Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva

Autosalon Ženeva

První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.

Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.

Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.

Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Autosalon Ženeva 2020

Autosalon Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2018Autosalon Ženeva 2017
Autosalon Ženeva 2016Autosalon Ženeva 2015
Zpět na článek

Škoda Octavia Combi na prvních fotkách: 610 litrů deklasuje konkurenci

490 komentářů

stealth01
jsem ten lom zadního okna už viděl? Že by na pětkovém BMW Touring? Jo jo to bude ono 😄
Jinak hezké auto, už jsem měl tu čest se svézt se v "krátké" verzi a dojmy jsou veskrze dobré. Vadil mi akorát strašně přeposilovaný volant a horší utlumení motoru a podvozku v porovnání s golfem VII
acALIEN
A 4kola jsi uz taky nekde videl vid?...... :-!
stealth01
No když jsem se pak díval pozorně na všechny fotky, tak to určitě kopie není. A čtyři kola má každé auto, takže jo, dostal jsi mě, viděl jsem už někde i čtyři kola. Díky za hodnotný příspěvek
acALIEN
Neni zac, posli 300CZK na charitu 😊).
Bobo(CZ)
Mě se ten kombík strašně libí, rozhodně víc než liftback. Tak ještě, za kolik to bude, ať víme kompletně všechno.
sargis
Vola sa to Hofmeister kink a je to trosku ine, ako na Octe...podobne maju aj niektore Opely, ale uhol a stvarnenie voci oknu je pre BMW vacsinou unikat.
stealth01
Tak tady fakt musím poděkovat za hodnotný příspěvek, bez ironie. :yes:
_MT_
V Čechách tomu říkáme Hofmeisterova křivka.
pogo26
Má to taky Aston Martin Rapide. Ten má ale bezrámová okna. U octy je to jen jako. Takový porcelánový jelínek, jak by řekl GTI.
pumpkin
:yes: zas som sa dozvedel niečo nové...
white label
Zajímavé, poměrně profláklá "Hofmeisterova křivka" (v němčině známá jako: Hofmeister-Knick) se tu v diskusích řešila už mnohokrát, a přesto to i některé poměrně zkušené diskusní harcovníky může překvapit... 😄
První BMW s tímto prvkem bylo BMW 3200 CS (1961): [odkaz]
I když nebylo prvním vozem vůbec, viz jedno z prvních vozidel s tímto prvkem - Kaiser Frazer (1951):
[odkaz]
leone
Doufám, že alespoň u "kombíku" vyřadí z nabídky dva nejslabší motory 1.2TSi, ..dělající jen OSTUDU !!!!!!!!!!
Xawier
>😁
acALIEN
A takova atmosfericka 1.6ka by se ti libila >😁 ?
Aladeen
Mne teda ano 1,6MPI :yes:
acALIEN
A jak jsou na tom tyhle 2 jednotky s vykonem?
HellboyCZE
Podobne ale projev je uplne jiny (u TSI na normalni provoz podle me lepsi) ale vsadim vyplatu na to, ze spolehlivost bude casem hovorit vyrazne lepe pro MPI...
acALIEN
:yes:
XTad
1.6 MPi neni spatna, ale hodnotami zrychleni se nechyta ani na 1.2 63 kW.
Bobo(CZ)
No nevím, ale podle mě spíš asi ne 😒
figurka
Mondeo 1.0 Ecoboost OK ?
Kuban
já bych spíš vyřadil ty, co si myslí, že 1.2Tsi dělá ostudu. >😒] >😁
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
tom_hardy
sa už trasie strachom, že Octavia im ukradne potenciálnych zákazníkov kvôli veľkosti kufra 😄
Wačice
Ano ano, konkurence se válí po zemi. Ale nejspíš smíchy. 610 litrů bez klimatizace a se švihadla vzadu 😄 Bohužel v tomto případě neplatí známé: Objem ničím nenahradíš. No ve Škodovce to zřejmě pochopili jinak 😄
Bobo(CZ)
Jako víš co, pro někoho ten objem smysl má. Pro nás dva jsou spíš prioritnější jiný věci, třeba naladění podvozku. Doufám, že v naloženým stavu to zadní náprava zvládne.
Keby skratili sedaky o dalsi centimeter, atakovali by 650! Na par rokov by bol pokoj.
acALIEN
Me by zajimalo, kam az se s nafukovanim zavazadloveho prostoru, v Boleslavi, pujde. Pro me je to hodnota, kterou absolutne nesleduji a myslim, ze tak to moje generace 1980+ ma vseobecne.....
Martin_
Souhlas, je zajímavé kolik energie je Škodovka ochotná investovat pro trh o naší velikosti, dost možná jsou ty velké kufry specialitou celého východního bloku, jinak nevím. Každopádně jestli je tam o 50 litrů víc nebo míň nikoho nevytrhne. Mnohem užitečnější je dobrá využitelnost a karoserie kombi jako taková.
acALIEN
Myslim, ze opravdu levnymi sedany a hatchbacky se dnes dobyva vychodni blok, ne kontejnerem misto kufru 😊))). Ja jen doufam, ze v pristi generaci (za10let) se uz ten kufr nebude zvetsovat, je to trapne. Jak rikas - daleko dulezitejsi je ona vyuzitelnost...ale tam to bude u Skodovky asi ok.... No at si delaji co chteji, ale uz by mohli usili zamerit jinam....treba na zakladni vybavu, podvozek...
Pacho69
Sleduje to genereca těch, co s tím jezdí na dovolenou. Už sis tady mohl zvyknout, že článek o oktávce začíná kufrem... Taky hezké porovnání hrušek a jablek (Octavia/Scenic)...
acALIEN
Ano, ale ti co v tom jezdi na dovolenou, se vesli uz do jednickove Octavky bez problemu. A dnes, kdy lide vozi mene veci s sebou a vic si jich pak kupuji v miste pobytu (hlavne jidlo) je snad potreba kufr mensi, nez vetsi.... Kdyz chci velke auto,koupim MPV. Pokud ma byt hlavni zbrani velokost kufru, tak se pak nedivim, ze takovej Golf bude vzdy napred s podvozkem....treba....
Pacho69
Souhlas, velký prostor pro zavazadla řeším jiným autem. Titulek, že škoda válcuje konkurenci motorem 1.2 TSI by asi nebyl dostatečně bombastický. Z celého toho článku přímo čpí, že jediné oč jde je rozpoutání této diskuze.
acALIEN
Skoda valcuje konkurenci 1.2TSi >😁 >😁 >😁 .....
Cenou Rapida take nastartovali diskuzi, ale ne tak jeho prodeje 😉 😄 😄
Pacho69
Prostě ty tendeční kecy kolem škrabky a přihrádky na vestu... PS - jak je asi praktická kapsa na bundy za zadními sedadly? Když mám kufr naložený až po střechu... V článku o 3 GT se autor "rozčiloval" nad PR kecama typu variability managementu zavazadlového prostoru - tady PR kecy "válcují konkurenci" a nikoho to nepohoršuje. Podivná objektivita...
acALIEN
Kapsa na bundy? To jsem ani nezaregistroval 😊), tyhle blaboly ja preskakuju. Osobne bych tam tu bundu dal asi jednou v zivote - kdybych to nekomu chtel ukazat. Skrabka je fajn, pokud to vicko neprimrzne, neb dvere maji kliku, za kterou se daji odtrhnout, vicko tak sroubovakem. Objektivitu neres, musis se smirit s tim, ze v CR lide oslavuji a pochvaluji to, na co maji a to, co by chteli, ale nemuzou si to dovolit, alespon pomluvi....
At si zijiou stastne kuframa....
Pacho69
no já ty kapsy na bundy asi nějak nepochopil, to je jedno. Upřimně - přimrzlé dveře jsou o údržbě, mám auto, které je na to hodně náchylné, protože to vím, postarám se o něj před zimou tak, aby se mi to nikdy nestalo. A nestalo. škrabka na víku od nádrže rozhodně není pořádná škrabka. Ta vypadá trochu jinak...

to na co mají? v tom případě proč kupují předraženou škodu?
acALIEN
Protoze stoji jako Korea a nemusi nikomu vysvetlovat, ze i kdyz to neni BMW, tak nejsou socky.
Pacho69
Popravdě tedy nevím, cena mi až zas tak atraktivní nepřipadá.
jamp
Vraj pri facelifte doplnia pod volant prakticke kladivko na rozbitie primrznuteho viecka nadrze, aby sa dala skrabka vybrat 😉 ale asi je dolezitejsie, ci to dobre brzdi, zadok neodskakuje . Ale hlavne to uz nema tie drevene sedadla, dnes som skusil octu a rapida a v rapide po par minutach bolest v krizoch. 22.000 Eur za 2,0 Tdi sedan je moc, este tak za 2,0 GTI Tdi >😁
Bobo(CZ)
:yes: :yes:
Bobo(CZ)
Dobrej postřeh.
Đawson
od toho je tu ale koncern, chceš jízdní vlastnosti a vzhled, vem si golfa, chceš kufr a velikost, vem si octu, nejde o to co vyrábí škoda, má za úkol dělat rodinná auta, to dělá, golf dělá pravý opak... tak jak tak, peníze jdou do jedné kasičky
Pacho69
A chceš-li vše, kup si třeba S-Max >😁
Đawson
přesně >😁 ale většina čecháčků stejně nemá peníze... včetně mě >😁
JDM
škofin to jistí aneb jak se z tebe stane milovník a věrný zákazník škodovky >😁 >😁
acALIEN
>😁
acALIEN
Takze pro generaci 1980+ nebude Skodovka vyrabet nikdy nic.....
Đawson
já sem generace 90+ vyrůstaljící na 120/favorit/felicia a musím říct, že větší tanky škodovka vyrobit nemohla 😄
FKS
Nechápu, co má co dělat "generace 1980+" s velikostí kufru. Prostě buď někdo chce kombi nižší střední, protože třeba vozí děti a s nimi kočárky a další neskladné věci (a nechce MPV) nebo jezdí sám nebo ve dvou a pak takové auto nepotřebuje a stačí mu třeba hatchback nižší střední. Tak to alespoň vidím u svých známých (také stejná generace). Prostě nemá cenu kombíku vyčítat kufr... Ostatní kombi nižší střední mají dle tabulky pod článkem kufr 500-560 litrů, což reálně není o tolik méně (cca dvě plné nákupní tašky). Nárůst velikosti kufru proti OII je spíše symbolický (o 5 litrů více, bude to určitě hodnota bez rezervy).
acALIEN
Uz vidim nekoho z me generace, jak si bezi pro Octavku, protoze ma vetsi kufr o 2 nakupni tasky, nez konkurence.....
Ozzman
Jak sem psal dole. Je to o uspořádání, já na kufru docela trvám. Převážím věci, které se třeba do OII nevejdou a i přesto že moje auto má papírově méně litrů, je zavazadelník širší a v případě potřeby udělá rovnou plochu.. a to je rozhodující než litry.. jo a jsem generace 1980+ 😄
Kuban
tak si pořiď pickup!!! a neřeš litry, které o skladnosti nic nevypovídají!!!! To že máš objem kufru 600l neznamená že ho 100% zaplníš, i totálně napráskané auto využije objem kufru jen ze 70% maximálně!!! Takže se jděte s jednotkama litrů vycpat!!! 😉 řešte nakládací výšku, šírku a celkovou plochu nákladového prostoru..... Už jenom obyčejné Mondeo je na tom lépe jak Octavia Gen2.... ;-\ Ale hlavně že objem...
Ozzman
Já mám ale právě to Mondeo >😁 Nechci Pickup.. viz diskuze níže 😄
figurka
Já si myslím a já to tak potřebuji, takže to tak určitě potřebují i všichni ostatní. >😁 Vlastní obzor, to je ten limit.
JDM
:yes: >😁
Kuban
rodinné auto a octa??? jooo pokud za rodinu povazujes sebe zenskou a decko v detske sedacce, pak jo ty jedna rodinno >😁

do rodinných vozů je to sakra daleko... problém je ten, že na pravé rodinné auto má málokdo, Smaxy a podobné vozy!

proto je pežot 206 stejně tak rodinné auto jako oktávie!!! Občas si sedni dozadu... Ono to u O3, už není hrozné tak na kolena jako kdysi, jen tě bolí * nemáš si jak pohodlně sednou a hlavou mlátíš o strop.... enjoy...
XTad
V kombiku nema clovek pod dva metry problem.
figurka
Nalož do té 206 kočárek, cestovní postýlku a "bagáž kolem".
jamp
To som dal do focusu 5d 2009 aj s hrackami, varicom mlieka, plienkami, a inymi blbostami, tie deti uz moc rozmazlujeme ( kocik nebol ten golfovy, ale s budickou, strieskou, velky tak, ze mala v nom aj spala, ak by som siel druhym autom, tak by tam zena narvala aj drevenu postielku ) a presiel 600 km tam, na hotely dostal tu postielku ( aspon som nasu nemusel skladat :-! ) a potom zas naspat. Co sa nezmesti, to nepotrebujes, dederoni presli s trabosom kombi europu a to viezli aj stravu, takze vsetko nad ten objem je uz len bohapusty luxus :yes:
figurka
Gratuluji k tetrisu >😁 😉 Souhlasím s tím, že dnes se více rozmazlujeme (a nejen děti, ale i sebe), ale z druhého pohledu, když ten prostor mít můžu, proč ne. Pokud budeme uvažovat pohledem osmdesátých let a trabantích karavan, tak můžeme šmahem odsoudit (což se děje zde u Octavie kombi) kompletní automobilovou produkci s tím, že Dacie je neporazitelná.
Banjo
Na dovolenou jezdím a stačil by mi v pohodě 300l kufr. Že v něm mám o něco víc znamená jen příjemný detail, že mám sbleno o 5 minut dřív a nemusím se s tím tak pracně skládat.
Jo a kdyby mě náhodou napadlo jet pod stan (na což už asi manželku nepřesvědčím), tak by se tam vešel taky i se všemi těmi krámy, co k tomu naši kdysi vozili (PB dvojplotýnka, kempingový nábytek etc etc).
Ale kdyby mi chybělo místo v kabině nebo kdybych tam měl nepohodlné sedačky, to by byl pro mě větší problém.
_Teddy_
Cakam ze najneskor v Octavii 5.-tej generacie bude mozne do kufru kombika nalozit europaletu. Dalsi logicky krok potom bude 20-stopovy lodny kontajner...
acALIEN
Presne to ocekavam take 😁, v 6te generaci si v kufru budes moct odvezt 2generaci CitiGo, abys mohl na dovolene jezdit malym autem, ktere snadno zaparkujes pred stanem, vedle prakticke Octavie.
Luki5
Europaleta se vleze po sklopeni zadních sedadel do Škody Felicie hatback :yes:
_Teddy_
Ale do Feldy nemozes vojst s vysokozdviznym vozikom!
😄
stealth01
Kolik máš nyní kočárků a dětí? Vezmu to z mé zkušenosti. Dvě děti, jedno už naštěstí nepotřebuje kočárek, druhé pořád. Když jsme jeli na dovolenou nebo kdykoliv jedeme za jejich prarodiči třeba jen na víkend, je kufr kombíku narvaný. Bohužel pětkové BMW je strašně mělké, takže jen pár věcí a musíme sundávat roletku a vrstvit a vrstvit, až do stropu auta. Naštěstí tam máme z výroby látkovou mřížku, takže nemusíme řešit, že se nám všechno dostane při "deceleraci" do prostoru pro posádku. Já osobně bych byl vděčný za každý centimetr navíc. Samozřejmě, když jsme byli dva a jezdili jsme v Golfu GTI, tak nám jeho 350 litrů v pohodě stačilo, přinejhorším se sundala opěradla.
acALIEN
A timhle mi chces rict, ze kdyz se nevejdete do 5tkoveho kombajnu, ze vas par litru navic v Octavii spasi? Pokud mate takovy problem s prostorem, tak vysvetli manzelce, ze si s sebou nemuze brat na dovolenou pulku bytu a kupte si MPV.....
Pacho69
u kompaktních MPV už zas takový rozdíl není, často jsou objemy kufru i menší. Musel bys šánout do segmentu velkých MPV a to už jsi v úplně jiné cenové kategorii.
acALIEN
Zafira? Nebo neco od Frantiku....? To neni cenove mimo...
Pacho69
to je pořád kompaktní MPV, velcí jsou Sharan, Galaxy, Alhambra, Espace, Voyager... Možná ještě i S-Max...
Ale v kompaktních jsou i velké kufry, třeba C4 Grand Picasso ale i menší, viz třeba nejprodávanější Orlando.
acALIEN
Do takove Zafiry toho pohodlne a lidsky slozis daleko vic, nez do Octavie, videl jsem to v praci, pak jsou tu ty Grand Picaso a Grand Scenic....no. Ono je to jedno. Stejne bude skodovka v kombi prodavanejsi,a ve finale je to dobre. Jsem ale presvedcen, ze to, nastesti, nebude jen kvuli kufru.................ale zejmena kvuli omezenosti a zaslepenosti ceskeho zakaznika >😁
sir
cenove mimo proti petkovem BMW kombi? 😁😁😁 Tam se vejde i S-Max i Galaxy a jeste kupec penez zustane >😁
Pacho69
Myslím, že to je spíš o organizaci, já obvykle přemýšlím, co jsem zapoměl, že v tom kufru nic není. Většinou zjistím, že nic. Teď na hory musím říct, že konečně našel trochu využití, ale jako obvykle, se vše vešlo pod roletu.
acALIEN
Tak tak. Pravdu dis.
sumy
No vidíš, taky jsem 1980+1 a mám 4 děti. V MPV máme kufr cca 290l a není problém ani s kočárkem a psem. Když už je jó krize, rakev to zachrání 2-3x za rok. Druhý auto civic 8.g, tušim 415l kufr a tak dalších 50-80l pod zadníma sedačkama.Nestalo se mi nikdy, že by jsme se nevešli. Problém tedy dle mě není prvotně v objemu na litry, ale o využitelnosti vozu. Ještě dodám, že při nakládání dbám, aby nic nemohlo v případě nehody ohrozit posádku, tedy žádný hromady přez zadní okno 8-s
acALIEN
Me uplne fasciuji hazarderi, co maji kufr naplnen az na strop a nemaji tam zadnou prepazku, mezi prostorem pro posadku a zavazadla...... Jsem rad ze si alepson nekteri uvedomuji, ze by tomu tak byt nemelo :yes: .

Je to o organizaci a schoonosti vyhodnotit, co vezu a potrebuju a co vezu a ani nevybalim 😄 ..
forenzo
""Je to o organizaci a schoonosti vyhodnotit, co vezu a potrebuju a co vezu a ani nevybalim ..a není to spíš o tom, že vezu to co chci""
...a není to spíš o tom, že každý má jiné potřeby a priority, tudíž tobě stačí vozit málo a někomu jinému je třeba více?
Proč se tady spousta z vás snaží přesvědčit ostatní, že octavie nestojí za nic a koupí si ji pouze " kvůli omezenosti a zaslepenosti"?
co takhle sdělit svůj názor a neurážet při tom ty, kteří ho s tebou nesdílejí?

