Ekonomika
ze je astra kombi dlhsia ako octavia combi..... a nikto astru netlaci do strednej triedy.... v razvore je rozdiel 1mm takze fakticky aj razvor maju rovnaky... ale vzdy sa najde niekto kto octaviu tlaci vyssie kam nepatri...
v clanku je jasne uvedena konkurencia pre octaviu: ceed, i30, astra a ja by som sem zaradil aj cruze kombik a megane grandtour :yes😒br />
povedzme si pravdu ... insignia kombi P508kombi alebo volvo V60 ci C5 kombi su predsa len inde ze mam pravdu 😉
snad je tento clanok jasnym nazornym prikladom kde patri octavia a snad to uz teraz aj * pochopi kde patri octavia a kto je jej konkurentom :yes:
v clanku je jasne uvedena konkurencia pre octaviu: ceed, i30, astra a ja by som sem zaradil aj cruze kombik a megane grandtour :yes😒br />
povedzme si pravdu ... insignia kombi P508kombi alebo volvo V60 ci C5 kombi su predsa len inde ze mam pravdu 😉
snad je tento clanok jasnym nazornym prikladom kde patri octavia a snad to uz teraz aj * pochopi kde patri octavia a kto je jej konkurentom :yes:
tak octavii do střední cpe vyloženě ignorant 😉
ver tomu ze tych ignorantov je dost... a ani tento clanok ich nepresvedci ze nemaju pravdu
Tiež som prekvapený,že nezronávali s😜 508,Opel Insignia,Toyota Avensin,Ford Mondeo či H i40.Predsa len veď to je "skoro Passat" ! >😁
Co passat? Podle některých místních je to skoro A6. 😉
Tak podle mě to chápou všichni. Octavia, Golf, Mégane, Focus, Ceed, Astra jsou v jedný bandě. Cpát Octavii jenom kvůli velkému kufru jinak je hloupost.
Na druhou stranu - my to tady sice řešíme, ale kupujícímu je to ve výsledku jedno, do jaké třídy to auto patří. Buď se mu tam to co potřebuje vejde, nebo nevejde.
Na druhou stranu - my to tady sice řešíme, ale kupujícímu je to ve výsledku jedno, do jaké třídy to auto patří. Buď se mu tam to co potřebuje vejde, nebo nevejde.
Andy2410, petrumr, guze a dalsi to zjevne nechapou dodnes.
Promiň, nějak jsem pozapoměl kde to nechápu, můžeš upřesnit? 😄
EDIT 19:15: Furt nic?
EDIT 19:15: Furt nic?
Pan "kaktus" nedokáže upřesnit nic z toho si nic nedělej.
Promin, na tebe jsem zapomnel, ty k temto "yntektualum" samozrejme patris take... 8-s
Opět zde dokazuješ jen svojí hloupost, vytrvalost některých lidí zde s tebou diskutovat je neskutečná. Zbohem :-!
Tak aspoň že to dokazuješ jak si to slovo napsal 😉
Proc je asi v uvozovkach, co myslis? Aby i "yntelygentum" doslo, jak je to mysleno. Koukam, ze zbytecne....
Hele Kakáči, nevěřim ti ani anténu na hlavě...furt jsi mi neodpověděl na mojí otázku v tomto vlákně z 15:51, zkus dát důkaz místo keců, taky sem o tobě můžu začít psát srač.ky, který vůbec nejsou pravda....
Pokud neumis diskutovatslusne a citis potrebu detinsky komolit nicky jinych, nemame se dal o cem bavit. Pamet ti ale moc neslouzi...
Promiň nechtěl jsem urazit...ano, moje paměť není nejlepší, proto se tě ptám, abys mi to připomenul.
Jasný, když dojdou argumenty, je treba nasadit vulgarismy a invektiva. Tady se zas sešel mozkový trust celého serveru auto.cz >😁
Pardon pánové že jsem použil nejkrutější slovo na světě....to je buřt, já se od něj něco chci dozvědět, stále to nevím....
Zajímavé srovnání. Ale přidal bych tam Ford Focus se skvělým 1,6 Ecoboostem 110kw vyjde jen o mála dražší než Kia/Hyundai při srovnatelné výbavě a motory jsou to nesrovnatelné..
Myslím, že u rozumně uvažujících půjdou prodeje focusu nahoru potom, co upravili ceníky a všechny verze jsou za "akční ceny"....
Myslím, že u rozumně uvažujících půjdou prodeje focusu nahoru potom, co upravili ceníky a všechny verze jsou za "akční ceny"....
Co ti je v autě platný skvělý motor, když se ti při nastupování udělá nevolno ze vzhledu exteriéru a po nastoupení se pozvracíš z interiéru. A to mě u Focusu bohužel mrzí... 😒
Nemám ten problém...S dobrým rádiem vypadá Focus i uvnitř dobře. A mě se líbí i z venku HB je extravagantní(dost lidí to nemusí) ale kombi vypadá usedleji a snesitelněji pro většinu si myslím. A to nemluvím o tom, jak se s Focusem jezdí...jezdíl jsem pár dnu s Focus HB Ecoboost a kombi diesel a je to výborné auto stále výborný podvozek, řízení, brzdy....
Je mi líto že máš tak slabý žaludek. Léčíš to nějak?
Divím se že autor článku Focus kombi neuvedl do článku protože v současné době se prodává za skvělých 339000Kč s klimou a slušnou výbavou což je o dost méně než nejlevnější Octavia Combi bez klimatizace (364900Kč :no: )
Ved prave preto, aspon u nas v Slovakistane je to objektivna metoda vyberu, najlacnejsich neoslovime, neprizveme alebo skrtneme a neuverite, kto vyhra >😒] . Autor porovnania by mohol hned robit riaditela najvyssieho kontrolneho uradu. Keby este slo nieco urobit s tym internetom, lebo je to take blbe kupit 1000 pocitacov o tretinu drahsie ako jeden domov cez internet. Tohtorocnym vitazom vsetkych testov je OCTAVIA. O namietkach rozhoduje nezavisly vaverka, odvolanie riesi GTI :-!
Tak když pominu vzhled, který dejme tomu nebudu řešit, tak I30 je v poměru cena výkon na tom nejlépe.Na skladovky je 25% sleva.Jinak nákupem ani jednoho auta nelze udělat chybu. :yes: A to je imho dobrá zpráva....
Pozrime sa na DIESEL😒br />
O3 : ambition 20,200e
Kia 1,6 EX : 19,000e
i30: 1,6 comfort : 16,690e
Astra : 1,7 active : 17,300e (v akcii, povodne 2,300)
Megane GT: 17,500e
Kia 1,6 EX : 19,000e
i30: 1,6 comfort : 16,690e
Astra : 1,7 active : 17,300e (v akcii, povodne 2,300)
Megane GT: 17,500e
...Chevrolet Cruze SW 1.8, 6-tikvalt :yes:
Pokud bychom chtěli dorovnat výbavu Octavie na úroveň ceeda, museli bychom připočítat:1)El. zrcátka el. sklopná 6.000,- 2)Přisvěcování do zatáček 2.500,- 3)Dojezdová rezerva 1.400,- 4)Duální automatická klimatizace 18.000,- 5)alarm 6.000.- 6)Asistent rozjezdu do kopce 2.000,- 7)Prodloužená záruka alespoň na 4r/120.000km 11.500,-. A to ještě nebude mít Octavia multilink vzadu a LED denní svícení a LED zadní světla ( plus delší záruka). Celkem k 515.100 tedy přičteme 47.400,-Kč, a máme Octavii za 562.500,- oproti 461.980 za Ceeda. U mě vítězí s náskokem 100.520,-Kč Ceed.
:yes:
Ještě bych osobně nepřiplácel za navigaci. V dnešní době mi přijde zbytečná. To by ceny byly Octavia za 546.500,- a Ceed za 423.980,-. Rozdíl 122.520,-Kč. To už bych do Ceeda zvolil paket Ultra (80.000,-), s výbavou bych se ovšem dostal do jiné galaxie a stále bych oproti Octavii ušetřil (a v tom paketu vlastně navigace je). Takže bych musel být hodně velký Škoda fanoušek, abych si koupil Octavii...
Oproti dřívější době, kdy byla nezbytná? 😲 >😒]
Dnes má navi každý telefon, proč to mít v autě za takový příplatek?
Jak dlouho tě vydrží navigovat? Jak si rozumí s pokovenými skly/ tepelnou izolací? To máš na palubní desce nějaký držák, jako se používaly v minulosti? Proč? Lépe to vypadá a není to jen navigace, to mi stačí. Ne, že by se mi nelíbila nižší cena.
Jak dlouho? Do Chorvatska v pohodě. S pokovenými skly/tepelnou izolací si rozumí dobře. Jako držák používám přísavku na sklo. Proč ne? Protože 95% jízd jezdím kde to znám a nepotřebuji NAVI. A když potřebuji, oblíbil jsem si Waze. Proto mě osobně příjde příplatek za navi zbytečný. Ovšem chápu ty, kteří si rádi připlatí...
Jak říkám, není to jen navigace. Sám ji moc nepoužívám. Častěji používám telefon, nebo tablet pro pěší navigaci než vestavěnou pro navigaci za jízdy. Něco jiného je to v zahraničí, ale to mám většinou půjčené auto. Já ji měl v autě v základu a u řady aut, na které jsem koukal, to bez navigace prostě nejde. Velkou roli pak pro mne hraje estetika.
K čemu až do Chorvatska?😁 Sakra.. lidi.. to nedokážete jet po dálnici do chorvatska jen tak? Tam se dá dojet i bez autoatlasu a navinu zapnu až v místě, kdy z ní sjedu, nebo ve městě.. takže šetřim baterku krásně >😁 Ještě pokud vim, tak po celý Evropě existuje dopravní značení >😁
no pekné zrovnanie, u mňa by zvíťazil Ceed...Isto by sa mohli v škodovke nad tým zamyslieť, čo má pre nich konkurencia. Aj keď si myslím, že škoda ešte ceny "upraví" smerom nadol po vzore Rapida, ale ten je sám o sebe kapitola sama >😒]
Nepotřebuji sklápěcí zrcátka, rezervu, duální klimu, alarm, asistent rozjezdu do kopce a už vůbec ne prodlouženou záruku. Preferuji přídavné benzínové topení s ovládáním integrovaným do palubního PC. Škoda mi to nabídne. Kia mi nabídne co?
Vy tady, hoši, zjevně nechápete, že to není o nějakém hloupém dorovnávání výbav, ale o uspokojení potřeb a nároků kupců a ne bychařů.
Vy tady, hoši, zjevně nechápete, že to není o nějakém hloupém dorovnávání výbav, ale o uspokojení potřeb a nároků kupců a ne bychařů.
Pokud bych preferoval topení, tak bych ho dokoupil u Webasta a měl bych vše co má ceed a byl bych stále levnější, než Škoda.
Bufíka ti do auta nabastlí kdejaký fušer. Ovšem nejprve si ověř, jestli tento zásah do vozu nemá vliv na prodlouženou záruku. To abyses později před přejímacím technikem Kia na nerozplakal >😁
Vzhledem k tomu, že nezávislé topení nepreferuji (kombinace Prahy se sněhem max 1cm na Václaváku za rok s kombinací garážového stání, kde je celoročně 15 stupňů) si dovoluji předpovídat, že se před technikem KIA nerozpláču. Naopak, budu se na něj usmívat při každé garanční prohlídce, protože budu mít navíc program 7+7+7 😉
Sorry, ale na záruku nemělo vliv ani to, že se jaksi zapomnělo na první servisní prohlídku a na motoru se na 1. olej najelo cca 45.000km. Teď v 80tkm se švagrový podařilo přeskočit rozvody o zub(jezdí jak prase a točí i studenej motor 😒 ) a svetě div se, vyřešeno zadara na záruku 😉 Logicky, provede li montáž bufíku autorizovaná firma, není jediný důvod, proč by měl být trabl se zárukou 😉
Tomu se říká neprůstřelný argument >😁 >😁 >😁
Tak to si piš, rezerva je k ničemu. Máš nezávislé topení tak počkáš až dojede asistanc ti vymění kolo a ty fičíš dál, v pohodě jelikož jsi si celou dobu byl ve vytopené v kabině. 😉
Bez rezervy nevyjedu. Až budete mít defekt s velkou dírou, kterou nezalepíte a jste daleko od civilizace v neděli odpoledne se dvěma dětmi v autě, a k tomu ještě prší, tak to pochopíte.
az na to pridavne kurenie sa zhodneme. Mne by uplne stacilo podhrievane celne sklo ala napr Ford.
Vy tady, hoši, zjevně nechápete, že to není o nějakém hloupém dorovnávání výbav, ale o uspokojení potřeb a nároků kupců - suhlasim.
a hlavne pred bohapustim porovnanim si treba este auta osahat, lebo dobry pocit v aute je k nezaplateniu.
ja som sa napr velmi dobre citil vo FFIII nebyt tyho kratkeho interieru a sirokeho stredoveho panelu. 1.6 EB by u mna vyhral a nevadila by mi ani vybava naviac za rozumnu cenu 😄
Vy tady, hoši, zjevně nechápete, že to není o nějakém hloupém dorovnávání výbav, ale o uspokojení potřeb a nároků kupců - suhlasim.
a hlavne pred bohapustim porovnanim si treba este auta osahat, lebo dobry pocit v aute je k nezaplateniu.
ja som sa napr velmi dobre citil vo FFIII nebyt tyho kratkeho interieru a sirokeho stredoveho panelu. 1.6 EB by u mna vyhral a nevadila by mi ani vybava naviac za rozumnu cenu 😄
Co potrebujes a nedostava se ti je hlavne zdravy rozum. A to uz od doby, co ses tady zaregistroval... >😒]
K cemu je nekomu, kdo parkuje v garazi, pridavne topeni?
K cemu je nekomu, kdo parkuje v garazi, pridavne topeni?
Souhlasím. Taky po ní pošilhávám - 1.6CRDI. Nejlepší nabídky na provedení Exclusive + metalíza + vyhřívaná sedadla + automatické stěrače s dešťovým senzorem + automatická světla = 455.000,- Kč (po všech slevách). Jediné co my chybí je kompletně vyhřívané sklo (mám ve Fordu).
Na podobnou nabídku nemá škodovka odpověď...
Osobně bych se nikdy o Kiu nezajímal, ale nyní...
Na podobnou nabídku nemá škodovka odpověď...
Osobně bych se nikdy o Kiu nezajímal, ale nyní...
[odkaz]
...to ještě k těm rozměrům a výbavě vozů 😄
...to ještě k těm rozměrům a výbavě vozů 😄
Pravda je, že konkurence nabízí za stejnou cenu daleko víc. Octa má jediný plus - kufr. Ale mě osobně (manželka a dvě děti) naprosto stačí kombik s 510 litry. Takže ne. Taky jsem se zasmál tý navigaci za 16t... No za míň to mám u Rendla s celou Evropou. V benzínu je možná OIII konkurent pro nižší střední, ale v naftě 1,6 bude daleko na konci. Ten 5ti kvalt to všechno dobíjí ke dnu. 😄 Líbil by se mi test OIII v 1,6 TDI s těmito [odkaz] . A to by byly rozdíly...
Jinak pokud bych měl volit z výše uvedené čtyřky, pak Ceed, pokud bych mohl, volba by byla úplně jinde...
Jinak pokud bych měl volit z výše uvedené čtyřky, pak Ceed, pokud bych mohl, volba by byla úplně jinde...
co potom hovoris za navi 28t u hju a 38t u kia, tam sa tiez smejes z tej ceny ?
asi najnizsi priplatok ma mazda, 12500,- ale to asi preto, ze to uz je len o jednom module a netreba nic viac menit
este zalezi, ako je to s aktualizaciami map. Clovek bezne nepotrebuje 4x rocne novu aktualizaciu, ale raz rocne by sa zisla a casto to nieco stoji
zlaty ipaq + igo8
asi najnizsi priplatok ma mazda, 12500,- ale to asi preto, ze to uz je len o jednom module a netreba nic viac menit
este zalezi, ako je to s aktualizaciami map. Clovek bezne nepotrebuje 4x rocne novu aktualizaciu, ale raz rocne by sa zisla a casto to nieco stoji
zlaty ipaq + igo8
Zasmál jsem se větě "třeba navigace je pro Octavii zdaleka nejdostupnější." Jasně, mezi testovanými vozy asi ano, další konkurence má dražší, ale i levnější, takže ZDALEKA NEJDOSTUPNĚJŠÍ tady asi není na místě, a dokonce je to lež... Proto se směju... Už si rozumíme?
POZOR..LÁKAVÉ CENY KIA CEE'D JSOU JEDNA VĚC..kvalita druhá!
Otec si ji koupil a po 3.letech by ji už nebral..
Měl dřív Seat Leon Sport 1.9TDI 81kw jezdil za 5-6 l/100km
KIA s 1.6 CrDI jezdí za 8.2-8.8 l/100km...a má menší výkon..pod 8l nikdy..
