Novinky
proboha jenom to ne, to i dvě generace staré Ečko nadělá ve vyšší střední víc parády než DS5, která nedokáže konkurovat ani ve střední třídě.
Pravdu díš, viz neúspěch Avantime, Vel Satis, Safrane. Vždy když se Renault snažil udělat prémii tak to byl průser.
To se táhne mnohem dál....ještě před R 25, a vždy to byl průšvih...
Situace je dnes trochu jiná. Renault má dnes k ruce Nissan a možná aliance řeší otázku, jak dál s Mercedesem (třeba do toho půjde jen Renault s Nissanem). Těch projektů je určitě rozpracováno víc a určitě se řeší jak je vybalancovat, aby byly výhodné pro obě strany. I sám Renault určitě řeší čemu se věnovat a do čeho dát peníze. Chce budovat prémiovou řadu Initiale Paris, sportovní Alpine, elektroauta, velké investice v Indii, v Rusku, vstup do Číny,... Je toho trochu moc a na něco nebudou peníze a asi ani lidi.
Vidim ze jsi roli rad DS nepochopil. To co se od nich ocekavalo, plni. Jako nadstavba k radovym modelum maji zvysovat seriovost platforem a motoru a maji zvysovat marze - a to se dari.
Hure se naopak dari beznym modelum, DS jsou v pohode.
Hure se naopak dari beznym modelum, DS jsou v pohode.
Jako řadová nadstavba řadových modelů jistě řada DS funguje, s tím nemám problém. Ale to nemá nic společného s pronikáním do luxusního segmentu. Poslední nekonkurenceschopné zbytky své účasti v luxusním segmentu Citroen odpískal koncem minulého roku (C6) a vrcholný model (DS5) nemá ani teoretickou šanci do luxusního segmentu byť jen nahlédnout.
"v budoucnu měl pokusit do luxusnějšího segmentu vstoupit". To už tady párkrát bylo a víme kam to vedlo. Ať se drží svých "lidovek", které jim vcelku jdou a necpou se kam nepatří. Je to stejné jako kdybych se chtěl luxusně oháknout u Vietnamců.
Je pravda, že Mercedesu, BMW a AUDI je v Evropě skoro nemožné konkurovat. Nedaří se to nikomu, ale je potřeba to zkusit a mít velkou trpělivost a počkat si třeba 20 let. Mimo Evropu je situace jiná a tam má nejen Renault šanci. Až začne Renault vyrábět v Číně, přijde čas na větší modely. Do té doby se může pokusit prosadit s prémiovou Initiale Paris v Evropě.
Tak já si pamatuju doby, kdy Audi mohlo o prémii leda tak snít a v USA není dodnes považováno za imagemakera (bankéř, nebo právník může jezdit jedině v M-B, BMW, Lexusu, Cadillacu a možná ještě ve Volvu a Acuře), ale mravenčí prací a důrazem na techniku (Quattro, R5 20v, TDI, alurám ASF, W12,...) se v Evropě v průběhu 80.-90.let vypracovalo do velké německé trojky (v tomhle je Piech geniální). Trvalo mu to ale téměř 20 let. Čili souhlasím s POGO26.
Renault má nápady, vizionářskýho šéfa a vazby na Nissan (Infinity), tak nevím, proč by se mu to nemohlo podařit taky. Chce to jen lepší marketing (budovat image na nových trzích a nepodsekávat ceny), kontrolu kvality (nepouštět do série neodladěná řešení), méně avantgardy (trh je konzervativní) a trpělivost. Třeba Avantime je geniální a revoluční auto a dnes s ním jeho majitel nadělá víc parády, než s novou A6 (pravda, díky jeho exotičnosti), ale konzervativní trh (příznivci koncernu zvyklí na tradiční odzkoušená řešení) ho nepřijal.