PS: objem kufru je pro mne velice podstatný prvek, jelikož auto s rodinou skutečně využíváme a nechceme se omezovat, tudíž při výběru vozidla je jednou z priorit.
JDM
no pokud bych si chtěla rodina se 3 dětmi vzít na dovolenou co chtějí a neomezovat se , potom tak to by některým nestačil ani VW transportér >😁 >😁
sumy
3 dospělý, 3 děti a na 10 dní pod stan v pohodě.. no skoro v pohodě >😁 To už jsou prostě extrémy, kdy to zachraňuje rakev. Tehdy jsme měl na MPV jen 250l kufr 8-s
sargis
Octa kombi bud skonci ako obytny karavan alebo auto na urovni Fordu Transit 😉
acALIEN
Treba dostane kloubovy mechanismus a vyrovna se prostorem Ikarusu 😊)
JDM
bylo by dobrý rozjet firmu na pružiny zadních tlumičů pro octavie combi >😁 budeš v balíku >😁
Ozzman
Dovolim si nesouhlasit, sem z této generace, možná ještě skoro o generaci mladší a velikost kufru je pro mne podstatný údaj, jelikož vozím velké věci a často a to ne jen na dovolenou. Čím větší auto s větším kufrem, tím lepší 😊.
Do OII kombi nedám vše co potřebuji, musím vozit na sedadlech. Tahle na tom určitě bude lépe. Papírově má větší objem než auto s kterým jezdím jak OII tak OIII, ještě jsem zvědav na to uspořádání. 😄
acALIEN
Ano, vozis v tom veci pro kapelu? (Soudim dle tveho avataru). Jako pracovni nastroj je kufr dulezity, ale jak rikam, zamerit se na velikost kufru v ramci propagace vozu a brat to jako jeho nejvetsi + mi prijde liche...
Ozzman
Ano, přesně tak i když jen převážim většinou svoje krámy k tourbusu. Při koupi vozu sem porovnával, jak se tam vejde Reprobox + další věci, abych odvezl třeba i lidi a nemusel sklápět sedačky. Dříve, když se jezdilo jen autama, to byl obrovský plus. Ale třeba do dvojkové Laguny grandtour i přes její litrově malinký zavazadelník sem toho naskládal více, než do OII kombi právě pro její šířku.. Proto jsem zvědav na OIII, jelikož v porovnání OII vs kombi střední třídy je znát ta šířka a variabilita. Z tohohle důvodu třeba u mne vyhořela Laguna III, jelikož je kufr užší 😄
acALIEN
A nepremyslel jsi o necem pracovnejsim? Proc nevzit MPV, nebo nejakou verzi osobniho PickUpu...Asi je duvodem to, ze to auto chces pouzivat i v civilu a tak musi vypadat jako auto a ne jako dodavka vid...?
Mas pravdu ze dulezita je hlavne sirka, tam se lame chleba...rozna zakouti, ktera ve finale tvroi litrove konkurencni rozdily, jsou k nicemu...
Ozzman
Opět správně😊 Auto používám i jako civilní.. Na dovolenou na kola, na Lyže, vozíme psa, nebo si ho půjčují rodiče pro tyto účely, jelikož mají sedan.. a prostě se mi kombiky líbí 😄 Jsem stoprocentně spokojen s velikostí i s ostatním, neměnil bych, dokud nebudu muset 😄 Nepotřebuji MPV, děti zatím nemám a tady v minutě vykouzlím ložnou plochu i pro přespání.. 😄 To u staré OII kombi nejde.. proto sem zvědav na tu novou😊
acALIEN
Siroka bude tak nejak stejne, takze te asi neuchvati 😊...
Ozzman
Ok.. tak to bude Mondeo zase jasná volba😁 Ale snad nejdřív až za 5 let😁
Pacho69
Celkem dobře řešený zavazadelník má i C5Break či P508SW.
Ozzman
Když sem auto kupoval tak 508 Byla horká novinka a cenově pro mne nedostupné. Citroen v mnou požadované kombinaci sice byl, ale zde mne odradil ten volant s pevným středem😊
Pacho69
Tak třeba příště 😉
michalpneu
Vidíš já jsem taky generace 1980+ a kufr řeším opravdu hodně.
britas1
:yes: vybral si jeden příspěvek bezvadně vystihující přínosnost všech příspěvků osoby skrývající se pod tímhle nickem. Kdyby tu nebyly, diskuze by bylo a o polovinu kratší a o nic bychom nepřišli. Zase jeden spamer nadšený schopností kritizovat, cokoliv, kdykoliv a když nic nebude, něco se vymyslí.. :no:
Lucaslegend
velky kufor nie je na skodu ale 610l ? to mi uz pride fakt zbytocne moc na osobne auto, pametam si ked som bol na dovolenke autom vo Francuzsku, sli sme piati, mal som vtedy lagunu II kombi a 475litrovy kufor stacil...co bolo hlavnejsie ze sme mali miesta habadej pre nas na sedenie aj vzadu na dlzku ale hlavne na sirku. na to by sa mala skodovka viacej zamerat a nie len skodovka...pred nedavnom som siel taxikom co bola octavia a sedeli sme vzadu traja...bolo to len par km ale bolo to fakt hrozne na sirku, jak sardinky sme sa tlacili.....urcite to nie je auto pre 5 dospelich osob....snad OIII bude na tom lepsie
bigsoul
To je jedine cim dokaze konkurovat octavka na trhu... Kufor v buducej generacii bude velky ako vagon a zadna cast bude otocna ako na harmonike 😄
Jamie
Vypadá o něco líp než liftback 😄
jarafara
Vypadá opravdu velice dobře :yes:
Jamie
hlavně ten černý B a C sloupek plus chromový rámeček oken dělá svoje x))
Bobo(CZ)
Vypadá o hodně líp. :yes:
Xawier
...bez konkurence 😄 :yes:
dal
Za tu cenu máš dvě princezny
Aladeen
Musím povedať že oproti Octavii II Combi vyzerá trojka oveľa dospelejšie , už to nie je pohrebák s obrovským sklom .
U Nového Combi cítiť inšpiráciu od BMW , Superba a čiastočne aj Audi .
Kto by to povedal že sa mi bude Combi páčiť viac ako Liftback 😉
Tých 610l je až zbytočných , v dnešnej dobe ti už takmer všetko dovezú , ale pre priemerného Čechoslováka ktorí chodí na dovolenky autom je Octavia III určite vytúženým autom . :yes:
Pacho69
Tak víš co, na hory lyžovat se 4člennou rodinou létíš letadlem? Tak to se máš...
Každopádně hodnotit auto podle kufru je úchylné.
Aladeen
Octaviu som hodnotil už aj inde , ale keď je tu Combi tak neviem prečo by som mal písať o riadiacej páke , alebo o plastoch v interiéri, takže hodnotím len kufor a dizajn .
Asi si ma zle pochopil , to že väčšina ľudí chodí na dovolenky autom nebolo myslené ako urážka 😉 a len som sa snažil vysvetliť že pre tých ľudí ktorí idú na dovču autom je to ideálne 😄
britas1
:yes: ono spíš nejde ani tak o auto, ale spíš o to cítit se duležitější...rozhodl sem kritizovat, tak budu kritizovat i kdyby na chleba nebylo 8-s
Aladeen
o čom píšeš ? :no:
_MT_
Zbytečných, zbytečných, otázka je, kde jsou. Podle mne to zase tak horké nebude.
Atlis
Pche, to sa budu vozit crepniky so stromcekmi na chatu! To nema ani sused vo svojom bavoraku! >😒]
Bobo(CZ)
Upřímně, nevím co jsou crepniky, význam tohohle slovenskýho slova mi uniká, nicméně chtěl bych vidět toho, kdo v tom bude vozit třeba vánoční stromek. Já bych si takovou věcí interiér nesvinil. Nikdy.
_patrik
"Květináče". 😄 Každopádně - tohle je auto jako dělané pro závozy zboží na prodejny, pro dealery, živnostníky a řemeslníky, servisní party atd., nejen pro kravaťáky a privátní majitele. Velikost, skladnost a přístupnost kufru byla jeden z argumentů, který Octavii vynesl (a s ní Škodu) v předchozích generacích z nuly do viditelných pater trhu, takže ho logicky chce využívat nadále. Ty v tom stromek vánoční ani výsadbový nepovezeš, ok, jiní majitelé ale klidně. I mnohem větší krámy a špínu. Octavie patří mezi univerzální vojáky. A nebo takoví raftaři, kajakáři, jachtaři a všechna ta další sportovní sebranka sem s gustem narve svoje harampádí.
_MT_
Sportovní sebranka :yes: všichni myslí na rodiny, ale sportovní vybavení je také kolikrát náročné na prostor. A nejčistší také nebývá.
_patrik
jj :yes: třeba rajťáci, nejenže sedla a pytle s granulemi, deky plný chlupů a osin, ale i pracovní gatě, kabáty a boty od hnoje. Chuděra Octa, z dealerství ji pustí do světa s naleštěnými plasty a do nitě vyluxovanou, mašlí jí vyzdobí haubnu - a potom takovýhle konce 😄 Jenže stačí hodný páníček a hoďka dvě wellnesu a Octa zase může předjet před Pupp.
britas1
přesně tak :yes:
flexo
kombík vyzerá naozaj oveľa vyváženejším a elegantnejším dojmom ako liftback :yes😒br />
všimol si ale niekto, že ten kombík na fotkách nemá také "zapadnuté" kolesá v blatníkoch ako je to vidno všade na liftbackoch? napr. aj v tom teste, čo tu bol pred pár dňami. čím to asi tak bude? žeby len použitými diskami kolies? hm...
Bobo(CZ)
Na prvních fotkách liftbacku to bylo taky tak, vytažený kola na podložkách, nicméně realita byla jiná.
_MT_
To jsou promo kouzla. Kola na podložkách, pružiny stáhnuté.
XTad
Ty podlozky zas tolik nestoji...
Igithegreat
Kam se s tim kufrem hrabe na Dacii Logan MCV >😁 Máš ještě co dohánět Škodovko! :-!
acALIEN
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
kosmonaut
Sedan vypadá lépe, ale i tak tohle je pecka :yes:
Atlis
sedan?
sargis
Ano, niekto si y Octy proste sadne na zadok 😉
kosmonaut
ne liftback
Bobo(CZ)
Žádnej sedan, ale liftback. >😒]
kosmonaut
já vím
Emel
Kombíky Škodovka umí a platí to i tady, zadek vypadá lépe než u liftbacku. Víc asi netřeba dodávat...
orson
Pěkná tak jako bude cena..s dobrým TSI či TDI s xenony a slušnou výbavou bude atakovat o třídu výš konkurenci(Passat atd.) stačí si sednou ke konfigurátoru a trochu "naložit" Liftback a jsme na 750,tkč..
Ham.
Bude a co, vždyť také střední třídu atakuje i ve skutečnosti, slušnější výbava, 4x4 spolu s některou silnější motorizací a dlouhá řada konkurentů ve střední rázem nemá odpověď.
Shr3k
Jojo, Octavia nakonfigurovaná ([odkaz] podobně jako Mazda 6 ve výbavě Revolution nabízí😒br /> - 100 litrů kufru navíc!
- vyhřívání zadních sedaček
- osvětlení prostoru pro nohy
>😁
Mazda nabízí za příplatek 20000 Kč😒br /> - 15 cm rozvoru
- o 20 cm delší auto
- motor, co táhne do 5000 ot/min
- 100 Nm točivého momentu
- 19 kW výkonu
- jedno turbodmychadlo
- sametovou převodovku
- tempomat s radarem
- mnohem větší a tím i pohodlnější 19" kola s profilem 225/45/19 namísto 225/40/18 u Oktávky
>😁
Ham.
Jj Mazda je levná, a teď zkus něco postavit proti O IIII RS 162kW nebo OIII 2.0 TDI kombi 135kW 4x4 v plné výbavě. >😁
Atlis
OIIII RS, to snad za 8-9r, ale proti OIII RS s radostou FFIII ST Tourer 184kW.
Ham.
kolega porovnával Mazdu se Škodou. Focus je v ČR předražený a ST prakticky neprodejné.
Atlis
to, ze pre teba je v cr predrazeny este neznamena, ze je predrazeny vsade. 😉
Ham.
To nikde netvrdím, ale Shr3k argumentoval českými cenami a českým porovnáním mazdy a škodárny, takže zamíchat do toho srovnání focus st znamená vzít české ceny fordu a ty jsou prostě nekonkurenceschopné.
Atlis
nepoznam cenovu politiku v cr, ale pokial je taka ako v pl, tak ceny cennikove su daleko od reality. takze by som ten focus nepodcenoval.

a co do mazdy - tiez by som ju osobne kupil radsej ako octu. problem je v tom, ze kto hlada strednu triedu, nebude sa rozhodovat medzi mazdou a octaviou a naopak. hlavne ked octavie sa predavaju hlavne v nizsich stupnoch vybavy.
Ham.
Myslím, že s rozhodováním zájemců je to přesně naopak, hodně lidí zvažuje velkou nižší střední vs. střední třídu zvláště pokud jsou velmi podobné motorové nabídky, možnosti výbav etc. Ty Octávie které se prodají ve 4x4, s 1.8/2.0 TSI nebo TDI určitě nějakým způsobem lezou do zelí klasické střední třídě. Ten Focus ST je stejný případ. 95% kupců si nejde pro střední nebo nižší střední, ale pro auto, které jim po všech stránkách vyhovuje a na nějaké třídy hází zvysoka bobek.
Shr3k
Vzhledem k tomu, že se chystá M6 MPS s 300k 2.5 přeplňovaným Sky-G, tak asi RS v roce 2014 nebude problém. Navíc já řeším auto teď, ne za rok.
Ham.
Jj, v současnosti silnější diesel v M6 dává vzhledem k nízké ceně smysl. Nejlépe v kombajnu (sedan už je na můj vkus trochu přerostlý).
_MT_
Pořád mi tvůj příspěvek nedával smysl, až jsem se tedy musel podívat na tebou odkazovanou konfiguraci a došlo mi to - ty mluvíš o dieselu. 😄 Předpokládal jsem, že porovnáváš 1,8 TSI s 2,5.
LambaX
Tak nějak nedokážu pochopit, že přesto naprostá většina lidí bude kupovat škodovky. Také jsem si zkusil konfigurovat octávku i suberba na úroveň Mazdy a nějak jsem ty preference průměrného české publika nepochopil . :no:
To musí všichni za každou cenu splynout s davem, nebo jsou zde i jiné důvody? (kromě kufru a škrabky pochopitelně >😁 )
XTad
To nevim cim. Ja zkousel lift 1.4 elegance, vsechny sedadla vyhrivany, navigaci, parkovaci asistenty vpredu i vzadu, barevny maxi dot, 17" kola, auto klima, elektrickou sedacku a byl jsem na nejakych 570-580.
jozephko
Len potom by to bol bestseller. 😄
Mimochodom, občas ma napadne, prečo už konečne niekto nezačne vyrábať autá s talianskym dizajnom, anglickým interiérom, nemeckou technikou, českou praktickosťou, japonskou kvalitou, a to všetko za americkú cenu? >😁
Pacho69
cenu ještě raději čínskou nebo indickou...
Makovnik
Radsej nie, v tom pripade by sme mali sicilsko-africky dizajn, arabsky interier, turecku techniku, vietnamsku praktickost a severkorejsku kvalitu 😄
Pacho69
Severokorejský by mohl být marketing. To by mohlo být inspirující.
Aladeen
To by bol život :yes: :yes:
Ale To je ako keby si chcel Slušných politikov ,ktorí majú záujem priviesť krajinu do blahobytu a neukradnúť ani cent 😉
aproximus
zhmotněný :yes: přidejte čtyřkolku a je to absolutní :yes:
eso4x4
Mám odjeté už 4 Octavie combi, z toho 2 s pohonem 4x4. S nákupem nové jsem již o čtyřkole moc neuvažoval, ale HALDEX 5 mne zaujal při testu nového GOLFu. Bude to posun o velký kus dopředu. Volba bude asi opět 4x4. 😄
PS : Všem "rejpalům do Octavek" jenom tolik, 90% z Vás neví o čem mluví a potajnu o ní sní.
Xawier
😄 :yes:
zlysoused
Oktávky jsou výborná praktická auta, ale na snění, na snění si nechávám úplně jiná, míň praktická auta. 😉
Atlis
ked chces dobre auto s haldex 5, tak si kup volvo v40 2.5t awd a nie octavku 😉
volvo s60
Konecne ! :yes:
Pacho69
no včera jsem si v reálu zkusil XV40. Vevnitř dobrý, za volantem zatím supr, škoda že nesněžilo, ale třeba zezadu jsem měl dojem, že jsem v korejským autosalonu. Na mě dostává Volvo nějaké azijské prvky, nevím...
michalpneu
dobré, ale drahý provoz a servis volva...
britas1
jo, dobrá V40 je, ale leze se do ní jak do tanku, na zadních sedadlech je místa jako v citigo, servisní náklady sou násobkem servisních nákladů škody a každej taky nechce jezdit s čínskym autem 😉 a troufám si tvrdit, že jízdníma vlastnostma nebude dál než octavia.
Pacho69
Volvo se vždy profilovalo tak trochu jako tank, takže asi jsou spokojení, jaký pocit v tobě vyvolali. Jinak jsem byl právě poučen, že to že má někdo vlastněn někým ze zahraničí nic neubírá na "domáckosti" značky, takz toho vyplývá, že Volvo je ŠVÉDSKÉ!!! auto, žádnej číňan... Možná že číňan přehodnotí servisní náklady 😉
Troufám si tvrdit, že u Volva nenajdeš vlečenou zadní nápravu...
TommII
U OIII 4x4 taky vlečenou nenajdeš... 😉
Bobo(CZ)
Pacho69
Jo kdysi jsem snil. Pak jsem si sen splnil. Pak mi zmizela navi. Pak přední airbagy. Pak pro změnu celá palubka. Pak jsem vyzkoušel konkurenci... A milá Octa šla z domu. Už o ní nesním. Je spousta srovnatelné konkurence. A z tý mojí mi ještě nikdo nic neukradl... Takže už nesním... Ani nebudu... Tím nechci říct, že je to špatné auto. Ale i konkurence má to co Octa ale má i parametry, kvůli kterým jí dám přednost.
volvo s60
Ja puvodne taky a pak jsem si koupil Volvo! >😁 :yes:
volvo s60
Ja puvodne taky a pak jsem si koupil Volvo! >😁
acALIEN
Dobra volba
Tomas_2002
Hm, to je jako bych si koupil hnusnej byt s hnusnýma dveřma a crocsama na rohožce jen proto, aby mě nevykradli....

Tenhle přístup se mi nelíbí.
Pacho69
Proč, mohu si koupit krásný auto s perfektní technikou a být v klidu. To jako když to není oktávka, tak je to hnusný nebo špatný? Mě se zase nelíbí přesně tenhle přístup. Udělat z oktávky modlu, ač je to jen průměrné auto s průměrnou technikou...
Tomas_2002
Já ale nic takovýho neříkal. Mluvil jsem jen o tom, že kupovat si něco co se mi líbí méně jen proto, že mi to nikdo neukradne je podle mě špatný přístup. To bych si to raději lépe zabezpečil a těšil se z toho, že mám to, co jsem si přál a ne kompromis.
Pacho69
já to ale potřebuju používat, oktávka není lambo, abych se na něj chodil do garáže koukat. Auto v téhle kategorii není pro radost, je to spotřebák. Takže než každý den řešit, jetli odjedu, tak si raději koupím jiné. A nemusím dělat kopromis, nápis Octavia pro mne neznamená žádný sen nebo nedejbože svatý grál. Obyčejné auto.
Lépe zapezpečit - jen kecy... V principu jsem ho lépe zabezpečil, už nikdy se mi to nestalo.
guze
Ony existují takové věci, které se jmenují garáže, víš? 😄
Pacho69
Neboj, i na to jsem přišel, ne vždy je to tak jednoduché. Když auto používáš denně, nebudeš chodit 5 km do garáže. Jo jen tak mimochodem, jak jsem psal, kamarádovo Yeti stálo v garáži...
_MT_
Být v klidu? To možná u auta s balistickou ochranou, do toho se tak snadno nedostává. Jsem celkem v klidu, protože běžně na ulici nestojím. Ale jak se ukázalo, stačí chvilka, trochu smůly a je vymalováno, tedy vybíleno. Nezastavilo h👋 je ani to, že jsem stál kousek od služebny PČR.

