Ekonomika
A není to jedno? Volvo vlastní číňané a nikomu to nevadí.
suhlas.... uz davno je to jedno kto pod koho dnes patri :yes: , najpodstatnejsie a najdolezitejsie je prezit... :yes:
Lenže Číňania len naliali peniaze a pokračujú v tom čo bolo začaté. Ale WV si bude chcieť prerobiť Alfu na svoj obraz, takže možno skončí rovnako ako SEAT. Aj keď je to vlastne jedno, lebo si nemajú čo závidieť...
tomu neverim. to by byli uplne blbi. oni urcite nechaji italy delat co umi! nemci nejsou vemena a vedi moc dobre, ze co se karosariny tyce, nesahaji italum porad ani po pas 😉
a s motory mi to prijde tak nejak vyrovnany, takze tam by si spis meli pomahat - opet chytre a ne cpat do lepsich alf turbodiesely hlava nehlava.
a s motory mi to prijde tak nejak vyrovnany, takze tam by si spis meli pomahat - opet chytre a ne cpat do lepsich alf turbodiesely hlava nehlava.
jenže technika a motory sou fiat a fiat by byl blbej kdyby jim to prodal i s tím,takže motory a podvozkový platformy by muselo dodat vw svoje..takže vw v jiný kastli..už popáté 😒
ale je jasné že prodeje by šli nahoru tomu i věřím,ale že by vzkvétala to rozhodně ne..vw sice dokáže rychle obsadit komplet modelové portofolio ale za jakou cenu.to si ani špageták nedovolil hodit na chrysler logo alfy
ale je jasné že prodeje by šli nahoru tomu i věřím,ale že by vzkvétala to rozhodně ne..vw sice dokáže rychle obsadit komplet modelové portofolio ale za jakou cenu.to si ani špageták nedovolil hodit na chrysler logo alfy
Seat nikdy nebyl alfa, delali akorat preznacene fiaty, ted to jsou radoby temperamentni auta, kde je temperamentu dosazeno obsivanim cervenou niti, tvrdym podvozkem a ostrymi rysy, jelikoz vsechno z jihu je preci temperamentni. Spis mi vrta hlavou jeho dalsi smerovani. Jedine ze by plnil roli alfy pro mene majetne, stejne, jako VW vs. Audi. Tuto roli uz vlastne tak trochu plni, takze by nakup alfy nemel koncernovou hierarchii vyrazne rozhodit.
Jestli Audi předělá Alfu k obrazu svému tak, jak předělal Lamborghini, tak hurá.
teraz neviem či sa tešíš, ale napr. použitie tlačítok z AUDI či čo to tam dávali je celkom slušný prešlap
Podívej se do interiéru Miury, asi nejhezčího Lamba staré doby, a interiér je tam doslova děs a běs. Staré Lambo nikdy nebylo o interiéru a to také byla jedna z věcí, která přispěla k jeho problémům, z venku ho každý obdivoval, ale když si reálný kupec sedl dovnitř tak rychle utekl ke konkurenci. Takže tlačítka z Audi a celkově jiná úroveň zpracování kabiny jenom přidaly k extravagantnímu exteriéru, pro který lidé Lambo milují nebo nesnáší, interiér přijatelný z pohledu současné doby.
Exteriéry Lamborghini byly vždy "chic" - pro ten se "milovat" opravdu daly, NEsnášel je ten kdo se s ními projel = řízení/ovládání vozu bylo (od)vždy "děsné" - TO byl ten důvod "nesnášet" je! 😉
Ovládání Lamba bylo surové a nezvladatelné a proto jej někteří milovali a jiní nenáviděli. Interiéry byly hnusné vždy a pro každého.
No třeba ta zmíněná Miura, nemá ohavnej interiér... 😉
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Alfa byla vždycky postavená na tom,že to auto má svího ducha.Jak řekl Jeremy,zažívám to,co znají jen majitelé Alfy.Volvo je značka o něčem uplně jinym to nejde srovnat....stejně jako kdyby Mercedes vyráběl Ferrari,prostě něco co to auto dělalo autem zmizí
Kde má poslední generace Alf (159, MiTo, Giu) toho ducha?
159 má nezaměnitelný a strhující design. To, že ho mnozí Češi a Slováci nedovedou strávit, je jen jejich problém 😉 Každopádně se okrádají o mnohé!
Krásná je a jezdí také dobře (tedy ve 2.4 JTDm a TBi, zbytek nic moc).
Jenže tím ta přidaná hodnota končí - za hodně podobné peníze v té době byla 3er anebo A4 a ačkoli mám Alfu moc rád, šestiválec je šestiválec (samozřejmě je třeba brát v potaz konkrétní nabízky dealerů, ne ceníky).
O tom ale nemluvím - 164, 75, 156, 147, všechny tyto modely měly ve své době oproti konkurenci něco navíc - řekněme toho ducha (Busso, výbavu, technická řešení, jízdní vlastnosti), ale současné Alfy jsou jen hezčí konfekce. A jestli chtějí za Giu QV 730 tisíc, můžou si ji strčit za klobouk, nevidím důvod, proč si místo ní nekoupit třeba to GTI nebo OPC.
/anebo GTA, 100 tisíc do údržby a hurá strašit všechny tím úžasným jekotem
Jenže tím ta přidaná hodnota končí - za hodně podobné peníze v té době byla 3er anebo A4 a ačkoli mám Alfu moc rád, šestiválec je šestiválec (samozřejmě je třeba brát v potaz konkrétní nabízky dealerů, ne ceníky).
O tom ale nemluvím - 164, 75, 156, 147, všechny tyto modely měly ve své době oproti konkurenci něco navíc - řekněme toho ducha (Busso, výbavu, technická řešení, jízdní vlastnosti), ale současné Alfy jsou jen hezčí konfekce. A jestli chtějí za Giu QV 730 tisíc, můžou si ji strčit za klobouk, nevidím důvod, proč si místo ní nekoupit třeba to GTI nebo OPC.
/anebo GTA, 100 tisíc do údržby a hurá strašit všechny tím úžasným jekotem
...tak ty asi Alfy moc rád nemáš >😁
Mám...a proto si myslím, že je potřeba radikální řez.
Podívej se na to takhle: 10 let zpátky měli jen čtyři modely, ale každý byl naprosto svébytný a měl své místo na trhu. Měli kombíka, sedana, hatchback 3d/5d, gt kupé, kupé, kabrio. K tomu výborná technika - Selespeed, Busso, double wishbone, JTS, JTD, Torsen... Co mají tak skvělého dnes?
Podívej se na to z mého pohledu - 23, svobodný + 1, čerstvě v práci, velké město, auta jsou mým koníčkem. Co si můžu od AR koupit, abych po půl roce nelitoval? Dnes nic. A mrzí mě to.
Podívej se na to takhle: 10 let zpátky měli jen čtyři modely, ale každý byl naprosto svébytný a měl své místo na trhu. Měli kombíka, sedana, hatchback 3d/5d, gt kupé, kupé, kabrio. K tomu výborná technika - Selespeed, Busso, double wishbone, JTS, JTD, Torsen... Co mají tak skvělého dnes?
Podívej se na to z mého pohledu - 23, svobodný + 1, čerstvě v práci, velké město, auta jsou mým koníčkem. Co si můžu od AR koupit, abych po půl roce nelitoval? Dnes nic. A mrzí mě to.
Souhlasím, Alfy měly své mouchy, ale byly to svébytné modely s vynikajícími jízdními vlastnostmi, měly velmi dobrou sportovní image a měly charisma....
Bohužel Marchionneho dosavadní strategie Alfu spíše zabíjí než pozvedává. Z velkolepých plánů zůstaly jen léta prázdných slibů a do budoucna zatím zůstávají opět jen ty sliby..... ( s vyjímkou C4, ale ta Alfu nevytrhne)
Bohužel Marchionneho dosavadní strategie Alfu spíše zabíjí než pozvedává. Z velkolepých plánů zůstaly jen léta prázdných slibů a do budoucna zatím zůstávají opět jen ty sliby..... ( s vyjímkou C4, ale ta Alfu nevytrhne)
Vůbec nejde o strhující design 159, ten určitě není problém ani pro většinu Čechů ani pro většinu Slováků.
Problém jsou😒br /> katastrofální image
zoufalá kvalita prodejců
mimózní ceny
Problém jsou😒br /> katastrofální image
zoufalá kvalita prodejců
mimózní ceny
Já mám teda zkušenost jen s jedním prodejcem Alfy a s tím rozhodně špatnou zkušenost nemám, naopak... možná je to jinde jinak.
Problém možná není tolik v lidech na prodejnách (ty jsou všude nějací, někde dobří, někde špatní), ale v celkovém pojetí a podpoře prodeje. Většinou Alfa sedí někde na showroomech s jinými značkami, povětšinou mainstreamovými a často i s low-endem. Příklad kolem kterého často jezdím: prodejce v jednom baráku má Alfu, Fiat, Opel, Chevrolet, prodej čtyřkolek, sněžných skútrů a nevím jakých ještě kravin. Když do takového baráku přitáhne kupce běžného mainstreamu (Opel, Fiat) tak Alfa je tam sice na parádu, ale kupec si jí nevšimne (cena). Když do baráku přijde kupec Avea, Sparku a jiných low-costů kde kupec kouká na cenu od 150 tak ho Alfa bude vyloženě znervózňovat (nemá na ní) a naopak, když tam přitáhne kupce Alfy tak ten se bude lehce ošívat v prostředí Sparků a Aveí protože přišel do prodejny Alfy. VW často má jednoho prodejce (myšleno jednu firmu) všech svých značek, ale nikdy nedělá takovou kravinu, že do jednoho baráku narve Fabku za 200t a Bentley za 6000t. Jasně chce to větší prodeje aby se každý v tom svém baráku uživil, ale to je právě ten začarovaný kruh Alfy, na pořádné prodejny není, tak se šetří a prodeje jdou do kytek. Alfa potřebuje dost individuální přístup k prodeji, oslovovat vytipované lidi napřímo, zvát je, ukazovat a to dost dobře nejde při současném prodeji harampádí od Chevroletu s cenou od (nic proti Chevroletu, někdo levná vozítka dělat musí, ale jde o to, že kombinovat takové prodeje s luxusnější značkou je podle mě nesmysl).
je to blbost, Fiat investoval do továrny v Pomigliano nemalé peníze na výrobu Pandy, navíc AR nedávno uzavřela dohodu s Mazdou o vývoji a výrobě menšího sporťáku.. To, že by rádi skopčáci koupili Alfu a Magneti Marelli, je jen jejich zbožný přání, protože auta s charizmatem neumějí, ze Seata, i když automobilky temperamentních jižanů, se to udělat nepovedlo.. A proč i Magneti Marelli..? Protože Bosch dělá zmetky už i pro VW.. Totiž všechno, co se na italech sere, je původem z Německa -převážně Bosch a Siemens..
Představa, že by existovala jižní "divize" koncernu pod vedením Stephana Winkelmanna, která součástí by byla i Alfa vypadá velmi zajímavě.Tenhle člověk už ukázal, že má celkem jasno, co dělat, aby zachoval italského ducha dané značky. Prakticky je to vlastně více ital než němec.
Tak ať postaví na nohy SEAT.
Se Seatem šli do rizika. Značka, která nemá historickou hodnotu, jméno a není profilovaná směrem, kterým jí chceš tlačit je velmi problematická. U Alfy máš (i přes nynější absenci reálné produkce) vše "hotové".
Se Seatem VW opravdu šlápl vedle. Strategie kterou se snažil prosadit F. Piech byla naprosto mimo... Seat měl vyrábět levné rodinné auta za přijatelný peníz (ekvivalent Dacie) a ne "sporťáky". Sranda je, že ve skutečnosti ty opravdové sporťáky vlastně ani nevyráběli >😁 To modelové portfolio Seatu byla až na vyjímky bída...
Poslední dobou dosahuje frekvence slov "možná, nejspíše, zřejmě, provděpodobně a pokud" ve článcích duševnímu zdraví nebezpečných hodnot.
Jinak ať to koupí třeba Nigerijci, hlavně když AR zůstane.
Už tu dlouho nebyl článek s 500+ komentáři, rozvodový řetězy se probraly nedávno, tak je holt třeba provokovat Alfou. >😒]
Jinak ať to koupí třeba Nigerijci, hlavně když AR zůstane.
Už tu dlouho nebyl článek s 500+ komentáři, rozvodový řetězy se probraly nedávno, tak je holt třeba provokovat Alfou. >😒]
jen samé spekulace, je holt je dlouhý víkend, je potřeba popíchnout diskutéry, aby klikali. Téma zde bylo převařeno už několikrát...
Však si počkej, už brzy se objeví oficiální zpráva o prodeji. 😉
Všechno je možné, ale zatím se zdá, že se sleeper probudil a prohrábl oheň v kamnech.
Rozčeřil stojaté vody v diskuzích a pod peřinou se jen směje , co se děje.
Rozčeřil stojaté vody v diskuzích a pod peřinou se jen směje , co se děje.
tak jestliže Alfa má skončit v rukou koncernu tak mě to asi nepotěší(koho to však zajímá že??) každopádně jestli bych si měl ale vybrat mezi žádnou Alfou a Volksalfou tak volím Volksalfu...pokud ponechají specifický design a vlastnosti tak proč ne...jen si hold budeme muset zvyknou na Alfu Romeo TDI a TSI.... 😉
Alfa potrebuje voľnosť , inak neurobí auto na ktoré sa bude spomínať . úprimne si myslím že pod VW by sa Alfa musela dosť "skrotiť" a používať klimatizáciu climatronic (Metafora) 😒
je až zajtra.Pomylili ste si datum. :-!
:yes: Prvé čo ma napadlo .
Druhé , na čo by VW bola dobrá Alfa Romeo ?! Prekopané Audi s nálepkou Cuore-Sportivo no neviem :no:
Druhé , na čo by VW bola dobrá Alfa Romeo ?! Prekopané Audi s nálepkou Cuore-Sportivo no neviem :no:
Hlavně ho zajímá jméno - více jak stoletá, nikdy nepřerušená, historie značky s "ušlechtilými kořeny". Alfu Romeo nezaložil Hitler (resp. nevznikla na jeho popud) a VW také dřív nikdy moc nezávodil a v F1 nejel dodnes.
Takovej trošku mindráček.
Takovej trošku mindráček.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Co sem taháš Audi ? Tady je řeč o VW a Alfě.
To jsi nečetl moc pozorně. V článku se mluví o tom, že by Alfa spadla pod Audi.
Ale četl.
Moje prvotní reakce byla na otázku uživatele jankoq, který se ptal, "na čo by VW bola dobrá Alfa Romeo ?!" a na tuto jeho otázku jsem odpovídal. Potom se do toho teprve prapodivně a zbytečně namontoval za 4 hodiny Gilgit a teď se mě zase pokoušíš školit ty.
Napřed si alespoň odsledujte o co jde a pak tu vypouštějte svá moudra.
Moje prvotní reakce byla na otázku uživatele jankoq, který se ptal, "na čo by VW bola dobrá Alfa Romeo ?!" a na tuto jeho otázku jsem odpovídal. Potom se do toho teprve prapodivně a zbytečně namontoval za 4 hodiny Gilgit a teď se mě zase pokoušíš školit ty.
Napřed si alespoň odsledujte o co jde a pak tu vypouštějte svá moudra.
Gilgit
To beru. Moje reakce se však vztahovala k dotazu jankoqa. V založení Audi, samozřejmě, neměl Hitler prsty a Audi také vzniklo daleko dřív než VW. Koncern se však dnes jmenuje VW a ne Audi. Mohou s tím být spojena i negativa, která jsem zmínil.
Hraje-li historie nějakou roli nebo nehraje je věc názoru a klidně na to můžeme mít odlišný pohled a zde to nerozsekneme.
Hraje-li historie nějakou roli nebo nehraje je věc názoru a klidně na to můžeme mít odlišný pohled a zde to nerozsekneme.
Místo výborných motorů a podvozků dostanou koncernovou šeď..
Mamma mia, vždyť mají jen čtyři použitelné motory, z toho tři od Fiatu! Sice výborné, ale...
a od koho je ten poslední teda když ne od fiatu?
Staré 1.75TBi vychází ještě z litinového Twin Sparku pocházejícího z přelomu 80. a 90. let, nové hliníkové nevím kde vzali, ale Fiatí to nebude.
i tbi je fiat motor,sice použili monžá základ od alfy ale defacto proč ne když alfa je jejich,všechno vyvíjí fpt
a kolik si myslíš, že těch použitelných motorů má koncern ? 1.4 TSI nedosahuje kvalit 1.4 multiair..a ikdyž nafta mě nezajímá, tak JTD mi přijde také lepší..
Celá rodina TSI motorů patří ke špičce. A mimoto, existují i jiné motory než čtyřválce. 😉
jo - třívalec je teda terno /nebavím se o v6-ten uznávám, že je opravdu dobrý/ ale ten pokud vím ve srovnatelných vozech jako má Alfa není..o špičce pohybuju a to jak s osobní zkušenosti, tak všech srovnávacích testů...ona ani spolehlivost TSI není zrovna terno že ? asi to holt špatně koncern od taliánů okopčil...alfa má spoustu problémů, ale motory to určitě nejsou...
Ty nevidíš mimo nejhorších nemožných variant ten zbytek, který za to stojí. Podle mého názoru, jsou motory 1.2, 1.4, 1.8, 2.0 TSI jedny z nejlepších běžných čtyřválců, a co víc, máme tu i výborný 2.5 pětiválec, a několik šestiválců.
Proč ty nutně do takového auta cpeš tříhrnek?
Proč ty nutně do takového auta cpeš tříhrnek?
AR pod VW? Dufal som, ze sa to nestane. Seat to zabali a VAG bude mat jeho nastupcu. Je mi do placu...
ALVWA ROMEO :yes: :-!
P.S. Konečně...
P.S. Konečně...
jen si sni svůj VW sen 😄 😄
Nahoře to máš napsáno poměrně realisticky. Je to otázka času. A co je v tomto kontextu důležité - každý (zejména fanoušek) dnes nepochybně raději počká na dobu, až bude alfa pod silným křídlem VW než aby zítra trapně přesvědčoval i sám sebe, že to nejlepší, co se dá ve sportovním náčiní v Evropě pořídit je... Míťa. Smutné...
AuVVWa Romeo 😒
Snad má Fiat dost rozumu a Alfu neprodá. Nic moc by prodejem nezískal.
Kdyby to bylo "jen" záležitostí rozumu, pak Fiat alfu prodal už před pěti lety. Zde jde ještě o jiné věci. Jde o garážový obchod století, a jakkoli všichni asi vnímáme, že alfa romeo je na kolenou, nutno brát do úvahy tu obrovskou silniční legendu, jakou alfa disponuje.
Popravdě je prodej Volkswagenu jistě jednou z nejlepších transakcí, po které mohou bažit zejména fanoušci alfy. O tom tu snad nemá ani význam diskutovat. Co je potřeba si napsat je však to, že připadný prodej by byl i výborným tahem pro fandy Volkswagenu. Domnívám se, že právě ta legenda ve spojení se špičkovou koncernovou technikou a příznačným uměním profilovat značky (seat nechť je čestnou výjimkou) by mohla pro ALVWU ROMEO znamenat obnovení ve skutečnosti dokonale zašlé slávy, prostě by mohla na světlo garáží vlastně přivézt (staro)novou ikonickou sportovní značku.
Letitá a doslovná modelová křeč, tak jak ji jistě všichni vnímáme, to si prostě alfa nezalouží. Přejme ji důstojnější roky.
Popravdě je prodej Volkswagenu jistě jednou z nejlepších transakcí, po které mohou bažit zejména fanoušci alfy. O tom tu snad nemá ani význam diskutovat. Co je potřeba si napsat je však to, že připadný prodej by byl i výborným tahem pro fandy Volkswagenu. Domnívám se, že právě ta legenda ve spojení se špičkovou koncernovou technikou a příznačným uměním profilovat značky (seat nechť je čestnou výjimkou) by mohla pro ALVWU ROMEO znamenat obnovení ve skutečnosti dokonale zašlé slávy, prostě by mohla na světlo garáží vlastně přivézt (staro)novou ikonickou sportovní značku.
Letitá a doslovná modelová křeč, tak jak ji jistě všichni vnímáme, to si prostě alfa nezalouží. Přejme ji důstojnější roky.
O nesmyslnosti prodeje Alfy z hlediska Fiatu jsem se vyjádřil níže. 😉
Jinak dokážu pochopit tvoji radost z vidiny Alfy by VW. Já ji ovšem nesdílím z důvodů, které jsem taky dole popsal. ;-\ 😉
Jinak dokážu pochopit tvoji radost z vidiny Alfy by VW. Já ji ovšem nesdílím z důvodů, které jsem taky dole popsal. ;-\ 😉
Píši to již od doby, kdy se tyto zprávy začaly objevovat. Koncern, resp. Audi ukázal, že ví, co to znamená potenciál značky a její historie. Viz. Lamborghini. Tajně doufám v zapojení pana Winkelmanna. Představa Alfy s tahem na branku ve stylu Lamborghini, se zázemím koncernu (hlavně finanční síla) a postavením mimo běžné dělení značek, na samostatné "větvi" bokem mezi VW a Audi je velmi lákavá. Navíc, v Alfě by se třeba dali uplatnit motory, které by nyní šli uplatnit v malém počtu modelů/provedení a proto se nevyrábějí. Nyní by se z uvažovaných, ale nerentabilních projektů mohl stát, díky aplikaci v Alfě rentabilní business. V tom by mohl být ten největší možný přínos pro VW. Prostor pro sportovnější aplikace řekněme ve čtyřválcové třídě a jejich rentabilita.
fanoušek alfy si prodej pod vw rozhodně nepřeje,protože takový fanoušek už není fanouškem alfy ale má svoje audi v garáži..taková je realita, jasný že se najde spousta lidí kteří by si alfu nově koupily,ale to není fanoušek ale potenciální zákazník
Jsem rád že jsi vzpomněl Seat a má obava že by se Alfa zařadila po jeho bok je vzrůstajíci.
Tobě vadí jak si stojí Bentley? Nebo Lamborghini? To jsou též koncernoví spoluhráči seatu. V tomhle nemusíme mít o alfu žádnou obavu. Pravdou je, že hůř, než je na tom alfa dnes snad ani být nemůže. Na to ovšem Volkswagen alibisticky nesází, naopak, až ten obchod klapne, bude to do tří let dokonalá sportovní raketa. Ideálně doplní veskrze prémiové AUDI.
Někdy možná lepší s grácií zaniknout a být uctíván, než udělat z něčeho takového totální mainstream. Jenom další produkt jedné platformy s jedněmi motory. Z vozidla Alfa by zbyl jenom ten design, protože u takové značky by nebylo vůbec rentabilní používat jinou techniku. Nikdo by ji nezaplatil.
O Lamborghini bych se teď ještě nebavil. Mnoha fanoušky již není vnímáno stejně jako dříve a ukáže až dlouhodobější vývoj, zdali to VW udrží. Seat byl taky jinde než je dnes. Seat měl být tou emoční značkou v koncernu, bohužel tuhle sázku nevyhráli.
Na Bentley nebude mít VW nikdy takový dosah. To si pohlídají Angláni. Protože mají jinou mentalitu než Italové a své národní poklady si dokáží hlídat. Když jsem teď viděl ovšem v Bentley nálepku, že ty zimní gumy jsou jen do 250km/h - váš VW servis, asi bych se jako majitel toho vozu lehce nasral. 😄
O Lamborghini bych se teď ještě nebavil. Mnoha fanoušky již není vnímáno stejně jako dříve a ukáže až dlouhodobější vývoj, zdali to VW udrží. Seat byl taky jinde než je dnes. Seat měl být tou emoční značkou v koncernu, bohužel tuhle sázku nevyhráli.
Na Bentley nebude mít VW nikdy takový dosah. To si pohlídají Angláni. Protože mají jinou mentalitu než Italové a své národní poklady si dokáží hlídat. Když jsem teď viděl ovšem v Bentley nálepku, že ty zimní gumy jsou jen do 250km/h - váš VW servis, asi bych se jako majitel toho vozu lehce nasral. 😄
S grácií zaniknout? No Alfě se zatím zanikat daří, ale grácii nikde nevidím. Co se týče mainstreamu, tak k němu Alfa počínaje 159 vyšla sama a obřím krokem.. Z vozidel Alfa zbyl jen ten design prakticky už dnes.
Pak tu máme to Lamborghini - nebýt VW, pravděpodobně by mnozí fanoušci vzpomínali na Lambo jako na tu značku, co vypustila do světa pekelné requiem v podobě Diabla a skutečně nikdo by jej nevnímal jako dříve, on by ho totiž nikdo nevnímal vůbec.
A kde byl Seat před koupí VW bych skutečně rád věděl. Já si pamatuju jen zohyzdnělé licenční Fiaty.
Pak tu máme to Lamborghini - nebýt VW, pravděpodobně by mnozí fanoušci vzpomínali na Lambo jako na tu značku, co vypustila do světa pekelné requiem v podobě Diabla a skutečně nikdo by jej nevnímal jako dříve, on by ho totiž nikdo nevnímal vůbec.
A kde byl Seat před koupí VW bych skutečně rád věděl. Já si pamatuju jen zohyzdnělé licenční Fiaty.
Lamborghini a Bentley nelze srovnávat. Jsou to supersporty či luxusní auta z nejvyšších pater, která si jedou téměř čistě vlastní vývoj bez ohledu na ostatní spoluhráče.
V případě Alfy Romeo se jedná "jen" o střední, případně notně zaprášenou prémiovou třídu a tam se bude muset technika sdílet víc než hodně.
Stala by se z ní tedy jen běžná konfekce, alias Audi ve sportovnějším obalu.
Jestli je to dobře nebo špatně nechám na jiných...
V případě Alfy Romeo se jedná "jen" o střední, případně notně zaprášenou prémiovou třídu a tam se bude muset technika sdílet víc než hodně.
Stala by se z ní tedy jen běžná konfekce, alias Audi ve sportovnějším obalu.
Jestli je to dobře nebo špatně nechám na jiných...
Od VW velmi dobrý tah Audi by nebojovala proti svým německým soupeřům sama, soustředila by se vyhranila proti Mercedesu a Alfu jako sportovnější kolegini by poslala na BMW. Italský duch s německou precizností by musel zafungovat.
Věřím, že u fanoušků Volkswagenu by Alfa Romeo stoupla o pořádný kus nahoru a začli by jí brát vážně, ale co se týče fanoušků Alfy, ti jí mají rádi právě proto, že je italská a ne jen kvůli znaku na kapotě... zkus si jednu Alfu koupit, líp pochopíš myšlenku. Ač nepochybuju o schopnostech koncernu VW co se týče vybudování úspěšné marketingové image, pochybuju že by dokázali uchovat ryzí italskej charakter Alfy, na to má Volkswagen příliš unifikovanej přístup napříč celým koncernem.
Kolik je skutečných solventních fanoušků AR ukazují už dlouho prodeje AR...a kolik solventních fanoušků má VW/Audi ukazují prodeje taky... AR jako méně luxusní a více sportovní Audi (za o poznání přijatelnější cenu) by mohla být trefa, na kterou VW se Seatem nemohl nikdy reálně ani pomyslet.
Tedy koukat na automobilku dle "SOLVENTNOSTi" jejích zákazníků, to je vcelku ORIGINÁLní pohled. Předpokládám že předpokládáte "náhlý NÁRŮST solventnosti" - v případě koupě Alfy Volkswagenem.. 😉
Co každá automobilka potřebuje víc, nesolventní fanoušky, nebo solventní zákazníky?
Kde jsou dnes nesolventní fanoušci např.(kdysi slavného) Oldsmobilu a kde je (už za měsíc to bude 9 let) samotný Oldsmobile, ale i další, kteří dopadli podobně (a to nejen v automobilovém průmyslu)?
Kde jsou dnes nesolventní fanoušci např.(kdysi slavného) Oldsmobilu a kde je (už za měsíc to bude 9 let) samotný Oldsmobile, ale i další, kteří dopadli podobně (a to nejen v automobilovém průmyslu)?
To ale pracujete s postuáltem, že o prodejích automobilky rozhoduje (hlavně) aktuální SOLVENTNOST jejího ca STÁLÉHO počtu zákazníků.. 😉
Doufám, že máš pouze problém to slovo (postulát) napsat, nikoli mu porozumět.
Určitý počet solventních zákazníků, ochotných reálně utratit své prostředky za daný produkt, jsou podmínkou dlouhodobějšího finančního přežití firmy, produkující zboží. Naopak to, kolik lidí jí pasivně fandí, jí v tomto ohledu moc nepomůže.
Určitý počet solventních zákazníků, ochotných reálně utratit své prostředky za daný produkt, jsou podmínkou dlouhodobějšího finančního přežití firmy, produkující zboží. Naopak to, kolik lidí jí pasivně fandí, jí v tomto ohledu moc nepomůže.
Ffftipné (že jsem nenapsala "axiom" nebo "premisa" 😉
(víte že píši "všemi" - tak tam občas podobné překlepy /bohužel - zvlášť když píši na jiné klávesnici/ mám 😄
PS: Koukám že STÁLE pracujete (jen) s variantou že zákazník NEmění značku - auta, pračky, televizoru..
(ale prodeje aut, praček a televizorů klesají/stoupají dle aktuální solventnosti jejich zákazníků.. 😉
PPS: Osobně doufám že to je spíš (tak trochu) APRÍLová novinářská kachna - Alfu jako další klon na MQB s DSG k TSI a TDi - to opravdu NE"musím" 😄
PPPS: (už) Spíte, nebo (ještě) hledáte co to je premisa a axiom? 😉
(víte že píši "všemi" - tak tam občas podobné překlepy /bohužel - zvlášť když píši na jiné klávesnici/ mám 😄
PS: Koukám že STÁLE pracujete (jen) s variantou že zákazník NEmění značku - auta, pračky, televizoru..
(ale prodeje aut, praček a televizorů klesají/stoupají dle aktuální solventnosti jejich zákazníků.. 😉
PPS: Osobně doufám že to je spíš (tak trochu) APRÍLová novinářská kachna - Alfu jako další klon na MQB s DSG k TSI a TDi - to opravdu NE"musím" 😄
PPPS: (už) Spíte, nebo (ještě) hledáte co to je premisa a axiom? 😉
To je tvoj sen mať Nejakú koncernom vytvorenú alfu s torznou tyčou , podvozkom z Bory , klimatizáciou Climatronic , škrabkou a so super úsporným motorom 1.6 TDI ...
>😁 :no: >😒]
>😁 :no: >😒]
Když myslíš. Píšeš to tady jen ty.
Ale kdepak "jen on" - koupě Alfy Volkswagen-em by měla smysl JEN v případě "plného přejití na koncernoVWou techniku" (takže OPRAVDU Alfa Romeo 1.6 TDi s DSG na MQB 😉
:yes:
Podejte si v té mozkové temnotě ruce. Koncern má k dispozici jen 1.6 TDi, DSG a MQB, že.
Ale samozřejmě že by použili i (třeba) 2.0 TDi 😄
O to ale (přece) NEjde! Jde o to že by to bylo zas a stále TO SAMÉ - v SEATu, škodě, Volkswagen-u - i IDEÁLNÍM případě by šlo o klony A1 a A3 a A4 (což by asi BYLO "lepší"). Nicméně i tak se nabízí otázka: PROČ? Fakt POTŘEBUJEME další klon TÉHOŽ s dalším (jiným) logem? CO to "přinese"?
O to ale (přece) NEjde! Jde o to že by to bylo zas a stále TO SAMÉ - v SEATu, škodě, Volkswagen-u - i IDEÁLNÍM případě by šlo o klony A1 a A3 a A4 (což by asi BYLO "lepší"). Nicméně i tak se nabízí otázka: PROČ? Fakt POTŘEBUJEME další klon TÉHOŽ s dalším (jiným) logem? CO to "přinese"?
Tipuji jeden, maximálně dva. A proto je Alfa i s Romeeem tam kde je. Chtělo by to nějakou novou hned koupit a hned by se české prodeje zvedly aspoň o stošest procent.
Alfa má tady v ČR hlavně katastrofální cenovou politiku, stačí se podívat na ceny vozů na Slovensku a v Polsku a člověk se nestačí divit...proč tady platit skoro o 100 tis víc ???
Alfa Romeo 159 II 1.2TSI, DSG, trégr místo zadní nápravy. 😉
Být vtipný, ti tragicky nejde. :-!
A co je tobě potom? Běž koukat na tv máš tam pohádku. A když ne tak mrkni kolik aut v koncernu už nemá zadní nápravu jen trégr, ta nemoc je silně nakažlivá.
Podle mě je hodně blízko reality, pokud bz došlo k prodeji.
Nesmysl, koukni, jaké motory a techniku montuje do střední třídy koncern. :-!
O Passatu 1,2 TSI se docela vážně psalo, zatím není, ale uvidíme v příští generaci. To stejné se týká zadní nápravy. 😉 Podívej jaký je trend u Golfa a jeho rodiny a vzhledem k nové platformě bych se moc nedivil, kdyby příští generace Passatu dostala pro slabší motorizace taky torzku. 😉
Ano obávám se stejné věci, i když spíše u koncernových soukmenovů než přímo u Passatu, ale kdo ví.
Takže najednou za vše a z všeho bude moct Passat. >😁
Zkus to spíš u Audi. 😉
Zkus to spíš u Audi. 😉
Nikde nepíšu, že za všechno může Passat, jen odpovídám na reálnost takové techniky ve střední třídě by koncern VW. 😉 U příští generace koncernové střední třídy si to připomeneme, ju? 😉
Čistě hypoteticky, bylo by nesmyslné Alfu takhle degradovat. Koncern má k dispozici mnoho lepších variant. A určitě je si toho vědom. 😉
Koncern se hlavně chová vždy velmi pragmaticky.
Což není vůbec od věci. Razí filozofii, něco ti dáme do začátku a ty se ukaž, co s tím jsi schopen udělat. Když ti to půjde, a dokážeš schopnost, dostaneš volnější ruce. 😉
Což by mohlo být jen k užitku věci. Do toho totiž zapadá i uvědomování si jména té které značky a co lze pod tou značkou prodávat.
Ale JISTĚ že si UVĚDOMUJÍ co "jde" prodávat:
Rodinné škodovky na MQB s TDi a TSi s DSG
a SPORTovní Alfy na MQB s TSi a TDi s DSG
PS: Krásný "pVWán" budoucnosti.. :yes: 😄
Rodinné škodovky na MQB s TDi a TSi s DSG
a SPORTovní Alfy na MQB s TSi a TDi s DSG
PS: Krásný "pVWán" budoucnosti.. :yes: 😄
A co je na tom špatnýho?
Alfa má dnes velmi podobné motorizace jako Golf - s vyjímkou těch nejméně a nejvíce výkonných, má "svou" dvojspojku, která si s DSG nezadá (hromada chyb i hromada dobrých vlastností) a má svou verzi MQB, i když nevyužitou.
Alfa dělá to, co VW, už teď, ale v podstatně menším měřítku.
Alfa má dnes velmi podobné motorizace jako Golf - s vyjímkou těch nejméně a nejvíce výkonných, má "svou" dvojspojku, která si s DSG nezadá (hromada chyb i hromada dobrých vlastností) a má svou verzi MQB, i když nevyužitou.
Alfa dělá to, co VW, už teď, ale v podstatně menším měřítku.
Ale ono VŠICHNY dělali a dělají odvždy ca "to podobné" (rsp. když někdo s něčím zajímavým příjde - ostatní ho dříve či později stejně "napodobí). To celé je O TOM, že každý je trochu JINÝ.
Je to jakoby (např.) Johnnie Walker koupil Ballantine´s. A neb jde o velmi podobné nápoje (popravdě hodně/většina lidí mezi nimi asi NEpozná rozdíl) v rámci úspor (a protože jde de facto o ve výsledku "podobné směsky") by se obě míchaly STEJNOU metodou ze STEJNÝCH sladových a obilných whisky (maximálně by byla jiná jedna "na závěr" - aby nešlo o úplně stejný výrobek - opravdu TOHLE chcete? 😉
PS: Já NE 😄
Mimochodem pokud se opravdu "musíte ptát" CO JE NA TOM ŠPATNÉHO - je to DĚSIVÁ zpráva, to snad může napsat opravdu JEN fanoušek(unifikovaných) vozů VW
Je to jakoby (např.) Johnnie Walker koupil Ballantine´s. A neb jde o velmi podobné nápoje (popravdě hodně/většina lidí mezi nimi asi NEpozná rozdíl) v rámci úspor (a protože jde de facto o ve výsledku "podobné směsky") by se obě míchaly STEJNOU metodou ze STEJNÝCH sladových a obilných whisky (maximálně by byla jiná jedna "na závěr" - aby nešlo o úplně stejný výrobek - opravdu TOHLE chcete? 😉
PS: Já NE 😄
Mimochodem pokud se opravdu "musíte ptát" CO JE NA TOM ŠPATNÉHO - je to DĚSIVÁ zpráva, to snad může napsat opravdu JEN fanoušek(unifikovaných) vozů VW
Je fakt, že Alfa je (spíš byla) - mimo jiné - žádoucí z velké části i díky projevům svých motorů. Benzínových samozřejmě.
Ale doba, kdy se tohle dalo ocenit, je už dávno pryč.
Současné Alfy jedou výhradně na čtyřválcích, o nějakém charakteru (ve smyslu tohoto slova ve vztahu k motoru a jeho projevu tak před deseti lety) nemůže být žádná řeč.
Byl bych moc rád, kdyby se na trhu objevila Alfa s krásně charakterním motorem (čert vzal spotřebu, emise i "spolehlivost"), ale na 1,6 - 2,0 T-spark, 3,0 V6, nebo 3,2 V6 můžem jen v klidu, před spaním, vzpomínat.
Takže to bude znít hodně rouhačsky, ale pro mně jako pro potenciálního zákazníka, je fuk, jestli je pod kapotou TSI, nebo T-Jet, nebo T-Air - jde mi o to jak to jede a nemyslím si, že by se TSI nedalo poněkud "dochutit" charakterem s pomocí elektroniky (vyšší výkon, než v "konfekci"), výfuku, sání, či nějakých dalších fíglů.
Mimochodem fakt, že nějaké motory pod kapotami Alf byly v podstatě GM ti nevadil?
Platforma je mi taky ukradená, MQB je v současné době ve své třídě špička a silně pochybuju, že by se Fiat dnes zmohl na vyvinutí něčeho lepšího.
Pro mně osobně je Alfa pod křídly VW podstatně přijatelnější, než mrtvá Alfa.
A položím ti otázku😒br /> Pokud BY Fiat Alfu vážně prodával a VW neexistoval - pod koho BYS ji ráda šoupla ty?
Ale doba, kdy se tohle dalo ocenit, je už dávno pryč.
Současné Alfy jedou výhradně na čtyřválcích, o nějakém charakteru (ve smyslu tohoto slova ve vztahu k motoru a jeho projevu tak před deseti lety) nemůže být žádná řeč.
Byl bych moc rád, kdyby se na trhu objevila Alfa s krásně charakterním motorem (čert vzal spotřebu, emise i "spolehlivost"), ale na 1,6 - 2,0 T-spark, 3,0 V6, nebo 3,2 V6 můžem jen v klidu, před spaním, vzpomínat.
Takže to bude znít hodně rouhačsky, ale pro mně jako pro potenciálního zákazníka, je fuk, jestli je pod kapotou TSI, nebo T-Jet, nebo T-Air - jde mi o to jak to jede a nemyslím si, že by se TSI nedalo poněkud "dochutit" charakterem s pomocí elektroniky (vyšší výkon, než v "konfekci"), výfuku, sání, či nějakých dalších fíglů.
Mimochodem fakt, že nějaké motory pod kapotami Alf byly v podstatě GM ti nevadil?
Platforma je mi taky ukradená, MQB je v současné době ve své třídě špička a silně pochybuju, že by se Fiat dnes zmohl na vyvinutí něčeho lepšího.
Pro mně osobně je Alfa pod křídly VW podstatně přijatelnější, než mrtvá Alfa.
A položím ti otázku😒br /> Pokud BY Fiat Alfu vážně prodával a VW neexistoval - pod koho BYS ji ráda šoupla ty?
Tak to vezměme odzadu
1) na to jsem už odpověděla, rsp. "připojila" se k názoru který tu někdo napsal: "Raději mrtvý než otrokem být" 😉
Zatímco škoda nebo Seat mohou VW "děkovat za záchranu" a žádný specifický rys NEměly (= to že jsou ze 100% na koncernoVWé technice nijak nemůže vadit), u Alfy je to HODNĚ JINAK
1) na to jsem už odpověděla, rsp. "připojila" se k názoru který tu někdo napsal: "Raději mrtvý než otrokem být" 😉
Zatímco škoda nebo Seat mohou VW "děkovat za záchranu" a žádný specifický rys NEměly (= to že jsou ze 100% na koncernoVWé technice nijak nemůže vadit), u Alfy je to HODNĚ JINAK
Stejné řeči vedli Alfa-fans v době, kdy Alfu přebíral Fiat.
A jak se pak naparovali ve 164 Q4, jak fandili Laffitovi (ne tomu teplému, myslím Jacquese - pamatuješ na "normální je nekouřit"?) a manželkám objednávali 146...
V jednom ale měli tehdy, před 27 lety pravdu - Fiat Alfu Romeo na konec opravdu zničil.
A jak se pak naparovali ve 164 Q4, jak fandili Laffitovi (ne tomu teplému, myslím Jacquese - pamatuješ na "normální je nekouřit"?) a manželkám objednávali 146...
V jednom ale měli tehdy, před 27 lety pravdu - Fiat Alfu Romeo na konec opravdu zničil.
Kruciš TAK dlouhý příspěvek jsem právě dopsala - a vy už jste "zareagoval" = je FUČ 😐
PS: Tak já ho zkusím "znovunapsat", ale NE teď 😉
PPS: Značky jako SAAB nebo Alfa ničí hlavně "doba" , ne jejich majitel (ne že by se nemohl chovat LÉPE! 😄
PS: Tak já ho zkusím "znovunapsat", ale NE teď 😉
PPS: Značky jako SAAB nebo Alfa ničí hlavně "doba" , ne jejich majitel (ne že by se nemohl chovat LÉPE! 😄
Tak to sorry >😁
Na dobu to nesváděj, je to majitel, který má držet produkci značky s dobou.
Na dobu to nesváděj, je to majitel, který má držet produkci značky s dobou.
No ZAMRZELO - a HODNĚ! ... ale "odpuštěno" 😄
To není "svádění" na dobu - osobně jsem přesvědčena že to JE dáno dobu ("dobovými požadavky") a i při VÝRAZNĚ lepším vedení značka typu Saab nebo Alfa (ale to platí i pro jiné obory!) nemá moc šancí. Neznám "čísla" od automobilek, ale z prohlášení VW že pro Seat "je POTŘEBA" aby prodával (alespoň) 650 t. aut - něco takového u Alfy nebo SAABu prostě NENÍ možné dosáhnout (ani při naprosto DOKONALÉM vedení) = pokud chcete aby značka "fungovala", musí například 100% sdílet techniku (např. s tou Octavií, GOLFem, A3kou, LEONem. Problém je že zatímco kdyby na identické technice byl vyroben ... Opel Astra, tak by to nejspíš nijak nevadilo (nic by se asi "nedělo" - snad by mohli použít i jeho torzní nápravu s Wattovým přímovodem, která je jednoznačně LEPŠí než ta koncernoVWá). U Alfy by se "spíš dělo" 😉
To není "svádění" na dobu - osobně jsem přesvědčena že to JE dáno dobu ("dobovými požadavky") a i při VÝRAZNĚ lepším vedení značka typu Saab nebo Alfa (ale to platí i pro jiné obory!) nemá moc šancí. Neznám "čísla" od automobilek, ale z prohlášení VW že pro Seat "je POTŘEBA" aby prodával (alespoň) 650 t. aut - něco takového u Alfy nebo SAABu prostě NENÍ možné dosáhnout (ani při naprosto DOKONALÉM vedení) = pokud chcete aby značka "fungovala", musí například 100% sdílet techniku (např. s tou Octavií, GOLFem, A3kou, LEONem. Problém je že zatímco kdyby na identické technice byl vyroben ... Opel Astra, tak by to nejspíš nijak nevadilo (nic by se asi "nedělo" - snad by mohli použít i jeho torzní nápravu s Wattovým přímovodem, která je jednoznačně LEPŠí než ta koncernoVWá). U Alfy by se "spíš dělo" 😉
Nebo střední třídu na MQB (pro zabedněnce, není to jen torzka) s pětiválcem 2.5T na 300HP. Vyloženě nehodné Alfy. Sakra, proč něco takového nevyrábějí už teď.
1) je to VĚTŠINOVĚ torzka (navíc odfláknutější než v OPELu)
2) hezké že jste zmínil POVEDENÝ R5 2.5 (který z NEpochopitelných důvodů koncern moc NEvyužívá), ale i to je TSi 😄
3) a ano, zrovna toto TSi by do Alfy "pasovalo" - asi jediné 😉
PS: To vše ale nic nemění na PODSTATĚ věci - byly by to jen další (technicky identické) klony SEATů a VW a škodovek - s TSi a TDi s DSG na MQB
2) hezké že jste zmínil POVEDENÝ R5 2.5 (který z NEpochopitelných důvodů koncern moc NEvyužívá), ale i to je TSi 😄
3) a ano, zrovna toto TSi by do Alfy "pasovalo" - asi jediné 😉
PS: To vše ale nic nemění na PODSTATĚ věci - byly by to jen další (technicky identické) klony SEATů a VW a škodovek - s TSi a TDi s DSG na MQB
Moc s tím Audi nejásej A3 už má taky trégr, takže uvidíme dále.
Tak nějak se mi ta zpráva nezdá.
Ještě před rokem bych řekl, že je to možné, ale dnes , když byla představena Alfa 4C, když nový Cherokee má boční linku střiženou jako od Alfy. Když se platforma Guiletty používá u mnoha modelů Fiat Group, když jsou menší náklady na vývoj díky sdílení platforem od Chrysleru.
Naopak mám pocit, že se konečně u Alfy začalo něco dít. A nakonec Alfa do koncernu Fiat skvěle zapadá (Fiat - malá, levnější auta + užitkáče, Alfa - dražší a větší auta to bude platit s nástupem Giulie a spol., Lancie - přeznačkované Chryslery, Jeep - terénní vozy).
A to jak se v článku píše, že Fiat nutně potřebuje peníze, vždyť právě zde byl nedávno článek jak je Fiat díky Chrysleru v krásném plusu. Proč by se Fiat zbavoval ziskového Magneti Marelli to už by moje hlava vůbec nebrala. A koneckonců, Fiat zbývající část akcií kupovat přeci nemusí, když má většinový podíl.
Nene. Za mě je to jen další kachna. Snad.
Ještě před rokem bych řekl, že je to možné, ale dnes , když byla představena Alfa 4C, když nový Cherokee má boční linku střiženou jako od Alfy. Když se platforma Guiletty používá u mnoha modelů Fiat Group, když jsou menší náklady na vývoj díky sdílení platforem od Chrysleru.
Naopak mám pocit, že se konečně u Alfy začalo něco dít. A nakonec Alfa do koncernu Fiat skvěle zapadá (Fiat - malá, levnější auta + užitkáče, Alfa - dražší a větší auta to bude platit s nástupem Giulie a spol., Lancie - přeznačkované Chryslery, Jeep - terénní vozy).
A to jak se v článku píše, že Fiat nutně potřebuje peníze, vždyť právě zde byl nedávno článek jak je Fiat díky Chrysleru v krásném plusu. Proč by se Fiat zbavoval ziskového Magneti Marelli to už by moje hlava vůbec nebrala. A koneckonců, Fiat zbývající část akcií kupovat přeci nemusí, když má většinový podíl.
Nene. Za mě je to jen další kachna. Snad.
Pokiaľ to nie je predčasný prvý apríl (čo ale asi je), tak by to bola potešujúca správa. Nie som extra fanúšikom koncernu VW, ale je mi smutno, ako Fiat vyslovene mrhá potenciálom Alfy.
Asi nikto nemôže povedať, že by BMW ublížilo Rolls-Roycu alebo že Volkswagen znehodnotil značky Bentley či Lamborghini. Práve naopak. A podobne by na tom bola aj Alfa. Len komu by potom VW predal značku Seat? Žeby Fiat-u, ktorého licencované autá pôvodne Seat vyrábal? >😁
Inou možnosťou je, že by VW s Fiatom urobil barterový obchod - Alfu za Seat >😁 >😁 >😁 .
Asi nikto nemôže povedať, že by BMW ublížilo Rolls-Roycu alebo že Volkswagen znehodnotil značky Bentley či Lamborghini. Práve naopak. A podobne by na tom bola aj Alfa. Len komu by potom VW predal značku Seat? Žeby Fiat-u, ktorého licencované autá pôvodne Seat vyrábal? >😁
Inou možnosťou je, že by VW s Fiatom urobil barterový obchod - Alfu za Seat >😁 >😁 >😁 .
že by si Fiat tahle pod sebou řezal větev.
Fiatu se předně nedostává dostatek financí na provoz.
Fiat na tom sice není tak dobře jako VW, ale ve ztrátě jako celek není.
Prodejem Alfy by přišli o šanci v Evropě reálně nějak výrazně promlouvat do prodejů od kompaktů výš a taky o pozici jediného domácího výrobce. Vsadím se, že Alfa pod VW by Fiat v Itálii vymazala i v prodejích v těch třídách, kde zatím dominuje.
Získali by akorát jednorázovou hotovost, kterou teď navíc nutně existenčně nepotřebují.
Prodejem Alfy by přišli o šanci v Evropě reálně nějak výrazně promlouvat do prodejů od kompaktů výš a taky o pozici jediného domácího výrobce. Vsadím se, že Alfa pod VW by Fiat v Itálii vymazala i v prodejích v těch třídách, kde zatím dominuje.
Získali by akorát jednorázovou hotovost, kterou teď navíc nutně existenčně nepotřebují.
Přesně tak jak píšeš. A o Magneti Marelli to platí dvojnásob, proč by se Fiat zbavoval ziskového podniku.
Fiat kupovat akcie Chrysleru nutně nepotřebuje, když má většinu. Proto si myslím, že tento článek je jen kachna.
Fiat kupovat akcie Chrysleru nutně nepotřebuje, když má většinu. Proto si myslím, že tento článek je jen kachna.
Fiat, fiat... není to ta značka, co kdysi vyráběla auta? 😉
Auta stále vyrábí, docela ve velkém a narozdíl od řady jiných není jako celek ve ztrátě. 😉
Jinak mám samozřejmě k současné modelové politice Fiatu taky řadu výhrad.
Jinak mám samozřejmě k současné modelové politice Fiatu taky řadu výhrad.
Není ve ztrátě, ale jen díky aktivitám na jiných kontinentech (Chrysleru v US, Fiatu v Jižní Americe), které nahrazují těžké ztráty, která má Fiat v Evropě (mimo jiné díky Alfě). A to nemůže pokračovat do nekonečna. A má velkou potřebu cash jednak na nákup zbylých akcií Chrysleru a jednak na rozvojové projekty od kterých si slibuje obrat k lepšímu (obměna portfolia Chrysleru je must protože si nemohou zašlápnout slepici co snáší zlatá vejce, výstavba továrny Jeep v Rusku, kde mají také velký potenciál růstu etc.). No a banky nedávno odmítli Sergiovi refinancovat nákup akcií Chrysleru a financování továrny v Rusku také není zcela dořešené. Takže cash potřebuje jako sůl, jinak mu hrozí, že právě ty lukrativní šance mu utečou a zbude mu ztrátová Alfa, Lancia a další zátěže, které prostě nemá sílu z hubených výsledků ufinancovat. Osobně si nemyslím, že nákup Alfy ze strany VW je chytrý krok, pokud to VW udělá tak si na sebe nahrne jen kupu desítky let neřešených problémů v Itálii přičemž z Alfy nemohou udělat jakousi luxusní značku na způsob Lamba nebo Bentíka, Alfa prostě musí vyrábět a prodávat a k tomu má v současném srabu strašně daleko a revitalizace bude stát neúnosné prachy. Když už by chtěl VW rozšiřovat portfolio a dále růst tak v současné krizi má jedinečnou šanci, protože peněz má jak třísek a řada značek je doslova za babku.
Tak jak to píšeš, to zní logicky. Na druhou stranu, prodat Alfu, by pro Fiat znamenalo do značné míry rezignovat na nějaký růst v Evropě. Jedině snad, že Fiat na Evropu včetně domácího trhu na příští desetiletí už rezignoval.
Ze strany VW je podle mě ve snaze koupit Alfu trochu obsese touhle značkou.
Ze strany VW je podle mě ve snaze koupit Alfu trochu obsese touhle značkou.
Pokud se podíváš na chování (a reálná rozhodnutí o investicích) za posledních řekněme 5 let, tak jsi to napsal správně, na Evropu rezignují (snad mimo Ruska). A musím říci, že to asi není úplně špatná taktika, ač tady všichni bědují jak jim padají prodeje v Evropě a nemají žádné evropské modely, tak je to pořád asi chytřejší taktika než to co předvádí třeba PSA, ti investují do nových modelů jak smyslů zbavení a prodeje jim padají úplně stejně, takže Fiat alespoň šetří trochu investic, které by v Evropě stejně vyletěly komínem a snaží se investovat tam, kde nějaký zisk kape a díky tomu drží jakž takž hlavu nad vodou. Z hlediska Evropana mě to dvakrát netěší, ale když se na to podívám z pohledu firmy tak se chovají daleko racionálněji než třeba zmíněné PSA.
Ano, pokud je to pravda a není to jen kachna, tak chování VW moc nerozumím a obsese by byl ten správný výraz.
Ano, pokud je to pravda a není to jen kachna, tak chování VW moc nerozumím a obsese by byl ten správný výraz.
Jo, asi to tak bude.
Ještě je tu ale otázka, proč by Fiat investoval do 4c, pokud chce Alfu prodat. Ale možné je, že prodej Alfy je opravdu otázkou až posledních týdnů.
Ještě je tu ale otázka, proč by Fiat investoval do 4c, pokud chce Alfu prodat. Ale možné je, že prodej Alfy je opravdu otázkou až posledních týdnů.
4C není model který by mohl Alfu jakkoliv zachránit. A aby udrželi značku (a její alespoň minimální cenu) tak něčím ji musí držet při životě. Jinak by za ní nedostali ani zlámanou grešli. Takže 4C spíš vidím jako takový model/údržbář než budoucnost Alfy jako značky. Na budoucnost Alfy je potřeba pořádná střední třída, nový model do nižší střední a časem se natlačit i do vyšší střední a ano jako jahodu na dortu nějaký sporťák, ale ty ještě nikoho neuživily.
4C může znamenat hodně pro image. Právě to, co chybí SEATu. Silný otisk do obecného povědomí. Auto, které bude možné tu a tam potkat na silnici (na rozdíl od 8C). Něco, co ten VW (nebo Ford nebo Renault) nemá. Že by to chtělo ještě nové auto ve střední (a SUV) je jasné.
Ano, pro Alfu to tak je. Jenom nechápu proč má o Alfu zájem VW, když má co se týče sportovního image takové ikony jako třeba Porsche, nemluvě o dalších. V mainstreamu Alfu nepotřebuje a na sportovní image má lepší "borce".
(no přece) Protože tam kde Porsche začíná, tam Alfa končí..
(+ když Ferdinand něco CHCE, chápe jako "KŘIVDU", když mu to někdo dát NEchce 😉 )
..a (časem) případný "překryv" modelů také NENÍ (nebude) až takový "problém" (TOHLE u VW "umí" 😄
(+ když Ferdinand něco CHCE, chápe jako "KŘIVDU", když mu to někdo dát NEchce 😉 )
..a (časem) případný "překryv" modelů také NENÍ (nebude) až takový "problém" (TOHLE u VW "umí" 😄
- když vynechám MiTo a Giu což je běžný mainstream, tak ve sportovních autech dnes Alfa cenově začíná na úrovni Boxsteru (4C) a končí na úrovni 911 GT2 RS (8C), takže stejná třída. A svým způsobem je mnohem exklusivnější protože Boxsterů i 911 se prodá mnohonásobně víc než 4 a 8C.
- když Ferda něco chce tak si to může koupit, resp. mohl už dávno. O prodeji nebo neprodeji Alfy určitě nerozhoduje Sergio, ale dozorčí rada Fiatu a u té rozhodují pouze dvě věci, kolik s Alfou je schopen řekněme v 10letém horizontu vydělat/prodělat Sergio a případná cenová nabídka Ferdy na Alfu. Kdyby o ní měl skutečný zájem a tak moc mu o ní šlo, tak hodí na stůl řekněme 15 mio. eur a bude celkem jedno co chce nebo nechce Sergio, protože nikdy nedokáže takové prachy s Alfou vydělat a akcionáři jsou všude stejní, chtějí prostě co největší zisk a je jim putýnka od koho.
- no a protože nic takového Ferda neudělal, ač mohl v poslední době již několikrát, protože zisky posledních 5-6 let má enormní, tak si myslím, že je to všechno jen novinářsky živená kachna a nic se nekoná
- když Ferda něco chce tak si to může koupit, resp. mohl už dávno. O prodeji nebo neprodeji Alfy určitě nerozhoduje Sergio, ale dozorčí rada Fiatu a u té rozhodují pouze dvě věci, kolik s Alfou je schopen řekněme v 10letém horizontu vydělat/prodělat Sergio a případná cenová nabídka Ferdy na Alfu. Kdyby o ní měl skutečný zájem a tak moc mu o ní šlo, tak hodí na stůl řekněme 15 mio. eur a bude celkem jedno co chce nebo nechce Sergio, protože nikdy nedokáže takové prachy s Alfou vydělat a akcionáři jsou všude stejní, chtějí prostě co největší zisk a je jim putýnka od koho.
- no a protože nic takového Ferda neudělal, ač mohl v poslední době již několikrát, protože zisky posledních 5-6 let má enormní, tak si myslím, že je to všechno jen novinářsky živená kachna a nic se nekoná
Novinářsky "vděčné" téma to zcela jistě JE, ale v tom případě to (že Alfu CHCE) Ferda "hraje" VELMI DOBŘE 😉
ad 1. odst. - neberte současný (krizí poznamenaný) stav. Alfa Romeo jsou modely od "Polo ála Alfa" po "A4 ála Alfa" (případně "A6 ála Alfa"). Modely jako 8C jsou ZCELA okrajové (i když udělat z příštího Lamborghini Gallardo nejen audi R8, ale i Alfu 8 by jistě "zVWládli" - tohle jim opravdu JDE 😄
PS: Doufám že by bo bylo (alespoň to) "A4 a A6 ála Alfa" a ne "Passat ála Alfa" 😉
ad 2. odst. - Ferda už prodělal BALÍK při koupi Bentley - to za 1vé (čímž chci říct, že také NEmůže koupit "za kolik chce") a za 2hé, já bych NEpodceňovala Sergia a italskou "zarputilost" - které může mít větší vliv než si myslíte (nad OPRAVDU VELKOU nabídkou by se asi zamysleli - ta ale evidentně nepadla..
Možná tam jde i o to CO přesně chce VW koupit - jestli opravdu jen jmén👋logo (rsp. co k němu..
ad 1. odst. - neberte současný (krizí poznamenaný) stav. Alfa Romeo jsou modely od "Polo ála Alfa" po "A4 ála Alfa" (případně "A6 ála Alfa"). Modely jako 8C jsou ZCELA okrajové (i když udělat z příštího Lamborghini Gallardo nejen audi R8, ale i Alfu 8 by jistě "zVWládli" - tohle jim opravdu JDE 😄
PS: Doufám že by bo bylo (alespoň to) "A4 a A6 ála Alfa" a ne "Passat ála Alfa" 😉
ad 2. odst. - Ferda už prodělal BALÍK při koupi Bentley - to za 1vé (čímž chci říct, že také NEmůže koupit "za kolik chce") a za 2hé, já bych NEpodceňovala Sergia a italskou "zarputilost" - které může mít větší vliv než si myslíte (nad OPRAVDU VELKOU nabídkou by se asi zamysleli - ta ale evidentně nepadla..
Možná tam jde i o to CO přesně chce VW koupit - jestli opravdu jen jmén👋logo (rsp. co k němu..
Ano, nabídka nepadla i když mohla, takže zbytečné řeči. Ferda určitě ví kolik by musel nabídnout aby to dostal a určitě to není číslo mimo jeho možnosti. Italská zarputilost končí tam kde zvoní německé chechtáky (Lambo, Ducati, Italdesign, Nardo).
Takže se vlastně SHODUJEME - že VW (zatím) NEudělal "pořádnou nabídku" 😄
VW neudělal žádnou nabídku. Jen novináři dovozují vznik nového kontinentu z toho, když v nějakém rozhovoru někdo z VW na přímý dotaz řekne, že Alfa je dobrá značka. Myslím, že na přímý dotaz co si myslí o značce XY by odpověděli to samé i když by si stokrát mysleli, že je to šunt.
Ne = tohle není o "dovozování", (jak už jsem řekla) Ferdinand Alfu (přece) evidentně (opravdu) CHCE 😉
PS: Jediná otázka je jestli se teď, během posledních hodin dní OPRAVDU něco "změnilo"
PPS: Mne by případný prodej asi trochu překvapil, neb a protože technika pro budoucí modely k dispozici JE, po delší době nový model 4C konečně také už (doopravdy) JE - postavit nějaký další s využitím techniky Chrysler a Maserati by také nemusel být až TAKový problém..
..prostě pokud nepříjde nějaká opravdu (zcela) MIMOŘÁDNÁ nabídka, nemá Sergio důvod prodávat.
PS: Jediná otázka je jestli se teď, během posledních hodin dní OPRAVDU něco "změnilo"
PPS: Mne by případný prodej asi trochu překvapil, neb a protože technika pro budoucí modely k dispozici JE, po delší době nový model 4C konečně také už (doopravdy) JE - postavit nějaký další s využitím techniky Chrysler a Maserati by také nemusel být až TAKový problém..
..prostě pokud nepříjde nějaká opravdu (zcela) MIMOŘÁDNÁ nabídka, nemá Sergio důvod prodávat.
Kdyby jí chtěl, tak by udělal nabídku. Protože ji neudělal, tak ji asi zas tak moc nechce a jeho velké chtění je spíše novinářská fikce o které se evidentně dobře píše a to psaní má mnoho čtenářů (-ek).
Naopak důvod prodávat má Sergio zcela zásadní, chybí mu cash na projekty, které mají jasnou přednost (Chrysler a jeho rozvoj, továrna Jeepu v Rusku) a neochota bank mu na ně půjčovat. Pokud někde nevidím důvody, tak na straně VW to kupovat.
Naopak důvod prodávat má Sergio zcela zásadní, chybí mu cash na projekty, které mají jasnou přednost (Chrysler a jeho rozvoj, továrna Jeepu v Rusku) a neochota bank mu na ně půjčovat. Pokud někde nevidím důvody, tak na straně VW to kupovat.
Vy máte ale konexe - mně se až takhle do detailu ani Sergio ani Ferdinand NE"svěřují" 😉
PS: Musím jít - PĚKNÝ DEN 😄
PS: Musím jít - PĚKNÝ DEN 😄
To není o konexích, stačí si přečíst, co kdo dělá, kam investuje, komu a za kolik banky půjčují/nepůjčují. Ono je to celé v podstatě jenom a jenom o penězích.
Mluvit o Alfě a vynechat Mito a Giuliettu je zvláštní 😄. VW nicméně nejde asi tolik o modely a technologie jako o image.
Giulietta není běžný mainstream, je to sportovně orientované auto, které běžný mainstream o kousek převyšuje.
Taky se mi zdá, že mezi VW, Audi, SEATem a Porsche moc místa nezbývá... ale možná chce VW na SEAT zapomenout a investovat do Alfy, kdo ví.
Giulietta není běžný mainstream, je to sportovně orientované auto, které běžný mainstream o kousek převyšuje.
Taky se mi zdá, že mezi VW, Audi, SEATem a Porsche moc místa nezbývá... ale možná chce VW na SEAT zapomenout a investovat do Alfy, kdo ví.
Na druhé straně proč když Evropa jde do kytek (a ona pomalu jde) by měl VW investovat do další Evropské značky když sám vidí že bussines se bude dělat v Číně kde jim to šlape, v Rusku, v USA a pod. Nebylo by logičtější než do Číny a do Státu tedy hlavně do USA napřel sílu se stávajícími zančkamia nebo se nepokusil obnovit některou ze starších USA značek?
Jde vidět, že jsi doteď nepochopil, o čem je značka. 😉
Tady s vám SOUHLASím - lidé budou kupovat Alfu protože to je ALFA, i když bude technicky "zcela identická" třeba s škodou Octavia 😉
Gilgit
Tady neřešíme stav tvé peněženky.
Co to meleš? Ty už fakt nevíš, jakou větší blbost napsat, aby sis kopl. Ale chlapče, tu se kopeš do vlastního rozkroku. >😁
Ale nekopu, ty tady neustále píšeš jak si chytrý a moudrý a já tě teď chvíli četl a pochopil jsem proč ti tady říkávají Jelito. Jsi jeden z těch nekritických VW fans. Jsi stejně inteligentní třeba jako Mariachi, GTI aspoň umí psát.Mimochodem do chlapce mám už narozdíl od tebe hodně daleko. Chlapče.
>😁 Nemůžu za to, že píšeš jako trouba. A ještě i takový blbosti a trapný klišé. >😁
Číst od tebe, co by naznačovalo nějaké vědomosti a neobsahovalo nenávist k VW = nemožné.
Číst od tebe, co by naznačovalo nějaké vědomosti a neobsahovalo nenávist k VW = nemožné.
Od tebe naopak jen kraviny a znalost pouze VW a to ještě blbě. 😉
VW mi nevadí vadí mi neinteligentní VW fans Jossalito, Mariachi a pod.
VW mi nevadí vadí mi neinteligentní VW fans Jossalito, Mariachi a pod.
No doufám, že VW poskytne jen peníze a to je vše. jestli budou muset poslouchat VW i v designu a vývoji tak z toho bude další nudné auto jako je Škoda nebo VW nebo Seat bez duše.
Zase ty pindy o duši. >😁
Tobě to zřejmě přijde úsměvné, ale spoustě lidí se prostě čím dál větší unifikace a koncentrace automobilového průmyslu nelíbí. Já osobně si taky přeju aby v Evropě zůstaly dál vedle německé, taky silné francouzské, italské a anglické automobilové konstrulční a výrobní "školy" a alternativy. Nevím co je na tom pro fanouška automobilismu tak nepochopitelné.
VW prece nemuze za to, ze italove nejsou schopni delat auta, ktera by mela tu dusi, ale take prodejni uspech.
O oné duši psal nahoře Odan. Naprosto s ním souhlasím. 😉
Já jsem se s tebou schopen shodnout v pohledu na současnou modelovou politiku Alfy, nikoliv v pohledu na to, jakou bych si ji přál v budoucnu.
😉
😉
jdu si takhle s dcerou v létě na procházku kolem silnice a vidím stříbrná Octavia, Octavia, Fabia, Octavia, Superb, Fabia, Golf, Passat atd. A pak náhle jak zjevení z nějakého filmu se vynoří černá Alfa 159 a za ní z vedlejší vesnice týpek s Citroenem C6 a za ním polák s C5 kombi. a jen koukám jak lidi otáčejí hlavy a v duchu si říkají jej to je nádhera co to bylo sakra za káru, vždyť já znám jen škodovku a vw.
Ak by to bola pravda, čo samozrejme nevylučujem, tak by som dosť dobre nechápal aktuálne uvedenie modelu 4c a niekoľko miliárd € investovaných do vývoja nových modelov AR. Aj z tohto dôvodu ide podľa mňa o čistú novinársku kačicu. Na druhej strane sa prikláňam k názoru, že prežitie, v lepom prípade úspešné znovuzrodenie AR bude niesť množstvo kompromisov a jedným z nich môže byť aj predaj. Som dlhoročným fanúšikom a zároveň spokojným užívateľom tejto značky (33,147, 156, 159) a objektívne treba povedať, že Taliani sú marketingový a ekonomický šlendriáni, ale zároveň veľmi šikovní dizajnéri a technici. Čo z toho by VW využil, zmenil, prípadne zničil, si môžeme len domýšľať.
Nevěřím..je to kravina.. :no: :no: :no:
Ferrari asi taky prodaj pod Audi.. 😉
Alfa Romeo patří do Itálie asi jako pizza..!
Ferrari asi taky prodaj pod Audi.. 😉
Alfa Romeo patří do Itálie asi jako pizza..!
Stejně jako Aston a Jaguar patří do Anglie.
Aston a Jaguar mají stále svou(anglickou) techniku. Bude ji mít i Alfa pod VW? 😉
Jeste teda nevim jak to dopadne s Ducati a co vse ji VW sebere z jeji historie i povedomi . Pro mne koncern Lambo zabil davno, neni to blaznovstvi a zkouska technologii co drive a Alfa by byla urcite tim samym, sjednoceni technologie, umirneny a nezajimavy design. Achjo... Alfy jsem mel 4 a jeste jednu mam a jsem spokojen... Nastesti jsou to pouze spekulace, protoze Fiat do technologii pro Alfu uz neco investoval, tak jen at investori vysypou trosku vice penez ze svych kapes. Chci se tesit na nove vozy Alfa z produkce Italu jako takovych a hlavne jejich napadu.
A hlavne vsichni pochopte, kdybych chtel Skodovku, Audi nebo VW tak si to koupim - jsou vsude, Alf je malo.
A hlavne vsichni pochopte, kdybych chtel Skodovku, Audi nebo VW tak si to koupim - jsou vsude, Alf je malo.
Lambo a zkouška technologií ? Jo, Alf je málo. Kam je ta raritnost dohnala se ukazuje. Koupíš jich 10 ? A máš další kámoše fanoušky, který jich také koupí 10 ? Přijde ti design Lamba umírněný ve stylu vlastníka (Audi) ?
Ano, Lambo už dnes není nic jiného než jen sbírka dílu koncernu VW(byl bych rád, kdyby tomu tak nebylo u Avantadora) tak nějak poslepovaných dohromady, interiér je velice povědomí né-li stejný s Audi. Nicméně design není to co dělá auto autem ale je to i technika, cílená účelovost, naladění a to musí být znatelné už z rýsovacího prkna. Julča se prodávala relativně dobře a MiTo jen ze začátku výroby, dva vozy jsou málo.
Jenže zde jde o Alfu a když je koncern ochoten z jedné krabice náhr. dílů sestavit různé ale přesto stejné vozy, tak u Alfy tomu nebude jinak.
Pak se jen nabízí otázka proč bychom si měli (nebo vůbec někdo) kupovat Alfu, když to bude překapotované VW, Škoda, Audi
Možná o tom trochu i napovídá heslo VW - "prostě auto"
p.s. např. ve Švícarsku, Francii, Holandsku, Anglii nejezdí Alf zrovna málo ale když prodeje táhne Čína, Rusko a Německo tak nám čechům to může být jedno
Jenže zde jde o Alfu a když je koncern ochoten z jedné krabice náhr. dílů sestavit různé ale přesto stejné vozy, tak u Alfy tomu nebude jinak.
Pak se jen nabízí otázka proč bychom si měli (nebo vůbec někdo) kupovat Alfu, když to bude překapotované VW, Škoda, Audi
Možná o tom trochu i napovídá heslo VW - "prostě auto"
p.s. např. ve Švícarsku, Francii, Holandsku, Anglii nejezdí Alf zrovna málo ale když prodeje táhne Čína, Rusko a Německo tak nám čechům to může být jedno
Zajdi si prosím na oční. Neříkám, že si nepůjčili klimatizaci, nebo navigaci z Audi. Za ty peníze to nepotěší, ale pořád lepší, než kdyby mělo kompletně originální interiér a dali mu motor z TT. S postupem času toho ubývá (rozdíl mezi Gallardem a Aventadorem je velký), co v tom autě vidíš, je, že ho dělali stejní lidé jako Audi. Aventador určitě sdílí část elektroniky, má koncernové klíčky, nějaká serva a podobné blbosti možná také, ale pod sukněmi je to echt Lamborghini, pravý sporťák a z Audi na něm nic nenajdeš. Že klimatizace funguje a navigace tě dostane do cíle, je spíš příjemný bonus. Na povrchu už to mají pěkně schované (snad i slepý pozná rukopis Audi, ale díly to stejné nejsou), vidíš jen stejnou logiku.
Pokud se mnou nesouhlasíš, tak mi řekni, z kterého Audi je tenhle interiér [odkaz] 😄
Pokud se mnou nesouhlasíš, tak mi řekni, z kterého Audi je tenhle interiér [odkaz] 😄
Pravda, na pohled to s Audi nemá nic společného, ale autoři téměř všeho na autě jsou němci. A Lambo třeba na mě konkrétně vůbec nepůsobí jako Ital, je to prostě od pohledu Němec. Italský design je něco na pomezí renesance a baroka. Německý design je spíše funkcionalistický, v poslední době přecházející v modernu až postmodernu. Víc k tomu asi není potřeba říct. Výsledný dojem hraje na city toho, komu se určitá věc líbí (ať je to od Fiatu nebo od VW) a každý chce něco jiného. Někdo má rád čistotu, někdo hodně detailů. A všimněte si jedné věci - designéři co přešli od Fiatu k VW, a že jich už pár bylo, jsou u VW najednou takoví "uhlazenější". Proč tomu tak je? On je totiž pořád tím nejvyšším šéfem němec a němci prostě nemají v krvi ten cit pro detaily.
Design je to hlavní, co je v režii Lamborghini. Rádi decentně odkáží i na Lamba minulosti. Mně jejich design naopak přijde hodný Itala - je hlavně o efektu, funkce je až na druhém místě. Že je moderní, ostře řezaný je pro mne druhotné. To spíš Ferrari s jeho přísně účelným designem považuji v tomhle ohledu za německé.
Bože, Bože..., přesně jak píše MT, zajdi si prosím k očnímu...
Mimochodem jedná se o AvEntador (název tradičně podle býka, v tomto případě proslaveného zejména v r. 1993) ...a píše se ve ŠvÝcarsku.
Mimochodem jedná se o AvEntador (název tradičně podle býka, v tomto případě proslaveného zejména v r. 1993) ...a píše se ve ŠvÝcarsku.
Technika u Lamba. Podívej se na Aventador a do historie. Lambo nikdy nebylo o nějaké extra technické sofistikovanosti a pokrokových řešeních. Spíše o prvpolánovité (možná až) teatrálnosti, která měla na první pohled šokovat. OK, první GT byla i designově konvenční byť dle mne nádherná. V době, kdy všichni v této třídě aplikují hybridy, KERSy atd. a uvažují o downsizingu a turbech Lambo u vrcholného modelu zvedne objem z 6.2 an 6.5l a jako největší technickou vychytávku použije zavěšení "z formule". To je pořád přístup Lamborghini, tak jak byl v minulosti. Interiér ? Naopak, u Avnetadoru proti Gallardu a Murcielagu větší posun k vlastní "unikátnosti".
Koncern Fiat je nejzadluženější firma na světě a paradoxně taky jedna z nejbohatších. Jenže tvrdohlavost Italů je snad nesmrtelná a to jednou Fiat taky potopí. Nemyslím si že by v případě že by se tak stalo chtělo VW nějak měnit design stejně jako se tomu nestalo u Lamba. Design je velkým plusem Alfy a měnit jej je nesmysl. VW naštěstí nejde cestou Fordu ten co koupil to potopil a pak se toho zbavil :no:
Myslíš Jaguár, Aston Martin, Volvo? Které byli před koupi Fordem smrti. A prodaval je s úspěšnými modely. Máš obrovské znalosti z automobilového průmyslu.
Ale to, ze Ford predal Svedsky klenot Volvo - Cinskym kopirovacom Geely (vid. kopia Mercedesu)- niektory ludia nikdy nezabudnu. :no:
To je bussines ty chytrolíne prodáváš tomu kdo dá nejvíc. Btw. už ti smazali nick a ty jsi se vrátil jako Gramofon2 opakovač stejných blbostí?Ty kdyby jsi měl co prodat (jakože nemáš)taky by jsi prodal tomu kdo nabízi nejvíc a navíc od tebe bude dále kupovat komponenty a věř že by ti bylo fuk odkud je.
Máš dojem že Volvo nebo Aston neměli před sabotáží Fordem úspěšné? To že do volva a jaguaru cpal Ford svojí epesní elektorniku jim moc nepomohl. Navíc proč by se jih zbavoval když byli tak úspěšní?
Ano proč se jich tedy jejich vlastníci tehdy zbavovali v červených číslech? Znalče. Třeba proto že dávali dohromady peníze před krizi aby si nemuseli půjčovat peníze od USA vlády a defakto znarodňovat firmu, jako ostatní v USA. A taky proto že Ford zvolil a rozjel novou strategii.Něco si o tom najdi a načti, nejsem vzdělavací úřad. Volvo XC90 úspěšný vůz, Jaguar XF vyvinutý ještě před prodejem Indům a další.
Nedokázali financovat další drahý vývoj. Nic víc. Určitě však ne proto že v té době dělaly střepy a chtěli to změnit. Původní Jaguár byl ještě klenot vše po koupi Fordem je parodie. To samé platí u zbytku. Zásah Fordu je velmi znát a bohužel ne Pozitivně :no:
...a z druhé strany, pokud by majitel Škody chtěl Alfu, tak si ji taky koupí. Jenže nechce. A na světě se prodá méně Alf než Superbů. Přitom Giulietta vůbec není špatné auto a není ani zásadně dražší než Octavia, jenže... nikdo o to nestojí.
HODNĚ smutné - čímž jsem chtěla říct: "Máte pravdu"
Alfa musí e😜andovat. Nové modely, nové trhy, trocha toho marketingu. Otázka je, jestli na to Fiat má aktuálně sílu. Respektive, jestli Alfa stojí dostatečně vysoko v jeho prioritách. Ještě loni se mluvilo o e😜anzi do USA a celkem 9 modelech, věřím, že takových 6 modelů by z toho opravdu mohlo být... ale pokud dá Fiat prostředky raděj na nákup akcií Chrysleru, který mu vydělává peníze... bude to svým způsobem pochopitelné.
Domnívala jsem se že Marchionne s nástupem nových modelů čeká na konec krize v Evropě (vozy typu Alfa v současné době NEmají moc šanci na "udržení postavení", natož na růst) a m.j. PROTO jej stále "odkládá" - neb díky americké akvizici má relativně DOST "použitelné" techniky...
Teď se podobný typ zpráv jako zde objevil z více zdrojů = zdá se že APRÍLový žertík to opravdu nebude. Plus FERDINANDova "touha" po Alfě je dlouhodobá a VELIKÁ + (a to je to nejhorší) obávám se že bez "masového sdílení techniky" (kterého je schopen JEN volkswagen Group) asi pro Alfu "není šance" - a to i v případě americké a asijské e😜anze..
Teď se podobný typ zpráv jako zde objevil z více zdrojů = zdá se že APRÍLový žertík to opravdu nebude. Plus FERDINANDova "touha" po Alfě je dlouhodobá a VELIKÁ + (a to je to nejhorší) obávám se že bez "masového sdílení techniky" (kterého je schopen JEN volkswagen Group) asi pro Alfu "není šance" - a to i v případě americké a asijské e😜anze..
Marchionne ale odkládá ty nové modely už strašně dlouhou dodu, vlastně ještě dlouho před začátkem krize v Evropě. Tohle Alfě ublížilo ze všeho nejvíce. Když nemájí zákaznící žádnou náhradu za své dosluhující modely, tak jdou prostě ke konkurenci. A tak se prodeje Alfy i její image propadalo víc a víc směrem dolů. Značka která neprodává prostě jde časem do kytek. Saab by o tom mohl vyprávět. Ten skončil za velmi podobných okolností jako Alfa....
Proč vozy typu Alfa nemají šanci na udržení postavení? Audi i BMW stále rostou. Vyšších příjmových kategorií se krize až tak zásadně nedotýká.
Protože v současné době pro ty vyšší příjmové kategorie nemá nic co by mohla nabídnout. 4C a 8C je omezená limitka, která nemůže nikoho uživit a MiTo s Julinkou jsou obyčejný mainstream, který bojuje tak maximálně s Golfem nebo Focusem, MiTo dokonce jen samo se sebou.
BMW a Audi nerostou díky nějakým superautům, ale díky střední třídě v ceně mírně přes mega v českých. Giulietta není úplně obyčejný mainstream.
Audi a BMW rostou především díky vyšší střední (nejlepší marže, velké objemy) a střední třídě. V obou třídách Alfa nemá vůbec nic, doslova holé ruce.
Mluvím o růstu v prodejích... a tam je trhákem střední... ale i v nižší střední prodá Audi i BMW víc než celá Alfa dohromady. To, že má Alfa ve střední holé ruce, je její chyba... (tedy, ono 159 je i dnes celkem slušné auto). Prostě neberu výmluvu, že "doba takovým autům nepřeje", BMW a Audi ukazují, že to jde. Musí se to ale umět.
Krize se netýká jen NEJvyšších příjmových kategorií (tedy vozů jako je Rolls Royce nebo Ferrari 😉
E😜anze D3 už také trochu ochabuje, konjunktura nemůže trvat "věčně" (byť nové trhy VELMI "pomáhají")
Alfa byla (je) technicky vpodstatě na úrovni "prémiových" automobilek, cenově ale právě až tak NEeee (což je asi TO co "byl problém" 😐
Prostě Alfa je cenově "běžná" automobilka, navíc zaměřená NE "rodinně" (to bude fungovat vždy) ale SPORTovně - což je vždy více či méně "okrajová" záležitost (v době krize o to víc). Doba prostě "jiným" (viz Saab) zrovna NE"přeje". Vozy jako 147 GTA (který mne kdysi docela NADCHL) jsou i v NEJ"lepších" dobách ne moc prodejné a když Alfa udělá povedený ale "normální" model jakým je Giulietta, hned se najdou komentáře "že to sice není špatné auto, ale NE až tak úplně Alfa". Problém je, že když by DNA vozu "posunuli" VÍC směrem k "absolutní" Alfě - byl by to model pro ještě méně lidí = ať udělají co udělají je to vlastně "špatně" 😉
Když zůstanu ještě u Giulietty - v přímém srovnání s ultramasovkou typu Golf si stojí velmi dobře (čistě hypoteticky řekněme že je o 5% horší - což bohužel NEznamená o 5-10% horší prodeje. Raději nebudu dohledávat o kolik, o 90%? ;-\
PS: Dodám že ani já jsem si tehdy tu (opravdu KRÁSNOU a FANTASTICKÝM motorem osazenou) Alfu 147 GTA NEkoupila (což mne dnes zpětně "trochu MRZí" 😄
E😜anze D3 už také trochu ochabuje, konjunktura nemůže trvat "věčně" (byť nové trhy VELMI "pomáhají")
Alfa byla (je) technicky vpodstatě na úrovni "prémiových" automobilek, cenově ale právě až tak NEeee (což je asi TO co "byl problém" 😐
Prostě Alfa je cenově "běžná" automobilka, navíc zaměřená NE "rodinně" (to bude fungovat vždy) ale SPORTovně - což je vždy více či méně "okrajová" záležitost (v době krize o to víc). Doba prostě "jiným" (viz Saab) zrovna NE"přeje". Vozy jako 147 GTA (který mne kdysi docela NADCHL) jsou i v NEJ"lepších" dobách ne moc prodejné a když Alfa udělá povedený ale "normální" model jakým je Giulietta, hned se najdou komentáře "že to sice není špatné auto, ale NE až tak úplně Alfa". Problém je, že když by DNA vozu "posunuli" VÍC směrem k "absolutní" Alfě - byl by to model pro ještě méně lidí = ať udělají co udělají je to vlastně "špatně" 😉
Když zůstanu ještě u Giulietty - v přímém srovnání s ultramasovkou typu Golf si stojí velmi dobře (čistě hypoteticky řekněme že je o 5% horší - což bohužel NEznamená o 5-10% horší prodeje. Raději nebudu dohledávat o kolik, o 90%? ;-\
PS: Dodám že ani já jsem si tehdy tu (opravdu KRÁSNOU a FANTASTICKÝM motorem osazenou) Alfu 147 GTA NEkoupila (což mne dnes zpětně "trochu MRZí" 😄
Ne, to není pravda. Nemluvíme o Rollsu, ale o BMW. Možná že ta e😜anze ochabuje, nicméně BMW prodává 400.000 trojek a 230.000 jedniček. I obstarožní A3 se prodalo 160.000. Lidé jsou ochotní kupovat kvalitní auta v cenách kolem milionu, to je ve vyspělé Evropě auto pro střední vrstvy... a ten prostor pro Alfu tam je, jen ho Alfa musí být schopná dobýt.
No tak co, budeme tu mít Alfu, která bude mít místo dvojitých lichoběžníků a multilinku McPherson s lešeňovku, místo 330mm kotoučů s šestipístky budou 280mm s dvoupístky, nebude tak brutálně tuhá jako současná 159, nebude mít takové reakce a strmý převod řízení, nebude mít duši... Kdo nejel, neví... Spolehlivé motory TBi, Multiair a JTD nahradí nespolehlivé TSI a TDI. Alfa bude zachráněna... V očích koho? Nevadí, budeme mít na co vzpomínat a bude se říkat, to byla ta poslední opravdová Alfa... 😄
Ještě nějaká duchaplná připomínka? Krom těch motorů jste naprosto mimo i když dnes už i s těmi motory.
:-!
:-!
Je vidět, že se vyznáš! :yes: Díky za komentář >😁
To víš. Když jsou ty italské střepy tak super proč jdou do čím dál větších hoven?
No (přece) právě PROTO že.. "místo 330 mm kotoučů s 6tipísky nepoužívají 280 mm s 2 pístky a místo dvojitých lichoběžníků a multilink jen McPherson a torzku a to vše "unifikoVWané" pro xy různých značek a modelů - a o TOM to JE
PS: NE"bojte" - vypadá to že již BRZY budou pojmy jako 340 mm kotouče a dvojité lichoběžníky v běžných vozech jen (krásnou) vzpomínkou.. 😉
..a (totální) unifikace definitivně zVWítězí 😐
PS: NE"bojte" - vypadá to že již BRZY budou pojmy jako 340 mm kotouče a dvojité lichoběžníky v běžných vozech jen (krásnou) vzpomínkou.. 😉
..a (totální) unifikace definitivně zVWítězí 😐
Která aktuální Alfa má dvojité lichoběžníkové zavěšení? 😄
156, 159........
156 je opravdu aktuální, vlastně ještě horká novinka 😉
O to NEjde - prostě Alfy "od" střední třídy výš MAJÍ (měly) "pořádné" (nešizené) zavěšení poháněné nápravy (no vlastně i té druhé 😄
Nápravu je nesmysl řešit, Audi má od A4 taky k dispozici lichoběžník. Je odkud brát. A když ji má i Exeo. 😄
Uložení náprav (zvláště té poháněné) je naopak HODNĚ důležité "řešit"! 😉
PS: Ale s tím SEATem Exeo - to bylo DOBRÉ :yes: 😄
PS: Ale s tím SEATem Exeo - to bylo DOBRÉ :yes: 😄
Ano, pokud by chtěl VW zachovat prémiovost či subprém., tak potom ano, mohl by používat komponenty Audi. Tím by u čtyřkolky mohl být zachován i Torsen místo Haldexu. Alfa v modelech Q4 měla opravdu propracovanou čtyřkolku, zhruba jako má třeba Audi S5... Ale jak říkám, je otázka, jestli by to pak někdo zaplatil. No uvidíme, Alfa ohlásila nějaké zadokolové modely na platformách Maserati...
Tak nějak. Lieber tot als sklaverei.
Když se k Italské technice a designu přidá pořádné zpracování bude to jedině dobře :yes:
Technika bude v případě prodeje Alfy VW sotva italská. 😉
Hypoteticky, pochybuju, že by zavřeli vývojové oddělení. Ve škodovce udělal VW přesný opak - rozšířil ho.
Zlysoused mluvil o (použité) TECHNICE - a ta by (logicky) byla (tak jako v případě VŠECH koncernem "pohlcených" značek dříve či později/nakonec jen a pouze) "koncernoVWá" (lze číst jako "unifikoVWaná" - což neí myšleno jako "urážka", ale jen jako "popis skutečnosti", o TOM totiž celé VW Group JE 😉
Motory Alfy nejsou špatné a myslím že by z nich měl přínos i koncern VW.
Ale to jsou motory Fiatu - koncernu Fiat... A předpokládám, že chráněné a z toho důvodu pochybuji, že by jim je Fiat věnoval...
To je v podstatě jedno. Ty motory jsou jednoduše nahraditelné.
Au au AU aU - tak tohle může z pusy vypustit JEN fanoušek VW 😉
A který je ten charakterní nenahraditelný motor třeba v Giuliettě? Zcela realisticky... 1.4TSI místo 1.4T-Jet nebo 1.8TSI místo 1.75TBi... trošku si pohrát s výfukem a nikdo nic nepozná.
Taková náhrada by rozhodně nebyla bezbolestná. Navíc je kompletně na technice Fiatu, takže by museli zajistit licence, nebo výrobu ukončit.
Já nemluvím o tom, jak by to bylo technicky obtížné... ale o tom, že kvalita těch motorů není zásadně odlišná.
Znám fanoušky (Alfy a Lancie), kteří by vás za tohle... 😉
To na tom nic nemění 😉 . Já nekritizuju Alfu, TSI jsou výborné motory a TBi taky.
Tak znám takové kteří by i (jen) za TENHLE příspěvek... 😉
PS: Ano nic to NE(z)mění - smutnou realitou je, že "plně koncernově unifikoVWaná" Alfa by se asi v reálu prodávala LÉPE než ta současná..
PS: Ano nic to NE(z)mění - smutnou realitou je, že "plně koncernově unifikoVWaná" Alfa by se asi v reálu prodávala LÉPE než ta současná..
Jejich zaslepenost je jejich problém. Přirovnání motoru k TSI není žádná urážka. Jistě, možná je motor v Alfě "charakternější", ale podle mě to jde na vrub naladění a v obou případech je to schválně. Trošku přiostřit reakce na plyn, méně utlumit zvuk výfuku... a je to.
Nejde jenom o zvuk a charakter, Multiairy jsou technicky dál a paradoxně mnohem spolehlivější.
