Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Mazda 6 Wagon: Online jízdní dojmy

451 komentářů

VWrofl
Jedno z mála Aut :yes:
Hammunasakra
I já (vůz pokládám za VELMI povedený - byť bych testy NEzačala verzí kombi, ale "budiž" 😄
Bobo(CZ)
Paráda, pro mě jedno z velkých plus letošního roku. A že začnou kombíkem mi vůbec nevadí.
Hammunasakra
..ale mně to také NE"vadí" - jen že JÁ bych dala přednost sedanu (a benzínovému motoru 2,5) - a tady očekávám asi spíš diesel.. 😄
..neočekávám, už (jsem si přečetla) VÍM 😉
_MT_
Mám takový pocit, že se říkalo, že sedan nebude ani jako předváděčka. Nebo to bylo o benzínové 2,5 v sedanu. Nevím. Pokud by to tak bylo, tak se nejspíš testu sedanu ani nedočkáme. Možná se dotyčný mýlil, nebo jen sýčkoval.
jarafara
Tady se bude kafrat neustále ať napíší nebo otestují cokoliv >😁 Co takhle zařídit si vlastní server o autech diskutéři místní?
Hammunasakra
Říci že by mne "potěšil" víc test "téhle" verze a "tamtoho" motoru (myslím) NEní "kafrání" 😉
jarafara
"NeRozUmíM"
Hammunasakra
To mne MRZET, že vy NErozumět, já líp češsky NEumět 😄
PS: Mne by prostě VÍC potěšit jiná verze (i jiná motorizace), než ta právě testovaná, ale co - lepší tohle než "nic" (další text o škoda rapid, citi-go, nebo octavia - no ten snad ještě.. 😉
jarafara
a Co jÁ s tíM... tO Se dÁ DouČit.

P.S. ProZraDím vÁm TAjemství, NEmuSÍte člÁnky o šKODě čÍsT, jEdNoduChé, neBO nE?
Hammunasakra
ad PS: Však já také také tak od 20tého-30tého článku (třeba o Citi-go) PŘESTÁVÁM číst.. 😉
..a mrzí mne že tu DOSUD nebylo NIC o nových modelech (motorech) Maserati - například
velitel mesta bugulmy
No tak jsou tu lidi, kteří by si z fleku měli založit nejmíň tři weby: citroenaja.cz,protiaudi.cz a CaPsLoCkUnAvZdOrY.cz, a trávit na nich co nejvíc času.
Citroenjehistorie
:yes: >😒]
Bobo(CZ)
Určitě bude. Proč by nenabídli všechny verze? To absolutně postrádá logiku. Vždyť by byli sami proti sobě. To auto je naprosto boží.
_MT_
Podle fotky je očividně součástí flotily i sedan. Proč by se to mohlo stát? Pro Evropu je určené hlavně kombi. Nevím, jaké má Mazda prodeje sedanů v ČR, klidně bych věřil tomu, že se jich moc neprodá. Jinak by ses musel zeptat toho člověka, který to prohlásil (pokud jsem si to dobře pamatoval).
Bobo(CZ)
Podle mých informací by prodej Mazdy 6 měl preferovat kombi vůči sedanu v poměru 60:40.
_MT_
To je celkem pěkné. Od té doby, co nepotřebuješ mříž pro odpočet DPH, se prodává citelně více sedanů.
georg63
Též se těším. Hlavně aby na obrázku nevypadala lépe než v reálu, jako je tomu u nové Oktávky. U té se mi chtělo skoro brečet.
Bobo(CZ)
Neboj, já už ji viděl naživo v obchoďáku a je nádherná. Na fotkách jí to sluší, ale ve skutečnosti je šik. Emoce na druhou.
lukas13
Bohužel bych daleko raději uvítal test s motorizací 2.0 benzín (slabší či silnější varianta, to je fuk). Neb to, alespoň se domnívám, bude ta nejprodávanější verze v ČR.

Každopádně - prosím redakci - zkuste podrobný popis interiéru, jeho variability, zavazadelníku. A subjektivní pocit z řízení.

Díky 😉
LambaX
Přesně ten samý pocit, že bych uvítal spíše test benzínu, jsem měl také. Bohužel, dneska je to samé TDi, a to i na závodních tratích, a v tom ohledu se mi zase libí, že ani Mazda nezůstává stranou 😄 .

Na test se také těším, třebaže jeho výsledek nebude na mé rozhodování mít naprosto žádný vliv. Jen se chci bavit a zajímají mne nové postřehy.
WinDiesel
Silnejsi nebo slabsi, oba dva jsou slaboucke oproti dieselum, s temi muze jakz takz souperit jen 2,5 sky-g.
Mirec38
u predchodcu mi prisiel slaby ten 2.2 diesl, nie ten zakladny ale stredny vykon okolo 150k tusim.
Ziadna slava," rachot" v kabine, citelne vibracie. Proti tomu 2.0 v mazde 5 bola pohodicka, aj ked preve pretocenia motora tiez sprevadzali jemne vibracie. Siel som rovnaku trasu a 6tka s dehtom zobrala 5,6l a mazda 5 s 2.0 benzinom 7l. Snazil som sa ist rovnakym stylom a na dialnici samozrejme tempomat dla GPS 130 ( 6tka 6.5l a 5tka 8l). a to neprebiehala este regeneracia pri ktorej to musi za autom pekne vypadat a coto nafty naviac to zoberie.Skusane to bolo v lete, obe auta rovnako odstate na slnku
WinDiesel
Zase jeden který nic neví o regeneraci DPF. To, co se ve filtru pevných částic postupně zachycuje, se potom spálí, je z toho jen trochu CO2 navíc. Ano, trochu to zvyšuje spotřebu ale ...........
Už jsi někdy slyšel o tom, že motory TSI chladí katalyzátor nespáleným benzínem? Tam žádný filtr není, aby cokoli zachytil ........
Ondris
Katalyzátor...benzínem? 😲
EDIT: IMO to spíš reguluje teplotu výfukových plynů změnou bohatosti směsi.

Jen si zkus do katu stříknout benzín, nasměješ se. Zvlášť v servisu při placení.
Ham.
Spalování bohaté směsi za účelem ochlazení výfukových plynů (aby se u motoru 1.2 TSI nepoškodil nadměrnou teplotou katalyzátor umístěný hned za výfukovými svody motoru) není chlazení nespáleným benzínem.
6B6
1. Skrz DPF a nekonečné regenereace i na dálnicích šla moje M6 1.gen z domu, protože regenerace po 120-150 km je děs, jejich PR kecy při prodeji,jak se regeneruje po 5tkm je lež.Dlouhodobá spotřeba byla díky DPF 7,5 l, po jeho odstranění 6-6,5, ale i tak šla.....DPF je omyl.
2.Podobný problém neustále řeší lidé na Mitsu-club u ASX v naftě >😁
3. U starší var. 1,4 TSI - 90kW se kat při vysoké zátěži CHLADÍ benzínem, ne že ne, takové auto máme doma = G6.
4. U nové 1,4 TSI tento úlet již není.
5. 1,4 TSI pro G7 a O3 např. mají i turbo chlazené kapalinou.
6. Stačí o tom něco vědět. Info jsou, jen se namáhat.
BTW k věci: tato M6 je naprosto boží, takže kombi s 2 litrobým benzínem po čase určitě zakoupím, je to tu,doufám, o Mazdě a ne o VW,nebo se pletu? :-!
Choochoo
Ja myslel, ze ten problem s chlazenim katu mela jen 1,2 a ono je to nevychytany i u 1,4
8-s
_MT_
Chlazení benzínem, to je formulace... Spaluje se bohatá směs, což má za výsledek nižší teplotu zplodin. A u přeplňovaných motorů se typicky hlídá teplota kvůli turbíně. Ne kvůli katalyzátoru. Ještě jsem neviděl atmosférický motor, který by něco takového dělal. Navíc katalyzátorům nespálený benzín vadí. On totiž v katalyzátoru shoří. Takže bohatá směs katalyzátor nechladí, naopak ho zahřívá. A musí se řešit přísun dostatku kyslíku.
Ondris
Vadí je slabé slovo >😒]
Roztahování Fabie s načatým katem mě vyšlo pěkně draho...
_MT_
Neříkám, že jsem odborník, ale chladit katalyzátor benzínem... >😒] Zrovna tuhle otázku jsem měl, když jsem dělal řidičák. Dostal ji kolega, nevěděl, tak to bylo na mně.
Ondris
Mě se líbí to "chladit". >😁
Kolegovi bych doporučil třeba rozžhavené kleště chladit vhozením do sudu s benzinem.

Co to bylo za autoškolu? Já jsem projel tři kilometry, zaparkoval kolmo do řady, popsal výměnu kola a bylo. 😄
_MT_
Tys měl výměnu kola, já katalyzátor - co nesmíš dělat a proč (a možná i k čemu slouží, já si jen pamatuji, že jsem z paty lovil všechny možné situace, kdy se může do katalyzátoru nějak dostat benzín, protože mu ty dvě, nebo tři nestačily). V materiálech jsem to měl, takže to v té době patřilo mezi možné otázky.
Ham.
u staré 1.2 TSI se bohatou směsí/nižší teplotou skutečně chrání i katalyzátor v okamžiku kdy hrozí přehřátí, protože je velmi blízko výfukových svodů a při dlouhé jízdě v režimu chudé směsi přehřátí skutečně může nastat (blízko svodů je zase z důvodu aby se rychle ohřál při studeném startu a rychle vykazoval redukci škodlivin).
_MT_
Turbína bývá citlivější na teplotu než katalyzátor. Pro katalyzátor je ideál, když spaluješ palivo v stechiometrickém poměru (lehce bohatší, jestli se nepletu). Nahradit jeden extrém druhým, ti nepomůže. I když je možné, že výsledná teplota je nižší (než při běhu na chudou směs), bohatá směs katalyzátorům nevoní. Myslím si, že bys dávno utavil turbínu, než by ses dostal do bodu, kdy přehřeješ katalyzátor spalováním chudé směsi.

Není nic neobvyklého, že jsou katalyzátory blízko motoru, ale o tomhle jsem slyšel jen u TSI a mám spíš pocit, že je to nějaký blud, který někdo vypustil. Nejsem motorář, ale nedává mi to moc smysl.
Ham.
U starého 1.2 TSI je chlazení turba i stlačeného vzduchu z něj vycházejícího vodním okruhem, který má navíc na dochlazování turba samostatné elektrické čerpadlo. Takže co se týče udržení turba v nějakém rozmezí teplot tak aby se neroztavilo tak si asi motormanagement nepotřebuje pomáhat bohatší směsí a vystačí si s regulací chladícího okruhu turba. Mimo jiné ev. havárie turba díky přehřátí je u tohoto motoru zmíněna hlavně v souvislosti s možnou poruchou klapky, která vodní okruh blokuje při studeném startu (když se zasekne a voda neproudí ani po zahřátí tak údajně není spolehlivá indikace, že se něco děje).
U katalyzátoru asi nejde o nějakou ochranu proti roztavení, ale o optimální funkčnost, která je v nějakém rozmezí teplot od - do a v konečném důsledku o plnění emisních limitů.
_MT_
No to už je něco jiného. Proto je katalyzátor tak blízko motoru. Pro optimální funkčnost potřebuje být v určitém rozsahu teplot a mít celkem specifické množství kyslíku (to souvisí právě s poměrem vzduch/ palivo). Při spalování chudé směsi máš kyslíku příliš.

Přímo oběžné kolo chladí olej, ne voda. U třetí generace EA888 se o tom trochu rozpovídali a mluvili právě o vyšší tepelné odolnosti lopatek (myslím kolem 1050 °C) a chlazení svodů - že tohle dohromady umožní posunout bod, kdy motor musí spalovat bohatou směs, aby nedošlo k poškození turbíny. Moderní kvalitní katalyzátor dokáže dlouhodobě pracovat i při 900 °C. Dříve byla horní hranice provozní teploty spíš 750-800. A utavíš ho někde kolem 1400. Mimo provozní parametry mu rychle klesá účinnost (což je špatně z hlediska emisí), ale přežije mnohem více. Co se projeví v rámci měření, záleží na metodice. Poznatky z provozu jsou myslím takové, že katalyzátory nefungují nejideálněji.
lukas13
Jako že ultramoderní atmo dvoulitr, 150 Hp, je v autě o hmotnosti ani ne 1,4t slabota? Zajímavé...

Nafta mi nesmí do auta od doby, kdy se montuje DPF.
Mirec38
ja pisem ze ta 2,2 mi prisla slaba, respektive ziadna slava proti benzinu ako sa pise vyssie , na co som vlastne reagoval
lukas13
Jj, vždyť já jsem reagoval na "WinDiesela". 😉
Mirec38
tak sorry 😄
inak zase tie predchadzajuce 2.0 150k popravde moc neoslnili ani vo vyssych otackach. Jak Mazda 5 a ani mazda 3. Som mal pocit, akoby to tych 150k proste nemalo. Dvojka este o.k , ale na trojke sa mi to zdalo poslabsie a to som necakal
lukas13
Jenže ten 2,0 je úplně nový. Technicky nejvyspělejší atmo benzín na trhu. S předchozí generací nemá nic společného. Proto mě tak zajímá 😉
Mirec38
som na tom rovnako, tiez to chcem skusit a len to moze rozhodnut o kupe novej 6tky, lebo inak je zbytocne tolko platit a dost kompromisov co do priestoru auta. Teda aspon u mna. Potom mi ostane len Avensis alebo Mondeo.
WinDiesel
Pokud má o 150 Nm méně, musí být slabý a je slabý, je to dobrá motorizace ale jen pro vytáčeče. Když přesedneš do dieselu, okamžitě to cítíš ......... okamžitě. A v tomto duchu jsou všechny dosud zveřejněné recenze.
Mirec38
zase jeden co sa hra na Nm a mysli si, ze to je vsetko.. Ti prezradim, ze nieje 😄
hipisko
ale tie nm dost znamenaju, je to jedna z podstatnych velicin pre vypocet momentalneho vykonu.
nie je 110kw ako 110kw, je mi uplne jedno, ked je tych 110kw az niekde pri 6500rpm a pri 2000rpm mam 35kw. To nevyrovnas ani kratkymi prevodmi, nehovoriac o nevyhode kratkych prevodov v podobe vyssiej spotreby a hlucnosti.
Mirec38
a ako moc velky rozdiel to bude pri snahe o maximalne zrychlenie s postupnym radenim ? on to porovnava tak, akoby jedno auto bolo treba tlacit a druhe bola raketa.
a ten predosli 2.2 motor som skusal a naozaj mi to neprisli nic valne a ani u Avensisu ta ich 2.2 110kw. Ja som tych 2000o ale porovnaval s 3000ot a ten rozdiel uz nieje taky velky.
A prevody to zachrania. Pri benzine zaradis trojku a uz nemusis radit az kym nevybehnes na dialnicu a tu sa potom tie Nm tratia a to nehovorim o turbodiere, kedy benzin uz taha a diesel sa vacsinou len rozhoduje ci bude taha ked je pod 2000ot. A rgument ze sak to bude drzat na 2000ot ? o.k ja benzin nad 4000ot a kde skoncime ? Zase len u Nm vodspoda . Ine kafe je v tomto turbobenzin, to je zaujimavy motor a mozno bude zaujimavy aj tento novy od mazdy, ked je pravda, ze nestraca dych ani pri 5000 ot. To uz bude ine, ale casto tie diesle maju max. vykon do 4t a potom odpadavaju.
ale sme inde , Nm same o sebe nic neurobia, treba porovnat vykon v danej rychlosti na kole a ak bude benzin radit ako benzin a diesel ako diesel, je tam vyhoda dieslu nie 350 vs 200, ale mozno tak 10% vykonu naviac a o tom to cele je, ale diesel je fanatik, takze cele je to o.k
hipisko
mozes mi pls napisat, ci je naozaj bezna jazda, pri zaradovani sa na dialnicu ist na trojke a potom ju tocit az niekam k 7000rpm u japonca? Ved to je aj na ukor spotreby aj zivotnosti aj komfortu jazdy. Bezny zjazd napr ides z cesty krizujucu dialnicu cez 270stupnovy obrat dole, tj ides v otocisku napr 60kmh, to mas zaradenu 4ku, niektori dokonca 5ku. 3jku iba ti, co sa ponahlaju, alebo neefektivne jazdia z ieho doovdu.
A teraz, ked ta stoci na pripajaci pruh, ktory ma cca 300m, tak mi nevrav, ze je lepsie vyrazit na 4ke (dizel 1600rom, benzin 2200rpm) na nejakom vysokootackovom benzine.
Alebo ides 80kmh za kamionom, mas 5ku , na benzine 2700rpom, na nafte 1800...predbiehas...na nafte len prisliapnem pedal, na benzine podradujes.... Jazdil som hondu accord 2liter, takze viem, ze aj ked mala honda 3000rpm a siel som cca 1000, tak okrem hucania to malo ovela ovela mensiu dynamiku, ak som nepodradil. A o tom to je. O praxi a nie o papierovych hodnotach, kde pri rozbehu 0-100 je motor niekde medzi 5000 a 7000rpm....takto sa bezne nejazdi...
WinDiesel
A kolik jsi od té doby koupil aut, kecko? >😁
lukas13
Jako myslíš že jsem nikdy žádné nekoupil? Že žádné nemám? Že jsem nikdy nic s dieselem neřídil? Podle čeho tak soudíš?

Ale ono vlastně stačí to, cos napsal o tech Nm...
WinDiesel
Místo kritizování "mých" Nm si radši sedni do benzínu a nafty a porovnej. Já to v CX-5 udělal. A rozdíl je šílený v neprospěch benzínu.
Mimochodem, v Japonsku se prodává 80% CX-5 v dieselu, v zemi benzínu zaslíbené ...........
lukas13
Neboj, sednu a porovnám. Ale při mých nájezdech a potřebách (občas krátké cesty) je nafta za +60 tis. nesmysl. A benzíny mám prostě raději.