Octavia patří v ČR určitě k extrému, ale že by se jiné vozy nekradly, nebo nevykrádaly, to se říct nedá.
Pacho69
Dobře, relativním klidu. Do octy se mi někdo podíval min 4x za rok (minimálně aspoň něco rozbil, případně něco urval), od té doby co ji nemám jsem vyměnil 3 auta a zatím nic (jdu tlouct na dřevo abych neurazil boha).
Choochoo
Tak ten byl dobrej >😁 Snit o O s haldexem >😁
figurka
To máš stejný jako snít o sportovní hondě s vysokootáčkovou atmosférou. A pak se probudíš a zjistíš, kterej z těch snů si můžeš splnit.
Choochoo
Snit o 4x4 s haldexem, je neco jako snit o Rapidu s 3-hrnkem. Nereknu kdyz nekdo sni o Hondackym 4x4 SH-AWD nebo BMW 😁rive 😉

A kdo za to muze? To by na to nesmeli tolik tlacit nackove v Bruselu, kdyz atmosfery neumi 😉 Uvidime s jakymi otackami prijde novy 300konovy Type-R 😉
tuxxer
Jazdim OII 4x4 DSG, jedina rozumna volba pri podmienke 4x4 automat (v urcitej cenovej kategorii). OIII combik vyzera nadherne, ale nedavno som cital o LEONe CUPRA 4x4.. a to uz vyzera ovela lepsie >😁 ten kufor? No neviem, radsej by som bral o nieco väcsi priestor na zadnych sedadlach. 😉
acALIEN
Ja potaji snim o Octavce >😁 ? Vezmete mi obcanku, jdu se lecit >😁
sumy
Kdepak, noční můry mě netrápí >😒]
šmoula nešika
Já ti jen nevím s tím Haldexem. Vypadá to na 4. generaci. Něco takového totiž říkal p. Pečenka.
zlysoused
ale ty obří kufry jsou třeba zrovna mě spíš na obtíž. A to mám 3 děcka.
Pacho69
jo, furt nosej něco, co máš vzít ssebou. no nezabil bys je...
acALIEN
>😁 zabil, ale jeste tam je manzelka >😁
Pacho69
ta je na mý straně 😲
Individualita
, kdy se mi u Okty víc líbí sedan (liftback) než kombík.
Bobo(CZ)
Nesouhlasím s tebou, mě se naopak víc líbí kombi. Konečně se to bude lišit od rapidu, což v případě liftbacku neplatí.
dal
A co když bude Rapid kombi?
Makovnik
Bude Spaceback, ci Sportback, ci ako sa to ma volat? Bude tak velky, ze odvezies cely svoj vesmir.
3_diamanty
:yes😒br />
kufor je sice az prehnane velky ale to je jedno... vyzera to podla mna lepsie ako lift a aj velky zadny previs je v kombiku akosi lepsie znesitelny a pasuje autu viac :yes: zadne svetla nesu rodny list audiny a cele je to ako taka A4kakombik.... ponemectene nudne ale lepsie ako lift :yes😒br />
pozeram ze ma to dokonca vacsi kufor ako passat... zaujimave 😉
Bobo(CZ)
Aladeen
Vcelku súhlasím , len aby sa vzadu nesedelo ako na trestnej lavici 😉
michalpneu
Nemusí přece každé auto mít design jako ti kolotočáři s šikmíma očíčkama😄
.StenLi.
Golf Variant ma objem 605l, je lacnejsi, lepsie vybaveny, subjektivne krajsi a ma kvalitnejsi interier. Technika-servis-spolahlivost su totozne takze nevidim dovod kupit si Octaviu a budem krutit hlavou nad kazdym co tam urobi..
Emel
Ty už jsi někde viděl nový Golf Variant?

Pokud mluvíš o starém, tak jsi asi jediný, komu se líbí víc než Octavia...
.StenLi.
Samozrejme ze som ho videl, testovali ho na Auto Motor und Sport, stary sa mi nepacil ale novy ano, mal sice prelepene zadne svetla foliou ale bolo jasne vidno obrysy - ponechali male dynamicke svetla ako na Hatch. a Octavia s tymi trojuholnikmi pri SPZ vyzera podla mna dost old school - 80te roky.. :no:
Emel
A to jsi z toho testu vyčetl, že bude levnější a je pocitově kvalitnější?
.StenLi.
To ze bude lacnejsia je fakt, tak ako je fakt ze Golf s o stupen vyssou vybavou je lacnejsi ako zakladna Octavia.. aspon u nas.. to ze ma kvalitnejsie materialy v interiery aj lepsie spracovane detaily je tiez fakt jasny z testov Golfu a Octavie lift.
Makovnik
Golf Variant vyzera uchylne. Doslova Golf s batohom, ledabolo nastoknutym. Aj keby mal 800L a basu piva k tomu, tak radsej oktavku.
.StenLi.
Octavka ma nechutne dlhe previsy. a mozno preto posobi ten zadny menej rusivo pre teba ako u Golfu Variant 6.. ale Variant 7 aj Seat Combi sa mi paci ovela viac, je to ovela sportovejsie a dynamickejsie a prave Octavka Combi posobi ako taky nudny pracant s batohom.
michalpneu
Golf variant by byl hezký, kdyby mu tak strašně nepodělali ty zadní světla.
.StenLi.
A ty si ho vobec videl? Hovorime o Golfe Variant 7.. btw..
michalpneu
Ale to víš, že jsem ho viděl. Jo, je to jednoznačně lepší, o tom není pochyb, ale pořád to bohužel je obyčejná nástavba hezkého klasického golfa. VW toho varianta prostě nikdy nezvládlo udělat dobře...což je škoda, protože já mám Golfy strašně rád. Ale upřímně šestka se mi líbila o dost víc i v klasickém provedení než sedmička. šestka byla nejhezčí golf od doby trojky.
.StenLi.
Neviem.. mne pripada aj Octavka aj Golf Combi ako keby mala batoh.. u Octavky je to menej rusive lebo z nej neexituje Hatch. iba kombi podobnejsi Lift. Tak potom tu je este moznost Leon "Combi".
michalpneu
A ten je teda pěkný. Ale pro spoustu lidí zase malý.
michalpneu
aby jsi si nevykroutil hlavu...každému vyhovuje něco jiného, tak se s tím smiř 😄
.StenLi.
Je mozne ze si ju vykrutim lebo urcite sa ich preda neurekom, ale ak neratame subjektivny vkus, kupit drahsiu horsie vybavenu Octavku s o 5l vacsim kufrom ale skratenymi sedakmi je proste blbost a clovek musi byt blby, alebo presvedceny ze Skoda je domaca znacka, podporuje svoju krajinu, bude mat dostupnejsi servis alebo podobnu kravinu. Ak sa niekomu paci tak ze si rad priplati, tam sa neda argumentovat, proti gustu...
michalpneu
no a na to narážím. Musíš brát v úvahu, že se prostě spoustě lidem může prostě líbit a to jde a tak je to v 90% případů, tomu věř. Jak můžeš říct, že je to kravina, že podporují domácí značku, krajinu nebo dostupnější servis. To přece není kravina. Pro mě je taky podstatné, že když máš škodovku, tak si můžu vybírat z 20 servisů v Praze, mám ho blízko, na díly se nečeká a všechno je dřív. Jasně VW je cenově v servisech podobný, je tam jen malý příplatek, ale i tak je třeba v Praze aut. servisů o dost méně než škodováckých a to těch VW je přece jen hodně a stejně se čeká na všechno déle.. Co teprve úplně jiná značka. Známý už měsíc čeká na reklamovaný xenon u i40, auto tam stojí bez světel, ale jaksi světlo z koreje nejde.

Mě by třeba sedáky vůbec nevadili. Mám škodovky, od roku 98 a o jiném autě bych ani neuvažoval, i kdyby prostě bylo o sto tisíc levnější. Prostě se to musíš naučit tak brát, že lidé jsou různí a mají rádi jiná auta z jiného důvodu, i když Ti to přijde nepochopitelné. Mě také přijde nepochopitelné, že se ti ten golf tak líbí, ale neberu Ti to a respektuju to😄
Pacho69
Je to právě ten podivný přístup. První, jak často jezdíš/chceš jezdit do servisu, já osobně jednou, max. dvakrát za rok. Takže jestli mám servis na každým rohu neřeším, ale je pravda, že vybrat si člověk musí a vybrat si dobrej servis může znamenat, že do něj pojedeš 100km (upřímně, to se ti může stát i se škodovkou). Za druhé - škoda je dnes stejně tak "domácí" jako hyundai nebo toyota/peugeot/citroen. Z pocitivých historických důvodů je nám blíž. Narozdíl třeba od němců, francouzů, italů, kde ona "domácí" značka zatím tak nějak platí. Což se v průběhu generací bude měnit a lidé začnou více uvažovat o poměru cena/výkon a třeba i sledovat i onu idealizovanou "něměckou" kvalitu (ze slovenska, maďarska, česka, španělska... a časem možná indie, ruska, číny...).
No neuvažovat o stejném autě kdyby bylo o 100tis levnější, to už je zaslepenost, těch 100tisíc jsou náklady na auto pomalu na dva roky. Jsi ideální zákazník škoda auto a už teď by ti měli poslat reklamní nabídku... Chápu racionální důvod, že se mi to auto prostě líbí, budiž, ale důvod, že je to škoda není racionální, zvláště, když tu samou techniku (nebo i lepší) můžeš mít levněji třeba i od VW.
michalpneu
Tak to nesouhlasím vůbec v ničem. Já mám škodovácky osvědčený servis 8 km od domu, kam jezdím už od roku 98 a jsou to opravdoví machři. Nikdy Hjondé, ani Peugeot Citroen toyota nebudou naše domácí značky, to jsou korejské, francouzské a japonské značky. Škodovka je česká značka, vlastněná němci, ale vznikla u nás a je tak naše domácí značka. češi nikdy nepřijmou Hjondé jako domácí značku. Naopak spoustu lidí neuvěřitelně naštvalo, že si do té reklamy dali název české SUV, můj strejda o té ix35 tehdy uvažoval a jen kvůli té reklamě, která ho naštvala, tak si koupil Yetiho, vím, je to extrém, ale spousta lidí takhle uvažuje.

Pro Tebe je to podivný přístp. Já jsem velký patron škodovky a je nutno říct, že škodovka se o mě také stará, taky jsem byl jeden z prvních hned 4.2. komu půjčili na dva dny novou octavii a trvali na tom, abych si pro ní hned v pondělí ráno přišel. však máme v rodině celkem 5 škodovek od fabie po Yetiho. Máme jejich auta rádi, pravdou je, že ale i okolí, které jimi není zaslepeno, tak stejně šli a koupili škodovky, i když přecházeli z citroenů, fiatů i VW, dělám s firmami, starám se jim o kola a škodovky i u vysokých ředitelů a lidí, kteří třeba dříve jezdili BMW, Passaty, někteří i Touaregy tak to vyměnili za superba II a jsou spokojení.

Je to těžké, v bývalé firmě jsme měli peugeoty, které byly tehdy o dost levnější než škodovky, ale zase nás ten peugeot vysával na servisu při běžných prohlídkách. ve škodovce jsme za octavie platili za prohlídku kolem 3000 Kč, u Peugeotu 8500 a tak to pak lítalo. A tohle mi říkalo spousta lidí.

Navíc spousta lidí nevidí rozdíl v kvalitně mezi škodou a VW a na druhou stranu já taky moc ne. Jízdně jsou rozdíly tak malé, kvalita zpracování taky, tak proč kupovat VW? I když je mám strašně rád o tom žádná.

Lidé jsou taky nacionalisti, já bych si třeba korejské francouzské nebo italské auto prostě nekoupil, už jen z principu, že je to francozské italské nebo korejské. Přitom proti těm autům vůbec nic nemám a nechci je nějak snižovat, ale já bych se v nich dobře necítil.
Pacho69
Není to podivný přístup, je to přístup, se kterým se často setkávám. že si koupí octavii 2.0 tdi a najezdí 15tis za dva roky, říkaje, že nemá žádné náklady na servis (jasně, vždyť první serviska je po 20-30tis a nebo po dvou letech). Tento přístup mi ovšem přijde k smíchu, nejen v ČR ale třeba i v Německu (tam ti třeba prodejce na těch 8 tis km ročně jednoznačně navrhne benzín, tady tě velmi často raději nechá koupit naftu - čeká, že auto budeš mít dlooouho a on vydělá na servisu). Jinak u té servisky je otázka, jaké porovnáváš modely a motory, už jen 5,5 litrů plně syntetickýho oleje (třeba EDGE FST 5W30) s výměnou za 3tisíce pořídíš v autorizovaným servisu škoda asi těžko. Vždy je to o tom, co servisní prohlídka obsahuje a jaký spotřebák ti tam dají. Pokud Mogul, tak možná.
Vzhledem k tomu, kolik najezdím je pro mne auto spotřebák a rozhodující kritérium je poměr cena/výkon. Nenašel jsem nic, co by favorizovalo oktávii. Jediné plus je vyšší prodejní cena ojetého "koncernu" (mimo seat). Což ovšem v budoucnu bude stírat cena servisů/výměny třeba DPF. Pokud si za stejné peníze mohu koupit Golf s multilinkem, proč bych si měl koupit oktávii? Nejsem nacionalista, ale podobně jako ty dokážo zarputile bojkotovat nedomácí produkty (v mém případě třeba potraviny z Polska), důvodem je ale jejich "kvalita".

Prostě mám jiný přístup, jiná kriteria. Celkem mi vadí, jak jsou testy/články na tomto webu tendenční.
michalpneu
Jo, to máš pravdu, já to také moc nechápu, my máme všechno v benzínu, jen švagr má octavii TDI, ale ten taky najezdí kilo za rok. Ale v tomhle máš pravdu.

Já nevím, třeba s tou nápravou mi to přijde zbytečné tahání za něco, co není zase tak podstatné. Já jsem měl v octavii I normální nápravu, ve dvojce tu novou, rozdíl jsem nepocítil, jízdní vlastnosti byly v pohodě u obou a kdyby mi tehdy neřekli, že je tam ta lepší náprava, tak bych si toho ani nevšimnul, te do okamžiku, když jsem tam musel vyměńovat nějaké silentbloky a trošku se přidražila geometrie, protože se musela kontrolovat u té dvojky i zadní. Tak jsem si řekl, že další auto bude určitě bez multilinku a koupil jsem si roomstera, který má zadní z octavie I, která za celých 400 tis km na dvou jedničkových octaviích neměla sebemenší problémek. Já bych to s tou zadní nápravou tak nehrotil. Beru to tak, že tam dali něco co je osvědčené, co je bezúdržbové a tedy pro mě i lefvnější.

Jinak ty TDI motory taky považuju v dnešní době za zbytečnost. V době kdy TSI je schopno jezdit za 4,5 l, tak abych myslel na filtr pevných částic to by mi za ten litr nafty úspory nestálo.

Co se týče oleje, tak já vyžaduju do každého auta Castrol, jsem s ním spokojený. Nevím co stojí do dieselu. Ale do octavie I v benzínu mě stál s prací i filtrem 2100 a do roomstera 2300 ve škodovce, ale je mi jasné, že TDI oleje jsou mnohem dražší.
Pacho69
Nafta není tak úplně zbytečná, při mém nájezdu cca 40tkm za rok je úspora celkem citelná. Náklady na údržbu jsem já měl vždy jen v množství oleje, do ropáků ho může jít i 2x tolik co do benzínu. A auto odejde z domu dřív, než se bude měnit nějaký filtr... TSI na dlouhé cesty, s polovinou dálnice ti nebude jezdit za 4.5 l, ale to ani nafta. Při těchto cestách se stírá rozdíl mezi 1.4 TSI a dobrou dvoulitrovou atmosférou (někde ve mě existuje pocit, že motor pod 1.8l a 120k patří do zahradního traktůrku - mě budou kamenovat zastánci turbín všeho druhu, s tím nic nenadělám). No a protože jezdím daleko, mám pohodlné auto (rozuměj těžké) a to potřebuje pár kobylek navíc. A s rodinou je to podobné - špatně bych si zvykal při přechodu ze 160 koní na 90. Mohl bych být rodině za volantem nebezpečný...
Oleje jsem vždy řešil podle doporučení výrobce...
michalpneu
To máš pravdu, však také říkám, že ten švagr má TDI, protože ročně nalítá kilo. Já ročně ale najedu kolem 25 tis. Měl jsem octavii I TDI 66 kw, což byl super motor a podtrhuje to, o čem píšeš, že nepotřebuje zvláštní údržbu....ovšem u nových TDI od octavie II, nebo HDi u peugeotu, nebo nedejbože CRDI nebo CR si tím už tak jistý nejsem.

Nevím, já i po té dálnici jezdil s benzínovou octavii za 6,2 a s Roomster za 5,7. Já se do levého nepouštím vůbec, ten neznám a jezdím v tom nejpravějším tak kolem stovky. Já jsem člověk, který se rád dostane z místa A do místa B, protože všude je takových magorů, že musí myslet i za ty ostatní a to ve vysokých rychlostech nejde. Zase po těch dálnicích tak často nejezdím, 4x 5x ročně a to vždy tak kolem 90 km tam a 90 zpátky. Takže pro mě by ani silnější auto nemělo vůbec žádný smysl.

Já zase všechny auta měl tak 5 a více let, octavii I mám dosud celých 14 let, to jsem raději prodal tu dvojkovou a jedničkovou si nechal. Ale je fakt, že teď jak mám roomstera, tak mi asi bude stačit a octavii prodám.
Pacho69
no já taky jezdím třeba za 5.5 - 6, ale ty rychlosti co píšeš beru spíš jako průměr. Obvykle se vejdu do předpisů, občas "ujedu", žádné drama. Ale na dálnici cesta daleká a limitů je třeba se trochu přidržovat (zespod). 😉
michalpneu
To já ne, doby závodění mám za sebou. Teď chci aby ten počítač ukazoval co nejnižší spotřebu. V servisu mi říkají, že všechny ty testy spotřeby jsou blbost, že bych to měl dělat já, když vidí ten můj palubní počítač, jak u roomstera ukazuje 5,2 v zimě za posledních 2000 km po Praze.

Jsem zvědavý na léto, chtěl bych z toho vytlačit průměrnou tak kolem 4-4,5 l, myslím, že by to šlo. Už jsem se s nín zžil, tak uvidíme.

Já si ale taky myslím, že na tu spotřebu může mít vliv i množství paliva v nádrži. Já tankuju vždycky až po víčko a když vyjedu maximálně 15-18 l, někdo mi říkal, že se pak nenamáhá tolik čerpadlo a vstřiky, když je nádrž plná, že u prázdné se to námahá víc a víc to žere. Je na tom něco pravdy?
Pacho69
Já taky nezávodím (ani to nějak nemám moc za sebou, "závodit" na silnici mi nikdy nějak neoslovovalo), ale čím míň času strávím v autě, tím víc ho mohu věnovat jiným činnostem, tak se snažím jezdit tak jak podmínky dovolí (provoz, počasí).
Makovnik
Nafta sa oplati skor. Ja mam napr. najazd 30tis. rocne a rozdiel proti benzinu v cene a spotrebe spravi 700€/rok (17500Kc).

Napravu mas predsa popisanu, preco je horsia - huci a mlati. Na cestach po tejto zime celkom vyhoda nepocuvat buchanie, toboz u auta za taku cenu a najma preto, ze je to krok spat, ked sa uz raz montovalo lepsie.