Alfa nemá motory. Je otázka, jestli by součástí prodeje byly i nějaké licence, ale celkem pochybuji, že by o to měl VW zájem (jen pro pokračování stávající produkce). To by museli koupit Fiat Powertrain Technologies.
Myslím si, že by VW Alfě jen těžko nechal vlastní motory. Možná nějakou jednu chuťovku.
Ano - asi tak na 99,99-100% by to technicky byla jen další škoda octavia - jen s jinak vytvarovanými plechy a logem - nicméně prodej vozů s logem Alfa by to ZARUČENĚ "zVWedlo" 😉
Bravo, nebo Golf, prašť jako uhoď. Otázka je, co by dali do vínku větším modelům.
To by mne také zajímalo - když "by byla" pod vedením audi, tak SNAD...
PS: I když pod vedením audi byl (je?) snad i SEAT, ne? ;-\
PS: I když pod vedením audi byl (je?) snad i SEAT, ne? ;-\
Je. Jeden čas se snažili, ale vypadá to, že neví, co s ním - jsou tak zaměstnáni sami sebou, že už na něj nějak nezbývá čas. Přitom Seaty trpěly problémy, které by člověk u Audi vůbec nečekal (jako ty příšerné interiéry). Jak kdyby se báli, že udělají příliš dobré auto. >😁
Ak by aj Alfu kupil VW tak to by bolo len dobre.
Vzdy lepsie ako keby Alfu kupila nejaka Cinska (statna?) kopirovacia automobilka (Geely, FAW, Great Wall, Brilliance, BAIC? - za peniaze, ktore ziskali predajom kopii EU aut) ktora len vykradne patenty a vyrobu presunie do Ciny....ako sa stalo v pripade britskeho MG/Rover.
Cinu nebrat. :no:
Vzdy lepsie ako keby Alfu kupila nejaka Cinska (statna?) kopirovacia automobilka (Geely, FAW, Great Wall, Brilliance, BAIC? - za peniaze, ktore ziskali predajom kopii EU aut) ktora len vykradne patenty a vyrobu presunie do Ciny....ako sa stalo v pripade britskeho MG/Rover.
Cinu nebrat. :no:
Redakce si řekla, že jí vtipy na apríla už nikdo nebaští, tak to zkusila letos vypustit o den dřív a světe div se - je tu vášnivá diskuze o tom, jak bude chrochtat 4C s TDI a jak moc špatně na tom Fiat musí být a místní Kašpárek si už musel po třetí měnit spodky. >😁 Bravo, tohle se opravdu povedlo! :yes: >😁
..ó KÉŽ by 😄
PS: Bohužel na tom "předAPRÍLovém APRÍLu" se zdá se "dohodlo" VÍCE redakcí po světě - což NE-VWěstí NIC dobrého.. 😉
PS: Bohužel na tom "předAPRÍLovém APRÍLu" se zdá se "dohodlo" VÍCE redakcí po světě - což NE-VWěstí NIC dobrého.. 😉
konečně jste pochopili, že aby vám děcka klikali na stránky, stačí dát nějaké kontroverzní téma bez absolutně jakýchkoliv faktů..... O prokliky se už postarají diskutující....
bravo, hlavně že jste jedničky na trhu :yes:
bravo, hlavně že jste jedničky na trhu :yes:
Naprosto účelový článek prozvýšení page hits :😉
ano, auto.cz je v některých věcech opravdu "nejlepší" >😁
ano, auto.cz je v některých věcech opravdu "nejlepší" >😁
Moooc smutný 😒 z Italské sportovní krasavice se stane jen šmudla pod nadvládou tlustýho němčoura, bude stejně strohá a nudná jako zbytek z koncernu vw, zbývá jen doufat že k tomu nedojde
Alfa na kolenou, záchrana za pět minut dvanáct... opravdu je na tom dnešní Alfa tak tragicky špatně? Jasně, roční prodeje kolem 100.000 nejsou žádná pohádka. Na druhou stranu, ty modely co dnes Alfa má jsou v pořádku, pokud se potvrdí kvality 4C tak by Alfa měla mít slušně našlápnuto k e😜anzi. Ještě koncem loňského roku se budoucnost Fiatu spojovala právě s AR (např. [odkaz]
Že by změna situace v US měla tak silný dopad? Nu, možné to je, Fiat momentálně tříští síly do několika směrů a nelze vyloučit, že mu ty síly docházejí. Stará se o Chrysler, tlačí Maserati... ani nemá dost času na Fiat jako takový a Lancii odbývá rebrandovanou Amerikou.
Že by změna situace v US měla tak silný dopad? Nu, možné to je, Fiat momentálně tříští síly do několika směrů a nelze vyloučit, že mu ty síly docházejí. Stará se o Chrysler, tlačí Maserati... ani nemá dost času na Fiat jako takový a Lancii odbývá rebrandovanou Amerikou.
Tak tu máme hromadu breků nad tím, že nám případným (a zatím stále teoretickým) odchodem pod křídla VW zanikne jakási Alfa s duší a místo sofistikovaných podvozků a charakteru budeme mít přebalenou koncernovou nudu.
udělal bych zde takové malé, dvoubodové, okénko do minulosti.
1. Doba kdy Alfa dokázala vyrobit špičkové auto je skoro 30 let pryč (75 s bussem)
2. doba kdy Alfa vyráběla něco alespoň trochu osobitého a hodné označení "cuore sportivo" už je s odchodem GT taky nějaký rok pryč.
Ať už ke zmiňovanému trejdu dojde nebo ne, bude to pro Alfu jen dobře. I kdyby jen zdědila koncernovou techniku, nemůže z toho vypadnout nic horšího, než je současná produkce, která tu zmiňovanou duši a bůhví co, skutečně nemá! Ale pokud by tahle úvaha došla reality, dám krk za to, že VW by z Alfy dokázal vytřískat asi 100x víc šťávy, než Fiat. Abych si rýpnul - tak Fiat z Alfy, která chytala za srdce, dokázal vytvořit Alfu, která (krom 4C) nedokáže horkokrevného řidiče zaujmout téměř ničím.
Takže si vy brečící všichni sáhněte do svědomí, přečtěte si kosuek výš příspěvky Odana a modlete se za to, aby Alfa pod VW spadla 😊
PS: jeden megakoncern a zánik francouzské a italské školy je mi taky proti srsti, ale lepší Volksalfa než žádná Alfa.
udělal bych zde takové malé, dvoubodové, okénko do minulosti.
1. Doba kdy Alfa dokázala vyrobit špičkové auto je skoro 30 let pryč (75 s bussem)
2. doba kdy Alfa vyráběla něco alespoň trochu osobitého a hodné označení "cuore sportivo" už je s odchodem GT taky nějaký rok pryč.
Ať už ke zmiňovanému trejdu dojde nebo ne, bude to pro Alfu jen dobře. I kdyby jen zdědila koncernovou techniku, nemůže z toho vypadnout nic horšího, než je současná produkce, která tu zmiňovanou duši a bůhví co, skutečně nemá! Ale pokud by tahle úvaha došla reality, dám krk za to, že VW by z Alfy dokázal vytřískat asi 100x víc šťávy, než Fiat. Abych si rýpnul - tak Fiat z Alfy, která chytala za srdce, dokázal vytvořit Alfu, která (krom 4C) nedokáže horkokrevného řidiče zaujmout téměř ničím.
Takže si vy brečící všichni sáhněte do svědomí, přečtěte si kosuek výš příspěvky Odana a modlete se za to, aby Alfa pod VW spadla 😊
PS: jeden megakoncern a zánik francouzské a italské školy je mi taky proti srsti, ale lepší Volksalfa než žádná Alfa.
Sportovně založená značka pro chudé Alfa nikdy nebyla a na to téměř vždy dojela.
Jinak, to že před 30 lety opustili pohon zadní nápravy neznamená, že nedokázali nabídnout špičkový produkt. Snad kromě Mita byl každý model na špici své třídy a to se těžko dá popřít, ať už jsou v oblibě špagety, žáby, rýži nebo bratwursty.
Jinak, to že před 30 lety opustili pohon zadní nápravy neznamená, že nedokázali nabídnout špičkový produkt. Snad kromě Mita byl každý model na špici své třídy a to se těžko dá popřít, ať už jsou v oblibě špagety, žáby, rýži nebo bratwursty.
Na špici své třídy v rámci mainstreamu dejme tomu... i když, třeba u takové Brery mám své pochybnosti a našlo by se i pár dalších modelů.
Breru beru jako umělecký derivát 159. Na sportování to není, ale jako stylové cestovní gt nemá problém.
Co se týče dalších modelů, kromě 146, kterou nemohu příliš uchopit, matně hledám...
Běžnější verze se vždy snažili soutěžit s BMW a jako jediným předokolkám se to dlouhá léta jízdně dařilo. Jak na silnici, tak v motorsportu. :yes:
Co se týče dalších modelů, kromě 146, kterou nemohu příliš uchopit, matně hledám...
Běžnější verze se vždy snažili soutěžit s BMW a jako jediným předokolkám se to dlouhá léta jízdně dařilo. Jak na silnici, tak v motorsportu. :yes:
ad PS: PROČ "lepší Volksalfa než (raději) ŽÁDNÁ než "pořádná" Alfa"?
1. to si NEmyslím.. 😉
2. to ale ZDALEKA není 30 let, že? 😄
Doba KRIZE samozřejmě "zábavným" modelům NEpřeje (narozdíl od vozů typu škoda Octavia - např. 😉
Nicméně PROČ by příští generace Alfa Romeo měla být "raději" na technicé té rodinné škody octavia, než VŮBEC?
1. to si NEmyslím.. 😉
2. to ale ZDALEKA není 30 let, že? 😄
Doba KRIZE samozřejmě "zábavným" modelům NEpřeje (narozdíl od vozů typu škoda Octavia - např. 😉
Nicméně PROČ by příští generace Alfa Romeo měla být "raději" na technicé té rodinné škody octavia, než VŮBEC?
Pomiňme 4C (v kterém navíc ještě nidko nejel). čemu v současném portfoliu se dá říkat "pořádná Alfa"?
Když si vzpomenu na transaxlovou GTV6, stříká ze mě adrenalin. 145 boxer mi vykouzila úsměv na rtech i přes slabý výkon. 156 byla auto, z kterého stále čpělo nadšení a cuore sportivo z každého kousku. A dneska? Nevidím jediný důvod, proč upřednsotnit Mito oproti 500 Abarth, Brera byla jedním z mých nejtragičtějších zážitků... Giuliettu jsem zatím bohužel neřídil, ale jeden z "osvědčených" zdrojů jí (i přes nesporné kvality) taky nezařadil mezi ty "pravé Alfy"
Když si vzpomenu na transaxlovou GTV6, stříká ze mě adrenalin. 145 boxer mi vykouzila úsměv na rtech i přes slabý výkon. 156 byla auto, z kterého stále čpělo nadšení a cuore sportivo z každého kousku. A dneska? Nevidím jediný důvod, proč upřednsotnit Mito oproti 500 Abarth, Brera byla jedním z mých nejtragičtějších zážitků... Giuliettu jsem zatím bohužel neřídil, ale jeden z "osvědčených" zdrojů jí (i přes nesporné kvality) taky nezařadil mezi ty "pravé Alfy"
Giulietta je fajn. Dobře se řídí, dobře brzdí, dobře jede. Má hezký vnitřek, hodně možností konfigurace. Nejsem Alfista, tak asi nedokážu posoudit nějakého ducha značky, ale jinak vše v pořádku.
4C (zřejmě) je špičkové auto, i osobité, i cuore sportivo.
Svez se s Giuliettou... a pokud tam tu duši nenajdeš, pak si můžeš s klidným svědomím koupit Octavii.
Svez se s Giuliettou... a pokud tam tu duši nenajdeš, pak si můžeš s klidným svědomím koupit Octavii.
Giulietta jsem zatím neměl vůbec možnost poznat. A s 4C máš asi pravdu, ale to ukáže až čas.
Tobě to svezení tu duši objevilo? Tak mi prosím popiš, jak se to projevovalo, zrovna od tebe by mě to vážně zajímalo. Běžná Giulietta rozhodně není vůbec špatná volba, ale taková verze QV to bylo spíš zklamání (čím víc jí šlapeš na krk, tím hůř), které srovnávací testy hh (včetně G GTI) potvrzují.
(jen hodně) Málokterý test (recenzent) se věnuje "charakteru" vozu (tedy jeho PODSTATĚ - z mého pohledu), většinou jsou to čistě "naměřená" porovnání, dle určitého (ne až tak objektivního jak by se na 1. pohled mohlo zdát) "klíče"
PS: A jak správně zmiňujete, prodeje NEMAJÍ co dělat s reálnou kvalitou, aneb Giulietta je docela povedené moderní auto - kterého se prodá násobně krát Krát KRÁT MÉNĚ než GOLFu, nebo i Octavie...
..že se taková situace může "šmahem" ZMĚNIT (v posledních letech) naznačil pěkně Land Rover (trochu i Jaguar či Volvo - které už obě směřují spíš VZHŮRU, velký OBRAT předvedly i americké automobilky včetně "FIATího" CHRYSLERu - na jehož technice by se příští Alfy daly postavit STEJNĚ dobře, jako na té koncernoVWé
PS: A jak správně zmiňujete, prodeje NEMAJÍ co dělat s reálnou kvalitou, aneb Giulietta je docela povedené moderní auto - kterého se prodá násobně krát Krát KRÁT MÉNĚ než GOLFu, nebo i Octavie...
..že se taková situace může "šmahem" ZMĚNIT (v posledních letech) naznačil pěkně Land Rover (trochu i Jaguar či Volvo - které už obě směřují spíš VZHŮRU, velký OBRAT předvedly i americké automobilky včetně "FIATího" CHRYSLERu - na jehož technice by se příští Alfy daly postavit STEJNĚ dobře, jako na té koncernoVWé
Popíšu - ale bohužel nikoli QV, v té jsem nejel, měl jsem tu čest pouze jednou s 1.4T. Sedneš dovnitř - prémiová kabina, kvalitní materiály, důraz na detail. Hliník s fialovým nádechem vypadá netradičně, ale celkově není důvod ke stížnostem. Skvělé (příplatkové) sedačky, výborný volant a hlavně - ve srovnání třeba s GTI mnohem větší pocit výjimečnosti.
Co se jízdy týče - v Dynamic režimu příjemné odezvy na plyn se slušnou zvukovou kulisou. Už jsem to tu psal jinde... ne že by 1.4T-Jet zásadně technicky převyšoval 1.4TSI, ale jeho naladění je víc do sportovna (ale třeba Polo GTI jsem nejel). Trošku ostřejší brzdy, přesto ale dobře dávkovatelné a dost účinné... bez připomínek. Krátké dráhy řazení.
Podtrženo a sečteno - jako sportovnímu hatchi vlastně nemám Giuliettě co vytknout. Mně osobně úplně nesedí přední maska, 147 byla více můj čálek šaje, ale to je můj subjektivní dojem a naživo Alfa jako celek přesvědčit dokáže.
Co se jízdy týče - v Dynamic režimu příjemné odezvy na plyn se slušnou zvukovou kulisou. Už jsem to tu psal jinde... ne že by 1.4T-Jet zásadně technicky převyšoval 1.4TSI, ale jeho naladění je víc do sportovna (ale třeba Polo GTI jsem nejel). Trošku ostřejší brzdy, přesto ale dobře dávkovatelné a dost účinné... bez připomínek. Krátké dráhy řazení.
Podtrženo a sečteno - jako sportovnímu hatchi vlastně nemám Giuliettě co vytknout. Mně osobně úplně nesedí přední maska, 147 byla více můj čálek šaje, ale to je můj subjektivní dojem a naživo Alfa jako celek přesvědčit dokáže.
O.K., s tím závěrem v podstatě souhlas, jen ta kabina mi ve srovnání s G6 GTI připadá celkově méně "prémiová" (včetně verze QV), takže větší pocit výjimečnosti jsem z ní neměl, ale beru (jak sám píšeš), že je to do značné míry otázka subjektivním dojmu.
Třeba hliníková řadička taky není můj ideál, hlavně v zimě... ale přispívá to k tomu, že se v Giuliettě necítím jako v Octavii. Pokud přesednu z firemní Octavie do GTI, tak se na první pohled žádné wow nekoná, u Giulietty ano. Jestli by mě to nezačalo časem štvát je věc jiná... ale svůj červený interiér zatím trávím dobře 😄 .
Já nikdy nefandil řečem o "nudnosti" VW, etalon je prostě už ze své definice poněkud konzervativní a vyhýbá se extravagantnostem, často ku prospěchu ergonomie. Ale pokud ses ptal na duši, tak moje chápání duše souzní mnohem spíše s Giuliettou než s Golfem, zejména v běžných verzích.
Já nikdy nefandil řečem o "nudnosti" VW, etalon je prostě už ze své definice poněkud konzervativní a vyhýbá se extravagantnostem, často ku prospěchu ergonomie. Ale pokud ses ptal na duši, tak moje chápání duše souzní mnohem spíše s Giuliettou než s Golfem, zejména v běžných verzích.
U běžných verzích s tím nemám problém souhlasit (výhrady mám k přední partii, stejně jako ty), ale srovnání QV vs GTI mě celkově (a ani v tomto ohledu) nepřesvědčilo.
Troufnu si říct, že pro mě je i běžná Giulietta působivější auto než GTI - jak co do exteriéru, tak co do interiéru. Na druhou stranu, GTI prostě není auto na efekt...
QV jsem nejel... ale rád bych 😄.
QV jsem nejel... ale rád bych 😄.
No právě, to je přesně ono, Giulietta je určitě podstatně víc na (vizuální) efekt (než Golf, ale to je třeba i A3) a ve verzi QV zvlášť, to ale samo o sobě nestačí k tomu, aby měla automaticky i větší "duši", což je právě případ QV vs GTI.
edit- "duše" (obecně) právě není o vizuálním efektu..., proto i ta moje původní otázka na tebe.
To, že je Giua opticky efektnější/atraktivnější/líbivější, než Golf, tak to bych naopak nezpochybňoval.
edit- "duše" (obecně) právě není o vizuálním efektu..., proto i ta moje původní otázka na tebe.
To, že je Giua opticky efektnější/atraktivnější/líbivější, než Golf, tak to bych naopak nezpochybňoval.
prodeje v EU za první dva měsíce roku
Alfa 9990 ks
Škoda 66911 / 7x alfa
Seat 38004 / 4x alfa
Audi 89304 /9x alfa
Mini 17365 /2 x alfa
Suzuki 19356 / 2x alfa
Fiat 89039 /9x alfa
Miň než alfa prodávájí z větších značek jen Mitsubishi, Jaguar, Jeep a Lexus... a pak takový ty malý jako Rolls a Lambo
Alfa 9990 ks
Škoda 66911 / 7x alfa
Seat 38004 / 4x alfa
Audi 89304 /9x alfa
Mini 17365 /2 x alfa
Suzuki 19356 / 2x alfa
Fiat 89039 /9x alfa
Miň než alfa prodávájí z větších značek jen Mitsubishi, Jaguar, Jeep a Lexus... a pak takový ty malý jako Rolls a Lambo
VW chtěl přece představit levnou značku a konkurenta pro Dacii. Tak proč ji nejpomenovat třeba.............Seat? >😁
technika Audi + design Italdesign Giugiaro S.p.A + marketing VW Group = ?
odpovědi:
a) nudná značka
b) znovuzrození ikony
c) nic
odpovědi:
a) nudná značka
b) znovuzrození ikony
c) nic
Jednak není vůbec jisté, že tzv. technika Audi( co tím básník chtěl říci...) by se masově v té "nové "VWAlfě" nasazovala, za další -> výraz znovuzrození ikony bych čekal od naprosto jiných psavců >😒] , a co je dle mne nejděsivější, je fakt, s jakým souhlasným jekotem a povykem někdy až fanaticky místní "zaručeně liberální fans" ( nechali by se i mučit za to, že to tak je ) s ovacemi vítají de fakto umírání skutečného trhu v Evropě a nesmlouvavě vše cpou tomu "jedinému správwnému" bez mrknutí oka ...
A už vůbec nejlepší jsou tací, kteří by jim svwěřili všechno ausgerecht, neb přeci koukněte na to ( né na NATO 8-s ) , jak báječně to u jiných zvládli, a nějaké pochybnosti či nedej bože problémy -> koukni na prodeje , a drž kušnu , že ...
Kdepak, není nad rozmanistost ... 😉
PS: Jeden tajně doufá v aprílové datum, či aprílový materiál zveřejněný o něco dříve, v předstihu -> stejně jako třeba přední reflektor Rapidu, že ...
A už vůbec nejlepší jsou tací, kteří by jim svwěřili všechno ausgerecht, neb přeci koukněte na to ( né na NATO 8-s ) , jak báječně to u jiných zvládli, a nějaké pochybnosti či nedej bože problémy -> koukni na prodeje , a drž kušnu , že ...
Kdepak, není nad rozmanistost ... 😉
PS: Jeden tajně doufá v aprílové datum, či aprílový materiál zveřejněný o něco dříve, v předstihu -> stejně jako třeba přední reflektor Rapidu, že ...
co jiného než znovuzrození by to bylo? Alfa je vše možné jen ne živá automobilka.
No, mám ten dojem, že výraz "živá automobilka" by dostal po té jiný rozměr ... Ale proti chuti ... Nevím nevím, nějak se s tím nemůžu popasovat -> šlo by po té skutečně o tu samou Alfu ??? Lambo nebo Bentley nechme bokem ... A navíc, jde mimo samotné logo asi o více - v minulosti byly zmiňovány technologické souvislosti ...
No nic, já jsem na pochybách ...
No nic, já jsem na pochybách ...
petrumr
Bylo by to skvělé, zachránit Alfu Romeo ze spárů Fiatu. TDI pod kapotou by této značce nesmírně slušel. Bohužel to považuji spíš za nepovedený aprílový žert. 😉
Jo jo Ádo, 1,9 TDI Pumpe Düse to by pro Alfu bylo to "pravé ořechové" a ještě k tomu 600l kufr, aby rodinka nestrádala >😁 >😁 >😁 :yes:
Člověče, včera bylo pozdě -> čím víc píšeš, tím více je to zřejmé ... Říká ambulantní psychiatr... Jediné, co je relevantní, je ten apríl ...
Alfa je pateticka znacka koncernu Fiat, ktora zije len z legendy. Sucastou legendy je obrovska nespolahlivost, smiesna kvalita vyroby a konstrukcna naivita.
Alfa davno stratila dovod existovat, tak ako Lancia, a je uplne jedno, kto ju vlastni.
Znacka nema podstatu.
Alfa davno stratila dovod existovat, tak ako Lancia, a je uplne jedno, kto ju vlastni.
Znacka nema podstatu.
Bože CO to je (má být) "konstrukcna naivita"? Jako že auta dělali "moc poctivě"?
Obrovská nespolehlivost? Já když naposled koukala na spodek tabulky (nejnáročnějších) testů (spolehlivosti) na 100.000 km, tak to tam samá Alfa NEbylo - docela tam přeVWládala úplně JINÁ značka.. 😄
Bože CO to je (má být) "znacka nema podstatu"? Jakou "podstatu" má třeba Volkswagen, Audi nebo Škoda? 😉
PS: Tak a teď NEmohu odejít (jak jsem chtěla) - neb na TUHLE odpověď prostě MUSÍM počkat.. 😄
Obrovská nespolehlivost? Já když naposled koukala na spodek tabulky (nejnáročnějších) testů (spolehlivosti) na 100.000 km, tak to tam samá Alfa NEbylo - docela tam přeVWládala úplně JINÁ značka.. 😄
Bože CO to je (má být) "znacka nema podstatu"? Jakou "podstatu" má třeba Volkswagen, Audi nebo Škoda? 😉
PS: Tak a teď NEmohu odejít (jak jsem chtěla) - neb na TUHLE odpověď prostě MUSÍM počkat.. 😄
Panebože , to jsou mi moudra ... Není náhodou škoda strojového času na takové nedocenitelné geniality ???
Co má a nená podstatu je filosofická otázka značně přesahující především Tvoje možnosti ...
Spíše než na hodnocení Alfí situace zapracuj na kvalitě, kterou předvádíš Ty ...
Co má a nená podstatu je filosofická otázka značně přesahující především Tvoje možnosti ...
Spíše než na hodnocení Alfí situace zapracuj na kvalitě, kterou předvádíš Ty ...
pročítat se tady tím forem je občas docela smutný. Bohužel většina Alfistů má i vlastni zkušenost s VW a jejími odnožemi. Málokterý zastánce VW má vlastní zkušenost s Alfou, ale o to víc tady ale plácá nesmysly. Alfu zničil marketing Fiatu, stejně jako zničil Fiat sám sebe. Já měl v životě asi 25aut, ale jenom Alfu už mám třetí, vlastně jsem se na nich zastavil. Mám teď i současně Golfa IV - nebouraný, serisovaný celou dobu ve VW, myslím si že v dobrém a relativně zachovalém stavu a taky stejně starou Alfu 147GTA. Porovnávat výkony a jizdní vlastnosti samozřejmě nejde, od VW jsem měl předtím jenom staré polo, ale opravdu nechápu, co na tom VW máte - originální lak VW je o dvě třídy horší než originální lak Alfy, a interier - když nebudu hodnotit který je hezčí, protože tam je vítěz jasný, tak ten v golfu má všechny ovládací prvky porejpaný, tlačítka ochmataný - prostě opět o dvě třídy kvalitou níže. V Alfě mi svítí všechny žárovky ve všech ovladfačích a že jich tam je - v golfu svítí možná třetina. A celková spolehlivost??? Ano , Alfa ho má dražší, ale taky má o víc než 150koní víc, ale co se týče počtu závad na ujetý km, tak je Golf totální propadák, akorát že to spraví každej jouda a na všechno je podobná odpověř - nojo, to je normálmní, ale to koupíš za pár stovek... jenomže to je ten marketing - Alfa sice byla vždycky o trošku dražší, ale opravdu sportovní a jako taková je samozřejmě složitější a vyžaduje zcela jiný servis a jinou péči než nudný jednoduchý VW. A když VW - respektive Audi uděla sportovní auto, tak z toho vznikne nekřesťansky drahý auto RS6, který si normální smrtelník nemůže dovolit a stejně je to nejporuchovější auto ze všech, ale to už nikomu nevadí...
Jednostranně zaujatý příspěvek od začátku až dokonce, a to i přesto, že zrovna čtvrtou generaci Golfu moc nemusím (teda až na R32). Audi RS6 je logicky nejméně sportovní auto z modelů RS od Audi a samozřejmě taky nejdražší z nich, Alfa nic podobného vůbec nenabízí, takže řeči o ceně RS6 jsou úplně mimo. Jako zarytý Alfista se raději dívej na opačný konec spektra modelů RS od Audi.
Proč máš ještě dnes toho Golfa IV??? Každý normální člověk by se po zkušenostech , které tak barvitě popisuješ, dávno zbavil, což jde navíc u Golfu mnohem snáz, než u 147ičky. Pokud máš toho Golfa IV úplně od novoty, tak si zřejmě masochista a pokud si ho naopak koupil jako ojetinu, pak si zase možná jasnovidec, když máš 100%ní jistotu, že nebyl nikdy bouraný a že stav tachometru odpovídal při koupi realitě.
Proč máš ještě dnes toho Golfa IV??? Každý normální člověk by se po zkušenostech , které tak barvitě popisuješ, dávno zbavil, což jde navíc u Golfu mnohem snáz, než u 147ičky. Pokud máš toho Golfa IV úplně od novoty, tak si zřejmě masochista a pokud si ho naopak koupil jako ojetinu, pak si zase možná jasnovidec, když máš 100%ní jistotu, že nebyl nikdy bouraný a že stav tachometru odpovídal při koupi realitě.
Jste jen "vlásek" od definitivní JISTOTY - že vy NE"máte rád AUTA" ale jen (jednostranně a zaujatě) výrobky Volkswagen Group 😉
Já jsem od té definitvní jistoty ještě o pořádné háro daleko. Na rozdíl od tebe, kdy tebe nedělí od naprosté jistoty extrémní zaujatosti/posedlosti proti koncernu ani Buřtíkova pleš.
Tvá dětinsky jednoduchá rekace (z 22:1😄 na průzračně jednostranný příspěvek nicku s patřičným přívlastkem, je toho jen dalším neochvějným důkazem. Cokoli napsáno proti koncernu je pro tebe skvělé, i kdyby to byla blbost na první "pohled".
V tomto ohledu jsi zde neméně profláklá, jako naftou posedlý ADA. Jak napsal výstižně figurka, "mozková (antikoncernová) temnota".
Tvá dětinsky jednoduchá rekace (z 22:1😄 na průzračně jednostranný příspěvek nicku s patřičným přívlastkem, je toho jen dalším neochvějným důkazem. Cokoli napsáno proti koncernu je pro tebe skvělé, i kdyby to byla blbost na první "pohled".
V tomto ohledu jsi zde neméně profláklá, jako naftou posedlý ADA. Jak napsal výstižně figurka, "mozková (antikoncernová) temnota".