Ad "šílený neprospěch" - pokud je někdo dlouhodobě zvyklý na nafťáky, připadá mu ten rozdíl větší. Prostě není zvyhlý to točit. Tím neříkám že je to zrovna tvůj případ, jen obecně konstatuji.
Mirec38
ja som sedel a veru okrem zatahu akoze odspodu tam nic neni. Novy skyactiv-d je udajne dobry. Svedci o tom aj to, ze sa necha pekne tocit na 5t - udajne. Ale u predoslej generacie 150 diesel vs 155 benzin , tak ta nafta ziadna vyhra
v teste sa +- potvrdilo papierove zrychlenie 10s na 100. ak manual to da za 9,2, tak mi pride ten automat dost pomaly. Otazne je, ci aj bezni vodic dokaze urobit s manualom tych papierovych 9,2 alebo len pretekar.
hipisko
pozor hodnoty 0-100 vypovedaju vykon a pruzn ost iba okrajovo. uz len to, ze manual ma spojku, tj ma moznost vykonu pri 6000rpm aj ked stoji na rozdiel od automatu ti da pol sekundy prospech. Samozrejme v praxi taku hodnotu, ako pisu s manualom nikdy nedas, zato s automatom das.
V praxi je automat zivsi, kedze len stlacis plyn a letis o 1-2 rychlsoti podradeny dopredu, v manuale mas ovela viac ukonov na vytvorenie rovnakych podmienok, a tak v praxi to nechas radsej tak a namiesto 3ky podradis len na 4ku, alebo vobec.
Mirec38
tak to zase zalezi na vodicovi. Moderny automat som nemal a ani nechcem, lebo mozno by ma to chytilo a dost to stoji 😄 Plus mna radenie bavi, aj ked nie nezmyselne 6r man, ktore su poskladane ako dobry 5r man. a tak len radis jak blazon 😄 a zena bude s automatom bezne vzdy rychlejsia bezpecnejsia, to je fakt, ale stale sa bojim poruchovosti proti manualu, servis, cena a zbytocne tisicky eur

inak by ma zaujimalo, ked pisu mimo mesto 4,7l u benzinu, ci sa bude dat pri dodrzovani limitu (50/90) ist za 5l. To by aktualka pro 90 musela by do 5l a nie dla PP ale real.
u terajsieho dehtu to za 4l nedam ako pisu, ale tak 4,3l - 4,5l a u benzinu predtym som v poho za 5,5l a pisane mal 5,7l
LambaX
Jsem přesvědčený že to při 50/90 půjde lehce pod 5 - ale v létě a se zajetým motorem.
Mirec38
v zime to neda za 5l ani moj maly dehet, ak to bude na menej ako 100km
hipisko
uz sme vela krat blbli , viacej vodicov, viacej aut, ani raz, co sme sa akokolvek snazili sa nam nikomu nepodarilo dosiahnut papierove hodnoty 0-100 na manuale.
na automate ano aspon priblizne, kedze neboli nikdy k dispozicii presne merania.
_Teddy_
No nie som si tym taky isty. Kombiky strednej triedy, tam prevazuje v nasich koncinach naftova motorizacia (i ked je otazne, kolko z toho robia firemne vozy).

Inak s rovnakym som sa previezol dakych 20km tak som zvedavy na to porovnanie dojmov. Osobne som bol dost voci tomu dieselu skepticky (predsa len, ten kompresny pomer je sialene nizky), ale mazda prijemne prekvapila...
lukas13
Sám sis i odpověděl - fleety. Papírově (spotřeba) je 2,0 skyactiv důvod, proč by normální soukromý uživatel neměl jít do nafty. A právě ta spotřeba v praxi by mě hodně zajímala.
Mirec38
toto ma tiez zaujima, dobry vysledok by ma mohol presvedcit ku kupe, lebo okrem toho som nasiel na mazde len nieco, co ma nenadchlo a konkurencia to ma lepsie 😒

mam info o cca 1200km po BA s 165k automatom a dla PP 8,8 co v reale moze byt aj 9,4 a to ak priemerka nieje pod 25km/h je od papierov hodne daleko. Este zalezi ako ten clovek jazdil, ci brzda -plyn alebo eko
lukas13
Souhlas - ta spotřeba bude to hlavní. Já budu kupovat nové za cca rok a tohle auto patří k favoritům.
WinDiesel
A ta spotřeba bude jako obvykle ............ o 2 až 3 litry vyšší než u nafty.
Mirec38
len za urcitych podmienik, pri beznej jazde okolo predpisov 1,5l
lukas13
Diesel fanoušek. No jo, sto lidí, sto chutí. Přečti si papírovou spotřebu 2,0 Skyactiv. Pokud bude reál +/- odpovídat (a že u atmosféry by mohl), 2-3 litry to rozhodně nebudou.
Mirec38
kedze real u benzinu bude +1l a u dieslu to iste, tak to bude bezne ako som pisal, ale zase ak clovek jazdi pilu, tak tam tie 3l budu, to je jasne, inak nie

fanatizmus je choroba a win to ma tazke
WinDiesel
Je zajímavé, že pravda může být snadno prohlášena za fanatismus. Je potřeba vzít 2 stekná auta, jedno s dieselem, jedno s benzínem, pokud možno stekjně výkonná a udělat stejnou trasu. A když to nebude zrovna ekorallye, bude rozdíl 2,5 litrů.
A protože osobně znám lidi v Mazdě ČR, nebude pro mne časem toto porovnání udělat.
Mirec38
kazdy mame svoje skusenosti a ja take, ze diesel nieje ziadny zazrak a 4l spotreby niesu len tak. A to co diesel odjazdi za 4l to benzin za 5,5l co diesel za 6l to benzin za 7,5l a nasledne to zacina byt vyraznejsie v prospech diesla
peV
četl jsem jiný test, kde mají M6 kombi s tím 2,5l a spotřeba v zimním zasněženém švédsku byla kolem 6,5l - teď to nemůžu dohledat, ale rozhodně mě velmi mile překvapila. Naopak si strašně stěžovali na ty jejich natáčecí světla - prý se s tím v noci skoro nedá jet, jak to pořád smýká ze strany na stranu (obdobné systémy třeba u volva nebo koncernu dřív chválili)
lukas13
Díky za info. Ten 2,5l bohužel u nás nedává smysl (alespoň si myslím). Pouze v nejvyšší výbyvě a s automatem - těch tu moc jezdit nebude. Ale spotřeba je naprosto fantastická!

Teď aby v Mazdě ČR dostali rozum a dali k testům 2,0. Diesely tu také jezdit budou, o tom žádná, ale řekl bych že spíše v rámci fleetů. Ale soukromý kupec či OSVČ s normálním ročním nájezdem určitě půjde po benzínu. Kor jestli se ta ultranízká spotřeba potvrdí. A právě proto si myslím že 2,0 v nějaké prostřední výbavě by to na test chtělo.
WinDiesel
Tak nešil, blázne, samozřejmě že 2,0 sky-g budou testovat. V této třídě je ale benzín minoritou tak přijde na řadu jako druhý ........
lukas13
Nikdo tady nešílí. A ani neuráží. Až na tebe teda.
LambaX
Přesně tak. I sám prodejce mne od dieselu spíše odrazoval, přitom by na tom mohl akorát tak vydělat (na základní ceně, a pak i na servisu - jenže spokojenost zákazníka tu byla důležitější 😄 ). S 2.0 se mi už na zimních gumách v těchto hnusných venkovních podmínkách a s nezajetým autem podařilo při delší jízdě dostat i na 6.0/100 km, takže se spotřebou by problém být neměl ani u benzínu).
peV
Tak jsem dnes koukal na ten test znovu a dlouhodobá spotřeba nebyla 6,5, ale 6 litrů. Měřeno dotankováním. Jinak předpokládám, že se bude testovat celá řada verzí, jistě bude populární pro ty, co něchtěj německý auto...
Pekelná Micinka
U nové Ma6 mám bohužel pocit, že je na ní něco špatně, nějakou dobu jsem váhal, jestli to napsat, protože zatím jsem jí viděl naživo jen letmo pár vteřin. Ačkoli auto působí moderně - "digitálně", tak optika světel je strašně moc "analogová" a bohužel to sráží celek k takovému podivnému vyznění, jako kdyby na světla nezbyly peníze. To mi přijde jako ohromný lapsus.
LambaX
Vůbec jsem z toho příspěvku nepochopil, v čem vlastně tkví ten údajný problém >😁 : Ale je jasné, že žádné auto se nemůže líbit absolutně všem.
Pekelná Micinka
Mě se právě líbí, ale tohle následně trochu uzemní moje nadšení.
LambaX
Jasně, ale stejně fakt moc nevím, v čem je problém, resp. co by mělo být jinak 😄 .
Pekelná Micinka
No zadní světla vypadají trochu jako z nějakého staršího korejce nebo jiného levnějšího auta. M6 by si zasloužila něco na úrovni aspoň Volva, když ne BMW. Nejsou tam žádné pohledově výrazné prvky, zkrátka i když funkční, tak esteticky design o 10 let starší. I vpředu působí optika na první pohled jako z levnějšího auta/nižší třídy a ve vztahu k celku zastarale.
peV
Souhlasím, jako by byla právě před faceliftem. Především zadní světla minulých generací mi přišla jako od kolotočů, teď je to zase jako by v mazdě zaspali dobu (co se světelně techniky týče).
Pekelná Micinka
Mě přijde, že minulá Ma6 měla světla daleko futurističější, než současná.
LambaX
Každému se líbí něco jiného. Mne třeba zadní světla u BMW připadají jedny z nejhorších vůbec, a naopak těžko bych hledal taková, která se mi líbí více jak u Mazdy. Obecně názory na design Mazdy 6 sleduji od prvotního vývoje, tj. skoro dva roky a věřte, že Vás názor je poměrně ojedinělý, zejména s tím stářím 10 let. Máte však na něj své svaté právo 😉 .
Pekelná Micinka
Zde si můžeme tykat. Mě se Ma6 líbí a tohle beru jako její vadu na kráse, která ovšem nemusela být. Zřejmě názory nesleduješ tady, protože jinak by si mohl vědět, že z konceptů Shinari/Takeri jsem byl nadšen. Tvrzení o stáří se týkalo jen provedení zadních světel, nikoliv celého auta, což snad z příspěvku lze jednoznačně pochopit.
LambaX
JJ, chápu Tě, neboj. Já sledoval hlavně anglicky psané servery. Co se řešilo tady nebylo pro mne až tak podstatné, tak jsem Tvé názory na Takeri fakt nezaznamenal. Vím, že se Ti celkově asi dost líbí, je škoda si kazit dojem nějakou drobností. Vím, že někomu zase vadila zadní stříbrná lišta mezi světly, že by mohla být štíhlejší, někomu se zase zdál moc velký přední znak Mazdy....

Mimochodem, nebylo Takeri dost podobné konečné šestce v oblasti zadních světel?
Pekelná Micinka
Právě, že jen zdánlivě. [odkaz] [odkaz] [odkaz] vs. [odkaz] [odkaz]
Makovnik
Ked si vsimnes toto [odkaz] , svetlo je nedelene, oproti seriovej verzii. Svetlo zasahuje do nakladacieho otvoru kufra.
Kazdopadne je krajsie to na prorotype.
Je vsak mozne, ze na aftermarket trhu sa objavi modifikacia povodneho dizajnu.
Pekelná Micinka
Když to zvládnou jiní výrobci, pak to není omluva. To, že to nebude jako na konceptu, to je jasné, ale tohle je nebe a dudy. Zkrátka šlo to, ale nesmělo by se tolik šetřit a možná by to šlo i přes to šetření.
Skus byt konkretnejsi. Ovela konkretnejsi. A pred vyletom do analogovo-digitalnych podobenstiev dychaj a pozeraj pri tom na auto viac ako letmo niekolko sekund.
TS141
za mě nova M6 vzhledově :no: hlavně ze předu se mi nelíbí,po technické stránce je určitě na špici ve třídě ale mě se nelíbí ani trochu.předchozí m6 se mi líbila mnohem víc
WinDiesel
A pres Tvuj dojem se tato M6 bude prodavat 3x lepe nez jeji predchudkyne...
TS141
to je možné ž se bude prodávat 3 krát lépe,ja jsem nikde nepsal že se nebude prodávat,jenom se divím jak se každej rozplívá nad desingem nové m6,na mě to působí tak nějak korejsky či co.jak řikam předchůdkyně se mi líbí víc
pk1777
vcera jsem je postavil takrka vedle sebe - moji predchozi generaci bez FL a novou, obe kombi, obe cervene. Nova 6 pusobi mnohem subtilneji, mene svalnate, ale nejsem si jist, jestli dynamicteji. Zadek je rozhodne po novou generaci, zadni svetla predchozi asi moc lidi nezkousne (obzvlaste stribrnou variantu v GTA verzi). Interier je v nove uplne jinde nez ve stare (a to se mi ten stary libi, jen je skoda nadherneho modr😲ranzoveho podsviceni budiku, to nove bile je takove moc neutralni).

Akorat mi prisel prostor pro ridice trosku skromnejsi. ale zase ten volant :yes:
WinDiesel
Rozplývá, promiň...
Mirec38
koly motory mozno, ale inak mi predchodkyna pride praktickejsia, lepsia, az na ten motor a dokonca palubovka mi prisla daleko majestatnejsia ako u novej :no:
_Teddy_
K tej spici v triede: bohuzial obetou "katovania kostov" je prechod od lichobezniku k mcphersonu vpredu. Jazdil som teraz oboma, a musim objektivne skonstatovat, ze je to poznat (aj ked rozdiel torzka-multilink u novej Octavie sa da rozoznat lahsie). S tym tazkym dieselom si nova m6 "klakne" v utiahnutej zakrute akosi hlbsie. Nestraca istotu a stale je to jeden z najlepsich (ak nie najlepsi) podvozok v strednej triede, ale uz to nie je take sportove zvezenie...
WinDiesel
Hele, jeden pitomec to někde napsal a ty to opakuješ?
Opravdu se Ti "costs cutting" tak líbí že to překládáš jako "katování kostů". Což takhle se trochu namáhat a použít termín "snižování nákladů" a nebýt za pit...........
Stefič
aha, no konečně jsem pochopil co je to "katování kostů". Píše jako dement a ještě bez interpunkce
WinDiesel
>😁
twistedTSD
Předpokládám, že on nic nepřekládá, "katování kostů" jsem poprvé viděl někdy před rokem v článku na Autofunu, následně x-krát v diskusích. 😉
WinDiesel
Vždyť to píši, jeden pitomec to napsal a banda hlupáků, co ani nevědí co to znamená to do omrzení papouškují a ještě si myslí že jsou "cool".
twistedTSD
Špatně jsem si to přečetl. 😄
Bobo(CZ)
Slovy klasika: Čeština má rodná jasyk... >😒]
Ondris
Myslím, že to je Dfensova formulace
WinDiesel
V dobe "digitalni" je mozna dobre zustat trosku "analogovym" ... Mazda :yes:
Stefič
Pekelná Micinka
Jak v čem, u Mazdy je to škoda, dyť je to japonec. 😉
Iv8
Doporučuji silnější brýle nebo převodník Wolfson či Burr-Brown.
St.
Ano, souhlasím. Já mám Mazdy rád, nová se mi vzhledově velmi líbí. ALE: zdá se, že se dost šetřilo - oproti první generaci (po faceliftu) se mi zdají materiály mírně horší (látka ve dveřích, na sedadlech), páčky přepínačů světel, blinkrů, povrch středové konzole. Jsou to drobnosti, ale ubírají autu body. Ono to šlo asi ruku v ruce- snižování hmotnosti i nákladů. Já se pak nedivím, že se CX-5 při vyšších rychlostech celá třese (i se zrcátky) - tenčí, i když pevnější, plechy rezonují. Pro mě je nová "6" stále nejhezčí auto, včetně interiéru. Ale na ten interiér si nesmím brát brýle, případně moc šahat.
Monk
Nová M6, zvláště sedan, se mně líbí. Ale nalezl jsem několik nedostatků. Jestliže u předchozích modelů byla výměna žárovek u předních světlometů dost velký problém, pak u nové M6 je to prakticky nemožné. Byl jsem informován, že je nutno nejdříve odstranit přední nárazník...Zavazadlový prostor je skutečně obří, ale ten přístup! Rozměrnější předmět do něj nedostanete, a do vzdálenější části kufru dosáhne jen basketbalista. S pátými dveřmi se na rozdíl od předchozích generací u Mazdy6 vůbec nepočítá!
Basketbalista bude mít naopak problémy na sedadle řidiče, kde se bude dotýkat hlavou stropu. Celé auto je sice ve všech vnějších rozměrech větší, ale prostor nad hlavou se citelně zmenšil. V interiéru opět ubylo odkládacích prostorů - hlavně ve dveřích. Méně viditelnou, ale jistě ne zanedbatelnou změnou je zjednodušení přední nápravy, která u minulých generací zajišťovala nadstandardní jízdní vlastnosti vozu.
Motor byl výrazně zmodernizován, je ale komplikovanější (2 turba atd.), je tedy na místě otázka spolehlivosti a výdrže a s tím souvisejících případných nákladů na opravu. To se ukáže až po několika letech provozu. Můžeme doufat, že údaje o nižší spotřebě se potvrdí. Podle mé zkušenosti je ale např. spotřeba u Mazdy 6 II. generace s dieselem 2,2 vyšší než byla u Mazdy 6 I. generace s dieselem 2,0.
Přesto všechno platí moje první věta - sedan Mazda 6 je opravdu elegantní vůz.
LambaX
Nevím, jak basketbalista, ale já tam vlezu naprosto v pohodě a s rezervou,a to bych basket z fleku mohl hrát taky 😄 .
6B6
Basketbalisté si navíc nekupují mazdy,že :-!
Gilles7
Mazdy jsou mé srdeční záležitosti, ale objektivně. Můj favorit jelikož nejezdím běžně dlouhé trasy a nesnáším automaty je jasná volba tedy benzím dvoulitr ve vyšší výkonové verzi 165 koní a rozhodně sedan. Je to krásné auto, ale jako celá řada jiných aby parádně vypadalo mělo by být v co nejvyšší výbavě. Protože dát téměř 650 ticíc a nemít bixenony, denní svícení, pořádná kola, audiosystem..... to pak raději jít o třídu níže. Je to věc názoru a taky vkusu, ale rovněž hodně dělá barva vozu. Zrychlení okolo 9 sekund není žádná tristní záležitost, ale bohužel dnes se hraje především na emise a to pak svazuje. Škoda že ten 2,5 litr benzín není v manuálu, byla by to jasná volba.
Mirec38
ta trapia zbytocnosti, su omnoho dolezitejsie veci
Mirec38
Skoda ze to bude zase vsetko o nafte a pritom to teoreticky nemusi byt ekonomicka vyhra.
Velmi by ma zaujimalo, ako bude na tom to auto s hlucnostou. Uz som pocul, ze to nieje velka slava, je dost hluku od kolies-podbehov a vraj aj aerodynamicky hluk je pocutelny. Akoby od pootvoreneho okna. Overene to nema, ale majitel auta to spominal.
WinDiesel
Majitel auta, které se ještě neprodává ?????????????? V Evropě se ofiko zahájily prodeje v lednu 2013, alw koukám že na Slovensku již dříve ........... >😁
LambaX
Auto se prodává už 'dávno', sám v něm jezdím skoro měsíc a půl 😄 😄 😄 . S hlučností jsem problém neměl a zatím si nestěžuji na nic.