Taky kvalita zpracování interieru za Leonem dost zaostává..!!
Loupe se stříbrný dekor palubovky i kliček u dveří..(v záruce neuznáno-prý opotřebení..!!!) A prodřel se koženkový kryt u řadící páky..(uznáno..vyměněno po 2.letech)..už se dře znovu-asi soudruzi udělali chybu-kožený paket není zcela kožený..
Prostě nechci slevu zadarmo..kvalita se pořád platí.. :no: :no: :no:
Tohle jsem nezažil ani u Opelu a Fiatu...nyní mám VW a nic se tam 3.roky nepodělalo..
Tak uvažujte.. 😉
Taky se korejec za o dost méně prodá..
Otec si ji koupil a po 3.letech by ji už nebral..
Měl dřív Seat Leon Sport 1.9TDI 81kw jezdil za 5-6 l/100km
KIA s 1.6 CrDI jezdí za 8.2-8.8 l/100km...a má menší výkon..pod 8l nikdy..
Taky kvalita zpracování interieru za Leonem dost zaostává..!!
Loupe se stříbrný dekor palubovky i kliček u dveří..(v záruce neuznáno-prý opotřebení..!!!) A prodřel se koženkový kryt u řadící páky..(uznáno..vyměněno po 2.letech)..už se dře znovu-asi soudruzi udělali chybu-kožený paket není zcela kožený..
Prostě nechci slevu zadarmo..kvalita se pořád platí.. :no: :no: :no:
Tohle jsem nezažil ani u Opelu a Fiatu...nyní mám VW a nic se tam 3.roky nepodělalo..
Tak uvažujte.. 😉
Taky se korejec za o dost méně prodá..
Tvému otci doporučuji😒br />
1. Zajet do jiného servisu a ty ošoupané věci ještě jednou reklamovat
2. Nechat zkontrolovat jestli mu někde neodtéká nafta
3. Jestli neodtéká, tak umlátit toho lživého parchanta, kterého zplodil
Ten kožený paket bývá kožený možná až u prémie jinak je to všude koženka. Jestli máš TSI tak se dočkáš, pokud tedy vůbec jezdíš.
2. Nechat zkontrolovat jestli mu někde neodtéká nafta
3. Jestli neodtéká, tak umlátit toho lživého parchanta, kterého zplodil
Ten kožený paket bývá kožený možná až u prémie jinak je to všude koženka. Jestli máš TSI tak se dočkáš, pokud tedy vůbec jezdíš.
Haha..u obou prodejců KIA v Brně byl výsledek reklamace stejný...neuznáno! :no: :no:
Bohužel u auta s cenou téměř půl milionu bych čekal vyšší kvalitu..
Kožený paket v TOP výbavě - který máme - zahrnuje: 1/2 kožená-textilní sedadla a volant s řadící pákou!!
Sedadla s volantem jsou super!
Koženka u řadící páky kterou KIA vydává za kůži je průser.. :-! :-!
Opět se prodřela a je to chyba konstrukce..!
Asi žádná evropská automobilka by něco takového do výroby nepustila..
Snad jedině Dacia?? 😉
Po 50tis. km jde o nepříjemnou zkušenost s použitými materiály KIA!! :no:
Auto jinak jezdí skvěle a má velmi dobrý podvozek..
Jen dost žere a uvnitř se sere.. 8-s
Bohužel ve firmě máme VW 1.4 TSI..tento motor měl problém s řetězem po záruce!
VW poskytlo vinkulaci 70% my jsme platili za výměnu po 3.letech jen 30% ceny..cca 10tis..
Nadšení nepanovalo , ale auto nyní jezdí super , žere pod 8 l/100km benzínu takže méně než KIA nafty.. 😉
A interier u VW je kvalitou někde úplně jinde než v KIA!! :-! :yes:
Nic se tam nikdy nepodělalo..
Bohužel u auta s cenou téměř půl milionu bych čekal vyšší kvalitu..
Kožený paket v TOP výbavě - který máme - zahrnuje: 1/2 kožená-textilní sedadla a volant s řadící pákou!!
Sedadla s volantem jsou super!
Koženka u řadící páky kterou KIA vydává za kůži je průser.. :-! :-!
Opět se prodřela a je to chyba konstrukce..!
Asi žádná evropská automobilka by něco takového do výroby nepustila..
Snad jedině Dacia?? 😉
Po 50tis. km jde o nepříjemnou zkušenost s použitými materiály KIA!! :no:
Auto jinak jezdí skvěle a má velmi dobrý podvozek..
Jen dost žere a uvnitř se sere.. 8-s
Bohužel ve firmě máme VW 1.4 TSI..tento motor měl problém s řetězem po záruce!
VW poskytlo vinkulaci 70% my jsme platili za výměnu po 3.letech jen 30% ceny..cca 10tis..
Nadšení nepanovalo , ale auto nyní jezdí super , žere pod 8 l/100km benzínu takže méně než KIA nafty.. 😉
A interier u VW je kvalitou někde úplně jinde než v KIA!! :-! :yes:
Nic se tam nikdy nepodělalo..
Vinkulaci? Snad kulanci, ty odborníku.
S tou spotřebou u CRDi buď kecáš nebo máte "pokakaný" motor.
Viz: [odkaz]
Viz: [odkaz]
Nekecám..proč?
Bohužel se pod 8 l dostaněš jen při jízdě mezi vesnicema..to žere mezi 7-7,5..
Jakmile trošku přidáš tak to jde nahoru..
Motor je v záruce a servisní prohlídky každý rok pravidelné!!
Dle servisů KIA je to OK..na nic nepřišli.
Tak snad ještě budem z kopce vyřazovat a motor máme asi vypínat?
Mám ten dojem,že nový Cee'd má motor už mírně upravený.. :-!
Zajímavé , že když má někdo špatnou zkušenost , lidi co s tím krámem nejezdí tak nejvíc kafrají..!!
Tak si korejce kupte a uvidíte..třeba budete spokojení.
My už korejské auto v rodině nikdy nekoupíme.
Zlatej Fiat...nejen VW a Seat nebo ŠKODA. 😉
Bohužel se pod 8 l dostaněš jen při jízdě mezi vesnicema..to žere mezi 7-7,5..
Jakmile trošku přidáš tak to jde nahoru..
Motor je v záruce a servisní prohlídky každý rok pravidelné!!
Dle servisů KIA je to OK..na nic nepřišli.
Tak snad ještě budem z kopce vyřazovat a motor máme asi vypínat?
Mám ten dojem,že nový Cee'd má motor už mírně upravený.. :-!
Zajímavé , že když má někdo špatnou zkušenost , lidi co s tím krámem nejezdí tak nejvíc kafrají..!!
Tak si korejce kupte a uvidíte..třeba budete spokojení.
My už korejské auto v rodině nikdy nekoupíme.
Zlatej Fiat...nejen VW a Seat nebo ŠKODA. 😉
S tou spotrebou evidentne lzes...
Co ukazuje palubní počítač je realita..bohužel!! :no: :no: :-!
A u pumpy to taky pozná peněženka.. ;-\
Ale je to KIA a člověk pár tisíc ušetřil při koupi,že? :no:
A u pumpy to taky pozná peněženka.. ;-\
Ale je to KIA a člověk pár tisíc ušetřil při koupi,že? :no:
Ta spotreba, kterou uvadis je proste nerealna, pokud s tim nejezdis jen 1km rano do prace a odpoledne 1km z prace. Podivej se na muj odkaz a sam uvidis. A pokud tu spotrebu mate pri beznem jezdeni, tak nejste v poradku vy, ze to neomlatite prodejci o hlavu.
Myslim, ze k tomu uz neni co dodat... .
Myslim, ze k tomu uz neni co dodat... .
25% příplatek za kvalitní zpracování, pohodlí a spolehlivost mi přijde jako fér nabídka. Navíc když uvážím, že po pěti letech provozu při nákupu dalšího nového vozu ten rozdíl 100.000 Kč dostaneš zpátky ve výkupní ceně, tak nemá cenu ten rozdíl vlastně počítat. Co z toho tedy vychází ? Že nákupem Korejce budeš jen pět let jezdit v horším autě za stejné peníze 😉
Kvalitní zpracování, pohodlí a spolehlivost dostanu dnes už u každý značky, dovolil bych si tvrdit, že i lepší, než u Šáde. Co bude za pět let, nikdo neví, takže bych neřešil, že za pět let to MOŽNÁ prodám draho, aby se mi vrátil původní rozdíl. Většina lidí kupuje za svoje tak, aby to bylo levný při nákupu. Je nesmysl, abych dnes vyhodil sto kolíků oknem, a doufal, že za 5 let se mi možná vrátěj... Tyhle řeči jsou dobrá pitomost a alibi pro koncernovwý fans...
Chceš li počítat takhle, tak jsi nové auto nikdy nekupoval a asi ani nebudeš. Kup si v bazaru střep za 30litru za rok ho zahoď a kup jiný, udělej to 5x a máš za 5let jen 150.000,- zaplacených. A to se vyplatí. >😁 Tu spolehlivost bych tolik nevyzdvihoval.
To si chce spíš koupit nějakou R6/ V6/ V8, ty se pak propadají minimálně. 😉
Hlavně si kupuji auta podle toho co se mi líbí a ne podle toho co si pak po mně někdo koupí. To bych kupoval snad jedině oktu v metle na hlínách a s skřídlem, samozřejmě TDI co táhne super vocpodu. Jak říkal Franta vod kombajnu a ten se f tom fakt vyzná. 😉
Nejlepší by bylo, kdyby jsi se šel projet a poznáš, co je kvalitní zpracování. Možná by jsi zjistil, co je pohodlí (s multilinkem) a spolehlivost poznáš časem ( u prvních TSI taky nikdo nepsal že budeš mít ve 20t km problém s řetězem). Nechci dělat prognózy o prodejnosti vozidel za pět let, ale cenový rozdíl u ojetin se bude spíše smazávat. Proč? Prohlubí se ekonomická krize, bude mraky ojetin, renomé Škody má sestupnou tendenci a já za 5 let budu prodávat Ceeda v záruce (bude mít ještě 2 roky a cca 50.000 km k dobru). Bude se lépe prodávat.
Zase kecy... ve výkupu ti nikdo za chrochtávu o sto kolíků víc nedá. Je vidět, že jsi nikdy do bazáče kháru nedával 😄
Porovnej si tržní ceny ojetých Octavek a konkurence (napr. Tipcars)... kampak se ten stotisicovy rozdil asi vytratil ;-\
Porovnej si tržní ceny ojetých Octavek a konkurence (napr. Tipcars)... kampak se ten stotisicovy rozdil asi vytratil ;-\
Nedával, já ty auta totiž vykupuju >😁 Chrochtávka je dle tvého pejorativního označení asi nějaké podauto,ale pro mě je to zlatej důl, za kterej rád zaplatím o dost víc, protože se mi na bazaru otočí ještě dřív, než ho proženu myčkou 😄 Za mě hovoří zkušenosti, za tebe jen ten TipCars 😄
Že to je pro tebe zlatej důl jen znamená, že levně vykoupíš a draze prodáš. A my tady probíráme výkupní ceny. Takže jsi přiznal, že ta Octa je jen předraženej českej přemisťovák z místa A do B... Hezky ses nachytal... >😁
Jo a já jsem Anthony Denny... a ty, jak tak čtu, minimálně reinkarnace Tomáše Bati.
Do bazarů chodí víceméně "holota" s padesáti až sto klacky v kapse, popř. stopade na výhodnej lízing, tak nemektej... olítaná MBčka se v průměru prodávají o +-15 tis dráž, než stejně stará konkurence... to hovoří za vše.
Do bazarů chodí víceméně "holota" s padesáti až sto klacky v kapse, popř. stopade na výhodnej lízing, tak nemektej... olítaná MBčka se v průměru prodávají o +-15 tis dráž, než stejně stará konkurence... to hovoří za vše.
tak spolahlivost je dnes u vsetkych naozaj +- rovnaka, cize nic moc, je to len o stasti na dobry kusok
Kvalitne spracovanie mozno hej, ale ta spolahlivost, neviem neviem ci je skodovka nejako velmi pred kiou, skor to bude narovnako.
Co sa tyka vykupnej ceny po piatich rokoch, tak mozno v pripade naftoveho motora. Chcem vidiet toho cloveka, ktory si kupi radsej 5-rocnu ojazdenu oktavku s tsi motorom ako 5-rocneho ceeda s klasickou atmosferou.
Co sa tyka vykupnej ceny po piatich rokoch, tak mozno v pripade naftoveho motora. Chcem vidiet toho cloveka, ktory si kupi radsej 5-rocnu ojazdenu oktavku s tsi motorom ako 5-rocneho ceeda s klasickou atmosferou.
Zítra si jdu pro přesně takového Ceeda, který je v článku. K výše uvedené výbavě mám ještě 4 kola včetně pneumatik, originální příslušenství v hodnotě 7000,- Kč, 7let záruka, 7 let asistence, 7 let prohlídky včetně filtrů (olejový, vzduchový,palivový,kabinový), zapalovacích svíček, motorového oleje, a brzdové kapaliny ZDARMA. K tomu úvěr s úrokem 0%. Od prodejce ještě metalízu v ceně. No.. nekupte to.!
hmm, ale mne cednik za cca 20teur z 1.6 stale pride drahy
V bazaru sezenes neco levnejsiho, neboj...
a co mas vo svojom bazosi ty ? Ja po bazaroch nechodim, ale dat 20t eur za cednika s 1.6 mi pride uletene, ked u vas Avensis 1.6 stoji . Ked to nepride tebe je to tvoja vec a kludne aj Kryshma ti moze zatapkat :-!
Neber to tak osobne 😉
Zajimave je pouze to, ze ackoliv korejci udelali "obrovsky" pokrok, ktery jsem schopen osobne dlouhodobe posoudit, docitam se tu stale stejne plky, jako pred deseti lety...
Predsudky... tak se tomu rika.
Zajimave je pouze to, ze ackoliv korejci udelali "obrovsky" pokrok, ktery jsem schopen osobne dlouhodobe posoudit, docitam se tu stale stejne plky, jako pred deseti lety...
Predsudky... tak se tomu rika.
Upřesňuji, když jsem napsal "přesně takového Ceeda" měl jsem na mysli Ceed 1,6 GDI.
Navigaci v autě bych nekoupil, vyhřívané sedadla nemám a metalízu mám v ceně. Konečná cena je tedy 399 980,-, což je cca 15 t eur. Když k tomu připočítám co jsem k tomu obdržel, 7 let návštěv servisu zdarma, úroky při koupě na splátky a odpočítám slevy vychází mi to auto na cca 550 000,- Stále si myslíte, že za ty peníze je "cedník drahý ?"
Navigaci v autě bych nekoupil, vyhřívané sedadla nemám a metalízu mám v ceně. Konečná cena je tedy 399 980,-, což je cca 15 t eur. Když k tomu připočítám co jsem k tomu obdržel, 7 let návštěv servisu zdarma, úroky při koupě na splátky a odpočítám slevy vychází mi to auto na cca 550 000,- Stále si myslíte, že za ty peníze je "cedník drahý ?"
si vyberam Astru. Vyzera najpohladnejsie in/out, napriek tomu, ze je najstarsia z kvarteta.
Je pekná,ale skús si sadnúť do zadu.Ja som to skúšal a nechápem kam schovali tie centimetre. ;-\ Navyše je hodne ťažká a tým zvyšuje spotrebu.Bohužial tým zabíja inak celkom dobré motory(myslím hlavne benzín) 😉
Sedel som v sedane a je pravda, ze dlzka sa vnutri neodzrkadluje, ale ja so 185cm som sedel pohodlne s rezervou pred kolenami cca 3cm. Ci si tam sadne aj 200-210cm clovek ma trapi asi tak, ako vysledky superstar a podobnych vtakovin.
Hmotnost je asi jediny problem. Ale s naftou 2.0 165k jazdi kamaratova za 5.5litra dlhodobo, co nie je zle.
Hmotnost je asi jediny problem. Ale s naftou 2.0 165k jazdi kamaratova za 5.5litra dlhodobo, co nie je zle.