Je to dlouhá cesta a pravdou zůstává, že Renault až příliš často šlápne vedle - a to se neodpouští... ;-\
Renault má nápady, vizionářskýho šéfa a vazby na Nissan (Infinity), tak nevím, proč by se mu to nemohlo podařit taky. Chce to jen lepší marketing (budovat image na nových trzích a nepodsekávat ceny), kontrolu kvality (nepouštět do série neodladěná řešení), méně avantgardy (trh je konzervativní) a trpělivost. Třeba Avantime je geniální a revoluční auto a dnes s ním jeho majitel nadělá víc parády, než s novou A6 (pravda, díky jeho exotičnosti), ale konzervativní trh (příznivci koncernu zvyklí na tradiční odzkoušená řešení) ho nepřijal.
Je to dlouhá cesta a pravdou zůstává, že Renault až příliš často šlápne vedle - a to se neodpouští... ;-\
vzit komplet Mercedes E nebo i jinej kousek z vlastni staje, kuprikladu Infinity nebo Samsung, a jen nato hodit trosku jinou boudu 😄
Já moc dobře nechápu, proč chtěl Renault použít techniku MB-E a ne koncernoou techniku Infiniti?
Renult. ;-\ A v nadpisu ???
Ještě mi chybí Renold, Opl a Rojs-Rojs. Příště se možná dočkáme. 😄 Jo a na Krajzlera jsem zapomněl.
Jasně, běžně se dnes stává, že chirurg zapomene roušku v operační ráně. Ale fakt blbě vypadá, když jí ještě kus čouhá ven mezi stehy. :no:
Ještě mi chybí Renold, Opl a Rojs-Rojs. Příště se možná dočkáme. 😄 Jo a na Krajzlera jsem zapomněl.
Jasně, běžně se dnes stává, že chirurg zapomene roušku v operační ráně. Ale fakt blbě vypadá, když jí ještě kus čouhá ven mezi stehy. :no:
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
...je v tom, že jediné Renaulty, které v současné době dávají smysl, pocházejí z Koreje a z Rumunska.
- Renault nekrachuje a asi se k tomu ani nechystá.
(aniž bych chtěl být osobní - připadá mi, že někdo od této značky Ádovi svedl ženu, nebo tak něco - jinak si jeho chorobnou nenávist k Renaultu neumím vysvětlit
😉 ).
Renault je výrobcem ryze spotřebních aut a jako takový je v Evropě poměrně hodně úspěšný. Pokusy o prémiovost značky je asi fakt nesmysl a raději by se měli soustředit na část trhu, kde mají už své jisté a můžou spíš jen získat.
Podle mě není nejmenší důvod pochybovat o tom, že jejich vozy patří v segmentech, kde prodávají nejvíc (Clio, Megane, Scenic,...a dále užitkové Mastery a Traficy) k tomu lepšímu.
Proč se cpát někam, kam mne nikdo nezve... 😉
Budou-li nadále zvyšovat kvalitu stávajících stěžejních modelů, nemůžou šlápnout vedle!
(aniž bych chtěl být osobní - připadá mi, že někdo od této značky Ádovi svedl ženu, nebo tak něco - jinak si jeho chorobnou nenávist k Renaultu neumím vysvětlit
😉 ).
Renault je výrobcem ryze spotřebních aut a jako takový je v Evropě poměrně hodně úspěšný. Pokusy o prémiovost značky je asi fakt nesmysl a raději by se měli soustředit na část trhu, kde mají už své jisté a můžou spíš jen získat.
Podle mě není nejmenší důvod pochybovat o tom, že jejich vozy patří v segmentech, kde prodávají nejvíc (Clio, Megane, Scenic,...a dále užitkové Mastery a Traficy) k tomu lepšímu.
Proč se cpát někam, kam mne nikdo nezve... 😉
Budou-li nadále zvyšovat kvalitu stávajících stěžejních modelů, nemůžou šlápnout vedle!
capture, inovovany fluence aj nove clio su krasne auta :yes: