Novinky
Projekt Volkswagen dostal zelenou před 75 lety, v továrním muzeu Porsche proběhne výstava
27 komentářů
V Kopřivnici se v sobotu 20.června koná sraz veteránů [odkaz]
Vážená redakce, k 5 fotkám by snad nebyl problém připojit popisky.
Zřejmě to neumožńuje struktura webu - už jsem se na to ptal v souvislosti s autofun.cz, ale odpověď jsem bohužel nedostal. Takže pro pořádek - v ikoně je Volkswagen Typ 60 ročníku 1939, první fotka pod článkem je z roku 1958 a jsou na ní třistapadesátšestka a Brouk (😄, druhá je dle archivu Porsche z roku 1940 a je na ní kromě pana Porscheho jeden z prototypů Brouka, dle mého názoru se jedná o jeho osobní VW 38, který je zmíněn na konci článku. Třetí fotka je VW 30 z roku 1937, na tvrté je prototyp V3 a na páté pro změnu kabriolet V2, oba roku výroby 1936.
"první fotka pod článkem je z roku 1958 a jsou na ní třistapadesátšestka a Brouk"
nevíš o tomto obrázku víc? je na něm ferry porsche a tryskáč pan am, auta mají značky new yorku, co je k ale fotce napsáno v tvém zdroji?
díky
nevíš o tomto obrázku víc? je na něm ferry porsche a tryskáč pan am, auta mají značky new yorku, co je k ale fotce napsáno v tvém zdroji?
díky
To, že je na fotce Ferry Porsche, jsi poznal správně 😄 Ovšem Porsche u popisu fotky žádné další informace neuvádí. Pro jistotu kopíruji popis přímo z press archivu - 1958: Ferry Porsche with the Porsche construction Type 356 and Type 60 (Volkswagen). Porsche samozřejmě uvádí Brouka pod původním názvem Porsche Typ 60, což byl již sériový brouk. Aby v tom byl ovšem jo hokej, tak třeba i prototypy V1, V2 a V3 jsou nazývány Porsche Typ 60 V1... atd. Ale v článku jsem se striktně držel tiskové zprávy Porsche a omáčku dodal jen lehkou (Zundapp, NSU a další nedůležité detaily 😄)
tuček byl legenda, snad nikdo neměl za bolševika takový archív jako on a narozdíl od jiných se většinou ani nemýlil, což jsme tenkrát ale nemohli posoudit