Po započetení této výhody získává nabídka na atraktivnosti. Tato výhoda přehledem drtí zaostávající konkurenci, která se podbízí směšnou dvouletou zárukou, nevěda si radi s kvalitou výroby svých produktů. Zajímavý je i pohled na tabulku motorů. Automobilka Škoda záměrně zkonstruovala slabý 1.2l motor tak aby dala vyniknout síle, dynamice a efektivnosti motorů svých konkurentů. :yes:
octavia, golf - klasika, která neurazí, bohužel se člověku z množství jejich výskytu na našich silnicích může udělat občas nevolno
astra - z této třídy můj favorit, opticky působí nejdospěleji, poměr výkon x váha je ale bohužel opět k pláči
focus - přesto, že je desing subjektivní věc, to co předvedl ford s novým focusem je taky na designový ventilek, nicméně technika dobrá, podvozek klasicky tvrdší, žádná výhra..
c4, p308 - jak někdo vtipně poznamenal, například automatické stírání žije svým životem, z vlastní zkušenosti potvrzuji, 308 již překonána, c4 možná, proti konkurenci dle mě technicky nestíhá
ps: nebo že by renault?
koreu nechávám na konci, trojice kia, hyundai, případně chevrolet cruze, zřejmě nabízí také rozumný kompromis, nicméně přes mírně rasistický předsudek se nemíním přenést, sou to pro mě jednoduše * šikmooké 😉
ještě nějaká ta alfa, ale té už zvoní zubatá, no nic 😄
astra - z této třídy můj favorit, opticky působí nejdospěleji, poměr výkon x váha je ale bohužel opět k pláči
focus - přesto, že je desing subjektivní věc, to co předvedl ford s novým focusem je taky na designový ventilek, nicméně technika dobrá, podvozek klasicky tvrdší, žádná výhra..
c4, p308 - jak někdo vtipně poznamenal, například automatické stírání žije svým životem, z vlastní zkušenosti potvrzuji, 308 již překonána, c4 možná, proti konkurenci dle mě technicky nestíhá
koreu nechávám na konci, trojice kia, hyundai, případně chevrolet cruze, zřejmě nabízí také rozumný kompromis, nicméně přes mírně rasistický předsudek se nemíním přenést, sou to pro mě jednoduše * šikmooké 😉
ještě nějaká ta alfa, ale té už zvoní zubatá, no nic 😄
Neves hlavu, za chvili bude Alfa litat na fauveckovych platformach... a mistni zarikavaci AR budou prevlekat kabaty a slintat jak bernardyni >😁
Ten Tvůj komentář je tak trochu směšný, nevšiml jsem si, že by byl Focus nějak tvrdý, podvozek je komfortní a přesto řidičsky schopný, což je ideál, ano C5 to není, ale to si každý musí ujasnit jaké jsou jeho preference. Odmítat Korejce jen proto, že to je Korejec je taky nesmysl, Ceedu neschází vůbec nic a kdyby mně nebavilo řízení, budu se rozhodovat mezi ním a Golfem.
mám focuse 2, není to sice žádný prkno, ale pohodovou plavbu si představuju trochu jinak, korejci jsou bohužel můj předsudek, to přiznávám, ale moje zkušenost s jejich vozy ve stáří kolem 4 let je děsivá a nějak nemám náladu je zkoumat dál, pokud chci kvalitní "šikmý" vůz jdu jasně pro japonce
Když pominu tvé, několikrát, přiznané předsudky, tak jaké jsou tvé zkušenosti s čtyřletými korejci? Díky za upřímnou odpověď 😉
prolízal jsem ojetiny, jejich technický stav byl žalostný - chevrolet epica, hyundai sonata, nižší třídy mě už vlastně ani nezajímají, ještě si pamatuju z veletrhuz ix55, ty plasty byly horší než v americkým autě, pro mě bída
edit: netvrdím, že současná produkce už není na evpropské úrovni, ale za stejný peníze dám radši přednost tomu evpropanovi, hloupej zvyk nebo co..
edit: netvrdím, že současná produkce už není na evpropské úrovni, ale za stejný peníze dám radši přednost tomu evpropanovi, hloupej zvyk nebo co..
..mám jasno do jaké třídy vlastně (nová) Octavia III. patří! Do nižší střední.. 😉
..alespoň podle LUKÁŠe, nebo podle ALEŠe (spíš) do STŘEDNí 😄
Pěkný den (odjíždím - mírně opožděně - za "pěkný počasím 😄
..alespoň podle LUKÁŠe, nebo podle ALEŠe (spíš) do STŘEDNí 😄
Pěkný den (odjíždím - mírně opožděně - za "pěkný počasím 😄
kam? 😄
Myslím si že když se řekne A mělo by se také říct B. Tedy kromě výkonů a kroutících momentů uvést i pohotovostní hmotnosti. Pokud nevíme s jakou váhou motor hýbe těžko posuzovat zda jsou uvedené hodnoty moc nebo málo.
Zrovna tak k objemu zavazadlového prostoru by se měla přidat užitečná hmotnost. K čemu mi je obrovský kufr, když do něj v plném obsazení mohu dát nanejvýš zubní kartáček, abych vůz náhodou nepřetížil.
Zrovna tak k objemu zavazadlového prostoru by se měla přidat užitečná hmotnost. K čemu mi je obrovský kufr, když do něj v plném obsazení mohu dát nanejvýš zubní kartáček, abych vůz náhodou nepřetížil.
pokial neprenasas v kufri zlate tehly ... tak myslim ze ziadny kombik z tychto nebude mat problem preniest potrebny naklad aj pri plnom obsadeni... 4 dospeli ludia vazia zhruba 300-350 kil ... pochybujem ze do kufra by este niekto potreboval nakladat dalsich 300kil .... jedine zeby si tam prenasal emigrantov 😉 ...
Půl mega za relativně podmotorovaný kombík, to nechám bez komentáře - holt nový model a domaácí značka.
Znovu, řešit výběr takového auta, půjdu raději do skladové střední třídy - Mondeo EcoBoost 160k Titanium - 505.000, P508 Active 2.0HDI 140k - 509.000, i40 můžu pomalu přehazovat vidlema. Myslím, že by taková auta výměnou za nemožnost konfigurace stála.
Znovu, řešit výběr takového auta, půjdu raději do skladové střední třídy - Mondeo EcoBoost 160k Titanium - 505.000, P508 Active 2.0HDI 140k - 509.000, i40 můžu pomalu přehazovat vidlema. Myslím, že by taková auta výměnou za nemožnost konfigurace stála.
Neblbni, vzdyt Chrochtavka je prece "stredni" jak vysita >😒]
octavia je predrazene auto..... o co je astra horsim autom? o nic... dokonca si myslim ze je astra od octavie lepsim autom a aj krajsim aj ked zbytocne tazkym ale co uz... pohlad na cenu je zarazajuci.... silnejsia astra je lacnejsia... tu nie je co riesit.... ak skodovka neupravi svoju cenovu politiku tak jej pokles predaja v cechach na slovensku a aj inde v eu nebude v tom ze prisla kriza ... to urcite nie.... dovod poklesu predaja bude zla cenova politika....
octavia ako jedina nema stresne lyziny v serii a ani elektricke okna vzadu.... myslim ze tieto veci by v dnesnej dobe mali byt uz samozrejmostou v kombiku tejto triedy a tejto vybave 😉
uz zakladne holatko ceed kombi ma stresne lyziny v serii :yes: hanba octavii
octavia ako jedina nema stresne lyziny v serii a ani elektricke okna vzadu.... myslim ze tieto veci by v dnesnej dobe mali byt uz samozrejmostou v kombiku tejto triedy a tejto vybave 😉
uz zakladne holatko ceed kombi ma stresne lyziny v serii :yes: hanba octavii
Řídil jsem tři generace aster a něco tak mizerného se jen tak nevidí. Předchozí generaci jsem měl půjčenou na víkend v cizině a dodneška si pamatuju na ten pocit s jakým jsem ji vracel do půjčovny: "uf, ještě že tohle není moje auto."
Vůbec nechápu, jak redakce auta složila toto srovnání. Proč si nepočkat na příchod dlouhého Aurise a Golfu Variant (což jsou dvě nejlepší auta v segmentu)? Proč tam mít dva korejce z jednoho koncernu se stejným motorem?
Vůbec nechápu, jak redakce auta složila toto srovnání. Proč si nepočkat na příchod dlouhého Aurise a Golfu Variant (což jsou dvě nejlepší auta v segmentu)? Proč tam mít dva korejce z jednoho koncernu se stejným motorem?
Škodovka si poměrně dlouho budovala jméno a značku. Rozhodně déle než konkurenční korejci. Hyundai/Kia můžou kopat, řvát, škubat si vlasy, ale hodnotu značky Škoda ještě nemají. Přirovnal bych to k porovnání cihly 24 a 22 karátového zlata. Obě jsou to jen cihly, ale jedna z nich je prostě hodnotnější! Až Škodovka cenou srovná Hyundai nebude to znamenat, že dostala rozum, ale že její značka klesla na úroveň Hyundai. Alespoň tak to vidím já.
To myslíš vážně??? Škoda jako koncernová značka má větší hodnotu než Hyundai/Kia??? Tý bláho, kdo by to byl čekal... Ale vidíš to tak ty, tak je to OK. Já to vidím jinak.
[odkaz]
Sice z roku 2010, ale pomůže ti to pochopit jak automobilky fungují
Sice z roku 2010, ale pomůže ti to pochopit jak automobilky fungují
Jo a z toho má jako vyplývat, že Škodovka je dražší značka než Kia nebo Hyundai??? Tak to jooo, nebudu ti brát iluze. Z tý tabulky vlastně vidím, že i Seat je dražší neš Škoda, pod níž už nic nespadá... Tak díky za vysvětlení... Mám dojem, žes původně chtěl napsat, že Škoda je součástí koncernu, který má vyšší hodnotu, než H/K. Ale OK, už tě nechám... >😁
Nic takového jsem napsat nechtěl. Napsal jsem, že Škodovka má větší hodnotu značky u zákazníků (min. u těch českých) než Hyundai (nebavím se o hodnotě akcií). Myslím u většiny normálních lidí, NE u hrstky odborníků internetových diskuzí, kteří by si kvůli škrabce a torzní příčce např. novou Octavii nikdy nekoupili. Ale podívej, já ti nic nenutím, ani ti nepodvrhuji žádné výroky. Napsals že nesouhlasíš, já to beru. Netřeba zasírat diskuzi dohady.
Skús sa spýtať v Kórei kolkí poznajú Škodovku.No dobre ,aby si nepovedal.Tak skús v USA.Potom možno poznaš hodnotu značky.Svet je trochu väčší ako koniec tvojej záhradky. 😉
Tak pro Škodu je USA mrtvá a pochybuji, že ji tam vůbec někdo zná (max. jen díky sponzoringu v hokeji). Nicméně tady jde o porovnání u nás a o vnímání značky jako takové.
No já myslím, že Škoda je v ČR brána ne jako hodnotná, ale drahá značka... Ono taky moc soukromých octávek a superbů tady nejezdí. Většina je služební... Ale je pravda, že když má někdo před barákem Octu nebo Supa, myslí si, že je king. >😒]
Hodnotnější je tak max. na českém trhu, kde je chápána jako lepší volba ve srovnání s Korejci, (a nejen s nimi) to je ale pohled veskrze subjektivní, který pro evropské prodeje není určující, v západní Evropě je Škoda populární z poněkud jiných důvodů, nabízí dobrý poměr užitná hodnota / cena, jinými slovy přesně to, co u nás nabízejí třeba právě Korejci. Co hraje pro Škodu na českém trhu je fakt, že disponuje německým know - how a je vnímána jako česká značka.
To však přesně odpovídá vnímání a tedy postavení na trhu. V ČR má lepší pozici, tak si může dovolit nabízet auta dráž. Otázka je, jestli je vůbec za ty peníze prodávají.
Dle mých informací zatím moc ne. Prodeje Rapidu se mírně zlepšili, prodeje OIII zatím mizivé.
Ano, par jsem jich uz na cestach potkal i bez dealerackych polepu 😄
Já popravdě jen jednu 😄 Dealer hovoří o dvou prodaných kusech a především o problémech s dodáním.
Predpokladam ale, ze to nebude mnozstvim objednavek >😁
Nesmysl... jaké má Škoda jméno, kde? Možná tak v našem banánistánu. Jo, tady se z ní může každej Venca z vidlákova pokakat (a to jen a pouze díky mediální masáži a typické "objektivitě" pisálků s bezednými CCS...)
Realita je taková, že všude jinde v Evropě je to "jen" laciné auto s dobrým poměrem cena/užitná hodnota.
Kdyby tady byla taková kupní síla jako v DE, tak Škodovka bude měnit cenovou politiku jak když bičem mrská.
Realita je taková, že všude jinde v Evropě je to "jen" laciné auto s dobrým poměrem cena/užitná hodnota.
Kdyby tady byla taková kupní síla jako v DE, tak Škodovka bude měnit cenovou politiku jak když bičem mrská.
No, kopou a rvou si vlasy spis takovi jako ty. Prostacci...
1. ceed kombi
2. astra kombi
3 octavia kombi
4 i30 kombi
nevyhodou astry je jej vysoka hmotnost a nepaci sa mi jej plastovy pretlacitkovany stredovy panel ... takze za mna jednoznacne ceed ktory je pre mna aj dizajnovym vitazom :yes:
2. astra kombi
3 octavia kombi
4 i30 kombi
nevyhodou astry je jej vysoka hmotnost a nepaci sa mi jej plastovy pretlacitkovany stredovy panel ... takze za mna jednoznacne ceed ktory je pre mna aj dizajnovym vitazom :yes:
keby som si z tych 4 musel vybrat, tak asi ceed, leda ze by octa ponukla nieco z vybavy co proste chcem a minimalne kosackovu 1.4.
Inak Avensis 1.6 za necelych 420t ceskych 😄
Inak Avensis 1.6 za necelych 420t ceskych 😄
cesi maju dobre ceny.... a pritom stale tu vsetci fnukaju ake oni maju drahe auta ( zadarmo to proste nejde )... nech pridu na slovensko zarabat a potom budu prekvapeni co si mozu ( nemozu dovolit ) budu spokojni aj s fabiou a loganom
U mě ani není potřeba používat kondicionál. Já Astře dal přednost. 1.4 T 103 kW v automatu a nemůžu si jí dost vynachválit. Mám najeto bez pár set km rovných 50 000 km a to auto je prostě výborný. Spousta nenápadně chytrých řešení, které Otina nahrazuje škrabkou na vokna v nádrži a podvozek snad nejlepší, co jsem v NS zažil. Ta vlečka s Wattovým převodem IMHO překonává i mutilink ve Focusu II... A celkově se v tom autě prostě strašně dobře "bydlí". Je nenápadné, nikdo mi ho nezávidí a přitom skvěle jezdí a docela i jede. Výbavu mám prakticky kompletní, vynechával jsem jen držák na kola, který nepotřebuji a nezávislé topení, protože mám v práci i doma garáž. Jinak tam je prakticky vše a vše funguje dle očekávání. Zkrátka výborná volba, které nelituji.
" Ta vlečka s Wattovým převodem IMHO překonává i mutilink ve Focusu II" Tak, tak víme že vlečka je vlečka, kde se na to multilink hrabe.Koukám že výrobci co montují multilink jsou totální trotli, je to drahé a ještě k ničemu. Stačí kus kolejnice a náprava jak vyšitá. OMG
Já bych volil asi Mazdu 3 nebo Civic, protože mám rád japonské atmosféry, ale rozumově volbu Astry chápu a rozhodně to není volba špatná. Co konkurence nabídnout nemůže, jsou výborná sedadla certifikovaná německými ortopedy, dobrá volba.
Zdravím redakci, ale moc nerozumím dvě věcem. Za prvé zmiňujete, že Škoda vede prodeje a korejci dotahují, jenže když se z tohoto vyčlení fleet, následně se jazýčky vah značně otřesou.
Za druhé nechápu, proč se srovnávají vrcholové výbavy. Kdo si je kupuje? Z ekonomického hlediska se lidé při koupi auta často chovají iracionálně. Já ne. Jde o to, že byste si třeba v obchodě nešli koupit navigaci za 15 či 20 tisíc. Dříve to taky bylo s rádiem (u škody občas ještě je), které do auta stálo 5 či 10 tisíc. Lidé mají tendenci podobné položky zlehčovat v poměru k ceně auta. Tzn. výdaj 15 tisíc za navigaci vám nepřijde tak velký v měřítku pořizovací ceny auta (třeba 400 tisíc), ale přitom by bylo racionálnější nenechat se oblbnout tímto klamem a zkoumat položky jednotlivě. Např. - trošku akademicky řečeno - si položit otázku "přinese mi vyhřívaní volantu užitek, který bych ocenil na 10 tisíc?". Podle toho, jak bych si odpověděl, tak objednávám specifikaci.
Chápu, že širší výbava dobře vypadá při následném prodeji, ale to je na každého úvaze, jak dlouho plánuje auto provozovat.
Osobně vyžaduju jen pár prvků výbavy (volant😄, rádio, BT handsfree), které má většina automobilek nejvýše ve druhém stupni výbavy. Pokud máte tip na nějaký nestandardní výbavový prvek, který se podle Vás vyplatí, rád si nechám doporučit. E😜erimentoval bych, ale ceníky automobilek mě k tomu zrovna nemotivují a u spousty věcí si myslím, že by mě spíš štvaly, nedocenil bych jejich přínos, nebo bych je rovnou vypnul, pokud by to vůbec šlo. Než se nechat v autě rozmazlovat i třeba chytrými pomocníky, tak si raději zaletím na dovolenou.