Sám moc nechápu, že ho oficiálně uvádějí na trh až dnes, ale jsem rád, že u té příležitosti bude proveden tento test 😄 .
WinDiesel
Hoď sem pár fotek Tvé Mazdy 6 ať vidíme jestli nekecáš ...........
_MT_
Už je nějaká asi měsíc i na MACZ. Myslím, že ze Slovenska.
LambaX
Fakt nekecám, ale proč bych je sem měl házet?
LambaX
Hoď se svůj email, a klidně Ti pár pošlu.
Mirec38
niesi v obraze chlope 😄

zaujimave, ze ty co vsetko najlepsie vies si tak biedne informovany, pan Nm 😄 sorry , ale nedalo mi😒
WinDiesel
Získal jsi body jen za snahu...
Ronault.
Oficiálně se neprodává, ale reálně několik týdnů stojí před showroomem v Brně.... divné, ne?
Bobo(CZ)
V Praze v obchoďáku na Chodově už byla k vidění cca před třemi týdny - sedan i kombi. Dealerská auta, samozřejmě.
bluza1
Vyskúšal som v mazdu 6 combi, automat, diesel v najvyššej výbave. Design je vec vkusu, myslím, že sa dá označiť ako moderný. Mám 189 cm, v predu je priestoru dostatok, nie prebytok, nemal som problémy nad hlavou ani v ramenách. Horšie je to s miestom pre pravé koleno, ktoré narážalo do stredového panelu. Bolo to pre mňa nepohodlné. Odkladacie priestory vo dverách sú neobvykle malé. Vo výhľade z auta trochu bránia bezpečnostné systémy, ktoré sú tesne stredným spätným zrkadlom -čo je asi dnes bežné. Parkovacia kamera je výborná. Automatická prevodovka je podľa mňa výborná, plynulá. Spotreba bola okolo 7,5l, ale auto malo najadzdených okolo 100 Km a bola zima. Kufor je výborný. V aute vždy skúšam pozíciu na zadom sedale, keď je predné nastavené pre mňa. Očakával som trochu viac miesta. Je to tesné, ale dá sa to. Nad hlavou v pohode, kolená a chodidlá horšie. Hluk od nerovností sa mi bol trochu vyšší ako som čakal, ale znesiteľný nič mimoriadne. Skúšal som ísť max 90 km/h. Riadenie reaguje veľmi dobre. Celkovo je dojem z auta veľmi dobrý, zvažujem kúpu. Rozhodujem sa zatiaľ medzi týmto a Subaru Outback. Ide o odlišné autá, ale cena je porovnateľná. Zatiaľ v subaru sa zdá viac miesta, 4x4 a z toho vyplývajúce výhody. Mazda, nový model, modernejší design, nové technológie, lepšia "papierová" spotreba.
Mirec38
co do priestoru mam podobne vytky ako ty.Par drobnosti sklamalo a aj to, ze kufor u kombiku je biedny co priestoru nad platom. Proste to tam ma miesta ako slusny filftback a to je trochu skoda, pretoze takto je asi lepsie siahnut po sedane, kedze na lize aj tak treba stresny box a v interiery je na dlzku riestrannejsi
3_diamanty
😉 asi to nebude zle auto :yes: drzim palce v predaji v eu :yes😒br />
sam neviem preco ale mna to auto nechava chladnym ;-\ , cela ta predna tlama mi pride uz trosku ako krok spat.... ( casy pezota si pamatame dobre ) ... nepochybujem o spickovej technike a kvalite :yes: ale jednoducho sa mi tento vajickovy ladny natiahnuty styl akosi nepaci velmi.... skor mi ten dizajn pride viac americky... taky ladny buickovsky ... doterajsie 6tky mi pridu viac europske ... ale je to mozno len moj pocit. Podstatne ale budu predaje..... mazda potrebuje v eu zabrat.... predavat len 100 tisic aut rocne v celej eu je strasne malo... uvidime ako predajmi zakyve tato nova 6tka ale stejne mam o mazdu obavy.... 3ka a 2ka uz neslapu tak ako by mali a 6tka tieto straty nedobehne asi ;-\
LambaX
No, mne se právě ten čumák v předku hodně líbí, a původně mne trochu mrzelo, že produkční Mazda jej má menší než koncept Takeri. Ale rychle jsem si zvykl. Dle mého soudu je to uděláno podstatně elegantněji než třeba u Peugeotu, takže bych to ani tak nesrovnával. Ale je fakt, že je to jednoznačně věcí vkusu a osobních preferencí 😉 .
Makovnik
Dizajn je naopak vynikajuci. Chod si ju pozriet do Optimy, ak tam este stoji.
3_diamanty
tu tmavu novu 6tku v optime som videl.... moj nazor to nezmeni..... nevravim ze vyzera zle.... ale az taka pecka to nie je.... a hold zaujimava bude cena aj a motory..... ladny natiahnuty dizajn je jedna vec a uspech na eu trhu druha vec 😉

mazda 2 je tiez "nadherna" a houno sa predava
6B6
Chladyným tě to nechápá, páč to není ženská ani ojetá kija Picanto,neb na nic jiného se díky celodennímu žvatlání na netu stejně nikdy nezmůžeš,takže M6 ani neřeš, to přenechej nám, co auta skutečně kupujeme, kapišto? :-!
the_punisher
Kára zvenku moc pěkná, na tuhle kombinaci motoru a převodovky se těším, tipnul bych si, že M6 nezklame. Jen mě stále mrzí ten "příšerný" interiér, který tuhle káru docela shazuje. Já osobně si na něm dost potrpím a pokud bych o nové Mazdě 6 uvažoval, tohle by byl jeden z hlavních důvodů, proč bych si jí asi stejně nekoupil 😒 No uvidíme co test a v březnu se schválně zajdu osobně mrknout do Mazdy.
Switch007
Koukám, že importér zvolil dokonale padnoucí prostředí. Šestka od Mazdy v obchodním centru Šestka 😉
Bobo(CZ)
:yes: :yes: :yes: Někdo na firmě asi popřemýšlel.
kari.laz
Jsem zvědavý jestli se i tady v diskuzi pod novou šestkou dočteme kritiku na délku sedáku.
Jinak vzhledově se mi nová šestka zamlouvá a už se těším na živě setkání, jestli bude stejně pozitivní jako prvotní shlédnutí fotografie.
GTI
No, vskutku zajímavé čtení. Pro potřeby zostření reality si tedy na úvod dejme designovou referenci - [odkaz] Ano ano, toto je designová reference i ve středním mainstreamu. Co si o tom myslíš, to není rozhodné, rozhodné je, že dalších sedm let tu mainstreamový vrchol bude reprezentovat... co? No především jasný přehledný, ostře definovaný tvar, který přivezla naše nová, krásná OCTAVIA. Žádné předňomaskové "žabovřesky", žádné přifouklé blatníky (to konfrontuj s modernizací E-klase, tedy ze třídy tříd) žádné vlnovky, obloučky a prolákliny.

Tak jak? No... pouze černobílá grafika palubního počítače, rozpaky z vestavěné navigace, umírněné odkládací prostory ve dveřích a pak... sedák vpředu kratší dokonce než sedák ... Octavie, aj jaj jaj, tady vnímám malý/velký problémek... Nakonec hele, jestli jsi barvoslepej, umíš globus zpaměti a biologicky vzato jsi tak nějak malý pivo, proč ne?

P.S. Není lepší snít o OCTAVII?

BRAVO ŠKODA :yes: :-!
Makovnik
Ne strejdo komanc; o embeckach sa snivalo v 60tych rokoch v CSSR.
Ozzman
No, dle dost komentářů tu půlka osazenstva sní o Mazdě 6, která je také průměrným autem.. jak tak čtu v recenzi... 😄 Ale jo.. je to hezky auto
Makovnik
No samozrejme, zalezi od chuti a sprasit sa da cokolvek. Aj Yeti je lepsi ako Ferrari, lebo ma vacsi kufor, vacsiu svetlu vysku a terenne schopnosti a dokonca je rychlejsi aj na okruhu (rozbitom). Uplne funtasticke auto.
Ozzman
TG znám😁 Skvělý test😁! I když bych bezmyšlenkovitě bral to ferrari z 80tek ( 308 jestli si pamatuju dobře??)
Makovnik
Ano, najstarsia 308; s prvyom dodavanym karburatorovym V8 255k 😄
Ozzman
Krásný vůz! :yes:
_MT_
Ve skutečnosti ale chceš 288 GTO. 😉
Ozzman
Ano 😄 Jneže 288GTO je dost unikátní vůz 😄 Líbí se mi všechny ferrari z let 80-90 😄
LambaX
Ferrari 308 GTB bylo krásné, snad nejhezčí silniční Ferrari 😄 .
6B6
ty seš také jako ten spamující topper z SK, všude s€reš koncern-je to o mazdě, drž se tématu :-!
3_diamanty
ja pisem k veci.... bohuzial tvoje dnesne vylevy su skutocny spam ;-\
Michal Stehnij
První, kdo sem Tvými slovy: "začal * koncern" rozhodně není Makovník, to máš problémy s pochopením psaného textu.
Michal Stehnij
Je úsměvné, že vždy začneš hovořit o jakémsi designovém jemnocitu, zpravidla to bývá ve chvíli, kdy Ti docházejí argumenty. Hodnocení "atraktivity" a "kvality" automobilového designu budiž přenecháno fundovaným, ne automobilovým plakátům Tvého ražení. Octavia je jistě velmi kvalitním vozem, ale střední třídou nikdy nebyla a nikdy nebude. Možná nabízí stejně prostoru jako současný Passat, ale brzy se dočkáme nové generace, která bude opět prostornější, takže Tvé úvahy nevzbudí u světa znalých nic, než pobavený úsměv. Potom jsou tu nepopiratelné jízdní kvality Mazdy, kdy Octavia aby s ní mohla jízdně soupeřit je v podstatě za stejnou cenu.
GTI
Pleteš si realitu s osobní fantasmagorií. Octavia je velikostně nižší střední třída, avšak její vyjímečná karosářská konfigurace ji z dané třídy velmi výrazně vyřazuje, resp. vřazuje na samý třídní vrchol. Nahoře nešermuji porovnáním Octavie s mazdou 6 (bože), naopak, píši jen o tom, že Octavia (přestřídně) tu bude definovat karosářskou referenci. Chceš-li mohl jsem samozřejmě napsat, že tou designovou mainstreamovou referenci ve třídě střední bude modernizovaný Superb.
Michal Stehnij
"Octavia bude definovat karosářskou referenci" tak možná v očích Tvých, či Tobě názorově blízkých. Design Octavie je takový konzervativně - umírněný, což někomu vyhovuje, jinému ne, a tak je to ostatně správně. Jsem dalek toho abych toho jemuž konvenuje jiná designová škola nazýval prosťáčkem, kterému chybí cit pro vnímání designu, tak jak to tady velmi často děláš Ty.
GTI
Octavia definuje designový směr celé mainstreamové Evropě, to je design následujících pěti sedmi let. Kabaň, to je ten guru. Podívej se, jak vypadá nahoře mazda a srovnej si to za páe týdnů s novým Passatem.
Michal Stehnij
Já vím jaká designová škola je mi blízká, a to že mně zrovna Ty považuješ za "neznalého kvalit designu" mi opravdu žíly netrhá.
GTI
Ono nejde o to, co je blízké tobě či mně, jde o převažujicí obecný trend na další roky, no a ten vystihla Škoda přesněji než mazda. To je celé.
grifith
V ČR možná, obecně jinak čirá spekulace. 😄
GTI
Pravděpodobně jsi zatím neviděl nové BMW3 😄
grifith
Co má BMW3 společného s Octavií tedy netuším, ale určitě my vysvětlíš jak jsou si ta auta podobná že? Mazda již u několikerého svého modelu ukázala nadčasový design a nemyslím, že by to vystihlaméně přesně jak Škoda. Je to věcí vkusu a názoru.
GTI
Uvidíš, že na to za dva tři roky přijdeš, bude se ti líbit Octavia.
grifith
Nevylučuji to, určitě v kombi verzi bude hezčí než liftback 😉 Tomu na chuť přijít nemůžu ...
GTI
To je OK, také mám voko spíše na kombíky.
Makovnik
"Octavia definuje designový směr celé mainstreamové Evropě,...."
Povedal kto? zbor stamgastov "U capovaneho Pilznera" ?
WinDiesel
Ale takhle se Narcisové běžně vyjadřují, viz náš odcházející prezident ............
Makovnik
Ten bol dnes s nasim prezidentom hlavy statu gasparom na priatelsku navstevu. Tu s vweducim garazmajstrom plagatocucom by si naramne rozumeli. Fuserstvo je ich spolocny konicek.
Cpt.Slow
Otázka za 750 000😒br /> [odkaz]
nebo raději toto?
[odkaz]
Ozzman
Už je to tady >😁 Netrvalo to dlouho a GTI to musel popíchnout >😁 Ale další nesmyslné srovnávání začlo! >😁 aneb Pojdme si plivnout na Oktávku, když můžeme mít Mazdu 😄 Nikdo ti Oktávku nenutí.. já si ji taky nekupuju a Mazda se mi líbí... Jen když tak vzpomenu na superlativy odpůrců Škodovek jak bude Mazda 6 na špičce třídy a za skvělou cenu, tahle renceze to nijak nepotvrzuje... M6 je hezké auto, ale srovnávejte jí s konkurencí ( Passat/Monde👋Insignia atd...) . Protože jinak to srovnávat nejde, jakmile budete srovnávat prodeje tak Oktávia válcuje ať už je nižší střední nebo střední.. lidi na ty třídy nekoukají!
GTI
Jistě, tohle si nechme na test 😄 Ono už stačí jen pár nečekaných vět v článku shora, aby tu plakům takříkajíc zatuhlo lepidlo v tubě >😁 A co teprve až zanedlouho vyjede nový Passat...

Osobně mě například délka sedáku přímo šokovala - 47 centimetrů... 😲
Ozzman
Nebo nové Mondeo... ale to se mi podle fotek zas tak nelíbilo.. počkám si na vlastní zkušenost z reality.
K tomu sedáku... tohle mi nic neříká, nevím ani kolik má mé auto😁 Buď se mi tam sedí dobře, nebo zle >😁 a Venku je zima, tak to přeměřovat nejdu! >😁
GTI
>😁
_MT_
>😁 :yes: (K druhému odstavci.)
Michal Stehnij
Octavia je silná v nižších cenových hladinách a motorizacích, tam smysl dává, ale tam "šestka" ani necílí, velikostně (v nižší střední) skutečně Octavia mnoho soupeřů nemá, přímých už vůbec. 6 sbírá body ve vyšších "patrech" nabídky, kde se jí Octavia cenově prakticky rovná. Je pak věcí každého, jestli zvolí potenciálně lépe vybavenou Octavii, (i když ani tím si nejsem tak úplně jistý, nemám konfigurátory v hlavě) nebo větší , byť třeba méně vybavenou Mazdu.
Ozzman
Ano to je pravda 😄 Proto nadávám na to, že se tu začne objevovat tohle srovnávání.. pod každým článkem auta z cenové relace Octavie někdo musí psát, že je to pořád za ty prachy lepší >😁 Tak at si to koupí a je to >😁
WinDiesel
Nakonec za cenu jedné pořádné Mazdy 6 můžeš mít 2 Octavie / falešné soby / kufry na kolečkách, no není to výhodné?
Ozzman
KDyž to přeženu tak to jde i obráceně ne?😁 Oktávka s příplatkama se vyšplhá na mega a M6 začíná na 500 a něco málo 😄
Klaudius
Načo si všímaš jednotlivcov, rozumný človek nemôže tieto dva vozy porovnávať...
Bobo(CZ)
Máš úplnou pravdu! :yes:
lukas13
Ano - už jsem čekal kdy se po dvou testech od pana Vaverky objeví nějaký autoanalfabet, který začne cpát Octávku rovnou do D segmentu. Že to budeš zrovna ty, to bych nečekal.