Taki ekojazdci, co davaju dlhodobo 4.5 u TSI su otravne brzdy premavky, radsej ich nestretnut. Ked sa dakto sucha 70-80 a niet ho kde predbehnut, lebo on spori a cez obce ide 40, lebo sa asi boji pokuty, je to na nervy.

TDI oleje drahsie nie su. Jedine, ze si vyberies special olej, napr. Shell Helix Ultra Diesel alebo ekvivalent, ale nie je to povinnost.
michalpneu
Mě ta náprava tedy u té octavie I nehučela ani nemlátila. Když jsem měl obě tak jsem to porovnával a neslyšel jsem ani u jedné nic.

To máš pravdu, také moc nechápu, že se někdo kdo jede 90 hrne levým pruhem dálnice. To je na přes hubu.

Ty oleje dražší jsou. U TDI jsem za Castrol platil o 900 více než u 1,6 benzínu také za Castrol Ty rozdíly tam jsou.
Makovnik
Vyrazne buchanie som si u O1 tiez nevsimol (mala 11200km, skoro nova), ale diskomfort bol citelny. O2 jazdi jednoznacne ovela lepsie. Tak isto O2 menej huci, ak sedis vzadu v strede, kde to najviac pocut.

Nelial si do benzinov 10W-40? Nafty chcu zvycajne 5W-40, tam je rozdiel ceny.
Ale specialny olej na naftak kupovat nemusis. Tie su urcene len pre naftaky s DPF, co nebol tvoj pripad.
Ak si kupoval nieco take: [odkaz] boli to vyhodene peniaze.
michalpneu
Asi jo, nálepku jsem tam měl tehdy stejnou jako na té etiketě. Já bych ale neřekl, na oleji se šetřit nemá, ono předtím jsem tam lil nějaký mobil a když jsem přešel na tento castrol, tak i ta nafta tehdy žrala míň. Ale jen o málo, pamatuju si, že mi dlouhodobá klesla z 5,1 na 4,9 l nafty. Ale u toho benzínu byl přechod z mobilu na Castrol teda znatelnější, to auto bylo mnohem živější, takže od té doby jedině castrol
Makovnik
Na oleji sa setrit nema, ale to plati hlavne pre benziny. Tym kvalitnejsi olej pomoze skor.
Pre nafty staci dodrzat viskozitu a triedu.
Som si robil vyskum, lebo som chcel autu spravit dobre, ale som zistil, ze je to zbytocne. Dolezite je iba menit v rozumnom najazde, tzn. 15tis. a nie 30.
michalpneu
Nevím, já bych tu nápravu tak neprožíval. Já na té první najel přes 240 tis,km a v pohodě. Hlavně se mi líbilo, že byla bezúdržbová a nemusel jsem řešit ty stabilizábory, silentbloky a geometrii, to byla velká úspora. Každý komfort něco stojí
Pacho69
já neříkám, že je tam dražší olej, jen ho je tam o třetinu víc.
michalpneu
Zase u benzínu nemusíš také tak často řadit a je takový komfortnější než TDI, to byl tehdy hlavní důvod, proč jsem TDI octavii vyměnil za benzinovou.
Pacho69
zařadím šestku a zapnu tempomat 😄
Makovnik
Caste kvaltovanie je prave problem toho "skveleho" stareho TDI >😁
Treba ho drzat medzi 1900-3000 (ved to poznas), lebo mimo to umiera. TDI som jazdil najviac 2.0 PD a to je des. Stlacis plyn, 2sek nic, na to sa spamata, vlezie do akcneho pasma - bum; zatah, tlak do sedacky, ale okolo 2500 treba radit, lebo uz huci a padne opat do agonie a cyklus sa opakuje. Alebo ho vykrucat az na 3tis.

Nove commonrail s tym problem nemaju, od 1500 do 4000 mas pohodlne pracovne pasmo.
Skus si aj tie.
Ak jazdis atmosferu, 1.6TDI sa ti velmi pacit nebude, do 2000ot. ma vyrazny turbolag.
michalpneu
No to 1,6 TDi jsem měl právě v té půjčené octavii III před 14 dny, to bylo odspodu strašně líný, ale strašně, na to, že to mělo 77 kw, to můj roomster 1,2 TSI 63 kw je teda živější.
Makovnik
Tak isto som mal 1.6tdi v Okte, ale 2ke. Dojem rovnaky, co spominas.
2.0TDI-CR je uz fajn, pripadne 1.6 ale HDi alebo JTD. Najlepsi bude asi 2.2 od Mazdy, len ten si skoro nevyskusam, ak vobec.
michalpneu
Jinak to s těmi články, to máš tak v každé zemi. Myslíš, že v italských, francouzských, švédských nebo já nevím jakých časopisech, testech a webech je to jiné? Není, taky se tam preferuje to, co je jim nejblíž, nebo domácí..
Pacho69
No není to tak úplně pravda, francouské, italské bývají lepší. Němci jsou tendenční víc a my se tu velmi dobře učíme. Třeba v testech pneu mi přijde, že adac i oamc vytváří hodnotící kritéria přesně tak, aby vyhrál Continental. Rozhodně nechci hanět Continental, vyrábí naprosto skvělé pneu, ale stačí lehce posunout kriteria a vyhraje Goodyear, Michelin... Myslím, že tady se přebírá ten německý způsob. řekl bych, že italové snadno překousnou, že fiat není nejlepší auto na světě, stejně jako to francouzi vydýchají u renaultu, ale němci to u VW/Audi budou vydýchávat jen velmi těžko.
michalpneu
Tak to pozor😄 s pneumatikama dělám každý den ve velkém, takže o testech pneumatik toho vím hodně a mohu Ti potvrdit, že ty testy většinou zase tolik nekecají, to vidím na vlastní oči u aut zákazníků. Tam to funguje naprosto jinak než když se testují celá auta. Ono to není jen o ADACU, ale i ostatních..Tam se vyloženě měří různé hodnoty. Tam sice každé kriterium má jinou váhu, ale měří se to na stejném autě. A teď je takový trend, že se v tom předhání co sezona. Vezmi si v roce 2011 testy ovládl jako nový Goodyear UG8, mimochodem kvality UG 7+ teda nedosahuje ani omylem. Loni conti uvedel TS850 a vyhrála testy. Loňské léto také vyhrál Conti Prem. 5 protože to byla novinka, letos první test vyhrál nový Goodyear Efficientgrip Perf. a za ním nový Dunlop Bluresponse a teprve až za nimi byl ten loňský continental.

Jde o to, že oni teď každý rok pomalu uvádějí nový dezén kvůi směrnicím EU a do toho jdou pořád nové a nové směsi, které to zase o kousek posouvají, bohužel už je to na hranici toho, že ty gumy kilometrově budou horší a horší, protože aby dosáhli takových výsledků, tak snižují výšku dezénu, třeba nový Michelin už nemá výšku dezénu v hlavní drážce 8 mm, ale 6,5, Dunlop také, ten má dokonce 6,4. My jsme to tady měřili na nové gumě na třech různých rozměrech. Takže opravdu se v tom dělají velká kouzla

To zase testy aut jsou hodně o subjektivitě těch novinářů, jak píšeš. To máš pravdu. Proto je třeba si z toho vzít to podstatné a řídit se vlastním úsudkem😄
Pacho69
UG 7+ jsem jezdil ještě minulou zimu, byly naprosto super. Podobnou zkušenost mám s Nokian W+ (tehdy to bylo WR). Skvělá guma, horší kilometrická výdrž. Letos mám poprvé Alpin A4, řeknu-li to kulantně, zatím se s nimi sžívám (jinak ty měly ještě 8mm). Letní měnil vloni, měl jsem fastresponse, byl jsem spokojený, trochu horší kilometrická výdrž, v létě jsem měnil za Primacy HP, asi měly i těch 8mm, protože když jsem je zul, tak pořed měly víc než 6,5mm (cca po 20tis). Ty letní Micheliny mě oslovily víc než zimní. A to letos byla zatím prd zima. Sžívám se s nima nějak déle, no.

to vEU není směrnice, je to štítek a výrobce aby je dostal do "lepší" kategorie, třeba nižší hluk, tak sníží dezén... No jo, díky, soudruzi v Bruselu. Ale k těm kritériiím - stačí lehce posunout poměr hodnocení a šup, výsledek je jiný...
michalpneu
To jo, to jsi ale taky ještě koupil poctivou michelinu, Já mám tu primacy HP měl taky a je to bomba guma, já myslel Energy Saver, ten těch 8 už teda neměl a novou Primacy 3 jsem si ještě nestačil pořádně prohlédnout prohlédnout.

Ty alpiny A4 to je ještě guma vyrobená po staru ta se začala dělat tuším ve 2010, Je fakt dobrá, ta se povedla, hlavně proto, že má drážky prořezaný až dolů skrz celý blok a ne jen 3 mm do hloubky, takže Ti budou fungovat stejně i při 5 mm. Ten nový Continental TS850 je ale vyrobený v podobném duchu. Za to na nová Goodyeara už bohužel ne. Lidi co na to přešli z UG7+ z té nové osmičky byly prakticky všichni zklamaní.

Jasně štítek, ale to je jen část. já mluvím o směrnici pro výrobce a tea je neveřejná a i tajná. EU jim nakazuje spoustu věcí, které nejsou pro ty gumy úplně dobré. Proto je dobře, že jsi tam dal ještě poctivé gumy, jako ty Primacy HP. Hlavně Ti opravdu hodně vydrží.

Já teď řeším, co dám na toho roomstera ve 205/45 R16, protože ty primacy HP jsou ve 205/55 R16 co jsem měl na octavii když vidím ty výrobní programy na tento rok, tak to vypadá, že ještě v květnu budu na zimních, protože si nevyberu.
Pacho69
Nevím no, jak píšu, s Alpinem jsem se ještě nesžil. Co ten nokian, jakou máš zkušenost? W+(kdysi WR) byla úžasná. Sice horší nájezd, ale taky nižší cena, malinko hlučnější, ale na řetězy vlastně nikdy nedošlo.

Nevím, já byl spokojený nejvíce asi s Dunlop SP Sport Fastresponse, dokonce víc než s Continentalem, tehdy to byl nějaký Sportcontact 2, myslím, už je to dlouho. Micheliny uvidím, 2-3 sezony (60-70 tis)?
michalpneu
Mám a velkou a můžu říct, že na zimu už jinou značku než nokian moje auto neuvidí. Jelikož jsem na gumy blázen, tak jim nic nedaruju. Což o ten kilometrový proběh zrovna mě až tak nejde, ale já mám teď ty nové Nokiany WR D3 a můžu říct, že to je snad nejlepší guma, jakou jsem jezdil. Ty finové to mají fakt zmáknuté. Asi nejlepší by na tu zimu ty Hakkapelliity, ale to už je hodně na severskou zimu. To by jsi trpěl na silnici, když by bylo suchu a trochu víc tepleji. Ale ty WR D3 pro naše podmínky bohatě postačují. Taky jsem uvažoval o těch Alpin A4, ale nakonec jsem chtěl zkusit ty WR D3 a jsem s nimi opravdu spokojený.

On ten Dunlop na to léto špatný nebyl, uvidíme co ta Bluresponse, jak se bude tvářit. Ty SportContact 2 se dělají dodnes, je to dobrá guma, ale trochu rychleji odchází, je to přecejen guma se sportovním charakterem a ty odcházejí trochu rychleji.

Ta michelina je taková vyvážená kombinace obojího. Já myslím, že 50 tis. by jsi s nimi mohl dát určitě, ale záleží na tom, co máš za auto a jak je těžký předek, jaký krouťák a tak, protože ty gumy u těžkých a silných aut trochu rychlejí odchází. Já jsem na nich dal ty dvě sezony, celkem 32 tis. km a mají 7,3 mm, ale to bylo na octavii I s benzínem, který je lehký, takže myslím, že by těch 50 dát mohli. Ale jiná guma po nich už Ti takový kilometry nenajede jako tahle.
Pacho69
Mě se na zimu osvědčil symetrický dezén, jezdím hodně na hory a symetrický dezén má podle mě lepší vedení na sněhu, asymetrický je spíš na takovou mokrozimu, je míň hlučný. WR D3 je asi nástupce W+, což? Když já kupoval Alpiny, tak ještě nebyl k mání, jen WR A3 a W+, jenže to bylo jen v T (ne že bych jezdil v zimě tak rychle, ale na jarní hory se může stát, že přes germánii se kolem těch 180 přihodí). Nokiany se víc sjížděly, ale te guma je zas levnější než Alpin, takže je to v nákladech nakonec jedno. HKPL měl kamarád na Volvu, jel jsem tím dvě cesty na hory, do sněhu dobrý, ale dálnice, to bylo jak v úlu. A to byla dálnice mokrá.
qwert88
ale h...o deklasuje,možná tak v německu u nás to má Octavie jistý...
.StenLi.
Golf deklasuje Octaviu bez ohladu na krajinu, je to proste lepsie a lacnejsie auto, ale aj tu v diskusii su ludia ktori si mysli ze v Skoda servise mu neopravia VW.. takze predaje v CS urcite nebudu korespondovat s s tymto faktom.
Pekelná Micinka
To je jasný a konkurence je na kolenou. >😁
acALIEN
Zaviraj tovarny >😁
Makovnik
Prvykrat, ked nova OIII (teda preklepana stara A6) vyzera lepsie nez OII [odkaz]
Pomaha tomu najma suvisly tmavy pas okien, ktory robi cely efekt a jemne zahranenie rohov.
V tomto pripade vsak dizajn zadku utiekol prednej maske.
Len ten pobity plech pri SPZ to kazi :no:
Nenapadny tichy FL vsak na seba zrejme neda dlho cakat, ako v pripade Fabie2.
eXp10it
Vždycky jsem si chtěl koupit oktávku protože je to spolehlivé, krásné a levné auto. Akorže mě vždycky odrazovalo, že měla pro mé potřeby malý kufr. Teď má konečně kufr jaký potřebuji a už hladově sleduji ceníky. :yes:
acALIEN
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 za priplatek je tazny a vozejk s nejvetsim objemem v kategorii >😁
vabis
Kastle již byla vyfocena tím externím zaměstnancem na oddělení vývoje před X lety, je to pořád ta samá. Líbí se mi zdejší fráze: " objem ničím nenahradíš = to ve škodovce pochopili nějak obráceně" >😒]

Mrzní mne, že ze škrabky na led se tu dělá věda, jak by to byl rozhodujcí parametr. Navíc, pokud by na vývoji testovali auto v zimě v reálu, tak by dávno byly deře schované pod okrajem střechy, aby do těsnění netekla při oblevě voda, která tam pak přimrzá + po otevření dveří padá sníh na sedadlo. Druhé takové ten skleněný držáček na parkovenku. Omg. Příště bude i držáček na eko-plaketu? Za níž Škoda jistě lobovala. Mimochodem vesty pod sedadlem (rozumná věc, já tam mám i hasičák) mají některá auta od cca roku 2000 běžně. Např staré Volvo v40. Tak je otázkou, zda se takovou věcí chlubit a vydávat ji za další přednost, nebo přiznat laxnost a uznat ignorování rozumného řešení po víc jak 10 let.

Ale důležitější věci, jako prkenné nastavení podvozku, bídná torzní tuhost zejména lift kastle (kdo to nepozná za jízdy, nechť si auto zvedne na ručním zvedáku a poté si zavírá jednotilé dveře = mazec) malé nepohodlné židličky, to že originální oleje Škoda je přebalený Mogul o jehož vlastnostech můžeme živě diskutovat, stejně jako nakolik je načasovaná životnost atd. Na to se kupodivu nikdo moc neptá ;-\
Pacho69
no 610 l pod kapotou, to už je slušná lokomotiva >😁
Jinak sníh mi padá na sedadlo a je bohužel celkem jedno, jak se zavírají dveře. Zatím jsem nenašel auto, kde by se to nestávalo.
acALIEN
Parkuj v garazi >😒]
Pacho69
To bych rád, no momentálně se nedá. I to je důvod, proč už nechci oktávku. Nechci ráno přicházet k autu a doufat, že je kompletní, abych mohl odjet. I když stalo se to kamarádovi s Yetim i v garáži... Rovnou celá palubka...
acALIEN
Pravda pravdouci.
Shr3k
potom, co jsem vystřídal různé sedany, kupé, zase sedany, MPV a teď i kombi, se zase tento rok vrátím asi zase k sedanu. Zjistil jsem, že roletu jsem u kombíku sundal u všeho všudy cca 4x za 4 roky (jednou jsem vezl dvoumetrovou pohovku z IKEA, jindy zase matrace a rošty z JYSKu a jindy zase 4 obutá kola v rozměru 225/45/1😄 jinak jsem si maximálně tak sklopil kus zadní sedačky, když jsem vezl něco dlouhého.

Asi holt nejsem zákazník pro škodovku, bude mi stačit dieselová Mazda 6 s automatem ve výbavě Revolution.
Dobra volba :yes:
LambaX
Taky jsem chtěl napsat dobrá volba 😄
LambaX
No, ještě bych mohl dodat, že jsem z toho auta úplně nadšený, coby bývalý škodovkář... Tedy na rozdíl od většiny diskutujících bych se nepovažoval za teoretika 😄 .
Ji/Ri
... a budeš mít dělo, spolehlivé a zloděj kolem jen projde. Výborná volba!!! V jaké barvě? Motor? Teda jaký motor, ať mi na otázku motor neodpovíš - ano bude >😁
>😁 >😁 >😁
Pacho69
neboj, by nikoho ani nenapadlo žádné 1.2TSI... trochu se mi chce říct "pšt, to je jiná třida...". Ale tady je to tabu.
Shr3k
Diesel Revolution se prodává jen jako 2.2 Sky-D, tedy 129 kW/420 Nm biturbo. Aktuálně mám M6 kombíka 2009 se 135 kW manuálem (single turbo), u kterého jsem neměnil za téměř 100000 km ani žárovku, ale jak píšu, téměř vůbec ten přídavný batoh nevyužiju, proto asi sedan. A automat z důvodu, že drahá polovička je na řazení a rozjíždění tak trochu antitalent a jsem raději, když se soustředí na řízení a ne na obsluhu auta. Uvažoval jsem i o dvaapůllitru benzínu, ale uvidím, za kolik s tím budou jezdit na Spritmonitoru, zatím nejsou relevantní údaje o spotřebě při dálničním využití. Mám ještě do září čas.
Dixik2
[odkaz]
ybalgin
Konečně v diskuzi nějaká hodnotná informace. Díky :yes:
Ham.
GTI
Přesně, kára jako břit. Žádné hlubinné patvary, pokrouceniny a podobné kýče pro garážové švejky. Octavia Combi je jedinečné designové dílo své třídy. A když si tak člověk představí realitu za rok, za dva, to již bude do nás současný škodovácký design reprezentovaný právě Octavií a Rapidem hluboce zapuštěn, musí mu zaplesat srdce.

Obě dvě karosářské verze octavie mají svojí vizuální jedinečnost a uživatelskou praktičnost. Osobně upřednostňuji verzi kombi, její eleganci, její "zastřižené" zadní boční okénko, nenarušenou, hladkou linii střechy... jo jo, voči kloužou až z té krásy přechází zrak.

Dnes velmi velmi upřímně - BRAVO ŠKODA :yes: :-!
Ji/Ri
...realita je ale taková, že na obrázku vypadá výborně, ve skutečnosti ten wow efekt prostě není. Výborně vypadá zezadu, kdy je opravdu doširoka rozkročená...
Pořád ale chodím v bludném kruhu.... za stejně vybavené auto, dám stejné peníze, ale můžu si dovolit o třídu výše.
Cena musí jít dolů, jinak to nedává smysl.