Líbilo se mi, jaké vychytávky umí OIII v plné palbě, ale u autu za milion mám jiné představy 😉
Za druhé nechápu, proč se srovnávají vrcholové výbavy. Kdo si je kupuje? Z ekonomického hlediska se lidé při koupi auta často chovají iracionálně. Já ne. Jde o to, že byste si třeba v obchodě nešli koupit navigaci za 15 či 20 tisíc. Dříve to taky bylo s rádiem (u škody občas ještě je), které do auta stálo 5 či 10 tisíc. Lidé mají tendenci podobné položky zlehčovat v poměru k ceně auta. Tzn. výdaj 15 tisíc za navigaci vám nepřijde tak velký v měřítku pořizovací ceny auta (třeba 400 tisíc), ale přitom by bylo racionálnější nenechat se oblbnout tímto klamem a zkoumat položky jednotlivě. Např. - trošku akademicky řečeno - si položit otázku "přinese mi vyhřívaní volantu užitek, který bych ocenil na 10 tisíc?". Podle toho, jak bych si odpověděl, tak objednávám specifikaci.
Chápu, že širší výbava dobře vypadá při následném prodeji, ale to je na každého úvaze, jak dlouho plánuje auto provozovat.
Osobně vyžaduju jen pár prvků výbavy (volant😄, rádio, BT handsfree), které má většina automobilek nejvýše ve druhém stupni výbavy. Pokud máte tip na nějaký nestandardní výbavový prvek, který se podle Vás vyplatí, rád si nechám doporučit. E😜erimentoval bych, ale ceníky automobilek mě k tomu zrovna nemotivují a u spousty věcí si myslím, že by mě spíš štvaly, nedocenil bych jejich přínos, nebo bych je rovnou vypnul, pokud by to vůbec šlo. Než se nechat v autě rozmazlovat i třeba chytrými pomocníky, tak si raději zaletím na dovolenou.
Líbilo se mi, jaké vychytávky umí OIII v plné palbě, ale u autu za milion mám jiné představy 😉
suhlasim... nadupana vybava je fajn ale ide o to ci danu "srandu" clovek za tie peniaze aj vyuzije... urcite by som si nepriplacal 10 litrov za nejake senzory parkovacie alebo za vyhrievanie sedadiel..... ale zalezi od priorit kazdeho z nas co vyuzijeme a chceme.... kazdy si moze vybrat a podla potreby priplatit... mne by uplne stacil aj zakladny ceed.. uz ten ma slusnu vybavu... nejake extra finticky su mi na bezne jazdenie zbytocne... za standard povazujem... radio , klimu, elektricke okna, central, palubny pocitac a par somariniek a to ma dnes uz kopec aut v zaklade chvalabohu.... takze priplacat si za vyssiu vybavu pre bezneho zakaznika ani nema zmysel... chapem ze v teste a porovnavani v casopisoch to lepsie vyzera ked je model nadupany s maximalnej vybave ale realne predaje su o inom..
...vypadá jednoznačně nejlíp. Korejskýho s*áče nikdy !
To samé by mnozí řekli o "Italech." To nechce poměřovat nový Ceed zkušenostmi z Accenta I. gen., to skutečně hrůza byla.
A čím jiným by měli lidé poměřovat Ceeda než Accentama, Sonatama nebo Getzema? To se zde prodávalo, to lidé znají a to tvoří image Hyundai ve zdejších končinách.
A čím jiným by měli lidé poměřovat Octávku než 120tkama, Favoritama nebo Feliciema? To se zde prodávalo, to lidé znají a to by mělo tvořit image Škodovky ve zdejších končinách.
Když do toho výčtu přidáš Fabii I, II, Octavii I, II, Superb, tak ano.
Záměrně nepřidám... tvůj příspěvek byl také "nezaujatý"
Realita je prostě taková, že korejcům stačilo "pouhých" deset let a kvalitu, pověst a prodeje mají daleko vyšší než hromada na hubu padajících evropanů...
Realita je prostě taková, že korejcům stačilo "pouhých" deset let a kvalitu, pověst a prodeje mají daleko vyšší než hromada na hubu padajících evropanů...
Realita je prostě taková, že Korejci musí stále nabízet nejnižší ceny, viz i porovnání pod kterým diskutujeme, protože jinak by je v Evropě potažmo v ČR nikdo nebral vážně. Takže pověst mají stále jednu z nejnižších. Pověst se nedá změnit za pár roků.
Realita je určená "výsledky" bez ohledu na "pověsti"... chápu, že se to konkurenci nelíbí 😄
H/K jsou tržně dravé asijské značky. Oproti tomu z krize připosrané evropské a americké firmy nejsou pro akciový trh tak zajímavé. Korejci jdou za úspěchem a nehledí se do historie. Věřím, že klidně změní kompletně design a cíle celé značky během jedné generace a to jen kvůli tomu, že tak si to vyžaduje aktuální trend. Já tomu fandím, byť to nabourává moje konzervativní myšlení. V současné době bych si jako akcionář koupil akcie Hyunai a ne Škody 😉
Ham. skús uhádnuť ako chápe svet značku Škoda.V Anglii je zdroj vtipov ako u nás Trabant. >😁
Pověst se naopak dá změnit za pár roků třeba Peugeot by mohl vyprávět a koncern se o to také už snaží svými TSI. Když se podíváš např. na ceny nové Santa-Fe tak se už nepodbízí.
Jo,ale jsou těžce v zisku.Tak kde je co špatně?Prodávají za férovou cenu.
A kolik máš v tom Accentu najeto,když chceš poměřovat.Kolik vůbec lidí mělo s ním zkušenosti.o Sonatě ani nemluvím.Minimálně spolehlivost a pohodlí by mohla tenkrát Accentu jakákoliv Škodovka jen závidět.
Já nic poměřovat nechci, najeto s Hyundai mám 0km, tuto značku beru jako nouzovku o které bych uvažoval jen kdybych se dostal do nějaké finanční krize. Poměřují ti, co jej měli a výsledkem je pověst značky taková jaká je, tedy stále poněkud pokulhávající za konkurencí, což se ve výsledku projevuje jejich nižšími cenami. Pověst značky nevytváří ti co si ji nekoupili, ale ti co jí měli.
Je sice hezké, že jsou tam obě korejská dvojčata, ale proč tam chybí Megane, Focus a 308?
Při pročítání diskuse člověka napadá, že se tu dnes snad ani nevybírá auto do garáže, nýbrž, že se výbírá výhradně... cena. Neuvěřitelné, jak hluboce jsou lidé schopní klesnout jen proto, že ušetří na autě pár šlupek. Naštěstí se jedná povětšinou o krysopsí diskusní kvikot lidí bez rozhledu, bez vzdělání a bez... naděje. Jsou to dokonalí prostituti svých snů, pasácí svých možností a gigolové svých budoucností.
Shora naznačená volba není v Česku možnou volbou ani teoreticky, zde je to jasné jako pověstná facka v garáži. Samozřejmě, že s odkazem na výbavu by bylo možné řešit zdejší logické garážové dilema - A3 sedan či Octavii lift. V kombíku však (do doby nástupu Golfu Variant) nemá Octavia soupeře, a to i v širším, celoevropském pohledu. Jedině snad Focus, tam by se dalo krátce zauvažovat.
Co je však aktuálně nutno napsat - neurážejme mainstreamový kompaktní kombi skvost koncernu Volkswagen laciným porovnáváním s jakousi papírovou konkurencí, která (s výjimkou Opelu) stojí jednou protézou ještě dokonale v lowendu.
Závěrem tedy uveďme, že k diskusi je samozřejmě Astra, samozřejmě Focus, a ve verzi sedan/lift též AUDI A3 sedan. Horní (s výjimkou astry) kolotočářská nabídka není důstojná ani naší garáže ani hodnotě značky, jakou naše jedinečná Škoda disponuje.
BRAVO ŠKODA :yes: :-!
Shora naznačená volba není v Česku možnou volbou ani teoreticky, zde je to jasné jako pověstná facka v garáži. Samozřejmě, že s odkazem na výbavu by bylo možné řešit zdejší logické garážové dilema - A3 sedan či Octavii lift. V kombíku však (do doby nástupu Golfu Variant) nemá Octavia soupeře, a to i v širším, celoevropském pohledu. Jedině snad Focus, tam by se dalo krátce zauvažovat.
Co je však aktuálně nutno napsat - neurážejme mainstreamový kompaktní kombi skvost koncernu Volkswagen laciným porovnáváním s jakousi papírovou konkurencí, která (s výjimkou Opelu) stojí jednou protézou ještě dokonale v lowendu.
Závěrem tedy uveďme, že k diskusi je samozřejmě Astra, samozřejmě Focus, a ve verzi sedan/lift též AUDI A3 sedan. Horní (s výjimkou astry) kolotočářská nabídka není důstojná ani naší garáže ani hodnotě značky, jakou naše jedinečná Škoda disponuje.
BRAVO ŠKODA :yes: :-!
vsadím se, že tento názor bude obecně nepřijat 😄
Velmi vtipný příspěvek. Možná to bude tím, že v uvedeném výběru se vybírá spotřebka - prostě auto a v dané kategorii u soukromých zákazníků vítězí hodnota value for money. Až se bude vybírat mezi kabriolety na léto, zvítězí emoce... Vše ostatní je v tvém textu pouze UHO...
Jsem skutečně rád, že se na Auto.cz schází pouze elita národa, která "nepodstatný" rozdíl sta tisíc nemusí v dnešní době řešit...
Neviem ci je to znakom "elity", ale aj clovek ktory kupuje auto za tri melony bude skemrat v autosalone o zlavu, a mozno este viac ako ten kto pojde kupovat Octaviu...
To je samozřejmě "realita" - minimálně českého trhu.
Já ale reagoval na vlhký sen místního ministra propagandy 😄
Já ale reagoval na vlhký sen místního ministra propagandy 😄
Lehký OT: Těžko říct jestli to je špatně, já už jsem začal smlouvat i v normálních kamenných obchodech. Jasně, že třeba v Tesku nebo Datartu mám smůlu, ale jsou věci, u kterých se cena dá stlačit dost podstatně.
Třeba za poslední půlrok jsem komplet titanových obrouček a tenčených skel stlačil o nějakých 25 procent, to samé se povedlo i u horského kola. Stačilo se zeptat: "Proč bych si to měl koupit právě u Vás?"
Nepřipadám si při tom nijak špatně, ostatně peníze pořád ještě s*át neumím.
Třeba za poslední půlrok jsem komplet titanových obrouček a tenčených skel stlačil o nějakých 25 procent, to samé se povedlo i u horského kola. Stačilo se zeptat: "Proč bych si to měl koupit právě u Vás?"
Nepřipadám si při tom nijak špatně, ostatně peníze pořád ještě s*át neumím.
Jako zastánce evropských značek bohužel nesouhlasím.
Zkus tady rozvést svůj předposlední odstavec - na základě čeho soudíš že jsou korejci lowend? Na základě ceny? Designu? Výbavy? Buď - alespoň jednou - konkrétní.
Protože my, ktyří auta skutečně řídíme a stejně tak je kupujeme (ne, nečekáme až je odfasujeme nebo si je zapůjčíme), máme o svých vozech vcelku jasno.
Zkus tady rozvést svůj předposlední odstavec - na základě čeho soudíš že jsou korejci lowend? Na základě ceny? Designu? Výbavy? Buď - alespoň jednou - konkrétní.
Protože my, ktyří auta skutečně řídíme a stejně tak je kupujeme (ne, nečekáme až je odfasujeme nebo si je zapůjčíme), máme o svých vozech vcelku jasno.
Na základě čeho jsou Korejci lowend? To je jednoduché GTI se tak rozhodl. Říka se že GTI prý hodně strádal utiskován stranou za socialismu a dnes si léčí svůj mindrák tím že stejně jako komunisté určuje co je pro lidi dobré a co ne. Nic víc za tím nehledej. (Zlí jazykové tvrdí že se GTI narodil až po revoluci a počůrával se do sedmnácti let, tedy až do dnes. Ovšem to jsou neověřená a jistě zlá a nepravdivá slůvka.)
Jo, jo. A nejenom to. I fleetaři už slyší na H/K. Jinak jsem rád, co si GTI o mě myslí (i40 CRDi fleet) nebo mé manželce (i30 kombi, 99kW, Trikolor +). Teď dojíždíme ve firmě OII, a Passaty s nešťastným motorem 2.0Tdi. Po zkušenostech s cenou servisu na Oii s TSI a spolehlivostí 2.0Tdi v Passatech je jasno. Nové už i40 CRDi kombi, i30 kombi CRDi. 😄 😄 By se firma musela zbláznit, aby nakupovala auta od VW/Škoda o 100k dráž....
Á Übermensch dorazil aby nám všem ukázal jak nad námi vysoce ční, svou inteligenci, morálkou, bezvadným vkusem, řidičskými schopnostmi a v neposlední řadě nadhledem. Ó jsme rádi nejvyšší že jsi nás poctil svou přítomností a ukázal nám správnou cestu.
auto je tazky spotrebak a podla toho k tomu treba aj pristupovat. Niekto si moze dovolit spotrebovat za 10r 15t eur a druhy 200t eur. Ten co 15t eur musi jednoducho vyberat podla cenu , takze tie zvasty si odloz 😄
jo a Octu by som urcite nahradil lacnym avensisom 1.8 v slusnej vybave. Uz len pre tu blbu spolahlivost o ktorej si sade moze pustat rozpravky.
Inak nova sade octa nevypada zle, len ta cenovka jej uletela za zbasta rdene motory co tam dava a to mozno ma aj ine perlicky
jo a Octu by som urcite nahradil lacnym avensisom 1.8 v slusnej vybave. Uz len pre tu blbu spolahlivost o ktorej si sade moze pustat rozpravky.
Inak nova sade octa nevypada zle, len ta cenovka jej uletela za zbasta rdene motory co tam dava a to mozno ma aj ine perlicky
ten co kupuje auto na 10 rokov tak musi pozerat asi viac na cenu ako ten kto je schopny menit auta kazde 3 roky.... suhlasim.... :yes: .. cena bola a bude nadalej dolezity faktor pri kupe a to vzdy... :yes: ale stejne najviac vyjednavaju zlavy a pozeraju na cenu prave ti ktori s peniazmi nemaju az taky problem ... tak to je to bohuzial :yes:
posledne som nezjednaval, len vyuzil lepsiu cenu a dobry kurz, teraz ale ked chcem strednu, musim nieco z nepremiovky zjednat, nic sa neda robit, nech zarobia na fanusikovi znacky a mna nech naju ako zaplatenu reklamu 😄
ale moze sa stat, ze z kvalitnej znacky urobim obycajny pekac , ale dufam ze nie ;-\
ale moze sa stat, ze z kvalitnej znacky urobim obycajny pekac , ale dufam ze nie ;-\
Len jedna provokačná ukážka a hneď 10 reakcii (bohužial včítanie mńa ;-\ ) Ako to ten chlapec robí?! Musím povedať,stávka na správneho koňa !
Oželím 80 litrů kufru, ušetřím 53 tis. Kč a budu mít po všech stránkách lepší auto.
KIA 😄
KIA 😄
ceed je celkom jednoznacne u mna jasna volba a to nepozeram len na cenu..... myslim ze aj po stranke podvozka, dizajnu, vybavy , zaruk a jazdnych vlastnosti je ceed velmi dobrym autom .... otazne je co od auta ocakavas... ak skutocne hltas litre a potrebujes kazdy liter v kufri pojdes do octavie... ak ti ide skor o lifestylove kombi kludne ceed bude vhodny kandidat :yes:
jízdí vlastnosti sotva :-!
BTW: počti si i něco jiného než osobní auta, na těch svět nestojí, pro lidi(já určitě) je auto spotřební zboží,nic víc :-!
[odkaz]
BTW: počti si i něco jiného než osobní auta, na těch svět nestojí, pro lidi(já určitě) je auto spotřební zboží,nic víc :-!
[odkaz]
Jizdni vlastnosti ceeda patri k nejlepsim ve tride, mudrlante...
a jejda, další netový teoretik >😁 já jsem rozmlsán focusem,takže z těch čtyřech je nemá vynikající ani jeden, ale cedník nejhorší
Cednik je z tech ctyrech ma spolu s i30 nejlepsi, ty teoretiku. Nechces nam tady tvrdit, ze OIII s torzkou ma lepsi jidni vlasnosti nez korejske duo? To bychom se z chuti zasmali...
po roční zkušenosti s novou i30 ti můžu říct že podvozek určitě není silná stránka tohoto auta, nevím jak je naladěn u ceedu a na i30 dost trága.