Ubohé, GTI. Zoufalé a ubohé. :no:
GTI
Nauč se chápat psaný text, nikam Octavii do střední třídy necpu.
Michal Stehnij
Ne, Ty rovnou vytváříš "přestřídní" modely. 😉
GTI
😄
Ondris
To už tu párkrát bylo - Rapid je přestřídní, protože přímá (cenová) konkurence ho "vyklepne", Roomster zase proto, že je hnusnej a tak bychom mohli pokračovat. 😄
lukas13
Tvůj text chápu. Vím že "u soudu" bych neuspěl. Ale také naprosto chápu záměr proč si svůj text formuloval tak jak jsi ho formuloval. A zároveň je mi jasné že příštich několik let tohle budeš všem tady podprahově cpát do hlavy.

Jsi jediný, kdo se sem při testu M6 cpe s Octávkou - autem o třídu níž, produktém tvé VWyvolené automobilky.

Už to ani není vtipné.
Ozzman
Není jediný.. >😁 čti pořádně diskuzi >😁 A těch lidí co cpalo pod testy Oktávky Mazdu 6 bylo taky dost😁
lukas13
Jediný není, uznávám. Já se polepším a začnu číst pořádně, slibuju >😁
Ozzman
:yes: >😒]
pogo26
To srovnání je možné jen u nás. kvůli podobné ceně. Jinde je Octavia levný Golf s kufrem a je tak i brána. Normální levné auto nižší střední třídy, které je nejvíce zajímavé poměrem cena/velikost.
lukas13
Přesně. :yes😒br />
A třeba mě se nová OIII dost líbí. Ale je to prostě klasický mainstreamový C segment, není důvod cpát to auto někam jinam. A hlavně opravsu nechápu proč to tak mnozí dělají. Neslyšel jsem zatím jediný relevantní argument.
WinDiesel
V bibli se říká něco o chudých duchem. Ten člověk se minul povoláním, měl dělat v marketingu Škodovky nebo VW. Nebo se neminul a tady kalí vodu?
figurka
Právě že GTI touto "ránou" (opět) dokonale trefil (strefil) diskuzní realitu. >😁
Klaudius
Čo stále pletieš o designe, veď nemáš ani šajn čo to je, kokso... ;-\
GTI
No právě, když tu máme aktuální možnost porovnat doslova mistrovský design octavie s mazdou 6, tak proč se toho nezhostit?
Klaudius
Na čom teraz fičíš?
martindr
on uz zo 2 mesiace kope do mazdy. Spociatku som to nechapal, ved mazda tu ma smiesne predaje ale zacinam to chapat. Ta mazda bude asi fakt dobre auto, ked uz aj takemu gtimu stoji za to pri kazdej prilezitosti si kopnut do nej.
Ghostyx
Už si se na tu Octavii podíval pozorně z boku? S tak krátkým rozvorem udělat velkej auťák holt nejde a ani Kabáň nic moc s tím neudělá, i když je nepochybně dobrej, ale ten zadní převis u té nové Octavie je prostě příšerný, ba co víc v reálu ještě horší než na těch fotkách. Sorráč VW fans... 😄
martindr
Z tvojich komentov za poslednych par tyzdnov mam pocit, ze sa tej mazdy zacinas dost vazne obavat, kde sa da, tam si do nej kopnes. A schvalne som cakal ci sem hodis nejaku tu svoju splet nezmyslov a bravo. Si jediny dilino na serveri, ktory pod clanok o novej mazde 6 a jej dojmoch pise o octavii. Gratulujem ti GTI, dosiahol si vrchol debility >😁
Obiik
:yes: :yes: >😁
igorvrazic
to je vul... >😁
nasua23
>😁
Merrill
né nějáký podělaný octávii, jinak z japonců jedině lexus..
3_diamanty
tak ono medzi nami co trosku do toho vidime je jasne ze octvavia je nizsia stredna trieda... razvorom aj dlzkou je to presne to iste co cruze a ten nikto netaha do strednej triedy 😉 .... mnohym ludom co pchaju octaviu do strednej tiredy chyba sudnost a triezvy pohlad.... v strednej triede ma navyse skoda model superb..... takze asi tazko tam bude aj octavia ktora je motoricky v zakladnej vybave pomaly pod priemerom zakladu nizsej strednej triedy....

v strednej triede mame P508, insigniu, mazdu 6, superba, passat, volvo S60, C5, a pod.... proti nim nema octavia ani najmensiu sancu ... je uplny bohapusty nezmysel radit octaviu do strednej triedy... a kto si mysli ze tam patri tak by mal ist na psychiatriu alebo na neplatenu dovolenku 😉 :yes😒br />
viac myslim ani nemusim pisat 😉 :yes:
lukas13
:yes😒br />
Smutné je kolik šílenců to nepochopí. Či nechce pochopit.
3_diamanty
😉 :yes: hold my s tym nic nenarobime ... takych je lepsie ignorovat 😉
Klaudius
Hold alebo holt? Douč sa slovenčinu alebo aspoň nalistuj slovník.
figurka
Jednoduchá otázka. Kdo kde napsal, že Octavia III je střední třída ?
Makovnik
Prelesti zrak a: [odkaz]
lukas13
Tak to už je hustý. >😒]
figurka
Tedy znovu, kde kdo píše že Octavia je střední třída ?
Makovnik
Si anafalbet?
figurka
Ukaž mi větu, kde kdo píše, že Octavia je střední třída. Dojdeme totiž k závěru, že čteš co chceš a k tomu si ještě přidáváš.
Makovnik
Este raz, si anafalbet? Rozpozeraj sa po stranke a zacni citat, a hlavne mysliet.
jossalito
Jó, nikde to tam nikdo nenapsal.

Ale ty to nemůžeš dokázat, takže jen kolem sebe uboze kopeš. 😉
Makovnik
Kup si oci.
jossalito
Klidně uveď autora, který to napsal. Zkus to, prosííím. >😁
Makovnik
Kup si oci.
jossalito
Není, co? Tos mohl napsat hned, přiznat to jako chlap. >😁 :yes:
Makovnik
Jsi zaostaly nouma, co? popros papa, ukaze a vysvetli ti. :-!
jossalito
Jasně, pro hlupáka, každej hloupej. >😁 :yes:
Makovnik
Ake necakane priznanie >😁 :yes:
jossalito
Tys mi to nadal! Neskutečné! A vyhrál jsi! >😁 :yes:
LambaX
Je opravdu docela otravné číst podobné zbytečné dohadování. Že Octavia je nižší střední a že ji tu a tam někdo zařadí nahoru je všeobecně známá věc. Trvalo mi pár sekund, aby našel například tyto prodeje😒br />
[odkaz]

Tabulka ukazuje zhruba toto😒br />
1. místo – Škoda Octavia – 1 613 kusů (70,71😖
2. místo – Volkswagen Passat – 205 kusů (8,99😖
3. místo – Ford Mondeo 72 kusů (3,16😖
4. místo – BMW 3 – 58 kusů (2,54😖
5. místo – Toyota Avensis – 53 kusů (2,32😖

Pokud toto umělé tahání škodovky na špici a dokazování, že má 8x vyšší prodeje než nejbližší konkurence, někomu připadá fér, tak je to jeho věc. V očích dalších to zase image škodovky může trochu ublížit. Má ale cenu vé příspěvky, kde se dva dohadují, zda toto někde napsané je, nebo není?
figurka
Ne, toto je nesmysl. Ve střední třídě nemá co dělat.
Makovnik
Gugl je tvoj kamarat, v tvojej tazkej zivotnej chvili: www.autorevue.cz/…via-vuz-stredni-… -nizsi-stredni-zde-je- odpoved_1
"Po čtení recenzí, kde se redaktoři nebojí Octu III řadit do střední třídy jsem byl zvědav na posez. " [odkaz]

"Teď bych se nebránil řadit novou Octavii do střední třídy i když to není až tak důležité. " [odkaz]

Střední třída | Vítěz kategorie
Škoda Octavia [odkaz]

"Skutečně velikostí a technikou míří mezi vozy střední třídy, ale cenou zůstává o level níže. [odkaz]
Dalej sa hraj sam, snad to zvladnes.
jossalito
Ukázka toho, jak opět tragicky nechápeš smysl textu. Možná je ta čeština nad tvé síly. >😁 :yes😒br />
Takhle se tu veřejně odprásknout. Všechna čest. :-! :yes:
Makovnik
Nejaky argument?
Aha pardon, to nejde; ty len sproste jelito. Top of primitovo jelitos :-!
jossalito
Ještě více nadávek, jen přitlač, očividně na víc nemáš, zbydou ti už jen ty přisprostlé nadávky a urážení.

Krásná ukázka ubohosti a duševní nedostatečnosti pisatele. >😁 :yes:
Makovnik
Jossalito:
" Ano, ty jsi taky jeden z těch sprostých chudáků, co se tu neumí chovat."
"Zrovna ty jsi ukázkový ubožák k zblití."

- " Ještě více nadávek,. "
- "Krásná ukázka ubohosti a duševní nedostatečnosti pisatele. "

Schizofrenicky bezcharakterny kripel ide poucovat o ubohosti a dusevnej urovni pisatela >😁 >😁
To je zabavne >😁 :yes:
Daj este nieco 'mudre', ty sa tak rad krasne potopis. :-!
jossalito
Nějak si opomněl, že nedávat jsi začal tak trochu první ty a všem okolo. Co? Já ti to jen vracím, stejnou mincí. >😁

Ubohé, jako tvoje existence. >😁 :yes:
Makovnik
Ja vsetkym naokolo? Dokaz. Inak si iba zufaly klamar. :-!
Najposlednejsi uboziak, co si kopanim do druhych ulavuje svojho pocitu menejcennosti. >😁
jossalito
Přestaň tu uboze lhát ty špíno.
Já si dobře pamatuju, co mi tu kdo napsal.

Striktně dodržuji jedno pravidlo, nikdy nikoho neurazím jako prvního. Nikdy. Tak se zbrchej, ty lůzre. :-!
Makovnik
Dokaz, inak si len prachsprosty klamar :-!

"Striktně dodržuji jedno pravidlo, nikdy nikoho neurazím jako prvního."

Tvoj prvy prispevok do diskusie: - "Jsi pěkně nechutnej ubožák, ale co čekat od Slováka. " [odkaz]

>😁 >😁 >😁

To je masaker, ty jednoducho vytrvale klames a este si aj kadis do pysku. To je krasne. Este pod. Si ukazkovy "charakter". To sa bezne nevidi :-!
jossalito
Chlapče, chovám se tak čistě z právních důvodů.

Což ovšem ty nemůžeš pochopit.
Takže, jesti na něco dojde, zapláčeš. :-!
Makovnik
Teda kadenie si do pysku je nova pravna norma. Nieco ako vojna za mier. OK >😁
Zufale... si jednoducho klamar :-!
jossalito
Ty jsi špína, která nebyla slušně vychovaná a uráží tu lidi všude kolem sebe. Tví rodiče by se za tvé chování, co zde předvádíš, styděli.

Takhle si repsekt nevydobudeš. Možná tak u vás na Slovensku. :-!
Makovnik
Pekna kazen, pan farar by bol na teba pysny. Teraz este tu o cervenej ciapocke :-!
jossalito
Vidím, že si se začal stydět. A to je dobře, protože vidět tvůj projev tvůj vlastní otec, zliská tě do fialova. A jestil nevěříš a máš gule mu to ukázat, zkus to. :-!
Makovnik
Iste jelito, az by tvoj foter videl tvoj tupy primitivny prejav, radsej by ta utrel do zaclony :-!
jossalito
Nezapomeň mne opakovat, když už nevíš, co napsat. Jak ubohé! >😁 :yes:
lukas13
Ale no tak! Názvy dvou testů OIII: "Škoda Octavia 1,6 TDI – Superb v ohrožení" a "Škoda Octavia 1,2 TSI – Český Passat".

Kdo toto podsouvání OIII někam jinam, někam výše, nevidí, tak pouze proto že to vidět nechce. Podsouvání, které odpovídá české PR kampani Škodovky.

Co k tomu říci více.
figurka
Podejte si ruce. Zdaleka vedete v absolutním nechápání myšlenky a kontextu.
Zatím vidím "jen" prezentaci Octavie v horním části třídy, která v určitých případech může přesahovat do třídy nad a s tím nemám nejmenší problém se popasovat.
Ham.
:yes:
lukas13
A na to se právě figurko ptám - kdy je sakra ten přesah OIII do D segmentu?

Je snad nějak obrovská? - není, rozměrově se dá najít mnoho větších kombíků C segmentu.

Výbavou? - GVII si můžeš dovybavit podobně "nesmyslně" (až se dostaneš na 800 s motorem o výkonu 100Hp - to je fakt výhra) - a GVII přeci nikdo takhle moc někam výše necpe.

Technikou? - jo torzka vzadu i v 2,0 TDI, tomu říkám "Vorsprung dur technik". (A ano, pro úplnost dodávám že Laguna a DS5 ji mají také - a dlouhodobě to kritizuji, i přes 4 motion u vyšších verzí Laguny - ale nikdo, opakuji nikdo jiný v D torzku nemá).

Tím že je OIII v základní karosářské verzi liftback, ne HB? To snad nemůže vážně myslet nikdo.

Tak prosím, už po x-té, kde je ten přesah když ne úplně do D segmentu tak z C segmentu? Čím je, sakra, nová OIII tak výjmečná, že ji mnozí odmítáte brát jako naprosto klasického (a velmi dobrého) zástupce mainstreamového C segmentu?

A ještě poznámku - není to jen o měřitelných věcech a už vůbec ne o výbavě. Je to o pocitu z auta, z jízdy, z detailů (viz. ty celoplastové výplně dveří). Já bych si, po krátké jízdě v ní, nikdy netroufl OIII byť jen srovnávat se Superbem, Passatem či čímkoli jiným z D segmentu. Můžeš mít v OIII Columbus za 45 tisíc, ale ten pocit z klasické střední tam prostě není. Pořád jedeš (klidně skvěle vybaveným) autem nižší střední.
jossalito
Stejně tak se dají najít auta D segmentu, které jsou rozměrově menší!

Technika: dvě možnosti nápravy, možnost 4x4, možnost výborné DSG a další prvky výbavy, kterou mnohá auta střední dosud nenabízí.
lukas13
Která? I ta dnes zastaralá a malá Laguna má rozvor 2756 mm vs. 2686 u OIII. Tak která? A pokud to bereš takhle - můj kombík C segmentu má 2701. Jů mám skoro střední 😉

Takže to že koncern ustupuje od multilinku je najednou výhoda v podobě "dvě možnosti nápravy"? To už si děláš srandu, ne?

Dvouspojku dnes má v C segmentu daleko více výrobců.

4x4 - ano. Tady těch možností moc není. Ale Imprezu kvůli tomu taky nikdo necpe někam výš.

Ale hlavně - četl jsi můj příspěvek celý? Kde například bereš v potaz ten GVII který můžu podobně vybavit a verze Variant se blíží? A další a další věci...

Ne už mě to (obecně, neber to prosím osobně) nebaví. S betonovou zdí se diskutovat nedá. Přeji všem hezký den.
jossalito
Já ti píšu, že nápravy má dvě, ty tady píšeš o tom, že je snad jen jedna. Což je blbost.

Dvojspojku nemá jen tak někdo. Impreza je celkově malé auto.

Prostě jen opět ukazuješ, jak nejsi schopen nadhledu a vypichuješ některé specialitky, ale o věcech, o které jde běžným lidem, taktně mlčíš.

Jde vlastně o guvno, takže se znova podivuji nad tím, proč ti tak extrémně pije krev to řazení do nesmyslných tříd.

Vliv to nemá na nic, a úspěšnost vozu se odvíjí od naprosto něčeho jiného.

Možná to děláš jen kvůli tomu, aby ses mohl aspoň o nějaké blbině dohadovat.
figurka
Už ti to tady psalo víc lidí. Octavia, díky protoru a v případě top výbavy a motoru se může postavit určité části spodní nabídky střední třídy. Může NEZNAMENÁ, že to je střední třída. Pak je otázka ke zvážení + a -. Podívej se na základní výbavy střední třídy a na strop u Octavie. Stejně tak s motory a pak je otázkou, jestli chceš akceptovat nižší střední nabouchanou po střechu, nebo davovou střední. Pořád tu přemýšlíš nad jednotlivostmi, ale chce to dívat se na celek. Nevím, kde pořád bereš ten nesmysl, jak je Octavia vyjímečná. Je to prostě velký zástupce nižší střední, který jde dovybavit fičurami, které kunkurence nenabízí a které odpovídají tříde o patro nahoře.
lukas13
- Figurko, sakra, díky jakému prostoru? Snad už podesáté tady píšu že OIII je na úrovni průměrně velkého kombíku C segmentu. Např. Cruze SW je ve všech (!) vnitřních i vnějších rozměrech větší než OIII. Jestli mi nevěříš, tak rozměry konkurenčních kombíků C segmentu najdeš i zde na ACZ. Jak tu máme debatovat, když už podesáté čtu jako protiargument tento naprostý blud?

- O výbavě jsem psal výše - i to 4x4 má jiná konkurence k dipozici také. Po desáté už to samé psát nebudu.

