Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Soutěžte o 10 vstupenek na obří výstavu Matchboxů

7 komentářů

PlumJelinek
Na té výstavě jsem byl a byl jsem dost zklamaný. Těšil jsem se, že uvidím sbírku Matchboxů od začátků až po současnost, ve skutečnosti ale je tam opravdu hodně těch historických modelů, pár modelů z 80. let a pár z 90. let (ty bych dokázal spočítat na prstech jedné ruky). Ani celková velikost sbírky mě nijak neoslnila, celkově slabota.
Ozzman
Souhlas... nestojí to za to, ale zase cena za vstup tomu odpovídá
GTI
Kdo si koupil vskutku nebývale výpravnou, podrobnou, odbornou a přenádhernou knihu od pánů Pícha x Mikš - Velká kniha o modelech Matchbox, (vydáno 2011) ten jásá nad tím, že může řadu modelů vidět takříkajíc naživo. Takovýchto výstav není nikdy dost. A právě akcent na modely generace šedesátých až osmdesátých let je to, co fanouška musí na výstavu přitáhnout. Nahoře hoši protestují a jsou zklamaní. Cos čekal, modely v životní velikosti? Tak to jsi asi horní model na snímku nedostal pod stromek Já jo, a dodnes ho střežím jako oko v garáži.

A tedy natuho monitorem zmlsané, jemně zabedněné a hraně zavodozní mladé generaci kratičkou zprávu - nahraj si na to, že paseš v garáži jedno dvě lamba, zahoď žváro do kanálu, opevni čelist orbitem, nasaď svůj přirozený klukovský kukuč a jdi se kochat nebeskou krásou, která do kolen dostane každého dospělého chlapa. To, že ty zatím spíš stojíš na špičkách je ovšem víc k politování než k obdivu. Nauč se pokoře, nauč se kráse, nauč se... žít.

BRAVO VÝSTAVA :yes:
Ozzman
Promin GTI, ale byl si tam?😊 Já ano a opravdu to zas taková sláva není pro lidi mé generace. Jsem mladšího data výroby,to ale neznamená, že sem na matchboxu nevyrostl ( nebo snad má právo jen starší generace na vzpomínku?😁) , takže sem čekal taktéž nostalgickou vzpomínku na některé modely, které jsem míval a jediný, který jsem zpozoroval byl BMW E30 kabrio😊 Bohužel je celá vrchí část věnována tzv "retro" modelům. Neříkám, že vystavené kusy jsou ošklivé, ale vystavené modely končí rokem mého narození >😁
GTI
>😁 No jo, když ale... vo tom to je. Ty cennosti holt nesou starší datum výroby. Když tak o tom přemýšlím, tak ty jsi vlastně ve výhodě, žádné vstupné, jen stačí navštívit první... hračkářství >😁 😉
Ozzman
>😁 Už dávno ne chlape >😁 Už dávno ne😁 Troufnu si říct, že hračky mé generace dosáhly dokonalosti a nebyly ještě zbytečně komplikované a překombinované >😁 Třeba Lego z přelomu 80-90 let.. paráda... a dnes? Stejně angličáci, počítačové hry ( u kterých se ještě muselo myslet) a mohl bych pokračovat😊 Ale tohle si asi každý říká o tom svém 😄
GTI
😄 :yes: