodnu nesprávně tak to dotáhnu do konce a ono to nakonec funguje. Ať se dají Němci z našeho pohledu i špatnou cestou, nakonec budou úspěšní, protože dojdou do cíle. My Češi by jsme tisíckrát zdůvodňovali, že to je kravina a cíle by jsme nedosáhli.
Saab patřil k průkopníkům benzinových motorů, zejména turbomotorů... a rodokmen se odvíjí od leteckých motorů, což také není k zahození.
Já jsem tvoji úvahu pochopil, ale nesouhlasím s ní. Je sice zajímavé, že třeba Mercedes-Benz je na trhu více než sto let, zatímco Audi ve své novodobé historii 50... co se ale opravdu počítá je to, jaká auta obě značky vyrábějí dnes a v posledních řekněme 20 letech.
A právě to je hezké na tom srovnání s lidským rodokmenem... i tam je alespoň pro mě zásadní to, jak se člověk chová a jak se choval v minulých (třeba) 20 letech. Nebo ty se nebudeš bavit s někým jen proto, že se nenarodil v bohaté rodině?
Já jsem tvoji úvahu pochopil, ale nesouhlasím s ní. Je sice zajímavé, že třeba Mercedes-Benz je na trhu více než sto let, zatímco Audi ve své novodobé historii 50... co se ale opravdu počítá je to, jaká auta obě značky vyrábějí dnes a v posledních řekněme 20 letech.
A právě to je hezké na tom srovnání s lidským rodokmenem... i tam je alespoň pro mě zásadní to, jak se člověk chová a jak se choval v minulých (třeba) 20 letech. Nebo ty se nebudeš bavit s někým jen proto, že se nenarodil v bohaté rodině?
No, pochopil jsem, jak to myslíš, ale obrat "škodovka se ukázala jako luxusu schopná" není zvolen úplně nejšťastněji. Lépe by vypadalo třeba že si nezaslouží být volkswagenovou Dacií. 😄
Měl sis přečíst rozhovor s ředitelem škodovky, tam jasně řekl, že Škoda není a nebude žádná levná značka.
Já nechápu smysl nové značky. VW už v Číně levně prodává. Techniku z 80tých let ve formě historický jetty a podobných kousků. Na co novou značku, která zas jen použije tu samou techniku??? Jedinej smysl je ten, aby se ty herky neprodávaly jako VW, ale aby se VW vymezilo jen pro dražší modely. To je pak ale úplně jinej přístup, než měl Renault s Dacii. Nevím, nechápu...
Přečetl jsem si tvojí reakci a protože nejsi ochoten mojí úvahu pochopit a přijmout, nemá hlubší význam tě přesvědčovat.
Snad jen poznámka k příkladu Saab. Nevybral jsi zrovna nejvhodnějšího reprezentanta, jehož první a poslední vlastní motor byl dvoutakt. Lépe by se hodilo možná MG, když mi chceš na úrovni oponovat. 😉
Snad jen poznámka k příkladu Saab. Nevybral jsi zrovna nejvhodnějšího reprezentanta, jehož první a poslední vlastní motor byl dvoutakt. Lépe by se hodilo možná MG, když mi chceš na úrovni oponovat. 😉
Nezáleží na tom, kde se kdo narodil, ale jaký je. Pokud se chceš kochat rodokmenem Saabu, je ti přáno.
VW nemusí hledat novou značku.
Vznik a prvá léta VW byla spojena - a to nejen vlastním názvem - s výrobky určenými, řekněme diplomaticky, pro každého nebo lépe pro širokou veřejnost nejen cenově, ale i charakterem vyráběných vozů a modelovou skladbou. Bylo to tehdy dáno ekonomickými poměry v poválečném Německu. Ale i tehdy zůstal Mercedes Mercedesem.
I když pamětníci pomalu vymírají, tak v povědomí lidí, kteří někdy alespoň prošli kolem pojmu historie nebo měli třeba alespoň chytrého dědečka, budou tato zažitá zařazení zůstávat trvale.
Tato spojení nezmění ani Winterkornové, Piechové, ani Spiegel nebo jiný časopis natož zaslepení tlachalové v diskuzích třeba na Auto.cz. Kvůli těmto spojením se Golfu daří a Phaetonu ne.
VW zůstane VW tak, jako Fiat bude vždy jen Fiatem i když koupil celé Ferrari i s chlupama. Tradice, to je ten pojem, který všichni potlačují a říkají že na ní nezáleží. Ale ono záleží. Tady je prakticky jedno, kolik má kdo peněz, ale jaký má rodokmen.
Stejně tak jako ani sebevíc peněz a vysokých škol neudělá z pasáka nebo i z úspěšného podnikatele pravého šlechtice. 😄
Vznik a prvá léta VW byla spojena - a to nejen vlastním názvem - s výrobky určenými, řekněme diplomaticky, pro každého nebo lépe pro širokou veřejnost nejen cenově, ale i charakterem vyráběných vozů a modelovou skladbou. Bylo to tehdy dáno ekonomickými poměry v poválečném Německu. Ale i tehdy zůstal Mercedes Mercedesem.
I když pamětníci pomalu vymírají, tak v povědomí lidí, kteří někdy alespoň prošli kolem pojmu historie nebo měli třeba alespoň chytrého dědečka, budou tato zažitá zařazení zůstávat trvale.
Tato spojení nezmění ani Winterkornové, Piechové, ani Spiegel nebo jiný časopis natož zaslepení tlachalové v diskuzích třeba na Auto.cz. Kvůli těmto spojením se Golfu daří a Phaetonu ne.
VW zůstane VW tak, jako Fiat bude vždy jen Fiatem i když koupil celé Ferrari i s chlupama. Tradice, to je ten pojem, který všichni potlačují a říkají že na ní nezáleží. Ale ono záleží. Tady je prakticky jedno, kolik má kdo peněz, ale jaký má rodokmen.
Stejně tak jako ani sebevíc peněz a vysokých škol neudělá z pasáka nebo i z úspěšného podnikatele pravého šlechtice. 😄
Ale kdeze. gti by ti to vysvetlil. Skoda je sub sub premia, seat sub premia, vw premia, audi mega super premia, bentley boha jeho premia.... Takze vo vw maju este velky priestor pre normalnu znacku. >😁
Němci... Češi...
Škodovka se ukázala nakonec jako luxusu schopná značka a VW hledá náhradu...
Škodovka se ukázala nakonec jako luxusu schopná značka a VW hledá náhradu...
newTrabi je na podvozku pola minulé generace >😁