- Právě že jako na celek se na to dívám

- S tvou poslední větou souhlas. Až na to "velký" zástupce. Maximálně lze říci že má velký kufr. Ale upřímně - moje auto má kufr 520 litrů. To není zas nějak obrovský rozdí. Ač uznávám že pro někoho to argument ke koupi být může.
jossalito
Tys to opět nepochopil.
Opět vypíchnutý Cruze, který se ovšem ničím jiným už s Octavií srovnávat nemůže. Ale to ti nebude vadit v tom, že až se bude srovnávat jiný parametr, přitáhneš zase s jiným modelem.
A to je přesně ta tvoje chyba. Nedovedeš pochopit, že Octavia je v průměru prostě nad tou svou konkurencí. A proto ji ostatní náznakem posunují výše. Ty jsi prostě takový tabulkový šermíř.
figurka
A co "klasici" segmentu, Golf, Megane, Astra, Civic, Auris, i30, Ceed. Opět vypichuješ jednotlivosti (Cruze). 4x4 je v této třídě velká vyjímka. Ber třídu jako celek a pak ti vyjde, co je nad průměrem třídy.
lukas13
Ale vždyť právě - Astra, Megane, Auris (v kombíku - a ten bude), Golf Variant atd.- včechna tahle auta jsou na tom v kombíku rozměrově +/- stejně. Toho Cruze jsem vypíchl jen a pouze jako příklad - psal o tom rohYpnol(je to sakra tak těžké pochopit, když jsem to tu x-krát zdůrazňoval?). Zkrátka OIII je na tom v porovnání s kombíky C segmentu +/- stejně. A naopak - i ta na D segment malá Laguna má rozvor o 7 cm větší. Pokud mi nevěříš, tak si to vygoogluj. Nebo prozkoumej testy zde na ACZ. Argument o rozměrech je prostě absolutně mimo mísu.

O 4x4 jsem už x-krát psal že ano, je to vzácné. A co jako? Laguna má systém 4 motion - a hází jí snad někdo v rámci toho někam jinak, mimo mainstreamový D segment?

Já právě třídu jako celek beru (viz. příspěvek výše a ono celkové "fluidum" vozu.) A OIII prostě ten pocit co máš z vozů o třídu výš nenavozuje.

Vtipné je že ty, jossalito a podobní tu zdůrazňujete že "nekoukám na celek". Ale v rámci vašich argumentů mám pocit, že je to naprosto opačně.
jossalito
Všichni to vidí jinak, jen ty máš na to jiný názor.

No, v normální společnosti pro takové máme i výraz. že jsou prostě "jiní". >😁

PS: Už si se lidí na ulici ptal na ty třídy? Cos zjsitil?
pk1777
zkouseli jste sundat nohu z brzdy?
matozippi
Aktualizováno 16:01 Nepraktický detail: stejně jako v minulé Mazdě 6 nelze při nastartovaném motoru odemknout zavazadlový prostor. Když spolujezdec vystoupí a chce si vzít něco z kufru, řidič musí tlačítkem vypnout motor.
skus zatiahnut rucnu brzdu... pomoze to 😄
pk1777
presne tak :yes:
Bobo(CZ)
Možná pomůže, ale to aby k tomu snad dodávali návod k obsluze. Logika přece velí něco jiného - mělo by to být jednoduché a pochopitelné na první dobrou.
pantauleo
Aktualizováno 16:01 Nepraktický detail: stejně jako v minulé Mazdě 6 nelze při nastartovaném motoru odemknout zavazadlový prostor. Když spolujezdec vystoupí a chce si vzít něco z kufru, řidič musí tlačítkem vypnout motor - musí být zatažená ruční brzda a kufr jde otevřít i při nastartovaném motoru. :yes:
3_diamanty
je zvlastny ... kam sa habe i40tka ta vyzera oproti 6tke pri pohlade zboku ako modelka 😉 a v konecnom dosledku ma stejne viac miesta na hlavu pre pasazierov na zadnych esadlach ako 6tka a ponuka aj prakticejsi interier :yes: a skvele zaruky :yes: a v kombiku je dovolim si pvedat aj krajsia ako tato mazda :yes: [odkaz] [odkaz] :yes:
tempe73
Ty už nedroguj slováku. Den ode dne, máš horší stav >😒]
Klaudius
Do zubov jednu nechceš? Neber si Slovákov do huby, ty úbožiak.
figurka
Ubohé :no:
parafin
i40 vyzerá z profilu uplne katastrofálne, keď sa porovná s novou mazdou6.
Ghostyx
Zkus si tu svoji i40 se skvelymi zarukami po case prodat jako ojetou do bazaru a teprve pak uvidis, kterej autak je lepsi... 😉
idam.i
Aby si nebol prekvapený.Ked budem auto predávať,ešte rok bude mať fabrickú záruku. 😉
Pacho69
a ještě pořád ji bude potřebovat...
PepaJ
:yes: :yes: :yes: :yes:
GTI
Nahoře máme první zjištění pánů testérů, už například víme jak dlouhý, resp. abych byl přesný, jak krátký je sedák vpředu, ano ano, naměřeno bylo pouhých - 47 centimetrů.

Neví tu prosím vás někdo, jak dlouhý sedák má naše ŠKODA Rapid?
Michal Stehnij
Teď jsi si tak trochu naběhl, 44.
GTI
[odkaz]
guze
Klasicky utřenej důkazem, nice :yes: 😄
Michal Stehnij
OK, má chyba.
GTI
To číslo jsi ovšem opravit měl... 😉
pantauleo
Tak to fakt nevím 😉
Makovnik
Ano ano, O3 vyhrava nad Mazdou6, ma sedak dlhy neuveritelnych 48cm!! vpredu. To je luxusne zradlo! Vzadu dokonca az 44cm!! Prve miesto od konca >😁 [odkaz]
Avsak mame tu Rapid, auto lepsie ako Octavia 3, pretoze ma sedaky dlhe 49cm vpredu aj vzadu! >😁
twistedTSD
Najednou to ničemu a nikomu nevadí?
Makovnik
Tu sa nerozobera, ci to vadi. Vyplynulo to z niecoho?
tempe73
Nezajímá mě rozměr sedáku.Pokud má člověk normální postavu,tak si tam sedne bez problémů.Já s mám 185 cm a 90 kg ,v ní sedím jako v křesle roku (tos napsal správně) Pokud máš ale *, jako Pandrhola,nezbývá Ti opravdu,než si koupit auto něměcké výroby.Tam se prasata vlezou bez problémů. >😒]
GTI
Sedět normálně se dá i na latríně, zde jde jenom o to, jaké jsou standardy sedáků střední třídy.
tempe73
Tak potom rozumím tomu,proč je pro tebe nebeským požitkem posezení v Octávii >😁
GTI
No zrovna v sedadlech ti to moc nevyšlo, tady reději jen tiše šoupej nohama... >😁
WinDiesel
Proč Tě to číslo tak trápí, GTI, máš ho krátkýho?????
GTI
Tebe to číslo trápí, já tu jen píšu příspěvky o tom, že standardem ve střední třídě je padesát čísel. Myslím jako délku sedadla. Já jen, aby tě tenhle příspěvek neporazil... >😁 😉
Marcelino
No tak sa zdá, že redaktori AutoBild majú "bulharské metre" , keď namerali Mazde 6 sedák vpredu 49cm a vzadu dokonca 52cm >😒]
Emel
Pokud by mi dnes umřel rodinný kombík, pak první auto kterým bych se šel svézt by byla nová 6. To myslím hovoří za vše...
Bobo(CZ)
:yes: :yes:
LambaX
Rozumný názor 😄
lukas13
Vidím to úplně stejně.
jossalito
Proč by ne, když už je třeba nová M6 na solónech k dispozici. Na očíhnutí Octavie Combi bys musel ještě nejaký ten pátek čekat. >😒]
c.a.s.t.o.r.
Aktualizováno 16:01 Nepraktický detail: stejně jako v minulé Mazdě 6 nelze při nastartovaném motoru odemknout zavazadlový prostor. Když spolujezdec vystoupí a chce si vzít něco z kufru, řidič musí tlačítkem vypnout motor.
______________________________________… />
Pánové redaktoři zkuste zatáhnout ruční brzdu když stojíte a věřím, že to půjde. :-!
anti99
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes
😒br /> ten online test je pekna haluz, sak redaktori potrebuju cas kym preskumaju auto, naco su mi informacie typu kufor nejde otvorit, ked niekto to auto nepozna. To jak keby nejaka babka prvy-krat sadla do auta a blabotala.....
c.a.s.t.o.r.
Ja chápu, že je to novinka a že se pánové učí, ale když napíšou, že to nejde otevírat jak u staršího modelu mazda 6, kde je stejný systém, tak se pánové asi ani nechtějí naučit :-! :no:
Futurista
Pánové nedivte se. Tady neuměj redaktoři otevřít kufr, u Renaultu zase stáhnout okna s vyplým motorem, o aktivaci tempomatu v Espace ani nemluvím. A jak se pan Vwavwerka přiznal, návody nečte, ty jsou pro blbý... >😁
Marcelino
No, tak recenzenti často návody nečítajú a čudujem sa importérom, že im nevadí, ak sa v teste objavia hlúposti a netrvajú na náprave. Napr. pred pár rokmi v teste vtedy novinky Suzuki Swift (r.2005) písali, že nejde regulovať podsvietenie palubovky a jas prístojov. Pritom priamo na palubovke je tlačítko a takmer úplné vypnutie podsvietenia(v noci super) a jas prístrojov sa dá nastaviť dokonca v 4 stupňoch - stačí len prečítať návody :-!
...no a pokiaľ ide o tie rôzne pre európanov "neštandardné" zamykania japonských áut - ide o to, že na niektorých trhoch je nutné mať možnosť napr. odomknúť prvým stlačením kľúča iba vodičove dvere, lebo inak vám na parkovisku bleskovo ukradnú veci zo spolujazdcovej strany, podobne ten kufor - rovnako reakcia na krádeže na parkoviskách, či semaforoch... :yes:
pogo26
p.Vaverka má s otvíráním skoro čehokoliv problém. Mazda není první příklad. U Renaultu zase psal, že nejde otevřít okno. Už dost lidí mu psalo, aby si před testem přečetl návod. Pan redaktor na to odpovídá hláškou o nepotřebnosti návodů. Pak se však nesmí divit, že je tady většině lidí k smíchu. :no:
c.a.s.t.o.r.
Ale já pak musím všechny ty jejich lži co oni napíší těm zákazníkům vyvracet 😢 >😁
Hendly
A proč je to spojeno s ruční brzdou?
parafin
asi sa viac krát stalo, že vodič si šiel niečo vybrať z kufra a auto mu odišlo samé dole kopcom. možno ich v amerike aj niekto za to súdil, že nenapísali do manuálu, že keď chce vodič opustiť miesto, musí zaistiť auto ručnou brzdou. tak pre istotu urobili takýto systém.
_MT_
>😁 To ti nepomůže. Než zjistíš, že nemůžeš otevřít kufr (protože jsi auto nezabrzdil), tak už bude na cestě. Také by mne zajímal motiv a jestli si to mohu nastavit (podobně jako zamykání dveří při rozjezdu).
_Teddy_
Obcas aj so zatvaranim. Tusim ze to bol on (alebo niekto iny z redakcie a.cz?) kto si stazoval pri teste mazdy (3?) ze nefunguje automaticky dojazd pri zatvarani okien, a treba drzat cudlik. Potom sme mu v diskusii vysvetlili, ako sa tato ficura na mazdach aktivuje...
😄
Misanick
Jak by se panu redaktorovi líbilo, kdyby mu někdo přistoupil k autu, když stojí na semaforech a vytáhl mu něco z kufru? Podle mě je to zamykání docela dobrá vychytávka :yes: .
Ondris
U Fabie zase musí otevřít dveře řidič. Taky OK.
twistedTSD
Minimálně dveře spolujezdce to odemykají také (občas mě prudí, když lezu k někomu do auta, a musím nejdřív pootevřít dveře... 😄 )
Ondris
Jsi mě nahlodal tak, že jsem to musel jít vyzkoušet - no fakt, za tři roky, co je Fábina moje, jsem si toho nevšiml 😄

Vždycky, když někoho přibírám, tak automaticky už otevírám dveře.
twistedTSD
_MT_
Někdo na semaforech používá parkovací brzdu. A dnes se tohle spíš řeší automatickým zamykáním při rozjezdu, popřípadě manuálním uzamčením vozu zevnitř. Vozím třeba věci na sedadle spolujezdce a také bych nerad, aby si někdo na červené vytáhl tašku ven. Nebo ke mně přistoupil bez pozvání.
Bobo(CZ)
Tak určitě, kdyby mi někdo na semaforech otevřel kufr a vytáhnul z něj něco, tak než se rozkouknu, rozpoutám a vylezu, tak je fuč. NIcméně, copak to nemá na palubce nějaké tlačítko na otevření?
Hendly
Tak funkci blokování otevření kufru po rozjetí má už uplně oholená fábie. Tady se z toho dělá něco užasného. Proč je to ale proboha spojeno s ruční brzdou? To je přece uživatelsky nelogické.
LambaX
Podle mne proto, aby to nešlo otevřít třeba při čekání na semaforu, kdy si ruční brzdu snad nezatahuje nikdo. Mně to třeba nijak nevadí, a ani nevím, jak to vyšší výbava Fabie přesně má, ale rozhodně považuji za lepší, aby to bylo zamčené, když stojím na semaforu nebo v zácpě, než abych měl problém vypnout motor nebo zatáhnout ruční brzdu, když si někdo chce do zadního kufru pro něco vyběhnout. Nehledě k tomu, že člověk to potřebuje mít zabezpečené proti neopvrávněnému otevření mnohem spíše, když stojí, než když jede, ne?

Neříkám, že je to s vazbou na ruční brzdu kdovíjak logické, ale pokud by tam nepřidávali další tlačítko, tak jak by to mělo být udělané, aby to bylo logičtější? Podle mne je logické vypnout motor, a když ho někdo vypínat nechce, tak přece není problém si tu ruční brzdu zapamatovat 😄 . Podstatné pro tuto diskuzi resp. recenzi ale bylo, že informace novinářů nebyla správná. Všechno ostatní je už věcí názoru, které samozřejmě mohou být různé. Mně osobně to takto vyhovuje a navíc po zkušenosti s tímto článkem se mi asi nestane, že bych na to někdy zapomenul >😁 :
Hendly
Tak už základní fábie to má udělaný tak že je to bezpečné a zároveň tak logické. Po rozjetí se kufr zablokuje a opětné odblokování nastane až když otevřeš dveře.
Nemusí být žádné tlačítko a nebo zatahování ruční brzdy což samozřejmě pro uživatele není nijak logické.
Co mě překvapuje že zamykání kufru se označuje jako klad když tohle má dávno skoro každá škodovka.
Recenze novinářů ukazuje přesně to, že mazda to neřeší uživatelsky přívětivě.
Proč ale sakra s tou ruční brzdou, je k tomu nějaký logický argument?
LambaX
Jak jsem psal, je to věcí názoru,a umím si docela dobře představit situaci, kdy bych chtěl otevřít dveře a mít zadek zamčený. Prostě to má člověk více pod kontrolou, když to může ovládat ruční brzdou - tvůrci jistě vycházeli z toho, že když člověk zastaví auto a jde do kufru, tak ho zajistí ruční brzdou. Mne zase jako úplná blbost nepřipadá, a to i kdyby motor vypnul 😄 . Že do kufru může jít někdo jiný a řidič stát na běžné brzdě, je věci druhou. Sám brzdu zřejmě v takových situacích zatahuji, ale automaticky, nepřemýšlím o tom, abych to mohl tvrdit na jistotu...

Spíš jsem moc nepochopil tu vsuvku, že Vás překvapuje, že někdo uzamykání kufru označuje jako klad, když to má dávno každá škodovka. To jako škodovky nemohou mít různé pozitivní vychytávky, aniž by to v lidech způsobovalo takového asociace a překvapení? Anebo když něco má škodovka, pak by se o tom jako kladu nemělo u jiného vozu hovořit? Při vší úctě k Vám, v té vsuvce zase tu logickou souvislost nevidím já, a to vůbec. Podle mne to je klad, který by ale měl být přítomen na každém moderním voze a nikoho by to nemělo překvapovat, že to kladem je. Osobně bych do toho škodovky vůbec nepletl. Mají přece plno přínosných funkcí. A zde se o kladu hovořilo především v souvislosti s testem, kde tato funkce automatického zamykání kufru vyznívala spíše jako zápor či nedostatek.
Hendly
Stejně tak můžu napsat že je nevhodné to vázat na ruční brzdu, protože je doporučeno při stání na křižovatce zatahovat ruční brzdu. Nebo při stání na semaforu v kopci je vyloženě vhodné použít ručku abych nevypaloval těm za mnou oči brzdovkama.
Prostě jen nechápu proč je to vázáno na ruční brzdu což způsobuje problémy viz. test.
Vsuvka s fábií možná byla přehnanou reakci na spousti negativních příspěvků v diskuzích kde je škodovka pomlouvána jako nedokonalá a pak je mazda zde chválena.
LambaX
Podívejte, mne to vyhovovalo u Škodovky, jsem přesvědčen, že mi to bude vyhovovat i u Mazdy, a pokud jde o tu vsuvku, tak to vysvětlení beru 😄 , Je to bohužel někdy díky určitým extrémním přispěvovatelům (a někdy i neobjektivitě novinářů) zbytečně emoční.
_MT_
Když někoho jen rychle "vyhazuji", tak ruční brzdu nepoužívám. Prostě zastavím, vystoupí a případně si něco vezme z kufru/ zadního sedadla. Celé to zabere pár vteřin. Pokud si někdo nepřečte manuál (jakože redakce je nečte) a neví o tom, tak ho Mazda nejspíš zaskočí.
_MT_
Můj táta třeba zatahoval ruční brzdu na semaforech. Nebavilo ho stát na pedálu. Dnes má automatickou, sama se při zastavení aktivuje. A automatické odemknutí při vypnutí motoru také není zrovna nejideálnější. Zaparkuješ, na někoho čekáš, tak vypneš motor a najednou máš kufr přístupný. Systém s automatickým uzamykáním s možností manuálního a automatickým odemykáním v případě nehody a při otevření dveří mi přijde lepší. Navíc je do určité míry nastavitelný.
LambaX
To jsem si taky říkal, že když člověk jen tak stojí - s vypnutým motorem, měl by mít zamčený zadek. U škodovky jsem to řešil prostě zamčením auta zevnitř, a tak s tím i skoro vždy jezdil. Nikdy jsem přesně nezkoumal, jak funguje zámek zadku 😄 . U Mazdy si to raději vyzkouším, ale předpokládám, že když se auto manuálně zamkne zevnitř, tak by pro cizí hosty neměl být přístupný ani kufr. Také předpokládám, že vnitřní zámek by měl mít přednost před ruční brzdou, takže i když ji někdo zatáhne na semaforech (to je ale fakt brutální představa), nemusel by mít problém, pokud je zvyklý se zamykat 😄 .
_MT_
Já ruční na semaforech zatahuji jen výjimečně - většinou, když stojím v kopci a chci si protáhnout pravou nohu. Ale určitě není sám.