Jinak ale 😄 :yes:
figurka
Za sebe musím přiznat, že karoserie jako taková OK, ale na kolech postavení na silnici není "to ono". To auto opticky "nesedí" na silnici. S velkými koly se to zlepší, ale pořád tomu nemůžu nějak přijít na chuť.
LudaBaxa
Dnes jsem si jí prohlédl na živo a musím říct, je to pro mne zatím zklamání. Na fotkách vypadá docela pěkně, ale v reálu, jak říkáš, wow efekt zkrátka není. Nemůžu si pomoct, ale pořád mě to připadalo jako děsná užovka ;-\
GTI
😄 Myslím, že to bude chtít tradičně buď stříbrnou nebo antracit, viděl jsem octavii v té hnědé, a to mě též nijak moc neoslovuje. Na cenu se podívám.
jamp
Antracit na sedane nic moc, pocit pri pohlade na auto ako kedysi v tuzexe pohlad na DAEWOO RACER, vtedy ma ti kapitalisti tiez sklamali. Ale interier tentoraz prekvapil , iste zlepsenie tu je
XTad
Ta cena tak strasna neni. Zakladni vybava se silnejsi 1.2kou s klimou, zadnim parkovacim asistentem, metalizou, radiem, vyhrivanymi sedadly a dalsimi drobnostmi za nejakych 410 tisic je slusne, ambition s 1.4kou v obdobne vybave (vcetne toho, co nabizi stupen ambition oproti active) + tempomat, 16" lita kola a maxi-dot je za 500, no a 1.8 elegance s navigaci a prednimi i zadnimi senzory je za 600.
guze
nice :yes:
GTI
Pacho69
jojo, jen zaříznout.... už jsi nám tu chyběl...
idam.i
:yes: :yes: :yes: ,že mu ešte stále dávajú vychádzky ?!
Pekelná Micinka
Přesto je Superb kombi stále elegantnějši.
GTI
Superb těží z délky, která ten dojem umocní. No, já zatím octavii v kombi naživo neviděl, sázím na zadní boční partie, to zastřižené okénko bude určitě paráda. Počkejme s konečným hodnocení až na ten živák.
XTad
Samozrejme ze je stale elegantnejsi. Pochybuji ze ho nejake kombi v horizontu cca 10 let prekona.
šmoula nešika
:yes: :yes: :yes:
jamp
Mas divne chute, do nas zapusten si si zmylil web >😁
Pacho69
vybrali konkurenci, proč třeba od Peugeotu nevybrali model 508, s 618l v kufru (a nejen v kufru) a srovnávají ho s modelem 308, což je model třídy, kterou Octa tak pohrdá, srovnávaje se s Passatem...
Ji/Ri
Pššššššššššššššššššššššššššššt.... to nedělaj, toto mi tu nedělaj... tu sa enem chválí a ..... Škoduje.... 😄 >😁
...už by sis mohl zvyknout na to, že Škoda nemá konkurenci i kdyby to byla rovnou A8 v kombíku >😁
hipisko
zrovna vcera som prekladal kamoske veci po dietati z pezotu 407kombi (450lkufor) do oktavie 2 kombi(tusim 550l kufor?).
Neviem, asi som poprel fyzikalne zakony, krabice sa do oktavky zmestili do kufra, ale autosedacku som musel pichnut na zadne sedadla. Kde sa tych 100l rozdiel podelo???
Pacho69
plyn, narozdíl od kapalin je možné stlačit. >😁 >😁 >😁
Ozzman
Však to sem psal výše... jde o to jak je kufr uspořádaný.. široký a hluboký... 😄 Sám narvu více věcí do Mondea MK4 kombi (549l) nebo dříve do Laguny II grandtour (475l), které obě mají méně, než do Oktávie II (605l) 😄
twistedTSD
"Octa pohrdá"? Můžeš mi to nějak blíže vysvětlit? 8-s
Pacho69
obvykle se porvnává se střední třídou, ne s nižší střední třídou. Viz článek a srovnání - Passat, Mondeo, Avensis, Laguna, Superb... pokud by někdo třeba konkuroval (P508SW), tak se pomlčí a přidá se pár zástupců, kteří do nižší střední třídy k oktávii patří (astra, focus, cruze, ceed, i30, 308SW, Megane) a k tomu jeden offtopic(Grand Scenic).
Zde na tomto serveru si hrají na to že Octa je konkurentem vozů v jiné třídě. Ale to platí jen a pouze v ČR. A nebavíme se o velikosti kufru (který má možná litry, ale když se podíváš na uspořádání, tak o 50 litrů menčí kufry jsou výrazně využitelnější).
Konkurenti sa vzdy vyberaju ucelovo

Ked sa to hodi, patri Octavia do nizsej - deklasuje konkurenciu velkostou kufru, inokedy sa zaradi do vyssej - deklasuje konkurenciu cenou...
Pacho69
ano a testy jsou vždy "objektivní". Nejobjketivnější test pro mne je ten osobní.
nalimer
Ako často máte plný kufor? Dovolím si povedať, že 60% tak 1-2x do roka, 30% aj raz do mesiaca a 10% aj preváža nejaký materiál či chodí na rybačku. Dokedy bude Škoda vyrábať autá plné vzduchu?
Shr3k
Moje řeč, nehledě na to, jak se pak auto s tím plným kufrem chová a že vypadá jak motorový člun.
Peto02
Presne tak. Ludia vozia v autach len vzduch. Radsej si kupit mensie auto a na dovolenku nahodit stresny box. Aj do toho najvacsieho kufru sa vsetko aj tak nevleze a box treba tak ci tak.
Moja skusenost je, ze aj so 490l kufrom a stresnym nosicom som si vzdy vystacil. Posledna cesta, zimna lyzovacka, 5 ludi, 5 dni, kopec jedla a veci ,v pohode sme sa odviezli.
Makovnik
Uz len cakat, kym vymyslia teleskopicky kufor 😉
Pacho69
Vozit se v autě bez vzduchu, nic moc příjemného 😄
Pacho69
když tam foukneš trochu hélia, bude to třeba i nadlehčovat. Případně třeba oxid uhličitý rovnou z výfuku... ten už lehčí než vzduch není...
Emel
Tak dlouho, dokud to budou lidé chtít.

Nepotřebuju nutně 600 litrů, ale na druhou stranu pro mě není klasický hatchback v nižší střední (Golf, Focus) dostačující právě díky objemu kufru.

Kdo to nepotřebuje, nechť si klidně koupí Golf... ale na druhou stranu, vadí tam ten kufr něčemu? Tipnul bych, že Octavia v liftbacku může mít klidně lepší aerodynamiku než klasický hatch.
_MT_
Myslíš, že jen 10% populace jezdí o víkendech na chatu? Že skoro nikdo nesportuje, nebo neprovozuje jiné prostorově náročnější koníčky (hudebníci mohou vyprávět)?
Futurista
Já když jedu na chatu, beru akorát suda, ostatní věci mám přece na chatě, ne? A i ten hudebních s basou sklopí sedačky, aby se mu tam nástroj vešel. K tomu ale nepotřebuje 610 litrů v kufru, ale stačí obyčejnej kombík i liftback...
_MT_
Já spíš jídlo. Přívody všeho jsou normálně vypnuté (běží jen bezpečnostní systém), nechce se mi pak na místě do obchodu a vína mám dostatek ve sklepě. Plus společenské oblečení. Osobně si tedy vystačím s kupé. Pro převoz sportovního vybavení jsem si nakonec pořídil dodávku. Hudební nástroje a techniku naštěstí moc často nepřevážím (ale do tohodle prcka - relativně řečeno - bych se s tím stejně nevešel).
Futurista
No já z nástrojů vozím hlavně kytaru v kufru a kombo. A jen pro zajímavost. Na bicí by mi nestačil ani Logan MCV, natož pak OIII, která prohrává o 90 litrů... >😁
_MT_
U audio techniky pak také začíná být problém fyzická síla. Není to žádná sranda, když máš naložit komponentu, která váží 250 kilo.
Makovnik
Co u audia vazi 250kg?
_MT_
Například "bedny", jak se říká. Také záleží, v jaké podobě techniku máš. Racky nejsou z nejlehčích. Zesilovače také nejsou žádná peříčka (znám jednoho macíka, který váží 260 kg, normálně jsi však o řád níž a ty větší mají kolem 50). Do metráků pak mohou jít nástroje.
Makovnik
Len preto sa pytam, ze mi je to velmi blizka oblast. 260kg profi zosik som veru este nevidel, ani rack.
Hifi domaci zosil by tolko mohol mat, nejaky blaznivy v Atriede. Ked aj gramofon ma cez 360kg...
Poslednych 10rokov su v mode digitaly, takze racky sa odlahcuju. Navyse, zosile sa nalozia max 4ks 3U do jedneho + limitery. To ma do 150.
Touring basy su tak do 110kg, instalacne zvyknu mat viac, aj 150, (napr. [odkaz] , brutal sub, zblizka chce rozmrvit vnutornosti) ale to ziadny kombik nepojme, ani ked mu odstrihnem strechu. Len toto ziadna kapela so sebou vozit nebude 😄
_MT_
S profi technikou moc zkušeností nemám, ale je pravda, že co jsem viděl, mělo spíš metrák (třeba Ampeg snad metrák ani nepřesáhly). A vozí se to náklaďáky. 😄 Rozhodně je to prd oproti počítačovým rackům, tam to jde i do tun, s tím je teprve radost hýbat. Moc jsem nad tím nepřemýšlel a nedošlo mi, že profi budou spíš lehčí. Vždyť komplet pre+power class D váží klidně přes 100 kilo. O class A nemluvě.
Makovnik
Najma tie DYI su snad aj naschval take tazke - cim viac zeleza, tym vacsia hodnota a pycha tvorcu. 😄 Niektore su skutocne umelecke kusy, ako dizajnom, tak parametrami - 1watt v elektronkovej Aclass ~1kg 😄
Jedny z najtazsich seriovych, co poznam su Krell, tento ma 'len' 80kg [odkaz] a to je iba monoblok, takze potrebujeme 160kg materialu a k tomu nejake slusne bednicky, napr. 297kg/kus [odkaz] >😁
Na toto osobak stacit nebude, hoc je to len home hifi, dokonca by som sa to bal postavit v beznej bytovke, aby to nepadlo na prizemie 😄

Class D je v profi normalne radost. Zosiky s vykonmi 2*3kW maju zrazu 1/3 hmotnost. Uz na to presli vsetci vyznami vyrobcovia (okrem vysok, pripadne stredov, tie sa zivia s class H, I alebo AB). Clovek sa pri skladani podiovej techniky tolko neutaha. Este vynajst material na repro, aby vazili o tolko menej. Brezova preglejka je skvela, ale stale tazka.
_MT_
Na Krell jsem myslel. Nebo Halcro. Dvě dm88 a k tomu dm10 mají nějakých 135 kg. Asi nejtěžší domácí bedny, které znám, jsou "Radialstrahlery" 101 X-treme. Nějakých 1,6 tuny na čtyři věže. Přes jeden a půl tuny krásy. Jejich referenční zesilovače také patří mezi to nejtěžší v sériové prudukci, pokud vím.

Vzhledem k cenám těhle hraček to v bytovce jen tak nenajdeš. 😄 Ale nápodobně. I u běžného domu bych měl pochybnosti, tohle si žádá zesílené podlahy (pro klid v duši), pokud to nemáš v přízemí (v místě, které není podsklepeno).
Makovnik
Tie MBL som uz videl, to je sialeny produkt. 😄

Nieco take sa do domu instaluje asi pred dokoncenim strechy, aby to prv mohol spustit vrtulnik, az nasledne pride strecha. Pod reprami zulova podlaha, aspon 30cm >😁

Nejak mi unika zmysel tych zariadeni - obcas sa cudujem, ci existuje vobec zaznamove zariadenie schopne nasnimat, zaznamenat, ulozit a nasledne vytazit maximum reprodukcie z takejto extremnej zostavy 😄
_MT_
Pro mne jsou to hlavně umělecká díla. Umíš si představit ekvivalent Krell Evo-900e v class A? 😄 Dělá vůbec někdo sériově class A nad 500 W? Vím o VTL Wotan MB-1250, ale to je AB.

Instalace je problematická, ale ne nemožná. Podobně váží třeba 3D tiskárny (určené pro "kancelářské" použití). Rozhodně bych se s tím tahat nechtěl.
Makovnik
Ano, v prvom rade umelecke diela.
Vies, co je najlepsie? najst pre to zakaznika. Ako Maybach, ci Zonda v oblasti audia.
Keby sa na vlnu luxusu naladili PSA a mali odbyt ako toto audio, tak su zachraneni 😄

Najtazsie kusky som videl v Aclass medzi elektronkacmi, ale konkretne uz nepamatam, neodlozil som linky. Asi ten Wotan patri medzi top. 115kg je viac, nez len kus nabytku 😄
Pri tych vykonoch sa riesi AB trieda uz kvoli spotrebe. V cistom A by konzumoval naprazdno okolo 2kW, mozno viac, co je neunosne. Predpokladam, ze je to ciastocne AB zapojenie.
Tiez to chce poriadne stabilne bedne, lebo vystupna impedancia 1,3ohm je vysoka, zaroven najlepsie nominalne 8ohm.
V A triede sa tranzistoraky robia, aj s vykonmi okolo 2*600W. Niektori to riesia tak, ze zosilnovac pracuje do isteho vykonu ako A (napr. do 40W), neskor sa prepina na H triedu.

Pre domace pouzitie ta hmotnost nevadi, ale v profi si neviem predstavit vlacit napr. 20ks 100kg zosilnovacov a 50ks 200-300kg repro. Na to by sa objenavala stahovacia sluzba u kulturistov >😁
_MT_
A cenově si s auty nezadají. Třeba takový Audio Note Ongaku (2*27 W class A, jestli se nepletu) stojí myslím přes dva miliony. Pěkný macík je také audio research Reference 750, nebo VAC Statement 450 iQ.

Když to vezmeš od zdroje po bedny, tak můžeš mít v posluchárně klidně dvě tuny železa. Opravdu asi nic pro stage.
Makovnik
Audio Research vyzera ako zvaracie trafo 😄
Pri tej hmotnosti uz maju aj srotovnu hodnotu 😄

Najdrahsie repro, co pamatam, boli Wilson Audio, este v starsich cislach Stereo&Video stali 4.5miliona Kc 😄
V takom pripade ozaj radsej auto. Ale v stave, keby som nevedel co s peniazmi, asi by stali za hriech.
_MT_
>😁 Krasavec to tedy zrovna není.
Makovnik
Nechodis nahodou na forum Hifi Slovanet alebo Highend forum?

Inak, mat zbytocne peniaze a riesit audio, spravil by som to cez biamp, basy na Lab Gruppen [odkaz] alebo nejaky Crown nenapadne schovane a az na stredovrch nejaky Krell, McIntosh, alebo co by uz napadlo. Tie PAckove su na basoch doraznejsie.
Alebo, ak blazinec, tak poriadny [odkaz] >😁 Neviem, ci si to uz videl.
_MT_
Nechodím. Záleží, co chceš. Já bych se třeba za dokonalostí nehnal, spíš bych se zaměřil na vizuální stránku věci. High-endové komponenty poskytují pro mne dostatečně kvalitní reprodukci (když nezkazíš instalaci). Ze sériových mám slabost pro Focal Grande Utopia a k tomu třeba Halcro. I 101 X-treme by stály za hřích.

Co si myslíš o Accustic Arts (hlavně tedy o jejich referenční řadě)?
Makovnik
Pravdupovediac, ledva poznam, ze existuju.
Highend audio ako take nesledujem, lebo kym na to nestaci penazenka, nema vyznam sa tam obzerat.

O.i. skor sledujem konstrukcie, v prvom rade reprobedne (mam ako hobby), zvysok len okrajovo.

Nazor mam ako ty; tie komponenty su uz na tak vysokej urovni, ze kazdy jeden poskytne dostatocnu kvalitu, aby to bolo mozne uchom poznat. Poslednym limitom sa stava viac samotna nahravka, nez reprodukcny retazec.
Skor ma vyznam sa sustredit na reprosustavy, lebo tie daju konecnu farbu celemu prednesu, vyzaduju vsak samostatny posluch, lebo sa lisia aj konstrukcnym pristupom a kazdy dava rozdielne vysledky, ktore nikdy sa nedaju skombinovat do jedneho produktu. Mne napr. v poslednej dobe ulahodili koaxialne (Tannoy, Cabbase), pripadne fullrange 1pasmove sustavy. Dalsim mojim top je naopak, linearray (Martin Logan a pod.).
_MT_
Asi nejnáročnější je sladit celou sestavu. Některé komponenty, byť kvalitní, si spolu prostě nerozumí. K tomu si musí rozumět s místností. A každý máme trochu jiný vkus.

Souhlasím, že limitem jsou dnes zdroje. A to nemluvíme o MP3, ale o tom, že se hudba v takové kvalitě "nevyrábí" (= nenahrává). Osobně považuji možnosti audio DVD za dostatečné, pokud jich autor využije. Větší problém vidím v degradaci optických médií. To je pro mne něco nepřijatelného.
Makovnik
Najviac si nerozumeju opat reproduktory a zosilnovace, to je najtazsia volba. Medzi prehravacmi a zosilnovacmi staci pozerat max. na impedancne prisposobenie, hoci daktori su schopni riesit aj vplyv farby eloxu na kvalitu reprodukcie.
Miestnost je problem sam o sebe a jeden z najvacsich, to vyda na cele knihy.

Audio DVD je fajn. Uplne naj, keby dokazali vyuzit aj jeho multikanalove moznosti. Ale aj do sterea sa da vela napchat, no len kto dnes nahrava 2mikrofonmi stereo na jeden nastroj... malokto.

Materialovej degradacie sa bat nemusis, dobre lisovane CD/DVD/SACD ta prezije. Original lisovacky su na baze hlinika, iba tie palene mozu mat problemy so starnutim polymerov.
jamp
Tak to mi tam vojde motorka , konicek, ziveho kona sa bojim :-!
Mentalita chalupara a svaty gral obrovskeho kufra je modla, ktoru Skodovka postavila, budovala a rozvija, je znasobovana miestnou motoristickou tlacou, ktora nad velkostou kufru uz niekolko rokov onanuje.