Buřtíkova PLEŠ? 😄 Tak tady jste "stodolu NEtrefil" 😉
(jeho vlasy mu závidím od první chvíle kdy světlo dopadající dveřmi do místnosti POHASLO, a ve dveřích stál ON 😄
Proč mé ("normální") POCHVALE dobře napsaného souhrnu (MirekGTA 21:54) říkáte "dětinsky jednoduchá reakce"? Právě naopak vaše slova: "Jednostranně zaujatý příspěvek od začátku do konce" - jsou (a to myslím ZCELA VÁŽNĚ) "nesmyslně kritická" - jejich "pokračování" v tomto příspěvku je jen potvrzením PŘESNĚ toho co Mirek GTA napsal ve 2hé a 3tí větě svého DOBŘE napsaného souhrnu 😉
PS: Doplňující otázka (KDYBY to o nás obou byla pravda). Co je lepší😒br /> a) být PRO koncernoVWá auta a PROTI VŠEM ostatním nebo
b) pVWoti koncernu a PRO VŠECHNY ostatní? 😄
(jeho vlasy mu závidím od první chvíle kdy světlo dopadající dveřmi do místnosti POHASLO, a ve dveřích stál ON 😄
Proč mé ("normální") POCHVALE dobře napsaného souhrnu (MirekGTA 21:54) říkáte "dětinsky jednoduchá reakce"? Právě naopak vaše slova: "Jednostranně zaujatý příspěvek od začátku do konce" - jsou (a to myslím ZCELA VÁŽNĚ) "nesmyslně kritická" - jejich "pokračování" v tomto příspěvku je jen potvrzením PŘESNĚ toho co Mirek GTA napsal ve 2hé a 3tí větě svého DOBŘE napsaného souhrnu 😉
PS: Doplňující otázka (KDYBY to o nás obou byla pravda). Co je lepší😒br /> a) být PRO koncernoVWá auta a PROTI VŠEM ostatním nebo
b) pVWoti koncernu a PRO VŠECHNY ostatní? 😄
Díky za pochvalu. S tím člověkem se už nehádej, já jsem Alfista a vůbec se tím netajím, ale jiný značky neodsuzuju, koneckonců i toho Golfa jsem si koupil a kdyby ten VW byl fakt takovej zázrak oproti těm našim italskejm krámům jak si myslí, tak si koupím zase Volkswagna, ale já si ho nekoupím, protože jsem si ověřil, že si za ty peníze můžu koupit něco, co mi udělá mnohem větší radost. A co je na tom nejkrásnější, že mi to může být vlastně jedno, protože zatím mě žádný řádně načipovaný koncern ve sprintu neporazil a zejména ty TT hoši to těžce nesou >😁
TTo ráda věřím 😉
PS: Já dnes jezdím "obyčejnou" C5 V6 bi-turbo a že to VELMI těžce nesou (když jim na německé dálnici "za pudelkou" sedí HOLKA v CITROËNu - VÍM moc dobře). A skutečnost že já v dálniční zatáčce nemusím zpomalit (narozdíl od nich) ani o km, nebo když je předjedu - to už je úplně mimo jejich "rozsah" 😄
PPS: Bohužel (jak už je to v životě "všechno naopak") příští generace Citroën C5 V6 je stejně "pravděpodobná" jako další Alfa 147 GTA - zato GOLFů a Octavií bude jistě (všude) dost a dost a dost a dost a dost a dost a dost a DOST 😉
PS: Já dnes jezdím "obyčejnou" C5 V6 bi-turbo a že to VELMI těžce nesou (když jim na německé dálnici "za pudelkou" sedí HOLKA v CITROËNu - VÍM moc dobře). A skutečnost že já v dálniční zatáčce nemusím zpomalit (narozdíl od nich) ani o km, nebo když je předjedu - to už je úplně mimo jejich "rozsah" 😄
PPS: Bohužel (jak už je to v životě "všechno naopak") příští generace Citroën C5 V6 je stejně "pravděpodobná" jako další Alfa 147 GTA - zato GOLFů a Octavií bude jistě (všude) dost a dost a dost a dost a dost a dost a dost a DOST 😉
😄
Vidím, že si náramně rozumíte benzín, nebo diesel, Alfa, nebo Citroen, všechno jedno, na vaše "nepochopitelně" obecně nedoceněné skvosty prostě žádný koncernový vůz nikdy neměl, nemá a mít nebude... >😒]
Ale pokud ten smajlík patřil hlodu o tom, že C5 HDI nemusí před zatáčkou zpomalit (na rozdíl od ostatních), tak na podobné reakci se shodneme určitě.
Ale pokud ten smajlík patřil hlodu o tom, že C5 HDI nemusí před zatáčkou zpomalit (na rozdíl od ostatních), tak na podobné reakci se shodneme určitě.
Tak tenhle hlod měsíce jsem včera přehlédl. Takže podle tebe zrovna v C5 HDI nemusíš v zatáčce zpomalit, na rozdíl od ostatnch, jo? >😒] >😁 :yes:
Ano (i když vám to "mozek neber 😄
Perfektně na vás totiž "sedne" to co padlo v diskuzi, klasický fanda VW NEtuší jak jezdí konkureční vůz, ale je "přesVWědčen" že hůř než ten jeho Volkswagen (já VÍM jak jezdí jak Passat, tak audi 😉
Že C5 V6 je dálnici až NEčekaným králem (nečekaně) "přiznal" i VWelký koncernoVWý fanda, který ho zde testoval - NEzapomněl jste? 😄
PS: A řeč byla konkrétně o "dracích" v TT 😉
(Buřtík moc RÁD kouká na záznam z kamery co mi na přední sklo přidělal.. 😄
Perfektně na vás totiž "sedne" to co padlo v diskuzi, klasický fanda VW NEtuší jak jezdí konkureční vůz, ale je "přesVWědčen" že hůř než ten jeho Volkswagen (já VÍM jak jezdí jak Passat, tak audi 😉
Že C5 V6 je dálnici až NEčekaným králem (nečekaně) "přiznal" i VWelký koncernoVWý fanda, který ho zde testoval - NEzapomněl jste? 😄
PS: A řeč byla konkrétně o "dracích" v TT 😉
(Buřtík moc RÁD kouká na záznam z kamery co mi na přední sklo přidělal.. 😄
Nebuď nekonečně směšná..., nebo ti místo teta začnu říkat "chvaliMařo". 😲 :😉 >😒]
Nojo, OPRAVDU (vám to mozek) "nebeVWe" 😉
PS: Myslím že jste PŘESNĚ ten typ, kterému by po svezení (třeba) s C6 spadla brada - rsp. možná dokonce takoVWý, který by to prostě "POTLAČIL" a "POPŘEL" - že jsem "to trefila"? 😄
PS: Myslím že jste PŘESNĚ ten typ, kterému by po svezení (třeba) s C6 spadla brada - rsp. možná dokonce takoVWý, který by to prostě "POTLAČIL" a "POPŘEL" - že jsem "to trefila"? 😄
Nebuď opět trapná, kolikrát už si tu napsala, že ten tvů zázrak C5 je nedostižný luxusní dieselový supersport na který nikdo nemá, zvlášť nikdo ze tvého žívotního komplexu - koncernu Ferdinanda. Ano, nikdy jsem nejel v ničem tak superrychlém jako je tvoje C5 HDI, které navíc jezdí doslova jako po kolejích. Ty u nás nemusíš vůbec dodržovat rychlost na dálnici, protože i dálníčnímu Passatu R36 ujedeš s C5 s prstem v nose, nemluvě o celé produkci Audi. Doufám, že jsem tímto tvé dětinské ego ukojil, a ušetříš nás chvalozpěvů o tvé zázračné C5 aspoň na pár dní.
Jinak doporučuji neztrácet čas na diskusích a postavit se před koncernové autosalony VW/AUDI s C5 a vozit případné zájemce o koncernové vozy těchto dvou značek. Všem jistě spadne brada a utečou pro C5ku, kterou si tak konečně "někdo" začne kupovat. >😒]
Jinak doporučuji neztrácet čas na diskusích a postavit se před koncernové autosalony VW/AUDI s C5 a vozit případné zájemce o koncernové vozy těchto dvou značek. Všem jistě spadne brada a utečou pro C5ku, kterou si tak konečně "někdo" začne kupovat. >😒]
Koncern Ferdinand neznám - znám F.P. o kterém vyšlo NEskutečné množství článků "kdecojak" na(s)páchal - i kdyby z toho byla pravda desetina, takové FAKT NEmusím 😉
PS: Jinak (už zase a DOCELA DOST) "fantazírujete"? (že bych se s tím potlačením a popřením až TAK trefila? 😄
PPS: Myslím že C5ek jezdí po planetě (skoro) o dost VÍC než (třeba) SUPERBů = víc není třeba (kdo bych své auto chtěl potkávat "na každém rohu", že? 😉
PS: Jinak (už zase a DOCELA DOST) "fantazírujete"? (že bych se s tím potlačením a popřením až TAK trefila? 😄
PPS: Myslím že C5ek jezdí po planetě (skoro) o dost VÍC než (třeba) SUPERBů = víc není třeba (kdo bych své auto chtěl potkávat "na každém rohu", že? 😉
Tomu říkám reakce k věci, ale u tebe klasika, zase to aspoň dokazuje, že ti bylo už opravdu trapně, čemuž se nikdo nemůže divit, že ...
:😉 😉
:😉 😉
Tak COPAK byste si "představoval" víc "k věci"? Abych P-O-L-O-P-A-T-I-C-K-Y vysvětlovala že na českých dálnicích (relativně) dodržuji rychlost a NEujížsím policejním PASSATům? Že C5 V6 3.0 biturbo není žádný "supersport", ale motor který si "pohrává" s RANGE ROVERem dovede slušně "rozpohybovat" i Citroën střední třídy? Že z F. PIËCHa nemám žádný "komplex" - naprosto "normálně" ho považuji (jen) za takového jak se o něm (roky) píše? Že C5 V6 není lepší než "celá produkce Audi", ale porovnání se stejně drahou audi A4 by nejspíš zaskočilo nejen vás a při přímém srovnání (třeba jen sedadel) by vám ta brada možná OPRAVDU spadla?
Není lepší napsat (jen to) že "fantazírujete" a že lidi jako je F.P. já prostě NE"musím"? 😉
Není lepší napsat (jen to) že "fantazírujete" a že lidi jako je F.P. já prostě NE"musím"? 😉
>😁 >😁 >😁 ani nevím, jestli má smysl na to reagovat, protože jednostraný příspěk to rozhodně není narozdíl od tvé reakce, ale odpovím Ti. Takže RS6 je vlajková loď řady RS - nejdražší, nejsilnější a nejporuchovější a prezentováno je jako sportovní a tak nevím proč by mělo být nejméně sportovnější, ale nikdo to nekritizuje, protože je to pro normálního smrtelníka sci-fi - opačný konec RS - kam se dívat, RS4 - taky to není pro normálního smrtelníka a přitom je to stejná platforma jako Golf. RS3 - to je novinka a taky pekelně drahá s pekelně drahým servisem, kdežto Alfy si mohl koupit normální smrtelník, což byl ten problém, protože zanedbaný servis byl největším důvodem poruch Alfy. Golfa mám proto, protože jsem ho koupil jako poslední auto, protože GTA není auto na běžné každodenní ježdění, ale spíš na srazy, na svezení na okruhu, prostě auto pro zábavu, dříve jsem ho měl jako jedinné auto, ale na to abych s ním jezdil ráno 3km do práce a odpoledne 3km zpět ho je škoda, protože je to dneska vcelku rarita s úplně jinou cenou než má Golf. Volba na Golfa padla proto, protože to konkrétní auto bylo koupeno v ČR, vím kdo s ním jezdil, vím kam jezdilo do servisu a ještě jsem ho koupil za účetní cenu, tak že to byla dobrá koupě a nemusím tak být jasnovidec. Ono nemá nějaké fatalní závady - semtam nějaký čidlo, opravdu stovkové záležitosti, ale každou chvíli něco a opravdu jsem spíš vždycky ujišťován, že to je normální, že ABS nejde, že zlobí centrál apod..a na to jsem fakt nebyl u žádné z Alf zvyklý. To auto mě nechytlo, je to pro mě takovej dělník, prodat jsem ho chtěl, ale každe je chytrej jako ty a říká mě jak to můžu vědět že km jsou správný a že ten lak je poškrábanej a že to měla firma, tak že s tím určitě jezdil kde kdo a radši si koupí někde v bazaru nějakýho stočenýho s novým lakem a neocení že lak je origo s občasným šrámem - protože ten lak je z výroby prostě měkkej a tak že zase tak lehký to prodat není a přitom já za něj chci jen tolik, abych si místo golfa kombi mohl koupit 156ku sportwagona a dokonce jsem to zkoušel i vyměni za 156, ale nikdo ho nechce, všude je golfu jako sraček, ale když chci pěknou servisovanou Alfu, tak je prodaná dřív než se člověk rozkouká, ale to žádnej zastánce VW neví, protože Alfu nikdy nekupoval. Udělat z Golfa krasavce není problém, interiér koupím za pár kaček, lak vyleštím, olakuju - tak se to běžně dělá, ale nic to nemění na faktu, že já můžu porovnat dvě stejně starý auta v originálním stavu, případně se 156tkama které jsem měl dříve a můžu jasně konstatovat, že Golf je na tom o dost húř a s nějakou spolehlivostí to není bůh ví co a to není zaujatost, ale prostě fakt, má osobní zkušenost.Ještě se vrátím k té RS6, respektive Audi - Alfa nic takové nenabízí, protože na tom bohužel je tak jak je, nabízela dříve 156 GTA Sportwagon, ten 6tiválec já znám moc dobře a i novináři ho vychválili do nebes. RS6 je ale výkonově i cenově jinde, ale k čemu to je dobrý, k čemu je 500koní v kombíku a kdo si to může dovolit? Podobně RS4 - kdo si to auto dneska může dovolit??? Alfa výráběla sportovní auta, které si lidi koupit mohli, ale kdo to teď nabízí???? Octávia RS, Golf GTi, OPC - každá generace má sice víc koní, ale zároveň nabízí méně a méně zábavy.
MÁLO kdo tu píše takhle PRAVDIVĚ, "ze života" a "narovinu" 😄
Ještě žes to (do půlnoci) stihla, dokonale aprílová reakce!!! :yes:
>😒] >😁
>😒] >😁
Chápu že vám to NEjde a NEjde pochopit (jinak než jako APRÍL 😉
PS: Takže přeji aby se i vám jednou podařilo dostat se z těch koncernoVWých tenat 😄
PPS: Kruciš - tak minulý příspěvek se nejprve (dlouhé) minuty NE"připsal" a teď .. tu máte rovnou DVA 😉
Co byste raději, pVWěkný nebo PĚKNÝ den? 😄
PS: Takže přeji aby se i vám jednou podařilo dostat se z těch koncernoVWých tenat 😄
PPS: Kruciš - tak minulý příspěvek se nejprve (dlouhé) minuty NE"připsal" a teď .. tu máte rovnou DVA 😉
Co byste raději, pVWěkný nebo PĚKNÝ den? 😄
tři poznámky😒br />
- tvé tvrzení, že RS4 je na platformě Golfu je čirý nesmysl
- cenově je dnes Giu QV dražší než Golf GTI a dostane od něj nařezáno
- cena dalších sporťáků Alfy je vysoká (4C) až zcela závratná (8C), takže stížnosti jak je Audi nebo VW drahé moc nechápu.
- tvé tvrzení, že RS4 je na platformě Golfu je čirý nesmysl
- cenově je dnes Giu QV dražší než Golf GTI a dostane od něj nařezáno
- cena dalších sporťáků Alfy je vysoká (4C) až zcela závratná (8C), takže stížnosti jak je Audi nebo VW drahé moc nechápu.
a na jaké platformě je RS4, respektive A4? Že Golf GTi nařeže QV???? Tak ten byl fakt dobrej >😁 Golfu nařeže skoro každej dnešní HOT >😁 a to je fakt
RS4 má V8 atmomotor vpředu podél + klasické quattro, Golf má R4 turbomotor napříč 4x4 přes haldex, jestli tohle je pro tebe stejná platforma tak už nevím co může být rozdílná platforma.
[odkaz]
tři sekundy od daleko slabšího GTI svědčí o tom, že podvozek QV nestíhá, silnější golfy GTI35, R nebo nový G7 GTI by z QV udělaly trhací kalendář. 😄
[odkaz]
tři sekundy od daleko slabšího GTI svědčí o tom, že podvozek QV nestíhá, silnější golfy GTI35, R nebo nový G7 GTI by z QV udělaly trhací kalendář. 😄
jeden o voze, druhý o koze... jel si už v GTI? já v QV jo... ale to je jedno, mě turbomotory s menším obsahem než 3litry stejně nic neříkaj, ani v Alfě, ani v VW, ani v BMW a tak se o současných divných autech odmítám hádat a jdu spát :-!
Ano, raději jdi spát, jsi evidentně unaven.
S tou A4 se spletl (Golf je A3 😉 ), jinak má ale (bohužel) pravdu. Vy zmiňujete jen současný (ne)stav. MirekGTA mluvil o (ještě nedávné +) "historické" nabídce Alfa Romeo . Bylo zde (pravdivě) zmíněno že u Alfy opravdu "nešidili" - a to jak na laku, brzdách, závěsech (prostě na věcech co nejsou na první pohled vidět). To že takto dělané automobily končí - to opravdu NENí důvod k radosti. Po nedávno nás opustivším SAABu, je to pro fanoušky automobilů další HODNĚ smutná zpráva (a nemusíte mne přesvědčovat, že alfy pod taktovkou VW by měly např. ještě lepší technická data, časy apod. - to je opravdu MOŽNÉ, tomu klidně VĚŘÍM
PS: Myslím že jednou (časem) to jak MOC MOC MOC špatná unifikace (jedním VWýrobcem) je, jednou dojde asi všem (většině), to už ale bude (definitivně) POZDĚ
Pěkný den (a dobrou noc 😄
PS: Myslím že jednou (časem) to jak MOC MOC MOC špatná unifikace (jedním VWýrobcem) je, jednou dojde asi všem (většině), to už ale bude (definitivně) POZDĚ
Pěkný den (a dobrou noc 😄
- MirekGTA mluvil o současném stavu, mluvil o modelech RS od Audi, o GTI a plácal o nich nesmysly.
- VW nic nekoupil, takže preventivní "vyšilování" nad katastrofou Alfy pod křídly VW je srandovní, o to víc, že dnes Alfa nic pořádného nevyrábí takže kdokoliv by ji koupil (a jak jsem psal jinde VW k tomu má docela málo důvodů a osobně bych Alfu v koncernu viděl jako balvan na krku) může Alfě jenom pomoci, zkazit už totiž není co.
- o tom, že kdysi dávno Alfa vyráběla některá dobrá auta není sporu. Ale historie se nikdo nenají a podstatné je co vyrábí dnes.
- VW nic nekoupil, takže preventivní "vyšilování" nad katastrofou Alfy pod křídly VW je srandovní, o to víc, že dnes Alfa nic pořádného nevyrábí takže kdokoliv by ji koupil (a jak jsem psal jinde VW k tomu má docela málo důvodů a osobně bych Alfu v koncernu viděl jako balvan na krku) může Alfě jenom pomoci, zkazit už totiž není co.
- o tom, že kdysi dávno Alfa vyráběla některá dobrá auta není sporu. Ale historie se nikdo nenají a podstatné je co vyrábí dnes.
Jsem (moc) RÁDA, že (vůbec) NE"popíráte" mé závěry - ať koupí nebo ne, Alfy jaké známe do velmi nedávné minulosti (právě 147 GTA nebo ještě 159), tu do budoucna (z níže uvedených důvodů) prostě (asi tak na 99,99😖 NEbudou.. 😐
PS: Zkazit samozřejmě JE co - (přes vaše "zpochybňování" - kterému se přiznám až tak NErozumím) Ferdinand Piëch CHCE vlastnit značku Alfa Romeo (dává to najevo zcela JASNĚ a to dlouho a OPAKOVANĚ). Šance že by zachoval standardy značky, její způsob konstrukce atd. je naopak asi tak 0,01% 😄
PPS: Z mého pohledu (jak tady již také padlo) "Lieber tot als Sklave" 😉
PPPS: Dnes se do "standardů" Alfa je dost TĚŽKÉ dostat (byť "snahy tu jsou" [odkaz] ) - inflace která by měla vzhledem k MASOVÉMU tištění peněz být se "ukryla" do (ne)kvality výrobků (to že snad i většina lidí považuje automobily Alfa za "celkově" MÉNĚ kvalitně vyrobené - než třeba VW je taková "ironie osudu" - ostatně osud MILUJE černý humor 😄
PS: Zkazit samozřejmě JE co - (přes vaše "zpochybňování" - kterému se přiznám až tak NErozumím) Ferdinand Piëch CHCE vlastnit značku Alfa Romeo (dává to najevo zcela JASNĚ a to dlouho a OPAKOVANĚ). Šance že by zachoval standardy značky, její způsob konstrukce atd. je naopak asi tak 0,01% 😄
PPS: Z mého pohledu (jak tady již také padlo) "Lieber tot als Sklave" 😉
PPPS: Dnes se do "standardů" Alfa je dost TĚŽKÉ dostat (byť "snahy tu jsou" [odkaz] ) - inflace která by měla vzhledem k MASOVÉMU tištění peněz být se "ukryla" do (ne)kvality výrobků (to že snad i většina lidí považuje automobily Alfa za "celkově" MÉNĚ kvalitně vyrobené - než třeba VW je taková "ironie osudu" - ostatně osud MILUJE černý humor 😄
žádné standardy Alfa, do kterých by bylo těžké se dostat, nejsou. Takže není kam se dostávat. Alfa vyráběla řadu skvělých aut, ale stejně tak vyráběla řadu totálních střepů, které jí postupně zkazily jméno a dovedly ji tam, kde je. Mluvit o nějakém nedostižném standardu Alfa je úsměvné. A pokud mluvíš o nedávné minulosti, tak právě v té se naplnil smutný osud Alfy, modely jako 166 nebo 147 nestačily na své protějšky z D3 a postupně zavedly značku na periferii, kdy konkurovat D3 nedokázala. Je to jako s Jagem nebo LR, Britové je dovedli do totálního marasmu právě neschopností držet nějakou kvalitu a vyloženými propadáky značce nakonec udělali takové jméno, že o Jaga nikdo ani nezakopl. A ve finále hloupí Indiáni museli dát značku do latě, stanovit ji nové standardy a tvrdě bojují o místo na slunci. Nic jiného Alfu nečeká, pokud nechce skončit jako Saab bez ohledu na to kdo ji koupí. Svět není postýlka pro Barbíny, ale dost tvrdé místo pro život a to platí pro automobilky dvojnásob.
Ne že bych NEsouhlasila s tím co jste zde napsal, snad jen s výjímkou "úsměvu nad NEdostižným standardem vozů Alfa Romeo". Nejde až tak o "standard" (byť v diskuzi postupně zmíněné "drobnosti" typu kvalita laku, velikost brzd či použité uložení náprav jsou pravda), ale o celkové pojetí (a něco čemu se fanoušek VW z principu musí "smát" a zesměšňovat to, PODSTATU každého výrobku - jeho "charakter"
Momentální (myslím že spíš evropský než světový) trh se "zvrhl" na rozdělování "prémiových" a "ostatních" automobilů, navíc s ještě dalším "rozdělením" na vozy "prémiové" a D3 - přičemž to není o ničem jiném než o (řekněme "kompletní") CENĚ automobilu (zvrhlosti typu nedávno kdesi testované škody Octavia 1.2 TSi Elegance za 701.200 kč raději nerozebírat, anebo ano - přesně TOHLE Alfa prostě NEuměla a NEumí = platí pro ní vaše poslední věta, aneb dělat "ještě zaplatitelná" /mně příjde jasné o čem MirekGTA mluvil a figurka NE"pochopil"/ auta takovým způsobem jako Alfa /nebo Saab/ v NE"masových" sériích dnes už BOHUŽEL není možné - což ale /přece/ NEznamená, že budu TLESKAT "unifikaci nadoraz" jak jí předvádí právě koncern Volkswagen - nejsem tu za EKONOMa, ale za "fanynku AUT" 😄
Momentální (myslím že spíš evropský než světový) trh se "zvrhl" na rozdělování "prémiových" a "ostatních" automobilů, navíc s ještě dalším "rozdělením" na vozy "prémiové" a D3 - přičemž to není o ničem jiném než o (řekněme "kompletní") CENĚ automobilu (zvrhlosti typu nedávno kdesi testované škody Octavia 1.2 TSi Elegance za 701.200 kč raději nerozebírat, anebo ano - přesně TOHLE Alfa prostě NEuměla a NEumí = platí pro ní vaše poslední věta, aneb dělat "ještě zaplatitelná" /mně příjde jasné o čem MirekGTA mluvil a figurka NE"pochopil"/ auta takovým způsobem jako Alfa /nebo Saab/ v NE"masových" sériích dnes už BOHUŽEL není možné - což ale /přece/ NEznamená, že budu TLESKAT "unifikaci nadoraz" jak jí předvádí právě koncern Volkswagen - nejsem tu za EKONOMa, ale za "fanynku AUT" 😄
Na to, žes hned v úvodu nevěděl, jestli máš vůbec reagovat, je ta reakce nakonec dost dlouhá...
Vidím, že v těch autoznalostech dost lítáš (zřejmě kromě tvé AR 147 GTA).
Takže k RS6, dnešní vyšší střední prémie (ze které i RS6 přísně vychází) má zcela jiné priority, než jsou vlastnosti, na kterých by se dal postavit skutečný "sportovní" vůz. Proto i kdyby měla RS6 třeba tryskový motor, sportovní auto to nebude a bude také méně sportovní, než menší modely RS téže značky (RS5/RS4/RS3/TTRS). A stejně tak (nižší třídy = sportovnější předpoklad) to platí i u konkurence Audi (BMW, MB, Jag, Lex...).
Dále cituji z tvé reakce: "RS4 - taky to není pro normálního smrtelníka a přitom je to stejná platforma jako Golf." Tak tomu říkám "megaúlet", myslím od někoho, kdo se snaží tvářit, že ví, vo co go.
Další citát: "Ještě se vrátím k té RS6, respektive Audi - Alfa nic takové nenabízí, protože na tom bohužel je tak jak je, nabízela dříve 156 GTA Sportwagon,..."
Další střela vedle. 156ka je střední třída, takže srovnávání s RS6 je zase mimo, ve střední třídě je RS4, nikoli RS6 a na základě střední třídy se dá postavit sportovnější auto, než na základě vyšší střední (viz i příklady z motosportu).
A to jaké auta vyráběla Alfa dřív (a jako moc "dřív") je jedna věc, tento článek ovšem logicky reflektuje současný stav a jeho důsledky, tak se toho pokud možno držme.
A co může dnes postavit Alfa srovnatelného k modelům jako je RS3/RS4/RS5, nebo 1M/M3, nebo aspoň k S3/S4/S5? A to bez ohledu na cenu. Přitom, (jak píše i Ham) chceš snad říct, že 4C(o 8C ani nemluvě) bude cenově naopak lidový sporťák pro kdekoho (finančně)?
Je úsměvné, jak sám přiznáváš, že zatímco tvoje 147ička, která je ve (prakticky vrcholné) verzi GTA a máš ji jako zábavnou víkendovku a je jí na běžné ježdění škoda, tak tvůj Golf IV byl (zřejmě v běžné verzi) zakoupen jako bývalé služební auto a má sloužit jako "dělník" na běžné ježdění. To je pak velmi! "překvapivé", když tu objevně napíšeš, že tě ten dělník (na rozdíl od víkendovky se šestilhrnkem) "nechytl".
No koho by taky realtivně chytl. Kdybys měl 147ku se zákl. motorizací a k tomu G IV R32 vypadalo by to pochopitelně zase "trochu" jinak, značka-neznačka.
Vidím, že v těch autoznalostech dost lítáš (zřejmě kromě tvé AR 147 GTA).
Takže k RS6, dnešní vyšší střední prémie (ze které i RS6 přísně vychází) má zcela jiné priority, než jsou vlastnosti, na kterých by se dal postavit skutečný "sportovní" vůz. Proto i kdyby měla RS6 třeba tryskový motor, sportovní auto to nebude a bude také méně sportovní, než menší modely RS téže značky (RS5/RS4/RS3/TTRS). A stejně tak (nižší třídy = sportovnější předpoklad) to platí i u konkurence Audi (BMW, MB, Jag, Lex...).
Dále cituji z tvé reakce: "RS4 - taky to není pro normálního smrtelníka a přitom je to stejná platforma jako Golf." Tak tomu říkám "megaúlet", myslím od někoho, kdo se snaží tvářit, že ví, vo co go.
Další citát: "Ještě se vrátím k té RS6, respektive Audi - Alfa nic takové nenabízí, protože na tom bohužel je tak jak je, nabízela dříve 156 GTA Sportwagon,..."
Další střela vedle. 156ka je střední třída, takže srovnávání s RS6 je zase mimo, ve střední třídě je RS4, nikoli RS6 a na základě střední třídy se dá postavit sportovnější auto, než na základě vyšší střední (viz i příklady z motosportu).
A to jaké auta vyráběla Alfa dřív (a jako moc "dřív") je jedna věc, tento článek ovšem logicky reflektuje současný stav a jeho důsledky, tak se toho pokud možno držme.
A co může dnes postavit Alfa srovnatelného k modelům jako je RS3/RS4/RS5, nebo 1M/M3, nebo aspoň k S3/S4/S5? A to bez ohledu na cenu. Přitom, (jak píše i Ham) chceš snad říct, že 4C(o 8C ani nemluvě) bude cenově naopak lidový sporťák pro kdekoho (finančně)?
Je úsměvné, jak sám přiznáváš, že zatímco tvoje 147ička, která je ve (prakticky vrcholné) verzi GTA a máš ji jako zábavnou víkendovku a je jí na běžné ježdění škoda, tak tvůj Golf IV byl (zřejmě v běžné verzi) zakoupen jako bývalé služební auto a má sloužit jako "dělník" na běžné ježdění. To je pak velmi! "překvapivé", když tu objevně napíšeš, že tě ten dělník (na rozdíl od víkendovky se šestilhrnkem) "nechytl".
No koho by taky realtivně chytl. Kdybys měl 147ku se zákl. motorizací a k tomu G IV R32 vypadalo by to pochopitelně zase "trochu" jinak, značka-neznačka.
Docela by mne ZAJÍMALO, jestli jste text(y) Mirek(a)GTA opravdu tak NEpochopil, nebo jen (klasicky) "bojujete za VW". To bych VÁŽNĚ chtěla vědět..
PS: Nejde o drobné NEpřesnosti které napsal (to vpodstatně není důležité). CELKOVĚ bohužel pravdu má - což
1) je PRŮŠVIH
2) je SMUTNÉ
3) je pro vás (asi možná doopravdy?) NEpochopitelné? 😉
PS: Nejde o drobné NEpřesnosti které napsal (to vpodstatně není důležité). CELKOVĚ bohužel pravdu má - což
1) je PRŮŠVIH
2) je SMUTNÉ
3) je pro vás (asi možná doopravdy?) NEpochopitelné? 😉
Kylie... motat podvozkové platformy Golfu a A4 je prostě hrubá neznalost. Stejně jako je naivní očekávat sportovní vlastnosti od dvoutunového auta, takové auto může být pouze rychlé. RS6 je prostě dálniční koráb a jako takový je velmi dobrý. Kdo si ho koupí na vymetání okresek, ten neví, co dělá.