Vnitřní zámek mívá nejvyšší prioritu. Některá auta by pak nemělo jít otevřít ani klíčem, jen zevnitř. Ale tohle se může lišit auto od auta/ výrobce od výrobce.

Pro mne je opravdu nejpříjemnější uzamykání při rozjezdu. Když není, zamykám sám, ale je právě příjemné, že na to nemusím myslet.

To navázání na brzdu mi připadá jako drbat se pravou rukou za levým uchem. Za určitých podmínek to fungovat bude, ale jde to podle mne i lépe.
LambaX
Já si zase říkám, že když už auto jede, tak je úplně fuk, zda je zamklé nebo ne, Ani si moc nevybavuji situaci, kdy by zamklé auto za jízdy mělo kdovíjaký význam. Já si ho za jízdy zamykal ručně jen proto, že když někde zastavím, tak budu ochráněn před nezvanými hosty právě tehdy, když zrovna nejedu 😄 .
_MT_
Přesně. Za jízdy tě může maximálně zajímat dětská pojistka. Ale rozjezd slouží jako dobrý signál k uzamknutí - už nic dalšího nakládat nebudu. Otevření dveří zase pro odemčení - někdo jde z auta, možná něco bude potřebovat. A pro exotičtější situace máš manuální ovládání - někoho chceš nabrat, tak mu musíš odemknout, nebo vystoupí a ty pak nejedeš hned pryč, tak si musíš zamknout. Velkou část situací však úspěšně pokryje automatika.

Pokud tam je automatické uzamykání, tak mi přijde zbytečné do toho plést brzdu. Systém už dál nevylepší. Pokud tam není, tak tam prostě chybí, protože nechrání jen kufr.

Někdy je zábava tyhle zamykací systémy zkoušet. Třeba automatické uzamknutí, když odejdeš od auta (které bývá podmíněné tím, že v autě nikdo nesedí, což může být sranda, když necháš těžkou tašku na sedadle 😄 ). Když se chceš na automatiku spoléhat, je dobré ji vyzkoušet. 😄
tempe73
srovnávat Octávii a M6 může jen blb,nebo GTI,což je jeho druhé stádium >😒] :no:
3_diamanty
blbov je tu dost.... GTI je len spicka ladovca :yes:
pitrys
Zloděj volá "Chyťte zloděje"...
Gangrel
Nepovidej :-!
GTI
Člověče ten sedák je vážně nějakej krátkej 😐 [odkaz]
Mixo
Myslim, ze Mazda to evidentne huste natira Passatu, kdyz tvuj nejvetsi argument je delka sedaku. Smesne. 8-s
GTI
Směšné? Nenazval bych sedáky ve střední třídě o délce 47 cm směšnými, avšak tipuju to na nejkratšího krále třídy. Ale ty buď klidný, hlídej si hlavně rohy plakátu, ať se nemáš za co stydět :😉
Ondris
Na délce sedáku nezáleží - už jsem to tu několikrát psal, záleží na profilu a zejména na sklonu. Moje auto střední třídy má sedáky dlouhé až až, ale vzadu si nesedneš, protože jsou rovnoběžně s podlahou a příliš nízko.

Zaměř se na tuhle formulaci: "Sedák dobře podpírá stehna a opěradlo nabízí slušné boční vedení." Takže bych řekl, že pokud člověk nevypadá jako vorvaň, bude v M6 spokojený.
GTI
Ano, souhlasím s tím, že mnohé spoluřeší i správný sklon sedáku. No je potřeba si napsat, že střední třída má rozumnou, důstojnou hranici délky sedáku kolem 50 centimetrů. Znáš jiný vůz s kratším sedákem vpředu (ve střední třídě?). V tom je tedy ten problémek.
WinDiesel
Člověče ty ho opravdu budeš mít krátkýho, když tě to tak žere ........
Klaudius
No hlavne že si na tej Mazde našiel nejakú chybu...
bubucci
:yes: >😁 ale dalo mu to prace
GTI
No to píšeš ty, že je to chyba. Já nahoře píšu, že pokud jsi malé pivo, pak ti to může dokonce vyhovovat.
donaldino
Jak pisou ostatni, samotna delka sedaku neni rozhodujici. Mazda v tomto smeru ale nijak nevybocuje z prumeru tridy, u Superbu, Mondea a Passatu se delka sedaku pohybuje od 46 do 50 cm. [odkaz] A jsou to vsechno auta, ve kterych se sedi naprosto pohodlne (mne asi nejvic vyhovuje Mondeo).
WinDiesel
On se prostě bojí, že Passat dostane na frak. Mazda 6 je výborná, v době kdy nastoupí nový Passat, budou k dispozici nové Mondeo a Insignia a řada dalších faceliftovaných modelů. Tak se prostě bojí. A ti co se bojí kolem sebe kopou.
jossalito
Není mi známo, že by Mazda nějak ohrožovala Passat. :-!

Takže se tu bojíte spíš vy, aby se aspoň začla vůbec trochu lépe prodávat. >😁
_Teddy_
Sedak je v poriadku, to ty mas velku prde|
😉
WinDiesel
Vidíš a já myslel že má něco malého a on má naopak něco velkého ............ pr-del >😁 A vysvětlení je tu nasnadě.
Ježišmarjá ten se tu krásně shazuje a zesměšňuje .......
igorvrazic
Odkial mas tu dlzku? Nie si nahodou ten amater na fotografii?

[odkaz]

Tym by sa to vysvetlilo...Mazda ma mat sedaky dlhsie oproti starsej o 2cm...a to boli hodnoty 50/47...
GTI
Nikoliv, já metr užívat umím... 😉
igorvrazic
Ci umis pouzivat meter,nepochybujem..ale ci pouzivas stale roVWnaky meter...to uz hej :-!
3_diamanty
[odkaz]
vs
[odkaz]

i40 aj z tohto pohladu dizjanovo jasne europskejsie auto :yes: je vidiet odkial 6ka cerpala inspiraciu ... :yes:
pitrys
Ještě řekni, že okopírovali nějakou Kiu a už to bude všechno....
WinDiesel
Ty jsi GTI pobočka jižní Korea ...
3_diamanty
to hadam nie >😁 ... ja tu ody na korejcov pisat nemienim >😁
pitrys
Ty ne, to jenom ti druzí.....a co ty každodenní orgasmy u článků o H-K?
WinDiesel
To hádam áno, veď tu ódy na Kórejce píšeš stále, ty pako nebeské .... >😁 A netáraj hlúposti.
DonVito
No jistá podobnost tam je 😉

Oba jsou to kombíky 😄
WinDiesel
hihihi >😁
WinDiesel
Kde jen to ti němečtí soudruzi udělali chybu? Žák lepší učitele... Passat Euro 6 pouze s SCR systémem... A to až za 2 roky ......
BRAVO MAZDA !!!!!
WinDiesel
Něco z dnešního Auto Webu CZ😒br />
Motory jsou velmi kultivované a zejména diesel 2,2 litru je vynikající jednotka. Má nízký kompresní poměr, měkký a tichý chod a především minimální turboefekt. Dokonce si nechá líbit i otáčky a nechová se jako typické chrochtadlo. Je to velmi příjemný motor, až mám dojem, že bych mu snad dal i přednost před benzínovým agregátem.

Benzínový dvoulitr je sice také příjemný, ale dynamicky trochu zaostává. Řešením by mohl být větší motor 2,5 l, jenže ten je k dispozici zase jen s automatem (i když dobrým), ale právě díky přirozenosti a lehkosti celého auta bych i k tomuto motoru rád viděl manuál. Na definitivní verdikt si počkejme, až auto dostaneme na redakční test, ale už teď můžeme říct, že se nám Mazda 6 líbí.
DonVito
No diesel vychvalovali i v americkém testu. Viz konec [odkaz]
WinDiesel
Díky za pěkný odlaz !
Pro obhájce benzínu: (diesel je opravdové zlatíčko, milášek .....)
Se silnějším dieselem je větší zábava než s 2,5 Sky-G, točivý moment má o 64% vyšší a spotřebu o 24% nižší.
Takže dle Američanů nebije diesel jen dvoulitry ale dokonce i 2,5 Sky-G !!!!!

It's a real sweetheart, the Mazda6 diesel. Ride, handling, and steering are the same pleasant mix as in the 2.5-liter Skyactiv-G car, with the added benefit of 64 percent more torque. Sure, the little tingles through the steering wheel and the floor at idle leave no doubt you're driving a diesel, but once underway, everything settles down to a muted oily growl that's less intrusive than the gasoline engine's gargly snarl. The more powerful 2.5-liter is faster to 60 mph and over the quarter mile, but the smaller diesel feels quicker; it punches out of corners harder and is more alert on the freeway, with the six-speed auto adroitly e😜loiting the meaty 420Nm on tap from just 2000 rpm. Put simply, the diesel's more fun to drive, and you'll use 24 percent less fuel into the bargain, according to the Euro Combined Cycle fuel economy numbers.If Mazda USA really wants to stir up the mid-sized sedan segment, the Mazda6 diesel is a no-brainer.

Read more: [odkaz]
LambaX
Ten diesel jsem nakonec ani nezkoušel, ale podle všeho bude fakt dobrý, což je super. Dnešní test to, zdá se, potvrzuje.
WinDiesel
To tedy potvrzuje ........... :yes:
Vektor
jako Evropan nemohu akceptovat. Korejský a japonský styl šikmých očí a flujdních křivek je mi tak cizí jako bambusové hůlky co tu fasuješ k vietnamskému sushi. Ja raději řízek a příbor. Stačí leštěný nerez, stříbro být nemusí. Mimochodem o víkendu jsem si na veletrhu free prolezl novou Octavii. No..je přesně taková, jak má být - perfektně navržená a skvěle doplňující menšího, ale krapet vycizelovanějšího bratříčka G, který je mimochodem lahůdka. Věř mi, že přesednutí z těchto dvou vozů do jakéhokoli konkurenta z jihovýchodní asie v průběhu asi 10 minut na společném place by otevřelo oči i Steviemu Wonderovi. Doporučuji někdy vyzkoušet. Tedy hlavně těm, kterým nadměrné požívání rýže už leze na mozek. 😉
LambaX
Koukni na libovolné americké nebo evropské sportovní prototypy a uvidíš tam velmi často taky šikmooký design. Opravdu je hezké, když se člověk snaží spojovat si věci do souvislostí, ale zase nemělo by to být za každou cenu, jelikož pak člověk mnohem více prozradí sám o sobě a obsah sdělení zůstává trochu stranou... 😢
KANKUNEN
To je tak, když někdo soudí dle původu a ne podle skutečnosti.
Vektor
No odhlédnu-li od faktu dávat si za nick výrobce aut, což bych limitoval telátkovským věkem tak 16 let, potom by měl být člověk už..řekněme soudnější, tak napiš, v čem si sdělení neporozuměl. Zkusím ti to vysvětlit, Mazdo.
DonVito
Tak urážky a rasismus na jedničku Vektore 😉

Ale to jsi na špatné diskuzi 😒
LambaX
Registrovatl jsem se pod názvem svého auta, aby bylo jasné, jaké je mé současné pozadí, a jsem téměř třikrát starší než ty Tvé odhady. Pokud takto soudíš všechny a všechno, tak se nedivím ani těm asiatům v předchozím příspěvku... A hlavně, prosím Tě, nic už nevysvětluj. Stačilo to už až až.

PS: Vzhledem k tomu, že Vector je automobilka také, a vlastně se oba naše nicky od názvu reálného auta liší pouze v jediném znaku, pak mi přijde docela úsměvné, že zrovna Ty se pokoušíš tímto argumentovat. Nechci hodnotit Tvůj přehled v oblasti motorismu, nicméně patrně Ti vozy Vector moc neříkají, a nebo sis na rozdíl od minulého příspěvku, zase něco nespojil, když jsi to před tím pospojoval až moc 😄 .
Víš, opravdu nemám zájem tu diskutovat s lidmi, kteří zájem o diskuzi nemají, ale s těmi, které nová Mazda zajímá, a kterým mohu předat něco ze své zkušenosti. Ovšem smysl Tvého vstupu do diskuze by člověk hledal marně...
idam.i
Nemohol by ste si p.Vektor odpustiť osobné invektívy a skúsiť debatovať o faktoch? 😉
briza
Bylo, nebylo, dávno tomu ... chtěl jsem si v 97 koupit první generaci Octavie. Díky "serioznosti" prodejců Škodovky na úrovni socialistické Mototechny jsem po čase ztratil trpělivost a skončil u Nissanu (Primera) ... a následně 2x u Hondy. (S ohledem na servisní zkušenosti kamarádů, kolegů a příbuzných, kteří si svůj škodovácký sen nakonec splnili jsem o škodovce už ani neuvažoval.)
Svým způsobem jsem těm tehdejším lemplům vděčný. Ale každému co jeho jest. Jo, a taktéž doporučuji vyzkoušet >😁
GTI
No tak si dejme něco z řidičské praxe. Tam, kde se jezdí vpravo, a tedy máš volant na levé straně vozu sa-mo-zřej-me MUSÍŠ mít víko nádrže vpravo, nikoliv vlevo jako to má nová mazda. Uznávám, že tohle plakáti nedocení, avšak pokud už ses někdy pokoušel u pumpy vystoupit směrem ke stojanu, víš o "čom to je". Já tohle chápu, ve Spojeném království či v Japonsku tohle umístění víčka nádrže jistojistě uvítají, je to ostatně verze pro levostranný provoz, no zde to bude na draka.

Ale jak píšu, plakátově je to jedno... 8-s 8-s :😉

Dejme si na závěr diskuse ještě malou rekapitulačku - pouze černobílá grafika palubního počítače, rozpaky z vestavěné navigace, umírněné odkládací prostory ve dveřích a pak... sedák vpředu kratší dokonce než sedák ... Octavie, aj jaj jaj, tady vnímám malý/velký problémek... Nakonec hele, jestli jsi barvoslepej, umíš globus zpaměti a biologicky vzato jsi tak nějak malý pivo, proč ne? K tomu si ovšem připočítej zcela nevhodně (na naše poměry) umístěné víčko nádrže.

P.S. Neříkám, že bys měl nutně volit Octavii, vždyť s odkazem na sedadla, mazdu podrtí i citigo... >😁 :no: No je důležité se zadívat na střední třídu vočima nezalepenýma od tapetovacího lepidla. V mainstreamu (uznávám) je to dnes trochu vořech, ovšem ty přece víš, že auto se nekupuje jako bábovka, takže vyčkat pár měsíců na nového PASSATA pro tebe nebude jistě problém. Navíc ti podepíšu, že si v něm nebudeš připadat, jako když sedíš na verpánku...

BRAVWO NOVÝ PASSAT :yes: :-!
Vektor
Čím jsem starší, tím jsem netrpělivější. Například ženský mozek tvoje kvality vyhodnotí během několika zlomků vteřin. Během nich se uděje hrozně moc, například se rozhodne máš-li šanci dotyčnou samičku po.. nebo to skončí jako obvykle >😁 U auťáku je to podobný, přijdeš k němu, vezmeš za kliku, otevřeš, posadíš se, seřídíš posaz a polohu volantu. Ten pak uchopíš oběma rukama jako při jízdě, přivřeš oči... no a máš jasno. :-!
GTI
>😁 :yes:
WinDiesel
V kontinentální Evropě, kde všichni stojí na pumpách napravo, je to, hlupáčk,u výhoda.
Snažíš se, ukrutně, co to dá, najít nějakou chybku na Mazdě 6, ale je to hochu jen jedna VELKÁ KŘEČ, když už pořád v nadpisech musíš používat ty kapitálky.
Ty musíš mít ve své osobní výbavě něco opravdu malého, že jsi tak fascinován velikostí toho a onoho, v nadpisech používáš jen KAPITÁLKY, centimetry navíc nebo chybějící s Tebou notně cloumají.
Jojo, něco s tebou hochu není v pořádku.
Možná by to chtělo vyšetření, už hodně přispěvatelů ti to tady doporučovalo.
LambaX
Ano, to je pravda. U pump to je s Mazdou jednodušší než se Škodulí. Není nad to jít proti proudu >😁 .
Vektor
Obíhat auto s tlustou čerpací hadicí je fakt výhoda >😁 >😁. Hlavně v období plískanic, kdy je auto imrvére špinavé. Doporučuji nejdřív zapojit mozkovnu, pokud je k dispozici - jistě, zmírnit slovník a pak ze sebe zkusit něco vytlačit. Myslím tím přes klávesnici, to abys mi jako dobře rozuměl. >😒]
Makovnik
Preco by si mal obiehat pri Mazde s hadicou, ked zaparkujes vpravo od stojana, kde to mas pod nosom?
Zapojit mozog, ak je dostupny, porozmyslat a potom vypotit trapnu reakciu.
Vektor
Tak za prvý - jsi tu na návštěvě, tak se chovej slušně. Pokud to nedovedeš, mazej na svoje .sk portály. A za druhý opravdu jsem si dosud nevšiml, že by většina městských pump byla oboustranná. Většinou se tedy najíždí zleva a tudíž hrdlo nádrže má být správně napravo. Je-li nalevo, no tak je to na D R A K A. Ale třeba to máte na východě jinak, co já vím, nejezdím tam.
idam.i
To bude tým,že mi tu tankujeme na normálnych pumpách.Nie na nejakých lacných socialistických pozostatkoch.
Som nevedel ,že tu mám vstup na podmienku.Čo ťa prudí,že mám pravdu ?Mal by si trochu vycestovať do sveta.Nech vidíš ako to tam frčí.
Makovnik
Po nulte, na navsteve si tu aj ty, tak si neotvaraj klapacku nespravnym smerom.
A na vychod ani nejazdi. S tak zakriplenym spravanim by si uz obsiahol.