To je ako ta scena z filmu Spinal Tap, kde maju zosilovace, ktore "idu na 11" namiesto tradicnej desiatky. Hra to rovnako hlasno, ale 11 je vacsie cislo...
Ji/Ri
. Jo dobře, nová oktávka. Zepředu nemastná neslaná, zezadu povedená, bok super. Vejdi dovnitř a jsi v hladomorně.
Tohle ne, díky. Když k tomu připočítám zájem zlodějů, vysokou cenu při pořízení, .... nedává smysl, zvláště pak, máme-li tu velmi povedenou, cenově lepší konkurenci a to dokonce o třídu výše.
Na fotkách vypadá výborně, ve skutečnosti si ji nevšimneš....
RWD
Jak tu diskuzi tak čtu, tak se musím přiznat, že vytýkat autu velký kufr (přičemž pro cestují je místa dost) je zas nějaká novinka. Jsem rád, že Škodovka nenechala antiškodovkáře dlouho čekat a dala jim zas vítr do plachet v podobě naprosto zbytečné combi verze, o kterou zcela jistě nebude žádný zájem, protože podle místních nemá kufr > 300L žádný význam a je to tak jednoznačné mínus pro Škodovku! 8-s
dal
Velký kufr je určitě fajn ale postavit auto kolem kufru je nesmysl. Postavit auto na podvozku a motoru mi už smysl dává. Zatím to Škodovce vycházelo ale u Rapidu poprvé narazila a teď narazí podruhé. Nebo lépe řečeno, když ošidíš auto musíš ošidit i cenu do čehož se pochopitelně nikomu nechce.
Michal Stehnij
¨Přesně, velký kufr není a priori nevýhoda, ale kolikrát za rok ho plně využiješ? Já mám takovou filozofii, že raději menší, lépe vybavené auto s výkonnějším motorem, než jen auto s obrovským kufrem.
Futurista
Může tady někdo opravdu fundovaně napsat, jak se měří litry u Octávky? Spolu s prostorem pro rezervu? Docela by mě to zajímalo. Protože taky si myslím, že těch 610l je někdy míň, než 510. Mám Megana II Grandour, a na dovolenou na jihu Francie jsme s rodinkou (2 děti) nezli cestovní postýlku, kočár (žádný golfky, ale normální kočár) a další věci, a naprosto s klidem jsme se vešli pod roletku. Člověk nesmí tahat kraviny. OIII combi má sice velkej kufr, ale k čemu??? Kvůli 100 litrům navíc nebudu utrácet za auto o 150 tisíc víc.
Horst Fuchs
Pro měření se používá poměrně jasná metodika. ADAC nicméně měří kufry testovaných vozů nezávisle, je asi v tomto směru jediný. Rozdíly mezi teorií a praxí jsou poměrně velké.
Octavia Combi má teoreticky objem 605 litrů, podle ADACu maximálně 550. Pokud má auto podlážku, je objem 465 mezi podlážkou a roletkou a 85 pod podlážkou.
Megane II Grandtour má myslím uváděno 520, ADAC naměřil rovných 500.
petrumr
Horst Fuchs
No, přepravka je trochu "hrubá míra". Podle ADACu má Fabia 455 litrů, Megane II Grandtour 500 litrů, aktuální verze Meganu Grandtour 430.
_MT_
Mělo by to být dle normy DIN 70020-1, respektive ISO 3832.
vosovčelák
neřekl bych ne. koncernová turbokomedie mě bohužel neoslovuje. >😁
XTad
Zajimave, ze kdyz jediny turbo benzin ve skodovce byl 1.8 turbo, vsichni nad nim onanovali a naopak atmosfery jako 2.0 85 kW, 1.8 92 kW apod. odsuzovali, zatimco ted je situace presne opacna.
Shr3k
Protože starý litinový rumpál 2.0 85 kW snad ani neměl být původně benzínový motor (konstruktér si to na poslední chvíli rozmyslel) a jinak skvělá atmosférická 1.8 20V byla ve velké oktávce s tlustou * nenasytná, zatímco do A3 byla tak akorát. 😉
Ham.
Chraň bože, chcíplé čtyřválcové atmosféry nikdy více. >😁
Blue Sun
Tady ale nikdo nemluvil o škodováckém HTP 😉
Ham.
Je jedno o jaké atmosféře se mluví, dnešní euro5 nebo euro6 čtyřválcové atmosféry objemu 1.8-2.0 litru jsou zheblé a zoufale zpřevodované všechny.
XTad
Ty v Mazde 6 ne-e >😒]
Ham.
Taky. Když Mazdu tak Sky-D, diesel je hodně dobrý. Benzín je normální dýchavičný chcípák. >😒]
Choochoo
Kdyz to tocis na 1500 tak se nediv, ze atmo motor netahne 😉
Sluzebni dielsova Fabka to je raketa, do 1800 rozvibrovana mrtvola, kdyz proslapnes plyn, ani si toho nevsimne. Pak se probudi, aby mohla zase neocekavane po 3500 zdechnout. >😒] Rozsah vyuzitelnych otacek minimalni, po meste se skoro ukvedlas radickou.
LambaX
Zase jeden teoretik, co?
LambaX
PS: A to jsem ještě netušil jakou blbost napíšeš následně.... :no:
Ham.
Příště napiš nějaké argumenty, praktiku. 😄
LambaX
Nenašel jsem jediný důvod psát argumenty v reakci na někoho, co sám plácá do vzduchu, vaří z ničeho a především jeho jediným argumentem je jeho tvrzení, že to tak prostě je. Předpokládám, že s tímto motorem na rozdíl ode mne denně nejezdíš, což mi v tuto chvíli jako protiargument stačilo 😄 .

A jinak opravdu nemám sebemenší zájem pouštět se do jakékoliv hlubší diskuze se zarytými vyznavači škodovek nebo downsizovaných turbomotorů. Jen mohu tvrdit za sebe, že jsem strašně rád, že Mazda touto cestou nešla, a že jsem si mohl vybrat podle svého gusta 😄 .
jurgen9
octavka mi chyba v nejakom takomto prevedeni: [odkaz]
pre tych co nepotrebuju vozit kredence 😄
guze
Na to je tu Golf... 😉
Choochoo
Makovnik
Vyzera akoby ho dakto nabural >😁 chce to doladit detaily.
.StenLi.
Tak na to je ozaj lacnejsi, lepsie vybaveny a krajsi golf. Ten PS vyzera otrasne (tak ako aj obe Octavky s tymi old school trojuholnikmi pri SPZ) a Octavka s tym velkym prednym previsom ani nemoze uvazovat o Hatchbacku.
Choochoo
Takto nejak predpokladam, ze dopadne Rapid a bude z toho Fabie III. FIII by pak konecne mohla byt pekny auto 😉
Frantizsekk
Proc si lidi kupuji kombiky? Kvuli kufru a moznosti prevazet vetsi veci. A kdyz je kufr velky, spusti tu mistni vseznalkove lamentovani nad tim, jak je to zbytecne, posmivaji se a kdesi cosi
Shr3k
Tak ono možná nezáleží tolik na celkovém objemu a tom, jak vysoko se umístí roletka a kolik místa pod podlahou se vyplní polystyrénem, ale na formátu toho kufru. Pokud člověk sklopí sedačky a naloží za sebe dvoumetrovou postel, aniž by byl namáčknutý na volantu jak ve Fiatu 500, má to určitě větší smysl, než honba za virtuálními litry.
Futurista
Ten povyk je proto, že Octa roste a roste, až zbytečně moc, kdežto šetří na materiálech. My češi máme rádi combi, já osobně bych nic jinýho nechtěl, ale trochu s rozumem. Octa combi nebude ani rodinný auto, těch rodin, co si novou koupí za svoje moc nebude, tohle auto je pro obchoďáky. Svůj kufr 510 litrů jsem za 5 let využil asi 20x. Navíc u Octy je ten schod, a už teď je mi jasný, že by mi manželka nepoděkovala, kdyby měla tahat kočárek přes 15 cm schod.

A hlavně je ten povyk pro to, že zdejší testeři viděj, jak Octa deklasuje konkurenci kufrem, a to je nade vše...

Ještě by mě zajímalo, jesli těch 610 litrů je s prostorem pro rezervu, nebo ne. Protože v tabulce na konci článku má např. Megane Grantour napsáno 491 litrů. OK. Ale s prostorem pro podlážku je to 524...
jamp
Alebo kvoli miestu na hlavu na zadnych sedadlach, ked ma decko 175 cm, tak je to dolezitejsie ako to ci do kufra vojde jeho kocik 😄
qwert88
Vypadá skoro jak zmenšený Superb a tím kufrem opravdu deklasuje auta z vyšších tříd.Jenže do kombi je potřeba silnější motor a samotné kombi bude dražší.Typnul bych si,že Octavie kombi bude služebák pro obchoďáky a to jistě v naftě.Rodinky budou zřejmě nejčastěji volit TSI a liftback,tedy pokuď půjde o nový vůz.Ne každý si totiž může dovolit dát přes půlbálonu za auto.
petrumr
qwert88
Kombíky jsou ve většině případů těžší.Navíc Octavie je tipickým "řižníkem"neboli "archa noemova" nabouchaná po střechu jedoucím do Chorvatska,tak jsem to uvedl chválně,aby mě většina nanapadla zato,že když jedou v létě do chorvatska,že musí mít diesel,atd.
LudaBaxa
A proč bych si měl kupovat do kombíka 1.2TSI, když bude vůz většinou plně naložen? Když s autem člověk jezdí na dovolenou? Pak s tímhle motůrkem člověk jede průměrně za deset, kdo to má krmit?
_Teddy_
Pre skutocnych vodicov su prednejsie lepsie jazdne vlastnosti bez otravneho ramusu od zadnej napravy, no a "potapac" bude rad so sebou vozit 610 litrov vzduchu (na to mu staci aj 1.2tsi). Nuz, "kazdemu co jeho jest", vraveli uz habsburgovci...
petrumr
6B6
A co? To jako příčně torzní tyč s vlečnými rameny má menší pevnost a nosnost než n-prvek? To je novinka,že nosnost závisí jen na konstr. nápravy.Nebo nosnost zajišťují i pružiny,jejich char. a char. tlumičů? Se ptám,ať se dovzdělám :-! Že nevadí tato náprava např. u Civika....aha, je to japonec,já zapomněl.BTW: nemám šáde a kupovat nehodlám, mám vyhlédlé cosi jiného, tuším kombi z Hirošimy :-!
jamp
Ramus je aj vecou kvality ciest, MB airmatic u nas bucha a soudruzi v nemecku s tym problem nemaju. A my aj tak pocuvame radio, aby sme vedeli, kde pomahaju a chrania
6B6
několik vět a tak dlouhá "ne-plodná "diskuse >😁 >😁 BTW: by se už leckdo mohl smířit s tím, že někteří lidé z různých důvodů potřebují auto s kufrem, a protože peníze nes€rou ani netisknou,musí vystačit s jedním; mám spolupracovníka,který potřebuje kombi a zhruba jednou týdně v něm veze cimbál a basu-ne piv ale hud. nástroj.Snad se to dá pochopit.
Také neřeší,proč si lidé na silnice kupují SUV (jako BMW X5,Cayne,Q7 aj.), nebo proč si ti, co se potřebují cítit "IN" a jsou sociál. případy kupují na silnice parodie jako Yeti,ix35,Sportage aj,kde je míň místa než v nějaké M6, Accordu,C5,Mondeu, Avensisu atd.
Trh, tečka. :-!
figurka
Nevysvětlíš, ale snaha se cení :yes:
KANKUNEN
to je jasná věc. Pomívání z velkého kufru je kravina, ale stavět velikost kufru jako hlavní vlastnost při výběru auta je nesmysl, zvláště když plocha kufru je podobná s konkurencí a liší se hlavně výškou a to nevím, jestli to nemá zase nakládací hranu.
3_diamanty
a to ver tomu ze kopec ludi ktori aj chcu kombika pojdu skor do stylovejsieho a kompaktnejsieho kombi.... ako clio grandtour , ibiza kombi a pod... stale vacsie a vacsie kombiky prestavaju davat zmysel.... ved stejne vacsinou bud ujazdit s poloprazdnym kufrom takze majitelovi moze byt jedno ci ma 500L kufor alebo 610L.... vacsinou stejne ide skor o praktickost kombika ako takeho ( otvaratelne zadne dvere .. dlhsia lozna plocha ) ako o samotny co najvacsi kufor....
qwert88
No ono velký auto z velkým kufrem taky mnohdy není žádná výhra,taková typická žena bude mít bez parkovacého asistenta problém zaprkovat >😒]
3_diamanty
zacina hranata era 😉 akurat mne je golf 6 kombik sympatickejsi a posobi stylovejsie a elegantnejsie [odkaz] ako tato hranata raroha ktora vyzera ako nejake audi ... ale uznavam ze octavka kombi je krajsia ako lift :yes:
Arese
Na těch fotkách vypadá Octavia III Combi skvostně, bohužel realita, až to auto uvidíme na ulici, už tak skvělá nebude. Škodovka má totiž ty fotky hrozně retušované, auto na snímku má opět vypodložkovaná kola a stažené pružiny... Příjde mi to jako dost ubohé počínání. A viděli jste už ty bilboardové jízdní fotky nové Octavie z boku_ >😁 >😁 >😁 Kola roztočená a dodělaná ve fotoshopu jsou tak absurdně velká, že by to auto muselo mít tak 235/35 R19 a ještě snížený podvozek a podložky. Proč se Škoda takhle shazuje, to mi opravdu nejde na rozum, vždyť to pak přece zákazník stejně v reálu uvidí a bude zbytečně zklamaný....
P.S. Doufám, že alespoň kombík dostane odklopné zadní sedáky, když už jsou nepochopitelně pevné u nového liftbacku. Tomu říkám "mezigenerační pokrok" a "simply clever" řešení :no: :no: :no: :no: Po sklopení opěradel v něm vznikne zcela zbytečně nepraktický schod. Přitom o kolik by se zvedly výrobní náklady, když by na podlahu navařili ty dvě oka a do nich zastrčili ty dva drátěné držáky? 100 Kč navíc? Možná by to přišlo levněji, než ta stupidní škrabka na víčku nádrže...
3_diamanty
tak ono v zaklade s 77KW TSI na plechacoch 15tkach bez led svietenia to nebude ziadna slava to je pravda.... a prave takato hruza coskoro zaplavi nase cesty ;-\ .... cim vacsi kufor dnes uz zdaleka neznamena ze tym lepsie auto... mnoho majitelov dnes chce stylove a kompaktne kombiky.... nakolko ide skor o loznu plochu a moznost lepsej manipulacie s vecami avsak cista velkost kufra uz pre vacsinu zaujemcov o kombik nie je az taka podstatna.... vsetko co ma uz aspon 500L tak je dnes uz pecka.... a priestor navyse je fakticky zbytocny... mozno 5 percent majitelov kombikov skutocne aj cely kufor vyuziva ... vacsinou stejne nosia vzduch :yes:
Hugi_77
Ty kola jsou 18ctky - už se lijou ve velkém.Na druhou stranu je pravda, že OIII na klasických 16ctkách vypadá bídně, na 17ctkach o malinko lépe.
Je to prostě přetloustlý obr který je v reálu docela nehezký - hlavně v bočním pohledu v zadní partii a zezadu.
Apolo Anton Ohno
1. Škoda Octavia III
2. VW Golf VII
3. Audi A3
4 Seat Leon
[odkaz]
Apolo Anton Ohno
[odkaz]
1. Škoda Octavia III
2. VW Golf VII
3. Audi A3
4 Seat Leon
qwert88
Chyba,koncernu VW kraluje všechno co má ve znaku VW a to Octavie nemá.Nicméně,je velice dobré zjistění,že škodovka udělala od dob Felicií velký kus práce,a dnes už má v nábídce pár modelů,které se VW minimálně vyrovnají.Je jasné,že škodvka je VW utlumována,skrátka VW je brání ve větším rozletu.Je aspoň dobré,že škodovka přichází s novýmy modely,ůdajně každý rok má představit nový model.Zatímco dondávna byly klíčové káry Fabie,Octavie,Superb,tak v dobudoucnu uvidíme jak to bude pokračovat.
Choochoo
Predstavi kazdy rok novy model a pak se zjisti, ze se do toho pocita i prebouchana maska z Rapida na Yetiho a Superba 😉
Ten obrovsky pokrok a utlumovani od VW je zajimavy, ale stacilo by kdyby VW privrel kohoutek s dily a ani by si Sokda nevrzla 😉 Kde uz ta Skoda vlastne mohla byt, kdyby nemusela pouzivat koncernove dily, co? >😁
nomises
Dá-li Bůh pevné zdraví, tak si jednou přečtu, jak Octavia 6. generace deklasuje všechny bezkonkurenčním kufrem se základním objemem 1250l. To už se pak vyplatí kupovat s přepážkou, odečítat DPH (vím, že není nutností) a vozit tím třeba ovce na trh :yes: >😁
GTI
Tak především velebme Octavii za to, že drží svůj styl. Co je ale vlastně tím stylem? No to, že je to auto pro lidi, kteří ví, jak mají auta vypadat. Že není autem pro panáky, pro pozéry, pro antoušky. Ano ano, na sekretáři porcelánoví jeleni, na konferenčním stolku vyšívána dečka po babičce dědy, a v kuchyni vixlajvantový ubrus, na němž se ve sklenici od krémžské hořčice stydí dvě umělohmotné konvalinky. Tak tihle ať jdou rovnou o stodolu dál. Tady je to nyní o lidech se vkusem, o lidech s vědomostmi, o lidech vyrovnaných, o lidech, kteří stojí pevnýma noham na tomto světě, o lidech jimž je auto zcela přirozeným parťákem.

BRAVO ŠKODA :yes: :-!
aproximus
a jak to je s těmi, co mají jeleny na sekretáři a dostanou ji jako služebák? a že jich pár určitě bude >😒]
bubucci
no jestli nakonec z toho nebude jelen ten, co se půjde do showroomu Škody podívat, a marně bude hledat to auto, co se mu do oka vypálilo z reklamních billboardů a inzerce v časopisech.
GTI
Nemusíme mít obavu, Octavia je vskutku firemní klenot, a klenotem bude i v každé garáži.
Makovnik
Aj v tvojej?
GTI
Co v mojej?
Ozzman
Jestli budeš mít v garáži jelena z porcelánu😁
GTI
>😁
Makovnik
"... a klenotem bude i v každé garáži."
GTI
Ty o tom snad pochybuješ?
Makovnik
A teda aj v tvojej?
GTI
Vypadá to, že mi snad tu octavii chceš koupit >😁
Makovnik
Takze len kecas a klenot sa nekona 😄

Chces 1:18 alebo bude stacit 1:45?
GTI
Jak, že kecám? Nahoře píši, že Octavia bude jistě klenotem v každé garáži. Z toho ty dovozuješ, že bych si jí měl koupit? ;-\ To jako si mám pořídit každý vůz o kterém tu napíši, že to bude ozdoba garáže? ;-\ Umíš ty vůbec pochopit smysl psaného textu? Zapoj alespoň občas mozek.

Model Octavie? Ne, čekám jen na nějakou pěknou 110 R coupé. Z garážové osobní nostalgie. Už se jako model vyrábí snad každá škodovka, jen to eRko jsem nikde nenatrefil.
Makovnik
Si natvrdly, ze z toho vyvodzujes taky nezmysel?
Sa pytam, ci kupis, nie ze by si mal. Senilita ta zoziera?
Zatial si nemal tak vrcholny vyron ako pri Octavii, preto sa pytam, ci budes konecne menit vozovy park alebo ostavas pri extaze.
GTI
Jsi nějaký zmatený. Jestliže tu kdokoli vychválí jakýkoliv vůz, tak ty se budeš ptát, zda si ho koupí? Touha po autě ti evidentně užírá mozek.
Makovnik
Ty si kazdy? mechom si udrety? Na mimonske chvaly si tu sam, par excelance.