Máš pravdu proti Mercedesu ten podvozek opravdu nic moc. S novým ičkem mám najeto 32tis. km a podvozkově je naprosto skvělý, nevěřím ti kamaráde ani slovo a ty výmysly si nech pro sebe nebo svoji maminku.
Jo, a to soudruzi porovnávači museli dát do výbavy ještě navigaci, aby nebylo tak patrné, jak je škodovka předražená 😉
asi tak, bez tej navigácie ktorú si do kie objedná asi len sfetovaný maniak excelu .. je Octavia VS Cee😜 485.900 VS 409.980 čiže smiešnych 75.920,-
(vyhodená metalizáca, ktorá je u oboch cca rovnaká a navigácia). Neviem si predstaviť, že by som mal sledovať nejakú navigáciu v takej hĺbke ako je v oktávke alebo ceede ...
(vyhodená metalizáca, ktorá je u oboch cca rovnaká a navigácia). Neviem si predstaviť, že by som mal sledovať nejakú navigáciu v takej hĺbke ako je v oktávke alebo ceede ...
pro pondělní hádku fanoušků a nefanoušků těch či oněch.....redakci blahopřeji k dobré ceně za reklamu :yes: :yes: :yes:
Astra by ale také byla dobrou volbou, je kvalitně zpracovaná, pěkná, má dobré motory a (na rozdíl od korejců) jistou dávku prestiže. Kiu Ceed bych si nekoupil v žádném případě, designově se jedná podle mě o naprosto nevyvážené auto (viz hlavní foto), kvalita zpracování i motory jsou horší než u VW, Opelu nebo Škodovky, a se spolehlivostí to taky není žádná sláva (viz 112 místo v TUV reportu). Pro Hyundai platí to samé, plus se mi nelíbí jeho přeplácaná přístrojovka.
Mé pořadí😒br /> 1. Octavia
2. Astra
3. Ceed
4. i30
😉
Mé pořadí😒br /> 1. Octavia
2. Astra
3. Ceed
4. i30
😉
O kvalite a spolehlivosti tady nejcasteji pisou ti, co o nich nemaji nejmensi poneti. Viz tva argumentace TUV reportem. S takovou tady budes vsem akorat k smichu, chlapce...
Zvláštní, že třeba suberb 2.0TSI 147kW DSG teď v testu na 100 000km v AutoBildu skončil na 10. místě s hodnocením bez závad.
Moc dobře vím z vlastních zkušeností, že korejská auta nejsou zrovna spolehlivá, ale každý jedinec má s určitými vozy jiné zkušenosti a tak argumentuji TUV reportem, který podle mě nezaujatě dokáže zhodnotit spolehlivost aut. Korejci udělali v kvalitě svých aut docela dobrej posun vpřed, jenže už nemají tu výhodu o kus nižší ceny v porovnání s prestižnějším Golfem, Leonem, Astrou nebo Oktávkou. Stačí si srovnat ceny Golfa s Elantrou před deseti lety a Golfa s i30 nyní...
Vyjmenuj s čím a u kterých modelů měli nebo mají Korejci problémy a potom vyjmenuj s čím měli nebo mají problémy ty prestižnější které jsi zde uvedl. Možná přijdeš na to, že až tak prestižnější nejsou. A když tedy srovnáš cenu Golfa ve srovnatelné výbavě a ve srovnatelné motorizaci zjistíš, že je tady pořád rozdíl cca 100tis.(u nafty).
Já si dnes nedělám iluze o kvalitách ničeho. Dotace a slevy totálně zničili trh. Každý se snaží vydělat co nejvíc s co nejmenšími náklady, ne-li vůbec přežít. Elektronika se dělá tak, aby vydržela těsně nad záruku, auta jsou na tom v podstatě podobně. Vše od prvního šroubku až po oleje a palivo je nějak ojebany. Na autě s výdrží 10 let by dnes už nikdo nevydělal.
Že dotace ničí trh je pravda. Že se snaží každý vydělat s co nejmenšími náklady je přece normální, to dělá a dělal každý podnikatel. Naprogramovat elektroniku tak aby dosloužila po záruce? jsi naivní tomu snad nevěříš, technicky to asi možné je udělat ale bylo by to kontraproduktivní a určitě i drahé. Na autě které vydrží 10let by se stejně vydělalo tak jako se vydělalo předtím, pokud si dobře pamatuji, tak kolem 100tis. km se dělala generálka některých motorů a jelo se dál, dnes motory vydrží daleko víc, teď nemluvím o koncernu VW.
Naprogramovat se dá kde co, ale dělá se to jinak. Finta je v tom, že (např. u TV/displayů apd.) uděláš celý tišťák co nejblíže zdroji (kde jsou nejvyšší teploty a riziko poruchy). Pak to jen celé zaděláš opět strojně tak, aby to bylo nerozdělatelné a máš vyhráno. To jsme ale trošku odbočili, věřit tomu nemusíš. Vývoj kurvítek je daleko výnosnější než vývoj produktu samotný.
S tím autem máš možná pravdu. Ono je zas všechno mnohem složitější, EU klade čím dál větší emisní nároky a to má i své negativní následky. Aspoň že koroze se dnes už nemusí řešit 😄
S tím autem máš možná pravdu. Ono je zas všechno mnohem složitější, EU klade čím dál větší emisní nároky a to má i své negativní následky. Aspoň že koroze se dnes už nemusí řešit 😄
Golf 6 Variant je ve stejné výbavě stejně drahý, možná levnější. Žádných 100k rozdíl není pravda (u 1.2TSI o které je tu řeč) jednoduše proto, že ho v podstatě přesně v této výbavě mám.
Nemá tolik místa ani na nohy vzadu, ani v kufru, ale zato je výrazně tišší a má lepší podvozek (víceprvek + měkčí, přesto sedí líp). Na rozměry bude odpovídat až sedmičkovej... 😄
Nemá tolik místa ani na nohy vzadu, ani v kufru, ale zato je výrazně tišší a má lepší podvozek (víceprvek + měkčí, přesto sedí líp). Na rozměry bude odpovídat až sedmičkovej... 😄
Za podobné peníze jasná volba a má to i normální motor.
tak o v6 se už dá smýšlet jako o "normálním" >😒]
Který z uvedených "konkurentů" má možnost volby pohonu 4x4 a motor TDI? :-!
Motor TDI má bejt jako nějaká výhra nebo co. >😁
No a 4x4 si kvůli 14 dnům v roce koupí jen chorá hlava. Možná tak horalové to bych pochopil.
No a 4x4 si kvůli 14 dnům v roce koupí jen chorá hlava. Možná tak horalové to bych pochopil.
Je vidět, že vůbec nemáš ponětí o tom, co 4x4 je... S pozdravem chorál hlava z nížiny >😁
Tak zrovna letos to není 14dní. 😉
4x4 využiješ nejenom na sněhu, ale také na mokru, bahně nebo i na suchu! Pokud je pohon 4x4 trošku inteligentní (a to už snad jsou dnes všechny), připojuje zadní pohon i při projíždění zatáček.
4x4 využiješ nejenom na sněhu, ale také na mokru, bahně nebo i na suchu! Pokud je pohon 4x4 trošku inteligentní (a to už snad jsou dnes všechny), připojuje zadní pohon i při projíždění zatáček.
Upřímně - když 4x4, tak od Subaru...
Subaru už dávno používá u drtivé většiny svých aut připojitelný pohon 4x4 jako třeba právě Oktávka. Takže...
Nejde ani tak o pevné 4x4 jako o technologickou zkušenost. Třeba takové WRX STi :-! :-! :-!
Takže Haldex, který dodává spojky Land Roveru, Volvu a než krachnul také Saabu, neví, jak udělat mezinápravovou spojku? Subaru má pohonů několik, některé lepší než jiné. Když někdo prohlásí něco tak kategorického, tak to spíš vypadá, že je fanoušek, ne znalec. Co do kvalit provedení vždy patřily na špičku, to je bez debat.
TDI >😁 Herda do zad a hned si myslí, že sprintuje po 7s >😒]
A která Škodovka má 4x4? Pokud neumí přiřaditelnou nápravu zamknout natvrdo, jako např. Suzuki SX4, je to jen 4x2,5
No vybral sis špatný příklad. Suzuki SX4 přenese na zadní nápravu max. 50% točivého momentu, ne 100% jako to umí mechanická uzávěrka.
Ovšem i Haldex 4 umí jen 50%, takže je to vyrovnané.
Ke zdejšímu podtématu - čtyřkolka by se mi moc líbila. Říkám si to každou zimu, když denně dojíždím cca 30km do práce do městečka v jeseníkách, které už párkrát bylo díky sněhu odříznuto od světa. Zajímavé je, že jsem se to vždy dozvěděl až z rádia, které jsem poslouchal v práci. Tedy poté, co jsem se do ní s předokolkou dostal >😁 .
Takže po těchto mnohaletých zkušenostech jsem dospěl k závěru, že čtyřkolka je o 14-ti dnech užívání si pocitu větší jistoty a o 351 dnech tahání metráku zbytečného železa navíc se všemi nevýhodami - vyšší spotřeba, horší dynamika a agilita.
Přestože denně jezdím v horách, NIKDY jsem čtyřkolku skutečně nepotřeboval.
Ovšem i Haldex 4 umí jen 50%, takže je to vyrovnané.
Ke zdejšímu podtématu - čtyřkolka by se mi moc líbila. Říkám si to každou zimu, když denně dojíždím cca 30km do práce do městečka v jeseníkách, které už párkrát bylo díky sněhu odříznuto od světa. Zajímavé je, že jsem se to vždy dozvěděl až z rádia, které jsem poslouchal v práci. Tedy poté, co jsem se do ní s předokolkou dostal >😁 .
Takže po těchto mnohaletých zkušenostech jsem dospěl k závěru, že čtyřkolka je o 14-ti dnech užívání si pocitu větší jistoty a o 351 dnech tahání metráku zbytečného železa navíc se všemi nevýhodami - vyšší spotřeba, horší dynamika a agilita.
Přestože denně jezdím v horách, NIKDY jsem čtyřkolku skutečně nepotřeboval.
Poradie v ktorom by som uvažoval o kúpe týchto aut by bolo asi nasledovné
1. Kia Ceed
2. Opel Astra
3. Skoda Octavia
4. I30
Podla mna zlé autá už v dnešne dobe niesu, jasne kazdému sa raz nieco nevydarí, pokazí, odíde ci uz na Octavii alebo na Ceede ci Opli.
Autá su krásne a kvalitné a hodné súboja , takže velke rozdiely v autách nebudu, no u kupujúcich vsak rozhoduje hlavne cena, skusenosti s onou značkou a u iných predsudky ... :yes:
1. Kia Ceed
2. Opel Astra
3. Skoda Octavia
4. I30
Podla mna zlé autá už v dnešne dobe niesu, jasne kazdému sa raz nieco nevydarí, pokazí, odíde ci uz na Octavii alebo na Ceede ci Opli.
Autá su krásne a kvalitné a hodné súboja , takže velke rozdiely v autách nebudu, no u kupujúcich vsak rozhoduje hlavne cena, skusenosti s onou značkou a u iných predsudky ... :yes:
Taky mohli vybrat jiné 4 vozy, nebo 6 či 8...také je mohl vybírat někdo ve Švédsku, Španělsku, Itálii, Rakousku, Polsku atd a bylo by X variat, co ano, co ne a proč, čímž chci říct, že je to fuk,ať si každý koupí, co se mu líbí, resp. tady v česko-slovensku spíš na co má,pokud vůbec má, jako že většina lidí nemá :no:
Ako to, ze Skodovka drzo uverejnuje taketo bludy!?
Dokonca na skoda-auto.sk je uvedena spotreba 4,9 l/100 km!!!
Dokonca na skoda-auto.sk je uvedena spotreba 4,9 l/100 km!!!
To je dle nesmyslne normy... Každopádně takhle lžou díky oné normě všichni, takže pro porovnání dobrý, porad Oktavka žere o litr min nez Hjundaj a Kia...
Jiste mas pro sve tvrzeni relevantni zdroj, vid?
Vlastní zkušenost... Máš jiné poznatky? S vozem Kia Ceed 1,4CVVT jsem jezdil zhruba se stejnou spotřebou jako s OII RS 2,0 TSI.
To, ze neumis jezdit neni ale problem vozu😒br />
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Je otázkou kdo jezdit umí, ale to je na jiné téma... Proti Loebovi jsem zcela jistě neandrtálec za volantem. Každopádně co přikládáš přílohou sedí, s obojím to bylo cca 7l/100km... Takže v normě... 😉
A ty máš nějaký osobní poznatek? Nebo je panáček jen teoretik?
A ty máš nějaký osobní poznatek? Nebo je panáček jen teoretik?
Chces povedat, ze Ceednik s 1.4 benzinikom zerie 8.5L/100 v normalnej premavke???
Ne, 7l
Podle Spritmonitor je prumer spotreby obou aut 7,52 vs. 9.00 litru. Zasadni ale je, ze v prumeru asi lidi jezdi jinak atmosferickou ctrnackou a preplnoivanym dvoulitrem. Takze pokud se pokusim trosku srovnat jizdni styl na jednu nebo druhou stranu, tak spotreby budou velmi podobne.
Oni jsou tam videt i extremy - tudiz usporna jizda a plny kotel, takze ty prumery sedi.
Prumery sedi, ale nesedi "prumerna" jizda s autem, ktere ma 80kW a 147. To je o necem jinem. Kdyz pojedu s ceedem na pul plynu za 7,5, tak s RSem to udelam obdobne pri lechtani plynu. A naopak, aby se ceed dostal na RS pri pul plynu, tak pojede na max a za 14.
Nevidel by som to tak čiernobielo. Rapid s 1.2 TSI 63 kW má udávanú kombinovanú spotrebu 5,1 l. S motorom, ktorý mal najazdených 2000 km som mal kombinovanú spotrebu 5,5 l podľa dotankovania. Pri 150 km ceste som to dokonca stlačil na 4,8 km. Na to, že v aute sme boli traja, jazda bola cez mesto, mimo mesto a diaľnicu (i keď na nej som išiel iba 120 km/h) to vôbec nevidím nereálne s touto novou generáciou motorov. Nešlo o žiadnu eko-rally, mesto 55, mimo mesto 100 a občasné predbiehanie, pritom motor bol ešte v zábehu. Je až prekvapujúce, koľko sily má ten mini-motor. Veľmi príjemné prekvapenie, keďže väčšinu mojich km som najazdil na autách s dieselom.
Na druhú stranu, z vyššie uvedených áut by som určite vynechal Hyundai i30, hlavne pokiaľ ide o motor, lebo tie pozitívne dojmy, čo som mal z benzínu u TSI, boli u 1.6 CVVT u Hyundaiu opačné. V tomto prípade jedine 1.6 GDI, ale na Slovensku ho ponúkajú len s najvyššou výbavou, zatiaľ čo Kia ho dostane aj u nižších.
Na druhú stranu, z vyššie uvedených áut by som určite vynechal Hyundai i30, hlavne pokiaľ ide o motor, lebo tie pozitívne dojmy, čo som mal z benzínu u TSI, boli u 1.6 CVVT u Hyundaiu opačné. V tomto prípade jedine 1.6 GDI, ale na Slovensku ho ponúkajú len s najvyššou výbavou, zatiaľ čo Kia ho dostane aj u nižších.
jezdil jsem s ní celý týden a byla to velká radost. Mám v plánu si někdy v příštím roce koupit nové auto a astra je jeden z favoritů. No potom ještě Mazdička 3 a Civic. Tak uvidíme, jak to dopadne.
Souhlasím, že H/K nebudou "o moc" horší, než škoda, případně opel. Stejně tak není ani VW o tolik horší než audi, nebo mazda o tolik horší než BMW. Přesto...rozdíly se najdou a kdo na to má a přidanou hodnotu (byť draze zaplacenou!) ocení, upřednostní dražší variantu. Přesvědčovat svět, že H/K jsou minimálně stejně dobrá auta, né-li lepši, než zavedená konkurence, je jen pro smích. Tím neříkám, že jsou vyloženě špatná. Naopak, pokrok jaký obě značky udělaly je obdivuhodný, ale stále to nestačí. Proto jsou levnější. Nevěřím, že marketing Hjundé zaměstnavá reinkarnaci matky Terezy, která drží ceny dole ze sociálních důvodů. Jak rádi oni by prodávali za ceny Škody! Jenže nemůžou. Je to snad vina hloupých zákazníků napříč Evropou?
A ještě jedna věc. Je to jistě trochu povrchní, ale já bych ošklivé auto nechtěl. A ještě míň bych chtěl auto nevkusné. Styděl bych se, a to bez ohledu na ušetřené peníze. A proto mě nabídka H/K vůbec nezajímá, i kdyby je dávali skoro zadarmo a pod kapotou měli motor roku (což je stejně jen utopie). Jestli si tedy nekdo myslí, že je ten rebel, který prozřel, objevil skutečný poklad a vykročil z davu, ať se zamyslí, jestli z toho davu trapně netrčí jak péro z gauče.