A ked si si nevsimol, ze pumpy su najma obojstranne, neviem kde zijes, asi na Aljaske >😁 Alebo tiez tankujes do Bburaga. >😁
Vyzera to takto, mozno si spomenies [odkaz] 😉
_MT_
Jednostranných stojanů moc nevidím a když už, tak u malých stanic, povětšinou tedy na vesnici. U jedné takové častěji tankuji, když jsem v rodné zemi, a najíždí se tam zrovna zprava. 😉 Takže musím tahat hadici.
GTI
>😁 :yes:
Katikakus
Tak to zkus jeste jednou. A predtim, nez zacnes psat, zkus zapojit ten mozek sam. 8-s
Pacho69
BLABLABLA... bože, to jsou kecy majitelů škodovek... Počůral bych se smíchy, kdyby koncern třeba v novém passatu/superbu umístil víko nádrže vlevo. Najednou by z nevýhody byla super VWýhoda...
Obíhat auto s tlustou čerpací hadicí vidím borce s dírou napravo, co se jin nechce čekat na pro ně pohodlný stojan. Jinak auto obíhaj i bez hadice a to i u pro ně pohodlném stojanu, což je obzvláště v době plískanic obrovská výhoda...
GTI
Pokus se tu diskutovat na úrovni. Vím, že bys u toho sice musel stát na špičkách, no věř, že tvé nadávky tu nezajímají nikoho :no: :no: :no😒br />
Co se týká tíoho tradičního hnoje, cos tu nakydal, pak spíše než ty bláboly co tu píšeš, by ses měl zamyslet nad tím , proč výrobci ze zemí, kde se jezdí vpravo vyrábí auta s víkem vpravo a výrobci, kde se jezdí vlevo, vyrábí auta s víkem vlevo. 8-s >😒]

P.S. Nech si přeměřit jak intelekt tak své mužství, obojího máš na můj vkus evidentně podměrečně.
Pacho69
kydýš úplně stejně. víka vlevo má klidně mercedes, ford, PSA... No asi se budu muset znovu zajet podívat do Německa a Francie, kde se tam jezdí, jestli se od minulýho týdne něco nezměnilo...
grifith
Pokud tě trápí umístění víčka nádrže na řidičové straně, tak tomu se musím smát. Kde čerpáš? To tam máte 30cm hadici že si najíždíš tak, že neumíš sám vylézt? Nebo jsi vypasené 300kg prase že to nezvládneš ani s metrem a půl prostoru? Pak by se tvá výtka dala pochopit.
Ta sedačka ti nedá spát co? Opravdu si myslíš, že co je větší, to je lepší? Že jen na centimetru záleží? 😄
GTI
Čerpám plus mínus tam kde ty, takže pokud nesedíš na sedadle spolujezdce, měl bys o tom ledacos vědět. Díra nalevo je pro nás v Česku každotýdenní čerpací trauma.
KANKUNEN
Byl jsi už někdy na pumpě?
WinDiesel
Helé, kucíííííí, von už nasadil místo Voktávije Prasáta .....
Makovnik
Bburago netreba tankovat. Ale pocul, ze sa to robi..
idam.i
S tým tankovaním si to moc netrafil.Je možné ,že jazdiš perlou CiTyGo,ale keď pristavíš poriadný kombík ku stojanu ,víčkom oproti hadici,tak môžeš v pohode vystúpiť.Vieš prečo? Tankovací stojan je ďaleko za tebou. 😲
GTI
To sis evidentně poplet´s pumpou na vodu u vás na náměstí.
idam.i
:yes: :yes: umíš,choď do politiky.Mohol by si byť hovorca Vášho nového prezidenta. 😉
GTI
Podle tvé reakce bych soudil, že tys tam byl určitě, ale v doprovodu rodičů...
Marcelino
no ty kokso >😁 , tak pre mňa je práve nádrž zľava obrovská výhoda. Na pumpách je väčšinou voľno práve z pravej strany čerp.stojanu, takže nemusím stáť v rade za Oktávkami a Fábiami, ale hneď bez čakania tankujem. A vystúpiť z auta vedľa stojanu nemám najmenší problém a to mám 190cm.
Práveže nadávam, ak sa so služobnou Oktáviou ponáhľam, nechcem čakať v rade a tak musím tankovať s hadicou natiahnutou okolo auta - často býva problém s nedostatočnou dĺžkou hadice...
A černobílou grafiku taktiež považujem skôr za výhodu - mám takú aj v oktávke, rovnako aj displej rádia je ciernobiely - je to super čitatelné a hlavne to večer neťahá oči ako tie supermoderné farebné displeje, ktoré nechápem prečo mávajú grafiku silne svietiacu "na modro". Všeobecne je aj modré podsvietenie paluboviek jedno z najhorších pre oči :no: a všade to výrobcovia pchajú :no😒br />
a ako som už písal vyššie - v AutoBilde namerali M6 sedáky vpredu /vzadu 49/52 ...takže nevidím problém - hneď ako budem mať príležitosť si určite novú M6 (ale aj Oktáviu III) pôjdem vyskúšať :-!
GTI
Spíše než tu plodit bláboly co tu píšeš, by ses měl zamyslet nad tím , proč výrobci ze zemí, kde se jezdí vpravo vyrábí auta s víkem vpravo a výrobci, kde se jezdí vlevo, vyrábí auta s víkem vlevo 8-s >😁
idam.i
Jéžiši,ty si fakt zacyklovaný !
Marcelino
Nad tým sa rozhodne netreba zamýšlať. Mám doma auto s nádržou vľavo a všetky služobné máme naopak s nádržou vpravo - takže môžem porovnávať. Doteraz som do svojho natankoval cca 8200 litrov benzínu a do služobných tak 7000 litrov benzínu a cca 2500 litrov nafty a jednoznačne môžem povedať, že nádrž na vľavo je pre mňa výhodou. :yes:
Makovnik
A preco sa v statoch, kde sa jazdi VPRAVO, robia OBOJSTRANNE pumpy? Ty 'Ynteligent?' Nemali by byt aj pumpy iba jednostranne? >😁
_MT_
Větší hustota, jinak by museli dělat úzké uličky. Také se předpokládá, že lidi nebudou líní a budou schopni natankovat z druhé strany. Většinou to není problém. Nevýhoda je, že pak parkuješ celkem blízko stojanu, protože hadice nejsou zrovna nejdelší.

Hlavně asi jde o to, že se dělají vozy s víčky na obou stranách, i v Evropě. Byť v ČR bude asi jezdit více těch s víčkem na pravé straně.
Pacho69
Jediné "plus" je pokud doléváš palivo z kanystru na nepřehledné silnici... NeVWýhoda je jen to, co máš v kebuli...
pk1777
jakoze kdyz si zastavim vickem ke stojanu, tak musim obejit cele auto, abych si do nadrze mohl dat pistoli? no to je kazdopadne vyhra. A kdyz se pak budu vracet pro penezenku a nechci otravovat spolujezdce, tak to musim obejit znovu? A jeste u toho musim koukat, aby mi nejakej ... s japoncem neprejel nohy, kdyz tam tak poletuju. Asi si to necham predelat, paac todle chci! :yes:
GTI
Zytečně se tu ztrapňuješ, ozvi se, až načerpáš tak desetitisící litr. Tenhle tvůj plakátovej amok je tu leda k smíchu :-!
parafin
Na europskych cestach jazdia miliony japonskych aut a vsetky maju viecka vlavo a bez problemov tankuju. doteraz som mal vzdy dojem, ze tie japonske to maju lepsie (aj ja mam také), lebo nemusím pri tankovaní obchádzať celé auto, ale vystúpim a rovno tankujem. Dnes som sa tu dozvedel, ze existuju ludia, ktorým lepsie vyhovuje viecko na pravej strane a dokonca to povazuju za nevyhodu japonskych aut, ze ho maju na lavej. poucna diskusia. poučila ma o tom, že blbcov ako ty, je viac.
LambaX
Zajímavé, že to, co jsem u Mazdy bral jako naprostou výhodu oproti škodovce (tankování vlevo), tak někteří dokáží vyložit tak, že je to vlastně špatně. Popravdě řečeno, když jsem zjistil, že s novou Mazdou nebudu muset hloupě postávat u stojanů napravo, a koukat jak levé jsou prázdné, popř. se trápit přetahováním hadice přes celé auto a doufat, že to dosáhne až k otvoru nádrže, tak mne to neskutečně potěšilo. Že toto někdo bude brát jako negativum, by mne ani ve snu nenapadlo. Ostatně, pokud si někdo na benzínce potřebuje během čekání odpočinout, pak není nic jednoduššího, než natankovat bez čekání, a pak auto odstavit na parkovišti.

Mne by fakt zajímalo, kolik z těch, co vlastní jak Mazdu, tak Škodovku, budou uvažovat takto zvláštně, jako někteří. Osobně mám důvodné podezření, že skutečný problémem GTI a jemu podobných vězí úplně někde jinde, než že by měli obě auta a mohli tak porovnávat - třeba právě proces tankování, kde je úplně jedno zda máme OIII, nebo jinou Š >😁 .
pk1777
my jsme presli od argumentu k urazkam? nevim co je to plakatovej amok, mozna bych to potreboval dodefinovat, je to prece jen nejaka doba, co jsem lepil plakaty. ale prijde mi, ze vis, co cem mluvis...
Pacho69
plakátový amok je tvoje chyba roku.
Marcelino
pk1777 - :yes: >😁 výborné zhrnutie "výhod" pravostrannej nádrže :yes: dávno som sa tak schuti nezasmial :yes:
jozephko
Nejako mi nedochádza nevhodnosť umiestnenia viečka nádrže. Mám staršiu šestku a to,že sa nachádza na strane vodiča, je super. Nemusím obchádzať celé auto. A potom to má ešte jednu výhodu. Väčšina áut má otváranie nádrže na pravej strane, takže na pumpách spravidla menej čakám.
Takže mohol by si mi vysvetliť, prečo je to viečko nevhodne umiestnené?
Ham.
Bych to zas tak nehrotil
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Pacho69
Přidám C4 Picasso a Grand Picasso, Peugeot 5008
Emel
Tohle je docela křeč. Víčko vlevo není žádná tragédie, osobně to považuju za výhodu vzhledem k menší zaplněnosti "levých" stojanů. Normálně si zajedu metr od stojanu, vystoupím, natankuju... žádný problém. Maximálně to může zaskočit někoho, kdo tím autem pravidelně nejezdí a automaticky předpokládá nádrž vpravo.
frite
GTI, jsi ochotný přijmout argument od někoho kdo má zkušenosti s oběma přístupy k umístění víka nádrže? Pokud ano, tak tedy😒br /> Mám nyní Octavii 2, předtím jsem měl Toyotu Corollu (s umístěním víčka vlevo) a kdyby mě octavia dala vybrat, beru si všemi deseti umístění zase vlevo. zrovna z toho důvodu ktery tu zazněl - na pumpě kde je přehršel evropských /u nás hlavně koncenrnových aut/ stojí všichni kvůli svému konfortu ke stojanu pravým bokem, takže druhá strana stojanů je volná. Takže buď čekáš až se ti uvolní místo, nebo jedeš na druhou stranu, kde stejně vystupuješ směrem ke stojanu, vezměš pistoli, vyroluješ hadici na doraz a přetahuješ ji přes auto. Velice pohodlné... to není útok na koncern, ale prostá zkušenost... ;-\ Měj se.
Pacho69
No možná GTI, kdybys koukal, tak zjistíš, že nejen japonec mívá víko nádrže na levé straně. To co píšeš je kravina. Jinak víko vevo má i výhody - na stojanech u pumpy je u nich víc volno, nemusíš obcházet auto při tankování... To co píšeš jsou jen prudičský kecy u dnešních čerpacích stanic naprosto bez významu...
majk162
Tak já taky přihodím něco z řidičské praxe.
Jedu takhle evropskou károu a potřebuji doplnit žrádlo pro koníky. Zajedu na pole ke krásně proschnutému senu. Trochu ho naberu do travnice a pověsím do PROSTŘED na oje, aby koně měli co žrát. Jak tak v poklidu jdou a ukusují seno z travnice, já zatím nahazuji na korbu, abych řádně prodloužil akční rádius svého povozu :-! Až mám palivo doplněno, nasednu na svůj středně třídní 50cm kozlík pěkně DOPROSTŘED a vydám se dál závratnou rychlostí 12km/h a kochám se krajinou. Po cestě potkám čerpací stanici. Dobré znamení pro mne! 😄 Nejprve ale vezmu vědro, naplním na haj.... záchodě vodou a pověsím opět do PROSTŘED na oje, aby mi ty vraníci cestou nezdechli žízní 😉 Posléze zrychleným krokem odcházím na haj... záchod, zanechat něco ze sebe :-! Vracím se notně odlehčen (tak jak je dnes v módě) 😉 >😒] do občerstvovacího ráje zdejšího ropného zařízení. V jedné lednici popadnu řádně uleželou (tak jak mají být správně uleželé tvarůžky) :-! 5 denní bagetu :-! Z druhé lednice popadnu 3 lahváče, u kávomatu si dám POCTIVÉ presso (zaručeně pravé ITALSKÉ) a spokojený nastupuji na svou super spolehlivou káru a usedám na svůj středně třídní 50cm kozlík pěkně DOPROSTŘED, ponoukám své oře opratěmi z nejkvalitnější kůže, jež ty koňské hřbety jenom hladí, a vyrážíme. Otáčím se a kynu na pozdrav sličné leč mírně nasupené dívčině a shledávám na zemi dvě krásné voňavé hromádky. Uprostřed mezi nimi trochu vybryndané vody z kbelíku které tu mé ušlechtilé oře zanechali. Jakoby to byla symbolika, co si o tankování vpravo, či vlevo myslí :-! >😒]
LambaX
Na test jsem byl docela zvědavý a budu se těšit na další detailnější článek o zkušenostech s novou Mazdou, neboť dnes zde byla opravdu patrná jistá neznalost a nezkušenost s autem - např. to zamykání zadního kufru, které já naopak hodnotím jako velké plus (a ruční brzda vše vyřeší, jak tu mnozí psali 😄 ).

Jsem rád, že článek nakonec vyzněl docela pozitivně a závěrečné hodnocení víceméně odpovídá mé zkušenosti, třebaže jezdím benzín v manuálu. Pár poznámek😒br />
//systém i-stop odmítá pracovat a motor se na semaforech nezastaví.

=> Tady opravdu systém vyhodnocuje, zda je pro něj výhodné motor vypnout nebo ne. Sám vím, že mi někdy zafunguje i na krátké pětikilometrové jízdě, když se motor sotva stihne zahřát, a jindy musím třeba hodit klímu do automatu, kdy je úspornější, a hned se to chytne. Zrovna dnes mi ale i-Stop nezabral nikdy, a to bylo nad nulou. Celkem tam mám myslím 9 minut od posledního nulování, takže to opravdu funguje. A když vidím na fotkách propojené notebooky s USB, či co tam páni redaktoři vše dělali a zkoušeli, pak je možné, že odběr byl fakt velký a i-Stop motor nevyplo právě z těchto důvodů. Věřím, že delší test ukáže více. Sám to také nemám zcela vyzkoušené, ale vím, že funguje 😄 .

Vzadu je místa celkem dost, ale je pravda, že jezdím dost rozvalený, a pak je to tak akorát, bez té rezervy na nohy vzadu, co ukazuje fotka. No, ale co by se dalo čekat, když za sebou sedí dva lidé výšky v průměru téměř 190 cm 😄 . Vpředu se sedí naprosto skvěle.

// Mazda na 19tkách vypadá hezky, ale velká kola jsou z pohledu kvality zbytečným luxusem.

17tky jsou naprosto v pohodě, ale na 19tky se obecně stížnosti snášejí, takže kdo bych do nich chtěl jít, určitě by to měl pořádně vyzkoušet.