Nedeleguj svoje nenaplnene tuzby na mna; ked si vytraseny, kup si aspon ten model.
GTI
Každý chválíme po svém. Já píši a ty... bučíš 8-s >😁
Makovnik
No dokonca aj zvuky vidis. To aby si prestal s drogami 😉
NSA
Pořád jsi neodpověděl na jednoduchý dotaz: Bude Octavia III kombi i ve Tvé garáži?? Když je to podle Tebe takový "klenot" ? :no:
GTI
To se jako domníváš, že bych měl mít v garáži všechny silniční třídní klenoty? >😁 Je sice milé, jak o mně smýšlíš, ale trochu uber páru... 😉
NSA
Nedomnívám - asi nejsi milionář, no i když kdoví >😁 Ale třeba by jsi mi mohl objasnit co v té své opravdové garáži vlastně vůbec fyzicky máš? Tím myslím jaké auto samozřejmě - neb nářadí a ostatní věci které tam schováváš mne nezajímají 😉
Ozzman
Jelena na sekretáři snad už nikdo pod 70 doma nemá ne?😁 Stejně tak už sem dlouho neviděl sádrovýho trpajzlíka v něčí zahradě >😁
GTI
Ozzmane, jelen je věčný... 😉 A sádrový trpaslík jakbysmet 😄
Ozzman
Budu se muset asi víc dívat, ale je fakt, že sem někde nedávno ještě pár trpajzlíku viděl, bohužel jen na prodej😁 Dnes frčí růžné dekorace ze dřeva, zajeď se podívat na některý hraniční přechod >😁
GTI
>😁 Jasně, znám, podle tržnic u hranic vždy při návratu z ciziny poznám, že jsem doma... >😁
Ozzman
Já to poznám i poslepu.. Stačí přejet čáru a rány od podvozku tě varují >😁 A to mam multilink vzadu 😁😁😁
GTI
8-s >😁
MariAchi
Na sídlišti už fakt neletěj...
bubucci
pravda 😄 nedávno jsem jednoho viděl ve vitríně nějakého vetešnictví v Nitře, ten pohled Tě vrátí minimálně o 30 let zpět...
pogo26
Ti moji mě vrací asi tak o 100 let. Nevím, co proti trpaslíkům všichni máte. A taky nechápu, jak bez nich můžete v klidu usnout. Kdyby jste měli trpaslíky, tak nemusíte chlastat, hulit a fetovat.
Ozzman
Asi závist, protože sme nikdy doma žádného němeli >😁
p.s. když budeš hulit a fetovat, tak ty trpaslíky uvidíš taky, a budou se i hýbat😁
pogo26
To oni někdy dělají. Hlavně ten menší.
Ozzman
Tak je dej do klece, aby neutekly mrchy
pogo26
Já mám na zahradě trpaslíky rovnou dva. Třeba se ti taky poštěstí nějakého zdědit.
Ozzman
To je dobrý, já si na ně nepotrpim >😁 To už radši tu umělou kytku, abych ji nemusel zalejvat >😁
GTI
No, jsme-li u kytek, nelze, než ti doporučit film LEON 😉
Ozzman
Ten sem viděl.. Natalii Portman to tam velmi sluší 😄 Bohužel už si nepamatuju na co přesně narážíš, je to delší doba co jsem to viděl >😁 A co takhle Seat Leon ?😁
GTI
Ne ne, Leon, čistič, ikonická figura. Měl jednu velkou lásku - svojí kytku, kterou přemísťoval z bytu do bytu a láskyplně se k ní choval.
Ozzman
Jo.. už si vzpomínám a nakonec tu Natalii Portman naučí řemeslu žejo? Jestli si správně pamatuju 😄 >😁 Někdy na to budu muset zase kouknout :yes:
GTI
Ano, a právě ta květina je to, co Natalii po Leonovi zůstalo, sází ji v zahradě děcáku do záhonu a kamera se pomalu vzdaluje... Do toho zpívá Sting.
Ozzman
GTI
MariAchi
Vy válíte, chlapi, já teď zhlídl Babovřesky >😁
GTI
>😁 To je jinej záhon >😁
MariAchi
Jinej vesmír >😁
GTI
>😁 :yes:
Ozzman
Teď upřímě? Stojí to zato? Už sem v kině dlouho nebyl, tak musím také vyvést slečnu >😁
MariAchi
Pokud nevíš, co s volným časem a jedeš po Lucce Vondráčkojc, tak klidně >😁
figurka
Tu scénu si párkrát do roka přehrávám. Výborné. Velmi.
touran
Si hovorim, ci ten termin "cistic" nebol nakoniec Viktor a nie v Leonovi, ale v Nikite a to rovno brutalnej 😄
Ale nie je to dolezite, oba filmy mam velmi oblubene :yes:
GTI
Viktor je samozřejmě dokonalej kousek. V Nikitě ho Besson vlastně vytvořil jako takovou malou epizodní avšak jak se později ukázalo, mistrovskou roličku. No a protože jim došlo, že stvořili ikonu, dostal "Viktor" prostor v hlavní roli, a to je právě ten Leon.

Viktor je mimořádný počin v kinematografii. Dvouminutová scéna ve filmu, která stvoří ikonu, to se jen tak nepodaří.

Jo, také mám tyhle filmy rád :yes: U Leona na konci vždy pláču... 😄
figurka
:yes: Víš, co je největší sranda (i když to nepovažuji za univerzální pravdu, jen tu svou). (?) Že život je o emocích a bez nich si nelze nic užít. Tato diskuze to dokanale ukazuje. Vždyť svět aut je z velké části o emocích, jak to které auto na někoho působí, na kterou "strunu" mu zahraje a pak z toho vznikají ty pro někoho iracionální tabulky prodejů, které prostě není schopen pochopit. A ty světotrho názory zde jen potvrzují, že to tak je a říkají o jednotlivých pisatelích více, než si uvědomují. Neschopnost povznést se nad emoci, kterou vzbuzuje pohled do vlastní šrajtofle.
P.S. Ten Leon je fakt síla a potvrzuji i u sebe tvé rozpoložení na konci.
LambaX
Samozřejmě, že je to hlavně o emocích, je to dobře napsáno, figurko. Jenže, co je emočního na tom, když má člověk auto stejné jako 50% ostatních (Octa+Rapid), stane se nudným, i kdyby nudným ze své podstaty nebylo (o čemž by se v tomto případě dalo silně polemizovat),a cenově to taky není žádný výbuch. Mám za to, že součástí emocí je i falešný pocit jistoty, s čímž souvisí i snadné nekritické přebírání názorů druhých, či PR. A tak je jen velmi těžké rozlišit, jaké auta by lidé kupovali, kdyby nebyli ovlivněni vším tím okolo sebe, co je manipuluje 😄 .
figurka
Jenže i ta manipulace se počítá. Těch emocí, co auto vyvolává může být spoustu. Někdo může být nadšen, že potkává spoustu "kámošů" (rozuměj "stejných" aut). Pro někoho může být maximálně emotivní, že ostatní koukají a nevědí, v čem jede. Mohou to být emoce, který absolutně nemusejí souviset s jídními vlastnostmi auta (např.). To, co ty považuješ za nudné a za faktor, který pro tebe to auto může činit nepřijatelným může být pro někoho jiného absolutně nepodstatný. Na kdyby se zde nehraje. Lidé auta nějak kupují, pod vlivem různých faktorů. To, jak s těmi faktory ta která automobilka pracuje je vidět v tabulkách prodejů. To, proč to píši a proti čemu se zde snažím bojovat je paušalizování dle vlastního omezeného pohledu a rozhledu. On je rozdíl napsat, že Octavia je krám, protože má obrovský kufr, který JÁ nepotřebuji a nebo, že pro mne je Octavia nepřijatelná protože....Neakceptování preferencí někoho jiného. A kecy o tom, jak je každý, kdo koupí to či ono auto hloupí jen ukazují velkou zabedněnost a nulový rozhled pisatele. Neber si toto prosím obecně,. Je to o kompletní diskuzi a u spousty pisatelů si říkám, jestli někdy viděli sluneční světlo. 😄
LambaX
Ale ano, souhlasím s Tebou i teď. Právě, že součástí emocí je i ta manipulace, to je asi tak to hlavní, co jsem chtěl k Tvému původnímu komentáři přidat. Tuším, že právě toto si většina lidí neuvědomuje, resp. nepřipouští.
figurka
Nebo a co je nejhorší, nechce připustit. Díky za rozumnou diskuzi/příspěvky. :yes:
white label
white label
Takže (automobilové) emoce jsou (podle tebe) v tomto případě o tom, kolik dalších lidí má v dané lokalitě určitý stejný model vozu? Jaký je potom v principu rozdíl, v ohledu manipulace, vybrat si vůz s ohledem na to, že jej má většina ostatních a vybrat si jej s ohledem na to, který model naopak ostatní nemajíi, nebo jej mají v co nejmenší míře. V obou případech si totiž vůz nevybíráš jen podle svých představ, ale vybíráš jej podle druhých a v obou případech se jedná o určitou manipulaci. Potom by mělo stačit kupovat např. evropské modely v Americe a naopak, jenže ono tak jednoduše nefunguje.
Pokud ve mě určitý model nevzbuzuje emoce, rozhodně mu nepomůže, když bude jen jeden kus v celé republice, naopak 911ku si klidně koupím, i kdyby ji měl každý druhý (doslova).
Moje žena je na evropské poměry relativně běžná běloška - štíhlá blondýna 170cm, ale emoce ve mě vzbuzuje mnohem větší, než všelijaké exotické typy žen. 😉

P.S. Např. dva různí lidé půjdou pro vůz vyšší střední třídy, přičemž jejich primárním hlediskem budou třídní prodeje v dané lokalitě. Jeden z nich si koupí 5er hlavně proto, že je aktuálně nejprodávanější a druhý třeba XF, protože je naopak prodávané poměrně velmi málo.
Oba ale budou (v principu naprosto stejně) manipulováni tím, co si kupují/nekupují druzí...
GTI
white label
touran
nie je tolko dobrych filmov aby naplnili kufor diskutovaneho auta 😉
Pacho69
se ti dnes vejdou na flešku... dnes už ani nepotřebuješ "štěrbinu" na dývko. Těším se, až to z aut zmizne.
NSA
To by chtělo tu štěrbinu nějak využít když už člověk všechno poslouchá z USB...napadá mě jedna odvážná myšlenka...ta štěrbina by mohla sloužit jako držák škrabky. No nebylo by to zajímavé? Samozřejmně pouze takové té placaté škrabky bez velkého držadla :😉
LambaX
😄
pargi
Jenom drobnost, ale hodnota 509 l je velikost kufru u sedanu. To je takový problém opsat ty hodnoty správně?
3_diamanty
takisto tam mohli uz dat aj udaje o chystanom aurise kombi...... vieme ze bude mat 530L... ked uz sme pri tom porovnani :yes:
qwert88
tak to jo,to je jiná >😁
Dušan10
Nehovorím, že kufor nie je podstatný .... ale mnohým našincom evidentne uniká, že náklad sa vozí občas a ten "obrovský" kufor stále ....

Tiež sa mi zdal pri kúpe 340 litrový kuform malý ... ale malým sa stal až keď mám dve deti a ideme na dovolensku ....väčšinou stačí ....

Samozrejme chce to rozmýšľať .... zas to nie je často čo sa potrebuje zbaliť veľa vecí ...

Octavia 3 nevyzerá zle, ale presne ten "úžasný" kufor, resp. dĺžka vozidla mi pripadá skôr ako nevýhoda ....
ppepko
To je zvlastne, ze v porovnani uplne chyba peugeot 508 SW. Ja som dal za ten svoj nieco vyse 26tis eur (zlava 4000eur) vo vybave allure, so xenonmi a 4zonovou klimou. Teraz som si pozrel cennik OIII liftback a cena mi vysla vyse 28.000eur !!! Teda bez zlavy, ale skodovka nie je moc ochotna davat zlavy, tych 2000eur bude uplne maximum co by zlavili. Inak podobne predrazene vychadzala aj OII, akurat, ze vybavou sa na 508 vobec nechytala.

Rozmerovo je 508 SW v kazdom smere vacsi a komfornejsi ako OIII. Uvadzany objem kufra ma az 660L. Alebo 560dm3 VDA, ale tento udaj zatial u OIII asi neuvadzaju.

[odkaz]
eliot
Naprostá pravda...Nechápu ,jak mohli zapomenout na 508 SW , pominuli -li např. převodovku ,tak Octavii III převálcuje nejen kufrem. :yes: ... 508SW je objektivněji prostorem mnohem velkorysejší a volba mezi OIII a 508 SW by měla směřovat spíše pro Peugeota ,ale s tím fanatičtí škodovkáři a nebo zarytí odpůrci francouzských aut souhlasit nebudou ... ;-\
3_diamanty
nezabudaj ze octavia vzdy bola je a bude najelspie auto galaxie... s tym ako bezny smrtelnik nic nenarobis a ani ja a ani nikto iny.... octavia je proste fenomen.... najlepsie auto ktore nema supera.... testy vravia jasne.... nech postavis proti octavii cokolvek tak octavia vzdy vyhra ( doteraz to tak stale bolo ) alebo sa mylim?
eliot
Vždyť nesmíme zapomenout na to ,že je to pravé české auto se vším všudy ,takže je jasné ,proč je tak vyjímečná.Nic v současné době není více české jako Škoda ,takže Octavia nemá soupeře sebe rovného a konkurence se může jít zahrabat.
Choochoo
Kdyz se neco nehodi, tak se zapomene hodne rychle 😉
A kdyby si nahodou vzpomneli, tak tu preci vsichni vi, ze 508 neni konkurence pro Passata a tudiz ani pro OIII >😒]
eliot
:yes: Přesně tak .
NSA
508 SW je nádherný auto - za mne určitě :yes:
Choochoo
Jojo, vypada krasne :yes:
eliot
Ta Octavie je tak skvělé auto! Tak velký kufr nemá ani moje X3 ! Hned bych tuhle novou škodovku bral právě kvůli tomu kufru .Prostě dokonalé auto .
>😒]
BRAVO ŠKODA!
😉 :yes😒br />
Prostáčci se po Octavii hned pohrnou kvůli tomu kufru.
3_diamanty
myslim ze nova octavia by mohla byt skvelym pohrebakom pre pohrebne sluzby.... pretoze vyzera nudne smutne nenapadne hranato stroho mrtvo bez emocii a ma obrovsky kufor kde vojdu aj dve truhly.... skodovka na to ide logicky 😉 .... stare 1203ky v pohrebnictve mozu ist uz konecne na zasluzeny odpocinok :yes:
eliot
😄
Její design neurazí ,ale fanatiky nadchne. Musím uznat ,že po designérské stránce z hlediska kvality provedení se ta podoba vydařila ,ale neprobouzí nadšení a přesně ,jak píšeš je to bez emocí.
Citroenjehistorie
Ten,kdo si koupi Octu je prostacek?Myslim ze je cas,podivat se do zrcadla 😉
eliot
Ne ,ale každý ,kdo posuzuje kvality auta jen podle velikosti kufru ten rozhodně je. Pokud se někdo shání po velkém kufru , pochybuji ,že mu ani trochu nezáleží i na jiných kritériích a v tomto případě je tu dalších mnoho aut ,která přeskočí Octu nejen ve velikosti kufru ,ale v řadě dalších parametrů, přitom za podobnou cenu.
MichalR
Mám teď novou oktavii zapůjčenou a musím tedy říct, že sedadla jsou opravdu propadák. Mám pocit, že je to dělané na Japonce (merim 188cm) ;-\ Je to jen můj pocit, nebo to pozoroval i někdo další? Jinak mám 1,8 TSI v témeř plne výbavě a musím říct, že až na ty sedadla je to fajn svezení. U dvojkové oktávky mám sportovní podvozek a překvapilo mě že normální podvozek u OIII se mu dosti podobá 😄
qwert88
Sportovní podvozek na naše kvlaitní silnice? >😒] leda tak na Masarikuv okruh
šmoula nešika
Masaryk vo*e.
Makovnik
Skopcene z inej diskusie: [odkaz] >😁 >😁 >😁

Octavia je přímo od Boha.

Mít Octavii je prestižní záležitost. To auto člověka katapultuje přímo na špičku společnosti. V podstatě existují ti, co ji mají, pak ti, co si jí ještě koupí a pak socky, který na ní nikdy mít nebudou. Těm druhým a třetím to ti první musejí pořádně osladit.

Protože patřím do té třetí skupiny - ano, nikdy nebudu mít dost peněz, abych si koupil Octavii, radši utrácím peníze za normální věci - dostal jsem to tento týden hned dvakrát sežrat.

Jakmile jsem vyjel z domu, s autem ještě řádně studeným, dohonil jsem sedmdesátiletýho pana Klobouka ve žluté Ladě 1500. Lada byla po opravě, měla nový lak, nově nachromovaný nárazníky a pan Klobouk tím pokladem právě vezl svoji bitch do kostela nebo kam. Klobouk má ještě Dacii, starý auta ho asi baví, a tahle Lada se mu vážně vyvedla. Jasně že Klobouk nejel žádnou kládu, tedy asi čtyřicet. Sice jsem mohl Klobouka snadno předhonit, ale jednak se mi to jeho auto líbilo a taky se mi nějak ekluje vytáčet studenej motor. Tak jsme jeli s Kloboukem ve formaci až skoro do Thomadorfu, protože dál už se moc předjíždět nedalo, i když motor už byl teplý jako prasátko z Medvídka Pú. Se světly velkovesnice na dohled, přiřítila se Ona. Octavia turbodieselová, všemi mastmi mazaná, a začala mi najíždět na kufr. Cílem asi bylo povzbudit mě k předjíždění, já ale zřel v dálce semafor a předjíždět jsem nechtěl, protože bych pak musel brzdit, zkomplikoval bych to panu Kloboukovi a co z toho všeho. Nechť si tedy pan Octavia přiloží na šourek mokrý hadr. Pan Octavia neměl na to, aby předjel obě auta najednou a tak aspoň houkal jak prdlej. V tom houkání byl smutek celého světa. On si koupí takový hustý mega power star-trek interceptor a nemůže ho ani pořádně rozjet, protože ho socky votravujou.

Jeli jsme z nákupu po Husově třídě směrem do centra a manželka povídá - já přece chtěla doprava jako na Branišovskou. Už jsme byli za křižovatkou, takže jsem usoudil, že to vezmeme doprava jako k univerzitě a těmi uličkami tam se na Branišovskou dostanem. Jel jsem v levém pruhu, dám tedy blinkr, vedle nás stříbrná Octavia, za jejím volantem mladý progresívní megahustec. Trendy teplá bunda GayYorker s kožíškem, cool sluneční brýle, hustě soustředěný výraz - musíte se tvářit kchůl když už jedete v echt manažerským low-cost sedanu, protože to má techniku audi vole krávo ale jen za půlku peněz, takže kurevsky vážná záležitost. Anebo mu jeho přítel způsobil natržení análu. Všimněte si, že se skoro všichni piloti Octavií tváří, jako by měli v kalhotech *** - možná ho tam fakt našli, když slyšeli, co stojí nový turbo. No a tak dám blinkr doprava a že bych rád do vedlejšího pruhu. Normálně má podobná situace za následek, že auto jedoucí v příslušném pruhu zpomalí, aby se jiné auto mohlo zařadit, nikdy nevíte, kdy budete tuhle službičku potřebovat vy, jenže tady nebyla normální situace, protože jsme tu měli abnormálního řidiče v abnormálním voze. A tak jsme pořád jeli vedle sebe, já už skoro stál, a pan Hustej taky skoro stál, protože tam začínala kolona k světelný křižovatce, a pak jsme se zastavili a celá Husovka se zastavila, anžto pravý pruh stál a levý jsem vyblokoval. A tak nejel nikdo, kvůli jednomu kriplovi s oktávií, jehož ego by megautrpělo. Mně to nevadilo, počkal jsem, až se to přežene a udělal jsem to, co jsem musel.

Přesto říkám, buďme na ně hodný, nekopejme do těch jejich limuzín, nevytahujme na ně železo ani na ně nekřičme nadávky, voni za to nemůžou, něco jako invalidi, protože...

... Octavia je boží ...

Když zástupci automobilek viděli Octavii, pochopili, že mají velký problém. Zkusili najít mezi svými výrobky auto, které by bylo stejně moderní, stejně elegantní a stejně praktické. Neuspěli. Všechna auta byla lepší, elegantnější a praktičtější, nebo všechno dohromady. Zkusili aspoň zdražit, aby se vyrovnali Octavii v ceně, ale taky to nezabralo. A tak jim nezbylo než se podvolit Octavie dominanci. Odteď všichni mohli jen prodávat lepší auta levněji.

... Octavia je praktická ...

