Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Toyota RAV4 čtvrté generace: První jízdní dojmy

Čtvrtá generace Toyoty RAV4 v sobě nese rukopis Akia Toyody. Šéf největší automobilky světa rád závodí a nová „ravka“ je překvapivě jezdivé, poctivé a festovní SUV.
Zpět na článek
4. 3. 2013 21:01
Avatar - roman.rs
4. 3. 2013 08:57
Rav dobrý, ale.....
Toyota je bezesporu kvalitní auto, nicméně bych vyprášil dizajnové oodělení Toyoty, tam strácí na konkurenci nejvíce. Předek ještě jakštakš ujde, zadek je úděsnej, ty nafouklý lampy přečuhující ven jsou jedním slovem hnus hnusnej. :no:
Přístrojová deska je rovná jak prkno, navíc vůbec nelícuje v přechodu s dveřními prolisy. :no:
Rozbalit vlákno
2
4. 3. 2013 09:02
Re: Rav dobrý, ale.....
Me se zepredu celkem libi, zadek me taky nerusi, co se mi ale nelibi je vnitrek, coz je pro me, jako ridice, co to stale ma na ocich, neakceptovatelne. Ale mozna za to muzou fotky a v realu to bude lepsi. Pujdu se na ni kouknout.
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2013 09:04
Re: Rav dobrý, ale.....
zaujimave ze v yarise aj aurise sa mi ten dizajn vonkajsi paci a aj dizajn interieru mi tam akosi pasuje ale RAVka je zvonku zj zvnutra akasi rozharana kostrbata .... interier v RAVke aspon na fotkach mi pride taky nebytelny a nezaujimavy.... ale urcite to chce vidiet a skusit nazivo osobne... fotky mozu klamat.... ale rozhodne interier outlandera ma na foto zaujal viac a podobne aj CRV..... urcite bude RAVka uspesne auto.... o jej kvalite a celkovych kvalitach nik nepochybuje a urcite sa mnohym pacit bude :yes: ale ja osobne som trosku sklamany jej dizajnom aj interierom .... ale nazivo mozno by som zmenil nazor uvidime ;-)
Avatar - KANKUNEN
4. 3. 2013 09:24
Srovnání s CX5
Mazda nekombinuje v interiéru kulaté a hranaté výdechy. Mazdá nemá násilné hrany v rozích karoserie a nárazníků. Jakýkoliv motor a převodovka je lepší v Mazdě a náskok automatu je úplně drtivý.
Rozbalit vlákno
5
Avatar - roman.rs
4. 3. 2013 10:19
Re: Srovnání s CX5
Souhlas :yes:
4. 3. 2013 10:56
Re: Srovnání s CX5
Úplne súhlasím z vlastnej skúsenosti ,moja mazda CX-5 je v porovnaní s touto RAV-kou o triedu lepšia .Toyota ma sklamala, takže nebanujem :-) :-)
4. 3. 2013 12:53
Re: Srovnání s CX5
Ako vies? Uz si v tejto novej RAV4 sedel?
4. 3. 2013 11:23
Re: Srovnání s CX5
mna zarazilo, ze nova ravka je tazsia ako ta predosla
dieslove verzie trpeli nedotacavostou, ale oni s tym vela neurobili ani teraz
chcelo by to porovnanie 4x4 pohonov niekde na zasnezenom prostredi, zobrat tiguan, rav4, cx5 a napr. kiu a ukazat co ktory ten pohon dokaze
pohnut sa z parkoviska a hlavne pri vyssich rychlostiach ako drzi v zakrutach
5. 3. 2013 00:14
Re: Srovnání s CX5
Mazdu má žena a je to opravdu velice příjemné auto. Automat řadí rychle, hladce a logicky. Motorizace je 2,2 D. Co se mi nelíbí - navigace. Složité ovládání, párování telefonu přes BT je nějak pomalé. Automatické světlomety někdy zmatkují. Jinak jde z mého pohledu o dokonalé auto ve své třídě.
4. 3. 2013 18:00
Osobní zkušenost
Vzhledem k relativně krátkýmu rozestupu testování CX5 a RAV4 se srovnatelnými naftovými motorizacemi dávám krátkej sumář...
Vnější vzhled je subjektivní, ale RAV naživo vypadá líp než na fotkách, nabízí větší množství barev, ale základní tvary CX5 jsou obecně líbivější. Vnitřní prostor nabízí přesvědčivější bez pardonu Toyota, navíc nabízí komfort v podobě elektrickjýho zadního víka a to se počítá. Komfort sedadel vpředu je srovnatelnej a přes možná na snímcích lepší palubní desku Mazdy je interiér Toyoty příjemnější na dotek a působí kvalitněji. Lepší je zapracování displeje infotainmentu do palubní desky, líbí se mi ovladače klimy, lexusní je volant. Oba vozy nemají výdechy klimy vzadu, což je těžko omluvitelný...
Jízdní vlastnosti jsou v běžných situacích srovnatelný a komfort obou i na velkých kolech je slušnej...
Motor 2,2 Mazdy je kultivovanější (až tak, že bych benzín kvůli ne o moc větší jemnosti nevzal), tišší a i ve 150-ti koňový verzi působí silnějším dojmem. Oba vozy jsem jel v manuálu, ten v CX5 je o drobítek přesnější, ale oba jsou velmi precizní.
Tak a teď babo raď...obě auta patří na špičku svojí třídu...to bezesporu.
Rozbalit vlákno
5
Avatar - roman.rs
4. 3. 2013 20:16
Re: Osobní zkušenost
CX-5 má výdechy klimatizace pro zadní sedadla, jsou pod předními sedadly stačí se jen ohnout. To jen pro pořádek. :-!
4. 3. 2013 22:19
Re: Osobní zkušenost
to iste by som skusil urobit u RAV4ky. lebo 3. generacia ich tiez ma pod sedadlami.
4. 3. 2013 23:18
Re: Osobní zkušenost
Mluvím o větrání a topení na středovém tunelu, jestli máš rád v zimě spocený nohy a v létě zmrzlý prsty tak prosím...
I evropská nižší střední je má a mrzí mě, že japonci potřeby druhýho oddílu v autě nevnímají.
5. 3. 2013 10:50
Re: Osobní zkušenost
Pod sedadly má výdechy kde kdo. Ale co takhle ze středové konzole a z B sloupku? V nižší střední snad nikdo nenabízí tří-, nebo čtyřzónovou klimatizaci, výdechy i tak potěší.
5. 3. 2013 10:55
Re: Osobní zkušenost
Toyota mne štve s tím modrým podsvícením. Snad nejhorší barva, jaká může být, a ke všemu každý display trochu jiný. Oni to snad dělají schválně.
Avatar - Jaros71
4. 3. 2013 21:01
RAV / CX5
Mazda vypadá o dost líp..
Design nové Rav je divný..horší je snad jen nový Outlander! :no:
Disel je v mazdě o třídu lepší..
Ale zřejmě bych stejně vybral nový Subaru Forester!! :-)
Rozbalit vlákno
0