Dále tu byla v článku kritika uložných prostor ve dveřích či palubní desce a pochvala sa velký rejd. Nyní to z článku nějak vymizelo, nicméně právě s tímto bych souhlasil. Auto se jeví na svou velikost jako velmi dobře manipulovatelné a dá se otočit na poměrně malém prostoru. Naopak relativně mrňavé odkládací prostory (a to i ve srovnání se škodovkou v nižší třídě - Fabia) jsou asi tak jedinou reálnou věcí, které bych nové Mazdě vytknul. Nicméně rozhodně to není důvod jít kvůli tomu ke konkurenci.
Aleš Jungmann (Auto.cz)
To nám vypadlo omylem při editaci, doplníme!
vosovčelák
tlačítko od nádrže špatně, nějakej displej špatně, místo sedadel thonetky ... prostě to nevyvážej ani nejlepší motory, nejlepší podvozek, nejlepší dizajn a nejlepší spolehlivost široko daleko ... to tlačítko a ten displej a ty thonetky mazdu totálně pohřbily ... jen pro plakáty ... chytří kupují oktávii tři 1,2Tsi za 750.000!!! >😁
jozephko
Mne sa to náhodou zdá veľmi praktické. Hlavne vo veľkých mestách sa nemôže stať, že na križovatke mi niekto otvorí kufor a zoberie mi rýchlo odtiaľ napr. notebook. Tých pár sekúnd, ktoré občas stratím pri otváraní kufra, mi bohato vynahradí zvýšená bezpečnosť. Viem, môžem si auto zamknúť aj zvnútra, ale koho to napadne?
Zaujímal by ma však jeden detail. Keď sa na križovatke automaticky vypne motor, odomkne sa aj kufor? Alebo ten sa odomkne, až keď otočím kľúčikom v zapaľovaní a tak vypnem motor? Lebo nie je vypnutie motora ako vypnutie motora.
Pacho69
Ono tedy dnes je celkem běžnou výbavou, že se ti auto při rozjetí zamkne, aby ti někdo otevřel kufr, musíš odemnknout nebo otevřít dveře zevnitř. To že nejde odemknout je kufr je jen "modifikace". Podobné je to snad u všech japonců, někde je to třeba na tlačítko u řidiče...
_MT_
Co neotevřel kufr, hlavně, aby tě nechytl za flígr, nevyhodil ven a neodjel. Popřípadě nenastoupili do auta a nevykopali tě ven. Já třeba vozím tašku s počítačem na sedadle, takže je vidět a někoho by mohlo napadnout otevřít dveře a sebrat ji. Automatické zamykání při rozjezdu mají dnes snad všechna větší auta (je to výmysl starý snad 15 let), u menších, pokud to nemají, si na to pamatuji a automaticky auto zamykám ještě před rozjezdem.
_MT_
On jde otevřít, jen musíš zatáhnout ruční brzdu. Takže pokud máš ve zvyku na křižovatkách používat ruční, jako že někteří to dělají, tak se ti do kufru stejně dostane. U aut s elektronickou parkovací brzdou s automatickou aktivací by takový přístup nefungoval. Zamykání při rozjezdu a odemykání při nehodě mám radši.
Ada je zase tady
Když vynecháme design, jehož vnímání je subjektivní záležitostí (mně se tahle Mazda nelíbí, je příliš "fluidně asijská") zůstávají věci podstatné😒br />
a) je možno objednat tento vůz ve variantě 4x4?
b) je možno objednat tento vůz ve variantě se zvýšenou světlou výškou?
c) vznikne po složení zadních sedadel zcela rovná ložná plocha?

Ne? Tak o čem se tady diskutuje? Passat, nebo Octavia mají zase několik km náskok :yes:
Makovnik
Da sa na Passata a Oktavku objednat naves, postel a pneumaticke sedadlo?

Ne? Tak o com to je? Scania vedie, ma statisice km naskok... :yes:
igorvrazic
Pan Dr Senil Neplodny...tu jeden odkaz pre vas...no a oni su milovími krokmi ale pozadu...pretoze pouzivaju staru techniku prebalenu v tescu novým datumom výroby.

[odkaz]

[odkaz]
idam.i
Jéžiši,kolko ešte takýchto tu chodí otravovať diskutujúcich ? :no:
nikotin
a) je mozno objednat CX5 jestli tak nutne potrebuji 4x4
b) je mozno objednat CX5 jestli tak nutne potrebuji svetlou vysku a nebo nejaky offroad a matm to i s redukci.To zas nema O3
c) vznikne viz.odkaz [odkaz]
igorvrazic
srčte si ten low end s logom skody a kufrom jak Dacia Logan s cenovkou strednej triedy...niekam...hlboko do analov...hlavne ked tu mame novu 6ku! :-!
Katikakus
Koukam, ze mistni sasula uz zalozil 4 vlakna. Pro mazdu by to melo byt dobre znameni.
Jedna ze zakladnich pravd diskusi na auto.cz totiz rika, ze cim lepsi nekoncernove auto, tim vic ten sasek vyskakuje jako zalud z predkozky aby pomluvil co se da - viz vicko nadrze... >😁
GTI
V době čekání na test shrňme dosavadní zjištění. Samozřejmě se nedalo čekat, že nová mazda bude nějakým majstrštykem, je to běžný reprezentant středního mainstreamu, bez prémiových ambicí, o tom žádná. Přesto je potřeba si napsat, že některá zjištění jsou zásadnějšího charakteru, jiná zase bolístkou s níž se sice dá žít, ale budeš si holt kousat rty co týden u čerpačky.

Tedy k zásadnější výhradě lze jistě přiřadit zjištění testérů, že přední sedák mazdy je 47 centimetrů, pravděpodobně se jedná o minimalistický rekord třídy. V tomhle to mazdě natírá nejen Octavia, nýbrž i Fabia a kupodivu i citigo. Neuvěřitelné.

Jisté menší rozpaky sklidila navigace, no tohle je k diskusi, v článku byly rozpaky vyvažované nízkou cenou navigace, no tohle je tedy tak nějak argument podivný. Je to sice levné, ale tím se snad mohu jako uživatel těžko konejšit...

Míra technologické vyspělosti pouze černobílé grafiky palubního počítače u produktu (ausgerechnet) z Japonska zamrzí. A zamrzí i to, že i když je to sice vozidlo originálně konstruované pro levostranné řízení, že holt v krajinách, kde se jezdí vpravo musí sebou šofér vláčet prokletí nemotorného čerpání paliva. Ale buďmě spravedliví, u Jaguaru tohle též respektujeme, byť by samozřejmě přepólované umístění víčka potěšilo jistě každého majitele, je to však daň nejednotného světového provozu.

Z hlediska uživatele bych pardonoval grafiku palubního počítače, přeci jenom je to běžný střední mainstream, navíc bez ambice po vrcholu třídy. Co bych ovšem velmi bedlivě zkoumal, to je sedadlo vpředu, funkčnost navigace a v neposlední řadě i uživatelkou přívětivost způsobu čerpání paliva. Ztížení čerpání je to evidentní, jde jen o to, zda tohle budeš tolerovat.

Uvidíme tedy, jak dopadne test. Už předem píši, že to co (tradičně) mazda sklidí v plusu za agilitu jízdy, ztrácí zásadně na designu, který tedy zejména u variace kombi je v zadních pasážích snad až designově... museální. Popravdě tu neuvěřitelnou zatěžkanost, baroknost zádě od mazdy nechápu.

Tedy prvotní dojem je zřejmý - snaha by byla, výrazově jsme v Evropě však dál, mnohem dál. Nenabudí nijak výrazně ani technika, o sofistikovaném pohonu 4x4 ani vidu, snad tedy alespoň bezpečnostní prvky budou na výši doby.

Na střed třídního pole to snad stačit bude. S odřenejma... předníma blatníkama 😉

P.S. Neví někdo jestli má šestka elektrické ovládání víka kufru jako nová Octavia?
Makovnik
Klames.
mokrysen
Pět příspěvků za den. >😁 Ta Mazda tě musí strašit i ve snu.
Pacho69
bože bože. I ty máš ztížené čerpání... kyslíku do mozku. Napsat takovou ko.otinu hned do několika odstavců jako nevýhodu auta , to nedokáže ani VaVWerka...

Sezení, toť zase otázka idividuální, a chápu, že pro XXXL do šířky to je jistě konkurenčně limitující hlavně na německém trhu.

O funkčnosti navigace s displayem u kolen v některých koncernech se dá polemizovat úplně stejně... Mě osobně navigace v autech stále neimponují. Aktualizace mizená nebo komplikovaná, v každám autě se sživat s jinou navigací... A ´do garmina to má hodně daleko... (viz test octavie III - a odbočte vlevo....)
_Teddy_
1. sedak: vyskusal som si obe (sedan aj kombik), a mne naprosto vyhovoval. Urcite lepsi ako v sucasnej generacii. A to mam pri mojej vyske dost dlhe haksne...

2. navigacia: to je mi naprosto fuk, pretoze a) vstavana navi stoji obvykle priserne vela (cest vynimkam a'la mazda), a b) vacsinou su updaty map maximalne rok zdarma, potom treba zas platit. Osobne pouzivam smartfon/tablet.

3. u grafiky palubneho pocitaca mi nejde o farbicky (napokon, nechcem na nej pozerat filmy), ale o kontrast a viditelnost. V tomto smere mi ten display uplne vyhovuje.

4. hrdlo nadrze na lavej strane: jazdim sluzobnymi autami ktore maju hrdlo nalavo, a moje vlastne auto ma hrdlo napravo. Okamzite (aj za priplatok) by som bral presunutie hrdla nadrze na mojom aute na lavu stranu! Ako uz bolo spomenute, prava strana stojanov je obvykle volna, a navyse nemusim obiehat auto dookola. Vystupim, spravim dva kroky, a tankujem.
parafin
Shrňme😒br /> - viecko nadrže - si totálny magor, ako uz tu napisali mnohi. toto netreba dalej ani rozvadzat
- dlzka sedaka - v autotipe (DE) namerali mazde 49 cm. Pre porovnanie - mondeo 51, i40 49, laguna 47, insignia 49, avensis 50. tester tu ohodnotil sedenie ako pohodlne, takze o nejakom plus/minus 1 cm sa bude baviť iba ***.
- navigacia - je to tom-tom, ma aktualizáciu online, aktuálne dopravné obmedzenia a pod. display je dotykovy a okrem toho otočný ovládač dole. mazda skopirovala to najlepšie, co v europe bezi. nevidim problem. Kto chce lepsiu navi, ma na vyber rôzne dobre appky na iphone
- dizajn je subjektívny a môžeš si o objektívnej kvalite písať čo chceš, aj tak tým len utvrdzuješ svoje postavenie miestneho ***a...
- v strednej tirede je to momentálne etalón. Jazdne vlastnosti špičkové, motory o x-rokov vpredu oproti konkurencii
tieskať novému passatu, ktorý ešte nikto netuší, kedy vlastne príde, a ako bude vyzerať... odvaha (slušne povedané)
_Teddy_
Netreba byt ani prorokom aby clovek mohol dost dobre odhadnut, ako bude novy Passat vyzerat: Ako je uz u VW zvykom, ziadna velka revolucia dizajnu sa konat nebude. Staci dobra fotka sucasneho, prasknut na to 5% morphing vo Photoshope, a mas +/- novy Passat! 😄
majk162
Teď mi řekni ty víčko, přepóluje VW golf či passat, na trzích s pravostranným řízením víčko nádrže!!! 8-s Nepřepóluje!!! [odkaz] [odkaz] A jak je tam úspěšný! To je ale v pořádku! Jak se ale jedná o kohokoli jiného, už hledáš nedostatky, které nejsou! Tak nemel kraviny a nehledej mouchy v nepodstatných věcech. Podstatná je spolehlivost, ale s tou měl vw poslední dobou nějaké problémy, že? 8-s
Pajinevek
jj....mazda nádherná..řekl bych, že nemá vadu (apsoň z mého pohledu).
ale nutno říct, že majitelé Oktavek se budou smát lidem, kteří si mazdu pořídí z hlediska ceny servisu. To je vážně hrůza. Pro srovnání
Brzdové destičky - mazda 5200 Kč oktavka 2100 Kč
Přední nárazník - mazda 13 000 Kč oktavka 5100 Kč

a takto můžu pokracovat krásně dál. 😄
Pacho69
no tedy nevím odkud "čerpáš" ceny, ale přední destičky stejného výrobce (třeba FERODO) se na vozy z této tříd příliš neliší (tak maximálně v tom, je-li jejich součástí senzor opotřebení). Jestli trochu neprovnáváš hrušky a jablka. Značkový servis japonců je možná malinko dražší, než koncern, ale dvojnásobek - to je k smíchu.
_Teddy_
Ten predny naraznik mozem potvrdit (aspon co sa tyka ceny pre sucasnu mazdu6). Kolega ho nedavno menil, aj s pracou cvakal ~800€. Navyse je to pekne "blato" (asi ako na vacsine sucasnych aut). Vraj len trafil macku, ani nesiel rychlo, a ten plast sa poriadne dolamal. No jo, casy oceloveho pochromovaneho narazniku na skode 120L su uz davno prec...
Pajinevek
Hruška a jablka...hm 😄
no je to realita..zkus si zjistit realné ceny.
Samo neznačkový servis je levnější, ale díly (pokud jsou originální) jsou stejné. Ona mazda přímo servisní hodinu drahou nemá cca 600 Kč bez dph, ale díly ano.
Mirec38
a na tu octu sa diely asi v obchode ani nekupuju, na bazaroch je toho plno, kedze je to tak rozsirene auto. Drzi si relativne cenu aj preto, ze sa da " lacno " servisovat
Pacho69
na Mazdu si můžeš objednat na e-bay díly za pár šupů. I s doparvou tě to leckdy přijde levněji než funglovka z škodováckýho vrakáče. A bude to třeba novej origoš. Ale to přeci nesouvisí. I asijské vozy mají k dispozici neoriginální díly za jiné ceny. A servis není dražší než Škoda. Ač stížnosti na předražený servis korejců tedy slýchávám... Ale zkušenost nemám...
briza
... a oblibenost u zlodeju vzhledem k poptavce po nahradnich dilech "z bazaru".
Pacho69
No mě na tento argument kdosi poradil garáž. Ani ta však nepomáhá. Ano bohužel i toto je argument, že se milá oktávka buď nedočká servisu (nebo třeba někde na ukrajině) a nebo poslouží jako zdroj náhradních dílů... Popřípadně budeš bbrzy nějaký potřebovat, až ti zmiží airbag/navigace/celá palubka či cokoliv jiného. Je to smutné, leč realita 😒 .
igorvrazic
no ved posudte,kto to meria? 😉 :-!

[odkaz]
Makovnik
Aky tu byva obycaj, ked klaun vari z vody a ostatni tomu do bezvedomia tlieskaju.
Vraj jediny s najlepsim a najoriginalnejsim humorom, ktory pochopia vraj len vyvoleni (rozumej - ritolezi).
Humor postaveny na vlastnej blbosti a nevedomosti je uboha komedia z ustavu choromyselnych.

Tak teda vidme - magazin Auto Motor und Sport nameral dlzku sedakov M6 vpredu 52cm: [odkaz]
Miestni borci A:CZ pouzivaju nejaky vikingsky meter s predlzenou stupnicou.

Takze O3 so sedakmi 48cm dlhymi [odkaz] sa na strednu triedu nedocahuje ani v tomto. Dalse zbozne prianie.

Ak chces vidiet, ako sa tvori ukazkovy garazovy "plakátní svět" konzumenta s nizkym moralnym a informacnym vedomim a ako sa olizuju plagaty, nech ti je jasne:
" GTI 26.02. 18:05
AKTUALIZOVÁNO V 18:05
Člověče ten sedák je vážně nějakej krátkej [odkaz] "

Teraz sa zleti zbor primitivov a zacne sa vysvetlovanie, ze ono to ani nebola pravda, iba dalsi for.
jossalito
Zkus příště srovnat míry naměřené stejným měřičem. Abys tu pak nebyl (i když ty jseš a rád) za tupana. >😁 :yes:
Makovnik
Opat si nepochopil :-!
igorvrazic
ked ma hlavu pichnutu v cudzom zadku...sa ine ani neda cakat...
jossalito
Copak, taky bys chtěl, aby se za tebe někdo postavil? Ale víš jak je to těžký se postavit za prostomyslného. Jak by pak člověk vypadal, co? >😁
igorvrazic
Naco by sa za mna niekto mal postavit? Nepotrebujem,aby sa mi zozadu niekto strkal do zadku...niekto podobný tebe... :-!
jossalito
Za ty tvoje zmatlaniny, co zde produkuješ, se musíš stydět pouze ty sám, nikdo jiný na to nemá žaludek. >😁 :no😒br />
Jsi k zblití.
igorvrazic
jasne anále! :-!
jossalito
Jasně, jedinej, kdo tu vše chápe, jsi ty.

Ten, který umí číst, ale doposavaď se nanaučil chápat psanej text.

Ale neboj se, nejsi v tom sám, pro mne jsou skripta kvatový fyziky taky slovenská vesnice. :-!
holden_holden
ze ty olizovaci GTIho rekta pribehnes vzdy jako jeho mopslik. nebo si zasunutej v jeho konecniku ze si hned tak po ruce?
jossalito
Tak určitě, taky tě sejří, že tě tu nikdo nerespektuje? Se nediv, když tys, ve svých dvou větách, udělal 4 hrubé chyby.

Tos mne dojal! K slzám. Smíchu. Co ty musíš být za člověka, abslolvent pomocný školy, který se nanaučil ani svůj mateřský jazyk. >😁 :no:
esenbe
... čím víc vám s GTI,White Labelem docházejí argumenty o to více napadáte, urážíte a zesměšňujete ostatní diskutéry a nebo je chytáte za slovo. Díky tomu co předvádíte u mazdy 6 je mi absolutně jasný jak vám to auto nedá spát.
jossalito
Blbost, že nesouhlasím s tvým pubertálním pohledem na svět, neznačí, že někoho napadám. Jen se prostě divím, jak někdo může vyrukovat na světlo boží s takovým infantilním názorem.
Nic víc.
Až dospěješ, pochopíš to. Neb se ti názory kapku, změní. No, kapku, většinou se obrátí o 180°. 😉

PS: A Mazda, ta je mi vcelku jedno, je to dle mého nejpovedenější japonský střednětřídní vůz, ale na evropskou prémii, která mne oslovuje, nemá. V ničem. 😉
esenbe
Takže hoši schválně pozměňují informace jo ? To je celkem prasárna .... Zajímalo by mě jak se k tomu vyjádří redakce ...

for jossalito: Délka sedáku je stejná u kteréhokoliv řidiče. Tento rozměr se nemění !!
jossalito
Znova pro natvrdlé: Délku sedáku měřili jak u Octavie, tak u Mazdy ti samí. Dá se předpokládat, že použili stejné měřidlo i stejnou metodu.
Že vyhrála Octavie, to je především vaše schíza. :-!
Makovnik
Totalna blbost, len dement tomu moze verit.