Bravo, H/K za neúnavné dohánění evropských automobilových ikon!
A ještě jedna věc. Je to jistě trochu povrchní, ale já bych ošklivé auto nechtěl. A ještě míň bych chtěl auto nevkusné. Styděl bych se, a to bez ohledu na ušetřené peníze. A proto mě nabídka H/K vůbec nezajímá, i kdyby je dávali skoro zadarmo a pod kapotou měli motor roku (což je stejně jen utopie). Jestli si tedy nekdo myslí, že je ten rebel, který prozřel, objevil skutečný poklad a vykročil z davu, ať se zamyslí, jestli z toho davu trapně netrčí jak péro z gauče.
Bravo, H/K za neúnavné dohánění evropských automobilových ikon!
Když jsem se rozhodoval, jaké auto si vyberu, tak jsem měl to štěstí, že jsem navštívil dealera, který prodává škodu a KIA hned vedle sebe. Měl jsem tak přímé porovnání obou značek. Nezlob se na mě, ale když porovnám přímo na place, co za své peníze dostanu, nemohl jsem škodu zvolit ani omylem. Co si myslíš o kvalitě, je mi fuk, pokud dá výrobce záruku na svůj výrobek delší než 5 let, musí výrobku také věřit. Jak je to s důvěrou ve výrobek, který má od výrobce pouze 2 roky (skoro jako poslední ze všech)?
Nevím přesně, jak v Česku, ale ve Švédsku spočítali, kolik ta 7 letá záruka stojí a vzhledem k tomu, že je záruka podmíněna každoročními navštěvami servisu, který je suveréně nejdražší na trhu (srovnatelný s Land Roverem), tak je to vlastně jen svého druhu klamavá reklama - prostě tě přitáhnou na něco, co tě následně donutí draze (na poměry třídy) zaplatit. Pokud servisy odmítneš, o záruku přijdeš. Tohle fakt nepovažuju za výhodu. A jak říkám, design je podle mě po záruce už nyní. Ale nic proti, když tebe to oslovuje, plně to respektuju.
No jestli někdo platí s Land Roverem za garanční prohlídku po 30tis. km 4200kč jako já s i30 v naftě tak před tebou smeknu. Pro pořádek, cena u Ceedu je srovnatelná. To že o záruku přijdeš, když nenavštěvuješ značkový servis je úplně normální u všech značek.
Co by za tu záruku dali zoufalci, kterým se sypou nejen TSI. Ti totiž musí navštěvovat servis i po záruce a doufat, že se někdo nad nimi slituje s kulancí, kterou nemají vůbec jistou a jestli jim bude vyhověno je jen na libovůli servisu.
Co by za tu záruku dali zoufalci, kterým se sypou nejen TSI. Ti totiž musí navštěvovat servis i po záruce a doufat, že se někdo nad nimi slituje s kulancí, kterou nemají vůbec jistou a jestli jim bude vyhověno je jen na libovůli servisu.
Jak říkám, takhle je to ve Švédsku, takže je zajímavý, že se to tolik lliší. Btw. koncern má servis po 2 letech/60 000km. Že origo servis vyžadují všechny značky je pravda, ale právě vzhledem k tý ceně to tady bylo dost přetřásaný. OK, v Čechách je to jinak. Na druhou stranu kulance u TSI je tady, co já vím, vcelku bez diskusí.
Tyhle pohadky o drahem servisu od nekoho, kdo to od nekoho nekde slysel a ani nedokaze uvest zdroj me vzdycky pobavi. A vis, ze nemusis do autorizovaneho servisu a o zaruku neprijdes? Vis, ze pokud jsi opravdu velky setrilek, muzes si prinest vlastni material-olej filtry, desticky? tohle skuhrani je akorat k smichu.
Kdyz kupuji auto, musim mit na servis. Navic tech 4500-5500 Kc (podle servisu) za rok je ve srovnani s celkovymi naklady na vlstnictvi opravdu mesna castka.
Kdyz kupuji auto, musim mit na servis. Navic tech 4500-5500 Kc (podle servisu) za rok je ve srovnani s celkovymi naklady na vlstnictvi opravdu mesna castka.
Zdrojem je časopis Vi Bilägare, kterému žádný český automagazín nesahá ani po kotníky. Stačilo se slušně zeptat. Právě proto, že nejsem šetřílek, vůbec se o koupi téhle sorty aut nezajímám... Kia (alespoň ve Švédsku) návštěvu autorizovanýho servisu vyžaduje, pokud o tu úžasnou zároku nechceš přijít.
Myslis tady? [odkaz]
To je 2 roky stara informace a navic tam srovnavali 8 aut, nedelali celkovy prehled trhu, coz si samozrejme zapomnel zminit. Navic tebou zminovany LR tam vubec neni.
To je 2 roky stara informace a navic tam srovnavali 8 aut, nedelali celkovy prehled trhu, coz si samozrejme zapomnel zminit. Navic tebou zminovany LR tam vubec neni.
Jo :yes: Tím to začalo a pak to pokračovalo a nakonci se Kia kroutila a kroutila, že to prej mají napsaný ve smlouvě a tak podobně, nakonec se tak trochu omluvili. Ony údaje za ujetých 120 000 km se daj težko dát dohromady za hodinu víš, na aktuálnosti to moc nemění (kdo si koupil 2011, má ještě moře let záruku ne?). Kdyby sis dohledal i ostatní články, co k tomu vyšly (i jinde), našel bys další značky, nikde nepíšu, že vše je na jednom místě. Tyhle údaje publikujou o každým autě ve velkým testu. Ale mám trochu pocit, že jsem ti šlápnul na kuří oko, či co (viz ty 20:53). Ale jak říkám, pro mě za mě si kup třeba tři. Já jen vyjádřil názor, že auta nekupuju podle toho, jakou číslovku na mě řve dědek z reklamy.
Mne si na nic neslapl, pouze vim, kolik ten servis tady stoji u KIA i jinych znacek, takze proto pohadkam neverim.
Ano, nekomu opravdu staci kecy typu JPP a dva roky zaruky... zbytek potom dotuje z vlastni prkenice.
A ted tu pohadku o tom: "Ja na to mam" :-!
A ted tu pohadku o tom: "Ja na to mam" :-!
Argument o drahém servisu je zrovna v době probíhající akce KIA 777 pěkně velké faux pas [odkaz] .
Jenže ta akce trvá jen čvrt roku 2013..na nová auta!!
Tedy např. s KIA roku 2012 máš smůlu.. :no: :no: :no:
Servis japonců a korejců levný rozhodně není.. :-!
Tedy např. s KIA roku 2012 máš smůlu.. :no: :no: :no:
Servis japonců a korejců levný rozhodně není.. :-!
Dik, me uz dochazi sily 😄 Kia trefila do cerneho, kdyz to zrovna v CR tlaci pres na prvni pohled nekonecnou a vsekryjici zaruku. Osobne si myslim, ze kdyz uz maji pomerne levna auta, tak aspon na tom servise musi vydelat, jinak by jim ten byznis asi dlouho nevydrzel. Urcita - velka - skupina lidi si ale evidentne mysli, ze kia je armada spasy. Nehlede na to, ze zaruka snad jeste neni jediny kriterium, podle kteryho se auto vybira 8-s
A ještě něco: to ti nepřijde ani trochu podezřelý, že můžou být o tolik levnější? Fakt myslíš, že mají tak minimální marže, který pak do posledního centu vrazí do dalšího vývoje a jsou stále nejlepší. Ono to obvykle bývá něco za něco.
Nad těmi maržemi se můžeš taky zamyslet např. o kolik šel dolů Roomster, Fabia, Rapid a o kolik půjde Octavia. To, že Japonci nebo Korejci umí stejně dobrou věc vyrobit levněji není žádné tajemství, k tomu si připočti nenažranost Škody(VW) a jsi doma.
Rapid byl mimo, to je bez diskusí, zkusili to no. Roomster a Fabia šly dolů, když už se dávno zaplatily, čili, zlevnit mohly lehce. A já neříkám, že nelze vyrobit auto levněji, než to dělají v Evropě. Jen si myslím, že je to na tom autě vidět. A pak ještě výroba-osobně jsem vděčný za každé v Evropě vyrobené auto. Těch pár montoven co tu korejci mají, je fajn, ale moc na věci nemění.
Daleko horší je když to na tom autě vidět není a že se na tom šetřilo až moc poznáš až ve chvíli kdy se začne sypat. Myslím tím pod krásným a přesně slícovaným plastem ojeb..á technika a místo oceli hlína.
Nevím jestli je to horší 😄 když už se to sype, ať je to aspoň hezký. A nebo taky, co když je to hnusný a ještě se to bude sypat? Nemyslíš si doufám, že H/K jsou nějaký vzor spolehlivosti?
Jinak, VW mělo problém s jednou součástkou v části TSI motorů. Jo, je to špatně, co dodat. Jinak jsou ale jejich auta zcela standartně spolehlivý, není důvod k panice.
Jinak, VW mělo problém s jednou součástkou v části TSI motorů. Jo, je to špatně, co dodat. Jinak jsou ale jejich auta zcela standartně spolehlivý, není důvod k panice.
Každý totiž z tržeb (platí to i pro mzdy,každý nedokáže vyjít se stejnou částkou stejně) prožere jinou částku.A o tom to je.
Záruky.Nedávno tu byl rozhovor s jakýmsi Ferdinadem Piëchem a i ten vysvětloval jak záruky souvisejí s technologiemi (takto může i s technikou),například zinkování umožnilo 10-let záruky na karoserii,výhoda proti konkurenci.Nemůžeš vyrábět šmejd a dlouho ručit.Krátce ručit za šmejd samozřejmě jde.
Záruky.Nedávno tu byl rozhovor s jakýmsi Ferdinadem Piëchem a i ten vysvětloval jak záruky souvisejí s technologiemi (takto může i s technikou),například zinkování umožnilo 10-let záruky na karoserii,výhoda proti konkurenci.Nemůžeš vyrábět šmejd a dlouho ručit.Krátce ručit za šmejd samozřejmě jde.
Už jen to, že nazýváš VW šmejdem říká, že buď nevíš, nebo jsi zaujatý. Aby bylo jasno, já neříkám, že korejci jsou šmejd.
Johnne, kolik let má záruku třeba BMW...? Šmejd? Nebo MB? Šmejd...? A co takový Aston Martin, Porsche, Ferrari...? Jeden šmejd vedle druhého... >😁 Je fakt, že výše uvedení se mají odHjundé v technologiích co učit... >😁 Dlohou záruku dávají jen Ti, kteří musí přesvědčovat, že jsou kvalitní...!
Jsou technologie a technologie např. ani těmto značkám se problémy nevyhýbají. Vzhledem k prodejním cenám si mohou dovolit použít daleko kvalitnější materiály, lepší barvy, sofistikovanější vybavení při výrobě a pod. Svého času např. Mercedesy rezly víc než lovend, nebo měli problémy s elektrikou. Aston a Ferrari sem nepleť, tam je velký podíl ruční práce a co se týká spolehlivosti by jsi byl možná překvapen to nejsou auta na každodenní použivání. Lidi kteří si kupují tyto vozy záruku určitě tak neřeší jako ti kteří kupují střední třídu a níž.
Ty blbe, srovnavas mainstream s vrcholem motorismu... na spici nikdo nepotrebuje zaruky :-!
Je rozdíl mezi standardem a co je možné.
Ferrari a spol. jsou hodně drahá auta na provoz. A potřeby majitelů jsou dost individuální. Nabídka se liší, ale jsou k dispozici různé servisní pakety, prodloužení záruky a to i na ojetá auta. Je to z části dané tím, že jsou rozšířenější a rozšířenější, pro více a více lidí je to jen obyčejné auto, pěkný doplněk. Dříve byla záruka téměř sprosté slovo - když jsi takové auto chtěl, musel jsi být ochoten platit.
Ferrari a spol. jsou hodně drahá auta na provoz. A potřeby majitelů jsou dost individuální. Nabídka se liší, ale jsou k dispozici různé servisní pakety, prodloužení záruky a to i na ojetá auta. Je to z části dané tím, že jsou rozšířenější a rozšířenější, pro více a více lidí je to jen obyčejné auto, pěkný doplněk. Dříve byla záruka téměř sprosté slovo - když jsi takové auto chtěl, musel jsi být ochoten platit.
Akurat, ze ta Octavia je ako rozhlasove radia. Svojou formou a obsahom nikoho neurazia a ani nikoho nenadchnu.
Čo riešite? Najdrahšie auto musí byť logicky najlepšie a najvyššia cena je v konečnom dôsledku najvýhodnejšia! Počúvame to v médiách dnes a denne, je možné, že to ešte niekto nevie?
zame jasnej Ceed, ale bez navigace, 38k je uchylnost, jako by natom snad bylo logo ukousleho jabka >😁
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
preco cakat mesiac ked v predaji je carens uz za 3 tyzdne 😉 a mozno aj skor
mne kufor ceedu nepride ako maly.... chapem ze ako pohrebak je octavka lepsia volba a ani neputa tak pozornost takze na prevoz mrtvol do pitevne ideal :yes: no ja radsej ceeda 😉
mne kufor ceedu nepride ako maly.... chapem ze ako pohrebak je octavka lepsia volba a ani neputa tak pozornost takze na prevoz mrtvol do pitevne ideal :yes: no ja radsej ceeda 😉
... som tu nový, takže e😜ertov si nedovolím komentovať, ale mňa by zaujímali iné veci ako napr. navigácia, teda😒br />
antikorózna ochrana podvozku
ochrana dutín voskom
kvalita laku
mechanická odolnosť podvozku
ochrana dutín voskom
kvalita laku
mechanická odolnosť podvozku
velmi dobry prvy prispevok 😉
niektore veci je lepsie zistovat osobne navstevou konkretneho predajcu... tu na fore kazdy chvali svoju znacku ktoru oblubuje.. ja ti tiez budem tlacit do hlavy ze kia je najlepsia a pritom to nemusi byt pravda ( zalezi od toho co pozadujes od auta a za aku cenu ) .... iny zase bude hustit ze najlepsi je opel.... a tak dookola.... pokial nekupujes auto na 15 rokov co uz dnes nekupuje asi nikto tak myslim ze riesit nejake postreky dutin voskom alebo antikoroznu ochranu nema zmysel... ak najazdis povedzme 25-30tisic rocne tak po par rokoch auto stejne vymenis a dovod nebude korozia ale vysoky pocet km na tachaci a s tym spojene aj vysoke prevadzkove naklady uz vybehaneho auta... bazare su plne 5 rocnych "ako novych" aut bez hrdze co maju 150-200 tisic na tachaci a ktovie kolko este maju stocenych .... takze tak asi ... hrdzu by som neriesil...
niektore veci je lepsie zistovat osobne navstevou konkretneho predajcu... tu na fore kazdy chvali svoju znacku ktoru oblubuje.. ja ti tiez budem tlacit do hlavy ze kia je najlepsia a pritom to nemusi byt pravda ( zalezi od toho co pozadujes od auta a za aku cenu ) .... iny zase bude hustit ze najlepsi je opel.... a tak dookola.... pokial nekupujes auto na 15 rokov co uz dnes nekupuje asi nikto tak myslim ze riesit nejake postreky dutin voskom alebo antikoroznu ochranu nema zmysel... ak najazdis povedzme 25-30tisic rocne tak po par rokoch auto stejne vymenis a dovod nebude korozia ale vysoky pocet km na tachaci a s tym spojene aj vysoke prevadzkove naklady uz vybehaneho auta... bazare su plne 5 rocnych "ako novych" aut bez hrdze co maju 150-200 tisic na tachaci a ktovie kolko este maju stocenych .... takze tak asi ... hrdzu by som neriesil...
petrumr
kvalita vyroby na slovensku je v kii spickova 😉 .... a ty si mozes mysliet co chces >😁
Tady musím s Tebou souhlasit. Žilina je na tom s kvalitou o pořádný kus před Nošovicema. Nejzoufalejší lak, který jsem na autě viděl byl právě z Nošovic. Venga, kterou výráběli na Moravě, měla úplně jiný odstín laku na plastových dílech (nárazníky) a lak na plechu je pomeranč jak prase. Vše zmizelo s přesunem výroby do Žiliny a objevilo se na ix20... Čím to asi bude... >😁
petrumr
Pán je zjavne odborník.Preto montujú v Bratislave Audi Q7,Porsche Cayenne a chystá sa montáž nového Bentley.Ja, Goldene tschechische Hände. 😉
No ono (náklady na oboje) "Hände" jsou to ca STEJNÉ (ale jedny mají /docela velkou/ € VÝHODU 😄
PS: Což se možná projeví i při výběru místa pro novou továrnu BMW (šance "východního" Slovenska se zdá docela VELKÁ 😉
PPS: Česko "diskvalifikuje" (kurzově NE"jistá") koruna a (děsný stav) silnic(e) 😄
PS: Což se možná projeví i při výběru místa pro novou továrnu BMW (šance "východního" Slovenska se zdá docela VELKÁ 😉
PPS: Česko "diskvalifikuje" (kurzově NE"jistá") koruna a (děsný stav) silnic(e) 😄
Euro určite pomáha! No so zlými cestami bohužial nemáš pravdu,u nás je to snáď ešte horšie.No čo j najsmutnejšie (nie pre výrobcou) u nás sú priemerné platy stále o dosť nižšie ako inde(teda aj v Čechách) 😒 V každom prípade by fabrika BMW na Východe hóódne pomohla !