Pro mě je složité si z té změti myšlenek vymotat tu hlavní. 147GTA je jistě zajímavé auto, mě se líbí i Giulietta, líbí se mi 4C... ale ta srovnání s Golfem a Audi mi přijdou poněkud mimo.
Pro mě je složité si z té změti myšlenek vymotat tu hlavní. 147GTA je jistě zajímavé auto, mě se líbí i Giulietta, líbí se mi 4C... ale ta srovnání s Golfem a Audi mi přijdou poněkud mimo.
Ok, je to "hrubá chyba" - to mi v tom množství řádků (a "změti myšlenek") ale NEpřišlo jako to hlavní. Myslím že MirekGTA to bere "srdcem" (místo hlavou - to se CENÍ :yes: 😄 ) a chtěl nám JEN sdělit, že Alfa je (např.) Mozart a VW Salieri 😉
PS: Mimochodem CD "The Salieri Album" od CECILIE BARTOLI mohu vřele DOPORUČIT :yes: 😄
(což nic nemění na FAKTu, že Salieri ve srovnání s Wolfgangem Amadeem NEmá šanci 😉
PS: Mimochodem CD "The Salieri Album" od CECILIE BARTOLI mohu vřele DOPORUČIT :yes: 😄
(což nic nemění na FAKTu, že Salieri ve srovnání s Wolfgangem Amadeem NEmá šanci 😉
Ok - platforma Golfu = A3, A3 je zase menší a pro mě je prostě A4 velikost golfu a octavie. Porovnával jsem Alfu 147 a Golfa IV combi z roku 2003 a to v parametrech základního zpracování - laku a interiéru a obecné poruchovosti. 147GTA vychází z klasické 147 a porovnávám tak to co porovnat jde, nikoliv jízdní vlastnosti. Nechápu proč se tady chce každej hádat o nesmyslech, to že Golf rozhodně není kvalitnější než Alfa ze stejného roku je podle mě prostě fakt a kdo tomu nevěří, tak ať si koupí Golfa - já to nikomu neberu, stejně tak ani nedoporučuji lidem, kteří si nehodlají připlatit za dražší nd podvozku Alfy, aby si Alfu kupovali, ale že má Alfa lepší podvozek pro sportovní jízdu je taky fakt, ale je holt složitější a dražší. Jo a taky se bavím o Alfách minulosti - současné modelové řady se mi sice docela na pohled líbí, ale technicky mají mnohem blíže k VW a stejně to FIAT neumí prodat. Otázkou je, zda to právě není ta chyba - protože 156, 147 i GT se prodávali mnohem lépe než součásné Alfy, kterým už chybí to cuore sportivo, ale to pochopí pouze ten, kdo se měl s těma autama možnost seznámit a mrzí mě, že když se někde na nějaký sprintech setkám s někým, gdo má GTI, Leona cupru nebo nějakýho našláplýho Japonce (vyjma TTčkářu - s těma se moc bavit nedá, ale to je zvláštní liga) , tak je s nima dá úplně normálně bavit, chtějí třeba svýzt, ukázat motor a naoplátku třeba svezou mě a kolikrát se třeba přiznaj i k tomu že chtěli Alfu, ale kdo ohrnuje nos a má podobný keci co se tady občas vyskytujou jsou zarytý TDÍčkáři, pro které je VW modla.
Jo tak on je ten Golf IV dokonce ještě v kombíku? A to se jako vážně divíš, že tě nechytl tak jako 147 GTA. >😁
Nemáš rád, když nějaký majitel obecně ohrnuje nos nad kvalitou AR, přitom děláš to samé, jen v opačném gardu. A ještě ti k tomu srovnání stačí firemní ojetina čtverkového Golfu. Jak jsem psal, kdybys měl od novoty, jak 147 GTA, tak G IV R32, mohl bys srovnávat srovnatelné, včetně toho, které auto tě více "chytlo" apod.
Nemáš rád, když nějaký majitel obecně ohrnuje nos nad kvalitou AR, přitom děláš to samé, jen v opačném gardu. A ještě ti k tomu srovnání stačí firemní ojetina čtverkového Golfu. Jak jsem psal, kdybys měl od novoty, jak 147 GTA, tak G IV R32, mohl bys srovnávat srovnatelné, včetně toho, které auto tě více "chytlo" apod.
To není třeba - výsledek toho porovnání ZNÁTE i vy. Napovím: "NElíbí se vám" 😄
Co chceš komu napovídat, když o G IV R32 evidentně nic nevíš, přečti si aspoň jeho dobové testy a drž si u toho raději bradu. Motorově/výkonově velmi vyrovnaní soupeři, jen R32 měla podstatně příznivější průběh krouťáku, kdy jeho maximum vrcholilo už od 2800 ot/min., kdežto u GTA až ve 4800 ot./min.
Doporučuji např. TG 2. řada, 8. epizoda.
AR 147 GTA - čas: 1.35,6
GolfIV R32 - čas: 1.33,3!
A zkus najít sériovou 147 GTA, která by zněla tak dokonale, jako právě G IV R32😒br /> [odkaz]
Doporučuji např. TG 2. řada, 8. epizoda.
AR 147 GTA - čas: 1.35,6
GolfIV R32 - čas: 1.33,3!
A zkus najít sériovou 147 GTA, která by zněla tak dokonale, jako právě G IV R32😒br /> [odkaz]
Nějak vám tam vypadlo, že GTA má vyšší jak ten výkon, tak ten točivý moment, tak zrychlení na 100 km/h - téma vzhled (exteriéru, interiéru i motorového prostoru raději rozebírat NEbudeme, stejně jako dražšího bratříčka GOLFu, audi A3, nebo? 😉
PS: Autocar srovnání těchto audi vidí stejně jako já - a pro vás NEJ"poučnější" by asi bylo projít si VŠECHNA /nečeská/ diskuzní fóra na toto téma 😄
PPS: Svět aut je MNOHEM MNOHEM víc než (vědomě plánovaně úmyslně) to co nabízí Volkswagen Group - jestli to OPRAVDU NEvíte/ani NEtušíte - o kolik přicházíte 😉
PS: Autocar srovnání těchto audi vidí stejně jako já - a pro vás NEJ"poučnější" by asi bylo projít si VŠECHNA /nečeská/ diskuzní fóra na toto téma 😄
PPS: Svět aut je MNOHEM MNOHEM víc než (vědomě plánovaně úmyslně) to co nabízí Volkswagen Group - jestli to OPRAVDU NEvíte/ani NEtušíte - o kolik přicházíte 😉
Typický příklad tvé zabedněné zaujatosti. Jistě, 320Nm/2800ot./min (R32) je pro tebe méně, než 300Nm/4800ot./min (GTA). Proč? Protože koncernových 320Nm je "logicky" méně, než 300Nm nekoncernových. :😉 >😁
Jinak ano, R32 stačil k tomu lepšímu času o 9 koní menší výkon (241 PS/6250ot./min. vs 250 PS/6200ot./min). Zrychlení z 0-100 (zrovna pro tebe tradičně naprosto nepodstatný údaj, viz starší diskuse, že?) má o desetinu lepší GTA a maximálku o km zase lepší R32.
Takže co se ti ještě na mém tvrzení, že jde o výkonově velmi vyrovnané soupeře nezdá?
Na rozdíl od tebe nemám hned (jen podle koncern/nekoncern) jasno, které z těchto aut je lepší, je to logicky především o osobních preferencích a žádný absolutně objektivní verdilkt v tomto ohledu neexistuje. Stejně tak netvrdím, které z těchto aut je kvalitnější/méně poruchovéí apod., v tom máš opět jasno především ty a podobně nezaujatý nick s přívlastkem GTA.
Jinak ano, R32 stačil k tomu lepšímu času o 9 koní menší výkon (241 PS/6250ot./min. vs 250 PS/6200ot./min). Zrychlení z 0-100 (zrovna pro tebe tradičně naprosto nepodstatný údaj, viz starší diskuse, že?) má o desetinu lepší GTA a maximálku o km zase lepší R32.
Takže co se ti ještě na mém tvrzení, že jde o výkonově velmi vyrovnané soupeře nezdá?
Na rozdíl od tebe nemám hned (jen podle koncern/nekoncern) jasno, které z těchto aut je lepší, je to logicky především o osobních preferencích a žádný absolutně objektivní verdilkt v tomto ohledu neexistuje. Stejně tak netvrdím, které z těchto aut je kvalitnější/méně poruchovéí apod., v tom máš opět jasno především ty a podobně nezaujatý nick s přívlastkem GTA.
Jestli jsem si to špatně pamatovala a R32 měl vyšší točivý moment, tak to PARDON 😄
PS: Asi VWíte proč se vám nechce pročítat ta diskuzní fóra o obou vozech, že? 😉
PPS: To byl doba autům stále ještě docela "přející", amatérských i profi srovnání je MRAKY - v Autocar srovnávali nejen číslíčka (o kterých auta FAKT NEjsou) a vyhrálo..
..to lepší AUTO 😄
(nic proti VW Golf R32.. 😉
..stejně jako proti vašemu výroku, že jde o "výkonově velmi vyrovnaná" auta 😄
PPPS: Skoro mne MRZí, že po Cliu 1.8 16 V jsem si ho (ještě) NEkoupila a vyrazila "jinou cestou" 😉
PS: Asi VWíte proč se vám nechce pročítat ta diskuzní fóra o obou vozech, že? 😉
PPS: To byl doba autům stále ještě docela "přející", amatérských i profi srovnání je MRAKY - v Autocar srovnávali nejen číslíčka (o kterých auta FAKT NEjsou) a vyhrálo..
..to lepší AUTO 😄
(nic proti VW Golf R32.. 😉
..stejně jako proti vašemu výroku, že jde o "výkonově velmi vyrovnaná" auta 😄
PPPS: Skoro mne MRZí, že po Cliu 1.8 16 V jsem si ho (ještě) NEkoupila a vyrazila "jinou cestou" 😉
Co je to za nesmysl?
Zaprvé, důležitý je výkon na kolech - no a tam R32 úplně neexceluje, že?
A zadruhý, nejde přece o vrchol točivého momentu v 2800 nebo kde, ale o celkovou plochu pod křivkou. No a tam kopanec, který VR6 předvede při 1600 rpm nijak nepomůže, zvlášť když dál už jenom relativně "skomírá". Busso je přesný opak, tam výkon lineárně roste.
Projdi si videa, uvidíš, že při každém srovnání, kde je eliminována výhoda AWD, vyhraje Alfa.
No a nakonec ještě k tomu zvuku: každá GTA zní líp, než R32. 😉
Zaprvé, důležitý je výkon na kolech - no a tam R32 úplně neexceluje, že?
A zadruhý, nejde přece o vrchol točivého momentu v 2800 nebo kde, ale o celkovou plochu pod křivkou. No a tam kopanec, který VR6 předvede při 1600 rpm nijak nepomůže, zvlášť když dál už jenom relativně "skomírá". Busso je přesný opak, tam výkon lineárně roste.
Projdi si videa, uvidíš, že při každém srovnání, kde je eliminována výhoda AWD, vyhraje Alfa.
No a nakonec ještě k tomu zvuku: každá GTA zní líp, než R32. 😉
Výkon na čtyřech kolech Golfu je menší než na dvou kolech Alfy, přenosové ústrojí 4x4 má své ztráty... ale to na druhou stranu přináší jistou výhodu Golfu. Proč by se tato výhoda měla eliminovat?
Nikoli "eliminovat", ale NE"hledat" vyloženě trať která vysloveně "preferuje" AWD - na "normální(ch)" silnici(ch) byla lepší rychlejší zábavnější (HEZČÍ 😉 ) Alfa 147 GTA 😄
PS: Škoda že doba už takovým autům NE"přeje"
PS: Škoda že doba už takovým autům NE"přeje"
No třeba čas v Top Gear má Golf lepší, i na suchu.
Já vím (docela bych si jí chtěla projet 😉 ) - jenže tohle nejsou auta na trať - Alfa 147 GTA je (dle mne hodně povedené - motorem designem, prostě "komplexně") auto na "normální" ježdění po SILNICÍCH.. 😄
..a tam je reálný vliv 4x4 přeceňovaný, rsp. tam "využijete" mnohem spíš krásně do otáček jdoucí motor Alfa - než že byste jel tak aby šlo "využít" efekt pohonu všech kol. U nás je na okreskách 100 km/h = někteří jezdí i 120, my když si občas dáme "domácí závod" po ZNÁMÝCH PRÁZDNÝCH (kde je "za zatáčky" VIDĚT) okreskách tak se dostáváme tak ke 170 km/h - víc ne, ať jde o vůz s logem šípů (správněji "šípové zuby ozubeného kola") nebo vzpínajícím se koníkem na žlutém poli = takže myslím že RADOST z toho ŽE jedu JAK jedu - bude větší v té Alfě, než v 4x4 GOLFu 😉
PS: A na (závodní) trať si nekoupím ANI JEDEN z těchto vozů..
..a tam je reálný vliv 4x4 přeceňovaný, rsp. tam "využijete" mnohem spíš krásně do otáček jdoucí motor Alfa - než že byste jel tak aby šlo "využít" efekt pohonu všech kol. U nás je na okreskách 100 km/h = někteří jezdí i 120, my když si občas dáme "domácí závod" po ZNÁMÝCH PRÁZDNÝCH (kde je "za zatáčky" VIDĚT) okreskách tak se dostáváme tak ke 170 km/h - víc ne, ať jde o vůz s logem šípů (správněji "šípové zuby ozubeného kola") nebo vzpínajícím se koníkem na žlutém poli = takže myslím že RADOST z toho ŽE jedu JAK jedu - bude větší v té Alfě, než v 4x4 GOLFu 😉
PS: A na (závodní) trať si nekoupím ANI JEDEN z těchto vozů..
Tvoje úvodní otázka je velmi výstižným komentem k tomu, cos v příspěvku sám napsal.
Podle toho co píšeš se zřejmě domníváš, že v G4 R32 bylo nějaké TDI-PD, viz tvůj "kopanec" v 1600 rpm . >😁 Asi ti ušlo, že R32 je šestiválcová benzínová atmosféra s maximem výkonu (241PS) v 6.250 ot./min. (o 50 ot. výš, než u GTA), takže tvé "zkomírání" od 2800 ot./min. je úsměvné a poukazuje hlavně na to, že (v tomto ohledu) netušíš která bije. K té eliminaci 4x4 už se vyjádřil Emel, mohl bych podobně absurdně požadovat třeba eliminaci "jména", tedy fakt, že se jedná o Alfu GTA (viz tvé "každá" GTA...). Pokud chceš porovnávat křivky toč. momentu a výkonu, tak ty grafy nejdřív najdi, jinak je to jen mlácení prázdné slámy. A pokud by tvoje výkřiky opravdu absolutně platily, nemohl by mít R32 na žádné suché asfaltové trati lepší čas, než GTA, tedy tak, jak tomu bylo na suché trati TG.
Většina lidí u nás viděla čtvferkovou! R32 jen z letadla, natož aby v ní aspoň jeli, nebo ji řídili... a není se ani co divit, bylo to (na poměry Golfu) hodně vzácné a drahé auto. Původně plánovaná limitovaná edice 5 tis. kusů, skončila (díky velkému zájmu i přes vysokou cenu) někde u 12 tis. kusů, z čehož 5 tis. skončilo v USA, takže nějakých 7 tis. GIV R32 se v Evropě docela "ztratilo" a hlavně na českém trhu se tato verze Golfu oficiálně vůbec nenabízela.
K tomu zvuku, zkus několika lidem aspoň pustit záznam sériového zvuk G4 R32 vs 147 GTA, aniž by viděli obraz, a pak se zeptej, který zvuk je pro ně lepší/zajímavější/charaktrenější/osobitě… />Samozřejmě, že je to do jisté míry subjektivní, ale u sériových výfuků si klidně vsadím, že většina bude (naslepo) pro R32.
Za výjimečný (i na poměry atm, šestiválce) sériový zvuk R32 může především dvoucestný výfuk (vyvinutý firmou Remus) jehož klapka (vytvářející podtlak) pracuje v závislosti na poloze plynového pedálu a rychlosti vozu, výfukové plyny jsou z regulačního ventilu (který je připojen přes vakuové vedení do motoru) částečně vedeny (druhou větví) do výfuku mimo jeho tlumič.
[odkaz]
[odkaz]
Podle toho co píšeš se zřejmě domníváš, že v G4 R32 bylo nějaké TDI-PD, viz tvůj "kopanec" v 1600 rpm . >😁 Asi ti ušlo, že R32 je šestiválcová benzínová atmosféra s maximem výkonu (241PS) v 6.250 ot./min. (o 50 ot. výš, než u GTA), takže tvé "zkomírání" od 2800 ot./min. je úsměvné a poukazuje hlavně na to, že (v tomto ohledu) netušíš která bije. K té eliminaci 4x4 už se vyjádřil Emel, mohl bych podobně absurdně požadovat třeba eliminaci "jména", tedy fakt, že se jedná o Alfu GTA (viz tvé "každá" GTA...). Pokud chceš porovnávat křivky toč. momentu a výkonu, tak ty grafy nejdřív najdi, jinak je to jen mlácení prázdné slámy. A pokud by tvoje výkřiky opravdu absolutně platily, nemohl by mít R32 na žádné suché asfaltové trati lepší čas, než GTA, tedy tak, jak tomu bylo na suché trati TG.
Většina lidí u nás viděla čtvferkovou! R32 jen z letadla, natož aby v ní aspoň jeli, nebo ji řídili... a není se ani co divit, bylo to (na poměry Golfu) hodně vzácné a drahé auto. Původně plánovaná limitovaná edice 5 tis. kusů, skončila (díky velkému zájmu i přes vysokou cenu) někde u 12 tis. kusů, z čehož 5 tis. skončilo v USA, takže nějakých 7 tis. GIV R32 se v Evropě docela "ztratilo" a hlavně na českém trhu se tato verze Golfu oficiálně vůbec nenabízela.
K tomu zvuku, zkus několika lidem aspoň pustit záznam sériového zvuk G4 R32 vs 147 GTA, aniž by viděli obraz, a pak se zeptej, který zvuk je pro ně lepší/zajímavější/charaktrenější/osobitě… />Samozřejmě, že je to do jisté míry subjektivní, ale u sériových výfuků si klidně vsadím, že většina bude (naslepo) pro R32.
Za výjimečný (i na poměry atm, šestiválce) sériový zvuk R32 může především dvoucestný výfuk (vyvinutý firmou Remus) jehož klapka (vytvářející podtlak) pracuje v závislosti na poloze plynového pedálu a rychlosti vozu, výfukové plyny jsou z regulačního ventilu (který je připojen přes vakuové vedení do motoru) částečně vedeny (druhou větví) do výfuku mimo jeho tlumič.
[odkaz]
[odkaz]
To "nezáVWislé porovnání zvuků" made in doma po večerech natočené Alfy vs PROFI nahrávky GOLFu je ... nepřekVWapivé 😉
Ale k věci - nejprve (točivý moment) "hup nahoru a šup DOLŮ"
(NEzapomeňte KLIKnout na "Graph" - je pak pěkný VELKÝ a PŘEHLEDNÝ 😄
[odkaz]
(aneb ten "kopanec" = "zvýrazněný vrchol" točivého momentu tam prostě JE 😉
a teď "radost každého ALFA-isty", aneb "stále VZHŮRU" :yes: 😄
[odkaz]
Takže POROVNALI (jste si je) moji milí chlapci, POROVNALI? 😉
PS: Abyste se tady nehádali jak "malé holky" - OBA to byly zajímavé motory! Jen (a sorry, o tom jsem opravdu přesvědčena) pro "fandu aut" byl ten v Alfě, jakožto celé "pojetí" vozu 147 GTA - prostě o něco lepší fakt Lepší prostě skoro (nej)LEPŠÍ 😄
Ale k věci - nejprve (točivý moment) "hup nahoru a šup DOLŮ"
(NEzapomeňte KLIKnout na "Graph" - je pak pěkný VELKÝ a PŘEHLEDNÝ 😄
[odkaz]
(aneb ten "kopanec" = "zvýrazněný vrchol" točivého momentu tam prostě JE 😉
a teď "radost každého ALFA-isty", aneb "stále VZHŮRU" :yes: 😄
[odkaz]
Takže POROVNALI (jste si je) moji milí chlapci, POROVNALI? 😉
PS: Abyste se tady nehádali jak "malé holky" - OBA to byly zajímavé motory! Jen (a sorry, o tom jsem opravdu přesvědčena) pro "fandu aut" byl ten v Alfě, jakožto celé "pojetí" vozu 147 GTA - prostě o něco lepší fakt Lepší prostě skoro (nej)LEPŠÍ 😄
Dej sem klidně lepší odkaz na zvuk 147 GTA s originalním výfukem. Hledal jsem a nic lepšího, nebo "profi" jsem nenašel, tak snad budeš úspěšnější. 😉
Amatérské video G4 R32 máš třeba tady😒br /> [odkaz]
edit: vidím žes to editovala.
taky píšeš o tom údajném kopanci v 1600 ot. a skomírání výkonu po překročení 2800 ot.? >😁 >😒]
Že je i 147 GTA výborné auto nikde nepopírám (včetně zvuku) na rozdíl od vás jsem tu o něm nenapsal jediné křivé slovo. Od začátku píšu o tom, že jsou celkově plně srovnatelná.
Amatérské video G4 R32 máš třeba tady😒br /> [odkaz]
edit: vidím žes to editovala.
taky píšeš o tom údajném kopanci v 1600 ot. a skomírání výkonu po překročení 2800 ot.? >😁 >😒]
Že je i 147 GTA výborné auto nikde nepopírám (včetně zvuku) na rozdíl od vás jsem tu o něm nenapsal jediné křivé slovo. Od začátku píšu o tom, že jsou celkově plně srovnatelná.
Že i Golf R32 byl (už nevím co jsem přesně použila za slova) "zajímavé" auto jsem zmínila (opakovala) NĚKOLIKRÁT 😄
Já o "kopanci" v 1600 ot nic nepsala - jen o "zvýrazněném VRCHOLu" v těch nějakých 2800 (je ve 2985) otáčkách - no a ten tam (prostě) JE 😉
PS: Chtělo by to obě auta (alespoň) na pár dní a "jezdit" - PAK by "bylo jasno" (nebo alespoň na "půlden" - docela bych to CHTĚLA porovnat 😄
Já o "kopanci" v 1600 ot nic nepsala - jen o "zvýrazněném VRCHOLu" v těch nějakých 2800 (je ve 2985) otáčkách - no a ten tam (prostě) JE 😉
PS: Chtělo by to obě auta (alespoň) na pár dní a "jezdit" - PAK by "bylo jasno" (nebo alespoň na "půlden" - docela bych to CHTĚLA porovnat 😄
Jezdil jsem v obou vozech, bohužel jen krátce a hlavně s hodně velkým časovým odstupem.
147 GTA (černé) má i jeden můj známý nadšenec z Brna, možná tady měl i recenzi (pod nickem Merkur), má ji částečně upravenou na okruh, kde s ní údajně nahání i silnější zadokolky.
Zvuk mají oba výborný, GTA jej má takový "uřvaný"/agresivní, zvlášť když se víc otevře tlumič (tuningem), což bývá u GTA docela často. R32 jej má jiný, osobitější/svéraznější, dá se snadno rozeznat od jiných šestiválců.
Pro mě je R32 v rámci čtvrté generace Golfu doslova zjevení v tom nejlepším slova smyslu, po trapných pokusech VW se čtverkovým GTI (zaplať panbůh za to pětkové po něm), je R32 doslova zjevením s obrovský charakterem. Je to auto, které se nedá s žádným jiným čtverkovým Golfem vůbec srovnávat a charakterem HH celkově převálcuje i podstatně "sériovější" G5 R32, kterému v přímém srovnání překvapivě nepomůže ani technicky mnohem vyspělejší základ 5. generace ani papírových + 9. Všechny obecné slabosti 4.g. (proti 5.g.) jako by G4 R32 dokázala přetavit ve svůj prospěch, na charakteru jí také přidává i vzpomínaná limitovanost, která měla logicky za důsledek "kusovější" přístup při výrobě.
Navíc byl G4 R32 první HH (ale i auto vůbec) s dvojspojkou, na což dodnes nedokázala přímá konkurence odpovědět. Až teď se objevilo nové CRS, i když to je o třídu níž.
Takže můžu závěrem napsat, že jak nemusím 4.g. Golfu, tak si z G4 R32 klidně znovu sednu na zadek, což u G5 R32 zdaleka tolik nehrozí, tam je celkově lepší/vyváženější G5 GTI, i když zvuk má krásný i G5 R32, ale ten už hlavně zvenku, zevnitř už je víc utlumený, než u G4 R32.
147 GTA (černé) má i jeden můj známý nadšenec z Brna, možná tady měl i recenzi (pod nickem Merkur), má ji částečně upravenou na okruh, kde s ní údajně nahání i silnější zadokolky.
Zvuk mají oba výborný, GTA jej má takový "uřvaný"/agresivní, zvlášť když se víc otevře tlumič (tuningem), což bývá u GTA docela často. R32 jej má jiný, osobitější/svéraznější, dá se snadno rozeznat od jiných šestiválců.
Pro mě je R32 v rámci čtvrté generace Golfu doslova zjevení v tom nejlepším slova smyslu, po trapných pokusech VW se čtverkovým GTI (zaplať panbůh za to pětkové po něm), je R32 doslova zjevením s obrovský charakterem. Je to auto, které se nedá s žádným jiným čtverkovým Golfem vůbec srovnávat a charakterem HH celkově převálcuje i podstatně "sériovější" G5 R32, kterému v přímém srovnání překvapivě nepomůže ani technicky mnohem vyspělejší základ 5. generace ani papírových + 9. Všechny obecné slabosti 4.g. (proti 5.g.) jako by G4 R32 dokázala přetavit ve svůj prospěch, na charakteru jí také přidává i vzpomínaná limitovanost, která měla logicky za důsledek "kusovější" přístup při výrobě.
Navíc byl G4 R32 první HH (ale i auto vůbec) s dvojspojkou, na což dodnes nedokázala přímá konkurence odpovědět. Až teď se objevilo nové CRS, i když to je o třídu níž.
Takže můžu závěrem napsat, že jak nemusím 4.g. Golfu, tak si z G4 R32 klidně znovu sednu na zadek, což u G5 R32 zdaleka tolik nehrozí, tam je celkově lepší/vyváženější G5 GTI, i když zvuk má krásný i G5 R32, ale ten už hlavně zvenku, zevnitř už je víc utlumený, než u G4 R32.
Dala si sem graf na G5! R32, ale i tak, pokud chceš sledovat gradaci výkonu směrem nahoru (s otáčkama motoru) dívej se taky na křivku výkonu. R32 táhne už už od středních otáček, GTA až ve vyšších a výkon vrcholí u R32 o 50 ot. výš, než u GTA.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
(tak) Pardon - dala jsem modely (motory) ze STEJNÉHO roku výroby 😄
PS: Těch 50 ot. - to je spíš "kosmetické" než cokoli jiného (to vliv ROZDÍLu oněch křivek točivého momentu bude asi znát "maličko" VÍC 😉
PS: Těch 50 ot. - to je spíš "kosmetické" než cokoli jiného (to vliv ROZDÍLu oněch křivek točivého momentu bude asi znát "maličko" VÍC 😉
Kdy využiješ větší krouťák spíš, v nižších/středních otáčkách, kdy má motor ještě poměrně malý výkon (viz graf), nebo ve vyšších/vysokých otáčkách, kdy už má motor naopak výkonu dostatek (viz graf)?
Mimochodem R32 má ještě i v 5 tis. ot./min. o něco málo vyšší krouťák, než GTA, což nepotřebuje další komentář. Navíc GTA chybí ke splnění slibovaného max. krouťáku celých 32Nm, což není úplně málo.
Mimochodem R32 má ještě i v 5 tis. ot./min. o něco málo vyšší krouťák, než GTA, což nepotřebuje další komentář. Navíc GTA chybí ke splnění slibovaného max. krouťáku celých 32Nm, což není úplně málo.
Píše se skomírá. Napsal jsem tam relativně, viď? A to, že R32 má spíš plochou než gradující charakteristiku nemůžeš popřít ani Ty. Jak moc se to k sportovnímu autu hodí ať si rozmyslí každý sám.
Nic ve zlém, zabíhání do detailů nemá smysl. Přesně tuhle debatu jsme tu před necelým půlrokem vedli a stejně jako dnes jsi se zasekl na čase z televizního pořadu.
Ukončil bych to s tím, že uznávám, že R32 je mnohem lepší a vyspělejší auto.
Nic ve zlém, zabíhání do detailů nemá smysl. Přesně tuhle debatu jsme tu před necelým půlrokem vedli a stejně jako dnes jsi se zasekl na čase z televizního pořadu.
Ukončil bych to s tím, že uznávám, že R32 je mnohem lepší a vyspělejší auto.
Asi NEchápu ten (váš) poslední odstaveček! 😐
PS: (snad) Ironie? 😉
PS: (snad) Ironie? 😉
Jasně, má to být taktické gesto (a zároveň zastírací manévr, je to jednodušší, než přiznat konkrétní chyby v jeho předchozí reakci na mě) ve smyslu/stylu "moudřejší ustoupí". Jeho problém je v tom, že já tu od začátku nic podobně zásadně jednostranného netvrdím, jen obhajuji, že R32 není celkově horší auto.
Mnohem podstatnější ale je, že on v té reacki na mě napsal několik obecných, objektivně prokazatelných "překlepů", viz má reakce na to (21😁9).
Mnohem podstatnější ale je, že on v té reacki na mě napsal několik obecných, objektivně prokazatelných "překlepů", viz má reakce na to (21😁9).
Nechovej se jak malé děcko a raději přidej na síle na argumentů.
Ano, v reakci na tebe jsem to slovo ocitoval s pravopisným překlepem, za což se samozřejmě omlouvám, na druhou stranu mrkni na mou dnešní reakci z 15:06 kde píši o "skomírání", ale to asi nebude podstata naší diskuse.
