Novinky
Myslím,že něco prodají..ale většina ldí koupí tu RAV4 nebo Mazdu CX5.. 😉
Lexus bude drahý a malý..
Sedany jsou na ústupu..stačí se projí po ulici v Praze enbo v Brně.. >😒]
MPV a SUV jsou jasnou volbou pro rodiny s dětmi. :yes:
Berou klienty i oblíbeným kombíkům..
To je realita. :-!
Lexus bude drahý a malý..
Sedany jsou na ústupu..stačí se projí po ulici v Praze enbo v Brně.. >😒]
MPV a SUV jsou jasnou volbou pro rodiny s dětmi. :yes:
Berou klienty i oblíbeným kombíkům..
To je realita. :-!
Pokud použijí i diesel, třeba od BMW, mají šanci. Bez dieselu se nemusejí namáhat.
Lexus s dieselom skoncil a uz s nim nepocita. A uz vobec nie s tym od BMW 😉
A proč ne? Vždyť nedávno Toyota a BMW podepsali smlouvu o spolupráci a to tak, že Toyota bude BMW dodávat (pomáhat s vývojem) hybridního ústrojí a BMW bude Toyotě dodávat svoje dieselové motory :-!
Ako uz uviedol "_MT_", dohoda sa tykala vylucne Toyoty, bez Lexusu. BMW by sa dodavanim svojich motorov vzdalo svojej vyhody voci konkurencii (Lexusu). A pokial viem, BMW sice bude dodavat motory, ale len do urciteho objemu.
Asi jen čtyřválce. S tou výhodou mi to právě připadá zvláštní. BMW se nevzdá výhody, ale Lexus ano. Je to zvláštní krok.
No, ono to ma svoju logiku. Aspon malinku 😄
BMW bojuje na poli premie a tam sa Toyota nikdy mierit nebude. Takze 4valce budu fajn. Dokonca ani objem vyroby nebude tak velky, aby to BMW pocitilo. Kedze, pokial viem, diesely od BMW budu len v modeloch predavanych v EU.
Co sa tyka znevyhodnenia Lexusu, o to sa nebojim. Z jedineho dovodu a tym je ponimanie znacky. Ked si niekto povie Toyota/Lexus, napadnu ho hybridy. U BMW skor 3.0d 😄 Navyse, Lexus uz na v talone pohon na vodik a je skoro vo finalnej faze. Zjavne i to je dovod, preco este nie je vonku uplne nova generacia LSka, ktora bola vzdy vykladnou skrinou technologii.
Ja osobne som zvedavy na vysledok spoluprace v oblasti sportoveho auta. Neviem si dost dobre predstavit vyber totozneho auta od premioveho BMW s adekvatnou cenovkou a nepremiovej Toyoty s nizsou cenovkou. Leda ze by to oddelili dostupnou vybavou.
BMW bojuje na poli premie a tam sa Toyota nikdy mierit nebude. Takze 4valce budu fajn. Dokonca ani objem vyroby nebude tak velky, aby to BMW pocitilo. Kedze, pokial viem, diesely od BMW budu len v modeloch predavanych v EU.
Co sa tyka znevyhodnenia Lexusu, o to sa nebojim. Z jedineho dovodu a tym je ponimanie znacky. Ked si niekto povie Toyota/Lexus, napadnu ho hybridy. U BMW skor 3.0d 😄 Navyse, Lexus uz na v talone pohon na vodik a je skoro vo finalnej faze. Zjavne i to je dovod, preco este nie je vonku uplne nova generacia LSka, ktora bola vzdy vykladnou skrinou technologii.
Ja osobne som zvedavy na vysledok spoluprace v oblasti sportoveho auta. Neviem si dost dobre predstavit vyber totozneho auta od premioveho BMW s adekvatnou cenovkou a nepremiovej Toyoty s nizsou cenovkou. Leda ze by to oddelili dostupnou vybavou.
Rád by som videl psychologický profil kupca lexusov - čo ho k takému zúfalému kroku vedie, keď si má možnosť za tie isté peniaze si kúpiť osvedčený nemecký luxus? 😄
Jedinú prednosť vidím možno v kvalite, ale dizajn majú SUV-ka od Lexusu - ako to slušne povedať - tragický. Aspoň na môj vkus. Totálna asymetria v interiéri a čerešničkou na torte sú tie prihlúplé malé okienka pred prednými dverami. Žiadne SUV ich nemá - okrem Lexusu. Druhá generácia na ne síce "zabudla", ale v tretej sa opäť vrátili.
Jedinú prednosť vidím možno v kvalite, ale dizajn majú SUV-ka od Lexusu - ako to slušne povedať - tragický. Aspoň na môj vkus. Totálna asymetria v interiéri a čerešničkou na torte sú tie prihlúplé malé okienka pred prednými dverami. Žiadne SUV ich nemá - okrem Lexusu. Druhá generácia na ne síce "zabudla", ale v tretej sa opäť vrátili.
SUV se pořád prodává mnohem méně (u D3 je to v Evropě v nejlepším asi necelá polovina, ale spíš něco jako šestina až desetina) než odpovídajících sedanů/ kombi (levnější SUV jsou na tom lépe než dražší). Ty přežitku. :-! Je to zkrátka rostoucí segment a nevyplatí se ho ignorovat. Mercedes prodá skoro dvojnásobek R, které je považováno za propadák, v porovnání s GL.
A co sa tyka Lexusu - tomu neusiel vlak, ako tvrdi clanok. Lexus sa bal a velmi dlho zvazoval model NX (200t a 300h). Preto, ze RX je najpredavanejsim modelom, ktory nechce kanibalizovat.