Příspěvek dobrý, ale tady se nechytí, protože se tady měří kufr, TDI, TSI, a pak občas slohový elaborát na "Bravo VW" a "bravo Škoda" od člověka co se v autech moc nevyzná, ale umí krásně psát.
Ajajaj. Jsi tu nový, a už se snažíš naštvat celý místní basmati klub >😁 Ty jsi odvážnější než Vinnetou ! :yes😒br />
Pamatuji si doby ( r. 200😄, kdy jsme polovinu Cee'dů lakovali ještě před předáním zákazníkům, protože nám to rezlo už na salonu (pod těsněním dvěří, kolem víka kufru, atp.). Co není vidět, to Korejce nezajímá. Tolik k té antikorozní ochraně.
A co se týče mechanické odolnosti podvozku ? Nebuď línej, zajdi do prvního bazaru a projeď se Ceedem rok 2007-2008, co budou mít najeto kolem 150.000 km a získáš vlastní, nezkreslenou a nezaujatou zkušenost. A to je k nezaplacení. Co se dozvíš tady jsou jen více či méně zaujaté babské klepy, kterých dostaneš plnou hlavu v každé horší pivnici.
Pamatuji si doby ( r. 200😄, kdy jsme polovinu Cee'dů lakovali ještě před předáním zákazníkům, protože nám to rezlo už na salonu (pod těsněním dvěří, kolem víka kufru, atp.). Co není vidět, to Korejce nezajímá. Tolik k té antikorozní ochraně.
A co se týče mechanické odolnosti podvozku ? Nebuď línej, zajdi do prvního bazaru a projeď se Ceedem rok 2007-2008, co budou mít najeto kolem 150.000 km a získáš vlastní, nezkreslenou a nezaujatou zkušenost. A to je k nezaplacení. Co se dozvíš tady jsou jen více či méně zaujaté babské klepy, kterých dostaneš plnou hlavu v každé horší pivnici.
Nepsals výše, že si bazarník?😁 Teď už salón Kii? >😁 Dobrej pokrok za tech pár hodin.
Jinak mne prošlo na brigádě rukama stovky ceedu v letech 2007-2009 pokaždý nových a lak byl vždy v pořádku co si pamatuju. Auto nebylo zpracováním na úrovni tehdejší EU konkurence, ale špatný nebylo. Vadily mi gumový převodovky, který občas vyskakovaly z rychlostí.
Jinak mne prošlo na brigádě rukama stovky ceedu v letech 2007-2009 pokaždý nových a lak byl vždy v pořádku co si pamatuju. Auto nebylo zpracováním na úrovni tehdejší EU konkurence, ale špatný nebylo. Vadily mi gumový převodovky, který občas vyskakovaly z rychlostí.
Ou, bazarník, to slovo zní hrozně >😁 Jeden člověk nemůže mít na starosti nové vozy a zároveň výkup a prodej ojetých ? Jak si asi myslíš, že to má každé menší dealerství ty rozumbrado ?
Prodavac z autosalonu Skody, co vydela v prumeru dvacet hrubeho tady kaze o tom co koupit >😒]
Kamarade, s tvym prijmem ani nechci odhadovat co sedlas... ouch, referentackou Fabii >😒]
Kamarade, s tvym prijmem ani nechci odhadovat co sedlas... ouch, referentackou Fabii >😒]
Další lhář!!!
Za jak dlouho myslíš, že ti vyleze přelakovaná rez. Od roku 2008 do dneška by se vám ty Ceedy všechny vrátili na reklamaci. Jestli děláš v bazaru, tak si projeď Golfa V s podobnými km a zjistíš, že bude mít podvozek na generálku ty chytráku.
Za jak dlouho myslíš, že ti vyleze přelakovaná rez. Od roku 2008 do dneška by se vám ty Ceedy všechny vrátili na reklamaci. Jestli děláš v bazaru, tak si projeď Golfa V s podobnými km a zjistíš, že bude mít podvozek na generálku ty chytráku.
A proč bych lhal ? Ten problém je zrovna u Ceedů dost známý. Podívej se třeba sem😒br />
[odkaz]
Tam máš přesně o tomto problému 736 příspěvků na 56 stranách. A jedná se o uživatele těchto vozů, a ti nemají důvod lhát. Jak si myslíš, že se to asi opravovalo ? Ano, sundávalo se těsnění dveří a nechalo se to přelakovat. Jak bys to chtěl asi jinak udělat ?
Nechápu co tě vede k tomu, že mám nějaký důvod tě balamutit. Ano, KIA prostě nemá tak kvalitní antikorozní ochranu a zpracování jako bežná evropská produkce. Oproti tomu má výrazně nižsí ceny. Ať si každý vybere kvalitnu nebo cenu.
[odkaz]
Tam máš přesně o tomto problému 736 příspěvků na 56 stranách. A jedná se o uživatele těchto vozů, a ti nemají důvod lhát. Jak si myslíš, že se to asi opravovalo ? Ano, sundávalo se těsnění dveří a nechalo se to přelakovat. Jak bys to chtěl asi jinak udělat ?
Nechápu co tě vede k tomu, že mám nějaký důvod tě balamutit. Ano, KIA prostě nemá tak kvalitní antikorozní ochranu a zpracování jako bežná evropská produkce. Oproti tomu má výrazně nižsí ceny. Ať si každý vybere kvalitnu nebo cenu.
Ja ked som pred par mesiacmi vyberal auto, tak za cenu trochu lepsie vybavenej octavie kombi 1.8TSI mi bol ponuknuty peugeot 508 1.6THP v plnej vybave aj so 4zonovou klimatizaciou. A som naozaj rad, ze som svojich 26.000eur investoval do 508, aspon teraz nemusim riesit dilemu ci mam auto zo strednej triedy, alebo nie. Ved preco kupovat auto z nizsej strednej triedy, ked mozem kupit vacsie auto z vyssej triedy s lepsou vybavou, ze ano ...
petrumr
Já myslím že pokud člověk vzadu vozí např. děti je to perfektní věc! S vnitřním protorem to snad nesouvisí ne?
Jo jo, 4zonova klima je super vec nie len pre decka. Ja si nastavim 20C, ostatni si mozu dat 23C. Pochvaluju si aj kolegovia, dobre sa im spi na sluzobnych cestach. A ja si nastavim taku teplotu, aby som nezaspal pri soferovani.
Som si teraz narychlo naklikal v konfiguratore slovensku cenu octavia kombi a vysla mi cena 30.400eur !!!!!
Su tam sice nejake veci, co 508 nema (slabsi motor, 1.8 vs 1.6 alebo posuvna strecha, ale zase tam nie je to co ma 508, ci uz ta 4zonova klima, alebo plnohodnotna rezerva, alebo head-up displej ...). Ale malo by to by velmi dobre porovnatelne. Davat 30tisic za skodovku by mi uz fakt prislo uletene ...
[odkaz]
Som si teraz narychlo naklikal v konfiguratore slovensku cenu octavia kombi a vysla mi cena 30.400eur !!!!!
Su tam sice nejake veci, co 508 nema (slabsi motor, 1.8 vs 1.6 alebo posuvna strecha, ale zase tam nie je to co ma 508, ci uz ta 4zonova klima, alebo plnohodnotna rezerva, alebo head-up displej ...). Ale malo by to by velmi dobre porovnatelne. Davat 30tisic za skodovku by mi uz fakt prislo uletene ...
[odkaz]
nojo to v tom vašem pekáči neznáte, ale to příjde časem až si koupíte opravdové auto.
petrumr
Extremne nastavenie to samozrejme nemoze zvladnut. Ale rozdiel 2-3C to v pohode zvlada. A kazdy stupen je dost citit.
petrumr
Ty mas dost... 8-s :no:
Nemá dost, má pravdu 😄 Zkus si přejít z pokoje, kde je 21 stupňů C do pokoje, kde je jen o blbý dva stupně méně. Přijde ti, že je tam zima jako v morně. Ten rozdíl je neskutečnej. Bez toho, aby jsi ten prostor oddělil je rozdíl třech stupňů naprosto nemyslitelný. Ano, může ti z jednoho výdechu klimy jet 23 stupňů a z druhého ledových 18, ale to je jen o tom, jaký vzduch na tebe funí a ne o klimatických zónách. V tak malém prostoru se to ihned smísí.
Nemam to realne zmerane, kolko stupnov to naozaj urobi. Ale o to ani tak nejde. Tam je skor podstatne to, ze v aute mas stale prudenie vzduchu, z vyduchov na teba stale fuka vzduch. A 4zonova klima vie zabezpecit minimalne to, ze v jednotlivych castiach auta fuka vzduch rozdielnej teploty. Pocitovo to urobi naozaj vela.
Teoria je pekna vec, ale staci si to vyskusat. Vpredu si nastavit 22C, vzadu si nastavit bud 20C, alebo 24C a hned uvidis, ze je to pocitovo celkom ine. Mozno to nakoniec urobi len 21C, resp. 23C, ale podstatne je, ze to je citit. Kazdy si moze nastavit ten svoj potrebny komfort aspon v minimalnom rozsahu ...
Teoria je pekna vec, ale staci si to vyskusat. Vpredu si nastavit 22C, vzadu si nastavit bud 20C, alebo 24C a hned uvidis, ze je to pocitovo celkom ine. Mozno to nakoniec urobi len 21C, resp. 23C, ale podstatne je, ze to je citit. Kazdy si moze nastavit ten svoj potrebny komfort aspon v minimalnom rozsahu ...
Ja mluvil o tom proudeni vzduchu v zatacce.
Jinak ctyrzonova klima funguje-ke smesovani vzduchu samozrejme dochazi, ale klima dokaze v dane zone usmernovanim proudeni a teploty vzduchu skutecne udrzovat priblizne nastavenou teplotu. Samozrejme za predpokladu ze se nesejdou dva, kteri budou chtit mit teplotu treba 18 a 28 stupnu.
Jinak ctyrzonova klima funguje-ke smesovani vzduchu samozrejme dochazi, ale klima dokaze v dane zone usmernovanim proudeni a teploty vzduchu skutecne udrzovat priblizne nastavenou teplotu. Samozrejme za predpokladu ze se nesejdou dva, kteri budou chtit mit teplotu treba 18 a 28 stupnu.
petrumr
Většinou je pro mě čtení příspěvků petrumra zábavou, ale tentokrát se jej musím zastat.
Sám jsem si všiml, že v zatáčkách dochází k pohybu vzduchu, tak že teplotní rozdíly pocítíš, ale vždy se jedná jen o chvilkovou změnu.
Znát to je hodně, když jedeš v mrazu ve studeném autě, ale topení už fouká teplý vzduch - takto jezdím horskými serpentinami z práce a právě tam jsem si toho všiml.
Pokud obvykle nejezdíš v mrazech na okruhu,tak to není nic, co by se nedalo přežít >😁 .
Sám jsem si všiml, že v zatáčkách dochází k pohybu vzduchu, tak že teplotní rozdíly pocítíš, ale vždy se jedná jen o chvilkovou změnu.
Znát to je hodně, když jedeš v mrazu ve studeném autě, ale topení už fouká teplý vzduch - takto jezdím horskými serpentinami z práce a právě tam jsem si toho všiml.
Pokud obvykle nejezdíš v mrazech na okruhu,tak to není nic, co by se nedalo přežít >😁 .
Si určitě najde to své které se mu bude líbit a bude mu vyhovovat. Spousta lidí si zde zřejmě neuvědomuje že neprovdává pouze cena ;-\ . Cpát někomu své rozumy a "vysmívat" se mu že si koupil, koupí, koupil by si něco jiného než on je nesmysl.
Je skutecne zabavne sledovat, jak se zastanci jednotlivych znacek snazi navzajem presvedcit, ze jejich znacka a model z teto kategorie spotrebnich aut jsou ty nej. U spotrebniho zbozi, ktere se dle ceniku pohybuje v +/-8%.
To uz je skutecne pro spoustu lidi spise v rovine libi/nelibi, nez aby pocitali kazdou tisicovku a porovnavali casto nesmyslne priplatky za realne zbytecnou vybavu. A proste maji znacky, po kterych se divaji, a naopak i ty, ktere je z nejakeho duvodu nezajimaji. A pritom si kazdy mysli, ze ze sveho subjektivniho pohledu udelal dobry kauf. A o tom to je ...
To uz je skutecne pro spoustu lidi spise v rovine libi/nelibi, nez aby pocitali kazdou tisicovku a porovnavali casto nesmyslne priplatky za realne zbytecnou vybavu. A proste maji znacky, po kterych se divaji, a naopak i ty, ktere je z nejakeho duvodu nezajimaji. A pritom si kazdy mysli, ze ze sveho subjektivniho pohledu udelal dobry kauf. A o tom to je ...
...o najlepší pomer cena/výbava, je škoda že nieje Renault Fluence Grandtour. Fluence má parádny pomer cena/výbava, kto iný ti dá v kompakte za cca. 15 000 polokožené čalúnenie, kožený volant a radičku, ručnú brzdu, navigáciu, parkovacie senzory vzadu, strešné okno, palubný počítač? Málokto ak nie nikto.
Som si vedomý technickej rezervy - vlečná náprava, podvozok z Méganu generation atď. ale podľa mňa je to parádne auto.
Ďalej som zvedavý na nový Auris kombi. Ten môže mať tiež dobrý pomer cena/výbava, hatchback má.
A kto naopak peňazí bude mať dosť - nový Golf variant vyzerá fakt veľmi dobre.
Som si vedomý technickej rezervy - vlečná náprava, podvozok z Méganu generation atď. ale podľa mňa je to parádne auto.
Ďalej som zvedavý na nový Auris kombi. Ten môže mať tiež dobrý pomer cena/výbava, hatchback má.
A kto naopak peňazí bude mať dosť - nový Golf variant vyzerá fakt veľmi dobre.
petrumr
1. Astra
2. Octavia
3. Ceed
4. i30
2. Octavia
3. Ceed
4. i30
redakce šoupněte tam zítra zase nějaké srovnání, hlavně ať tam je prosím škodovka. :yes😒br />
Jo a ještě ať tam je jachtař jak surfuje na vzduchu, kterej se přelévá.
naprosto klíčový faktor a tím je výkupní cena ojetého vozu. Kiu si při úspoře 50 tisíc koupit můžete, ale celkově na operaci stejně proděláte, protože si ji za 5 let nikdo nebude chtít od vás za rozumnou cenu koupit. Pokud porovnáte ceny 5 let starých Kií Cee'd a Octávií Combi dnes (pravda, nejsou si tak blízké v kvalitě, ale u ojetin se rozdíly tohoto typu stírají), tak ta úplně nejdražší Kia Cee'd z roku 2008 (řekl bych až předražená) stojí 193 tisíc, má dvoulitrový diesel 103kw a najeto 110 tisíc. Za tyto peníze máte OII v 2.0TDi opravdu jen s nějakými 170 tisíci a výš. Srovnatelná je až za 256 tisíc. Máme tady tedy už rozdíl skoro 60 tisíc a to samozřejmě nezapočítávám, kolik za něj dostal prodávající. Na Škodách se dá v ČR víc vydělat a tak bude prodejce ochotný vám za auto dát víc než u srovnatelné Kii - i kdyby obě auta chtěl prodávat za stejnou cenu. To ani nemluvím o tom, jak obtížné by mohlo být takové auto jako pětileté někomu vůbec udat.
Je můj názor, že pětileté OIII budou v roce 2018 dost zajímavé, takže by mohlo být možné je za dobré peníze prodat. U vozů Kia si tím nejsem moc jistý.
Je můj názor, že pětileté OIII budou v roce 2018 dost zajímavé, takže by mohlo být možné je za dobré peníze prodat. U vozů Kia si tím nejsem moc jistý.
Ak mi auto v noci "zmizne" ..... Octavaie "miznú" najlepšie ... tak mi tá "trvanlivosť ceny" Octavie bude úplne, ale úplne nanič. ....
Mimoto Ceed deklasuje Octaviu v záruke a pokiaľ viem, auto čo sa nekazí nevymyslel ešte nik .....
A je síce pravda, že OII má väčšiu hodnotu ako môj Ceed, ale po 6 rokoch i tak podstatne viac stratila Octavia ..... jednoducho bola príliš drahá ....