Napsal jsi doslova: "A zadruhý, nejde přece o vrchol točivého momentu v 2800 nebo kde, ale o celkovou plochu pod křivkou. No a tam kopanec, který VR6 předvede při 1600 rpm nijak nepomůže, zvlášť když dál už jenom relativně "skomírá".
Jistě sis všiml grafů v diskusi s Kylie, které dokazují, že ani ten krouťák (natož výkon) ani relativně! neskomírá, protože R32 má dokonce o kousek více krouťáku i v otáčkách kdy vrcholí nižší krouťák GTA. Navíc začneš psát o krouťáku a k tomu (mimo mísu) napíšeš srovnání s výkonem, kde doslova píšeš, že: " Busso je přesný opak, tam výkon! lineárně roste." Chceš snad říct, že výkon! u R32 naopak lineárně neroste. Podívej se do těch grafů a pokus se probrat, napsal si prostě nesmysly, nemluvě o kopanci v 1600 ot./min. To co jsi popsal ty můžeš čekat tak od nějakého turbomotoru "ideaálně" od turbodieselu (viz má poznámka o TDI-PD), ale ne od podobné benzínové atmosféry! v HH.
Mimochodem, kde jsi přišel na to, že je pro sportovní auto "síla" atmosféry i ve středních otáčkách nežádoucí?
Ano, v reakci na tebe jsem to slovo ocitoval s pravopisným překlepem, za což se samozřejmě omlouvám, na druhou stranu mrkni na mou dnešní reakci z 15:06 kde píši o "skomírání", ale to asi nebude podstata naší diskuse.
Napsal jsi doslova: "A zadruhý, nejde přece o vrchol točivého momentu v 2800 nebo kde, ale o celkovou plochu pod křivkou. No a tam kopanec, který VR6 předvede při 1600 rpm nijak nepomůže, zvlášť když dál už jenom relativně "skomírá".
Jistě sis všiml grafů v diskusi s Kylie, které dokazují, že ani ten krouťák (natož výkon) ani relativně! neskomírá, protože R32 má dokonce o kousek více krouťáku i v otáčkách kdy vrcholí nižší krouťák GTA. Navíc začneš psát o krouťáku a k tomu (mimo mísu) napíšeš srovnání s výkonem, kde doslova píšeš, že: " Busso je přesný opak, tam výkon! lineárně roste." Chceš snad říct, že výkon! u R32 naopak lineárně neroste. Podívej se do těch grafů a pokus se probrat, napsal si prostě nesmysly, nemluvě o kopanci v 1600 ot./min. To co jsi popsal ty můžeš čekat tak od nějakého turbomotoru "ideaálně" od turbodieselu (viz má poznámka o TDI-PD), ale ne od podobné benzínové atmosféry! v HH.
Mimochodem, kde jsi přišel na to, že je pro sportovní auto "síla" atmosféry i ve středních otáčkách nežádoucí?
Takže to SHRNEME - To srovnání dvou HH bylo "zajímavé" (a "dobových" jich lze dohledat "mraky") a teď si PŘEDSTAVTE - že tohle (s)KONČÍ! Že v dalších generacích už půjde o IDENTICKÉ motory, IDENTICKÉ naladění vozů atd. atp.
No uznejte KDO (z fanoušků aut) by něco takového CHTĚL? 😄
No uznejte KDO (z fanoušků aut) by něco takového CHTĚL? 😄
Ale teď u Giullietty není verze GTA vůbec, takže nemáš Golf R ani s čím (od AR) srovnat (o vyšších třídách raději nemluvě). Je to snad takhle (současnost) lepší?
(vůbec) mi nejde JEN o TOP verzi GTA - podobná srovnání "pasují" přece na VŠECHNY motory (i vozy) 😉
PS: Samozřejmě "nejzábavnější" je porovnávat ony TOP varianty, ale stejně "různé" jsou třeba i motůrky 1.4 nebo diesly - na těch GTA/R32 ten rozdíl jen (nej)víc "vyniká"
PS: Samozřejmě "nejzábavnější" je porovnávat ony TOP varianty, ale stejně "různé" jsou třeba i motůrky 1.4 nebo diesly - na těch GTA/R32 ten rozdíl jen (nej)víc "vyniká"
Točivý moment a výkon jedno jest. Uznávám, napsal jsem to nepřesně. Místo slova výkon si dosaď slovo síla.
VR6 a Busso mají odlišnou charakteristiku - jeden má výrazný spodek, druhý hořejšek.
VR6 výrazně zatáhne kus nad volnoběhem, bylo to tak už u trojkové Veruny, žádný další vrchol ten motor pocitově nemá.
Nechytej za slovo, dobře víš, co jsem "kopancem" myslel.
Nikde jsem nenapsal ani slovo o tom, že by se sporťák měl ideálně točit jak zubní vrtačka, moje auto má také silnější spodek než hořejšek.
Na brzdě nikdy nezměříš odezvu na plynový pedál nebo to, jak rychle padají otáčky - což přispívá k charakteru motoru víc, než průběh výkonu. Fako s karburátorem má výkonovou křivku úplně blbě, ale je s tím legrace, protože to jde do otáček jak praštěný. Co bych dal za to, abych měl ve trojce Busso - přitom tabulkově M54B30 vyhrává.
V prvním příspěvku jsem psal o AWD, protože opravdu nemá smysl srovnávat zrychlení z nuly - anebo pouze za předpokladu, že bude mít GTA namontován příplatkový samosvorný diferenciál. Co bylo myšleno celou větou o ploše pod výkonovou křivkou / křivkou točivého momentu je jasné, přesto se stále točíš na jediné, v nadsázce myšlené formulaci. U VTECu taky řekneš, že při 5k kopne, nebo ne? Ale asi nemá smysl debatovat o tom s Tebou, kterýž nejsi schopen připustit, že dvouspojka je pro drtivou většinu kupujících automat (na čemž nevidím nic špatného, pouze konstatuji). Opět, uznávám, příště to napíšu jasněji.
Na R32 nevidím nic špatného, naopak, šedá pětková R32 by se mi opravdu líbila. A sáhni si do svědomí - kdo v tomhle vlákně s R32 začal? Je fajn, že napíšeš, že se jedná s GTA o motoricky vyrovnané soupeře, ale když okamžitě začneš vyjmenovávat všechna subjektivní "ale", těžko nikdo nezapochybuje o Tvé nezaujatosti.
Napíšu to tedy jinak: R32 (alespoň pětková) je lepší auto (4x4, DSG 'n shyt), ale GTA má zcela subjektivně mnohem lepší motor. Což je na storj z roku 1979 opravdu hezký výkon.
Rozdíl charakteristik je do jisté míry vidět tady - obě auta s rychlým robotizovaným manuálem (DSG x Selespeed)😒br /> [odkaz]
/disclaimer: V GIV R32 jsem ani neseděl. V GV jsem jel do Paříže a zpátky. V 156 GTA jezdím pomalu co týden ať již na místě spolujezdce nebo i řidiče. Teď jdu spát, psaní defenzivních příspěvků mě nějak unavilo.
VR6 a Busso mají odlišnou charakteristiku - jeden má výrazný spodek, druhý hořejšek.
VR6 výrazně zatáhne kus nad volnoběhem, bylo to tak už u trojkové Veruny, žádný další vrchol ten motor pocitově nemá.
Nechytej za slovo, dobře víš, co jsem "kopancem" myslel.
Nikde jsem nenapsal ani slovo o tom, že by se sporťák měl ideálně točit jak zubní vrtačka, moje auto má také silnější spodek než hořejšek.
Na brzdě nikdy nezměříš odezvu na plynový pedál nebo to, jak rychle padají otáčky - což přispívá k charakteru motoru víc, než průběh výkonu. Fako s karburátorem má výkonovou křivku úplně blbě, ale je s tím legrace, protože to jde do otáček jak praštěný. Co bych dal za to, abych měl ve trojce Busso - přitom tabulkově M54B30 vyhrává.
V prvním příspěvku jsem psal o AWD, protože opravdu nemá smysl srovnávat zrychlení z nuly - anebo pouze za předpokladu, že bude mít GTA namontován příplatkový samosvorný diferenciál. Co bylo myšleno celou větou o ploše pod výkonovou křivkou / křivkou točivého momentu je jasné, přesto se stále točíš na jediné, v nadsázce myšlené formulaci. U VTECu taky řekneš, že při 5k kopne, nebo ne? Ale asi nemá smysl debatovat o tom s Tebou, kterýž nejsi schopen připustit, že dvouspojka je pro drtivou většinu kupujících automat (na čemž nevidím nic špatného, pouze konstatuji). Opět, uznávám, příště to napíšu jasněji.
Na R32 nevidím nic špatného, naopak, šedá pětková R32 by se mi opravdu líbila. A sáhni si do svědomí - kdo v tomhle vlákně s R32 začal? Je fajn, že napíšeš, že se jedná s GTA o motoricky vyrovnané soupeře, ale když okamžitě začneš vyjmenovávat všechna subjektivní "ale", těžko nikdo nezapochybuje o Tvé nezaujatosti.
Napíšu to tedy jinak: R32 (alespoň pětková) je lepší auto (4x4, DSG 'n shyt), ale GTA má zcela subjektivně mnohem lepší motor. Což je na storj z roku 1979 opravdu hezký výkon.
Rozdíl charakteristik je do jisté míry vidět tady - obě auta s rychlým robotizovaným manuálem (DSG x Selespeed)😒br /> [odkaz]
/disclaimer: V GIV R32 jsem ani neseděl. V GV jsem jel do Paříže a zpátky. V 156 GTA jezdím pomalu co týden ať již na místě spolujezdce nebo i řidiče. Teď jdu spát, psaní defenzivních příspěvků mě nějak unavilo.
V tomto duchu si mohl napsat hned svou první (útočnou a nepřesnou) reakci a nemusel si se teď cítit v defenzivě.
Točivý výkon a krouťák jedno jest? Zas tak úplně jednoduché/jasné to není, jinak by se zřejmě "zbytečně" neuváděly samostatně, ale když to dostatečně zjednodušíme, tak dejme tomu...
VR6 výrazněji zatáhne (dle tvého slovníku tedy zřejmě kopne) okolo vrcholu krouťáku, který leží o 2 tis. ot. níž, než u GTA, což je ale i tak minimálně o tis. otáček výš, než tebou původně udávaných 1600 ot.
Co se týče té dvojspojky, dále to pořád vidím tak, jak jsem ti tehdy napsal, tedy že dvojspojka je automat především z "uživatelského" a hlediska (absence spojkového pedálu a schopnost řadit bez pomoci uživatele), z konstrukčního hlediska to je typ robotizovaného manuálu se dvěma spojkama, namísto (běžně) jedné. Např. v ceníku pro zákazníky (pro laickou veřejnost) najdeš výraz "automatická převodovka" i pro robotizované manuály (jedno i dvojspojkové), ale v odbornějších kruzích se běžně uvádí, že jde o robotizovanou (manuální) převodovku.
Jakému (zřejmě svému) autu říkáš trojka, nějaká (jaká?) 3er?
Vůbec nechápu proč sem dáváš tyhle amatérská videa s naprosto nulovou zárukou věrohodnosti čehokoli a tedy i stejnou výpovědní hodnotou, není problém natočit na podobné video jak třeba Trabant ujíždí Veyronu. A i kdyby to náhodou nebyl fejk, jak můžeš vědět co ty auta mají skutečně pod kapotou, nebo jejich řidiči pod rukou (jakou převodovku skutečně mají).
Jinak jak jsem psal, nejsem velkým příznivcem celkového charakteru G5 R32, osobně raději buď G4 R32, nebo G5 GTI, samozřejmě vše z toho je mnohem lepší, než G4 GTI.
No nic, balím to, hodin už je "jaksviňa"... 😉
Točivý výkon a krouťák jedno jest? Zas tak úplně jednoduché/jasné to není, jinak by se zřejmě "zbytečně" neuváděly samostatně, ale když to dostatečně zjednodušíme, tak dejme tomu...
VR6 výrazněji zatáhne (dle tvého slovníku tedy zřejmě kopne) okolo vrcholu krouťáku, který leží o 2 tis. ot. níž, než u GTA, což je ale i tak minimálně o tis. otáček výš, než tebou původně udávaných 1600 ot.
Co se týče té dvojspojky, dále to pořád vidím tak, jak jsem ti tehdy napsal, tedy že dvojspojka je automat především z "uživatelského" a hlediska (absence spojkového pedálu a schopnost řadit bez pomoci uživatele), z konstrukčního hlediska to je typ robotizovaného manuálu se dvěma spojkama, namísto (běžně) jedné. Např. v ceníku pro zákazníky (pro laickou veřejnost) najdeš výraz "automatická převodovka" i pro robotizované manuály (jedno i dvojspojkové), ale v odbornějších kruzích se běžně uvádí, že jde o robotizovanou (manuální) převodovku.
Jakému (zřejmě svému) autu říkáš trojka, nějaká (jaká?) 3er?
Vůbec nechápu proč sem dáváš tyhle amatérská videa s naprosto nulovou zárukou věrohodnosti čehokoli a tedy i stejnou výpovědní hodnotou, není problém natočit na podobné video jak třeba Trabant ujíždí Veyronu. A i kdyby to náhodou nebyl fejk, jak můžeš vědět co ty auta mají skutečně pod kapotou, nebo jejich řidiči pod rukou (jakou převodovku skutečně mají).
Jinak jak jsem psal, nejsem velkým příznivcem celkového charakteru G5 R32, osobně raději buď G4 R32, nebo G5 GTI, samozřejmě vše z toho je mnohem lepší, než G4 GTI.
No nic, balím to, hodin už je "jaksviňa"... 😉
Nechce se mi hledat čísla, ale i přesto, že prémiová auta jsou obecně o kousek menší než mainstream, je mezi A4 a Golfem velký rozdíl. A hlavně je tam rozdíl technologický.
Těžko srovnávat Golf v kombíku a dieselu s GTA, která byla jako nová tak dvakrát až třikrát dražší. Ale budiž, jsou to aspoň auta ve stejné třídě. Ale tahat do diskuse RS6 mi přišlo zcestné... Alfa v té třídě nic neměla a nemá a RS6 opravdu nemá být ultimativní supersport. Jediné opravdu sportovní náčiní je R8, dejme tomu RS-3 je aspoň hothatch... což taky není sporťák (ale to není ani ta GTA).
Mně se 147 líbila a líbí, jezdí i vypadá moc pěkně... pokud se někdy někde potkáme, rád se svezu 😄 .
Těžko srovnávat Golf v kombíku a dieselu s GTA, která byla jako nová tak dvakrát až třikrát dražší. Ale budiž, jsou to aspoň auta ve stejné třídě. Ale tahat do diskuse RS6 mi přišlo zcestné... Alfa v té třídě nic neměla a nemá a RS6 opravdu nemá být ultimativní supersport. Jediné opravdu sportovní náčiní je R8, dejme tomu RS-3 je aspoň hothatch... což taky není sporťák (ale to není ani ta GTA).
Mně se 147 líbila a líbí, jezdí i vypadá moc pěkně... pokud se někdy někde potkáme, rád se svezu 😄 .
Buď si nechápavý člověk, nebo značně omezený a tak nemá cenu nějako dlouze reagovat. Kdyby mě tu nepochopil nikdo, tak si řeknu že je chyba na mé straně, naštěstí tomu tak není. Promiň.
Jediný kdo tě tu "pochopil" je Kylie a tím bych se zrovna moc nechlubil, pro tu je dobré naprosto každý, kdo napíše cokoli proti "Ferdinandovi". Mimochodem v podstatě to samé co jsme ti napsal já, tu napsal např. jak Emel (10.55), tak Ham, takže zbytečně nestrkej pokrytecky hlavu do písku.
Pokud je někdo z nás dvou opravdu nechápavý, tak neboj, já to nejsem...
Pokud je někdo z nás dvou opravdu nechápavý, tak neboj, já to nejsem...
Že bych byla fakt JEDINÁ, koho zajímají auta - a ne ZNAČKA aut (navíc JEDINÉHO VWýrobce? 😄
PS: Z nás TŘÍ .... jste jediný 😉
PS: Z nás TŘÍ .... jste jediný 😉
Tebe nezajímá ani ta značka, tobě bohatě stačí dělení na koncern VW a zbytek světa, který je vždy a ve všem automaticky lepší. Tvůj "Ferdinand" komplex je tu dostatečně profláklý a a tebou pravidelně potvrzovaný.
Cokoliv, co je nad produkcí Alfy je předražený a nikdo si to nemůže dovolit. >😁 >😁 >😁
To je trochu (no spíš DOST) "vytržené z kontextu" 😉
PS: Vozy typu 147 GTA a podobné si "normální" evropan může koupit relativně "normálně", zatímco vozy typu audi RS4 či 6 jsou pro stejného "průměrného evropana" dost "mimo možnosti"
PPS: Prostě doby cenově dostupných sportovních řidičsky atraktivních modelů Alfa Romeo zdá se definitivně skončily, dnes pro podobné auto musíte k "prémiové" automobilce a ty tam kde Alfa cenově (spíš) končila, bohužel sotva začínají - JAK to, že nikdo (přes drobné "chybky" v detailech) pro Mir(e)k(a)GTA vůbec NEmáte "pochopení (a soustředíte se JEN na ty nepodstatné "drobnosti" a "nepřesné" formulace)?
PPPS: Nemá tohle být fórum pro fanoušky AUT (a ne "koncernoVWých praktik"?) - NEspletli si to někteří? 😉
PS: Vozy typu 147 GTA a podobné si "normální" evropan může koupit relativně "normálně", zatímco vozy typu audi RS4 či 6 jsou pro stejného "průměrného evropana" dost "mimo možnosti"
PPS: Prostě doby cenově dostupných sportovních řidičsky atraktivních modelů Alfa Romeo zdá se definitivně skončily, dnes pro podobné auto musíte k "prémiové" automobilce a ty tam kde Alfa cenově (spíš) končila, bohužel sotva začínají - JAK to, že nikdo (přes drobné "chybky" v detailech) pro Mir(e)k(a)GTA vůbec NEmáte "pochopení (a soustředíte se JEN na ty nepodstatné "drobnosti" a "nepřesné" formulace)?
PPPS: Nemá tohle být fórum pro fanoušky AUT (a ne "koncernoVWých praktik"?) - NEspletli si to někteří? 😉
Mluvíš o novém autě nebo o ojetině? GTA je HotHatch, jejím konkurentem není RS4 a už vůbec ne RS6, nejspíše by to byl z koncernu asi Golf R32. I dnes je konkurenčních hothatchů víc než dost.
Nevím, co se ti nezdá na Giuliettě... to je cenově dostupná Alfa, plnohodnotný nástupce 147. Že Alfa upustila od třílitrové atmosféry není žádné překvapení, takový je trend doby. Že o takové auto nikdo nestojí je asi ta nejsmutnější stránka věci.
Mimochodem, jedním z důvodů konce 147 byla pokud vím tragická pasivní bezpečnost...
Nevím, co se ti nezdá na Giuliettě... to je cenově dostupná Alfa, plnohodnotný nástupce 147. Že Alfa upustila od třílitrové atmosféry není žádné překvapení, takový je trend doby. Že o takové auto nikdo nestojí je asi ta nejsmutnější stránka věci.
Mimochodem, jedním z důvodů konce 147 byla pokud vím tragická pasivní bezpečnost...
Máte pravdu s tím "to je asi ta nejsmutnější stránka věci" - je to až NEpochopitelné (psala jsem to někde v diskuzi, že prodeje jsou v porovnání s GOLFem snad "o 90% horší" ;-\
PS: 147ka se "trefila" do doby kdy se bezpečnost vozů VÝRAZNĚ zvyšovala - bylo to období kdy se na silnicích potkávaly relativně stejně staré vozy právě s VÝRAZNĚ rozdílnou bezpečností - velmi záviselo zda jde "jen" o další model na původní platformě nebo zcelanovinku..
PPS: Myslím že pokud by (konečně) přišly (opakovaně) ohlášené nové modely a Alfa by měla "normální" (myslím "komplexnější") porfolio modelů, tak nějak "automaticky" by se zvedly prodeje i těch stávajících, tedy i jinak povedené Giulietty. Bez toho naopak nejspíš "není šance" - lidé mají tendence (jak to jen říct alespoň trochu slušně) "táhnout za stádem", ne jít INDIVIDÁLNÍMI cestami 😉
PS: 147ka se "trefila" do doby kdy se bezpečnost vozů VÝRAZNĚ zvyšovala - bylo to období kdy se na silnicích potkávaly relativně stejně staré vozy právě s VÝRAZNĚ rozdílnou bezpečností - velmi záviselo zda jde "jen" o další model na původní platformě nebo zcelanovinku..
PPS: Myslím že pokud by (konečně) přišly (opakovaně) ohlášené nové modely a Alfa by měla "normální" (myslím "komplexnější") porfolio modelů, tak nějak "automaticky" by se zvedly prodeje i těch stávajících, tedy i jinak povedené Giulietty. Bez toho naopak nejspíš "není šance" - lidé mají tendence (jak to jen říct alespoň trochu slušně) "táhnout za stádem", ne jít INDIVIDÁLNÍMI cestami 😉
Prodeje za 2012 jsou 750.000 Golfů a 67.000 Giuliett. Bez započtení Golfu+ nebo Jetty.
Co se bezpečnosti týče... v roce 2001 byla Alfa s třemi hvězdami podprůměrná - čtyři hvězdy byly standard, měla je Astra (99), A3 (9😄, Megane (99), Focus (99), Golf (9😄, 307 (01), Corolla (02), Civic (01), MB-A (99), Almera (01).
Jenže 147 se vyráběla tuším do roku 2010... a v té době už to bylo... jak říkám, tragické.
Co se bezpečnosti týče... v roce 2001 byla Alfa s třemi hvězdami podprůměrná - čtyři hvězdy byly standard, měla je Astra (99), A3 (9😄, Megane (99), Focus (99), Golf (9😄, 307 (01), Corolla (02), Civic (01), MB-A (99), Almera (01).
Jenže 147 se vyráběla tuším do roku 2010... a v té době už to bylo... jak říkám, tragické.
Ne, že bych je hájil, výsledky bezpečnosti jsou opravdu slabé, ale celá 90 léta byla obecně problematická.
Je třeba brát v úvahu, že 156 se vyvíjela někdy dejme tomu v roce 94-96 aby ji v roce 1997 uvedli na trh. Tuhost karoserie byla jedna z nejvyšších co kdo vyráběl, přesto dnešním pohledem je to bída. V té době se to hemžilo Escorty a trojkovými Golfy, a myslet si, že byly na tom lépe je naivní. Až o téměř 4 roky později se objevila Alfa 147 na stejném základu, která prošla testy s chabými 3 hvězdami.
Po FL byly 156/147 bezpečnostně vylepšeny ale žádný zázrak se nekonal. Na sklonku svého života byly konkurenční vozy samozřejmě už v jiné galaxii.
PS: Takové BMW E36, která se vyrábělo 1990-2000 mělo jen 1,5*, což je stále jeden z nejhorších výsledků v historii nárazových testů a nikoho to tolik netrápilo.
Je třeba brát v úvahu, že 156 se vyvíjela někdy dejme tomu v roce 94-96 aby ji v roce 1997 uvedli na trh. Tuhost karoserie byla jedna z nejvyšších co kdo vyráběl, přesto dnešním pohledem je to bída. V té době se to hemžilo Escorty a trojkovými Golfy, a myslet si, že byly na tom lépe je naivní. Až o téměř 4 roky později se objevila Alfa 147 na stejném základu, která prošla testy s chabými 3 hvězdami.
Po FL byly 156/147 bezpečnostně vylepšeny ale žádný zázrak se nekonal. Na sklonku svého života byly konkurenční vozy samozřejmě už v jiné galaxii.
PS: Takové BMW E36, která se vyrábělo 1990-2000 mělo jen 1,5*, což je stále jeden z nejhorších výsledků v historii nárazových testů a nikoho to tolik netrápilo.
DĚSIVÁ čísla, DĚSIVÉ že jsem se skoro trefila (když to "zjednoduším", jde přitom o celkem "vyrovnaná" auta!!!
PS: Ano, to je to co jsem říkala - to bylo období kdy VELMI záleželo "odkdy" přesně je který model vyráběn (jestli "už" stihli přejít na "nové standardy bezpečnosti" a nebo "ještě ne" - jako u Alfy 147
PS: Ano, to je to co jsem říkala - to bylo období kdy VELMI záleželo "odkdy" přesně je který model vyráběn (jestli "už" stihli přejít na "nové standardy bezpečnosti" a nebo "ještě ne" - jako u Alfy 147
PS: jedna chyba je, že Alfa kolem roku 2000 nedostihla co do bezpečnosti ostatní, tam je to tak jak říkáte. Druhá "chyba" je v tom, že 147 vydržela / musela vydržet na trhu nadstandardních 10 let (+- rok, teď nevím)... a to co bylo v roce 2001 lehce out, to bylo v roce 2010 téměř neodpustitelné.
Nová 147/156 GTA stála v roce 2003 skoro milion a půl. A tehdy měly peníze hodnotu trochu vyšší, než dnes.
hmm - moje GTA v roce 2003 stálo 970 000...
Tomu věřím a je to další důkaz, že koncernovou konkurencí 147 GTA byl vzpomínaný Golf R32 (příp. A3 s obdobnou motorizací), nikoli vrcholné modely RS od Audi, které hrály znatelně vyšší ligu, a to nejen svou cenou. Takže to tvé srovnávání s nimi (včetně srovnání cenového) nebylo zrovna dvakrát šťastné.
Tohle už tu bylo několikrát a i spojení s BMW co by dle mě bylo asi nej. Pro alfu bude nejlepší vrátit se ke staré koncepci...lehkých sporotvních aut s náhonem na zadek. A teď se ji povedl krásný kousek 4C... kdo z konkurence má sporťáček s váhou necelých 900kg? No a představit si pod kapotou nějaké charizmatické krásky FSI a nebo TDI je nepředstavitelný >😁 Třeba na 159 odchází nejvíc věci použité z německé spolupráce, převodovky Opl atd...
No právě. Něco jako 4C nemá z konkurence nikdo. Lotus nepovažuji za konkurenci Alfy. A to je právě ten rozdíl. Konkurence nemá 4C a je na tom (obecně) lépe než Alfa, která 4C má. Ono totiž, k čemu 4C, když klientele, kterou oslovíš 4C nemáš co dalšího nabídnout. V kontextu produkce značky výkřik do tmy. Jako auto samotné výborný počin.
třeba to Alfě přidá na spolehlivosti,donedávna alfy vládli jen jízdníma vlastnostma a vzhledem i když 159 už byla dobré auto,156 bylo utrpení,hlavně tedy elektrika...
a Lambo časem přeskočí prodeje Alfy. VW chce zisky a dobře ví, že musí Alfě zachovat Alfácké vlastnosti.
Vážení,
máte naprosto zbytečné obavy. Tento prodej se nikdy neuskuteční. Tato dezinformace je poze spekulací a nic víc. Celý koncern FIAT je v plusu a nepotřebuje se hojit prodejem Alfy. Naopak. Sledujte více informace z probíhající restrukturaliozace továren skupiny FIAT a pochopíte podstatu věci. :yes:
máte naprosto zbytečné obavy. Tento prodej se nikdy neuskuteční. Tato dezinformace je poze spekulací a nic víc. Celý koncern FIAT je v plusu a nepotřebuje se hojit prodejem Alfy. Naopak. Sledujte více informace z probíhající restrukturaliozace továren skupiny FIAT a pochopíte podstatu věci. :yes:
..no tak DOBŘE, budu (se snažit) vám VĚŘIT! 😄
Podstata článku je ta, že Fiat potřebuje peníze na navýšení svého podílu v Chrysleru. Vzhledem k tomu, že to je aktivita, která momentálně přináší Fiatu peníze, je tato verze realistická (nerovná se pravdivá). Vše je otázkou priorit... Fiat může investovat do nových modelů Alfy stejně jako může investovat do svých aktivit v USA, otázka je, jestli zvládne oboje najednou... a pokud ne, co obětuje.
Tak SNAD zvládnou obé - bych si (i jim) já PŘÁLA 😉
Já taky... konkurence na trhu je zdravá 😄 . Osobně bych si přál investice do Alfy, Chrysler je mi ukradený... až na to, že tu Alfu drží nad vodou. Je to zamotané 😄 .
My máme doma heslo "kachnu i husu", já bych ho použila i TADY 😉
PS: Konkurence je dokonce (naprosto) NUTNÁ - jak MOC si někteří "autofandoVWé" (zřejmě "oslněni" momentálními prodejními čísly) evidentně NEuvědomují..
PPS: Paradoxně by (pro svět aut) bylo "snazší" nahradit VW (nějakým CHEVROLETem třeba) než Alfu - božíčku TO jsem si asi zase.. 😄
PS: Konkurence je dokonce (naprosto) NUTNÁ - jak MOC si někteří "autofandoVWé" (zřejmě "oslněni" momentálními prodejními čísly) evidentně NEuvědomují..
PPS: Paradoxně by (pro svět aut) bylo "snazší" nahradit VW (nějakým CHEVROLETem třeba) než Alfu - božíčku TO jsem si asi zase.. 😄
Podstata clanku je, ze parafrazuje iny clanok z Wards Auto a pritom ho prifarbuje do modra. Cielom je rozputat vasnivu diskusiu a zvysit navstevnost, vari ale z vody. Doterajsie kroky Fiatu ako holdingu sa mi zdaju logicke a racionalne, ale predaj Alfy nepovazujem vo svetle znamych skutocnosti (obnova portfolia, investicie, budovanie povedomia) ani za logicke, ani za racionalne. A ako vlastnik AR 159 (kupovana ako nova) dodavam, ze Alfu od VW, ak by nedajboze taka bola, si nikdy nekupim. Ak budem chciet VW alebo Audi, kupim si VW alebo Audi. Nie to iste so znakom Alfa Romeo.
Jestli je prodej racionální nebo ne nemůžeš vědět. Za situace, kdy Alfa generuje ztrátu a Fiat má investiční příležitosti s dobrou návratností v USA to racionální být může.
Proč by sis nekoupil Alfu "od VW", pokud by byla ve všech ohledech stejně dobrá? Může se klidně stát, že VW ponechá konstrukční tým bez větších změn a pouze zapracuje na marketingu. Jaguar od Taty také není tak marný...