Do kufru se dají strčit vidle napříč a dvě basy s pivama vedle sebe. To třeba u lamborghini vůbec nejde, takže oktáfka je lepší než lambo.

... Octavia je nejrychlejší ...

Stáj F1 Brawn GP hledala, jak zatočit s BMW. Ross Brawn jel jednou vlakem z Prahy do Lince. Brzo zjistil, že Češi jsou nejrychlejší národ. Vlak vyjel z hlavního nádraží a za tři čtvrtě hodiny zastavil ve stanici. Už dál nejel a všichni vystoupili, takže Ross usoudil, že to bude konečná. Linec. Dost slušnej výkon na to, že vagóny jsou snad ještě z dob císaře pána, říkal si Ross. Bohužel se ukázalo, že dojel jen do Čerčan, ale protože Ross neuměl moc česky, tak větu paní průvodčí "Výlukááá! Všichnííí honééém do autobusů!" nepochopil správně. Šel do hospody a tam se dozvěděl, že existuje supersport, co předjede úplně všechny. Renolty žabožroucký, tojoty, fyjaty zasraný co se furt serou, kyju jasně taky pyčo ten hrnec na rejži a i beémwé jsem s tim dal u Humpolce! Ross zavětřil příležitost a začal to zkoumat.

Postupně přišel na to, že ideální pro závody formule 1 by byla Octavia Combi 1.9TDI s černým íčkem, protože ty na silnicích nejvíc dominovaly. Ross jich několik vykoupil i s jejich řidiči z otroctví u firmy Provident. Také zjistil několik zajímavých věcí. Octavia lépe performovala, když měla na střeše jízdní kolo (+5😖, na střeše rakev na lyže (+15😖, za sebou přívěs s dřívím nakradeným v lese (+25😖 a v kufru čtyřicet konzerv lančmítu z Kchauflandu (+48,21😖. Na okruhu neměl vůz konkurenci, nemilosrdně drtil ty japonský hrnce na rejži i italský *** co ´sou furt ***ý. Řidiči Octavií však odmítali předjíždět jinde než v zatáčce, a to ještě jen v takové, za kterou není vidět. Na střed dráhy se musela namalovat bílá dvojitá čára, jinak se nedali vybičovat k žádné výraznější předjížděcí akci. Když se jich Ross ptal proč, říkali, že oni to jinak neumí.

Vypadalo to na úspěch. Nové monoposty musely méně často do boxů, protože to žralo jen 5,5915 - 5,7125 l/100km a po městě maximálně vo litr víc pyčo. Mechanici se naučili během deseti sekund vyměnit váhu vzduchu (laparoskopicky skrz výfuk) a turbo měnili do minuty. Krach projektu přivodil nedostatek vhodného paliva, protože tým neměl správné kontakty a nedovedl sehnat speciální závodní směs nazývanou N20JZD (nafta za dvacet vod jezedáka). Na obyčejnou naftu sice motory fungovaly také, ale tolik nekouřily a právě kouř z výfuku byl klíčem k špičkovým výkonům. Fungovalo to jako reaktivní pohon a bez nafty vod jezedáka za dvacet se monoposty ploužily jak šneci.

Ross řidičům poděkoval a za jejich snahu jim věnoval poukaz na dovolenou kdekoli na světě podle vlastního výběru. Řidiči naložili lančmít a odjeli do Chorvatska.

.... Octavia je prémiový produkt.

Ředitel koncernu Kraft durch Freude Helmut von Schirrach slavnostně přestřihl pásku u vstupu do dolu na plastový Ersatzchrom. "Es kommt der Tag, kdy automobil poslední cementový lopaty, gastarbeitera a hákoše od pásu ze zbrojovky bude mít na sobě stejně chromu jako vůz milionáře, možná ještě víc!", pronesl von Schirrach. A mimo kamery: "... a my na tom samozřejmě vyvaříme batoh". O podobě a materiálu masky a exteriérových doplňků nové Octavie bylo tedy rozhodnuto. O zbytek se postarala osvědčená, maximálně trochu zastaralá koncernová technika.
Iv8
BOMBA, už dlouho jsem se při čtení recenzí tak nezasmál. Makovníku díky !!!
Nejen Octavia, ale i článek může být BOŹÍ...
bizon77
Spojka haldex nikdy nebude PRAVE 4×4......!!!!!!!To ma jen subaru a kdysi mivalo audi! :-!
eXp10it
Udělejte si kafe a dejte si do youtube "haldex slow motion"....
figurka
Super nick. >😁 Tak teď si zkus vyhledat, co používá to Subaru. Jen aby jsi se nelekl, že už tam nenajdeš "to pravé železo".
Biest
vyzera to dobre 😄 ak budem kupovat prakticke auto, tak v benzinovej verzii RS by som si nechal povedat ... ta bude vyzerat skvele ...
Alpinis182
já bych zase v tomto segmentu, druhu aut sáhl spíše po tomto....
[odkaz]
Pražák
Tak, majitelé Octávek Combi, pořádně chip-tuning motoru a hurá na silnici tlačit daleko silnější auta. Přece Octávka je nejsilnější auto na silnici !!! My ostatní , co si nekoupíme Octávku, to víme.
volvo s60
Tak to jsi vedle jak ta jedle! Nejvic tlaci TSI 1,2 ! :yes:
petrumr
Krysso
Logan MCV válcuje konkurenci - 700 L
vabis
A čož teprve Transit či Ducato. ... Ono to je taková novodobá Š1203, velikost motoru a prostor pro europaletu by tomu odpovídal.
3_diamanty
mam pocit ze uspech O2 v cechah na slovensku ale aj inde v eu nezopakuje.. preco? Preto ze sa z octavky stava velke az zbytocne velke auto s motormi ktore v zakladne neohuria ale pri silnejsej motorizacii uz musi clovek hlboko do vrecka siahnut.... navyse je tu rapid a pride aj spaceback.... z octavie sa stava pre mnohe rodiny uz zbytocne velke drahe a nepotrebne auto... hlavne teraz v case hatchbackov ktore uz v zaklade ponukeju lepsie motory a maju tiez dostatocne velky kufor.... navyse je octvavia z mojho pohladu v zaklade v interieri snad nudnejsia ako O1 pred facliftom... totalna smrt... interier nuda mrtvo chladno nemecky sucho nedostojne akoby za trest..... z O2 vyzerovalo teplo a pozitivna energia... z O3 vyzaruje chlad strohost uniformita a audinacka krabicoidnost....

octavia bude urcie uspesnym autom.... avsak asi skor pre firmy vhodnejsim.... z kedysi rodinneho auta sa stava skor firemny kombik a lift..... bezny otec rodiny velmi nema na vyber.... a priplacat si za schopny motor tolke prachy je uz nezmysel.... takisto diesel... zaklad nic moc a ten silnejsi je uz zase uplne inde kde by bezny sofer potreboval.... nezmyselnost rozvrhnutia motorovych vykonov je ideal pre firmy.. tie sa uz vytesuju ako si nakupia octavky TDI a zakladne TSI verzie ktore budu na firemne ucely stacit..... ale co taky otec dvoch deti ktory chce slusne auto ale nepotrebuje 600 litrovy kufor na prevoz mrtvol a zase nechce za 15 tisic nejaky slaby motorcek? Ten ma smolu..... v skodovke nepochodi... adat 17 litrov za schopny motor len preto aby som bezpecne prepravil rodinu a popri tom ma mnezmyselne velky zadny previs s nezmyselnym kufrom je pre bezneho mestskeho cloveka nezmysel storocia... kazdy urcite pojde skor do golfa ,astry ceedu alebo megana... jednak dostane lepsie motory a silnejsie a to za nizsiu cenu a za dalsie je fakt ten ze pri pohlade do interieru auta nema pocit ze to musi sofeorvat za trest ..... dnes vela ludi potrebuje sikovne auto do preplnenych miest... preto rastie zaujem o kompaktne crossoveri ktore na dlzke nizsei jstrednej triedy ponukaju relativne slusny kufor a aj razovr aj bepecnost a silne motory..... niekedy aj stvrorkolku.... tieto natiahnute limuziny z extra kuframi ako octavia prestavaju davat zmysel.... pre bezneho cloveka nema octavia s 600L kufrom podla mna velky mysel... a pri jazde po meste mu jednak budu vadit extremne dlhe previsy pri parkovani a jednak ako som uz spominal cena je draha a za nepotrebny kufor si as imalokto bue chciet priplacat oproti konkuenci nejakych 1500 eur.... a aj viac...

rozdiel medzi oktaviou ambiance 77KW TSI a leonom style 77KW TSI je vyse 1600 eur... ano octavia je vyse 1600 eur drahsia ako rovnako silny a rovnako vybaveny leon..... ktory ma dost velky kufor aj na stvorclennu rodinu a ponuka okrem ineho aj lepsi dizajn a sportovejsi vzhlad.... v podstate octavia je predrazeny lift ktory bezny clovek ani nepotrebuje.... ja by som urcite skor zobral leon... bude lahsi kratsi komaktnejsi zivsi je krajsi a hlavne podstatne lacnejsi a nepredrazeny.... nehovoriac aj o krajsom interieri a celkovom imidzi..... takisto golf..... octavka je bachrata obluda zbytocne dlha a draha..... podla mna jej predaj na slovensku bude horsi ako v pripade o2 ... mozeme sa stavit
vabis
topper: ve svém bohatém příspěvku máte v podstatě pravdu :yes😒br />
Druhá věc je, nakolik to vadí. Modely v rámci koncernu si vzájemně kanibalizují, tak že část lidí bude mít Rapid (hatch, kombi) jenže to nevadí, peníze jdou stejným akcionářům.
nomises
Ve své úvaze opomíjíš jednu velice podstatnou věc. Geny. Ty se nezapřou a Octávia výrazně pozměnila genetický kód každého řidiče, který se s ní pokusil o pohlavní styk (asi skrze výfuk). Od té doby řidiči nemohou jinak, než to prostě kupovat.
jeje
Dovolím si citovat naprosto trefnej úryvek z tohoto blogu: [odkaz] Sedí to jak pr*el na hrnec...

Megakombi syndrom

Při pohledu na složení vozového parku v naší krásné zemi mě vždycky napadá, že krom mistrů světa v hokeji a hodu oštěpem jsme i mistři světa v převážení vzduchu. Téměř každý, kdo má do***e díru, pociťuje (z mi neznámých důvodů) nutkavou touhu brázdit silnice v něčem, co uvnitř převeze 2 kubíky volného prostoru. Svobodní tydýti čerstvě propuštění ze škol, mladé páry s vyhlídkou na rozmnožení okolo roku 2156, pokročilé střední krize, kterým už mláďata dávno vyletěla z hnízd...
To, že jednou za 2 roky potřebuji převézt lednici z ikea, není důvod ke koupi MPV. To, že každý rok na Silvestra jedu s bandou retardérů na týden někam do daleka změnit játra v šutr, není důvod ke koupi kombi střední třídy. Důvodem není ani to, „že se to časem asi jako bude hodit ty vole“, „že jezdíme s manželkou každý víkend na chatu“ (asi stěhovat tvárnice...), a ani „se tam ty věci tak hezky nakládaj..“ není důvod, protože do hatchbacku taky!

Obecně: větší auto = větší a dražší kola, větší a dražší gumy, větší opotřebení brzd, větší čelní plocha a větší hmotnost = větší spotřeba, větší průměrný nájezd ojetin, dražší díly, horší parkování. Jednoduše, větší provozní náklady a více problémů. Samozřejmě se to nedá aplikovat zcela paušálně, ale statisticky to platí. >😁 :-!
Pacho69
No mě vždycky dostane, když v nadnárodce jako služebák mynažééérům kupujou kombíky. Tvárnice fakt nenabízej a při velikosti dnešních notebooků bych tipoval, že se daj převážet i v sedanu a to i v plně obsazeném.
jeje
A taky citace z dalšího odstavce článku není tématicky vzdálená...
[odkaz]

Předsudky a konzervatismus

Táto, koupíme Škodovku nebo FauWé.. to je kvalita... Italové reznou, Frantíci se serou, Japonci mají drahé díly, Korejci jsou sto let za opicema... Velké ho*no! Za prvé jsou mnohé předsudky vousaté jak ZZ Top, za druhé žijeme ve světě regulací, globalizace a katování kostů. Šetří se na všech možný místech, co se dá o***, se ojebá a co se o*** nedá se ojebe alespoň do té míry, aby to zákazníkovi nepraštilo do očí. Zkrátka rozdíly v trvanlivosti a spolehlivosti se stírají. Ať už kvůli ekonomickým faktorům nebo velkým subdodavatelům, kteří zásobují automobilky napříč koncerny i zeměmi stejnými díly. Snad jen ti Japonci ještě sem tam propustí na trh něco lehce naddimenzovaného, ačkoli i zde už to nemá nic společného s nesmrtelnými auty z 90. let, která odkroutila třeba 300 tisíc jen s výměnami náplní a brzd.

Ale co jsem to chtěl vlastně říct. Nejosvědčenější cesta je zároveň nejdražší cesta. Klasický zákon nabídky a poptávky. Takže pokud člověk vykoukne z oné bájné ulity „koupíme Octávku nebo Golfa, to jsou kvalitní auta a díly se na ně válejí v příkopách“, kupodivu zjistí, že za stejné peníze může mít více auta, více výbavy, méně roků... prostě lepší kus plechu na kolech... Čímž opět nechci říkat, že jde o naprosté dogma, a koupě Škodovky je kravina.. :yes:
Dixik2
Kdy budou fotky z novinářské prezentace ? Slíbily jste,že budou brzo.
Honzic
Slevnit O3 ve výbavě Elegance o 50 tisíc a začít dávat víceprvkovou nápravu od 90 KW jako VW a dá se o ní uvažovat..Takhle je to sice velké auto,ale drahé a podle zpráv s totálně nedoladěnou zadní nápravou.Tohle má křižovat české dálnice ??To budou majitélé asi hodně zklamaní
3_diamanty
:yes😒br />
este by ma zaujimalo kto dnes potrebuje 600 litrovy kufrisko..... ked okrem klasickeho kufra je v aute dalsich milion odkladacich priestorov.... a ked jazdim sam stejne hadzem nakup na zadne sedacky.... uz ani nepamatam kedy som otvaral kufor.... jedine ked som dolieval vodu do ostrekovacov >😁

cena je dalsia vec ... pri pohlade na ceny octavie mam pocit ze skodovka sa musela zblaznit.... tie auta su uz od cias O2 a prvej fabie predrazene... pritom zaruky , motory a aj vybava napr v zaklade je pod europskym priemerom... na slovensku predaje skodoviek klesaju a klesnu aj tento rok.. ludia uz nie su sprosti

skodovka casom na tu svoju nenanzranost nepekne doplati.... o to tazsie sa jej potom budu ziskavat strateni zakaznici naspat... my sme tiez sli do misaka a nie do octavky lebo za cenu 1,6tky v misaku aj v metalize by som dotal holu octavku s nejakou 1.4ku co ani nejde... a bez vybavy..... a to by teda nebol dobry kauf... pritom O2 ma vlastne este aj relativne maly razvor a opat zbytocne velky kufor... ale O2 sa mi predsa len pacila to musim uznat... bohuzial za tie prachy co stala ... nezmysel kupovat

Ja som z novej octavky sklamany hlavne co sa tyka motorov ( cakal som nejaky zlaty motorovy stred ale ten opat chyba ) a aj po stranke dizajnu.... O3 je asi najnudnejsia a najnemeckejsia a najsterilnejsia skodovka aka vysla z ceskej fabriky... gratulujem... interier je tiez robeny akoby pre pohrebne sluzby... vsetko chladne strohe bez kuska elegancie a vtipu.... auto pre dedkov co na to povedat... pre dochodcov
ppepko
"este by ma zaujimalo kto dnes potrebuje 600 litrovy kufrisko..... ked okrem klasickeho kufra je v aute dalsich milion odkladacich priestorov.... "

Co je toto za blbost ???
Ak kufor nepotrebujes, kup si fabiu RS alebo clio. Ale nechapem jak sa mozes divit, ze niekto kufor potrebuje.

Ja som napriklad s velkostou kufora v OII bojoval kazdy tyzden. Fakt bol problem dostat do auta zenu, 2 deti v autosedackach a pripadne este svokru. Do kufra kocik, vanicku, trojkolku alebo bicyklik, kopu batoziny, nejaku stravu, nejake naradie a podobne ...

600L kufor je pre rodinu s detmi absolutne minimum. Si to vyskusaj ...
Honzic
Nechápu proč furt lidí řeší KUFR.Vždyt je stejnej jak u O2-teda pardon o 5 litrů větší............. Škoda by se měla zamyslet nad tou zadní nápravou-to bude podle mě hlavní problém pot. zájemců-aspon teda těch informovaných.Já osobně se chci v autě cítit dobře a víme jak vypadají české silnice.A poslouchat nějaké otřesy jak se píše v každém testu-No pardon ale Škoda by měla při testování zajet i mimo tu rychlostní komunikaci u M.B kde je očividně dobrá vozovka.Hlavně že maji čistej zisk kolik že přes 10 miliard?
Lidi už začínají dost přemýšlet při koupi vozu---Rapid je toho důkazem--tam mají přijít v půlce roku i nějaké úpravy,tak snad upraví tu debilní nápravu u O3 jinak to hodně lidí odradí
Makovnik
Svokra bol najvacsi boj, co?
ppepko
No jo no ... nikdy sa jej nepacilo, ked som ju pchal do kufra ...
Klaudius
Ty si myslíš, že si jediný, čo tu má rodinu? 600 litrov bol ešte pred pár rokmi iba sen. Dnes najväčší kufor v triede označíš za minimum... Tiež patríš k tým, čo vyjlasujú, že s autom pod 100 kW sa nedá jazdiť...?
ppepko
Na co akoze reagujes ???

Najskor si precitaj co pisem a na co reagujem a az potom sa pridaj do diskusie. On sa tvaril, ze 600L nikto nikdy nevyuzije, tak potom tiez nechapem naco diskutuje v tejto diskusii.

Ja napriklad patrim k ludom, ktori tych 600L vyuziju. Ano 600L povazujem za minimum. A predstav si, aj pred par rokmi sa robili kombiky s tak velkym kufrom.
petrumr
Autoservis
Tolik zde nenáviděné články o Škodovkách a zase rekordní počet příspěvků >😁 Snad každý druhý příspěvek je kritika. Trapárna nejvyššího kalibru >😁 Proč čtete články které vás tak nebaví a pak pod nimi ještě tlacháte?
šmoula nešika
:yes: 8-s
volvo s60
Mas pravdu, ale ruku na srdce, kam se sere na novou Dacii!
twistedTSD
:yes: To je takové české, jen prudit a kritizovat...
petrumr
Automobiles
Možná proto že to všechno až moc zveličují... 😄
Nikdy jsem neměl nic proti Škodovce ale tou prezentací co o nich píší co se říká,se mě ta značka za posledních 20 let celkem zprotivila.Nikoliv samotným autem a těma kecama kolem. 😄
King of the road.
Může mi někdo říct komu by měla octavia konkurovat? Mě to příjde že podle redaktorů snad všem od Thalie až po Audi A8. Jak může octavka konkurovat Scénicu. Když má tedy octavka o nějakých 150l menší kufr. Kde má Škoda 3-tí řadu míst k sezéní a k tomu takový ,,baťoch". Ale na druhou stranu se víc mi líbí ten design k tomu combi jak k Liftbacku.
petrumr
salamoon
no a tam to asi aj skonci.... >😁
Automobiles
Octavia a její mocný kufr!! Už nic jiného nechci....
Raději Passata nebo Jettu,tam člověk zaplatí i méně za stejnou kvalitu a má mnohem hezčí auto...