Dnes sa už tie "nožnice" v cenách zatvárajú ... ale i image Kie stúpa a je predpoklad, že i výkupné ceny budú o pár rokov vyrovnanejšie .... hlavne, keď bude auto v záruke ....
Mimoto Ceed deklasuje Octaviu v záruke a pokiaľ viem, auto čo sa nekazí nevymyslel ešte nik .....
A je síce pravda, že OII má väčšiu hodnotu ako môj Ceed, ale po 6 rokoch i tak podstatne viac stratila Octavia ..... jednoducho bola príliš drahá ....
Dnes sa už tie "nožnice" v cenách zatvárajú ... ale i image Kie stúpa a je predpoklad, že i výkupné ceny budú o pár rokov vyrovnanejšie .... hlavne, keď bude auto v záruke ....
Kolik za něj dostal prodávající nevíme, tak nemužeme dopočítat rovnici přesně. Nicméně tu Oktávku vykoupily také levněji, než se prodává, takže budeme počítat s tím, že marže prodejce se u obou aut shoduje. (neni to spíš tak, že Oktávky vykoupí za normální tabulkovou cenu, protože si na ní mohou nasadit daleko větší marži, jelikož se pak prodá lépe?)
Takže jednoduchá matematika. Jestli se Kia prodala nová o 50 tisíc levněji než oktávka, a nyní se kia prodává o 63 tisíc levněji než Oktávka. Majitel Kie tedy oproti majiteli Oktávie při prodeji přišel pouze o 13 tisíc ... 😄 To zas takový terno není co?😊
Navíc si myslím, že u motorizace 2.0Tdi vs 2.0CRdi bude daleko větší rozdíl v ceně nového auta než 50 tisíc 😄
Takže jednoduchá matematika. Jestli se Kia prodala nová o 50 tisíc levněji než oktávka, a nyní se kia prodává o 63 tisíc levněji než Oktávka. Majitel Kie tedy oproti majiteli Oktávie při prodeji přišel pouze o 13 tisíc ... 😄 To zas takový terno není co?😊
Navíc si myslím, že u motorizace 2.0Tdi vs 2.0CRdi bude daleko větší rozdíl v ceně nového auta než 50 tisíc 😄
Já bych řekl zhruba tolik, že na českém trhu skutečně dostaneš za ojetinu od Škody víc, ale vzhledem k problémům s I. gen. TSI by byl Cee´d jasná volba, pokud bych si teda musel vybrat z této dvojice. On totiž člověk aut trochu znalý, bazarovky s TSI obejde obloukem.
No v první řadě jsem opravdu vybral na porovnání tu nejdražší dieselovou Kiu, jakou v ČR prodávají (z roku 2008, samozřejmě), takže to bude asi dost zachovalý a hezký kousek. Oproti ní jsem postavil Octávii, která byla nejlevnější z těch, které jsou srovnatelné s Kiou. Stejně tak tam byly vozy ze stejného roku i s cenovkou nad 300 tisíc. Rozdíl 13 tisíc je tedy tím nejmenším, jaký vůbec mezi auty může být. V reálu to bude víc.
Co se týče strategií dealerů tak ono je to složité. Když vám nabídnou blbou nabídku na výkup, tak odjedete s Octávií 2.0tdi někam jinam a on nic nevydělá. To samé dost možná s Kiou neuděláte, protože budete rádi, že vůbec nabídku dostáváte. Vlastně jsem se nesetkal s nikým, kdo by hledal na koupení pět let starou Kiu...
Co se týče strategií dealerů tak ono je to složité. Když vám nabídnou blbou nabídku na výkup, tak odjedete s Octávií 2.0tdi někam jinam a on nic nevydělá. To samé dost možná s Kiou neuděláte, protože budete rádi, že vůbec nabídku dostáváte. Vlastně jsem se nesetkal s nikým, kdo by hledal na koupení pět let starou Kiu...
Kupovat auto jenom kvuli tomu abych za nej pri prodeji dostal o par tisicovek vic mi prijde ponekud podivne. 8-s
To je ale chyba. Ztráta na hodnotě je u velké většiny vozů tím největším provozním nákladem (pokud si auto nechcete nechat navždy). Připadá mi úsměvné, jak si někteří lidé koupí nějaký méně populární model kvůli nižší spotřebě o 0,5l/100km nebo úspoře 5% z pořizovací ceny, ale pak na něm při prodeji ztratí 70% kupní ceny za pouhých 5 let. Je to zejména případ korejských a francouzských vozů, které opravdu z druhé ruky moc nejdou. Když už se někdo smíří s tím, že má ojetinu, tak už spíše hledá něco trochu lepšího. Možná jestli se Korejcům podaří vytvořit kolem svých značek auru kvality (což si nemyslím), tak se situace změní.
Spíš si myslím, že dnes lidé raději volí nové auto s 5ti letou zárukou za nižší cenu, než 5ti letou ojetinu, o jejíž původu dnes nikdo neví... (AAA by mohl vyprávět,jak se mu daří) Osobně bych bral nový auto za 400t s veškerou zárukou, než ojetou octu, co 6x objela svět, na tachometru svítí 60 tisíc, a ze tří stran je lehce bouchlá... A nebudeme si nalhávat, že stočit tachometr u Octávky umí kde kdo. O tom by nám asi Tomas_2002 mohl dát školení.
Takže za mě raději nový, menší kufr, ale vybavený a cenově dostupný, než ojetou šunku z bazaru s prosezelou sedačkou a motorem, co chrochtá jako traktor. A co bude za 5 let??? Já to nevím, a takový nesmysly, jako že za to auto dostanu míň, fakt neřeším. Protože 5 let se bát, jestli mi to někdo neukradne, jezdit v autě, který se mi nelíbí, nebo přepočítávat bazarový ceny, jak jsem na tom a kolik jsem ztratil, to může vážně jen trotl nebo naivka.
Ať si každej koupí, co se mu líbí, a za kolik chce. U mě to ale Škodovka nebude.
Takže za mě raději nový, menší kufr, ale vybavený a cenově dostupný, než ojetou šunku z bazaru s prosezelou sedačkou a motorem, co chrochtá jako traktor. A co bude za 5 let??? Já to nevím, a takový nesmysly, jako že za to auto dostanu míň, fakt neřeším. Protože 5 let se bát, jestli mi to někdo neukradne, jezdit v autě, který se mi nelíbí, nebo přepočítávat bazarový ceny, jak jsem na tom a kolik jsem ztratil, to může vážně jen trotl nebo naivka.
Ať si každej koupí, co se mu líbí, a za kolik chce. U mě to ale Škodovka nebude.
Neporovnával jsem ojetinu s novým autem. Naprosto s tebou souhlasím. Reagoval jsem tu na ty, kteří tu jen porovnávali cenu a přitom ignorovali takový podstatný faktor, jakým je přeprodávací hodnota. Neříkám, že je správné vybírat auto jen podle něj.
Asi tuším, co máš na mysli, ale dám ti příklad. Mě. Mám dvě děti, 9 a 5, manželku, 3x ročně jedeme na dovolenou, ale na rozhazování nemám. Na podzim mi skončí leasing a budu kupovat nový auto. A vybral jsem Megana Grandtoura 1,6 dCi svýbavou, která mi nabídne vše, co potřebuju. Nechci koko.iny tipu Line assist, aktivní radar, rozpoznání značek, hill holder a pod., protože si myslím, že nejsem *, abych tohle potřeboval. Vyjde mě na 420t. To auto mě bude 5 let krásně vozit (měl jsem už 2 megany, oba nové, a ani jedna závada), celých 5 let budu mít na auto záruku, auto se mi líbí, a vůbec neřeším, kolik za něj dostanu. Kdybych chtěl koupit Octu v tý samý výbavě a podobným motorem, budu o 150 - 200 výš. Takže bych musel slevit, a dostal bych 1,6 TDI s 5ti kvaltem, bez výbavy a furt bych platil víc. Proč??? Co víc mi nabídne? Věř mi, že 510 litrů kufr mi bohatě stačí. Po zkušenostech z práce bych už nikdy do škodovky nešel. A jádro pudla? Kdybych řekl manželce, že sice budeme mít asi větší auto, se stejnou výbavou, ale o 150 dražší, bude rozvod. A když jí řeknu, že to auto MOŽNÁ za 5 let prodáme o 70 dráž, tak mě rovnou vyhodí z baráku, že si dělám srandu a přemýšlím o kravinách. Co bude za 5 let nikdo neví. Taky kdo by před pěti lety čekal, jak to bude dnes. A myslím, že takhle přemýšlí většina lidí, proto taky stoupá prodej i30 i Ceeda. Mám dojem, že poslední dobou škodovka s kvalitou docela šetří.
PS: Osobně neznám nikoho, kdo by za svoje peníze koupil novou Octu. A ti, co jí kupovali z druhý ruky, hned stáčeli kilometry, aby měli "super skoro novou" káru. Ano, OIII se bude prodávat, ale jako služební. Kamarád teď dostal Superba 1,6 TDI 5ti kvalt, a je nadšenej, protože je to služební. Ale NIKDY by si to prý nekoupil domů...
PS: Osobně neznám nikoho, kdo by za svoje peníze koupil novou Octu. A ti, co jí kupovali z druhý ruky, hned stáčeli kilometry, aby měli "super skoro novou" káru. Ano, OIII se bude prodávat, ale jako služební. Kamarád teď dostal Superba 1,6 TDI 5ti kvalt, a je nadšenej, protože je to služební. Ale NIKDY by si to prý nekoupil domů...
Jako dobrý - a kde je jako Golf Variant? Ford Focus?
Já že ty hlavní konkurenti nějak chybí ... VW je podle mě nejlepší, přestože je o generaci starší, má víceprvkovou nápravu, bude nejtišší a nejpohodlnější, nejspíš bude i levnější, pokud se nejedná o nejlevnější verzi.
A samozřejme asi ještě letos příjde sedmičkovej Golf Variant, tak nevím jak to že kluci to nesrovnaj se skutečnou konkurencí...
Já že ty hlavní konkurenti nějak chybí ... VW je podle mě nejlepší, přestože je o generaci starší, má víceprvkovou nápravu, bude nejtišší a nejpohodlnější, nejspíš bude i levnější, pokud se nejedná o nejlevnější verzi.
A samozřejme asi ještě letos příjde sedmičkovej Golf Variant, tak nevím jak to že kluci to nesrovnaj se skutečnou konkurencí...
pozeram cennik Astra Sports Tourer, vybava Cosmo a Octavia III combi, vybava Elegance.
1.4 Turbo (140k) vs. 1.4 TSI (140k) / 16 640 vs. 20 790 (ceny po zlavach)
2.0 CDTI (165k) vs. 2.0 TDI (150k) / 18 840 vs. 23 490 (ceny po zlavach)
2.0 CDTI BiTurbo (195k) vs. ... RS? / 22 940 vs. ... cca. 27 000? (cena terajsej octavie combi RS)
Za tie 4000 Eur si tam clovek da xenony + navi (1700eur), kozu (1760eur), 18´ (300eur) a dalsie drobnosti...
v tomto je zaujimava najme ta ta 1.4 turbo, lozenka tak za 20-21 tisic... , tam octavia na vyssej urovni len zacina....
1.4 Turbo (140k) vs. 1.4 TSI (140k) / 16 640 vs. 20 790 (ceny po zlavach)
2.0 CDTI (165k) vs. 2.0 TDI (150k) / 18 840 vs. 23 490 (ceny po zlavach)
2.0 CDTI BiTurbo (195k) vs. ... RS? / 22 940 vs. ... cca. 27 000? (cena terajsej octavie combi RS)
Za tie 4000 Eur si tam clovek da xenony + navi (1700eur), kozu (1760eur), 18´ (300eur) a dalsie drobnosti...
v tomto je zaujimava najme ta ta 1.4 turbo, lozenka tak za 20-21 tisic... , tam octavia na vyssej urovni len zacina....
Ak niekto hlada konkurenicu pre Octaviu Combi tak najvacsim konkurentom je samozrejme Golf Variant.. treba si iba pockat. Tu je SK porovnanie ne-kombi verzii.. cenovy rozdiel pri Kombi verziach bude cca rovnaky😒br />
1.2 105k zakla😜 Golf - 14810, Octavia - 15270 a pritom Octavka nema😒br />
el. diferencial 😁S, 5" dotykovy mult. system, AUX-in, SD citacka, el. okna vzdau, , el. rucnu brzdu, klucky a spataky vo farbe karoserie, Auto Hold, Kontrola tlaku v Pneu, Alarm s kontrolou vnut. priestoru, rozpoznavanie unavy vodica, stredova opierka, Start-Stop system, fajciarska vybava ... atd.
Takze iba ***i a zalubieni do skoda designu si mozu kupit Octavku !
1.2 105k zakla😜 Golf - 14810, Octavia - 15270 a pritom Octavka nema😒br />
el. diferencial 😁S, 5" dotykovy mult. system, AUX-in, SD citacka, el. okna vzdau, , el. rucnu brzdu, klucky a spataky vo farbe karoserie, Auto Hold, Kontrola tlaku v Pneu, Alarm s kontrolou vnut. priestoru, rozpoznavanie unavy vodica, stredova opierka, Start-Stop system, fajciarska vybava ... atd.
Takze iba ***i a zalubieni do skoda designu si mozu kupit Octavku !
Myslím,že můžeme začít hned u koncernu..
Koupil bych nový VW Golf variant 4*4.. :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: >😒]
Podobné auto za podobné peníze..
Design a zpracování u VW je ještě o chloupek lepší než u Škody.. :-!
Jinak je dobrá volba např. nová Mazda 6 nebo můj tip Mazda CX5 4*4.. >😒]
Koupil bych nový VW Golf variant 4*4.. :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: >😒]
Podobné auto za podobné peníze..
Design a zpracování u VW je ještě o chloupek lepší než u Škody.. :-!
Jinak je dobrá volba např. nová Mazda 6 nebo můj tip Mazda CX5 4*4.. >😒]
A kde je ta konkurence? asi jsem jí přehlídl
8-s srovnáme tabulku s 5 čísly a máme favorita. Proboha, dyť tak to fungovat nemůže! To jsou ty fatální chyby dnešních motoristů. Auto je třeba znát, osobně projet, pokusit se na něj navít článek v Ojetinách atd atd.
Jak Octavii nemusím a osobně bych ji v žádném případě dobrovolně nechtěl, tak porovnávané zdejší rádoby konkurenty rozdrtí levou zadní. Spíš je s podivem, že v článku chybí normální konkurence tj Focus III kombi, Golf kombi atd... Ten jůndaj/Kia je konkurentem spíš pro Megane atd. Pouze díky tomu, že se to (zřejmě zcela záměrně) porovnává metodou tabulka s 5 čísly která schroupe všechno, tak to může generovat pořadí postavené zcela na hlavu.
Jak Octavii nemusím a osobně bych ji v žádném případě dobrovolně nechtěl, tak porovnávané zdejší rádoby konkurenty rozdrtí levou zadní. Spíš je s podivem, že v článku chybí normální konkurence tj Focus III kombi, Golf kombi atd... Ten jůndaj/Kia je konkurentem spíš pro Megane atd. Pouze díky tomu, že se to (zřejmě zcela záměrně) porovnává metodou tabulka s 5 čísly která schroupe všechno, tak to může generovat pořadí postavené zcela na hlavu.
S těmi 27 hrubého si teď bude moci dovolit novou Škodárnu opravdu každý >😒] :yes😒br />
( pro naivky - v Áčkách samozřejmě >😁 )
( pro naivky - v Áčkách samozřejmě >😁 )
Němci mají jasno.
[odkaz]
[odkaz]
Oktávka boduje, protože ji Němci považuje za "své" a tudíž důvěryhodné auto, podobný vztah mají Francouzi k Dacii. Na druhou stranou oběma korejským zástupcům rostou podíly, i30 se prodává líp než Francouzi a Japonci, Cee'd na Megana ztrácí minimálně...
Ale urcite ich zopar zmizne, kym to zistia vsetci dlhoprsti.
Komfort, ovladanie, bezpecnost, kvalita navigacie, signalu - neporovnatelne lepsie s prenosnymi hrackami... 😉
Pokial si to budem moct dovolit, v zivote si auto uz bez navigacie nekupim 😄
PS: navigaciu do ulice? To som nepochopil...
Asi měl na mysli, že si mobil / navigaci vytáhneš a můžeš se jít toulat po historickém centru pěší zónou, nebo po lese. Auto si s sebou vezmeš jen těžko... 😉
Sám za sebe mám ale důležitější důvod - v 99% jezdím mezi místy, která dokonale znám, je to pro mne v podstatě zbytečný doplněk. Pokud neuvažujeme firemní auto ve firemním provozu, tak to tu navigaci opravdu používáš tak často ? 😄
Přesto obestavění prostoru je u VW a Škody trošku dál než u německého konkurenta..
Opel se tak musí logicky trošku podbízet nižší cenou.. 😉