Proč by sis nekoupil Alfu "od VW", pokud by byla ve všech ohledech stejně dobrá? Může se klidně stát, že VW ponechá konstrukční tým bez větších změn a pouze zapracuje na marketingu. Jaguar od Taty také není tak marný...
Zisk alebo strata jednotlivej znacky v ramci holdingu je dnes skor otazkou kreativity uctovnikov. Motory vyvija Fiat Powertrain Technologies a montuju sa aj do ostatnych znaciek. Podvozkove platformy vyvija tiez Fiat a priposobuju sa potrebam jednotlivych modelov. Kabelaz, elektronika, klimatizacie atd., vsetko, co nie je vidno, je z velkej casti rovnake alebo podobne. Jednoducho Alfa ako taka je v ramci holdingu Fiat mensim kolieskom v sukoli, cely stroj sa kvoli tomuto koliesku nezasekne, ak mam pouzit metaforu. Urcite to nie je nieco, kvoli comu by Fiat krachoval. Image a historia znacky Alfa Romeo podla mna vyvazuju momentalne zle obchodne vysledky a verim, ze Fiat rozmysla rovnako. Cisto racionalne nevylucujem, ze ak Fiat nevyhnutne potrebuje likviditu a bankove financovanie je drahe, predaj Alfy Romeo dava zmysel. Ale rovnako verim, ze taliani do toho zapajaju aj srdce a vasen, nielen chladny kalkul. Ked uz, rovnako mozu predat Magneti Marelli, co je podla povodneho clanku Wards Auto hlavna linia rokovani, lenze tu sa to velmi nerozvija, kedze sa to nehodi to konceptu redakcie.
VW nikdy neponecha konstrukcny tim bez zasahov. Vsetko, co kupi, riadia nemci a montuje sa tam koncernova technika. Podvozkove platformy, elektronika, motory, packy, jednoducho vela z toho, co je vidno a takmer vsetko to, co nie je vidno ( pozri napr. [odkaz] ). Alfa s McPhersonom vpredu, trubkou vzadu a zvukovo nezaujimavym TSI namiesto Alfy s nezavislym lichobeznikovym zavesenim vpredu aj vzadu a TBi prip. MultiAirom, dakujem, neprosim.
Jaguar a Tata je uplne iny pripad.
VW nikdy neponecha konstrukcny tim bez zasahov. Vsetko, co kupi, riadia nemci a montuje sa tam koncernova technika. Podvozkove platformy, elektronika, motory, packy, jednoducho vela z toho, co je vidno a takmer vsetko to, co nie je vidno ( pozri napr. [odkaz] ). Alfa s McPhersonom vpredu, trubkou vzadu a zvukovo nezaujimavym TSI namiesto Alfy s nezavislym lichobeznikovym zavesenim vpredu aj vzadu a TBi prip. MultiAirom, dakujem, neprosim.
Jaguar a Tata je uplne iny pripad.
Má snad Lambo nezajímavý zvuk a torzku vzadu? Nene, koncern zvládá svá auta pozicovat. TSI má utlumený zvukový projev, protože to tak zákazníci chtějí.
Aby byla značka typu Alfa zisková, musí prodat více než loňských 100.000 aut za rok... mnohem víc. Nedávno tu probleskl článek, dle kterého musí SEAT prodat za rok minimálně 640.000 aut, aby se na trhu udržel. Předpokládám, že podobné počty budou platit i pro Alfu. A cesta k takovým prodejům znamená vynaložit hodně peněz s nejistým výsledkem...
Aby byla značka typu Alfa zisková, musí prodat více než loňských 100.000 aut za rok... mnohem víc. Nedávno tu probleskl článek, dle kterého musí SEAT prodat za rok minimálně 640.000 aut, aby se na trhu udržel. Předpokládám, že podobné počty budou platit i pro Alfu. A cesta k takovým prodejům znamená vynaložit hodně peněz s nejistým výsledkem...
Lambo predsa nie je Alfa. Ale aj tak ma volant, rozlozenie ovladacich prvkov a niektore ovladace z Audi. Alfa pod VW by bola zasa len koncernova skladacka, x-krat to iste len v inom kabate.
Samozrejme, ze nemoze vyzit len z Mita a Giulietty. Potrebuje rozbehnut predaj v USA, zrejme aj v Cine, a ponuknut SUV a zastupcov v strednej a vyssej strednej triede. Na tom vsetkom sa pracuje, ale kedze to pre Fiat doteraz nebola priorita, ide to slimacim tempom.
Samozrejme, ze nemoze vyzit len z Mita a Giulietty. Potrebuje rozbehnut predaj v USA, zrejme aj v Cine, a ponuknut SUV a zastupcov v strednej a vyssej strednej triede. Na tom vsetkom sa pracuje, ale kedze to pre Fiat doteraz nebola priorita, ide to slimacim tempom.
Alfa by dopadla přesně jako to Lambo... dostala by část koncernových dílu, uchovala si část vlastních, včetně vlastního ztvárnění interiéru. Ze současné produkce má Giulietta nejblíž k A3 a tam je multilink s výjimkou 1.6TDI.
Ne (obávám se že se MÝLÍTE) - na to aby si uchovala část vlastních dílů je (oproti Lamborghini) příliš levná - Alfa by byla JEN a POUZE další VWarianta A1 a A3 (správněji VW Polo a Golf) a pak je otázka zda klonem PASSATu či A4. Vzhledem k jejím cenám varianta "ála Lambo" (alespoň trochu vlastních dílů) vpodstatě NEpřipadá v úvahu
Hm, i Leon je v rámci možností svébytné auto... pokud by byla příští Giulietta další z rodiny, taková sportovnější A3, s větším šmrncem zvenku i zevnitř... tak by to ještě nedopadlo tak zle. Pro rozmanitost trhu by to sice nejlepší zpráva nebyla, ale...
Nu "sVWébytná ála (současný) Leon" by asi byla - problém je že já tomuto (vzhledem 99,9% sdílení techniky) neříkám svébytnost 😄
Ale ano, takoVWéto "praktiky" velmi VÝRAZNĚ sníží náklady na výrobu (o vývoji nemluvě) a nemusí být problém udělat "atraktivní interiér/karoserii" - pod kterou je ale stále ta škoda Octavia nebo co.. 😐
PS: Já v takovém případě preferuji spíš to (jak niže v diskuzi někdo napsal): "Raději zemřít než otrokem být" 😉
Ale ano, takoVWéto "praktiky" velmi VÝRAZNĚ sníží náklady na výrobu (o vývoji nemluvě) a nemusí být problém udělat "atraktivní interiér/karoserii" - pod kterou je ale stále ta škoda Octavia nebo co.. 😐
PS: Já v takovém případě preferuji spíš to (jak niže v diskuzi někdo napsal): "Raději zemřít než otrokem být" 😉
Takže, ze kterého Audi (konkrétně) má volant třeba Aventador?
Nechte toho.. 😉
..v cenové kategorii AVENTADOR samozřejmě lze ... třeba vlastní orig. volant, v případě modelů Alfa Romeo (tedy vozů typu Polo. Golf, Passat/v lepším případě A4 snad možná i A6) pro NIC takového cenový prostor není = ale to fanoušek a znalec koncernoVWých praktik (sám) MOC dobře VWí a zná 😄
..v cenové kategorii AVENTADOR samozřejmě lze ... třeba vlastní orig. volant, v případě modelů Alfa Romeo (tedy vozů typu Polo. Golf, Passat/v lepším případě A4 snad možná i A6) pro NIC takového cenový prostor není = ale to fanoušek a znalec koncernoVWých praktik (sám) MOC dobře VWí a zná 😄
Neumíš si přečíst to, na co konkrétně reaguji: "Lambo predsa nie je Alfa. Ale aj tak ma volant, rozlozenie ovladacich prvkov a niektore ovladace z Audi."
Nemyslel som rovno Aventador, ale Gallardo. No OK, najde sa nieco pre kazdeho, ak sa pytas na Aventador: [odkaz]
Představ si mé zděšení, když jsem na alternátoru v Mazdě našel znak Mitsubishi... 😉
Bez urazky, ale nebavime sa o Tvojej mazde (nic proti nej), ale o Aventadore, ktoreho cena zacina od €300,000. Otazka znela, ci ma volant z Audi. Aj ked som povodne myslel Gallardo, kde to uplne bije do oci.
Porovnej si je vedle sebe a zjistíš, že jsou si sice podobné, ale rozhodně ne stejné. Navíc... R8 není jen tak ledajaké Audi. Celkový dojem z interiéru Gallarda tím nijak netrpí a logo Audi po odstranění airbagu u Aventadoru asi nebude trápit nikoho.
OK, v tomto sa nezhodneme. Pozrite obaja (plati aj pre WL): nebudem viest zabomysie vojny o to, ci je to volant alebo kopyto alebo chvost volantu. Podstata je inde: VW zdiela v ramci koncernu suciastky nad mieru, ktoru ja povazujem za rozumnu a opodstatnenu. Za cenu €300.000+ by si zakaznik podla mna zasluzil viac jedinecnej techniky. Ak je to podla Vas OK, neberiem Vam to, kazdy ma pravo na svoj nazor.
Tym sme sa dostali daleko od Alfy. Takze: Co take jedinecne by mohla mat Alfa Romeo by VW? Motory, podvozky, prevodovky a elektroniku? Zabudnime. Farbu Alfa Rossa a ine stvarnenie palubnej dosky? Podla mna trochu malo.
Tym sme sa dostali daleko od Alfy. Takze: Co take jedinecne by mohla mat Alfa Romeo by VW? Motory, podvozky, prevodovky a elektroniku? Zabudnime. Farbu Alfa Rossa a ine stvarnenie palubnej dosky? Podla mna trochu malo.
Ze stejného lega můžeš postavit spoustu různých autíček. Jedinečnost Alfy by mohla spočívat v designu a interiéru, technicky pak v drobných variacích jak u motorů, tak u podvozku. Více zpětné vazby, více extravagance, méně komfortu.
Ano, tuhle roli by mohl hrát i SEAT... jenže SEAT je limitován tím, že ho koncern pozicuje pod VW, toto stigma by snad Alfa nenesla... a mohla by tak převyšovat běžný mainstream. Jak by se ti líbila třeba příští QV se skutečným quattrem od Audi, s 2.0TSI na nějakých 250kW?
Proč si pak nekoupit Audi rovnou? No, protože Audi je ze své podstaty konzervativní, chceš-li tak nudné.
Ale to teoretizujeme. Už jsem tu někde psal, že bych raděj viděl Alfu pod Fiatem, aby byla zachována nějaká konkurence. Jen nevidím žádný problém ve sdílení součástek, zejména těch pod povrchem. Pokud se mi osvědčil alternátor v A8, proč bych měl nutně vymýšlet něco nového pro Aventador? Důležitý je výsledek... a ten je u Lamba v pořádku.
Ano, tuhle roli by mohl hrát i SEAT... jenže SEAT je limitován tím, že ho koncern pozicuje pod VW, toto stigma by snad Alfa nenesla... a mohla by tak převyšovat běžný mainstream. Jak by se ti líbila třeba příští QV se skutečným quattrem od Audi, s 2.0TSI na nějakých 250kW?
Proč si pak nekoupit Audi rovnou? No, protože Audi je ze své podstaty konzervativní, chceš-li tak nudné.
Ale to teoretizujeme. Už jsem tu někde psal, že bych raděj viděl Alfu pod Fiatem, aby byla zachována nějaká konkurence. Jen nevidím žádný problém ve sdílení součástek, zejména těch pod povrchem. Pokud se mi osvědčil alternátor v A8, proč bych měl nutně vymýšlet něco nového pro Aventador? Důležitý je výsledek... a ten je u Lamba v pořádku.
Vysledok, ako ho u Lamborghini vidim ja, je exkluzivna cenovka za nie az taky exkluzivny obsah. U Ferrari pod Fiatom toto nevidim.
VW ma Da Silvu, maju Italdesign, nic im nebrani spravit so Seatom to, co by chceli mat z Alfy. Kde je sportovo strihnuty sedan strednej triedy? Kde nejake kupe? A kde roadster alebo kabriolet?
Inak neviem, ci si zachytil nazor, ze Audi sa stava "talianskym" [odkaz] Vcelku s tym suhlasim, paci sa mi napriklad to, ze rucicky na budikoch v nulovej polohe "visia dolu hlavou", ako to mali stare talianske pretekarske auta a ako to ma Alfa doteraz.
VW ma Da Silvu, maju Italdesign, nic im nebrani spravit so Seatom to, co by chceli mat z Alfy. Kde je sportovo strihnuty sedan strednej triedy? Kde nejake kupe? A kde roadster alebo kabriolet?
Inak neviem, ci si zachytil nazor, ze Audi sa stava "talianskym" [odkaz] Vcelku s tym suhlasim, paci sa mi napriklad to, ze rucicky na budikoch v nulovej polohe "visia dolu hlavou", ako to mali stare talianske pretekarske auta a ako to ma Alfa doteraz.
Audi se stává více "italským", mají italdesign, mají zájem i o italskou MM (viz článek), tak proč se divit, že mají zájem taky o AR.
Nic jim nebránilo to se SEATem udělat... ale prostě... nepovedlo se. Absence jasné vize vyústila v absenci sportovních modelů a sportovní značka bez sportovních modelů žít nemůže. Možná by stačilo, kdyby měl SEAT před deseti lety deset schopných manažerů, kteří by za něj bojovali, v rámci koncernu i mimo něj... nevím. Škoda dokázala ze svého "koncernového údělu" vytěžit maximum, SEAT nikoli, tak to prostě je. Pokud by projekt sportovního SEATu skončil úspěchem, nemuseli by nyní okukovat Alfu. A nebo by ji možná okukovali stejně... když máš peníze a zájem... taky mají Bugatti i Lambo, a zřejmě by Bugatti striktně vzato nepotřebovali, Veyron mohl klidně spatřit světlo světa jako Lambo.
To je ONO. Škoda (v rámci svého "určení") prostě dělá "rodinně zaměřené modely" - SEAT se o sportovně laděné (nebo alespoň tak vypadající) modely ANI NEpokusil! TAM je "zakopaný pes" - nevzpomínáte na ty karoserie (spíš) typu MPV? CO to mělo společného se SPORTem? Neznám nikoho kdo tenhle protiklad je schopen vysvětlit..
VWyhlásit že značka bude (něco jako) konkurentem Alfa Romeo a nabídnout Citroën Picasso logicky NEmůže fungovat 😉
VWyhlásit že značka bude (něco jako) konkurentem Alfa Romeo a nabídnout Citroën Picasso logicky NEmůže fungovat 😉
Ked uz teoretizujeme, neverim tomu, ze VW by nechal Alfe Romeo miesto nad VW. Ak by aj mala vykonnejsi motor, ostalo by jej horsie odhlucnenie, materialy, nedostupne niektore prvky vybavy a pod.
AR by určitě nebyla pod úrovní VW, co se sportovnosti týče, naopak.
Co se týče výkonu motoru, dostával občas i Seat silnější verze, než VW.
Co se týče výkonu motoru, dostával občas i Seat silnější verze, než VW.
Klidně budu hádat (a je to i přání), ale řekl bych, že VW by použil Alfu jako značku u které by částečně využil techniku Audi a to v modelech, které si "nemůže dovolit" pod značkou VW, nebo Audi produkovat. Cokoliv jiného by ani nemělo smysl.
To asi (snad) možná ANO. Problém je, že by (zcela) "VWymazal" onu dravost lačnost divokost Alfy a (tak jak je je "PODSTATOU") naopak by přísně hlídal co přesně ještě dovolit a co ne (aby Alfa v ne"trumfla" svého "dárce orgánů") - verzi že by "poVWolili" aby modely Alfa byly občas "divočejší" než "prémiové" Audi, to si nějak NEdovedu představit..
Svez se dnes v zachovalé 147čce (teď zrovna nemyslím GTA) a pak v dnešní Giulliettě. Ta dnešní Giuletta má celkovým charakterem blíž k A3/Golfu, než k té 147ičce, nebo jejím předchůdcům. A vo-vo-vo... tom to je...
...jako že kdyby příští generace měla k GOLFu ještě blíž (měla identickou techniku), v zásadě by "se nic nestalo". TAKHLE jste to myslel? 😄
Tu údajnou někdejší "divokost", o kterou máš takovou starost, už nemají ani současní Alfy (Giu/Mitto), takže vlastně ani nemají co (v tomto ohledu) ztratit. Takže buď se to VW podaří změnit k lepšímu, nebo to jen (v horším případě) nebude horší, než teď. 😉
Jistě - a u Porsche (vlastně ani) nevadí že končí verze GTS atd. atp., aneb vy už se TĚŠÍTE na ten kVWásný noVWý sVWět (no a někteří NEee 😉
Zkus se poradit s lékařem, možná se ta tvwoje těžká chronická vwóbie dá nějak léčit... 8-s
Zdravý rozum (který moc dobře ví proč NEchce unifikaci) léčit nejde..
..možná bych časem mohla "zbubnout" na vaši úroVWeň, TO se (bohužel) někdy stává.. 😉
PS: Doplňkový dotaz - vás třeba (podobně jako dominance VW) "těší" jak svět televizorů (de facto) "pohltily" pouhé dvě firmy/2 výrobci? 😄
..možná bych časem mohla "zbubnout" na vaši úroVWeň, TO se (bohužel) někdy stává.. 😉
PS: Doplňkový dotaz - vás třeba (podobně jako dominance VW) "těší" jak svět televizorů (de facto) "pohltily" pouhé dvě firmy/2 výrobci? 😄
Jednak nesdílím tvwou nekonečnou naivwitu, že bys cokoli podobného mohla ovlivwnit omíláním svwých subjektivwních polopravwd (a to ti ještě nadržuju) v internetovwých diskusích, ale hlavně (na rozdíl od tebe) netrpím sebestřednou představou, že patřím mezi vyvolenou menšinu, jejíž názor je ten jediný správný, k čemuž jako utvrzení bohatě stačí skutečnost, že nás není většina...
8-s
P.S. Pokud jiní dělají TV podobně "moudře", jako např. Fiat/AR/Lancia, PSA... auta, je to logický důsledek reflektovaným trhem. Nebo snad někdo někoho nutí kupovat TV od Samsungu/LG místo od Sony, Panasonicu, Philipsu? Vidíš snad v obchodech pouze jednu značku TV? Chceš regulovat trh tak, že stanovíš minimální počet výrobců s maximálním obratem na jednoho výrobce? Něco obdobného dělali komanči za socíku, jen v obráceném gardu.
U tebe jde v prvé řadě o osobní komplex a pokrytectví. Ty nebojuješ primárně proti unifikaci, ale proti F.P. a "jeho" koncernu z jehož tržního úspěchu máš životní mindrák. Pokud by ti vadil především velký podíl VW na trhu (celosvětovwě), musela bys např. podobně bojovat i proti ještě větší Toyotě, které naopak fandíš. To je jako bych u TV fandil Samsungu a přitom nenáviděl LG.
Mě je úplně šumák jestli bude VW třetí největší na světě, nebo první, nebo desátý, dvacátý..., naopak právě tobě může klidně prasknout cévka z toho, že jednou bude (může být) VW první. Prostě "žereš" to tak extrémně, že už to vážně žádá zásah odborného lékaře.
8-s
P.S. Pokud jiní dělají TV podobně "moudře", jako např. Fiat/AR/Lancia, PSA... auta, je to logický důsledek reflektovaným trhem. Nebo snad někdo někoho nutí kupovat TV od Samsungu/LG místo od Sony, Panasonicu, Philipsu? Vidíš snad v obchodech pouze jednu značku TV? Chceš regulovat trh tak, že stanovíš minimální počet výrobců s maximálním obratem na jednoho výrobce? Něco obdobného dělali komanči za socíku, jen v obráceném gardu.
U tebe jde v prvé řadě o osobní komplex a pokrytectví. Ty nebojuješ primárně proti unifikaci, ale proti F.P. a "jeho" koncernu z jehož tržního úspěchu máš životní mindrák. Pokud by ti vadil především velký podíl VW na trhu (celosvětovwě), musela bys např. podobně bojovat i proti ještě větší Toyotě, které naopak fandíš. To je jako bych u TV fandil Samsungu a přitom nenáviděl LG.
Mě je úplně šumák jestli bude VW třetí největší na světě, nebo první, nebo desátý, dvacátý..., naopak právě tobě může klidně prasknout cévka z toho, že jednou bude (může být) VW první. Prostě "žereš" to tak extrémně, že už to vážně žádá zásah odborného lékaře.
Tak po KOMPLEXu přichází MINDRÁK? 😉
PS: Jsem ráda že jste mi (už zase) VWysvětlil co a proč si myslím, případně dělám 😄
PPS: Pitomosti typu "stanovíš minimální počet výrobců", "fandíš Toyotě" apod. to snad raději komentovat nebudu - ale Lexus GS 450h, ten mne OPRAVDU zaujal (myslím že i kdyby se jeho prodeje "z10tinásobily", tak je to celkově "naprostototálněúplně" FUK 😉
PPPS: Vy snad víte, slyšel jste/četl jste o nějakém jiném šéfovi (nejen) automobilky, který by měl víc "průšvihů" (nedodržení slova apod.) než F. P.? Já ne 😄
PS: Jsem ráda že jste mi (už zase) VWysvětlil co a proč si myslím, případně dělám 😄
PPS: Pitomosti typu "stanovíš minimální počet výrobců", "fandíš Toyotě" apod. to snad raději komentovat nebudu - ale Lexus GS 450h, ten mne OPRAVDU zaujal (myslím že i kdyby se jeho prodeje "z10tinásobily", tak je to celkově "naprostototálněúplně" FUK 😉
PPPS: Vy snad víte, slyšel jste/četl jste o nějakém jiném šéfovi (nejen) automobilky, který by měl víc "průšvihů" (nedodržení slova apod.) než F. P.? Já ne 😄
No vida a máme to tu dokola znovu a zase - F.P., tvá noční můra. Jako potvrzení mé diagnozy jsi nemohla nic "lepšího" napsat.
Nejdřív se pokus vyrovnat s osobou F.P. (a vším co s ní souvisí) a pak to samé můžeš zkusit sama se sebou.
Nejdřív se pokus vyrovnat s osobou F.P. (a vším co s ní souvisí) a pak to samé můžeš zkusit sama se sebou.
Chápu to jako že (také) NEslyšel NEčetl.. 😄
..jen se lišíme že vám takoví NEvadí, no a já je NEmusím.. 😉
PS: No a pak tu máme téma unifikace a DOMINANCE na trhu (což nemá NIC společného s nějakými "stanovíš minimální počet výroců" atd.), já VÍM jak moc je nebezpečná a CO může v důsledku znamenat (a to také NEmusím/NEchci... a vám to zrovnatak NEvadí - ať už netušíte co to může přinést, nebo je vám to prostě FUK
PPS: MNĚ prostě Saab i Lancie i Alfa i MG chybí a v tom že vše směřuje k několika megavýrobcům (s plně unifikovanou modelovou nabídkou) NEvidím (pro NÁS zákazníky/fanoušky aut) žádné štěstí, žádné plus
..jen se lišíme že vám takoví NEvadí, no a já je NEmusím.. 😉
PS: No a pak tu máme téma unifikace a DOMINANCE na trhu (což nemá NIC společného s nějakými "stanovíš minimální počet výroců" atd.), já VÍM jak moc je nebezpečná a CO může v důsledku znamenat (a to také NEmusím/NEchci... a vám to zrovnatak NEvadí - ať už netušíte co to může přinést, nebo je vám to prostě FUK
PPS: MNĚ prostě Saab i Lancie i Alfa i MG chybí a v tom že vše směřuje k několika megavýrobcům (s plně unifikovanou modelovou nabídkou) NEvidím (pro NÁS zákazníky/fanoušky aut) žádné štěstí, žádné plus
Ještě větší DOMINANCE TOYOTY na světovém trhu naopak "nebezpečná" není? Ta naopak nemůže znamenat nic? U té to netušíš, tam ti to nevadí. nebo je ti to je najednou prostě fuk?
Dokud si ten svůj problém nepřiznáš, nemůžeš ho ani začít řešit...
Dokud si ten svůj problém nepřiznáš, nemůžeš ho ani začít řešit...
Určitě je tohle "reakce" na můj text(ík) z 23:21? 😄
PS: Analýzu vývoje trhu automobilů pro příštích 15 let jsem tu psala kdysi dávno (když jsem tu byla "nová"?) takže NE, NEmůže "nic špatného" znamenat 😉
PS: Jak se VÁM "líbí" facelift (či spíš "směřování") Porsche Panamera? 😄
PS: Analýzu vývoje trhu automobilů pro příštích 15 let jsem tu psala kdysi dávno (když jsem tu byla "nová"?) takže NE, NEmůže "nic špatného" znamenat 😉
PS: Jak se VÁM "líbí" facelift (či spíš "směřování") Porsche Panamera? 😄
Jen další demagogické potvrzení diagnozy...
URČITĚ je tohle "reakce" na můj text(ík) z 23😁9? 😄
Nu dokud mne "diagnostikujete" (jen) VWy.. 😉
(když vezmete vozy dle kategorií - v kolika případech preferujete vůz MIMO koncernoVWou nabídku..? Nula, jedna..? 😄
PS: Pravda - tehdy jste se tomu (také) "VWysmíval(i)" 😉
PPS: Tak(že) JAK s tím Porsche Panamera? 😄
Nu dokud mne "diagnostikujete" (jen) VWy.. 😉
(když vezmete vozy dle kategorií - v kolika případech preferujete vůz MIMO koncernoVWou nabídku..? Nula, jedna..? 😄
PS: Pravda - tehdy jste se tomu (také) "VWysmíval(i)" 😉
PPS: Tak(že) JAK s tím Porsche Panamera? 😄
Ohledně volantu Aventadoru, to, že má volant "kopyto" (odlitek) společný s R8 (což mimochodem není zrovna běžné Audi), ještě neznamená, že ty volanty jsou stejné. Dej sem odkaz na nějaký volant Audi, který je (až na logo) stejný jako v Aventadoru. Když koncern od zítřka začne razit na ten odlitek razit logo Lamba (místo Audi), budeš naopak tvrdit, že R8 má volant z Lamba?
R8 a Gallardo mají např. společný motor, tak proč by nemohli mít i společný volant, není sice úplně stejný, ale je hodně podobný, tedy ano, je znatelně podobnější, než v případě Aventadoru.
Díky sdílení Gallarda s R8 vzniklo relativně! dostupné Lambo a na poměry Audi velmi schopný supersport s V10 (včetně verze GT). A to nejen za větší podobnost volantu Gallarda s R8 určitě stojí.
R8 a Gallardo mají např. společný motor, tak proč by nemohli mít i společný volant, není sice úplně stejný, ale je hodně podobný, tedy ano, je znatelně podobnější, než v případě Aventadoru.
Díky sdílení Gallarda s R8 vzniklo relativně! dostupné Lambo a na poměry Audi velmi schopný supersport s V10 (včetně verze GT). A to nejen za větší podobnost volantu Gallarda s R8 určitě stojí.
😄 >😁
PS: SUNDEJte si konečně ty bVWýle! 😉
PS: SUNDEJte si konečně ty bVWýle! 😉
Mé lehké sluneční brýle jsou zpravidla nad čelem, ovšem ty se zkus alespoň na chvíli odtrhnout od svého "anti F.P." hvězdářského teleskopu... 8-s
..a "hrát" (jako VWy) že 100% všeho co o něm novináři "vyhrabali" je "nepravda"? To asi NEee - to zVWládnete vy, to pro mne NEní.. 😉
Já jsem ti dal jasný lepší čas R32 s odkazem na konkrétní zdroj, řadu a díl. Zatímco ty jen tradičně prázdně meleš stále dokola. Tak mě klidně zahrň odkazy s jasnými závěry, že je 147 GTA celkově lepší auto, než GIV R32.
Nebo, že by jako obvykle nic konkrétního, jen teta Kylie povídala, že někdy něco (v tom smyslu) psali, snad v Autocaru?
Nebo, že by jako obvykle nic konkrétního, jen teta Kylie povídala, že někdy něco (v tom smyslu) psali, snad v Autocaru?
"Alfa do VW" je jistě zpráva, která vyvolá bořlivou debatu.
Nicméně jediná skutečnost, která by trochu nasvědčovala, že se něco děje, je prohlášení mluvčí Fiatu, že se k celé věci nebude vyjadřovat.
To je na seriózní článek trochu málo, když fakta nejsou veškerá žádná.
Srovnání Alfy (značka vnímaná jako poloprémie s velkou historií) se Seatem (značka někde na pomezí mainstreamu a lowendu, z historie celkem neznámá) - nechcete do toho srovnání přidat ještě Ferrari a Dacii, aby to bylo ještě nesourodější?
Pokud už bych musel Alfu srovnávat co do "třídního zařazení" s něčím z VW koncernu, pak spíš s Audi. Samozřejmě jde o úplně rozdílné pojetí, ale pokud by VW Alfu koupil, nejspíš by z ní udělal takové "Audi pro jižany". Ovšem pak by tu bylo riziko kanibalizace, čili ani tak mi to dává smysl tak na 60%, víc rozhodně ne.
Nicméně jediná skutečnost, která by trochu nasvědčovala, že se něco děje, je prohlášení mluvčí Fiatu, že se k celé věci nebude vyjadřovat.
To je na seriózní článek trochu málo, když fakta nejsou veškerá žádná.
Srovnání Alfy (značka vnímaná jako poloprémie s velkou historií) se Seatem (značka někde na pomezí mainstreamu a lowendu, z historie celkem neznámá) - nechcete do toho srovnání přidat ještě Ferrari a Dacii, aby to bylo ještě nesourodější?
Pokud už bych musel Alfu srovnávat co do "třídního zařazení" s něčím z VW koncernu, pak spíš s Audi. Samozřejmě jde o úplně rozdílné pojetí, ale pokud by VW Alfu koupil, nejspíš by z ní udělal takové "Audi pro jižany". Ovšem pak by tu bylo riziko kanibalizace, čili ani tak mi to dává smysl tak na 60%, víc rozhodně ne.
Seat každopádně pryč, je to hnus, absolutně zbytečná značka :no:
Teď má dle mého dobře našlápnuto (Ibiza, Leon), uvidíme jak jim to půjde.
Osobně si vůbec nemyslím, že měl Seat začít vyrábět MPV a jeho prapodivné klony.